Utorak, 25.01.2011.

11:07

Žestoka kazna za parkiranje

Izvor: B92

Žestoka kazna za parkiranje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Misko

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?
(asdfg, 25. april 2012 08:49)

Mene samo zanima jedno, da li ti i sl pametnjakovici bi smeli da to isto uradite da je recimo bio parkiran neki Audi od 100-tinjak hiljada evrica, jer jelte znamo ko u Srbiji vozi takve automobile???

B

pre 12 godina

Samo me interesuje da li je taj koji je ovo uradio bar jednom u životu nepropisno parkirao? Druga stvar je što svi što ovo komantarišu sigurno svaki put parkiraju kako treba. Ako se i nađe neko ko je svaki put u životu pravilno parkirao, njemu se iskreno izvinjavam.

Pera

pre 12 godina

Ovo je ekstreman izraz frustracije.
Na koji nacin da se posteni bore protiv kabadahija, povuces se jednom, drugi put, treci... kada stignes do zida, sta dalje ?

asdfg

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?

REALNO

pre 12 godina

kako bih ja one koji zagradjuju druge zagradio u samicu da nedelju dana jedu splachine i razmishljaju gde ce sledeci put da parkirati !!

maree

pre 12 godina

Pa vi niste ni uhvatili lika koji je ovo uradio?! :) hahahah e sjajno, sutra idem da se igram malo po gradu...
Nemarna i nesposobna drzavo, vidi se koliko se interesujes za svoje gradjane.

realista

pre 12 godina

Ko zna, možda je i žena koja je saznala da muž ima ljubavnicu :D
ali ako je zbog parkiranja, svakako treba imati razumevanja i ako se mora tako "partirati" (nestalo gorivo, pokvario se auto=mada i onda može da se odgura negde, par metara) ostaviti poruku sa brojem telefona a i ako vas je neko tako zagradio no nekad jednostavno "još i to" bude kap previše u čaši.
Moram da priznam da se meni tako nešto nikad nije desilo, možda zato što vozim auto težak preko 2 tone :D aaaahahaha odgurao bi onu fabiju i frontalno i bočno bez imalo napora :D LOL

hersascha

pre 12 godina

mozda je coveku bilo pitanje zivota i smrti, a u takvim situacijama ne verujem da neko ima vremena da razmislja o tome sta je veca kazna, u svakom slucaju trebalo bi da razmisljaju i oni koji se ovako parkiraju ( ako je to u pitanju ) i bilo bi relno da kazna za bezobzirno parkiranje bude oduzimanje dozvole i slanje na ponovno polaganje vozackog

gauss

pre 13 godina

Pozdrav svima,

Ja zivim prekoput ulaza gde je auto parkiran. Nazalost auto je parkiran kao i ostali u ulici "po propisu". Mislim da je uzrok demoliranja bilo nesto sasvim drugo.
Pozdrav.

IL

pre 13 godina

Molim policiju da otkrije pocinioca ovog pravednog akta, zeleo bi da nagovorim ovog coveka da se kandiduje na sledecim izborima, ne bi li glasao za njega. A gospodin u ''fabiji'' neka i dalje zagradjuje...

stevak

pre 13 godina

Ne odobravam ovako nasilno rešavanje problema. U tom smislu jedan savet na osnovu ličnog iskustva. Pre par godina dolazim kući oko 10 uveče i ne mogu da uđem u garažu zbog nekog parkiranog ispred nje. Sačekah do vremena za odlazak na spavanje, a njega nema da pomeri auto. Onda uzmem papir A-3 i napišem: "Molim vas da više ne parkirate ispred garaže. Hvala". Na papir iscedim tubu oho lepka i zalepim mu na šoferku. Ujutru vidim sitne komadiće papira koje je on grebao noktima na -10, ali njega više nikad.

Sunce

pre 13 godina

Ovo je strasno, a jos strasnije je sto vecina komentatora podrzava ovaj cin nasilja. Hvala Bogu, pa ima ljudi kao sto je @Deda Mita i @Protiv divljeg zapada. Nikada ne bih mogao da nanesem namerno stetu drugom licu. Iako me je zagradio, necu ulaziti u razloge da li zbog kvara, nestanka goriva ili bahatosti. Pokusao bih da resim problem na razuman i civilizovan nacin.
Ovaj tekst i komentari me navode na razmisljanje o sopstvenum zivotu i bezbednosti, jer kako je neko mogao ovo da uradi autu i oni koji to podrzavaju, isto tako ce sutra fizicki da se obracunaju sa covek jer stoji na pogresnom mestu, ne svidja im se kako ih je pogledao...Sve u svemu ja sam jako razocaran kakav smo mi narod postali-nasilan, zloban, osvetoljubiv....Neka nam je dragi Bog u pomoci!

abc

pre 13 godina

verujem da kad bi taj auto bio parkiran negde u blizini na nekoj pescanoj povrsini koja se krsti kao "zelena" i nikome ne bi smetao pauk dosao u najkracem mogucem roku...

ja u potpunosti podrzavam ovakav cin i bas me briga sta kazu drugi, video bih te druge kada bi se radilo o zivotu i smrti da li bi oni bili mirni...

posto postoji nedostatak parking mesta trenutno najbolje moguce resenje je da vlasnici u slucaju da zagrade nekoga ostave broj sa mobilnim na vidnom mestu i da pomere vozilo kada ih neko pozove...

Mile

pre 13 godina

Batina je iz raja izasla!!!Kakav zakon,zakon je za coveka,a ne primata,tj. za primata je zakon prirode,a on kaze kad zapiskis svoju teritoriju nema prilaska ostalima u suprotnom ide primena sile,pa kud puklo da puklo!!!

Deda Mita

pre 13 godina

Coveku se pokvari auto,stane.
Mozda ostade bez goriva...
Ode po pomoc.
Kad se vrati,ima sta da vidi...
Pijuk.

Moze i ovo da bude jedan od scenarija.

Svi bi da lome,lupaju,prave stetu.

Drzava je takva kakvi su ljudi.

Nasi politicari,nisu dosli s marsa,oni su deo nas.
A,vi bi u tu evropu?
Sa pijukom u krovu?

E,deco,ne valja vam to.

Air

pre 13 godina

Mnogo vas je reklo da postoje mnogo finije i kulturnije tehnike i nacini prenosenja poruke ovakvim ljudima. Ali zar cilj takve poruke ne treba da bude da doticni vozac ne parkira vise tako? Zar stvarno mislite da cete nalepnicom(koja je inace odlicna ideja) nekog naterati da se zamisli? Ne shvataju takvi nista od tih kulturnih sugestija. Kad vide nalepnicu ili izduvane gume, sta mislite da ce se desiti:
1) zamislice se cime su izazvali takvu reakciju, pomisliti na probleme koje su mozda izazvali nekome i prelomiti u sebi da od sad postuju druge ili
2) ce poceti da psuju kako se neko usudio NJEMU da nalepi nesto, krenuce psovke, setanje oko kola, a onda besno zatvaranje kola i skripa guma dok odlazi odatle?
Evo i moj slucaj da kazem..imam komsiju koji je cesto znao da parkira ispred moje garaze. Prvih 3 puta sam odlazio na vrata i lepo ga zamolio da se pomeri. Sledeci put sam ga zamolio da to vise ne radi, da se osvrne po komsiluku i vidi kako to samo on radi. Peti put sam ga pitao da li ima potrebe da pretim razbijanjem kola da bi me shvatio. I od tada nista. Znaci 4 puta sam bio VEOMA uvidjavan i fin i nije nista vredelo. Tek kada sam mu rekao ovo, onda se opametio. POnavljam, da znamo da ce bezobrazne i samozive vozace opametiti kulturne i neagresivne sugestije, niko ne bi potezao za nasiljem nad tudjom imovinom. Nije poenta da vi iz situacije u situaciju dokazujete kako ste COVEK, poenta je da bahatost prestane.

Dane

pre 13 godina

Procitah - nasilje nije nacin. Najezim se od te frazetine "nije nacin". A, sta je nacin? Posle cega dolazi do nasilja, ako regularnim sredstvima ne mozes da resis problem?

Pametan predlog

pre 13 godina

@ kaligula

PRVO - Da li ti mislis da je Srbija bolja od Causeskove Rumunije (i drugih ex komunistickih zemalja istocne evrope) u pogledu spijuna??? Nemas ni predstavu koliko spijuna ima u Srbiji...evo ti i zasto..u svakom drustvu koje je sklonu potkradanju, korupciji i ostalim "nedelima" sluzbe bezbednosti jedva cekaju da neko drpi nesto da bi mu dale ponudu "zatvor ili spijunaza"..elem - posto se svi slazemo da u Srbiji ima mnoooogo drpatora -time ima i mnooogo spijuna...
DRUGO - Dacu ti primer koji mi je ispricao licno sin coveka o kom cu reci upravo - vlasnik austrijanac jednog porodicnog hotela visoke klase u jednom malom ski naselju (gde se svi poznaju!) u austriji je posle jedne pijanke krenuo autom do hotela (put od nekih 1-2 km) i pritom udario u drveni stubic (beznacajni)..nije ni stigao da zapliva u bazenu da se malo otrezni kad ga je policija izvukla iz istog...kamera nema tamo dakle revnosni gradjani su obavili duznost...jel AUSTRIJA ISTO STO I CAUSESKOVA RUMUNIJA??? Jel ima neko ko nece da budemo ko Austrija? Misli ti malo o tome prijatelju... do god svi okrecu glavu kad prebijaju nekog negde na ulici, busu itd nece biti bolje nikome (osim onim najbezobraznijim)..
I o kakvoj ti kolegijalnosti vozaca pricas? Mozda bahatih vozaca ali za godinu-dve sve ce biti pokriveno kamerama pa ko ce da se glupira ce i da plati za to svoje glupiranje...

s tim rolaj

pre 13 godina

@predrag: Ulje za kočnice tako dobro skida farbu, a taj lim je posle tako teško ponovo ofarbati, da mu više neće pasti na pamet da ti uništava kola.

predrag

pre 13 godina

Ponašanje vozača u Beogradu je u najmanju ruku divljačko. Pored bahatih vozača, kada je reč o parkiranju, veliki problem predstavljaju i vlasnici automobila koji umišljaju da kupovinom automobila, obavezno dobijaju u vlasništvo i jedno parking mesto na javnim parkinzima ispred stambenih zgrada. Kupio sam automobil 2009. godine (nov) i odmah sam "zapeo za oko" komšiji preprodavcu polovnih automobila, koji već godinama pokušava da od parkinga napravi auto-plac. Posle izveznog vremena je počeo da mi krade delove sa kola. Lajsne, ogledala i sl. što me uvek košta između 100 i 200 evra. Na kraju sam odustao i auto parkiram na drugom mestu, dalje od zgrade u kojoj živim. Inače, to je radio i drugim komšijama koje su prakirale na tom delu parkinga. Šta sa njim? Naravno da Policija neće reagovati na te "sitna" kriminalna dela. Pokušavao sam da ga uhvatim na delu, ali neuspešno. Možda je i bolje. Jer, da sam ga uhvatio... Ko zna šta bi se desilo. Ljudi, ima previše automobila, ali kada bi pokazali minimum opšte i saobraćajne kulture, bilo bi dovoljno mesta za sve.

Aleksandar

pre 13 godina

A tek kako se panduri parkiraju. Ko ce njihova kola da odnosi?

Nekada davno dok nije postojao parking servis, jedno bahato stvorenje kod narodnog pozorista se parkiralo, tako sto je zauzelo ceo prostor po dijagonali, da dvodimenzionalni ljudi nisu mogli da prodju. U jednom trenutku se pojavljuje zena sa bebom u kolicima koja takodje nije mogla da prodje, pa smo ja i ortak nekako malo iscimali saobracaj da bi zena zaobisla kola. A kada smo to ucinili, malo smo mu iskakali po haubi i razdrndali prednji branik. Cisto da se neki nauce da nije ceo svet njihov i da se ne vrti sve oko njih.

Petar

pre 13 godina

Tako sam ja jedan dan dolazeci sa posla zatekao auto parkiran na ulaznu kapiju. Morao sam preskociti ogradu da udjem u kucu. Prvo sam dohvatio eksere, a onda sam se smirio i pozvao pauka. Kad se pauka napokon pojavio, odjednom je istrcao vozac (naravno) i preparkirao 50tak metara dalje ISPRED KOMSIJINE KAPIJE!!!!
E to je za pijuk!!!

kaligula

pre 13 godina

@pametan predlog
Znaci gradjani treba da budu spijuni,da prokazujemo jedni druge kao da smo u Causeskuovoj Rumuniji. Ja znam da nikad nisam hteo da zovem pauk jer o njima mislim sve najgore i mislim da bar mi vozaci treba da budemo ujedinjeni protiv NJIH ( Parking servisa i novonastalih agencija za kojekakvu prodaju magle,bezbednosti,saobracaja...) koje su nam oduzele grad,naplacuju nam iscrtane linije po ulici a nista nisu uradile da se zivot u gradu olaksa. Obmanjuju nas kako mi sami trazimo uvodjenje zona tamo gde ih nema jer toboze to je epohalno otkrice,to olaksava zivot,tad svako ima mesto za parking. Pa jos i prodaju sistem drugim evropskim gradovima poput Tirane,Skadra i Skoplja koji su prosto poludeli za nasim sistemom zonske naplate parkinga. Pa onda ZOBS koji vise brine za moj zivot nego ja sam,kamere,civil fotografi kobajagi turisti sa dslrovima na ulazu u raskrsnicu i ispred prelaza pesackog,gradski lovci presretaci itd itd. Nema sta,na pravom smo putu. Pitam se,sta je sledece? Da prijavljujemo komsije koji slusaju stranu muziku zbog neprijateljske delatnosti? Mislite o tome!

Protiv Divljeg zapada

pre 13 godina

Po dosadašnjim komentarima najbolje se može videti do koje mere je naše društvo krimigenizovano. Navešću pojedine članove Krivičnog zakonika Republike Srbije, kao i na koga se odnose.

@ Nasilnik s pijukom:
Član 212. KZ
(1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u svojini građana, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.

@ Komentatori:
Član 34. KZ
(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela.

Prema tome, komentatori koji odobravaju ovaj nasilnički čin i sami na taj način vrše krivično delo po članu 34. KZ-a, te stoga pozivam B92 da izvrši svoju zakonsku dužnost i prosledi MUP-u IP adrese svih komentatora koji su putem svojih komentara svesno podstrekavali na nasilje.

Objektivno

pre 13 godina

Vredna lekcija! Jedan je tako naucio da parkira!
Neka misli ko sta hoce, ali ja sam siguran da ovaj vise nece praviti gluposti u saobracaju (ako je to bio razlog)!

bahato parkiram

pre 13 godina

@Pametan predlog

nesto slicno postoji, naime postoji sajt na kojem mozes da objavis fotografiju bahato parkiranih automobila. Naravno, to je samo deo cele price, ovaj predlog je mnogo kompleksniji i trebalo bi da efikasnije resava problem.

"Trebalo bi", ali nece, jer ako pogledate pomenuti sajt, videcete da veliki deo suludo i drsko parkiranih automobila pripada upravo policiji, saobracjanoj, komunalnoj i slicnim. Proverite.

Recimo, Ljeska na Banovom brdu, uvek bez izuzetka parkiran policijski kombi, uvek i bez izuzetka zbog njega morate na kolovoz da biste prosli. Hoce li oni da sprovedu to nesto kad vide fotografije nepropisno parkiranih?

Dejan

pre 13 godina

E sada bi po novom zakonu o bezbednosti saobracaja oba aktera ovog nemilog dogadjaja trebalo zajedno da popune formular o steti na licu mesta! Samo sto bi ovaj vlasnik vozila morao da napise i da mu se piuk nalazi u ledjima!

Petar

pre 13 godina

OK, ovo je ekstremno i preterano, zaista!
Međutim, šta ćemo sa tim kada si pravilno parkiran, platio parking, nikome ne smetaš, a nađeš ujutru auto sa slomljenim retrovizorom, sa napuknutim staklom, sa izgrebanom karoserijom i ostalim propratnim iživljivačkim idiotarijama sugrađana?
Kome da se žalim?

Pametan predlog

pre 13 godina

Postoji jedan vrlo JEDNOSTAVAN nacin da se stane na put nepropisnom parkiranju u Srbiji...sve sto treba da se uradi je da POLICIJA objavi jedan broj telefona (kao sto je slucaj sa parking servisom za zone) na koji gradjani mogu da posalju slike nepravilno parkiranih vozila...isto sto radi policija pre nego sto pauk pokupi vozilo...naime izadjes lepo na ulicu - vidis da je nepropisno parkiran auto -slikas mobilnim par slika (sad ionako svako ima kameru u mobilnom)kako izgleda nepropisno parkiran automobil..policija momentalno primi i automatski posalje kaznu na adresu registrovanog vozila...i to je to!
Tim se resava problem nesavesnih prodavaca i kupaca automobila koji na vreme ne preregistruju vozilo..odnosno pravilo da policiji prodavac dostavi promenu u vlasnistvu auta... jel to toliko tesko? Apelujem na policajce koji citaju ovo da predloze ovu novinu koja ce eto puniti prazan budzet i napraviti red na ulici... samo sistemom "revnosnih gradjana" mozemo uspostaviti red jer nigde u svetu ne moze policija da stigne da ovakve stvari sama regulise

Dule

pre 13 godina

Zivim u zgradi ispred koje je ovo slikano. Nisam prisustvovao dogadjaju, ali po slici, Skoda nije nikoga blokirala. Ovi sto su parirani na trotoaru do svog mesta dolaze zaobilaznim putem, a ne preko ivicnjaka. Ovo nema veze sa parkiranjem, vec sa nekim starim dugom.

Aleksandar

pre 13 godina

Pod pretpostavkom da je ovde zaista rec o bahatom parkiranju, onda su obe strane za psihijatrijsku proveru - prva zbog nesvesnosti da zivi pored nekih drugih ljudi, a druga sto misli da pijukom moze resiti zivotne probleme.

No tako to biva u zemlji gde nema ko zakone da sprovodi. Ja ne vidim zasto bi bio problem da obicna policija izdaje kazne za nepropisno parkiranje? Uostalom sta ce nam razlicite policije, u normalnim drzavama svaki policajac vam moze izdati kaznu za krsenje zakona - pa to mu je i posao, da sprovodi primenu zakona. A policajaca imamo dovoljno da se moze 'prasinar' stvoriti bilo gde za maksimalno 5 minuta. Onda samo ostaje kazna od koje usi bole i otpadaju - recimo 500€ u ovom slucaju - pa posle gospodin 'ja sam jedini na ulici' neka misli gde ce sledeci put da parkira. Takodje treba dozvoliti mogucnost da neko privatno otvori pauk servis koji se moze pozvati i uz nalog pomenutog policajca odneti automobil.

Onda ce biti i dovoljno policajaca i pauk vozila za ovakve situacije, pa nece morati oni tanki sa zivcima ili razumom da se trude da uzmu zakon u svoje ruke. Sve se da urediti, kad bi se zaista htelo...

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
Slozio bih se sa tvojom filozofijom u gomili drugih slucajeva ali u ovom ne mogu jer i ja vozim kola i vrlo dobro znam da ne moras nikada da zagradis nekoga jer se uvek negde nadje neko parking mesto. Ako te je bas muka naterala - mozes bar izbaciti iz brzine ili otaviti br. telefona, kao sto je dosta ljudi ovde navelo. Lepljenje nalepnica je super ali samo za one koji su nekulturno parkirani a nikako za one koji su bezobrazno parkirani. Pri tom sam i biciklista i svega sam se nagledao. Pokusao sam gomilu puta da objasnim coveku zasto je opasno ili bezobrazno to sto radi i u gomili slucajeva ljudi su hteli da me biju, neki su me cak i pljuvali kroz prozor automobila... Znaci ja sam na bajsu (ili u kolima) i upravo sam mogao da izgubim glavu radi necijeg bezobrazluka i taj neko jos hoce da me bije, a tvoje resenje je da mu zalepim nalepnicu... Ja bi se slozio sa tobom i najvise na svetu bih voleo da mogu da zovem policiju i da znam da ce taj neko biti kaznjen u roku od 5-10 minuta ali kad ta varijanta ne radi sve sto mozes je da budes oprezan da te ne uhvate...

Zoran

pre 13 godina

Busenje guma i bacanje tablica,
dovoljno je.

Ovo je vec preterano.

Valjda je pocinilac koristio rukavice.

A ko je zagradjen,on je prvi i osumnjiceni,zar ne?

Mi smo banana republika,
nece se ovakve stvari,skoro resiti.

Vuk

pre 13 godina

Covek moze biti na kraju svojih zivaca,ali je ovo ipak varvarski.
Ima boljih nacina,osim zvati sluzbu ili bilo koga ko treba ovo da resi.

Meni se ovo redovno desava,pa ne primenjujem ovakve mere.

Marko

pre 13 godina

ja sam jeadn od onih koji je jednom tako izgubio zivce.
supruga je isla kolima, neko od komsija iz sudene zgrade je zagradio i ostavio u brzini (grekskom) ona trubila niko da dodje, na poslu meltretiraju ako zakasni i minut, pocela je da place i pozvala me, ja sam morao da ostavim decu samu (1 god i 2 god plakali su) sisao dole probao da gureenm nije islo pukao mi film sutnuo sam kola, otapalo je krilo, retrovizor odleteo, brisace uvrno, malo je falilo da skroz polijm auto...

elem posle par dana eto komsije na vrata, jeste izvinite lai vi ste meni napravili stetu od 100 eur

imao sam 2 izbora
- da mu ne dam, da se pobijemo (ovde bi ga socno izudarao) pa bi jos navuako i miliciju na vrat, da strepim da isto to onne uradi mojim kolima, da ko zna sta uradi kad nisam tu a zena sama sa decom
- ili da se dogovorimo

nasli smo se na 20 eur

Miki

pre 13 godina

Slažem se da nasilje ne bi smelo biti način za rešavanje ni ovakvih ni mnogih drugih problema. Nažalost država Srbija uz pomoć svojih institucija, štiti i podstiče bahatost, siledžistvo, primitivizam itd. Ukratko u ovoj državi su ugroženi normalni, vaspitani, kulturni ljudi. Zašto? Zato što se na vlasti nalaze neodgovorni, sebični, nesposobni pojedinci, koji su tu stigli zahvaljujući raznim vezanma, laktanjima, podmićivanjima itd. Šta ponekad ostaje normalnom čoveku kogba nema ko da zaštiti. Ostaje mu da izgubi strpljenje i razum i da sam u svoje ruke "uzme pravdu". Ponekad si toliko bespomoćan da u takvoj situaciji i ne razmišljaš o mogućim posledicama. Saobraćaj i sve što je u vezi sa njim je posebna priča. Tu su ludaci i manijaci posebno zaštićeni.

Novosadjanin

pre 13 godina

Eto zasto je dobro sto ce parking servis uvesti prijave po mms fotografijama, ali opet to ne znaci da ce pauk izaci da sklini vozilo u nekom razumnom roku.
Mene najvise frustrira kada vidim besne audije, bmwove i mercedese parkirane po invalidskim mestima, obzirom da poznajem dosta invalida kojima je to mesto jedini nacin da do negde dodju.
Obradovalo me je pre nekih mesec dana kad sam video policiju u garazi TC Merkator u NS koji su isli, slikali gospodu parkiranu na ta mesta i lepili kazne.
Inace, ne znam zasto je tako tesko ostaviti auto izbacen iz brzine, ili kao sto je neko rekao, nalepiti broj telefona na koji moze da se zove ako vozilo treba da se pomeri.
Nije da podrzavam ovaj cin rasturanja skode, ali mogu reci da mi nije posebno ni krivo (ako razlog jeste parkiranje).

ZokyNBGD

pre 13 godina

1. kad zagradiš nekoga izbaci iz brzine(i naravno ne povlači ručnu) ako je ravno, da mogu da te pomere, i ne ostavljaj volan smotan u neku stranu
2. ako moraš da ga zakočiš ručnom/brzinom onda ostavi broj telefona
3. OVO POSEBNO: obrati pažnju da li blokiraš nečija vozačka vrata, uđi na mesto hodom unapred ili unazad u zavisnosti od vozačkih vrata automobila pored kojih parkiraš
4. ako ti ne ide parkiranje ugradi senzore (uređaj 3000 din, možeš sam da ga ugradiš)
5. ako ništa od ovog ne poštuješ onda ćeš u najblažoj varijanti da pumpaš gume(ako sam dobre volje i imam vremena)

xenon

pre 13 godina

ja sam recimo bezbroj puta zagradio nekoga ali sam uvek ali uvek na svakih 5 minuta izlazio iz radnji da proverim dali neko hoce da izadje ili sa prozora gledao isto.Takodje nikad nisam ostao duze od 10 minuta jer znam kako bi bilo meni da mene neko zagradi sto se i desavalo.
Ako je skodi bilo nesto hitno i neodlozno mogao je na staklu sa unutrasnje strane da ostavi broj mobilnog telefona.

Milos

pre 13 godina

svaka cast coveku koji je ovo uradio!podrzavam ovo iz cistog razloga jer svaki dan se susrecem sa idiotima koji bahato voze i parkiraju svoja kola!
vidim da ima dosta negaativnih komentara u fazonu "vi ste ludi sto podrzavate ovako nesto!" al ko god je napisao to,sigurno se nije zapitao koja je muka naterala ovog drugog vozaca na takav cin!
ako vec blokiras kola na parkingu,onda ostavi na vidnom mestu broj telefona na koji mogu da te okrenu i bice sve ok,bez ovakvih scena!

Strpljivi

pre 13 godina

Sve u svemu jako je tesko funkcionisati u Beogradu. Nikada sebi nisam dozvolio da se negde parkiram, pa ni na par minuta , ako to nije mesto predvidjeno za to. Uglavnom se parkiram 100-200...metara dalje pa dodjem pesaka. To je jedino resenje (za mene bar).

A shrink

pre 13 godina

Ovim činom čovek koji se ispraznio na tom automobilu izlečio je godine nagomilanog stresa od bahatih i samoživih.

Teško da će ga bilo kakva kazna sada uzdrmati. Čovek je jednostavno napunio baterije. :)

Cika Pera

pre 13 godina

Evo kako sam se ja osvetio jednom nesavesnom vozacu sa mog parkinga: jedno jutro neko mu je ostavio poruku zakacenu za brisac: izvinite ja sam jutros slucajno udario u vas auto..... moj telefon je... javite se zbog stete.....

Uzeo sam papiric i bacio ga u djubre! Haha slatka osveta

Milos

pre 13 godina

Da je Parking servis dosao nakon poziva, a slobodnih vozila uvek ima, ovako nesto se ne bi dogodilo. Za mene bi veca satisfakcija bila da mu pauk digne kola i naplati tih 100 evra ili koliko je vec kazna. Medjutim, jednom mi je trebao pauk, i ko god ga je zvao zbog potrebe, zna kako to izgleda.

I kao sto je jedan komentator lepo primetio kako se razni parkiraju na invalidska mesta po trznim centrima, ja moram da primetim da su invalidi upravo najbolje stojeca kategorija ljudi u nasem drustvu - sve sami dzipovi, A8, Mercedesi i tako... Gde je pauk kada je zaista potreban?!

Marko

pre 13 godina

Covek koji je ovo uradio je ozbiljno poremecena osoba. Ne branim bahatost vozaca. Ali ovo je za svaku osudu. Kazna za pauka je i vise nego jak udarac po dzepu ali ovo je steta od nekoliko hiljada eur.

Laki (je malo nervozan)

pre 13 godina

Moram da odgovorim na komentar, AJ URADI TO NEKOM KOJI VOZI AUDI, BMW ILI MERCEDES!
Pa ne moze, jer to je upravo taj i uradio, skodica zagradila jedan BMW, AUDI ili MERCEDES! Pa ko danas ima par hiljada viska u djepu, da pazari kramp za jednokratnu upotrebu!?

zoran

pre 13 godina

Bumbari bi vozili i uz stepenice, samo da mogu. Mrzi ih, lenji su, a i maloumna drskost im ne dozvoljava ni 20 metara da pešače. Vlast (komunalci) im idu na ruku zahvaljujući "liniji manjeg otpora" a i zahvaljujući korupciji.

TV

pre 13 godina

I meni se desila slicna situacija. Naime, kretao sam se putem od Kotora preko Trojica za Tivat. Nisam isao dolje na magistralu nego sam planirao da izadjem kod Samcommerca blizu aerodroma pa sam krenuo preko Kavaca. Tuda je put prilicno uzak na nekim djelovima ali... naisao sam na automobil koji je bio ostavljen na sred puta. Auto je bio otkljucan, sa kljucevima unutra. Upalio sam ga, krenuo pravo i ostavio sam ga iza nekog granja jedno kilometar nize da se ovaj sto ga je ostavio dobro zapita i zabrine za svog ljubimca. E tako! Kakvih sve frajera ima danas...

Srdjan

pre 13 godina

Ja sam zbog slicne situacije na parkingu ispred moje zgrade lepo otisao u stan, pokupio punu kesu smeca iz kante, i ispraznio je na haubu automobila koji mi je zagradio auto. Nikakvu stetu mu nisam pricinio, ali je ovako nesto sigurno dobro zapamtio. :)
Cemu nasilje, kada postoje mnogo finije tehnike ubedjivanja? :)

Marko

pre 13 godina

Ovo bi trebalo da se vrti na svim televizijama, jer kada neko shvati da se bahatost ne isplati, onda ce nam svima biti bolje.
Nisu u drugim zemljama nista vise civilizovaniji od nas, vec tamo sistem funkcionise. Tamo nema potrebe za ovim, zato sto tamo kad okrenes pauka, on dodje. Medjutim, ovde se bahatost isplati. nadam se da je ovo dokaz da i tome polako dolazi kraj.

bas me zanima...

pre 13 godina

bas me zivo zanima da li bi se ovo dogodilo da imamo drzavu koja funkcionise?
i bas bih voleo da cujem pricu ovog lika koji je parkirao skodilak.
i bilo bi lepo da se zna kojoj partiji pripada ili u kojoj opstini radi ili da mu se uradi psihijatrijski pregled a i da se vidi ko mu je izdao vozacku dozvolu i na osnovu cega...
njemu ili njoj...

Yugo driver

pre 13 godina

Nije u redu uništavati tuđu imovinu. Ukoluko je blokirao nekog lepo se pozove parking servis i oni će rado da ga uklone i pritom će dobiti 200 evra kaznu. Inače u škodi se vidi sedište za dete na zadnjoj klupi, samo toliko.

smartass

pre 13 godina

Zar nije jednostavnije, ako je vec tako parkirao da zagradi drugo vozilo, da ostavi na cedulji iznutra svoj broj mobilnog, pa da ga covek lepo nazove kada hoce da izadje?

slobodan

pre 13 godina

JEDINI put kada me je neko zagradio na parkingu u Torontu je bilo od strane srbina ispred srpske prodavnice.

Neke stvari se nigde i nikada nece promeniti.

Takodje jedini nepocisceni parking(od snega) je bio ispred... Pogadjate... te iste srpske prodavnice.

Bruka i sramota... Svi mogu lepo da pociste sneg, osim...


Pozdrav iz Toronta

Zoran

pre 13 godina

Neverovatno kakvi komentari. Vi koji opravdavate cin divljanja ovog manijaka sa pijukom niste nista bolji od njega a ni od ovog bezobraznika sa Skodom, ako je nepropisno parkiranje uopste razlog za demoliranje.
Zamislite da se parkirao propisno ali da je prilikom parkiranja zakacio susedni auto pa onda dodje vlasnik istog i u nedostatku prodavnice sa alatom potegne za pistoljem.
To kad se drznete da sami delite pravdu ima svoje ime i prezime. Ali, o tome neki drugi put, kada postanete punoletni. Bar 90% od Vas koji ste ostavili komentar.

dejan

pre 13 godina

Problem bahatog parkiranja je jako lako resiti. Na kolovoczu u Beogradu zabraniti bilo gde zaustavljanje sa napustanjem vozila. Uvesti kazne, na licu mesta, cak i ako vozac dodje, u verdnosti od 150 eu naprimer. I ne samo u beogradu, u svim gradovima. U Palmaticevoj ulici redovne su ove pojave. I sad, prodje pauk sa policajcem i NIKAD ne reaguje osim ako ga je bas neko nazvao. U civilizovanom zemljama je to drugacije. Nema oprastanja i nema milosti. Pa dva saobracajca da posalju u Palmaticevu na svakih sat vremena drzava bi imala cist priliv od minimum 1000eu na sat. Medjutim nasa pauk sluzba cesto odnese i nekog ko je za pa centima pogresno parkirao, dok mnogi bahati po ceo dan drze kola na sred ulice

Надокнада

pre 13 godina

Да постоји ефикасан и брз одговор државе (комунална полиција, паук, у року од 10 минута, увек!), уверен сам да до овога не би дошло. Мене је један заградио, чекао сам 15 минута, и кад се појавио, он ми је рекао: "Па, шта, и мене су сто пута заградили!". Ја сам онда стао иза његових кола, нисам му дао да изађе са паркинга (кренуо је на мене, али се нисам померао), и тако сам остао док му нисам истерао паре за такси који је морао да буде плаћен да би особа коју је требало да возим,платила. Добио сам паре, али сам изгубио живце!

Pex

pre 13 godina

OK, imao sam i ja ovakve akcije ali sam ja to odradjivao na meni lepsi nacin. Naime, u gepeku uvek imam flasu jednog vrlo kvalitetnog Aircraft Paint Removera.. Iako sam na kolsku kapiju napravio lep znak da je zabranjeno parkiranje ima idiota koji izgleda ne znaju da citaju. Trubim, vristim, pistim, imam malo dete u kuci i stalno se negde ide kolima, ja zbog stoke nevaspitane to ne mogu. E onda lepo na red dolazi flasa iz gepeka, pa lepo prodjem uz doticni auto posipajuci tecnost. U roku od 4min, sva farba se u fronclama razvlaci i otpada.. Ni to nije toliko zanimljivo koliko je skupo ono cime se posle toga metal mora tretirati da bi uopste to moglo ponovo da se ofarba. A onda sednem na terasu ispred kuce, pijuckam sok i cekam ga, da mu vidim facu. Verujte mi - neprocenjivo!!!!

Quentin

pre 13 godina

@milos: Tako je. Ako cete nekog zagraditi, barem se naucite da ostavite na cedulji broj mobilnog telefona! Mi to u kvartu redovno radimo i niko se ne ljuti. Ali ako to ne uradite, poptuno podrzavam da vam neko razbije staklo i ibaci iz brzine auto da bi ga pomerio. Mene je jedan zagradio i posle 20min cekanja sam ja njemu ostavio poruku da je slikan i da ne bezi, jer policija samo sto nije. Auto sam uspeo izvesti iz parkinga jer je auto do mene izlazio, a posle sam se parkirao i gledao coveka (balavandera) koji 20min ceka policiju hehehe. Cekao je jos, ali me mrzelo da stojim i vise mi nije bilo smesno.

Maximin

pre 13 godina

Ljudi su postali jako bezobrazni danas, i misle da im niko ne može ništa, a onda naiđu na nekog ko ima izuzetno tanke živce. Pre 6 godina ispred moje zgrade neki tipse parkirao, ali mu se upalio alarm koji je radio čitavu noć. Jedini put u životu da sam zvao policiju koja je došla, ali nije ništa uradila jer je bio propisno parkiran. Doduše, zvali su telefonom vlasnika, ali on je prodao taj auto i nije znao podatke o novom vlasniku koji taj auto nije prenio na sebe. A ja sam čitavu noć fantazirao kako čekićem razbijam auto. Oko 5 ujutro sam nekim čudom zaspao pritiskajući jastuke oko glave.

Urbaniak

pre 13 godina

@Djura
Nazalost, izgleda da bi i ti kao taj sa pijukom zakrvavio ocima. Kakav ispit? Kakav posao? Gubice se zivoti ako ovo uzme maha.
Ocigledno nisi u stanju svesti da razumes koliko je jezivo opasno po tebe samoga i tvoje bliznje odobravati/opravdavati ovako nesto, te stoga necu dalje gubiti vreme da te edukujem.
Drugo zar nisi od drugih komentatora vec procitao odgovor na to pitanje? Ako si primoran da radis takve stvari, onda mu ispusti sve 4 gume, zalepi mu nalepnicu posred sofer sajbne… U prevodu, ne pravi materijalnu stetu u zemlji gde zivot ne vredi mnogo.

Bojan

pre 13 godina

Kako mogu da vam posaljem slike slicnih bahatih vozaca?
Imam solidnu kolekciju.

Hvala

Redakcija:
Hvala na javljanju
http://www.b92.net/upload/foto.php
Posaljite i opis, PLS.

Navigator

pre 13 godina

Ajde neka mi neko od vas pomirljiv objasni zasto su u Delta City-ju i TC Usce UVEK zauzeta mesta za invalide, a ni jedan nema nalepnicu? Ako se setite, bas obratite paznju. Po meni je to tuzno...

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
To je isto ko da ti se neko useli u kucu a ti neces da ga izbacis jer to nije civilizovano... Kako se onda boriti protiv takvih bahatih likova kad ti ne dodje pauk i znas da ce taj proci nekaznjen a da si ti zbog njega zakasnio na ispit ili dobio otkaz na poslu jer si zakasnio? Neka mu je oduvao kola! Verujem da je imao slobodno parking mesto u blizini ali da ga je mrzelo da prepeshachi 100m.

Pera

pre 13 godina

I sta je sledece ? Da se ubijamo po ulici za svako sranje ? Mogao je da mu ispusti gume, pa da ih pumpa rucno ceo dan ili slicno. Ali ovako unistavanje imovine svakako nije za pohvalu.

Kritixus Maximus

pre 13 godina

Misljenja sam da su obe strane (akter/akteri) ovog "dogadjaja" krivi za ovo sto se desilo...naime po meni postoji dosta razloga sto je moglo da doprinese ovom razvoju dogadjaja ali recimo da su dva najverovatnija:
a) vozac se parkirao tako sto je zagradio neki drugi auto ili prolaz
b) u pitanju je neka trenutna ili davnasnja rasprava vozaca i pocinioca ovog dela

Ako to uzmemo u obzir - vozac je kriv jer sam siguran da je mogao da parkira auto tako da ne smeta drugima ili ako vec nikako nije mogao (sto ne verujem) - da je ostavio 4 zmigavca i neku cedulju sa brojem telefona...svakako u bilo kojoj varijanti nikakone treba opravdavati pocinioca jer siledzijstvo ne vodi ama bas nicemu... Da ne govorimo da su obojica kukavice jer sam siguran da je bio u pitanju neki zatamnjeni SUV da pociniocu ne bi palo na pamet da to uradi a ni vozacu da zagradi isti jer bi u suprotnom ocekivao pistoljerosa koji je takodje kukavica koji se krije iza navedenog artikla...
Za one koji uobicajno tvrde da smo u srednjem veku - daleko smo od srednjeg veka (bar od onog vitesko-evropskog a bogami i od starog Atinsko-Rimskog) jer je tamo vladao kodeks casti i lepog ponasanja - kad te neko uvredi -izazoves ga na duel bez oruzja ili istih oruzja pa ko pobedi je u pravu!
Ovo stanje se moze uporediti samo sa pecinskim nacinom zivota gde onaj sa najjacom toljagom je u pravu...cim predjete granicu (prema severu i zapadu jer prema istoku i jugu to jos ne vazi)uvidite koliko su ljudi opusteni u voznji a cak u nekim drzavama daju cak garanciju na trubu u automobilu!
Mi smo u stvari mesavina kamenog doba, feudalizma i prvobitnog kapitalizma sa primesama modernog doba jer kao u RTS strategijama - neko je radio "upgrade" samo nekih stvari,,,vecinom kako je kome odgovaralo u licnom interesu...

Deki

pre 13 godina

Potpuno podrzavam jer me niko nece ubediti da u krugu od 100m nije bilo mesto za regularno parking mesto ili bar mesto gde se nece na bilo koji nacin ugroziti,ometati bilo ko,ali tesko je malo prosetati. Mozda je moglo i skidanje tablica ili busenje guma... Ali bahatima i bezobraznima treba odgovoriti na isti nacin jer samo to razumeju!

Vlade

pre 13 godina

Mogu da razmem da te neko zagradi na 5-10 min, da ostavi otključan auto, da je mu je auto u vidnom polju i da reaguje kad vidi na hoćeš da izađeš sa autom. Ali bahato parkirati i ceo dan se ne pojaviti stvarno i najmirnijeg običnog čoveka može da dovede do ludila.Ja sam lično par puta kidao brave na bahato parkiranim autima da bi ih otvorio i pregurao da mogu da izađem autom sa parkinga.Pa nek se pate sa bravama kad ne umeju da se parkiraju normalno.

Komšij

pre 13 godina

Jel ovo bilo tamo na ulazu u Mek iz N. Heorja ??? Tamo stalno stoje vozila parkirana u 2 kolone - na trotoaru i ulici.
To su moje komšije i zato ih volim !!!!

Perica

pre 13 godina

Bas me zanima dal bi potegao pijuk da je u pitanju bio novi Mercedes ili BMW ili mozda onja zloglasni tamno-sivi Audi (naravno mislim na vlasnike, pripadnike raznoraznih klanova).

kartmen

pre 13 godina

I ja sam slično, mada u mnogo manjem obimu, reagovao kada je moj auto zagradio neki skot i to onda kada sam morao hitno da tražim lekove i da ih nosim u bolnicu koja te lekove, gle iznenađenja, nije imala. Taj koji se parkirao ispred mog vozila ugrozio je tuđe zdravlje, a možda i život.

milos

pre 13 godina

I da, još samo nešto. Ima situacija kada jednostavno morate nekog da zagradite. Nije mi se desilo ali možda će jednog dana. Uzmete parče papira, napišete kontakt telefon i ostavite na vidnom mestu. KRAJ!

Urbaniak

pre 13 godina

A u sledecoj epizodi je vozac Fabie izasao sa pistoljem i pucajuci za pocioniocem tesko ranio neduzne prolaznike.

Sta ako neko slobodno proceni i demolira vas auto jer je pevise zagazio na troatar ili nesto slicno? Gde se zavrsava ovo? Pa zavrsava tako sto svi idemo okolo naoruzani do zuba sprovodeci svoju pravdu.

Da li ste vi koji podrzavate ovako unistavanje tudje imovine uopste normalni?
Ja skroz razumem beskrajnu frustraciju koji bahati vozaci izazivaju kod ostalih ucesnika u saobracaju ali ovo je put u kameno doba, u najtamniju dzunglu, a ne korak ka sredjenijem civilizovanom drustvu.

milos

pre 13 godina

@wild duck - Razumem te ali ovo je ipak neka druga vrsta nasilja, niko nije povređen. Oštetiti imovinu nije isto što i povrediti neko živo biće. I da je normalna zemlja i ja bih se zgražavao nad ovim činom.

Ali šta da radim ja kada mi neko zagradi ulaz u garažu, ne pojavljuje se ceo dan, ja moram da smišljam šta ću, odustanem od kola taj dan, kasnim ceo dan itd. Sada poenta - zovem pauk, dam sve podatke i oni se ne pojave uopšte!!! Možeš da ćutiš i trpiš ili da pokažeš zube. DRŽAVA NE FUNKIONIŠE!!! Radi za bahate i bezobrazne a nas gazi.

wild duck

pre 13 godina

Nema opravdanja za nasilje. Nikada ne mozete biti apsolutno sigurni da razlog nepropisnom parkiranju nije neka mnogo veca nevolja tog vozaca. Sta ako se nesavesni vozac upravo borio za svoj ili neciji zivot... Nikada ne mozete znati, a nije ni hriscanski.

Dzibril

pre 13 godina

Iako je ova reakcija sa krampom svakako preterana, postoji jedan drugi efektan, ali manje destruktivan nacin da se bahatom vozacu doskoci. Prosetajte se do sajta
http://www.bahatoparkiram.com/ raspitajte se kod njih kako mozete da preuzmete nalepnice sa ovim sloganom sajta i pocnite da ih lepite po soferkama vratima automobila onih koji okupiraju ulice naseg grada. Nece unistiti auto, ali ce vlasnika prilicno namuciti da je odlepi, pa jos ako ih ima vise nalepljenih, eto veselja za ceo dan. Onda mozda i nauce da zive pored drugih ljudi koji imaju takodje neke potrebe.

Aleksandar

pre 13 godina

Slažem se da ne treba gubiti živce, ali vreujte mi, vozite malo po gradu, i videćete koliko je bahatih vozača.
Moja komšinica, koja je u invaldiskim kolicima, za svaku slavu je zvala pauk, jer neko bezobrazan parkira na njeno mesto i kada im skrene pažnju: oni samo kažu "izvinite nisam video"
ja sam regularno stao na parking ispred jednog tržnog centra, a onda je jedan lik parkirao do mene auto sa volanom na desnoj strani ukoso i to tako blizu da sam morao da uđem kroz prtljažnik (imam karavan hvala bogu) jer sa suvozačke strane je bilo drvo.
Parking je bio prazan, i bilo je jedno 5 slobodnih mesta pored.
Toliko sam se iznervirao da sam mu izduvao sve gume (nisam izbušio, niti oštetio), pa neka pumpa celu noć kada je bahat.
Inače sklon sam da verujem da više od polovine tih bahatih vozača, u stvari ne zna elementarne tehnike parkiranja

Marko

pre 13 godina

ruke mu se pozlatile.neverovatno koliko ima ovakvih bahatih,bezobraznih,sebicnih osoba.A tek sto vole da parkiraju ispred ulaza u garazu.ovaj je imao srece,dobio je besplatan facelift

Sasa Stojanovic

pre 13 godina

Ja sam slikao, kod Fontane,na Novom Beogradu.
Iskreno ne verujem da je parkiranje bilo problem, jer ljudi i dalje tu parkiraju, ali ne znam detalje cele price

NoviSad

pre 13 godina

Majstore, ruke ti se pozlatile. Hvala ti u ime svih vozača koji su ikada došli u situaciju da kasne zato što ih je bahata budala blokirala na parkingu.

DZoni

pre 13 godina

Slicno ali ne bas ovako sam uradio prosle godine ,bio sam parkiran regularno na prostoru obelezenom za to i trebao sam da idem za BG i dodjem na parking a neko se parkirao sa audijem A4 bas ispred mene tako da nisam mogao nikako da izadjem.2 SATA sam cekao vikao i trubio a da niko nije dosao po kola i na kraju sam pukao ,razbio staklo ,izbacio iz brzine i izgurao ga.

milos

pre 13 godina

Svaka čast. Jeste drastično ali teško je tako dugo trpeti samožive, drske i bahate. Imam i ja u ulici jednog koji apsolutno mora da parkira ispod svoje terase. Ako ima mesta ok. Ako nema - zagradi dva automobila na parkingu.

dd

pre 13 godina

Redakcija B92 bi mogla pokrenuti neki servis gde bi ljudi mogli da okace snimke ili slike iskljucivo vezane za bahatost beogradskih vozaca. Mislim da bi bilo dosta materijala.

DZoni

pre 13 godina

Slicno ali ne bas ovako sam uradio prosle godine ,bio sam parkiran regularno na prostoru obelezenom za to i trebao sam da idem za BG i dodjem na parking a neko se parkirao sa audijem A4 bas ispred mene tako da nisam mogao nikako da izadjem.2 SATA sam cekao vikao i trubio a da niko nije dosao po kola i na kraju sam pukao ,razbio staklo ,izbacio iz brzine i izgurao ga.

NoviSad

pre 13 godina

Majstore, ruke ti se pozlatile. Hvala ti u ime svih vozača koji su ikada došli u situaciju da kasne zato što ih je bahata budala blokirala na parkingu.

milos

pre 13 godina

Svaka čast. Jeste drastično ali teško je tako dugo trpeti samožive, drske i bahate. Imam i ja u ulici jednog koji apsolutno mora da parkira ispod svoje terase. Ako ima mesta ok. Ako nema - zagradi dva automobila na parkingu.

Urbaniak

pre 13 godina

A u sledecoj epizodi je vozac Fabie izasao sa pistoljem i pucajuci za pocioniocem tesko ranio neduzne prolaznike.

Sta ako neko slobodno proceni i demolira vas auto jer je pevise zagazio na troatar ili nesto slicno? Gde se zavrsava ovo? Pa zavrsava tako sto svi idemo okolo naoruzani do zuba sprovodeci svoju pravdu.

Da li ste vi koji podrzavate ovako unistavanje tudje imovine uopste normalni?
Ja skroz razumem beskrajnu frustraciju koji bahati vozaci izazivaju kod ostalih ucesnika u saobracaju ali ovo je put u kameno doba, u najtamniju dzunglu, a ne korak ka sredjenijem civilizovanom drustvu.

milos

pre 13 godina

I da, još samo nešto. Ima situacija kada jednostavno morate nekog da zagradite. Nije mi se desilo ali možda će jednog dana. Uzmete parče papira, napišete kontakt telefon i ostavite na vidnom mestu. KRAJ!

dd

pre 13 godina

Redakcija B92 bi mogla pokrenuti neki servis gde bi ljudi mogli da okace snimke ili slike iskljucivo vezane za bahatost beogradskih vozaca. Mislim da bi bilo dosta materijala.

Perica

pre 13 godina

Bas me zanima dal bi potegao pijuk da je u pitanju bio novi Mercedes ili BMW ili mozda onja zloglasni tamno-sivi Audi (naravno mislim na vlasnike, pripadnike raznoraznih klanova).

Dule

pre 13 godina

Zivim u zgradi ispred koje je ovo slikano. Nisam prisustvovao dogadjaju, ali po slici, Skoda nije nikoga blokirala. Ovi sto su parirani na trotoaru do svog mesta dolaze zaobilaznim putem, a ne preko ivicnjaka. Ovo nema veze sa parkiranjem, vec sa nekim starim dugom.

Objektivno

pre 13 godina

Vredna lekcija! Jedan je tako naucio da parkira!
Neka misli ko sta hoce, ali ja sam siguran da ovaj vise nece praviti gluposti u saobracaju (ako je to bio razlog)!

wild duck

pre 13 godina

Nema opravdanja za nasilje. Nikada ne mozete biti apsolutno sigurni da razlog nepropisnom parkiranju nije neka mnogo veca nevolja tog vozaca. Sta ako se nesavesni vozac upravo borio za svoj ili neciji zivot... Nikada ne mozete znati, a nije ni hriscanski.

Aleksandar

pre 13 godina

Slažem se da ne treba gubiti živce, ali vreujte mi, vozite malo po gradu, i videćete koliko je bahatih vozača.
Moja komšinica, koja je u invaldiskim kolicima, za svaku slavu je zvala pauk, jer neko bezobrazan parkira na njeno mesto i kada im skrene pažnju: oni samo kažu "izvinite nisam video"
ja sam regularno stao na parking ispred jednog tržnog centra, a onda je jedan lik parkirao do mene auto sa volanom na desnoj strani ukoso i to tako blizu da sam morao da uđem kroz prtljažnik (imam karavan hvala bogu) jer sa suvozačke strane je bilo drvo.
Parking je bio prazan, i bilo je jedno 5 slobodnih mesta pored.
Toliko sam se iznervirao da sam mu izduvao sve gume (nisam izbušio, niti oštetio), pa neka pumpa celu noć kada je bahat.
Inače sklon sam da verujem da više od polovine tih bahatih vozača, u stvari ne zna elementarne tehnike parkiranja

milos

pre 13 godina

@wild duck - Razumem te ali ovo je ipak neka druga vrsta nasilja, niko nije povređen. Oštetiti imovinu nije isto što i povrediti neko živo biće. I da je normalna zemlja i ja bih se zgražavao nad ovim činom.

Ali šta da radim ja kada mi neko zagradi ulaz u garažu, ne pojavljuje se ceo dan, ja moram da smišljam šta ću, odustanem od kola taj dan, kasnim ceo dan itd. Sada poenta - zovem pauk, dam sve podatke i oni se ne pojave uopšte!!! Možeš da ćutiš i trpiš ili da pokažeš zube. DRŽAVA NE FUNKIONIŠE!!! Radi za bahate i bezobrazne a nas gazi.

Pametan predlog

pre 13 godina

Postoji jedan vrlo JEDNOSTAVAN nacin da se stane na put nepropisnom parkiranju u Srbiji...sve sto treba da se uradi je da POLICIJA objavi jedan broj telefona (kao sto je slucaj sa parking servisom za zone) na koji gradjani mogu da posalju slike nepravilno parkiranih vozila...isto sto radi policija pre nego sto pauk pokupi vozilo...naime izadjes lepo na ulicu - vidis da je nepropisno parkiran auto -slikas mobilnim par slika (sad ionako svako ima kameru u mobilnom)kako izgleda nepropisno parkiran automobil..policija momentalno primi i automatski posalje kaznu na adresu registrovanog vozila...i to je to!
Tim se resava problem nesavesnih prodavaca i kupaca automobila koji na vreme ne preregistruju vozilo..odnosno pravilo da policiji prodavac dostavi promenu u vlasnistvu auta... jel to toliko tesko? Apelujem na policajce koji citaju ovo da predloze ovu novinu koja ce eto puniti prazan budzet i napraviti red na ulici... samo sistemom "revnosnih gradjana" mozemo uspostaviti red jer nigde u svetu ne moze policija da stigne da ovakve stvari sama regulise

bahato parkiram

pre 13 godina

@Pametan predlog

nesto slicno postoji, naime postoji sajt na kojem mozes da objavis fotografiju bahato parkiranih automobila. Naravno, to je samo deo cele price, ovaj predlog je mnogo kompleksniji i trebalo bi da efikasnije resava problem.

"Trebalo bi", ali nece, jer ako pogledate pomenuti sajt, videcete da veliki deo suludo i drsko parkiranih automobila pripada upravo policiji, saobracjanoj, komunalnoj i slicnim. Proverite.

Recimo, Ljeska na Banovom brdu, uvek bez izuzetka parkiran policijski kombi, uvek i bez izuzetka zbog njega morate na kolovoz da biste prosli. Hoce li oni da sprovedu to nesto kad vide fotografije nepropisno parkiranih?

kartmen

pre 13 godina

I ja sam slično, mada u mnogo manjem obimu, reagovao kada je moj auto zagradio neki skot i to onda kada sam morao hitno da tražim lekove i da ih nosim u bolnicu koja te lekove, gle iznenađenja, nije imala. Taj koji se parkirao ispred mog vozila ugrozio je tuđe zdravlje, a možda i život.

Navigator

pre 13 godina

Ajde neka mi neko od vas pomirljiv objasni zasto su u Delta City-ju i TC Usce UVEK zauzeta mesta za invalide, a ni jedan nema nalepnicu? Ako se setite, bas obratite paznju. Po meni je to tuzno...

Laki (je malo nervozan)

pre 13 godina

Moram da odgovorim na komentar, AJ URADI TO NEKOM KOJI VOZI AUDI, BMW ILI MERCEDES!
Pa ne moze, jer to je upravo taj i uradio, skodica zagradila jedan BMW, AUDI ili MERCEDES! Pa ko danas ima par hiljada viska u djepu, da pazari kramp za jednokratnu upotrebu!?

Marko

pre 13 godina

ja sam jeadn od onih koji je jednom tako izgubio zivce.
supruga je isla kolima, neko od komsija iz sudene zgrade je zagradio i ostavio u brzini (grekskom) ona trubila niko da dodje, na poslu meltretiraju ako zakasni i minut, pocela je da place i pozvala me, ja sam morao da ostavim decu samu (1 god i 2 god plakali su) sisao dole probao da gureenm nije islo pukao mi film sutnuo sam kola, otapalo je krilo, retrovizor odleteo, brisace uvrno, malo je falilo da skroz polijm auto...

elem posle par dana eto komsije na vrata, jeste izvinite lai vi ste meni napravili stetu od 100 eur

imao sam 2 izbora
- da mu ne dam, da se pobijemo (ovde bi ga socno izudarao) pa bi jos navuako i miliciju na vrat, da strepim da isto to onne uradi mojim kolima, da ko zna sta uradi kad nisam tu a zena sama sa decom
- ili da se dogovorimo

nasli smo se na 20 eur

Pera

pre 13 godina

I sta je sledece ? Da se ubijamo po ulici za svako sranje ? Mogao je da mu ispusti gume, pa da ih pumpa rucno ceo dan ili slicno. Ali ovako unistavanje imovine svakako nije za pohvalu.

Aleksandar

pre 13 godina

Pod pretpostavkom da je ovde zaista rec o bahatom parkiranju, onda su obe strane za psihijatrijsku proveru - prva zbog nesvesnosti da zivi pored nekih drugih ljudi, a druga sto misli da pijukom moze resiti zivotne probleme.

No tako to biva u zemlji gde nema ko zakone da sprovodi. Ja ne vidim zasto bi bio problem da obicna policija izdaje kazne za nepropisno parkiranje? Uostalom sta ce nam razlicite policije, u normalnim drzavama svaki policajac vam moze izdati kaznu za krsenje zakona - pa to mu je i posao, da sprovodi primenu zakona. A policajaca imamo dovoljno da se moze 'prasinar' stvoriti bilo gde za maksimalno 5 minuta. Onda samo ostaje kazna od koje usi bole i otpadaju - recimo 500€ u ovom slucaju - pa posle gospodin 'ja sam jedini na ulici' neka misli gde ce sledeci put da parkira. Takodje treba dozvoliti mogucnost da neko privatno otvori pauk servis koji se moze pozvati i uz nalog pomenutog policajca odneti automobil.

Onda ce biti i dovoljno policajaca i pauk vozila za ovakve situacije, pa nece morati oni tanki sa zivcima ili razumom da se trude da uzmu zakon u svoje ruke. Sve se da urediti, kad bi se zaista htelo...

slobodan

pre 13 godina

JEDINI put kada me je neko zagradio na parkingu u Torontu je bilo od strane srbina ispred srpske prodavnice.

Neke stvari se nigde i nikada nece promeniti.

Takodje jedini nepocisceni parking(od snega) je bio ispred... Pogadjate... te iste srpske prodavnice.

Bruka i sramota... Svi mogu lepo da pociste sneg, osim...


Pozdrav iz Toronta

Petar

pre 13 godina

OK, ovo je ekstremno i preterano, zaista!
Međutim, šta ćemo sa tim kada si pravilno parkiran, platio parking, nikome ne smetaš, a nađeš ujutru auto sa slomljenim retrovizorom, sa napuknutim staklom, sa izgrebanom karoserijom i ostalim propratnim iživljivačkim idiotarijama sugrađana?
Kome da se žalim?

Strpljivi

pre 13 godina

Sve u svemu jako je tesko funkcionisati u Beogradu. Nikada sebi nisam dozvolio da se negde parkiram, pa ni na par minuta , ako to nije mesto predvidjeno za to. Uglavnom se parkiram 100-200...metara dalje pa dodjem pesaka. To je jedino resenje (za mene bar).

Srdjan

pre 13 godina

Ja sam zbog slicne situacije na parkingu ispred moje zgrade lepo otisao u stan, pokupio punu kesu smeca iz kante, i ispraznio je na haubu automobila koji mi je zagradio auto. Nikakvu stetu mu nisam pricinio, ali je ovako nesto sigurno dobro zapamtio. :)
Cemu nasilje, kada postoje mnogo finije tehnike ubedjivanja? :)

Sasa Stojanovic

pre 13 godina

Ja sam slikao, kod Fontane,na Novom Beogradu.
Iskreno ne verujem da je parkiranje bilo problem, jer ljudi i dalje tu parkiraju, ali ne znam detalje cele price

Kritixus Maximus

pre 13 godina

Misljenja sam da su obe strane (akter/akteri) ovog "dogadjaja" krivi za ovo sto se desilo...naime po meni postoji dosta razloga sto je moglo da doprinese ovom razvoju dogadjaja ali recimo da su dva najverovatnija:
a) vozac se parkirao tako sto je zagradio neki drugi auto ili prolaz
b) u pitanju je neka trenutna ili davnasnja rasprava vozaca i pocinioca ovog dela

Ako to uzmemo u obzir - vozac je kriv jer sam siguran da je mogao da parkira auto tako da ne smeta drugima ili ako vec nikako nije mogao (sto ne verujem) - da je ostavio 4 zmigavca i neku cedulju sa brojem telefona...svakako u bilo kojoj varijanti nikakone treba opravdavati pocinioca jer siledzijstvo ne vodi ama bas nicemu... Da ne govorimo da su obojica kukavice jer sam siguran da je bio u pitanju neki zatamnjeni SUV da pociniocu ne bi palo na pamet da to uradi a ni vozacu da zagradi isti jer bi u suprotnom ocekivao pistoljerosa koji je takodje kukavica koji se krije iza navedenog artikla...
Za one koji uobicajno tvrde da smo u srednjem veku - daleko smo od srednjeg veka (bar od onog vitesko-evropskog a bogami i od starog Atinsko-Rimskog) jer je tamo vladao kodeks casti i lepog ponasanja - kad te neko uvredi -izazoves ga na duel bez oruzja ili istih oruzja pa ko pobedi je u pravu!
Ovo stanje se moze uporediti samo sa pecinskim nacinom zivota gde onaj sa najjacom toljagom je u pravu...cim predjete granicu (prema severu i zapadu jer prema istoku i jugu to jos ne vazi)uvidite koliko su ljudi opusteni u voznji a cak u nekim drzavama daju cak garanciju na trubu u automobilu!
Mi smo u stvari mesavina kamenog doba, feudalizma i prvobitnog kapitalizma sa primesama modernog doba jer kao u RTS strategijama - neko je radio "upgrade" samo nekih stvari,,,vecinom kako je kome odgovaralo u licnom interesu...

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
To je isto ko da ti se neko useli u kucu a ti neces da ga izbacis jer to nije civilizovano... Kako se onda boriti protiv takvih bahatih likova kad ti ne dodje pauk i znas da ce taj proci nekaznjen a da si ti zbog njega zakasnio na ispit ili dobio otkaz na poslu jer si zakasnio? Neka mu je oduvao kola! Verujem da je imao slobodno parking mesto u blizini ali da ga je mrzelo da prepeshachi 100m.

Marko

pre 13 godina

ruke mu se pozlatile.neverovatno koliko ima ovakvih bahatih,bezobraznih,sebicnih osoba.A tek sto vole da parkiraju ispred ulaza u garazu.ovaj je imao srece,dobio je besplatan facelift

Milos

pre 13 godina

svaka cast coveku koji je ovo uradio!podrzavam ovo iz cistog razloga jer svaki dan se susrecem sa idiotima koji bahato voze i parkiraju svoja kola!
vidim da ima dosta negaativnih komentara u fazonu "vi ste ludi sto podrzavate ovako nesto!" al ko god je napisao to,sigurno se nije zapitao koja je muka naterala ovog drugog vozaca na takav cin!
ako vec blokiras kola na parkingu,onda ostavi na vidnom mestu broj telefona na koji mogu da te okrenu i bice sve ok,bez ovakvih scena!

Zoran

pre 13 godina

Busenje guma i bacanje tablica,
dovoljno je.

Ovo je vec preterano.

Valjda je pocinilac koristio rukavice.

A ko je zagradjen,on je prvi i osumnjiceni,zar ne?

Mi smo banana republika,
nece se ovakve stvari,skoro resiti.

Deki

pre 13 godina

Potpuno podrzavam jer me niko nece ubediti da u krugu od 100m nije bilo mesto za regularno parking mesto ili bar mesto gde se nece na bilo koji nacin ugroziti,ometati bilo ko,ali tesko je malo prosetati. Mozda je moglo i skidanje tablica ili busenje guma... Ali bahatima i bezobraznima treba odgovoriti na isti nacin jer samo to razumeju!

Marko

pre 13 godina

Covek koji je ovo uradio je ozbiljno poremecena osoba. Ne branim bahatost vozaca. Ali ovo je za svaku osudu. Kazna za pauka je i vise nego jak udarac po dzepu ali ovo je steta od nekoliko hiljada eur.

Vuk

pre 13 godina

Covek moze biti na kraju svojih zivaca,ali je ovo ipak varvarski.
Ima boljih nacina,osim zvati sluzbu ili bilo koga ko treba ovo da resi.

Meni se ovo redovno desava,pa ne primenjujem ovakve mere.

Zoran

pre 13 godina

Neverovatno kakvi komentari. Vi koji opravdavate cin divljanja ovog manijaka sa pijukom niste nista bolji od njega a ni od ovog bezobraznika sa Skodom, ako je nepropisno parkiranje uopste razlog za demoliranje.
Zamislite da se parkirao propisno ali da je prilikom parkiranja zakacio susedni auto pa onda dodje vlasnik istog i u nedostatku prodavnice sa alatom potegne za pistoljem.
To kad se drznete da sami delite pravdu ima svoje ime i prezime. Ali, o tome neki drugi put, kada postanete punoletni. Bar 90% od Vas koji ste ostavili komentar.

Novosadjanin

pre 13 godina

Eto zasto je dobro sto ce parking servis uvesti prijave po mms fotografijama, ali opet to ne znaci da ce pauk izaci da sklini vozilo u nekom razumnom roku.
Mene najvise frustrira kada vidim besne audije, bmwove i mercedese parkirane po invalidskim mestima, obzirom da poznajem dosta invalida kojima je to mesto jedini nacin da do negde dodju.
Obradovalo me je pre nekih mesec dana kad sam video policiju u garazi TC Merkator u NS koji su isli, slikali gospodu parkiranu na ta mesta i lepili kazne.
Inace, ne znam zasto je tako tesko ostaviti auto izbacen iz brzine, ili kao sto je neko rekao, nalepiti broj telefona na koji moze da se zove ako vozilo treba da se pomeri.
Nije da podrzavam ovaj cin rasturanja skode, ali mogu reci da mi nije posebno ni krivo (ako razlog jeste parkiranje).

Надокнада

pre 13 godina

Да постоји ефикасан и брз одговор државе (комунална полиција, паук, у року од 10 минута, увек!), уверен сам да до овога не би дошло. Мене је један заградио, чекао сам 15 минута, и кад се појавио, он ми је рекао: "Па, шта, и мене су сто пута заградили!". Ја сам онда стао иза његових кола, нисам му дао да изађе са паркинга (кренуо је на мене, али се нисам померао), и тако сам остао док му нисам истерао паре за такси који је морао да буде плаћен да би особа коју је требало да возим,платила. Добио сам паре, али сам изгубио живце!

Vlade

pre 13 godina

Mogu da razmem da te neko zagradi na 5-10 min, da ostavi otključan auto, da je mu je auto u vidnom polju i da reaguje kad vidi na hoćeš da izađeš sa autom. Ali bahato parkirati i ceo dan se ne pojaviti stvarno i najmirnijeg običnog čoveka može da dovede do ludila.Ja sam lično par puta kidao brave na bahato parkiranim autima da bi ih otvorio i pregurao da mogu da izađem autom sa parkinga.Pa nek se pate sa bravama kad ne umeju da se parkiraju normalno.

Milos

pre 13 godina

Da je Parking servis dosao nakon poziva, a slobodnih vozila uvek ima, ovako nesto se ne bi dogodilo. Za mene bi veca satisfakcija bila da mu pauk digne kola i naplati tih 100 evra ili koliko je vec kazna. Medjutim, jednom mi je trebao pauk, i ko god ga je zvao zbog potrebe, zna kako to izgleda.

I kao sto je jedan komentator lepo primetio kako se razni parkiraju na invalidska mesta po trznim centrima, ja moram da primetim da su invalidi upravo najbolje stojeca kategorija ljudi u nasem drustvu - sve sami dzipovi, A8, Mercedesi i tako... Gde je pauk kada je zaista potreban?!

Yugo driver

pre 13 godina

Nije u redu uništavati tuđu imovinu. Ukoluko je blokirao nekog lepo se pozove parking servis i oni će rado da ga uklone i pritom će dobiti 200 evra kaznu. Inače u škodi se vidi sedište za dete na zadnjoj klupi, samo toliko.

Pex

pre 13 godina

OK, imao sam i ja ovakve akcije ali sam ja to odradjivao na meni lepsi nacin. Naime, u gepeku uvek imam flasu jednog vrlo kvalitetnog Aircraft Paint Removera.. Iako sam na kolsku kapiju napravio lep znak da je zabranjeno parkiranje ima idiota koji izgleda ne znaju da citaju. Trubim, vristim, pistim, imam malo dete u kuci i stalno se negde ide kolima, ja zbog stoke nevaspitane to ne mogu. E onda lepo na red dolazi flasa iz gepeka, pa lepo prodjem uz doticni auto posipajuci tecnost. U roku od 4min, sva farba se u fronclama razvlaci i otpada.. Ni to nije toliko zanimljivo koliko je skupo ono cime se posle toga metal mora tretirati da bi uopste to moglo ponovo da se ofarba. A onda sednem na terasu ispred kuce, pijuckam sok i cekam ga, da mu vidim facu. Verujte mi - neprocenjivo!!!!

dejan

pre 13 godina

Problem bahatog parkiranja je jako lako resiti. Na kolovoczu u Beogradu zabraniti bilo gde zaustavljanje sa napustanjem vozila. Uvesti kazne, na licu mesta, cak i ako vozac dodje, u verdnosti od 150 eu naprimer. I ne samo u beogradu, u svim gradovima. U Palmaticevoj ulici redovne su ove pojave. I sad, prodje pauk sa policajcem i NIKAD ne reaguje osim ako ga je bas neko nazvao. U civilizovanom zemljama je to drugacije. Nema oprastanja i nema milosti. Pa dva saobracajca da posalju u Palmaticevu na svakih sat vremena drzava bi imala cist priliv od minimum 1000eu na sat. Medjutim nasa pauk sluzba cesto odnese i nekog ko je za pa centima pogresno parkirao, dok mnogi bahati po ceo dan drze kola na sred ulice

Cika Pera

pre 13 godina

Evo kako sam se ja osvetio jednom nesavesnom vozacu sa mog parkinga: jedno jutro neko mu je ostavio poruku zakacenu za brisac: izvinite ja sam jutros slucajno udario u vas auto..... moj telefon je... javite se zbog stete.....

Uzeo sam papiric i bacio ga u djubre! Haha slatka osveta

ZokyNBGD

pre 13 godina

1. kad zagradiš nekoga izbaci iz brzine(i naravno ne povlači ručnu) ako je ravno, da mogu da te pomere, i ne ostavljaj volan smotan u neku stranu
2. ako moraš da ga zakočiš ručnom/brzinom onda ostavi broj telefona
3. OVO POSEBNO: obrati pažnju da li blokiraš nečija vozačka vrata, uđi na mesto hodom unapred ili unazad u zavisnosti od vozačkih vrata automobila pored kojih parkiraš
4. ako ti ne ide parkiranje ugradi senzore (uređaj 3000 din, možeš sam da ga ugradiš)
5. ako ništa od ovog ne poštuješ onda ćeš u najblažoj varijanti da pumpaš gume(ako sam dobre volje i imam vremena)

Protiv Divljeg zapada

pre 13 godina

Po dosadašnjim komentarima najbolje se može videti do koje mere je naše društvo krimigenizovano. Navešću pojedine članove Krivičnog zakonika Republike Srbije, kao i na koga se odnose.

@ Nasilnik s pijukom:
Član 212. KZ
(1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u svojini građana, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.

@ Komentatori:
Član 34. KZ
(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela.

Prema tome, komentatori koji odobravaju ovaj nasilnički čin i sami na taj način vrše krivično delo po članu 34. KZ-a, te stoga pozivam B92 da izvrši svoju zakonsku dužnost i prosledi MUP-u IP adrese svih komentatora koji su putem svojih komentara svesno podstrekavali na nasilje.

TV

pre 13 godina

I meni se desila slicna situacija. Naime, kretao sam se putem od Kotora preko Trojica za Tivat. Nisam isao dolje na magistralu nego sam planirao da izadjem kod Samcommerca blizu aerodroma pa sam krenuo preko Kavaca. Tuda je put prilicno uzak na nekim djelovima ali... naisao sam na automobil koji je bio ostavljen na sred puta. Auto je bio otkljucan, sa kljucevima unutra. Upalio sam ga, krenuo pravo i ostavio sam ga iza nekog granja jedno kilometar nize da se ovaj sto ga je ostavio dobro zapita i zabrine za svog ljubimca. E tako! Kakvih sve frajera ima danas...

Maximin

pre 13 godina

Ljudi su postali jako bezobrazni danas, i misle da im niko ne može ništa, a onda naiđu na nekog ko ima izuzetno tanke živce. Pre 6 godina ispred moje zgrade neki tipse parkirao, ali mu se upalio alarm koji je radio čitavu noć. Jedini put u životu da sam zvao policiju koja je došla, ali nije ništa uradila jer je bio propisno parkiran. Doduše, zvali su telefonom vlasnika, ali on je prodao taj auto i nije znao podatke o novom vlasniku koji taj auto nije prenio na sebe. A ja sam čitavu noć fantazirao kako čekićem razbijam auto. Oko 5 ujutro sam nekim čudom zaspao pritiskajući jastuke oko glave.

kaligula

pre 13 godina

@pametan predlog
Znaci gradjani treba da budu spijuni,da prokazujemo jedni druge kao da smo u Causeskuovoj Rumuniji. Ja znam da nikad nisam hteo da zovem pauk jer o njima mislim sve najgore i mislim da bar mi vozaci treba da budemo ujedinjeni protiv NJIH ( Parking servisa i novonastalih agencija za kojekakvu prodaju magle,bezbednosti,saobracaja...) koje su nam oduzele grad,naplacuju nam iscrtane linije po ulici a nista nisu uradile da se zivot u gradu olaksa. Obmanjuju nas kako mi sami trazimo uvodjenje zona tamo gde ih nema jer toboze to je epohalno otkrice,to olaksava zivot,tad svako ima mesto za parking. Pa jos i prodaju sistem drugim evropskim gradovima poput Tirane,Skadra i Skoplja koji su prosto poludeli za nasim sistemom zonske naplate parkinga. Pa onda ZOBS koji vise brine za moj zivot nego ja sam,kamere,civil fotografi kobajagi turisti sa dslrovima na ulazu u raskrsnicu i ispred prelaza pesackog,gradski lovci presretaci itd itd. Nema sta,na pravom smo putu. Pitam se,sta je sledece? Da prijavljujemo komsije koji slusaju stranu muziku zbog neprijateljske delatnosti? Mislite o tome!

A shrink

pre 13 godina

Ovim činom čovek koji se ispraznio na tom automobilu izlečio je godine nagomilanog stresa od bahatih i samoživih.

Teško da će ga bilo kakva kazna sada uzdrmati. Čovek je jednostavno napunio baterije. :)

Dzibril

pre 13 godina

Iako je ova reakcija sa krampom svakako preterana, postoji jedan drugi efektan, ali manje destruktivan nacin da se bahatom vozacu doskoci. Prosetajte se do sajta
http://www.bahatoparkiram.com/ raspitajte se kod njih kako mozete da preuzmete nalepnice sa ovim sloganom sajta i pocnite da ih lepite po soferkama vratima automobila onih koji okupiraju ulice naseg grada. Nece unistiti auto, ali ce vlasnika prilicno namuciti da je odlepi, pa jos ako ih ima vise nalepljenih, eto veselja za ceo dan. Onda mozda i nauce da zive pored drugih ljudi koji imaju takodje neke potrebe.

zoran

pre 13 godina

Bumbari bi vozili i uz stepenice, samo da mogu. Mrzi ih, lenji su, a i maloumna drskost im ne dozvoljava ni 20 metara da pešače. Vlast (komunalci) im idu na ruku zahvaljujući "liniji manjeg otpora" a i zahvaljujući korupciji.

Urbaniak

pre 13 godina

@Djura
Nazalost, izgleda da bi i ti kao taj sa pijukom zakrvavio ocima. Kakav ispit? Kakav posao? Gubice se zivoti ako ovo uzme maha.
Ocigledno nisi u stanju svesti da razumes koliko je jezivo opasno po tebe samoga i tvoje bliznje odobravati/opravdavati ovako nesto, te stoga necu dalje gubiti vreme da te edukujem.
Drugo zar nisi od drugih komentatora vec procitao odgovor na to pitanje? Ako si primoran da radis takve stvari, onda mu ispusti sve 4 gume, zalepi mu nalepnicu posred sofer sajbne… U prevodu, ne pravi materijalnu stetu u zemlji gde zivot ne vredi mnogo.

Deda Mita

pre 13 godina

Coveku se pokvari auto,stane.
Mozda ostade bez goriva...
Ode po pomoc.
Kad se vrati,ima sta da vidi...
Pijuk.

Moze i ovo da bude jedan od scenarija.

Svi bi da lome,lupaju,prave stetu.

Drzava je takva kakvi su ljudi.

Nasi politicari,nisu dosli s marsa,oni su deo nas.
A,vi bi u tu evropu?
Sa pijukom u krovu?

E,deco,ne valja vam to.

xenon

pre 13 godina

ja sam recimo bezbroj puta zagradio nekoga ali sam uvek ali uvek na svakih 5 minuta izlazio iz radnji da proverim dali neko hoce da izadje ili sa prozora gledao isto.Takodje nikad nisam ostao duze od 10 minuta jer znam kako bi bilo meni da mene neko zagradi sto se i desavalo.
Ako je skodi bilo nesto hitno i neodlozno mogao je na staklu sa unutrasnje strane da ostavi broj mobilnog telefona.

Sunce

pre 13 godina

Ovo je strasno, a jos strasnije je sto vecina komentatora podrzava ovaj cin nasilja. Hvala Bogu, pa ima ljudi kao sto je @Deda Mita i @Protiv divljeg zapada. Nikada ne bih mogao da nanesem namerno stetu drugom licu. Iako me je zagradio, necu ulaziti u razloge da li zbog kvara, nestanka goriva ili bahatosti. Pokusao bih da resim problem na razuman i civilizovan nacin.
Ovaj tekst i komentari me navode na razmisljanje o sopstvenum zivotu i bezbednosti, jer kako je neko mogao ovo da uradi autu i oni koji to podrzavaju, isto tako ce sutra fizicki da se obracunaju sa covek jer stoji na pogresnom mestu, ne svidja im se kako ih je pogledao...Sve u svemu ja sam jako razocaran kakav smo mi narod postali-nasilan, zloban, osvetoljubiv....Neka nam je dragi Bog u pomoci!

Petar

pre 13 godina

Tako sam ja jedan dan dolazeci sa posla zatekao auto parkiran na ulaznu kapiju. Morao sam preskociti ogradu da udjem u kucu. Prvo sam dohvatio eksere, a onda sam se smirio i pozvao pauka. Kad se pauka napokon pojavio, odjednom je istrcao vozac (naravno) i preparkirao 50tak metara dalje ISPRED KOMSIJINE KAPIJE!!!!
E to je za pijuk!!!

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
Slozio bih se sa tvojom filozofijom u gomili drugih slucajeva ali u ovom ne mogu jer i ja vozim kola i vrlo dobro znam da ne moras nikada da zagradis nekoga jer se uvek negde nadje neko parking mesto. Ako te je bas muka naterala - mozes bar izbaciti iz brzine ili otaviti br. telefona, kao sto je dosta ljudi ovde navelo. Lepljenje nalepnica je super ali samo za one koji su nekulturno parkirani a nikako za one koji su bezobrazno parkirani. Pri tom sam i biciklista i svega sam se nagledao. Pokusao sam gomilu puta da objasnim coveku zasto je opasno ili bezobrazno to sto radi i u gomili slucajeva ljudi su hteli da me biju, neki su me cak i pljuvali kroz prozor automobila... Znaci ja sam na bajsu (ili u kolima) i upravo sam mogao da izgubim glavu radi necijeg bezobrazluka i taj neko jos hoce da me bije, a tvoje resenje je da mu zalepim nalepnicu... Ja bi se slozio sa tobom i najvise na svetu bih voleo da mogu da zovem policiju i da znam da ce taj neko biti kaznjen u roku od 5-10 minuta ali kad ta varijanta ne radi sve sto mozes je da budes oprezan da te ne uhvate...

Komšij

pre 13 godina

Jel ovo bilo tamo na ulazu u Mek iz N. Heorja ??? Tamo stalno stoje vozila parkirana u 2 kolone - na trotoaru i ulici.
To su moje komšije i zato ih volim !!!!

Dejan

pre 13 godina

E sada bi po novom zakonu o bezbednosti saobracaja oba aktera ovog nemilog dogadjaja trebalo zajedno da popune formular o steti na licu mesta! Samo sto bi ovaj vlasnik vozila morao da napise i da mu se piuk nalazi u ledjima!

Aleksandar

pre 13 godina

A tek kako se panduri parkiraju. Ko ce njihova kola da odnosi?

Nekada davno dok nije postojao parking servis, jedno bahato stvorenje kod narodnog pozorista se parkiralo, tako sto je zauzelo ceo prostor po dijagonali, da dvodimenzionalni ljudi nisu mogli da prodju. U jednom trenutku se pojavljuje zena sa bebom u kolicima koja takodje nije mogla da prodje, pa smo ja i ortak nekako malo iscimali saobracaj da bi zena zaobisla kola. A kada smo to ucinili, malo smo mu iskakali po haubi i razdrndali prednji branik. Cisto da se neki nauce da nije ceo svet njihov i da se ne vrti sve oko njih.

Miki

pre 13 godina

Slažem se da nasilje ne bi smelo biti način za rešavanje ni ovakvih ni mnogih drugih problema. Nažalost država Srbija uz pomoć svojih institucija, štiti i podstiče bahatost, siledžistvo, primitivizam itd. Ukratko u ovoj državi su ugroženi normalni, vaspitani, kulturni ljudi. Zašto? Zato što se na vlasti nalaze neodgovorni, sebični, nesposobni pojedinci, koji su tu stigli zahvaljujući raznim vezanma, laktanjima, podmićivanjima itd. Šta ponekad ostaje normalnom čoveku kogba nema ko da zaštiti. Ostaje mu da izgubi strpljenje i razum i da sam u svoje ruke "uzme pravdu". Ponekad si toliko bespomoćan da u takvoj situaciji i ne razmišljaš o mogućim posledicama. Saobraćaj i sve što je u vezi sa njim je posebna priča. Tu su ludaci i manijaci posebno zaštićeni.

Air

pre 13 godina

Mnogo vas je reklo da postoje mnogo finije i kulturnije tehnike i nacini prenosenja poruke ovakvim ljudima. Ali zar cilj takve poruke ne treba da bude da doticni vozac ne parkira vise tako? Zar stvarno mislite da cete nalepnicom(koja je inace odlicna ideja) nekog naterati da se zamisli? Ne shvataju takvi nista od tih kulturnih sugestija. Kad vide nalepnicu ili izduvane gume, sta mislite da ce se desiti:
1) zamislice se cime su izazvali takvu reakciju, pomisliti na probleme koje su mozda izazvali nekome i prelomiti u sebi da od sad postuju druge ili
2) ce poceti da psuju kako se neko usudio NJEMU da nalepi nesto, krenuce psovke, setanje oko kola, a onda besno zatvaranje kola i skripa guma dok odlazi odatle?
Evo i moj slucaj da kazem..imam komsiju koji je cesto znao da parkira ispred moje garaze. Prvih 3 puta sam odlazio na vrata i lepo ga zamolio da se pomeri. Sledeci put sam ga zamolio da to vise ne radi, da se osvrne po komsiluku i vidi kako to samo on radi. Peti put sam ga pitao da li ima potrebe da pretim razbijanjem kola da bi me shvatio. I od tada nista. Znaci 4 puta sam bio VEOMA uvidjavan i fin i nije nista vredelo. Tek kada sam mu rekao ovo, onda se opametio. POnavljam, da znamo da ce bezobrazne i samozive vozace opametiti kulturne i neagresivne sugestije, niko ne bi potezao za nasiljem nad tudjom imovinom. Nije poenta da vi iz situacije u situaciju dokazujete kako ste COVEK, poenta je da bahatost prestane.

predrag

pre 13 godina

Ponašanje vozača u Beogradu je u najmanju ruku divljačko. Pored bahatih vozača, kada je reč o parkiranju, veliki problem predstavljaju i vlasnici automobila koji umišljaju da kupovinom automobila, obavezno dobijaju u vlasništvo i jedno parking mesto na javnim parkinzima ispred stambenih zgrada. Kupio sam automobil 2009. godine (nov) i odmah sam "zapeo za oko" komšiji preprodavcu polovnih automobila, koji već godinama pokušava da od parkinga napravi auto-plac. Posle izveznog vremena je počeo da mi krade delove sa kola. Lajsne, ogledala i sl. što me uvek košta između 100 i 200 evra. Na kraju sam odustao i auto parkiram na drugom mestu, dalje od zgrade u kojoj živim. Inače, to je radio i drugim komšijama koje su prakirale na tom delu parkinga. Šta sa njim? Naravno da Policija neće reagovati na te "sitna" kriminalna dela. Pokušavao sam da ga uhvatim na delu, ali neuspešno. Možda je i bolje. Jer, da sam ga uhvatio... Ko zna šta bi se desilo. Ljudi, ima previše automobila, ali kada bi pokazali minimum opšte i saobraćajne kulture, bilo bi dovoljno mesta za sve.

Dane

pre 13 godina

Procitah - nasilje nije nacin. Najezim se od te frazetine "nije nacin". A, sta je nacin? Posle cega dolazi do nasilja, ako regularnim sredstvima ne mozes da resis problem?

stevak

pre 13 godina

Ne odobravam ovako nasilno rešavanje problema. U tom smislu jedan savet na osnovu ličnog iskustva. Pre par godina dolazim kući oko 10 uveče i ne mogu da uđem u garažu zbog nekog parkiranog ispred nje. Sačekah do vremena za odlazak na spavanje, a njega nema da pomeri auto. Onda uzmem papir A-3 i napišem: "Molim vas da više ne parkirate ispred garaže. Hvala". Na papir iscedim tubu oho lepka i zalepim mu na šoferku. Ujutru vidim sitne komadiće papira koje je on grebao noktima na -10, ali njega više nikad.

IL

pre 13 godina

Molim policiju da otkrije pocinioca ovog pravednog akta, zeleo bi da nagovorim ovog coveka da se kandiduje na sledecim izborima, ne bi li glasao za njega. A gospodin u ''fabiji'' neka i dalje zagradjuje...

abc

pre 13 godina

verujem da kad bi taj auto bio parkiran negde u blizini na nekoj pescanoj povrsini koja se krsti kao "zelena" i nikome ne bi smetao pauk dosao u najkracem mogucem roku...

ja u potpunosti podrzavam ovakav cin i bas me briga sta kazu drugi, video bih te druge kada bi se radilo o zivotu i smrti da li bi oni bili mirni...

posto postoji nedostatak parking mesta trenutno najbolje moguce resenje je da vlasnici u slucaju da zagrade nekoga ostave broj sa mobilnim na vidnom mestu i da pomere vozilo kada ih neko pozove...

Quentin

pre 13 godina

@milos: Tako je. Ako cete nekog zagraditi, barem se naucite da ostavite na cedulji broj mobilnog telefona! Mi to u kvartu redovno radimo i niko se ne ljuti. Ali ako to ne uradite, poptuno podrzavam da vam neko razbije staklo i ibaci iz brzine auto da bi ga pomerio. Mene je jedan zagradio i posle 20min cekanja sam ja njemu ostavio poruku da je slikan i da ne bezi, jer policija samo sto nije. Auto sam uspeo izvesti iz parkinga jer je auto do mene izlazio, a posle sam se parkirao i gledao coveka (balavandera) koji 20min ceka policiju hehehe. Cekao je jos, ali me mrzelo da stojim i vise mi nije bilo smesno.

Marko

pre 13 godina

Ovo bi trebalo da se vrti na svim televizijama, jer kada neko shvati da se bahatost ne isplati, onda ce nam svima biti bolje.
Nisu u drugim zemljama nista vise civilizovaniji od nas, vec tamo sistem funkcionise. Tamo nema potrebe za ovim, zato sto tamo kad okrenes pauka, on dodje. Medjutim, ovde se bahatost isplati. nadam se da je ovo dokaz da i tome polako dolazi kraj.

s tim rolaj

pre 13 godina

@predrag: Ulje za kočnice tako dobro skida farbu, a taj lim je posle tako teško ponovo ofarbati, da mu više neće pasti na pamet da ti uništava kola.

Mile

pre 13 godina

Batina je iz raja izasla!!!Kakav zakon,zakon je za coveka,a ne primata,tj. za primata je zakon prirode,a on kaze kad zapiskis svoju teritoriju nema prilaska ostalima u suprotnom ide primena sile,pa kud puklo da puklo!!!

bas me zanima...

pre 13 godina

bas me zivo zanima da li bi se ovo dogodilo da imamo drzavu koja funkcionise?
i bas bih voleo da cujem pricu ovog lika koji je parkirao skodilak.
i bilo bi lepo da se zna kojoj partiji pripada ili u kojoj opstini radi ili da mu se uradi psihijatrijski pregled a i da se vidi ko mu je izdao vozacku dozvolu i na osnovu cega...
njemu ili njoj...

smartass

pre 13 godina

Zar nije jednostavnije, ako je vec tako parkirao da zagradi drugo vozilo, da ostavi na cedulji iznutra svoj broj mobilnog, pa da ga covek lepo nazove kada hoce da izadje?

Pametan predlog

pre 13 godina

@ kaligula

PRVO - Da li ti mislis da je Srbija bolja od Causeskove Rumunije (i drugih ex komunistickih zemalja istocne evrope) u pogledu spijuna??? Nemas ni predstavu koliko spijuna ima u Srbiji...evo ti i zasto..u svakom drustvu koje je sklonu potkradanju, korupciji i ostalim "nedelima" sluzbe bezbednosti jedva cekaju da neko drpi nesto da bi mu dale ponudu "zatvor ili spijunaza"..elem - posto se svi slazemo da u Srbiji ima mnoooogo drpatora -time ima i mnooogo spijuna...
DRUGO - Dacu ti primer koji mi je ispricao licno sin coveka o kom cu reci upravo - vlasnik austrijanac jednog porodicnog hotela visoke klase u jednom malom ski naselju (gde se svi poznaju!) u austriji je posle jedne pijanke krenuo autom do hotela (put od nekih 1-2 km) i pritom udario u drveni stubic (beznacajni)..nije ni stigao da zapliva u bazenu da se malo otrezni kad ga je policija izvukla iz istog...kamera nema tamo dakle revnosni gradjani su obavili duznost...jel AUSTRIJA ISTO STO I CAUSESKOVA RUMUNIJA??? Jel ima neko ko nece da budemo ko Austrija? Misli ti malo o tome prijatelju... do god svi okrecu glavu kad prebijaju nekog negde na ulici, busu itd nece biti bolje nikome (osim onim najbezobraznijim)..
I o kakvoj ti kolegijalnosti vozaca pricas? Mozda bahatih vozaca ali za godinu-dve sve ce biti pokriveno kamerama pa ko ce da se glupira ce i da plati za to svoje glupiranje...

gauss

pre 13 godina

Pozdrav svima,

Ja zivim prekoput ulaza gde je auto parkiran. Nazalost auto je parkiran kao i ostali u ulici "po propisu". Mislim da je uzrok demoliranja bilo nesto sasvim drugo.
Pozdrav.

hersascha

pre 12 godina

mozda je coveku bilo pitanje zivota i smrti, a u takvim situacijama ne verujem da neko ima vremena da razmislja o tome sta je veca kazna, u svakom slucaju trebalo bi da razmisljaju i oni koji se ovako parkiraju ( ako je to u pitanju ) i bilo bi relno da kazna za bezobzirno parkiranje bude oduzimanje dozvole i slanje na ponovno polaganje vozackog

Bojan

pre 13 godina

Kako mogu da vam posaljem slike slicnih bahatih vozaca?
Imam solidnu kolekciju.

Hvala

Redakcija:
Hvala na javljanju
http://www.b92.net/upload/foto.php
Posaljite i opis, PLS.

Misko

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?
(asdfg, 25. april 2012 08:49)

Mene samo zanima jedno, da li ti i sl pametnjakovici bi smeli da to isto uradite da je recimo bio parkiran neki Audi od 100-tinjak hiljada evrica, jer jelte znamo ko u Srbiji vozi takve automobile???

Pera

pre 12 godina

Ovo je ekstreman izraz frustracije.
Na koji nacin da se posteni bore protiv kabadahija, povuces se jednom, drugi put, treci... kada stignes do zida, sta dalje ?

maree

pre 12 godina

Pa vi niste ni uhvatili lika koji je ovo uradio?! :) hahahah e sjajno, sutra idem da se igram malo po gradu...
Nemarna i nesposobna drzavo, vidi se koliko se interesujes za svoje gradjane.

REALNO

pre 12 godina

kako bih ja one koji zagradjuju druge zagradio u samicu da nedelju dana jedu splachine i razmishljaju gde ce sledeci put da parkirati !!

asdfg

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?

realista

pre 12 godina

Ko zna, možda je i žena koja je saznala da muž ima ljubavnicu :D
ali ako je zbog parkiranja, svakako treba imati razumevanja i ako se mora tako "partirati" (nestalo gorivo, pokvario se auto=mada i onda može da se odgura negde, par metara) ostaviti poruku sa brojem telefona a i ako vas je neko tako zagradio no nekad jednostavno "još i to" bude kap previše u čaši.
Moram da priznam da se meni tako nešto nikad nije desilo, možda zato što vozim auto težak preko 2 tone :D aaaahahaha odgurao bi onu fabiju i frontalno i bočno bez imalo napora :D LOL

B

pre 12 godina

Samo me interesuje da li je taj koji je ovo uradio bar jednom u životu nepropisno parkirao? Druga stvar je što svi što ovo komantarišu sigurno svaki put parkiraju kako treba. Ako se i nađe neko ko je svaki put u životu pravilno parkirao, njemu se iskreno izvinjavam.

Objektivno

pre 13 godina

Vredna lekcija! Jedan je tako naucio da parkira!
Neka misli ko sta hoce, ali ja sam siguran da ovaj vise nece praviti gluposti u saobracaju (ako je to bio razlog)!

Pametan predlog

pre 13 godina

Postoji jedan vrlo JEDNOSTAVAN nacin da se stane na put nepropisnom parkiranju u Srbiji...sve sto treba da se uradi je da POLICIJA objavi jedan broj telefona (kao sto je slucaj sa parking servisom za zone) na koji gradjani mogu da posalju slike nepravilno parkiranih vozila...isto sto radi policija pre nego sto pauk pokupi vozilo...naime izadjes lepo na ulicu - vidis da je nepropisno parkiran auto -slikas mobilnim par slika (sad ionako svako ima kameru u mobilnom)kako izgleda nepropisno parkiran automobil..policija momentalno primi i automatski posalje kaznu na adresu registrovanog vozila...i to je to!
Tim se resava problem nesavesnih prodavaca i kupaca automobila koji na vreme ne preregistruju vozilo..odnosno pravilo da policiji prodavac dostavi promenu u vlasnistvu auta... jel to toliko tesko? Apelujem na policajce koji citaju ovo da predloze ovu novinu koja ce eto puniti prazan budzet i napraviti red na ulici... samo sistemom "revnosnih gradjana" mozemo uspostaviti red jer nigde u svetu ne moze policija da stigne da ovakve stvari sama regulise

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
Slozio bih se sa tvojom filozofijom u gomili drugih slucajeva ali u ovom ne mogu jer i ja vozim kola i vrlo dobro znam da ne moras nikada da zagradis nekoga jer se uvek negde nadje neko parking mesto. Ako te je bas muka naterala - mozes bar izbaciti iz brzine ili otaviti br. telefona, kao sto je dosta ljudi ovde navelo. Lepljenje nalepnica je super ali samo za one koji su nekulturno parkirani a nikako za one koji su bezobrazno parkirani. Pri tom sam i biciklista i svega sam se nagledao. Pokusao sam gomilu puta da objasnim coveku zasto je opasno ili bezobrazno to sto radi i u gomili slucajeva ljudi su hteli da me biju, neki su me cak i pljuvali kroz prozor automobila... Znaci ja sam na bajsu (ili u kolima) i upravo sam mogao da izgubim glavu radi necijeg bezobrazluka i taj neko jos hoce da me bije, a tvoje resenje je da mu zalepim nalepnicu... Ja bi se slozio sa tobom i najvise na svetu bih voleo da mogu da zovem policiju i da znam da ce taj neko biti kaznjen u roku od 5-10 minuta ali kad ta varijanta ne radi sve sto mozes je da budes oprezan da te ne uhvate...

Aleksandar

pre 13 godina

Pod pretpostavkom da je ovde zaista rec o bahatom parkiranju, onda su obe strane za psihijatrijsku proveru - prva zbog nesvesnosti da zivi pored nekih drugih ljudi, a druga sto misli da pijukom moze resiti zivotne probleme.

No tako to biva u zemlji gde nema ko zakone da sprovodi. Ja ne vidim zasto bi bio problem da obicna policija izdaje kazne za nepropisno parkiranje? Uostalom sta ce nam razlicite policije, u normalnim drzavama svaki policajac vam moze izdati kaznu za krsenje zakona - pa to mu je i posao, da sprovodi primenu zakona. A policajaca imamo dovoljno da se moze 'prasinar' stvoriti bilo gde za maksimalno 5 minuta. Onda samo ostaje kazna od koje usi bole i otpadaju - recimo 500€ u ovom slucaju - pa posle gospodin 'ja sam jedini na ulici' neka misli gde ce sledeci put da parkira. Takodje treba dozvoliti mogucnost da neko privatno otvori pauk servis koji se moze pozvati i uz nalog pomenutog policajca odneti automobil.

Onda ce biti i dovoljno policajaca i pauk vozila za ovakve situacije, pa nece morati oni tanki sa zivcima ili razumom da se trude da uzmu zakon u svoje ruke. Sve se da urediti, kad bi se zaista htelo...

DZoni

pre 13 godina

Slicno ali ne bas ovako sam uradio prosle godine ,bio sam parkiran regularno na prostoru obelezenom za to i trebao sam da idem za BG i dodjem na parking a neko se parkirao sa audijem A4 bas ispred mene tako da nisam mogao nikako da izadjem.2 SATA sam cekao vikao i trubio a da niko nije dosao po kola i na kraju sam pukao ,razbio staklo ,izbacio iz brzine i izgurao ga.

Aleksandar

pre 13 godina

Slažem se da ne treba gubiti živce, ali vreujte mi, vozite malo po gradu, i videćete koliko je bahatih vozača.
Moja komšinica, koja je u invaldiskim kolicima, za svaku slavu je zvala pauk, jer neko bezobrazan parkira na njeno mesto i kada im skrene pažnju: oni samo kažu "izvinite nisam video"
ja sam regularno stao na parking ispred jednog tržnog centra, a onda je jedan lik parkirao do mene auto sa volanom na desnoj strani ukoso i to tako blizu da sam morao da uđem kroz prtljažnik (imam karavan hvala bogu) jer sa suvozačke strane je bilo drvo.
Parking je bio prazan, i bilo je jedno 5 slobodnih mesta pored.
Toliko sam se iznervirao da sam mu izduvao sve gume (nisam izbušio, niti oštetio), pa neka pumpa celu noć kada je bahat.
Inače sklon sam da verujem da više od polovine tih bahatih vozača, u stvari ne zna elementarne tehnike parkiranja

Djura

pre 13 godina

@Urbaniak
To je isto ko da ti se neko useli u kucu a ti neces da ga izbacis jer to nije civilizovano... Kako se onda boriti protiv takvih bahatih likova kad ti ne dodje pauk i znas da ce taj proci nekaznjen a da si ti zbog njega zakasnio na ispit ili dobio otkaz na poslu jer si zakasnio? Neka mu je oduvao kola! Verujem da je imao slobodno parking mesto u blizini ali da ga je mrzelo da prepeshachi 100m.

Urbaniak

pre 13 godina

A u sledecoj epizodi je vozac Fabie izasao sa pistoljem i pucajuci za pocioniocem tesko ranio neduzne prolaznike.

Sta ako neko slobodno proceni i demolira vas auto jer je pevise zagazio na troatar ili nesto slicno? Gde se zavrsava ovo? Pa zavrsava tako sto svi idemo okolo naoruzani do zuba sprovodeci svoju pravdu.

Da li ste vi koji podrzavate ovako unistavanje tudje imovine uopste normalni?
Ja skroz razumem beskrajnu frustraciju koji bahati vozaci izazivaju kod ostalih ucesnika u saobracaju ali ovo je put u kameno doba, u najtamniju dzunglu, a ne korak ka sredjenijem civilizovanom drustvu.

NoviSad

pre 13 godina

Majstore, ruke ti se pozlatile. Hvala ti u ime svih vozača koji su ikada došli u situaciju da kasne zato što ih je bahata budala blokirala na parkingu.

Marko

pre 13 godina

ruke mu se pozlatile.neverovatno koliko ima ovakvih bahatih,bezobraznih,sebicnih osoba.A tek sto vole da parkiraju ispred ulaza u garazu.ovaj je imao srece,dobio je besplatan facelift

milos

pre 13 godina

Svaka čast. Jeste drastično ali teško je tako dugo trpeti samožive, drske i bahate. Imam i ja u ulici jednog koji apsolutno mora da parkira ispod svoje terase. Ako ima mesta ok. Ako nema - zagradi dva automobila na parkingu.

kartmen

pre 13 godina

I ja sam slično, mada u mnogo manjem obimu, reagovao kada je moj auto zagradio neki skot i to onda kada sam morao hitno da tražim lekove i da ih nosim u bolnicu koja te lekove, gle iznenađenja, nije imala. Taj koji se parkirao ispred mog vozila ugrozio je tuđe zdravlje, a možda i život.

Deki

pre 13 godina

Potpuno podrzavam jer me niko nece ubediti da u krugu od 100m nije bilo mesto za regularno parking mesto ili bar mesto gde se nece na bilo koji nacin ugroziti,ometati bilo ko,ali tesko je malo prosetati. Mozda je moglo i skidanje tablica ili busenje guma... Ali bahatima i bezobraznima treba odgovoriti na isti nacin jer samo to razumeju!

milos

pre 13 godina

@wild duck - Razumem te ali ovo je ipak neka druga vrsta nasilja, niko nije povređen. Oštetiti imovinu nije isto što i povrediti neko živo biće. I da je normalna zemlja i ja bih se zgražavao nad ovim činom.

Ali šta da radim ja kada mi neko zagradi ulaz u garažu, ne pojavljuje se ceo dan, ja moram da smišljam šta ću, odustanem od kola taj dan, kasnim ceo dan itd. Sada poenta - zovem pauk, dam sve podatke i oni se ne pojave uopšte!!! Možeš da ćutiš i trpiš ili da pokažeš zube. DRŽAVA NE FUNKIONIŠE!!! Radi za bahate i bezobrazne a nas gazi.

Dzibril

pre 13 godina

Iako je ova reakcija sa krampom svakako preterana, postoji jedan drugi efektan, ali manje destruktivan nacin da se bahatom vozacu doskoci. Prosetajte se do sajta
http://www.bahatoparkiram.com/ raspitajte se kod njih kako mozete da preuzmete nalepnice sa ovim sloganom sajta i pocnite da ih lepite po soferkama vratima automobila onih koji okupiraju ulice naseg grada. Nece unistiti auto, ali ce vlasnika prilicno namuciti da je odlepi, pa jos ako ih ima vise nalepljenih, eto veselja za ceo dan. Onda mozda i nauce da zive pored drugih ljudi koji imaju takodje neke potrebe.

dd

pre 13 godina

Redakcija B92 bi mogla pokrenuti neki servis gde bi ljudi mogli da okace snimke ili slike iskljucivo vezane za bahatost beogradskih vozaca. Mislim da bi bilo dosta materijala.

Navigator

pre 13 godina

Ajde neka mi neko od vas pomirljiv objasni zasto su u Delta City-ju i TC Usce UVEK zauzeta mesta za invalide, a ni jedan nema nalepnicu? Ako se setite, bas obratite paznju. Po meni je to tuzno...

Vlade

pre 13 godina

Mogu da razmem da te neko zagradi na 5-10 min, da ostavi otključan auto, da je mu je auto u vidnom polju i da reaguje kad vidi na hoćeš da izađeš sa autom. Ali bahato parkirati i ceo dan se ne pojaviti stvarno i najmirnijeg običnog čoveka može da dovede do ludila.Ja sam lično par puta kidao brave na bahato parkiranim autima da bi ih otvorio i pregurao da mogu da izađem autom sa parkinga.Pa nek se pate sa bravama kad ne umeju da se parkiraju normalno.

wild duck

pre 13 godina

Nema opravdanja za nasilje. Nikada ne mozete biti apsolutno sigurni da razlog nepropisnom parkiranju nije neka mnogo veca nevolja tog vozaca. Sta ako se nesavesni vozac upravo borio za svoj ili neciji zivot... Nikada ne mozete znati, a nije ni hriscanski.

Pex

pre 13 godina

OK, imao sam i ja ovakve akcije ali sam ja to odradjivao na meni lepsi nacin. Naime, u gepeku uvek imam flasu jednog vrlo kvalitetnog Aircraft Paint Removera.. Iako sam na kolsku kapiju napravio lep znak da je zabranjeno parkiranje ima idiota koji izgleda ne znaju da citaju. Trubim, vristim, pistim, imam malo dete u kuci i stalno se negde ide kolima, ja zbog stoke nevaspitane to ne mogu. E onda lepo na red dolazi flasa iz gepeka, pa lepo prodjem uz doticni auto posipajuci tecnost. U roku od 4min, sva farba se u fronclama razvlaci i otpada.. Ni to nije toliko zanimljivo koliko je skupo ono cime se posle toga metal mora tretirati da bi uopste to moglo ponovo da se ofarba. A onda sednem na terasu ispred kuce, pijuckam sok i cekam ga, da mu vidim facu. Verujte mi - neprocenjivo!!!!

bahato parkiram

pre 13 godina

@Pametan predlog

nesto slicno postoji, naime postoji sajt na kojem mozes da objavis fotografiju bahato parkiranih automobila. Naravno, to je samo deo cele price, ovaj predlog je mnogo kompleksniji i trebalo bi da efikasnije resava problem.

"Trebalo bi", ali nece, jer ako pogledate pomenuti sajt, videcete da veliki deo suludo i drsko parkiranih automobila pripada upravo policiji, saobracjanoj, komunalnoj i slicnim. Proverite.

Recimo, Ljeska na Banovom brdu, uvek bez izuzetka parkiran policijski kombi, uvek i bez izuzetka zbog njega morate na kolovoz da biste prosli. Hoce li oni da sprovedu to nesto kad vide fotografije nepropisno parkiranih?

Cika Pera

pre 13 godina

Evo kako sam se ja osvetio jednom nesavesnom vozacu sa mog parkinga: jedno jutro neko mu je ostavio poruku zakacenu za brisac: izvinite ja sam jutros slucajno udario u vas auto..... moj telefon je... javite se zbog stete.....

Uzeo sam papiric i bacio ga u djubre! Haha slatka osveta

A shrink

pre 13 godina

Ovim činom čovek koji se ispraznio na tom automobilu izlečio je godine nagomilanog stresa od bahatih i samoživih.

Teško da će ga bilo kakva kazna sada uzdrmati. Čovek je jednostavno napunio baterije. :)

Srdjan

pre 13 godina

Ja sam zbog slicne situacije na parkingu ispred moje zgrade lepo otisao u stan, pokupio punu kesu smeca iz kante, i ispraznio je na haubu automobila koji mi je zagradio auto. Nikakvu stetu mu nisam pricinio, ali je ovako nesto sigurno dobro zapamtio. :)
Cemu nasilje, kada postoje mnogo finije tehnike ubedjivanja? :)

Milos

pre 13 godina

svaka cast coveku koji je ovo uradio!podrzavam ovo iz cistog razloga jer svaki dan se susrecem sa idiotima koji bahato voze i parkiraju svoja kola!
vidim da ima dosta negaativnih komentara u fazonu "vi ste ludi sto podrzavate ovako nesto!" al ko god je napisao to,sigurno se nije zapitao koja je muka naterala ovog drugog vozaca na takav cin!
ako vec blokiras kola na parkingu,onda ostavi na vidnom mestu broj telefona na koji mogu da te okrenu i bice sve ok,bez ovakvih scena!

Komšij

pre 13 godina

Jel ovo bilo tamo na ulazu u Mek iz N. Heorja ??? Tamo stalno stoje vozila parkirana u 2 kolone - na trotoaru i ulici.
To su moje komšije i zato ih volim !!!!

ZokyNBGD

pre 13 godina

1. kad zagradiš nekoga izbaci iz brzine(i naravno ne povlači ručnu) ako je ravno, da mogu da te pomere, i ne ostavljaj volan smotan u neku stranu
2. ako moraš da ga zakočiš ručnom/brzinom onda ostavi broj telefona
3. OVO POSEBNO: obrati pažnju da li blokiraš nečija vozačka vrata, uđi na mesto hodom unapred ili unazad u zavisnosti od vozačkih vrata automobila pored kojih parkiraš
4. ako ti ne ide parkiranje ugradi senzore (uređaj 3000 din, možeš sam da ga ugradiš)
5. ako ništa od ovog ne poštuješ onda ćeš u najblažoj varijanti da pumpaš gume(ako sam dobre volje i imam vremena)

slobodan

pre 13 godina

JEDINI put kada me je neko zagradio na parkingu u Torontu je bilo od strane srbina ispred srpske prodavnice.

Neke stvari se nigde i nikada nece promeniti.

Takodje jedini nepocisceni parking(od snega) je bio ispred... Pogadjate... te iste srpske prodavnice.

Bruka i sramota... Svi mogu lepo da pociste sneg, osim...


Pozdrav iz Toronta

Pera

pre 13 godina

I sta je sledece ? Da se ubijamo po ulici za svako sranje ? Mogao je da mu ispusti gume, pa da ih pumpa rucno ceo dan ili slicno. Ali ovako unistavanje imovine svakako nije za pohvalu.

zoran

pre 13 godina

Bumbari bi vozili i uz stepenice, samo da mogu. Mrzi ih, lenji su, a i maloumna drskost im ne dozvoljava ni 20 metara da pešače. Vlast (komunalci) im idu na ruku zahvaljujući "liniji manjeg otpora" a i zahvaljujući korupciji.

Marko

pre 13 godina

Covek koji je ovo uradio je ozbiljno poremecena osoba. Ne branim bahatost vozaca. Ali ovo je za svaku osudu. Kazna za pauka je i vise nego jak udarac po dzepu ali ovo je steta od nekoliko hiljada eur.

TV

pre 13 godina

I meni se desila slicna situacija. Naime, kretao sam se putem od Kotora preko Trojica za Tivat. Nisam isao dolje na magistralu nego sam planirao da izadjem kod Samcommerca blizu aerodroma pa sam krenuo preko Kavaca. Tuda je put prilicno uzak na nekim djelovima ali... naisao sam na automobil koji je bio ostavljen na sred puta. Auto je bio otkljucan, sa kljucevima unutra. Upalio sam ga, krenuo pravo i ostavio sam ga iza nekog granja jedno kilometar nize da se ovaj sto ga je ostavio dobro zapita i zabrine za svog ljubimca. E tako! Kakvih sve frajera ima danas...

Petar

pre 13 godina

Tako sam ja jedan dan dolazeci sa posla zatekao auto parkiran na ulaznu kapiju. Morao sam preskociti ogradu da udjem u kucu. Prvo sam dohvatio eksere, a onda sam se smirio i pozvao pauka. Kad se pauka napokon pojavio, odjednom je istrcao vozac (naravno) i preparkirao 50tak metara dalje ISPRED KOMSIJINE KAPIJE!!!!
E to je za pijuk!!!

Aleksandar

pre 13 godina

A tek kako se panduri parkiraju. Ko ce njihova kola da odnosi?

Nekada davno dok nije postojao parking servis, jedno bahato stvorenje kod narodnog pozorista se parkiralo, tako sto je zauzelo ceo prostor po dijagonali, da dvodimenzionalni ljudi nisu mogli da prodju. U jednom trenutku se pojavljuje zena sa bebom u kolicima koja takodje nije mogla da prodje, pa smo ja i ortak nekako malo iscimali saobracaj da bi zena zaobisla kola. A kada smo to ucinili, malo smo mu iskakali po haubi i razdrndali prednji branik. Cisto da se neki nauce da nije ceo svet njihov i da se ne vrti sve oko njih.

Maximin

pre 13 godina

Ljudi su postali jako bezobrazni danas, i misle da im niko ne može ništa, a onda naiđu na nekog ko ima izuzetno tanke živce. Pre 6 godina ispred moje zgrade neki tipse parkirao, ali mu se upalio alarm koji je radio čitavu noć. Jedini put u životu da sam zvao policiju koja je došla, ali nije ništa uradila jer je bio propisno parkiran. Doduše, zvali su telefonom vlasnika, ali on je prodao taj auto i nije znao podatke o novom vlasniku koji taj auto nije prenio na sebe. A ja sam čitavu noć fantazirao kako čekićem razbijam auto. Oko 5 ujutro sam nekim čudom zaspao pritiskajući jastuke oko glave.

Zoran

pre 13 godina

Neverovatno kakvi komentari. Vi koji opravdavate cin divljanja ovog manijaka sa pijukom niste nista bolji od njega a ni od ovog bezobraznika sa Skodom, ako je nepropisno parkiranje uopste razlog za demoliranje.
Zamislite da se parkirao propisno ali da je prilikom parkiranja zakacio susedni auto pa onda dodje vlasnik istog i u nedostatku prodavnice sa alatom potegne za pistoljem.
To kad se drznete da sami delite pravdu ima svoje ime i prezime. Ali, o tome neki drugi put, kada postanete punoletni. Bar 90% od Vas koji ste ostavili komentar.

bas me zanima...

pre 13 godina

bas me zivo zanima da li bi se ovo dogodilo da imamo drzavu koja funkcionise?
i bas bih voleo da cujem pricu ovog lika koji je parkirao skodilak.
i bilo bi lepo da se zna kojoj partiji pripada ili u kojoj opstini radi ili da mu se uradi psihijatrijski pregled a i da se vidi ko mu je izdao vozacku dozvolu i na osnovu cega...
njemu ili njoj...

Miki

pre 13 godina

Slažem se da nasilje ne bi smelo biti način za rešavanje ni ovakvih ni mnogih drugih problema. Nažalost država Srbija uz pomoć svojih institucija, štiti i podstiče bahatost, siledžistvo, primitivizam itd. Ukratko u ovoj državi su ugroženi normalni, vaspitani, kulturni ljudi. Zašto? Zato što se na vlasti nalaze neodgovorni, sebični, nesposobni pojedinci, koji su tu stigli zahvaljujući raznim vezanma, laktanjima, podmićivanjima itd. Šta ponekad ostaje normalnom čoveku kogba nema ko da zaštiti. Ostaje mu da izgubi strpljenje i razum i da sam u svoje ruke "uzme pravdu". Ponekad si toliko bespomoćan da u takvoj situaciji i ne razmišljaš o mogućim posledicama. Saobraćaj i sve što je u vezi sa njim je posebna priča. Tu su ludaci i manijaci posebno zaštićeni.

Milos

pre 13 godina

Da je Parking servis dosao nakon poziva, a slobodnih vozila uvek ima, ovako nesto se ne bi dogodilo. Za mene bi veca satisfakcija bila da mu pauk digne kola i naplati tih 100 evra ili koliko je vec kazna. Medjutim, jednom mi je trebao pauk, i ko god ga je zvao zbog potrebe, zna kako to izgleda.

I kao sto je jedan komentator lepo primetio kako se razni parkiraju na invalidska mesta po trznim centrima, ja moram da primetim da su invalidi upravo najbolje stojeca kategorija ljudi u nasem drustvu - sve sami dzipovi, A8, Mercedesi i tako... Gde je pauk kada je zaista potreban?!

milos

pre 13 godina

I da, još samo nešto. Ima situacija kada jednostavno morate nekog da zagradite. Nije mi se desilo ali možda će jednog dana. Uzmete parče papira, napišete kontakt telefon i ostavite na vidnom mestu. KRAJ!

s tim rolaj

pre 13 godina

@predrag: Ulje za kočnice tako dobro skida farbu, a taj lim je posle tako teško ponovo ofarbati, da mu više neće pasti na pamet da ti uništava kola.

Marko

pre 13 godina

ja sam jeadn od onih koji je jednom tako izgubio zivce.
supruga je isla kolima, neko od komsija iz sudene zgrade je zagradio i ostavio u brzini (grekskom) ona trubila niko da dodje, na poslu meltretiraju ako zakasni i minut, pocela je da place i pozvala me, ja sam morao da ostavim decu samu (1 god i 2 god plakali su) sisao dole probao da gureenm nije islo pukao mi film sutnuo sam kola, otapalo je krilo, retrovizor odleteo, brisace uvrno, malo je falilo da skroz polijm auto...

elem posle par dana eto komsije na vrata, jeste izvinite lai vi ste meni napravili stetu od 100 eur

imao sam 2 izbora
- da mu ne dam, da se pobijemo (ovde bi ga socno izudarao) pa bi jos navuako i miliciju na vrat, da strepim da isto to onne uradi mojim kolima, da ko zna sta uradi kad nisam tu a zena sama sa decom
- ili da se dogovorimo

nasli smo se na 20 eur

Pametan predlog

pre 13 godina

@ kaligula

PRVO - Da li ti mislis da je Srbija bolja od Causeskove Rumunije (i drugih ex komunistickih zemalja istocne evrope) u pogledu spijuna??? Nemas ni predstavu koliko spijuna ima u Srbiji...evo ti i zasto..u svakom drustvu koje je sklonu potkradanju, korupciji i ostalim "nedelima" sluzbe bezbednosti jedva cekaju da neko drpi nesto da bi mu dale ponudu "zatvor ili spijunaza"..elem - posto se svi slazemo da u Srbiji ima mnoooogo drpatora -time ima i mnooogo spijuna...
DRUGO - Dacu ti primer koji mi je ispricao licno sin coveka o kom cu reci upravo - vlasnik austrijanac jednog porodicnog hotela visoke klase u jednom malom ski naselju (gde se svi poznaju!) u austriji je posle jedne pijanke krenuo autom do hotela (put od nekih 1-2 km) i pritom udario u drveni stubic (beznacajni)..nije ni stigao da zapliva u bazenu da se malo otrezni kad ga je policija izvukla iz istog...kamera nema tamo dakle revnosni gradjani su obavili duznost...jel AUSTRIJA ISTO STO I CAUSESKOVA RUMUNIJA??? Jel ima neko ko nece da budemo ko Austrija? Misli ti malo o tome prijatelju... do god svi okrecu glavu kad prebijaju nekog negde na ulici, busu itd nece biti bolje nikome (osim onim najbezobraznijim)..
I o kakvoj ti kolegijalnosti vozaca pricas? Mozda bahatih vozaca ali za godinu-dve sve ce biti pokriveno kamerama pa ko ce da se glupira ce i da plati za to svoje glupiranje...

Dane

pre 13 godina

Procitah - nasilje nije nacin. Najezim se od te frazetine "nije nacin". A, sta je nacin? Posle cega dolazi do nasilja, ako regularnim sredstvima ne mozes da resis problem?

Novosadjanin

pre 13 godina

Eto zasto je dobro sto ce parking servis uvesti prijave po mms fotografijama, ali opet to ne znaci da ce pauk izaci da sklini vozilo u nekom razumnom roku.
Mene najvise frustrira kada vidim besne audije, bmwove i mercedese parkirane po invalidskim mestima, obzirom da poznajem dosta invalida kojima je to mesto jedini nacin da do negde dodju.
Obradovalo me je pre nekih mesec dana kad sam video policiju u garazi TC Merkator u NS koji su isli, slikali gospodu parkiranu na ta mesta i lepili kazne.
Inace, ne znam zasto je tako tesko ostaviti auto izbacen iz brzine, ili kao sto je neko rekao, nalepiti broj telefona na koji moze da se zove ako vozilo treba da se pomeri.
Nije da podrzavam ovaj cin rasturanja skode, ali mogu reci da mi nije posebno ni krivo (ako razlog jeste parkiranje).

Mile

pre 13 godina

Batina je iz raja izasla!!!Kakav zakon,zakon je za coveka,a ne primata,tj. za primata je zakon prirode,a on kaze kad zapiskis svoju teritoriju nema prilaska ostalima u suprotnom ide primena sile,pa kud puklo da puklo!!!

Protiv Divljeg zapada

pre 13 godina

Po dosadašnjim komentarima najbolje se može videti do koje mere je naše društvo krimigenizovano. Navešću pojedine članove Krivičnog zakonika Republike Srbije, kao i na koga se odnose.

@ Nasilnik s pijukom:
Član 212. KZ
(1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u svojini građana, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.

@ Komentatori:
Član 34. KZ
(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela.

Prema tome, komentatori koji odobravaju ovaj nasilnički čin i sami na taj način vrše krivično delo po članu 34. KZ-a, te stoga pozivam B92 da izvrši svoju zakonsku dužnost i prosledi MUP-u IP adrese svih komentatora koji su putem svojih komentara svesno podstrekavali na nasilje.

Air

pre 13 godina

Mnogo vas je reklo da postoje mnogo finije i kulturnije tehnike i nacini prenosenja poruke ovakvim ljudima. Ali zar cilj takve poruke ne treba da bude da doticni vozac ne parkira vise tako? Zar stvarno mislite da cete nalepnicom(koja je inace odlicna ideja) nekog naterati da se zamisli? Ne shvataju takvi nista od tih kulturnih sugestija. Kad vide nalepnicu ili izduvane gume, sta mislite da ce se desiti:
1) zamislice se cime su izazvali takvu reakciju, pomisliti na probleme koje su mozda izazvali nekome i prelomiti u sebi da od sad postuju druge ili
2) ce poceti da psuju kako se neko usudio NJEMU da nalepi nesto, krenuce psovke, setanje oko kola, a onda besno zatvaranje kola i skripa guma dok odlazi odatle?
Evo i moj slucaj da kazem..imam komsiju koji je cesto znao da parkira ispred moje garaze. Prvih 3 puta sam odlazio na vrata i lepo ga zamolio da se pomeri. Sledeci put sam ga zamolio da to vise ne radi, da se osvrne po komsiluku i vidi kako to samo on radi. Peti put sam ga pitao da li ima potrebe da pretim razbijanjem kola da bi me shvatio. I od tada nista. Znaci 4 puta sam bio VEOMA uvidjavan i fin i nije nista vredelo. Tek kada sam mu rekao ovo, onda se opametio. POnavljam, da znamo da ce bezobrazne i samozive vozace opametiti kulturne i neagresivne sugestije, niko ne bi potezao za nasiljem nad tudjom imovinom. Nije poenta da vi iz situacije u situaciju dokazujete kako ste COVEK, poenta je da bahatost prestane.

Strpljivi

pre 13 godina

Sve u svemu jako je tesko funkcionisati u Beogradu. Nikada sebi nisam dozvolio da se negde parkiram, pa ni na par minuta , ako to nije mesto predvidjeno za to. Uglavnom se parkiram 100-200...metara dalje pa dodjem pesaka. To je jedino resenje (za mene bar).

abc

pre 13 godina

verujem da kad bi taj auto bio parkiran negde u blizini na nekoj pescanoj povrsini koja se krsti kao "zelena" i nikome ne bi smetao pauk dosao u najkracem mogucem roku...

ja u potpunosti podrzavam ovakav cin i bas me briga sta kazu drugi, video bih te druge kada bi se radilo o zivotu i smrti da li bi oni bili mirni...

posto postoji nedostatak parking mesta trenutno najbolje moguce resenje je da vlasnici u slucaju da zagrade nekoga ostave broj sa mobilnim na vidnom mestu i da pomere vozilo kada ih neko pozove...

dejan

pre 13 godina

Problem bahatog parkiranja je jako lako resiti. Na kolovoczu u Beogradu zabraniti bilo gde zaustavljanje sa napustanjem vozila. Uvesti kazne, na licu mesta, cak i ako vozac dodje, u verdnosti od 150 eu naprimer. I ne samo u beogradu, u svim gradovima. U Palmaticevoj ulici redovne su ove pojave. I sad, prodje pauk sa policajcem i NIKAD ne reaguje osim ako ga je bas neko nazvao. U civilizovanom zemljama je to drugacije. Nema oprastanja i nema milosti. Pa dva saobracajca da posalju u Palmaticevu na svakih sat vremena drzava bi imala cist priliv od minimum 1000eu na sat. Medjutim nasa pauk sluzba cesto odnese i nekog ko je za pa centima pogresno parkirao, dok mnogi bahati po ceo dan drze kola na sred ulice

Marko

pre 13 godina

Ovo bi trebalo da se vrti na svim televizijama, jer kada neko shvati da se bahatost ne isplati, onda ce nam svima biti bolje.
Nisu u drugim zemljama nista vise civilizovaniji od nas, vec tamo sistem funkcionise. Tamo nema potrebe za ovim, zato sto tamo kad okrenes pauka, on dodje. Medjutim, ovde se bahatost isplati. nadam se da je ovo dokaz da i tome polako dolazi kraj.

xenon

pre 13 godina

ja sam recimo bezbroj puta zagradio nekoga ali sam uvek ali uvek na svakih 5 minuta izlazio iz radnji da proverim dali neko hoce da izadje ili sa prozora gledao isto.Takodje nikad nisam ostao duze od 10 minuta jer znam kako bi bilo meni da mene neko zagradi sto se i desavalo.
Ako je skodi bilo nesto hitno i neodlozno mogao je na staklu sa unutrasnje strane da ostavi broj mobilnog telefona.

IL

pre 13 godina

Molim policiju da otkrije pocinioca ovog pravednog akta, zeleo bi da nagovorim ovog coveka da se kandiduje na sledecim izborima, ne bi li glasao za njega. A gospodin u ''fabiji'' neka i dalje zagradjuje...

stevak

pre 13 godina

Ne odobravam ovako nasilno rešavanje problema. U tom smislu jedan savet na osnovu ličnog iskustva. Pre par godina dolazim kući oko 10 uveče i ne mogu da uđem u garažu zbog nekog parkiranog ispred nje. Sačekah do vremena za odlazak na spavanje, a njega nema da pomeri auto. Onda uzmem papir A-3 i napišem: "Molim vas da više ne parkirate ispred garaže. Hvala". Na papir iscedim tubu oho lepka i zalepim mu na šoferku. Ujutru vidim sitne komadiće papira koje je on grebao noktima na -10, ali njega više nikad.

Quentin

pre 13 godina

@milos: Tako je. Ako cete nekog zagraditi, barem se naucite da ostavite na cedulji broj mobilnog telefona! Mi to u kvartu redovno radimo i niko se ne ljuti. Ali ako to ne uradite, poptuno podrzavam da vam neko razbije staklo i ibaci iz brzine auto da bi ga pomerio. Mene je jedan zagradio i posle 20min cekanja sam ja njemu ostavio poruku da je slikan i da ne bezi, jer policija samo sto nije. Auto sam uspeo izvesti iz parkinga jer je auto do mene izlazio, a posle sam se parkirao i gledao coveka (balavandera) koji 20min ceka policiju hehehe. Cekao je jos, ali me mrzelo da stojim i vise mi nije bilo smesno.

Надокнада

pre 13 godina

Да постоји ефикасан и брз одговор државе (комунална полиција, паук, у року од 10 минута, увек!), уверен сам да до овога не би дошло. Мене је један заградио, чекао сам 15 минута, и кад се појавио, он ми је рекао: "Па, шта, и мене су сто пута заградили!". Ја сам онда стао иза његових кола, нисам му дао да изађе са паркинга (кренуо је на мене, али се нисам померао), и тако сам остао док му нисам истерао паре за такси који је морао да буде плаћен да би особа коју је требало да возим,платила. Добио сам паре, али сам изгубио живце!

kaligula

pre 13 godina

@pametan predlog
Znaci gradjani treba da budu spijuni,da prokazujemo jedni druge kao da smo u Causeskuovoj Rumuniji. Ja znam da nikad nisam hteo da zovem pauk jer o njima mislim sve najgore i mislim da bar mi vozaci treba da budemo ujedinjeni protiv NJIH ( Parking servisa i novonastalih agencija za kojekakvu prodaju magle,bezbednosti,saobracaja...) koje su nam oduzele grad,naplacuju nam iscrtane linije po ulici a nista nisu uradile da se zivot u gradu olaksa. Obmanjuju nas kako mi sami trazimo uvodjenje zona tamo gde ih nema jer toboze to je epohalno otkrice,to olaksava zivot,tad svako ima mesto za parking. Pa jos i prodaju sistem drugim evropskim gradovima poput Tirane,Skadra i Skoplja koji su prosto poludeli za nasim sistemom zonske naplate parkinga. Pa onda ZOBS koji vise brine za moj zivot nego ja sam,kamere,civil fotografi kobajagi turisti sa dslrovima na ulazu u raskrsnicu i ispred prelaza pesackog,gradski lovci presretaci itd itd. Nema sta,na pravom smo putu. Pitam se,sta je sledece? Da prijavljujemo komsije koji slusaju stranu muziku zbog neprijateljske delatnosti? Mislite o tome!

Sasa Stojanovic

pre 13 godina

Ja sam slikao, kod Fontane,na Novom Beogradu.
Iskreno ne verujem da je parkiranje bilo problem, jer ljudi i dalje tu parkiraju, ali ne znam detalje cele price

Perica

pre 13 godina

Bas me zanima dal bi potegao pijuk da je u pitanju bio novi Mercedes ili BMW ili mozda onja zloglasni tamno-sivi Audi (naravno mislim na vlasnike, pripadnike raznoraznih klanova).

Yugo driver

pre 13 godina

Nije u redu uništavati tuđu imovinu. Ukoluko je blokirao nekog lepo se pozove parking servis i oni će rado da ga uklone i pritom će dobiti 200 evra kaznu. Inače u škodi se vidi sedište za dete na zadnjoj klupi, samo toliko.

Laki (je malo nervozan)

pre 13 godina

Moram da odgovorim na komentar, AJ URADI TO NEKOM KOJI VOZI AUDI, BMW ILI MERCEDES!
Pa ne moze, jer to je upravo taj i uradio, skodica zagradila jedan BMW, AUDI ili MERCEDES! Pa ko danas ima par hiljada viska u djepu, da pazari kramp za jednokratnu upotrebu!?

Sunce

pre 13 godina

Ovo je strasno, a jos strasnije je sto vecina komentatora podrzava ovaj cin nasilja. Hvala Bogu, pa ima ljudi kao sto je @Deda Mita i @Protiv divljeg zapada. Nikada ne bih mogao da nanesem namerno stetu drugom licu. Iako me je zagradio, necu ulaziti u razloge da li zbog kvara, nestanka goriva ili bahatosti. Pokusao bih da resim problem na razuman i civilizovan nacin.
Ovaj tekst i komentari me navode na razmisljanje o sopstvenum zivotu i bezbednosti, jer kako je neko mogao ovo da uradi autu i oni koji to podrzavaju, isto tako ce sutra fizicki da se obracunaju sa covek jer stoji na pogresnom mestu, ne svidja im se kako ih je pogledao...Sve u svemu ja sam jako razocaran kakav smo mi narod postali-nasilan, zloban, osvetoljubiv....Neka nam je dragi Bog u pomoci!

predrag

pre 13 godina

Ponašanje vozača u Beogradu je u najmanju ruku divljačko. Pored bahatih vozača, kada je reč o parkiranju, veliki problem predstavljaju i vlasnici automobila koji umišljaju da kupovinom automobila, obavezno dobijaju u vlasništvo i jedno parking mesto na javnim parkinzima ispred stambenih zgrada. Kupio sam automobil 2009. godine (nov) i odmah sam "zapeo za oko" komšiji preprodavcu polovnih automobila, koji već godinama pokušava da od parkinga napravi auto-plac. Posle izveznog vremena je počeo da mi krade delove sa kola. Lajsne, ogledala i sl. što me uvek košta između 100 i 200 evra. Na kraju sam odustao i auto parkiram na drugom mestu, dalje od zgrade u kojoj živim. Inače, to je radio i drugim komšijama koje su prakirale na tom delu parkinga. Šta sa njim? Naravno da Policija neće reagovati na te "sitna" kriminalna dela. Pokušavao sam da ga uhvatim na delu, ali neuspešno. Možda je i bolje. Jer, da sam ga uhvatio... Ko zna šta bi se desilo. Ljudi, ima previše automobila, ali kada bi pokazali minimum opšte i saobraćajne kulture, bilo bi dovoljno mesta za sve.

Vuk

pre 13 godina

Covek moze biti na kraju svojih zivaca,ali je ovo ipak varvarski.
Ima boljih nacina,osim zvati sluzbu ili bilo koga ko treba ovo da resi.

Meni se ovo redovno desava,pa ne primenjujem ovakve mere.

Deda Mita

pre 13 godina

Coveku se pokvari auto,stane.
Mozda ostade bez goriva...
Ode po pomoc.
Kad se vrati,ima sta da vidi...
Pijuk.

Moze i ovo da bude jedan od scenarija.

Svi bi da lome,lupaju,prave stetu.

Drzava je takva kakvi su ljudi.

Nasi politicari,nisu dosli s marsa,oni su deo nas.
A,vi bi u tu evropu?
Sa pijukom u krovu?

E,deco,ne valja vam to.

Kritixus Maximus

pre 13 godina

Misljenja sam da su obe strane (akter/akteri) ovog "dogadjaja" krivi za ovo sto se desilo...naime po meni postoji dosta razloga sto je moglo da doprinese ovom razvoju dogadjaja ali recimo da su dva najverovatnija:
a) vozac se parkirao tako sto je zagradio neki drugi auto ili prolaz
b) u pitanju je neka trenutna ili davnasnja rasprava vozaca i pocinioca ovog dela

Ako to uzmemo u obzir - vozac je kriv jer sam siguran da je mogao da parkira auto tako da ne smeta drugima ili ako vec nikako nije mogao (sto ne verujem) - da je ostavio 4 zmigavca i neku cedulju sa brojem telefona...svakako u bilo kojoj varijanti nikakone treba opravdavati pocinioca jer siledzijstvo ne vodi ama bas nicemu... Da ne govorimo da su obojica kukavice jer sam siguran da je bio u pitanju neki zatamnjeni SUV da pociniocu ne bi palo na pamet da to uradi a ni vozacu da zagradi isti jer bi u suprotnom ocekivao pistoljerosa koji je takodje kukavica koji se krije iza navedenog artikla...
Za one koji uobicajno tvrde da smo u srednjem veku - daleko smo od srednjeg veka (bar od onog vitesko-evropskog a bogami i od starog Atinsko-Rimskog) jer je tamo vladao kodeks casti i lepog ponasanja - kad te neko uvredi -izazoves ga na duel bez oruzja ili istih oruzja pa ko pobedi je u pravu!
Ovo stanje se moze uporediti samo sa pecinskim nacinom zivota gde onaj sa najjacom toljagom je u pravu...cim predjete granicu (prema severu i zapadu jer prema istoku i jugu to jos ne vazi)uvidite koliko su ljudi opusteni u voznji a cak u nekim drzavama daju cak garanciju na trubu u automobilu!
Mi smo u stvari mesavina kamenog doba, feudalizma i prvobitnog kapitalizma sa primesama modernog doba jer kao u RTS strategijama - neko je radio "upgrade" samo nekih stvari,,,vecinom kako je kome odgovaralo u licnom interesu...

Bojan

pre 13 godina

Kako mogu da vam posaljem slike slicnih bahatih vozaca?
Imam solidnu kolekciju.

Hvala

Redakcija:
Hvala na javljanju
http://www.b92.net/upload/foto.php
Posaljite i opis, PLS.

smartass

pre 13 godina

Zar nije jednostavnije, ako je vec tako parkirao da zagradi drugo vozilo, da ostavi na cedulji iznutra svoj broj mobilnog, pa da ga covek lepo nazove kada hoce da izadje?

Dule

pre 13 godina

Zivim u zgradi ispred koje je ovo slikano. Nisam prisustvovao dogadjaju, ali po slici, Skoda nije nikoga blokirala. Ovi sto su parirani na trotoaru do svog mesta dolaze zaobilaznim putem, a ne preko ivicnjaka. Ovo nema veze sa parkiranjem, vec sa nekim starim dugom.

Urbaniak

pre 13 godina

@Djura
Nazalost, izgleda da bi i ti kao taj sa pijukom zakrvavio ocima. Kakav ispit? Kakav posao? Gubice se zivoti ako ovo uzme maha.
Ocigledno nisi u stanju svesti da razumes koliko je jezivo opasno po tebe samoga i tvoje bliznje odobravati/opravdavati ovako nesto, te stoga necu dalje gubiti vreme da te edukujem.
Drugo zar nisi od drugih komentatora vec procitao odgovor na to pitanje? Ako si primoran da radis takve stvari, onda mu ispusti sve 4 gume, zalepi mu nalepnicu posred sofer sajbne… U prevodu, ne pravi materijalnu stetu u zemlji gde zivot ne vredi mnogo.

Zoran

pre 13 godina

Busenje guma i bacanje tablica,
dovoljno je.

Ovo je vec preterano.

Valjda je pocinilac koristio rukavice.

A ko je zagradjen,on je prvi i osumnjiceni,zar ne?

Mi smo banana republika,
nece se ovakve stvari,skoro resiti.

B

pre 12 godina

Samo me interesuje da li je taj koji je ovo uradio bar jednom u životu nepropisno parkirao? Druga stvar je što svi što ovo komantarišu sigurno svaki put parkiraju kako treba. Ako se i nađe neko ko je svaki put u životu pravilno parkirao, njemu se iskreno izvinjavam.

Dejan

pre 13 godina

E sada bi po novom zakonu o bezbednosti saobracaja oba aktera ovog nemilog dogadjaja trebalo zajedno da popune formular o steti na licu mesta! Samo sto bi ovaj vlasnik vozila morao da napise i da mu se piuk nalazi u ledjima!

maree

pre 12 godina

Pa vi niste ni uhvatili lika koji je ovo uradio?! :) hahahah e sjajno, sutra idem da se igram malo po gradu...
Nemarna i nesposobna drzavo, vidi se koliko se interesujes za svoje gradjane.

Petar

pre 13 godina

OK, ovo je ekstremno i preterano, zaista!
Međutim, šta ćemo sa tim kada si pravilno parkiran, platio parking, nikome ne smetaš, a nađeš ujutru auto sa slomljenim retrovizorom, sa napuknutim staklom, sa izgrebanom karoserijom i ostalim propratnim iživljivačkim idiotarijama sugrađana?
Kome da se žalim?

gauss

pre 13 godina

Pozdrav svima,

Ja zivim prekoput ulaza gde je auto parkiran. Nazalost auto je parkiran kao i ostali u ulici "po propisu". Mislim da je uzrok demoliranja bilo nesto sasvim drugo.
Pozdrav.

Misko

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?
(asdfg, 25. april 2012 08:49)

Mene samo zanima jedno, da li ti i sl pametnjakovici bi smeli da to isto uradite da je recimo bio parkiran neki Audi od 100-tinjak hiljada evrica, jer jelte znamo ko u Srbiji vozi takve automobile???

hersascha

pre 12 godina

mozda je coveku bilo pitanje zivota i smrti, a u takvim situacijama ne verujem da neko ima vremena da razmislja o tome sta je veca kazna, u svakom slucaju trebalo bi da razmisljaju i oni koji se ovako parkiraju ( ako je to u pitanju ) i bilo bi relno da kazna za bezobzirno parkiranje bude oduzimanje dozvole i slanje na ponovno polaganje vozackog

REALNO

pre 12 godina

kako bih ja one koji zagradjuju druge zagradio u samicu da nedelju dana jedu splachine i razmishljaju gde ce sledeci put da parkirati !!

asdfg

pre 12 godina

Koji lepsi i finiji nacin. meni je stvarno muka od likova koji tako ostavljaju svoj auto ne misleci o drugom. Pa neko mu je nabio pijuk u auto, malo je to. Aman dokle vise sa kretenima koji tako voze!?

realista

pre 12 godina

Ko zna, možda je i žena koja je saznala da muž ima ljubavnicu :D
ali ako je zbog parkiranja, svakako treba imati razumevanja i ako se mora tako "partirati" (nestalo gorivo, pokvario se auto=mada i onda može da se odgura negde, par metara) ostaviti poruku sa brojem telefona a i ako vas je neko tako zagradio no nekad jednostavno "još i to" bude kap previše u čaši.
Moram da priznam da se meni tako nešto nikad nije desilo, možda zato što vozim auto težak preko 2 tone :D aaaahahaha odgurao bi onu fabiju i frontalno i bočno bez imalo napora :D LOL

Pera

pre 12 godina

Ovo je ekstreman izraz frustracije.
Na koji nacin da se posteni bore protiv kabadahija, povuces se jednom, drugi put, treci... kada stignes do zida, sta dalje ?