Subota, 15.01.2011.

23:39

Produžen rok za ponude za Telekom

Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju 51 odsto kapitala"Telekoma" produžila rok za dostavljanje obavezujućih ponuda do 31. marta 2011.

Izvor: Tanjug

Produžen rok za ponude za Telekom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 13 godina

Shvatili strani ulagaci koliko je pravna drzava Srbija, pa im se nesto stuzilo, dok, na drugoj strani, vlada ima zarku zelju da Telekom sto bolje proda i da pare "korisno" upotrebi kao i mnogo puta do sada.

Ne lazite vise

pre 13 godina

Muka mi je vise od komentara koje izgleda pisu oni koji zive od drzavne plate a u sistemu da se iste stvari dogadjaju i na zapadu. Ja zivim odavno na zapadu i samo mogu da vam kazem lazete. Nema tih stvari na zapadu.
- Generalno cene komunalija stanarina i slicnog se dizu jednom godisnje za izos zvanicne inflacije (jedino benzin se menja skoro svakodnevno).
- Samo vas licna glupost moze da navede na visoke racune, niko vas netera.
- Niko nije prodao "svoj" telekom sem u obimu koji je zahtevan antimonoplskim zakonima i moze da se bira izmedju vise "telekoma",
- Za kradju se ide u zatvor (sudjenje potraje mesec dva),
- Tablice dobijam sa kolima i briga me jesu li lepe ili ruzne jer rade svoj posao i kad prodam kola ostaju na njima(i nema poreza, vanrednih tehnickih, cekanja pred salterima kod prodaje),
- Ovde nikom ni na pamet nepada da obilazi zaustavljenu kolonu, pretice preko pune linije, parkira gde hoce, jurca po gradu ili ti trubi,
- Kod lekara nema reda i cekanja. Zakazuje se telefonom i kada imas zakazano tada te i prime. Nema nikog da dolazi preko reda po vezi,
Za zakljucak kad se osvrnem narod nije preterao. Verovatno je jos i gore izuzev onima na budzetu.

gagi

pre 13 godina

Videli kupci da kupuju zmijsko leglo pa se sad malo premišljaju... Šalu na stranu, oni vide da prodavac krizira pa pokušavaju da izdejstvuju nižu početnu cenu.

1 Album

pre 13 godina

Najgore od svega je sto "pravicni" Srbi samo zele utopiju u Srbiji, a ne vide da se te iste, ama bas iste stvari dogadjaju i na zapadu. Nema papira u inostranstvu gde ne pise: Mi zadrzavamo pravo da vam podignemo cenu kad hocemo. Takodje vam ni ovde niko ne kaze kako da iskljucite "data network" za svoj smart phone, pa vas navede na debele racune.... Ovo je globalno trziste i svaka od zemalja je prodala svoj telekom nekoj jacoj kompaniji. Vidite li vi gde smo dogurali sa tim svojom: Hocemo da budemo svoji i da imamo samo svoje? Stvarno mi je muka od tog kukanja kako je sve upropasceno, kako se tu krade, kako su tablice ruzne, kako imate bahate vozace, kako dugo cekate u redu za lekara, kako vam trebaju zimske gume, bla, bla. E, pa narode osvrni se oko sebe i videcete da ste ga preterali.

teleboj

pre 13 godina

I, naravno, ovde je sve jasno. Nema ponuđača ni za ovu bagatelnu cenu. Oni (ne mi, građani) Telekom prodaju iz nužde, kao poslednju slamku spasa ... i to samo da prežive do sledećih izbora. I tu im je KRAJ. ONI, potencijalni kupci TO dobro znaju. I zato je naše "malo" njima "veliko".

nemke

pre 13 godina

@Александар
To što ti pričaš postoji kao reč koju je skovao ser Tomas Mur i zove se utopija. Zar stvarno veruješ da postoji ikakva alternativa u zemlji Srbiji, da će narod da se digne i otera ove sa vlasti i dovede stručnjake i obrazovane ljude. Dovoljno sam putovao vani, da shvatim, da nama nema spasa i da mi nikada nećemo dostići nivo razvijenih država. Digao sam ruke od svega. Alternativa mi sigurno nisu bivši radikali i sps, a ovi DS su se pokazali. Ldp je isto tako bedna stranka sa smešnim kadrovima. Imao sam prijatelje koji su bili članovi i DS i LDP i pobegli su glavom bez obzira kad su shvatili da tamo ne napreduje pamet, već ko više izlepi plakata. Pa zar može jedna stranka da se nazove demokratskom kada za izbor predsednika mogu da "biraju", čuj "glasaju" između Borisa i gle ponovo Borisa. Pa mogli su fore radi da stave nekog kandidata koji nema šanse da dobije Borisa, da kao simuliraju demokratsko glasanje i duel. Stvarno smešno. Pa mi smo zemlja koja se poredi sa Albanijom. Ne omalovažavam Albaniju, ali shvatamo li mi gde je nama mesto i gde se trenutno nalazimo u svetskim okvirima kao patuljak država. Bio sam u civilnoj vojsci i video koliko u jednoj instituciji ima zaposlenih, majki, čerki, sinova, prijatelja, a tek što igraju zumu, gledaju filmove online itd... Kako li je tek po opštinama ne smem ni da pomislim.
Ja još kao programer imam i odličnu platu i sve, ali opet nisam zadovoljan jer vidim da može 5x bolje. Dovoljno je da se iskopira praksa iz sveta. Ako se ne promeni nešto, lako ću da odem odavde i živim normalan život, jer više nemam snage i volje da se nadam u bolje sutra.

Александар

pre 13 godina

Само за оне који коментаришу у фазону "зашто да га не продамо, када служи за пуњење партијских џепова"... Проблем је у томе што ће они да узму дебелу провизију од продаје Телекома, земљу да оставе без великог извора прихода, нашу телекомуникациону инфраструктуру да препусте странцима, а они да се ухлебе негде другде...
Није решење да се Телеком прода, него да народ скупи снаге да отера политичку касту. Не из неке одређене партије, него све њих заједно!

Dragan

pre 13 godina

Ako država (zapravo Vlada) nije sposobna da upravlja tako uspešnom i profitabilnom kompanijom, kako je onda sposobna da upravlja celim društvom i državom?! STOP prodaji Telekoma!

Petar

pre 13 godina

Ovde se radi o teskoj obmani naroda i uzimanja provizije pojedinaca. Srbija nema para jer su do sada pokrali sve a blize se izbori. Narod je sve nezadovoljniji, i vlada nema drugih izvora nego da proda Telekom i nesto vestacki poboljsa standard gradjana da se moze pohvaliti, eto krenulo je nabolje, da bi ostali na vlasti. Potpuno promasenom politikom i stavljanjem u prvi plan Kosovski problem kao najvaznijim je unistio narod. Umesto da je na prvome mestu bilo ispitivanje imovine i obracun sa kriminalcima sto je bio i jeste jedini uslov za bolji zivot oni su se oslonili na strana ulaganja i udruzili se sa kriminalcima bivseg rezima oko podele toga. Vestom taktikom postigli su zavarati narod (kao i uvek) i tim putem pokrali ono malo sto im je preostalo od one prethodne bande. I dok je narod slusao njih i gledao kako tone malo se njih zamislilo ima li to smisla (kada bi se samo izracunalo koliko su Jeremicova putovanja oko sveta kostala narod)? Sada kada je jasno ono sto je vec odavno bilo jasno, narod je na dnu i zivi gore nego sto je ziveo. Nasa vlada (lideri regiona) je htela da uradi nesto nemoguce i sada je dosla i ona sa svojom politikom do dna. Ostaje samo da se neki smiluju (ucene) za Telekom jer nemaju drugoga izbora. Ipak ce na kraju oni izaci kao pobednici (sa punim dzepovima narodnih para) dok ce narodu ostati samo da masta o boljem i pravednijem zivotu...to bar ne kosta nista. Svi su nas do sada iskoristili, svaka cast imamo najsposobnije politicare na svetu da upropaste svoj narod i domovinu.

Pedja

pre 13 godina

Ma jaoooo, dajte ga dzabe!

Svako ko ce da zavrne slavinu stranackim firmama i pojedincima da se bogate i otera pola zaposlenih koji nista ne rade u tom preduzecu, a drugu polovinu natera da rade ono za sta su placeni, svako je dobrodosao...

prevareni i namagarčen korisnik

pre 13 godina

Sa tim Telekomom sam sklopio ugovor o ADSL sa promociom OPEN IPTV-a. Promocija je podrazumevala probna tri meseca i 12 meseci pretplate svih paketa po 1 dinar.
Zadnji račun koji je stigao je kršenje ugovora između dve ugovorene strane. Jednostavno su se drznuli da naplate neke POSEBNE USLUGE po ceni od 100 din. Ni u najluđem snu ja ne znam šta su te posebne usluge. Takođe pri sklapanju ugovora bilo je definisano da ću u tom periodu imati besplatne sve pakete u njihovoj ponudi. Od juče su jednostvno i samoinicijativno ugasili HBO (doduše dali su nešto kao do besplatno do kraja februara).
Da li u ovoj državi postoje institucije koje će da zaštite obične građane, od samoinicijativnog tumačenja uguvora i zakona.
Na sve načine žele da podignu cene radi bolje prodaje i pogoršaju usluge kako bi nam se smučio taj Telekom.
Ono što se sad dešava u Telekomu je organizovani krimiunal, jer oni koji to rade rade su u sprezi sa vlašću.
RATEL je znao da na kriminogen način u sprezi sa Telekomom i ministrastvom podigne cene fiksne pretplate na 500 din. Pri čemu smo dobili šipak od besplatnih impulsa, a usluge nisu poboljšane. Ako mi Telekom ne da valjano obrazlošenje i sledeći račun ne smanji za tih sto din videću kako će taj RATEL da stane na stranu korisnika.
Nije u pitanju 100 din, nego pljačka koja je nedopustiva.

nemke

pre 13 godina

U poslednjih godinu dana, preko desetak mojih prijatelja je promenilo broj, tj sa Telekoma prešlo na Vip ili Telenor. Da li i dalje mislite da Telekom može da opstane ovako kao kompanija koja uhlebljuje stranačke ljude i da finansira redom sve stranke. Ne razumem ljude što se lože, moj Telekom, naš Telekom, naše javno dobro. Niti imam koristi od Telekoma niti koristim njihove usluge. Ali zato ću da plaćam njihove gubitke kao i za Jat kojim u životu nisam leteo niti ću. Uvek sam kupio preko neta jeftiniju kartu kod drugih avio prevoznika.

@rade

pre 13 godina

Неотуђиво добро које ја плаћам 20 динара по разговору? Неотуђиво добро за које ја плаћам 18% од свих мојих прихода да би оно било у плусу ? Неотуђиво добро?

Berzovni strucnjak

pre 13 godina

Da bi se, u danasnjoj situaciji, uopste prodalo 51% kapitala Telekoma, sledeci potez Ministarstva finansija bice smanjenje pocetne cene, kako bi se prodaja realizovala za nesto vise od jedne milijarde evra.

Potencijalni kupci znaju da Srbiji i njenoj vlasti "gori pod nogama".

S druge strane, kad bi se Mladic isporucio u Hag i kad bi vlast ISKRENO I EFIKASNO (dubokim rezovima) suzbila kriminal i korupciju, cena bi dostigla preko 2 milijarde evra.

Istina

pre 13 godina

Blic objavljuje: Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu finansija. Glavni razlog je to što potencijalni kupci „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ još nisu obezbedili novac, kaže naš dobro obavešten izvor blizak Vladi. Kako saznajemo, razlozi nisu to što potencijalnim kupcima još treba vremena za detaljnu analizu „Telekoma“, što se može čuti po nadležnim ministarstvima, već isključivo činjenica da francuska i nemačka kompanija još nisu obezbedile finansiranje.

Jad i cemer

pre 13 godina

AUKCIJA

1. ucesnik: 1,400.001 €
2. ucesnik: 1,400.002 €
3. ucesnik: 1,400.003 €...

Prvi put, drugi put...PRODATO!

Jos jedna "uspesna" privatizacija za zadovoljenje potreba nasih gu..nja!

rade

pre 13 godina

Захтев за обуставу продаје предузећа„Телеком Србија“АД


Као грађанин Србије, као пуноправни власник и корисник свих јавних добара у земљи, обраћам вам се са захтевом да обуставите продају предузећа Телеком Србија АД, неотуђивог јавног добра које припада свима нама.

Ви сте једнострано покренули поступак продаје нашег Телекома без икакве јавне и стручне расправе. Такође нисте кандидовали продају Телекома у својим изборним програмима и кампањама, што значи да нисте добили подршку грађана на изборима за тај поступак и да он, стога нема никакав политички легитимитет. Уз то, у последњих неколико месеци оглушили сте се о више апела наше најстручније јавности у земљи и расејању да обуставите продају Телекома-тај апел потписало је више хиљада наших најбољих стручњака. На крају, оглушили сте се и о противљења синдиката, који су више пута јавно упозорили на несагледиво штетне последице продаје овог нашег најуспешнијег предузећа.

Наш Телеком и нашу телекомуникациону инфраструктуру предано су градиле претходне генерације, и оно што је уложено не би могла да надокнаде никаква средства добијена његовом продајом. Нико, па ни Ви, не сме економски да подрива државу и нема право да то јавно добро једнострано отуђи од садашњих и будућих генерација, да их лиши будућих прихода, будућег технолошког развоја, будућег запослења, садашње и будуће безбедности у државним и приватним комуникацијама.

Упозоравамо Вас да ће сваки покушај продаје Телекома бити предмет кривичног гоњења свих учесника, с обзиром на то да је у начину организовања продаје прекршено више закона. Такође, нисте обавестили потенцијалне купце нашег Телекома да ће захваљујући начину на који покушавате да спроведете његову продају, њихова евентуална куповина бити правно оспорена, све до национализације. Стога бисте за негативне последице продаје Телекома били одговорни не само пред домаћом, већ и пред међународном јавношћу и судовима.

Стога захтевам од вас да обуставите продају Телеком Србија АД, предузећа које није Ваше да га продајте, оно припада претходним, садашњим и будућим генерацијама у Србији.

На крају, као нелегитимним продавцима, Вама ће судити историја, и Ваша имена ће заувек остати записана црним словима у историји Србије.

boban

pre 13 godina

Pa šta mislite što su navrli ko mutav na telefon? Prazna kasica do, a i za sledeće izbore i provizija koja ide nekim "odlikašima". Setite se samo koliko su uzeli pojedinci od prodaje za vreme S.M kad su delove pokupovali Grci i Italijani. U Italiji je bila velika afera, a tadašnji naš ambasador u Vatikanu je naglo odlučio da mu je najlepše da ostane u Rimu da živi. Zato žure. Posle može to neko drugi da pokupi, a to, priznaćete, nije u redu!

Proka

pre 13 godina

Treba ga prodati cisto da ta firme ne moze vise biti partijski plen, a opet zadrzati deo od koga bi drzava cisto profitirala od dividendi.

Milan Krstić

pre 13 godina

Samo pokazuju koliki diletanti rade ovako ozbiljne prodaje...oni sve mogu, sve im je dozvoljeno i nikom ne odgovaraju... da su ljudi bilo bi ih sramota ali pošto su političari onda je sve kako treba...

ana

pre 13 godina

Ovo bas ne ide najbolje... izgleda da ni oni nisu veverice. Ima da ga kupe posto oni hoce a ne koliko Mirku Cvetkovicu treba, cini mi se. Jaooo!

Marko

pre 13 godina

Pravi razlog odlaganja je što je krenula velika akcija slanja pisama svim državnim organima protiv prodaje Telekoma, što je prvog dana akcije učinilo više stotina građana!
http://www.slobodanjovanovic.org/2011/01/14/pecat-poziva-na-akciju-protiv-prodaje-telekoma/

Vojvodina Novi Sad

pre 13 godina

Zasto ga uopste i prodavati? Sta ce se uraditi sa novcima od prodaje? Postoji li neki realan plan ili se cuti ne bi li se neciji dzepici u tisini punili...

ana

pre 13 godina

Ovo bas ne ide najbolje... izgleda da ni oni nisu veverice. Ima da ga kupe posto oni hoce a ne koliko Mirku Cvetkovicu treba, cini mi se. Jaooo!

Milan Krstić

pre 13 godina

Samo pokazuju koliki diletanti rade ovako ozbiljne prodaje...oni sve mogu, sve im je dozvoljeno i nikom ne odgovaraju... da su ljudi bilo bi ih sramota ali pošto su političari onda je sve kako treba...

Vojvodina Novi Sad

pre 13 godina

Zasto ga uopste i prodavati? Sta ce se uraditi sa novcima od prodaje? Postoji li neki realan plan ili se cuti ne bi li se neciji dzepici u tisini punili...

rade

pre 13 godina

Захтев за обуставу продаје предузећа„Телеком Србија“АД


Као грађанин Србије, као пуноправни власник и корисник свих јавних добара у земљи, обраћам вам се са захтевом да обуставите продају предузећа Телеком Србија АД, неотуђивог јавног добра које припада свима нама.

Ви сте једнострано покренули поступак продаје нашег Телекома без икакве јавне и стручне расправе. Такође нисте кандидовали продају Телекома у својим изборним програмима и кампањама, што значи да нисте добили подршку грађана на изборима за тај поступак и да он, стога нема никакав политички легитимитет. Уз то, у последњих неколико месеци оглушили сте се о више апела наше најстручније јавности у земљи и расејању да обуставите продају Телекома-тај апел потписало је више хиљада наших најбољих стручњака. На крају, оглушили сте се и о противљења синдиката, који су више пута јавно упозорили на несагледиво штетне последице продаје овог нашег најуспешнијег предузећа.

Наш Телеком и нашу телекомуникациону инфраструктуру предано су градиле претходне генерације, и оно што је уложено не би могла да надокнаде никаква средства добијена његовом продајом. Нико, па ни Ви, не сме економски да подрива државу и нема право да то јавно добро једнострано отуђи од садашњих и будућих генерација, да их лиши будућих прихода, будућег технолошког развоја, будућег запослења, садашње и будуће безбедности у државним и приватним комуникацијама.

Упозоравамо Вас да ће сваки покушај продаје Телекома бити предмет кривичног гоњења свих учесника, с обзиром на то да је у начину организовања продаје прекршено више закона. Такође, нисте обавестили потенцијалне купце нашег Телекома да ће захваљујући начину на који покушавате да спроведете његову продају, њихова евентуална куповина бити правно оспорена, све до национализације. Стога бисте за негативне последице продаје Телекома били одговорни не само пред домаћом, већ и пред међународном јавношћу и судовима.

Стога захтевам од вас да обуставите продају Телеком Србија АД, предузећа које није Ваше да га продајте, оно припада претходним, садашњим и будућим генерацијама у Србији.

На крају, као нелегитимним продавцима, Вама ће судити историја, и Ваша имена ће заувек остати записана црним словима у историји Србије.

Marko

pre 13 godina

Pravi razlog odlaganja je što je krenula velika akcija slanja pisama svim državnim organima protiv prodaje Telekoma, što je prvog dana akcije učinilo više stotina građana!
http://www.slobodanjovanovic.org/2011/01/14/pecat-poziva-na-akciju-protiv-prodaje-telekoma/

Berzovni strucnjak

pre 13 godina

Da bi se, u danasnjoj situaciji, uopste prodalo 51% kapitala Telekoma, sledeci potez Ministarstva finansija bice smanjenje pocetne cene, kako bi se prodaja realizovala za nesto vise od jedne milijarde evra.

Potencijalni kupci znaju da Srbiji i njenoj vlasti "gori pod nogama".

S druge strane, kad bi se Mladic isporucio u Hag i kad bi vlast ISKRENO I EFIKASNO (dubokim rezovima) suzbila kriminal i korupciju, cena bi dostigla preko 2 milijarde evra.

nemke

pre 13 godina

U poslednjih godinu dana, preko desetak mojih prijatelja je promenilo broj, tj sa Telekoma prešlo na Vip ili Telenor. Da li i dalje mislite da Telekom može da opstane ovako kao kompanija koja uhlebljuje stranačke ljude i da finansira redom sve stranke. Ne razumem ljude što se lože, moj Telekom, naš Telekom, naše javno dobro. Niti imam koristi od Telekoma niti koristim njihove usluge. Ali zato ću da plaćam njihove gubitke kao i za Jat kojim u životu nisam leteo niti ću. Uvek sam kupio preko neta jeftiniju kartu kod drugih avio prevoznika.

Jad i cemer

pre 13 godina

AUKCIJA

1. ucesnik: 1,400.001 €
2. ucesnik: 1,400.002 €
3. ucesnik: 1,400.003 €...

Prvi put, drugi put...PRODATO!

Jos jedna "uspesna" privatizacija za zadovoljenje potreba nasih gu..nja!

Александар

pre 13 godina

Само за оне који коментаришу у фазону "зашто да га не продамо, када служи за пуњење партијских џепова"... Проблем је у томе што ће они да узму дебелу провизију од продаје Телекома, земљу да оставе без великог извора прихода, нашу телекомуникациону инфраструктуру да препусте странцима, а они да се ухлебе негде другде...
Није решење да се Телеком прода, него да народ скупи снаге да отера политичку касту. Не из неке одређене партије, него све њих заједно!

prevareni i namagarčen korisnik

pre 13 godina

Sa tim Telekomom sam sklopio ugovor o ADSL sa promociom OPEN IPTV-a. Promocija je podrazumevala probna tri meseca i 12 meseci pretplate svih paketa po 1 dinar.
Zadnji račun koji je stigao je kršenje ugovora između dve ugovorene strane. Jednostavno su se drznuli da naplate neke POSEBNE USLUGE po ceni od 100 din. Ni u najluđem snu ja ne znam šta su te posebne usluge. Takođe pri sklapanju ugovora bilo je definisano da ću u tom periodu imati besplatne sve pakete u njihovoj ponudi. Od juče su jednostvno i samoinicijativno ugasili HBO (doduše dali su nešto kao do besplatno do kraja februara).
Da li u ovoj državi postoje institucije koje će da zaštite obične građane, od samoinicijativnog tumačenja uguvora i zakona.
Na sve načine žele da podignu cene radi bolje prodaje i pogoršaju usluge kako bi nam se smučio taj Telekom.
Ono što se sad dešava u Telekomu je organizovani krimiunal, jer oni koji to rade rade su u sprezi sa vlašću.
RATEL je znao da na kriminogen način u sprezi sa Telekomom i ministrastvom podigne cene fiksne pretplate na 500 din. Pri čemu smo dobili šipak od besplatnih impulsa, a usluge nisu poboljšane. Ako mi Telekom ne da valjano obrazlošenje i sledeći račun ne smanji za tih sto din videću kako će taj RATEL da stane na stranu korisnika.
Nije u pitanju 100 din, nego pljačka koja je nedopustiva.

Istina

pre 13 godina

Blic objavljuje: Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu finansija. Glavni razlog je to što potencijalni kupci „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ još nisu obezbedili novac, kaže naš dobro obavešten izvor blizak Vladi. Kako saznajemo, razlozi nisu to što potencijalnim kupcima još treba vremena za detaljnu analizu „Telekoma“, što se može čuti po nadležnim ministarstvima, već isključivo činjenica da francuska i nemačka kompanija još nisu obezbedile finansiranje.

Petar

pre 13 godina

Ovde se radi o teskoj obmani naroda i uzimanja provizije pojedinaca. Srbija nema para jer su do sada pokrali sve a blize se izbori. Narod je sve nezadovoljniji, i vlada nema drugih izvora nego da proda Telekom i nesto vestacki poboljsa standard gradjana da se moze pohvaliti, eto krenulo je nabolje, da bi ostali na vlasti. Potpuno promasenom politikom i stavljanjem u prvi plan Kosovski problem kao najvaznijim je unistio narod. Umesto da je na prvome mestu bilo ispitivanje imovine i obracun sa kriminalcima sto je bio i jeste jedini uslov za bolji zivot oni su se oslonili na strana ulaganja i udruzili se sa kriminalcima bivseg rezima oko podele toga. Vestom taktikom postigli su zavarati narod (kao i uvek) i tim putem pokrali ono malo sto im je preostalo od one prethodne bande. I dok je narod slusao njih i gledao kako tone malo se njih zamislilo ima li to smisla (kada bi se samo izracunalo koliko su Jeremicova putovanja oko sveta kostala narod)? Sada kada je jasno ono sto je vec odavno bilo jasno, narod je na dnu i zivi gore nego sto je ziveo. Nasa vlada (lideri regiona) je htela da uradi nesto nemoguce i sada je dosla i ona sa svojom politikom do dna. Ostaje samo da se neki smiluju (ucene) za Telekom jer nemaju drugoga izbora. Ipak ce na kraju oni izaci kao pobednici (sa punim dzepovima narodnih para) dok ce narodu ostati samo da masta o boljem i pravednijem zivotu...to bar ne kosta nista. Svi su nas do sada iskoristili, svaka cast imamo najsposobnije politicare na svetu da upropaste svoj narod i domovinu.

nemke

pre 13 godina

@Александар
To što ti pričaš postoji kao reč koju je skovao ser Tomas Mur i zove se utopija. Zar stvarno veruješ da postoji ikakva alternativa u zemlji Srbiji, da će narod da se digne i otera ove sa vlasti i dovede stručnjake i obrazovane ljude. Dovoljno sam putovao vani, da shvatim, da nama nema spasa i da mi nikada nećemo dostići nivo razvijenih država. Digao sam ruke od svega. Alternativa mi sigurno nisu bivši radikali i sps, a ovi DS su se pokazali. Ldp je isto tako bedna stranka sa smešnim kadrovima. Imao sam prijatelje koji su bili članovi i DS i LDP i pobegli su glavom bez obzira kad su shvatili da tamo ne napreduje pamet, već ko više izlepi plakata. Pa zar može jedna stranka da se nazove demokratskom kada za izbor predsednika mogu da "biraju", čuj "glasaju" između Borisa i gle ponovo Borisa. Pa mogli su fore radi da stave nekog kandidata koji nema šanse da dobije Borisa, da kao simuliraju demokratsko glasanje i duel. Stvarno smešno. Pa mi smo zemlja koja se poredi sa Albanijom. Ne omalovažavam Albaniju, ali shvatamo li mi gde je nama mesto i gde se trenutno nalazimo u svetskim okvirima kao patuljak država. Bio sam u civilnoj vojsci i video koliko u jednoj instituciji ima zaposlenih, majki, čerki, sinova, prijatelja, a tek što igraju zumu, gledaju filmove online itd... Kako li je tek po opštinama ne smem ni da pomislim.
Ja još kao programer imam i odličnu platu i sve, ali opet nisam zadovoljan jer vidim da može 5x bolje. Dovoljno je da se iskopira praksa iz sveta. Ako se ne promeni nešto, lako ću da odem odavde i živim normalan život, jer više nemam snage i volje da se nadam u bolje sutra.

boban

pre 13 godina

Pa šta mislite što su navrli ko mutav na telefon? Prazna kasica do, a i za sledeće izbore i provizija koja ide nekim "odlikašima". Setite se samo koliko su uzeli pojedinci od prodaje za vreme S.M kad su delove pokupovali Grci i Italijani. U Italiji je bila velika afera, a tadašnji naš ambasador u Vatikanu je naglo odlučio da mu je najlepše da ostane u Rimu da živi. Zato žure. Posle može to neko drugi da pokupi, a to, priznaćete, nije u redu!

Proka

pre 13 godina

Treba ga prodati cisto da ta firme ne moze vise biti partijski plen, a opet zadrzati deo od koga bi drzava cisto profitirala od dividendi.

Dragan

pre 13 godina

Ako država (zapravo Vlada) nije sposobna da upravlja tako uspešnom i profitabilnom kompanijom, kako je onda sposobna da upravlja celim društvom i državom?! STOP prodaji Telekoma!

teleboj

pre 13 godina

I, naravno, ovde je sve jasno. Nema ponuđača ni za ovu bagatelnu cenu. Oni (ne mi, građani) Telekom prodaju iz nužde, kao poslednju slamku spasa ... i to samo da prežive do sledećih izbora. I tu im je KRAJ. ONI, potencijalni kupci TO dobro znaju. I zato je naše "malo" njima "veliko".

@rade

pre 13 godina

Неотуђиво добро које ја плаћам 20 динара по разговору? Неотуђиво добро за које ја плаћам 18% од свих мојих прихода да би оно било у плусу ? Неотуђиво добро?

Ne lazite vise

pre 13 godina

Muka mi je vise od komentara koje izgleda pisu oni koji zive od drzavne plate a u sistemu da se iste stvari dogadjaju i na zapadu. Ja zivim odavno na zapadu i samo mogu da vam kazem lazete. Nema tih stvari na zapadu.
- Generalno cene komunalija stanarina i slicnog se dizu jednom godisnje za izos zvanicne inflacije (jedino benzin se menja skoro svakodnevno).
- Samo vas licna glupost moze da navede na visoke racune, niko vas netera.
- Niko nije prodao "svoj" telekom sem u obimu koji je zahtevan antimonoplskim zakonima i moze da se bira izmedju vise "telekoma",
- Za kradju se ide u zatvor (sudjenje potraje mesec dva),
- Tablice dobijam sa kolima i briga me jesu li lepe ili ruzne jer rade svoj posao i kad prodam kola ostaju na njima(i nema poreza, vanrednih tehnickih, cekanja pred salterima kod prodaje),
- Ovde nikom ni na pamet nepada da obilazi zaustavljenu kolonu, pretice preko pune linije, parkira gde hoce, jurca po gradu ili ti trubi,
- Kod lekara nema reda i cekanja. Zakazuje se telefonom i kada imas zakazano tada te i prime. Nema nikog da dolazi preko reda po vezi,
Za zakljucak kad se osvrnem narod nije preterao. Verovatno je jos i gore izuzev onima na budzetu.

Pedja

pre 13 godina

Ma jaoooo, dajte ga dzabe!

Svako ko ce da zavrne slavinu stranackim firmama i pojedincima da se bogate i otera pola zaposlenih koji nista ne rade u tom preduzecu, a drugu polovinu natera da rade ono za sta su placeni, svako je dobrodosao...

gagi

pre 13 godina

Videli kupci da kupuju zmijsko leglo pa se sad malo premišljaju... Šalu na stranu, oni vide da prodavac krizira pa pokušavaju da izdejstvuju nižu početnu cenu.

1 Album

pre 13 godina

Najgore od svega je sto "pravicni" Srbi samo zele utopiju u Srbiji, a ne vide da se te iste, ama bas iste stvari dogadjaju i na zapadu. Nema papira u inostranstvu gde ne pise: Mi zadrzavamo pravo da vam podignemo cenu kad hocemo. Takodje vam ni ovde niko ne kaze kako da iskljucite "data network" za svoj smart phone, pa vas navede na debele racune.... Ovo je globalno trziste i svaka od zemalja je prodala svoj telekom nekoj jacoj kompaniji. Vidite li vi gde smo dogurali sa tim svojom: Hocemo da budemo svoji i da imamo samo svoje? Stvarno mi je muka od tog kukanja kako je sve upropasceno, kako se tu krade, kako su tablice ruzne, kako imate bahate vozace, kako dugo cekate u redu za lekara, kako vam trebaju zimske gume, bla, bla. E, pa narode osvrni se oko sebe i videcete da ste ga preterali.

Zoran

pre 13 godina

Shvatili strani ulagaci koliko je pravna drzava Srbija, pa im se nesto stuzilo, dok, na drugoj strani, vlada ima zarku zelju da Telekom sto bolje proda i da pare "korisno" upotrebi kao i mnogo puta do sada.

nemke

pre 13 godina

U poslednjih godinu dana, preko desetak mojih prijatelja je promenilo broj, tj sa Telekoma prešlo na Vip ili Telenor. Da li i dalje mislite da Telekom može da opstane ovako kao kompanija koja uhlebljuje stranačke ljude i da finansira redom sve stranke. Ne razumem ljude što se lože, moj Telekom, naš Telekom, naše javno dobro. Niti imam koristi od Telekoma niti koristim njihove usluge. Ali zato ću da plaćam njihove gubitke kao i za Jat kojim u životu nisam leteo niti ću. Uvek sam kupio preko neta jeftiniju kartu kod drugih avio prevoznika.

Marko

pre 13 godina

Pravi razlog odlaganja je što je krenula velika akcija slanja pisama svim državnim organima protiv prodaje Telekoma, što je prvog dana akcije učinilo više stotina građana!
http://www.slobodanjovanovic.org/2011/01/14/pecat-poziva-na-akciju-protiv-prodaje-telekoma/

@rade

pre 13 godina

Неотуђиво добро које ја плаћам 20 динара по разговору? Неотуђиво добро за које ја плаћам 18% од свих мојих прихода да би оно било у плусу ? Неотуђиво добро?

Pedja

pre 13 godina

Ma jaoooo, dajte ga dzabe!

Svako ko ce da zavrne slavinu stranackim firmama i pojedincima da se bogate i otera pola zaposlenih koji nista ne rade u tom preduzecu, a drugu polovinu natera da rade ono za sta su placeni, svako je dobrodosao...

rade

pre 13 godina

Захтев за обуставу продаје предузећа„Телеком Србија“АД


Као грађанин Србије, као пуноправни власник и корисник свих јавних добара у земљи, обраћам вам се са захтевом да обуставите продају предузећа Телеком Србија АД, неотуђивог јавног добра које припада свима нама.

Ви сте једнострано покренули поступак продаје нашег Телекома без икакве јавне и стручне расправе. Такође нисте кандидовали продају Телекома у својим изборним програмима и кампањама, што значи да нисте добили подршку грађана на изборима за тај поступак и да он, стога нема никакав политички легитимитет. Уз то, у последњих неколико месеци оглушили сте се о више апела наше најстручније јавности у земљи и расејању да обуставите продају Телекома-тај апел потписало је више хиљада наших најбољих стручњака. На крају, оглушили сте се и о противљења синдиката, који су више пута јавно упозорили на несагледиво штетне последице продаје овог нашег најуспешнијег предузећа.

Наш Телеком и нашу телекомуникациону инфраструктуру предано су градиле претходне генерације, и оно што је уложено не би могла да надокнаде никаква средства добијена његовом продајом. Нико, па ни Ви, не сме економски да подрива државу и нема право да то јавно добро једнострано отуђи од садашњих и будућих генерација, да их лиши будућих прихода, будућег технолошког развоја, будућег запослења, садашње и будуће безбедности у државним и приватним комуникацијама.

Упозоравамо Вас да ће сваки покушај продаје Телекома бити предмет кривичног гоњења свих учесника, с обзиром на то да је у начину организовања продаје прекршено више закона. Такође, нисте обавестили потенцијалне купце нашег Телекома да ће захваљујући начину на који покушавате да спроведете његову продају, њихова евентуална куповина бити правно оспорена, све до национализације. Стога бисте за негативне последице продаје Телекома били одговорни не само пред домаћом, већ и пред међународном јавношћу и судовима.

Стога захтевам од вас да обуставите продају Телеком Србија АД, предузећа које није Ваше да га продајте, оно припада претходним, садашњим и будућим генерацијама у Србији.

На крају, као нелегитимним продавцима, Вама ће судити историја, и Ваша имена ће заувек остати записана црним словима у историји Србије.

Vojvodina Novi Sad

pre 13 godina

Zasto ga uopste i prodavati? Sta ce se uraditi sa novcima od prodaje? Postoji li neki realan plan ili se cuti ne bi li se neciji dzepici u tisini punili...

ana

pre 13 godina

Ovo bas ne ide najbolje... izgleda da ni oni nisu veverice. Ima da ga kupe posto oni hoce a ne koliko Mirku Cvetkovicu treba, cini mi se. Jaooo!

1 Album

pre 13 godina

Najgore od svega je sto "pravicni" Srbi samo zele utopiju u Srbiji, a ne vide da se te iste, ama bas iste stvari dogadjaju i na zapadu. Nema papira u inostranstvu gde ne pise: Mi zadrzavamo pravo da vam podignemo cenu kad hocemo. Takodje vam ni ovde niko ne kaze kako da iskljucite "data network" za svoj smart phone, pa vas navede na debele racune.... Ovo je globalno trziste i svaka od zemalja je prodala svoj telekom nekoj jacoj kompaniji. Vidite li vi gde smo dogurali sa tim svojom: Hocemo da budemo svoji i da imamo samo svoje? Stvarno mi je muka od tog kukanja kako je sve upropasceno, kako se tu krade, kako su tablice ruzne, kako imate bahate vozace, kako dugo cekate u redu za lekara, kako vam trebaju zimske gume, bla, bla. E, pa narode osvrni se oko sebe i videcete da ste ga preterali.

Berzovni strucnjak

pre 13 godina

Da bi se, u danasnjoj situaciji, uopste prodalo 51% kapitala Telekoma, sledeci potez Ministarstva finansija bice smanjenje pocetne cene, kako bi se prodaja realizovala za nesto vise od jedne milijarde evra.

Potencijalni kupci znaju da Srbiji i njenoj vlasti "gori pod nogama".

S druge strane, kad bi se Mladic isporucio u Hag i kad bi vlast ISKRENO I EFIKASNO (dubokim rezovima) suzbila kriminal i korupciju, cena bi dostigla preko 2 milijarde evra.

Proka

pre 13 godina

Treba ga prodati cisto da ta firme ne moze vise biti partijski plen, a opet zadrzati deo od koga bi drzava cisto profitirala od dividendi.

prevareni i namagarčen korisnik

pre 13 godina

Sa tim Telekomom sam sklopio ugovor o ADSL sa promociom OPEN IPTV-a. Promocija je podrazumevala probna tri meseca i 12 meseci pretplate svih paketa po 1 dinar.
Zadnji račun koji je stigao je kršenje ugovora između dve ugovorene strane. Jednostavno su se drznuli da naplate neke POSEBNE USLUGE po ceni od 100 din. Ni u najluđem snu ja ne znam šta su te posebne usluge. Takođe pri sklapanju ugovora bilo je definisano da ću u tom periodu imati besplatne sve pakete u njihovoj ponudi. Od juče su jednostvno i samoinicijativno ugasili HBO (doduše dali su nešto kao do besplatno do kraja februara).
Da li u ovoj državi postoje institucije koje će da zaštite obične građane, od samoinicijativnog tumačenja uguvora i zakona.
Na sve načine žele da podignu cene radi bolje prodaje i pogoršaju usluge kako bi nam se smučio taj Telekom.
Ono što se sad dešava u Telekomu je organizovani krimiunal, jer oni koji to rade rade su u sprezi sa vlašću.
RATEL je znao da na kriminogen način u sprezi sa Telekomom i ministrastvom podigne cene fiksne pretplate na 500 din. Pri čemu smo dobili šipak od besplatnih impulsa, a usluge nisu poboljšane. Ako mi Telekom ne da valjano obrazlošenje i sledeći račun ne smanji za tih sto din videću kako će taj RATEL da stane na stranu korisnika.
Nije u pitanju 100 din, nego pljačka koja je nedopustiva.

Istina

pre 13 godina

Blic objavljuje: Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu finansija. Glavni razlog je to što potencijalni kupci „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ još nisu obezbedili novac, kaže naš dobro obavešten izvor blizak Vladi. Kako saznajemo, razlozi nisu to što potencijalnim kupcima još treba vremena za detaljnu analizu „Telekoma“, što se može čuti po nadležnim ministarstvima, već isključivo činjenica da francuska i nemačka kompanija još nisu obezbedile finansiranje.

Jad i cemer

pre 13 godina

AUKCIJA

1. ucesnik: 1,400.001 €
2. ucesnik: 1,400.002 €
3. ucesnik: 1,400.003 €...

Prvi put, drugi put...PRODATO!

Jos jedna "uspesna" privatizacija za zadovoljenje potreba nasih gu..nja!

Dragan

pre 13 godina

Ako država (zapravo Vlada) nije sposobna da upravlja tako uspešnom i profitabilnom kompanijom, kako je onda sposobna da upravlja celim društvom i državom?! STOP prodaji Telekoma!

Александар

pre 13 godina

Само за оне који коментаришу у фазону "зашто да га не продамо, када служи за пуњење партијских џепова"... Проблем је у томе што ће они да узму дебелу провизију од продаје Телекома, земљу да оставе без великог извора прихода, нашу телекомуникациону инфраструктуру да препусте странцима, а они да се ухлебе негде другде...
Није решење да се Телеком прода, него да народ скупи снаге да отера политичку касту. Не из неке одређене партије, него све њих заједно!

Ne lazite vise

pre 13 godina

Muka mi je vise od komentara koje izgleda pisu oni koji zive od drzavne plate a u sistemu da se iste stvari dogadjaju i na zapadu. Ja zivim odavno na zapadu i samo mogu da vam kazem lazete. Nema tih stvari na zapadu.
- Generalno cene komunalija stanarina i slicnog se dizu jednom godisnje za izos zvanicne inflacije (jedino benzin se menja skoro svakodnevno).
- Samo vas licna glupost moze da navede na visoke racune, niko vas netera.
- Niko nije prodao "svoj" telekom sem u obimu koji je zahtevan antimonoplskim zakonima i moze da se bira izmedju vise "telekoma",
- Za kradju se ide u zatvor (sudjenje potraje mesec dva),
- Tablice dobijam sa kolima i briga me jesu li lepe ili ruzne jer rade svoj posao i kad prodam kola ostaju na njima(i nema poreza, vanrednih tehnickih, cekanja pred salterima kod prodaje),
- Ovde nikom ni na pamet nepada da obilazi zaustavljenu kolonu, pretice preko pune linije, parkira gde hoce, jurca po gradu ili ti trubi,
- Kod lekara nema reda i cekanja. Zakazuje se telefonom i kada imas zakazano tada te i prime. Nema nikog da dolazi preko reda po vezi,
Za zakljucak kad se osvrnem narod nije preterao. Verovatno je jos i gore izuzev onima na budzetu.

Milan Krstić

pre 13 godina

Samo pokazuju koliki diletanti rade ovako ozbiljne prodaje...oni sve mogu, sve im je dozvoljeno i nikom ne odgovaraju... da su ljudi bilo bi ih sramota ali pošto su političari onda je sve kako treba...

boban

pre 13 godina

Pa šta mislite što su navrli ko mutav na telefon? Prazna kasica do, a i za sledeće izbore i provizija koja ide nekim "odlikašima". Setite se samo koliko su uzeli pojedinci od prodaje za vreme S.M kad su delove pokupovali Grci i Italijani. U Italiji je bila velika afera, a tadašnji naš ambasador u Vatikanu je naglo odlučio da mu je najlepše da ostane u Rimu da živi. Zato žure. Posle može to neko drugi da pokupi, a to, priznaćete, nije u redu!

nemke

pre 13 godina

@Александар
To što ti pričaš postoji kao reč koju je skovao ser Tomas Mur i zove se utopija. Zar stvarno veruješ da postoji ikakva alternativa u zemlji Srbiji, da će narod da se digne i otera ove sa vlasti i dovede stručnjake i obrazovane ljude. Dovoljno sam putovao vani, da shvatim, da nama nema spasa i da mi nikada nećemo dostići nivo razvijenih država. Digao sam ruke od svega. Alternativa mi sigurno nisu bivši radikali i sps, a ovi DS su se pokazali. Ldp je isto tako bedna stranka sa smešnim kadrovima. Imao sam prijatelje koji su bili članovi i DS i LDP i pobegli su glavom bez obzira kad su shvatili da tamo ne napreduje pamet, već ko više izlepi plakata. Pa zar može jedna stranka da se nazove demokratskom kada za izbor predsednika mogu da "biraju", čuj "glasaju" između Borisa i gle ponovo Borisa. Pa mogli su fore radi da stave nekog kandidata koji nema šanse da dobije Borisa, da kao simuliraju demokratsko glasanje i duel. Stvarno smešno. Pa mi smo zemlja koja se poredi sa Albanijom. Ne omalovažavam Albaniju, ali shvatamo li mi gde je nama mesto i gde se trenutno nalazimo u svetskim okvirima kao patuljak država. Bio sam u civilnoj vojsci i video koliko u jednoj instituciji ima zaposlenih, majki, čerki, sinova, prijatelja, a tek što igraju zumu, gledaju filmove online itd... Kako li je tek po opštinama ne smem ni da pomislim.
Ja još kao programer imam i odličnu platu i sve, ali opet nisam zadovoljan jer vidim da može 5x bolje. Dovoljno je da se iskopira praksa iz sveta. Ako se ne promeni nešto, lako ću da odem odavde i živim normalan život, jer više nemam snage i volje da se nadam u bolje sutra.

teleboj

pre 13 godina

I, naravno, ovde je sve jasno. Nema ponuđača ni za ovu bagatelnu cenu. Oni (ne mi, građani) Telekom prodaju iz nužde, kao poslednju slamku spasa ... i to samo da prežive do sledećih izbora. I tu im je KRAJ. ONI, potencijalni kupci TO dobro znaju. I zato je naše "malo" njima "veliko".

Zoran

pre 13 godina

Shvatili strani ulagaci koliko je pravna drzava Srbija, pa im se nesto stuzilo, dok, na drugoj strani, vlada ima zarku zelju da Telekom sto bolje proda i da pare "korisno" upotrebi kao i mnogo puta do sada.

Petar

pre 13 godina

Ovde se radi o teskoj obmani naroda i uzimanja provizije pojedinaca. Srbija nema para jer su do sada pokrali sve a blize se izbori. Narod je sve nezadovoljniji, i vlada nema drugih izvora nego da proda Telekom i nesto vestacki poboljsa standard gradjana da se moze pohvaliti, eto krenulo je nabolje, da bi ostali na vlasti. Potpuno promasenom politikom i stavljanjem u prvi plan Kosovski problem kao najvaznijim je unistio narod. Umesto da je na prvome mestu bilo ispitivanje imovine i obracun sa kriminalcima sto je bio i jeste jedini uslov za bolji zivot oni su se oslonili na strana ulaganja i udruzili se sa kriminalcima bivseg rezima oko podele toga. Vestom taktikom postigli su zavarati narod (kao i uvek) i tim putem pokrali ono malo sto im je preostalo od one prethodne bande. I dok je narod slusao njih i gledao kako tone malo se njih zamislilo ima li to smisla (kada bi se samo izracunalo koliko su Jeremicova putovanja oko sveta kostala narod)? Sada kada je jasno ono sto je vec odavno bilo jasno, narod je na dnu i zivi gore nego sto je ziveo. Nasa vlada (lideri regiona) je htela da uradi nesto nemoguce i sada je dosla i ona sa svojom politikom do dna. Ostaje samo da se neki smiluju (ucene) za Telekom jer nemaju drugoga izbora. Ipak ce na kraju oni izaci kao pobednici (sa punim dzepovima narodnih para) dok ce narodu ostati samo da masta o boljem i pravednijem zivotu...to bar ne kosta nista. Svi su nas do sada iskoristili, svaka cast imamo najsposobnije politicare na svetu da upropaste svoj narod i domovinu.

gagi

pre 13 godina

Videli kupci da kupuju zmijsko leglo pa se sad malo premišljaju... Šalu na stranu, oni vide da prodavac krizira pa pokušavaju da izdejstvuju nižu početnu cenu.