Nedelja, 23.01.2011.

00:05

U Srbiji se živi od danas do sutra

Prosečan građanin Srbije više nema šansu da bilo šta planira na duže staze, jer pred sobom ima previše parametara koji obećavaju samo neizvesnost.

Izvor: Novosti

U Srbiji se živi od danas do sutra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 13 godina

Ako medju vama ima nekoga ko zaradjuje 320 eura mesecno koliki je prosek u drzavi, uvek kada ga oko 10.-og u mesecu pritisne besparica neka se seti statistickih saopstenja po kojima zaradjuje dovoljno za 5 ili 6 potrosackih korpi za osmoclanu ili desetoclanu porodicu i bice mu mnogo lakse.

Dragan

pre 13 godina

Ako prezivim do sledecih izbora na njima cu se setiti kako sam ziveo u protekle 3 godine, sta je meni i ostalom narodu obecavano, kakav je olos u drzavnom vrhu i njemu blizak prosperirao, itd.

Toronto

pre 13 godina

@ PeleSta pricas ti? Zar mislis da je biti na Zapadu garancija uspeha? Kada si u normalnoj zemlji kao ja (hvala bogu), slobodan si da budes sam svoj gospodar i imas luksuz koji mnogi u Srbiji nemaju: da na miru krojis svoju sudbinu. Otvorio sam privatnu firmicu i uopste ne znam sta znaci raditi deset sati na dan. Moja delatnost je povezivanje ljudi koji imaju projekte sa drzavnim fondovima, zastupnistvo i papirologija. Nije konsalting ali slicno. Ja radim 15-20h nedeljno a ostatak vremena posvecujem sebi i bliznjima. Upravo sam napunio 32 godine i imam stan u prijatnom midtown-u (Yonge & Eglinton, za upucenije), auto koji sam sebi kupio za rodjendan (Audi 6) i uzivam. Ali nije to poenta. Poenta je da sam uspeo sto sam naumio i da mi nisu trebale veze, da nisam morao u stranku, da mi niko ne trazi reket, da mi nece upaliti auto ili firmu i da mi drzava ne skida kozu sa ledja vec me je gadjala novcem kada sam pocinjao i kada mi je trebao novac. Zasto? Pa zato sto su tokom godina od mene napravili produktivnog gradjanina koji zaradjuje lepe pare i placa jos lepsi porez. Pametne drzave ulazu u svoje gradjane.Nisam pametniji od drugih, nisam ni posebno radan ali kad treba, nema te sile koja ce me omesti. Odgovoran jesam, pogotovu prema sebi jer ne zelim da ikada budem u situaciji koju si opisao. Ja sam zadovoljan, ispunjen, ne znam sta je stres, nemam iscimavanja... Vodim se onom: Don't work hard-work smart.U Srbiji mnogo vredniji i pametniji od mene ili ne rade ili imaju 300 evra i ne znaju sta donosi sutra. Uprkos trudu, radu, potencijalu. E to je Srbija.Nije svima Zapad 10h u fabrici. Uz minimalan trud i malo hrabrosti i fokusa sasvim je moguc lagodan i bezbrizan zivot. Pozdrav.

tabasco pit

pre 13 godina

kako gradjani tako i privreda.

Upravo zbog ovoga niko ne ulaze u proizvodnju. Upravo zbog ovoga nema stranih investicija. Nemojte da pljujete tajkune i privrednike sto malo proizvode, vec politiku koja ne zna da napravi stabilno okruzenje...

A gradjani samo dele sudbinu privrede...

Aleksandar

pre 13 godina

Kakav narod, takva vlast. Kakva vlast, takva drzava. To je tako od pamtiveka. 99% onih koji vicu 'promene', 'revolucija', 'Tunis' i slicne ofucane parole bi, ako bi se obreli na vlasti, bili isti, ako ne i gori od ovih trenutnih. Takvi smo, sta da radimo... Jedina solucija je protektorat, posto vec vekovima dokazujemo da sami sebe ne umemo da uredimo.

Sto neko rece, nema ovde 'materijala' za bolje. Tacno nam je onako kako smo zasluzili.

Radasin

pre 13 godina

Bludimire, potpuno te kapiram i ja sam stari blejac kao i ti, samo ne prodajem lazne telefone kao ti, to mi nije nivo, prodajem lazne satove. Znas koliko ima gospode u Beogradu koji hoce da se okite Rolom, Brajtom i ostalim prefinjenim markama ali ne bi da plate vise od 50e. Sazidao sam nelegalno neku supetinu u borci, istalio ga na 3 spavace kuhinje, i izdajem ljudima. Ma milina. A u gradu sam glavni. Vozim vrhunsku opel suzanu, GSI naravno, nabudzena, tjunirana, jedinstvena u gradu, ima je na oglasima, jer cim sam je kupio odmah sam je i oglasio, pogadjas, za duplo vecu cifru, normalno. Pa kad je udam, idemo dalje po nekog novog potentnog pastuva, takodje nemacki program. Vlast sve sto radi ide mi na ruku, evo sad kucu legalizujem sa popustom od 99%, znas koliko ispadne 17 dinara legalizacija, i to na 30 godina, po pola dinara godisnje. Znaci nije dzabe, molim lepo, ne moze neko da mi kaze da sam besplatno nesto dobio od drzave. Dok je Srbiji ovakvih domacina u vlasti, bice i ovakve gospode kao sto smo ti i ja. Ziveli BRACALA

aleksandra

pre 13 godina

Bitno da je veceras po 100. put *Utisak nedelje* o 5. i 6. oktobru, o Kostunici koji je kriv za sve, o Milosevicevim sluzbama.... Bla, bla, bla... sve smo culi 1000 puta, znamo napamet, u redu je. Ali to nije opravdanje zasto sadasnja vlast ide do koske u pljacki, zasto su ministri DSa i G17 takvi kakvi su (napr Slobodan Milosavljevic moj ljubimac), zasto ste odmah 2001, bas vi iz DSa krenuli da reketirate strane investitore, zasto ste pustili gospodina Matica da postane tajkun, a to nije bio ni dok mu je ujka bio Milosevicev premijer.... E pa nema opravdanja.

novi otpor

pre 13 godina

koje od danas do sutra.od danas do uvece.krajnji rok je da se jug probudi.sever je vec budan i ceka da se zajednicki krene,jer smo svi najebali od zadnij promena,a sad je vreme da se pokaze neki novi 5 oktobar ili 27 mart,ali pravi.

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,od danas do sutra jer mi tako
dozvoljavamo.Kad budemo odgovo rniji prema sebi,porodici i državi stvari će se promeniti.

dO

pre 13 godina

Ko je hteo da vidi, mogao je da vidi pre 10 godina kuda idemo. A pre 5 godina nije bilo ni najmanje sumnje kuda nas slepci vode. Ali, svima nam je bilo milije da slušamo Dinkić-Tadićevske hvalospeve samima sebi, nego da brojke bacimo na papir. Sad, kad nemamo posla, imamo vremena za računanje, ali je sad malko kasno. Možda je vreme da Srbadija počne da koristi mozak a ne naseda na političarske "lako ćemo mi to" priče, inače nam ne gine još nekoliko propalih generacija.

Istina

pre 13 godina

Politicke stranke se uopste ne razlikuju od naroda, one su njegov odraz. Srbi su jedan inertan i lenj narod koji mnogo vise voli da se zabavlja nego da radi. Jednostavno, ne trudi se dovoljno. Zato nam i reforme kasne, zato imamo kriminal i korupciju u svim strukturama vlasti, zdravstva, skolstva...

Onaj ko je po prirodi drugaciji njemu je jako tesko u Srbiji i zato gleda da se spakuje i ode. Ostali se priviknu i to je rezultat onoga kako se danas zivi u Srbiji.

Зоран

pre 13 godina

Sine Budimire...lepta ljudskog zivota je relativna stvar. Naucices teoriju relativiteta kad tvoja deca budu imala 'lep zivot'...
(Dragan O, 23. januar 2011 15:36)

Син БЛудимир је ироничан, по свему судећи.

Причам са једним човеком од једно скоро 50 година, има унуке, ништа такорећи није радио целог живота, тата и мама му направили кућу неку где он нешто издаје, имао и пекару раније где једно време радио па после издавао. Још у Титово време на једном језеру у Србији неку викендицу му родитељи направили. И он ми прич акако дошла нека швајцарскињљ и згранула се да има кућу поред језера, за њих је то појам, да има своју кућу. Није таквих мало у Србији, ја бих рекао да их је много. Е сада, докле тако може да иде једно друштво, процените сами.

Trifun

pre 13 godina

@ Eustahije - ja 29 i isto mogu da kazem, zivot od danas do sutra je jedino sto ovde znam.
I onda idu price kad ces da se zenish, deca ovo ono. Od kojih par ai sa kojom perspektivom?
Ne zelim decu koja ce biti vlasnistvo ove drzave, da im lupi zig po rodjenju da budu sugava ceo zivot kao i ja da nigde ne mogu da odu i nista da urade, vec da ostanu zakopana ovde u pseudodemokratskom glibu i vicu kako smo najbolji...

E da, a gde su silne pare koje su nestale kad je Sloba otisao? Oni vajni racuni u Rusiji i na ostrvima, oni nasi milioni i milijarde? To puj pike ne vazi? Niko to vis ne pominje.... Cccc...

besposličar52

pre 13 godina

Prava opozicija ovoj ali i budućoj vlasti je SINDIKAT.Ovi sadašnji su se bazirali SAMO na javna preduzeća.Nigde kod privatnika nema sindikata .Svi se boje.Pošto nema ko da povede narod onda nam je tako.Sindikati u Francuskoj,Engleskoj...evoluirali su i stasavali dugi niz decenija da bi sada bili to što jesu.Ovi naši su degradirali.

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do cetrdesete sam mislio da bi trebalo da se odvoji od roditelja, izmedju cetrdesete i pedesete nisam vise bio siguran u to tj. bio sam u nedoumici, a danas posle pedesete, neka pozive moji roditelji sto duze i primaju kolike tolike penzije. A porodice i decu neka prave clanovi DS-a, Mladje, Krkobabici i slicni. Inzinjeri i lekari to ne mogu.

pele

pre 13 godina

A kako se to zivi na zapadu? Pa isto tako, lose. Subota i nedelja se koriste za oporavak. Preko nedelje uvece gledas vesti koje stizu sa raznih krajeva sveta gde namirnica gotovo nema ili je neka elementarna nepogoda udarna vest, ili slicno, i onda se radujes u sebi kako ti je dobro. Radis 10 sati dnevno i placas racune. O duhovnom uzdizanju i zdravom zivotu, zaboravi. Ne znam da li ste primetili da se svi nesto smeskaju na slikicama sa zapada. Kao super im je. Srecni su. Ustvari nije tako uopste, to je sve sarena laza. Svi se loze medjusobno. Naravno svako stigne na red i ima svojih "5 minuta". Ok, 5-10 % zivi zaista super naracun onih 90%. Nazalost zbog lose ekonomije srbiji se ne pise dobro. Jos kad se telekom proda postacemo stranci u svojoj zemlji. Vremena su se promenila tako da nikome, onima na zapadu a i onima u srbiji nece biti dobro u vremenima koje dolaze. Srecno ma na kojoj strani bili.

Peđa

pre 13 godina

"Onaj ko je pre dve i po godine uzimao stambeni kredit, sunovrat dinara je teško mogao da pretpostavi."
Da, u državi koja je živela od priliva od rasprodaje postojeće i inače jadne privrede, a zatim od zaduživanja, to je bilo jako teško pretpostaviti...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ovo je netacno, u Srbiji se bash dzekovski zivi.
Ja imam 35 godina i na trecoj godini prava sam. Keva mi je uciteljica u penziji, a cale je se josh bori u drzavnoj sluzbi. Ne znam ni sta radi, vazno je da donosi neku lovu kuci.

Svako jutro uzmem od keve iz novchanika 300 kinti i odem na espreso i kiselu u Strahinjica Bana. Sedim po 3-4 sata, pricam sa drugarima, shmekujem devojcice, pricam im kako drzim pola grada i nekad nesto i bude, ako me razumete.

Kad treba da kupe nove gilje jednom mesecno da ne idem ko kloshar ili neka shuljica ili paul&shark duksic vidim prvo caletu da li se zalomio neki regres, ako nije brzo preprodam neki mobilni i snadjem se.
Klopam gajbi naravno, keva je najbolja kuvarica. Kad treba devojcica neka da se izvede - izvede se, ima se moze se, pretekne lovice ako neka cavica da vishe love za lazni iPhone.

Sve u svemu, ima da se obuche, ima da se izadje, pojede - popije. Sta vishe da trazim? Zivim kao car!!

KUROSAVA

pre 13 godina

Kume a jel to konstantujete ili nas i vi sad da prostis zajebavate?
Kako to mislis od danas do sutra,jel to znaci da prekosutra nema vise kazan?Pa sta ce da jedemo ondak? Mi cemo kolektivno da se iselimo onda u Egipat..a vi mozete pred vasu vladu al da ponesete SERPE I KASIKE...Srbija Kume...virtuelna igrica..Residant evil 4 live!!!!

Socijalizam

pre 13 godina

Evo ovako pa dalje. Radi se za gazdu ako nisi svoj gazda.Radi se za drzavu,oko 550.000 ljudi. To znaci skolstvo 125,000,zdravstvo 110.000 vojska policija itd. Ako necemo da placamo zdravstvo molim lepo kod privatnog lekara,u privatnu skolu, itd... Penzije koje su ljudi izdvajali do 1990 su izgubljene u hiperinflaciji,zbog toga se trecina ubranih para od poreza isplacuje penzionerima itd... Evo sta bi znacile promene i reforme:realne penzije,40 posto manje,smanjenje drzavnog aparata,privatne skole i bolnice...Itd i tako blize.Oni koji krenu na ulicu trebaju da budu spremni na ono sto dolazi...Uzdravlje. Srbija je majka svima. Oni koji kukaju neka krenu da se doskoluju,nuce engleski i It...Pozzz

Kata

pre 13 godina

U Srbiji se ne zivi vec zivotari,i to poslednjih 20 godina.Razlog za takav zivot gradjana Srbije jesu politicari,i to na svim nivoima,ne samo ovi na vrhu,vec i u mesnoj zajednici.Osnovni cilj svakog ko udje u ovo kolo jeste napredovati tako sto ces preskociti onog ispred sebe i zgaziti onog posle tebe,odrzavati se na osvojenoj poziciji sto duze i sto bezosecajnije,i uvek podmicivati onog na visoj poziciji i naravno strpati u dzep sto je moguce vise para za ne daj Boze...morate priznati da ova igranka nije nimalo laka i da tu nema mesta,a ni vremena za razmislanje o sirotinji.
Junaci koji se po muci poznaju su deo neke bajke koju su nam pricali neki ljudi koji su pozuteli od silne price o transparentnosti i jos o koje cemu.

petar

pre 13 godina

U Francuskoj je kraljici Mariji Antoaneti odsecena glava jer kad su doveli narod do ruba propasti i kad je narod rekao da nema hleba da jede(kao u Srbiji sada)ona im je porucila da jedu kolace.Tako se i ovi nama rugaju samo sto mi cutimo a nekada su glave letele zbog toga i sruseno kompletno kraljevstvo.Kako se danas zivi u Francuskoj,i kako se Francuzi i danas ponasaju prema vlasti.Kada smatraju da mere vlade nisu u interesu naroda oni izlaze na ulice i demonstriraju.Ugledajmo se na njih.Ziveti u nadi da ces imati sanse da odes u neku zemlju gde se bolje zivi nisu svakom ostvarljive.Zasto bezati u normalnu zemlju,zasto ne napraviti svoju zemlju normalnom?

sErGiO

pre 13 godina

Bili su crveni pa su nas umotali u crno, pa mi izabrasmo plave i žute a oni nas načisto uništiše i odraše kožu sa leđa. Koga sada da biramo kad su ostali samo crni razdvojeni u dve stranke?!

wlado

pre 13 godina

e bas zato sto narod a i VLAST zive, rade i RAZMISLJAJU od danas do sutra-zato zivimo ocajno, nemamo nikakav kredibilitet u evropi/svetu, kako nas neko gurne mi idemo u tu stranu, i zato je sasvim realno da dok mi doguramo do te EU, da ce se ona raspasti...i da ce kina biti nova sila br. 1 i onda umesto da gradimo bolje odnose I sa njima, jer mislim da mozemo postati lideri evrope kao zemlja koja je u najboljimm odnosima sa njima, ne, mi kaskamo za svima.to je taj pogled od danas do sutra.

Зоран

pre 13 godina

emigracija nije reshenje ali revolucija sa retribucijom jeste !!!!
(demokrata, 23. januar 2011 02:38)

И кад скинеш ове са власти, има ли Србија "материјала" да буде боља?

Зоран

pre 13 godina

(xoxoxo, 23. januar 2011 04:30), сви на свету живе од данас до сутра, само је питање како. Очигледно да некиам не помажу никакаве промене да им буде боље, па име је сутра јуче.

xoxoxo

pre 13 godina

Pa sta?! i u americi 80 posto ljudi zivi od danas do sutra i to mozete da procitate na njihovim statistickim sajtovima!! sta je tu nelogicno i nejasno!!!!

Mika

pre 13 godina

Tesko zemlji u kojoj je sadasnja vlast najmanje zlo.
Tako da ni revolucija nije resenje, jer nema ko da dodje. Niko ne obecava.
Teska srca odlazim iz Srbije, jer sa 26 godina ne mogu ni sebi da pomognem, a kamoli deci sutra.

MUKNAVI

pre 13 godina

Mi zaista zivimo od danas do sutra,prezivljavamo zato sto mi dozvoljavamo,i neckamo se ,da zaustavimo one koji se na nama izzivljavaju,eksperimentisu,rasprodaju i zaduzuju totalno odvojeni od svakodnevice onih koji ih uporno rotiraju na vlasti u nadi da ce se desiti bolji dani.Nece Narode,ovo su krivi odabiri,kukolj koj lepo prica,zamajava i krade sve cega se dohvati i sa time raspolaze kako mu pasuje jer misli da to tako treba da bude.Netreba,al to zaista zavisi od nas,nase stvarne zrelosti i ozbiljnosti da sa tim nacinom vladavine raskrstimo.

Dobro obavesteni optimistad

pre 13 godina

Sto je najgore, niko na politickoj sceni, bio u poziciji ili opoziciji, ne predstavlja alternativu sadasnjoj vlasti niti nudi resenja. Jednostavno ne vidim nikakvu perspektivu ni za Srbiju ni u Srbiji.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Rasipaju se tako,zato sto nisu oni stekli tu imovinu koju prodaju. Nije se njihov znoj prolivao kad je bilo tesko,a nisu im ni suze isle od radosti kad je tadasnji rad donosio uspehe.
Danas gradjanima podizu akcize i poreze. Nema veze da li vam je stan u duborezu ili prokisnjava,placate isti porez. To je lopovluk bez mere. Mogu mnogo toga da razumem,ali toliku pohlepu zaista ne mogu vise da gledam *****

Srba Filipovic

pre 13 godina

Nemamo vise sta da cekamo,ostaje nam da izadjemo svi na ulice i srusimo one koji nas lazu i kradu pola veka. Njima posle svakih izbora sve bolje,a nama sve gore. Njihova deca putuju,gledaju i uzivaju po Evropi,dok mi nemamo ni za kokice na Kalemegdanu. Njihova deca se rasipaju novcem po beogradskim klubovima i splavovima,dok posten narod ( kome se oni smeju ) nema ni vodu da plati kod svoje kuce. Oni se baskare u svojim vilama pored kamina,a placaju manji porez od nas sirotana. I mogu tako u nedogled da nabrajam. Dosta mi je vise njih i njihovih obecanja da se samo jos malo strpimo. Naravno,da se strpimo dok nam i kozu sa ledja ne skinu. Treba svi da izadjemo na ulice,pa da im pokazemo sta mislimo o njihovim reformama!

Srba Filipovic

pre 13 godina

Ova vlast za 10 godina nije nista ispunila od svojih obecanja i tesko je nabrojati na koji su sve nacin gradjani varani deceniju od Zutih,a pre toga nekoliko decenija od Crvenih i danas je potpuno ocekivano sto se u narodu toliko besa nakupilo. Sta da radi neko ko radi sa zavrsenim fakultetom beslatno i jos treba da mu bude cast sto rinta za nekog poznatog gazdu!? Muka je narodu od prica o Evropi,dok nam krce creva. Ne zanimaju narod vise integracije i velike price. Ljude sad zanima kako da se ugreju zimi,kako da se prehrane,kako deci da kupe udzbenike,kako da plate porez na stan ( ako su imali srecu davno da ga steknu )... Tim stvarima ce morati nova vlast da se bavi. Nema vise prica o borbi protiv korupcije i kriminala,sve se pretvorilo u obicne foskule koje sluze da se gradjani zabavljaju,dok im se novac iz dzepova otima na najbrutalniji nacin. Vreme je da i u Srbiji dodje do promena.

Dobro obavesteni optimistad

pre 13 godina

Sto je najgore, niko na politickoj sceni, bio u poziciji ili opoziciji, ne predstavlja alternativu sadasnjoj vlasti niti nudi resenja. Jednostavno ne vidim nikakvu perspektivu ni za Srbiju ni u Srbiji.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Nemamo vise sta da cekamo,ostaje nam da izadjemo svi na ulice i srusimo one koji nas lazu i kradu pola veka. Njima posle svakih izbora sve bolje,a nama sve gore. Njihova deca putuju,gledaju i uzivaju po Evropi,dok mi nemamo ni za kokice na Kalemegdanu. Njihova deca se rasipaju novcem po beogradskim klubovima i splavovima,dok posten narod ( kome se oni smeju ) nema ni vodu da plati kod svoje kuce. Oni se baskare u svojim vilama pored kamina,a placaju manji porez od nas sirotana. I mogu tako u nedogled da nabrajam. Dosta mi je vise njih i njihovih obecanja da se samo jos malo strpimo. Naravno,da se strpimo dok nam i kozu sa ledja ne skinu. Treba svi da izadjemo na ulice,pa da im pokazemo sta mislimo o njihovim reformama!

Srba Filipovic

pre 13 godina

Ova vlast za 10 godina nije nista ispunila od svojih obecanja i tesko je nabrojati na koji su sve nacin gradjani varani deceniju od Zutih,a pre toga nekoliko decenija od Crvenih i danas je potpuno ocekivano sto se u narodu toliko besa nakupilo. Sta da radi neko ko radi sa zavrsenim fakultetom beslatno i jos treba da mu bude cast sto rinta za nekog poznatog gazdu!? Muka je narodu od prica o Evropi,dok nam krce creva. Ne zanimaju narod vise integracije i velike price. Ljude sad zanima kako da se ugreju zimi,kako da se prehrane,kako deci da kupe udzbenike,kako da plate porez na stan ( ako su imali srecu davno da ga steknu )... Tim stvarima ce morati nova vlast da se bavi. Nema vise prica o borbi protiv korupcije i kriminala,sve se pretvorilo u obicne foskule koje sluze da se gradjani zabavljaju,dok im se novac iz dzepova otima na najbrutalniji nacin. Vreme je da i u Srbiji dodje do promena.

KUROSAVA

pre 13 godina

Kume a jel to konstantujete ili nas i vi sad da prostis zajebavate?
Kako to mislis od danas do sutra,jel to znaci da prekosutra nema vise kazan?Pa sta ce da jedemo ondak? Mi cemo kolektivno da se iselimo onda u Egipat..a vi mozete pred vasu vladu al da ponesete SERPE I KASIKE...Srbija Kume...virtuelna igrica..Residant evil 4 live!!!!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ovo je netacno, u Srbiji se bash dzekovski zivi.
Ja imam 35 godina i na trecoj godini prava sam. Keva mi je uciteljica u penziji, a cale je se josh bori u drzavnoj sluzbi. Ne znam ni sta radi, vazno je da donosi neku lovu kuci.

Svako jutro uzmem od keve iz novchanika 300 kinti i odem na espreso i kiselu u Strahinjica Bana. Sedim po 3-4 sata, pricam sa drugarima, shmekujem devojcice, pricam im kako drzim pola grada i nekad nesto i bude, ako me razumete.

Kad treba da kupe nove gilje jednom mesecno da ne idem ko kloshar ili neka shuljica ili paul&shark duksic vidim prvo caletu da li se zalomio neki regres, ako nije brzo preprodam neki mobilni i snadjem se.
Klopam gajbi naravno, keva je najbolja kuvarica. Kad treba devojcica neka da se izvede - izvede se, ima se moze se, pretekne lovice ako neka cavica da vishe love za lazni iPhone.

Sve u svemu, ima da se obuche, ima da se izadje, pojede - popije. Sta vishe da trazim? Zivim kao car!!

Mika

pre 13 godina

Tesko zemlji u kojoj je sadasnja vlast najmanje zlo.
Tako da ni revolucija nije resenje, jer nema ko da dodje. Niko ne obecava.
Teska srca odlazim iz Srbije, jer sa 26 godina ne mogu ni sebi da pomognem, a kamoli deci sutra.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Rasipaju se tako,zato sto nisu oni stekli tu imovinu koju prodaju. Nije se njihov znoj prolivao kad je bilo tesko,a nisu im ni suze isle od radosti kad je tadasnji rad donosio uspehe.
Danas gradjanima podizu akcize i poreze. Nema veze da li vam je stan u duborezu ili prokisnjava,placate isti porez. To je lopovluk bez mere. Mogu mnogo toga da razumem,ali toliku pohlepu zaista ne mogu vise da gledam *****

petar

pre 13 godina

U Francuskoj je kraljici Mariji Antoaneti odsecena glava jer kad su doveli narod do ruba propasti i kad je narod rekao da nema hleba da jede(kao u Srbiji sada)ona im je porucila da jedu kolace.Tako se i ovi nama rugaju samo sto mi cutimo a nekada su glave letele zbog toga i sruseno kompletno kraljevstvo.Kako se danas zivi u Francuskoj,i kako se Francuzi i danas ponasaju prema vlasti.Kada smatraju da mere vlade nisu u interesu naroda oni izlaze na ulice i demonstriraju.Ugledajmo se na njih.Ziveti u nadi da ces imati sanse da odes u neku zemlju gde se bolje zivi nisu svakom ostvarljive.Zasto bezati u normalnu zemlju,zasto ne napraviti svoju zemlju normalnom?

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do cetrdesete sam mislio da bi trebalo da se odvoji od roditelja, izmedju cetrdesete i pedesete nisam vise bio siguran u to tj. bio sam u nedoumici, a danas posle pedesete, neka pozive moji roditelji sto duze i primaju kolike tolike penzije. A porodice i decu neka prave clanovi DS-a, Mladje, Krkobabici i slicni. Inzinjeri i lekari to ne mogu.

Peđa

pre 13 godina

"Onaj ko je pre dve i po godine uzimao stambeni kredit, sunovrat dinara je teško mogao da pretpostavi."
Da, u državi koja je živela od priliva od rasprodaje postojeće i inače jadne privrede, a zatim od zaduživanja, to je bilo jako teško pretpostaviti...

Зоран

pre 13 godina

Sine Budimire...lepta ljudskog zivota je relativna stvar. Naucices teoriju relativiteta kad tvoja deca budu imala 'lep zivot'...
(Dragan O, 23. januar 2011 15:36)

Син БЛудимир је ироничан, по свему судећи.

Причам са једним човеком од једно скоро 50 година, има унуке, ништа такорећи није радио целог живота, тата и мама му направили кућу неку где он нешто издаје, имао и пекару раније где једно време радио па после издавао. Још у Титово време на једном језеру у Србији неку викендицу му родитељи направили. И он ми прич акако дошла нека швајцарскињљ и згранула се да има кућу поред језера, за њих је то појам, да има своју кућу. Није таквих мало у Србији, ја бих рекао да их је много. Е сада, докле тако може да иде једно друштво, процените сами.

MUKNAVI

pre 13 godina

Mi zaista zivimo od danas do sutra,prezivljavamo zato sto mi dozvoljavamo,i neckamo se ,da zaustavimo one koji se na nama izzivljavaju,eksperimentisu,rasprodaju i zaduzuju totalno odvojeni od svakodnevice onih koji ih uporno rotiraju na vlasti u nadi da ce se desiti bolji dani.Nece Narode,ovo su krivi odabiri,kukolj koj lepo prica,zamajava i krade sve cega se dohvati i sa time raspolaze kako mu pasuje jer misli da to tako treba da bude.Netreba,al to zaista zavisi od nas,nase stvarne zrelosti i ozbiljnosti da sa tim nacinom vladavine raskrstimo.

Kata

pre 13 godina

U Srbiji se ne zivi vec zivotari,i to poslednjih 20 godina.Razlog za takav zivot gradjana Srbije jesu politicari,i to na svim nivoima,ne samo ovi na vrhu,vec i u mesnoj zajednici.Osnovni cilj svakog ko udje u ovo kolo jeste napredovati tako sto ces preskociti onog ispred sebe i zgaziti onog posle tebe,odrzavati se na osvojenoj poziciji sto duze i sto bezosecajnije,i uvek podmicivati onog na visoj poziciji i naravno strpati u dzep sto je moguce vise para za ne daj Boze...morate priznati da ova igranka nije nimalo laka i da tu nema mesta,a ni vremena za razmislanje o sirotinji.
Junaci koji se po muci poznaju su deo neke bajke koju su nam pricali neki ljudi koji su pozuteli od silne price o transparentnosti i jos o koje cemu.

Trifun

pre 13 godina

@ Eustahije - ja 29 i isto mogu da kazem, zivot od danas do sutra je jedino sto ovde znam.
I onda idu price kad ces da se zenish, deca ovo ono. Od kojih par ai sa kojom perspektivom?
Ne zelim decu koja ce biti vlasnistvo ove drzave, da im lupi zig po rodjenju da budu sugava ceo zivot kao i ja da nigde ne mogu da odu i nista da urade, vec da ostanu zakopana ovde u pseudodemokratskom glibu i vicu kako smo najbolji...

E da, a gde su silne pare koje su nestale kad je Sloba otisao? Oni vajni racuni u Rusiji i na ostrvima, oni nasi milioni i milijarde? To puj pike ne vazi? Niko to vis ne pominje.... Cccc...

sErGiO

pre 13 godina

Bili su crveni pa su nas umotali u crno, pa mi izabrasmo plave i žute a oni nas načisto uništiše i odraše kožu sa leđa. Koga sada da biramo kad su ostali samo crni razdvojeni u dve stranke?!

Istina

pre 13 godina

Politicke stranke se uopste ne razlikuju od naroda, one su njegov odraz. Srbi su jedan inertan i lenj narod koji mnogo vise voli da se zabavlja nego da radi. Jednostavno, ne trudi se dovoljno. Zato nam i reforme kasne, zato imamo kriminal i korupciju u svim strukturama vlasti, zdravstva, skolstva...

Onaj ko je po prirodi drugaciji njemu je jako tesko u Srbiji i zato gleda da se spakuje i ode. Ostali se priviknu i to je rezultat onoga kako se danas zivi u Srbiji.

Зоран

pre 13 godina

emigracija nije reshenje ali revolucija sa retribucijom jeste !!!!
(demokrata, 23. januar 2011 02:38)

И кад скинеш ове са власти, има ли Србија "материјала" да буде боља?

pele

pre 13 godina

A kako se to zivi na zapadu? Pa isto tako, lose. Subota i nedelja se koriste za oporavak. Preko nedelje uvece gledas vesti koje stizu sa raznih krajeva sveta gde namirnica gotovo nema ili je neka elementarna nepogoda udarna vest, ili slicno, i onda se radujes u sebi kako ti je dobro. Radis 10 sati dnevno i placas racune. O duhovnom uzdizanju i zdravom zivotu, zaboravi. Ne znam da li ste primetili da se svi nesto smeskaju na slikicama sa zapada. Kao super im je. Srecni su. Ustvari nije tako uopste, to je sve sarena laza. Svi se loze medjusobno. Naravno svako stigne na red i ima svojih "5 minuta". Ok, 5-10 % zivi zaista super naracun onih 90%. Nazalost zbog lose ekonomije srbiji se ne pise dobro. Jos kad se telekom proda postacemo stranci u svojoj zemlji. Vremena su se promenila tako da nikome, onima na zapadu a i onima u srbiji nece biti dobro u vremenima koje dolaze. Srecno ma na kojoj strani bili.

besposličar52

pre 13 godina

Prava opozicija ovoj ali i budućoj vlasti je SINDIKAT.Ovi sadašnji su se bazirali SAMO na javna preduzeća.Nigde kod privatnika nema sindikata .Svi se boje.Pošto nema ko da povede narod onda nam je tako.Sindikati u Francuskoj,Engleskoj...evoluirali su i stasavali dugi niz decenija da bi sada bili to što jesu.Ovi naši su degradirali.

wlado

pre 13 godina

e bas zato sto narod a i VLAST zive, rade i RAZMISLJAJU od danas do sutra-zato zivimo ocajno, nemamo nikakav kredibilitet u evropi/svetu, kako nas neko gurne mi idemo u tu stranu, i zato je sasvim realno da dok mi doguramo do te EU, da ce se ona raspasti...i da ce kina biti nova sila br. 1 i onda umesto da gradimo bolje odnose I sa njima, jer mislim da mozemo postati lideri evrope kao zemlja koja je u najboljimm odnosima sa njima, ne, mi kaskamo za svima.to je taj pogled od danas do sutra.

xoxoxo

pre 13 godina

Pa sta?! i u americi 80 posto ljudi zivi od danas do sutra i to mozete da procitate na njihovim statistickim sajtovima!! sta je tu nelogicno i nejasno!!!!

Radasin

pre 13 godina

Bludimire, potpuno te kapiram i ja sam stari blejac kao i ti, samo ne prodajem lazne telefone kao ti, to mi nije nivo, prodajem lazne satove. Znas koliko ima gospode u Beogradu koji hoce da se okite Rolom, Brajtom i ostalim prefinjenim markama ali ne bi da plate vise od 50e. Sazidao sam nelegalno neku supetinu u borci, istalio ga na 3 spavace kuhinje, i izdajem ljudima. Ma milina. A u gradu sam glavni. Vozim vrhunsku opel suzanu, GSI naravno, nabudzena, tjunirana, jedinstvena u gradu, ima je na oglasima, jer cim sam je kupio odmah sam je i oglasio, pogadjas, za duplo vecu cifru, normalno. Pa kad je udam, idemo dalje po nekog novog potentnog pastuva, takodje nemacki program. Vlast sve sto radi ide mi na ruku, evo sad kucu legalizujem sa popustom od 99%, znas koliko ispadne 17 dinara legalizacija, i to na 30 godina, po pola dinara godisnje. Znaci nije dzabe, molim lepo, ne moze neko da mi kaze da sam besplatno nesto dobio od drzave. Dok je Srbiji ovakvih domacina u vlasti, bice i ovakve gospode kao sto smo ti i ja. Ziveli BRACALA

Зоран

pre 13 godina

(xoxoxo, 23. januar 2011 04:30), сви на свету живе од данас до сутра, само је питање како. Очигледно да некиам не помажу никакаве промене да им буде боље, па име је сутра јуче.

Aleksandar

pre 13 godina

Kakav narod, takva vlast. Kakva vlast, takva drzava. To je tako od pamtiveka. 99% onih koji vicu 'promene', 'revolucija', 'Tunis' i slicne ofucane parole bi, ako bi se obreli na vlasti, bili isti, ako ne i gori od ovih trenutnih. Takvi smo, sta da radimo... Jedina solucija je protektorat, posto vec vekovima dokazujemo da sami sebe ne umemo da uredimo.

Sto neko rece, nema ovde 'materijala' za bolje. Tacno nam je onako kako smo zasluzili.

Toronto

pre 13 godina

@ PeleSta pricas ti? Zar mislis da je biti na Zapadu garancija uspeha? Kada si u normalnoj zemlji kao ja (hvala bogu), slobodan si da budes sam svoj gospodar i imas luksuz koji mnogi u Srbiji nemaju: da na miru krojis svoju sudbinu. Otvorio sam privatnu firmicu i uopste ne znam sta znaci raditi deset sati na dan. Moja delatnost je povezivanje ljudi koji imaju projekte sa drzavnim fondovima, zastupnistvo i papirologija. Nije konsalting ali slicno. Ja radim 15-20h nedeljno a ostatak vremena posvecujem sebi i bliznjima. Upravo sam napunio 32 godine i imam stan u prijatnom midtown-u (Yonge & Eglinton, za upucenije), auto koji sam sebi kupio za rodjendan (Audi 6) i uzivam. Ali nije to poenta. Poenta je da sam uspeo sto sam naumio i da mi nisu trebale veze, da nisam morao u stranku, da mi niko ne trazi reket, da mi nece upaliti auto ili firmu i da mi drzava ne skida kozu sa ledja vec me je gadjala novcem kada sam pocinjao i kada mi je trebao novac. Zasto? Pa zato sto su tokom godina od mene napravili produktivnog gradjanina koji zaradjuje lepe pare i placa jos lepsi porez. Pametne drzave ulazu u svoje gradjane.Nisam pametniji od drugih, nisam ni posebno radan ali kad treba, nema te sile koja ce me omesti. Odgovoran jesam, pogotovu prema sebi jer ne zelim da ikada budem u situaciji koju si opisao. Ja sam zadovoljan, ispunjen, ne znam sta je stres, nemam iscimavanja... Vodim se onom: Don't work hard-work smart.U Srbiji mnogo vredniji i pametniji od mene ili ne rade ili imaju 300 evra i ne znaju sta donosi sutra. Uprkos trudu, radu, potencijalu. E to je Srbija.Nije svima Zapad 10h u fabrici. Uz minimalan trud i malo hrabrosti i fokusa sasvim je moguc lagodan i bezbrizan zivot. Pozdrav.

dO

pre 13 godina

Ko je hteo da vidi, mogao je da vidi pre 10 godina kuda idemo. A pre 5 godina nije bilo ni najmanje sumnje kuda nas slepci vode. Ali, svima nam je bilo milije da slušamo Dinkić-Tadićevske hvalospeve samima sebi, nego da brojke bacimo na papir. Sad, kad nemamo posla, imamo vremena za računanje, ali je sad malko kasno. Možda je vreme da Srbadija počne da koristi mozak a ne naseda na političarske "lako ćemo mi to" priče, inače nam ne gine još nekoliko propalih generacija.

aleksandra

pre 13 godina

Bitno da je veceras po 100. put *Utisak nedelje* o 5. i 6. oktobru, o Kostunici koji je kriv za sve, o Milosevicevim sluzbama.... Bla, bla, bla... sve smo culi 1000 puta, znamo napamet, u redu je. Ali to nije opravdanje zasto sadasnja vlast ide do koske u pljacki, zasto su ministri DSa i G17 takvi kakvi su (napr Slobodan Milosavljevic moj ljubimac), zasto ste odmah 2001, bas vi iz DSa krenuli da reketirate strane investitore, zasto ste pustili gospodina Matica da postane tajkun, a to nije bio ni dok mu je ujka bio Milosevicev premijer.... E pa nema opravdanja.

Dragan

pre 13 godina

Ako prezivim do sledecih izbora na njima cu se setiti kako sam ziveo u protekle 3 godine, sta je meni i ostalom narodu obecavano, kakav je olos u drzavnom vrhu i njemu blizak prosperirao, itd.

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,od danas do sutra jer mi tako
dozvoljavamo.Kad budemo odgovo rniji prema sebi,porodici i državi stvari će se promeniti.

Socijalizam

pre 13 godina

Evo ovako pa dalje. Radi se za gazdu ako nisi svoj gazda.Radi se za drzavu,oko 550.000 ljudi. To znaci skolstvo 125,000,zdravstvo 110.000 vojska policija itd. Ako necemo da placamo zdravstvo molim lepo kod privatnog lekara,u privatnu skolu, itd... Penzije koje su ljudi izdvajali do 1990 su izgubljene u hiperinflaciji,zbog toga se trecina ubranih para od poreza isplacuje penzionerima itd... Evo sta bi znacile promene i reforme:realne penzije,40 posto manje,smanjenje drzavnog aparata,privatne skole i bolnice...Itd i tako blize.Oni koji krenu na ulicu trebaju da budu spremni na ono sto dolazi...Uzdravlje. Srbija je majka svima. Oni koji kukaju neka krenu da se doskoluju,nuce engleski i It...Pozzz

novi otpor

pre 13 godina

koje od danas do sutra.od danas do uvece.krajnji rok je da se jug probudi.sever je vec budan i ceka da se zajednicki krene,jer smo svi najebali od zadnij promena,a sad je vreme da se pokaze neki novi 5 oktobar ili 27 mart,ali pravi.

tabasco pit

pre 13 godina

kako gradjani tako i privreda.

Upravo zbog ovoga niko ne ulaze u proizvodnju. Upravo zbog ovoga nema stranih investicija. Nemojte da pljujete tajkune i privrednike sto malo proizvode, vec politiku koja ne zna da napravi stabilno okruzenje...

A gradjani samo dele sudbinu privrede...

Dragan

pre 13 godina

Ako medju vama ima nekoga ko zaradjuje 320 eura mesecno koliki je prosek u drzavi, uvek kada ga oko 10.-og u mesecu pritisne besparica neka se seti statistickih saopstenja po kojima zaradjuje dovoljno za 5 ili 6 potrosackih korpi za osmoclanu ili desetoclanu porodicu i bice mu mnogo lakse.

xoxoxo

pre 13 godina

Pa sta?! i u americi 80 posto ljudi zivi od danas do sutra i to mozete da procitate na njihovim statistickim sajtovima!! sta je tu nelogicno i nejasno!!!!

Socijalizam

pre 13 godina

Evo ovako pa dalje. Radi se za gazdu ako nisi svoj gazda.Radi se za drzavu,oko 550.000 ljudi. To znaci skolstvo 125,000,zdravstvo 110.000 vojska policija itd. Ako necemo da placamo zdravstvo molim lepo kod privatnog lekara,u privatnu skolu, itd... Penzije koje su ljudi izdvajali do 1990 su izgubljene u hiperinflaciji,zbog toga se trecina ubranih para od poreza isplacuje penzionerima itd... Evo sta bi znacile promene i reforme:realne penzije,40 posto manje,smanjenje drzavnog aparata,privatne skole i bolnice...Itd i tako blize.Oni koji krenu na ulicu trebaju da budu spremni na ono sto dolazi...Uzdravlje. Srbija je majka svima. Oni koji kukaju neka krenu da se doskoluju,nuce engleski i It...Pozzz

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ovo je netacno, u Srbiji se bash dzekovski zivi.
Ja imam 35 godina i na trecoj godini prava sam. Keva mi je uciteljica u penziji, a cale je se josh bori u drzavnoj sluzbi. Ne znam ni sta radi, vazno je da donosi neku lovu kuci.

Svako jutro uzmem od keve iz novchanika 300 kinti i odem na espreso i kiselu u Strahinjica Bana. Sedim po 3-4 sata, pricam sa drugarima, shmekujem devojcice, pricam im kako drzim pola grada i nekad nesto i bude, ako me razumete.

Kad treba da kupe nove gilje jednom mesecno da ne idem ko kloshar ili neka shuljica ili paul&shark duksic vidim prvo caletu da li se zalomio neki regres, ako nije brzo preprodam neki mobilni i snadjem se.
Klopam gajbi naravno, keva je najbolja kuvarica. Kad treba devojcica neka da se izvede - izvede se, ima se moze se, pretekne lovice ako neka cavica da vishe love za lazni iPhone.

Sve u svemu, ima da se obuche, ima da se izadje, pojede - popije. Sta vishe da trazim? Zivim kao car!!

pele

pre 13 godina

A kako se to zivi na zapadu? Pa isto tako, lose. Subota i nedelja se koriste za oporavak. Preko nedelje uvece gledas vesti koje stizu sa raznih krajeva sveta gde namirnica gotovo nema ili je neka elementarna nepogoda udarna vest, ili slicno, i onda se radujes u sebi kako ti je dobro. Radis 10 sati dnevno i placas racune. O duhovnom uzdizanju i zdravom zivotu, zaboravi. Ne znam da li ste primetili da se svi nesto smeskaju na slikicama sa zapada. Kao super im je. Srecni su. Ustvari nije tako uopste, to je sve sarena laza. Svi se loze medjusobno. Naravno svako stigne na red i ima svojih "5 minuta". Ok, 5-10 % zivi zaista super naracun onih 90%. Nazalost zbog lose ekonomije srbiji se ne pise dobro. Jos kad se telekom proda postacemo stranci u svojoj zemlji. Vremena su se promenila tako da nikome, onima na zapadu a i onima u srbiji nece biti dobro u vremenima koje dolaze. Srecno ma na kojoj strani bili.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Ova vlast za 10 godina nije nista ispunila od svojih obecanja i tesko je nabrojati na koji su sve nacin gradjani varani deceniju od Zutih,a pre toga nekoliko decenija od Crvenih i danas je potpuno ocekivano sto se u narodu toliko besa nakupilo. Sta da radi neko ko radi sa zavrsenim fakultetom beslatno i jos treba da mu bude cast sto rinta za nekog poznatog gazdu!? Muka je narodu od prica o Evropi,dok nam krce creva. Ne zanimaju narod vise integracije i velike price. Ljude sad zanima kako da se ugreju zimi,kako da se prehrane,kako deci da kupe udzbenike,kako da plate porez na stan ( ako su imali srecu davno da ga steknu )... Tim stvarima ce morati nova vlast da se bavi. Nema vise prica o borbi protiv korupcije i kriminala,sve se pretvorilo u obicne foskule koje sluze da se gradjani zabavljaju,dok im se novac iz dzepova otima na najbrutalniji nacin. Vreme je da i u Srbiji dodje do promena.

Dobro obavesteni optimistad

pre 13 godina

Sto je najgore, niko na politickoj sceni, bio u poziciji ili opoziciji, ne predstavlja alternativu sadasnjoj vlasti niti nudi resenja. Jednostavno ne vidim nikakvu perspektivu ni za Srbiju ni u Srbiji.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Nemamo vise sta da cekamo,ostaje nam da izadjemo svi na ulice i srusimo one koji nas lazu i kradu pola veka. Njima posle svakih izbora sve bolje,a nama sve gore. Njihova deca putuju,gledaju i uzivaju po Evropi,dok mi nemamo ni za kokice na Kalemegdanu. Njihova deca se rasipaju novcem po beogradskim klubovima i splavovima,dok posten narod ( kome se oni smeju ) nema ni vodu da plati kod svoje kuce. Oni se baskare u svojim vilama pored kamina,a placaju manji porez od nas sirotana. I mogu tako u nedogled da nabrajam. Dosta mi je vise njih i njihovih obecanja da se samo jos malo strpimo. Naravno,da se strpimo dok nam i kozu sa ledja ne skinu. Treba svi da izadjemo na ulice,pa da im pokazemo sta mislimo o njihovim reformama!

Mika

pre 13 godina

Tesko zemlji u kojoj je sadasnja vlast najmanje zlo.
Tako da ni revolucija nije resenje, jer nema ko da dodje. Niko ne obecava.
Teska srca odlazim iz Srbije, jer sa 26 godina ne mogu ni sebi da pomognem, a kamoli deci sutra.

petar

pre 13 godina

U Francuskoj je kraljici Mariji Antoaneti odsecena glava jer kad su doveli narod do ruba propasti i kad je narod rekao da nema hleba da jede(kao u Srbiji sada)ona im je porucila da jedu kolace.Tako se i ovi nama rugaju samo sto mi cutimo a nekada su glave letele zbog toga i sruseno kompletno kraljevstvo.Kako se danas zivi u Francuskoj,i kako se Francuzi i danas ponasaju prema vlasti.Kada smatraju da mere vlade nisu u interesu naroda oni izlaze na ulice i demonstriraju.Ugledajmo se na njih.Ziveti u nadi da ces imati sanse da odes u neku zemlju gde se bolje zivi nisu svakom ostvarljive.Zasto bezati u normalnu zemlju,zasto ne napraviti svoju zemlju normalnom?

Radasin

pre 13 godina

Bludimire, potpuno te kapiram i ja sam stari blejac kao i ti, samo ne prodajem lazne telefone kao ti, to mi nije nivo, prodajem lazne satove. Znas koliko ima gospode u Beogradu koji hoce da se okite Rolom, Brajtom i ostalim prefinjenim markama ali ne bi da plate vise od 50e. Sazidao sam nelegalno neku supetinu u borci, istalio ga na 3 spavace kuhinje, i izdajem ljudima. Ma milina. A u gradu sam glavni. Vozim vrhunsku opel suzanu, GSI naravno, nabudzena, tjunirana, jedinstvena u gradu, ima je na oglasima, jer cim sam je kupio odmah sam je i oglasio, pogadjas, za duplo vecu cifru, normalno. Pa kad je udam, idemo dalje po nekog novog potentnog pastuva, takodje nemacki program. Vlast sve sto radi ide mi na ruku, evo sad kucu legalizujem sa popustom od 99%, znas koliko ispadne 17 dinara legalizacija, i to na 30 godina, po pola dinara godisnje. Znaci nije dzabe, molim lepo, ne moze neko da mi kaze da sam besplatno nesto dobio od drzave. Dok je Srbiji ovakvih domacina u vlasti, bice i ovakve gospode kao sto smo ti i ja. Ziveli BRACALA

MUKNAVI

pre 13 godina

Mi zaista zivimo od danas do sutra,prezivljavamo zato sto mi dozvoljavamo,i neckamo se ,da zaustavimo one koji se na nama izzivljavaju,eksperimentisu,rasprodaju i zaduzuju totalno odvojeni od svakodnevice onih koji ih uporno rotiraju na vlasti u nadi da ce se desiti bolji dani.Nece Narode,ovo su krivi odabiri,kukolj koj lepo prica,zamajava i krade sve cega se dohvati i sa time raspolaze kako mu pasuje jer misli da to tako treba da bude.Netreba,al to zaista zavisi od nas,nase stvarne zrelosti i ozbiljnosti da sa tim nacinom vladavine raskrstimo.

sErGiO

pre 13 godina

Bili su crveni pa su nas umotali u crno, pa mi izabrasmo plave i žute a oni nas načisto uništiše i odraše kožu sa leđa. Koga sada da biramo kad su ostali samo crni razdvojeni u dve stranke?!

Kata

pre 13 godina

U Srbiji se ne zivi vec zivotari,i to poslednjih 20 godina.Razlog za takav zivot gradjana Srbije jesu politicari,i to na svim nivoima,ne samo ovi na vrhu,vec i u mesnoj zajednici.Osnovni cilj svakog ko udje u ovo kolo jeste napredovati tako sto ces preskociti onog ispred sebe i zgaziti onog posle tebe,odrzavati se na osvojenoj poziciji sto duze i sto bezosecajnije,i uvek podmicivati onog na visoj poziciji i naravno strpati u dzep sto je moguce vise para za ne daj Boze...morate priznati da ova igranka nije nimalo laka i da tu nema mesta,a ni vremena za razmislanje o sirotinji.
Junaci koji se po muci poznaju su deo neke bajke koju su nam pricali neki ljudi koji su pozuteli od silne price o transparentnosti i jos o koje cemu.

Зоран

pre 13 godina

emigracija nije reshenje ali revolucija sa retribucijom jeste !!!!
(demokrata, 23. januar 2011 02:38)

И кад скинеш ове са власти, има ли Србија "материјала" да буде боља?

wlado

pre 13 godina

e bas zato sto narod a i VLAST zive, rade i RAZMISLJAJU od danas do sutra-zato zivimo ocajno, nemamo nikakav kredibilitet u evropi/svetu, kako nas neko gurne mi idemo u tu stranu, i zato je sasvim realno da dok mi doguramo do te EU, da ce se ona raspasti...i da ce kina biti nova sila br. 1 i onda umesto da gradimo bolje odnose I sa njima, jer mislim da mozemo postati lideri evrope kao zemlja koja je u najboljimm odnosima sa njima, ne, mi kaskamo za svima.to je taj pogled od danas do sutra.

Aleksandar

pre 13 godina

Kakav narod, takva vlast. Kakva vlast, takva drzava. To je tako od pamtiveka. 99% onih koji vicu 'promene', 'revolucija', 'Tunis' i slicne ofucane parole bi, ako bi se obreli na vlasti, bili isti, ako ne i gori od ovih trenutnih. Takvi smo, sta da radimo... Jedina solucija je protektorat, posto vec vekovima dokazujemo da sami sebe ne umemo da uredimo.

Sto neko rece, nema ovde 'materijala' za bolje. Tacno nam je onako kako smo zasluzili.

KUROSAVA

pre 13 godina

Kume a jel to konstantujete ili nas i vi sad da prostis zajebavate?
Kako to mislis od danas do sutra,jel to znaci da prekosutra nema vise kazan?Pa sta ce da jedemo ondak? Mi cemo kolektivno da se iselimo onda u Egipat..a vi mozete pred vasu vladu al da ponesete SERPE I KASIKE...Srbija Kume...virtuelna igrica..Residant evil 4 live!!!!

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do cetrdesete sam mislio da bi trebalo da se odvoji od roditelja, izmedju cetrdesete i pedesete nisam vise bio siguran u to tj. bio sam u nedoumici, a danas posle pedesete, neka pozive moji roditelji sto duze i primaju kolike tolike penzije. A porodice i decu neka prave clanovi DS-a, Mladje, Krkobabici i slicni. Inzinjeri i lekari to ne mogu.

Trifun

pre 13 godina

@ Eustahije - ja 29 i isto mogu da kazem, zivot od danas do sutra je jedino sto ovde znam.
I onda idu price kad ces da se zenish, deca ovo ono. Od kojih par ai sa kojom perspektivom?
Ne zelim decu koja ce biti vlasnistvo ove drzave, da im lupi zig po rodjenju da budu sugava ceo zivot kao i ja da nigde ne mogu da odu i nista da urade, vec da ostanu zakopana ovde u pseudodemokratskom glibu i vicu kako smo najbolji...

E da, a gde su silne pare koje su nestale kad je Sloba otisao? Oni vajni racuni u Rusiji i na ostrvima, oni nasi milioni i milijarde? To puj pike ne vazi? Niko to vis ne pominje.... Cccc...

Istina

pre 13 godina

Politicke stranke se uopste ne razlikuju od naroda, one su njegov odraz. Srbi su jedan inertan i lenj narod koji mnogo vise voli da se zabavlja nego da radi. Jednostavno, ne trudi se dovoljno. Zato nam i reforme kasne, zato imamo kriminal i korupciju u svim strukturama vlasti, zdravstva, skolstva...

Onaj ko je po prirodi drugaciji njemu je jako tesko u Srbiji i zato gleda da se spakuje i ode. Ostali se priviknu i to je rezultat onoga kako se danas zivi u Srbiji.

aleksandra

pre 13 godina

Bitno da je veceras po 100. put *Utisak nedelje* o 5. i 6. oktobru, o Kostunici koji je kriv za sve, o Milosevicevim sluzbama.... Bla, bla, bla... sve smo culi 1000 puta, znamo napamet, u redu je. Ali to nije opravdanje zasto sadasnja vlast ide do koske u pljacki, zasto su ministri DSa i G17 takvi kakvi su (napr Slobodan Milosavljevic moj ljubimac), zasto ste odmah 2001, bas vi iz DSa krenuli da reketirate strane investitore, zasto ste pustili gospodina Matica da postane tajkun, a to nije bio ni dok mu je ujka bio Milosevicev premijer.... E pa nema opravdanja.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Rasipaju se tako,zato sto nisu oni stekli tu imovinu koju prodaju. Nije se njihov znoj prolivao kad je bilo tesko,a nisu im ni suze isle od radosti kad je tadasnji rad donosio uspehe.
Danas gradjanima podizu akcize i poreze. Nema veze da li vam je stan u duborezu ili prokisnjava,placate isti porez. To je lopovluk bez mere. Mogu mnogo toga da razumem,ali toliku pohlepu zaista ne mogu vise da gledam *****

Peđa

pre 13 godina

"Onaj ko je pre dve i po godine uzimao stambeni kredit, sunovrat dinara je teško mogao da pretpostavi."
Da, u državi koja je živela od priliva od rasprodaje postojeće i inače jadne privrede, a zatim od zaduživanja, to je bilo jako teško pretpostaviti...

besposličar52

pre 13 godina

Prava opozicija ovoj ali i budućoj vlasti je SINDIKAT.Ovi sadašnji su se bazirali SAMO na javna preduzeća.Nigde kod privatnika nema sindikata .Svi se boje.Pošto nema ko da povede narod onda nam je tako.Sindikati u Francuskoj,Engleskoj...evoluirali su i stasavali dugi niz decenija da bi sada bili to što jesu.Ovi naši su degradirali.

Зоран

pre 13 godina

Sine Budimire...lepta ljudskog zivota je relativna stvar. Naucices teoriju relativiteta kad tvoja deca budu imala 'lep zivot'...
(Dragan O, 23. januar 2011 15:36)

Син БЛудимир је ироничан, по свему судећи.

Причам са једним човеком од једно скоро 50 година, има унуке, ништа такорећи није радио целог живота, тата и мама му направили кућу неку где он нешто издаје, имао и пекару раније где једно време радио па после издавао. Још у Титово време на једном језеру у Србији неку викендицу му родитељи направили. И он ми прич акако дошла нека швајцарскињљ и згранула се да има кућу поред језера, за њих је то појам, да има своју кућу. Није таквих мало у Србији, ја бих рекао да их је много. Е сада, докле тако може да иде једно друштво, процените сами.

Toronto

pre 13 godina

@ PeleSta pricas ti? Zar mislis da je biti na Zapadu garancija uspeha? Kada si u normalnoj zemlji kao ja (hvala bogu), slobodan si da budes sam svoj gospodar i imas luksuz koji mnogi u Srbiji nemaju: da na miru krojis svoju sudbinu. Otvorio sam privatnu firmicu i uopste ne znam sta znaci raditi deset sati na dan. Moja delatnost je povezivanje ljudi koji imaju projekte sa drzavnim fondovima, zastupnistvo i papirologija. Nije konsalting ali slicno. Ja radim 15-20h nedeljno a ostatak vremena posvecujem sebi i bliznjima. Upravo sam napunio 32 godine i imam stan u prijatnom midtown-u (Yonge & Eglinton, za upucenije), auto koji sam sebi kupio za rodjendan (Audi 6) i uzivam. Ali nije to poenta. Poenta je da sam uspeo sto sam naumio i da mi nisu trebale veze, da nisam morao u stranku, da mi niko ne trazi reket, da mi nece upaliti auto ili firmu i da mi drzava ne skida kozu sa ledja vec me je gadjala novcem kada sam pocinjao i kada mi je trebao novac. Zasto? Pa zato sto su tokom godina od mene napravili produktivnog gradjanina koji zaradjuje lepe pare i placa jos lepsi porez. Pametne drzave ulazu u svoje gradjane.Nisam pametniji od drugih, nisam ni posebno radan ali kad treba, nema te sile koja ce me omesti. Odgovoran jesam, pogotovu prema sebi jer ne zelim da ikada budem u situaciji koju si opisao. Ja sam zadovoljan, ispunjen, ne znam sta je stres, nemam iscimavanja... Vodim se onom: Don't work hard-work smart.U Srbiji mnogo vredniji i pametniji od mene ili ne rade ili imaju 300 evra i ne znaju sta donosi sutra. Uprkos trudu, radu, potencijalu. E to je Srbija.Nije svima Zapad 10h u fabrici. Uz minimalan trud i malo hrabrosti i fokusa sasvim je moguc lagodan i bezbrizan zivot. Pozdrav.

Зоран

pre 13 godina

(xoxoxo, 23. januar 2011 04:30), сви на свету живе од данас до сутра, само је питање како. Очигледно да некиам не помажу никакаве промене да им буде боље, па име је сутра јуче.

dO

pre 13 godina

Ko je hteo da vidi, mogao je da vidi pre 10 godina kuda idemo. A pre 5 godina nije bilo ni najmanje sumnje kuda nas slepci vode. Ali, svima nam je bilo milije da slušamo Dinkić-Tadićevske hvalospeve samima sebi, nego da brojke bacimo na papir. Sad, kad nemamo posla, imamo vremena za računanje, ali je sad malko kasno. Možda je vreme da Srbadija počne da koristi mozak a ne naseda na političarske "lako ćemo mi to" priče, inače nam ne gine još nekoliko propalih generacija.

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,od danas do sutra jer mi tako
dozvoljavamo.Kad budemo odgovo rniji prema sebi,porodici i državi stvari će se promeniti.

novi otpor

pre 13 godina

koje od danas do sutra.od danas do uvece.krajnji rok je da se jug probudi.sever je vec budan i ceka da se zajednicki krene,jer smo svi najebali od zadnij promena,a sad je vreme da se pokaze neki novi 5 oktobar ili 27 mart,ali pravi.

tabasco pit

pre 13 godina

kako gradjani tako i privreda.

Upravo zbog ovoga niko ne ulaze u proizvodnju. Upravo zbog ovoga nema stranih investicija. Nemojte da pljujete tajkune i privrednike sto malo proizvode, vec politiku koja ne zna da napravi stabilno okruzenje...

A gradjani samo dele sudbinu privrede...

Dragan

pre 13 godina

Ako prezivim do sledecih izbora na njima cu se setiti kako sam ziveo u protekle 3 godine, sta je meni i ostalom narodu obecavano, kakav je olos u drzavnom vrhu i njemu blizak prosperirao, itd.

Dragan

pre 13 godina

Ako medju vama ima nekoga ko zaradjuje 320 eura mesecno koliki je prosek u drzavi, uvek kada ga oko 10.-og u mesecu pritisne besparica neka se seti statistickih saopstenja po kojima zaradjuje dovoljno za 5 ili 6 potrosackih korpi za osmoclanu ili desetoclanu porodicu i bice mu mnogo lakse.