Ponedeljak, 24.01.2011.

13:43

Milosavljević: Cene nisu problem

U Srbiji je mnogo veći problem niska kupovna moć zbog niskih zarada, penzija i socijalnih primanja nego što su visoke cene hrane, kaže Slobodan Milosavljević.

Izvor: Tanjug

Milosavljeviæ: Cene nisu problem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

jadni mi

pre 13 godina

Ovaj covek je najgori primer korupcije i nepotizma u ovoj zemlji. E moj DS-u, dzaba ti Djilasi i Tadici kad imate ovog koji vam konstatno urusava ugled. Jesmo mi osudjeni da ovaj bude na bitnim funkcijama vec 10 godina? Ej bre, od njega nista pametno i smisleno ne mozemo da cujemo, a kamoli da vidimo ikakav rezultat! Cime je on to zasluzio da uzjase na vlast 2001. godine, koja mu je biografija. Golobradi doktor marksisticke srpske ekonomije? Gde mu radi zena i kako joj se zove radno mesto? Da ne bese ono zaposlena u instituciji sa najvecim platama u srbiji i to kao PR menadzer? Pa zar to ne govori dovoljno o karakteru ovog coveka, jednostavno on je alav, brine samo za sebe, ne bira sredstva kako da nesto smuva - a za neki visi interes, ono za sta je tu - boli ga uvo, a verovatno nije ni sposoban da se bavi icim drugim vec samo sopstvenim prosperitetom.

vas juzni komsija

pre 13 godina

(Aristotel, 24. januar 2011 23:25)
Ako ja lazem kako to da imam toliko pluseva, a ti toliko minusa? I drugi ovde koji lupaju + i - bili su u Makedoniju.Imas i srpski sajt www.snp.rs. pa mozes da vidis kupovnu moc i uporedbe cena i plata u 10 zemalja regiona.Namerno sam ti dao srpski sajt, jer verovatno si od onih Srba(koje inace jako postujem) koji u Makedoniju nisu naucili ni jednu makedonsku rec, za razliku od Albanaca, Hrvata i Slovenaca koji zive u Makedoniju.Za kraj, GAJBICA paradajza krajem avgusta je JEDNO EVRO!!! Pametnome dosta !!!

blink

pre 13 godina

Da li je ovaj covek svestan sta prica?
Nije problem marza njegovih sticenika?!
Mali problem su parice koje nemamo, ali kada ih budemo imali malo vise, onda ce nam biti lakse da placamo nerealno naduvane cene proistekle iz monopola koji pojedinci imaju?!

MRV

pre 13 godina

@Jada: Nelogicnost na koju ukazujes je "metodoloske" prirode. Jedna od prvih mera nove vlasti posle januarskih izbora 2001. godine (a Milosavljevic je bio ministar trgovine), bilo je da nam standard statisticki podigne tako sto ce nam "skresati" potrosacku korpu. Vec nekoliko godina nisam u poslu pa ne mogu da budem precizan, ali mislim da bi potrosacka korpa bivseg Saveznog zavoda za statistiku (po kojoj smo se ravnali u ono odvratno doba samoupravljanja i koju smo 1986, u jeku "krize" mogli da kupimo za 68% prosecne plate, a za koju mislim da se jos uvek obracunava u CG) danas kostala bar 600 evra.

@Velja. Nemoj to da radis. Godinama sam glasao PROTIV jer nisam imao ZA koga da glasam, Rezultat je nikakav - samo umesto jednog olosa dodje drugi. BOJKOTUJ izbore. Kada (bilo ko) dodje na vlast na osnovu oylaynosti od 15 - 20%, ta vlast bice BEZ LEGITIMITETA.

wroom1975

pre 13 godina

Aha...znaci cene nisu problem, nego nase male plate...
To mu dodje kao i ono, pare nisu problem...para nema.
Pa kada smanjite raznim nazovi direktorima, menadzerima, i ostaloj "visoj rasi" plate, a povecate normalnim ljudima, e onda necete da imate taj problem.
Nemoze neko ceo dan da pilji u kompjuter i visi na internetu, i da mu je jedini posao da kad kad potpise nesto, i da ide na razna putovanja, ruckove, simpozijume, i za sve to prima 3000 evra. A svi oni koji RADE za tog jednog, primaju 150 evra.
I ti g-dine Milosavljevicu, i za tebe drugi rade, ne radis ti sto posto, jer ti si "bitan lik", kako ti da podignes olovku recimo...ali zato na kraju meseca ti "uleti" par hiljada evra u dzep...jer si ti "bitan lik"...ti i tebi slicni, donose "odluke"...
Postoji jedna slika na internetu, vi bitni likovi treba da znate za nju, jer ste ceo dan na istom, jelte, gde stoje tri rudara, na kojima se vidi da su jadni dusu ispustili od posla, a ispod pise: "...a ti sad imaj hrabrosti, pa im kazi kako si danas CRKO od posla u toploj kancelariji...!"

Jada

pre 13 godina

Zvanicni statisticki podaci:
Srbija plata 325 evra, a potrosacka korpa 372 evra.
Crna Gora plata 515 evra, a potrosacka korpa 735 evra.
Hrvatska plata 750 evra, a potrosacka korpa 895 evra.

DA LI JE MOGUCE DA JE U SRBIJI POTROSACKA KORPA VISE NEGO DUPLO MANJA NEGO U DRUGIM ZEMLJAMA? DA LI SMO PTICE, GUSTERI...PA NAM TREBA MANJE?
LAZ, KORUPCIJA I OBMANA SU POLUGE VLASTI U SRBIJI. Dokle?

Martin

pre 13 godina

'Ajde nemoj da relativizuješ monopolizam Miroslava Miškovića pričom o slaboj kupovnoj moći stanovništva. Poodavno si zapažen po trapavim izjavama koje te otkrivaju kao njegovog zaštitnika.

aleksandra

pre 13 godina

Ma sta mi naprica. *Velike posledice trpimo u svakodnevnom životu, zbog niskih primanja i zbog discipline* A ko to MI? A sto se dicipline tice tu se vlast bas pokazala. Nije smanjila broj cinovnika,a o tome koliko novih *vladinih agencija* je osnovano da ne pricam i kolike su tamo plate za partijske drugove. Oni sigurno ne trpe nikakve posledice. Ali bitno da cene hrane *nisu visoke*. Ne daj boze da tvoj gazda Misko mora da smanji marze. Kakav covek.

Mile

pre 13 godina

Opet ovaj ***! Dokle? Nije šija nego vrat! Sad su mu krivi građani jer malo zarađuju, nedovoljno kupuju, pa ne mogu poreznici i ostali reketaši da popune sve rupetine u budžetu!

darko

pre 13 godina

Ljudi okrenite se pijaci i bojkotujte markete:poput ideje koja je dosla samo da nam iscrpi pare,cim se zadovolje prodase oni sve odavde i odose,i ostalih...danas je psotalo sramota kupovati na pijaci,a zaboravljate u slobino vreme gde ste kupovali i sta nas je hranilo....pozdrav iz nisa

Damljan

pre 13 godina

Cene nisu problem. Nisu bile ni za ono dvoje nesretnih staraca iz Kruševca, što pomreše oko nove godine od gladi i hladnoće, moj DS ministre.

Milos

pre 13 godina

Pravi predstavnik represivne i totalitarne politike Beograda. Ako mu cene nisu nepristojno visoke verovatno je to zato sto je pristojno bogat. Ali nije on krivzbog toga, krivi su oni koji stoje nad njime i govore mu sta treba da sprovodi. Njegova je krivica samo nedostatak nacionalnog identiteta, moralne odgovornosti i pre svega humanosti.

Velja

pre 13 godina

Na rubu razuma ću na sledećim izborima da glasam za vaše najljuće protivnike ma ko to bio. Kako vas nije stamota, lopovi jedni ******

Aristotel

pre 13 godina

@vas juzni komsija

Nije tacno. Ziveo sam u Makedoniji 25 godina do pre 2 meseca i sad sam se vratio u Srbiju. Plate jesu nize, ali nije jeftinije nego u Srbiji. Jeftinije je ono sto se ne proizvodi u Makedoniji (puter i neki konditorski proizvodi), dok je sve drugo skuplje (pocevsi od hleba, pa do struje, parnog i telefona). Ne siri dezinformacije, molim te.

Pedja

pre 13 godina

Zamolio bih redakciju B92 da izjave gospode Milosavljevića i Mrkonjića ne objavljuju u rubrikama VESTI i EKONOMIJA, već da oforme rubriku VEROVALI ILI NE!!! Ovakve izjave vredjaju inteligenciju naših gradjana.

vojin

pre 13 godina

Da da, cene nisu problem one su realne.
Kinder cokolada u c marketu 144 din, na pijaci 80. Nutela 360 na pijaci 240.
Mislim da cu sakupiti novac, otici do Segedina, pa makar me sa prevozom isto izaslo (a i tada sigurno ima ustede) bar cu malo udahnuti vazduha u kome se ne oseca budj on Milosavljevica 1 i 2 i ostalih

Jelena

pre 13 godina

Posle svih izjava ministara srpske vlade i posle svih njihovih dela ili bolje reci zlodela mislim da je 6.oktobar sazreo.Ili narod ceka da ga prvo bombarduju pa onda da nekako krenu?Sad treba,blokirati aerodrome sve u Srbiji(da ne pobegnu,jer to ce prvo hteti da urade ako ovaj narod ipak krene),svi na ulice,ali to ne znaci da treba rusiti(ovo je nasa zemlja i dosta su je drugi unistili,mi hocemo da je obnovimo).Manite se "farme" i ostalih gluposti....osvrnite se oko sebe,da li zelite da vasa deca imaju buducnost?Da li zelite da vasa deca dobiju posao sa pristojnom platom od koje ce moci pristojno da zive?Zapitajte se sta zelite,da li je ovo sto zelite vama i vasoj deci?Ako vam je dobro onda nista.

krksi

pre 13 godina

ma ovi na vlast ima dete iz trudnice da ukradu kolki su lopovi, ma ko zna na sta su sve spremni samo da se zadrzi vlast, ima svakim danom da izjavljuju neke stvari sto nemaju veze smozgom ali sve su oni u pravu sve znaju bolje i da znate ove komentare sto sad pisemo i na njih ima da uvedu porez.

Josko Martinoski

pre 13 godina

OVAJ VAM JE NEUNISTIV !!!
Da bar mi imamo jednog ovakvog lika, pa da se smejem svaki dan od muke. Zato i posecujem svaki dan sajt B92.

vas juzni komsija

pre 13 godina

Do rasta cena hrane, koji je opet manji nego u zemljama u regionu, delom su dovela i neka slobodna tržišna kretanja, nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU``, objasnio je ministar.

U Makedoniju su plate slicne kao u Srbiju, al je hrana, prevoz, pa i kafane u odnosu na Srbiju dzaba...Kako sad to da ste opet lideri u regionu po tome sto ste najmanje podigli cene???

Cirkus

pre 13 godina

Sta je sve ovaj LUPETAO! Neće biti povećanja cena, Srbija neće biti bez namirnica (ne reče ako ne uvozi)imamo čime da reagujemo, onda nemaju čime da reaguju jer ima se otelo iz ruku, kao da su nekad znali i imali u rukama. Kako je reagovao videlo se kod zejitina, dok ON nije reagovao cene su bile 40% niže. ONDA JE OTKRIO MLEKO, sav hapy slikao se za DNEVNIK u marketu i uzviknuo "MLEKO". PODSEĆAM REKAO JE: CENE NEĆE MNOGO RASTI JER JE NIJE VELIKA KUPOVNA MOĆ, SAD KAŽE NISU CENE PROBLEM (LOBIJI, MIŠKO ITD) VEĆ MALA KUPOVNA MOĆ, KAO DA SAM JA VODIO EKONOMSKU POLITIKU. SRAMOTA, ĆUTI BAR AKO SE NE STIDIŠ.

Ally

pre 13 godina

"Cene nisu problem..."

a onda nastavak koji nisu dopisali:

"... Povecacemo ako treba. I onako su to ovce za sisanje. Nece one da se bune. Mogu samo da bleje."

Goran 1

pre 13 godina

Šta se to dogodilo ovom čoveku? Ovo je inače prvi put da pročitam da neko nije okrivio ekonomsku krizu u svetu koja je prošla odavno inače i koja je eto pogodila izgleda samo nas..jer kako drugačije da se objasni to što smo najgori,gori smo čak i od Albanije,da ne pominjenmo da su sve države biv.SFRJ u daleko boljem položaju,mnogo su veće plate,cene su niže,nema inflacije...ako neko od njih može da odogovori na to pitanje ili će opet da bude da je kriza u svetu,pa Kosovo..pa eto..itd..neverovatno je koliko su loši i koliko ne znaju da rade..tj.rade ali za svoj džep !

тркач

pre 13 godina

Ма како те бре није срамота више да толико лажеш и лупеташ? Па ово је срамота... Поредиш плате и цене када је евро био 70 и пар динара и сада када је ишао до 107 са истим тим платама (увећаних у међувремену за 2%)!? Срамота .. боље поднеси оставку ... Због ваших дваес г....а треба цела Србија да трпи!

mlekadzija

pre 13 godina

Ministar je nepresusan izvor gluposti...Dobro je da se oglasio vec sam se bio zabrinuo nema ga vec nekoliko dana sa novim biserima.
A kolko vidim ima i novi lepu kravaticu...

Zoran

pre 13 godina

Zadnjih deset godina imamo kontinuiranu vlast G17 u oblasti ekonomije. Jesu oni sposobniji od Milosevica. Tada se nije znalo ovoliko krasti(samo u javnim nabavkama osamsto miliona eura). Dokazali su se pa se sada normalno ljute kad im to negirate.Ovi su pak iz DS jos gori jer iako su veliki stalno vuku tu g...d. Sto se tice Srbije jednog dana ce netko napisati Srpski recnik po ugledu na Hazarski o nekom nestalom narodu sa Balkana sa koji se hvalio slavnom prosloscu a nije mario za buducnost.

NIJENEGO

pre 13 godina

Dalekog 5.10.2000.smo imali sansu. Sad se negde dogadja Tunis. Da je srece pa da dobijemo drugu sansu, Sansu da ovakvog vajnog ministra i sl. njemu nikada vise ne vidimo.Da pokazemo da smo bolji od Tunizana.........

Otvorite oci

pre 13 godina

I dalje neki misle da su proizvodjaci i trgovici krivi za cene. Ista prica kao sa TV dnevnika iz devedestih.
Kriva je iskljucivo drzava jer svojim nametima direktno utice na cene i gusi i proizvodnju i trgovinu. Pa niko nije lud da ide na veliku marzu i da nista ne proda. I kad uniste i ovo malo proizvodnje svojim nametima, vama ce i dalje proizvodjaci biti krivi jer nece da proizvode.
Da li znate da na samo jednoj kutiji cigareta drzava uzima 65% sebi, trgovac 3-4%(i od tog procenta treba da plati zakup, struju, radnike, porez...), a ostalo proizvodjac koji naravno ima svoje troskove.

dr

pre 13 godina

Bio covek Predsednik Privredne komore Srbije!Pa Ministar poljoprivrede,sto je usko vezano sa PKS!Pa Ministar trgovine,sto je jos vise vezano za PKS,a najvise za poljoprivredu!Gde god je bio,ostali tragovi propasti,ludila,kradje i korupcije.Samo smo mi,na zalost,unutra,a on napolju!Narode,zamenimo mesta,ako nece milom,onda.......

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Koja kolosalna glupost, boli glava, usi otpadaju.

Gde nasa vlada uspeva da pronadje ovakve kapitalce? Jel' ovo raste negde u basti Vlade Srbije?

mile

pre 13 godina

Tako je, muko moja ministarska! Nisu problem cene nego plate! Zato, reci mi ko je opljačkao naše plate, i odakle toliko bogatstvo tebi, Đeliću, Vlahoviću, ...! Hajde, reci!

Miks011

pre 13 godina

Ma, potpuno se slazem sa ovim Ministrom. Nisu cene problem, nisu plate problem, nisu Ministri problem, nije Predsednik problem... PROBLEM je NAROD. U Albaniji zbog nekoliko stotina hiljada eura mita, napravise revoluciju, nasi pokradose milijarde a mi ovde kuckamo. Zato, kakav smo narod, zasluzili smo jos gore. Da nam zapadnjaci ne organizovase 5. oktobar, jos bi nam Sloba bio Predsednik. Da sami nesto pokrenemo, uradimo, promenimo... nema sanse. Nadam se da ce uskoro smak sveta, pa i nama da svane.

nekada davno miroljubiva bila

pre 13 godina

Taj boljitak u smislu kupovne moći i životnog standarda građana u Srbiji osetićete samo VI: političari,krupni veletrgovci-tajkuni i bankari,TRI ZLA ove Srbije!

Za nas ostale sa svim novim i povećanim starim haračima,
slede još crnji dani.

Hteli ste da uzmete od bogatih(koje ste na vreme obavestili da iznesu imovinu iz zemlje,
koje LICEMERJE) a sada ćete uništiti srednju klasu a siromašne ćete totalno eutanazirati!Nek se narod samoubija ako nema šta da jede,jel to želite?

Koji ono idiot reče da u Srbiji još niko nije umro od gladi???

I nemojte nas više praviti debilima,nas građane.Mislite da ne znamo šta radite?
Svake godine namerno povećavate deficit u budžetu kako biste za dogodine imali opravdanje za još veće i nove namete!!!

More,odneće vas košava!

Da li ste spremni?

pre 13 godina

Ne samo motke da rade, vec da se i zatvori dobro napune sa onima koji su doveli do ove neizdrzljive situacije, tj. stanja da imamo bedu,siromastvo i ponizavanje nase zdrave ljudske pameti ovakvim izjavama ovakvih ministara. Vostani Serbie!

Novi Sad

pre 13 godina

Ta teska rec: monopol. Izgleda da je za poskupljenje hrane krivo sve osim plackaske klike koja je njegov sponzor. Milosevic je pao kada je poceo da vredja inteligenciju svojih podanika. Pametnome dosta.

Toza

pre 13 godina

Novinare vole da mu izvlace delove izjava iz konteksta i prave ove bombasticne naslove... Jeste smesno ali nije fer samo njemu to da radite!! hahahaa

nije bitno

pre 13 godina

Dobro gospodine genije a zasto su plate male?
Da li zato sto je nasa roba nekonkurentna i nekvalitetna pa ne mozemo nista da izvezemo ili eto tako dogodilo se kriza je visa sila?
Pa tako posto nema priliva mali je i output tj u ovom slucaju primanja.
nasa roba je izuzetno skupa u odnosu na svet, masine zastarele produktivnost mala stepen skarta visok.
Tako prijatelju cene jesu problem kada se gleda malo drukcije.
Necu da pricam o birokratskim preprekama koje su ogromne za bilo kakvo normalno poslovanje u srbiji tako da je svima lakse da svercuju, "prave kombinacije" i zive od danas do sutra nego da rade. Niko ne zna da li za deset godina od danas moze dostojanstveno da zivi od svog rada kroz sistem ili ne.
to je sefe problem, samo ti i ostali to nemozete da shvatite pa i ako shvatate bas vas briga, bitno je da ima za vas samo ni to nece trajati doveka jer nema priliva svezih i zdravih sredstava(tzv.greenfield investicija) i buducnost uopste nije perspektivna ako se ne desi neko cudo.

svetlanast.

pre 13 godina

komentari su super.vise nije potrebno citati izjavu ministra milosavljevica, dovoljni su komentari.mi smo stvarno neunistiv i duhovit narod.sada me vec zanima kako B92 dolazi do izjava ovog ministra.da li vi njega pozovete i nesto ga kao pitate ili se on vama javi pa vam kao nesto isprica.dulic jos nije dostigao ovaj nivo, treba da poradi na sebi, ali i na nama.nijedan dan bez izjave.hvala !

Tik-TaK-Tik-Tak

pre 13 godina

Pa vi ministre se otvoreno rugate i sprdate sa narodom i njihovom mukom. Ali od vas se ne ocekuje drugacija izjava jer posle izjave da nema korupcije ovo je logicna izjava da cene (citaj marze nisu problem onog monopoliste Miskovica) nisu problem Milosavljevicu! Znamo koga stitis i zasto. PROBLEM STE VI i ostali u vladi jer ste izgubili kompas i vezu sa stvarnoscu, jer ste korumpirani i bahati do te mere da mozete da date ovakvu izjavu. Ali sat otkucava. Pitam se samo da li vidite sta se desava sa korumprianom vlascu dolazi iz razlicitih delova sveta... Tunis, Alzir, Albanija a idu i redovni izbori!! Tik-tak!

miki

pre 13 godina

Pa kako te nije sramota tako da pričaš??? Daj mi tvoju platu pa mi ništa neće biti problem! Ljudi žive u bedi i nemaštini dok se vi vozite,provodite i bahatite sa našim parama. Sram vas bilo, čekam vas na izborima!

Pancevac

pre 13 godina

Ministar laže sa naočarima i bez naočara.

Ministre,sve sto kazete,sacuvajte za dan,
kada se svi skupimo,
i onako licno da nam sve kazete...
Isto vazi i za tvoje kolege,
prijatelje,gazde itd.


Tunis,bato...

Vergilije

pre 13 godina

Kakav tip ministar, ekspert, poeta ne znam gde bi vise mogao da pruzi. Da napises ti nama jednu pesmu o tome tupavi smo ne kapiramo mozda ce nam tako biti jasnije sta pesnik hoce da kaze.

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prava da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to zaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

Nadrealno

pre 13 godina

Ha Ha, ovaj lik me odusevljava, sta kaze, nisu cene problem nego nizak standard .. To je nesto u fazonu ne ubija pistolj, nego meci .. A najtuznije od svega je sto vise nemam ideju ni za koga bih glasao da se sutra raspisu izbori. Smejao sam se onom liku koji je udario Velju Ilica u Knezu kada je u napadu uzviknuo "ista se vi banda i ti i dinkic", a sada vidim da je covek bio u pravu.

balkanboy

pre 13 godina

"Ako bilo koji proizvod poskupi više od onog što je prihvatljivo, imamo mehanizam da regujemo". Dobar ti mehanizam 'ministre', jos samo da proradi...
Molim Vas da vise ne obljavjujete izjave ovakvih 'ministara' iz razloga sto ovakve gluposti vredjaju zdrav intelekt, a ni njima ne ide u korist(iako nisu svesni).

Goran

pre 13 godina

Da vam kažem iskreno, kada bi ovakvi komentari bili na nešto što ja radim, bilo bi me mnogo, mnogo sramota! Da li ovi ljudi imaju obraz...?

ion

pre 13 godina

pa da su plate ovde i 3000 evra vi bi ljudima opet ucinili zivot nepodnosljivim.
pretpostavljam da bi u tom sklucaju kilo mesa bilo 100evra,pa tako bi ljudi bili opet gladni.
jedini problem je sto u ovoj drzavi nema konkurencije!

Oz

pre 13 godina

"U Srbiji je mnogo veći problem niska kupovna moć zbog niskih zarada, penzija i socijalnih primanja nego što su visoke cene hrane"

Nije sija nego vrat..sad si nam svima otvorio oci! demagogu najgori!

igorpl

pre 13 godina

molio bih mirka cvetkovića ili tadića ili ko je već tu glavni da pod hitno ukloni ovog čoveka sa njegovim smešnim izjavama svakodnevno!
Pored krkobabića i cvetkovića ovo je jedan od najgorih osoba u vladi!
Čovek u javnost izlazi sa tako budalastim izjavama koje nisu primerene čak ni EKREMU JEVRIĆU. Kako ga nije samo sramota da izjavljuje ovakve stvari! Pa ako išta ovaj ćovek zna i ako je bar srednju školu završio ušta sumnjam znao bi da se socijalni mir u državi ne pravi monopolom i dizanjem cena u nebesa!
Alo bre osolite se ljudi malo i krenimo svi zajdno u ono isto što je bilo u GRČKOJ, ŠPANIJI, TUNISU. Sada je pravi trenutak za tako nešto.
Ne budimo ovce više i svi na ulice. SAmo ovoga puta na vreme ukloniti sve one koje su na rukovodećim pozicijama došli po političkoj liniji a takvih je 100% u našem slučaju.
E moj glupi narode!

Slobodan

pre 13 godina

Nije šija nego vrat!!! U zemlji sa ogromnim brojem ne zaposlenih,sa malim ili minimalnim primanjima onih koji još i imaju nekakav posao,sa cenama velikim kao u državam ne dostižne nam EU,gospodin ministar opravdava sva poskupljenja "nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU",pa ljudi moji dali smo mi toliko glupi!!!

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

adresa poznata redakciji

pre 13 godina

Jok, brate, nego ti znaš da namirnice nisu skupe.

'Oćeš da ti donesem iz Bavarske mleka u tetrapaku (1.5%) po 50 eurocenti litar?
Samo kaži koliko ćeš, ja častim. Ako treba i da se okupaš u istom, i to ja častim.
Pa ćemo onda, uz kafu, da porazgovaramo o kupovnoj moći...

ljigoslav

pre 13 godina

Tačno gospodine Milosavljeviću cene nisu problem već monopolisti i tvoja DS koja treba da ode sa vlasti ,jer je u sa saradnji sa tkz. expertima iz G17+ uništila srpsku ekonomiju.

Dole Vlada

pre 13 godina

Ne mogu cene srpskih proizvoda da se mere sa evropskim cenama, jer se proizvode sa najnižim troškovima u Evropi. Struja nam je najjeftinija u Evropi, radna snaga nam je trostruko jeftinija nego u Evropi...
Logičan zaključak je da proizvođači monopolisti i trgovci monopolisti u Srbiji uzimaju previše za sebe, ali vladajuća koalicija ne vidi ništa loše u svemu tome.
Rešenje je da ćemo imati ili najniže cene u EU ili iste plate kao u EU. Ovako ne može da se živi.

Miladin Shtajnhauer

pre 13 godina

Shta je Srbi, kukate na ovog? Pa njemu cene nisu problem, jel nesto slagao? Cobe, care, ja bih ti dao da ovoj rulji budes ministar jos jedno dve decenije, i ako mozes zavrsi im preko ljudi da struja poskupi bar 20%, zasluzili su.

Miloš

pre 13 godina

Zaista vece licemerje i drskost ne postoje da ministar izjavi da cene nisu visoke.Mi obicni smrtnici znamo da je kod nas sve skuplje nego bilo gde na Svetu!

Hoću i ja

pre 13 godina

Cene nisu problem, problem je u cenama zarade, koju radnik ceni za zaradu, a zarada cene nije u skladu sa okolnim zemljama i propisima EU. Kad propisi EU budu dozvolili veću zaradu cena, onda će radnicima biti isplaćena razlika u ceni zarada i onda neće biti problema. Eto, mogu i ja da budem ministar.

Deki

pre 13 godina

Kako god ti to nazvao moj ministre to se na kraju svodi na isto, da su ljudi gladni, pa ti sad vrti jednu recenicu na 100 nacina da bi ispao pametan u drustvu.

Sale

pre 13 godina

Dosta smo trpeli!Vreme je da ovi lete.Srbijo na noge!
Ako novi ne ispune ciljecve,rusicemo i njih,sa obecanjima je gotovo.Vlast treba da bude instrument naroda,a ne narod instrument vlasti!

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prva da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to znaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

Gradjanin Pokorni

pre 13 godina

Da bar cute pa jos i da im oprostim. Ali ove megatone gluposti, demagogije i lazi povrh svega, ne mogu da podnesem. Vredjaju zdrav razum.

voja

pre 13 godina

Pametnjaković - otkrio toplu vodu ?!
Cene su previsoke, jer robu proizvode radnici sa veoma niskim primanjima !
A plate i penzije su bedne, a Vlada Srbije, čiji ste vi član, nema nikakvo rešenje.
Samo nas zamajavate, a mi propadamo.
DOSTA !!! VREME JE ZA SMENE

Jakov

pre 13 godina

On je naveo da u narednom periodu očekuje ``mirnije dane u pogledu cena``, ali da će to ipak u velikoj meri zavisiti od kretanja i na regionalnom i na evropskom tržištu.
NARAVNO, FORMULA NASE VLASTI JE JASNA: AKO NEMATE RESENJE, SVE SVALITE NA SVETSKU EKONOMSKU KRIZU!!!

Zoran

pre 13 godina

Kako reći da cene nisu problem? Jedna od osnovnih namirnica ULJE je krajem septembra koštala 70din.a danas fantastičnih 150din.a ministar ovako govori.Mnogo je veća korist za vladu da ovaj gospodin ne daje bila kakve izjave.

Miloš

pre 13 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi pa tako i ovaj plasira priču kako je do rasta cena došlo do želje da se što pre uđe u EU.

Ne, zbog toga nije došlo do rasta cena. Do rasta cena je došlo zbog stvari do kojih se vlast još uvek grčevito drži, a koje će morati da ostavi kada zaista budemo krenuli ka EU.

to je i razlog zbog kojeg se plasiraju pvakve laži, radi se na tome da se iskoristi naivnost koja je prisutna kod velikog broja ljudi i jednim udarcem ubiju dve muve: ocrni kontrola koja im smanjuje mogućnost za pljačku i nađe žrtveno jagnje za tu istu pljačku.

Sin Bludimir

pre 13 godina

Tacno care - nisu krive cene, krivi su ljudi sto su bedni i sto nemaju love. Neka zarade prvo, jel' tako pa ce onda moci da plate?

Ljubimo te svi tako postenog i mudrog!

Yeshua

pre 13 godina

ja stvarno ne razumem zasto uopste mediji prenose "zapazanja" ovog pateticnog kvaziekonomiste! Najurice ce ga narod kao i ostatak, nazovimo tu tvorevinu vladom,i to ******** motkom neokresanom! Samo je pitanje ko ce posle da glumi experta!

ne znam vise ni sam

pre 13 godina

Haloooo! Gubite izbore zbog ovog coveka! Bice ono sto jos nije bilo! Srbi u Novom sadu ce glasati za Madjare zbog ovakvih iz DS-a i njemu slicnih i onog debelog iz Lsv-a cije ime necu ni da pominjem!

M

pre 13 godina

Zamolio bih da B92 proglasi moratorijum na izjave naseg ministra Trgovine.

Slicnu izjavu je dao guverner, a pa su mu se ekonomisti, koji su gostovali na B92, stidljivo smejali, parafraziram, gradjane ne treba da brine kurs evra jer plate primaju u dinarima.

Obe su izjave idiotske i vredjaju inteligenciju!

voja

pre 13 godina

Pametnjaković - otkrio toplu vodu ?!
Cene su previsoke, jer robu proizvode radnici sa veoma niskim primanjima !
A plate i penzije su bedne, a Vlada Srbije, čiji ste vi član, nema nikakvo rešenje.
Samo nas zamajavate, a mi propadamo.
DOSTA !!! VREME JE ZA SMENE

M

pre 13 godina

Zamolio bih da B92 proglasi moratorijum na izjave naseg ministra Trgovine.

Slicnu izjavu je dao guverner, a pa su mu se ekonomisti, koji su gostovali na B92, stidljivo smejali, parafraziram, gradjane ne treba da brine kurs evra jer plate primaju u dinarima.

Obe su izjave idiotske i vredjaju inteligenciju!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Tacno care - nisu krive cene, krivi su ljudi sto su bedni i sto nemaju love. Neka zarade prvo, jel' tako pa ce onda moci da plate?

Ljubimo te svi tako postenog i mudrog!

ne znam vise ni sam

pre 13 godina

Haloooo! Gubite izbore zbog ovog coveka! Bice ono sto jos nije bilo! Srbi u Novom sadu ce glasati za Madjare zbog ovakvih iz DS-a i njemu slicnih i onog debelog iz Lsv-a cije ime necu ni da pominjem!

Gradjanin Pokorni

pre 13 godina

Da bar cute pa jos i da im oprostim. Ali ove megatone gluposti, demagogije i lazi povrh svega, ne mogu da podnesem. Vredjaju zdrav razum.

Zoran

pre 13 godina

Kako reći da cene nisu problem? Jedna od osnovnih namirnica ULJE je krajem septembra koštala 70din.a danas fantastičnih 150din.a ministar ovako govori.Mnogo je veća korist za vladu da ovaj gospodin ne daje bila kakve izjave.

miki

pre 13 godina

Pa kako te nije sramota tako da pričaš??? Daj mi tvoju platu pa mi ništa neće biti problem! Ljudi žive u bedi i nemaštini dok se vi vozite,provodite i bahatite sa našim parama. Sram vas bilo, čekam vas na izborima!

Jakov

pre 13 godina

On je naveo da u narednom periodu očekuje ``mirnije dane u pogledu cena``, ali da će to ipak u velikoj meri zavisiti od kretanja i na regionalnom i na evropskom tržištu.
NARAVNO, FORMULA NASE VLASTI JE JASNA: AKO NEMATE RESENJE, SVE SVALITE NA SVETSKU EKONOMSKU KRIZU!!!

igorpl

pre 13 godina

molio bih mirka cvetkovića ili tadića ili ko je već tu glavni da pod hitno ukloni ovog čoveka sa njegovim smešnim izjavama svakodnevno!
Pored krkobabića i cvetkovića ovo je jedan od najgorih osoba u vladi!
Čovek u javnost izlazi sa tako budalastim izjavama koje nisu primerene čak ni EKREMU JEVRIĆU. Kako ga nije samo sramota da izjavljuje ovakve stvari! Pa ako išta ovaj ćovek zna i ako je bar srednju školu završio ušta sumnjam znao bi da se socijalni mir u državi ne pravi monopolom i dizanjem cena u nebesa!
Alo bre osolite se ljudi malo i krenimo svi zajdno u ono isto što je bilo u GRČKOJ, ŠPANIJI, TUNISU. Sada je pravi trenutak za tako nešto.
Ne budimo ovce više i svi na ulice. SAmo ovoga puta na vreme ukloniti sve one koje su na rukovodećim pozicijama došli po političkoj liniji a takvih je 100% u našem slučaju.
E moj glupi narode!

Yeshua

pre 13 godina

ja stvarno ne razumem zasto uopste mediji prenose "zapazanja" ovog pateticnog kvaziekonomiste! Najurice ce ga narod kao i ostatak, nazovimo tu tvorevinu vladom,i to ******** motkom neokresanom! Samo je pitanje ko ce posle da glumi experta!

adresa poznata redakciji

pre 13 godina

Jok, brate, nego ti znaš da namirnice nisu skupe.

'Oćeš da ti donesem iz Bavarske mleka u tetrapaku (1.5%) po 50 eurocenti litar?
Samo kaži koliko ćeš, ja častim. Ako treba i da se okupaš u istom, i to ja častim.
Pa ćemo onda, uz kafu, da porazgovaramo o kupovnoj moći...

Pancevac

pre 13 godina

Ministar laže sa naočarima i bez naočara.

Ministre,sve sto kazete,sacuvajte za dan,
kada se svi skupimo,
i onako licno da nam sve kazete...
Isto vazi i za tvoje kolege,
prijatelje,gazde itd.


Tunis,bato...

Goran

pre 13 godina

Da vam kažem iskreno, kada bi ovakvi komentari bili na nešto što ja radim, bilo bi me mnogo, mnogo sramota! Da li ovi ljudi imaju obraz...?

Tik-TaK-Tik-Tak

pre 13 godina

Pa vi ministre se otvoreno rugate i sprdate sa narodom i njihovom mukom. Ali od vas se ne ocekuje drugacija izjava jer posle izjave da nema korupcije ovo je logicna izjava da cene (citaj marze nisu problem onog monopoliste Miskovica) nisu problem Milosavljevicu! Znamo koga stitis i zasto. PROBLEM STE VI i ostali u vladi jer ste izgubili kompas i vezu sa stvarnoscu, jer ste korumpirani i bahati do te mere da mozete da date ovakvu izjavu. Ali sat otkucava. Pitam se samo da li vidite sta se desava sa korumprianom vlascu dolazi iz razlicitih delova sveta... Tunis, Alzir, Albanija a idu i redovni izbori!! Tik-tak!

ljigoslav

pre 13 godina

Tačno gospodine Milosavljeviću cene nisu problem već monopolisti i tvoja DS koja treba da ode sa vlasti ,jer je u sa saradnji sa tkz. expertima iz G17+ uništila srpsku ekonomiju.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Koja kolosalna glupost, boli glava, usi otpadaju.

Gde nasa vlada uspeva da pronadje ovakve kapitalce? Jel' ovo raste negde u basti Vlade Srbije?

Miloš

pre 13 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi pa tako i ovaj plasira priču kako je do rasta cena došlo do želje da se što pre uđe u EU.

Ne, zbog toga nije došlo do rasta cena. Do rasta cena je došlo zbog stvari do kojih se vlast još uvek grčevito drži, a koje će morati da ostavi kada zaista budemo krenuli ka EU.

to je i razlog zbog kojeg se plasiraju pvakve laži, radi se na tome da se iskoristi naivnost koja je prisutna kod velikog broja ljudi i jednim udarcem ubiju dve muve: ocrni kontrola koja im smanjuje mogućnost za pljačku i nađe žrtveno jagnje za tu istu pljačku.

Josko Martinoski

pre 13 godina

OVAJ VAM JE NEUNISTIV !!!
Da bar mi imamo jednog ovakvog lika, pa da se smejem svaki dan od muke. Zato i posecujem svaki dan sajt B92.

Miks011

pre 13 godina

Ma, potpuno se slazem sa ovim Ministrom. Nisu cene problem, nisu plate problem, nisu Ministri problem, nije Predsednik problem... PROBLEM je NAROD. U Albaniji zbog nekoliko stotina hiljada eura mita, napravise revoluciju, nasi pokradose milijarde a mi ovde kuckamo. Zato, kakav smo narod, zasluzili smo jos gore. Da nam zapadnjaci ne organizovase 5. oktobar, jos bi nam Sloba bio Predsednik. Da sami nesto pokrenemo, uradimo, promenimo... nema sanse. Nadam se da ce uskoro smak sveta, pa i nama da svane.

dr

pre 13 godina

Bio covek Predsednik Privredne komore Srbije!Pa Ministar poljoprivrede,sto je usko vezano sa PKS!Pa Ministar trgovine,sto je jos vise vezano za PKS,a najvise za poljoprivredu!Gde god je bio,ostali tragovi propasti,ludila,kradje i korupcije.Samo smo mi,na zalost,unutra,a on napolju!Narode,zamenimo mesta,ako nece milom,onda.......

Nadrealno

pre 13 godina

Ha Ha, ovaj lik me odusevljava, sta kaze, nisu cene problem nego nizak standard .. To je nesto u fazonu ne ubija pistolj, nego meci .. A najtuznije od svega je sto vise nemam ideju ni za koga bih glasao da se sutra raspisu izbori. Smejao sam se onom liku koji je udario Velju Ilica u Knezu kada je u napadu uzviknuo "ista se vi banda i ti i dinkic", a sada vidim da je covek bio u pravu.

Otvorite oci

pre 13 godina

I dalje neki misle da su proizvodjaci i trgovici krivi za cene. Ista prica kao sa TV dnevnika iz devedestih.
Kriva je iskljucivo drzava jer svojim nametima direktno utice na cene i gusi i proizvodnju i trgovinu. Pa niko nije lud da ide na veliku marzu i da nista ne proda. I kad uniste i ovo malo proizvodnje svojim nametima, vama ce i dalje proizvodjaci biti krivi jer nece da proizvode.
Da li znate da na samo jednoj kutiji cigareta drzava uzima 65% sebi, trgovac 3-4%(i od tog procenta treba da plati zakup, struju, radnike, porez...), a ostalo proizvodjac koji naravno ima svoje troskove.

Dole Vlada

pre 13 godina

Ne mogu cene srpskih proizvoda da se mere sa evropskim cenama, jer se proizvode sa najnižim troškovima u Evropi. Struja nam je najjeftinija u Evropi, radna snaga nam je trostruko jeftinija nego u Evropi...
Logičan zaključak je da proizvođači monopolisti i trgovci monopolisti u Srbiji uzimaju previše za sebe, ali vladajuća koalicija ne vidi ništa loše u svemu tome.
Rešenje je da ćemo imati ili najniže cene u EU ili iste plate kao u EU. Ovako ne može da se živi.

vas juzni komsija

pre 13 godina

Do rasta cena hrane, koji je opet manji nego u zemljama u regionu, delom su dovela i neka slobodna tržišna kretanja, nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU``, objasnio je ministar.

U Makedoniju su plate slicne kao u Srbiju, al je hrana, prevoz, pa i kafane u odnosu na Srbiju dzaba...Kako sad to da ste opet lideri u regionu po tome sto ste najmanje podigli cene???

vojin

pre 13 godina

Da da, cene nisu problem one su realne.
Kinder cokolada u c marketu 144 din, na pijaci 80. Nutela 360 na pijaci 240.
Mislim da cu sakupiti novac, otici do Segedina, pa makar me sa prevozom isto izaslo (a i tada sigurno ima ustede) bar cu malo udahnuti vazduha u kome se ne oseca budj on Milosavljevica 1 i 2 i ostalih

mile

pre 13 godina

Tako je, muko moja ministarska! Nisu problem cene nego plate! Zato, reci mi ko je opljačkao naše plate, i odakle toliko bogatstvo tebi, Đeliću, Vlahoviću, ...! Hajde, reci!

Cirkus

pre 13 godina

Sta je sve ovaj LUPETAO! Neće biti povećanja cena, Srbija neće biti bez namirnica (ne reče ako ne uvozi)imamo čime da reagujemo, onda nemaju čime da reaguju jer ima se otelo iz ruku, kao da su nekad znali i imali u rukama. Kako je reagovao videlo se kod zejitina, dok ON nije reagovao cene su bile 40% niže. ONDA JE OTKRIO MLEKO, sav hapy slikao se za DNEVNIK u marketu i uzviknuo "MLEKO". PODSEĆAM REKAO JE: CENE NEĆE MNOGO RASTI JER JE NIJE VELIKA KUPOVNA MOĆ, SAD KAŽE NISU CENE PROBLEM (LOBIJI, MIŠKO ITD) VEĆ MALA KUPOVNA MOĆ, KAO DA SAM JA VODIO EKONOMSKU POLITIKU. SRAMOTA, ĆUTI BAR AKO SE NE STIDIŠ.

krksi

pre 13 godina

ma ovi na vlast ima dete iz trudnice da ukradu kolki su lopovi, ma ko zna na sta su sve spremni samo da se zadrzi vlast, ima svakim danom da izjavljuju neke stvari sto nemaju veze smozgom ali sve su oni u pravu sve znaju bolje i da znate ove komentare sto sad pisemo i na njih ima da uvedu porez.

ion

pre 13 godina

pa da su plate ovde i 3000 evra vi bi ljudima opet ucinili zivot nepodnosljivim.
pretpostavljam da bi u tom sklucaju kilo mesa bilo 100evra,pa tako bi ljudi bili opet gladni.
jedini problem je sto u ovoj drzavi nema konkurencije!

Jelena

pre 13 godina

Posle svih izjava ministara srpske vlade i posle svih njihovih dela ili bolje reci zlodela mislim da je 6.oktobar sazreo.Ili narod ceka da ga prvo bombarduju pa onda da nekako krenu?Sad treba,blokirati aerodrome sve u Srbiji(da ne pobegnu,jer to ce prvo hteti da urade ako ovaj narod ipak krene),svi na ulice,ali to ne znaci da treba rusiti(ovo je nasa zemlja i dosta su je drugi unistili,mi hocemo da je obnovimo).Manite se "farme" i ostalih gluposti....osvrnite se oko sebe,da li zelite da vasa deca imaju buducnost?Da li zelite da vasa deca dobiju posao sa pristojnom platom od koje ce moci pristojno da zive?Zapitajte se sta zelite,da li je ovo sto zelite vama i vasoj deci?Ako vam je dobro onda nista.

Ally

pre 13 godina

"Cene nisu problem..."

a onda nastavak koji nisu dopisali:

"... Povecacemo ako treba. I onako su to ovce za sisanje. Nece one da se bune. Mogu samo da bleje."

Sale

pre 13 godina

Dosta smo trpeli!Vreme je da ovi lete.Srbijo na noge!
Ako novi ne ispune ciljecve,rusicemo i njih,sa obecanjima je gotovo.Vlast treba da bude instrument naroda,a ne narod instrument vlasti!

Miladin Shtajnhauer

pre 13 godina

Shta je Srbi, kukate na ovog? Pa njemu cene nisu problem, jel nesto slagao? Cobe, care, ja bih ti dao da ovoj rulji budes ministar jos jedno dve decenije, i ako mozes zavrsi im preko ljudi da struja poskupi bar 20%, zasluzili su.

Miloš

pre 13 godina

Zaista vece licemerje i drskost ne postoje da ministar izjavi da cene nisu visoke.Mi obicni smrtnici znamo da je kod nas sve skuplje nego bilo gde na Svetu!

svetlanast.

pre 13 godina

komentari su super.vise nije potrebno citati izjavu ministra milosavljevica, dovoljni su komentari.mi smo stvarno neunistiv i duhovit narod.sada me vec zanima kako B92 dolazi do izjava ovog ministra.da li vi njega pozovete i nesto ga kao pitate ili se on vama javi pa vam kao nesto isprica.dulic jos nije dostigao ovaj nivo, treba da poradi na sebi, ali i na nama.nijedan dan bez izjave.hvala !

Goran 1

pre 13 godina

Šta se to dogodilo ovom čoveku? Ovo je inače prvi put da pročitam da neko nije okrivio ekonomsku krizu u svetu koja je prošla odavno inače i koja je eto pogodila izgleda samo nas..jer kako drugačije da se objasni to što smo najgori,gori smo čak i od Albanije,da ne pominjenmo da su sve države biv.SFRJ u daleko boljem položaju,mnogo su veće plate,cene su niže,nema inflacije...ako neko od njih može da odogovori na to pitanje ili će opet da bude da je kriza u svetu,pa Kosovo..pa eto..itd..neverovatno je koliko su loši i koliko ne znaju da rade..tj.rade ali za svoj džep !

Slobodan

pre 13 godina

Nije šija nego vrat!!! U zemlji sa ogromnim brojem ne zaposlenih,sa malim ili minimalnim primanjima onih koji još i imaju nekakav posao,sa cenama velikim kao u državam ne dostižne nam EU,gospodin ministar opravdava sva poskupljenja "nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU",pa ljudi moji dali smo mi toliko glupi!!!

nekada davno miroljubiva bila

pre 13 godina

Taj boljitak u smislu kupovne moći i životnog standarda građana u Srbiji osetićete samo VI: političari,krupni veletrgovci-tajkuni i bankari,TRI ZLA ove Srbije!

Za nas ostale sa svim novim i povećanim starim haračima,
slede još crnji dani.

Hteli ste da uzmete od bogatih(koje ste na vreme obavestili da iznesu imovinu iz zemlje,
koje LICEMERJE) a sada ćete uništiti srednju klasu a siromašne ćete totalno eutanazirati!Nek se narod samoubija ako nema šta da jede,jel to želite?

Koji ono idiot reče da u Srbiji još niko nije umro od gladi???

I nemojte nas više praviti debilima,nas građane.Mislite da ne znamo šta radite?
Svake godine namerno povećavate deficit u budžetu kako biste za dogodine imali opravdanje za još veće i nove namete!!!

More,odneće vas košava!

Milos

pre 13 godina

Pravi predstavnik represivne i totalitarne politike Beograda. Ako mu cene nisu nepristojno visoke verovatno je to zato sto je pristojno bogat. Ali nije on krivzbog toga, krivi su oni koji stoje nad njime i govore mu sta treba da sprovodi. Njegova je krivica samo nedostatak nacionalnog identiteta, moralne odgovornosti i pre svega humanosti.

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

Oz

pre 13 godina

"U Srbiji je mnogo veći problem niska kupovna moć zbog niskih zarada, penzija i socijalnih primanja nego što su visoke cene hrane"

Nije sija nego vrat..sad si nam svima otvorio oci! demagogu najgori!

Da li ste spremni?

pre 13 godina

Ne samo motke da rade, vec da se i zatvori dobro napune sa onima koji su doveli do ove neizdrzljive situacije, tj. stanja da imamo bedu,siromastvo i ponizavanje nase zdrave ljudske pameti ovakvim izjavama ovakvih ministara. Vostani Serbie!

Pedja

pre 13 godina

Zamolio bih redakciju B92 da izjave gospode Milosavljevića i Mrkonjića ne objavljuju u rubrikama VESTI i EKONOMIJA, već da oforme rubriku VEROVALI ILI NE!!! Ovakve izjave vredjaju inteligenciju naših gradjana.

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

Novi Sad

pre 13 godina

Ta teska rec: monopol. Izgleda da je za poskupljenje hrane krivo sve osim plackaske klike koja je njegov sponzor. Milosevic je pao kada je poceo da vredja inteligenciju svojih podanika. Pametnome dosta.

balkanboy

pre 13 godina

"Ako bilo koji proizvod poskupi više od onog što je prihvatljivo, imamo mehanizam da regujemo". Dobar ti mehanizam 'ministre', jos samo da proradi...
Molim Vas da vise ne obljavjujete izjave ovakvih 'ministara' iz razloga sto ovakve gluposti vredjaju zdrav intelekt, a ni njima ne ide u korist(iako nisu svesni).

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prva da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to znaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

Hoću i ja

pre 13 godina

Cene nisu problem, problem je u cenama zarade, koju radnik ceni za zaradu, a zarada cene nije u skladu sa okolnim zemljama i propisima EU. Kad propisi EU budu dozvolili veću zaradu cena, onda će radnicima biti isplaćena razlika u ceni zarada i onda neće biti problema. Eto, mogu i ja da budem ministar.

nije bitno

pre 13 godina

Dobro gospodine genije a zasto su plate male?
Da li zato sto je nasa roba nekonkurentna i nekvalitetna pa ne mozemo nista da izvezemo ili eto tako dogodilo se kriza je visa sila?
Pa tako posto nema priliva mali je i output tj u ovom slucaju primanja.
nasa roba je izuzetno skupa u odnosu na svet, masine zastarele produktivnost mala stepen skarta visok.
Tako prijatelju cene jesu problem kada se gleda malo drukcije.
Necu da pricam o birokratskim preprekama koje su ogromne za bilo kakvo normalno poslovanje u srbiji tako da je svima lakse da svercuju, "prave kombinacije" i zive od danas do sutra nego da rade. Niko ne zna da li za deset godina od danas moze dostojanstveno da zivi od svog rada kroz sistem ili ne.
to je sefe problem, samo ti i ostali to nemozete da shvatite pa i ako shvatate bas vas briga, bitno je da ima za vas samo ni to nece trajati doveka jer nema priliva svezih i zdravih sredstava(tzv.greenfield investicija) i buducnost uopste nije perspektivna ako se ne desi neko cudo.

mlekadzija

pre 13 godina

Ministar je nepresusan izvor gluposti...Dobro je da se oglasio vec sam se bio zabrinuo nema ga vec nekoliko dana sa novim biserima.
A kolko vidim ima i novi lepu kravaticu...

Vergilije

pre 13 godina

Kakav tip ministar, ekspert, poeta ne znam gde bi vise mogao da pruzi. Da napises ti nama jednu pesmu o tome tupavi smo ne kapiramo mozda ce nam tako biti jasnije sta pesnik hoce da kaze.

Zoran

pre 13 godina

Zadnjih deset godina imamo kontinuiranu vlast G17 u oblasti ekonomije. Jesu oni sposobniji od Milosevica. Tada se nije znalo ovoliko krasti(samo u javnim nabavkama osamsto miliona eura). Dokazali su se pa se sada normalno ljute kad im to negirate.Ovi su pak iz DS jos gori jer iako su veliki stalno vuku tu g...d. Sto se tice Srbije jednog dana ce netko napisati Srpski recnik po ugledu na Hazarski o nekom nestalom narodu sa Balkana sa koji se hvalio slavnom prosloscu a nije mario za buducnost.

Deki

pre 13 godina

Kako god ti to nazvao moj ministre to se na kraju svodi na isto, da su ljudi gladni, pa ti sad vrti jednu recenicu na 100 nacina da bi ispao pametan u drustvu.

тркач

pre 13 godina

Ма како те бре није срамота више да толико лажеш и лупеташ? Па ово је срамота... Поредиш плате и цене када је евро био 70 и пар динара и сада када је ишао до 107 са истим тим платама (увећаних у међувремену за 2%)!? Срамота .. боље поднеси оставку ... Због ваших дваес г....а треба цела Србија да трпи!

Jada

pre 13 godina

Zvanicni statisticki podaci:
Srbija plata 325 evra, a potrosacka korpa 372 evra.
Crna Gora plata 515 evra, a potrosacka korpa 735 evra.
Hrvatska plata 750 evra, a potrosacka korpa 895 evra.

DA LI JE MOGUCE DA JE U SRBIJI POTROSACKA KORPA VISE NEGO DUPLO MANJA NEGO U DRUGIM ZEMLJAMA? DA LI SMO PTICE, GUSTERI...PA NAM TREBA MANJE?
LAZ, KORUPCIJA I OBMANA SU POLUGE VLASTI U SRBIJI. Dokle?

NIJENEGO

pre 13 godina

Dalekog 5.10.2000.smo imali sansu. Sad se negde dogadja Tunis. Da je srece pa da dobijemo drugu sansu, Sansu da ovakvog vajnog ministra i sl. njemu nikada vise ne vidimo.Da pokazemo da smo bolji od Tunizana.........

Velja

pre 13 godina

Na rubu razuma ću na sledećim izborima da glasam za vaše najljuće protivnike ma ko to bio. Kako vas nije stamota, lopovi jedni ******

Mile

pre 13 godina

Opet ovaj ***! Dokle? Nije šija nego vrat! Sad su mu krivi građani jer malo zarađuju, nedovoljno kupuju, pa ne mogu poreznici i ostali reketaši da popune sve rupetine u budžetu!

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prava da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to zaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

Toza

pre 13 godina

Novinare vole da mu izvlace delove izjava iz konteksta i prave ove bombasticne naslove... Jeste smesno ali nije fer samo njemu to da radite!! hahahaa

Damljan

pre 13 godina

Cene nisu problem. Nisu bile ni za ono dvoje nesretnih staraca iz Kruševca, što pomreše oko nove godine od gladi i hladnoće, moj DS ministre.

darko

pre 13 godina

Ljudi okrenite se pijaci i bojkotujte markete:poput ideje koja je dosla samo da nam iscrpi pare,cim se zadovolje prodase oni sve odavde i odose,i ostalih...danas je psotalo sramota kupovati na pijaci,a zaboravljate u slobino vreme gde ste kupovali i sta nas je hranilo....pozdrav iz nisa

Martin

pre 13 godina

'Ajde nemoj da relativizuješ monopolizam Miroslava Miškovića pričom o slaboj kupovnoj moći stanovništva. Poodavno si zapažen po trapavim izjavama koje te otkrivaju kao njegovog zaštitnika.

wroom1975

pre 13 godina

Aha...znaci cene nisu problem, nego nase male plate...
To mu dodje kao i ono, pare nisu problem...para nema.
Pa kada smanjite raznim nazovi direktorima, menadzerima, i ostaloj "visoj rasi" plate, a povecate normalnim ljudima, e onda necete da imate taj problem.
Nemoze neko ceo dan da pilji u kompjuter i visi na internetu, i da mu je jedini posao da kad kad potpise nesto, i da ide na razna putovanja, ruckove, simpozijume, i za sve to prima 3000 evra. A svi oni koji RADE za tog jednog, primaju 150 evra.
I ti g-dine Milosavljevicu, i za tebe drugi rade, ne radis ti sto posto, jer ti si "bitan lik", kako ti da podignes olovku recimo...ali zato na kraju meseca ti "uleti" par hiljada evra u dzep...jer si ti "bitan lik"...ti i tebi slicni, donose "odluke"...
Postoji jedna slika na internetu, vi bitni likovi treba da znate za nju, jer ste ceo dan na istom, jelte, gde stoje tri rudara, na kojima se vidi da su jadni dusu ispustili od posla, a ispod pise: "...a ti sad imaj hrabrosti, pa im kazi kako si danas CRKO od posla u toploj kancelariji...!"

blink

pre 13 godina

Da li je ovaj covek svestan sta prica?
Nije problem marza njegovih sticenika?!
Mali problem su parice koje nemamo, ali kada ih budemo imali malo vise, onda ce nam biti lakse da placamo nerealno naduvane cene proistekle iz monopola koji pojedinci imaju?!

aleksandra

pre 13 godina

Ma sta mi naprica. *Velike posledice trpimo u svakodnevnom životu, zbog niskih primanja i zbog discipline* A ko to MI? A sto se dicipline tice tu se vlast bas pokazala. Nije smanjila broj cinovnika,a o tome koliko novih *vladinih agencija* je osnovano da ne pricam i kolike su tamo plate za partijske drugove. Oni sigurno ne trpe nikakve posledice. Ali bitno da cene hrane *nisu visoke*. Ne daj boze da tvoj gazda Misko mora da smanji marze. Kakav covek.

Aristotel

pre 13 godina

@vas juzni komsija

Nije tacno. Ziveo sam u Makedoniji 25 godina do pre 2 meseca i sad sam se vratio u Srbiju. Plate jesu nize, ali nije jeftinije nego u Srbiji. Jeftinije je ono sto se ne proizvodi u Makedoniji (puter i neki konditorski proizvodi), dok je sve drugo skuplje (pocevsi od hleba, pa do struje, parnog i telefona). Ne siri dezinformacije, molim te.

MRV

pre 13 godina

@Jada: Nelogicnost na koju ukazujes je "metodoloske" prirode. Jedna od prvih mera nove vlasti posle januarskih izbora 2001. godine (a Milosavljevic je bio ministar trgovine), bilo je da nam standard statisticki podigne tako sto ce nam "skresati" potrosacku korpu. Vec nekoliko godina nisam u poslu pa ne mogu da budem precizan, ali mislim da bi potrosacka korpa bivseg Saveznog zavoda za statistiku (po kojoj smo se ravnali u ono odvratno doba samoupravljanja i koju smo 1986, u jeku "krize" mogli da kupimo za 68% prosecne plate, a za koju mislim da se jos uvek obracunava u CG) danas kostala bar 600 evra.

@Velja. Nemoj to da radis. Godinama sam glasao PROTIV jer nisam imao ZA koga da glasam, Rezultat je nikakav - samo umesto jednog olosa dodje drugi. BOJKOTUJ izbore. Kada (bilo ko) dodje na vlast na osnovu oylaynosti od 15 - 20%, ta vlast bice BEZ LEGITIMITETA.

jadni mi

pre 13 godina

Ovaj covek je najgori primer korupcije i nepotizma u ovoj zemlji. E moj DS-u, dzaba ti Djilasi i Tadici kad imate ovog koji vam konstatno urusava ugled. Jesmo mi osudjeni da ovaj bude na bitnim funkcijama vec 10 godina? Ej bre, od njega nista pametno i smisleno ne mozemo da cujemo, a kamoli da vidimo ikakav rezultat! Cime je on to zasluzio da uzjase na vlast 2001. godine, koja mu je biografija. Golobradi doktor marksisticke srpske ekonomije? Gde mu radi zena i kako joj se zove radno mesto? Da ne bese ono zaposlena u instituciji sa najvecim platama u srbiji i to kao PR menadzer? Pa zar to ne govori dovoljno o karakteru ovog coveka, jednostavno on je alav, brine samo za sebe, ne bira sredstva kako da nesto smuva - a za neki visi interes, ono za sta je tu - boli ga uvo, a verovatno nije ni sposoban da se bavi icim drugim vec samo sopstvenim prosperitetom.

vas juzni komsija

pre 13 godina

(Aristotel, 24. januar 2011 23:25)
Ako ja lazem kako to da imam toliko pluseva, a ti toliko minusa? I drugi ovde koji lupaju + i - bili su u Makedoniju.Imas i srpski sajt www.snp.rs. pa mozes da vidis kupovnu moc i uporedbe cena i plata u 10 zemalja regiona.Namerno sam ti dao srpski sajt, jer verovatno si od onih Srba(koje inace jako postujem) koji u Makedoniju nisu naucili ni jednu makedonsku rec, za razliku od Albanaca, Hrvata i Slovenaca koji zive u Makedoniju.Za kraj, GAJBICA paradajza krajem avgusta je JEDNO EVRO!!! Pametnome dosta !!!

Toza

pre 13 godina

Novinare vole da mu izvlace delove izjava iz konteksta i prave ove bombasticne naslove... Jeste smesno ali nije fer samo njemu to da radite!! hahahaa

Aristotel

pre 13 godina

@vas juzni komsija

Nije tacno. Ziveo sam u Makedoniji 25 godina do pre 2 meseca i sad sam se vratio u Srbiju. Plate jesu nize, ali nije jeftinije nego u Srbiji. Jeftinije je ono sto se ne proizvodi u Makedoniji (puter i neki konditorski proizvodi), dok je sve drugo skuplje (pocevsi od hleba, pa do struje, parnog i telefona). Ne siri dezinformacije, molim te.

ne znam vise ni sam

pre 13 godina

Haloooo! Gubite izbore zbog ovog coveka! Bice ono sto jos nije bilo! Srbi u Novom sadu ce glasati za Madjare zbog ovakvih iz DS-a i njemu slicnih i onog debelog iz Lsv-a cije ime necu ni da pominjem!

balkanboy

pre 13 godina

"Ako bilo koji proizvod poskupi više od onog što je prihvatljivo, imamo mehanizam da regujemo". Dobar ti mehanizam 'ministre', jos samo da proradi...
Molim Vas da vise ne obljavjujete izjave ovakvih 'ministara' iz razloga sto ovakve gluposti vredjaju zdrav intelekt, a ni njima ne ide u korist(iako nisu svesni).

Dole Vlada

pre 13 godina

Ne mogu cene srpskih proizvoda da se mere sa evropskim cenama, jer se proizvode sa najnižim troškovima u Evropi. Struja nam je najjeftinija u Evropi, radna snaga nam je trostruko jeftinija nego u Evropi...
Logičan zaključak je da proizvođači monopolisti i trgovci monopolisti u Srbiji uzimaju previše za sebe, ali vladajuća koalicija ne vidi ništa loše u svemu tome.
Rešenje je da ćemo imati ili najniže cene u EU ili iste plate kao u EU. Ovako ne može da se živi.

Hoću i ja

pre 13 godina

Cene nisu problem, problem je u cenama zarade, koju radnik ceni za zaradu, a zarada cene nije u skladu sa okolnim zemljama i propisima EU. Kad propisi EU budu dozvolili veću zaradu cena, onda će radnicima biti isplaćena razlika u ceni zarada i onda neće biti problema. Eto, mogu i ja da budem ministar.

Miladin Shtajnhauer

pre 13 godina

Shta je Srbi, kukate na ovog? Pa njemu cene nisu problem, jel nesto slagao? Cobe, care, ja bih ti dao da ovoj rulji budes ministar jos jedno dve decenije, i ako mozes zavrsi im preko ljudi da struja poskupi bar 20%, zasluzili su.

Miks011

pre 13 godina

Ma, potpuno se slazem sa ovim Ministrom. Nisu cene problem, nisu plate problem, nisu Ministri problem, nije Predsednik problem... PROBLEM je NAROD. U Albaniji zbog nekoliko stotina hiljada eura mita, napravise revoluciju, nasi pokradose milijarde a mi ovde kuckamo. Zato, kakav smo narod, zasluzili smo jos gore. Da nam zapadnjaci ne organizovase 5. oktobar, jos bi nam Sloba bio Predsednik. Da sami nesto pokrenemo, uradimo, promenimo... nema sanse. Nadam se da ce uskoro smak sveta, pa i nama da svane.

Otvorite oci

pre 13 godina

I dalje neki misle da su proizvodjaci i trgovici krivi za cene. Ista prica kao sa TV dnevnika iz devedestih.
Kriva je iskljucivo drzava jer svojim nametima direktno utice na cene i gusi i proizvodnju i trgovinu. Pa niko nije lud da ide na veliku marzu i da nista ne proda. I kad uniste i ovo malo proizvodnje svojim nametima, vama ce i dalje proizvodjaci biti krivi jer nece da proizvode.
Da li znate da na samo jednoj kutiji cigareta drzava uzima 65% sebi, trgovac 3-4%(i od tog procenta treba da plati zakup, struju, radnike, porez...), a ostalo proizvodjac koji naravno ima svoje troskove.

Jelena

pre 13 godina

Posle svih izjava ministara srpske vlade i posle svih njihovih dela ili bolje reci zlodela mislim da je 6.oktobar sazreo.Ili narod ceka da ga prvo bombarduju pa onda da nekako krenu?Sad treba,blokirati aerodrome sve u Srbiji(da ne pobegnu,jer to ce prvo hteti da urade ako ovaj narod ipak krene),svi na ulice,ali to ne znaci da treba rusiti(ovo je nasa zemlja i dosta su je drugi unistili,mi hocemo da je obnovimo).Manite se "farme" i ostalih gluposti....osvrnite se oko sebe,da li zelite da vasa deca imaju buducnost?Da li zelite da vasa deca dobiju posao sa pristojnom platom od koje ce moci pristojno da zive?Zapitajte se sta zelite,da li je ovo sto zelite vama i vasoj deci?Ako vam je dobro onda nista.

Zoran

pre 13 godina

Kako reći da cene nisu problem? Jedna od osnovnih namirnica ULJE je krajem septembra koštala 70din.a danas fantastičnih 150din.a ministar ovako govori.Mnogo je veća korist za vladu da ovaj gospodin ne daje bila kakve izjave.

miki

pre 13 godina

Pa kako te nije sramota tako da pričaš??? Daj mi tvoju platu pa mi ništa neće biti problem! Ljudi žive u bedi i nemaštini dok se vi vozite,provodite i bahatite sa našim parama. Sram vas bilo, čekam vas na izborima!

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Koja kolosalna glupost, boli glava, usi otpadaju.

Gde nasa vlada uspeva da pronadje ovakve kapitalce? Jel' ovo raste negde u basti Vlade Srbije?

vas juzni komsija

pre 13 godina

Do rasta cena hrane, koji je opet manji nego u zemljama u regionu, delom su dovela i neka slobodna tržišna kretanja, nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU``, objasnio je ministar.

U Makedoniju su plate slicne kao u Srbiju, al je hrana, prevoz, pa i kafane u odnosu na Srbiju dzaba...Kako sad to da ste opet lideri u regionu po tome sto ste najmanje podigli cene???

Velja

pre 13 godina

Na rubu razuma ću na sledećim izborima da glasam za vaše najljuće protivnike ma ko to bio. Kako vas nije stamota, lopovi jedni ******

voja

pre 13 godina

Pametnjaković - otkrio toplu vodu ?!
Cene su previsoke, jer robu proizvode radnici sa veoma niskim primanjima !
A plate i penzije su bedne, a Vlada Srbije, čiji ste vi član, nema nikakvo rešenje.
Samo nas zamajavate, a mi propadamo.
DOSTA !!! VREME JE ZA SMENE

M

pre 13 godina

Zamolio bih da B92 proglasi moratorijum na izjave naseg ministra Trgovine.

Slicnu izjavu je dao guverner, a pa su mu se ekonomisti, koji su gostovali na B92, stidljivo smejali, parafraziram, gradjane ne treba da brine kurs evra jer plate primaju u dinarima.

Obe su izjave idiotske i vredjaju inteligenciju!

Jakov

pre 13 godina

On je naveo da u narednom periodu očekuje ``mirnije dane u pogledu cena``, ali da će to ipak u velikoj meri zavisiti od kretanja i na regionalnom i na evropskom tržištu.
NARAVNO, FORMULA NASE VLASTI JE JASNA: AKO NEMATE RESENJE, SVE SVALITE NA SVETSKU EKONOMSKU KRIZU!!!

Yeshua

pre 13 godina

ja stvarno ne razumem zasto uopste mediji prenose "zapazanja" ovog pateticnog kvaziekonomiste! Najurice ce ga narod kao i ostatak, nazovimo tu tvorevinu vladom,i to ******** motkom neokresanom! Samo je pitanje ko ce posle da glumi experta!

Miloš

pre 13 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi pa tako i ovaj plasira priču kako je do rasta cena došlo do želje da se što pre uđe u EU.

Ne, zbog toga nije došlo do rasta cena. Do rasta cena je došlo zbog stvari do kojih se vlast još uvek grčevito drži, a koje će morati da ostavi kada zaista budemo krenuli ka EU.

to je i razlog zbog kojeg se plasiraju pvakve laži, radi se na tome da se iskoristi naivnost koja je prisutna kod velikog broja ljudi i jednim udarcem ubiju dve muve: ocrni kontrola koja im smanjuje mogućnost za pljačku i nađe žrtveno jagnje za tu istu pljačku.

Gradjanin Pokorni

pre 13 godina

Da bar cute pa jos i da im oprostim. Ali ove megatone gluposti, demagogije i lazi povrh svega, ne mogu da podnesem. Vredjaju zdrav razum.

Sin Bludimir

pre 13 godina

Tacno care - nisu krive cene, krivi su ljudi sto su bedni i sto nemaju love. Neka zarade prvo, jel' tako pa ce onda moci da plate?

Ljubimo te svi tako postenog i mudrog!

Sale

pre 13 godina

Dosta smo trpeli!Vreme je da ovi lete.Srbijo na noge!
Ako novi ne ispune ciljecve,rusicemo i njih,sa obecanjima je gotovo.Vlast treba da bude instrument naroda,a ne narod instrument vlasti!

Deki

pre 13 godina

Kako god ti to nazvao moj ministre to se na kraju svodi na isto, da su ljudi gladni, pa ti sad vrti jednu recenicu na 100 nacina da bi ispao pametan u drustvu.

Nadrealno

pre 13 godina

Ha Ha, ovaj lik me odusevljava, sta kaze, nisu cene problem nego nizak standard .. To je nesto u fazonu ne ubija pistolj, nego meci .. A najtuznije od svega je sto vise nemam ideju ni za koga bih glasao da se sutra raspisu izbori. Smejao sam se onom liku koji je udario Velju Ilica u Knezu kada je u napadu uzviknuo "ista se vi banda i ti i dinkic", a sada vidim da je covek bio u pravu.

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

ion

pre 13 godina

pa da su plate ovde i 3000 evra vi bi ljudima opet ucinili zivot nepodnosljivim.
pretpostavljam da bi u tom sklucaju kilo mesa bilo 100evra,pa tako bi ljudi bili opet gladni.
jedini problem je sto u ovoj drzavi nema konkurencije!

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prava da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to zaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

slobodan

pre 13 godina

Pa zar neko ima tolika prva da nas pravi toliko glupima, makar i da je neki ministarcic.
Sta to znaci, cene nisu velike , nego su primanja mala ?
Zaista sta to znaci ???
Ministre, ne mogu da vam kzem gospodine, ipak svatite da nas narod nije bas beskrajno glup.
Kada se cela vlada stalno uporedjuje sa komsijama, pa uporedite i primanja i cene ili odnos izmedju primanja i cena, pa onda nesto kazite.
SRAMOTA !!! sramota za cega nas smatrate !!!

ljigoslav

pre 13 godina

Tačno gospodine Milosavljeviću cene nisu problem već monopolisti i tvoja DS koja treba da ode sa vlasti ,jer je u sa saradnji sa tkz. expertima iz G17+ uništila srpsku ekonomiju.

Slobodan

pre 13 godina

Nije šija nego vrat!!! U zemlji sa ogromnim brojem ne zaposlenih,sa malim ili minimalnim primanjima onih koji još i imaju nekakav posao,sa cenama velikim kao u državam ne dostižne nam EU,gospodin ministar opravdava sva poskupljenja "nastala zbog želje da se što pre integrišemo u EU",pa ljudi moji dali smo mi toliko glupi!!!

adresa poznata redakciji

pre 13 godina

Jok, brate, nego ti znaš da namirnice nisu skupe.

'Oćeš da ti donesem iz Bavarske mleka u tetrapaku (1.5%) po 50 eurocenti litar?
Samo kaži koliko ćeš, ja častim. Ako treba i da se okupaš u istom, i to ja častim.
Pa ćemo onda, uz kafu, da porazgovaramo o kupovnoj moći...

Milton

pre 13 godina

Cene nisu visoke nego su plate niske odprilike pokušava da kaže ovaj ministar.Škundrić kaže da cena struje treba da poskupi jer je najmanja u regionu a pritom zaboravi da napomene da su nam plate najniže i Evropi.U ovoj Vladi kao da se takmiče ko će veću glupost da odvali (Milosavljević, Škundrić, Dulić, Dinkić, Mrkonjić, niz nastavite sami). Sve sami šarlatani.

Miloš

pre 13 godina

Zaista vece licemerje i drskost ne postoje da ministar izjavi da cene nisu visoke.Mi obicni smrtnici znamo da je kod nas sve skuplje nego bilo gde na Svetu!

Oz

pre 13 godina

"U Srbiji je mnogo veći problem niska kupovna moć zbog niskih zarada, penzija i socijalnih primanja nego što su visoke cene hrane"

Nije sija nego vrat..sad si nam svima otvorio oci! demagogu najgori!

igorpl

pre 13 godina

molio bih mirka cvetkovića ili tadića ili ko je već tu glavni da pod hitno ukloni ovog čoveka sa njegovim smešnim izjavama svakodnevno!
Pored krkobabića i cvetkovića ovo je jedan od najgorih osoba u vladi!
Čovek u javnost izlazi sa tako budalastim izjavama koje nisu primerene čak ni EKREMU JEVRIĆU. Kako ga nije samo sramota da izjavljuje ovakve stvari! Pa ako išta ovaj ćovek zna i ako je bar srednju školu završio ušta sumnjam znao bi da se socijalni mir u državi ne pravi monopolom i dizanjem cena u nebesa!
Alo bre osolite se ljudi malo i krenimo svi zajdno u ono isto što je bilo u GRČKOJ, ŠPANIJI, TUNISU. Sada je pravi trenutak za tako nešto.
Ne budimo ovce više i svi na ulice. SAmo ovoga puta na vreme ukloniti sve one koje su na rukovodećim pozicijama došli po političkoj liniji a takvih je 100% u našem slučaju.
E moj glupi narode!

Goran

pre 13 godina

Da vam kažem iskreno, kada bi ovakvi komentari bili na nešto što ja radim, bilo bi me mnogo, mnogo sramota! Da li ovi ljudi imaju obraz...?

Vergilije

pre 13 godina

Kakav tip ministar, ekspert, poeta ne znam gde bi vise mogao da pruzi. Da napises ti nama jednu pesmu o tome tupavi smo ne kapiramo mozda ce nam tako biti jasnije sta pesnik hoce da kaze.

Pancevac

pre 13 godina

Ministar laže sa naočarima i bez naočara.

Ministre,sve sto kazete,sacuvajte za dan,
kada se svi skupimo,
i onako licno da nam sve kazete...
Isto vazi i za tvoje kolege,
prijatelje,gazde itd.


Tunis,bato...

Tik-TaK-Tik-Tak

pre 13 godina

Pa vi ministre se otvoreno rugate i sprdate sa narodom i njihovom mukom. Ali od vas se ne ocekuje drugacija izjava jer posle izjave da nema korupcije ovo je logicna izjava da cene (citaj marze nisu problem onog monopoliste Miskovica) nisu problem Milosavljevicu! Znamo koga stitis i zasto. PROBLEM STE VI i ostali u vladi jer ste izgubili kompas i vezu sa stvarnoscu, jer ste korumpirani i bahati do te mere da mozete da date ovakvu izjavu. Ali sat otkucava. Pitam se samo da li vidite sta se desava sa korumprianom vlascu dolazi iz razlicitih delova sveta... Tunis, Alzir, Albanija a idu i redovni izbori!! Tik-tak!

Novi Sad

pre 13 godina

Ta teska rec: monopol. Izgleda da je za poskupljenje hrane krivo sve osim plackaske klike koja je njegov sponzor. Milosevic je pao kada je poceo da vredja inteligenciju svojih podanika. Pametnome dosta.

svetlanast.

pre 13 godina

komentari su super.vise nije potrebno citati izjavu ministra milosavljevica, dovoljni su komentari.mi smo stvarno neunistiv i duhovit narod.sada me vec zanima kako B92 dolazi do izjava ovog ministra.da li vi njega pozovete i nesto ga kao pitate ili se on vama javi pa vam kao nesto isprica.dulic jos nije dostigao ovaj nivo, treba da poradi na sebi, ali i na nama.nijedan dan bez izjave.hvala !

mile

pre 13 godina

Tako je, muko moja ministarska! Nisu problem cene nego plate! Zato, reci mi ko je opljačkao naše plate, i odakle toliko bogatstvo tebi, Đeliću, Vlahoviću, ...! Hajde, reci!

nije bitno

pre 13 godina

Dobro gospodine genije a zasto su plate male?
Da li zato sto je nasa roba nekonkurentna i nekvalitetna pa ne mozemo nista da izvezemo ili eto tako dogodilo se kriza je visa sila?
Pa tako posto nema priliva mali je i output tj u ovom slucaju primanja.
nasa roba je izuzetno skupa u odnosu na svet, masine zastarele produktivnost mala stepen skarta visok.
Tako prijatelju cene jesu problem kada se gleda malo drukcije.
Necu da pricam o birokratskim preprekama koje su ogromne za bilo kakvo normalno poslovanje u srbiji tako da je svima lakse da svercuju, "prave kombinacije" i zive od danas do sutra nego da rade. Niko ne zna da li za deset godina od danas moze dostojanstveno da zivi od svog rada kroz sistem ili ne.
to je sefe problem, samo ti i ostali to nemozete da shvatite pa i ako shvatate bas vas briga, bitno je da ima za vas samo ni to nece trajati doveka jer nema priliva svezih i zdravih sredstava(tzv.greenfield investicija) i buducnost uopste nije perspektivna ako se ne desi neko cudo.

Da li ste spremni?

pre 13 godina

Ne samo motke da rade, vec da se i zatvori dobro napune sa onima koji su doveli do ove neizdrzljive situacije, tj. stanja da imamo bedu,siromastvo i ponizavanje nase zdrave ljudske pameti ovakvim izjavama ovakvih ministara. Vostani Serbie!

nekada davno miroljubiva bila

pre 13 godina

Taj boljitak u smislu kupovne moći i životnog standarda građana u Srbiji osetićete samo VI: političari,krupni veletrgovci-tajkuni i bankari,TRI ZLA ove Srbije!

Za nas ostale sa svim novim i povećanim starim haračima,
slede još crnji dani.

Hteli ste da uzmete od bogatih(koje ste na vreme obavestili da iznesu imovinu iz zemlje,
koje LICEMERJE) a sada ćete uništiti srednju klasu a siromašne ćete totalno eutanazirati!Nek se narod samoubija ako nema šta da jede,jel to želite?

Koji ono idiot reče da u Srbiji još niko nije umro od gladi???

I nemojte nas više praviti debilima,nas građane.Mislite da ne znamo šta radite?
Svake godine namerno povećavate deficit u budžetu kako biste za dogodine imali opravdanje za još veće i nove namete!!!

More,odneće vas košava!

dr

pre 13 godina

Bio covek Predsednik Privredne komore Srbije!Pa Ministar poljoprivrede,sto je usko vezano sa PKS!Pa Ministar trgovine,sto je jos vise vezano za PKS,a najvise za poljoprivredu!Gde god je bio,ostali tragovi propasti,ludila,kradje i korupcije.Samo smo mi,na zalost,unutra,a on napolju!Narode,zamenimo mesta,ako nece milom,onda.......

NIJENEGO

pre 13 godina

Dalekog 5.10.2000.smo imali sansu. Sad se negde dogadja Tunis. Da je srece pa da dobijemo drugu sansu, Sansu da ovakvog vajnog ministra i sl. njemu nikada vise ne vidimo.Da pokazemo da smo bolji od Tunizana.........

тркач

pre 13 godina

Ма како те бре није срамота више да толико лажеш и лупеташ? Па ово је срамота... Поредиш плате и цене када је евро био 70 и пар динара и сада када је ишао до 107 са истим тим платама (увећаних у међувремену за 2%)!? Срамота .. боље поднеси оставку ... Због ваших дваес г....а треба цела Србија да трпи!

mlekadzija

pre 13 godina

Ministar je nepresusan izvor gluposti...Dobro je da se oglasio vec sam se bio zabrinuo nema ga vec nekoliko dana sa novim biserima.
A kolko vidim ima i novi lepu kravaticu...

Zoran

pre 13 godina

Zadnjih deset godina imamo kontinuiranu vlast G17 u oblasti ekonomije. Jesu oni sposobniji od Milosevica. Tada se nije znalo ovoliko krasti(samo u javnim nabavkama osamsto miliona eura). Dokazali su se pa se sada normalno ljute kad im to negirate.Ovi su pak iz DS jos gori jer iako su veliki stalno vuku tu g...d. Sto se tice Srbije jednog dana ce netko napisati Srpski recnik po ugledu na Hazarski o nekom nestalom narodu sa Balkana sa koji se hvalio slavnom prosloscu a nije mario za buducnost.

Cirkus

pre 13 godina

Sta je sve ovaj LUPETAO! Neće biti povećanja cena, Srbija neće biti bez namirnica (ne reče ako ne uvozi)imamo čime da reagujemo, onda nemaju čime da reaguju jer ima se otelo iz ruku, kao da su nekad znali i imali u rukama. Kako je reagovao videlo se kod zejitina, dok ON nije reagovao cene su bile 40% niže. ONDA JE OTKRIO MLEKO, sav hapy slikao se za DNEVNIK u marketu i uzviknuo "MLEKO". PODSEĆAM REKAO JE: CENE NEĆE MNOGO RASTI JER JE NIJE VELIKA KUPOVNA MOĆ, SAD KAŽE NISU CENE PROBLEM (LOBIJI, MIŠKO ITD) VEĆ MALA KUPOVNA MOĆ, KAO DA SAM JA VODIO EKONOMSKU POLITIKU. SRAMOTA, ĆUTI BAR AKO SE NE STIDIŠ.

Ally

pre 13 godina

"Cene nisu problem..."

a onda nastavak koji nisu dopisali:

"... Povecacemo ako treba. I onako su to ovce za sisanje. Nece one da se bune. Mogu samo da bleje."

Josko Martinoski

pre 13 godina

OVAJ VAM JE NEUNISTIV !!!
Da bar mi imamo jednog ovakvog lika, pa da se smejem svaki dan od muke. Zato i posecujem svaki dan sajt B92.

Goran 1

pre 13 godina

Šta se to dogodilo ovom čoveku? Ovo je inače prvi put da pročitam da neko nije okrivio ekonomsku krizu u svetu koja je prošla odavno inače i koja je eto pogodila izgleda samo nas..jer kako drugačije da se objasni to što smo najgori,gori smo čak i od Albanije,da ne pominjenmo da su sve države biv.SFRJ u daleko boljem položaju,mnogo su veće plate,cene su niže,nema inflacije...ako neko od njih može da odogovori na to pitanje ili će opet da bude da je kriza u svetu,pa Kosovo..pa eto..itd..neverovatno je koliko su loši i koliko ne znaju da rade..tj.rade ali za svoj džep !

krksi

pre 13 godina

ma ovi na vlast ima dete iz trudnice da ukradu kolki su lopovi, ma ko zna na sta su sve spremni samo da se zadrzi vlast, ima svakim danom da izjavljuju neke stvari sto nemaju veze smozgom ali sve su oni u pravu sve znaju bolje i da znate ove komentare sto sad pisemo i na njih ima da uvedu porez.

vojin

pre 13 godina

Da da, cene nisu problem one su realne.
Kinder cokolada u c marketu 144 din, na pijaci 80. Nutela 360 na pijaci 240.
Mislim da cu sakupiti novac, otici do Segedina, pa makar me sa prevozom isto izaslo (a i tada sigurno ima ustede) bar cu malo udahnuti vazduha u kome se ne oseca budj on Milosavljevica 1 i 2 i ostalih

Milos

pre 13 godina

Pravi predstavnik represivne i totalitarne politike Beograda. Ako mu cene nisu nepristojno visoke verovatno je to zato sto je pristojno bogat. Ali nije on krivzbog toga, krivi su oni koji stoje nad njime i govore mu sta treba da sprovodi. Njegova je krivica samo nedostatak nacionalnog identiteta, moralne odgovornosti i pre svega humanosti.

Damljan

pre 13 godina

Cene nisu problem. Nisu bile ni za ono dvoje nesretnih staraca iz Kruševca, što pomreše oko nove godine od gladi i hladnoće, moj DS ministre.

Pedja

pre 13 godina

Zamolio bih redakciju B92 da izjave gospode Milosavljevića i Mrkonjića ne objavljuju u rubrikama VESTI i EKONOMIJA, već da oforme rubriku VEROVALI ILI NE!!! Ovakve izjave vredjaju inteligenciju naših gradjana.

darko

pre 13 godina

Ljudi okrenite se pijaci i bojkotujte markete:poput ideje koja je dosla samo da nam iscrpi pare,cim se zadovolje prodase oni sve odavde i odose,i ostalih...danas je psotalo sramota kupovati na pijaci,a zaboravljate u slobino vreme gde ste kupovali i sta nas je hranilo....pozdrav iz nisa

Mile

pre 13 godina

Opet ovaj ***! Dokle? Nije šija nego vrat! Sad su mu krivi građani jer malo zarađuju, nedovoljno kupuju, pa ne mogu poreznici i ostali reketaši da popune sve rupetine u budžetu!

aleksandra

pre 13 godina

Ma sta mi naprica. *Velike posledice trpimo u svakodnevnom životu, zbog niskih primanja i zbog discipline* A ko to MI? A sto se dicipline tice tu se vlast bas pokazala. Nije smanjila broj cinovnika,a o tome koliko novih *vladinih agencija* je osnovano da ne pricam i kolike su tamo plate za partijske drugove. Oni sigurno ne trpe nikakve posledice. Ali bitno da cene hrane *nisu visoke*. Ne daj boze da tvoj gazda Misko mora da smanji marze. Kakav covek.

Jada

pre 13 godina

Zvanicni statisticki podaci:
Srbija plata 325 evra, a potrosacka korpa 372 evra.
Crna Gora plata 515 evra, a potrosacka korpa 735 evra.
Hrvatska plata 750 evra, a potrosacka korpa 895 evra.

DA LI JE MOGUCE DA JE U SRBIJI POTROSACKA KORPA VISE NEGO DUPLO MANJA NEGO U DRUGIM ZEMLJAMA? DA LI SMO PTICE, GUSTERI...PA NAM TREBA MANJE?
LAZ, KORUPCIJA I OBMANA SU POLUGE VLASTI U SRBIJI. Dokle?

Martin

pre 13 godina

'Ajde nemoj da relativizuješ monopolizam Miroslava Miškovića pričom o slaboj kupovnoj moći stanovništva. Poodavno si zapažen po trapavim izjavama koje te otkrivaju kao njegovog zaštitnika.

wroom1975

pre 13 godina

Aha...znaci cene nisu problem, nego nase male plate...
To mu dodje kao i ono, pare nisu problem...para nema.
Pa kada smanjite raznim nazovi direktorima, menadzerima, i ostaloj "visoj rasi" plate, a povecate normalnim ljudima, e onda necete da imate taj problem.
Nemoze neko ceo dan da pilji u kompjuter i visi na internetu, i da mu je jedini posao da kad kad potpise nesto, i da ide na razna putovanja, ruckove, simpozijume, i za sve to prima 3000 evra. A svi oni koji RADE za tog jednog, primaju 150 evra.
I ti g-dine Milosavljevicu, i za tebe drugi rade, ne radis ti sto posto, jer ti si "bitan lik", kako ti da podignes olovku recimo...ali zato na kraju meseca ti "uleti" par hiljada evra u dzep...jer si ti "bitan lik"...ti i tebi slicni, donose "odluke"...
Postoji jedna slika na internetu, vi bitni likovi treba da znate za nju, jer ste ceo dan na istom, jelte, gde stoje tri rudara, na kojima se vidi da su jadni dusu ispustili od posla, a ispod pise: "...a ti sad imaj hrabrosti, pa im kazi kako si danas CRKO od posla u toploj kancelariji...!"

MRV

pre 13 godina

@Jada: Nelogicnost na koju ukazujes je "metodoloske" prirode. Jedna od prvih mera nove vlasti posle januarskih izbora 2001. godine (a Milosavljevic je bio ministar trgovine), bilo je da nam standard statisticki podigne tako sto ce nam "skresati" potrosacku korpu. Vec nekoliko godina nisam u poslu pa ne mogu da budem precizan, ali mislim da bi potrosacka korpa bivseg Saveznog zavoda za statistiku (po kojoj smo se ravnali u ono odvratno doba samoupravljanja i koju smo 1986, u jeku "krize" mogli da kupimo za 68% prosecne plate, a za koju mislim da se jos uvek obracunava u CG) danas kostala bar 600 evra.

@Velja. Nemoj to da radis. Godinama sam glasao PROTIV jer nisam imao ZA koga da glasam, Rezultat je nikakav - samo umesto jednog olosa dodje drugi. BOJKOTUJ izbore. Kada (bilo ko) dodje na vlast na osnovu oylaynosti od 15 - 20%, ta vlast bice BEZ LEGITIMITETA.

blink

pre 13 godina

Da li je ovaj covek svestan sta prica?
Nije problem marza njegovih sticenika?!
Mali problem su parice koje nemamo, ali kada ih budemo imali malo vise, onda ce nam biti lakse da placamo nerealno naduvane cene proistekle iz monopola koji pojedinci imaju?!

vas juzni komsija

pre 13 godina

(Aristotel, 24. januar 2011 23:25)
Ako ja lazem kako to da imam toliko pluseva, a ti toliko minusa? I drugi ovde koji lupaju + i - bili su u Makedoniju.Imas i srpski sajt www.snp.rs. pa mozes da vidis kupovnu moc i uporedbe cena i plata u 10 zemalja regiona.Namerno sam ti dao srpski sajt, jer verovatno si od onih Srba(koje inace jako postujem) koji u Makedoniju nisu naucili ni jednu makedonsku rec, za razliku od Albanaca, Hrvata i Slovenaca koji zive u Makedoniju.Za kraj, GAJBICA paradajza krajem avgusta je JEDNO EVRO!!! Pametnome dosta !!!

jadni mi

pre 13 godina

Ovaj covek je najgori primer korupcije i nepotizma u ovoj zemlji. E moj DS-u, dzaba ti Djilasi i Tadici kad imate ovog koji vam konstatno urusava ugled. Jesmo mi osudjeni da ovaj bude na bitnim funkcijama vec 10 godina? Ej bre, od njega nista pametno i smisleno ne mozemo da cujemo, a kamoli da vidimo ikakav rezultat! Cime je on to zasluzio da uzjase na vlast 2001. godine, koja mu je biografija. Golobradi doktor marksisticke srpske ekonomije? Gde mu radi zena i kako joj se zove radno mesto? Da ne bese ono zaposlena u instituciji sa najvecim platama u srbiji i to kao PR menadzer? Pa zar to ne govori dovoljno o karakteru ovog coveka, jednostavno on je alav, brine samo za sebe, ne bira sredstva kako da nesto smuva - a za neki visi interes, ono za sta je tu - boli ga uvo, a verovatno nije ni sposoban da se bavi icim drugim vec samo sopstvenim prosperitetom.