Utorak, 11.01.2011.

16:38

Odbijaju da se isele iz tuđe kuće

Beograđanka Gordana Miletić više ne može da uđe u svoju kuću, jer bračni par koji je od nje iznajmio taj objekat na godinu dana odbija da se iseli.

Izvor: B92

Odbijaju da se isele iz tuðe kuæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 12 godina

Ne slažem se... Verovatno nisu imali para da plate, ili je Gordana njih zeznula. Ne trudite se da izigravate nekog velikog coveka, budite ono sto jeste. Vidi se da Gordana laže ali ne zna dobro...

rrr

pre 12 godina

Ako nece da se isele lepo sacekas da nema nikog kod kuce razvalis bravu i promenis je. A kad se vrate zoves policiju i kazes da nemas pojma ko su ti ljudi, i jos ako imaju stvari u stanu ne vratis im. Jer tvoj je stan pa su to i tvoje stvari, jedino ako nemaju racune pa mogu da opovrgnu tvoju rec.

Slobodan Ivanović

pre 13 godina

Ko zna koliko je takvih slučajeva. I ja sam imao sličnu nesreću sa podstanarima. Uspeo sam da ih prinudno iselim posle "samo" dve godine neplaćanja zakupa i komunalija. Bilo bi mi žao da iseljavam ljude u nevolji, ali oni se sve vreme voze u BMW-u toliko luksuznom da moraju da ga garažiraju. Kasnije sam saznao da ih je opština već prinudno iseljavala od prethodnog stanodavca, a i sada su verovatno kod sledeće žrtve, koja ne zna s kim ima posla. Trebalo bi da se pojave na televiziji, da ih više niko ne primi u stan, pošto liče na finu porodicu, sa odraslim detetom, baš onakvu kakvoj biste najradije izdali svoj stan. Toliko kulturno izgledaju i lepo pričaju, o deci, vaspitanju, moralu i poštenju, da sam im posle godinu i po dana redovnog plaćanja pozajmio novac "za operaciju rođake". Posle toga su prestali da plaćaju zakup i komunalije, a nisu hteli ni da se isele. Tek posle dve godine sam uspeo da ih izbacim, a novca za operaciju, zakup i komunalije nema. Podneo sam tužbu, ali mrka kapa, sud ne žuri a nemam više ni adresu na koju bi trebalo da im pošalju poziv. Slobodan

Cuburka

pre 13 godina

Netacno. Ovakav identican slucaj se desava i po Italiji. Njihov zakon stiti podstanare kao bele medvede. Znam pricu iz prve ruke gde podstanari odbijaju da izadju iz kuce, promenili su brave, racune im placa vlasnik kuce (!!!), slucaj se vuce po sudu i tek posle 2 godine se pokrenulo resenje. Naravno, policija se ponudila da pomogne jer racunaju da ce vlasniku trebati njihova "asistencija". Toliko o uredjenim zemljama.
Inace, sta ovakve stvari urade coveku, ne smem ni da zamisljam. Nervni sistem prvi strada. Kada bih se nasla u ovakvoj situaciji, mislim da bih unajmila ekipu i zavrsila celu stvar za jedno vece.

vlada

pre 13 godina

znam i za slucaj da je majka dobila starateljstvo nad detetom,a ne moze ni telefonom da ga cuje u praxi..ovo je drzava miki maus,i treba da se stidi ova boranija koja je na vlasti..sto je najgore od svega,nema nade da neko ovu zemlju moze da izvuce iz ovog sveopsteg ludila...stid me je sto sam gradjanin iste !

zaboravnost

pre 13 godina

Cek', cek', kako bese glasio naslov od pre nekoliko dana? A, da: "Vraca se poverenje u sudstvo." Gde se vraca? Dosta, bre, vise!!!!

I ovo čudovište je prošlo reizbor sudija

pre 13 godina

Portparolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković objašnjava dalje korake u ovom postupku.

“Postupak po tužbi se nastavlja nezavisno od toga i pripremno ročište će sudija zakazati nakon pravosnažnosti rešenja o privremenoj meri, odnosno nakon odluke o eventualnoj žalbi”, kaže ona.
---
Kava bre žalba, o čemu pričaš ti. Koliko sam puta čuo da su tužbe odbačene zbog toga što su neosnovane. Doduše te odbačene tužbe su uglavnom bile protiv ministara.
Je l' u ugovoru piše od kad do kad, i sud samo daje nalog policiji. A policija ove mora milom ili prinudnom silom da ih izbaci. A dugovi u tom periodu se automatski prebacuju na dotične kriminalce (inače kako nazvati čoveka koji vam silom uđe u stan).

jaganjac za predsednika

pre 13 godina

Ne verujem sta sam procitala. Ne verujem.

"Ako iznajmite stan nekome i ne potpišete ugovor, kasnije imate veća prava nego ako ste ugovor potpisali, navodi Zlatić."

"Prema njegovim rečima, zakon ostavlja mogućnost da pojedinac na primer potpiše ugovor i zakupi stan na dva meseca i više nikada ne plati stanarinu i pri tom promeni sve brave."

?!?!?!?!?!?!

Sta je, bre, ovo?! Povratnici silovatelji, siledzije u skolskim klupama, kriminalci na vlasti, zakon stiti lopove, polupismene pevaljke kao novinarke i politicarke, zene ubica - nacionalne majke, ubice - narodni heroji, mrtvi turisti u prestonici, potplaceni lekari, 4 samoubistva dnevno, kriva ljudska prava.. Ovo nije drzava. Nije ni parodija na drzavu. Ne znam sta je.

Duvaj ga, Srbistanu. Jedva cekam da ti vidim ledja. Vraticu se samo za izbore. Ako nista drugo, da bar glasam protiv ovih likova koji sve gorenavedeno dopustaju i neguju. Samo, ne znam za koga.

maja

pre 13 godina

Pa sta vam je, nas iz dijaspore svi, ali bas svi, gledaju kroz novac, pa cak i najrodjeniji. Oni misle da na zapadu pare rastu na grani, a mi ustvari crncimo i odvajamo od usta da bi smo nesto ustedeli. Meni je rodjena majka trazila da joj kupim stan na njeno ime sto ja naravno nisam uradila. Sada kada odem na odmor u tom istom stanu koji sam ja kupila i pustila nju da zivi ne moze da nas istrpi ni 10 dana koliko uglavnom ostajemo, govori da smo joj uzurpirali stan i td. Moguce je da i ja jednom prilikom kada dodjem zateknem promenjene brave.

zoran

pre 13 godina

Meni su komunjare 1945. uzurpirale dedin plac od 9 ari u najstrožem centru Leskovca. Inače, i pradeda i deda su bili još u XIX veku vredni, štedljivi ljudi, kazandžije a posle trgovci. Od tada ga koriste bez kinte nadoknade. Prvo su tu organizvali "OTPAD" !!??!! Pre 30.tak godina izgrađeno je više lokala koji su sada butici i kafane.
I kako posle ovakvog članka da očekujem da će ova država da me obešteti i da mi ikada vrati ono što je moje?

karmela

pre 13 godina

Gospodja Gordana ulazi u ovaj spor sa dve otezavajuce okolnosti! Prva je da ima kucu u vlasnistvu, a druga je da zivi i radi u Australiji, naprimer!E, to se ovde ne prasta! Ako nije nasla za shodno da potplati sudiju, a takvih reizabranih ima koliko hocete, onda ce na resenje o iseljenju doticnih bandita cekati minimum pet godina! Da je platila dostojnog sluzbenika suda i zakletog delioca pravde, resenje bi bilo u njenim rukama u roku od petnaest dana, a sudjenje neka traje! E moja gospdjo, niste vi dobro upoznati sa prilikama ovde! Ukoliko ovi nastave da zive u vasoj kuci, naci ce rupu u zakonu (kao vi ne odrzavate svoju imovinu, pa vam Boze, ne treba ) i ode kuca! Mozda su sadasnji stanari samo predgrupa pravima ! Zato pokusajte da platite one koji dobro drze a znaju i da upotrebe palice za uterivanje dugova, kao sto banke legalno rade! Slutim da cemo postati Amerika!!!

nina

pre 13 godina

Neka se obrati gospodja ovoj agenciji sto uteruje dugove gradjanima koji bankama ne vracaju kredite, kad moze banka, moze i ona, drzava inace kaze da je to legitimno!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Samo, cisto da ne mislite da je to jedini slucaj, znam zenu koja ovde zivi u PArizu, pustila je u Bg izbeglice u stan i to iz sazaljenja i bez da im naplacuje kiriju! I sad oni nece da izadju a njoj se nesto ovde ruzno desilo te mora zdravlja radi da proda taj stan ali ne moze a sud uvek donosi presudu u njihovu korist, da ne poverujes!

Logic

pre 13 godina

A ko beše onaj iz vlade što poruči ljudima iz dijaspore: "Dobrodošli ste da uložite SVE ŠTO STE STEKLI"?
Ni manje ni više, baš SVE.

MISKO

pre 13 godina

Pa ovo je za ne poverovati. Da je to ovde u Kanadi uzurpatori bili bi izbaceni za jedan dan. Ovde je svojina zagarantovana i ona je kao svetinja. Ako hocec da rentas stan ili kucu potpisujes ugovor, ali ukoliko ne platis dazbine na vreme bices izbacen istog trena, bez sudskih postupaka i peripetija. U Srbiji je prisutna otimacina, a nju omogucavaju razni propisi i sudske i advokatske peripetije i jos puno toga.

obostrano

pre 13 godina

Ja na ovo gledam kao obostrnu krivicu.
Oni koji izdaju, zele da plate sto manji porez drzavi i onda olako prihvate predlog da agencija stavi 5-6 puta mnji iznos rente nego sto stvarno jer je time manji porez.
A onda ono koji su unajmili uvide kako gazde olako varaju drzavu radi laznog prijavljivanja zarade/poreza, i oni se osile i nece da placaju i kada 'pukne tikva' 'gazde' se zale da su prevarni, a ZABORAVLAJU da su oni dosli u ti situaciju jer su oni hteli prevariti drzavu tj platiti sto manji porez na zaradu.

mikis

pre 13 godina

Gledala sam jedan americki, rekla bih, horor film u kojem je tema bila, upravo, ovo sto se desilo vlasnici kuce. Znaci nije to, samo, moguce u Srbiji. Drugo je pitanje zasto je sudski spor ovoliko otegnut, na skoro tri godine. Medjutim i to je, jasno, posledice korupcije i ne efikasnosti u nasem sudstvu.

Mirjana

pre 13 godina

Anarhija na delu! Neka gospodja vlasnica saceka da se donese Zakon o restituciji, pa onda nek njeni unuci sacekaju da se taj Zakon pocne sprovoditi, pa ce praunuci da mozda uzivaju blagodeti OTETE kuce! Mada visedecenijsko iskustvo i tradicija lopovluka u ovoj zemlji pokazuju drugaciju prognozu za ovakve slucajeve. Zeno, pravac Strazbur, nemoj da gubis vreme cekajuci da ovde neko od nadleznih reaguje! I lepo obavesti sve medije, s naglaskom na strane medije - zeljni su da dobiju ovakve podatke! Dirljivo je kako sacica ljudi koja ovde caruje tematski ne dopusta da se zakoni sprovode, otezava napredak i nada se da ce dozivotno da se koristi svojim lopovskim benefitima! Doduse, pored ovakvog anasteziranog naroda - to i nije tesko!

malo dublje sagledano

pre 13 godina

50% vlasnika kuca i stanova u Srbiji su na neposten nacin dosli do nekretnina? Ili su gradili bespravno, ne placajuci porez, ostajali su duzni zidarima i majstorima, nikad nisu platili bankama kreditove za gradnju, jer su banke i drzave propadale, nisu placali porez za izdavanje stanova i kuca, ili su prijavljivali ko fol, jedan minimum, a u stvarnosti je bilo drugacije. Mnogi komunisti su posle II. svetskog rata uselili u stanove bivsih "kaptalista", a restitucija danas sta je to? To se dogadjalo i za vreme poslednih ratova, kad su se kuce od onih koji su bezali kupovale po smesnim cenama, itd, itd...
Recju, beskrupuloznih vlasnika nekretnina je puna Srbija. Posto je mogucnost otimacine u danasnjoh Srbiji, koja se demokratizuje smanjena, jos su ostali podstanari, da im se koza skine. Podstanari se brane sto je razumljivo. Jer biti podstanar ovde znaci nizak drustveni status, a ponekad se podstanari tretiraju kao mentalno retardirani. Ali u podstanarskom svetu sam sreo mnogo puta duhovne gromade, uzor, diku i cvet Srbije. Problem njihov je bio, da oni nisu znali krasti, pljackati, a ni zidati ćerpićare u kojima su bitisali a i danas mnogi bitisu na animalnoj granici.

Nebojsa

pre 13 godina

Али зато држава тражи од станодавца да плати порез и води пореске књиге у којима приказује приход од издавања стана, а не даје му никакву заштиту за рекет који наплаћује.

Meho Tuzlak, kontam

pre 13 godina

Kako jednostra(s)ni i bled(n)i komentari. Cudno svi jednako misle, kao da Srbija danas zivi pod staljinistickom cizmom. Ima li i druga strana medalje, braco Srbi.

ali uvek postoji "rešenje"

pre 13 godina

Zašto se čudimo?

Kada se uopšte u Srbiji cenila privatna imovina?

Vratimo se samo nekoliko decenija unazad.
Kada se nije moglo oteti u miru, otimalo se u ratu.
Danas tu praksu nastavljaju deca i unuci pređašnjih otimača.

A državne institucije zanima samo jedno:da platite poreze a posle se natežite oko svoje imovine.

Miralem

pre 13 godina

Podstanarska porodica sigurno ima pravo. Dok su spremni na dobrovoljno "guljenje" koze, podstanari su dobrodosli. Cim pocnu da brane svoje dostojanstvo i cast, o novcu ne govorim, postaju za gazde opasni. Ja ovoj stanodavki ne verujem nista. Da je sve tako jednostavno sud bi brze i odlucio. Stvar je verovatno komplikovanija nego sto nam to tekst objsnjava.
Moja puna podrska ovim prevarenim podstanarima. Upravo moje podstanarstvo me je nateralo sa porodicom u svet. Za mene su svi stanodavci bili samo primitivusi, koji su posedovali betonske hladne zidove, tri razreda osnovne skole, i izuzetan animalski instinkt za pljacku i ucenu, obespravljenih ljudi, ljudi bez stana. Ovoj podstanarskoj porodici zelim svim srcem da istraju u svojoj borbi, koja ce ih sigurno kostati novaca i zivaca. Ne uspeju li u ovoj pravednoj borbi, za ljudska prava, savetujem im da se isele, i da traze azil. Nakon terora koji im je nametnut, lako ce doci do azila.
P.S. Cim predjete granicu Srbije, meine Damen und Herren, stoje vam milioni stanova na raspolaganje, sve prama vasoj plateznoj sposobnost. Ne imati stan, na Zapadu je nemoguce. Bez zelje da vredjam, moj pas poseduje celu jednu sobu, a macak Cicko, dok smo mi na poslu, uziva celi stan.
Srbiji trebaju bolji zakoni, koji ce spreciti kriminal oko trgovanja i uznajmljivanja stanova.
Tzv. gazde, stanodavci su najcesce neljudi koji prosperiraju na ljudskim nevoljama. EU zakoni ce im to sve oduzeti.

milentije

pre 13 godina

Odlicno sto ste ovo objavili.
Ja sam bas nameravao da kupim kucu u Srbiji , koju bi iznajmljivao .
Tek toliko , da mi iz dijaspore znamo sta moze da nas ocekuje ako ulozimo u nekretninu u maticnoj drzavi.
Kako sada stvari stoje ,nas zakon stiti uljeze , tj. uzurpatore necije imovine.
Pa sta rade ovi nasi u vladi...Zasto odmah ne promene tako nakaradan zakon ?

SevarlicA

pre 13 godina

Tragovi komunista se osecaju i dan danas. Nije to nista cudno.

U Grockoj su posle 90-ih sve vikendice bile zaposednute ovakvim divljacima, pa cak i bivse zatvorske prostorije(koje u svom sklopu imaju 2kuce i 4 hektara zemlje).
Tako da se nebrojeno puta desavalo da se ljudi vrate u zemlju kad zavrse svoj radni vek u inostranstvu a na vratima ih cekaju ili useljeni stanari ili pak sudski pozivi za neplacene racu i iskljucena struja, voda , telefon.

Sosa Bre

pre 13 godina

U Banatu ovo nije novina! Upadnu vam u kuću i neće da se isele...ako pokušate da uđete u svoju kuću, dobijete i batine!!!

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/196292/Prvo-im-oteli-kucu-pa-ih-jos-i-pretukli

Vujnovic Vlado

pre 13 godina

Ne bi oni to mogli raditi da im neko nije dao zeleno svetlo za to. Izgleda nama nikako nije jasno da ovo postaje mafijaska drzava u kojoj pojedinci postaju mocni da ti uzmu sve sto hoce, i zivot i decu i imovinu i sve...u kojoj ne vlada politika u ime naroda nego mafija vlada politikom kao svojom desnom rukom koja u njeno ime omogucava donosenje zakona za uzurpaciju svega. I nije to vise pitanje jedne stranke i mafije, to je pitanje mafije i naroda jer mafija stoji definitivno iza svih stranaka. Ovako ja mislim jer ovako osecam sve sto se oko mene desava i meni i drugima.

Pravo na nekretnine!

pre 13 godina

A zamislite u Kragujevcu slucaj sa nekretninama. Ako zelite da kupite stan i odete u neku agenciju za promet nekretnina, oni vam pokazu stanove iz ponude i ako se desi da vam se neki stan dopadne, a cujete da je u nekoj drugoj agenciji taj isti stan jeftiniji (iz nekih razloga), u obavezi ste da kupite stan preko agencije koja vam je taj stan prva pokazala ili placate 90.000 dinara kaznu! http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/210213/Za-gledanje-stana--platili-94000-dinara Citajte ugovore, ko zna sta sve u njima postoji!

Pera K.

pre 13 godina

A šta je agencija uradila po tom pitanju; oni su i našli dotične uzorne stanare?
Zapamtite ime te agencije, oni su verovatno i kumovali svemu!

Yo, Toronto

pre 13 godina

I jos se ja palim da ce mi ta vasa 'pravna drzava' Srbija jednog dana vratiti dedovinu??? Ha, ha...Pa u tom vasem divljem zapadu, i dalje radi zakon jaceg (citaj: s vezom). Normalno, Srbija je sebi s punim pravom dodelila sve ostavstine iz stare YU, prodajuci se za nekog sukcesora i ozlojedjenog pobornika celovite Yugoslavije??? S tom dvolicnom Kalimero-politikom normalno je da primerom pokazujete i uzgajate ovakve lopine...oooops: oslobodioce! Tak'i su "oslobodili" mog dedu '45, tak'i su "oslobodili" silne postene ljude 90ih... Balkanska JLZ bahanalija se nastavlja. Sretno novo leto!

gradjanin na silu

pre 13 godina

Naravno ovo nece spreciti drzavu da razreze i naplati porez na imovinu. Isto tako ovo nece spreciti agencije da naplate svoju proviziju a ni predsednika i ministre da pricaju o imovinskoj sigurnosti svakog gradjanina. Ovo je drzava dizajnirana za lopove, prevarante i golanfere - svi ostali nemaju sanse.

balkansko blato

pre 13 godina

Igrale se delije, na sred zemlje Srbije ...
Srbija, s pocetka XXI veka!
Posle se cudimo, zasto se ne sprovede restitucija. Pa, upadanje u tudje je ovde postalo sport, vec 65 godina!

Nimrod

pre 13 godina

Zakupci stanova imaju prava ne samo u Srbiji nego i drugde, tako da obracanje sudu ne gine - policija, kao izvrsni organ ne moze da izbacuje ljude iz stanova na osnovu izjava, niti moze da procenjuje validnost necijih vlasnickih papira - zato postoje sudovi. E sad, to sto u Srbiji sudovi ne rade je druga stvar.

Dusan

pre 13 godina

Kada drzava shvati da je trula i to javno prizna i izvini se za svoju neefikasnost a ne da nam samo nesto objasnjava (npr neefikasne procedure), mozda nam krene na bolje!!

Samo pljacka

pre 13 godina

He, he, he, svi komentari su jednodusni u osudi lopova. A procitajte sad malo komentare na vest o naplati dugova preko agencija...

kole

pre 13 godina

I kako da ja, koji zivim u dijaspori da ulozim par stotina hiljada eura da bih kupio stan u kom bi zivio mozda mesec dana svake druge godine a izdavao ga za ostatak period [znaci stan bi bio moja investicija za starost] kada nas zakon omogucuje ovako ponasanje ?

dijaspora

pre 13 godina

Potpuno neverovatno..Gospodja je potpisala ugovor sa svojim stanarima, znaci uradila sve legalno, i sad ne moze da trazi pomoc policije, vec mora da ide preko suda (i ko zna koliko ce proces da traje, i kad ce ona imati pristup SVOJOJ imovini).. Odakle ovim ljudima ideja da prisvajaju nesto sto nije njihovo? Koji zakon to dozvoljava??

Mila

pre 13 godina

Gospodja iz Australije nije upoznata sa stanjem u sopstvenoj matici. E moja, Gospodjo, jos ce Vas i ubediti da ta kuca ''nije Vasa'' jer sta ce to Vama, Vi imate Australiju kao krov nad glavom. Slika i prilika odnosa Matice i Dijaspore. Zato ukinuti tzv. Ministarstvo za dijasporu (citaj lobisticki klub na kapital dijaspore). Moj savet bi Vam bio da se niukom slucaju ne obracate maticnom nazovi sudu. Pravnici Kragujevacke skole ce od Vas tek napraviti beskucnika i zdravlje ce Vam uzeti pored imovine. Samo zato sto ste vi u emigraciji dok to ni komunisti nisu radili. U Srbiji je otimacina na kub i kvadrat na delu.

NE(MOC) DRZAVE

pre 13 godina

Ovaj par poslati na dugogodisnju robiju zajedno sa vlasnikom agencije, advokatom, sudijom, ministrom pravde. Pa u toj evropskoj uniji u koju treba da udjemo bilo koji sudija bi posle pet dana bilo kakvog krsenja, neplacanja ili isteka ugovora momentalno doneo presudu da se isele ovi kriminalci, da plate svu stetu koju su napravili, a za pretnje psima bi istog dana lezali u zatvorskoj celiji. Najnebuloznije zakone imamo sigurno u evropi a i sire. B92 bi, ako zeli da zivimo u pravnoj ali PRAVNOJ drzavi, trebao ovu vest kao udarnu da drzi do izbora, jer kako bi se svako od nas osecao da mu se bilo sta makar i slicno nesto desi.

drzava

pre 13 godina

A nasa drzava i nase sudstvo ne samo sto ne reaguje na ovakve slucajeve, nego jos se kaze da takva otimacina nije zakonom sankcionisana, i sada, kakva je to pravna drzava
U normalnom civilizovanoj drzavi, gde je sve zakonski regulisano, kako za ostecenog tako i za okrivljenog, u normalnim drzavama, ima podstanara, i to ne na 1 ili 3 godine, neki u iznajmljenom stanu zive i po 10 godina i naravno da mora sve da placa, pocev od kirije pa do svih troskova koje ucini koristeci vodu struju itd, i sud NE tuzi vlasnika stana nego podstanara i on mora da plati, Ako kojim slucajem vlasnik stana zeli da prekine sa podstanarom a po ugovoru rok nije istekao, tada 6 meseci pre isteka ugovora, vlasnik MORA da obavesti podstanara da se do isteka ugovora iseli iz stana i to pismenim putem, Svi su zasticeni, kako podstanar tako i vlasnik,
zar covek mora sam da dodje do pravde, i jos drzava kaze kako su nam svi zakoni u skladu sa EVROPSKIMA sem nekih izuzetaka...

Defetista

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledan kriminal tako da ne vidim bilo kakvu potrebu za tuzbom a pogotovo da ova gospodja uzima i placa advokata, kakve god lose zakone da imamo. Agencija koja je bila posrednik mora da pozove policiju istog momenta kad se bilo koja stavka u ugovoru nije ispostovala, ili da agencija snosi sve troskove i penale. Milicija u svakom slucaju treba da iseli i privede ove Boni i Klajd gangstere.

pedja ns

pre 13 godina

Savet za gospođu vlasnicu. Provereno! Pozovite policiju i kažite da su vam lopovi ušli u stan, policija mora da proveri ulaskom u objekat, uđite i Vi sa njima i kad uđete, više ne izlazite, povedite advokata i dva novinara! Policija ne sme da Vas nasilno izbaci, a ako ti lopovi ( ZNAJU SE IMENA, ZAR NE?!) pokušaju, pozovite hitnu pomoć, moraju da intervenišu, zatim vatrogasce i oni dolaze.....zatim društvo za zaštitu životinja da pregledaju psa, komunalnu inspekciju da proveri da li je vakcinisan i....naravno novinare B92.....uspeva.

Radoje D

pre 13 godina

Ovo je fantastično :-)
Toliko rupa u zakonu da se čovek prosto ne zapita kako celu ovu nazovi državu ne proguta jedna velika crna puna ...
Mogu da se zakunem da te Raduloviće njihov advokat vrlo vredno i redovno savetuje kako da se izbore sa ovom dijaboličnom vlasnicom koja im je isključila struju i vodu. Sami smo sebi najveći neprijatelji, samo je tužno što i dalje postojimo sa ovakvim ponašanjem.

jednstavno

pre 13 godina

U normalnoj državi takve probleme rešava policija. Niste vlasnik? Istekao vam je zakup? Nećete iz kuće? Onda policija lepo provali u kuću, pohapsi sve prisutne i kraj priče. Posle neka iz istražnog zatvora napujdavaju pse i menjaju brave.

dodo

pre 13 godina

Zivim u Beogradu, Mihajla Pupina u soliterima.
Ovde ima desetina stanova ciji su vlasnici vani - dijaspora su.
Veoma cesto se u te stanove ljudi uvale i zive i njima mesecima i mesecima dok do stvarih vlasnika u inostranstvu ne dodje glas, oni angazuju advokate i isele uljeze koji naravno naprave kilomertarski racun za rezije.
Najinteresntni je da ti koji se uvaljuju imaju nekoga da im dojavi da je stan prazan i retko ili nikako ga niko ne 'obilazi'

boban

pre 13 godina

Pa što da izađu kad imaju svetao primer onih koji su 1944 - 45 ušli u tuđe u ime države, a sada njihova deca i unuci prepisuju svu uzurpiranu imovinu na svoje ime i ne pada im na pamet da izađu iz tuđeg, nego poručuju kako ne sme biti novih nepravdi. Ljudi se ugledali na ove na vlasti i rade iste stvari, a izvršna vlast se isto ponaša. Ovde je uvek bilo bolje biti otimač i lopov nego pošten i imati nešto!

Proka

pre 13 godina

Poslati na robiju ljude koji nece da se isele, eto za primer nekima koji to planiraju, krajnji bezobrazluk, neko nece da izadje iz tvog stana...

Gradjanka iz Holandije

pre 13 godina

Tako se preko institucija suda otima tudje sto je imeni i mojoj porodici vrlo dobro poznato. Narocito kada smo u dijaspori u pitanju od nas se otima nemilice. Kada sam tuzila prevarante u Kragujevcu sud je se stavio u njihovu zastitu svim snagama jer sta ce nama u inostranstvu i sta mi tu trazimo nasu imovinu kad mi na ''trulom Zapadu'' imamo i nama treba uzeti sto vise. To sta se radi u Srbiji je za nepoverovati.

Зоран

pre 13 godina

(jednstavno, 11. januar 2011 17:05), и не само то. Онда следећи газда у Џорџији зна да нисте хтели у Минесоти да напустите кућу и питање хоће ли да вам изнајми.

Marko

pre 13 godina

Uzas. Siguran sam da ima i vise ovakvih slucajeva. Znaci ne sme covek da poseduje imovinu, a da ne zivi u njoj, u suprotnom ce se naci neko ko ce se useliti.

nije nego

pre 13 godina

U tom slucaju odes do pijace, unajmis par jacih nosaca i krenes sa iznosenjem kako stvari tako i uzurpatora. Kada drzava nije spremna da brani tvoja prava, moras sam da se snalazis...

pedja ns

pre 13 godina

Savet za gospođu vlasnicu. Provereno! Pozovite policiju i kažite da su vam lopovi ušli u stan, policija mora da proveri ulaskom u objekat, uđite i Vi sa njima i kad uđete, više ne izlazite, povedite advokata i dva novinara! Policija ne sme da Vas nasilno izbaci, a ako ti lopovi ( ZNAJU SE IMENA, ZAR NE?!) pokušaju, pozovite hitnu pomoć, moraju da intervenišu, zatim vatrogasce i oni dolaze.....zatim društvo za zaštitu životinja da pregledaju psa, komunalnu inspekciju da proveri da li je vakcinisan i....naravno novinare B92.....uspeva.

nije nego

pre 13 godina

U tom slucaju odes do pijace, unajmis par jacih nosaca i krenes sa iznosenjem kako stvari tako i uzurpatora. Kada drzava nije spremna da brani tvoja prava, moras sam da se snalazis...

jednstavno

pre 13 godina

U normalnoj državi takve probleme rešava policija. Niste vlasnik? Istekao vam je zakup? Nećete iz kuće? Onda policija lepo provali u kuću, pohapsi sve prisutne i kraj priče. Posle neka iz istražnog zatvora napujdavaju pse i menjaju brave.

Gradjanka iz Holandije

pre 13 godina

Tako se preko institucija suda otima tudje sto je imeni i mojoj porodici vrlo dobro poznato. Narocito kada smo u dijaspori u pitanju od nas se otima nemilice. Kada sam tuzila prevarante u Kragujevcu sud je se stavio u njihovu zastitu svim snagama jer sta ce nama u inostranstvu i sta mi tu trazimo nasu imovinu kad mi na ''trulom Zapadu'' imamo i nama treba uzeti sto vise. To sta se radi u Srbiji je za nepoverovati.

Marko

pre 13 godina

Uzas. Siguran sam da ima i vise ovakvih slucajeva. Znaci ne sme covek da poseduje imovinu, a da ne zivi u njoj, u suprotnom ce se naci neko ko ce se useliti.

Radoje D

pre 13 godina

Ovo je fantastično :-)
Toliko rupa u zakonu da se čovek prosto ne zapita kako celu ovu nazovi državu ne proguta jedna velika crna puna ...
Mogu da se zakunem da te Raduloviće njihov advokat vrlo vredno i redovno savetuje kako da se izbore sa ovom dijaboličnom vlasnicom koja im je isključila struju i vodu. Sami smo sebi najveći neprijatelji, samo je tužno što i dalje postojimo sa ovakvim ponašanjem.

Mila

pre 13 godina

Gospodja iz Australije nije upoznata sa stanjem u sopstvenoj matici. E moja, Gospodjo, jos ce Vas i ubediti da ta kuca ''nije Vasa'' jer sta ce to Vama, Vi imate Australiju kao krov nad glavom. Slika i prilika odnosa Matice i Dijaspore. Zato ukinuti tzv. Ministarstvo za dijasporu (citaj lobisticki klub na kapital dijaspore). Moj savet bi Vam bio da se niukom slucaju ne obracate maticnom nazovi sudu. Pravnici Kragujevacke skole ce od Vas tek napraviti beskucnika i zdravlje ce Vam uzeti pored imovine. Samo zato sto ste vi u emigraciji dok to ni komunisti nisu radili. U Srbiji je otimacina na kub i kvadrat na delu.

dijaspora

pre 13 godina

Potpuno neverovatno..Gospodja je potpisala ugovor sa svojim stanarima, znaci uradila sve legalno, i sad ne moze da trazi pomoc policije, vec mora da ide preko suda (i ko zna koliko ce proces da traje, i kad ce ona imati pristup SVOJOJ imovini).. Odakle ovim ljudima ideja da prisvajaju nesto sto nije njihovo? Koji zakon to dozvoljava??

dodo

pre 13 godina

Zivim u Beogradu, Mihajla Pupina u soliterima.
Ovde ima desetina stanova ciji su vlasnici vani - dijaspora su.
Veoma cesto se u te stanove ljudi uvale i zive i njima mesecima i mesecima dok do stvarih vlasnika u inostranstvu ne dodje glas, oni angazuju advokate i isele uljeze koji naravno naprave kilomertarski racun za rezije.
Najinteresntni je da ti koji se uvaljuju imaju nekoga da im dojavi da je stan prazan i retko ili nikako ga niko ne 'obilazi'

boban

pre 13 godina

Pa što da izađu kad imaju svetao primer onih koji su 1944 - 45 ušli u tuđe u ime države, a sada njihova deca i unuci prepisuju svu uzurpiranu imovinu na svoje ime i ne pada im na pamet da izađu iz tuđeg, nego poručuju kako ne sme biti novih nepravdi. Ljudi se ugledali na ove na vlasti i rade iste stvari, a izvršna vlast se isto ponaša. Ovde je uvek bilo bolje biti otimač i lopov nego pošten i imati nešto!

NE(MOC) DRZAVE

pre 13 godina

Ovaj par poslati na dugogodisnju robiju zajedno sa vlasnikom agencije, advokatom, sudijom, ministrom pravde. Pa u toj evropskoj uniji u koju treba da udjemo bilo koji sudija bi posle pet dana bilo kakvog krsenja, neplacanja ili isteka ugovora momentalno doneo presudu da se isele ovi kriminalci, da plate svu stetu koju su napravili, a za pretnje psima bi istog dana lezali u zatvorskoj celiji. Najnebuloznije zakone imamo sigurno u evropi a i sire. B92 bi, ako zeli da zivimo u pravnoj ali PRAVNOJ drzavi, trebao ovu vest kao udarnu da drzi do izbora, jer kako bi se svako od nas osecao da mu se bilo sta makar i slicno nesto desi.

gradjanin na silu

pre 13 godina

Naravno ovo nece spreciti drzavu da razreze i naplati porez na imovinu. Isto tako ovo nece spreciti agencije da naplate svoju proviziju a ni predsednika i ministre da pricaju o imovinskoj sigurnosti svakog gradjanina. Ovo je drzava dizajnirana za lopove, prevarante i golanfere - svi ostali nemaju sanse.

Dusan

pre 13 godina

Kada drzava shvati da je trula i to javno prizna i izvini se za svoju neefikasnost a ne da nam samo nesto objasnjava (npr neefikasne procedure), mozda nam krene na bolje!!

Defetista

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledan kriminal tako da ne vidim bilo kakvu potrebu za tuzbom a pogotovo da ova gospodja uzima i placa advokata, kakve god lose zakone da imamo. Agencija koja je bila posrednik mora da pozove policiju istog momenta kad se bilo koja stavka u ugovoru nije ispostovala, ili da agencija snosi sve troskove i penale. Milicija u svakom slucaju treba da iseli i privede ove Boni i Klajd gangstere.

Sosa Bre

pre 13 godina

U Banatu ovo nije novina! Upadnu vam u kuću i neće da se isele...ako pokušate da uđete u svoju kuću, dobijete i batine!!!

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/196292/Prvo-im-oteli-kucu-pa-ih-jos-i-pretukli

milentije

pre 13 godina

Odlicno sto ste ovo objavili.
Ja sam bas nameravao da kupim kucu u Srbiji , koju bi iznajmljivao .
Tek toliko , da mi iz dijaspore znamo sta moze da nas ocekuje ako ulozimo u nekretninu u maticnoj drzavi.
Kako sada stvari stoje ,nas zakon stiti uljeze , tj. uzurpatore necije imovine.
Pa sta rade ovi nasi u vladi...Zasto odmah ne promene tako nakaradan zakon ?

Mirjana

pre 13 godina

Anarhija na delu! Neka gospodja vlasnica saceka da se donese Zakon o restituciji, pa onda nek njeni unuci sacekaju da se taj Zakon pocne sprovoditi, pa ce praunuci da mozda uzivaju blagodeti OTETE kuce! Mada visedecenijsko iskustvo i tradicija lopovluka u ovoj zemlji pokazuju drugaciju prognozu za ovakve slucajeve. Zeno, pravac Strazbur, nemoj da gubis vreme cekajuci da ovde neko od nadleznih reaguje! I lepo obavesti sve medije, s naglaskom na strane medije - zeljni su da dobiju ovakve podatke! Dirljivo je kako sacica ljudi koja ovde caruje tematski ne dopusta da se zakoni sprovode, otezava napredak i nada se da ce dozivotno da se koristi svojim lopovskim benefitima! Doduse, pored ovakvog anasteziranog naroda - to i nije tesko!

kole

pre 13 godina

I kako da ja, koji zivim u dijaspori da ulozim par stotina hiljada eura da bih kupio stan u kom bi zivio mozda mesec dana svake druge godine a izdavao ga za ostatak period [znaci stan bi bio moja investicija za starost] kada nas zakon omogucuje ovako ponasanje ?

balkansko blato

pre 13 godina

Igrale se delije, na sred zemlje Srbije ...
Srbija, s pocetka XXI veka!
Posle se cudimo, zasto se ne sprovede restitucija. Pa, upadanje u tudje je ovde postalo sport, vec 65 godina!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Samo, cisto da ne mislite da je to jedini slucaj, znam zenu koja ovde zivi u PArizu, pustila je u Bg izbeglice u stan i to iz sazaljenja i bez da im naplacuje kiriju! I sad oni nece da izadju a njoj se nesto ovde ruzno desilo te mora zdravlja radi da proda taj stan ali ne moze a sud uvek donosi presudu u njihovu korist, da ne poverujes!

Nebojsa

pre 13 godina

Али зато држава тражи од станодавца да плати порез и води пореске књиге у којима приказује приход од издавања стана, а не даје му никакву заштиту за рекет који наплаћује.

Proka

pre 13 godina

Poslati na robiju ljude koji nece da se isele, eto za primer nekima koji to planiraju, krajnji bezobrazluk, neko nece da izadje iz tvog stana...

Pera K.

pre 13 godina

A šta je agencija uradila po tom pitanju; oni su i našli dotične uzorne stanare?
Zapamtite ime te agencije, oni su verovatno i kumovali svemu!

jaganjac za predsednika

pre 13 godina

Ne verujem sta sam procitala. Ne verujem.

"Ako iznajmite stan nekome i ne potpišete ugovor, kasnije imate veća prava nego ako ste ugovor potpisali, navodi Zlatić."

"Prema njegovim rečima, zakon ostavlja mogućnost da pojedinac na primer potpiše ugovor i zakupi stan na dva meseca i više nikada ne plati stanarinu i pri tom promeni sve brave."

?!?!?!?!?!?!

Sta je, bre, ovo?! Povratnici silovatelji, siledzije u skolskim klupama, kriminalci na vlasti, zakon stiti lopove, polupismene pevaljke kao novinarke i politicarke, zene ubica - nacionalne majke, ubice - narodni heroji, mrtvi turisti u prestonici, potplaceni lekari, 4 samoubistva dnevno, kriva ljudska prava.. Ovo nije drzava. Nije ni parodija na drzavu. Ne znam sta je.

Duvaj ga, Srbistanu. Jedva cekam da ti vidim ledja. Vraticu se samo za izbore. Ako nista drugo, da bar glasam protiv ovih likova koji sve gorenavedeno dopustaju i neguju. Samo, ne znam za koga.

Vujnovic Vlado

pre 13 godina

Ne bi oni to mogli raditi da im neko nije dao zeleno svetlo za to. Izgleda nama nikako nije jasno da ovo postaje mafijaska drzava u kojoj pojedinci postaju mocni da ti uzmu sve sto hoce, i zivot i decu i imovinu i sve...u kojoj ne vlada politika u ime naroda nego mafija vlada politikom kao svojom desnom rukom koja u njeno ime omogucava donosenje zakona za uzurpaciju svega. I nije to vise pitanje jedne stranke i mafije, to je pitanje mafije i naroda jer mafija stoji definitivno iza svih stranaka. Ovako ja mislim jer ovako osecam sve sto se oko mene desava i meni i drugima.

Nimrod

pre 13 godina

Zakupci stanova imaju prava ne samo u Srbiji nego i drugde, tako da obracanje sudu ne gine - policija, kao izvrsni organ ne moze da izbacuje ljude iz stanova na osnovu izjava, niti moze da procenjuje validnost necijih vlasnickih papira - zato postoje sudovi. E sad, to sto u Srbiji sudovi ne rade je druga stvar.

MISKO

pre 13 godina

Pa ovo je za ne poverovati. Da je to ovde u Kanadi uzurpatori bili bi izbaceni za jedan dan. Ovde je svojina zagarantovana i ona je kao svetinja. Ako hocec da rentas stan ili kucu potpisujes ugovor, ali ukoliko ne platis dazbine na vreme bices izbacen istog trena, bez sudskih postupaka i peripetija. U Srbiji je prisutna otimacina, a nju omogucavaju razni propisi i sudske i advokatske peripetije i jos puno toga.

SevarlicA

pre 13 godina

Tragovi komunista se osecaju i dan danas. Nije to nista cudno.

U Grockoj su posle 90-ih sve vikendice bile zaposednute ovakvim divljacima, pa cak i bivse zatvorske prostorije(koje u svom sklopu imaju 2kuce i 4 hektara zemlje).
Tako da se nebrojeno puta desavalo da se ljudi vrate u zemlju kad zavrse svoj radni vek u inostranstvu a na vratima ih cekaju ili useljeni stanari ili pak sudski pozivi za neplacene racu i iskljucena struja, voda , telefon.

mikis

pre 13 godina

Gledala sam jedan americki, rekla bih, horor film u kojem je tema bila, upravo, ovo sto se desilo vlasnici kuce. Znaci nije to, samo, moguce u Srbiji. Drugo je pitanje zasto je sudski spor ovoliko otegnut, na skoro tri godine. Medjutim i to je, jasno, posledice korupcije i ne efikasnosti u nasem sudstvu.

Pravo na nekretnine!

pre 13 godina

A zamislite u Kragujevcu slucaj sa nekretninama. Ako zelite da kupite stan i odete u neku agenciju za promet nekretnina, oni vam pokazu stanove iz ponude i ako se desi da vam se neki stan dopadne, a cujete da je u nekoj drugoj agenciji taj isti stan jeftiniji (iz nekih razloga), u obavezi ste da kupite stan preko agencije koja vam je taj stan prva pokazala ili placate 90.000 dinara kaznu! http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/210213/Za-gledanje-stana--platili-94000-dinara Citajte ugovore, ko zna sta sve u njima postoji!

drzava

pre 13 godina

A nasa drzava i nase sudstvo ne samo sto ne reaguje na ovakve slucajeve, nego jos se kaze da takva otimacina nije zakonom sankcionisana, i sada, kakva je to pravna drzava
U normalnom civilizovanoj drzavi, gde je sve zakonski regulisano, kako za ostecenog tako i za okrivljenog, u normalnim drzavama, ima podstanara, i to ne na 1 ili 3 godine, neki u iznajmljenom stanu zive i po 10 godina i naravno da mora sve da placa, pocev od kirije pa do svih troskova koje ucini koristeci vodu struju itd, i sud NE tuzi vlasnika stana nego podstanara i on mora da plati, Ako kojim slucajem vlasnik stana zeli da prekine sa podstanarom a po ugovoru rok nije istekao, tada 6 meseci pre isteka ugovora, vlasnik MORA da obavesti podstanara da se do isteka ugovora iseli iz stana i to pismenim putem, Svi su zasticeni, kako podstanar tako i vlasnik,
zar covek mora sam da dodje do pravde, i jos drzava kaze kako su nam svi zakoni u skladu sa EVROPSKIMA sem nekih izuzetaka...

nina

pre 13 godina

Neka se obrati gospodja ovoj agenciji sto uteruje dugove gradjanima koji bankama ne vracaju kredite, kad moze banka, moze i ona, drzava inace kaze da je to legitimno!

maja

pre 13 godina

Pa sta vam je, nas iz dijaspore svi, ali bas svi, gledaju kroz novac, pa cak i najrodjeniji. Oni misle da na zapadu pare rastu na grani, a mi ustvari crncimo i odvajamo od usta da bi smo nesto ustedeli. Meni je rodjena majka trazila da joj kupim stan na njeno ime sto ja naravno nisam uradila. Sada kada odem na odmor u tom istom stanu koji sam ja kupila i pustila nju da zivi ne moze da nas istrpi ni 10 dana koliko uglavnom ostajemo, govori da smo joj uzurpirali stan i td. Moguce je da i ja jednom prilikom kada dodjem zateknem promenjene brave.

ali uvek postoji "rešenje"

pre 13 godina

Zašto se čudimo?

Kada se uopšte u Srbiji cenila privatna imovina?

Vratimo se samo nekoliko decenija unazad.
Kada se nije moglo oteti u miru, otimalo se u ratu.
Danas tu praksu nastavljaju deca i unuci pređašnjih otimača.

A državne institucije zanima samo jedno:da platite poreze a posle se natežite oko svoje imovine.

I ovo čudovište je prošlo reizbor sudija

pre 13 godina

Portparolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković objašnjava dalje korake u ovom postupku.

“Postupak po tužbi se nastavlja nezavisno od toga i pripremno ročište će sudija zakazati nakon pravosnažnosti rešenja o privremenoj meri, odnosno nakon odluke o eventualnoj žalbi”, kaže ona.
---
Kava bre žalba, o čemu pričaš ti. Koliko sam puta čuo da su tužbe odbačene zbog toga što su neosnovane. Doduše te odbačene tužbe su uglavnom bile protiv ministara.
Je l' u ugovoru piše od kad do kad, i sud samo daje nalog policiji. A policija ove mora milom ili prinudnom silom da ih izbaci. A dugovi u tom periodu se automatski prebacuju na dotične kriminalce (inače kako nazvati čoveka koji vam silom uđe u stan).

Logic

pre 13 godina

A ko beše onaj iz vlade što poruči ljudima iz dijaspore: "Dobrodošli ste da uložite SVE ŠTO STE STEKLI"?
Ni manje ni više, baš SVE.

zaboravnost

pre 13 godina

Cek', cek', kako bese glasio naslov od pre nekoliko dana? A, da: "Vraca se poverenje u sudstvo." Gde se vraca? Dosta, bre, vise!!!!

zoran

pre 13 godina

Meni su komunjare 1945. uzurpirale dedin plac od 9 ari u najstrožem centru Leskovca. Inače, i pradeda i deda su bili još u XIX veku vredni, štedljivi ljudi, kazandžije a posle trgovci. Od tada ga koriste bez kinte nadoknade. Prvo su tu organizvali "OTPAD" !!??!! Pre 30.tak godina izgrađeno je više lokala koji su sada butici i kafane.
I kako posle ovakvog članka da očekujem da će ova država da me obešteti i da mi ikada vrati ono što je moje?

Зоран

pre 13 godina

(jednstavno, 11. januar 2011 17:05), и не само то. Онда следећи газда у Џорџији зна да нисте хтели у Минесоти да напустите кућу и питање хоће ли да вам изнајми.

Yo, Toronto

pre 13 godina

I jos se ja palim da ce mi ta vasa 'pravna drzava' Srbija jednog dana vratiti dedovinu??? Ha, ha...Pa u tom vasem divljem zapadu, i dalje radi zakon jaceg (citaj: s vezom). Normalno, Srbija je sebi s punim pravom dodelila sve ostavstine iz stare YU, prodajuci se za nekog sukcesora i ozlojedjenog pobornika celovite Yugoslavije??? S tom dvolicnom Kalimero-politikom normalno je da primerom pokazujete i uzgajate ovakve lopine...oooops: oslobodioce! Tak'i su "oslobodili" mog dedu '45, tak'i su "oslobodili" silne postene ljude 90ih... Balkanska JLZ bahanalija se nastavlja. Sretno novo leto!

karmela

pre 13 godina

Gospodja Gordana ulazi u ovaj spor sa dve otezavajuce okolnosti! Prva je da ima kucu u vlasnistvu, a druga je da zivi i radi u Australiji, naprimer!E, to se ovde ne prasta! Ako nije nasla za shodno da potplati sudiju, a takvih reizabranih ima koliko hocete, onda ce na resenje o iseljenju doticnih bandita cekati minimum pet godina! Da je platila dostojnog sluzbenika suda i zakletog delioca pravde, resenje bi bilo u njenim rukama u roku od petnaest dana, a sudjenje neka traje! E moja gospdjo, niste vi dobro upoznati sa prilikama ovde! Ukoliko ovi nastave da zive u vasoj kuci, naci ce rupu u zakonu (kao vi ne odrzavate svoju imovinu, pa vam Boze, ne treba ) i ode kuca! Mozda su sadasnji stanari samo predgrupa pravima ! Zato pokusajte da platite one koji dobro drze a znaju i da upotrebe palice za uterivanje dugova, kao sto banke legalno rade! Slutim da cemo postati Amerika!!!

vlada

pre 13 godina

znam i za slucaj da je majka dobila starateljstvo nad detetom,a ne moze ni telefonom da ga cuje u praxi..ovo je drzava miki maus,i treba da se stidi ova boranija koja je na vlasti..sto je najgore od svega,nema nade da neko ovu zemlju moze da izvuce iz ovog sveopsteg ludila...stid me je sto sam gradjanin iste !

Samo pljacka

pre 13 godina

He, he, he, svi komentari su jednodusni u osudi lopova. A procitajte sad malo komentare na vest o naplati dugova preko agencija...

Miralem

pre 13 godina

Podstanarska porodica sigurno ima pravo. Dok su spremni na dobrovoljno "guljenje" koze, podstanari su dobrodosli. Cim pocnu da brane svoje dostojanstvo i cast, o novcu ne govorim, postaju za gazde opasni. Ja ovoj stanodavki ne verujem nista. Da je sve tako jednostavno sud bi brze i odlucio. Stvar je verovatno komplikovanija nego sto nam to tekst objsnjava.
Moja puna podrska ovim prevarenim podstanarima. Upravo moje podstanarstvo me je nateralo sa porodicom u svet. Za mene su svi stanodavci bili samo primitivusi, koji su posedovali betonske hladne zidove, tri razreda osnovne skole, i izuzetan animalski instinkt za pljacku i ucenu, obespravljenih ljudi, ljudi bez stana. Ovoj podstanarskoj porodici zelim svim srcem da istraju u svojoj borbi, koja ce ih sigurno kostati novaca i zivaca. Ne uspeju li u ovoj pravednoj borbi, za ljudska prava, savetujem im da se isele, i da traze azil. Nakon terora koji im je nametnut, lako ce doci do azila.
P.S. Cim predjete granicu Srbije, meine Damen und Herren, stoje vam milioni stanova na raspolaganje, sve prama vasoj plateznoj sposobnost. Ne imati stan, na Zapadu je nemoguce. Bez zelje da vredjam, moj pas poseduje celu jednu sobu, a macak Cicko, dok smo mi na poslu, uziva celi stan.
Srbiji trebaju bolji zakoni, koji ce spreciti kriminal oko trgovanja i uznajmljivanja stanova.
Tzv. gazde, stanodavci su najcesce neljudi koji prosperiraju na ljudskim nevoljama. EU zakoni ce im to sve oduzeti.

Cuburka

pre 13 godina

Netacno. Ovakav identican slucaj se desava i po Italiji. Njihov zakon stiti podstanare kao bele medvede. Znam pricu iz prve ruke gde podstanari odbijaju da izadju iz kuce, promenili su brave, racune im placa vlasnik kuce (!!!), slucaj se vuce po sudu i tek posle 2 godine se pokrenulo resenje. Naravno, policija se ponudila da pomogne jer racunaju da ce vlasniku trebati njihova "asistencija". Toliko o uredjenim zemljama.
Inace, sta ovakve stvari urade coveku, ne smem ni da zamisljam. Nervni sistem prvi strada. Kada bih se nasla u ovakvoj situaciji, mislim da bih unajmila ekipu i zavrsila celu stvar za jedno vece.

malo dublje sagledano

pre 13 godina

50% vlasnika kuca i stanova u Srbiji su na neposten nacin dosli do nekretnina? Ili su gradili bespravno, ne placajuci porez, ostajali su duzni zidarima i majstorima, nikad nisu platili bankama kreditove za gradnju, jer su banke i drzave propadale, nisu placali porez za izdavanje stanova i kuca, ili su prijavljivali ko fol, jedan minimum, a u stvarnosti je bilo drugacije. Mnogi komunisti su posle II. svetskog rata uselili u stanove bivsih "kaptalista", a restitucija danas sta je to? To se dogadjalo i za vreme poslednih ratova, kad su se kuce od onih koji su bezali kupovale po smesnim cenama, itd, itd...
Recju, beskrupuloznih vlasnika nekretnina je puna Srbija. Posto je mogucnost otimacine u danasnjoh Srbiji, koja se demokratizuje smanjena, jos su ostali podstanari, da im se koza skine. Podstanari se brane sto je razumljivo. Jer biti podstanar ovde znaci nizak drustveni status, a ponekad se podstanari tretiraju kao mentalno retardirani. Ali u podstanarskom svetu sam sreo mnogo puta duhovne gromade, uzor, diku i cvet Srbije. Problem njihov je bio, da oni nisu znali krasti, pljackati, a ni zidati ćerpićare u kojima su bitisali a i danas mnogi bitisu na animalnoj granici.

Meho Tuzlak, kontam

pre 13 godina

Kako jednostra(s)ni i bled(n)i komentari. Cudno svi jednako misle, kao da Srbija danas zivi pod staljinistickom cizmom. Ima li i druga strana medalje, braco Srbi.

obostrano

pre 13 godina

Ja na ovo gledam kao obostrnu krivicu.
Oni koji izdaju, zele da plate sto manji porez drzavi i onda olako prihvate predlog da agencija stavi 5-6 puta mnji iznos rente nego sto stvarno jer je time manji porez.
A onda ono koji su unajmili uvide kako gazde olako varaju drzavu radi laznog prijavljivanja zarade/poreza, i oni se osile i nece da placaju i kada 'pukne tikva' 'gazde' se zale da su prevarni, a ZABORAVLAJU da su oni dosli u ti situaciju jer su oni hteli prevariti drzavu tj platiti sto manji porez na zaradu.

Slobodan Ivanović

pre 13 godina

Ko zna koliko je takvih slučajeva. I ja sam imao sličnu nesreću sa podstanarima. Uspeo sam da ih prinudno iselim posle "samo" dve godine neplaćanja zakupa i komunalija. Bilo bi mi žao da iseljavam ljude u nevolji, ali oni se sve vreme voze u BMW-u toliko luksuznom da moraju da ga garažiraju. Kasnije sam saznao da ih je opština već prinudno iseljavala od prethodnog stanodavca, a i sada su verovatno kod sledeće žrtve, koja ne zna s kim ima posla. Trebalo bi da se pojave na televiziji, da ih više niko ne primi u stan, pošto liče na finu porodicu, sa odraslim detetom, baš onakvu kakvoj biste najradije izdali svoj stan. Toliko kulturno izgledaju i lepo pričaju, o deci, vaspitanju, moralu i poštenju, da sam im posle godinu i po dana redovnog plaćanja pozajmio novac "za operaciju rođake". Posle toga su prestali da plaćaju zakup i komunalije, a nisu hteli ni da se isele. Tek posle dve godine sam uspeo da ih izbacim, a novca za operaciju, zakup i komunalije nema. Podneo sam tužbu, ali mrka kapa, sud ne žuri a nemam više ni adresu na koju bi trebalo da im pošalju poziv. Slobodan

rrr

pre 12 godina

Ako nece da se isele lepo sacekas da nema nikog kod kuce razvalis bravu i promenis je. A kad se vrate zoves policiju i kazes da nemas pojma ko su ti ljudi, i jos ako imaju stvari u stanu ne vratis im. Jer tvoj je stan pa su to i tvoje stvari, jedino ako nemaju racune pa mogu da opovrgnu tvoju rec.

Milos

pre 12 godina

Ne slažem se... Verovatno nisu imali para da plate, ili je Gordana njih zeznula. Ne trudite se da izigravate nekog velikog coveka, budite ono sto jeste. Vidi se da Gordana laže ali ne zna dobro...

Miralem

pre 13 godina

Podstanarska porodica sigurno ima pravo. Dok su spremni na dobrovoljno "guljenje" koze, podstanari su dobrodosli. Cim pocnu da brane svoje dostojanstvo i cast, o novcu ne govorim, postaju za gazde opasni. Ja ovoj stanodavki ne verujem nista. Da je sve tako jednostavno sud bi brze i odlucio. Stvar je verovatno komplikovanija nego sto nam to tekst objsnjava.
Moja puna podrska ovim prevarenim podstanarima. Upravo moje podstanarstvo me je nateralo sa porodicom u svet. Za mene su svi stanodavci bili samo primitivusi, koji su posedovali betonske hladne zidove, tri razreda osnovne skole, i izuzetan animalski instinkt za pljacku i ucenu, obespravljenih ljudi, ljudi bez stana. Ovoj podstanarskoj porodici zelim svim srcem da istraju u svojoj borbi, koja ce ih sigurno kostati novaca i zivaca. Ne uspeju li u ovoj pravednoj borbi, za ljudska prava, savetujem im da se isele, i da traze azil. Nakon terora koji im je nametnut, lako ce doci do azila.
P.S. Cim predjete granicu Srbije, meine Damen und Herren, stoje vam milioni stanova na raspolaganje, sve prama vasoj plateznoj sposobnost. Ne imati stan, na Zapadu je nemoguce. Bez zelje da vredjam, moj pas poseduje celu jednu sobu, a macak Cicko, dok smo mi na poslu, uziva celi stan.
Srbiji trebaju bolji zakoni, koji ce spreciti kriminal oko trgovanja i uznajmljivanja stanova.
Tzv. gazde, stanodavci su najcesce neljudi koji prosperiraju na ljudskim nevoljama. EU zakoni ce im to sve oduzeti.

malo dublje sagledano

pre 13 godina

50% vlasnika kuca i stanova u Srbiji su na neposten nacin dosli do nekretnina? Ili su gradili bespravno, ne placajuci porez, ostajali su duzni zidarima i majstorima, nikad nisu platili bankama kreditove za gradnju, jer su banke i drzave propadale, nisu placali porez za izdavanje stanova i kuca, ili su prijavljivali ko fol, jedan minimum, a u stvarnosti je bilo drugacije. Mnogi komunisti su posle II. svetskog rata uselili u stanove bivsih "kaptalista", a restitucija danas sta je to? To se dogadjalo i za vreme poslednih ratova, kad su se kuce od onih koji su bezali kupovale po smesnim cenama, itd, itd...
Recju, beskrupuloznih vlasnika nekretnina je puna Srbija. Posto je mogucnost otimacine u danasnjoh Srbiji, koja se demokratizuje smanjena, jos su ostali podstanari, da im se koza skine. Podstanari se brane sto je razumljivo. Jer biti podstanar ovde znaci nizak drustveni status, a ponekad se podstanari tretiraju kao mentalno retardirani. Ali u podstanarskom svetu sam sreo mnogo puta duhovne gromade, uzor, diku i cvet Srbije. Problem njihov je bio, da oni nisu znali krasti, pljackati, a ni zidati ćerpićare u kojima su bitisali a i danas mnogi bitisu na animalnoj granici.

obostrano

pre 13 godina

Ja na ovo gledam kao obostrnu krivicu.
Oni koji izdaju, zele da plate sto manji porez drzavi i onda olako prihvate predlog da agencija stavi 5-6 puta mnji iznos rente nego sto stvarno jer je time manji porez.
A onda ono koji su unajmili uvide kako gazde olako varaju drzavu radi laznog prijavljivanja zarade/poreza, i oni se osile i nece da placaju i kada 'pukne tikva' 'gazde' se zale da su prevarni, a ZABORAVLAJU da su oni dosli u ti situaciju jer su oni hteli prevariti drzavu tj platiti sto manji porez na zaradu.

Meho Tuzlak, kontam

pre 13 godina

Kako jednostra(s)ni i bled(n)i komentari. Cudno svi jednako misle, kao da Srbija danas zivi pod staljinistickom cizmom. Ima li i druga strana medalje, braco Srbi.

Samo pljacka

pre 13 godina

He, he, he, svi komentari su jednodusni u osudi lopova. A procitajte sad malo komentare na vest o naplati dugova preko agencija...

Yo, Toronto

pre 13 godina

I jos se ja palim da ce mi ta vasa 'pravna drzava' Srbija jednog dana vratiti dedovinu??? Ha, ha...Pa u tom vasem divljem zapadu, i dalje radi zakon jaceg (citaj: s vezom). Normalno, Srbija je sebi s punim pravom dodelila sve ostavstine iz stare YU, prodajuci se za nekog sukcesora i ozlojedjenog pobornika celovite Yugoslavije??? S tom dvolicnom Kalimero-politikom normalno je da primerom pokazujete i uzgajate ovakve lopine...oooops: oslobodioce! Tak'i su "oslobodili" mog dedu '45, tak'i su "oslobodili" silne postene ljude 90ih... Balkanska JLZ bahanalija se nastavlja. Sretno novo leto!

Milos

pre 12 godina

Ne slažem se... Verovatno nisu imali para da plate, ili je Gordana njih zeznula. Ne trudite se da izigravate nekog velikog coveka, budite ono sto jeste. Vidi se da Gordana laže ali ne zna dobro...

NE(MOC) DRZAVE

pre 13 godina

Ovaj par poslati na dugogodisnju robiju zajedno sa vlasnikom agencije, advokatom, sudijom, ministrom pravde. Pa u toj evropskoj uniji u koju treba da udjemo bilo koji sudija bi posle pet dana bilo kakvog krsenja, neplacanja ili isteka ugovora momentalno doneo presudu da se isele ovi kriminalci, da plate svu stetu koju su napravili, a za pretnje psima bi istog dana lezali u zatvorskoj celiji. Najnebuloznije zakone imamo sigurno u evropi a i sire. B92 bi, ako zeli da zivimo u pravnoj ali PRAVNOJ drzavi, trebao ovu vest kao udarnu da drzi do izbora, jer kako bi se svako od nas osecao da mu se bilo sta makar i slicno nesto desi.

maja

pre 13 godina

Pa sta vam je, nas iz dijaspore svi, ali bas svi, gledaju kroz novac, pa cak i najrodjeniji. Oni misle da na zapadu pare rastu na grani, a mi ustvari crncimo i odvajamo od usta da bi smo nesto ustedeli. Meni je rodjena majka trazila da joj kupim stan na njeno ime sto ja naravno nisam uradila. Sada kada odem na odmor u tom istom stanu koji sam ja kupila i pustila nju da zivi ne moze da nas istrpi ni 10 dana koliko uglavnom ostajemo, govori da smo joj uzurpirali stan i td. Moguce je da i ja jednom prilikom kada dodjem zateknem promenjene brave.

Defetista

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledan kriminal tako da ne vidim bilo kakvu potrebu za tuzbom a pogotovo da ova gospodja uzima i placa advokata, kakve god lose zakone da imamo. Agencija koja je bila posrednik mora da pozove policiju istog momenta kad se bilo koja stavka u ugovoru nije ispostovala, ili da agencija snosi sve troskove i penale. Milicija u svakom slucaju treba da iseli i privede ove Boni i Klajd gangstere.

boban

pre 13 godina

Pa što da izađu kad imaju svetao primer onih koji su 1944 - 45 ušli u tuđe u ime države, a sada njihova deca i unuci prepisuju svu uzurpiranu imovinu na svoje ime i ne pada im na pamet da izađu iz tuđeg, nego poručuju kako ne sme biti novih nepravdi. Ljudi se ugledali na ove na vlasti i rade iste stvari, a izvršna vlast se isto ponaša. Ovde je uvek bilo bolje biti otimač i lopov nego pošten i imati nešto!

mikis

pre 13 godina

Gledala sam jedan americki, rekla bih, horor film u kojem je tema bila, upravo, ovo sto se desilo vlasnici kuce. Znaci nije to, samo, moguce u Srbiji. Drugo je pitanje zasto je sudski spor ovoliko otegnut, na skoro tri godine. Medjutim i to je, jasno, posledice korupcije i ne efikasnosti u nasem sudstvu.

zoran

pre 13 godina

Meni su komunjare 1945. uzurpirale dedin plac od 9 ari u najstrožem centru Leskovca. Inače, i pradeda i deda su bili još u XIX veku vredni, štedljivi ljudi, kazandžije a posle trgovci. Od tada ga koriste bez kinte nadoknade. Prvo su tu organizvali "OTPAD" !!??!! Pre 30.tak godina izgrađeno je više lokala koji su sada butici i kafane.
I kako posle ovakvog članka da očekujem da će ova država da me obešteti i da mi ikada vrati ono što je moje?

jaganjac za predsednika

pre 13 godina

Ne verujem sta sam procitala. Ne verujem.

"Ako iznajmite stan nekome i ne potpišete ugovor, kasnije imate veća prava nego ako ste ugovor potpisali, navodi Zlatić."

"Prema njegovim rečima, zakon ostavlja mogućnost da pojedinac na primer potpiše ugovor i zakupi stan na dva meseca i više nikada ne plati stanarinu i pri tom promeni sve brave."

?!?!?!?!?!?!

Sta je, bre, ovo?! Povratnici silovatelji, siledzije u skolskim klupama, kriminalci na vlasti, zakon stiti lopove, polupismene pevaljke kao novinarke i politicarke, zene ubica - nacionalne majke, ubice - narodni heroji, mrtvi turisti u prestonici, potplaceni lekari, 4 samoubistva dnevno, kriva ljudska prava.. Ovo nije drzava. Nije ni parodija na drzavu. Ne znam sta je.

Duvaj ga, Srbistanu. Jedva cekam da ti vidim ledja. Vraticu se samo za izbore. Ako nista drugo, da bar glasam protiv ovih likova koji sve gorenavedeno dopustaju i neguju. Samo, ne znam za koga.

jednstavno

pre 13 godina

U normalnoj državi takve probleme rešava policija. Niste vlasnik? Istekao vam je zakup? Nećete iz kuće? Onda policija lepo provali u kuću, pohapsi sve prisutne i kraj priče. Posle neka iz istražnog zatvora napujdavaju pse i menjaju brave.

Sosa Bre

pre 13 godina

U Banatu ovo nije novina! Upadnu vam u kuću i neće da se isele...ako pokušate da uđete u svoju kuću, dobijete i batine!!!

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/196292/Prvo-im-oteli-kucu-pa-ih-jos-i-pretukli

karmela

pre 13 godina

Gospodja Gordana ulazi u ovaj spor sa dve otezavajuce okolnosti! Prva je da ima kucu u vlasnistvu, a druga je da zivi i radi u Australiji, naprimer!E, to se ovde ne prasta! Ako nije nasla za shodno da potplati sudiju, a takvih reizabranih ima koliko hocete, onda ce na resenje o iseljenju doticnih bandita cekati minimum pet godina! Da je platila dostojnog sluzbenika suda i zakletog delioca pravde, resenje bi bilo u njenim rukama u roku od petnaest dana, a sudjenje neka traje! E moja gospdjo, niste vi dobro upoznati sa prilikama ovde! Ukoliko ovi nastave da zive u vasoj kuci, naci ce rupu u zakonu (kao vi ne odrzavate svoju imovinu, pa vam Boze, ne treba ) i ode kuca! Mozda su sadasnji stanari samo predgrupa pravima ! Zato pokusajte da platite one koji dobro drze a znaju i da upotrebe palice za uterivanje dugova, kao sto banke legalno rade! Slutim da cemo postati Amerika!!!

nije nego

pre 13 godina

U tom slucaju odes do pijace, unajmis par jacih nosaca i krenes sa iznosenjem kako stvari tako i uzurpatora. Kada drzava nije spremna da brani tvoja prava, moras sam da se snalazis...

Nimrod

pre 13 godina

Zakupci stanova imaju prava ne samo u Srbiji nego i drugde, tako da obracanje sudu ne gine - policija, kao izvrsni organ ne moze da izbacuje ljude iz stanova na osnovu izjava, niti moze da procenjuje validnost necijih vlasnickih papira - zato postoje sudovi. E sad, to sto u Srbiji sudovi ne rade je druga stvar.

Mila

pre 13 godina

Gospodja iz Australije nije upoznata sa stanjem u sopstvenoj matici. E moja, Gospodjo, jos ce Vas i ubediti da ta kuca ''nije Vasa'' jer sta ce to Vama, Vi imate Australiju kao krov nad glavom. Slika i prilika odnosa Matice i Dijaspore. Zato ukinuti tzv. Ministarstvo za dijasporu (citaj lobisticki klub na kapital dijaspore). Moj savet bi Vam bio da se niukom slucaju ne obracate maticnom nazovi sudu. Pravnici Kragujevacke skole ce od Vas tek napraviti beskucnika i zdravlje ce Vam uzeti pored imovine. Samo zato sto ste vi u emigraciji dok to ni komunisti nisu radili. U Srbiji je otimacina na kub i kvadrat na delu.

SevarlicA

pre 13 godina

Tragovi komunista se osecaju i dan danas. Nije to nista cudno.

U Grockoj su posle 90-ih sve vikendice bile zaposednute ovakvim divljacima, pa cak i bivse zatvorske prostorije(koje u svom sklopu imaju 2kuce i 4 hektara zemlje).
Tako da se nebrojeno puta desavalo da se ljudi vrate u zemlju kad zavrse svoj radni vek u inostranstvu a na vratima ih cekaju ili useljeni stanari ili pak sudski pozivi za neplacene racu i iskljucena struja, voda , telefon.

pedja ns

pre 13 godina

Savet za gospođu vlasnicu. Provereno! Pozovite policiju i kažite da su vam lopovi ušli u stan, policija mora da proveri ulaskom u objekat, uđite i Vi sa njima i kad uđete, više ne izlazite, povedite advokata i dva novinara! Policija ne sme da Vas nasilno izbaci, a ako ti lopovi ( ZNAJU SE IMENA, ZAR NE?!) pokušaju, pozovite hitnu pomoć, moraju da intervenišu, zatim vatrogasce i oni dolaze.....zatim društvo za zaštitu životinja da pregledaju psa, komunalnu inspekciju da proveri da li je vakcinisan i....naravno novinare B92.....uspeva.

balkansko blato

pre 13 godina

Igrale se delije, na sred zemlje Srbije ...
Srbija, s pocetka XXI veka!
Posle se cudimo, zasto se ne sprovede restitucija. Pa, upadanje u tudje je ovde postalo sport, vec 65 godina!

Nebojsa

pre 13 godina

Али зато држава тражи од станодавца да плати порез и води пореске књиге у којима приказује приход од издавања стана, а не даје му никакву заштиту за рекет који наплаћује.

Slobodan Ivanović

pre 13 godina

Ko zna koliko je takvih slučajeva. I ja sam imao sličnu nesreću sa podstanarima. Uspeo sam da ih prinudno iselim posle "samo" dve godine neplaćanja zakupa i komunalija. Bilo bi mi žao da iseljavam ljude u nevolji, ali oni se sve vreme voze u BMW-u toliko luksuznom da moraju da ga garažiraju. Kasnije sam saznao da ih je opština već prinudno iseljavala od prethodnog stanodavca, a i sada su verovatno kod sledeće žrtve, koja ne zna s kim ima posla. Trebalo bi da se pojave na televiziji, da ih više niko ne primi u stan, pošto liče na finu porodicu, sa odraslim detetom, baš onakvu kakvoj biste najradije izdali svoj stan. Toliko kulturno izgledaju i lepo pričaju, o deci, vaspitanju, moralu i poštenju, da sam im posle godinu i po dana redovnog plaćanja pozajmio novac "za operaciju rođake". Posle toga su prestali da plaćaju zakup i komunalije, a nisu hteli ni da se isele. Tek posle dve godine sam uspeo da ih izbacim, a novca za operaciju, zakup i komunalije nema. Podneo sam tužbu, ali mrka kapa, sud ne žuri a nemam više ni adresu na koju bi trebalo da im pošalju poziv. Slobodan

Vujnovic Vlado

pre 13 godina

Ne bi oni to mogli raditi da im neko nije dao zeleno svetlo za to. Izgleda nama nikako nije jasno da ovo postaje mafijaska drzava u kojoj pojedinci postaju mocni da ti uzmu sve sto hoce, i zivot i decu i imovinu i sve...u kojoj ne vlada politika u ime naroda nego mafija vlada politikom kao svojom desnom rukom koja u njeno ime omogucava donosenje zakona za uzurpaciju svega. I nije to vise pitanje jedne stranke i mafije, to je pitanje mafije i naroda jer mafija stoji definitivno iza svih stranaka. Ovako ja mislim jer ovako osecam sve sto se oko mene desava i meni i drugima.

Pera K.

pre 13 godina

A šta je agencija uradila po tom pitanju; oni su i našli dotične uzorne stanare?
Zapamtite ime te agencije, oni su verovatno i kumovali svemu!

ali uvek postoji "rešenje"

pre 13 godina

Zašto se čudimo?

Kada se uopšte u Srbiji cenila privatna imovina?

Vratimo se samo nekoliko decenija unazad.
Kada se nije moglo oteti u miru, otimalo se u ratu.
Danas tu praksu nastavljaju deca i unuci pređašnjih otimača.

A državne institucije zanima samo jedno:da platite poreze a posle se natežite oko svoje imovine.

zaboravnost

pre 13 godina

Cek', cek', kako bese glasio naslov od pre nekoliko dana? A, da: "Vraca se poverenje u sudstvo." Gde se vraca? Dosta, bre, vise!!!!

Gradjanka iz Holandije

pre 13 godina

Tako se preko institucija suda otima tudje sto je imeni i mojoj porodici vrlo dobro poznato. Narocito kada smo u dijaspori u pitanju od nas se otima nemilice. Kada sam tuzila prevarante u Kragujevcu sud je se stavio u njihovu zastitu svim snagama jer sta ce nama u inostranstvu i sta mi tu trazimo nasu imovinu kad mi na ''trulom Zapadu'' imamo i nama treba uzeti sto vise. To sta se radi u Srbiji je za nepoverovati.

Зоран

pre 13 godina

(jednstavno, 11. januar 2011 17:05), и не само то. Онда следећи газда у Џорџији зна да нисте хтели у Минесоти да напустите кућу и питање хоће ли да вам изнајми.

Pravo na nekretnine!

pre 13 godina

A zamislite u Kragujevcu slucaj sa nekretninama. Ako zelite da kupite stan i odete u neku agenciju za promet nekretnina, oni vam pokazu stanove iz ponude i ako se desi da vam se neki stan dopadne, a cujete da je u nekoj drugoj agenciji taj isti stan jeftiniji (iz nekih razloga), u obavezi ste da kupite stan preko agencije koja vam je taj stan prva pokazala ili placate 90.000 dinara kaznu! http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/210213/Za-gledanje-stana--platili-94000-dinara Citajte ugovore, ko zna sta sve u njima postoji!

Mirjana

pre 13 godina

Anarhija na delu! Neka gospodja vlasnica saceka da se donese Zakon o restituciji, pa onda nek njeni unuci sacekaju da se taj Zakon pocne sprovoditi, pa ce praunuci da mozda uzivaju blagodeti OTETE kuce! Mada visedecenijsko iskustvo i tradicija lopovluka u ovoj zemlji pokazuju drugaciju prognozu za ovakve slucajeve. Zeno, pravac Strazbur, nemoj da gubis vreme cekajuci da ovde neko od nadleznih reaguje! I lepo obavesti sve medije, s naglaskom na strane medije - zeljni su da dobiju ovakve podatke! Dirljivo je kako sacica ljudi koja ovde caruje tematski ne dopusta da se zakoni sprovode, otezava napredak i nada se da ce dozivotno da se koristi svojim lopovskim benefitima! Doduse, pored ovakvog anasteziranog naroda - to i nije tesko!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Samo, cisto da ne mislite da je to jedini slucaj, znam zenu koja ovde zivi u PArizu, pustila je u Bg izbeglice u stan i to iz sazaljenja i bez da im naplacuje kiriju! I sad oni nece da izadju a njoj se nesto ovde ruzno desilo te mora zdravlja radi da proda taj stan ali ne moze a sud uvek donosi presudu u njihovu korist, da ne poverujes!

nina

pre 13 godina

Neka se obrati gospodja ovoj agenciji sto uteruje dugove gradjanima koji bankama ne vracaju kredite, kad moze banka, moze i ona, drzava inace kaze da je to legitimno!

Cuburka

pre 13 godina

Netacno. Ovakav identican slucaj se desava i po Italiji. Njihov zakon stiti podstanare kao bele medvede. Znam pricu iz prve ruke gde podstanari odbijaju da izadju iz kuce, promenili su brave, racune im placa vlasnik kuce (!!!), slucaj se vuce po sudu i tek posle 2 godine se pokrenulo resenje. Naravno, policija se ponudila da pomogne jer racunaju da ce vlasniku trebati njihova "asistencija". Toliko o uredjenim zemljama.
Inace, sta ovakve stvari urade coveku, ne smem ni da zamisljam. Nervni sistem prvi strada. Kada bih se nasla u ovakvoj situaciji, mislim da bih unajmila ekipu i zavrsila celu stvar za jedno vece.

rrr

pre 12 godina

Ako nece da se isele lepo sacekas da nema nikog kod kuce razvalis bravu i promenis je. A kad se vrate zoves policiju i kazes da nemas pojma ko su ti ljudi, i jos ako imaju stvari u stanu ne vratis im. Jer tvoj je stan pa su to i tvoje stvari, jedino ako nemaju racune pa mogu da opovrgnu tvoju rec.

Marko

pre 13 godina

Uzas. Siguran sam da ima i vise ovakvih slucajeva. Znaci ne sme covek da poseduje imovinu, a da ne zivi u njoj, u suprotnom ce se naci neko ko ce se useliti.

Radoje D

pre 13 godina

Ovo je fantastično :-)
Toliko rupa u zakonu da se čovek prosto ne zapita kako celu ovu nazovi državu ne proguta jedna velika crna puna ...
Mogu da se zakunem da te Raduloviće njihov advokat vrlo vredno i redovno savetuje kako da se izbore sa ovom dijaboličnom vlasnicom koja im je isključila struju i vodu. Sami smo sebi najveći neprijatelji, samo je tužno što i dalje postojimo sa ovakvim ponašanjem.

Dusan

pre 13 godina

Kada drzava shvati da je trula i to javno prizna i izvini se za svoju neefikasnost a ne da nam samo nesto objasnjava (npr neefikasne procedure), mozda nam krene na bolje!!

kole

pre 13 godina

I kako da ja, koji zivim u dijaspori da ulozim par stotina hiljada eura da bih kupio stan u kom bi zivio mozda mesec dana svake druge godine a izdavao ga za ostatak period [znaci stan bi bio moja investicija za starost] kada nas zakon omogucuje ovako ponasanje ?

dijaspora

pre 13 godina

Potpuno neverovatno..Gospodja je potpisala ugovor sa svojim stanarima, znaci uradila sve legalno, i sad ne moze da trazi pomoc policije, vec mora da ide preko suda (i ko zna koliko ce proces da traje, i kad ce ona imati pristup SVOJOJ imovini).. Odakle ovim ljudima ideja da prisvajaju nesto sto nije njihovo? Koji zakon to dozvoljava??

drzava

pre 13 godina

A nasa drzava i nase sudstvo ne samo sto ne reaguje na ovakve slucajeve, nego jos se kaze da takva otimacina nije zakonom sankcionisana, i sada, kakva je to pravna drzava
U normalnom civilizovanoj drzavi, gde je sve zakonski regulisano, kako za ostecenog tako i za okrivljenog, u normalnim drzavama, ima podstanara, i to ne na 1 ili 3 godine, neki u iznajmljenom stanu zive i po 10 godina i naravno da mora sve da placa, pocev od kirije pa do svih troskova koje ucini koristeci vodu struju itd, i sud NE tuzi vlasnika stana nego podstanara i on mora da plati, Ako kojim slucajem vlasnik stana zeli da prekine sa podstanarom a po ugovoru rok nije istekao, tada 6 meseci pre isteka ugovora, vlasnik MORA da obavesti podstanara da se do isteka ugovora iseli iz stana i to pismenim putem, Svi su zasticeni, kako podstanar tako i vlasnik,
zar covek mora sam da dodje do pravde, i jos drzava kaze kako su nam svi zakoni u skladu sa EVROPSKIMA sem nekih izuzetaka...

Proka

pre 13 godina

Poslati na robiju ljude koji nece da se isele, eto za primer nekima koji to planiraju, krajnji bezobrazluk, neko nece da izadje iz tvog stana...

dodo

pre 13 godina

Zivim u Beogradu, Mihajla Pupina u soliterima.
Ovde ima desetina stanova ciji su vlasnici vani - dijaspora su.
Veoma cesto se u te stanove ljudi uvale i zive i njima mesecima i mesecima dok do stvarih vlasnika u inostranstvu ne dodje glas, oni angazuju advokate i isele uljeze koji naravno naprave kilomertarski racun za rezije.
Najinteresntni je da ti koji se uvaljuju imaju nekoga da im dojavi da je stan prazan i retko ili nikako ga niko ne 'obilazi'

milentije

pre 13 godina

Odlicno sto ste ovo objavili.
Ja sam bas nameravao da kupim kucu u Srbiji , koju bi iznajmljivao .
Tek toliko , da mi iz dijaspore znamo sta moze da nas ocekuje ako ulozimo u nekretninu u maticnoj drzavi.
Kako sada stvari stoje ,nas zakon stiti uljeze , tj. uzurpatore necije imovine.
Pa sta rade ovi nasi u vladi...Zasto odmah ne promene tako nakaradan zakon ?

gradjanin na silu

pre 13 godina

Naravno ovo nece spreciti drzavu da razreze i naplati porez na imovinu. Isto tako ovo nece spreciti agencije da naplate svoju proviziju a ni predsednika i ministre da pricaju o imovinskoj sigurnosti svakog gradjanina. Ovo je drzava dizajnirana za lopove, prevarante i golanfere - svi ostali nemaju sanse.

MISKO

pre 13 godina

Pa ovo je za ne poverovati. Da je to ovde u Kanadi uzurpatori bili bi izbaceni za jedan dan. Ovde je svojina zagarantovana i ona je kao svetinja. Ako hocec da rentas stan ili kucu potpisujes ugovor, ali ukoliko ne platis dazbine na vreme bices izbacen istog trena, bez sudskih postupaka i peripetija. U Srbiji je prisutna otimacina, a nju omogucavaju razni propisi i sudske i advokatske peripetije i jos puno toga.

Logic

pre 13 godina

A ko beše onaj iz vlade što poruči ljudima iz dijaspore: "Dobrodošli ste da uložite SVE ŠTO STE STEKLI"?
Ni manje ni više, baš SVE.

I ovo čudovište je prošlo reizbor sudija

pre 13 godina

Portparolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković objašnjava dalje korake u ovom postupku.

“Postupak po tužbi se nastavlja nezavisno od toga i pripremno ročište će sudija zakazati nakon pravosnažnosti rešenja o privremenoj meri, odnosno nakon odluke o eventualnoj žalbi”, kaže ona.
---
Kava bre žalba, o čemu pričaš ti. Koliko sam puta čuo da su tužbe odbačene zbog toga što su neosnovane. Doduše te odbačene tužbe su uglavnom bile protiv ministara.
Je l' u ugovoru piše od kad do kad, i sud samo daje nalog policiji. A policija ove mora milom ili prinudnom silom da ih izbaci. A dugovi u tom periodu se automatski prebacuju na dotične kriminalce (inače kako nazvati čoveka koji vam silom uđe u stan).

vlada

pre 13 godina

znam i za slucaj da je majka dobila starateljstvo nad detetom,a ne moze ni telefonom da ga cuje u praxi..ovo je drzava miki maus,i treba da se stidi ova boranija koja je na vlasti..sto je najgore od svega,nema nade da neko ovu zemlju moze da izvuce iz ovog sveopsteg ludila...stid me je sto sam gradjanin iste !