Utorak, 11.01.2011.

18:29

Nove tablice predmet pregovora

Vlasti u Prištini su zabranile da se na teritoriji Kosova kreću vozila sa novim registarskim tablicama Srbije. Beograd najavljuje pregovore o toj temi.

Izvor: B92

Nove tablice predmet pregovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Odluka Prištine je potpuno nerazumna jer tablice sa oznakama gradova PZ, PR, GL, UR, PE, KM se ne nalaze na tablicama na Kosovu i Metohiji. Tako da je odluka čisto političke prirode kako bi se kosovskim Srbima uskratilo još nešto da bi kasnije kao "znak dobre volje" tokom pregovora popustili i ponovo omogućili nešto što nisu smjeli ni uraditi.

Milos

pre 13 godina

Kosovska policija nije zabranila kretanje vozila sa novim srpskim tablicama, i ne razumem zasto je ova vest napisana da upravo to implicira.

Kosovska policija zabranjuje kretanje vozilima sa srpskim tablicama koje imaju registarske oznake mesta na Kosovu, a za koje se kosovska policija smatra nadleznom. Kao sto se i srpski MUP za istu stvar smatra nadleznim.

Fakticka kontrola je, medjutim, u rukama kosovske policije - sta god ko mislio o tome - tako da vazi zlatno pravilo: ko ima zlato, odredjuje pravila.

Drzava Srbija mogla je da prenebregne ovaj problem za koji se znalo da ce se javiti da je napravila tablice bez geografske odrednice (npr. AAA-001), i onda niko ne bi znao da li je vozilo iz Subotice, Beograda ili Zvecana. Kada se vec upustila u ovu avanturu, morala je da ima spremno resenje, kao sto ga naravno nema.

Sava Drugi

pre 13 godina

Dačiću, zašto bi Srbija pregovarala sa bilo kim o upotrebi svojih tablica na svojoj teritoriji? Pa to ni Nemci nisu tražili od Dragiša Vasića 1942 godine?

hijena

pre 13 godina

Nove srbijanske tablice treba da oduzimaju svugde na svetu jer su i srpske vlasti avgusta 2009 god. pocele da oduzimaju tablice od ljudi koji voze na strane table koji borave u inostranstvu a koji su ujedno i drzavljani Srbije i zemlje na cije table voze! TO NEMA NIGDE NA SVETU PA CE MORATI MALO DA PREPRAVE NAJGLUPLjI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA!!!

Kosovastar

pre 13 godina

Gospoda Dacic i Ivanovic mesaju zabe i babe. Kosovski minstar ima svakako pravo da zabranjuje registrske tablice za gradove Kosova koje izdaje MUP Srbije jer toga nema nigde u svetu. To j isto kao kada vlada Francuske izdaje tabilce za gradove Nemacke. Da li je to moguce? Pa ne svakako. Pa Kosovo je Srbija rekao bi Ivanovic. To je ipak njegov stav i on i ostali mogu da misle sta god hoce. To je njihov problem. No za razliku od Srbije koja ne priznaje uopste nikakve kosovske tablice, kosovska vlada priznaje bilo koje tablice iz gradova Srbije ali ne moze ni u kom trenutku da dozvoljava kretanje vozila na Kosovu tabilcama sa imenima gradova Kosova i koje se stampaju u Beogradu.

zoran

pre 13 godina

Bas zato volim BH reg tablice!!
Jer se iz njih ne vidi jeli neko iz BL, TR, TB, BJ, BI, SA, MO,.. jer moze biti iz svakog od BH gradova,
A plus, lepo su napravili/skontali da su na tablicama samo slova koja su ista i na cirilici i na latinici [recimo M, T, J, A..], a cime su zadovoljeni nacionalisti na obe strane jer tablica moze biti i cirilicna i latinicna

tosi

pre 13 godina

"Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat". Pan nek gosp. Ivanovic pokusa da se seta sa takvim tablicama na Kosovu, pa ce vidjeti da li ta odluka ima kakav efekat. Mislim da ce se ubrzo uveriti da nema pravo. dok je Dacic mnogo prakticniji. On veruje u tu odluku i kaze da se mora pregovarati za obostrano priznavanje reg. tablica

Miloš Ilić

pre 13 godina

Još jedan dokaz da naši političari imaju samo jednu "viziju": napraviti promene, bez promena i naći način da se "ugrade" ili "oduže nekom" kroz njih. Ove tablice su donele nekom dosta para a nova garnitura političara će ih morati uskoro menjati i izbacivati ime grada. Kome treba ime grada osim da stvara probleme? Dobro da i matični broj vozača nisu tražili da se naknadno za "malu sumicu" novca odštampa.
A mi ćemo to još jednom lepo plaćati. Kratkovido. Znamo dobro kakvo nam je okruženje i umesto da našim gradjanima olakšamo kretanje i život mi im ograničavamo slobode. Ne moramo po svaku cenu biti "lideri" pa makar to bilo i po gluposti.

Viktor

pre 13 godina

Najavljuju se pregovori (dijalog za nekog) pa hoce li politicko rukovodstvo Republike Srbije da se razlozno odnosi prema "faktickom stanju na terenu" koju je nazalost proizvela prethodna vlast?

Ja

pre 13 godina

Nadam se da će neko i u Srbiji zabraniti kretanje sa ovim novim odvratnim tablicama i da ćemo onda konačno napraviti normalne tablice, bez čšćđž, sa slovima koja nisu nakaradna. Ako je neko video latinično slovo Đ na novim tablicama, onda zna o čemu govorim.

zoran

pre 13 godina

Mene pogađa još jedan NAMET od strane moje države za zamenu tablica i dokumenata.
A što se nepriznavanja istih od strane Kosova tiče, sve sam slomio točkove na putu prema našoj Južnoj Pokrajini i pe a i sada. A vidim i ovi što su "privremeno" raseljeni svi masovno krenuše tamo. Da rasprodaju to što im je ostalo i da pokupuju po Beogradu stanove i budžetska radna mesta koja su još preostala jer su u glavnom sve preuzeli.

Beqa

pre 13 godina

"On kaže i da Redžepi nema prava da nalaže tako nešto, jer je Srbija donela odluku o zameni registarskih tablica na celoj svojoj teritoriji, što kako kaže uključuje i Kosovo i Metohiju.". Samo vi provocirate druze Ivanovicu. Ne bi sad da komentarism ovu vasu izjavu. Pitao bi samo, ako je to tako kako vi kazete, zasto onda vi licno vozite auto sa kosovskim (KS) tablicama?!

miki maus land

pre 13 godina

Bas je pateticna ova albanska "drzava kosova" kao i albanski nacionalisti. Nisu sposobni ni pertle sami da zavezu, nemaju ni "d" od drzave, uprkos pritiscima Amerike po svetu nisu se niti ce da se ikada legalizuju, nisu sposobni ni telefonski pozivni broj sebi da srede a kamoli da ce ikada biti clan UN-a, izbore koje su organizovali cak i njihovi lobisti kritikuju, licemerno brane svoje zlocine i zlocince i izgravaju nekakve zrtve i nevinasca iako je vec citavom svetu jasno i ko su i sta su... i onda im kao jedini nacin demonstriranja "drzavnosti" odnosno frustracija i kompleksa, preostaje da se izivljavaju nad preostalim Srbima, da svake nedelje izmisle neku zabranu, vrate nekog Srbina sa granice, da cupaju kablove, iskljucuju struju, skidaju tablice, dezuraju po srpskim sajtovima ili dalje izmisljaju "svetlu i slavnu" proslost. Smesno.

Vojvodinac

pre 13 godina

Odluka Kosova je u najmanju ruku smešna, i trajaće do prvog dopisa iz EU, SAD ili već, ali mene brine ovaj Ivanović...
Kako je to odluka o zameni tablica "dobrovoljna"!?
Pa ja prvi u Beogradu ne bih menjao tablice, za neke koje me dodatno koštaju i imaju rok trajanja od 7 godina!?
Da li postoji način da zadržim stare??
Em bih uštedeo, i imao bih očigledno kvalitetnije tablice, koje već traju 10 godina i ko nove su!!
Plašim se da se Ivanović malo "zaneo" u ovoj izjavi, ali ipak treba proveriti.

Kushtra

pre 13 godina

Pa zasto bre komsije stvarno trazite jos komplikaciju situaciju?
Mi priznamo vase nove tablice iz Srbije.
Dosad smo priznali i stare PR, GL itd.
Ulazite i Izlazite odavde pes pasosa.
Uvozite vasu robu milionima eura.
A vi nama ni tablice ni pasose ni izvoz robe.
Da sam ja neki Kosovski funkcioner resio bih ovaj problem veoma prosto.
Sto vi nama tako i mi vama REPROCITETOM.
Pa ko mislite da posle ce trkom da se trudi da resi situaciju. !?!?!?!!?

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Nije politicka odluka, posle "Kumanovskog sporazuma" nego vojna odluka, g.Ivanovicu. Sta ima srpsko u Kosovo: avion, tenk, policajac ili vojnik?

fadil

pre 13 godina

ako ja kao albanac iz kosove mogu dobiti te tablice (naravno ako ispunim uslove), zasto ne mogu da dobijem taj srpski pasos pa da krenem u evropi bez vize.
Ivanovica za presednika Kosove.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Neće priznavati do sljedeće odluke njihovih mentora koji će tu odluku poništiti! Albancima i dalje preostaje mijenjanje tablica pri ulasku u ostatak Srbije. Tablice PR, PZ, GL, KM, UR su sasvim legitimne s obzirom da Srbija ne priznaje nezavisnost nakazne tvorevine KosovE. Odluke o zabrani ulaska će se do poništenja od strane zapadnoevropskih mentora odnositi samo na prelaze koje kontroliše Priština. Znači odluka se ne odnosi na sjever Kosmeta kao i dosad.

Tipolir

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas................
(ljubinko i desanka mu, 11. januar 2011 20:17)
_____________
Kvalitetu i ljepotu tablice ne bi komentirao, no nešto drugo mi je privuklo pažnju, i podsjetilo na djetinjstvo.
-Vidim na tablici znak plus u bijeloj boji, a oko plusa nekakve kvakice.
Iste takve kvakice imali smo nekada u spavačoj sobi na nahtkasl-u. Danas mi je žao što tog ormariča nema, samo zbog tih kvakica, koje bi me podsjećale na djetinjstvo.

Kompromis je uvek moguć

pre 13 godina

Problem je rešiv, ali traži dodatna sredstva za štampanje potpuno novih tablica. Na primer, umesto KM 123-AB, trebalo bi da se štampaju tablice sa oznakom KVKM 123A, a ako ne bude dovoljno 30,000 kombinacija, onda mogu da se nastave oznakama KVKM 12A3, itd.

Dusan Silni

pre 13 godina

Pa normalno, kosovo je pod međunarodnom upravom i za opštine koje pripadaju tom kosovu ne može Temišvar da štampa i i zdaje tablice tamošnjim rumunima. Ako Dačić radi pravu stvar onda i neka štampa srbima iz bugarske tab lice i onim srbima koji žive u makedoniji pa i onima što žive u trstu, zar drug tito nije rekao: Trst je naš, Trst je naš.

dragan

pre 13 godina

Pun je Beograd automobila,kako starih, tako i najnovijih, sa starim kosovskim tablicama npr. PR, KM, a ono što je posve SIGURNO JE DA NISU PROŠLI NIKAKAV TEHNIČKI PREGLED, jer na Banjici svakodnevno gledam jednog stojadina sa PR tablama koji izgleda kao sa otpada, a čovek ga vozi i niko ga ne zaustavlja. Drugo, tako su ovi naši pre desetak godina branili HR table i lepili ih crnim selotejp trakama, pa i to čudo prošlo, proći će i ovo...

Geda

pre 13 godina

Pa, Ivanović hoće da pregovara sa Tačijem..., to znači da priznaje Tačija za predsednika države Kosovo... Zašto se onda čudi što on zabranjuje srpske tablice u svojoj zemlji?

matori

pre 13 godina

Ivanović i ostali mlatioci prazne patriJotske slame, neće da shvate da se odluke Vlade Srbije ne mogu odnositi na teritorije drugih država.
Uostalom, i rezolucija SB UN-a suspenduje svaku nadležnost Srbije na prostoru KiM, pa se nema o čemu raspravljati po ovom pitanju...

Hilmi London

pre 13 godina

Veoma pogresno tumacenje! Nove tablice Republike Srbije su legitimne i sigurno je da ce da vaze, ali nikako PR. KM, PZ itd. Absurditet svoje vrste: Jedna drzava izdaje tablice za Stanovnike (svoje nacionalnosti)u drugoj Drzavi TO JE STVARNO NENORMALNO I NEDOPUSTIVO!To bi znacilo da ce kosovske tablice moci da koriste SVI KOSOVARI ma gde ziveli u SVETU. Da stvarno covek ne poveruje,ali na Balkanu je moguca i ovakva NEUMNOST.

uff

pre 13 godina

Pa to je diskriminacija, ali ne zato sto neki kazu "Kosovo je Srbija", nego zato sto u bilo kojoj zemlji tablice odredjene druge zemlje ne mogu da budu zabranjene, to je glupo!!!!

dss

pre 13 godina

Zasto ste stalno toliko naivni i neinformisani. U istom trenutku kada se desava zamena registarskih tablica u Srbiji isto to se desava i na Kosovu. Nije nista slucajno zna to jako dobro i Tadic i Ivanovic. Daj vec jednom recite svom narodu gde je Kosovo u odnosu na Srbiju. Da li je ono u sastavu Srbije,nezavisna drzava ili mozda uskoro totalno nezavisna i priznata od Srbije. Citajte malo vise i prisecajte se malo duze svega sto pise po stampi. Gde je tu popis stanovnistva, kako to da odjednom i na Kosovu i u Srbiji popis. Sve ovo je samo blago prelazenje na stvarnu situaciju na Kosovu, samo sto nekim ljudima u Srbiji malo duze treba da ubace u mozak sta je stvarnosta a sta suluda zelja iz snova.

mertur

pre 13 godina

Koji je srbin budala da registruje auto na KS tablice kad za registraciju KS mora puno toga proveravati,kao poreklo npr. ako je auto iz inostranstva ( ne starije od 8 godina)carina, aksiza pa odmah tehnicki pregled pa dazbine pa tu i tamo koji euro da stvar ide malo brze i da se gleda kroz prste.Dok se u Srbiji po informacijama iz bas ovoga B92 jedino je vazan nekakav papir gde stoji da si srbin, a ostalo kao poreklo vozila ili sl, je potpuno nevazno.
Nemci kazu ako ti je auto ukraden trazi ga u Poljskoj a nestala vozila sa Kosova obicno idu prvo na severu Kosova a onda ih tamo ili seku na delove ili ih dalje prodaju u Srbiji.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija stampa novac i tablice u raznim varijantama, ne zna im se broj.
Sto ih vise stampa, sve manje vrede. I posle ovih najnovijih doci ce nove, verujte mi.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ivanovic: Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat

Koliko ja znam i ono sa "Telefoniranjem" je samo "politicka odluka" koja nije imala "prakticnog efekta" !
Gospodin Ivanovic bi najlakse dokazao svoje "verovanje" ako kao prvi proseta Kosovom sa novim tablicama pa ako ga zaista kosovska Policija ne bude zbog toga maltretirala onda moze davati i drugima ovakve savete !
Ja licno mu sigurno nebih samo tako poverovao na REC !

Janja Sankcija

pre 13 godina

Drzava Srbija treba da donese uredbu da vozila sa stranim registarskim tablicama ako zele da udju na deo teritorije AP Kosovo i Metohija preko teritorije R Srbije ili neke druge Drzave (Npr BJR Makedonije ili R Crne Gore)da Policijskoj stanici na kontrolnom punktu uplate po 650 Eura u protiv dinarskoj vrednosti nadan uplate proveru vrsiti uvidom u pasos vlasnika vozila tj vozaca i saputnika, kao i povecanje akciza za prelet preko R Srbije sa sletanjem na aerodrom Pristina.

Sa postojecim kosovskim

pre 13 godina

Sa postojecim kosovskim KS auto oznakama moze se skoro po celoj Evropi putovati osim u Srbiji. Srpske vlasti nisu priznale ili su ignorisale kosovske UNMIK dokumente iako su to trebali prihvatati(po 1244)kao validne to Olja zna ali se sad on kao ...eh mora nesto da kaze da bi se odrzao jos malo na povrsini. Politika Olivere, politika.

Bato

pre 13 godina

Kad im skinu tablice, plate kaznu, plate slepsluzbu da im prebace kola u Srbiju i sve ih to kosta nekoliko stotina eura onda neka im Ivanovic plati troskove posto prema njemu to nija zakonska nego politicka odluka.

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

Ovo je jedna tema o kojoj bi mogao da se nadje jedno resenje sa obe strane i da ludi krecu bez ikavi problema u dve drzave Kosovo i Srbiju. Ako Srbi iz Kosova kada se setaju po Kosovo voze Auto sa Kosovskim tablicama moraju da taj auto da prijave, plate porez i da ga osiguraje u Kosovo, a to bi trebao da urade i u Srbiju, ako se to nastavi kao do sada sto je bio sa starim Tablicama onda ja vidim ovde jedan Problem za same Srbe sa Kosova jel oni moraju duplo znaci u dve drzave da plate Porez i Osiguranje. To bi bio Autogol za Srbiju. Ili je meni ove nesto nije jasno.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prica se o bedi kosovskih Srba? Odakle auta onda braco? Sluzbeno, niko od Srba ne radi, sta su imali oteto im je, a sad tablice problem. Za sta ce im? Za bicikla? Kosovo je samo srpski lamento, ptica kukavica: ku, ku, ku, ku... A tipicni kosovski Srbin je debeo, okrugao, voli zivot da uziva. I uziva, sigurno je!

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas! A što se tiče demagogije g. Ivanovića, ona se uklapa u vladajuću demagošku priču i Kosovo i EU.Samo, Ivanoviću,nije svejedno na koji način zarađujete platu. Da li ispiranjem mozga ojađenom narodu ili trezvenim stavom i sopstvenim primerom.Ili se iz Beograda bolje vidi praktična primena nekog zakona na Kosovu?

Gnjilanac

pre 13 godina

Da bih registrovao auto na GL tablice moram da idem u Vranje, da mi neki virtuelni organi SUP Gnjilana izdaju dokumenta o registraciji auta. Tom prilikom se izlazem troskovima,gubim ceo dan i bukvalno sam maltretiran od strane nekulturnih radnika u tom virtualnom SUP Gnjilane.Sta je drzava Srbija ucinila za nas koji zivimo na K i M ? Nista, ama bas nista nego naprotiv vlada Srbije jedva ceka da se nekima od nas ovde nesto neprijatno desi od strane Albanaca pa da to plasira kao udarnu vest. Cinjenica je da je situacija sada moglo bi se reci skoro normalna i da je jedino kvare politicari obe strane. Resite vec jednom taj problem i pustite gradjane da zive kao sav normalan svet uz svu slobodu kretanja.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srpske tablice na Kosovu, hm? Reciprocno tome zamislite kosovske tablice u Srbiji? Ne u celoj Srbiji, nego samo u njenom juznom delu, a uz to i bosanske tablice u Sandzaku? Bilo bi ludo i veselo, verujem.

miljan

pre 13 godina

voTo moze da vazi jedino za juzni deo KiM, da pojasnim samo , danas sam video dosta novih tablica na vozilima u Kosovskoj Mitrovici i tu odluku redzepija cak ni Srpski KPS ne primenjuje jer znaju da ce izazvati momentalni haos, i oni imaju takodje nove tablice republike srbije. Ne verujete-proverite

smesno

pre 13 godina

Znaci po Ivanovicu, odluka Beograda da stampa tablice kosovskih opstina tj teritorije koju Beograd ne kontrolise, nije politicka, ali odluka Kosova koje tu teritoriju kontrolise, jeste politicka
DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO

Горан

pre 13 godina

Веома је добро да косовскометохијски Албанци овде са нама разговарају. Договор кућу гради.

Косово и Метохија је по слову закона део Републике Србије. ДОк се то не промени, овакве изјаве Реџепија и њему сличних немају никакав значај.

dodo

pre 13 godina

Ja sa KS tablicama vozim bez problema po Z.Evropi. Lepo preko Crne Gore udjem u Hrvatsku i auto putem od Ploca sve do Hamburga.
Posto Srbija ne priznaje KS tablice ne idem opreko nje, a to je vec problem Srbije jer ona nece da njoj ostavim pare na njenim pumpama, auto putevima., restoranima trgovinama,..
Zaista su neki predlozi ovde izneseni smesni kao naprimer da Srbija treba da naredi drugum drzavama {CG, Makedonija,..]da 'strancima' naplaciju ulaz na Kosovo???. A sve te drzave priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu. ???

Pobesneli max

pre 13 godina

Ohoho...doktor je pogubio zivce, kao i njegova "vlada". Osecam da je licno on jedva cekao ovakvu priliku da se "iskali". Ovakvih provokacija ce biti sve vise i vise. Moramo se za to pripremiti, ali ovo je i za njih siguran pokazatelj da su ranjivi i da ce tek pokazati pravo lice. Mislim da na severu ovo nece da "pije vodu". Posto za neki dan idem dole, bas cu se licno uveriti.

IQ=0

pre 13 godina

Nepotrebno sugradjani u okupacionom delu dizu prasinu oko tehnickih stvari ...a bondstil i Brisel jos nisu rekli svoje, ili ne(ZAVISNI)mahmurluk jos traje?

Toleranti

pre 13 godina

"tom odlukom nije isključen niko, tako da i Albanci, ako ispunjuju zakonske uslove, mogu da zamene tablice", kazao je Ivanović. g.Ivanovicu ako vama nije jasno mi (Albanci) smo zamenili Drzavu i ne treba nama te tablice. Pozdrav svima.

PRN

pre 13 godina

Da budemo jasni, Kosovo ne priznaje tablice tipa PR, GL, UR, itd. A ne one koje se izdaju u Srbiji tipa BG, KV, NI itd. A sto se tice severa, cim prelaze na jugu, eto odu tablice.

agim

pre 13 godina

Konacno..I u Srbiji su zabrnjene tablice Kosova pa je ovo jedino logicno resenje.Dosta je bilo toga da Srbi smeju sve ne Kosovu A Albanci sa kosova ne smeju nista.

Ilir

pre 13 godina

Izgleda da Ivanovicu je ostala samo uloga amaterskog politickog analiticara jel ga ionako niko vise ne sisa, on kaze da je odluka Prishtine "politicka"!!! Vidi vidi, ali sta je odluka Beograda?"Tehnicka"?Ili mozda umetnicka. Osobe poput Ivanovica su poraz i sramota srpskog naroda koji zivi na Kosovu, svojim papagajskim ulogom i provokativnim izjavama on samo doprine stvaranju tenzija i netrpljivosti na Kosovu. Republika Kosova je nezavisna drzava i kao takva ima potpun legitimitet da donese bilo koju odluku za svoju teritoriju i svoje gradjane bez obzira na to da li se radi o ministru u ostavci ili ne. Potpuno je smesno uporediti bilo koju stranku ili lika sa normalnim i legitimnim odlukama koje proizlazu iz Kosovskog Ustava i Zakona.

Vladimir

pre 13 godina

Zao mi je Srba na Kosovu zbog mnogih stvari, sigurno ne zbog tablica. Ovakve vesti me nerviraju jer su potpuno nevazne apsolutno svima. Imao srpske stare, nove srpkse, ili kosovske tablice, placas drzavi sto imas auto, namet je namet, a kome ide meni je sve jedno.

pipo

pre 13 godina

pa kako kaze g.ivanovic da je odluka politicki i da ministar redjepi nemoze nista prozivesti nikakav praktican efekat i da ministar ima samo teknicki mandat, pa kad tako je on ubedjen, onda posto je gradjanin kosova neka proba sam sa te tablice da ulazi u kosovo i ce se uvejeriti kako bice golo bez table, a onda moze posle da daje savete srba na kosovo a ne da ih tera glovom kroz zid, prvo neka proba to sam...

toleranti

pre 13 godina

"Naredba odlazećeg ministra Bajrama Redžepija je za žaljenjenje i ne može prozivesti nikakav praktičan efekat, jer se radi o odlazećim ministru koji ima samo tehnički mandat", rekao je Ivanović ... on ima barem Teknicki mandat a koj mandat imate vi u Kosovu g.Ivanovicu? Ako nema nikakav praktican efekat mozete da probate, ostacete bez tablice.

Icarus

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem, kakva politicka odluka? Pa druga drzava ljudi, kako hocete na teritoriji druge drzave da vozite sa nevazecim tablicama?

pitam

pre 13 godina

Ivanovic rece da 'odluka nece imati Prakticni efekt'
Da li ce mi on namiriti troskove ako ja sa autom sa novim tablicama Srbije odem u Pristinu i policija me iskljuci iz saobracaja i skine tablice ?
Ivanovic govori o 'politickoj odluci' ??? Zar i odluka vlade Srbije se prave tablice za teritorij koji Srbija ne kontrolise preko 10 godina nije bila isto tako politicka ??

Bez_Cenzure

pre 13 godina

"Vlasti u Prištini zabranile se da se na teritoriji Kosova kreću vozila sa novim registarskim tablicama Srbije. Odluka politička, kažu u Beogradu."
Odluka je drzavna, a drzava se zove Kosovo. I tu je kvaka!

Saša

pre 13 godina

Stvarno prestaje biti tužno i beskrajno je smešno. Kao kad smo se kao klinci igrali pa kažeš "hajde sad se više ne igramo plavim klikerima". "Hajde!" Bez razloga, bez smisla, eto tako. E tako i Kosovo (i Metohija) kao država.

Milos

pre 13 godina

Eto, a mogli smo da pomognemo tim ljudima samo da nismo stavljali oznake gradova. Niko ne bi znao gde zive, odnosno gde su prijavljeni.

Gnjilanac

pre 13 godina

Da bih registrovao auto na GL tablice moram da idem u Vranje, da mi neki virtuelni organi SUP Gnjilana izdaju dokumenta o registraciji auta. Tom prilikom se izlazem troskovima,gubim ceo dan i bukvalno sam maltretiran od strane nekulturnih radnika u tom virtualnom SUP Gnjilane.Sta je drzava Srbija ucinila za nas koji zivimo na K i M ? Nista, ama bas nista nego naprotiv vlada Srbije jedva ceka da se nekima od nas ovde nesto neprijatno desi od strane Albanaca pa da to plasira kao udarnu vest. Cinjenica je da je situacija sada moglo bi se reci skoro normalna i da je jedino kvare politicari obe strane. Resite vec jednom taj problem i pustite gradjane da zive kao sav normalan svet uz svu slobodu kretanja.

smesno

pre 13 godina

Znaci po Ivanovicu, odluka Beograda da stampa tablice kosovskih opstina tj teritorije koju Beograd ne kontrolise, nije politicka, ali odluka Kosova koje tu teritoriju kontrolise, jeste politicka
DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO

Toleranti

pre 13 godina

"tom odlukom nije isključen niko, tako da i Albanci, ako ispunjuju zakonske uslove, mogu da zamene tablice", kazao je Ivanović. g.Ivanovicu ako vama nije jasno mi (Albanci) smo zamenili Drzavu i ne treba nama te tablice. Pozdrav svima.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

"Vlasti u Prištini zabranile se da se na teritoriji Kosova kreću vozila sa novim registarskim tablicama Srbije. Odluka politička, kažu u Beogradu."
Odluka je drzavna, a drzava se zove Kosovo. I tu je kvaka!

pitam

pre 13 godina

Ivanovic rece da 'odluka nece imati Prakticni efekt'
Da li ce mi on namiriti troskove ako ja sa autom sa novim tablicama Srbije odem u Pristinu i policija me iskljuci iz saobracaja i skine tablice ?
Ivanovic govori o 'politickoj odluci' ??? Zar i odluka vlade Srbije se prave tablice za teritorij koji Srbija ne kontrolise preko 10 godina nije bila isto tako politicka ??

agim

pre 13 godina

Konacno..I u Srbiji su zabrnjene tablice Kosova pa je ovo jedino logicno resenje.Dosta je bilo toga da Srbi smeju sve ne Kosovu A Albanci sa kosova ne smeju nista.

dodo

pre 13 godina

Ja sa KS tablicama vozim bez problema po Z.Evropi. Lepo preko Crne Gore udjem u Hrvatsku i auto putem od Ploca sve do Hamburga.
Posto Srbija ne priznaje KS tablice ne idem opreko nje, a to je vec problem Srbije jer ona nece da njoj ostavim pare na njenim pumpama, auto putevima., restoranima trgovinama,..
Zaista su neki predlozi ovde izneseni smesni kao naprimer da Srbija treba da naredi drugum drzavama {CG, Makedonija,..]da 'strancima' naplaciju ulaz na Kosovo???. A sve te drzave priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu. ???

Beqa

pre 13 godina

"On kaže i da Redžepi nema prava da nalaže tako nešto, jer je Srbija donela odluku o zameni registarskih tablica na celoj svojoj teritoriji, što kako kaže uključuje i Kosovo i Metohiju.". Samo vi provocirate druze Ivanovicu. Ne bi sad da komentarism ovu vasu izjavu. Pitao bi samo, ako je to tako kako vi kazete, zasto onda vi licno vozite auto sa kosovskim (KS) tablicama?!

Kushtra

pre 13 godina

Pa zasto bre komsije stvarno trazite jos komplikaciju situaciju?
Mi priznamo vase nove tablice iz Srbije.
Dosad smo priznali i stare PR, GL itd.
Ulazite i Izlazite odavde pes pasosa.
Uvozite vasu robu milionima eura.
A vi nama ni tablice ni pasose ni izvoz robe.
Da sam ja neki Kosovski funkcioner resio bih ovaj problem veoma prosto.
Sto vi nama tako i mi vama REPROCITETOM.
Pa ko mislite da posle ce trkom da se trudi da resi situaciju. !?!?!?!!?

Bato

pre 13 godina

Kad im skinu tablice, plate kaznu, plate slepsluzbu da im prebace kola u Srbiju i sve ih to kosta nekoliko stotina eura onda neka im Ivanovic plati troskove posto prema njemu to nija zakonska nego politicka odluka.

Icarus

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem, kakva politicka odluka? Pa druga drzava ljudi, kako hocete na teritoriji druge drzave da vozite sa nevazecim tablicama?

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ivanovic: Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat

Koliko ja znam i ono sa "Telefoniranjem" je samo "politicka odluka" koja nije imala "prakticnog efekta" !
Gospodin Ivanovic bi najlakse dokazao svoje "verovanje" ako kao prvi proseta Kosovom sa novim tablicama pa ako ga zaista kosovska Policija ne bude zbog toga maltretirala onda moze davati i drugima ovakve savete !
Ja licno mu sigurno nebih samo tako poverovao na REC !

toleranti

pre 13 godina

"Naredba odlazećeg ministra Bajrama Redžepija je za žaljenjenje i ne može prozivesti nikakav praktičan efekat, jer se radi o odlazećim ministru koji ima samo tehnički mandat", rekao je Ivanović ... on ima barem Teknicki mandat a koj mandat imate vi u Kosovu g.Ivanovicu? Ako nema nikakav praktican efekat mozete da probate, ostacete bez tablice.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srpske tablice na Kosovu, hm? Reciprocno tome zamislite kosovske tablice u Srbiji? Ne u celoj Srbiji, nego samo u njenom juznom delu, a uz to i bosanske tablice u Sandzaku? Bilo bi ludo i veselo, verujem.

Ilir

pre 13 godina

Izgleda da Ivanovicu je ostala samo uloga amaterskog politickog analiticara jel ga ionako niko vise ne sisa, on kaze da je odluka Prishtine "politicka"!!! Vidi vidi, ali sta je odluka Beograda?"Tehnicka"?Ili mozda umetnicka. Osobe poput Ivanovica su poraz i sramota srpskog naroda koji zivi na Kosovu, svojim papagajskim ulogom i provokativnim izjavama on samo doprine stvaranju tenzija i netrpljivosti na Kosovu. Republika Kosova je nezavisna drzava i kao takva ima potpun legitimitet da donese bilo koju odluku za svoju teritoriju i svoje gradjane bez obzira na to da li se radi o ministru u ostavci ili ne. Potpuno je smesno uporediti bilo koju stranku ili lika sa normalnim i legitimnim odlukama koje proizlazu iz Kosovskog Ustava i Zakona.

Hilmi London

pre 13 godina

Veoma pogresno tumacenje! Nove tablice Republike Srbije su legitimne i sigurno je da ce da vaze, ali nikako PR. KM, PZ itd. Absurditet svoje vrste: Jedna drzava izdaje tablice za Stanovnike (svoje nacionalnosti)u drugoj Drzavi TO JE STVARNO NENORMALNO I NEDOPUSTIVO!To bi znacilo da ce kosovske tablice moci da koriste SVI KOSOVARI ma gde ziveli u SVETU. Da stvarno covek ne poveruje,ali na Balkanu je moguca i ovakva NEUMNOST.

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Nije politicka odluka, posle "Kumanovskog sporazuma" nego vojna odluka, g.Ivanovicu. Sta ima srpsko u Kosovo: avion, tenk, policajac ili vojnik?

matori

pre 13 godina

Ivanović i ostali mlatioci prazne patriJotske slame, neće da shvate da se odluke Vlade Srbije ne mogu odnositi na teritorije drugih država.
Uostalom, i rezolucija SB UN-a suspenduje svaku nadležnost Srbije na prostoru KiM, pa se nema o čemu raspravljati po ovom pitanju...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prica se o bedi kosovskih Srba? Odakle auta onda braco? Sluzbeno, niko od Srba ne radi, sta su imali oteto im je, a sad tablice problem. Za sta ce im? Za bicikla? Kosovo je samo srpski lamento, ptica kukavica: ku, ku, ku, ku... A tipicni kosovski Srbin je debeo, okrugao, voli zivot da uziva. I uziva, sigurno je!

Dusan Silni

pre 13 godina

Pa normalno, kosovo je pod međunarodnom upravom i za opštine koje pripadaju tom kosovu ne može Temišvar da štampa i i zdaje tablice tamošnjim rumunima. Ako Dačić radi pravu stvar onda i neka štampa srbima iz bugarske tab lice i onim srbima koji žive u makedoniji pa i onima što žive u trstu, zar drug tito nije rekao: Trst je naš, Trst je naš.

Geda

pre 13 godina

Pa, Ivanović hoće da pregovara sa Tačijem..., to znači da priznaje Tačija za predsednika države Kosovo... Zašto se onda čudi što on zabranjuje srpske tablice u svojoj zemlji?

PRN

pre 13 godina

Da budemo jasni, Kosovo ne priznaje tablice tipa PR, GL, UR, itd. A ne one koje se izdaju u Srbiji tipa BG, KV, NI itd. A sto se tice severa, cim prelaze na jugu, eto odu tablice.

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas! A što se tiče demagogije g. Ivanovića, ona se uklapa u vladajuću demagošku priču i Kosovo i EU.Samo, Ivanoviću,nije svejedno na koji način zarađujete platu. Da li ispiranjem mozga ojađenom narodu ili trezvenim stavom i sopstvenim primerom.Ili se iz Beograda bolje vidi praktična primena nekog zakona na Kosovu?

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

Ovo je jedna tema o kojoj bi mogao da se nadje jedno resenje sa obe strane i da ludi krecu bez ikavi problema u dve drzave Kosovo i Srbiju. Ako Srbi iz Kosova kada se setaju po Kosovo voze Auto sa Kosovskim tablicama moraju da taj auto da prijave, plate porez i da ga osiguraje u Kosovo, a to bi trebao da urade i u Srbiju, ako se to nastavi kao do sada sto je bio sa starim Tablicama onda ja vidim ovde jedan Problem za same Srbe sa Kosova jel oni moraju duplo znaci u dve drzave da plate Porez i Osiguranje. To bi bio Autogol za Srbiju. Ili je meni ove nesto nije jasno.

pipo

pre 13 godina

pa kako kaze g.ivanovic da je odluka politicki i da ministar redjepi nemoze nista prozivesti nikakav praktican efekat i da ministar ima samo teknicki mandat, pa kad tako je on ubedjen, onda posto je gradjanin kosova neka proba sam sa te tablice da ulazi u kosovo i ce se uvejeriti kako bice golo bez table, a onda moze posle da daje savete srba na kosovo a ne da ih tera glovom kroz zid, prvo neka proba to sam...

mertur

pre 13 godina

Koji je srbin budala da registruje auto na KS tablice kad za registraciju KS mora puno toga proveravati,kao poreklo npr. ako je auto iz inostranstva ( ne starije od 8 godina)carina, aksiza pa odmah tehnicki pregled pa dazbine pa tu i tamo koji euro da stvar ide malo brze i da se gleda kroz prste.Dok se u Srbiji po informacijama iz bas ovoga B92 jedino je vazan nekakav papir gde stoji da si srbin, a ostalo kao poreklo vozila ili sl, je potpuno nevazno.
Nemci kazu ako ti je auto ukraden trazi ga u Poljskoj a nestala vozila sa Kosova obicno idu prvo na severu Kosova a onda ih tamo ili seku na delove ili ih dalje prodaju u Srbiji.

Kosovastar

pre 13 godina

Gospoda Dacic i Ivanovic mesaju zabe i babe. Kosovski minstar ima svakako pravo da zabranjuje registrske tablice za gradove Kosova koje izdaje MUP Srbije jer toga nema nigde u svetu. To j isto kao kada vlada Francuske izdaje tabilce za gradove Nemacke. Da li je to moguce? Pa ne svakako. Pa Kosovo je Srbija rekao bi Ivanovic. To je ipak njegov stav i on i ostali mogu da misle sta god hoce. To je njihov problem. No za razliku od Srbije koja ne priznaje uopste nikakve kosovske tablice, kosovska vlada priznaje bilo koje tablice iz gradova Srbije ali ne moze ni u kom trenutku da dozvoljava kretanje vozila na Kosovu tabilcama sa imenima gradova Kosova i koje se stampaju u Beogradu.

Sa postojecim kosovskim

pre 13 godina

Sa postojecim kosovskim KS auto oznakama moze se skoro po celoj Evropi putovati osim u Srbiji. Srpske vlasti nisu priznale ili su ignorisale kosovske UNMIK dokumente iako su to trebali prihvatati(po 1244)kao validne to Olja zna ali se sad on kao ...eh mora nesto da kaze da bi se odrzao jos malo na povrsini. Politika Olivere, politika.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija stampa novac i tablice u raznim varijantama, ne zna im se broj.
Sto ih vise stampa, sve manje vrede. I posle ovih najnovijih doci ce nove, verujte mi.

dss

pre 13 godina

Zasto ste stalno toliko naivni i neinformisani. U istom trenutku kada se desava zamena registarskih tablica u Srbiji isto to se desava i na Kosovu. Nije nista slucajno zna to jako dobro i Tadic i Ivanovic. Daj vec jednom recite svom narodu gde je Kosovo u odnosu na Srbiju. Da li je ono u sastavu Srbije,nezavisna drzava ili mozda uskoro totalno nezavisna i priznata od Srbije. Citajte malo vise i prisecajte se malo duze svega sto pise po stampi. Gde je tu popis stanovnistva, kako to da odjednom i na Kosovu i u Srbiji popis. Sve ovo je samo blago prelazenje na stvarnu situaciju na Kosovu, samo sto nekim ljudima u Srbiji malo duze treba da ubace u mozak sta je stvarnosta a sta suluda zelja iz snova.

fadil

pre 13 godina

ako ja kao albanac iz kosove mogu dobiti te tablice (naravno ako ispunim uslove), zasto ne mogu da dobijem taj srpski pasos pa da krenem u evropi bez vize.
Ivanovica za presednika Kosove.

zoran

pre 13 godina

Mene pogađa još jedan NAMET od strane moje države za zamenu tablica i dokumenata.
A što se nepriznavanja istih od strane Kosova tiče, sve sam slomio točkove na putu prema našoj Južnoj Pokrajini i pe a i sada. A vidim i ovi što su "privremeno" raseljeni svi masovno krenuše tamo. Da rasprodaju to što im je ostalo i da pokupuju po Beogradu stanove i budžetska radna mesta koja su još preostala jer su u glavnom sve preuzeli.

dragan

pre 13 godina

Pun je Beograd automobila,kako starih, tako i najnovijih, sa starim kosovskim tablicama npr. PR, KM, a ono što je posve SIGURNO JE DA NISU PROŠLI NIKAKAV TEHNIČKI PREGLED, jer na Banjici svakodnevno gledam jednog stojadina sa PR tablama koji izgleda kao sa otpada, a čovek ga vozi i niko ga ne zaustavlja. Drugo, tako su ovi naši pre desetak godina branili HR table i lepili ih crnim selotejp trakama, pa i to čudo prošlo, proći će i ovo...

zoran

pre 13 godina

Bas zato volim BH reg tablice!!
Jer se iz njih ne vidi jeli neko iz BL, TR, TB, BJ, BI, SA, MO,.. jer moze biti iz svakog od BH gradova,
A plus, lepo su napravili/skontali da su na tablicama samo slova koja su ista i na cirilici i na latinici [recimo M, T, J, A..], a cime su zadovoljeni nacionalisti na obe strane jer tablica moze biti i cirilicna i latinicna

Ja

pre 13 godina

Nadam se da će neko i u Srbiji zabraniti kretanje sa ovim novim odvratnim tablicama i da ćemo onda konačno napraviti normalne tablice, bez čšćđž, sa slovima koja nisu nakaradna. Ako je neko video latinično slovo Đ na novim tablicama, onda zna o čemu govorim.

Milos

pre 13 godina

Eto, a mogli smo da pomognemo tim ljudima samo da nismo stavljali oznake gradova. Niko ne bi znao gde zive, odnosno gde su prijavljeni.

miki maus land

pre 13 godina

Bas je pateticna ova albanska "drzava kosova" kao i albanski nacionalisti. Nisu sposobni ni pertle sami da zavezu, nemaju ni "d" od drzave, uprkos pritiscima Amerike po svetu nisu se niti ce da se ikada legalizuju, nisu sposobni ni telefonski pozivni broj sebi da srede a kamoli da ce ikada biti clan UN-a, izbore koje su organizovali cak i njihovi lobisti kritikuju, licemerno brane svoje zlocine i zlocince i izgravaju nekakve zrtve i nevinasca iako je vec citavom svetu jasno i ko su i sta su... i onda im kao jedini nacin demonstriranja "drzavnosti" odnosno frustracija i kompleksa, preostaje da se izivljavaju nad preostalim Srbima, da svake nedelje izmisle neku zabranu, vrate nekog Srbina sa granice, da cupaju kablove, iskljucuju struju, skidaju tablice, dezuraju po srpskim sajtovima ili dalje izmisljaju "svetlu i slavnu" proslost. Smesno.

tosi

pre 13 godina

"Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat". Pan nek gosp. Ivanovic pokusa da se seta sa takvim tablicama na Kosovu, pa ce vidjeti da li ta odluka ima kakav efekat. Mislim da ce se ubrzo uveriti da nema pravo. dok je Dacic mnogo prakticniji. On veruje u tu odluku i kaze da se mora pregovarati za obostrano priznavanje reg. tablica

Горан

pre 13 godina

Веома је добро да косовскометохијски Албанци овде са нама разговарају. Договор кућу гради.

Косово и Метохија је по слову закона део Републике Србије. ДОк се то не промени, овакве изјаве Реџепија и њему сличних немају никакав значај.

Vojvodinac

pre 13 godina

Odluka Kosova je u najmanju ruku smešna, i trajaće do prvog dopisa iz EU, SAD ili već, ali mene brine ovaj Ivanović...
Kako je to odluka o zameni tablica "dobrovoljna"!?
Pa ja prvi u Beogradu ne bih menjao tablice, za neke koje me dodatno koštaju i imaju rok trajanja od 7 godina!?
Da li postoji način da zadržim stare??
Em bih uštedeo, i imao bih očigledno kvalitetnije tablice, koje već traju 10 godina i ko nove su!!
Plašim se da se Ivanović malo "zaneo" u ovoj izjavi, ali ipak treba proveriti.

Vladimir

pre 13 godina

Zao mi je Srba na Kosovu zbog mnogih stvari, sigurno ne zbog tablica. Ovakve vesti me nerviraju jer su potpuno nevazne apsolutno svima. Imao srpske stare, nove srpkse, ili kosovske tablice, placas drzavi sto imas auto, namet je namet, a kome ide meni je sve jedno.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Još jedan dokaz da naši političari imaju samo jednu "viziju": napraviti promene, bez promena i naći način da se "ugrade" ili "oduže nekom" kroz njih. Ove tablice su donele nekom dosta para a nova garnitura političara će ih morati uskoro menjati i izbacivati ime grada. Kome treba ime grada osim da stvara probleme? Dobro da i matični broj vozača nisu tražili da se naknadno za "malu sumicu" novca odštampa.
A mi ćemo to još jednom lepo plaćati. Kratkovido. Znamo dobro kakvo nam je okruženje i umesto da našim gradjanima olakšamo kretanje i život mi im ograničavamo slobode. Ne moramo po svaku cenu biti "lideri" pa makar to bilo i po gluposti.

hijena

pre 13 godina

Nove srbijanske tablice treba da oduzimaju svugde na svetu jer su i srpske vlasti avgusta 2009 god. pocele da oduzimaju tablice od ljudi koji voze na strane table koji borave u inostranstvu a koji su ujedno i drzavljani Srbije i zemlje na cije table voze! TO NEMA NIGDE NA SVETU PA CE MORATI MALO DA PREPRAVE NAJGLUPLjI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA!!!

IQ=0

pre 13 godina

Nepotrebno sugradjani u okupacionom delu dizu prasinu oko tehnickih stvari ...a bondstil i Brisel jos nisu rekli svoje, ili ne(ZAVISNI)mahmurluk jos traje?

Viktor

pre 13 godina

Najavljuju se pregovori (dijalog za nekog) pa hoce li politicko rukovodstvo Republike Srbije da se razlozno odnosi prema "faktickom stanju na terenu" koju je nazalost proizvela prethodna vlast?

miljan

pre 13 godina

voTo moze da vazi jedino za juzni deo KiM, da pojasnim samo , danas sam video dosta novih tablica na vozilima u Kosovskoj Mitrovici i tu odluku redzepija cak ni Srpski KPS ne primenjuje jer znaju da ce izazvati momentalni haos, i oni imaju takodje nove tablice republike srbije. Ne verujete-proverite

Tipolir

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas................
(ljubinko i desanka mu, 11. januar 2011 20:17)
_____________
Kvalitetu i ljepotu tablice ne bi komentirao, no nešto drugo mi je privuklo pažnju, i podsjetilo na djetinjstvo.
-Vidim na tablici znak plus u bijeloj boji, a oko plusa nekakve kvakice.
Iste takve kvakice imali smo nekada u spavačoj sobi na nahtkasl-u. Danas mi je žao što tog ormariča nema, samo zbog tih kvakica, koje bi me podsjećale na djetinjstvo.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Neće priznavati do sljedeće odluke njihovih mentora koji će tu odluku poništiti! Albancima i dalje preostaje mijenjanje tablica pri ulasku u ostatak Srbije. Tablice PR, PZ, GL, KM, UR su sasvim legitimne s obzirom da Srbija ne priznaje nezavisnost nakazne tvorevine KosovE. Odluke o zabrani ulaska će se do poništenja od strane zapadnoevropskih mentora odnositi samo na prelaze koje kontroliše Priština. Znači odluka se ne odnosi na sjever Kosmeta kao i dosad.

Pobesneli max

pre 13 godina

Ohoho...doktor je pogubio zivce, kao i njegova "vlada". Osecam da je licno on jedva cekao ovakvu priliku da se "iskali". Ovakvih provokacija ce biti sve vise i vise. Moramo se za to pripremiti, ali ovo je i za njih siguran pokazatelj da su ranjivi i da ce tek pokazati pravo lice. Mislim da na severu ovo nece da "pije vodu". Posto za neki dan idem dole, bas cu se licno uveriti.

Sava Drugi

pre 13 godina

Dačiću, zašto bi Srbija pregovarala sa bilo kim o upotrebi svojih tablica na svojoj teritoriji? Pa to ni Nemci nisu tražili od Dragiša Vasića 1942 godine?

Saša

pre 13 godina

Stvarno prestaje biti tužno i beskrajno je smešno. Kao kad smo se kao klinci igrali pa kažeš "hajde sad se više ne igramo plavim klikerima". "Hajde!" Bez razloga, bez smisla, eto tako. E tako i Kosovo (i Metohija) kao država.

Janja Sankcija

pre 13 godina

Drzava Srbija treba da donese uredbu da vozila sa stranim registarskim tablicama ako zele da udju na deo teritorije AP Kosovo i Metohija preko teritorije R Srbije ili neke druge Drzave (Npr BJR Makedonije ili R Crne Gore)da Policijskoj stanici na kontrolnom punktu uplate po 650 Eura u protiv dinarskoj vrednosti nadan uplate proveru vrsiti uvidom u pasos vlasnika vozila tj vozaca i saputnika, kao i povecanje akciza za prelet preko R Srbije sa sletanjem na aerodrom Pristina.

Milos

pre 13 godina

Kosovska policija nije zabranila kretanje vozila sa novim srpskim tablicama, i ne razumem zasto je ova vest napisana da upravo to implicira.

Kosovska policija zabranjuje kretanje vozilima sa srpskim tablicama koje imaju registarske oznake mesta na Kosovu, a za koje se kosovska policija smatra nadleznom. Kao sto se i srpski MUP za istu stvar smatra nadleznim.

Fakticka kontrola je, medjutim, u rukama kosovske policije - sta god ko mislio o tome - tako da vazi zlatno pravilo: ko ima zlato, odredjuje pravila.

Drzava Srbija mogla je da prenebregne ovaj problem za koji se znalo da ce se javiti da je napravila tablice bez geografske odrednice (npr. AAA-001), i onda niko ne bi znao da li je vozilo iz Subotice, Beograda ili Zvecana. Kada se vec upustila u ovu avanturu, morala je da ima spremno resenje, kao sto ga naravno nema.

uff

pre 13 godina

Pa to je diskriminacija, ali ne zato sto neki kazu "Kosovo je Srbija", nego zato sto u bilo kojoj zemlji tablice odredjene druge zemlje ne mogu da budu zabranjene, to je glupo!!!!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Odluka Prištine je potpuno nerazumna jer tablice sa oznakama gradova PZ, PR, GL, UR, PE, KM se ne nalaze na tablicama na Kosovu i Metohiji. Tako da je odluka čisto političke prirode kako bi se kosovskim Srbima uskratilo još nešto da bi kasnije kao "znak dobre volje" tokom pregovora popustili i ponovo omogućili nešto što nisu smjeli ni uraditi.

Kompromis je uvek moguć

pre 13 godina

Problem je rešiv, ali traži dodatna sredstva za štampanje potpuno novih tablica. Na primer, umesto KM 123-AB, trebalo bi da se štampaju tablice sa oznakom KVKM 123A, a ako ne bude dovoljno 30,000 kombinacija, onda mogu da se nastave oznakama KVKM 12A3, itd.

Горан

pre 13 godina

Веома је добро да косовскометохијски Албанци овде са нама разговарају. Договор кућу гради.

Косово и Метохија је по слову закона део Републике Србије. ДОк се то не промени, овакве изјаве Реџепија и њему сличних немају никакав значај.

miki maus land

pre 13 godina

Bas je pateticna ova albanska "drzava kosova" kao i albanski nacionalisti. Nisu sposobni ni pertle sami da zavezu, nemaju ni "d" od drzave, uprkos pritiscima Amerike po svetu nisu se niti ce da se ikada legalizuju, nisu sposobni ni telefonski pozivni broj sebi da srede a kamoli da ce ikada biti clan UN-a, izbore koje su organizovali cak i njihovi lobisti kritikuju, licemerno brane svoje zlocine i zlocince i izgravaju nekakve zrtve i nevinasca iako je vec citavom svetu jasno i ko su i sta su... i onda im kao jedini nacin demonstriranja "drzavnosti" odnosno frustracija i kompleksa, preostaje da se izivljavaju nad preostalim Srbima, da svake nedelje izmisle neku zabranu, vrate nekog Srbina sa granice, da cupaju kablove, iskljucuju struju, skidaju tablice, dezuraju po srpskim sajtovima ili dalje izmisljaju "svetlu i slavnu" proslost. Smesno.

Janja Sankcija

pre 13 godina

Drzava Srbija treba da donese uredbu da vozila sa stranim registarskim tablicama ako zele da udju na deo teritorije AP Kosovo i Metohija preko teritorije R Srbije ili neke druge Drzave (Npr BJR Makedonije ili R Crne Gore)da Policijskoj stanici na kontrolnom punktu uplate po 650 Eura u protiv dinarskoj vrednosti nadan uplate proveru vrsiti uvidom u pasos vlasnika vozila tj vozaca i saputnika, kao i povecanje akciza za prelet preko R Srbije sa sletanjem na aerodrom Pristina.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Neće priznavati do sljedeće odluke njihovih mentora koji će tu odluku poništiti! Albancima i dalje preostaje mijenjanje tablica pri ulasku u ostatak Srbije. Tablice PR, PZ, GL, KM, UR su sasvim legitimne s obzirom da Srbija ne priznaje nezavisnost nakazne tvorevine KosovE. Odluke o zabrani ulaska će se do poništenja od strane zapadnoevropskih mentora odnositi samo na prelaze koje kontroliše Priština. Znači odluka se ne odnosi na sjever Kosmeta kao i dosad.

Pobesneli max

pre 13 godina

Ohoho...doktor je pogubio zivce, kao i njegova "vlada". Osecam da je licno on jedva cekao ovakvu priliku da se "iskali". Ovakvih provokacija ce biti sve vise i vise. Moramo se za to pripremiti, ali ovo je i za njih siguran pokazatelj da su ranjivi i da ce tek pokazati pravo lice. Mislim da na severu ovo nece da "pije vodu". Posto za neki dan idem dole, bas cu se licno uveriti.

uff

pre 13 godina

Pa to je diskriminacija, ali ne zato sto neki kazu "Kosovo je Srbija", nego zato sto u bilo kojoj zemlji tablice odredjene druge zemlje ne mogu da budu zabranjene, to je glupo!!!!

Saša

pre 13 godina

Stvarno prestaje biti tužno i beskrajno je smešno. Kao kad smo se kao klinci igrali pa kažeš "hajde sad se više ne igramo plavim klikerima". "Hajde!" Bez razloga, bez smisla, eto tako. E tako i Kosovo (i Metohija) kao država.

IQ=0

pre 13 godina

Nepotrebno sugradjani u okupacionom delu dizu prasinu oko tehnickih stvari ...a bondstil i Brisel jos nisu rekli svoje, ili ne(ZAVISNI)mahmurluk jos traje?

miljan

pre 13 godina

voTo moze da vazi jedino za juzni deo KiM, da pojasnim samo , danas sam video dosta novih tablica na vozilima u Kosovskoj Mitrovici i tu odluku redzepija cak ni Srpski KPS ne primenjuje jer znaju da ce izazvati momentalni haos, i oni imaju takodje nove tablice republike srbije. Ne verujete-proverite

Bez_Cenzure

pre 13 godina

"Vlasti u Prištini zabranile se da se na teritoriji Kosova kreću vozila sa novim registarskim tablicama Srbije. Odluka politička, kažu u Beogradu."
Odluka je drzavna, a drzava se zove Kosovo. I tu je kvaka!

agim

pre 13 godina

Konacno..I u Srbiji su zabrnjene tablice Kosova pa je ovo jedino logicno resenje.Dosta je bilo toga da Srbi smeju sve ne Kosovu A Albanci sa kosova ne smeju nista.

Toleranti

pre 13 godina

"tom odlukom nije isključen niko, tako da i Albanci, ako ispunjuju zakonske uslove, mogu da zamene tablice", kazao je Ivanović. g.Ivanovicu ako vama nije jasno mi (Albanci) smo zamenili Drzavu i ne treba nama te tablice. Pozdrav svima.

Kushtra

pre 13 godina

Pa zasto bre komsije stvarno trazite jos komplikaciju situaciju?
Mi priznamo vase nove tablice iz Srbije.
Dosad smo priznali i stare PR, GL itd.
Ulazite i Izlazite odavde pes pasosa.
Uvozite vasu robu milionima eura.
A vi nama ni tablice ni pasose ni izvoz robe.
Da sam ja neki Kosovski funkcioner resio bih ovaj problem veoma prosto.
Sto vi nama tako i mi vama REPROCITETOM.
Pa ko mislite da posle ce trkom da se trudi da resi situaciju. !?!?!?!!?

Kompromis je uvek moguć

pre 13 godina

Problem je rešiv, ali traži dodatna sredstva za štampanje potpuno novih tablica. Na primer, umesto KM 123-AB, trebalo bi da se štampaju tablice sa oznakom KVKM 123A, a ako ne bude dovoljno 30,000 kombinacija, onda mogu da se nastave oznakama KVKM 12A3, itd.

Icarus

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem, kakva politicka odluka? Pa druga drzava ljudi, kako hocete na teritoriji druge drzave da vozite sa nevazecim tablicama?

Sava Drugi

pre 13 godina

Dačiću, zašto bi Srbija pregovarala sa bilo kim o upotrebi svojih tablica na svojoj teritoriji? Pa to ni Nemci nisu tražili od Dragiša Vasića 1942 godine?

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Prica se o bedi kosovskih Srba? Odakle auta onda braco? Sluzbeno, niko od Srba ne radi, sta su imali oteto im je, a sad tablice problem. Za sta ce im? Za bicikla? Kosovo je samo srpski lamento, ptica kukavica: ku, ku, ku, ku... A tipicni kosovski Srbin je debeo, okrugao, voli zivot da uziva. I uziva, sigurno je!

fadil

pre 13 godina

ako ja kao albanac iz kosove mogu dobiti te tablice (naravno ako ispunim uslove), zasto ne mogu da dobijem taj srpski pasos pa da krenem u evropi bez vize.
Ivanovica za presednika Kosove.

toleranti

pre 13 godina

"Naredba odlazećeg ministra Bajrama Redžepija je za žaljenjenje i ne može prozivesti nikakav praktičan efekat, jer se radi o odlazećim ministru koji ima samo tehnički mandat", rekao je Ivanović ... on ima barem Teknicki mandat a koj mandat imate vi u Kosovu g.Ivanovicu? Ako nema nikakav praktican efekat mozete da probate, ostacete bez tablice.

Ilir

pre 13 godina

Izgleda da Ivanovicu je ostala samo uloga amaterskog politickog analiticara jel ga ionako niko vise ne sisa, on kaze da je odluka Prishtine "politicka"!!! Vidi vidi, ali sta je odluka Beograda?"Tehnicka"?Ili mozda umetnicka. Osobe poput Ivanovica su poraz i sramota srpskog naroda koji zivi na Kosovu, svojim papagajskim ulogom i provokativnim izjavama on samo doprine stvaranju tenzija i netrpljivosti na Kosovu. Republika Kosova je nezavisna drzava i kao takva ima potpun legitimitet da donese bilo koju odluku za svoju teritoriju i svoje gradjane bez obzira na to da li se radi o ministru u ostavci ili ne. Potpuno je smesno uporediti bilo koju stranku ili lika sa normalnim i legitimnim odlukama koje proizlazu iz Kosovskog Ustava i Zakona.

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Nije politicka odluka, posle "Kumanovskog sporazuma" nego vojna odluka, g.Ivanovicu. Sta ima srpsko u Kosovo: avion, tenk, policajac ili vojnik?

Beqa

pre 13 godina

"On kaže i da Redžepi nema prava da nalaže tako nešto, jer je Srbija donela odluku o zameni registarskih tablica na celoj svojoj teritoriji, što kako kaže uključuje i Kosovo i Metohiju.". Samo vi provocirate druze Ivanovicu. Ne bi sad da komentarism ovu vasu izjavu. Pitao bi samo, ako je to tako kako vi kazete, zasto onda vi licno vozite auto sa kosovskim (KS) tablicama?!

pipo

pre 13 godina

pa kako kaze g.ivanovic da je odluka politicki i da ministar redjepi nemoze nista prozivesti nikakav praktican efekat i da ministar ima samo teknicki mandat, pa kad tako je on ubedjen, onda posto je gradjanin kosova neka proba sam sa te tablice da ulazi u kosovo i ce se uvejeriti kako bice golo bez table, a onda moze posle da daje savete srba na kosovo a ne da ih tera glovom kroz zid, prvo neka proba to sam...

smesno

pre 13 godina

Znaci po Ivanovicu, odluka Beograda da stampa tablice kosovskih opstina tj teritorije koju Beograd ne kontrolise, nije politicka, ali odluka Kosova koje tu teritoriju kontrolise, jeste politicka
DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO

Hilmi London

pre 13 godina

Veoma pogresno tumacenje! Nove tablice Republike Srbije su legitimne i sigurno je da ce da vaze, ali nikako PR. KM, PZ itd. Absurditet svoje vrste: Jedna drzava izdaje tablice za Stanovnike (svoje nacionalnosti)u drugoj Drzavi TO JE STVARNO NENORMALNO I NEDOPUSTIVO!To bi znacilo da ce kosovske tablice moci da koriste SVI KOSOVARI ma gde ziveli u SVETU. Da stvarno covek ne poveruje,ali na Balkanu je moguca i ovakva NEUMNOST.

dodo

pre 13 godina

Ja sa KS tablicama vozim bez problema po Z.Evropi. Lepo preko Crne Gore udjem u Hrvatsku i auto putem od Ploca sve do Hamburga.
Posto Srbija ne priznaje KS tablice ne idem opreko nje, a to je vec problem Srbije jer ona nece da njoj ostavim pare na njenim pumpama, auto putevima., restoranima trgovinama,..
Zaista su neki predlozi ovde izneseni smesni kao naprimer da Srbija treba da naredi drugum drzavama {CG, Makedonija,..]da 'strancima' naplaciju ulaz na Kosovo???. A sve te drzave priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu. ???

mertur

pre 13 godina

Koji je srbin budala da registruje auto na KS tablice kad za registraciju KS mora puno toga proveravati,kao poreklo npr. ako je auto iz inostranstva ( ne starije od 8 godina)carina, aksiza pa odmah tehnicki pregled pa dazbine pa tu i tamo koji euro da stvar ide malo brze i da se gleda kroz prste.Dok se u Srbiji po informacijama iz bas ovoga B92 jedino je vazan nekakav papir gde stoji da si srbin, a ostalo kao poreklo vozila ili sl, je potpuno nevazno.
Nemci kazu ako ti je auto ukraden trazi ga u Poljskoj a nestala vozila sa Kosova obicno idu prvo na severu Kosova a onda ih tamo ili seku na delove ili ih dalje prodaju u Srbiji.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srpske tablice na Kosovu, hm? Reciprocno tome zamislite kosovske tablice u Srbiji? Ne u celoj Srbiji, nego samo u njenom juznom delu, a uz to i bosanske tablice u Sandzaku? Bilo bi ludo i veselo, verujem.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ivanovic: Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat

Koliko ja znam i ono sa "Telefoniranjem" je samo "politicka odluka" koja nije imala "prakticnog efekta" !
Gospodin Ivanovic bi najlakse dokazao svoje "verovanje" ako kao prvi proseta Kosovom sa novim tablicama pa ako ga zaista kosovska Policija ne bude zbog toga maltretirala onda moze davati i drugima ovakve savete !
Ja licno mu sigurno nebih samo tako poverovao na REC !

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

Ovo je jedna tema o kojoj bi mogao da se nadje jedno resenje sa obe strane i da ludi krecu bez ikavi problema u dve drzave Kosovo i Srbiju. Ako Srbi iz Kosova kada se setaju po Kosovo voze Auto sa Kosovskim tablicama moraju da taj auto da prijave, plate porez i da ga osiguraje u Kosovo, a to bi trebao da urade i u Srbiju, ako se to nastavi kao do sada sto je bio sa starim Tablicama onda ja vidim ovde jedan Problem za same Srbe sa Kosova jel oni moraju duplo znaci u dve drzave da plate Porez i Osiguranje. To bi bio Autogol za Srbiju. Ili je meni ove nesto nije jasno.

matori

pre 13 godina

Ivanović i ostali mlatioci prazne patriJotske slame, neće da shvate da se odluke Vlade Srbije ne mogu odnositi na teritorije drugih država.
Uostalom, i rezolucija SB UN-a suspenduje svaku nadležnost Srbije na prostoru KiM, pa se nema o čemu raspravljati po ovom pitanju...

Kosovastar

pre 13 godina

Gospoda Dacic i Ivanovic mesaju zabe i babe. Kosovski minstar ima svakako pravo da zabranjuje registrske tablice za gradove Kosova koje izdaje MUP Srbije jer toga nema nigde u svetu. To j isto kao kada vlada Francuske izdaje tabilce za gradove Nemacke. Da li je to moguce? Pa ne svakako. Pa Kosovo je Srbija rekao bi Ivanovic. To je ipak njegov stav i on i ostali mogu da misle sta god hoce. To je njihov problem. No za razliku od Srbije koja ne priznaje uopste nikakve kosovske tablice, kosovska vlada priznaje bilo koje tablice iz gradova Srbije ali ne moze ni u kom trenutku da dozvoljava kretanje vozila na Kosovu tabilcama sa imenima gradova Kosova i koje se stampaju u Beogradu.

pitam

pre 13 godina

Ivanovic rece da 'odluka nece imati Prakticni efekt'
Da li ce mi on namiriti troskove ako ja sa autom sa novim tablicama Srbije odem u Pristinu i policija me iskljuci iz saobracaja i skine tablice ?
Ivanovic govori o 'politickoj odluci' ??? Zar i odluka vlade Srbije se prave tablice za teritorij koji Srbija ne kontrolise preko 10 godina nije bila isto tako politicka ??

PRN

pre 13 godina

Da budemo jasni, Kosovo ne priznaje tablice tipa PR, GL, UR, itd. A ne one koje se izdaju u Srbiji tipa BG, KV, NI itd. A sto se tice severa, cim prelaze na jugu, eto odu tablice.

Sa postojecim kosovskim

pre 13 godina

Sa postojecim kosovskim KS auto oznakama moze se skoro po celoj Evropi putovati osim u Srbiji. Srpske vlasti nisu priznale ili su ignorisale kosovske UNMIK dokumente iako su to trebali prihvatati(po 1244)kao validne to Olja zna ali se sad on kao ...eh mora nesto da kaze da bi se odrzao jos malo na povrsini. Politika Olivere, politika.

Tipolir

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas................
(ljubinko i desanka mu, 11. januar 2011 20:17)
_____________
Kvalitetu i ljepotu tablice ne bi komentirao, no nešto drugo mi je privuklo pažnju, i podsjetilo na djetinjstvo.
-Vidim na tablici znak plus u bijeloj boji, a oko plusa nekakve kvakice.
Iste takve kvakice imali smo nekada u spavačoj sobi na nahtkasl-u. Danas mi je žao što tog ormariča nema, samo zbog tih kvakica, koje bi me podsjećale na djetinjstvo.

Dusan Silni

pre 13 godina

Pa normalno, kosovo je pod međunarodnom upravom i za opštine koje pripadaju tom kosovu ne može Temišvar da štampa i i zdaje tablice tamošnjim rumunima. Ako Dačić radi pravu stvar onda i neka štampa srbima iz bugarske tab lice i onim srbima koji žive u makedoniji pa i onima što žive u trstu, zar drug tito nije rekao: Trst je naš, Trst je naš.

hijena

pre 13 godina

Nove srbijanske tablice treba da oduzimaju svugde na svetu jer su i srpske vlasti avgusta 2009 god. pocele da oduzimaju tablice od ljudi koji voze na strane table koji borave u inostranstvu a koji su ujedno i drzavljani Srbije i zemlje na cije table voze! TO NEMA NIGDE NA SVETU PA CE MORATI MALO DA PREPRAVE NAJGLUPLjI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA!!!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija stampa novac i tablice u raznim varijantama, ne zna im se broj.
Sto ih vise stampa, sve manje vrede. I posle ovih najnovijih doci ce nove, verujte mi.

Gnjilanac

pre 13 godina

Da bih registrovao auto na GL tablice moram da idem u Vranje, da mi neki virtuelni organi SUP Gnjilana izdaju dokumenta o registraciji auta. Tom prilikom se izlazem troskovima,gubim ceo dan i bukvalno sam maltretiran od strane nekulturnih radnika u tom virtualnom SUP Gnjilane.Sta je drzava Srbija ucinila za nas koji zivimo na K i M ? Nista, ama bas nista nego naprotiv vlada Srbije jedva ceka da se nekima od nas ovde nesto neprijatno desi od strane Albanaca pa da to plasira kao udarnu vest. Cinjenica je da je situacija sada moglo bi se reci skoro normalna i da je jedino kvare politicari obe strane. Resite vec jednom taj problem i pustite gradjane da zive kao sav normalan svet uz svu slobodu kretanja.

Bato

pre 13 godina

Kad im skinu tablice, plate kaznu, plate slepsluzbu da im prebace kola u Srbiju i sve ih to kosta nekoliko stotina eura onda neka im Ivanovic plati troskove posto prema njemu to nija zakonska nego politicka odluka.

Geda

pre 13 godina

Pa, Ivanović hoće da pregovara sa Tačijem..., to znači da priznaje Tačija za predsednika države Kosovo... Zašto se onda čudi što on zabranjuje srpske tablice u svojoj zemlji?

dss

pre 13 godina

Zasto ste stalno toliko naivni i neinformisani. U istom trenutku kada se desava zamena registarskih tablica u Srbiji isto to se desava i na Kosovu. Nije nista slucajno zna to jako dobro i Tadic i Ivanovic. Daj vec jednom recite svom narodu gde je Kosovo u odnosu na Srbiju. Da li je ono u sastavu Srbije,nezavisna drzava ili mozda uskoro totalno nezavisna i priznata od Srbije. Citajte malo vise i prisecajte se malo duze svega sto pise po stampi. Gde je tu popis stanovnistva, kako to da odjednom i na Kosovu i u Srbiji popis. Sve ovo je samo blago prelazenje na stvarnu situaciju na Kosovu, samo sto nekim ljudima u Srbiji malo duze treba da ubace u mozak sta je stvarnosta a sta suluda zelja iz snova.

zoran

pre 13 godina

Mene pogađa još jedan NAMET od strane moje države za zamenu tablica i dokumenata.
A što se nepriznavanja istih od strane Kosova tiče, sve sam slomio točkove na putu prema našoj Južnoj Pokrajini i pe a i sada. A vidim i ovi što su "privremeno" raseljeni svi masovno krenuše tamo. Da rasprodaju to što im je ostalo i da pokupuju po Beogradu stanove i budžetska radna mesta koja su još preostala jer su u glavnom sve preuzeli.

Vojvodinac

pre 13 godina

Odluka Kosova je u najmanju ruku smešna, i trajaće do prvog dopisa iz EU, SAD ili već, ali mene brine ovaj Ivanović...
Kako je to odluka o zameni tablica "dobrovoljna"!?
Pa ja prvi u Beogradu ne bih menjao tablice, za neke koje me dodatno koštaju i imaju rok trajanja od 7 godina!?
Da li postoji način da zadržim stare??
Em bih uštedeo, i imao bih očigledno kvalitetnije tablice, koje već traju 10 godina i ko nove su!!
Plašim se da se Ivanović malo "zaneo" u ovoj izjavi, ali ipak treba proveriti.

dragan

pre 13 godina

Pun je Beograd automobila,kako starih, tako i najnovijih, sa starim kosovskim tablicama npr. PR, KM, a ono što je posve SIGURNO JE DA NISU PROŠLI NIKAKAV TEHNIČKI PREGLED, jer na Banjici svakodnevno gledam jednog stojadina sa PR tablama koji izgleda kao sa otpada, a čovek ga vozi i niko ga ne zaustavlja. Drugo, tako su ovi naši pre desetak godina branili HR table i lepili ih crnim selotejp trakama, pa i to čudo prošlo, proći će i ovo...

tosi

pre 13 godina

"Odluka MUP-a Kosova je političke prirode i neće imati nikakav praktičan efekat". Pan nek gosp. Ivanovic pokusa da se seta sa takvim tablicama na Kosovu, pa ce vidjeti da li ta odluka ima kakav efekat. Mislim da ce se ubrzo uveriti da nema pravo. dok je Dacic mnogo prakticniji. On veruje u tu odluku i kaze da se mora pregovarati za obostrano priznavanje reg. tablica

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Ove nove tablice su i inače papazjanija u svakom pogledu. I ćirilica i latinica i boje i znakovi su u estetskom pa i identifikacionom smislu apsolutni promašaj. Objavite ime dizajnera, molim vas! A što se tiče demagogije g. Ivanovića, ona se uklapa u vladajuću demagošku priču i Kosovo i EU.Samo, Ivanoviću,nije svejedno na koji način zarađujete platu. Da li ispiranjem mozga ojađenom narodu ili trezvenim stavom i sopstvenim primerom.Ili se iz Beograda bolje vidi praktična primena nekog zakona na Kosovu?

Ja

pre 13 godina

Nadam se da će neko i u Srbiji zabraniti kretanje sa ovim novim odvratnim tablicama i da ćemo onda konačno napraviti normalne tablice, bez čšćđž, sa slovima koja nisu nakaradna. Ako je neko video latinično slovo Đ na novim tablicama, onda zna o čemu govorim.

Vladimir

pre 13 godina

Zao mi je Srba na Kosovu zbog mnogih stvari, sigurno ne zbog tablica. Ovakve vesti me nerviraju jer su potpuno nevazne apsolutno svima. Imao srpske stare, nove srpkse, ili kosovske tablice, placas drzavi sto imas auto, namet je namet, a kome ide meni je sve jedno.

Viktor

pre 13 godina

Najavljuju se pregovori (dijalog za nekog) pa hoce li politicko rukovodstvo Republike Srbije da se razlozno odnosi prema "faktickom stanju na terenu" koju je nazalost proizvela prethodna vlast?

zoran

pre 13 godina

Bas zato volim BH reg tablice!!
Jer se iz njih ne vidi jeli neko iz BL, TR, TB, BJ, BI, SA, MO,.. jer moze biti iz svakog od BH gradova,
A plus, lepo su napravili/skontali da su na tablicama samo slova koja su ista i na cirilici i na latinici [recimo M, T, J, A..], a cime su zadovoljeni nacionalisti na obe strane jer tablica moze biti i cirilicna i latinicna

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Odluka Prištine je potpuno nerazumna jer tablice sa oznakama gradova PZ, PR, GL, UR, PE, KM se ne nalaze na tablicama na Kosovu i Metohiji. Tako da je odluka čisto političke prirode kako bi se kosovskim Srbima uskratilo još nešto da bi kasnije kao "znak dobre volje" tokom pregovora popustili i ponovo omogućili nešto što nisu smjeli ni uraditi.

Milos

pre 13 godina

Kosovska policija nije zabranila kretanje vozila sa novim srpskim tablicama, i ne razumem zasto je ova vest napisana da upravo to implicira.

Kosovska policija zabranjuje kretanje vozilima sa srpskim tablicama koje imaju registarske oznake mesta na Kosovu, a za koje se kosovska policija smatra nadleznom. Kao sto se i srpski MUP za istu stvar smatra nadleznim.

Fakticka kontrola je, medjutim, u rukama kosovske policije - sta god ko mislio o tome - tako da vazi zlatno pravilo: ko ima zlato, odredjuje pravila.

Drzava Srbija mogla je da prenebregne ovaj problem za koji se znalo da ce se javiti da je napravila tablice bez geografske odrednice (npr. AAA-001), i onda niko ne bi znao da li je vozilo iz Subotice, Beograda ili Zvecana. Kada se vec upustila u ovu avanturu, morala je da ima spremno resenje, kao sto ga naravno nema.

Milos

pre 13 godina

Eto, a mogli smo da pomognemo tim ljudima samo da nismo stavljali oznake gradova. Niko ne bi znao gde zive, odnosno gde su prijavljeni.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Još jedan dokaz da naši političari imaju samo jednu "viziju": napraviti promene, bez promena i naći način da se "ugrade" ili "oduže nekom" kroz njih. Ove tablice su donele nekom dosta para a nova garnitura političara će ih morati uskoro menjati i izbacivati ime grada. Kome treba ime grada osim da stvara probleme? Dobro da i matični broj vozača nisu tražili da se naknadno za "malu sumicu" novca odštampa.
A mi ćemo to još jednom lepo plaćati. Kratkovido. Znamo dobro kakvo nam je okruženje i umesto da našim gradjanima olakšamo kretanje i život mi im ograničavamo slobode. Ne moramo po svaku cenu biti "lideri" pa makar to bilo i po gluposti.