Ponedeljak, 24.01.2011.

09:57

Marti: Izveštaj pogađa u živac

Izveštaj o trgovini ljudskim organima na Kosovu izazvao je veliko interesovanje jer je verodostojan i pogodio je tačno u živac, izjavio njegov autor Dik Marti.

Izvor: Tanjug

Marti: Izveštaj pogaða u živac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Pancevac

pre 13 godina

Kada se sve ovo zavrsi,
kod nas treba srediti sudstvo i Martija dovesti za Drzavnog javnog tuzioca u Srbiji,sa svim mogucim ovlascenjima.

Da sve zivo dokaze,hapsi,optuzuje,a sudstvo da osudi.
Politicari,tajkuni,kriminalci...

Nema veze koliko trazi za to,
dajte mu!

Veritas

pre 13 godina

Da je Dick Martya zabolela kritika, gde mu pojedine kolege sugerisu da se “bavi interesima Svajcarske", uopste me ne cudi.
Svi koji zive ovde u Svajcarskoj znaju, kakvu podrsku i simpatiju uzivaju
i imaju “Kosovski albanci”. I pored kriminala kojeg cine svaki dan (osim izuzetaka)njih
nitko ne kritikuje. O njima se uvek govori i pise sve pozitivno,te ih sazaljevaju.
Kao sto sam vec jednom pisao, neverujem, da ce od istrage sta biti, jer se zemlje koje su ih priznale (pogotovo SAD, Nemacka, Francuska i Britanija) ne zele kompromitisati pred svetom.

Dardani

pre 13 godina

BP, 24. januar 2011 11:00) ...Potpuno logican komentar,slazem se da je tako,nikako se nemoze izvuci zaklucak iz izjave Dicka Martija da je vecina OVK to cinila vec odredjena grupa koja se naziva "grupa iz Drenice" i mozda (po samim njegovim recima )kao sto i sam Marti i dodaje jeste da je tesko verovati da premier Taci koji je tada bio visoki celnik OVK i blizi saradnik sa clanovima ove grupe nista ne zna o tome ....On nigde sto vise i sam demantuje razne tumacenja pogotovo srba da napada i okrnjava OVK ili jos manje Albanski narod ali srbima i vladi Srbije odgiovara da ovu izjavu tako plasira (sve pod jakim uticajem kompleksnosti zlocina koje su Srpske trupe cinile na Kosovu usmereni protiv nezastitcenih Albanskih civila)dok izgleda da i Taciju odgovara da se siroj javnosti Albanaca isplasira prica kao da se u izjavi Martija baca mrlja na OVK i Albanski narod samo stime da bih on imao podrzku sto vise Albanaca sto se ispostavilo da je dobrim delom i postigao pisanjem peticije od strane bivsih boraca OVK i jednog dela gradjana Albanaca ali ipak ko dobro analizira stvari daleko vise je broj tih Albanaca koji su svatili izjavu Martija pravedno i nikako ne ucestvuju u ovim akcijama iako i te kako su duboko zainteresovani za ishod svega ovoga i mogucnom istrazivanju i dodje do pravog istinskog rezulta ... Drugo da meni licno dosta stvari su mi nekako cudni i nejasni cak i kontradiktorni ali kada je vec doslo toliko daleko da se ovo iznese na SE i pise toliko u novinama onda se MORA dati sansa da se sve to jednom zauvjek lepo istrazuje i ako nisu krivi (ubedjen sam da nisu krivi bar po pitanju oduzimanja organa ali moguce za korupciju,cak ubistava )onda nek se osude za zlocin i stime se nama Albancima cini velika usluga dok ako se ispostavi da to nije istina onda je to jos i jedan veliki dokaz da mi nismo cinili ni pojedinacno takve zlocine i da se ide dalje u izgradnju buducnosti sviju koi zive na Kosovu.Ne samo ja vec vecini Albanaca interesuje istina i nece nam to nikako smanjiti ugled ni ponos u svetu ako se nedaj boze dogodilo to sto Marti izjavluje ali eto isterali smo slucaj do kraja i kaznili zlocince, to je samo potvrda da gradimo demokratsku drzavu temeljenu na pravdi.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Samo da Marti izadje iz svega ovoga ziv i zdrav, ako i njegova porodica. Da svoju hrabrost i pravdoljubivost ne plati glavom ili zivotima svojih najblizih.

Kao sto mi se ucinilo onomad kada se tek pojavio njegov izvestaj, tako i sada mislim da ovo nije fingirano od strane velikih sila da puste Tacija i ekipu niz vodu i i dalje mislim da je Marti sve iznenadio.

Iz tog razloga ne verujem da ce doci do kvalitetne istrage i da ce ne samo kosovske, vec i albanske i medjunarodne institucije ozbiljno opstruisati istragu.

Shamu

pre 13 godina

Naravno, Srbi se skrivaju iza Martija a Albancima treba dodeliti Nobelovu nagradu za mir. 100%.
Mozda Evropa/svet ne zna sta se desavalo decenijama pre bombardovanja 1999 i ko je bio proterivan, maltretiran, kako smo dosli do sadasnje populacije na Kosovu i zasto su polovina stanovnika u Kraljevu i Raskoj Kosovari. Ali mi znamo i vi znate. Zato nemojte da se pravite naivni i pustite ljude da zavrse istragu.

marko

pre 13 godina

Ma kakav crni zivac. Ovde pisemo o tetosenju savesti najobicnijih monstruma, a toliki ljudi pogubili glave na najsuroviji moguci nacin. Te demnstracije, te kampanje, te izjave. Niko i ne govori o imenima tih jadnih ljudi. Da nisu mozda isparili? O sustini i imenima treba pricati, a ovako je sve ovo najobicnija politika. Normalno, najvise cudjenja imam za nase vlasti. Nasa vlada kao da uopste nije zainteresovana za ovo. Pruzaju kao neku mlaku verbalnu podrsku ovom hrabrom coveku.

memo

pre 13 godina

Naravno da su Albanci ljuti, nervozni i histericni kada su se vec sasvim uziveli u vrlo udobnu ulogu nevinasceta i zrtve i kada su igrajuci tu ulogu vrlo komotno i bez vecih problema ostvarivali sve svoje nacionalsiticke ciljeve i prohteve. A sada dolazi neki Marti i kvari im tu idilu. Naravno da su ljuti, kada su neki od njih i poverovali u sopstvenu albansku samozaljubljenu propagandu i izuzetnost i to pocevsi od "ilirskog porekla", "nepravdi iz 1912." pa do toga kako su bili "ugrozeni, okupirani i obespravljeni" od Srbije i kako su se "borili za slobodu" i kako ih je "citav svet" podrzavao zato sto su bili tako "napredni i posveceni pravdi". Ljuti su jer sada umesto iluzija i bajki o samima sebi treba da se suoce sa svojim pravim licem i sa zlocinima koje su pocinili. Sigurno je ugodno profitirati na ulozi zrtve i nevinasceta, malo spominjati Milosevica i misliti da si olicenje demokratije i pravde a istovremeno na terenu proterivati i ubijati Srbe i pripremati teren za stvaranje albanske "drzave" na Kosovu... ali svemu dodje kraj i sve se na kraju otkrije, pa tako i istina o tome sta su sve Albanci radili na Kosovu, koje i kakve zlocine su pocinili, ko ih je predvodio u svemu tome i sta je u stvari prava sustina albanske "drzave kosova". Ali nije sve u ovom izvestaju, ima albanskih zlocina i mnogo pre bombardovanja i neposredno pre bombardovanja i za vreme bombardovanja kao i nakon bombardovanja. Ovo je samo pocetak.

Illyria

pre 13 godina

Opet od Martija ni jedan jedini dokaz.
Pitam se samo koji je to živac on ciljao kada je već poznato da je na Kosovu posle rata kao i svuda u okolini delovale međunarodne bande trgovaca organima.
Šta više, za sada je samo Kosovo uspelo da otkrije, zaustavi i hapsi bandite.

Dragan

pre 13 godina

Kada novokomponovani evropski pliticar najmladje 'nacije' - bivsi kriminalac postane nervozan i oseca se u klopci on se vraca starom modelu ponasanja. Jedino sto sada udara na EU a ne na ozloglasenu Srbiju. Samo neka protestvuju, a po mogucstvu i da pocnu da prave problem kao nekada.
Da se vidi i njihovo pravo lice.

nikolic

pre 13 godina

Cini mi se da je i Martija neko ili nesta 'pogodilo u zivac' cim se ovako cesto javlja i brani se umesto da je svima zacepio usta i jednostavno predocio dokaze koje ima za svoju [trenutno samo] teoriju.

sima

pre 13 godina

Preporuka komsijama Albancima da smire zivce i da se i sami zauzmu za ovu istragu, bolje da odgovaraju krivci sa imenom i prezimenom nego da ljaga bude na celom narodu

goran

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da je i sam Marti 'pogodjen u zivac' jer ga je Taci uporedio sa Gebelsom posto je uradio isto kao nacista Gebels = izneo tvrdnje bez i jednog dokaza.

тоша

pre 13 godina

У живац, у живац, јакако! Ма какав живац, у кост је погодио! Зато толико Албанце боли и зато толико скачу и труде се да докажу да ових злочина није било иако смо сви знали да их је било. О томе је јављано још 1998-1999 године. Е па Албанци сад долазе ствари на наплату, не могу само Срби да одговарају а не и ви. Јер чини ми се да сте ви стекли утисак да је убиство Србина нешто зашта се не одговара у стилу, убијеш Србина, убијеш пса свеједно, исто је, нема казне...

подрашчанин

pre 13 godina

Касно је са петицијама господо Албанци. Млеко је просуто а маца је побегла...

Linoleum Bucko, linoleum!

pre 13 godina

U zivac, nego sta! I sam Hasim "vazan lider kosovskog kriminala" Taci je najavio tuzbu, ali mu zivac ne da da je i podnese...
Pozdrav svima!

haxhei ssepheri

pre 13 godina

Ja mislim da su neki komentari pretern,tj.Nemaju pojmu ono st pise,valda nije celi zapad corav?Sto misljite zasto srbska vlasti suti? jer i oni znaju da i druga stran ima sto da kaze.Pa da cekamo jos par dana pacemo vise znat.Istina je da nesto ima tj.Ig.Thaqi i nejegov sef Xhavit Haliti su umesan utom slucaj .

Srbin

pre 13 godina

Koliko god Albanci vrsili besmisleni pritisak (peticije) oni nece moci da sprece ovu istragu. EU ce zbog vaznosti ovog pitanja morati da se pozabavi sta su kriminalci u Pristini radili a radili su. Albanskim komentatorima koji pricaju srpski sigurno bih preporucio da kod kuce i na svojim portalima pozivaju na istragu a ne da se kriju iza albanskog populizma. To vas nigde nece dovesti a sa nama Srbima cete imati samo jos vece probleme. Izaberite pametno.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Naravno da smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. Kako mozemo da ostanemo ravnodusni na njegove klevete i lazi? Kako mozemo da izbrisemo iz naseg secanja monstruozne zlocine koje je na Kosovu pocinila drzava Srbija koja se kukavicki skriva iza Dika Martija i njegovog izvestaja koji je sama sacinila i namenila svojim zlocinackim ciljevima od kojih se ne odrice? I zbog toga smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. I bicemo dok nas bude.

Durimi

pre 13 godina

Slazem se cinjenicom da medju albancima bilo uhitrenog reagovanja,jeste da ta vrsta optuzbe ima siri znacaj no niposto to ne moze se odnositi na citav jedan narod.Dakle nitko od zvanicnih organa Kosova i Albanije nisu se protivili mogucoj istrazi,naprotiv izjasnili se da stavljaju na raspolaganje sve postojece potencijale,ustanove i ljudstvo za jednu korektnu i kredibilnu iztragu.Za sada ko hoce vise od toga ili nije dobronameran ili ne razume kako se vrsi jedna istraga.Izvestaj Martija trebalo bi da bude prosljedjen istraznim organima (sto verovatno ukoliko se usvoji i bice uradjeno) nego da ne imamo predrasude,ali ukoloko se pokaze da taj izvestaj nije utemeljen na cinjenicama da li ce biti posteno samo da se sve to precuti!? Ja kao albanac smatram da u odnosima sa Srbijom i srbskim narodom zapravo mi sami imamo najvecu potrebu za punu istinu koju ruku na srce upravo mi tesko dokazujemo zbog sopstvenog kratkog pamcenja i omalovazavanja bezbroj krucijalnih cinjenica bitnih za postavljanje neophodne ravnoteze za dobrobit obiju naroda!

radovan

pre 13 godina

ma ja mislim da je naj pametnije nasem tuzilastvu da se neupeca u ovako naivnu zamku sve je to tresla se gora rodio se mis. ma ko jos nama drzi stranu na zapadu da bi ovo bilo moguce dokazati, bolje vatajte ove nase ako ih jos ima i sudite zna se 20god minimalac

toto

pre 13 godina

Meni se cini da je i njega Taci 'pogodio u zivac' uporedivsi ga sa n Gebelsom jer Marti to inace sigurno nebi pomenuo. Nije uzalud ona stara: "Ne laje ker radi sela, nego radi sebe"

BP

pre 13 godina

Ma koliko jedinstveni, Albanci su ovom prilikom sebi uterali autogol: ako je sve "izmišljena konstrukcija u korist Srbije" - zašto sprečavati da se to i dokaže? Spasavajući svoju kožu, Tači je uvukao (putem peticija) veći deo nacije u ulogu saučesnika u zločinu. Posle ovakvih "akcija" gde jedan narod izričito odbija logičnu proceduru istrage - jasno je da ni odgovornost nije samo na pojedincima. Na stranu to što svi znamo kako funkcionišu fisovi, i koliko slobodne volje ima kod individue, ali, ako teže Evropi, ima to da regulišu na evropski način.

gogaj

pre 13 godina

Neko pomenu 'regulisanje na evropski nacin'
Pa EP je jos pre 15 godina na ' evropski naacin' doneo rezoluciju da Srbija mora da uhapsi RM i mi to onako na 'evropski nacin' strucno regulusemo izbegavanjem i nista nam ne fali

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Marti se pravda da nema dokaze jer nije istrazni sudija i tvrdi da je on samo istrazivac. Ali ako je marti samo istrazivao, sta je onda otkrio, ako je bilo sta otkrio, osim glasina koje su u javnost plasirale srpske tajne sluzbe i srski politicki krugovi u njihovim nastojanjima da umanje svoju i odgovornost svoje zemlje za zlocinacki rat na Kosovu koji su sramno izgubili i zbog cega su bili primorani na bezuslovnu kaitulaciju i totalno povlacenje sa Kosova? Srpske tajne suzbe su u to vreme, ali i sve do danas, bile potpuno operativne na Kosovu. Zasto bi one prikrile ili precutale takve zlocine da ih je bilo? Za koga su onda radile one? Kome su polagali racune i podnosile izvestaj o svom radu? Ili kakve su one sluzbe ako nisu uspele da do dana danasnjeg prikupe podatke o zlocinima za koje tako bestidno tvrde da ih je bilo, ali ih one nisu na vreme primetile, te se sada, sa vremenske distance na njih osvrcu jer ih je eto na njihovo postajanje podsetio jedan istrazivac SE koji jednim proputovanjem kroz Kosovo i Albaniju uspeva da svojim vestinama otkriva da su se na ovim prostorima dogadjali zlocini koji se granice sa naucnom fantastikom koja se smatra krajnim dometom ljudske maste sa pozitivnim i negativnim raspletom.

Ay.s

pre 13 godina

Ozbiljno se plašim za sudbinu ovog čoveka, s obzirom s kim/čime se uhvatio u koštac.
Nadam se da će da istraje, a neko čulo mi govori da hoće i da nije neko ko lako odustaje.
Ne znam, nadam se da sam u pravu.

Hrvoje

pre 13 godina

O jee baš pogađa u živac!! Svi zapadnjaci znaju sve šta se događa ovdje samo mi je čudno što ne priznaju da i mi znamo šta se događa kod njih!!!

BP

pre 13 godina

Ma koliko jedinstveni, Albanci su ovom prilikom sebi uterali autogol: ako je sve "izmišljena konstrukcija u korist Srbije" - zašto sprečavati da se to i dokaže? Spasavajući svoju kožu, Tači je uvukao (putem peticija) veći deo nacije u ulogu saučesnika u zločinu. Posle ovakvih "akcija" gde jedan narod izričito odbija logičnu proceduru istrage - jasno je da ni odgovornost nije samo na pojedincima. Na stranu to što svi znamo kako funkcionišu fisovi, i koliko slobodne volje ima kod individue, ali, ako teže Evropi, ima to da regulišu na evropski način.

Ay.s

pre 13 godina

Ozbiljno se plašim za sudbinu ovog čoveka, s obzirom s kim/čime se uhvatio u koštac.
Nadam se da će da istraje, a neko čulo mi govori da hoće i da nije neko ko lako odustaje.
Ne znam, nadam se da sam u pravu.

Hrvoje

pre 13 godina

O jee baš pogađa u živac!! Svi zapadnjaci znaju sve šta se događa ovdje samo mi je čudno što ne priznaju da i mi znamo šta se događa kod njih!!!

sima

pre 13 godina

Preporuka komsijama Albancima da smire zivce i da se i sami zauzmu za ovu istragu, bolje da odgovaraju krivci sa imenom i prezimenom nego da ljaga bude na celom narodu

Srbin

pre 13 godina

Koliko god Albanci vrsili besmisleni pritisak (peticije) oni nece moci da sprece ovu istragu. EU ce zbog vaznosti ovog pitanja morati da se pozabavi sta su kriminalci u Pristini radili a radili su. Albanskim komentatorima koji pricaju srpski sigurno bih preporucio da kod kuce i na svojim portalima pozivaju na istragu a ne da se kriju iza albanskog populizma. To vas nigde nece dovesti a sa nama Srbima cete imati samo jos vece probleme. Izaberite pametno.

тоша

pre 13 godina

У живац, у живац, јакако! Ма какав живац, у кост је погодио! Зато толико Албанце боли и зато толико скачу и труде се да докажу да ових злочина није било иако смо сви знали да их је било. О томе је јављано још 1998-1999 године. Е па Албанци сад долазе ствари на наплату, не могу само Срби да одговарају а не и ви. Јер чини ми се да сте ви стекли утисак да је убиство Србина нешто зашта се не одговара у стилу, убијеш Србина, убијеш пса свеједно, исто је, нема казне...

подрашчанин

pre 13 godina

Касно је са петицијама господо Албанци. Млеко је просуто а маца је побегла...

Linoleum Bucko, linoleum!

pre 13 godina

U zivac, nego sta! I sam Hasim "vazan lider kosovskog kriminala" Taci je najavio tuzbu, ali mu zivac ne da da je i podnese...
Pozdrav svima!

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Marti se pravda da nema dokaze jer nije istrazni sudija i tvrdi da je on samo istrazivac. Ali ako je marti samo istrazivao, sta je onda otkrio, ako je bilo sta otkrio, osim glasina koje su u javnost plasirale srpske tajne sluzbe i srski politicki krugovi u njihovim nastojanjima da umanje svoju i odgovornost svoje zemlje za zlocinacki rat na Kosovu koji su sramno izgubili i zbog cega su bili primorani na bezuslovnu kaitulaciju i totalno povlacenje sa Kosova? Srpske tajne suzbe su u to vreme, ali i sve do danas, bile potpuno operativne na Kosovu. Zasto bi one prikrile ili precutale takve zlocine da ih je bilo? Za koga su onda radile one? Kome su polagali racune i podnosile izvestaj o svom radu? Ili kakve su one sluzbe ako nisu uspele da do dana danasnjeg prikupe podatke o zlocinima za koje tako bestidno tvrde da ih je bilo, ali ih one nisu na vreme primetile, te se sada, sa vremenske distance na njih osvrcu jer ih je eto na njihovo postajanje podsetio jedan istrazivac SE koji jednim proputovanjem kroz Kosovo i Albaniju uspeva da svojim vestinama otkriva da su se na ovim prostorima dogadjali zlocini koji se granice sa naucnom fantastikom koja se smatra krajnim dometom ljudske maste sa pozitivnim i negativnim raspletom.

Dragan

pre 13 godina

Kada novokomponovani evropski pliticar najmladje 'nacije' - bivsi kriminalac postane nervozan i oseca se u klopci on se vraca starom modelu ponasanja. Jedino sto sada udara na EU a ne na ozloglasenu Srbiju. Samo neka protestvuju, a po mogucstvu i da pocnu da prave problem kao nekada.
Da se vidi i njihovo pravo lice.

toto

pre 13 godina

Meni se cini da je i njega Taci 'pogodio u zivac' uporedivsi ga sa n Gebelsom jer Marti to inace sigurno nebi pomenuo. Nije uzalud ona stara: "Ne laje ker radi sela, nego radi sebe"

Durimi

pre 13 godina

Slazem se cinjenicom da medju albancima bilo uhitrenog reagovanja,jeste da ta vrsta optuzbe ima siri znacaj no niposto to ne moze se odnositi na citav jedan narod.Dakle nitko od zvanicnih organa Kosova i Albanije nisu se protivili mogucoj istrazi,naprotiv izjasnili se da stavljaju na raspolaganje sve postojece potencijale,ustanove i ljudstvo za jednu korektnu i kredibilnu iztragu.Za sada ko hoce vise od toga ili nije dobronameran ili ne razume kako se vrsi jedna istraga.Izvestaj Martija trebalo bi da bude prosljedjen istraznim organima (sto verovatno ukoliko se usvoji i bice uradjeno) nego da ne imamo predrasude,ali ukoloko se pokaze da taj izvestaj nije utemeljen na cinjenicama da li ce biti posteno samo da se sve to precuti!? Ja kao albanac smatram da u odnosima sa Srbijom i srbskim narodom zapravo mi sami imamo najvecu potrebu za punu istinu koju ruku na srce upravo mi tesko dokazujemo zbog sopstvenog kratkog pamcenja i omalovazavanja bezbroj krucijalnih cinjenica bitnih za postavljanje neophodne ravnoteze za dobrobit obiju naroda!

gogaj

pre 13 godina

Neko pomenu 'regulisanje na evropski nacin'
Pa EP je jos pre 15 godina na ' evropski naacin' doneo rezoluciju da Srbija mora da uhapsi RM i mi to onako na 'evropski nacin' strucno regulusemo izbegavanjem i nista nam ne fali

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Naravno da smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. Kako mozemo da ostanemo ravnodusni na njegove klevete i lazi? Kako mozemo da izbrisemo iz naseg secanja monstruozne zlocine koje je na Kosovu pocinila drzava Srbija koja se kukavicki skriva iza Dika Martija i njegovog izvestaja koji je sama sacinila i namenila svojim zlocinackim ciljevima od kojih se ne odrice? I zbog toga smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. I bicemo dok nas bude.

memo

pre 13 godina

Naravno da su Albanci ljuti, nervozni i histericni kada su se vec sasvim uziveli u vrlo udobnu ulogu nevinasceta i zrtve i kada su igrajuci tu ulogu vrlo komotno i bez vecih problema ostvarivali sve svoje nacionalsiticke ciljeve i prohteve. A sada dolazi neki Marti i kvari im tu idilu. Naravno da su ljuti, kada su neki od njih i poverovali u sopstvenu albansku samozaljubljenu propagandu i izuzetnost i to pocevsi od "ilirskog porekla", "nepravdi iz 1912." pa do toga kako su bili "ugrozeni, okupirani i obespravljeni" od Srbije i kako su se "borili za slobodu" i kako ih je "citav svet" podrzavao zato sto su bili tako "napredni i posveceni pravdi". Ljuti su jer sada umesto iluzija i bajki o samima sebi treba da se suoce sa svojim pravim licem i sa zlocinima koje su pocinili. Sigurno je ugodno profitirati na ulozi zrtve i nevinasceta, malo spominjati Milosevica i misliti da si olicenje demokratije i pravde a istovremeno na terenu proterivati i ubijati Srbe i pripremati teren za stvaranje albanske "drzave" na Kosovu... ali svemu dodje kraj i sve se na kraju otkrije, pa tako i istina o tome sta su sve Albanci radili na Kosovu, koje i kakve zlocine su pocinili, ko ih je predvodio u svemu tome i sta je u stvari prava sustina albanske "drzave kosova". Ali nije sve u ovom izvestaju, ima albanskih zlocina i mnogo pre bombardovanja i neposredno pre bombardovanja i za vreme bombardovanja kao i nakon bombardovanja. Ovo je samo pocetak.

goran

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da je i sam Marti 'pogodjen u zivac' jer ga je Taci uporedio sa Gebelsom posto je uradio isto kao nacista Gebels = izneo tvrdnje bez i jednog dokaza.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Samo da Marti izadje iz svega ovoga ziv i zdrav, ako i njegova porodica. Da svoju hrabrost i pravdoljubivost ne plati glavom ili zivotima svojih najblizih.

Kao sto mi se ucinilo onomad kada se tek pojavio njegov izvestaj, tako i sada mislim da ovo nije fingirano od strane velikih sila da puste Tacija i ekipu niz vodu i i dalje mislim da je Marti sve iznenadio.

Iz tog razloga ne verujem da ce doci do kvalitetne istrage i da ce ne samo kosovske, vec i albanske i medjunarodne institucije ozbiljno opstruisati istragu.

Pancevac

pre 13 godina

Kada se sve ovo zavrsi,
kod nas treba srediti sudstvo i Martija dovesti za Drzavnog javnog tuzioca u Srbiji,sa svim mogucim ovlascenjima.

Da sve zivo dokaze,hapsi,optuzuje,a sudstvo da osudi.
Politicari,tajkuni,kriminalci...

Nema veze koliko trazi za to,
dajte mu!

Shamu

pre 13 godina

Naravno, Srbi se skrivaju iza Martija a Albancima treba dodeliti Nobelovu nagradu za mir. 100%.
Mozda Evropa/svet ne zna sta se desavalo decenijama pre bombardovanja 1999 i ko je bio proterivan, maltretiran, kako smo dosli do sadasnje populacije na Kosovu i zasto su polovina stanovnika u Kraljevu i Raskoj Kosovari. Ali mi znamo i vi znate. Zato nemojte da se pravite naivni i pustite ljude da zavrse istragu.

radovan

pre 13 godina

ma ja mislim da je naj pametnije nasem tuzilastvu da se neupeca u ovako naivnu zamku sve je to tresla se gora rodio se mis. ma ko jos nama drzi stranu na zapadu da bi ovo bilo moguce dokazati, bolje vatajte ove nase ako ih jos ima i sudite zna se 20god minimalac

Veritas

pre 13 godina

Da je Dick Martya zabolela kritika, gde mu pojedine kolege sugerisu da se “bavi interesima Svajcarske", uopste me ne cudi.
Svi koji zive ovde u Svajcarskoj znaju, kakvu podrsku i simpatiju uzivaju
i imaju “Kosovski albanci”. I pored kriminala kojeg cine svaki dan (osim izuzetaka)njih
nitko ne kritikuje. O njima se uvek govori i pise sve pozitivno,te ih sazaljevaju.
Kao sto sam vec jednom pisao, neverujem, da ce od istrage sta biti, jer se zemlje koje su ih priznale (pogotovo SAD, Nemacka, Francuska i Britanija) ne zele kompromitisati pred svetom.

nikolic

pre 13 godina

Cini mi se da je i Martija neko ili nesta 'pogodilo u zivac' cim se ovako cesto javlja i brani se umesto da je svima zacepio usta i jednostavno predocio dokaze koje ima za svoju [trenutno samo] teoriju.

marko

pre 13 godina

Ma kakav crni zivac. Ovde pisemo o tetosenju savesti najobicnijih monstruma, a toliki ljudi pogubili glave na najsuroviji moguci nacin. Te demnstracije, te kampanje, te izjave. Niko i ne govori o imenima tih jadnih ljudi. Da nisu mozda isparili? O sustini i imenima treba pricati, a ovako je sve ovo najobicnija politika. Normalno, najvise cudjenja imam za nase vlasti. Nasa vlada kao da uopste nije zainteresovana za ovo. Pruzaju kao neku mlaku verbalnu podrsku ovom hrabrom coveku.

haxhei ssepheri

pre 13 godina

Ja mislim da su neki komentari pretern,tj.Nemaju pojmu ono st pise,valda nije celi zapad corav?Sto misljite zasto srbska vlasti suti? jer i oni znaju da i druga stran ima sto da kaze.Pa da cekamo jos par dana pacemo vise znat.Istina je da nesto ima tj.Ig.Thaqi i nejegov sef Xhavit Haliti su umesan utom slucaj .

Illyria

pre 13 godina

Opet od Martija ni jedan jedini dokaz.
Pitam se samo koji je to živac on ciljao kada je već poznato da je na Kosovu posle rata kao i svuda u okolini delovale međunarodne bande trgovaca organima.
Šta više, za sada je samo Kosovo uspelo da otkrije, zaustavi i hapsi bandite.

Dardani

pre 13 godina

BP, 24. januar 2011 11:00) ...Potpuno logican komentar,slazem se da je tako,nikako se nemoze izvuci zaklucak iz izjave Dicka Martija da je vecina OVK to cinila vec odredjena grupa koja se naziva "grupa iz Drenice" i mozda (po samim njegovim recima )kao sto i sam Marti i dodaje jeste da je tesko verovati da premier Taci koji je tada bio visoki celnik OVK i blizi saradnik sa clanovima ove grupe nista ne zna o tome ....On nigde sto vise i sam demantuje razne tumacenja pogotovo srba da napada i okrnjava OVK ili jos manje Albanski narod ali srbima i vladi Srbije odgiovara da ovu izjavu tako plasira (sve pod jakim uticajem kompleksnosti zlocina koje su Srpske trupe cinile na Kosovu usmereni protiv nezastitcenih Albanskih civila)dok izgleda da i Taciju odgovara da se siroj javnosti Albanaca isplasira prica kao da se u izjavi Martija baca mrlja na OVK i Albanski narod samo stime da bih on imao podrzku sto vise Albanaca sto se ispostavilo da je dobrim delom i postigao pisanjem peticije od strane bivsih boraca OVK i jednog dela gradjana Albanaca ali ipak ko dobro analizira stvari daleko vise je broj tih Albanaca koji su svatili izjavu Martija pravedno i nikako ne ucestvuju u ovim akcijama iako i te kako su duboko zainteresovani za ishod svega ovoga i mogucnom istrazivanju i dodje do pravog istinskog rezulta ... Drugo da meni licno dosta stvari su mi nekako cudni i nejasni cak i kontradiktorni ali kada je vec doslo toliko daleko da se ovo iznese na SE i pise toliko u novinama onda se MORA dati sansa da se sve to jednom zauvjek lepo istrazuje i ako nisu krivi (ubedjen sam da nisu krivi bar po pitanju oduzimanja organa ali moguce za korupciju,cak ubistava )onda nek se osude za zlocin i stime se nama Albancima cini velika usluga dok ako se ispostavi da to nije istina onda je to jos i jedan veliki dokaz da mi nismo cinili ni pojedinacno takve zlocine i da se ide dalje u izgradnju buducnosti sviju koi zive na Kosovu.Ne samo ja vec vecini Albanaca interesuje istina i nece nam to nikako smanjiti ugled ni ponos u svetu ako se nedaj boze dogodilo to sto Marti izjavluje ali eto isterali smo slucaj do kraja i kaznili zlocince, to je samo potvrda da gradimo demokratsku drzavu temeljenu na pravdi.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Marti se pravda da nema dokaze jer nije istrazni sudija i tvrdi da je on samo istrazivac. Ali ako je marti samo istrazivao, sta je onda otkrio, ako je bilo sta otkrio, osim glasina koje su u javnost plasirale srpske tajne sluzbe i srski politicki krugovi u njihovim nastojanjima da umanje svoju i odgovornost svoje zemlje za zlocinacki rat na Kosovu koji su sramno izgubili i zbog cega su bili primorani na bezuslovnu kaitulaciju i totalno povlacenje sa Kosova? Srpske tajne suzbe su u to vreme, ali i sve do danas, bile potpuno operativne na Kosovu. Zasto bi one prikrile ili precutale takve zlocine da ih je bilo? Za koga su onda radile one? Kome su polagali racune i podnosile izvestaj o svom radu? Ili kakve su one sluzbe ako nisu uspele da do dana danasnjeg prikupe podatke o zlocinima za koje tako bestidno tvrde da ih je bilo, ali ih one nisu na vreme primetile, te se sada, sa vremenske distance na njih osvrcu jer ih je eto na njihovo postajanje podsetio jedan istrazivac SE koji jednim proputovanjem kroz Kosovo i Albaniju uspeva da svojim vestinama otkriva da su se na ovim prostorima dogadjali zlocini koji se granice sa naucnom fantastikom koja se smatra krajnim dometom ljudske maste sa pozitivnim i negativnim raspletom.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Naravno da smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. Kako mozemo da ostanemo ravnodusni na njegove klevete i lazi? Kako mozemo da izbrisemo iz naseg secanja monstruozne zlocine koje je na Kosovu pocinila drzava Srbija koja se kukavicki skriva iza Dika Martija i njegovog izvestaja koji je sama sacinila i namenila svojim zlocinackim ciljevima od kojih se ne odrice? I zbog toga smo nervozni, ljuti i gnevni na Dika Martija. I bicemo dok nas bude.

toto

pre 13 godina

Meni se cini da je i njega Taci 'pogodio u zivac' uporedivsi ga sa n Gebelsom jer Marti to inace sigurno nebi pomenuo. Nije uzalud ona stara: "Ne laje ker radi sela, nego radi sebe"

gogaj

pre 13 godina

Neko pomenu 'regulisanje na evropski nacin'
Pa EP je jos pre 15 godina na ' evropski naacin' doneo rezoluciju da Srbija mora da uhapsi RM i mi to onako na 'evropski nacin' strucno regulusemo izbegavanjem i nista nam ne fali

goran

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da je i sam Marti 'pogodjen u zivac' jer ga je Taci uporedio sa Gebelsom posto je uradio isto kao nacista Gebels = izneo tvrdnje bez i jednog dokaza.

radovan

pre 13 godina

ma ja mislim da je naj pametnije nasem tuzilastvu da se neupeca u ovako naivnu zamku sve je to tresla se gora rodio se mis. ma ko jos nama drzi stranu na zapadu da bi ovo bilo moguce dokazati, bolje vatajte ove nase ako ih jos ima i sudite zna se 20god minimalac

haxhei ssepheri

pre 13 godina

Ja mislim da su neki komentari pretern,tj.Nemaju pojmu ono st pise,valda nije celi zapad corav?Sto misljite zasto srbska vlasti suti? jer i oni znaju da i druga stran ima sto da kaze.Pa da cekamo jos par dana pacemo vise znat.Istina je da nesto ima tj.Ig.Thaqi i nejegov sef Xhavit Haliti su umesan utom slucaj .

Illyria

pre 13 godina

Opet od Martija ni jedan jedini dokaz.
Pitam se samo koji je to živac on ciljao kada je već poznato da je na Kosovu posle rata kao i svuda u okolini delovale međunarodne bande trgovaca organima.
Šta više, za sada je samo Kosovo uspelo da otkrije, zaustavi i hapsi bandite.

nikolic

pre 13 godina

Cini mi se da je i Martija neko ili nesta 'pogodilo u zivac' cim se ovako cesto javlja i brani se umesto da je svima zacepio usta i jednostavno predocio dokaze koje ima za svoju [trenutno samo] teoriju.

Durimi

pre 13 godina

Slazem se cinjenicom da medju albancima bilo uhitrenog reagovanja,jeste da ta vrsta optuzbe ima siri znacaj no niposto to ne moze se odnositi na citav jedan narod.Dakle nitko od zvanicnih organa Kosova i Albanije nisu se protivili mogucoj istrazi,naprotiv izjasnili se da stavljaju na raspolaganje sve postojece potencijale,ustanove i ljudstvo za jednu korektnu i kredibilnu iztragu.Za sada ko hoce vise od toga ili nije dobronameran ili ne razume kako se vrsi jedna istraga.Izvestaj Martija trebalo bi da bude prosljedjen istraznim organima (sto verovatno ukoliko se usvoji i bice uradjeno) nego da ne imamo predrasude,ali ukoloko se pokaze da taj izvestaj nije utemeljen na cinjenicama da li ce biti posteno samo da se sve to precuti!? Ja kao albanac smatram da u odnosima sa Srbijom i srbskim narodom zapravo mi sami imamo najvecu potrebu za punu istinu koju ruku na srce upravo mi tesko dokazujemo zbog sopstvenog kratkog pamcenja i omalovazavanja bezbroj krucijalnih cinjenica bitnih za postavljanje neophodne ravnoteze za dobrobit obiju naroda!

Hrvoje

pre 13 godina

O jee baš pogađa u živac!! Svi zapadnjaci znaju sve šta se događa ovdje samo mi je čudno što ne priznaju da i mi znamo šta se događa kod njih!!!

Srbin

pre 13 godina

Koliko god Albanci vrsili besmisleni pritisak (peticije) oni nece moci da sprece ovu istragu. EU ce zbog vaznosti ovog pitanja morati da se pozabavi sta su kriminalci u Pristini radili a radili su. Albanskim komentatorima koji pricaju srpski sigurno bih preporucio da kod kuce i na svojim portalima pozivaju na istragu a ne da se kriju iza albanskog populizma. To vas nigde nece dovesti a sa nama Srbima cete imati samo jos vece probleme. Izaberite pametno.

Ay.s

pre 13 godina

Ozbiljno se plašim za sudbinu ovog čoveka, s obzirom s kim/čime se uhvatio u koštac.
Nadam se da će da istraje, a neko čulo mi govori da hoće i da nije neko ko lako odustaje.
Ne znam, nadam se da sam u pravu.

тоша

pre 13 godina

У живац, у живац, јакако! Ма какав живац, у кост је погодио! Зато толико Албанце боли и зато толико скачу и труде се да докажу да ових злочина није било иако смо сви знали да их је било. О томе је јављано још 1998-1999 године. Е па Албанци сад долазе ствари на наплату, не могу само Срби да одговарају а не и ви. Јер чини ми се да сте ви стекли утисак да је убиство Србина нешто зашта се не одговара у стилу, убијеш Србина, убијеш пса свеједно, исто је, нема казне...

Dardani

pre 13 godina

BP, 24. januar 2011 11:00) ...Potpuno logican komentar,slazem se da je tako,nikako se nemoze izvuci zaklucak iz izjave Dicka Martija da je vecina OVK to cinila vec odredjena grupa koja se naziva "grupa iz Drenice" i mozda (po samim njegovim recima )kao sto i sam Marti i dodaje jeste da je tesko verovati da premier Taci koji je tada bio visoki celnik OVK i blizi saradnik sa clanovima ove grupe nista ne zna o tome ....On nigde sto vise i sam demantuje razne tumacenja pogotovo srba da napada i okrnjava OVK ili jos manje Albanski narod ali srbima i vladi Srbije odgiovara da ovu izjavu tako plasira (sve pod jakim uticajem kompleksnosti zlocina koje su Srpske trupe cinile na Kosovu usmereni protiv nezastitcenih Albanskih civila)dok izgleda da i Taciju odgovara da se siroj javnosti Albanaca isplasira prica kao da se u izjavi Martija baca mrlja na OVK i Albanski narod samo stime da bih on imao podrzku sto vise Albanaca sto se ispostavilo da je dobrim delom i postigao pisanjem peticije od strane bivsih boraca OVK i jednog dela gradjana Albanaca ali ipak ko dobro analizira stvari daleko vise je broj tih Albanaca koji su svatili izjavu Martija pravedno i nikako ne ucestvuju u ovim akcijama iako i te kako su duboko zainteresovani za ishod svega ovoga i mogucnom istrazivanju i dodje do pravog istinskog rezulta ... Drugo da meni licno dosta stvari su mi nekako cudni i nejasni cak i kontradiktorni ali kada je vec doslo toliko daleko da se ovo iznese na SE i pise toliko u novinama onda se MORA dati sansa da se sve to jednom zauvjek lepo istrazuje i ako nisu krivi (ubedjen sam da nisu krivi bar po pitanju oduzimanja organa ali moguce za korupciju,cak ubistava )onda nek se osude za zlocin i stime se nama Albancima cini velika usluga dok ako se ispostavi da to nije istina onda je to jos i jedan veliki dokaz da mi nismo cinili ni pojedinacno takve zlocine i da se ide dalje u izgradnju buducnosti sviju koi zive na Kosovu.Ne samo ja vec vecini Albanaca interesuje istina i nece nam to nikako smanjiti ugled ni ponos u svetu ako se nedaj boze dogodilo to sto Marti izjavluje ali eto isterali smo slucaj do kraja i kaznili zlocince, to je samo potvrda da gradimo demokratsku drzavu temeljenu na pravdi.

BP

pre 13 godina

Ma koliko jedinstveni, Albanci su ovom prilikom sebi uterali autogol: ako je sve "izmišljena konstrukcija u korist Srbije" - zašto sprečavati da se to i dokaže? Spasavajući svoju kožu, Tači je uvukao (putem peticija) veći deo nacije u ulogu saučesnika u zločinu. Posle ovakvih "akcija" gde jedan narod izričito odbija logičnu proceduru istrage - jasno je da ni odgovornost nije samo na pojedincima. Na stranu to što svi znamo kako funkcionišu fisovi, i koliko slobodne volje ima kod individue, ali, ako teže Evropi, ima to da regulišu na evropski način.

Linoleum Bucko, linoleum!

pre 13 godina

U zivac, nego sta! I sam Hasim "vazan lider kosovskog kriminala" Taci je najavio tuzbu, ali mu zivac ne da da je i podnese...
Pozdrav svima!

sima

pre 13 godina

Preporuka komsijama Albancima da smire zivce i da se i sami zauzmu za ovu istragu, bolje da odgovaraju krivci sa imenom i prezimenom nego da ljaga bude na celom narodu

подрашчанин

pre 13 godina

Касно је са петицијама господо Албанци. Млеко је просуто а маца је побегла...

Dragan

pre 13 godina

Kada novokomponovani evropski pliticar najmladje 'nacije' - bivsi kriminalac postane nervozan i oseca se u klopci on se vraca starom modelu ponasanja. Jedino sto sada udara na EU a ne na ozloglasenu Srbiju. Samo neka protestvuju, a po mogucstvu i da pocnu da prave problem kao nekada.
Da se vidi i njihovo pravo lice.

memo

pre 13 godina

Naravno da su Albanci ljuti, nervozni i histericni kada su se vec sasvim uziveli u vrlo udobnu ulogu nevinasceta i zrtve i kada su igrajuci tu ulogu vrlo komotno i bez vecih problema ostvarivali sve svoje nacionalsiticke ciljeve i prohteve. A sada dolazi neki Marti i kvari im tu idilu. Naravno da su ljuti, kada su neki od njih i poverovali u sopstvenu albansku samozaljubljenu propagandu i izuzetnost i to pocevsi od "ilirskog porekla", "nepravdi iz 1912." pa do toga kako su bili "ugrozeni, okupirani i obespravljeni" od Srbije i kako su se "borili za slobodu" i kako ih je "citav svet" podrzavao zato sto su bili tako "napredni i posveceni pravdi". Ljuti su jer sada umesto iluzija i bajki o samima sebi treba da se suoce sa svojim pravim licem i sa zlocinima koje su pocinili. Sigurno je ugodno profitirati na ulozi zrtve i nevinasceta, malo spominjati Milosevica i misliti da si olicenje demokratije i pravde a istovremeno na terenu proterivati i ubijati Srbe i pripremati teren za stvaranje albanske "drzave" na Kosovu... ali svemu dodje kraj i sve se na kraju otkrije, pa tako i istina o tome sta su sve Albanci radili na Kosovu, koje i kakve zlocine su pocinili, ko ih je predvodio u svemu tome i sta je u stvari prava sustina albanske "drzave kosova". Ali nije sve u ovom izvestaju, ima albanskih zlocina i mnogo pre bombardovanja i neposredno pre bombardovanja i za vreme bombardovanja kao i nakon bombardovanja. Ovo je samo pocetak.

Shamu

pre 13 godina

Naravno, Srbi se skrivaju iza Martija a Albancima treba dodeliti Nobelovu nagradu za mir. 100%.
Mozda Evropa/svet ne zna sta se desavalo decenijama pre bombardovanja 1999 i ko je bio proterivan, maltretiran, kako smo dosli do sadasnje populacije na Kosovu i zasto su polovina stanovnika u Kraljevu i Raskoj Kosovari. Ali mi znamo i vi znate. Zato nemojte da se pravite naivni i pustite ljude da zavrse istragu.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Samo da Marti izadje iz svega ovoga ziv i zdrav, ako i njegova porodica. Da svoju hrabrost i pravdoljubivost ne plati glavom ili zivotima svojih najblizih.

Kao sto mi se ucinilo onomad kada se tek pojavio njegov izvestaj, tako i sada mislim da ovo nije fingirano od strane velikih sila da puste Tacija i ekipu niz vodu i i dalje mislim da je Marti sve iznenadio.

Iz tog razloga ne verujem da ce doci do kvalitetne istrage i da ce ne samo kosovske, vec i albanske i medjunarodne institucije ozbiljno opstruisati istragu.

marko

pre 13 godina

Ma kakav crni zivac. Ovde pisemo o tetosenju savesti najobicnijih monstruma, a toliki ljudi pogubili glave na najsuroviji moguci nacin. Te demnstracije, te kampanje, te izjave. Niko i ne govori o imenima tih jadnih ljudi. Da nisu mozda isparili? O sustini i imenima treba pricati, a ovako je sve ovo najobicnija politika. Normalno, najvise cudjenja imam za nase vlasti. Nasa vlada kao da uopste nije zainteresovana za ovo. Pruzaju kao neku mlaku verbalnu podrsku ovom hrabrom coveku.

Veritas

pre 13 godina

Da je Dick Martya zabolela kritika, gde mu pojedine kolege sugerisu da se “bavi interesima Svajcarske", uopste me ne cudi.
Svi koji zive ovde u Svajcarskoj znaju, kakvu podrsku i simpatiju uzivaju
i imaju “Kosovski albanci”. I pored kriminala kojeg cine svaki dan (osim izuzetaka)njih
nitko ne kritikuje. O njima se uvek govori i pise sve pozitivno,te ih sazaljevaju.
Kao sto sam vec jednom pisao, neverujem, da ce od istrage sta biti, jer se zemlje koje su ih priznale (pogotovo SAD, Nemacka, Francuska i Britanija) ne zele kompromitisati pred svetom.

Pancevac

pre 13 godina

Kada se sve ovo zavrsi,
kod nas treba srediti sudstvo i Martija dovesti za Drzavnog javnog tuzioca u Srbiji,sa svim mogucim ovlascenjima.

Da sve zivo dokaze,hapsi,optuzuje,a sudstvo da osudi.
Politicari,tajkuni,kriminalci...

Nema veze koliko trazi za to,
dajte mu!