Petak, 14.01.2011.

12:33

Pritisak EU, Vlada menja akcize

Pošto je <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=01&amp;dd=14&amp;nav_id=485716" class="text-link" target= "_blank">Srbiji iz Evropske unije zaprećeno zbog dvojnih akciza na gorivo</a>, predsednica parlamenta najavljuje ponovno razmatranje Zakona o akcizama.

Izvor: B92

Pritisak EU, Vlada menja akcize IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Ko ovde koga?

pre 13 godina

Pa da li je nasa draga ministarka zaista spora u glavu ili se samo pravi???
to sto pojedinacne zemlje imaju razlicite zakone nista ne znaci, jer smo mi ugovor potpisali sa EU i moramo da se pridrzavamo potpisanog.

I dokle bre ja rusima da punim dzepove, dokle???

falcon

pre 13 godina

B O J I M S E.
Bojim se da lopovluku nasih politicara nema kraja. Imaju oni vec varijantu koja ce nas gradjane da kosta jos vise: podici lepo akcize na domace gorivo, izjadnaciti ih sa akcizama na uvozno gorivo i svi zadovoljni, osim SPS-a koji su i mirni i namireni (podmazani), i naravno naroda koji ni miran ni podmazan.
N A D A M SE.
Nadam se da gresim.

predlagac amandmana

pre 13 godina

EU je apsolutno u pravu. Nije u redu da akciza na domaci benzin bude 45 dinara a na uvozni 49,5 dinara. Predlazem amandman kojim ce se akciza na domaci benzin povecati na 49,5 dinara i tako izjednaciti sa akcizom na uvozni benzin.

tata

pre 13 godina

Ovi nasi sa vlasti su smesni kao neki cirkus. Ko radi taj i gresi.,...,hehehe,..ajde da je jedna greska u pitanju, nego to je greska za greskom: zakon o akcizama, zatim neuskladjenost zakona o pdv-u sa budzetom, uzasna reforma nazovi pravosudja, duple funkcije... Da nije te Evrope ovi bi radili bukvalno sta im se prohte, ali mi se cini da su skroz izgubili kompas, grese samo tako i sve vise negativnih izvestaja Evrope. Pa ovakva krntija od drzave, Evropi ne treba, tako da nas nikad nece ni primiti u clanstvo.

Ali, dok svi mi pisemo ovako nesto po ovom sajtu, ove politicare bas boli ..... za narod, oni su se nakrali i obezbedili u svakom pogledu.

Bas su mi smesni ovi sto lupaju minuse na komentare ovde,..,ne znam da li ste primetili da svaki komentar ima najmanje dva minusa, a takvih sa dva minusa je najvise,..,takvim pojedincima stvarno nije lako....

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Ha ha ha! Opet vas zeznuo SPS. Onom Kasalovicu (ako se nevaram) sto je predlozio amandman spomenik podici, jer je preveslao ceo parlament. A gospoda iz vlasti su pokazali dva losa lica. Prvo da ih je briga za narod i da su morali da nadju nacin da zastite monopol NIS-a. A drugo, kad je EU prosarala pitanjima, pokazali su kako su mali i ponizni, i kako ce zaboga sve da urade da se EU ne naljuti. Gde je sad isti stav koji ste zauzeli prema svom narodu? Zezajte malo i EU? Duse sitne.

ultrasrbin

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.
(Зоран, 14. januar 2011 18:45)

кога то нас. пошто видим да ти употреба ћирилице иде добро,а не користиш чувена црногорска слова остаје ми закључак да си србин који се спасао тако што не живи у србији. ако је тако имај у виду да нису сви имали такву сансу и могућност и не паметуј. био сам скоро у торину и тамо је све јефтиније него у србији( осим банчења по кафићима и цигарета,али ја се као пушач слажем са тим јер то је луксуз).не знам за комуналије и осталу режију,али тамо са просечном српском платом од 300е( њихова је око 1300е) може да се обезбеди потрошачка корпа + нормално облачење четворочлане породице.

Momcilo

pre 13 godina

Jos jedan u nizu primera koji pokazuje da nasi politicari razmisljaju sizardzijski. Niko, ama bas niko na vlasti nema viziju za ovu zemlju za bar 2-3 godine unapred, ne mora duze. Samo se razmislja od danas do sutra. Daj da zdipim danas nesto, sutra ko zna da li cu biti vlasti. Uzas. Evo odgovora svim evroskepticima. Ne treba nama Evropska unija zbog nje, nego zbog nas.

Brkajlo

pre 13 godina

Zaista na veliku zalost, ovde je sve jesno kao dan.
A da vam otkrijem gospodo iz vladajuce koalicije u cemu je stvar, progurali ste ovo na mala vrata, nekad prodje nekad ne, ali mnogom je narodu dogorelo do noktiju i podigla se prasina. A progurane su razlicite akcize samo zbog ociglednog dila sa NISom ili nekim iza NISa. Naravno, to ne sme da se kaze iako je javna tajna, pa da bude da se vi gistro stvarno brinete za nas i nasu privredu rekli ste da je to zbog zastite domace proizvodnje, kao prvi "logican" argument. E sad, da ste stvarno citali gospodina Lista koji je najbolju kritiku protekcionistickog modela izvrsio, mnogo davno, znali bi da to nema veze s vezom. Ako se pride uzmu i lokalni faktori u obzir, a to je da se neko ne stiti da bi ojacao i vodio boljitku drzave, vec da bi ojacao i sve pare iznosio "negde" apsurd je potpun. Nama Beket ne treba.
Naravno, tada se javlja EU i kaze, alo deckici, to nece da moze, ko vas je terao da potpisete sporazum? E sad se mi pravimo ludi i evo ti nesrecne Dragutinovicke da kaze da to nije krsenje SPP-a? Pa potpisali da necemo otvoreno fiskalnim merama favorizovati domace proizvode nasuprot onima sto dolaze iz EU. Sad probuckali akcize i kao ne krsimo? 'Ajde sad stvaarno?!
Sto je najgore od svega, ovi nasi na sve to, svak na svoju stranu, neka visi Pedro, ali Pedro je nevidljiv, a izjave, jedan u klin, drugi u plocu. A treci naravno u dzep.
Dokle??!?
Hajde zdravo.

darko

pre 13 godina

Alo bre"novinari"ma ko još čita ove naše komentare? Samo mi nesrećnici.
Hajde javno da ih iznosite svaki dan u oobliku vesti,pa neka i oni čitaju.Na naslovnu stranu komentari čitalaca pa i u novine.A joj samo ne znam koje novine

Pedja

pre 13 godina

Neverovatno! Stara srpska navika pomocu stapa i kanapa je ponovo zablistala. Kod nas je hronicni nedostatak odgovornosti, apsolutno ne postoji nijedna stvar koja nemoze da se 'prepegla' u nasem politickom zivotu. Dokle!?

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je zemlja nejodiranog, nedefinisanog i nesposobnog naroda da se o sebi stara.
Ovoj zemlji je hitno neophod no uvođenje starateljstva jer će sa ovakvim plaćeničkim kad rovima uleteti vrlo brzo u građanski rat i još jednom za interese amerike destabilizov ati evropu.Njihov cilj na vlasti i jeste destabilizaci ja evropskog dvorišta, proizv odnja nereda i haosa.Takve kakvi su EU je morala odavno da prepozna, folirante i kriminalizovane kadrove insta lisane u vlast srbije sa određenim zadacima za svoje nalogodavce preko bare.

dejan-minhen

pre 13 godina

ovi nasi samo na "batine" reaguju....
Zato i rade ovo sto rade, jer narod cuti i trpi.
Zamislite da svaku njihovu glupost ljudi izadu na ulice. Drzava bi propala za 10 dana!

besposličar

pre 13 godina

Svakom iole pismenom je bilo jasno da politika dvojnih-komunističkih akciza neće proći pored POLICAJCA.Sva sreća da bar njih ima .Postaje sve očiglednije kakav nepismen i priglup sloj vodi ovu zemlju u ******

dejan

pre 13 godina

E draga Evropo, da samo znate koliko ovakvih slucajeva ima po Srbiji, ostali bi ste bez teksta. Ovo je novo pa ste brzo ukapirali o cemu se radi. Molim Vas da nam pomognete, ceo srpski narod vas moli, da unistite monopole, korupciju, da promenite sudstvo u Srbiji, da trazite da se pohapse svi muljatori iz vlasti zadnjih 20 i kusur godina. Mi sami ne mozemo nista, to smo dokazali. Molimo vas pomagajte, ako zelite normalne ljde u susedstvu. Pogledajte samo sta nam sada spremaju sa porezima, placacemo vise nego Nemci ili Svajcarci. Nismo sposobni sami da se izborimo za promene na bolje, okupirajte nas, radite sta god vam je volja, samo pomagajte, izumrecemo i nestati od korupcije, siromastva, bede i tuge.

srba

pre 13 godina

Ostao sam bez teksta. Toliko su bezobrazni. Igraju se vodjenja drzave i pokusavaju da zeznu EU - pa ako prodje super, ako ne prodje popravicemo. Uzas zivi! Nikad vise!

Mina

pre 13 godina

Dokle će naša vlast da folira EVROPSKU UNIJU? Zar naši misle da su veći maheri od onih koji su se dokazali u organizovanju države po meri gradjana? Naša vlast to ne treba da čini, jer time dokazuje da ne želi da pravi državu po meri gradjana , vec po meri stranaka i partija.Kakav je to način da jedna partija predlaže dve vrste akciza? Tu nešto debelo nije u redu.

Зоран

pre 13 godina

Колико разумем проблем је што западњаци немају исте услове као и Руси? Ако еј то тако, онда ништа не брините: Сада ће и западњаци имати исте услове као и Руси, па ће цене на бензинским пумпама бити исте као код Руса. Молим, не чујем, шта ви имате од тога?? Па можете да бирате код кога ћете да купите бензин, цена је иста.

konj

pre 13 godina

Odavno ste vidjeni za "magarecu klupu" ili ste dali ... pa povratka nema. Tesko nama, EU mora da nas brani od vas! Naravno, kao i vecina ocekujem da cete povecati akcize na jeftinije derivate.

Зоран

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.

zlata

pre 13 godina

“To znači da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament puno radi, uz mnogo toga dobrog što radi može da napravi i poneku grešku...". To znaci, hirurg koji puno radi moze i da vam izvadi zdrav bubreg gospodjo i tako bi moglo milion primera...Bruka, sramota...

Vlade Sijan

pre 13 godina

Po ko zna koji put smo ispali smesni. Ali, ovo je veliko hvala gigantu ekonomske misli gosn Mladji. Jer da nije svojevremeno ukinuo carine (za EU robu) sada ne bi morali da se dovijamo na ove nacine ne bi li napunili budzet, a u isto vreme podrzali domacu proizvodnju. Samo sto recimo za taj potez (Mladjin) vazi pravilo taknuto-maknuto, u ovom slucaju mogu da se vracaju potezi. Ozbiljna drzava staje iza onoga sto cini, mi to nismo.

mile

pre 13 godina

Da li stvarno mislite da ce nas EU spasiti od nas samih.? Da li stvarno mislite da se neko od nasih politicara uzbudio zbog EU price? Nemojte biti toliko naivni dragi sunarodnici.

Dragan Lo

pre 13 godina

I moja firma Vam redovno plaća porez, pa nas potkradate. Imamo putničke automobile koji troše gorivo na koje ne vraćate PDV. Najbolje da kamionima obavljamo putovanja i jurcanje za poslom i naplatom. Može Vam se, mi smo odavde - nismo iz EU. Đinđić je rekao jednu poluistinu: "Ne možete birati najgore i očekivati da Vam bude bolje". To je istinito. Nije istinito da u Srbiji najbolji može biti izabran i zato ste Vi najgori tu gde jeste.

dendza

pre 13 godina

smanjice akcize na gorivo a onda me zivo interesuje na sta ce da ih nabudze, oprema za bebe? mozda igracke, ne najbolje da nam vazduh oporezuju...

pera

pre 13 godina

Nastupila je nova faza u razvoju ljudskog drustva. Srbijom su zavladali beskicmenjaci!!!
Bruko bez obraza i stida!!! Sram vas bilo, sklanjajte se!!!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zar EU ne bi bilo lakše i jeftinije da nam napišu zakone i dovedu svoj kadar da ga sprovodi a ne da po pet puta prepravljaju kvazi zakone koje donose kvazi političari u Srbiji. Ko je za?

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Od nase lose vlasti (ne samo ove, nego i prethodne, a verovatno i buduce) jedino moze da nas spase EU. ZATO Srbija mora sto pre u EU.

Goran 1

pre 13 godina

Aaahhamm...pa bolje da ih niste podsetili da su napravili haos jer cemo sad da imamo jos vece cene goriva posto smo ih naljutili..kako uopste neko sme i da trazi iste akcize i nize cene goriva,da budu bar kao u Makedoniji recimo...Uf,stvarno su losi i od te njihove brige za gradjane mi propadamo dupke...
Sa platama najnizim u EU i sa cenama ne samo goriva nego i putarina i hrane,ne verujem da mozemo da se oporavimo u narednih 20 godina,eto to je rezultat ove Vlade i te Skupstine !
Najtragicnije je kad se pozivaju na krizu koja kao da je pogodila samo Srbiju !

realan

pre 13 godina

Ne znam sta je tuznije: to sto su politicari priznali gresku i uveli dvojne akcize na gorivo ili to sto nisu pretpostavili da ce ih EU udariti po njusci.

Primera radi moja cerka koja ima tek 14 godina kada je cula za ovu vest dok je zajedno samnom gledala dnevnik odmah je prokomentarisala da ce nas EU zbog ovoga ostro osuditi.

Dakle ispade moja cerka pametnija od celog naseg Parlamenta ukljucujuci sve partije, ministre clanove partija itd...

i mi u EU? ahahhahaha ijao nema smesnijeg ali i crnjeg vica za Evropu od Srbije u Evropi sa ovim poslanicima.

Tako isto kad su uveli zakon o zimskim gumama a niko se nije pito dali u Srbiji uopste ima dovoljno zimskih guma za sva kola ejjjj koje su to pocetnicke greske.

Dakle stice se utisak da nasom zemljom bukvalno upravljaju debilcine!

Đole

pre 13 godina

Neko će za ovo morati da odgovara gospodo iz skupštine i vlade!
Kad se akcize vrate na "normalne" nivoe posle intervencije EU, da se vrate novci onima koji su sipali ovih dana po ovim cenama!!!
I naravno odgovorni da se kazne najstrožije!!!

Mirochi

pre 13 godina

Ljudi (mislim na redakciju B92) ne morate ovo moje pismance da objavljujete. Jednostavno mi doslo eto da napisem to sto mi je prvo palo napamet posle citanja predhodnog teksta.
Znaci: Uh sto volim kad nasi politicari ispadnu maj--ni, gl---ci pa kad im ovi iz EU ocitaju lekciju. Koliko su nam pametni politicari videli smo do sada, pokazali su se i DS i SPS i G17. Nikada vise. A ti Slavice DJ. Dejanovic ili kako ti je vec prezime: *******
Eto tako redakcijo to sam hteo da napisem, enk oce ovo procitati pritisnuti DELITE ali nema veze najbitnije je da sam ja ovo izbacio iz sebe.
Hvala Vam!

Znam ih sve

pre 13 godina

Eeeh, ovi naši takozvani politčari(vesela kafanska družina sps i ostali) u nekoj normalnoj državi bi sadili papriku i paradajz. Koji su to levaci...majko moja...Braćo srbi nek nam je bog upomoć.

MilosNis

pre 13 godina

~"To znači - objasnila je - da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament zaista mnogo radi, može da napravi uz mnogo toga što je pozitivno i po neku grešku i tu grešku mora da ispravi".~

Predlazem da se menjate sa rudarima kako bi se malo odmorili od tolikog posla!
Znate kad cu opet da izadjem na izbore? NIKAD, pa ni tad!!!

Pera

pre 13 godina

To nam samo pokazuje koliko smo neozbiljna drzava. Da jos nije ovih evropskih standarda, kralo bi se tu samo tako od strane politicara i njihovih tajkuna...

Divljacina

pre 13 godina

Sve je ok, samo nam ovim postupkom EU cini medvedju uslugu....
'Alo Srbi, kakve su ovo razlicite akcize na benzin, za vas domaci ste podigli 5 dinara, a na strani 10? Gde je tu zdrava konkurencija?'
'Mi se intenzivno izvinjavamo, evo, izjednacicemo povecanje akciza na 15 dinara i na domace i na strano gorivo, hvala na upozorenju!'

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Mi sa ovima samo traćimo godine.Kao oni će ponovo da razmatraju, odnosno troše pare i naše živce, ako nisu dobro odlučili prvi put.Da je časti, predsednica parlamenta bi prva podnela ostavku.Dosta je šminkanja političkog mrtvaca od ove vladajuće kalamerije!

Martin

pre 13 godina

Biće "nema veze, ućarili smo ovo do sada, sad ćemo da usvojimo izmenu zakona koja će da stupi na snagu za par nedelja, tokom kojih ćemo da uzmemo još para. Onda ćemo da spustimo akcize, smanjiće se cene i narod će biti zadovoljan."

Neozbiljno. Bojim se da pored ove vlade, koja se nije pokazala dobrim rešenjem za Srbiju, mi u ovom trenutku ipak bolju ne možemo naći...

Otrov

pre 13 godina

Da je u pitanju kosarka,ovaj memljivi parlament ne bi ni postojao.Toliko je bilo gresaka,da bi vec posle prve cetvrtine utakmica nasih akciznih uzdanica morala biti prekinuta.Licna za licnom.Tri sekunde,pardon,cetiri godine u reketu.Skinuli parket pa se zakovali bitumenom.Kada covek cuje ovo ne moze da veruje da je prosao fazu kromanjonaca,pa jos da i skupstinu ima.

lood

pre 13 godina

Isto se desili sa cigaretama prosle ili pretprosle god,kada su akcize za strane cigarete povecane znatno vise nego domace.Vise je nego ocigledno da je gdin. kontraverzni biznismen(ime necu napisati jer nece objaviti ceo clanak),inace blizak prijatelj ministra,dao pare i da je to tako zavrseno.Isto se i radi,i isto je umesana "gospoda"iz sps-a.Ipak,jedino pozitivno se ovde moze desiti pod pritiskom normalnih i pametnih ljudi iz EU,a i sada se pokazalo.Ja sam za protektorat,najuriti lopove i nistake,dovesti strucan kadar i moralan.

Grof

pre 13 godina

Hvala bogu, naftne kompanije su se lepo zalile EU i ovo ce morati da se ispravi. A kome da se zalimo mi gradjani Srbije koje nasi ljudi unistavaju i kradu.

uzdrzan

pre 13 godina

Pazi parlament ce ponovo da "razmatra"?!

Ma sta da razmatras,dole glavu gumicu u ruke i brisi tu brljotinu napisanu protiv svog naroda.Srpska Stoko!!

Namerno pisem u jednini ,jer su svi priznali da postuju stranacku disciplinu pa tako i glasaju kao sef stranke kaze.Po toj logici mozemo slobodno i majmune da stavimo u stolice ,samo da ih naucimo sta je crveno a sta zeleno dugme.
Majmuni bar jedu banane, a ovi mutanti piju krv "svog" naroda.
Ma necu izbore hocu demonstracije i vas na tribini da vidim kako smirujete situaciju i ubedjujete kako ce sve biti u redu samo jos malo da se strpimo.

Milan

pre 13 godina

i sad nek mi neko kaže da socijalisti nisu unovčili prodaju NIS-a po onoj bednoj ceni,sede u upravnim odborima NIS-a,Srbijagasa za 4-5 hiljada eura mesečno a mi smo svi ostali glupi pa to ne vidimo,a...

MUKNAVI

pre 13 godina

Pocelo je upredanje ....od strane ekipe koja iz sveta upravlja Srbijom,preko ovih kurta i murta koji Drzavu pretvorise u zavsnika i duznika onih koji su ih finansirali da nam zasednu na grbacu.

apolitican

pre 13 godina

Pa kako to da je parlament video da je pogresio (u ovom slucaju akcize za naftne derivate iz uvoza)tek onda kad nam neko spolja opali cusku ili se i dalje vodimo onom starom, ma ko sisa druge ako prodje, prodje. NEVEROVATNO!

Predrag

pre 13 godina

E zbog ovakvih stvari treba sto pre da pristupimo EU. Kada jednom tamo udjemo, onda vise necemo biti prepusteni milosto i nemilosti nasih politicara.
EU sto pre!

Milovan

pre 13 godina

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila je tako da će parlament ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je napravljena greška usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza.
Čuj greška.

Predrag

pre 13 godina

E zbog ovakvih stvari treba sto pre da pristupimo EU. Kada jednom tamo udjemo, onda vise necemo biti prepusteni milosto i nemilosti nasih politicara.
EU sto pre!

Grof

pre 13 godina

Hvala bogu, naftne kompanije su se lepo zalile EU i ovo ce morati da se ispravi. A kome da se zalimo mi gradjani Srbije koje nasi ljudi unistavaju i kradu.

Milan

pre 13 godina

i sad nek mi neko kaže da socijalisti nisu unovčili prodaju NIS-a po onoj bednoj ceni,sede u upravnim odborima NIS-a,Srbijagasa za 4-5 hiljada eura mesečno a mi smo svi ostali glupi pa to ne vidimo,a...

Milovan

pre 13 godina

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila je tako da će parlament ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je napravljena greška usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza.
Čuj greška.

apolitican

pre 13 godina

Pa kako to da je parlament video da je pogresio (u ovom slucaju akcize za naftne derivate iz uvoza)tek onda kad nam neko spolja opali cusku ili se i dalje vodimo onom starom, ma ko sisa druge ako prodje, prodje. NEVEROVATNO!

realan

pre 13 godina

Ne znam sta je tuznije: to sto su politicari priznali gresku i uveli dvojne akcize na gorivo ili to sto nisu pretpostavili da ce ih EU udariti po njusci.

Primera radi moja cerka koja ima tek 14 godina kada je cula za ovu vest dok je zajedno samnom gledala dnevnik odmah je prokomentarisala da ce nas EU zbog ovoga ostro osuditi.

Dakle ispade moja cerka pametnija od celog naseg Parlamenta ukljucujuci sve partije, ministre clanove partija itd...

i mi u EU? ahahhahaha ijao nema smesnijeg ali i crnjeg vica za Evropu od Srbije u Evropi sa ovim poslanicima.

Tako isto kad su uveli zakon o zimskim gumama a niko se nije pito dali u Srbiji uopste ima dovoljno zimskih guma za sva kola ejjjj koje su to pocetnicke greske.

Dakle stice se utisak da nasom zemljom bukvalno upravljaju debilcine!

dejan

pre 13 godina

E draga Evropo, da samo znate koliko ovakvih slucajeva ima po Srbiji, ostali bi ste bez teksta. Ovo je novo pa ste brzo ukapirali o cemu se radi. Molim Vas da nam pomognete, ceo srpski narod vas moli, da unistite monopole, korupciju, da promenite sudstvo u Srbiji, da trazite da se pohapse svi muljatori iz vlasti zadnjih 20 i kusur godina. Mi sami ne mozemo nista, to smo dokazali. Molimo vas pomagajte, ako zelite normalne ljde u susedstvu. Pogledajte samo sta nam sada spremaju sa porezima, placacemo vise nego Nemci ili Svajcarci. Nismo sposobni sami da se izborimo za promene na bolje, okupirajte nas, radite sta god vam je volja, samo pomagajte, izumrecemo i nestati od korupcije, siromastva, bede i tuge.

MUKNAVI

pre 13 godina

Pocelo je upredanje ....od strane ekipe koja iz sveta upravlja Srbijom,preko ovih kurta i murta koji Drzavu pretvorise u zavsnika i duznika onih koji su ih finansirali da nam zasednu na grbacu.

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Od nase lose vlasti (ne samo ove, nego i prethodne, a verovatno i buduce) jedino moze da nas spase EU. ZATO Srbija mora sto pre u EU.

uzdrzan

pre 13 godina

Pazi parlament ce ponovo da "razmatra"?!

Ma sta da razmatras,dole glavu gumicu u ruke i brisi tu brljotinu napisanu protiv svog naroda.Srpska Stoko!!

Namerno pisem u jednini ,jer su svi priznali da postuju stranacku disciplinu pa tako i glasaju kao sef stranke kaze.Po toj logici mozemo slobodno i majmune da stavimo u stolice ,samo da ih naucimo sta je crveno a sta zeleno dugme.
Majmuni bar jedu banane, a ovi mutanti piju krv "svog" naroda.
Ma necu izbore hocu demonstracije i vas na tribini da vidim kako smirujete situaciju i ubedjujete kako ce sve biti u redu samo jos malo da se strpimo.

dendza

pre 13 godina

smanjice akcize na gorivo a onda me zivo interesuje na sta ce da ih nabudze, oprema za bebe? mozda igracke, ne najbolje da nam vazduh oporezuju...

Mirochi

pre 13 godina

Ljudi (mislim na redakciju B92) ne morate ovo moje pismance da objavljujete. Jednostavno mi doslo eto da napisem to sto mi je prvo palo napamet posle citanja predhodnog teksta.
Znaci: Uh sto volim kad nasi politicari ispadnu maj--ni, gl---ci pa kad im ovi iz EU ocitaju lekciju. Koliko su nam pametni politicari videli smo do sada, pokazali su se i DS i SPS i G17. Nikada vise. A ti Slavice DJ. Dejanovic ili kako ti je vec prezime: *******
Eto tako redakcijo to sam hteo da napisem, enk oce ovo procitati pritisnuti DELITE ali nema veze najbitnije je da sam ja ovo izbacio iz sebe.
Hvala Vam!

Đole

pre 13 godina

Neko će za ovo morati da odgovara gospodo iz skupštine i vlade!
Kad se akcize vrate na "normalne" nivoe posle intervencije EU, da se vrate novci onima koji su sipali ovih dana po ovim cenama!!!
I naravno odgovorni da se kazne najstrožije!!!

MilosNis

pre 13 godina

~"To znači - objasnila je - da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament zaista mnogo radi, može da napravi uz mnogo toga što je pozitivno i po neku grešku i tu grešku mora da ispravi".~

Predlazem da se menjate sa rudarima kako bi se malo odmorili od tolikog posla!
Znate kad cu opet da izadjem na izbore? NIKAD, pa ni tad!!!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zar EU ne bi bilo lakše i jeftinije da nam napišu zakone i dovedu svoj kadar da ga sprovodi a ne da po pet puta prepravljaju kvazi zakone koje donose kvazi političari u Srbiji. Ko je za?

pera

pre 13 godina

Nastupila je nova faza u razvoju ljudskog drustva. Srbijom su zavladali beskicmenjaci!!!
Bruko bez obraza i stida!!! Sram vas bilo, sklanjajte se!!!

Znam ih sve

pre 13 godina

Eeeh, ovi naši takozvani politčari(vesela kafanska družina sps i ostali) u nekoj normalnoj državi bi sadili papriku i paradajz. Koji su to levaci...majko moja...Braćo srbi nek nam je bog upomoć.

lood

pre 13 godina

Isto se desili sa cigaretama prosle ili pretprosle god,kada su akcize za strane cigarete povecane znatno vise nego domace.Vise je nego ocigledno da je gdin. kontraverzni biznismen(ime necu napisati jer nece objaviti ceo clanak),inace blizak prijatelj ministra,dao pare i da je to tako zavrseno.Isto se i radi,i isto je umesana "gospoda"iz sps-a.Ipak,jedino pozitivno se ovde moze desiti pod pritiskom normalnih i pametnih ljudi iz EU,a i sada se pokazalo.Ja sam za protektorat,najuriti lopove i nistake,dovesti strucan kadar i moralan.

srba

pre 13 godina

Ostao sam bez teksta. Toliko su bezobrazni. Igraju se vodjenja drzave i pokusavaju da zeznu EU - pa ako prodje super, ako ne prodje popravicemo. Uzas zivi! Nikad vise!

Dragan Lo

pre 13 godina

I moja firma Vam redovno plaća porez, pa nas potkradate. Imamo putničke automobile koji troše gorivo na koje ne vraćate PDV. Najbolje da kamionima obavljamo putovanja i jurcanje za poslom i naplatom. Može Vam se, mi smo odavde - nismo iz EU. Đinđić je rekao jednu poluistinu: "Ne možete birati najgore i očekivati da Vam bude bolje". To je istinito. Nije istinito da u Srbiji najbolji može biti izabran i zato ste Vi najgori tu gde jeste.

Goran 1

pre 13 godina

Aaahhamm...pa bolje da ih niste podsetili da su napravili haos jer cemo sad da imamo jos vece cene goriva posto smo ih naljutili..kako uopste neko sme i da trazi iste akcize i nize cene goriva,da budu bar kao u Makedoniji recimo...Uf,stvarno su losi i od te njihove brige za gradjane mi propadamo dupke...
Sa platama najnizim u EU i sa cenama ne samo goriva nego i putarina i hrane,ne verujem da mozemo da se oporavimo u narednih 20 godina,eto to je rezultat ove Vlade i te Skupstine !
Najtragicnije je kad se pozivaju na krizu koja kao da je pogodila samo Srbiju !

zlata

pre 13 godina

“To znači da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament puno radi, uz mnogo toga dobrog što radi može da napravi i poneku grešku...". To znaci, hirurg koji puno radi moze i da vam izvadi zdrav bubreg gospodjo i tako bi moglo milion primera...Bruka, sramota...

Mina

pre 13 godina

Dokle će naša vlast da folira EVROPSKU UNIJU? Zar naši misle da su veći maheri od onih koji su se dokazali u organizovanju države po meri gradjana? Naša vlast to ne treba da čini, jer time dokazuje da ne želi da pravi državu po meri gradjana , vec po meri stranaka i partija.Kakav je to način da jedna partija predlaže dve vrste akciza? Tu nešto debelo nije u redu.

mile

pre 13 godina

Da li stvarno mislite da ce nas EU spasiti od nas samih.? Da li stvarno mislite da se neko od nasih politicara uzbudio zbog EU price? Nemojte biti toliko naivni dragi sunarodnici.

Martin

pre 13 godina

Biće "nema veze, ućarili smo ovo do sada, sad ćemo da usvojimo izmenu zakona koja će da stupi na snagu za par nedelja, tokom kojih ćemo da uzmemo još para. Onda ćemo da spustimo akcize, smanjiće se cene i narod će biti zadovoljan."

Neozbiljno. Bojim se da pored ove vlade, koja se nije pokazala dobrim rešenjem za Srbiju, mi u ovom trenutku ipak bolju ne možemo naći...

Pera

pre 13 godina

To nam samo pokazuje koliko smo neozbiljna drzava. Da jos nije ovih evropskih standarda, kralo bi se tu samo tako od strane politicara i njihovih tajkuna...

Divljacina

pre 13 godina

Sve je ok, samo nam ovim postupkom EU cini medvedju uslugu....
'Alo Srbi, kakve su ovo razlicite akcize na benzin, za vas domaci ste podigli 5 dinara, a na strani 10? Gde je tu zdrava konkurencija?'
'Mi se intenzivno izvinjavamo, evo, izjednacicemo povecanje akciza na 15 dinara i na domace i na strano gorivo, hvala na upozorenju!'

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Mi sa ovima samo traćimo godine.Kao oni će ponovo da razmatraju, odnosno troše pare i naše živce, ako nisu dobro odlučili prvi put.Da je časti, predsednica parlamenta bi prva podnela ostavku.Dosta je šminkanja političkog mrtvaca od ove vladajuće kalamerije!

Зоран

pre 13 godina

Колико разумем проблем је што западњаци немају исте услове као и Руси? Ако еј то тако, онда ништа не брините: Сада ће и западњаци имати исте услове као и Руси, па ће цене на бензинским пумпама бити исте као код Руса. Молим, не чујем, шта ви имате од тога?? Па можете да бирате код кога ћете да купите бензин, цена је иста.

Otrov

pre 13 godina

Da je u pitanju kosarka,ovaj memljivi parlament ne bi ni postojao.Toliko je bilo gresaka,da bi vec posle prve cetvrtine utakmica nasih akciznih uzdanica morala biti prekinuta.Licna za licnom.Tri sekunde,pardon,cetiri godine u reketu.Skinuli parket pa se zakovali bitumenom.Kada covek cuje ovo ne moze da veruje da je prosao fazu kromanjonaca,pa jos da i skupstinu ima.

Зоран

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.

Vlade Sijan

pre 13 godina

Po ko zna koji put smo ispali smesni. Ali, ovo je veliko hvala gigantu ekonomske misli gosn Mladji. Jer da nije svojevremeno ukinuo carine (za EU robu) sada ne bi morali da se dovijamo na ove nacine ne bi li napunili budzet, a u isto vreme podrzali domacu proizvodnju. Samo sto recimo za taj potez (Mladjin) vazi pravilo taknuto-maknuto, u ovom slucaju mogu da se vracaju potezi. Ozbiljna drzava staje iza onoga sto cini, mi to nismo.

konj

pre 13 godina

Odavno ste vidjeni za "magarecu klupu" ili ste dali ... pa povratka nema. Tesko nama, EU mora da nas brani od vas! Naravno, kao i vecina ocekujem da cete povecati akcize na jeftinije derivate.

Ko ovde koga?

pre 13 godina

Pa da li je nasa draga ministarka zaista spora u glavu ili se samo pravi???
to sto pojedinacne zemlje imaju razlicite zakone nista ne znaci, jer smo mi ugovor potpisali sa EU i moramo da se pridrzavamo potpisanog.

I dokle bre ja rusima da punim dzepove, dokle???

falcon

pre 13 godina

B O J I M S E.
Bojim se da lopovluku nasih politicara nema kraja. Imaju oni vec varijantu koja ce nas gradjane da kosta jos vise: podici lepo akcize na domace gorivo, izjadnaciti ih sa akcizama na uvozno gorivo i svi zadovoljni, osim SPS-a koji su i mirni i namireni (podmazani), i naravno naroda koji ni miran ni podmazan.
N A D A M SE.
Nadam se da gresim.

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Ha ha ha! Opet vas zeznuo SPS. Onom Kasalovicu (ako se nevaram) sto je predlozio amandman spomenik podici, jer je preveslao ceo parlament. A gospoda iz vlasti su pokazali dva losa lica. Prvo da ih je briga za narod i da su morali da nadju nacin da zastite monopol NIS-a. A drugo, kad je EU prosarala pitanjima, pokazali su kako su mali i ponizni, i kako ce zaboga sve da urade da se EU ne naljuti. Gde je sad isti stav koji ste zauzeli prema svom narodu? Zezajte malo i EU? Duse sitne.

tata

pre 13 godina

Ovi nasi sa vlasti su smesni kao neki cirkus. Ko radi taj i gresi.,...,hehehe,..ajde da je jedna greska u pitanju, nego to je greska za greskom: zakon o akcizama, zatim neuskladjenost zakona o pdv-u sa budzetom, uzasna reforma nazovi pravosudja, duple funkcije... Da nije te Evrope ovi bi radili bukvalno sta im se prohte, ali mi se cini da su skroz izgubili kompas, grese samo tako i sve vise negativnih izvestaja Evrope. Pa ovakva krntija od drzave, Evropi ne treba, tako da nas nikad nece ni primiti u clanstvo.

Ali, dok svi mi pisemo ovako nesto po ovom sajtu, ove politicare bas boli ..... za narod, oni su se nakrali i obezbedili u svakom pogledu.

Bas su mi smesni ovi sto lupaju minuse na komentare ovde,..,ne znam da li ste primetili da svaki komentar ima najmanje dva minusa, a takvih sa dva minusa je najvise,..,takvim pojedincima stvarno nije lako....

Brkajlo

pre 13 godina

Zaista na veliku zalost, ovde je sve jesno kao dan.
A da vam otkrijem gospodo iz vladajuce koalicije u cemu je stvar, progurali ste ovo na mala vrata, nekad prodje nekad ne, ali mnogom je narodu dogorelo do noktiju i podigla se prasina. A progurane su razlicite akcize samo zbog ociglednog dila sa NISom ili nekim iza NISa. Naravno, to ne sme da se kaze iako je javna tajna, pa da bude da se vi gistro stvarno brinete za nas i nasu privredu rekli ste da je to zbog zastite domace proizvodnje, kao prvi "logican" argument. E sad, da ste stvarno citali gospodina Lista koji je najbolju kritiku protekcionistickog modela izvrsio, mnogo davno, znali bi da to nema veze s vezom. Ako se pride uzmu i lokalni faktori u obzir, a to je da se neko ne stiti da bi ojacao i vodio boljitku drzave, vec da bi ojacao i sve pare iznosio "negde" apsurd je potpun. Nama Beket ne treba.
Naravno, tada se javlja EU i kaze, alo deckici, to nece da moze, ko vas je terao da potpisete sporazum? E sad se mi pravimo ludi i evo ti nesrecne Dragutinovicke da kaze da to nije krsenje SPP-a? Pa potpisali da necemo otvoreno fiskalnim merama favorizovati domace proizvode nasuprot onima sto dolaze iz EU. Sad probuckali akcize i kao ne krsimo? 'Ajde sad stvaarno?!
Sto je najgore od svega, ovi nasi na sve to, svak na svoju stranu, neka visi Pedro, ali Pedro je nevidljiv, a izjave, jedan u klin, drugi u plocu. A treci naravno u dzep.
Dokle??!?
Hajde zdravo.

besposličar

pre 13 godina

Svakom iole pismenom je bilo jasno da politika dvojnih-komunističkih akciza neće proći pored POLICAJCA.Sva sreća da bar njih ima .Postaje sve očiglednije kakav nepismen i priglup sloj vodi ovu zemlju u ******

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je zemlja nejodiranog, nedefinisanog i nesposobnog naroda da se o sebi stara.
Ovoj zemlji je hitno neophod no uvođenje starateljstva jer će sa ovakvim plaćeničkim kad rovima uleteti vrlo brzo u građanski rat i još jednom za interese amerike destabilizov ati evropu.Njihov cilj na vlasti i jeste destabilizaci ja evropskog dvorišta, proizv odnja nereda i haosa.Takve kakvi su EU je morala odavno da prepozna, folirante i kriminalizovane kadrove insta lisane u vlast srbije sa određenim zadacima za svoje nalogodavce preko bare.

dejan-minhen

pre 13 godina

ovi nasi samo na "batine" reaguju....
Zato i rade ovo sto rade, jer narod cuti i trpi.
Zamislite da svaku njihovu glupost ljudi izadu na ulice. Drzava bi propala za 10 dana!

Momcilo

pre 13 godina

Jos jedan u nizu primera koji pokazuje da nasi politicari razmisljaju sizardzijski. Niko, ama bas niko na vlasti nema viziju za ovu zemlju za bar 2-3 godine unapred, ne mora duze. Samo se razmislja od danas do sutra. Daj da zdipim danas nesto, sutra ko zna da li cu biti vlasti. Uzas. Evo odgovora svim evroskepticima. Ne treba nama Evropska unija zbog nje, nego zbog nas.

Pedja

pre 13 godina

Neverovatno! Stara srpska navika pomocu stapa i kanapa je ponovo zablistala. Kod nas je hronicni nedostatak odgovornosti, apsolutno ne postoji nijedna stvar koja nemoze da se 'prepegla' u nasem politickom zivotu. Dokle!?

darko

pre 13 godina

Alo bre"novinari"ma ko još čita ove naše komentare? Samo mi nesrećnici.
Hajde javno da ih iznosite svaki dan u oobliku vesti,pa neka i oni čitaju.Na naslovnu stranu komentari čitalaca pa i u novine.A joj samo ne znam koje novine

ultrasrbin

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.
(Зоран, 14. januar 2011 18:45)

кога то нас. пошто видим да ти употреба ћирилице иде добро,а не користиш чувена црногорска слова остаје ми закључак да си србин који се спасао тако што не живи у србији. ако је тако имај у виду да нису сви имали такву сансу и могућност и не паметуј. био сам скоро у торину и тамо је све јефтиније него у србији( осим банчења по кафићима и цигарета,али ја се као пушач слажем са тим јер то је луксуз).не знам за комуналије и осталу режију,али тамо са просечном српском платом од 300е( њихова је око 1300е) може да се обезбеди потрошачка корпа + нормално облачење четворочлане породице.

predlagac amandmana

pre 13 godina

EU je apsolutno u pravu. Nije u redu da akciza na domaci benzin bude 45 dinara a na uvozni 49,5 dinara. Predlazem amandman kojim ce se akciza na domaci benzin povecati na 49,5 dinara i tako izjednaciti sa akcizom na uvozni benzin.

MUKNAVI

pre 13 godina

Pocelo je upredanje ....od strane ekipe koja iz sveta upravlja Srbijom,preko ovih kurta i murta koji Drzavu pretvorise u zavsnika i duznika onih koji su ih finansirali da nam zasednu na grbacu.

Зоран

pre 13 godina

Колико разумем проблем је што западњаци немају исте услове као и Руси? Ако еј то тако, онда ништа не брините: Сада ће и западњаци имати исте услове као и Руси, па ће цене на бензинским пумпама бити исте као код Руса. Молим, не чујем, шта ви имате од тога?? Па можете да бирате код кога ћете да купите бензин, цена је иста.

Зоран

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.

Vlade Sijan

pre 13 godina

Po ko zna koji put smo ispali smesni. Ali, ovo je veliko hvala gigantu ekonomske misli gosn Mladji. Jer da nije svojevremeno ukinuo carine (za EU robu) sada ne bi morali da se dovijamo na ove nacine ne bi li napunili budzet, a u isto vreme podrzali domacu proizvodnju. Samo sto recimo za taj potez (Mladjin) vazi pravilo taknuto-maknuto, u ovom slucaju mogu da se vracaju potezi. Ozbiljna drzava staje iza onoga sto cini, mi to nismo.

Predrag

pre 13 godina

E zbog ovakvih stvari treba sto pre da pristupimo EU. Kada jednom tamo udjemo, onda vise necemo biti prepusteni milosto i nemilosti nasih politicara.
EU sto pre!

Đole

pre 13 godina

Neko će za ovo morati da odgovara gospodo iz skupštine i vlade!
Kad se akcize vrate na "normalne" nivoe posle intervencije EU, da se vrate novci onima koji su sipali ovih dana po ovim cenama!!!
I naravno odgovorni da se kazne najstrožije!!!

Martin

pre 13 godina

Biće "nema veze, ućarili smo ovo do sada, sad ćemo da usvojimo izmenu zakona koja će da stupi na snagu za par nedelja, tokom kojih ćemo da uzmemo još para. Onda ćemo da spustimo akcize, smanjiće se cene i narod će biti zadovoljan."

Neozbiljno. Bojim se da pored ove vlade, koja se nije pokazala dobrim rešenjem za Srbiju, mi u ovom trenutku ipak bolju ne možemo naći...

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Od nase lose vlasti (ne samo ove, nego i prethodne, a verovatno i buduce) jedino moze da nas spase EU. ZATO Srbija mora sto pre u EU.

mile

pre 13 godina

Da li stvarno mislite da ce nas EU spasiti od nas samih.? Da li stvarno mislite da se neko od nasih politicara uzbudio zbog EU price? Nemojte biti toliko naivni dragi sunarodnici.

dejan

pre 13 godina

E draga Evropo, da samo znate koliko ovakvih slucajeva ima po Srbiji, ostali bi ste bez teksta. Ovo je novo pa ste brzo ukapirali o cemu se radi. Molim Vas da nam pomognete, ceo srpski narod vas moli, da unistite monopole, korupciju, da promenite sudstvo u Srbiji, da trazite da se pohapse svi muljatori iz vlasti zadnjih 20 i kusur godina. Mi sami ne mozemo nista, to smo dokazali. Molimo vas pomagajte, ako zelite normalne ljde u susedstvu. Pogledajte samo sta nam sada spremaju sa porezima, placacemo vise nego Nemci ili Svajcarci. Nismo sposobni sami da se izborimo za promene na bolje, okupirajte nas, radite sta god vam je volja, samo pomagajte, izumrecemo i nestati od korupcije, siromastva, bede i tuge.

Divljacina

pre 13 godina

Sve je ok, samo nam ovim postupkom EU cini medvedju uslugu....
'Alo Srbi, kakve su ovo razlicite akcize na benzin, za vas domaci ste podigli 5 dinara, a na strani 10? Gde je tu zdrava konkurencija?'
'Mi se intenzivno izvinjavamo, evo, izjednacicemo povecanje akciza na 15 dinara i na domace i na strano gorivo, hvala na upozorenju!'

konj

pre 13 godina

Odavno ste vidjeni za "magarecu klupu" ili ste dali ... pa povratka nema. Tesko nama, EU mora da nas brani od vas! Naravno, kao i vecina ocekujem da cete povecati akcize na jeftinije derivate.

srba

pre 13 godina

Ostao sam bez teksta. Toliko su bezobrazni. Igraju se vodjenja drzave i pokusavaju da zeznu EU - pa ako prodje super, ako ne prodje popravicemo. Uzas zivi! Nikad vise!

Milan

pre 13 godina

i sad nek mi neko kaže da socijalisti nisu unovčili prodaju NIS-a po onoj bednoj ceni,sede u upravnim odborima NIS-a,Srbijagasa za 4-5 hiljada eura mesečno a mi smo svi ostali glupi pa to ne vidimo,a...

uzdrzan

pre 13 godina

Pazi parlament ce ponovo da "razmatra"?!

Ma sta da razmatras,dole glavu gumicu u ruke i brisi tu brljotinu napisanu protiv svog naroda.Srpska Stoko!!

Namerno pisem u jednini ,jer su svi priznali da postuju stranacku disciplinu pa tako i glasaju kao sef stranke kaze.Po toj logici mozemo slobodno i majmune da stavimo u stolice ,samo da ih naucimo sta je crveno a sta zeleno dugme.
Majmuni bar jedu banane, a ovi mutanti piju krv "svog" naroda.
Ma necu izbore hocu demonstracije i vas na tribini da vidim kako smirujete situaciju i ubedjujete kako ce sve biti u redu samo jos malo da se strpimo.

Pera

pre 13 godina

To nam samo pokazuje koliko smo neozbiljna drzava. Da jos nije ovih evropskih standarda, kralo bi se tu samo tako od strane politicara i njihovih tajkuna...

lood

pre 13 godina

Isto se desili sa cigaretama prosle ili pretprosle god,kada su akcize za strane cigarete povecane znatno vise nego domace.Vise je nego ocigledno da je gdin. kontraverzni biznismen(ime necu napisati jer nece objaviti ceo clanak),inace blizak prijatelj ministra,dao pare i da je to tako zavrseno.Isto se i radi,i isto je umesana "gospoda"iz sps-a.Ipak,jedino pozitivno se ovde moze desiti pod pritiskom normalnih i pametnih ljudi iz EU,a i sada se pokazalo.Ja sam za protektorat,najuriti lopove i nistake,dovesti strucan kadar i moralan.

realan

pre 13 godina

Ne znam sta je tuznije: to sto su politicari priznali gresku i uveli dvojne akcize na gorivo ili to sto nisu pretpostavili da ce ih EU udariti po njusci.

Primera radi moja cerka koja ima tek 14 godina kada je cula za ovu vest dok je zajedno samnom gledala dnevnik odmah je prokomentarisala da ce nas EU zbog ovoga ostro osuditi.

Dakle ispade moja cerka pametnija od celog naseg Parlamenta ukljucujuci sve partije, ministre clanove partija itd...

i mi u EU? ahahhahaha ijao nema smesnijeg ali i crnjeg vica za Evropu od Srbije u Evropi sa ovim poslanicima.

Tako isto kad su uveli zakon o zimskim gumama a niko se nije pito dali u Srbiji uopste ima dovoljno zimskih guma za sva kola ejjjj koje su to pocetnicke greske.

Dakle stice se utisak da nasom zemljom bukvalno upravljaju debilcine!

Goran 1

pre 13 godina

Aaahhamm...pa bolje da ih niste podsetili da su napravili haos jer cemo sad da imamo jos vece cene goriva posto smo ih naljutili..kako uopste neko sme i da trazi iste akcize i nize cene goriva,da budu bar kao u Makedoniji recimo...Uf,stvarno su losi i od te njihove brige za gradjane mi propadamo dupke...
Sa platama najnizim u EU i sa cenama ne samo goriva nego i putarina i hrane,ne verujem da mozemo da se oporavimo u narednih 20 godina,eto to je rezultat ove Vlade i te Skupstine !
Najtragicnije je kad se pozivaju na krizu koja kao da je pogodila samo Srbiju !

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zar EU ne bi bilo lakše i jeftinije da nam napišu zakone i dovedu svoj kadar da ga sprovodi a ne da po pet puta prepravljaju kvazi zakone koje donose kvazi političari u Srbiji. Ko je za?

zlata

pre 13 godina

“To znači da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament puno radi, uz mnogo toga dobrog što radi može da napravi i poneku grešku...". To znaci, hirurg koji puno radi moze i da vam izvadi zdrav bubreg gospodjo i tako bi moglo milion primera...Bruka, sramota...

Mina

pre 13 godina

Dokle će naša vlast da folira EVROPSKU UNIJU? Zar naši misle da su veći maheri od onih koji su se dokazali u organizovanju države po meri gradjana? Naša vlast to ne treba da čini, jer time dokazuje da ne želi da pravi državu po meri gradjana , vec po meri stranaka i partija.Kakav je to način da jedna partija predlaže dve vrste akciza? Tu nešto debelo nije u redu.

predlagac amandmana

pre 13 godina

EU je apsolutno u pravu. Nije u redu da akciza na domaci benzin bude 45 dinara a na uvozni 49,5 dinara. Predlazem amandman kojim ce se akciza na domaci benzin povecati na 49,5 dinara i tako izjednaciti sa akcizom na uvozni benzin.

Grof

pre 13 godina

Hvala bogu, naftne kompanije su se lepo zalile EU i ovo ce morati da se ispravi. A kome da se zalimo mi gradjani Srbije koje nasi ljudi unistavaju i kradu.

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Mi sa ovima samo traćimo godine.Kao oni će ponovo da razmatraju, odnosno troše pare i naše živce, ako nisu dobro odlučili prvi put.Da je časti, predsednica parlamenta bi prva podnela ostavku.Dosta je šminkanja političkog mrtvaca od ove vladajuće kalamerije!

ultrasrbin

pre 13 godina

Вас у Србији само неко да спашава. Да ли Руси од Немаца (Други светски рат), да ли Немци од Руса (сада), да ли Руси од Амера (у време Слобе), да ли Кинези од Амера (сада), да ли Запад од ваших. Као да они немају преча посла него само вас да спашавају.
(Зоран, 14. januar 2011 18:45)

кога то нас. пошто видим да ти употреба ћирилице иде добро,а не користиш чувена црногорска слова остаје ми закључак да си србин који се спасао тако што не живи у србији. ако је тако имај у виду да нису сви имали такву сансу и могућност и не паметуј. био сам скоро у торину и тамо је све јефтиније него у србији( осим банчења по кафићима и цигарета,али ја се као пушач слажем са тим јер то је луксуз).не знам за комуналије и осталу режију,али тамо са просечном српском платом од 300е( њихова је око 1300е) може да се обезбеди потрошачка корпа + нормално облачење четворочлане породице.

Milovan

pre 13 godina

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila je tako da će parlament ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je napravljena greška usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza.
Čuj greška.

apolitican

pre 13 godina

Pa kako to da je parlament video da je pogresio (u ovom slucaju akcize za naftne derivate iz uvoza)tek onda kad nam neko spolja opali cusku ili se i dalje vodimo onom starom, ma ko sisa druge ako prodje, prodje. NEVEROVATNO!

Znam ih sve

pre 13 godina

Eeeh, ovi naši takozvani politčari(vesela kafanska družina sps i ostali) u nekoj normalnoj državi bi sadili papriku i paradajz. Koji su to levaci...majko moja...Braćo srbi nek nam je bog upomoć.

Otrov

pre 13 godina

Da je u pitanju kosarka,ovaj memljivi parlament ne bi ni postojao.Toliko je bilo gresaka,da bi vec posle prve cetvrtine utakmica nasih akciznih uzdanica morala biti prekinuta.Licna za licnom.Tri sekunde,pardon,cetiri godine u reketu.Skinuli parket pa se zakovali bitumenom.Kada covek cuje ovo ne moze da veruje da je prosao fazu kromanjonaca,pa jos da i skupstinu ima.

MilosNis

pre 13 godina

~"To znači - objasnila je - da oni koji puno rade, a složićemo se da parlament zaista mnogo radi, može da napravi uz mnogo toga što je pozitivno i po neku grešku i tu grešku mora da ispravi".~

Predlazem da se menjate sa rudarima kako bi se malo odmorili od tolikog posla!
Znate kad cu opet da izadjem na izbore? NIKAD, pa ni tad!!!

Mirochi

pre 13 godina

Ljudi (mislim na redakciju B92) ne morate ovo moje pismance da objavljujete. Jednostavno mi doslo eto da napisem to sto mi je prvo palo napamet posle citanja predhodnog teksta.
Znaci: Uh sto volim kad nasi politicari ispadnu maj--ni, gl---ci pa kad im ovi iz EU ocitaju lekciju. Koliko su nam pametni politicari videli smo do sada, pokazali su se i DS i SPS i G17. Nikada vise. A ti Slavice DJ. Dejanovic ili kako ti je vec prezime: *******
Eto tako redakcijo to sam hteo da napisem, enk oce ovo procitati pritisnuti DELITE ali nema veze najbitnije je da sam ja ovo izbacio iz sebe.
Hvala Vam!

dendza

pre 13 godina

smanjice akcize na gorivo a onda me zivo interesuje na sta ce da ih nabudze, oprema za bebe? mozda igracke, ne najbolje da nam vazduh oporezuju...

pera

pre 13 godina

Nastupila je nova faza u razvoju ljudskog drustva. Srbijom su zavladali beskicmenjaci!!!
Bruko bez obraza i stida!!! Sram vas bilo, sklanjajte se!!!

Dragan Lo

pre 13 godina

I moja firma Vam redovno plaća porez, pa nas potkradate. Imamo putničke automobile koji troše gorivo na koje ne vraćate PDV. Najbolje da kamionima obavljamo putovanja i jurcanje za poslom i naplatom. Može Vam se, mi smo odavde - nismo iz EU. Đinđić je rekao jednu poluistinu: "Ne možete birati najgore i očekivati da Vam bude bolje". To je istinito. Nije istinito da u Srbiji najbolji može biti izabran i zato ste Vi najgori tu gde jeste.

besposličar

pre 13 godina

Svakom iole pismenom je bilo jasno da politika dvojnih-komunističkih akciza neće proći pored POLICAJCA.Sva sreća da bar njih ima .Postaje sve očiglednije kakav nepismen i priglup sloj vodi ovu zemlju u ******

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je zemlja nejodiranog, nedefinisanog i nesposobnog naroda da se o sebi stara.
Ovoj zemlji je hitno neophod no uvođenje starateljstva jer će sa ovakvim plaćeničkim kad rovima uleteti vrlo brzo u građanski rat i još jednom za interese amerike destabilizov ati evropu.Njihov cilj na vlasti i jeste destabilizaci ja evropskog dvorišta, proizv odnja nereda i haosa.Takve kakvi su EU je morala odavno da prepozna, folirante i kriminalizovane kadrove insta lisane u vlast srbije sa određenim zadacima za svoje nalogodavce preko bare.

dejan-minhen

pre 13 godina

ovi nasi samo na "batine" reaguju....
Zato i rade ovo sto rade, jer narod cuti i trpi.
Zamislite da svaku njihovu glupost ljudi izadu na ulice. Drzava bi propala za 10 dana!

Pedja

pre 13 godina

Neverovatno! Stara srpska navika pomocu stapa i kanapa je ponovo zablistala. Kod nas je hronicni nedostatak odgovornosti, apsolutno ne postoji nijedna stvar koja nemoze da se 'prepegla' u nasem politickom zivotu. Dokle!?

Momcilo

pre 13 godina

Jos jedan u nizu primera koji pokazuje da nasi politicari razmisljaju sizardzijski. Niko, ama bas niko na vlasti nema viziju za ovu zemlju za bar 2-3 godine unapred, ne mora duze. Samo se razmislja od danas do sutra. Daj da zdipim danas nesto, sutra ko zna da li cu biti vlasti. Uzas. Evo odgovora svim evroskepticima. Ne treba nama Evropska unija zbog nje, nego zbog nas.

darko

pre 13 godina

Alo bre"novinari"ma ko još čita ove naše komentare? Samo mi nesrećnici.
Hajde javno da ih iznosite svaki dan u oobliku vesti,pa neka i oni čitaju.Na naslovnu stranu komentari čitalaca pa i u novine.A joj samo ne znam koje novine

Brkajlo

pre 13 godina

Zaista na veliku zalost, ovde je sve jesno kao dan.
A da vam otkrijem gospodo iz vladajuce koalicije u cemu je stvar, progurali ste ovo na mala vrata, nekad prodje nekad ne, ali mnogom je narodu dogorelo do noktiju i podigla se prasina. A progurane su razlicite akcize samo zbog ociglednog dila sa NISom ili nekim iza NISa. Naravno, to ne sme da se kaze iako je javna tajna, pa da bude da se vi gistro stvarno brinete za nas i nasu privredu rekli ste da je to zbog zastite domace proizvodnje, kao prvi "logican" argument. E sad, da ste stvarno citali gospodina Lista koji je najbolju kritiku protekcionistickog modela izvrsio, mnogo davno, znali bi da to nema veze s vezom. Ako se pride uzmu i lokalni faktori u obzir, a to je da se neko ne stiti da bi ojacao i vodio boljitku drzave, vec da bi ojacao i sve pare iznosio "negde" apsurd je potpun. Nama Beket ne treba.
Naravno, tada se javlja EU i kaze, alo deckici, to nece da moze, ko vas je terao da potpisete sporazum? E sad se mi pravimo ludi i evo ti nesrecne Dragutinovicke da kaze da to nije krsenje SPP-a? Pa potpisali da necemo otvoreno fiskalnim merama favorizovati domace proizvode nasuprot onima sto dolaze iz EU. Sad probuckali akcize i kao ne krsimo? 'Ajde sad stvaarno?!
Sto je najgore od svega, ovi nasi na sve to, svak na svoju stranu, neka visi Pedro, ali Pedro je nevidljiv, a izjave, jedan u klin, drugi u plocu. A treci naravno u dzep.
Dokle??!?
Hajde zdravo.

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Ha ha ha! Opet vas zeznuo SPS. Onom Kasalovicu (ako se nevaram) sto je predlozio amandman spomenik podici, jer je preveslao ceo parlament. A gospoda iz vlasti su pokazali dva losa lica. Prvo da ih je briga za narod i da su morali da nadju nacin da zastite monopol NIS-a. A drugo, kad je EU prosarala pitanjima, pokazali su kako su mali i ponizni, i kako ce zaboga sve da urade da se EU ne naljuti. Gde je sad isti stav koji ste zauzeli prema svom narodu? Zezajte malo i EU? Duse sitne.

tata

pre 13 godina

Ovi nasi sa vlasti su smesni kao neki cirkus. Ko radi taj i gresi.,...,hehehe,..ajde da je jedna greska u pitanju, nego to je greska za greskom: zakon o akcizama, zatim neuskladjenost zakona o pdv-u sa budzetom, uzasna reforma nazovi pravosudja, duple funkcije... Da nije te Evrope ovi bi radili bukvalno sta im se prohte, ali mi se cini da su skroz izgubili kompas, grese samo tako i sve vise negativnih izvestaja Evrope. Pa ovakva krntija od drzave, Evropi ne treba, tako da nas nikad nece ni primiti u clanstvo.

Ali, dok svi mi pisemo ovako nesto po ovom sajtu, ove politicare bas boli ..... za narod, oni su se nakrali i obezbedili u svakom pogledu.

Bas su mi smesni ovi sto lupaju minuse na komentare ovde,..,ne znam da li ste primetili da svaki komentar ima najmanje dva minusa, a takvih sa dva minusa je najvise,..,takvim pojedincima stvarno nije lako....

falcon

pre 13 godina

B O J I M S E.
Bojim se da lopovluku nasih politicara nema kraja. Imaju oni vec varijantu koja ce nas gradjane da kosta jos vise: podici lepo akcize na domace gorivo, izjadnaciti ih sa akcizama na uvozno gorivo i svi zadovoljni, osim SPS-a koji su i mirni i namireni (podmazani), i naravno naroda koji ni miran ni podmazan.
N A D A M SE.
Nadam se da gresim.

Ko ovde koga?

pre 13 godina

Pa da li je nasa draga ministarka zaista spora u glavu ili se samo pravi???
to sto pojedinacne zemlje imaju razlicite zakone nista ne znaci, jer smo mi ugovor potpisali sa EU i moramo da se pridrzavamo potpisanog.

I dokle bre ja rusima da punim dzepove, dokle???