Petak, 14.01.2011.

21:27

SP: Loša Srbija startovala pobedom

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Izvor: B92

SP: Loša Srbija startovala pobedom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

Garri Garrincha

pre 13 godina

E, da... Moram samo i ja nešto da "konstatujem"... Isti komentar, koji sam ovde postavio 14. januara, u 22:28, "iskopirao" sam i na sajt RTS-a... I, šta mislite, da li je objavljen ???

Imate samo jednom pravo da pogađate ((-:

Uzgred budi rečeno... "Javni servis građana" ima najšaljivije komentatore !!!

crniris

pre 13 godina

Dobili smo utakmicu to je najvažnije, ipak je prva utakmica bila, jednostavno netreba izvlačiti zaključke nakon samo ove odigrane utakmice.Protiv jačih protivnmika videćemo njihovo pravo lice jer očito tada dajemo najviše od sebe :))

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

ZRENJANIN

pre 13 godina

ljudi zasto se svadjate ko je bolji u kojim sportovima, mozemo sami konstatovati da smo mi balkanci realno izuzetno dobru u svim sportovima uprkos besparici nemastini

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

peropletex16

pre 13 godina

zast vi srbi uopce mislite da ce te vi uspjeti izdržati 60 minuta protiv hrvatske igrat cete 50-45 minuta a onda ce sirina hrvatske jednostavno pobijedit srbiju a onaj sto je rekao da ce hrvatska uskoro gledat srbiju na tronu nek vidi rezultate mladjih selekcija

Vatrena rukometasica

pre 13 godina

Iako smo startovali lose, ipak smo pokazali timski duh i naravno uz fenomenalne odbrane Stanica i odlicnu igru naseg blaga Vujina, ipak smo ostvarili pobedu. Napred momci!

manuel

pre 13 godina

Gledao sam odje utakmice, HRV-RUM i SRB-ALŽ, i mogu vam reci da igrate isti rukomet kao oni, dva odlicna vanjska i to je to, nema vise opasnosti niti sa jedne strane, sto je premalo za veci domet, pogledajte nas, jucer je strlek dao 8 sutra ce lackovic, vori, valcic, zrnic.. prvise ovistie o ilicu i vujinu! bio je jedan komentar da imamo lagani zdrijeb.. pa uz nas je tu svedska(domacin, izuzetno bitan faktor)poljska(bronca sa sp)danska, a tamo uz fra jedino spanjolska i eventualno island (ako izdrzi ritam, vec su stari), njemci su tu sa pomladenom ekipom i bas nemaju neke vece sanse! sto se nase medusobne utakmice tice, tu ce biti svega, mada smo mi dvije klase ispred vas, to su posebne utakmice di igra hladna glava!
budimo realni, nemate bas velike sanse da uhvatite kval za OI!

iggy

pre 13 godina

Mogli biste bar u jednoj kratkoj vesti da napisete ostale rezultate sa SP a ne samo sta su Hrvati uradili, da li su lepo rucali, kad su imali trening...

majkl

pre 13 godina

jednostavno, trebamo biti zadovoljni, pobeda je pobeda, odbrana 321 ili 33 je najgora po nasu repku, bekovi su nam ubedljivo najveci adut ali protiv tih odbrana jako je tesko odigrati, videlo se da trener vukovic nije spremio ekipu za ovako nesto, ne brinite se, bice bolje ja verujem u ovu ekipu, tek je prvi mec.... i jos nesto pribak nema veze sa zivotom, bolje da je spori bojinovic igrao

realan

pre 13 godina

Ej zg slavac@,sve to stoji vezano za Duvnjaka,Vorija i ostale,ali nebrojano puta sam gledao tekme kad oni zakazu,Balic je taj koji lomi utakmice,pa valjda ti kao "strucnjak"to vidis da je Balic mozak ekipe.Tako da bili zivi pa videli kad Balic ne bude igrao,kakva ce te reprezentacija biti!Uz naravno onu moju konstataciju, da kad je frka, tu su sudije da priskoce!

Cozma

pre 13 godina

Alzir ce pobediti Rumune i namuciti Hrvatsku zestoko, sta moze Ivano Balic protiv tako borbene odbrane, skidam kapu Alzircima, odbrana vise nego dobra...

ninoslav

pre 13 godina

Dobro smo prosli!Sa ili bez takticke postavke napad na duboke zonske formacije(igra sa 2 pivota,igra bez lopte-kretanje igraca bez lopte ...)ne moze se lako pobediti i pored izvanredne odbrane golmana.Mora da su Vukovic i Jordovic imali ovu temu kad su polagali za trenera i da su pali na ispitu,izuzev ako im Dr Markovic Sasa nije progledao kroz prste.Nije bilo sistema u igri na duboku zonu Alzira. Ne znam da li nas je Tunis pobedio u obe pripremne utakmice sa ovakvom odbranom, ako jeste pametnom je bilo dovoljno vremena da se takticki pripremi za takvu odbranu.Prosecan gledalac rukometa u Sabcu zna kako se napada na duboku zonu.

uvijek pukovnik

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

hehe jarane,ono u Zagrebu Europsko prvenstvo u vaterpolu i 00,4 sekunde prije kraja smo dobili Uzbekistan??Heee,pa treci smo na svjetu u nogometu,to je zapisano zlatnim slovima uz zlatnu kopacku Davoru Sukeru;-)u kosarci ste BILI,znaci bili neko i nesta,a sada unazad 7 godina sta ste??Cetvrtfinale je vama uspijeh??Ne,nama to nije uspijeh,ili pukovnik il pokojnik samo kod nad vrijedi!!

http://www.youtube.com/watch?v=FFqD1aj0GOw

pazi jure trica - hvala mate!

pre 13 godina

Vidim hrvati su kao i uvek zainteresovani sta srbi misli,( da nisu ne bi visili na srpskom sajtu), mislim da znaju da im je taj rukomet zadnji bastion ali i da znaju da ce pre ili kasnije gledati srbe i na tom tronu, kao sto su uglavnom i navikli da rade. Znaju hrvati da je to samo pitanje vremena...

profesor fiskulture

pre 13 godina

@MOMO
@SIUX

Ma, ja se slazem sa vama, da nam treba trener MODERNOG rukometa, makar iz inostranstva, ali za svako dobro jelo potrebni su dobri sastojci!
Na sta ce naici? Na to da nam iz skole izlaze igraci NEOBUCENI za moderan rukomet.
Pa, kod nas se na treninzima dece do u tancine usavrsava trokorak (ne kazem da ga ne treba znati). Pa, ko ce bre danas da te pusti da mu ti "trokoracas" pored zone???
Ili, kaze mi jedan trener (veoma uspesne) kadetske ekipe: "e taj ce da bude igrac, ima da naraste do 196 i vise". A Ljubo Vranjes bek od 166 davao po 10 golova po mecu. To dete vec sad forsa teretanu i izgledace kao svetski sampion u superteskoj kategoriji, kao i vecina nasih bekova!?
Zato cim neki debeljuca dodje da trenira rukomet mi se odmah radujemo potenijalnom reprezentativnom pivotu... Prototip modernog pivota je Igor Vori, a ne Madjar Gal ili islandski pivot!
Neko ce reci:kako onda nasi igraci igraju u najvecim klubovima? Lako, vrhunska ekipa danasnjice moze da istrpi jednog (2 vec tesko) "truta", koji ce sluciti za bombardovanje. Ostali bekovi u tom slucaju moraju biti izuzetno pokretljivi! Nasi bekovi uopste ne ukrstaju, zakucani su za poziciju, to vise ne prolazi...
Sa krilima se uopste kod nas ne radi, cudo je da jos uvek ima kakvih-takvih igraca. Vrhunske ekipe posle dobre odbrane uglavnom preko golmana bace 15-tak kontri, od toga 5 propadnu, ali postignu 10 golova!
Konacno, plejmejker: jedan je Ivano Balic i ne moze se tek tako stvoriti. Ko je medjutim "plej" Francuza? Karabatic? Danaca? Trend u modernom rukometu je da se igra brzo, u takvoj igri nema plejmejkera, tacnije svi su plejevi!!!
Posto vecina ovde nije "per tu" sa rukometom, primer iz fudbala (u njeg' se svi razumedu): kod 2. gola Barse protiv Reala(5:0) za 50-ak sekundi, igraci Barselone razmenili su 28 tacnih pasova do realizacije. Prostor od 60-ak metara se osvajao pasom, 1. ili 2. loptom, ne driblingom! Pa, ko je plej Barse? Cavi? Iniesta? Mesi? Odgovor: niko i svi! Ova trojka (plus Pedro i Vilja) ima pravo da igra 1 na 1(dribla) ali samo u i nadomak 16-erca protivnika. Vezni igraci tipa Piksi, Prosinecki, Boban i sl. koji su "jeli" loptu i uspesno je cuvali po 10-ak i vise sekundi danas ne piju vodu u svetskom fudbalu, vec brzi veznjaci koji magiju moraju da stvore u 1. ili 2. dodiru. Cilj Barselone i spanske reprezentacije je da igrac protivnicke ekipe uopste ne dodje u situaciju da bude u kontaktu sa igracem koji ima loptu, cak ni faul da napravi!
Slicno je u danasnjem rukometu: cilj bekova je da serijom kretnji, ukrstanja, tacnih i brzih DODAVANJA (a nikako RVANJEM sa protivnikom i cupanjem iz njegovih ruku) dodju u situaciju da igrac (bek, krilo, pivot nebitno) stvori cistu poziciju za otvoren sut.
E tu brzinu, tecnost i tacnost u napadu mi nemamo i za to nije kriv niko od nasih bekova pojedinacno, vec ceo sistem rada jos od pionirskog uzrasta u rukometu, koji nije na vreme modernizovan. Brzina u rukometu i drugim sportovima u XXI veku odnose pobedu nad snagom.
I zato bi strani trener brzo otisao, kada bi video da ovde ima posla sa superteskasima na beku, seoskim mesarima kako neko rece na pivotu i neobucenim pilicima na krilu.

hrvoje hrvatinić

pre 13 godina

susjedi,nemojte tako pljuvati po svojim rukometašima...pa vaš izbornik je rekao da će rasturiti hrvatsku. mislim,mi hrvati drhtimo...evo,balić,vori,lacković i ekipa unaprijed potpisuju poraz do tri gola razlike protiv vas. jel to pošteno od nas hrvata? mislim ono...ja vas molim da nas pobijedite,ali nemojte nas rasturiti kao što ste rasturili vele silu rukometa alžir!! pozz od susjeda

djole

pre 13 godina

Ne spominjite Cvetkovića molim vas! Neko je ovde igrao da smo sa njim igrali solidnu odbranu. Pa dok je on bio selektor nije bilo utakmice u kojoj nismo primili bar 30 golova i to od pacerskih reprezentacija (mislim da smo od Izraela u kvalifikacijama primili 36). Igra u napadu je bila divljanje, krila su dobijala lopte svake prestupne godine. Jedini razlog zbog kojeg je ostvario ''solidan'' rezultat je što su ostale reprezentacije potcenile individualni kvalitet i motivaciju igrača. Ovde ja ne vidim neki napredak u odnosu na prethodno takmičenje. Podstio bih da na prethodnom takmičenju nije igrao Vujin, naš najbolji bek. I dalje nemamo rešenje za duboku odbranu, i dalje nam treba mnogo vremena da lopta dođe do krila koja su stalno slobodna. Bekovi su nam prespori i predvidi (zalet i skok-šut sa 9 metara).

rukometas86

pre 13 godina

Odgovor Goranu:
E pa Gorane to sto ti ne bi zvao Vuckovica to je samo tvoja neinformisanost i nedovoljno poznavanje ovog sporta...Decko je za tvoju informaciju drugi strelac najjace lige na svetu!!! i zaslusuje mnogo vecu minutazu i mnogo vece postovanje nego sto kod nas u repki ima....ali verovatno nema nekoga da ga progura...
i sasvim je solidno a u odnosu na druge bekove mogu slobodno reci odlicno odigrao juce!!!!!

Goran

pre 13 godina

Ekipa nije losa,trener takodje...Ali s' obzirom kakav nam je savez i grupa nisam bas optimista.Ako prodjemo grupu puna kapa..Samo Vuckovic...pa ne bih ga nikad zvao,koliko kikseva,promasaja...Ali nadajmo se ipak da nisam u pravu

Hrvat

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.

patriot

pre 13 godina

@porec: svaka ti cast burezeru na komentaru!!!

@nikolaaaaa: korektna analiza

Lepo je procitati kad ljudi kulturno i strucno daju komentare. Tako treba komentarisati a i kritikovati.

Ima po meni jos nesto kljucno u danasnjem rukometu, a to je golman! Zato su i Francuzi, koji po meni ne igraju bas neki dobar rukomet, i osvajali tako puno medalja. Omajer je uvek bio mozda i najbolji golman prventsva.
Mislim da Hrvati zbog toga nece uzeti zlato, iako je Balic (za mene najbolji rukometas koji je ikad igrao) opet u dobroj formi. Iako Lackovic trenutno igra svoj najbolji rukomet, iako sa Vorijem imaju ekstra pivotmena.
Za zlato nemaju golmana.

Mi imamo solidnu ekipu i po meni je dobro sto nismo pobedili Alzir +15. Dobro je da se videlo gde su nam problemi u napadu (3-2-1 odbrana) Tacno je da bekovi a pogotovo srednji bek na takvu odbranu mora da igra veoma kreativno.
Nadam se da nam je golman "proradio" jer ce to biti jedna od najvaznijih pozicija u toku prvenstva.
Inace po individualnoj klasi uopste ne trebamo da se plasimo niokoga:

Ilic:
vec godinama u najboljoj ligi i gra na visokom nivou i u najboljem klubu.

Vujin:
najperspektivniji desni bek na svetu. Potpisao za Kil. A trazili su ga svi.

Stojkovic:
Iskusan i pogotovo fizicki veoma jak pivotmen (mislim da su juce trebali vise da igraju na njega)

Sesum/Rnic
Sasvim OK

Nickevic/Prodanovi itd.
Sasvim OK

Znaci stabilna odbrana sa jakim golmanom, i malo kreativne taktike na ofanzivnu odbranu i normalno uvek treba i malo srece :-)

Pozdrav svim pravim ljubiteljima rukometa i sporta

Zvezdapadalica

pre 13 godina

Kao prvo: ne pljujemo! Vec kritiziramo LOSU igru nase reprezentacije. Ova igra nije za POHVALU. I to bas zato sto volimo svoju zemlju.
Kao drugo: posto se malo razumem u rukomet, mogu samo sledece da kazem. Nemamo SISTEM igre, nemamo sirok izbor kvalitetnih igraca na nekim pozicijama su samo poletarci i nemamo takticki spremnu repku. Na to dodje manjak spremnosti i motivacije. Da vas podsetim: na tajm autu pokazuje selektor na greske a tu neki igrac gleda uokolo na sta ga ovaj opominje da ga slusa (pre kraja utakmice). Manjak koncebtracije. To su na zalost svih nas DUHOVI iz proslosti sto se ponavljaju.
A to je rezultat sistema rada u savezu i rada sa mladima.

I ako sam sad pokazao na greske, nisam pljuvator vec patriota. A ovo sto vidim me samo boli.

vodja!!!

pre 13 godina

Nasi se nisu snasli sa njihovom odbranom 3+3, jednostavno, izbacili su nam glavne igrace iz igre, zaustavili su nam protok lopte, i samim tim smanjili mogucnost kombinatorike! Vecina lopti je isla Vujinu, koji se na kraju i izmorio, morali bi Ilic i Sesum da prorade! Krila bi trebali vise koristiti, jer su vrlo kvalitetna i efikasna! Sto se odbrane tice, slabo zatvaramo, ruke su nam veci deo vremena dole, ali zato imamo vrhunskog golmana!!! Alzir pa sta, i oni su ljudi i oni igraju rukomet, dobili smo ih na kvalitet! Nadam se da ce svaka sledeca utakmica biti bolja, da se necemo gubiti u zadnjih 10-15 minuta igre, treba biti optimista!!!
Napred Srbijo!!!

Sale

pre 13 godina

Prva utakmica, slaba motivacija, podsvjesno podcjenjivanje, agresivan protivnik = ovaj rezulatat. Bilo bi neozbiljno i nezrelo prognozirati iduće utakmice na temelju ove protiv Alžira. Dajem glavu na panj, ako ne bude protiv Hrvata egal tekma gol za gol. Stvar je u glavama, tijela su istrenirana. Želim još samo spomenuti da ovo Svjetsko prvenstvo igra 24 ekipe i Ivano Balić.

haha

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)

pravi se javili! :)

Зоран С.Шоргић

pre 13 godina

Пре 3 дана рекох у Блицу и Монду да ће бити светско чудо ако наши прођу први круг.Добио сам много минуса и понеки плус али ја опет тврдим да наши немогу победити иоле озбиљнију репрезентацију.Дај боже да погрешим али видећете ускоро.

SIUX

pre 13 godina

Kao što sam i pretpostavio gledajući pripremne utakmice kad su svi likovali protiv Rusa.Demode rukomet u napadu,vrlo gusto,bez širine i sa puno kontakta.Ovakvu divlju zonu zonu razbijamo iz deveterca,tj.iz mesta(Šešum) što, bukvalno tera u puno faulova,trošenje snage,u batine...Vujinovi golovi su mahom bili na nepostavljenu ili polupostavljenu zonu,kad mu Moša ukrsti,a Mošini iz polukontakta(znači na silu i na suvi kvalitet).Pivot daleko iako je duboka zona davala prostora...
Sve u svemu,ne bih ovo nazvao bezidejnom igrom,igra se vežba,a ovo ne liči ni na šta.Imam utisak da su sve akcije dogovorene 5min pre početka meča i iz glave.Nema polaza u smislu-kad je 3-2-1 igamo to,kad je 5+1 igramo to,na 6-0 napadamo ovako...sve je ostavljeno samim igračima,Šešum krene u jaču sa srednjeg,pa iz polufaula je pusti Vujinu,ovaj pas ka Moši,a on umesto da stoji široko,pa da taj pas pomeri zonu,on se prestroji već na srednjeg i tu ga hvataju u faul na 10m.Nema akcija koje su konkretne,nema ljuljanja zone,nema akcija koje su zasnovane na odvlačenju i širokom pasu...Problem je u tome što je ovo rukomet pravljen za doba našeg trenera,kad se 6-0 iralo 'blokerski' bez izlaska i 'seckanja' igrača 2 i 5 u odbrani 6-0,odnosno halfova u 3-2-1 i sad kad dodje ozbiljna ekipa koja dobro čita polaze biće-ajoj nama!Dancima ćemo dati 5 kontri direktno u ruke-potpisujem.
Odbrana će da se već nekako složi,Ćurković i Ilić prave razliku(i prava je šteta što ne igraju zajedno u 6-0),ali taj napad nikada i neće doći na svoje dok ne shvatimo da naš problem zapravo nisu igrači,već struka.Nisam protiv Vukovića jer je apsolutno nebitno ko će biti trener,s obzirom da mi nemamo moderne trenere.Mi trebamo dovesti nekog Serdarušića,Petkovića(što ne i Linu?) da nam napravi sistem i igru i uz njega školovati nekog trenera sa jasnom svešću šta je ozbiljan rukomet.Takav neko je možda Butulija,ali ako bi on i došao,bojim se da se pola igrača ne bi ni odazvalo,s obzorm da je u pitanju totalistista i neko ko ne bi istrpeo to da su Ilić i Vujin veće zvezde od njega i to bi se kad-tad ispoljilo.
Ipak,i pored toga,mi to moramo pokušati i time nešto i žrtvovati, jer ovako,svetlo se neće videti još jako dugo.

MOMA

pre 13 godina

Sa ovakvom igrom nigde nećemo stići, sporo, bezidejno, jednom rečju strašno, gajimo jako sličan stil igre, ako ne i 1/1 kao braća Rusi i to ne samo u rukometu nego u svim sportovima. Rusi već dugo nisu postigli nikakav uspeh na prvenstvima, a evo ove godine se čak nisu ni kvalifikovali, sve navodi na to da se i mi za dve - tri godine nećemo čak ni pojavljivati na najvećim svetskim takmičenjima, jednostavno ni mi ni oni ne možemo da se modernizujemo da se prilagodimo da je došla jedna sasvim nova era rukometa, era u kojoj ne igra snaga i samo snaga, neka brzina, pregled igre i agilnost, ipak za nas još uvek ima nade da se isčupamo, možda dovođenje nekog stranog selektora ne bi bilo loše za promenu, mislim da ne bi bio loše neki skandinavski selektor zato što su oni odavno prihvatili brz rukomet, pa makar on bio i trener trećeligaša.

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

Ja licno mislim da smo igrali sa lopatama bas LOPATAMA ne loptama u rukama izbejzbolovali bi makar jedno 50 golova :P

zg slavac

pre 13 godina

Kako vi srbi pretjerujete, kad pobijedite najbolji ste na svijetu, kad se dogodi ovako nešto krenu pljuvači, potop, katastrofa.

Mi smo prvu tekmu zgubili od Argentine pa osvojili SP. Previše dramatizirate, i te izjave da su alžirci najslabiji su ružno omalažavanje totalna glupost.

Pazite se Stamate jer lik pegla po golu sa centra, uvalio nam 7 komada.

Ej realist@ nemoj se ubuduće blamirati, ako je za tebe Hrvatska samo prsječna ekipa bez Balića, ostavi se rukometa ili barem komentiranja, pa češ imati vremena proučiti što znače Duvnjak, Vori, Lacković a uskoro i Štrlek

Azrael,Split

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)
# Link koment
čOVJEK JE ZAMJENIO HUMOR ZA SARKAZAM al nemoras odma pljuvat cijelu naciju,,,,, ej brate 2011. je godina CHILL!!!

Eto ti sad

pre 13 godina

Eee dao Boga da osvojimo ovo prvenstvo...Isti ovi pljuvaci,krenuli bi sa hvalospevima...Ne krivim nikog,takav sam i ja,takav je CEO NAROD!!!

Eh

pre 13 godina

Ne znam jel su gore igrali ovi nasi ili ovaj sto je komentarisao utakmicu. Najbolje mi bilo kada rece - pa ovi arbitri nikako da oduzmu loptu, a Alzir nema 10 sekundi kako sutirao prema golu u blok. Ili ono koliko su nasi postigli golova u ligi sampiona. Pa kakve veze ima koliko su postigli, pa najmanje je bitno tko sutira, bitna je sama akcija. I celo vreme na arbitre, a nasi daju loptu ovima iz Alzira i nabijaju se u znjih. Pa dobro da i visoka trava nije bila problem...
I kakvo lozenje na Hrvate ?!? To jedino, ako Hrvati pobede sami sebe. Ovo kod nas ne znas gde je glava, a gde rep. Od krila nista, od razigravaca nista, obrana jos gora. Samo sut spolja. Sva sreca pa Alzir i nema nesto dobrog golmana koji bi poskidao te suteve spolja.

neko ko ima oci

pre 13 godina

Prvo cu da se osetim slobodnim da u istom mahu prokomentarisem 99% ovih komentara sa jednom recenicom. VI LJUDI POJMA NEMATE O OVOM SPORTU!
Cak sta vise,veoma mi je drago sto ovako veli jedan skup forumasa a ne pravih sportista i ljubitelja sporta.
Kao prvo,svi ste zapeli,ocajan rezultat,katastrofa,svi ce nas nakantati itd. a to sve zbog drame na kraju i rezultata koji ste videli tj. tih SAMO +1 za nas.
Neko je fino rekao da je Alzir Francuska skola,ali nije napomenuo jos i da smo mi danas sa ovakvom igrom i golmanom koji je abnormalno branio,njih dobili bar 15 razlike. Mnogi ce se sad pomisliti da sam lud.Nisam.Ako pogledate kriterijum sudjenja u ovom sportu,i kakav je sinoc bio,to je blago receno skandal!15 razlike nas je ostetio sudijski par iz renomirane rukometne velesile.
Neko ko nema pojma o rukometu,to mozda i ne vidi,ali nije isto kad igrac vuce na sebi igraca i sudija pre nego sto ovaj zverskim naporima dodje do prilike za gol,sve sa alzircem na sebi,pa posle 5 metara "umiranja" od napora,sudija to prekine i vrati ga na pocetak svirajuci tek tad faul nedavsi mu ni priliku da da gol posle svega,ili alzircima istu stvar pusti,da im da sutaju na gol!,pa ako ga daju super,ako ne (odbrana ili promasaj) onda im fino da faul,i ponovni napad...nije lose...u jednom trenutku je bio odnos suteva 30-38 za Alzir,to vam vec sve govori.Samo to,pa nije isto stanje stvari vec.
Drugo,onako divljacka odbrana s jedne strane,i nasa recimo samo neagresivna (to je po meni jedini elemenat u kom nismo zadovoljili),da ne bude sankcionisana ni deseti deo koliko je zasluzila,fauli u napadu naseg pivota,zato sto se okrenuo i pokusao da da gol,ili zato sto je izgradio poziciju da primi loptu kad ga je cuvalo njihovo krilo od kog je jaci 200 puta. 3 puta sudija ne daje 2min Alzircima za ruku u glavu naseg beka prilikom suta,3 puta!
Njaka nas na izvodjenjima prekrsaja i time sprecava i iznenadjenje i moguce kontre u datim situacijama.
Toliko o tome.
Momci su realno poginuli na terenu,i SVAKA IM CAST STO SU OVO OVAKO DOBILI!
Igra obecava,brza tranzicija u prvom poluvremenu,krila bolja od mog ocekivanja,bekovi standardno jaki,mada je bilo silovanja par,golman nek ostane samo na 50% onoga sto je veceras radio i bice najbolji na turniru,pivot izgleda ko seoski mesar,al je fajter vidi se iz aviona,i odlicno se snalazi.
A za sve ove neoptimiste,po dansnjim izdanjima zakljucuje se sledece:Rumunija je katastrofa,dobijamo bar 4+ razlike,oni igraju taj matori spori rukomet sto ovde dosta njih spominje,Hrvatska je danas bila ocajna,ali protiv nas ce sigurno igrati mnogo bolje i to ce sigurno biti jedna fenomenalno napeta utakmica u kojoj mozda brzom igrom imamo sanse,ali zato mislim da je Danska ipak prevelik protivnik za nas zasad,izuzetno dominantno igrali danas(protiv doduse totalnih autsajdera) ali su svejedno pokazali klasu,mada se nadam da gresim.

Uzdignite malo glave svi,nije bas fino sto svi pljujete repku vec na startu,cak i kad nema nekog razloga za to.Glave gore,bice i rezultatski bolje.Pa valjda svi zelimo isto :)
Pozdrav

big daddy

pre 13 godina

hajde ljudi ma dobro je, mi u svakom sportu pa i u rukometu igramo dosta losije protiv ekipa koje su slabije na papiru, a i ovo je tek prva na turniru, ubedjen sam da ce nasi biti najbolji kada to bude najpotrebnije...pozdrav iz RS...

MVP

pre 13 godina

Prva utakmica, nervoza,ocekivanja nacije. Imamo dobru ekipu, to niko ne moze da ospori. Sudije su imale malo cudan kriterijum i u 2-3 navrata kad smo trebali da da se odlijepimo svirali su u najmanju ruku sumnjive prekrsaje u napadu. Mislim da ovdje ima materijala da se napravi dobra ekipa. Po mom misljenju smo trebali vise da koristimo krila jer u onakvoj formaicji odbrane prednji igraci se tesko vracaju nazad i to ostavlja mnogo prostora krilima ali je onda tu potrebno da lopta mnogo brze ide od igraca do igraca. Sve u svemu mislim da mozemo obezbjediti odlazak na OI a sve preko toga je ogroman uspjeh.

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

makelela

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!
(realan, 14. januar 2011 23:20)

to si u pravu, sjecam se i utakmice u zagrebu kad su igrali sa poljacima u polufinalu gdje bi ih hrvati vjerovatno dobili jedva 1 razlike ili bi bili produzeci a sudije su im izmisljajuci iskljucenja i ko zna sta jos omogucili da dobiju 5-6 razlike. a i nije bacit ni to da uvijek upadaju u laksi dio zreba, ev sad kad pogledas ove dvije grupe sto se sastavlju oni imaju samo jednog konkurenta dansku a 2 idu dalje, a i danci ne spadaju u onu grupu najacih nego odmah do njih. a vam stave zajedno u grupu francusku,spaniju i njemacku.
jesu oni dobri al imaju oni puno tih nekih pogodnosti. tako isto je i barsa dobra a da joj nije bilo sudija nebi oni vidili ni jedno finale lige sampiona od ova sto su osvojili.

nikolaaaaaaa

pre 13 godina

Pazite ja sam vec stavio pare na nas da osvajaju iako imam nekih sumnji i pre pocetka a i sad su mi samo te sumnje potvrdili!!! Prvo i osnovno od cega cu poceti da je dobro sto smo dobili jednu ovakvu utakmicu!!! Setite se da smo mi gubili od Brazila i kojekakvih reprezentacija koje nece nikad u skorije vreme biti vrhunske!!! Dobro je da posle jedne ovakvo ocajno odigrane utakmice uspemo da dobijemo, to nam nije uspevalo dugo!!! Nemamo mi problema sa tim jacim reprezentacijama, nas jedini problem su reprezentacije koje protiv nas udju slobodno, samouvereno i jednostavno kad jos protivnici pocnu da sipaju golove mi pocnemo da uvidjamo kako cemo izgubiti i padnemo totalno!!! To se itekako vidi i ocigledno je!!! Kada god nasi uspeju da ne odbrane tri uzastopna napada odmah im pada koncetracija u odbrani, odmah gube samopouzdanje u napadu jer znaju da ako ne daju gol primaju ga sigurno!!! Imamo problema sa samopouzdanjem i to se odrazava na igru!!! Nisu to losi igraci, pola reprezentacije nam igra kljucne uloge u jakim evropskim ekipama tako da je nemoguce da preko noci zaborave da igraju rukomet!!! Problem kao i uvek za nase rukometase krece iz glave!!! Jednostavno momci imaju zelju da pokazu naciji da se kod nas igra i rukomet ali usled velikih licnih ocekivanja i dokazivanja ne uspeju da daju rezultate jer ni oni ne veruju toliko u njihovu celinu!!! Ma oni samo treba da se opuste, da misle da ce svaki sut pocepati mrezu, da nijedan igrac nece dati gol, da ce protivnik lepo morati da popije silovite batine ako misli da ce da ih dobije i kad se tako igra onda se dize samopouzdanje, onda sve ulazi i dobijaju se utakmice!!! Jedino sto mene brine je sto u ekipi ne vidim nekog pobednika, nekoga ko ce da povede ekipu u pobedu i kad je najteze!!! ali ono sto me bodri je sto mislim da je rukomet jedini sport u kome se iz utakmice u utakmicu dokazuje da ekipi treba samo zajednistvo i moze se i bez vodje!!! E sad malo sa spekta igre ono sto skripi!!! Problema imamo sa ovim Afrikancima jer oni igraju tu zoni 321, koja izuzetno mnogo trci, a glavni problem je sto mi nemamo bekove brze, oni su razbijaci i treba nam jedan Balic koji puno improvizuje, koji prelazi igraca 1 na 1!!! Zato nam ta zona 321 ne lezi!!! Tu ti treba mnogo brzine, pretrcavanja protivnika, menjanja pozicija, ali nasi bekovi nisu ti tipovi igraca!!! Medjutim, evropske repke ne koriste nesto mnogo tu zonu, eventualno 10ak minuta u toku tekme zato mislim da cemo zaigrati mnogo bolje!!! Nasi igraci su stvoreni za odbrane 6-0 ili 5-1 jer svaki nas bek kada se priblizi unutar 9 metara moze da da gol kada god hoce!!! Samo se nadam da drugi selektori nisu videli da se mnogo mucimo sa 321 i da nece mnogo paznje dati toj odbrani!!! Zao mi je samo sto nije toliko ispraceno ovo prventstvo jer da se igra fudbal bilo bi 1000 komentara!!! Ali ja sam uz njih sve vreme, zelim da ih vidim kako grizu!!! Napred SRBIjA!!! DO POBEDE!!!!!!

Kokorayko

pre 13 godina

Dobro je,imamo i dalje šanse da se probijemo do drugog kruga,posle možemo da probamo nekako da dođemo do sedmog mesta koje vodi na olimpijske igre. Realno to je naš domet u ovom trenutku.
Momci,samo napred !

buda trener

pre 13 godina

voleo bi da gresim ali smatram da ce biti kao i sa fudbalerima na svetskom! sa ovakvom "leprsavom" igrom bolje odma da krenu kuci a mi svi da na miru gledamo rukomet i da se ne nerviramo zbog nasih!!!!

Vlado

pre 13 godina

Dajte, Srbi, čemu toliki defetizam, pa mučili smo se i mi protiv kojekakvih jazavaca pa smo na kraju osvajali medalje. Najvažnije je da imate pobjedu na kontu. Uostalom, nisam siguran ni da će Rumunjska protiv Alžira glatko dobiti, svašta je tu moguće. Svejedno mislim da ćete među 8 prvih, dalje od toga teško. Puno sreće protiv sviju, osim protiv nas!

zoki

pre 13 godina

Ljudi pa kakvi su vasi komentari,to je smijesno,pa sta vi ocekujete na prvom turniru sa novim trenerom,danas u rukometu prolazi samo kontunitet,a mi to nemamo jer dok su drugi igrali mi smo mjenjali trenere i pocinjali iz pocetka,zato pustite momke da odigraju kako znaju i umeju jer realno mi ovde nemozemo napraviti nesto veliko. Zasto su hrvati 1 favoriti a mi 9,pa bas zbog te stalnosti i trenerske filozofije koja traje godinama i jaka jaka odbrana sa brzim krilima. Pa njihov sadasnji trener je bio pomocni Cervaru i njegov igrac i sada nastavlja tu istu igru,a mi svaki turnir drugi trener. Zato sam i bio za Cvetkovica da ostane pa ne zato sto je Cvetkovic vec zato jer smo jedino sa njim odigrali odlicnu odbranu sa solidnim napadom za tada nas prvi turnir i tu smo trebali izdrazati pa bi danas svi vi pisali drugacije komentare!!! Zato i mrzim te Lude koke vode nase saveze i smisljeno nam unistavaju ekipni sport. Pozz za sve ljubitelje rukometa, a da jos nesto zasto su njemci na ovom turniru tek 11 favoriti i pored sto imaju najacu ligu i najbolje klubove,pa bas zbog toga sto sa maladom gardom nemogu preskociti ttaj kontuinitet sto trazi moderan rukomet.Napred momci 7 mjesto bice veliki rezultat i pocetak !

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

iz.prikrajka

pre 13 godina

Mnogo mrzim ove selektore iz fotelja, ove pesimiste sto jedva cekaju neki los rezultat pa da mogu da pljuju po igracima, selektoru...kao da oni sve znaju!

Iskreno ce nadam da ce biti bolje, ovo je tek pocetak, led je probijen pa polako.
Kod vecih utakmice bice i vise motivacije pa ce valjda biti lakse.

A Vukovic je rekao da ima "dzoker"-a(Bojinovica)...pa ako bude bilo potrebno, mozda dzoker pomogne...

Puno srece momcima u nastavku!

A vi satro-strucnjaci malo se primirite...;)

NAPRED SRBIJO!!! ;)

Poreč

pre 13 godina

Ajde,ajde. Ovo je prva na turniru i u biti ništa važno ni poraz ne bi značio jer se bodovi ne prenose. U Portugalu 2003. smo mi prvu tekmu izgubili protiv Argentine!! i postali svjetski prvaci jer smo se dizali i sve redom dalje dobili. Ono što može biti problem, koliko vidim, je jednolična igra u napadu i krizne minute kada će najjači napraviti razliku a protiv takvih više nema stizanja. Obrana će štimati ukoliko zaustavite lake golove iz kontri. Autoritet trenera mi je sumljiv kada on javno izjavi "zbog mira u kući na tribine ide treći golman" i taj nedostatak autoriteta može biti problem i dovesti do potopa. Rumunjsku će Srbija dobiti. Pripazite na brzo izvođenje s centra kada prime gol i ne razbraniti golmana nerezonskim šutevima. U napadu su bez ideje, šest puta u drugom poluvremenu im je sudac digao ruku. Lijevi vanjski ima sve ovlasti ali igra ko na pucačkom treningu. Pitanje je što i kako dalje kada dođu Šveđani, Poljaci?

Sale

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na slovenackoj televiziji. Gost pored komentatora je bio Tone Tiselj, bivsi selektor Slovenije. Reko je da ni ne vidi sistem igre u reprezentaciji Srbije, da Srbija sa ovakvim sistemom moze da pobedi jedino individualnim kvalitetom, jer ima odlicne igrace.

Vicente Calderon

pre 13 godina

Eh, šta reći...
Nisam za to da se odmah napadaju igrači i selektor, ali treba iskreno reći da je sramota pobediti Alžir samo jedan razlike. Međutim, ipak je ovo tek prva utakmica i ne treba prerano donositi zaključke. Na kraju krajeva, Hrvati su 2003. godine, kada su postali prvaci sveta, u prvom kolu izgubili od Argentine. Sve u svemu, u narednim utakmicama ćemo videti da li je ovo bio samo loš dan i pritisak zbog prve utakmice ili se mi u rukometu polako pretvaramo u ono što je Hrvatska u košarci.

ccccc

pre 13 godina

Pola vas ljudi nema veze sa vezom... Cuj ovog jedno Alzir amaterska ekipa... e moj covece Alzirci su Francuska skola,i ko se pokaze igra za Francuze,a Francuzi su jel sta? Svetski prvaci...molim lepo...svaka cast momci

villy

pre 13 godina

Zbog ovakvih komentara , novinara i ljudi koji samo znaju da kritikuju ovako nam i ide .Ko se razume u rukomet i malo video je da su se igraci stegli da ne moze biti gore .Pobeda je pobeda i to tako treba shvatiti a o igri kad budemo videli igru protiv neke normalne reprezentacije a ne ove indijanske odbrane Alzira .SVAKA CAST MOMCI

Anton

pre 13 godina

Doktore opet ti stvarno si dosadan.

Losi si navijac i patriot! Pravi navijac i patriot bi bio sa reprezenaciju u dobrom i zlu. Lako je navijati kada pobjedite u nekim sportovima, treba i navijat cak jos vise kad se i gubi.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prije nego je Hrvatska počela osvajati medalje jednu za drugom na jednom od SP-a završila je na zadnjem mjestu. A onda su odlučili da preokrenu stvari i to su i uradili. Za razliku od njih kada su nama krenula kola niz brdo iznova smo ponavljali jedne te iste greške. Samo budala ponavlja iste greške! Nemamo kvalitetne trenere, savez je odavno u rasulu a ruku na srce ali nemamo ni kvavlitetne igrače i nikoga nije briga za takvo očajno stanje u srpskom rukometu.
Takođe rukometu kao sportu u Srbiji se ne posvećuje toliko pažnje. Kao da neko uopšte ne želi napredak tog nekada uspješnog sporta u Srbiji. Utakmicu nisam gledao jer sam bio zauzet ali ispada da je bolje da nisam gledao. Nakon ovakve igre sumnjam da ću gledati utakmicu protiv Danske i Hrvatske.

Uplašili se Alžira!

O tempora o mores!

realan

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!

Croat

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!
(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Evo koliko je teško igrati protiv ekipe kao što je Alžir (rezultati sa SP 2009. u Hrvatskoj):

Poljska - Alžir 39:22 (-17)
Makedonija - Alžir 32:19 (-13)
Njemačka - Alžir 32:20 (-12)
Tunis - Alžir 36:25 (-11)

Baš je teško igrati protiv Alžira.

Paks

pre 13 godina

Kako jedan sportista poput Rastka Stojkovica moze da bude onako debeo? Mislim niti mu stoji stomak niti koristi a vidi se da mu smeta. Covek samo crveni i hoce al ne moze. E ko nama igra pivota pa Ratko Nikolic je za njega Cak Noris.

Serbia Forever

pre 13 godina

Predlazem sledece: pokupite se i svi kuci momentalno! Da se ne nerviramo toliko dok vas gledamo. svako prvenstvo isto, spori napadi, BEZ KONTRI, odbrana kao da nisu nista jeli danas. a protivnik(bilo koji,alzir je nebitan) STALNO, ali STALNO cepa kontre. Toliko me nervira kad nam daju golove iz kontri da je to strasno, a to se ponavlja evo zadnjih 5,6 god. Pa dokle vise? molim vas skratite i nase i vase muke

Srbin - Crna Gora

pre 13 godina

Svi ovi igraci izasli su iz domace lige, koja je, zna se kakva. Hrvati bar imaju Zagreb koji daje vrhunske igrace kao sto mi imamo Partizan u vaterpolu i zahvaljujuci njemu ostajemo u vrhu. Ovo nije losa igra reprezentacije, ovo je losa igra ljudi koji vode srpski rukomet. Glavu gore, gore ne moze.

Pedja80

pre 13 godina

Ljudi ajde dosta pljuvanja!Kao prvo na ovu indijansku zonu je vise nego tesko igrati,jako duboka prljava igra sa mnogo kontakta i sudija koji sve to dozvoljava i nesankcionise kako bi trebalo,kao drugo ovo je prva utakmica na prvenstvu koja je uvek teska ma s' kim da se igra a da to nije Australija!Nisam ni ja odusevljen,bili smo stegnuti,spori ali sam video stvari koje me raduju a to su napokon golovi iz kontre,malo brza tranzicija i ono sto posebno raduje a to su KRILA ,iako vidim da ovde mnogi opet pricaju da su nam krila bila zapostavljena samo ne znam koju su utakmicu oni gledali jer su danas krila dala 10ak golova od nasih 25,a i jedan od igraca uz Stanica koji je resio utakmicu je Prodanovic!!!Ubedjen sam da cemo protiv jacih selekcija igrati mnogo bolje,ko tako ne misli neka ni ne gleda !

micko

pre 13 godina

ma mi smo se malo sprdali sa njima,cak je nas selektor rekao da cemo pobediti sa jednim golom razlike. I da smo izgubili ne bi nam nista znacilo jer se bodovi prenose samo iz onih utakmica koje igramo protiv reprezentacija koje iduu sledecu fazu a to sigurno nisu alzir i australija. Bolje dasad ne trosimo snagu za ove utakmice. Predvidjam dobar plasman nasih igraca!

adrijan87

pre 13 godina

ljudi, igrali smo solidno...ali treba obratiti paznju na najvaznijoj cinjenici, a to je NAS GOLMAN...lik je branio kao lud,kao lud.zicere je skidao ko od sale.samo, ali samo zbog njega smo pobedili.da je bio prosecan samo, izgubili bi 2,3 pa i 4 razlike...glat...ali mislim da ce ova ekipa cudo napraviti...VOLIM TE SRBIJO

zali

pre 13 godina

ma bice ok kad proradi malo i ilic.ne znam sta mu je bilo danas ,obicno sutne bar 20 puta,danas i kad je trebalo nije sutirao... uvek smo imali problem sa tako dubokom odbranom.izgleda jako lose ali bice bolje

Rukometaš

pre 13 godina

Mi smo pobedili Alzir. Na proslom Svetskom prvenstvu izgubili smo od Brazila koji je 10 puta slabiji od ovog Alzira. Ne zaboravite da smo na Olimpijadi u Seulu 1988.pobedili Alzir sa golom razlike i taj go dali smo u zadnjoj sekundi /Smailagic/ i ako su igrali tada Vujovic,Rnic...

M82

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.
Nemamo igru,tačnije kreatora igre,sve nam se zasniva na bekovima.
Protiv Alžira smo se izvukli,protiv Danske,Hrvatske i Rumunije sa ovakvom igrom -nemoguće je izvući se.

bb

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem da već godinama imamo problema sa ovakvom odbranom.Na prošlom SP-u smo izgubili od Brazila kada su igrali odbranu 3-3, kao što je to večeras radio Alžir.Protiv Danske smo imali osam golova prednosti, a kada su zaigrali u ovoj formaciji, stigli su nas i pobedili.Naši šuteri, koji su nosioci igre, protiv ovakve odbrane ne mogu da dođu do izražaja, a krila koja služe upravo za ovakve situacije, iz nekog razloga veoma malo koristimo, a bilo je najava da će se igrati više preko njih.Nije ni čudo što već dugo nemamo rezultate na velikim takmičenjima, kada se uvek suočavamo sa istim problemom, kada nas protivnik juri po celom terenu.I šta sad da očekujemo od Hrvatske i Danske kada odgledaju ovu utakmicu, možda da igraju 6-0 ili 5-1 u odbrani i čekaju da ih zasipamo golovima sa devet metara, a Alžir im je već pokazao recept kako se igra protiv Srbije.Ima još dovoljno vremena da se reprezentacija koliko-toliko uigra i spremi za ovakve situacije, lopte za krila su najbolji odgovor na ovakvu postavku protivnika, a krajnje je vreme da napravimo neki šablon za ove situacije.U tome nismo uspeli sa Cvetkovićem, Hasanefendićem, a za Vukovića još ima vremena...

neko ko ima znanje

pre 13 godina

@(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Jesu sudije bile lose, ali se generalno sada mnogo vise tolerise snazno ulazenje u bekove u odnosu na vreme kad su igrali Portner, Vujovic i Jovica Cvetkovic, pa i Perunicic, Nedjo i Lisicic.
E, zato kad pritisnu Balica, Lackovica, Karabatica, koji svi do jednoga, a posebno onaj prvi znaju da sa zemlje iz koraka bez zaleta i pod faulom pogode ugao (za razliku od nasih bekova, kojima je skok-sut sveto pismo od kojeg se nikad ne odstupa), lopta na odbranu skoncentrisanu na sredinu za sekund stigne do neminovno slobodnih Abaloa, Zrnica, Strleka ili ko god vec igra na krilu! Alternativa - pivot (Vori) koji se u medjuvremenu OTVORI, a ne ZACEMENTIRA na crti!!!
Nemamo raznovrsnost na bekovskim pozicijama, osim mozda Vuckovica (Pribaka ne bih ni da komentarisem), svi nasi bekovi preferiraju skok-sut iz zaleta. Sa zemlje(a la Balic) - nista, iz koraka(Dusenbaev) - nista, skok-sut iz mesta (poput Narsisa, nekada Nemca Knora) - nista. U takvoj kompoziciji i bez zelje da se lopta brzo prenese na krilo, dok se pivot ni ne otvori, pa mu se lopta baci u bunar, ovo je logican ucinak u napadu na ovu alzirsku jurnjavu.
Odbrana je bila kakva-takva, Stanic je sejao i magiju, ali mu je u nekim situacijama pomagala odbrana jel su Arapi tukli iz bezveze situacija.

petar

pre 13 godina

od odlaska nedje jovanovica srbija nema vrhunskog srednjeg beka a ujedno i pravog vodju
Brinu me Danci a sto se Hrvata tice to ce sigurno biti nasa najbolja utakmica na prvenstvu i velika pobeda ali daleko smo mi od svetskog vrha

Bruka

pre 13 godina

Nije umalo bruka nego se bruka zaista dogodila! Protiv Alžira odigrati 25-24 je neviđena bruka. Ne mogu ni zamisliti šta će nam uraditi Danska, Hrvatska i Rumunija. Bolje da se nismo ni kvalifikovali i izbjegli ovu sramotu! Iskreno, nisam ni očekivao da ćemo proći grupu. Igra nam je očajna! Da stvar bude gora igra se uopšte ne mijenja od prvenstva do prvenstva. Kako napredovati ako se ne mijenja loša igra?

pablito

pre 13 godina

Jos jedno svetsko gde gledamo nase i eto jos jedne prilike za pljuvace i "strucnjake" da smaraju. da se uvede porez na njih eto nama punog budzeta.
Ili da se organizuje neko svetsko u pljuvanju i lupetanju? Lagano do zlata...

ypke

pre 13 godina

Zao mi je sto se blamiramo protiv ALzira!
I zao mi je sto cemo da ulupam pare za EP naredne godine!
Samo zato sto je rukomet najdosadniji sport na svetu,sa mnogo nedefinisanih pravila,gde drvosece bacaju loptu! bez tehnickih finoca!

branko

pre 13 godina

Они који мало дуже прате рукомет знају да је ово била једна од типичних утакмица наше екипе против ''дивљих'' афричких одбрана. Те утакмице су увек биле пуне нервозе, пуне стрепње и сталног чуђења како очигледно слабији противник коначно не положи оружје. Наши су их редовно добијали, али тешко, ето, баш тако као и данас. Мислим да је искусном вуку В.Вуковићу то било јасно и пре а и за време саме утакмице. Не знам са колико разлике ће Данци добити ове Алжирце, Данци можда знају како се игра против оваквих одбрана, али наши ту лекцију никад нису добро савладали. Но, ако се на саму игру наших могу ставити бројне примедбе, неки елементи су били беспрекорни: залагање, озбиљност, колективност, жеља за победом. Ту се заиста не би могла ставити примедба и да су изгубили. Шта ће бити даље? Гледао сам Румуне који сигурно нису бољи од нас. Данци су се поигравали са Аустралијанцима а Хрвати могу много боље, али је сигурно да много боље могу и наши, нарочито у утакмицама у којима се буде играо нормални рукомет а не ова чудновата јурњава по терену. Искрено, јако ми је драго што су Алжир претурили преко главе а освојени су важни, важни бодови.

monarhista

pre 13 godina

Komentari-standardno...ne bi mi bili Srbi kad ne bi pljuvali...Ljudi,ovo je tek prva utakmica. Mi imamo kvalitet, i videćete da ćemo da odigramo vrhunski kada to bude najpotrebnije. A onda ćete drugu pesmu da pevate i da dižete ekipu u nebesa.Budite bar jednom dosledni i podržite svoju reprezentaciju i kada joj ne ide baš sjajno. NAPRED SRBIJA!

dusan

pre 13 godina

Komentator teško pravi razliku između GOLMANA Stanića i desnog krila Stankovića, zatim neverovatno smara i ubija u pojam svojom pričom o međusobnim duelima ove dve ekipe dok je TAJM-AUT u toku, a mi pokušavamo da čuje koju pametnu od trenera Vukovića..

pozarevljanin

pre 13 godina

Ma bezi bre, kakav je ovo kukavicki rukomet, jeli rukometasi??? Alzira ste se uplasili??? Jedno, drugo, najsporija ste ekipa na prvenstvu, cak su i sudije bile brze od vas!

Ana

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota "selektori" iz fotelje, bitno je da samo popljujete. Pa ako znate bolje vi trenirajte i igrajte. Momci, prvi macici se bacaju u vodu, bitna je pobeda srecno u nastavku takmicenja

***

pre 13 godina

(dtb_pro, 14. januar 2011 21:58)

Ne lupaj, ako je nesto bilo dobro danas to su bila krila, ipak dali 11 golova! Osam vise nego sto sam ocekivao! A da su mogli da daju jos vise, mogli su! Mi smo spori, spori, najsporija reprezentacija na svetu! Uplasili se jednog Alzira, ma mrs bre...

Srbin

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...
(Rukometas, 14. januar 2011 22:26) Hahahahahahahaaahahhaahaha PA DAJ BRE MI SE MUCIMO PROTIV NAJSLABIJIH !!!!

boom

pre 13 godina

Trener se izgubio, pojma nema sta radi! Zalosno je ovo gledati, bez zezanja... I sta bi od onoga slogana: ima maksimalno da se borimo??? Ma daj, ufff.

vukasin

pre 13 godina

Jadno. Godine idu, a Srbija nastavlja da igra kao da su ovo 80/te godine proslog veka. Sporo, na bekove koji se rvu, tuku da bi sebi obezbedili sut. Krila su potpuno zapostavljena, pivoti jos vise...Nemamo ljudi SREDNJAKA, tj coveka koji gradi igru...Ili ga igra Bojinovic, koji to nije, ili Sesum koji to nije ili se dovode indijanci tipa Pribaka...Pogledajte na primeru Balica sta je vrhunski srednjak. Pa on odradjuje maltene svaki napad Hrvata. Odbrana je posebna prica. Porozna. Spora...I sta onda verde Vujun ili Ilic, kada su na deset metara i za prostor moraju da se biju. O Dancima i Hrvatima necu da pricam, oni su kilometrima ispres nas i bojim se ponizenja. A protiv Rumuna ce biti jako jako tesko. Sanse su pola pola. Nije ovo defetizam vec realnost. I nismo mi potcenili Alzir, vec smo odigrali sto odsto, da se ne zavaravamo. Dal je moguce da u nasem rukometu nema strucnjaka koji su u stanju da napravi modernu igru. Ispade da je sa Cvetkovicem to bar u fazi napada licilo na nesto. Ovo ne lici ni na sta.

Grupa smrti

pre 13 godina

Izvršen je žreb za naredno SP i Srbija se našla u grupi smrti sa Madagaskarom, Bruneima, Lihtenštajnom, Barbadosom i Burkinom Faso.
Kakva grupa, strašna grupa.

MichaelAngelo

pre 13 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485942#k4775160

potpuno se slazem! Posto i inace Srbija nije dostigla vecinu pokazatelja iz 1989. godine tako da su i nasi rukometasi odlucili da igraju rukomet iz tog perioda :)))))

nistaodsvega

pre 13 godina

Kakva igra.... Pa mi bolje da igramo sa 6 bekova, eventualno sa pivotom, ali krila nemaju nikakvu ulogu u ovoj ekipi. Cak ne ulaze na bekovske pozicije, pa da dodje do nekog mesanja odbrane. Nista... Imamo strasne bekove, ali ne moze se samo tako igrati. Procitani smo, i kad stane sut, mi ne znamo sta da radimo. Mora se nesto pod hitno menjati, jer ovako necemo ni u drugi krug proci! Ali cini mi se da je kasno da se menja nesto....

Mirko

pre 13 godina

Ma ljudi sta se lozite mi nismo ni blizu rukometnim zemljama poput Francuske,Danskepa i Hrvati su 20 godina ispred nas po igri i rezultatima,mi i dalje igramo sporo,bezidejno,panicno,i staromodno...pivoti su nam mali i slabi bekovi su dobri ali samo kad igraju za svoje klubove,krila skoro i da ne koristimo,sve u svemu napad bezidejan,odbrana ko sir...ako pobedimo kengure u nedelju utakmica sa rumunima je za nas finale SP..pozz

Ivan

pre 13 godina

Rezime utakmice: Odvalice nas i Hrvati i Danci i Rumuni jer mi nemamo pojma. Imamo 9 beka koja ne umeju da probiju jedan Alzir a od 3 krila koliko imamo jedan je pogodio sve sto je sutnuo. Navikli smo da sutiramo po sredini a moderan rukomet se igra kontrama i po krilima.

neko ko ima mozak

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!

Samba

pre 13 godina

Eto vam ga Šešum, na +5 dobija bespotrebno isključenje i Alžir pravi preokret, sad vode. Do kad će nam igrati ovakvi polovnjaci koji i neigraju za svoj klub. Što je još gore ne sluša ni selektora na tajmautu a u napadu teška divljina.

KEJSI

pre 13 godina

I pobedismo na kraju, jedva, ali u ovakvim utakmicama i jesu najvazniji bodovi, iako ovakva igra i ne obecava, ali Boze moj, ovo je prva utakmica, a mi smo tu utakmicu dobili, svaka cast Stanicu, mislim da je svojim odbranama omogucio ovu pobedu, IDEMO BRE!!!! SRBIJA!!!!!!

www.org

pre 13 godina

Bravo za pobedu ali igra jako losa. Danas slusam izjave nasih igraca kao lako cemo sa Alzirom,, ako treba njih da se bojimo nismo trebali ni igrati itd, itd... Zamalo da nam pokazu kako se igra. Mi sto pre shvatimo da vise nismo sila u rukometu i da su nam svi protivnici teski, to cemo pre da nesto i postignemo. Bice valjda bolje. Napred Srbija!!!

vuna

pre 13 godina

jesmo pobedili ali opet isto...igramo najsporiji i najbezidejniji rukomet na svetu! nemamo plejmejkera tj vizionara igre,a celu tekmu mu igra momir ilic,najsporiji rukometas na svetu! ne znam...lose nam se pise,jedino ako se nesto preko noci ne promeni...

van der berg

pre 13 godina

standardno lose. doduse, sta uopste ocekivati od trenera koji ima 52 godine, a u posljednjih 10 godina je vodio samo neki tim sa kipra, i to mozda citavu jednu sezonu. da sa njim igramo moderan rukomet?

soibiber

pre 13 godina

Znaci, dajte loptu bekovima, neka pucaju, pa sta bude! Place mi se...
(soibiber, 13. januar 2011 18:36)

Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-68)

Ovo je jos gore nego sto sam mislio! Ipak sam bio u pravu!

Sramota Srbije

pre 13 godina

Slozio bih se prvo sa ovim deckom za komentatora,cim ga cujem smuci mi se zivot!Ovo je takva banda, gora od fudbalera i nije mi jasno ko njima dozvoljava da se ovako odnose prema dresu koji je najveca svetinja!Jer je toliko ocigledno da svako vodi svoju politiku i da trener nema apsolutno nikakav autoritet i da se ponasaju bahato!A znam to iz pouzdanih izvora!Bolje je da se uopste ne kvalifikuju jer nas samo sramote!

Ilke

pre 13 godina

Uopste neznam zasto Vukovic forsira toliko Sesuma na poziciji srednjeg beka! Sesum ima odlican sut ali kretanje i kreativnost su mu na nivou levog beka. Vuckovic celu sezonu igra na poziciji srednjeg beka u najacoj ligi na svetu i ima fantasticnu statistiku. Zaista se nadam da ce dobiti vecu minutazu, jer momak je mnogo brzi i kreativniju od Sesuma. Moje misljenje je takodje da Vujin i Stojkovic nebi trebali da igraju odbranu(nikada ne igraju odbranu u svojim ekipama).Pozdrav

Garri Garrincha

pre 13 godina

"Posle početnog vođstva 4:0, prvi put ponovo vode..." (trenutak kada je Alžir u drugom poluvremenu poveo sa 19:18). Jedna od mnogobrojnih konstatacija komentatora (ko je gledao utakmicu, zna o kome se radi, da ga ne bih prozivao) ((-:

panmaric@gmail.com

pre 13 godina

Jedino je tesko odluciti ko je veceras bio gori - pristrasne kuvajtske sudije ili lenjosti pristrasni igraci Srbije. Biser veceri je - Pribak. Da li se taj covek upitao - Sta cu ja ovde?

Rukometas

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...

dtb_pro

pre 13 godina

@Srbin
Da se ne bih ponavljao, ako ne kontaš evo ti moj post prije početka prvenstva pa pročitaj:
http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485418#k4770064

Rezultat je dobar s obzirom na igru. Zaslužan za to je prvenstveno golman Stanić kojeg ostali iz ne znam kojih razloga uopšte ne doživljavaju kao saigrača, da ne kažem da ih boli... Kao svi su superstarovi, a on je bivši narkoman pa nije dobro društvo?!

Ali zato pivotmeni djeluju kao da su trenutni narkomani. Naročito onaj panj Stojković. Alžirci igraju toliko duboko 3-2-1 da je to zapravo 3-3, a ponekad nešto što bi se nazvalo 2-4, iako takvo nešto ni u udžbenicima ne postoji. Ali kad igraju protiv naših kod koji pivotmen kao duh stoji na 7 metara, prima loptu, a zatim gleda prema tribinama, ne bi li mu neko mahnuo ili pokazao kako dalje?! Samo jedna lopta na krilo i to na Nikčevića je bila dovoljna da pokaže da su krila toliko slobodna da mogu sa krenu sa pozicije beka i da uđu na crtu bez problema, ali kad bi naši bekovi znali d ai krila igraju. Odnosno kad bi im bar jedan selektor unazad 15 godina naglasio da to nije zabranjeno dodavanje...

Odoh gledati drugo poluvrijeme, ionako nikakve koristi od pisanja...

Srbin

pre 13 godina

Daj bre oavkvom igrom necemo dobiti ni Hrvate a kamoli Dance.Izgleda jos jedno lose SP (opet)A imamo takooo dobru ekipu ne kontam sta ne stima???!!!

Kiki Luxemburg

pre 13 godina

Momci odigrajte srcem za Urosa Mitrovica...Momak je zasluzio u ovom danu kada se rastao od oca...Urose,uz tebe smo SAUCESCE OD SVIH NAS.

Kiki Luxemburg

pre 13 godina

Momci odigrajte srcem za Urosa Mitrovica...Momak je zasluzio u ovom danu kada se rastao od oca...Urose,uz tebe smo SAUCESCE OD SVIH NAS.

Ivan

pre 13 godina

Rezime utakmice: Odvalice nas i Hrvati i Danci i Rumuni jer mi nemamo pojma. Imamo 9 beka koja ne umeju da probiju jedan Alzir a od 3 krila koliko imamo jedan je pogodio sve sto je sutnuo. Navikli smo da sutiramo po sredini a moderan rukomet se igra kontrama i po krilima.

Srbin

pre 13 godina

Daj bre oavkvom igrom necemo dobiti ni Hrvate a kamoli Dance.Izgleda jos jedno lose SP (opet)A imamo takooo dobru ekipu ne kontam sta ne stima???!!!

pozarevljanin

pre 13 godina

Ma bezi bre, kakav je ovo kukavicki rukomet, jeli rukometasi??? Alzira ste se uplasili??? Jedno, drugo, najsporija ste ekipa na prvenstvu, cak su i sudije bile brze od vas!

KEJSI

pre 13 godina

I pobedismo na kraju, jedva, ali u ovakvim utakmicama i jesu najvazniji bodovi, iako ovakva igra i ne obecava, ali Boze moj, ovo je prva utakmica, a mi smo tu utakmicu dobili, svaka cast Stanicu, mislim da je svojim odbranama omogucio ovu pobedu, IDEMO BRE!!!! SRBIJA!!!!!!

dtb_pro

pre 13 godina

@Srbin
Da se ne bih ponavljao, ako ne kontaš evo ti moj post prije početka prvenstva pa pročitaj:
http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485418#k4770064

Rezultat je dobar s obzirom na igru. Zaslužan za to je prvenstveno golman Stanić kojeg ostali iz ne znam kojih razloga uopšte ne doživljavaju kao saigrača, da ne kažem da ih boli... Kao svi su superstarovi, a on je bivši narkoman pa nije dobro društvo?!

Ali zato pivotmeni djeluju kao da su trenutni narkomani. Naročito onaj panj Stojković. Alžirci igraju toliko duboko 3-2-1 da je to zapravo 3-3, a ponekad nešto što bi se nazvalo 2-4, iako takvo nešto ni u udžbenicima ne postoji. Ali kad igraju protiv naših kod koji pivotmen kao duh stoji na 7 metara, prima loptu, a zatim gleda prema tribinama, ne bi li mu neko mahnuo ili pokazao kako dalje?! Samo jedna lopta na krilo i to na Nikčevića je bila dovoljna da pokaže da su krila toliko slobodna da mogu sa krenu sa pozicije beka i da uđu na crtu bez problema, ali kad bi naši bekovi znali d ai krila igraju. Odnosno kad bi im bar jedan selektor unazad 15 godina naglasio da to nije zabranjeno dodavanje...

Odoh gledati drugo poluvrijeme, ionako nikakve koristi od pisanja...

vuna

pre 13 godina

jesmo pobedili ali opet isto...igramo najsporiji i najbezidejniji rukomet na svetu! nemamo plejmejkera tj vizionara igre,a celu tekmu mu igra momir ilic,najsporiji rukometas na svetu! ne znam...lose nam se pise,jedino ako se nesto preko noci ne promeni...

Poreč

pre 13 godina

Ajde,ajde. Ovo je prva na turniru i u biti ništa važno ni poraz ne bi značio jer se bodovi ne prenose. U Portugalu 2003. smo mi prvu tekmu izgubili protiv Argentine!! i postali svjetski prvaci jer smo se dizali i sve redom dalje dobili. Ono što može biti problem, koliko vidim, je jednolična igra u napadu i krizne minute kada će najjači napraviti razliku a protiv takvih više nema stizanja. Obrana će štimati ukoliko zaustavite lake golove iz kontri. Autoritet trenera mi je sumljiv kada on javno izjavi "zbog mira u kući na tribine ide treći golman" i taj nedostatak autoriteta može biti problem i dovesti do potopa. Rumunjsku će Srbija dobiti. Pripazite na brzo izvođenje s centra kada prime gol i ne razbraniti golmana nerezonskim šutevima. U napadu su bez ideje, šest puta u drugom poluvremenu im je sudac digao ruku. Lijevi vanjski ima sve ovlasti ali igra ko na pucačkom treningu. Pitanje je što i kako dalje kada dođu Šveđani, Poljaci?

Grupa smrti

pre 13 godina

Izvršen je žreb za naredno SP i Srbija se našla u grupi smrti sa Madagaskarom, Bruneima, Lihtenštajnom, Barbadosom i Burkinom Faso.
Kakva grupa, strašna grupa.

vukasin

pre 13 godina

Jadno. Godine idu, a Srbija nastavlja da igra kao da su ovo 80/te godine proslog veka. Sporo, na bekove koji se rvu, tuku da bi sebi obezbedili sut. Krila su potpuno zapostavljena, pivoti jos vise...Nemamo ljudi SREDNJAKA, tj coveka koji gradi igru...Ili ga igra Bojinovic, koji to nije, ili Sesum koji to nije ili se dovode indijanci tipa Pribaka...Pogledajte na primeru Balica sta je vrhunski srednjak. Pa on odradjuje maltene svaki napad Hrvata. Odbrana je posebna prica. Porozna. Spora...I sta onda verde Vujun ili Ilic, kada su na deset metara i za prostor moraju da se biju. O Dancima i Hrvatima necu da pricam, oni su kilometrima ispres nas i bojim se ponizenja. A protiv Rumuna ce biti jako jako tesko. Sanse su pola pola. Nije ovo defetizam vec realnost. I nismo mi potcenili Alzir, vec smo odigrali sto odsto, da se ne zavaravamo. Dal je moguce da u nasem rukometu nema strucnjaka koji su u stanju da napravi modernu igru. Ispade da je sa Cvetkovicem to bar u fazi napada licilo na nesto. Ovo ne lici ni na sta.

Garri Garrincha

pre 13 godina

"Posle početnog vođstva 4:0, prvi put ponovo vode..." (trenutak kada je Alžir u drugom poluvremenu poveo sa 19:18). Jedna od mnogobrojnih konstatacija komentatora (ko je gledao utakmicu, zna o kome se radi, da ga ne bih prozivao) ((-:

branko

pre 13 godina

Они који мало дуже прате рукомет знају да је ово била једна од типичних утакмица наше екипе против ''дивљих'' афричких одбрана. Те утакмице су увек биле пуне нервозе, пуне стрепње и сталног чуђења како очигледно слабији противник коначно не положи оружје. Наши су их редовно добијали, али тешко, ето, баш тако као и данас. Мислим да је искусном вуку В.Вуковићу то било јасно и пре а и за време саме утакмице. Не знам са колико разлике ће Данци добити ове Алжирце, Данци можда знају како се игра против оваквих одбрана, али наши ту лекцију никад нису добро савладали. Но, ако се на саму игру наших могу ставити бројне примедбе, неки елементи су били беспрекорни: залагање, озбиљност, колективност, жеља за победом. Ту се заиста не би могла ставити примедба и да су изгубили. Шта ће бити даље? Гледао сам Румуне који сигурно нису бољи од нас. Данци су се поигравали са Аустралијанцима а Хрвати могу много боље, али је сигурно да много боље могу и наши, нарочито у утакмицама у којима се буде играо нормални рукомет а не ова чудновата јурњава по терену. Искрено, јако ми је драго што су Алжир претурили преко главе а освојени су важни, важни бодови.

neko ko ima mozak

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!

Srbin - Crna Gora

pre 13 godina

Svi ovi igraci izasli su iz domace lige, koja je, zna se kakva. Hrvati bar imaju Zagreb koji daje vrhunske igrace kao sto mi imamo Partizan u vaterpolu i zahvaljujuci njemu ostajemo u vrhu. Ovo nije losa igra reprezentacije, ovo je losa igra ljudi koji vode srpski rukomet. Glavu gore, gore ne moze.

adrijan87

pre 13 godina

ljudi, igrali smo solidno...ali treba obratiti paznju na najvaznijoj cinjenici, a to je NAS GOLMAN...lik je branio kao lud,kao lud.zicere je skidao ko od sale.samo, ali samo zbog njega smo pobedili.da je bio prosecan samo, izgubili bi 2,3 pa i 4 razlike...glat...ali mislim da ce ova ekipa cudo napraviti...VOLIM TE SRBIJO

Pedja80

pre 13 godina

Ljudi ajde dosta pljuvanja!Kao prvo na ovu indijansku zonu je vise nego tesko igrati,jako duboka prljava igra sa mnogo kontakta i sudija koji sve to dozvoljava i nesankcionise kako bi trebalo,kao drugo ovo je prva utakmica na prvenstvu koja je uvek teska ma s' kim da se igra a da to nije Australija!Nisam ni ja odusevljen,bili smo stegnuti,spori ali sam video stvari koje me raduju a to su napokon golovi iz kontre,malo brza tranzicija i ono sto posebno raduje a to su KRILA ,iako vidim da ovde mnogi opet pricaju da su nam krila bila zapostavljena samo ne znam koju su utakmicu oni gledali jer su danas krila dala 10ak golova od nasih 25,a i jedan od igraca uz Stanica koji je resio utakmicu je Prodanovic!!!Ubedjen sam da cemo protiv jacih selekcija igrati mnogo bolje,ko tako ne misli neka ni ne gleda !

Rukometas

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...

profesor fiskulture

pre 13 godina

@MOMO
@SIUX

Ma, ja se slazem sa vama, da nam treba trener MODERNOG rukometa, makar iz inostranstva, ali za svako dobro jelo potrebni su dobri sastojci!
Na sta ce naici? Na to da nam iz skole izlaze igraci NEOBUCENI za moderan rukomet.
Pa, kod nas se na treninzima dece do u tancine usavrsava trokorak (ne kazem da ga ne treba znati). Pa, ko ce bre danas da te pusti da mu ti "trokoracas" pored zone???
Ili, kaze mi jedan trener (veoma uspesne) kadetske ekipe: "e taj ce da bude igrac, ima da naraste do 196 i vise". A Ljubo Vranjes bek od 166 davao po 10 golova po mecu. To dete vec sad forsa teretanu i izgledace kao svetski sampion u superteskoj kategoriji, kao i vecina nasih bekova!?
Zato cim neki debeljuca dodje da trenira rukomet mi se odmah radujemo potenijalnom reprezentativnom pivotu... Prototip modernog pivota je Igor Vori, a ne Madjar Gal ili islandski pivot!
Neko ce reci:kako onda nasi igraci igraju u najvecim klubovima? Lako, vrhunska ekipa danasnjice moze da istrpi jednog (2 vec tesko) "truta", koji ce sluciti za bombardovanje. Ostali bekovi u tom slucaju moraju biti izuzetno pokretljivi! Nasi bekovi uopste ne ukrstaju, zakucani su za poziciju, to vise ne prolazi...
Sa krilima se uopste kod nas ne radi, cudo je da jos uvek ima kakvih-takvih igraca. Vrhunske ekipe posle dobre odbrane uglavnom preko golmana bace 15-tak kontri, od toga 5 propadnu, ali postignu 10 golova!
Konacno, plejmejker: jedan je Ivano Balic i ne moze se tek tako stvoriti. Ko je medjutim "plej" Francuza? Karabatic? Danaca? Trend u modernom rukometu je da se igra brzo, u takvoj igri nema plejmejkera, tacnije svi su plejevi!!!
Posto vecina ovde nije "per tu" sa rukometom, primer iz fudbala (u njeg' se svi razumedu): kod 2. gola Barse protiv Reala(5:0) za 50-ak sekundi, igraci Barselone razmenili su 28 tacnih pasova do realizacije. Prostor od 60-ak metara se osvajao pasom, 1. ili 2. loptom, ne driblingom! Pa, ko je plej Barse? Cavi? Iniesta? Mesi? Odgovor: niko i svi! Ova trojka (plus Pedro i Vilja) ima pravo da igra 1 na 1(dribla) ali samo u i nadomak 16-erca protivnika. Vezni igraci tipa Piksi, Prosinecki, Boban i sl. koji su "jeli" loptu i uspesno je cuvali po 10-ak i vise sekundi danas ne piju vodu u svetskom fudbalu, vec brzi veznjaci koji magiju moraju da stvore u 1. ili 2. dodiru. Cilj Barselone i spanske reprezentacije je da igrac protivnicke ekipe uopste ne dodje u situaciju da bude u kontaktu sa igracem koji ima loptu, cak ni faul da napravi!
Slicno je u danasnjem rukometu: cilj bekova je da serijom kretnji, ukrstanja, tacnih i brzih DODAVANJA (a nikako RVANJEM sa protivnikom i cupanjem iz njegovih ruku) dodju u situaciju da igrac (bek, krilo, pivot nebitno) stvori cistu poziciju za otvoren sut.
E tu brzinu, tecnost i tacnost u napadu mi nemamo i za to nije kriv niko od nasih bekova pojedinacno, vec ceo sistem rada jos od pionirskog uzrasta u rukometu, koji nije na vreme modernizovan. Brzina u rukometu i drugim sportovima u XXI veku odnose pobedu nad snagom.
I zato bi strani trener brzo otisao, kada bi video da ovde ima posla sa superteskasima na beku, seoskim mesarima kako neko rece na pivotu i neobucenim pilicima na krilu.

www.org

pre 13 godina

Bravo za pobedu ali igra jako losa. Danas slusam izjave nasih igraca kao lako cemo sa Alzirom,, ako treba njih da se bojimo nismo trebali ni igrati itd, itd... Zamalo da nam pokazu kako se igra. Mi sto pre shvatimo da vise nismo sila u rukometu i da su nam svi protivnici teski, to cemo pre da nesto i postignemo. Bice valjda bolje. Napred Srbija!!!

Mirko

pre 13 godina

Ma ljudi sta se lozite mi nismo ni blizu rukometnim zemljama poput Francuske,Danskepa i Hrvati su 20 godina ispred nas po igri i rezultatima,mi i dalje igramo sporo,bezidejno,panicno,i staromodno...pivoti su nam mali i slabi bekovi su dobri ali samo kad igraju za svoje klubove,krila skoro i da ne koristimo,sve u svemu napad bezidejan,odbrana ko sir...ako pobedimo kengure u nedelju utakmica sa rumunima je za nas finale SP..pozz

dusan

pre 13 godina

Komentator teško pravi razliku između GOLMANA Stanića i desnog krila Stankovića, zatim neverovatno smara i ubija u pojam svojom pričom o međusobnim duelima ove dve ekipe dok je TAJM-AUT u toku, a mi pokušavamo da čuje koju pametnu od trenera Vukovića..

petar

pre 13 godina

od odlaska nedje jovanovica srbija nema vrhunskog srednjeg beka a ujedno i pravog vodju
Brinu me Danci a sto se Hrvata tice to ce sigurno biti nasa najbolja utakmica na prvenstvu i velika pobeda ali daleko smo mi od svetskog vrha

Samba

pre 13 godina

Eto vam ga Šešum, na +5 dobija bespotrebno isključenje i Alžir pravi preokret, sad vode. Do kad će nam igrati ovakvi polovnjaci koji i neigraju za svoj klub. Što je još gore ne sluša ni selektora na tajmautu a u napadu teška divljina.

Ana

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota "selektori" iz fotelje, bitno je da samo popljujete. Pa ako znate bolje vi trenirajte i igrajte. Momci, prvi macici se bacaju u vodu, bitna je pobeda srecno u nastavku takmicenja

panmaric@gmail.com

pre 13 godina

Jedino je tesko odluciti ko je veceras bio gori - pristrasne kuvajtske sudije ili lenjosti pristrasni igraci Srbije. Biser veceri je - Pribak. Da li se taj covek upitao - Sta cu ja ovde?

nistaodsvega

pre 13 godina

Kakva igra.... Pa mi bolje da igramo sa 6 bekova, eventualno sa pivotom, ali krila nemaju nikakvu ulogu u ovoj ekipi. Cak ne ulaze na bekovske pozicije, pa da dodje do nekog mesanja odbrane. Nista... Imamo strasne bekove, ali ne moze se samo tako igrati. Procitani smo, i kad stane sut, mi ne znamo sta da radimo. Mora se nesto pod hitno menjati, jer ovako necemo ni u drugi krug proci! Ali cini mi se da je kasno da se menja nesto....

realan

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!

soibiber

pre 13 godina

Znaci, dajte loptu bekovima, neka pucaju, pa sta bude! Place mi se...
(soibiber, 13. januar 2011 18:36)

Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-68)

Ovo je jos gore nego sto sam mislio! Ipak sam bio u pravu!

boom

pre 13 godina

Trener se izgubio, pojma nema sta radi! Zalosno je ovo gledati, bez zezanja... I sta bi od onoga slogana: ima maksimalno da se borimo??? Ma daj, ufff.

Rukometaš

pre 13 godina

Mi smo pobedili Alzir. Na proslom Svetskom prvenstvu izgubili smo od Brazila koji je 10 puta slabiji od ovog Alzira. Ne zaboravite da smo na Olimpijadi u Seulu 1988.pobedili Alzir sa golom razlike i taj go dali smo u zadnjoj sekundi /Smailagic/ i ako su igrali tada Vujovic,Rnic...

ccccc

pre 13 godina

Pola vas ljudi nema veze sa vezom... Cuj ovog jedno Alzir amaterska ekipa... e moj covece Alzirci su Francuska skola,i ko se pokaze igra za Francuze,a Francuzi su jel sta? Svetski prvaci...molim lepo...svaka cast momci

zg slavac

pre 13 godina

Kako vi srbi pretjerujete, kad pobijedite najbolji ste na svijetu, kad se dogodi ovako nešto krenu pljuvači, potop, katastrofa.

Mi smo prvu tekmu zgubili od Argentine pa osvojili SP. Previše dramatizirate, i te izjave da su alžirci najslabiji su ružno omalažavanje totalna glupost.

Pazite se Stamate jer lik pegla po golu sa centra, uvalio nam 7 komada.

Ej realist@ nemoj se ubuduće blamirati, ako je za tebe Hrvatska samo prsječna ekipa bez Balića, ostavi se rukometa ili barem komentiranja, pa češ imati vremena proučiti što znače Duvnjak, Vori, Lacković a uskoro i Štrlek

Bruka

pre 13 godina

Nije umalo bruka nego se bruka zaista dogodila! Protiv Alžira odigrati 25-24 je neviđena bruka. Ne mogu ni zamisliti šta će nam uraditi Danska, Hrvatska i Rumunija. Bolje da se nismo ni kvalifikovali i izbjegli ovu sramotu! Iskreno, nisam ni očekivao da ćemo proći grupu. Igra nam je očajna! Da stvar bude gora igra se uopšte ne mijenja od prvenstva do prvenstva. Kako napredovati ako se ne mijenja loša igra?

patriot

pre 13 godina

@porec: svaka ti cast burezeru na komentaru!!!

@nikolaaaaa: korektna analiza

Lepo je procitati kad ljudi kulturno i strucno daju komentare. Tako treba komentarisati a i kritikovati.

Ima po meni jos nesto kljucno u danasnjem rukometu, a to je golman! Zato su i Francuzi, koji po meni ne igraju bas neki dobar rukomet, i osvajali tako puno medalja. Omajer je uvek bio mozda i najbolji golman prventsva.
Mislim da Hrvati zbog toga nece uzeti zlato, iako je Balic (za mene najbolji rukometas koji je ikad igrao) opet u dobroj formi. Iako Lackovic trenutno igra svoj najbolji rukomet, iako sa Vorijem imaju ekstra pivotmena.
Za zlato nemaju golmana.

Mi imamo solidnu ekipu i po meni je dobro sto nismo pobedili Alzir +15. Dobro je da se videlo gde su nam problemi u napadu (3-2-1 odbrana) Tacno je da bekovi a pogotovo srednji bek na takvu odbranu mora da igra veoma kreativno.
Nadam se da nam je golman "proradio" jer ce to biti jedna od najvaznijih pozicija u toku prvenstva.
Inace po individualnoj klasi uopste ne trebamo da se plasimo niokoga:

Ilic:
vec godinama u najboljoj ligi i gra na visokom nivou i u najboljem klubu.

Vujin:
najperspektivniji desni bek na svetu. Potpisao za Kil. A trazili su ga svi.

Stojkovic:
Iskusan i pogotovo fizicki veoma jak pivotmen (mislim da su juce trebali vise da igraju na njega)

Sesum/Rnic
Sasvim OK

Nickevic/Prodanovi itd.
Sasvim OK

Znaci stabilna odbrana sa jakim golmanom, i malo kreativne taktike na ofanzivnu odbranu i normalno uvek treba i malo srece :-)

Pozdrav svim pravim ljubiteljima rukometa i sporta

villy

pre 13 godina

Zbog ovakvih komentara , novinara i ljudi koji samo znaju da kritikuju ovako nam i ide .Ko se razume u rukomet i malo video je da su se igraci stegli da ne moze biti gore .Pobeda je pobeda i to tako treba shvatiti a o igri kad budemo videli igru protiv neke normalne reprezentacije a ne ove indijanske odbrane Alzira .SVAKA CAST MOMCI

Croat

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!
(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Evo koliko je teško igrati protiv ekipe kao što je Alžir (rezultati sa SP 2009. u Hrvatskoj):

Poljska - Alžir 39:22 (-17)
Makedonija - Alžir 32:19 (-13)
Njemačka - Alžir 32:20 (-12)
Tunis - Alžir 36:25 (-11)

Baš je teško igrati protiv Alžira.

Sale

pre 13 godina

Prva utakmica, slaba motivacija, podsvjesno podcjenjivanje, agresivan protivnik = ovaj rezulatat. Bilo bi neozbiljno i nezrelo prognozirati iduće utakmice na temelju ove protiv Alžira. Dajem glavu na panj, ako ne bude protiv Hrvata egal tekma gol za gol. Stvar je u glavama, tijela su istrenirana. Želim još samo spomenuti da ovo Svjetsko prvenstvo igra 24 ekipe i Ivano Balić.

Hrvat

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.

neko ko ima oci

pre 13 godina

Prvo cu da se osetim slobodnim da u istom mahu prokomentarisem 99% ovih komentara sa jednom recenicom. VI LJUDI POJMA NEMATE O OVOM SPORTU!
Cak sta vise,veoma mi je drago sto ovako veli jedan skup forumasa a ne pravih sportista i ljubitelja sporta.
Kao prvo,svi ste zapeli,ocajan rezultat,katastrofa,svi ce nas nakantati itd. a to sve zbog drame na kraju i rezultata koji ste videli tj. tih SAMO +1 za nas.
Neko je fino rekao da je Alzir Francuska skola,ali nije napomenuo jos i da smo mi danas sa ovakvom igrom i golmanom koji je abnormalno branio,njih dobili bar 15 razlike. Mnogi ce se sad pomisliti da sam lud.Nisam.Ako pogledate kriterijum sudjenja u ovom sportu,i kakav je sinoc bio,to je blago receno skandal!15 razlike nas je ostetio sudijski par iz renomirane rukometne velesile.
Neko ko nema pojma o rukometu,to mozda i ne vidi,ali nije isto kad igrac vuce na sebi igraca i sudija pre nego sto ovaj zverskim naporima dodje do prilike za gol,sve sa alzircem na sebi,pa posle 5 metara "umiranja" od napora,sudija to prekine i vrati ga na pocetak svirajuci tek tad faul nedavsi mu ni priliku da da gol posle svega,ili alzircima istu stvar pusti,da im da sutaju na gol!,pa ako ga daju super,ako ne (odbrana ili promasaj) onda im fino da faul,i ponovni napad...nije lose...u jednom trenutku je bio odnos suteva 30-38 za Alzir,to vam vec sve govori.Samo to,pa nije isto stanje stvari vec.
Drugo,onako divljacka odbrana s jedne strane,i nasa recimo samo neagresivna (to je po meni jedini elemenat u kom nismo zadovoljili),da ne bude sankcionisana ni deseti deo koliko je zasluzila,fauli u napadu naseg pivota,zato sto se okrenuo i pokusao da da gol,ili zato sto je izgradio poziciju da primi loptu kad ga je cuvalo njihovo krilo od kog je jaci 200 puta. 3 puta sudija ne daje 2min Alzircima za ruku u glavu naseg beka prilikom suta,3 puta!
Njaka nas na izvodjenjima prekrsaja i time sprecava i iznenadjenje i moguce kontre u datim situacijama.
Toliko o tome.
Momci su realno poginuli na terenu,i SVAKA IM CAST STO SU OVO OVAKO DOBILI!
Igra obecava,brza tranzicija u prvom poluvremenu,krila bolja od mog ocekivanja,bekovi standardno jaki,mada je bilo silovanja par,golman nek ostane samo na 50% onoga sto je veceras radio i bice najbolji na turniru,pivot izgleda ko seoski mesar,al je fajter vidi se iz aviona,i odlicno se snalazi.
A za sve ove neoptimiste,po dansnjim izdanjima zakljucuje se sledece:Rumunija je katastrofa,dobijamo bar 4+ razlike,oni igraju taj matori spori rukomet sto ovde dosta njih spominje,Hrvatska je danas bila ocajna,ali protiv nas ce sigurno igrati mnogo bolje i to ce sigurno biti jedna fenomenalno napeta utakmica u kojoj mozda brzom igrom imamo sanse,ali zato mislim da je Danska ipak prevelik protivnik za nas zasad,izuzetno dominantno igrali danas(protiv doduse totalnih autsajdera) ali su svejedno pokazali klasu,mada se nadam da gresim.

Uzdignite malo glave svi,nije bas fino sto svi pljujete repku vec na startu,cak i kad nema nekog razloga za to.Glave gore,bice i rezultatski bolje.Pa valjda svi zelimo isto :)
Pozdrav

SIUX

pre 13 godina

Kao što sam i pretpostavio gledajući pripremne utakmice kad su svi likovali protiv Rusa.Demode rukomet u napadu,vrlo gusto,bez širine i sa puno kontakta.Ovakvu divlju zonu zonu razbijamo iz deveterca,tj.iz mesta(Šešum) što, bukvalno tera u puno faulova,trošenje snage,u batine...Vujinovi golovi su mahom bili na nepostavljenu ili polupostavljenu zonu,kad mu Moša ukrsti,a Mošini iz polukontakta(znači na silu i na suvi kvalitet).Pivot daleko iako je duboka zona davala prostora...
Sve u svemu,ne bih ovo nazvao bezidejnom igrom,igra se vežba,a ovo ne liči ni na šta.Imam utisak da su sve akcije dogovorene 5min pre početka meča i iz glave.Nema polaza u smislu-kad je 3-2-1 igamo to,kad je 5+1 igramo to,na 6-0 napadamo ovako...sve je ostavljeno samim igračima,Šešum krene u jaču sa srednjeg,pa iz polufaula je pusti Vujinu,ovaj pas ka Moši,a on umesto da stoji široko,pa da taj pas pomeri zonu,on se prestroji već na srednjeg i tu ga hvataju u faul na 10m.Nema akcija koje su konkretne,nema ljuljanja zone,nema akcija koje su zasnovane na odvlačenju i širokom pasu...Problem je u tome što je ovo rukomet pravljen za doba našeg trenera,kad se 6-0 iralo 'blokerski' bez izlaska i 'seckanja' igrača 2 i 5 u odbrani 6-0,odnosno halfova u 3-2-1 i sad kad dodje ozbiljna ekipa koja dobro čita polaze biće-ajoj nama!Dancima ćemo dati 5 kontri direktno u ruke-potpisujem.
Odbrana će da se već nekako složi,Ćurković i Ilić prave razliku(i prava je šteta što ne igraju zajedno u 6-0),ali taj napad nikada i neće doći na svoje dok ne shvatimo da naš problem zapravo nisu igrači,već struka.Nisam protiv Vukovića jer je apsolutno nebitno ko će biti trener,s obzirom da mi nemamo moderne trenere.Mi trebamo dovesti nekog Serdarušića,Petkovića(što ne i Linu?) da nam napravi sistem i igru i uz njega školovati nekog trenera sa jasnom svešću šta je ozbiljan rukomet.Takav neko je možda Butulija,ali ako bi on i došao,bojim se da se pola igrača ne bi ni odazvalo,s obzorm da je u pitanju totalistista i neko ko ne bi istrpeo to da su Ilić i Vujin veće zvezde od njega i to bi se kad-tad ispoljilo.
Ipak,i pored toga,mi to moramo pokušati i time nešto i žrtvovati, jer ovako,svetlo se neće videti još jako dugo.

Vicente Calderon

pre 13 godina

Eh, šta reći...
Nisam za to da se odmah napadaju igrači i selektor, ali treba iskreno reći da je sramota pobediti Alžir samo jedan razlike. Međutim, ipak je ovo tek prva utakmica i ne treba prerano donositi zaključke. Na kraju krajeva, Hrvati su 2003. godine, kada su postali prvaci sveta, u prvom kolu izgubili od Argentine. Sve u svemu, u narednim utakmicama ćemo videti da li je ovo bio samo loš dan i pritisak zbog prve utakmice ili se mi u rukometu polako pretvaramo u ono što je Hrvatska u košarci.

Sramota Srbije

pre 13 godina

Slozio bih se prvo sa ovim deckom za komentatora,cim ga cujem smuci mi se zivot!Ovo je takva banda, gora od fudbalera i nije mi jasno ko njima dozvoljava da se ovako odnose prema dresu koji je najveca svetinja!Jer je toliko ocigledno da svako vodi svoju politiku i da trener nema apsolutno nikakav autoritet i da se ponasaju bahato!A znam to iz pouzdanih izvora!Bolje je da se uopste ne kvalifikuju jer nas samo sramote!

pazi jure trica - hvala mate!

pre 13 godina

Vidim hrvati su kao i uvek zainteresovani sta srbi misli,( da nisu ne bi visili na srpskom sajtu), mislim da znaju da im je taj rukomet zadnji bastion ali i da znaju da ce pre ili kasnije gledati srbe i na tom tronu, kao sto su uglavnom i navikli da rade. Znaju hrvati da je to samo pitanje vremena...

zali

pre 13 godina

ma bice ok kad proradi malo i ilic.ne znam sta mu je bilo danas ,obicno sutne bar 20 puta,danas i kad je trebalo nije sutirao... uvek smo imali problem sa tako dubokom odbranom.izgleda jako lose ali bice bolje

Sale

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na slovenackoj televiziji. Gost pored komentatora je bio Tone Tiselj, bivsi selektor Slovenije. Reko je da ni ne vidi sistem igre u reprezentaciji Srbije, da Srbija sa ovakvim sistemom moze da pobedi jedino individualnim kvalitetom, jer ima odlicne igrace.

Vlado

pre 13 godina

Dajte, Srbi, čemu toliki defetizam, pa mučili smo se i mi protiv kojekakvih jazavaca pa smo na kraju osvajali medalje. Najvažnije je da imate pobjedu na kontu. Uostalom, nisam siguran ni da će Rumunjska protiv Alžira glatko dobiti, svašta je tu moguće. Svejedno mislim da ćete među 8 prvih, dalje od toga teško. Puno sreće protiv sviju, osim protiv nas!

rukometas86

pre 13 godina

Odgovor Goranu:
E pa Gorane to sto ti ne bi zvao Vuckovica to je samo tvoja neinformisanost i nedovoljno poznavanje ovog sporta...Decko je za tvoju informaciju drugi strelac najjace lige na svetu!!! i zaslusuje mnogo vecu minutazu i mnogo vece postovanje nego sto kod nas u repki ima....ali verovatno nema nekoga da ga progura...
i sasvim je solidno a u odnosu na druge bekove mogu slobodno reci odlicno odigrao juce!!!!!

MichaelAngelo

pre 13 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485942#k4775160

potpuno se slazem! Posto i inace Srbija nije dostigla vecinu pokazatelja iz 1989. godine tako da su i nasi rukometasi odlucili da igraju rukomet iz tog perioda :)))))

Ilke

pre 13 godina

Uopste neznam zasto Vukovic forsira toliko Sesuma na poziciji srednjeg beka! Sesum ima odlican sut ali kretanje i kreativnost su mu na nivou levog beka. Vuckovic celu sezonu igra na poziciji srednjeg beka u najacoj ligi na svetu i ima fantasticnu statistiku. Zaista se nadam da ce dobiti vecu minutazu, jer momak je mnogo brzi i kreativniju od Sesuma. Moje misljenje je takodje da Vujin i Stojkovic nebi trebali da igraju odbranu(nikada ne igraju odbranu u svojim ekipama).Pozdrav

Azrael,Split

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)
# Link koment
čOVJEK JE ZAMJENIO HUMOR ZA SARKAZAM al nemoras odma pljuvat cijelu naciju,,,,, ej brate 2011. je godina CHILL!!!

haha

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)

pravi se javili! :)

Srbin

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...
(Rukometas, 14. januar 2011 22:26) Hahahahahahahaaahahhaahaha PA DAJ BRE MI SE MUCIMO PROTIV NAJSLABIJIH !!!!

ypke

pre 13 godina

Zao mi je sto se blamiramo protiv ALzira!
I zao mi je sto cemo da ulupam pare za EP naredne godine!
Samo zato sto je rukomet najdosadniji sport na svetu,sa mnogo nedefinisanih pravila,gde drvosece bacaju loptu! bez tehnickih finoca!

manuel

pre 13 godina

Gledao sam odje utakmice, HRV-RUM i SRB-ALŽ, i mogu vam reci da igrate isti rukomet kao oni, dva odlicna vanjska i to je to, nema vise opasnosti niti sa jedne strane, sto je premalo za veci domet, pogledajte nas, jucer je strlek dao 8 sutra ce lackovic, vori, valcic, zrnic.. prvise ovistie o ilicu i vujinu! bio je jedan komentar da imamo lagani zdrijeb.. pa uz nas je tu svedska(domacin, izuzetno bitan faktor)poljska(bronca sa sp)danska, a tamo uz fra jedino spanjolska i eventualno island (ako izdrzi ritam, vec su stari), njemci su tu sa pomladenom ekipom i bas nemaju neke vece sanse! sto se nase medusobne utakmice tice, tu ce biti svega, mada smo mi dvije klase ispred vas, to su posebne utakmice di igra hladna glava!
budimo realni, nemate bas velike sanse da uhvatite kval za OI!

Cozma

pre 13 godina

Alzir ce pobediti Rumune i namuciti Hrvatsku zestoko, sta moze Ivano Balic protiv tako borbene odbrane, skidam kapu Alzircima, odbrana vise nego dobra...

Serbia Forever

pre 13 godina

Predlazem sledece: pokupite se i svi kuci momentalno! Da se ne nerviramo toliko dok vas gledamo. svako prvenstvo isto, spori napadi, BEZ KONTRI, odbrana kao da nisu nista jeli danas. a protivnik(bilo koji,alzir je nebitan) STALNO, ali STALNO cepa kontre. Toliko me nervira kad nam daju golove iz kontri da je to strasno, a to se ponavlja evo zadnjih 5,6 god. Pa dokle vise? molim vas skratite i nase i vase muke

Paks

pre 13 godina

Kako jedan sportista poput Rastka Stojkovica moze da bude onako debeo? Mislim niti mu stoji stomak niti koristi a vidi se da mu smeta. Covek samo crveni i hoce al ne moze. E ko nama igra pivota pa Ratko Nikolic je za njega Cak Noris.

zoki

pre 13 godina

Ljudi pa kakvi su vasi komentari,to je smijesno,pa sta vi ocekujete na prvom turniru sa novim trenerom,danas u rukometu prolazi samo kontunitet,a mi to nemamo jer dok su drugi igrali mi smo mjenjali trenere i pocinjali iz pocetka,zato pustite momke da odigraju kako znaju i umeju jer realno mi ovde nemozemo napraviti nesto veliko. Zasto su hrvati 1 favoriti a mi 9,pa bas zbog te stalnosti i trenerske filozofije koja traje godinama i jaka jaka odbrana sa brzim krilima. Pa njihov sadasnji trener je bio pomocni Cervaru i njegov igrac i sada nastavlja tu istu igru,a mi svaki turnir drugi trener. Zato sam i bio za Cvetkovica da ostane pa ne zato sto je Cvetkovic vec zato jer smo jedino sa njim odigrali odlicnu odbranu sa solidnim napadom za tada nas prvi turnir i tu smo trebali izdrazati pa bi danas svi vi pisali drugacije komentare!!! Zato i mrzim te Lude koke vode nase saveze i smisljeno nam unistavaju ekipni sport. Pozz za sve ljubitelje rukometa, a da jos nesto zasto su njemci na ovom turniru tek 11 favoriti i pored sto imaju najacu ligu i najbolje klubove,pa bas zbog toga sto sa maladom gardom nemogu preskociti ttaj kontuinitet sto trazi moderan rukomet.Napred momci 7 mjesto bice veliki rezultat i pocetak !

majkl

pre 13 godina

jednostavno, trebamo biti zadovoljni, pobeda je pobeda, odbrana 321 ili 33 je najgora po nasu repku, bekovi su nam ubedljivo najveci adut ali protiv tih odbrana jako je tesko odigrati, videlo se da trener vukovic nije spremio ekipu za ovako nesto, ne brinite se, bice bolje ja verujem u ovu ekipu, tek je prvi mec.... i jos nesto pribak nema veze sa zivotom, bolje da je spori bojinovic igrao

neko ko ima znanje

pre 13 godina

@(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Jesu sudije bile lose, ali se generalno sada mnogo vise tolerise snazno ulazenje u bekove u odnosu na vreme kad su igrali Portner, Vujovic i Jovica Cvetkovic, pa i Perunicic, Nedjo i Lisicic.
E, zato kad pritisnu Balica, Lackovica, Karabatica, koji svi do jednoga, a posebno onaj prvi znaju da sa zemlje iz koraka bez zaleta i pod faulom pogode ugao (za razliku od nasih bekova, kojima je skok-sut sveto pismo od kojeg se nikad ne odstupa), lopta na odbranu skoncentrisanu na sredinu za sekund stigne do neminovno slobodnih Abaloa, Zrnica, Strleka ili ko god vec igra na krilu! Alternativa - pivot (Vori) koji se u medjuvremenu OTVORI, a ne ZACEMENTIRA na crti!!!
Nemamo raznovrsnost na bekovskim pozicijama, osim mozda Vuckovica (Pribaka ne bih ni da komentarisem), svi nasi bekovi preferiraju skok-sut iz zaleta. Sa zemlje(a la Balic) - nista, iz koraka(Dusenbaev) - nista, skok-sut iz mesta (poput Narsisa, nekada Nemca Knora) - nista. U takvoj kompoziciji i bez zelje da se lopta brzo prenese na krilo, dok se pivot ni ne otvori, pa mu se lopta baci u bunar, ovo je logican ucinak u napadu na ovu alzirsku jurnjavu.
Odbrana je bila kakva-takva, Stanic je sejao i magiju, ali mu je u nekim situacijama pomagala odbrana jel su Arapi tukli iz bezveze situacija.

Anton

pre 13 godina

Doktore opet ti stvarno si dosadan.

Losi si navijac i patriot! Pravi navijac i patriot bi bio sa reprezenaciju u dobrom i zlu. Lako je navijati kada pobjedite u nekim sportovima, treba i navijat cak jos vise kad se i gubi.

iz.prikrajka

pre 13 godina

Mnogo mrzim ove selektore iz fotelja, ove pesimiste sto jedva cekaju neki los rezultat pa da mogu da pljuju po igracima, selektoru...kao da oni sve znaju!

Iskreno ce nadam da ce biti bolje, ovo je tek pocetak, led je probijen pa polako.
Kod vecih utakmice bice i vise motivacije pa ce valjda biti lakse.

A Vukovic je rekao da ima "dzoker"-a(Bojinovica)...pa ako bude bilo potrebno, mozda dzoker pomogne...

Puno srece momcima u nastavku!

A vi satro-strucnjaci malo se primirite...;)

NAPRED SRBIJO!!! ;)

big daddy

pre 13 godina

hajde ljudi ma dobro je, mi u svakom sportu pa i u rukometu igramo dosta losije protiv ekipa koje su slabije na papiru, a i ovo je tek prva na turniru, ubedjen sam da ce nasi biti najbolji kada to bude najpotrebnije...pozdrav iz RS...

Zvezdapadalica

pre 13 godina

Kao prvo: ne pljujemo! Vec kritiziramo LOSU igru nase reprezentacije. Ova igra nije za POHVALU. I to bas zato sto volimo svoju zemlju.
Kao drugo: posto se malo razumem u rukomet, mogu samo sledece da kazem. Nemamo SISTEM igre, nemamo sirok izbor kvalitetnih igraca na nekim pozicijama su samo poletarci i nemamo takticki spremnu repku. Na to dodje manjak spremnosti i motivacije. Da vas podsetim: na tajm autu pokazuje selektor na greske a tu neki igrac gleda uokolo na sta ga ovaj opominje da ga slusa (pre kraja utakmice). Manjak koncebtracije. To su na zalost svih nas DUHOVI iz proslosti sto se ponavljaju.
A to je rezultat sistema rada u savezu i rada sa mladima.

I ako sam sad pokazao na greske, nisam pljuvator vec patriota. A ovo sto vidim me samo boli.

monarhista

pre 13 godina

Komentari-standardno...ne bi mi bili Srbi kad ne bi pljuvali...Ljudi,ovo je tek prva utakmica. Mi imamo kvalitet, i videćete da ćemo da odigramo vrhunski kada to bude najpotrebnije. A onda ćete drugu pesmu da pevate i da dižete ekipu u nebesa.Budite bar jednom dosledni i podržite svoju reprezentaciju i kada joj ne ide baš sjajno. NAPRED SRBIJA!

Eh

pre 13 godina

Ne znam jel su gore igrali ovi nasi ili ovaj sto je komentarisao utakmicu. Najbolje mi bilo kada rece - pa ovi arbitri nikako da oduzmu loptu, a Alzir nema 10 sekundi kako sutirao prema golu u blok. Ili ono koliko su nasi postigli golova u ligi sampiona. Pa kakve veze ima koliko su postigli, pa najmanje je bitno tko sutira, bitna je sama akcija. I celo vreme na arbitre, a nasi daju loptu ovima iz Alzira i nabijaju se u znjih. Pa dobro da i visoka trava nije bila problem...
I kakvo lozenje na Hrvate ?!? To jedino, ako Hrvati pobede sami sebe. Ovo kod nas ne znas gde je glava, a gde rep. Od krila nista, od razigravaca nista, obrana jos gora. Samo sut spolja. Sva sreca pa Alzir i nema nesto dobrog golmana koji bi poskidao te suteve spolja.

***

pre 13 godina

(dtb_pro, 14. januar 2011 21:58)

Ne lupaj, ako je nesto bilo dobro danas to su bila krila, ipak dali 11 golova! Osam vise nego sto sam ocekivao! A da su mogli da daju jos vise, mogli su! Mi smo spori, spori, najsporija reprezentacija na svetu! Uplasili se jednog Alzira, ma mrs bre...

nikolaaaaaaa

pre 13 godina

Pazite ja sam vec stavio pare na nas da osvajaju iako imam nekih sumnji i pre pocetka a i sad su mi samo te sumnje potvrdili!!! Prvo i osnovno od cega cu poceti da je dobro sto smo dobili jednu ovakvu utakmicu!!! Setite se da smo mi gubili od Brazila i kojekakvih reprezentacija koje nece nikad u skorije vreme biti vrhunske!!! Dobro je da posle jedne ovakvo ocajno odigrane utakmice uspemo da dobijemo, to nam nije uspevalo dugo!!! Nemamo mi problema sa tim jacim reprezentacijama, nas jedini problem su reprezentacije koje protiv nas udju slobodno, samouvereno i jednostavno kad jos protivnici pocnu da sipaju golove mi pocnemo da uvidjamo kako cemo izgubiti i padnemo totalno!!! To se itekako vidi i ocigledno je!!! Kada god nasi uspeju da ne odbrane tri uzastopna napada odmah im pada koncetracija u odbrani, odmah gube samopouzdanje u napadu jer znaju da ako ne daju gol primaju ga sigurno!!! Imamo problema sa samopouzdanjem i to se odrazava na igru!!! Nisu to losi igraci, pola reprezentacije nam igra kljucne uloge u jakim evropskim ekipama tako da je nemoguce da preko noci zaborave da igraju rukomet!!! Problem kao i uvek za nase rukometase krece iz glave!!! Jednostavno momci imaju zelju da pokazu naciji da se kod nas igra i rukomet ali usled velikih licnih ocekivanja i dokazivanja ne uspeju da daju rezultate jer ni oni ne veruju toliko u njihovu celinu!!! Ma oni samo treba da se opuste, da misle da ce svaki sut pocepati mrezu, da nijedan igrac nece dati gol, da ce protivnik lepo morati da popije silovite batine ako misli da ce da ih dobije i kad se tako igra onda se dize samopouzdanje, onda sve ulazi i dobijaju se utakmice!!! Jedino sto mene brine je sto u ekipi ne vidim nekog pobednika, nekoga ko ce da povede ekipu u pobedu i kad je najteze!!! ali ono sto me bodri je sto mislim da je rukomet jedini sport u kome se iz utakmice u utakmicu dokazuje da ekipi treba samo zajednistvo i moze se i bez vodje!!! E sad malo sa spekta igre ono sto skripi!!! Problema imamo sa ovim Afrikancima jer oni igraju tu zoni 321, koja izuzetno mnogo trci, a glavni problem je sto mi nemamo bekove brze, oni su razbijaci i treba nam jedan Balic koji puno improvizuje, koji prelazi igraca 1 na 1!!! Zato nam ta zona 321 ne lezi!!! Tu ti treba mnogo brzine, pretrcavanja protivnika, menjanja pozicija, ali nasi bekovi nisu ti tipovi igraca!!! Medjutim, evropske repke ne koriste nesto mnogo tu zonu, eventualno 10ak minuta u toku tekme zato mislim da cemo zaigrati mnogo bolje!!! Nasi igraci su stvoreni za odbrane 6-0 ili 5-1 jer svaki nas bek kada se priblizi unutar 9 metara moze da da gol kada god hoce!!! Samo se nadam da drugi selektori nisu videli da se mnogo mucimo sa 321 i da nece mnogo paznje dati toj odbrani!!! Zao mi je samo sto nije toliko ispraceno ovo prventstvo jer da se igra fudbal bilo bi 1000 komentara!!! Ali ja sam uz njih sve vreme, zelim da ih vidim kako grizu!!! Napred SRBIjA!!! DO POBEDE!!!!!!

vodja!!!

pre 13 godina

Nasi se nisu snasli sa njihovom odbranom 3+3, jednostavno, izbacili su nam glavne igrace iz igre, zaustavili su nam protok lopte, i samim tim smanjili mogucnost kombinatorike! Vecina lopti je isla Vujinu, koji se na kraju i izmorio, morali bi Ilic i Sesum da prorade! Krila bi trebali vise koristiti, jer su vrlo kvalitetna i efikasna! Sto se odbrane tice, slabo zatvaramo, ruke su nam veci deo vremena dole, ali zato imamo vrhunskog golmana!!! Alzir pa sta, i oni su ljudi i oni igraju rukomet, dobili smo ih na kvalitet! Nadam se da ce svaka sledeca utakmica biti bolja, da se necemo gubiti u zadnjih 10-15 minuta igre, treba biti optimista!!!
Napred Srbijo!!!

hrvoje hrvatinić

pre 13 godina

susjedi,nemojte tako pljuvati po svojim rukometašima...pa vaš izbornik je rekao da će rasturiti hrvatsku. mislim,mi hrvati drhtimo...evo,balić,vori,lacković i ekipa unaprijed potpisuju poraz do tri gola razlike protiv vas. jel to pošteno od nas hrvata? mislim ono...ja vas molim da nas pobijedite,ali nemojte nas rasturiti kao što ste rasturili vele silu rukometa alžir!! pozz od susjeda

bb

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem da već godinama imamo problema sa ovakvom odbranom.Na prošlom SP-u smo izgubili od Brazila kada su igrali odbranu 3-3, kao što je to večeras radio Alžir.Protiv Danske smo imali osam golova prednosti, a kada su zaigrali u ovoj formaciji, stigli su nas i pobedili.Naši šuteri, koji su nosioci igre, protiv ovakve odbrane ne mogu da dođu do izražaja, a krila koja služe upravo za ovakve situacije, iz nekog razloga veoma malo koristimo, a bilo je najava da će se igrati više preko njih.Nije ni čudo što već dugo nemamo rezultate na velikim takmičenjima, kada se uvek suočavamo sa istim problemom, kada nas protivnik juri po celom terenu.I šta sad da očekujemo od Hrvatske i Danske kada odgledaju ovu utakmicu, možda da igraju 6-0 ili 5-1 u odbrani i čekaju da ih zasipamo golovima sa devet metara, a Alžir im je već pokazao recept kako se igra protiv Srbije.Ima još dovoljno vremena da se reprezentacija koliko-toliko uigra i spremi za ovakve situacije, lopte za krila su najbolji odgovor na ovakvu postavku protivnika, a krajnje je vreme da napravimo neki šablon za ove situacije.U tome nismo uspeli sa Cvetkovićem, Hasanefendićem, a za Vukovića još ima vremena...

iggy

pre 13 godina

Mogli biste bar u jednoj kratkoj vesti da napisete ostale rezultate sa SP a ne samo sta su Hrvati uradili, da li su lepo rucali, kad su imali trening...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prije nego je Hrvatska počela osvajati medalje jednu za drugom na jednom od SP-a završila je na zadnjem mjestu. A onda su odlučili da preokrenu stvari i to su i uradili. Za razliku od njih kada su nama krenula kola niz brdo iznova smo ponavljali jedne te iste greške. Samo budala ponavlja iste greške! Nemamo kvalitetne trenere, savez je odavno u rasulu a ruku na srce ali nemamo ni kvavlitetne igrače i nikoga nije briga za takvo očajno stanje u srpskom rukometu.
Takođe rukometu kao sportu u Srbiji se ne posvećuje toliko pažnje. Kao da neko uopšte ne želi napredak tog nekada uspješnog sporta u Srbiji. Utakmicu nisam gledao jer sam bio zauzet ali ispada da je bolje da nisam gledao. Nakon ovakve igre sumnjam da ću gledati utakmicu protiv Danske i Hrvatske.

Uplašili se Alžira!

O tempora o mores!

M82

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.
Nemamo igru,tačnije kreatora igre,sve nam se zasniva na bekovima.
Protiv Alžira smo se izvukli,protiv Danske,Hrvatske i Rumunije sa ovakvom igrom -nemoguće je izvući se.

MOMA

pre 13 godina

Sa ovakvom igrom nigde nećemo stići, sporo, bezidejno, jednom rečju strašno, gajimo jako sličan stil igre, ako ne i 1/1 kao braća Rusi i to ne samo u rukometu nego u svim sportovima. Rusi već dugo nisu postigli nikakav uspeh na prvenstvima, a evo ove godine se čak nisu ni kvalifikovali, sve navodi na to da se i mi za dve - tri godine nećemo čak ni pojavljivati na najvećim svetskim takmičenjima, jednostavno ni mi ni oni ne možemo da se modernizujemo da se prilagodimo da je došla jedna sasvim nova era rukometa, era u kojoj ne igra snaga i samo snaga, neka brzina, pregled igre i agilnost, ipak za nas još uvek ima nade da se isčupamo, možda dovođenje nekog stranog selektora ne bi bilo loše za promenu, mislim da ne bi bio loše neki skandinavski selektor zato što su oni odavno prihvatili brz rukomet, pa makar on bio i trener trećeligaša.

Зоран С.Шоргић

pre 13 godina

Пре 3 дана рекох у Блицу и Монду да ће бити светско чудо ако наши прођу први круг.Добио сам много минуса и понеки плус али ја опет тврдим да наши немогу победити иоле озбиљнију репрезентацију.Дај боже да погрешим али видећете ускоро.

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

Kokorayko

pre 13 godina

Dobro je,imamo i dalje šanse da se probijemo do drugog kruga,posle možemo da probamo nekako da dođemo do sedmog mesta koje vodi na olimpijske igre. Realno to je naš domet u ovom trenutku.
Momci,samo napred !

djole

pre 13 godina

Ne spominjite Cvetkovića molim vas! Neko je ovde igrao da smo sa njim igrali solidnu odbranu. Pa dok je on bio selektor nije bilo utakmice u kojoj nismo primili bar 30 golova i to od pacerskih reprezentacija (mislim da smo od Izraela u kvalifikacijama primili 36). Igra u napadu je bila divljanje, krila su dobijala lopte svake prestupne godine. Jedini razlog zbog kojeg je ostvario ''solidan'' rezultat je što su ostale reprezentacije potcenile individualni kvalitet i motivaciju igrača. Ovde ja ne vidim neki napredak u odnosu na prethodno takmičenje. Podstio bih da na prethodnom takmičenju nije igrao Vujin, naš najbolji bek. I dalje nemamo rešenje za duboku odbranu, i dalje nam treba mnogo vremena da lopta dođe do krila koja su stalno slobodna. Bekovi su nam prespori i predvidi (zalet i skok-šut sa 9 metara).

uvijek pukovnik

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

hehe jarane,ono u Zagrebu Europsko prvenstvo u vaterpolu i 00,4 sekunde prije kraja smo dobili Uzbekistan??Heee,pa treci smo na svjetu u nogometu,to je zapisano zlatnim slovima uz zlatnu kopacku Davoru Sukeru;-)u kosarci ste BILI,znaci bili neko i nesta,a sada unazad 7 godina sta ste??Cetvrtfinale je vama uspijeh??Ne,nama to nije uspijeh,ili pukovnik il pokojnik samo kod nad vrijedi!!

http://www.youtube.com/watch?v=FFqD1aj0GOw

ZRENJANIN

pre 13 godina

ljudi zasto se svadjate ko je bolji u kojim sportovima, mozemo sami konstatovati da smo mi balkanci realno izuzetno dobru u svim sportovima uprkos besparici nemastini

buda trener

pre 13 godina

voleo bi da gresim ali smatram da ce biti kao i sa fudbalerima na svetskom! sa ovakvom "leprsavom" igrom bolje odma da krenu kuci a mi svi da na miru gledamo rukomet i da se ne nerviramo zbog nasih!!!!

Vatrena rukometasica

pre 13 godina

Iako smo startovali lose, ipak smo pokazali timski duh i naravno uz fenomenalne odbrane Stanica i odlicnu igru naseg blaga Vujina, ipak smo ostvarili pobedu. Napred momci!

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

Garri Garrincha

pre 13 godina

E, da... Moram samo i ja nešto da "konstatujem"... Isti komentar, koji sam ovde postavio 14. januara, u 22:28, "iskopirao" sam i na sajt RTS-a... I, šta mislite, da li je objavljen ???

Imate samo jednom pravo da pogađate ((-:

Uzgred budi rečeno... "Javni servis građana" ima najšaljivije komentatore !!!

van der berg

pre 13 godina

standardno lose. doduse, sta uopste ocekivati od trenera koji ima 52 godine, a u posljednjih 10 godina je vodio samo neki tim sa kipra, i to mozda citavu jednu sezonu. da sa njim igramo moderan rukomet?

MVP

pre 13 godina

Prva utakmica, nervoza,ocekivanja nacije. Imamo dobru ekipu, to niko ne moze da ospori. Sudije su imale malo cudan kriterijum i u 2-3 navrata kad smo trebali da da se odlijepimo svirali su u najmanju ruku sumnjive prekrsaje u napadu. Mislim da ovdje ima materijala da se napravi dobra ekipa. Po mom misljenju smo trebali vise da koristimo krila jer u onakvoj formaicji odbrane prednji igraci se tesko vracaju nazad i to ostavlja mnogo prostora krilima ali je onda tu potrebno da lopta mnogo brze ide od igraca do igraca. Sve u svemu mislim da mozemo obezbjediti odlazak na OI a sve preko toga je ogroman uspjeh.

Eto ti sad

pre 13 godina

Eee dao Boga da osvojimo ovo prvenstvo...Isti ovi pljuvaci,krenuli bi sa hvalospevima...Ne krivim nikog,takav sam i ja,takav je CEO NAROD!!!

realan

pre 13 godina

Ej zg slavac@,sve to stoji vezano za Duvnjaka,Vorija i ostale,ali nebrojano puta sam gledao tekme kad oni zakazu,Balic je taj koji lomi utakmice,pa valjda ti kao "strucnjak"to vidis da je Balic mozak ekipe.Tako da bili zivi pa videli kad Balic ne bude igrao,kakva ce te reprezentacija biti!Uz naravno onu moju konstataciju, da kad je frka, tu su sudije da priskoce!

peropletex16

pre 13 godina

zast vi srbi uopce mislite da ce te vi uspjeti izdržati 60 minuta protiv hrvatske igrat cete 50-45 minuta a onda ce sirina hrvatske jednostavno pobijedit srbiju a onaj sto je rekao da ce hrvatska uskoro gledat srbiju na tronu nek vidi rezultate mladjih selekcija

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

Ja licno mislim da smo igrali sa lopatama bas LOPATAMA ne loptama u rukama izbejzbolovali bi makar jedno 50 golova :P

makelela

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!
(realan, 14. januar 2011 23:20)

to si u pravu, sjecam se i utakmice u zagrebu kad su igrali sa poljacima u polufinalu gdje bi ih hrvati vjerovatno dobili jedva 1 razlike ili bi bili produzeci a sudije su im izmisljajuci iskljucenja i ko zna sta jos omogucili da dobiju 5-6 razlike. a i nije bacit ni to da uvijek upadaju u laksi dio zreba, ev sad kad pogledas ove dvije grupe sto se sastavlju oni imaju samo jednog konkurenta dansku a 2 idu dalje, a i danci ne spadaju u onu grupu najacih nego odmah do njih. a vam stave zajedno u grupu francusku,spaniju i njemacku.
jesu oni dobri al imaju oni puno tih nekih pogodnosti. tako isto je i barsa dobra a da joj nije bilo sudija nebi oni vidili ni jedno finale lige sampiona od ova sto su osvojili.

Goran

pre 13 godina

Ekipa nije losa,trener takodje...Ali s' obzirom kakav nam je savez i grupa nisam bas optimista.Ako prodjemo grupu puna kapa..Samo Vuckovic...pa ne bih ga nikad zvao,koliko kikseva,promasaja...Ali nadajmo se ipak da nisam u pravu

pablito

pre 13 godina

Jos jedno svetsko gde gledamo nase i eto jos jedne prilike za pljuvace i "strucnjake" da smaraju. da se uvede porez na njih eto nama punog budzeta.
Ili da se organizuje neko svetsko u pljuvanju i lupetanju? Lagano do zlata...

micko

pre 13 godina

ma mi smo se malo sprdali sa njima,cak je nas selektor rekao da cemo pobediti sa jednim golom razlike. I da smo izgubili ne bi nam nista znacilo jer se bodovi prenose samo iz onih utakmica koje igramo protiv reprezentacija koje iduu sledecu fazu a to sigurno nisu alzir i australija. Bolje dasad ne trosimo snagu za ove utakmice. Predvidjam dobar plasman nasih igraca!

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

crniris

pre 13 godina

Dobili smo utakmicu to je najvažnije, ipak je prva utakmica bila, jednostavno netreba izvlačiti zaključke nakon samo ove odigrane utakmice.Protiv jačih protivnmika videćemo njihovo pravo lice jer očito tada dajemo najviše od sebe :))

ninoslav

pre 13 godina

Dobro smo prosli!Sa ili bez takticke postavke napad na duboke zonske formacije(igra sa 2 pivota,igra bez lopte-kretanje igraca bez lopte ...)ne moze se lako pobediti i pored izvanredne odbrane golmana.Mora da su Vukovic i Jordovic imali ovu temu kad su polagali za trenera i da su pali na ispitu,izuzev ako im Dr Markovic Sasa nije progledao kroz prste.Nije bilo sistema u igri na duboku zonu Alzira. Ne znam da li nas je Tunis pobedio u obe pripremne utakmice sa ovakvom odbranom, ako jeste pametnom je bilo dovoljno vremena da se takticki pripremi za takvu odbranu.Prosecan gledalac rukometa u Sabcu zna kako se napada na duboku zonu.

Srbin

pre 13 godina

Daj bre oavkvom igrom necemo dobiti ni Hrvate a kamoli Dance.Izgleda jos jedno lose SP (opet)A imamo takooo dobru ekipu ne kontam sta ne stima???!!!

ypke

pre 13 godina

Zao mi je sto se blamiramo protiv ALzira!
I zao mi je sto cemo da ulupam pare za EP naredne godine!
Samo zato sto je rukomet najdosadniji sport na svetu,sa mnogo nedefinisanih pravila,gde drvosece bacaju loptu! bez tehnickih finoca!

realan

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!

Hrvat

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.

Bruka

pre 13 godina

Nije umalo bruka nego se bruka zaista dogodila! Protiv Alžira odigrati 25-24 je neviđena bruka. Ne mogu ni zamisliti šta će nam uraditi Danska, Hrvatska i Rumunija. Bolje da se nismo ni kvalifikovali i izbjegli ovu sramotu! Iskreno, nisam ni očekivao da ćemo proći grupu. Igra nam je očajna! Da stvar bude gora igra se uopšte ne mijenja od prvenstva do prvenstva. Kako napredovati ako se ne mijenja loša igra?

Ivan

pre 13 godina

Rezime utakmice: Odvalice nas i Hrvati i Danci i Rumuni jer mi nemamo pojma. Imamo 9 beka koja ne umeju da probiju jedan Alzir a od 3 krila koliko imamo jedan je pogodio sve sto je sutnuo. Navikli smo da sutiramo po sredini a moderan rukomet se igra kontrama i po krilima.

Serbia Forever

pre 13 godina

Predlazem sledece: pokupite se i svi kuci momentalno! Da se ne nerviramo toliko dok vas gledamo. svako prvenstvo isto, spori napadi, BEZ KONTRI, odbrana kao da nisu nista jeli danas. a protivnik(bilo koji,alzir je nebitan) STALNO, ali STALNO cepa kontre. Toliko me nervira kad nam daju golove iz kontri da je to strasno, a to se ponavlja evo zadnjih 5,6 god. Pa dokle vise? molim vas skratite i nase i vase muke

Grupa smrti

pre 13 godina

Izvršen je žreb za naredno SP i Srbija se našla u grupi smrti sa Madagaskarom, Bruneima, Lihtenštajnom, Barbadosom i Burkinom Faso.
Kakva grupa, strašna grupa.

makelela

pre 13 godina

Vidim ovde da velicate hrvate,a i da se oni pale,ali ako ste pratili takmicenja u zadnje vreme ocigledno je da kad god im gori pod nogama sudije ih guraju,setite se protiv Austrije kad su ih jedva dobili prosle godine!A bilo je jos puno takvih utakmica!Ocigledno da imaju jak lobi gore!Postovanje za Balica,bez koga su oni prosecna ekipa!
(realan, 14. januar 2011 23:20)

to si u pravu, sjecam se i utakmice u zagrebu kad su igrali sa poljacima u polufinalu gdje bi ih hrvati vjerovatno dobili jedva 1 razlike ili bi bili produzeci a sudije su im izmisljajuci iskljucenja i ko zna sta jos omogucili da dobiju 5-6 razlike. a i nije bacit ni to da uvijek upadaju u laksi dio zreba, ev sad kad pogledas ove dvije grupe sto se sastavlju oni imaju samo jednog konkurenta dansku a 2 idu dalje, a i danci ne spadaju u onu grupu najacih nego odmah do njih. a vam stave zajedno u grupu francusku,spaniju i njemacku.
jesu oni dobri al imaju oni puno tih nekih pogodnosti. tako isto je i barsa dobra a da joj nije bilo sudija nebi oni vidili ni jedno finale lige sampiona od ova sto su osvojili.

uvijek pukovnik

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.

hehe jarane,ono u Zagrebu Europsko prvenstvo u vaterpolu i 00,4 sekunde prije kraja smo dobili Uzbekistan??Heee,pa treci smo na svjetu u nogometu,to je zapisano zlatnim slovima uz zlatnu kopacku Davoru Sukeru;-)u kosarci ste BILI,znaci bili neko i nesta,a sada unazad 7 godina sta ste??Cetvrtfinale je vama uspijeh??Ne,nama to nije uspijeh,ili pukovnik il pokojnik samo kod nad vrijedi!!

http://www.youtube.com/watch?v=FFqD1aj0GOw

neko ko ima mozak

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!

petar

pre 13 godina

od odlaska nedje jovanovica srbija nema vrhunskog srednjeg beka a ujedno i pravog vodju
Brinu me Danci a sto se Hrvata tice to ce sigurno biti nasa najbolja utakmica na prvenstvu i velika pobeda ali daleko smo mi od svetskog vrha

pazi jure trica - hvala mate!

pre 13 godina

Vidim hrvati su kao i uvek zainteresovani sta srbi misli,( da nisu ne bi visili na srpskom sajtu), mislim da znaju da im je taj rukomet zadnji bastion ali i da znaju da ce pre ili kasnije gledati srbe i na tom tronu, kao sto su uglavnom i navikli da rade. Znaju hrvati da je to samo pitanje vremena...

Srbin

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...
(Rukometas, 14. januar 2011 22:26) Hahahahahahahaaahahhaahaha PA DAJ BRE MI SE MUCIMO PROTIV NAJSLABIJIH !!!!

Rukometas

pre 13 godina

Ljudi 1. je utakmica.Nije ovo nista cudno bitna je pobeda!Pomalo smo bili izgubljeni nije strasno...Bice ovo sve u redu.Zivi bili pa videli...

Sramota Srbije

pre 13 godina

Slozio bih se prvo sa ovim deckom za komentatora,cim ga cujem smuci mi se zivot!Ovo je takva banda, gora od fudbalera i nije mi jasno ko njima dozvoljava da se ovako odnose prema dresu koji je najveca svetinja!Jer je toliko ocigledno da svako vodi svoju politiku i da trener nema apsolutno nikakav autoritet i da se ponasaju bahato!A znam to iz pouzdanih izvora!Bolje je da se uopste ne kvalifikuju jer nas samo sramote!

Ana

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota "selektori" iz fotelje, bitno je da samo popljujete. Pa ako znate bolje vi trenirajte i igrajte. Momci, prvi macici se bacaju u vodu, bitna je pobeda srecno u nastavku takmicenja

Goran

pre 13 godina

Ekipa nije losa,trener takodje...Ali s' obzirom kakav nam je savez i grupa nisam bas optimista.Ako prodjemo grupu puna kapa..Samo Vuckovic...pa ne bih ga nikad zvao,koliko kikseva,promasaja...Ali nadajmo se ipak da nisam u pravu

vuna

pre 13 godina

jesmo pobedili ali opet isto...igramo najsporiji i najbezidejniji rukomet na svetu! nemamo plejmejkera tj vizionara igre,a celu tekmu mu igra momir ilic,najsporiji rukometas na svetu! ne znam...lose nam se pise,jedino ako se nesto preko noci ne promeni...

hrvoje hrvatinić

pre 13 godina

susjedi,nemojte tako pljuvati po svojim rukometašima...pa vaš izbornik je rekao da će rasturiti hrvatsku. mislim,mi hrvati drhtimo...evo,balić,vori,lacković i ekipa unaprijed potpisuju poraz do tri gola razlike protiv vas. jel to pošteno od nas hrvata? mislim ono...ja vas molim da nas pobijedite,ali nemojte nas rasturiti kao što ste rasturili vele silu rukometa alžir!! pozz od susjeda

Mirko

pre 13 godina

Ma ljudi sta se lozite mi nismo ni blizu rukometnim zemljama poput Francuske,Danskepa i Hrvati su 20 godina ispred nas po igri i rezultatima,mi i dalje igramo sporo,bezidejno,panicno,i staromodno...pivoti su nam mali i slabi bekovi su dobri ali samo kad igraju za svoje klubove,krila skoro i da ne koristimo,sve u svemu napad bezidejan,odbrana ko sir...ako pobedimo kengure u nedelju utakmica sa rumunima je za nas finale SP..pozz

Samba

pre 13 godina

Eto vam ga Šešum, na +5 dobija bespotrebno isključenje i Alžir pravi preokret, sad vode. Do kad će nam igrati ovakvi polovnjaci koji i neigraju za svoj klub. Što je još gore ne sluša ni selektora na tajmautu a u napadu teška divljina.

Cozma

pre 13 godina

Alzir ce pobediti Rumune i namuciti Hrvatsku zestoko, sta moze Ivano Balic protiv tako borbene odbrane, skidam kapu Alzircima, odbrana vise nego dobra...

ccccc

pre 13 godina

Pola vas ljudi nema veze sa vezom... Cuj ovog jedno Alzir amaterska ekipa... e moj covece Alzirci su Francuska skola,i ko se pokaze igra za Francuze,a Francuzi su jel sta? Svetski prvaci...molim lepo...svaka cast momci

neko ko ima oci

pre 13 godina

Prvo cu da se osetim slobodnim da u istom mahu prokomentarisem 99% ovih komentara sa jednom recenicom. VI LJUDI POJMA NEMATE O OVOM SPORTU!
Cak sta vise,veoma mi je drago sto ovako veli jedan skup forumasa a ne pravih sportista i ljubitelja sporta.
Kao prvo,svi ste zapeli,ocajan rezultat,katastrofa,svi ce nas nakantati itd. a to sve zbog drame na kraju i rezultata koji ste videli tj. tih SAMO +1 za nas.
Neko je fino rekao da je Alzir Francuska skola,ali nije napomenuo jos i da smo mi danas sa ovakvom igrom i golmanom koji je abnormalno branio,njih dobili bar 15 razlike. Mnogi ce se sad pomisliti da sam lud.Nisam.Ako pogledate kriterijum sudjenja u ovom sportu,i kakav je sinoc bio,to je blago receno skandal!15 razlike nas je ostetio sudijski par iz renomirane rukometne velesile.
Neko ko nema pojma o rukometu,to mozda i ne vidi,ali nije isto kad igrac vuce na sebi igraca i sudija pre nego sto ovaj zverskim naporima dodje do prilike za gol,sve sa alzircem na sebi,pa posle 5 metara "umiranja" od napora,sudija to prekine i vrati ga na pocetak svirajuci tek tad faul nedavsi mu ni priliku da da gol posle svega,ili alzircima istu stvar pusti,da im da sutaju na gol!,pa ako ga daju super,ako ne (odbrana ili promasaj) onda im fino da faul,i ponovni napad...nije lose...u jednom trenutku je bio odnos suteva 30-38 za Alzir,to vam vec sve govori.Samo to,pa nije isto stanje stvari vec.
Drugo,onako divljacka odbrana s jedne strane,i nasa recimo samo neagresivna (to je po meni jedini elemenat u kom nismo zadovoljili),da ne bude sankcionisana ni deseti deo koliko je zasluzila,fauli u napadu naseg pivota,zato sto se okrenuo i pokusao da da gol,ili zato sto je izgradio poziciju da primi loptu kad ga je cuvalo njihovo krilo od kog je jaci 200 puta. 3 puta sudija ne daje 2min Alzircima za ruku u glavu naseg beka prilikom suta,3 puta!
Njaka nas na izvodjenjima prekrsaja i time sprecava i iznenadjenje i moguce kontre u datim situacijama.
Toliko o tome.
Momci su realno poginuli na terenu,i SVAKA IM CAST STO SU OVO OVAKO DOBILI!
Igra obecava,brza tranzicija u prvom poluvremenu,krila bolja od mog ocekivanja,bekovi standardno jaki,mada je bilo silovanja par,golman nek ostane samo na 50% onoga sto je veceras radio i bice najbolji na turniru,pivot izgleda ko seoski mesar,al je fajter vidi se iz aviona,i odlicno se snalazi.
A za sve ove neoptimiste,po dansnjim izdanjima zakljucuje se sledece:Rumunija je katastrofa,dobijamo bar 4+ razlike,oni igraju taj matori spori rukomet sto ovde dosta njih spominje,Hrvatska je danas bila ocajna,ali protiv nas ce sigurno igrati mnogo bolje i to ce sigurno biti jedna fenomenalno napeta utakmica u kojoj mozda brzom igrom imamo sanse,ali zato mislim da je Danska ipak prevelik protivnik za nas zasad,izuzetno dominantno igrali danas(protiv doduse totalnih autsajdera) ali su svejedno pokazali klasu,mada se nadam da gresim.

Uzdignite malo glave svi,nije bas fino sto svi pljujete repku vec na startu,cak i kad nema nekog razloga za to.Glave gore,bice i rezultatski bolje.Pa valjda svi zelimo isto :)
Pozdrav

Зоран С.Шоргић

pre 13 godina

Пре 3 дана рекох у Блицу и Монду да ће бити светско чудо ако наши прођу први круг.Добио сам много минуса и понеки плус али ја опет тврдим да наши немогу победити иоле озбиљнију репрезентацију.Дај боже да погрешим али видећете ускоро.

Vicente Calderon

pre 13 godina

Eh, šta reći...
Nisam za to da se odmah napadaju igrači i selektor, ali treba iskreno reći da je sramota pobediti Alžir samo jedan razlike. Međutim, ipak je ovo tek prva utakmica i ne treba prerano donositi zaključke. Na kraju krajeva, Hrvati su 2003. godine, kada su postali prvaci sveta, u prvom kolu izgubili od Argentine. Sve u svemu, u narednim utakmicama ćemo videti da li je ovo bio samo loš dan i pritisak zbog prve utakmice ili se mi u rukometu polako pretvaramo u ono što je Hrvatska u košarci.

Kiki Luxemburg

pre 13 godina

Momci odigrajte srcem za Urosa Mitrovica...Momak je zasluzio u ovom danu kada se rastao od oca...Urose,uz tebe smo SAUCESCE OD SVIH NAS.

M82

pre 13 godina

Pustite Hrvate,ovo je jedini sport sa loptom u kojem znaju da mogu sigurno da nas dobiju.
Nemamo igru,tačnije kreatora igre,sve nam se zasniva na bekovima.
Protiv Alžira smo se izvukli,protiv Danske,Hrvatske i Rumunije sa ovakvom igrom -nemoguće je izvući se.

realan

pre 13 godina

Ej zg slavac@,sve to stoji vezano za Duvnjaka,Vorija i ostale,ali nebrojano puta sam gledao tekme kad oni zakazu,Balic je taj koji lomi utakmice,pa valjda ti kao "strucnjak"to vidis da je Balic mozak ekipe.Tako da bili zivi pa videli kad Balic ne bude igrao,kakva ce te reprezentacija biti!Uz naravno onu moju konstataciju, da kad je frka, tu su sudije da priskoce!

nistaodsvega

pre 13 godina

Kakva igra.... Pa mi bolje da igramo sa 6 bekova, eventualno sa pivotom, ali krila nemaju nikakvu ulogu u ovoj ekipi. Cak ne ulaze na bekovske pozicije, pa da dodje do nekog mesanja odbrane. Nista... Imamo strasne bekove, ali ne moze se samo tako igrati. Procitani smo, i kad stane sut, mi ne znamo sta da radimo. Mora se nesto pod hitno menjati, jer ovako necemo ni u drugi krug proci! Ali cini mi se da je kasno da se menja nesto....

vukasin

pre 13 godina

Jadno. Godine idu, a Srbija nastavlja da igra kao da su ovo 80/te godine proslog veka. Sporo, na bekove koji se rvu, tuku da bi sebi obezbedili sut. Krila su potpuno zapostavljena, pivoti jos vise...Nemamo ljudi SREDNJAKA, tj coveka koji gradi igru...Ili ga igra Bojinovic, koji to nije, ili Sesum koji to nije ili se dovode indijanci tipa Pribaka...Pogledajte na primeru Balica sta je vrhunski srednjak. Pa on odradjuje maltene svaki napad Hrvata. Odbrana je posebna prica. Porozna. Spora...I sta onda verde Vujun ili Ilic, kada su na deset metara i za prostor moraju da se biju. O Dancima i Hrvatima necu da pricam, oni su kilometrima ispres nas i bojim se ponizenja. A protiv Rumuna ce biti jako jako tesko. Sanse su pola pola. Nije ovo defetizam vec realnost. I nismo mi potcenili Alzir, vec smo odigrali sto odsto, da se ne zavaravamo. Dal je moguce da u nasem rukometu nema strucnjaka koji su u stanju da napravi modernu igru. Ispade da je sa Cvetkovicem to bar u fazi napada licilo na nesto. Ovo ne lici ni na sta.

adrijan87

pre 13 godina

ljudi, igrali smo solidno...ali treba obratiti paznju na najvaznijoj cinjenici, a to je NAS GOLMAN...lik je branio kao lud,kao lud.zicere je skidao ko od sale.samo, ali samo zbog njega smo pobedili.da je bio prosecan samo, izgubili bi 2,3 pa i 4 razlike...glat...ali mislim da ce ova ekipa cudo napraviti...VOLIM TE SRBIJO

Paks

pre 13 godina

Kako jedan sportista poput Rastka Stojkovica moze da bude onako debeo? Mislim niti mu stoji stomak niti koristi a vidi se da mu smeta. Covek samo crveni i hoce al ne moze. E ko nama igra pivota pa Ratko Nikolic je za njega Cak Noris.

soibiber

pre 13 godina

Znaci, dajte loptu bekovima, neka pucaju, pa sta bude! Place mi se...
(soibiber, 13. januar 2011 18:36)

Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-68)

Ovo je jos gore nego sto sam mislio! Ipak sam bio u pravu!

pozarevljanin

pre 13 godina

Ma bezi bre, kakav je ovo kukavicki rukomet, jeli rukometasi??? Alzira ste se uplasili??? Jedno, drugo, najsporija ste ekipa na prvenstvu, cak su i sudije bile brze od vas!

branko

pre 13 godina

Они који мало дуже прате рукомет знају да је ово била једна од типичних утакмица наше екипе против ''дивљих'' афричких одбрана. Те утакмице су увек биле пуне нервозе, пуне стрепње и сталног чуђења како очигледно слабији противник коначно не положи оружје. Наши су их редовно добијали, али тешко, ето, баш тако као и данас. Мислим да је искусном вуку В.Вуковићу то било јасно и пре а и за време саме утакмице. Не знам са колико разлике ће Данци добити ове Алжирце, Данци можда знају како се игра против оваквих одбрана, али наши ту лекцију никад нису добро савладали. Но, ако се на саму игру наших могу ставити бројне примедбе, неки елементи су били беспрекорни: залагање, озбиљност, колективност, жеља за победом. Ту се заиста не би могла ставити примедба и да су изгубили. Шта ће бити даље? Гледао сам Румуне који сигурно нису бољи од нас. Данци су се поигравали са Аустралијанцима а Хрвати могу много боље, али је сигурно да много боље могу и наши, нарочито у утакмицама у којима се буде играо нормални рукомет а не ова чудновата јурњава по терену. Искрено, јако ми је драго што су Алжир претурили преко главе а освојени су важни, важни бодови.

manuel

pre 13 godina

Gledao sam odje utakmice, HRV-RUM i SRB-ALŽ, i mogu vam reci da igrate isti rukomet kao oni, dva odlicna vanjska i to je to, nema vise opasnosti niti sa jedne strane, sto je premalo za veci domet, pogledajte nas, jucer je strlek dao 8 sutra ce lackovic, vori, valcic, zrnic.. prvise ovistie o ilicu i vujinu! bio je jedan komentar da imamo lagani zdrijeb.. pa uz nas je tu svedska(domacin, izuzetno bitan faktor)poljska(bronca sa sp)danska, a tamo uz fra jedino spanjolska i eventualno island (ako izdrzi ritam, vec su stari), njemci su tu sa pomladenom ekipom i bas nemaju neke vece sanse! sto se nase medusobne utakmice tice, tu ce biti svega, mada smo mi dvije klase ispred vas, to su posebne utakmice di igra hladna glava!
budimo realni, nemate bas velike sanse da uhvatite kval za OI!

boom

pre 13 godina

Trener se izgubio, pojma nema sta radi! Zalosno je ovo gledati, bez zezanja... I sta bi od onoga slogana: ima maksimalno da se borimo??? Ma daj, ufff.

KEJSI

pre 13 godina

I pobedismo na kraju, jedva, ali u ovakvim utakmicama i jesu najvazniji bodovi, iako ovakva igra i ne obecava, ali Boze moj, ovo je prva utakmica, a mi smo tu utakmicu dobili, svaka cast Stanicu, mislim da je svojim odbranama omogucio ovu pobedu, IDEMO BRE!!!! SRBIJA!!!!!!

villy

pre 13 godina

Zbog ovakvih komentara , novinara i ljudi koji samo znaju da kritikuju ovako nam i ide .Ko se razume u rukomet i malo video je da su se igraci stegli da ne moze biti gore .Pobeda je pobeda i to tako treba shvatiti a o igri kad budemo videli igru protiv neke normalne reprezentacije a ne ove indijanske odbrane Alzira .SVAKA CAST MOMCI

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

Dinamovac

pre 13 godina

Realno ubili su nas sa odbranom 3-3. Uopste se nismo snasli. Bekovi su bili totalno odseceni a malo lopti je islo na krila. Nadam se da ce naci resenje za tu odbranu posto pretpostavljam da ce i druge ekipe nakon ove utakmice forsirati tu odbranu na nama. Bice bolje verujem. Hrabro dalje pa da asbijemo Hrvate! Pozdrav

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prije nego je Hrvatska počela osvajati medalje jednu za drugom na jednom od SP-a završila je na zadnjem mjestu. A onda su odlučili da preokrenu stvari i to su i uradili. Za razliku od njih kada su nama krenula kola niz brdo iznova smo ponavljali jedne te iste greške. Samo budala ponavlja iste greške! Nemamo kvalitetne trenere, savez je odavno u rasulu a ruku na srce ali nemamo ni kvavlitetne igrače i nikoga nije briga za takvo očajno stanje u srpskom rukometu.
Takođe rukometu kao sportu u Srbiji se ne posvećuje toliko pažnje. Kao da neko uopšte ne želi napredak tog nekada uspješnog sporta u Srbiji. Utakmicu nisam gledao jer sam bio zauzet ali ispada da je bolje da nisam gledao. Nakon ovakve igre sumnjam da ću gledati utakmicu protiv Danske i Hrvatske.

Uplašili se Alžira!

O tempora o mores!

dtb_pro

pre 13 godina

@Srbin
Da se ne bih ponavljao, ako ne kontaš evo ti moj post prije početka prvenstva pa pročitaj:
http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485418#k4770064

Rezultat je dobar s obzirom na igru. Zaslužan za to je prvenstveno golman Stanić kojeg ostali iz ne znam kojih razloga uopšte ne doživljavaju kao saigrača, da ne kažem da ih boli... Kao svi su superstarovi, a on je bivši narkoman pa nije dobro društvo?!

Ali zato pivotmeni djeluju kao da su trenutni narkomani. Naročito onaj panj Stojković. Alžirci igraju toliko duboko 3-2-1 da je to zapravo 3-3, a ponekad nešto što bi se nazvalo 2-4, iako takvo nešto ni u udžbenicima ne postoji. Ali kad igraju protiv naših kod koji pivotmen kao duh stoji na 7 metara, prima loptu, a zatim gleda prema tribinama, ne bi li mu neko mahnuo ili pokazao kako dalje?! Samo jedna lopta na krilo i to na Nikčevića je bila dovoljna da pokaže da su krila toliko slobodna da mogu sa krenu sa pozicije beka i da uđu na crtu bez problema, ali kad bi naši bekovi znali d ai krila igraju. Odnosno kad bi im bar jedan selektor unazad 15 godina naglasio da to nije zabranjeno dodavanje...

Odoh gledati drugo poluvrijeme, ionako nikakve koristi od pisanja...

dusan

pre 13 godina

Komentator teško pravi razliku između GOLMANA Stanića i desnog krila Stankovića, zatim neverovatno smara i ubija u pojam svojom pričom o međusobnim duelima ove dve ekipe dok je TAJM-AUT u toku, a mi pokušavamo da čuje koju pametnu od trenera Vukovića..

panmaric@gmail.com

pre 13 godina

Jedino je tesko odluciti ko je veceras bio gori - pristrasne kuvajtske sudije ili lenjosti pristrasni igraci Srbije. Biser veceri je - Pribak. Da li se taj covek upitao - Sta cu ja ovde?

Pedja80

pre 13 godina

Ljudi ajde dosta pljuvanja!Kao prvo na ovu indijansku zonu je vise nego tesko igrati,jako duboka prljava igra sa mnogo kontakta i sudija koji sve to dozvoljava i nesankcionise kako bi trebalo,kao drugo ovo je prva utakmica na prvenstvu koja je uvek teska ma s' kim da se igra a da to nije Australija!Nisam ni ja odusevljen,bili smo stegnuti,spori ali sam video stvari koje me raduju a to su napokon golovi iz kontre,malo brza tranzicija i ono sto posebno raduje a to su KRILA ,iako vidim da ovde mnogi opet pricaju da su nam krila bila zapostavljena samo ne znam koju su utakmicu oni gledali jer su danas krila dala 10ak golova od nasih 25,a i jedan od igraca uz Stanica koji je resio utakmicu je Prodanovic!!!Ubedjen sam da cemo protiv jacih selekcija igrati mnogo bolje,ko tako ne misli neka ni ne gleda !

Croat

pre 13 godina

moram apsolutno moram da kazem da ovi koji ovde odma dodju da komentarisu kako nemamo veze s vezom i najgori smo,spori ovo ono...nemate vi pojma!!Sta lupetate majke ti? ovaj ovde kaze najsporija smo rep. na svetu?? jel vi gledate utakmice ili samo ako ne pobedimo 5-10 razlike dodjete ovde da lupate kako smo spori i bezidejni...koliko smo im golova dali iz kontre ili iz brzog napada....vi nemate ni malo razumevanja, razumete se u rukomet ko moja baba, neznate sta znaci i koliko je tesko igrati protiv ekipe kao Alzir koja igra 3-3 i plus ubijaju a 1 iskljucenje!!!sudije su u najmanju ruku SMESNE! njima napad trajao po 1:30 cak i dva nekad,NEVEROVATNO!!
(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Evo koliko je teško igrati protiv ekipe kao što je Alžir (rezultati sa SP 2009. u Hrvatskoj):

Poljska - Alžir 39:22 (-17)
Makedonija - Alžir 32:19 (-13)
Njemačka - Alžir 32:20 (-12)
Tunis - Alžir 36:25 (-11)

Baš je teško igrati protiv Alžira.

Rukometaš

pre 13 godina

Mi smo pobedili Alzir. Na proslom Svetskom prvenstvu izgubili smo od Brazila koji je 10 puta slabiji od ovog Alzira. Ne zaboravite da smo na Olimpijadi u Seulu 1988.pobedili Alzir sa golom razlike i taj go dali smo u zadnjoj sekundi /Smailagic/ i ako su igrali tada Vujovic,Rnic...

Srbin - Crna Gora

pre 13 godina

Svi ovi igraci izasli su iz domace lige, koja je, zna se kakva. Hrvati bar imaju Zagreb koji daje vrhunske igrace kao sto mi imamo Partizan u vaterpolu i zahvaljujuci njemu ostajemo u vrhu. Ovo nije losa igra reprezentacije, ovo je losa igra ljudi koji vode srpski rukomet. Glavu gore, gore ne moze.

buda trener

pre 13 godina

voleo bi da gresim ali smatram da ce biti kao i sa fudbalerima na svetskom! sa ovakvom "leprsavom" igrom bolje odma da krenu kuci a mi svi da na miru gledamo rukomet i da se ne nerviramo zbog nasih!!!!

www.org

pre 13 godina

Bravo za pobedu ali igra jako losa. Danas slusam izjave nasih igraca kao lako cemo sa Alzirom,, ako treba njih da se bojimo nismo trebali ni igrati itd, itd... Zamalo da nam pokazu kako se igra. Mi sto pre shvatimo da vise nismo sila u rukometu i da su nam svi protivnici teski, to cemo pre da nesto i postignemo. Bice valjda bolje. Napred Srbija!!!

Garri Garrincha

pre 13 godina

"Posle početnog vođstva 4:0, prvi put ponovo vode..." (trenutak kada je Alžir u drugom poluvremenu poveo sa 19:18). Jedna od mnogobrojnih konstatacija komentatora (ko je gledao utakmicu, zna o kome se radi, da ga ne bih prozivao) ((-:

zg slavac

pre 13 godina

Kako vi srbi pretjerujete, kad pobijedite najbolji ste na svijetu, kad se dogodi ovako nešto krenu pljuvači, potop, katastrofa.

Mi smo prvu tekmu zgubili od Argentine pa osvojili SP. Previše dramatizirate, i te izjave da su alžirci najslabiji su ružno omalažavanje totalna glupost.

Pazite se Stamate jer lik pegla po golu sa centra, uvalio nam 7 komada.

Ej realist@ nemoj se ubuduće blamirati, ako je za tebe Hrvatska samo prsječna ekipa bez Balića, ostavi se rukometa ili barem komentiranja, pa češ imati vremena proučiti što znače Duvnjak, Vori, Lacković a uskoro i Štrlek

MOMA

pre 13 godina

Sa ovakvom igrom nigde nećemo stići, sporo, bezidejno, jednom rečju strašno, gajimo jako sličan stil igre, ako ne i 1/1 kao braća Rusi i to ne samo u rukometu nego u svim sportovima. Rusi već dugo nisu postigli nikakav uspeh na prvenstvima, a evo ove godine se čak nisu ni kvalifikovali, sve navodi na to da se i mi za dve - tri godine nećemo čak ni pojavljivati na najvećim svetskim takmičenjima, jednostavno ni mi ni oni ne možemo da se modernizujemo da se prilagodimo da je došla jedna sasvim nova era rukometa, era u kojoj ne igra snaga i samo snaga, neka brzina, pregled igre i agilnost, ipak za nas još uvek ima nade da se isčupamo, možda dovođenje nekog stranog selektora ne bi bilo loše za promenu, mislim da ne bi bio loše neki skandinavski selektor zato što su oni odavno prihvatili brz rukomet, pa makar on bio i trener trećeligaša.

haha

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)

pravi se javili! :)

iggy

pre 13 godina

Mogli biste bar u jednoj kratkoj vesti da napisete ostale rezultate sa SP a ne samo sta su Hrvati uradili, da li su lepo rucali, kad su imali trening...

peropletex16

pre 13 godina

zast vi srbi uopce mislite da ce te vi uspjeti izdržati 60 minuta protiv hrvatske igrat cete 50-45 minuta a onda ce sirina hrvatske jednostavno pobijedit srbiju a onaj sto je rekao da ce hrvatska uskoro gledat srbiju na tronu nek vidi rezultate mladjih selekcija

Azrael,Split

pre 13 godina

ovom izvedbom utjerali ste nam strah u kosti!
(hrvat šaljivdžija, 14. januar 2011 22:51)

Kakva nacija takav i "humor"
(ja, 14. januar 2011 23:31)
# Link koment
čOVJEK JE ZAMJENIO HUMOR ZA SARKAZAM al nemoras odma pljuvat cijelu naciju,,,,, ej brate 2011. je godina CHILL!!!

***

pre 13 godina

(dtb_pro, 14. januar 2011 21:58)

Ne lupaj, ako je nesto bilo dobro danas to su bila krila, ipak dali 11 golova! Osam vise nego sto sam ocekivao! A da su mogli da daju jos vise, mogli su! Mi smo spori, spori, najsporija reprezentacija na svetu! Uplasili se jednog Alzira, ma mrs bre...

Sale

pre 13 godina

Prva utakmica, slaba motivacija, podsvjesno podcjenjivanje, agresivan protivnik = ovaj rezulatat. Bilo bi neozbiljno i nezrelo prognozirati iduće utakmice na temelju ove protiv Alžira. Dajem glavu na panj, ako ne bude protiv Hrvata egal tekma gol za gol. Stvar je u glavama, tijela su istrenirana. Želim još samo spomenuti da ovo Svjetsko prvenstvo igra 24 ekipe i Ivano Balić.

Eto ti sad

pre 13 godina

Eee dao Boga da osvojimo ovo prvenstvo...Isti ovi pljuvaci,krenuli bi sa hvalospevima...Ne krivim nikog,takav sam i ja,takav je CEO NAROD!!!

zali

pre 13 godina

ma bice ok kad proradi malo i ilic.ne znam sta mu je bilo danas ,obicno sutne bar 20 puta,danas i kad je trebalo nije sutirao... uvek smo imali problem sa tako dubokom odbranom.izgleda jako lose ali bice bolje

monarhista

pre 13 godina

Komentari-standardno...ne bi mi bili Srbi kad ne bi pljuvali...Ljudi,ovo je tek prva utakmica. Mi imamo kvalitet, i videćete da ćemo da odigramo vrhunski kada to bude najpotrebnije. A onda ćete drugu pesmu da pevate i da dižete ekipu u nebesa.Budite bar jednom dosledni i podržite svoju reprezentaciju i kada joj ne ide baš sjajno. NAPRED SRBIJA!

neko ko ima znanje

pre 13 godina

@(neko ko ima mozak, 14. januar 2011 22:49)

Jesu sudije bile lose, ali se generalno sada mnogo vise tolerise snazno ulazenje u bekove u odnosu na vreme kad su igrali Portner, Vujovic i Jovica Cvetkovic, pa i Perunicic, Nedjo i Lisicic.
E, zato kad pritisnu Balica, Lackovica, Karabatica, koji svi do jednoga, a posebno onaj prvi znaju da sa zemlje iz koraka bez zaleta i pod faulom pogode ugao (za razliku od nasih bekova, kojima je skok-sut sveto pismo od kojeg se nikad ne odstupa), lopta na odbranu skoncentrisanu na sredinu za sekund stigne do neminovno slobodnih Abaloa, Zrnica, Strleka ili ko god vec igra na krilu! Alternativa - pivot (Vori) koji se u medjuvremenu OTVORI, a ne ZACEMENTIRA na crti!!!
Nemamo raznovrsnost na bekovskim pozicijama, osim mozda Vuckovica (Pribaka ne bih ni da komentarisem), svi nasi bekovi preferiraju skok-sut iz zaleta. Sa zemlje(a la Balic) - nista, iz koraka(Dusenbaev) - nista, skok-sut iz mesta (poput Narsisa, nekada Nemca Knora) - nista. U takvoj kompoziciji i bez zelje da se lopta brzo prenese na krilo, dok se pivot ni ne otvori, pa mu se lopta baci u bunar, ovo je logican ucinak u napadu na ovu alzirsku jurnjavu.
Odbrana je bila kakva-takva, Stanic je sejao i magiju, ali mu je u nekim situacijama pomagala odbrana jel su Arapi tukli iz bezveze situacija.

patriot

pre 13 godina

@porec: svaka ti cast burezeru na komentaru!!!

@nikolaaaaa: korektna analiza

Lepo je procitati kad ljudi kulturno i strucno daju komentare. Tako treba komentarisati a i kritikovati.

Ima po meni jos nesto kljucno u danasnjem rukometu, a to je golman! Zato su i Francuzi, koji po meni ne igraju bas neki dobar rukomet, i osvajali tako puno medalja. Omajer je uvek bio mozda i najbolji golman prventsva.
Mislim da Hrvati zbog toga nece uzeti zlato, iako je Balic (za mene najbolji rukometas koji je ikad igrao) opet u dobroj formi. Iako Lackovic trenutno igra svoj najbolji rukomet, iako sa Vorijem imaju ekstra pivotmena.
Za zlato nemaju golmana.

Mi imamo solidnu ekipu i po meni je dobro sto nismo pobedili Alzir +15. Dobro je da se videlo gde su nam problemi u napadu (3-2-1 odbrana) Tacno je da bekovi a pogotovo srednji bek na takvu odbranu mora da igra veoma kreativno.
Nadam se da nam je golman "proradio" jer ce to biti jedna od najvaznijih pozicija u toku prvenstva.
Inace po individualnoj klasi uopste ne trebamo da se plasimo niokoga:

Ilic:
vec godinama u najboljoj ligi i gra na visokom nivou i u najboljem klubu.

Vujin:
najperspektivniji desni bek na svetu. Potpisao za Kil. A trazili su ga svi.

Stojkovic:
Iskusan i pogotovo fizicki veoma jak pivotmen (mislim da su juce trebali vise da igraju na njega)

Sesum/Rnic
Sasvim OK

Nickevic/Prodanovi itd.
Sasvim OK

Znaci stabilna odbrana sa jakim golmanom, i malo kreativne taktike na ofanzivnu odbranu i normalno uvek treba i malo srece :-)

Pozdrav svim pravim ljubiteljima rukometa i sporta

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

Ilke

pre 13 godina

Uopste neznam zasto Vukovic forsira toliko Sesuma na poziciji srednjeg beka! Sesum ima odlican sut ali kretanje i kreativnost su mu na nivou levog beka. Vuckovic celu sezonu igra na poziciji srednjeg beka u najacoj ligi na svetu i ima fantasticnu statistiku. Zaista se nadam da ce dobiti vecu minutazu, jer momak je mnogo brzi i kreativniju od Sesuma. Moje misljenje je takodje da Vujin i Stojkovic nebi trebali da igraju odbranu(nikada ne igraju odbranu u svojim ekipama).Pozdrav

Eh

pre 13 godina

Ne znam jel su gore igrali ovi nasi ili ovaj sto je komentarisao utakmicu. Najbolje mi bilo kada rece - pa ovi arbitri nikako da oduzmu loptu, a Alzir nema 10 sekundi kako sutirao prema golu u blok. Ili ono koliko su nasi postigli golova u ligi sampiona. Pa kakve veze ima koliko su postigli, pa najmanje je bitno tko sutira, bitna je sama akcija. I celo vreme na arbitre, a nasi daju loptu ovima iz Alzira i nabijaju se u znjih. Pa dobro da i visoka trava nije bila problem...
I kakvo lozenje na Hrvate ?!? To jedino, ako Hrvati pobede sami sebe. Ovo kod nas ne znas gde je glava, a gde rep. Od krila nista, od razigravaca nista, obrana jos gora. Samo sut spolja. Sva sreca pa Alzir i nema nesto dobrog golmana koji bi poskidao te suteve spolja.

majkl

pre 13 godina

jednostavno, trebamo biti zadovoljni, pobeda je pobeda, odbrana 321 ili 33 je najgora po nasu repku, bekovi su nam ubedljivo najveci adut ali protiv tih odbrana jako je tesko odigrati, videlo se da trener vukovic nije spremio ekipu za ovako nesto, ne brinite se, bice bolje ja verujem u ovu ekipu, tek je prvi mec.... i jos nesto pribak nema veze sa zivotom, bolje da je spori bojinovic igrao

Poreč

pre 13 godina

Ajde,ajde. Ovo je prva na turniru i u biti ništa važno ni poraz ne bi značio jer se bodovi ne prenose. U Portugalu 2003. smo mi prvu tekmu izgubili protiv Argentine!! i postali svjetski prvaci jer smo se dizali i sve redom dalje dobili. Ono što može biti problem, koliko vidim, je jednolična igra u napadu i krizne minute kada će najjači napraviti razliku a protiv takvih više nema stizanja. Obrana će štimati ukoliko zaustavite lake golove iz kontri. Autoritet trenera mi je sumljiv kada on javno izjavi "zbog mira u kući na tribine ide treći golman" i taj nedostatak autoriteta može biti problem i dovesti do potopa. Rumunjsku će Srbija dobiti. Pripazite na brzo izvođenje s centra kada prime gol i ne razbraniti golmana nerezonskim šutevima. U napadu su bez ideje, šest puta u drugom poluvremenu im je sudac digao ruku. Lijevi vanjski ima sve ovlasti ali igra ko na pucačkom treningu. Pitanje je što i kako dalje kada dođu Šveđani, Poljaci?

bb

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem da već godinama imamo problema sa ovakvom odbranom.Na prošlom SP-u smo izgubili od Brazila kada su igrali odbranu 3-3, kao što je to večeras radio Alžir.Protiv Danske smo imali osam golova prednosti, a kada su zaigrali u ovoj formaciji, stigli su nas i pobedili.Naši šuteri, koji su nosioci igre, protiv ovakve odbrane ne mogu da dođu do izražaja, a krila koja služe upravo za ovakve situacije, iz nekog razloga veoma malo koristimo, a bilo je najava da će se igrati više preko njih.Nije ni čudo što već dugo nemamo rezultate na velikim takmičenjima, kada se uvek suočavamo sa istim problemom, kada nas protivnik juri po celom terenu.I šta sad da očekujemo od Hrvatske i Danske kada odgledaju ovu utakmicu, možda da igraju 6-0 ili 5-1 u odbrani i čekaju da ih zasipamo golovima sa devet metara, a Alžir im je već pokazao recept kako se igra protiv Srbije.Ima još dovoljno vremena da se reprezentacija koliko-toliko uigra i spremi za ovakve situacije, lopte za krila su najbolji odgovor na ovakvu postavku protivnika, a krajnje je vreme da napravimo neki šablon za ove situacije.U tome nismo uspeli sa Cvetkovićem, Hasanefendićem, a za Vukovića još ima vremena...

Sale

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na slovenackoj televiziji. Gost pored komentatora je bio Tone Tiselj, bivsi selektor Slovenije. Reko je da ni ne vidi sistem igre u reprezentaciji Srbije, da Srbija sa ovakvim sistemom moze da pobedi jedino individualnim kvalitetom, jer ima odlicne igrace.

iz.prikrajka

pre 13 godina

Mnogo mrzim ove selektore iz fotelja, ove pesimiste sto jedva cekaju neki los rezultat pa da mogu da pljuju po igracima, selektoru...kao da oni sve znaju!

Iskreno ce nadam da ce biti bolje, ovo je tek pocetak, led je probijen pa polako.
Kod vecih utakmice bice i vise motivacije pa ce valjda biti lakse.

A Vukovic je rekao da ima "dzoker"-a(Bojinovica)...pa ako bude bilo potrebno, mozda dzoker pomogne...

Puno srece momcima u nastavku!

A vi satro-strucnjaci malo se primirite...;)

NAPRED SRBIJO!!! ;)

zoki

pre 13 godina

Ljudi pa kakvi su vasi komentari,to je smijesno,pa sta vi ocekujete na prvom turniru sa novim trenerom,danas u rukometu prolazi samo kontunitet,a mi to nemamo jer dok su drugi igrali mi smo mjenjali trenere i pocinjali iz pocetka,zato pustite momke da odigraju kako znaju i umeju jer realno mi ovde nemozemo napraviti nesto veliko. Zasto su hrvati 1 favoriti a mi 9,pa bas zbog te stalnosti i trenerske filozofije koja traje godinama i jaka jaka odbrana sa brzim krilima. Pa njihov sadasnji trener je bio pomocni Cervaru i njegov igrac i sada nastavlja tu istu igru,a mi svaki turnir drugi trener. Zato sam i bio za Cvetkovica da ostane pa ne zato sto je Cvetkovic vec zato jer smo jedino sa njim odigrali odlicnu odbranu sa solidnim napadom za tada nas prvi turnir i tu smo trebali izdrazati pa bi danas svi vi pisali drugacije komentare!!! Zato i mrzim te Lude koke vode nase saveze i smisljeno nam unistavaju ekipni sport. Pozz za sve ljubitelje rukometa, a da jos nesto zasto su njemci na ovom turniru tek 11 favoriti i pored sto imaju najacu ligu i najbolje klubove,pa bas zbog toga sto sa maladom gardom nemogu preskociti ttaj kontuinitet sto trazi moderan rukomet.Napred momci 7 mjesto bice veliki rezultat i pocetak !

vodja!!!

pre 13 godina

Nasi se nisu snasli sa njihovom odbranom 3+3, jednostavno, izbacili su nam glavne igrace iz igre, zaustavili su nam protok lopte, i samim tim smanjili mogucnost kombinatorike! Vecina lopti je isla Vujinu, koji se na kraju i izmorio, morali bi Ilic i Sesum da prorade! Krila bi trebali vise koristiti, jer su vrlo kvalitetna i efikasna! Sto se odbrane tice, slabo zatvaramo, ruke su nam veci deo vremena dole, ali zato imamo vrhunskog golmana!!! Alzir pa sta, i oni su ljudi i oni igraju rukomet, dobili smo ih na kvalitet! Nadam se da ce svaka sledeca utakmica biti bolja, da se necemo gubiti u zadnjih 10-15 minuta igre, treba biti optimista!!!
Napred Srbijo!!!

Zvezdapadalica

pre 13 godina

Kao prvo: ne pljujemo! Vec kritiziramo LOSU igru nase reprezentacije. Ova igra nije za POHVALU. I to bas zato sto volimo svoju zemlju.
Kao drugo: posto se malo razumem u rukomet, mogu samo sledece da kazem. Nemamo SISTEM igre, nemamo sirok izbor kvalitetnih igraca na nekim pozicijama su samo poletarci i nemamo takticki spremnu repku. Na to dodje manjak spremnosti i motivacije. Da vas podsetim: na tajm autu pokazuje selektor na greske a tu neki igrac gleda uokolo na sta ga ovaj opominje da ga slusa (pre kraja utakmice). Manjak koncebtracije. To su na zalost svih nas DUHOVI iz proslosti sto se ponavljaju.
A to je rezultat sistema rada u savezu i rada sa mladima.

I ako sam sad pokazao na greske, nisam pljuvator vec patriota. A ovo sto vidim me samo boli.

profesor fiskulture

pre 13 godina

@MOMO
@SIUX

Ma, ja se slazem sa vama, da nam treba trener MODERNOG rukometa, makar iz inostranstva, ali za svako dobro jelo potrebni su dobri sastojci!
Na sta ce naici? Na to da nam iz skole izlaze igraci NEOBUCENI za moderan rukomet.
Pa, kod nas se na treninzima dece do u tancine usavrsava trokorak (ne kazem da ga ne treba znati). Pa, ko ce bre danas da te pusti da mu ti "trokoracas" pored zone???
Ili, kaze mi jedan trener (veoma uspesne) kadetske ekipe: "e taj ce da bude igrac, ima da naraste do 196 i vise". A Ljubo Vranjes bek od 166 davao po 10 golova po mecu. To dete vec sad forsa teretanu i izgledace kao svetski sampion u superteskoj kategoriji, kao i vecina nasih bekova!?
Zato cim neki debeljuca dodje da trenira rukomet mi se odmah radujemo potenijalnom reprezentativnom pivotu... Prototip modernog pivota je Igor Vori, a ne Madjar Gal ili islandski pivot!
Neko ce reci:kako onda nasi igraci igraju u najvecim klubovima? Lako, vrhunska ekipa danasnjice moze da istrpi jednog (2 vec tesko) "truta", koji ce sluciti za bombardovanje. Ostali bekovi u tom slucaju moraju biti izuzetno pokretljivi! Nasi bekovi uopste ne ukrstaju, zakucani su za poziciju, to vise ne prolazi...
Sa krilima se uopste kod nas ne radi, cudo je da jos uvek ima kakvih-takvih igraca. Vrhunske ekipe posle dobre odbrane uglavnom preko golmana bace 15-tak kontri, od toga 5 propadnu, ali postignu 10 golova!
Konacno, plejmejker: jedan je Ivano Balic i ne moze se tek tako stvoriti. Ko je medjutim "plej" Francuza? Karabatic? Danaca? Trend u modernom rukometu je da se igra brzo, u takvoj igri nema plejmejkera, tacnije svi su plejevi!!!
Posto vecina ovde nije "per tu" sa rukometom, primer iz fudbala (u njeg' se svi razumedu): kod 2. gola Barse protiv Reala(5:0) za 50-ak sekundi, igraci Barselone razmenili su 28 tacnih pasova do realizacije. Prostor od 60-ak metara se osvajao pasom, 1. ili 2. loptom, ne driblingom! Pa, ko je plej Barse? Cavi? Iniesta? Mesi? Odgovor: niko i svi! Ova trojka (plus Pedro i Vilja) ima pravo da igra 1 na 1(dribla) ali samo u i nadomak 16-erca protivnika. Vezni igraci tipa Piksi, Prosinecki, Boban i sl. koji su "jeli" loptu i uspesno je cuvali po 10-ak i vise sekundi danas ne piju vodu u svetskom fudbalu, vec brzi veznjaci koji magiju moraju da stvore u 1. ili 2. dodiru. Cilj Barselone i spanske reprezentacije je da igrac protivnicke ekipe uopste ne dodje u situaciju da bude u kontaktu sa igracem koji ima loptu, cak ni faul da napravi!
Slicno je u danasnjem rukometu: cilj bekova je da serijom kretnji, ukrstanja, tacnih i brzih DODAVANJA (a nikako RVANJEM sa protivnikom i cupanjem iz njegovih ruku) dodju u situaciju da igrac (bek, krilo, pivot nebitno) stvori cistu poziciju za otvoren sut.
E tu brzinu, tecnost i tacnost u napadu mi nemamo i za to nije kriv niko od nasih bekova pojedinacno, vec ceo sistem rada jos od pionirskog uzrasta u rukometu, koji nije na vreme modernizovan. Brzina u rukometu i drugim sportovima u XXI veku odnose pobedu nad snagom.
I zato bi strani trener brzo otisao, kada bi video da ovde ima posla sa superteskasima na beku, seoskim mesarima kako neko rece na pivotu i neobucenim pilicima na krilu.

Milos Teodosic

pre 13 godina

A u kojem sportu sa loptom (osim odbojke) vi Hrvate možete sigurno dobiti? Kad vam suci prestanu poklanjati pobjede u košarci nećete se više ni tu provlačiti.
(Hrvat, 15. januar 2011 11:17)

Mislis na onaj kos turske na svetskom prvenstvu koji su nam kako ti kazes suci iz auta poklonili da izgubimo..e aj pali:)

ZRENJANIN

pre 13 godina

ljudi zasto se svadjate ko je bolji u kojim sportovima, mozemo sami konstatovati da smo mi balkanci realno izuzetno dobru u svim sportovima uprkos besparici nemastini

MichaelAngelo

pre 13 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=485942#k4775160

potpuno se slazem! Posto i inace Srbija nije dostigla vecinu pokazatelja iz 1989. godine tako da su i nasi rukometasi odlucili da igraju rukomet iz tog perioda :)))))

pablito

pre 13 godina

Jos jedno svetsko gde gledamo nase i eto jos jedne prilike za pljuvace i "strucnjake" da smaraju. da se uvede porez na njih eto nama punog budzeta.
Ili da se organizuje neko svetsko u pljuvanju i lupetanju? Lagano do zlata...

Anton

pre 13 godina

Doktore opet ti stvarno si dosadan.

Losi si navijac i patriot! Pravi navijac i patriot bi bio sa reprezenaciju u dobrom i zlu. Lako je navijati kada pobjedite u nekim sportovima, treba i navijat cak jos vise kad se i gubi.

SIUX

pre 13 godina

Kao što sam i pretpostavio gledajući pripremne utakmice kad su svi likovali protiv Rusa.Demode rukomet u napadu,vrlo gusto,bez širine i sa puno kontakta.Ovakvu divlju zonu zonu razbijamo iz deveterca,tj.iz mesta(Šešum) što, bukvalno tera u puno faulova,trošenje snage,u batine...Vujinovi golovi su mahom bili na nepostavljenu ili polupostavljenu zonu,kad mu Moša ukrsti,a Mošini iz polukontakta(znači na silu i na suvi kvalitet).Pivot daleko iako je duboka zona davala prostora...
Sve u svemu,ne bih ovo nazvao bezidejnom igrom,igra se vežba,a ovo ne liči ni na šta.Imam utisak da su sve akcije dogovorene 5min pre početka meča i iz glave.Nema polaza u smislu-kad je 3-2-1 igamo to,kad je 5+1 igramo to,na 6-0 napadamo ovako...sve je ostavljeno samim igračima,Šešum krene u jaču sa srednjeg,pa iz polufaula je pusti Vujinu,ovaj pas ka Moši,a on umesto da stoji široko,pa da taj pas pomeri zonu,on se prestroji već na srednjeg i tu ga hvataju u faul na 10m.Nema akcija koje su konkretne,nema ljuljanja zone,nema akcija koje su zasnovane na odvlačenju i širokom pasu...Problem je u tome što je ovo rukomet pravljen za doba našeg trenera,kad se 6-0 iralo 'blokerski' bez izlaska i 'seckanja' igrača 2 i 5 u odbrani 6-0,odnosno halfova u 3-2-1 i sad kad dodje ozbiljna ekipa koja dobro čita polaze biće-ajoj nama!Dancima ćemo dati 5 kontri direktno u ruke-potpisujem.
Odbrana će da se već nekako složi,Ćurković i Ilić prave razliku(i prava je šteta što ne igraju zajedno u 6-0),ali taj napad nikada i neće doći na svoje dok ne shvatimo da naš problem zapravo nisu igrači,već struka.Nisam protiv Vukovića jer je apsolutno nebitno ko će biti trener,s obzirom da mi nemamo moderne trenere.Mi trebamo dovesti nekog Serdarušića,Petkovića(što ne i Linu?) da nam napravi sistem i igru i uz njega školovati nekog trenera sa jasnom svešću šta je ozbiljan rukomet.Takav neko je možda Butulija,ali ako bi on i došao,bojim se da se pola igrača ne bi ni odazvalo,s obzorm da je u pitanju totalistista i neko ko ne bi istrpeo to da su Ilić i Vujin veće zvezde od njega i to bi se kad-tad ispoljilo.
Ipak,i pored toga,mi to moramo pokušati i time nešto i žrtvovati, jer ovako,svetlo se neće videti još jako dugo.

ninoslav

pre 13 godina

Dobro smo prosli!Sa ili bez takticke postavke napad na duboke zonske formacije(igra sa 2 pivota,igra bez lopte-kretanje igraca bez lopte ...)ne moze se lako pobediti i pored izvanredne odbrane golmana.Mora da su Vukovic i Jordovic imali ovu temu kad su polagali za trenera i da su pali na ispitu,izuzev ako im Dr Markovic Sasa nije progledao kroz prste.Nije bilo sistema u igri na duboku zonu Alzira. Ne znam da li nas je Tunis pobedio u obe pripremne utakmice sa ovakvom odbranom, ako jeste pametnom je bilo dovoljno vremena da se takticki pripremi za takvu odbranu.Prosecan gledalac rukometa u Sabcu zna kako se napada na duboku zonu.

Vatrena rukometasica

pre 13 godina

Iako smo startovali lose, ipak smo pokazali timski duh i naravno uz fenomenalne odbrane Stanica i odlicnu igru naseg blaga Vujina, ipak smo ostvarili pobedu. Napred momci!

van der berg

pre 13 godina

standardno lose. doduse, sta uopste ocekivati od trenera koji ima 52 godine, a u posljednjih 10 godina je vodio samo neki tim sa kipra, i to mozda citavu jednu sezonu. da sa njim igramo moderan rukomet?

micko

pre 13 godina

ma mi smo se malo sprdali sa njima,cak je nas selektor rekao da cemo pobediti sa jednim golom razlike. I da smo izgubili ne bi nam nista znacilo jer se bodovi prenose samo iz onih utakmica koje igramo protiv reprezentacija koje iduu sledecu fazu a to sigurno nisu alzir i australija. Bolje dasad ne trosimo snagu za ove utakmice. Predvidjam dobar plasman nasih igraca!

nikolaaaaaaa

pre 13 godina

Pazite ja sam vec stavio pare na nas da osvajaju iako imam nekih sumnji i pre pocetka a i sad su mi samo te sumnje potvrdili!!! Prvo i osnovno od cega cu poceti da je dobro sto smo dobili jednu ovakvu utakmicu!!! Setite se da smo mi gubili od Brazila i kojekakvih reprezentacija koje nece nikad u skorije vreme biti vrhunske!!! Dobro je da posle jedne ovakvo ocajno odigrane utakmice uspemo da dobijemo, to nam nije uspevalo dugo!!! Nemamo mi problema sa tim jacim reprezentacijama, nas jedini problem su reprezentacije koje protiv nas udju slobodno, samouvereno i jednostavno kad jos protivnici pocnu da sipaju golove mi pocnemo da uvidjamo kako cemo izgubiti i padnemo totalno!!! To se itekako vidi i ocigledno je!!! Kada god nasi uspeju da ne odbrane tri uzastopna napada odmah im pada koncetracija u odbrani, odmah gube samopouzdanje u napadu jer znaju da ako ne daju gol primaju ga sigurno!!! Imamo problema sa samopouzdanjem i to se odrazava na igru!!! Nisu to losi igraci, pola reprezentacije nam igra kljucne uloge u jakim evropskim ekipama tako da je nemoguce da preko noci zaborave da igraju rukomet!!! Problem kao i uvek za nase rukometase krece iz glave!!! Jednostavno momci imaju zelju da pokazu naciji da se kod nas igra i rukomet ali usled velikih licnih ocekivanja i dokazivanja ne uspeju da daju rezultate jer ni oni ne veruju toliko u njihovu celinu!!! Ma oni samo treba da se opuste, da misle da ce svaki sut pocepati mrezu, da nijedan igrac nece dati gol, da ce protivnik lepo morati da popije silovite batine ako misli da ce da ih dobije i kad se tako igra onda se dize samopouzdanje, onda sve ulazi i dobijaju se utakmice!!! Jedino sto mene brine je sto u ekipi ne vidim nekog pobednika, nekoga ko ce da povede ekipu u pobedu i kad je najteze!!! ali ono sto me bodri je sto mislim da je rukomet jedini sport u kome se iz utakmice u utakmicu dokazuje da ekipi treba samo zajednistvo i moze se i bez vodje!!! E sad malo sa spekta igre ono sto skripi!!! Problema imamo sa ovim Afrikancima jer oni igraju tu zoni 321, koja izuzetno mnogo trci, a glavni problem je sto mi nemamo bekove brze, oni su razbijaci i treba nam jedan Balic koji puno improvizuje, koji prelazi igraca 1 na 1!!! Zato nam ta zona 321 ne lezi!!! Tu ti treba mnogo brzine, pretrcavanja protivnika, menjanja pozicija, ali nasi bekovi nisu ti tipovi igraca!!! Medjutim, evropske repke ne koriste nesto mnogo tu zonu, eventualno 10ak minuta u toku tekme zato mislim da cemo zaigrati mnogo bolje!!! Nasi igraci su stvoreni za odbrane 6-0 ili 5-1 jer svaki nas bek kada se priblizi unutar 9 metara moze da da gol kada god hoce!!! Samo se nadam da drugi selektori nisu videli da se mnogo mucimo sa 321 i da nece mnogo paznje dati toj odbrani!!! Zao mi je samo sto nije toliko ispraceno ovo prventstvo jer da se igra fudbal bilo bi 1000 komentara!!! Ali ja sam uz njih sve vreme, zelim da ih vidim kako grizu!!! Napred SRBIjA!!! DO POBEDE!!!!!!

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

Ja licno mislim da smo igrali sa lopatama bas LOPATAMA ne loptama u rukama izbejzbolovali bi makar jedno 50 golova :P

djole

pre 13 godina

Ne spominjite Cvetkovića molim vas! Neko je ovde igrao da smo sa njim igrali solidnu odbranu. Pa dok je on bio selektor nije bilo utakmice u kojoj nismo primili bar 30 golova i to od pacerskih reprezentacija (mislim da smo od Izraela u kvalifikacijama primili 36). Igra u napadu je bila divljanje, krila su dobijala lopte svake prestupne godine. Jedini razlog zbog kojeg je ostvario ''solidan'' rezultat je što su ostale reprezentacije potcenile individualni kvalitet i motivaciju igrača. Ovde ja ne vidim neki napredak u odnosu na prethodno takmičenje. Podstio bih da na prethodnom takmičenju nije igrao Vujin, naš najbolji bek. I dalje nemamo rešenje za duboku odbranu, i dalje nam treba mnogo vremena da lopta dođe do krila koja su stalno slobodna. Bekovi su nam prespori i predvidi (zalet i skok-šut sa 9 metara).

rukometas86

pre 13 godina

Odgovor Goranu:
E pa Gorane to sto ti ne bi zvao Vuckovica to je samo tvoja neinformisanost i nedovoljno poznavanje ovog sporta...Decko je za tvoju informaciju drugi strelac najjace lige na svetu!!! i zaslusuje mnogo vecu minutazu i mnogo vece postovanje nego sto kod nas u repki ima....ali verovatno nema nekoga da ga progura...
i sasvim je solidno a u odnosu na druge bekove mogu slobodno reci odlicno odigrao juce!!!!!

Vlado

pre 13 godina

Dajte, Srbi, čemu toliki defetizam, pa mučili smo se i mi protiv kojekakvih jazavaca pa smo na kraju osvajali medalje. Najvažnije je da imate pobjedu na kontu. Uostalom, nisam siguran ni da će Rumunjska protiv Alžira glatko dobiti, svašta je tu moguće. Svejedno mislim da ćete među 8 prvih, dalje od toga teško. Puno sreće protiv sviju, osim protiv nas!

Kokorayko

pre 13 godina

Dobro je,imamo i dalje šanse da se probijemo do drugog kruga,posle možemo da probamo nekako da dođemo do sedmog mesta koje vodi na olimpijske igre. Realno to je naš domet u ovom trenutku.
Momci,samo napred !

MVP

pre 13 godina

Prva utakmica, nervoza,ocekivanja nacije. Imamo dobru ekipu, to niko ne moze da ospori. Sudije su imale malo cudan kriterijum i u 2-3 navrata kad smo trebali da da se odlijepimo svirali su u najmanju ruku sumnjive prekrsaje u napadu. Mislim da ovdje ima materijala da se napravi dobra ekipa. Po mom misljenju smo trebali vise da koristimo krila jer u onakvoj formaicji odbrane prednji igraci se tesko vracaju nazad i to ostavlja mnogo prostora krilima ali je onda tu potrebno da lopta mnogo brze ide od igraca do igraca. Sve u svemu mislim da mozemo obezbjediti odlazak na OI a sve preko toga je ogroman uspjeh.

big daddy

pre 13 godina

hajde ljudi ma dobro je, mi u svakom sportu pa i u rukometu igramo dosta losije protiv ekipa koje su slabije na papiru, a i ovo je tek prva na turniru, ubedjen sam da ce nasi biti najbolji kada to bude najpotrebnije...pozdrav iz RS...

crniris

pre 13 godina

Dobili smo utakmicu to je najvažnije, ipak je prva utakmica bila, jednostavno netreba izvlačiti zaključke nakon samo ove odigrane utakmice.Protiv jačih protivnmika videćemo njihovo pravo lice jer očito tada dajemo najviše od sebe :))

Garri Garrincha

pre 13 godina

E, da... Moram samo i ja nešto da "konstatujem"... Isti komentar, koji sam ovde postavio 14. januara, u 22:28, "iskopirao" sam i na sajt RTS-a... I, šta mislite, da li je objavljen ???

Imate samo jednom pravo da pogađate ((-:

Uzgred budi rečeno... "Javni servis građana" ima najšaljivije komentatore !!!