Četvrtak, 06.01.2011.

22:15

Došlo vreme da se menjaju sandučići

Pored novih pasoša, ličnih karti, registarskih tablica na red su došli i novi poštanski sandučići. Od ove godine i oni moraju biti funkcionalniji, a i skuplji.

Izvor: B92

Došlo vreme da se menjaju sanduèiæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

DARKO

pre 13 godina

Ha Ha , izvesna firma T********T ih reklamira po ceni od 750 din + PDV,kad pozovete i pitate ih dali moze da se poruči 1 komad brzom poštom,ljubazno vam kažu da isporučuju samo veleprodajama samo u većim količinama....ETO VAM MONOPOLA.

i ?

pre 13 godina

Ne znam ko ce samo da plati izgradnju jos jednog zida u ulazu mog solitera, jer postojeci je premali za 96. sanducica tih novi dimenzija.

neda

pre 13 godina

Da su, eto, bar tablice uspeli da zamene ko sav normalan svet, pa jos da me i ubede u svoju sposobnost menjanja sanduceta. Ovako - samo se smejem njihovom bezobrazluku i gluposti. Za sada se smejem... u buducnosti mozda uzmem motku (zna se kakvu).

zack

pre 13 godina

А зашто би неко морао да има поштанско сандуче?

Не морамо да имамо фиксне телефоне...

Тако су ме у банци убеђивали да мора човек да има здр. књижицу...

www.eu

pre 13 godina

ha ha ha po evropskim standardima... to mora da se stavi da bi bilo tu nesto da se ukrade.. ja sam iz eu i posedujem kucu u srbiji, zivela sam jedno vreme tamo i nervirala se da mi racuni za struju uvek pobacani u dvoriste, mada ima sanduce na drugoj kapiji, kupila sam sanduce (koje sam tamo jedva mogla nabaviti) i zasrafila na kapiju. nisam jos ljudski stigla kuci a moje sanduce ukradeno kao sto je i kuca gbijena i svasta pokradeno. nije sanduce odsrafljeno posto je kapija previsoka nego je odseceno sa makazama za metal!!!

homer

pre 13 godina

Britanci su odbili lične karte kad su čuli da oni treba da snose troškove izdavanja a ne da im država podeli lične karte. Kod nas sve prolazi pa sam siguran da će i ovo jer smo mi kulturniji i razumniji i veći Evropljani od svih, nismo mi tako glupa nacija kao neki Britanci tamo

Djordje

pre 13 godina

Ako nam je sve ostalo u drzavi uredjeno i sve funkcionise kako treba, i ako su do 2015. godine postanski sanducici prioritet treba da se zapitamo u kakvoj mi to zemlji zivimo?????????

razmišljaj ekološki

pre 13 godina

Poštu kao instituciju treba UKINUTI!
Zašto?
Jer je nepotrebna:
1.Sva pisma se ionako odvijaju putem interneta.
2.Sve pošiljke se obavljaju putem privatnih brzih pošti
3.Računi se u EU uglavnom dostavljaju na kućnu adresu elektronskim putem,internetom(što je onda očigledna laž da sandučiće treba uskladiti prema Evropi,kada ih ta ista Evropa izbacuje!)
4.Nagomilala se preglomazna poštanska birokratija,sisanče na budžetu,sastavljena od braća,sestara,kumova i sl, a pošto je kriza treba štedeti.
5.Silne poštanske kancelarijice razbacane u skoro svakoj većoj ulici,mogle bi se ustupiti gradovima za pametnije korišćenje.
A o pomenutoj Agenciji...e ovakvu glupost još EU nije izmislila...to je samo naš proizvod!

namnožilo se krpelja

pre 13 godina

Ja ne menjam poštansko sanduče niti me na to iko može naterati!
Ako neće ne moraju ni poštu da mi šalju. Ionako preko pošte primam samo račune i rešenje za porez. Neka to ubuduće slobodno zadrže u Pošti!!!

radnik - gladan

pre 13 godina

... Sandučići kao u EU. Lopovi ne zamajavajte, prestanite sirotinju da pljačkate. Pa ranije kada je pisama bilo na milione sandučići bili dobri. Sada niko nikome ne piše, a u sandučiće gura Mišković i slični svoj reklamni materijal i političke stranke svoj. Ej bre samo nam za račune trebaju i ništa više. Uradite reformu pravosuđa po merilima EU a ne sandučićima da zamajavate. Optužite Arkanovu udovicu, pohapsite organizatore paljenja ambasade SAD, pohapsite sve one koji su falsifikatima opljačkali RIK...Kakvi bre sandučići? ........ Tadiću i konačno spasi Srbiju, sve je ovo tvoje i tvojih maslo. RAZBOJNICI ste bre.

Migza

pre 13 godina

Bas me zanima kako ce mog matorog da nateraju da menja sanduce :) Rostfraj, zazidano u zid ograde i sam ga je pravio sa mnogo truda i ljubavi, mislim da nece da moze.

matori

pre 13 godina

Predlažem da se pomenutim propisom uvede obaveza ugradnje višenamenskih sandučića!
Njihove dimenzije odrediti tako, da nakon smrti vlasnika, isti može biti i sahranjen u svom poštanskom sandučetu (sa svom dospelom poštom zajedno).
Dok je živ, moći će da prima, bez bilo kakvih problema, čak i pakete...

BOGI

pre 13 godina

Ovom narodu nema spasa... kukamo da nam je lose, da bi voleli da zivimo kao oni u Zapadnoj Evropi... hocemo vece plate, bolje standarde, hocemo u Uniju... ALI DA NESTO MENJAMO (I TO NA BOLJE, PRAKTICNIJE, FUNKCIONALNIJE, MODERNIJE - I SAD NE PRICAM SAMO O POSTANSKIM SADUCICIMA), E TO VEC NECEMO!!!!
Mi bi zeleli da nam bude bolje, ali da mi nista ne uradimo za to... E ZBOG TOGA NEMA NAMA SPASA!
p.s.: hiljadu dinara i nije neka suma, ako uzme u obzir da treba ga dati samo jednom u zivotu i da za to imacemo rok od 3-4 godine... Nemojte mi reci da ne mozete za 4 godina da prikupite hiljadu dinara za jedan postanski sanduk!!!

Papalino

pre 13 godina

Evo trčim da menjam sanduče! Pričajte te nebuloze nekom ko nije živeo u EU. Umesto da država saseče vojsku birokrata koji parazitiraju na budžetu i svoje postojanje pravdaju ovakvim biserima, ovde je izgleda logika da je narod dužan da izdržava birokratske pantljičare i amebe. Dokle bre više?????

strumfeta

pre 13 godina

Slažem se sa većinom kritičkih komentara, naročito po pitanju postojanja takve agencije i pozadine takve ideje.

Dodala bih samo da sam od '91-'95. živela u jednoj od zemalja EU i da su sandučići bili uglavnom manji od A4. U tom slučaju bi časopisi bili savijeni i virili bi vrhom iz sandučeta. Najveći problem je bila krađa časopisa, a to se retko dešavalo.

Ali, meni je zanimljivo to što veliki broj časopisa ima nešto veći format od A4. Toliko o tome.

jeremija

pre 13 godina

Od drzave koja je nastala i opstaje na prevarama/laznim obecanjima, a zivi od rasprodaje svega sto su prethodne generacije stvarale i zaduzuje je se u ime buducih generacija - ne moze se nista bolje ni ocekivati od poreza na zivot i opstanak !

komentator11

pre 13 godina

Prema Republičkoj agenciji za poštanske usluge jedan od većih problema u Srbiji ovih dana su nestandardni poštanski sandučići, koji muče građane jer nisu dovoljno veliki da bi u njih stali svi časopisi koje primaju. --- oni se brinu o "vecim problemima gradjana" pa ih teraju da menjaju (plate) nove sanducice... stvarno za ugled birokratama u briselu kada treba progurati neki propis.

zoran

pre 13 godina

Na mojim ulaznim vratima postoji od 1936. prorez za ubacivanje pošte. Za vreme TRULE(kao su me učili u školi) JUGOSLAVIJE poštar je MORAO da iziđe na drugi sprat i ubaci pisma i ostalo. Za vreme NEBESKE Srbije, poštara MRZI da mi donese na vrata preporučenu pošiljku nego samo strpa u sanduče obaveštenje pa onda idem u poštu da dignem šta je stiglo.
Prema tome, nisu krivi loši sandučići, nego famozni ljudski faktor i ja bih dodaoi nakaradan sistem i alava vlast, ma koja bila.

Ivan

pre 13 godina

Zanimljivo je to sto se svi bunite, tako je bilo i za licne karte, pasose, sada za tablice, saobracajne dozvole, vozacke, iako nije isteklo nista od navedenog... A redovi toliko veliki i nepodnosljivi, zato sto hocete ipak svi to novo, zasto bi komsija imao nove tablice a ja ne??? E tako ce biti isto i za sanduce.. Ne moze on imati novo a ja staro... SRPSKA POSLA...

poštar zvoni tri puta

pre 13 godina

Niko mi ne piše a njihove račune i reklame mogu da mi okače, znate već gde. Ljudi, da li ste čuli za građansku neposlušnost. Jeste da oni misle da je ovo zemlja seljaka pa je nemoguće provesti građansku neposlušnost. Stvarno mi nije jasno da svi koji dodju na vlast i tamo ostanu malo duže, postanu toliko autistični da ne vide kad su preterali. Najljubaznije ih zamoljavam da ne teraju ponovo narod na ulicu, da bar jednom u ovoj zemlji vlast uljudno sidje bez kuke i motike, kukala im majka.

Svd

pre 13 godina

Cudo jedno kako se bilo koja inicijativa Vlade docekuje na noz! Potpuno je tacno da su postanski sanducici pravljeni kako se kome svidja. Od onih predratnih u koje je moglo stati samo pismo, do onih odvratnih vertikalnih, koje su jos stanari demolirali, otvarajuci ih kada izgube ili zaborave kljuc. Svakako je potrebno da se u ovo uvede red i da se napravi neki standard kao sto postoji u razvijenim Evropskim drzavama. Onaj ko hoce da prima postu preko dimnih signala ili golubova pismonosa, moze i dalje to da radi, a sanduce je deo stana a ne privatne sfere gradjanina. Ministarstvo posta treba ovaj posao da odradi kako treba, imajuci u vidu kako stare kuce gde je prostor za postanske sanducice ogranicen, kao i za solitere gde zivi veliki broj stanara na jednom ulazu. Takodje treba da postoji i pristojan dijapazon cena, jer nije svima lako da plate 1000 dinara za sanduce. Mislim da ovaj projekt nije najlaksi za resavanje, i neki olaki pristup sa gledista pisaceg stola a ne stvarnog zivota, bice jako los. Iskren da budem, znajuci nasu birokratiju, toga se najvise i bojim, da ce aljkavim pristupom problemu, kao sto je cest slucaj, upropastiti celu inicijativu.

ZUZU

pre 13 godina

Ovako se i Milosevic pre svog pada zavitlavao sa narodom...obicno to tako ide.....kad izgubis osecaj za realnost onda pocnes da odvaljujes gluposti...ovo je ne samo odvaljotina...nego notorna plitkoumna nenormalna stvar u kojoj je neko resio da uzme lepu kintu....malo po malo pa se necega sete ovi u plavicastim kosuljicama koje im inace mi svi kupujemo....a sad bi i da im finansiramo proizvodnju....e...nece moci...ja evo sad pisem da to necu....bio sam u Austriji ...bio sam u Nemackoj...lazu da je i kod njih to...nije. Hoce da nas orobe po stoti put....e nedam.

nemacka

pre 13 godina

Koliko li je ljudi umrlo od gladi za vreme tadiceve vlasti? Nije ni cudo kada vlast razmislja o prisilnoj prodaji postanskih sanducica.Ostace srba koliko stane pod jednu sljivu,rece jedan prorok,a kako vidim tako ce i biti.Kada se setim prica o kraljevicu marku i musi kesedziji,dodje mi da puknem od smeha.

slobodan ili ne

pre 13 godina

razlog postavljanja ovakvih sanducica je , pod uslovom da se ugradi u zid i budu dostupni bez da se ulazi u zgradu , da se i privatnim firmama , posto se i privatizacija poste i postanskih usluga sprema , omoguci dostava poste bez ulaska u zgradu i bez potrebnog kljucica za postansko sanduce ! bar tako je u austriji ucinjeno , i to vec 2007 godine ! ali to je vazilo samo za stambene zgrade , ne za privatne kuce , u kojima su dosad bili ugradjeni sanducici sa centralnim kljucem koji je posedovala posta ! s`obzirom da je austriji nakon raspada monarhije vecim delom ostala birokratija , na drzavnim jaslama je skoro milion zaposljenih , to je i ucinjeno ! e sad je pitanje da li smo i mi postigli standard zivota auistrije da bi se sa sa ovim sanducicima "BAKCALI" ! ps // i pored ovih sanducica ipak sretan bozic pratiocima ovog sajta , a i ostalima !

deda ljubce

pre 13 godina

Od kada misljenje neke agencije ima snagu zakonske obaveze. Zasto takvu snagu nema Agencija za borbu protiv korupcije. I cemu sluzi agencija za postanske usluge. Pa ako cemo u Evropu nisu nam potrebni novi sanducici vec bolja usluga, makar na nivou evropske.

zack

pre 13 godina

Сада је 02:36 и дође ми на овај свети дан, Божић, да сиђем и да разлупам сандуче.

Па докле више да нас завитлавају?

Па ако не може да стане пошиљка, нека се прошета до поште и нека плати скупље то што нема сандуче за оно што је поручио.

Зашто баш мора да буде за часописе? Зашто није за омање пакете, неке хх димензије? За пар година ће можда то бити актуелно...

Већ смо морали да набавимо зимске гуме у ери сателитског праћења времена и дугорочне прогнозе... Можда је следеће стандардизовање тракције клозет папира и обавезне обуке у руковањем истим?

Isprani mozgovi nam ispiraju mozgove!

pre 13 godina

Čudno, ili ne - odmah sam pomislio na klan Dulić!

Da je Staljin živ, puk'o bi od muke kad bi video šta sve ovde prolazi, a on se tog nije ni setio!

hm

pre 13 godina

Dosetila se posta kako da popravi svoje finansije pa izmislja toplu vodu, samo ne treba nasedati posto nigde u svetu nije propisano kako trebaju da budu sanducici, to je stvar licnog izbora i maste i cene modela koji neko zeli da ima bilo da je zgrada ili privatna kuca.

Necu u tor

pre 13 godina

Srecan Bozic !
Posto ne placam ni RTS, jer ga i ne gledam tako necu da uzmem ni sanduce. Ajd da vidim lolu koja ce me prisiliti. Pouka za sve. Engleski kralj je od seljaka trazio da mu otkupi imanje. Posto ovaj to nije hteo, kralj pripreti da ima i drugih nacina da se to resi. Seljak mu odgovori: Znam kralju da bi ste to ucinili, ali se bojite suda.
Znaci braco Srbi,ne placajte nikakve leve namete dok je suda u Strazburu.

trajko

pre 13 godina

Moje sanduče - moja stvar. Ako ne ga ne zamenim, u najgorem slučaju pošta može da ne prizna odgovornost za oštećenje pošiljke koja je većeg formata od sandučeta. mada je i to upitno pošto u tom slučaju poštar može da ostavi "razglednicu" da odem na poštu da podignem pošiljku.

Drugo, kako mislite da menjate sandučiće u starim zgradama u kojima su oni ugrađeni u zid ulaza? tu su potrebni ozbiljni građevinski radovi da se to izvede. Ako uopšte i može da se izvede: mnogi ulazi su projektovani da pored stoje instalacije i slično.

Treće: u Americi postoji princip da u zgradi postoji dva tri velika sandučeta od kojih poštar ima ključ. Ako poštar ne može da ubaci pošiljku u vaše sanduče, on je stavi u jedno od tih velikih i vama u vaše ubaci ključ. Onda vi otvorite svoje sanduče, nađete ključ od velikog, otključate, uzmete šta je vaše i ostavite ključ da ga poštar sutradan preuzme.

Ukratko: poštansko sanduče je stvar ARHITEKTURE a ne Republičke agencije za poštanske usluge i gubljenje vremena.

Zoran

pre 13 godina

Da je u ovoj zemlji po EU standardima ,ovakav @#$%! koji nam vodi drzavu bi odavno sedeo u prugastim odelima ili ludackim kosuljama.

Jnt

pre 13 godina

u svedskoj postoje samo otvori na ulaznim vratima kroz koje se ubacuje posta. ovo je ocigledno da je neko iz vlade ili blizak nékome od njih narucio ili nasao jeftino pun djavo ovih sanducica pa ce sada fino pod moranjem da se kupuje od njega. nista to nije slucajno ni sateliti ni sanducici.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nema veze sa EU, nemojte da obmanjujete narod. Istina je da EU ima odredjene propise glede sanducica ali isti propisuju samo:
a) Minimalne dimenzije proreza (zbog pisama i dokumenata koje salje drzava), i
b) Minimalnu zastitu sanduceta (zbog poverljivih dokumenata koji se mogu isporuciti na kucnu adresu, poput licne karte, pasosa itd.)
c) Minimalnu kolicinu podataka ispisanu na sanducetu (najcesce puna adresa)

Sve ostalo je na volji vlasnika, a u zavisnosti od toga kakvu postu ocekuje. Pa ako neko planira da dobija A3 hamere, on neka blagoizvoli pa napravi ogromno sanduce, ako ce neko samo primati racune i drzavna obavestenja, dovoljno je da mu sanduce ispunjava minimum navedenih uslova.

Može i u gotovom

pre 13 godina

Ne pada mi na pamet da im platim. Mogu da me trgnu za ...
PS Kaže, hiljadu dinara i nije tako puno. Ako nije, ja se dobrovoljno javljam da mi svaki zaposleni u PTT uplati na račun hiljadarku.

Pera

pre 13 godina

Što bi rekao jedan fazon: A da vi počnete da se drogirate? Biće ovom narodu lakše sigurno! :)
btw dobro je ovo za sandučiće zamislite tek šta će biti kad im padne na pamet da na dasci wc šolje moraju da budu integrisani ekseri ili ako zbog ventilacije moramo da srušimo zid između kupatila i terase? Kad imamo ovakve stručnjake na vlasti nije ni čudo što će nas ostati za pod jednu šljivu :(

ko se boji vuka jos...?

pre 13 godina

zaludni popovi i jarice krste.
Kome se ne svidja sanduce koje sam postavio, neka produzi slobodno dalje.
Pa taman me i zakonski sankcionisali

zoran

pre 13 godina

Ja imam prorez za pisma na ulaznim vratima stana i tu je od 1936. Neka izvoli poštar na drugi sprat. Nemam ništa protiv. Kad je mogao onaj za vreme "TRULE JUGOSLAVIJE" može i ovaj iz "NEBESKE SRBIJE".
Da, i priča se po čaršiji da je Dulić u limarsko-bravarskom biznisu od skoro...

marko

pre 13 godina

Hajde sada lepo svaki gradjanin Srbije da, radi fore, posalje jedno pismo ovoj agenciji u kome ce da im kaze ukratko sta misli o ovoj otimacini i po jedan e-mail tek za svaki slucaj. Trebace im par godina da pociste 5 miliona pisama iz svog "standardizovanog" sanduceta i odblokiraju servere. Taman da nas malo ostave na miru dok ne dodje neka normalnija vlast.

mil0307

pre 13 godina

Nije tacno da za ulazak u eu trebamo menjati postanske sanduke, mozda ulicne a to finansira drzava a ne gradani zato se placa porez .

necu novo sanduce

pre 13 godina

pa dokle cemo mi od nasih plata finansirati ovu drzavu? Stalno izmisljaju kako da nam otmu pare, kao nadoknadu za nesposobnost vlasti da razvije ekonomiju.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Sorry, moram nešto da dodam:
Ja ove sandučiće NEĆU da kupim, u pitanju je princip, ćeraćemo se ako treba i sudskim putem!!!
Koja je ovo mizerija od države, pa to nigde nema!

reciklaza

pre 13 godina

Moje sanduče je sasvim odgovarajuće za poštu koju želim da primam.

Sve veće stvari koje žele da mi pošalju mogu slobodno da bace u obližnji kontejner koji već plaćam.

Toliko.

student veciti

pre 13 godina

Koja pljacka naroda!
Kako u Holandiji imaju samo RUPU u zidu na kuci i tu im ubace postu i direktno im padne u dnevnu sobu ili gde god!
I da li smem na vratima da napravim rupu za postu ili moram taj njihov sanduk da kupim??

lane

pre 13 godina

Nek oni modernizuju prvo sebe pa cu ja sanduce. Cekas na pismo u po nedelju dana u banana republici malo vecoj od ozbiljnog grada. U evropi unutar drzava posta stize za dan.

Bored priest

pre 13 godina

Imam poštansko sanduče veličine 50 MB i nemam problema sa prijemom pošte. Pretpostavljam da Republička agencija za poštanske usluge nema više od 20 MB po sandučetu, ali i to im je mnogo, jer njima nema ko da piše, a do sada niko nije ni znao da oni postoje. Veoma je verovatno da nema nikakvog bitnog razloga za postojanje takve agencije, pa su smislili da se nečim zanimaju u naredne 4 godine, kako ih ne bi ukinuli. Prethodnih nekoliko godina su se veoma bezuspešno zanimali tzv. PAK (poštanski adresni kod), za koji 99,99% građana Srbije ne zna šta znači, niti čemu služi.

misa

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem. Nasa vlada je dobila upitnik. Da li se taj upitnik odnosi na EU sanducice. Dajte da vidimo taj upitnik pa da razgovaramo. Bio je jos jedan clanak na ovu temu i samo sam pratio komentare. Posto zivim u EU i mogu da pricam o sanducicima ako me neko ozbiljno shvati. Sanducici za postu su relavanta stvar od opstine do opstine. U nekim opstinama se prave nove zgrade i u tim zgradama mora sve da bude po propisu. Stare zgrade su pod zastitom drzave i nema sanse da im neko promeni postansko sanduce. Problem su ljudi sa kapitalom koji su kupili opstine i moje postansko sanduce. Ja imam malo sanduce i ne treba mi vece .U moje sanduce moze da stane racun za struju ,telefon,stanarinu. A vama gospodo koja zelite da nam punite glavu sa vasim sanducicima mogu javno da vam porucim da ste vi ljudi bez kredibilete ,bez ljudskosti. A vas zivot sveo na korupciju .Tako zapad zivi. Tako ce i srbija da zivi. Zivot bez sanduceta i reklame je zakon.

Đole

pre 13 godina

Zašto ja, kao vlasnik KUĆE, moram da ugradim sanduče kako mi država propisuje?!? Pa valjda ću ja da odaberem kakvo sanduče želim, prema svojim potrebama, odnosno prema tome kakvu poštu primam?
Ja, eto, ne primam nikakve časopise, niti bilo kakve pošiljke, već isključivo račune i eventualno 2-3 razglednice godišnje, za vreme leta. Zašto bi mene interesovalo neko sanduče koje se ne bi uklapalo uz moju kapiju i ogradu, kada mi ovo trenutno savršeno služi svrsi?
Takođe, slobodno mogu reći da sam proputovao celu Evropu i dobar deo severne Afrike i Azije i da NIGDE nisam video da postoje isti sandučići svuda!!
Razumem da se propis primenjuje na novogradnju, ali zaista mislim da postojeći korisnici poštanskih usluga sami treba da biraju treba li im to famozno sanduče ili ne.

Još nešto, poštanski saobraćaj ne funkcioniše "divlje i neuređeno" kako kažu zbog sandučića, pobogu, nego je takav zbog loše infrastrukture i odsustva bilo kakvog prostornog planiranja, samim tim i suludim brojevnim kombinacijama na zgradama i kućama (1, 2, 3, 4, 5a, 5b, 5c, 5d, 5ž, 5d, 5a, 5g, 6, 7....) i lošim i nestručnim osobljem iz PTT-a (koje očigledno ne ume da pročita prezime na sandučetu pa ubacuje i tuđe račune svakog meseca-lični primer).
Toliko od mene.

dusanmal

pre 13 godina

Birokratija pravi razlog za svoje postojanje. Ispravno citanje ove novost: Republička agencije za poštanske usluge nema razlog za postojanje ni sta da radi. Najbolje resenje: saseci celu agenciju na pola, proporcionalno od vrha do dna i videti ako to poboljsava situaciju. Postupak ponavljati dok ili agencija nestane ili prestanu da planiraju budalastine.

zulinjo

pre 13 godina

Verovatnosu ovim potezom resili da nekom svom uteraju ogromne pare ali mislim daim ovo srecom nece proci, jer zamislite da ova genijalna vlada odluci da svi moramo da vozimo isti tip automobila, sto je suludo.

Jelena

pre 13 godina

Da li ta modernizacija znaci da ce sanducici biti od neradjajuceg materijala.....a ne kao do sada...posle 2 meseca pocelo da rdja.....i to je haos u ptt saobracaju, a sta je sa paketima koji se vracaju posaljiocu ako ga posaljete iz drugog grada? valjda je to zbog nemanja sanduceta po standardima a ne zbog lose odradjenog posla......

Slavko

pre 13 godina

Nije problem samo primiti postu. Problem je i kako je poslati. U svetu u svakoj drugoj uluci postoji slobodno stojeci sanduk za ubacivanje poste. Kod nas nije slucaj.
Po meni to bi prvo trebalo da se resi. Ja primam postu u raznim formatima i kupio sam takvo postansko sanduce. No, kada imam preporuceno, postar zvoni na kapiji-vratima da uruci postu.
Koliko sam zapazio, postonose su najvredniji i naj posteniji
od svih drugih sluzbi u Srbiji.
Zato svake godine cestitam lepom cestitkom postonosama u mom gradu.

Dragan

pre 13 godina

Oni su ozbiljni??

Ako je ovo najvaznija stvar trenutno...

Nego , hoce li se priznavati rucno pravljeno sanduce koje odgovara tehnickim zahtevima? Jeftinije mi je da ga napravim sam.

I kako posta misli da nas sankcionise? To me zivo zanima , koji ce to preksraj da bude?

Ja cu svoje sanduce da odnesem pred skupstinu i tamo da ga ostavim , predlazem da ucinite isto.

ma nemoj

pre 13 godina

E bas necu da menjam sanduce. Ne primam nikakve casopise niti bilo sta velikog formata. Za kataloge koji se iskrive kada pokusavaju da ubace u sanduce me bas briga jer mi i ne trebaju a i ja ih svejedno posle bacim a da i pogledam. Svi racuni, a to je jedino od poste sto me zanima sasvim staju u postojece sanduce i jos ostane dosta mesta. Sve sto je vecih gabarita i ne moze i sanduce neka postar ubaci obavestenje da me ceka u lokalnoj posti. Sam cu da podignem. Nije mi tesko.

Observer

pre 13 godina

Dva puta sam napravio glupost i naručio knjige iz inostranstva sa poštanskom dostavom. Prva pošiljka je netragom nestala, drugu (kartonski koverat malo veći od A4 formata) sam našao na sandučićima u 10 uveče kada sam došao kući. Sledećeg dana u pošti su mi rekli da je poštar ko je to tako ostavio ustvari dečko na služenju vojnog roka i da će razgovarati s njim. Moja reakcija na to mi je zamalo donela privođenje u policiju. Ako mi neko dođe da proba da me kazni što NEĆU da zamenim sandučić, privođenje mi ne gine.
Glavni problem pošte u Srbiji je isti kao i problem svih javnih preduzeća u Srbiji: bahatost i odbijanje koncepta po kome se za platu radi. Ja to zaista više neću da trpim...

swayzak

pre 13 godina

Mislim da je u redu da se uvedu veći poštanski sandučići iako je to trebalo da se uradi još odavno jer će neizbežno ljudi biti u situaciji kada će im stići veći paket a poštari će silom da guraju unutra samo da ne bi nosili nazad sa sobom. Bio sam u situaciji kada su silom gurali magazine pa sam veće pakete dobijao uglavnom oštećene. U ovo doba se mnoge veće stvari dobijaju poštom pa je neophodno modernizovati poštanski saobraćaj jer od toga koristi imaju samo krajnji korisnici.

tara

pre 13 godina

nARAVNO, za sve gde moze da se uzme novac je `doslo vreme` jedino za ono sto su drzava i reketasi duzni e za to NIJE doslo vreme! A da JEDNOM ZAUVEK popravite rupe na gradskim ulicama??! Ne da ih krpuckate svaka dva meseca i uzimate nam pare nego da date garanciju nekoliko godina na kvalitet puta. Narodu se cepaju gume i otpadaju amortizeri a vi ako ste vec nesposobni predlazem da UKINETE registraciju automobila dok god ulice ne osposobite za BEZBEDNU voznju!!! Jedino vozaci u Srbiji moraju da krivudaju dok voze kako da ne bi otkinuli tocak i kako bi zaobisli tolike sahtove!
I vi sa B92 ispitajte malo KO JE ta budala koja postavlja sahtove na kolovoz i to u takvom rasporedu da ih ne mozete izbeci prilikom voznje.
KADA CE NEKO U OVOJ DRZAVI DA ODGOVARA NOVCANO I KRIVICNO ZA NEMAR I ZA GRESKE??????!!!
Ako mi kao gradjani odgovaramo i dobijamo kazne, vlada mora da bude primer a ne da se oglusuje o zakon koji je donela!

ExNS

pre 13 godina

Odavno me nesto nije ovako zabavilo kao ovo sa sanducicima.

Sta Vam jos nece proturiti kao uslov za EU. Jos malo pa ce svi da se oblace jednobrazno.

I na kraju, Vlast je uvek onakva kakav je narod. Nemojte vise pljuvati vladu i politicare. Oni su samo Vase ogledalo...

stojan

pre 13 godina

Moja pitanja:
1.
Koje su kazne ako neko nece da zameni sanduce ili ako hoce da postavi drugo, recimo vece tako da u njega moze da stane koverta A4??

2.
Da li i na privatnim kucama moraju biti isti ti [mali] sanducici ?

3.
Hoce li mi drzava oteti/zapleniti moj porivatni stan ii kucu ako necu da kupim-ugradim novo sanduce koji oni narede.?
Znam da i u Z.Evropi vlada pravo sarenilo, ali tu nema da drzava naredi kako sanducici izgledaju, nego samo propise min. i max. dimenzije, a onda je do vlasnika da montira sanduce koje zadovoljava propise.

neznalica

pre 13 godina

Ja mislim da pri republickoj vladi i u kabinetu predsednika postoje posebne sluzbe koje smisljaju najbolje nacine za iritiranje naroda. Da vidim kako misle da dobiju izbore. Inace zabole evropu za moje sanduce.

Bored priest

pre 13 godina

Imam poštansko sanduče veličine 50 MB i nemam problema sa prijemom pošte. Pretpostavljam da Republička agencija za poštanske usluge nema više od 20 MB po sandučetu, ali i to im je mnogo, jer njima nema ko da piše, a do sada niko nije ni znao da oni postoje. Veoma je verovatno da nema nikakvog bitnog razloga za postojanje takve agencije, pa su smislili da se nečim zanimaju u naredne 4 godine, kako ih ne bi ukinuli. Prethodnih nekoliko godina su se veoma bezuspešno zanimali tzv. PAK (poštanski adresni kod), za koji 99,99% građana Srbije ne zna šta znači, niti čemu služi.

neznalica

pre 13 godina

Ja mislim da pri republickoj vladi i u kabinetu predsednika postoje posebne sluzbe koje smisljaju najbolje nacine za iritiranje naroda. Da vidim kako misle da dobiju izbore. Inace zabole evropu za moje sanduce.

reciklaza

pre 13 godina

Moje sanduče je sasvim odgovarajuće za poštu koju želim da primam.

Sve veće stvari koje žele da mi pošalju mogu slobodno da bace u obližnji kontejner koji već plaćam.

Toliko.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Sorry, moram nešto da dodam:
Ja ove sandučiće NEĆU da kupim, u pitanju je princip, ćeraćemo se ako treba i sudskim putem!!!
Koja je ovo mizerija od države, pa to nigde nema!

ma nemoj

pre 13 godina

E bas necu da menjam sanduce. Ne primam nikakve casopise niti bilo sta velikog formata. Za kataloge koji se iskrive kada pokusavaju da ubace u sanduce me bas briga jer mi i ne trebaju a i ja ih svejedno posle bacim a da i pogledam. Svi racuni, a to je jedino od poste sto me zanima sasvim staju u postojece sanduce i jos ostane dosta mesta. Sve sto je vecih gabarita i ne moze i sanduce neka postar ubaci obavestenje da me ceka u lokalnoj posti. Sam cu da podignem. Nije mi tesko.

Isprani mozgovi nam ispiraju mozgove!

pre 13 godina

Čudno, ili ne - odmah sam pomislio na klan Dulić!

Da je Staljin živ, puk'o bi od muke kad bi video šta sve ovde prolazi, a on se tog nije ni setio!

Dragan

pre 13 godina

Oni su ozbiljni??

Ako je ovo najvaznija stvar trenutno...

Nego , hoce li se priznavati rucno pravljeno sanduce koje odgovara tehnickim zahtevima? Jeftinije mi je da ga napravim sam.

I kako posta misli da nas sankcionise? To me zivo zanima , koji ce to preksraj da bude?

Ja cu svoje sanduce da odnesem pred skupstinu i tamo da ga ostavim , predlazem da ucinite isto.

ExNS

pre 13 godina

Odavno me nesto nije ovako zabavilo kao ovo sa sanducicima.

Sta Vam jos nece proturiti kao uslov za EU. Jos malo pa ce svi da se oblace jednobrazno.

I na kraju, Vlast je uvek onakva kakav je narod. Nemojte vise pljuvati vladu i politicare. Oni su samo Vase ogledalo...

zoran

pre 13 godina

Ja imam prorez za pisma na ulaznim vratima stana i tu je od 1936. Neka izvoli poštar na drugi sprat. Nemam ništa protiv. Kad je mogao onaj za vreme "TRULE JUGOSLAVIJE" može i ovaj iz "NEBESKE SRBIJE".
Da, i priča se po čaršiji da je Dulić u limarsko-bravarskom biznisu od skoro...

tara

pre 13 godina

nARAVNO, za sve gde moze da se uzme novac je `doslo vreme` jedino za ono sto su drzava i reketasi duzni e za to NIJE doslo vreme! A da JEDNOM ZAUVEK popravite rupe na gradskim ulicama??! Ne da ih krpuckate svaka dva meseca i uzimate nam pare nego da date garanciju nekoliko godina na kvalitet puta. Narodu se cepaju gume i otpadaju amortizeri a vi ako ste vec nesposobni predlazem da UKINETE registraciju automobila dok god ulice ne osposobite za BEZBEDNU voznju!!! Jedino vozaci u Srbiji moraju da krivudaju dok voze kako da ne bi otkinuli tocak i kako bi zaobisli tolike sahtove!
I vi sa B92 ispitajte malo KO JE ta budala koja postavlja sahtove na kolovoz i to u takvom rasporedu da ih ne mozete izbeci prilikom voznje.
KADA CE NEKO U OVOJ DRZAVI DA ODGOVARA NOVCANO I KRIVICNO ZA NEMAR I ZA GRESKE??????!!!
Ako mi kao gradjani odgovaramo i dobijamo kazne, vlada mora da bude primer a ne da se oglusuje o zakon koji je donela!

Observer

pre 13 godina

Dva puta sam napravio glupost i naručio knjige iz inostranstva sa poštanskom dostavom. Prva pošiljka je netragom nestala, drugu (kartonski koverat malo veći od A4 formata) sam našao na sandučićima u 10 uveče kada sam došao kući. Sledećeg dana u pošti su mi rekli da je poštar ko je to tako ostavio ustvari dečko na služenju vojnog roka i da će razgovarati s njim. Moja reakcija na to mi je zamalo donela privođenje u policiju. Ako mi neko dođe da proba da me kazni što NEĆU da zamenim sandučić, privođenje mi ne gine.
Glavni problem pošte u Srbiji je isti kao i problem svih javnih preduzeća u Srbiji: bahatost i odbijanje koncepta po kome se za platu radi. Ja to zaista više neću da trpim...

ZUZU

pre 13 godina

Ovako se i Milosevic pre svog pada zavitlavao sa narodom...obicno to tako ide.....kad izgubis osecaj za realnost onda pocnes da odvaljujes gluposti...ovo je ne samo odvaljotina...nego notorna plitkoumna nenormalna stvar u kojoj je neko resio da uzme lepu kintu....malo po malo pa se necega sete ovi u plavicastim kosuljicama koje im inace mi svi kupujemo....a sad bi i da im finansiramo proizvodnju....e...nece moci...ja evo sad pisem da to necu....bio sam u Austriji ...bio sam u Nemackoj...lazu da je i kod njih to...nije. Hoce da nas orobe po stoti put....e nedam.

Đole

pre 13 godina

Zašto ja, kao vlasnik KUĆE, moram da ugradim sanduče kako mi država propisuje?!? Pa valjda ću ja da odaberem kakvo sanduče želim, prema svojim potrebama, odnosno prema tome kakvu poštu primam?
Ja, eto, ne primam nikakve časopise, niti bilo kakve pošiljke, već isključivo račune i eventualno 2-3 razglednice godišnje, za vreme leta. Zašto bi mene interesovalo neko sanduče koje se ne bi uklapalo uz moju kapiju i ogradu, kada mi ovo trenutno savršeno služi svrsi?
Takođe, slobodno mogu reći da sam proputovao celu Evropu i dobar deo severne Afrike i Azije i da NIGDE nisam video da postoje isti sandučići svuda!!
Razumem da se propis primenjuje na novogradnju, ali zaista mislim da postojeći korisnici poštanskih usluga sami treba da biraju treba li im to famozno sanduče ili ne.

Još nešto, poštanski saobraćaj ne funkcioniše "divlje i neuređeno" kako kažu zbog sandučića, pobogu, nego je takav zbog loše infrastrukture i odsustva bilo kakvog prostornog planiranja, samim tim i suludim brojevnim kombinacijama na zgradama i kućama (1, 2, 3, 4, 5a, 5b, 5c, 5d, 5ž, 5d, 5a, 5g, 6, 7....) i lošim i nestručnim osobljem iz PTT-a (koje očigledno ne ume da pročita prezime na sandučetu pa ubacuje i tuđe račune svakog meseca-lični primer).
Toliko od mene.

lane

pre 13 godina

Nek oni modernizuju prvo sebe pa cu ja sanduce. Cekas na pismo u po nedelju dana u banana republici malo vecoj od ozbiljnog grada. U evropi unutar drzava posta stize za dan.

stojan

pre 13 godina

Moja pitanja:
1.
Koje su kazne ako neko nece da zameni sanduce ili ako hoce da postavi drugo, recimo vece tako da u njega moze da stane koverta A4??

2.
Da li i na privatnim kucama moraju biti isti ti [mali] sanducici ?

3.
Hoce li mi drzava oteti/zapleniti moj porivatni stan ii kucu ako necu da kupim-ugradim novo sanduce koji oni narede.?
Znam da i u Z.Evropi vlada pravo sarenilo, ali tu nema da drzava naredi kako sanducici izgledaju, nego samo propise min. i max. dimenzije, a onda je do vlasnika da montira sanduce koje zadovoljava propise.

necu novo sanduce

pre 13 godina

pa dokle cemo mi od nasih plata finansirati ovu drzavu? Stalno izmisljaju kako da nam otmu pare, kao nadoknadu za nesposobnost vlasti da razvije ekonomiju.

student veciti

pre 13 godina

Koja pljacka naroda!
Kako u Holandiji imaju samo RUPU u zidu na kuci i tu im ubace postu i direktno im padne u dnevnu sobu ili gde god!
I da li smem na vratima da napravim rupu za postu ili moram taj njihov sanduk da kupim??

ko se boji vuka jos...?

pre 13 godina

zaludni popovi i jarice krste.
Kome se ne svidja sanduce koje sam postavio, neka produzi slobodno dalje.
Pa taman me i zakonski sankcionisali

dusanmal

pre 13 godina

Birokratija pravi razlog za svoje postojanje. Ispravno citanje ove novost: Republička agencije za poštanske usluge nema razlog za postojanje ni sta da radi. Najbolje resenje: saseci celu agenciju na pola, proporcionalno od vrha do dna i videti ako to poboljsava situaciju. Postupak ponavljati dok ili agencija nestane ili prestanu da planiraju budalastine.

zack

pre 13 godina

Сада је 02:36 и дође ми на овај свети дан, Божић, да сиђем и да разлупам сандуче.

Па докле више да нас завитлавају?

Па ако не може да стане пошиљка, нека се прошета до поште и нека плати скупље то што нема сандуче за оно што је поручио.

Зашто баш мора да буде за часописе? Зашто није за омање пакете, неке хх димензије? За пар година ће можда то бити актуелно...

Већ смо морали да набавимо зимске гуме у ери сателитског праћења времена и дугорочне прогнозе... Можда је следеће стандардизовање тракције клозет папира и обавезне обуке у руковањем истим?

deda ljubce

pre 13 godina

Od kada misljenje neke agencije ima snagu zakonske obaveze. Zasto takvu snagu nema Agencija za borbu protiv korupcije. I cemu sluzi agencija za postanske usluge. Pa ako cemo u Evropu nisu nam potrebni novi sanducici vec bolja usluga, makar na nivou evropske.

marko

pre 13 godina

Hajde sada lepo svaki gradjanin Srbije da, radi fore, posalje jedno pismo ovoj agenciji u kome ce da im kaze ukratko sta misli o ovoj otimacini i po jedan e-mail tek za svaki slucaj. Trebace im par godina da pociste 5 miliona pisama iz svog "standardizovanog" sanduceta i odblokiraju servere. Taman da nas malo ostave na miru dok ne dodje neka normalnija vlast.

Slavko

pre 13 godina

Nije problem samo primiti postu. Problem je i kako je poslati. U svetu u svakoj drugoj uluci postoji slobodno stojeci sanduk za ubacivanje poste. Kod nas nije slucaj.
Po meni to bi prvo trebalo da se resi. Ja primam postu u raznim formatima i kupio sam takvo postansko sanduce. No, kada imam preporuceno, postar zvoni na kapiji-vratima da uruci postu.
Koliko sam zapazio, postonose su najvredniji i naj posteniji
od svih drugih sluzbi u Srbiji.
Zato svake godine cestitam lepom cestitkom postonosama u mom gradu.

Zoran

pre 13 godina

Da je u ovoj zemlji po EU standardima ,ovakav @#$%! koji nam vodi drzavu bi odavno sedeo u prugastim odelima ili ludackim kosuljama.

zoran

pre 13 godina

Na mojim ulaznim vratima postoji od 1936. prorez za ubacivanje pošte. Za vreme TRULE(kao su me učili u školi) JUGOSLAVIJE poštar je MORAO da iziđe na drugi sprat i ubaci pisma i ostalo. Za vreme NEBESKE Srbije, poštara MRZI da mi donese na vrata preporučenu pošiljku nego samo strpa u sanduče obaveštenje pa onda idem u poštu da dignem šta je stiglo.
Prema tome, nisu krivi loši sandučići, nego famozni ljudski faktor i ja bih dodaoi nakaradan sistem i alava vlast, ma koja bila.

jeremija

pre 13 godina

Od drzave koja je nastala i opstaje na prevarama/laznim obecanjima, a zivi od rasprodaje svega sto su prethodne generacije stvarale i zaduzuje je se u ime buducih generacija - ne moze se nista bolje ni ocekivati od poreza na zivot i opstanak !

trajko

pre 13 godina

Moje sanduče - moja stvar. Ako ne ga ne zamenim, u najgorem slučaju pošta može da ne prizna odgovornost za oštećenje pošiljke koja je većeg formata od sandučeta. mada je i to upitno pošto u tom slučaju poštar može da ostavi "razglednicu" da odem na poštu da podignem pošiljku.

Drugo, kako mislite da menjate sandučiće u starim zgradama u kojima su oni ugrađeni u zid ulaza? tu su potrebni ozbiljni građevinski radovi da se to izvede. Ako uopšte i može da se izvede: mnogi ulazi su projektovani da pored stoje instalacije i slično.

Treće: u Americi postoji princip da u zgradi postoji dva tri velika sandučeta od kojih poštar ima ključ. Ako poštar ne može da ubaci pošiljku u vaše sanduče, on je stavi u jedno od tih velikih i vama u vaše ubaci ključ. Onda vi otvorite svoje sanduče, nađete ključ od velikog, otključate, uzmete šta je vaše i ostavite ključ da ga poštar sutradan preuzme.

Ukratko: poštansko sanduče je stvar ARHITEKTURE a ne Republičke agencije za poštanske usluge i gubljenje vremena.

Može i u gotovom

pre 13 godina

Ne pada mi na pamet da im platim. Mogu da me trgnu za ...
PS Kaže, hiljadu dinara i nije tako puno. Ako nije, ja se dobrovoljno javljam da mi svaki zaposleni u PTT uplati na račun hiljadarku.

misa

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem. Nasa vlada je dobila upitnik. Da li se taj upitnik odnosi na EU sanducice. Dajte da vidimo taj upitnik pa da razgovaramo. Bio je jos jedan clanak na ovu temu i samo sam pratio komentare. Posto zivim u EU i mogu da pricam o sanducicima ako me neko ozbiljno shvati. Sanducici za postu su relavanta stvar od opstine do opstine. U nekim opstinama se prave nove zgrade i u tim zgradama mora sve da bude po propisu. Stare zgrade su pod zastitom drzave i nema sanse da im neko promeni postansko sanduce. Problem su ljudi sa kapitalom koji su kupili opstine i moje postansko sanduce. Ja imam malo sanduce i ne treba mi vece .U moje sanduce moze da stane racun za struju ,telefon,stanarinu. A vama gospodo koja zelite da nam punite glavu sa vasim sanducicima mogu javno da vam porucim da ste vi ljudi bez kredibilete ,bez ljudskosti. A vas zivot sveo na korupciju .Tako zapad zivi. Tako ce i srbija da zivi. Zivot bez sanduceta i reklame je zakon.

mil0307

pre 13 godina

Nije tacno da za ulazak u eu trebamo menjati postanske sanduke, mozda ulicne a to finansira drzava a ne gradani zato se placa porez .

poštar zvoni tri puta

pre 13 godina

Niko mi ne piše a njihove račune i reklame mogu da mi okače, znate već gde. Ljudi, da li ste čuli za građansku neposlušnost. Jeste da oni misle da je ovo zemlja seljaka pa je nemoguće provesti građansku neposlušnost. Stvarno mi nije jasno da svi koji dodju na vlast i tamo ostanu malo duže, postanu toliko autistični da ne vide kad su preterali. Najljubaznije ih zamoljavam da ne teraju ponovo narod na ulicu, da bar jednom u ovoj zemlji vlast uljudno sidje bez kuke i motike, kukala im majka.

Necu u tor

pre 13 godina

Srecan Bozic !
Posto ne placam ni RTS, jer ga i ne gledam tako necu da uzmem ni sanduce. Ajd da vidim lolu koja ce me prisiliti. Pouka za sve. Engleski kralj je od seljaka trazio da mu otkupi imanje. Posto ovaj to nije hteo, kralj pripreti da ima i drugih nacina da se to resi. Seljak mu odgovori: Znam kralju da bi ste to ucinili, ali se bojite suda.
Znaci braco Srbi,ne placajte nikakve leve namete dok je suda u Strazburu.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nema veze sa EU, nemojte da obmanjujete narod. Istina je da EU ima odredjene propise glede sanducica ali isti propisuju samo:
a) Minimalne dimenzije proreza (zbog pisama i dokumenata koje salje drzava), i
b) Minimalnu zastitu sanduceta (zbog poverljivih dokumenata koji se mogu isporuciti na kucnu adresu, poput licne karte, pasosa itd.)
c) Minimalnu kolicinu podataka ispisanu na sanducetu (najcesce puna adresa)

Sve ostalo je na volji vlasnika, a u zavisnosti od toga kakvu postu ocekuje. Pa ako neko planira da dobija A3 hamere, on neka blagoizvoli pa napravi ogromno sanduce, ako ce neko samo primati racune i drzavna obavestenja, dovoljno je da mu sanduce ispunjava minimum navedenih uslova.

Jnt

pre 13 godina

u svedskoj postoje samo otvori na ulaznim vratima kroz koje se ubacuje posta. ovo je ocigledno da je neko iz vlade ili blizak nékome od njih narucio ili nasao jeftino pun djavo ovih sanducica pa ce sada fino pod moranjem da se kupuje od njega. nista to nije slucajno ni sateliti ni sanducici.

zulinjo

pre 13 godina

Verovatnosu ovim potezom resili da nekom svom uteraju ogromne pare ali mislim daim ovo srecom nece proci, jer zamislite da ova genijalna vlada odluci da svi moramo da vozimo isti tip automobila, sto je suludo.

Pera

pre 13 godina

Što bi rekao jedan fazon: A da vi počnete da se drogirate? Biće ovom narodu lakše sigurno! :)
btw dobro je ovo za sandučiće zamislite tek šta će biti kad im padne na pamet da na dasci wc šolje moraju da budu integrisani ekseri ili ako zbog ventilacije moramo da srušimo zid između kupatila i terase? Kad imamo ovakve stručnjake na vlasti nije ni čudo što će nas ostati za pod jednu šljivu :(

komentator11

pre 13 godina

Prema Republičkoj agenciji za poštanske usluge jedan od većih problema u Srbiji ovih dana su nestandardni poštanski sandučići, koji muče građane jer nisu dovoljno veliki da bi u njih stali svi časopisi koje primaju. --- oni se brinu o "vecim problemima gradjana" pa ih teraju da menjaju (plate) nove sanducice... stvarno za ugled birokratama u briselu kada treba progurati neki propis.

radnik - gladan

pre 13 godina

... Sandučići kao u EU. Lopovi ne zamajavajte, prestanite sirotinju da pljačkate. Pa ranije kada je pisama bilo na milione sandučići bili dobri. Sada niko nikome ne piše, a u sandučiće gura Mišković i slični svoj reklamni materijal i političke stranke svoj. Ej bre samo nam za račune trebaju i ništa više. Uradite reformu pravosuđa po merilima EU a ne sandučićima da zamajavate. Optužite Arkanovu udovicu, pohapsite organizatore paljenja ambasade SAD, pohapsite sve one koji su falsifikatima opljačkali RIK...Kakvi bre sandučići? ........ Tadiću i konačno spasi Srbiju, sve je ovo tvoje i tvojih maslo. RAZBOJNICI ste bre.

Papalino

pre 13 godina

Evo trčim da menjam sanduče! Pričajte te nebuloze nekom ko nije živeo u EU. Umesto da država saseče vojsku birokrata koji parazitiraju na budžetu i svoje postojanje pravdaju ovakvim biserima, ovde je izgleda logika da je narod dužan da izdržava birokratske pantljičare i amebe. Dokle bre više?????

nemacka

pre 13 godina

Koliko li je ljudi umrlo od gladi za vreme tadiceve vlasti? Nije ni cudo kada vlast razmislja o prisilnoj prodaji postanskih sanducica.Ostace srba koliko stane pod jednu sljivu,rece jedan prorok,a kako vidim tako ce i biti.Kada se setim prica o kraljevicu marku i musi kesedziji,dodje mi da puknem od smeha.

hm

pre 13 godina

Dosetila se posta kako da popravi svoje finansije pa izmislja toplu vodu, samo ne treba nasedati posto nigde u svetu nije propisano kako trebaju da budu sanducici, to je stvar licnog izbora i maste i cene modela koji neko zeli da ima bilo da je zgrada ili privatna kuca.

namnožilo se krpelja

pre 13 godina

Ja ne menjam poštansko sanduče niti me na to iko može naterati!
Ako neće ne moraju ni poštu da mi šalju. Ionako preko pošte primam samo račune i rešenje za porez. Neka to ubuduće slobodno zadrže u Pošti!!!

swayzak

pre 13 godina

Mislim da je u redu da se uvedu veći poštanski sandučići iako je to trebalo da se uradi još odavno jer će neizbežno ljudi biti u situaciji kada će im stići veći paket a poštari će silom da guraju unutra samo da ne bi nosili nazad sa sobom. Bio sam u situaciji kada su silom gurali magazine pa sam veće pakete dobijao uglavnom oštećene. U ovo doba se mnoge veće stvari dobijaju poštom pa je neophodno modernizovati poštanski saobraćaj jer od toga koristi imaju samo krajnji korisnici.

Migza

pre 13 godina

Bas me zanima kako ce mog matorog da nateraju da menja sanduce :) Rostfraj, zazidano u zid ograde i sam ga je pravio sa mnogo truda i ljubavi, mislim da nece da moze.

razmišljaj ekološki

pre 13 godina

Poštu kao instituciju treba UKINUTI!
Zašto?
Jer je nepotrebna:
1.Sva pisma se ionako odvijaju putem interneta.
2.Sve pošiljke se obavljaju putem privatnih brzih pošti
3.Računi se u EU uglavnom dostavljaju na kućnu adresu elektronskim putem,internetom(što je onda očigledna laž da sandučiće treba uskladiti prema Evropi,kada ih ta ista Evropa izbacuje!)
4.Nagomilala se preglomazna poštanska birokratija,sisanče na budžetu,sastavljena od braća,sestara,kumova i sl, a pošto je kriza treba štedeti.
5.Silne poštanske kancelarijice razbacane u skoro svakoj većoj ulici,mogle bi se ustupiti gradovima za pametnije korišćenje.
A o pomenutoj Agenciji...e ovakvu glupost još EU nije izmislila...to je samo naš proizvod!

Jelena

pre 13 godina

Da li ta modernizacija znaci da ce sanducici biti od neradjajuceg materijala.....a ne kao do sada...posle 2 meseca pocelo da rdja.....i to je haos u ptt saobracaju, a sta je sa paketima koji se vracaju posaljiocu ako ga posaljete iz drugog grada? valjda je to zbog nemanja sanduceta po standardima a ne zbog lose odradjenog posla......

matori

pre 13 godina

Predlažem da se pomenutim propisom uvede obaveza ugradnje višenamenskih sandučića!
Njihove dimenzije odrediti tako, da nakon smrti vlasnika, isti može biti i sahranjen u svom poštanskom sandučetu (sa svom dospelom poštom zajedno).
Dok je živ, moći će da prima, bez bilo kakvih problema, čak i pakete...

zack

pre 13 godina

А зашто би неко морао да има поштанско сандуче?

Не морамо да имамо фиксне телефоне...

Тако су ме у банци убеђивали да мора човек да има здр. књижицу...

strumfeta

pre 13 godina

Slažem se sa većinom kritičkih komentara, naročito po pitanju postojanja takve agencije i pozadine takve ideje.

Dodala bih samo da sam od '91-'95. živela u jednoj od zemalja EU i da su sandučići bili uglavnom manji od A4. U tom slučaju bi časopisi bili savijeni i virili bi vrhom iz sandučeta. Najveći problem je bila krađa časopisa, a to se retko dešavalo.

Ali, meni je zanimljivo to što veliki broj časopisa ima nešto veći format od A4. Toliko o tome.

homer

pre 13 godina

Britanci su odbili lične karte kad su čuli da oni treba da snose troškove izdavanja a ne da im država podeli lične karte. Kod nas sve prolazi pa sam siguran da će i ovo jer smo mi kulturniji i razumniji i veći Evropljani od svih, nismo mi tako glupa nacija kao neki Britanci tamo

neda

pre 13 godina

Da su, eto, bar tablice uspeli da zamene ko sav normalan svet, pa jos da me i ubede u svoju sposobnost menjanja sanduceta. Ovako - samo se smejem njihovom bezobrazluku i gluposti. Za sada se smejem... u buducnosti mozda uzmem motku (zna se kakvu).

Svd

pre 13 godina

Cudo jedno kako se bilo koja inicijativa Vlade docekuje na noz! Potpuno je tacno da su postanski sanducici pravljeni kako se kome svidja. Od onih predratnih u koje je moglo stati samo pismo, do onih odvratnih vertikalnih, koje su jos stanari demolirali, otvarajuci ih kada izgube ili zaborave kljuc. Svakako je potrebno da se u ovo uvede red i da se napravi neki standard kao sto postoji u razvijenim Evropskim drzavama. Onaj ko hoce da prima postu preko dimnih signala ili golubova pismonosa, moze i dalje to da radi, a sanduce je deo stana a ne privatne sfere gradjanina. Ministarstvo posta treba ovaj posao da odradi kako treba, imajuci u vidu kako stare kuce gde je prostor za postanske sanducice ogranicen, kao i za solitere gde zivi veliki broj stanara na jednom ulazu. Takodje treba da postoji i pristojan dijapazon cena, jer nije svima lako da plate 1000 dinara za sanduce. Mislim da ovaj projekt nije najlaksi za resavanje, i neki olaki pristup sa gledista pisaceg stola a ne stvarnog zivota, bice jako los. Iskren da budem, znajuci nasu birokratiju, toga se najvise i bojim, da ce aljkavim pristupom problemu, kao sto je cest slucaj, upropastiti celu inicijativu.

Ivan

pre 13 godina

Zanimljivo je to sto se svi bunite, tako je bilo i za licne karte, pasose, sada za tablice, saobracajne dozvole, vozacke, iako nije isteklo nista od navedenog... A redovi toliko veliki i nepodnosljivi, zato sto hocete ipak svi to novo, zasto bi komsija imao nove tablice a ja ne??? E tako ce biti isto i za sanduce.. Ne moze on imati novo a ja staro... SRPSKA POSLA...

slobodan ili ne

pre 13 godina

razlog postavljanja ovakvih sanducica je , pod uslovom da se ugradi u zid i budu dostupni bez da se ulazi u zgradu , da se i privatnim firmama , posto se i privatizacija poste i postanskih usluga sprema , omoguci dostava poste bez ulaska u zgradu i bez potrebnog kljucica za postansko sanduce ! bar tako je u austriji ucinjeno , i to vec 2007 godine ! ali to je vazilo samo za stambene zgrade , ne za privatne kuce , u kojima su dosad bili ugradjeni sanducici sa centralnim kljucem koji je posedovala posta ! s`obzirom da je austriji nakon raspada monarhije vecim delom ostala birokratija , na drzavnim jaslama je skoro milion zaposljenih , to je i ucinjeno ! e sad je pitanje da li smo i mi postigli standard zivota auistrije da bi se sa sa ovim sanducicima "BAKCALI" ! ps // i pored ovih sanducica ipak sretan bozic pratiocima ovog sajta , a i ostalima !

Djordje

pre 13 godina

Ako nam je sve ostalo u drzavi uredjeno i sve funkcionise kako treba, i ako su do 2015. godine postanski sanducici prioritet treba da se zapitamo u kakvoj mi to zemlji zivimo?????????

BOGI

pre 13 godina

Ovom narodu nema spasa... kukamo da nam je lose, da bi voleli da zivimo kao oni u Zapadnoj Evropi... hocemo vece plate, bolje standarde, hocemo u Uniju... ALI DA NESTO MENJAMO (I TO NA BOLJE, PRAKTICNIJE, FUNKCIONALNIJE, MODERNIJE - I SAD NE PRICAM SAMO O POSTANSKIM SADUCICIMA), E TO VEC NECEMO!!!!
Mi bi zeleli da nam bude bolje, ali da mi nista ne uradimo za to... E ZBOG TOGA NEMA NAMA SPASA!
p.s.: hiljadu dinara i nije neka suma, ako uzme u obzir da treba ga dati samo jednom u zivotu i da za to imacemo rok od 3-4 godine... Nemojte mi reci da ne mozete za 4 godina da prikupite hiljadu dinara za jedan postanski sanduk!!!

www.eu

pre 13 godina

ha ha ha po evropskim standardima... to mora da se stavi da bi bilo tu nesto da se ukrade.. ja sam iz eu i posedujem kucu u srbiji, zivela sam jedno vreme tamo i nervirala se da mi racuni za struju uvek pobacani u dvoriste, mada ima sanduce na drugoj kapiji, kupila sam sanduce (koje sam tamo jedva mogla nabaviti) i zasrafila na kapiju. nisam jos ljudski stigla kuci a moje sanduce ukradeno kao sto je i kuca gbijena i svasta pokradeno. nije sanduce odsrafljeno posto je kapija previsoka nego je odseceno sa makazama za metal!!!

i ?

pre 13 godina

Ne znam ko ce samo da plati izgradnju jos jednog zida u ulazu mog solitera, jer postojeci je premali za 96. sanducica tih novi dimenzija.

DARKO

pre 13 godina

Ha Ha , izvesna firma T********T ih reklamira po ceni od 750 din + PDV,kad pozovete i pitate ih dali moze da se poruči 1 komad brzom poštom,ljubazno vam kažu da isporučuju samo veleprodajama samo u većim količinama....ETO VAM MONOPOLA.

swayzak

pre 13 godina

Mislim da je u redu da se uvedu veći poštanski sandučići iako je to trebalo da se uradi još odavno jer će neizbežno ljudi biti u situaciji kada će im stići veći paket a poštari će silom da guraju unutra samo da ne bi nosili nazad sa sobom. Bio sam u situaciji kada su silom gurali magazine pa sam veće pakete dobijao uglavnom oštećene. U ovo doba se mnoge veće stvari dobijaju poštom pa je neophodno modernizovati poštanski saobraćaj jer od toga koristi imaju samo krajnji korisnici.

Svd

pre 13 godina

Cudo jedno kako se bilo koja inicijativa Vlade docekuje na noz! Potpuno je tacno da su postanski sanducici pravljeni kako se kome svidja. Od onih predratnih u koje je moglo stati samo pismo, do onih odvratnih vertikalnih, koje su jos stanari demolirali, otvarajuci ih kada izgube ili zaborave kljuc. Svakako je potrebno da se u ovo uvede red i da se napravi neki standard kao sto postoji u razvijenim Evropskim drzavama. Onaj ko hoce da prima postu preko dimnih signala ili golubova pismonosa, moze i dalje to da radi, a sanduce je deo stana a ne privatne sfere gradjanina. Ministarstvo posta treba ovaj posao da odradi kako treba, imajuci u vidu kako stare kuce gde je prostor za postanske sanducice ogranicen, kao i za solitere gde zivi veliki broj stanara na jednom ulazu. Takodje treba da postoji i pristojan dijapazon cena, jer nije svima lako da plate 1000 dinara za sanduce. Mislim da ovaj projekt nije najlaksi za resavanje, i neki olaki pristup sa gledista pisaceg stola a ne stvarnog zivota, bice jako los. Iskren da budem, znajuci nasu birokratiju, toga se najvise i bojim, da ce aljkavim pristupom problemu, kao sto je cest slucaj, upropastiti celu inicijativu.

Ivan

pre 13 godina

Zanimljivo je to sto se svi bunite, tako je bilo i za licne karte, pasose, sada za tablice, saobracajne dozvole, vozacke, iako nije isteklo nista od navedenog... A redovi toliko veliki i nepodnosljivi, zato sto hocete ipak svi to novo, zasto bi komsija imao nove tablice a ja ne??? E tako ce biti isto i za sanduce.. Ne moze on imati novo a ja staro... SRPSKA POSLA...

BOGI

pre 13 godina

Ovom narodu nema spasa... kukamo da nam je lose, da bi voleli da zivimo kao oni u Zapadnoj Evropi... hocemo vece plate, bolje standarde, hocemo u Uniju... ALI DA NESTO MENJAMO (I TO NA BOLJE, PRAKTICNIJE, FUNKCIONALNIJE, MODERNIJE - I SAD NE PRICAM SAMO O POSTANSKIM SADUCICIMA), E TO VEC NECEMO!!!!
Mi bi zeleli da nam bude bolje, ali da mi nista ne uradimo za to... E ZBOG TOGA NEMA NAMA SPASA!
p.s.: hiljadu dinara i nije neka suma, ako uzme u obzir da treba ga dati samo jednom u zivotu i da za to imacemo rok od 3-4 godine... Nemojte mi reci da ne mozete za 4 godina da prikupite hiljadu dinara za jedan postanski sanduk!!!

ExNS

pre 13 godina

Odavno me nesto nije ovako zabavilo kao ovo sa sanducicima.

Sta Vam jos nece proturiti kao uslov za EU. Jos malo pa ce svi da se oblace jednobrazno.

I na kraju, Vlast je uvek onakva kakav je narod. Nemojte vise pljuvati vladu i politicare. Oni su samo Vase ogledalo...

Slavko

pre 13 godina

Nije problem samo primiti postu. Problem je i kako je poslati. U svetu u svakoj drugoj uluci postoji slobodno stojeci sanduk za ubacivanje poste. Kod nas nije slucaj.
Po meni to bi prvo trebalo da se resi. Ja primam postu u raznim formatima i kupio sam takvo postansko sanduce. No, kada imam preporuceno, postar zvoni na kapiji-vratima da uruci postu.
Koliko sam zapazio, postonose su najvredniji i naj posteniji
od svih drugih sluzbi u Srbiji.
Zato svake godine cestitam lepom cestitkom postonosama u mom gradu.

Đole

pre 13 godina

Zašto ja, kao vlasnik KUĆE, moram da ugradim sanduče kako mi država propisuje?!? Pa valjda ću ja da odaberem kakvo sanduče želim, prema svojim potrebama, odnosno prema tome kakvu poštu primam?
Ja, eto, ne primam nikakve časopise, niti bilo kakve pošiljke, već isključivo račune i eventualno 2-3 razglednice godišnje, za vreme leta. Zašto bi mene interesovalo neko sanduče koje se ne bi uklapalo uz moju kapiju i ogradu, kada mi ovo trenutno savršeno služi svrsi?
Takođe, slobodno mogu reći da sam proputovao celu Evropu i dobar deo severne Afrike i Azije i da NIGDE nisam video da postoje isti sandučići svuda!!
Razumem da se propis primenjuje na novogradnju, ali zaista mislim da postojeći korisnici poštanskih usluga sami treba da biraju treba li im to famozno sanduče ili ne.

Još nešto, poštanski saobraćaj ne funkcioniše "divlje i neuređeno" kako kažu zbog sandučića, pobogu, nego je takav zbog loše infrastrukture i odsustva bilo kakvog prostornog planiranja, samim tim i suludim brojevnim kombinacijama na zgradama i kućama (1, 2, 3, 4, 5a, 5b, 5c, 5d, 5ž, 5d, 5a, 5g, 6, 7....) i lošim i nestručnim osobljem iz PTT-a (koje očigledno ne ume da pročita prezime na sandučetu pa ubacuje i tuđe račune svakog meseca-lični primer).
Toliko od mene.

dusanmal

pre 13 godina

Birokratija pravi razlog za svoje postojanje. Ispravno citanje ove novost: Republička agencije za poštanske usluge nema razlog za postojanje ni sta da radi. Najbolje resenje: saseci celu agenciju na pola, proporcionalno od vrha do dna i videti ako to poboljsava situaciju. Postupak ponavljati dok ili agencija nestane ili prestanu da planiraju budalastine.

ZUZU

pre 13 godina

Ovako se i Milosevic pre svog pada zavitlavao sa narodom...obicno to tako ide.....kad izgubis osecaj za realnost onda pocnes da odvaljujes gluposti...ovo je ne samo odvaljotina...nego notorna plitkoumna nenormalna stvar u kojoj je neko resio da uzme lepu kintu....malo po malo pa se necega sete ovi u plavicastim kosuljicama koje im inace mi svi kupujemo....a sad bi i da im finansiramo proizvodnju....e...nece moci...ja evo sad pisem da to necu....bio sam u Austriji ...bio sam u Nemackoj...lazu da je i kod njih to...nije. Hoce da nas orobe po stoti put....e nedam.

zoran

pre 13 godina

Na mojim ulaznim vratima postoji od 1936. prorez za ubacivanje pošte. Za vreme TRULE(kao su me učili u školi) JUGOSLAVIJE poštar je MORAO da iziđe na drugi sprat i ubaci pisma i ostalo. Za vreme NEBESKE Srbije, poštara MRZI da mi donese na vrata preporučenu pošiljku nego samo strpa u sanduče obaveštenje pa onda idem u poštu da dignem šta je stiglo.
Prema tome, nisu krivi loši sandučići, nego famozni ljudski faktor i ja bih dodaoi nakaradan sistem i alava vlast, ma koja bila.

ma nemoj

pre 13 godina

E bas necu da menjam sanduce. Ne primam nikakve casopise niti bilo sta velikog formata. Za kataloge koji se iskrive kada pokusavaju da ubace u sanduce me bas briga jer mi i ne trebaju a i ja ih svejedno posle bacim a da i pogledam. Svi racuni, a to je jedino od poste sto me zanima sasvim staju u postojece sanduce i jos ostane dosta mesta. Sve sto je vecih gabarita i ne moze i sanduce neka postar ubaci obavestenje da me ceka u lokalnoj posti. Sam cu da podignem. Nije mi tesko.

Observer

pre 13 godina

Dva puta sam napravio glupost i naručio knjige iz inostranstva sa poštanskom dostavom. Prva pošiljka je netragom nestala, drugu (kartonski koverat malo veći od A4 formata) sam našao na sandučićima u 10 uveče kada sam došao kući. Sledećeg dana u pošti su mi rekli da je poštar ko je to tako ostavio ustvari dečko na služenju vojnog roka i da će razgovarati s njim. Moja reakcija na to mi je zamalo donela privođenje u policiju. Ako mi neko dođe da proba da me kazni što NEĆU da zamenim sandučić, privođenje mi ne gine.
Glavni problem pošte u Srbiji je isti kao i problem svih javnih preduzeća u Srbiji: bahatost i odbijanje koncepta po kome se za platu radi. Ja to zaista više neću da trpim...

Bored priest

pre 13 godina

Imam poštansko sanduče veličine 50 MB i nemam problema sa prijemom pošte. Pretpostavljam da Republička agencija za poštanske usluge nema više od 20 MB po sandučetu, ali i to im je mnogo, jer njima nema ko da piše, a do sada niko nije ni znao da oni postoje. Veoma je verovatno da nema nikakvog bitnog razloga za postojanje takve agencije, pa su smislili da se nečim zanimaju u naredne 4 godine, kako ih ne bi ukinuli. Prethodnih nekoliko godina su se veoma bezuspešno zanimali tzv. PAK (poštanski adresni kod), za koji 99,99% građana Srbije ne zna šta znači, niti čemu služi.

lane

pre 13 godina

Nek oni modernizuju prvo sebe pa cu ja sanduce. Cekas na pismo u po nedelju dana u banana republici malo vecoj od ozbiljnog grada. U evropi unutar drzava posta stize za dan.

Može i u gotovom

pre 13 godina

Ne pada mi na pamet da im platim. Mogu da me trgnu za ...
PS Kaže, hiljadu dinara i nije tako puno. Ako nije, ja se dobrovoljno javljam da mi svaki zaposleni u PTT uplati na račun hiljadarku.

mil0307

pre 13 godina

Nije tacno da za ulazak u eu trebamo menjati postanske sanduke, mozda ulicne a to finansira drzava a ne gradani zato se placa porez .

zack

pre 13 godina

Сада је 02:36 и дође ми на овај свети дан, Божић, да сиђем и да разлупам сандуче.

Па докле више да нас завитлавају?

Па ако не може да стане пошиљка, нека се прошета до поште и нека плати скупље то што нема сандуче за оно што је поручио.

Зашто баш мора да буде за часописе? Зашто није за омање пакете, неке хх димензије? За пар година ће можда то бити актуелно...

Већ смо морали да набавимо зимске гуме у ери сателитског праћења времена и дугорочне прогнозе... Можда је следеће стандардизовање тракције клозет папира и обавезне обуке у руковањем истим?

razmišljaj ekološki

pre 13 godina

Poštu kao instituciju treba UKINUTI!
Zašto?
Jer je nepotrebna:
1.Sva pisma se ionako odvijaju putem interneta.
2.Sve pošiljke se obavljaju putem privatnih brzih pošti
3.Računi se u EU uglavnom dostavljaju na kućnu adresu elektronskim putem,internetom(što je onda očigledna laž da sandučiće treba uskladiti prema Evropi,kada ih ta ista Evropa izbacuje!)
4.Nagomilala se preglomazna poštanska birokratija,sisanče na budžetu,sastavljena od braća,sestara,kumova i sl, a pošto je kriza treba štedeti.
5.Silne poštanske kancelarijice razbacane u skoro svakoj većoj ulici,mogle bi se ustupiti gradovima za pametnije korišćenje.
A o pomenutoj Agenciji...e ovakvu glupost još EU nije izmislila...to je samo naš proizvod!

neznalica

pre 13 godina

Ja mislim da pri republickoj vladi i u kabinetu predsednika postoje posebne sluzbe koje smisljaju najbolje nacine za iritiranje naroda. Da vidim kako misle da dobiju izbore. Inace zabole evropu za moje sanduce.

stojan

pre 13 godina

Moja pitanja:
1.
Koje su kazne ako neko nece da zameni sanduce ili ako hoce da postavi drugo, recimo vece tako da u njega moze da stane koverta A4??

2.
Da li i na privatnim kucama moraju biti isti ti [mali] sanducici ?

3.
Hoce li mi drzava oteti/zapleniti moj porivatni stan ii kucu ako necu da kupim-ugradim novo sanduce koji oni narede.?
Znam da i u Z.Evropi vlada pravo sarenilo, ali tu nema da drzava naredi kako sanducici izgledaju, nego samo propise min. i max. dimenzije, a onda je do vlasnika da montira sanduce koje zadovoljava propise.

tara

pre 13 godina

nARAVNO, za sve gde moze da se uzme novac je `doslo vreme` jedino za ono sto su drzava i reketasi duzni e za to NIJE doslo vreme! A da JEDNOM ZAUVEK popravite rupe na gradskim ulicama??! Ne da ih krpuckate svaka dva meseca i uzimate nam pare nego da date garanciju nekoliko godina na kvalitet puta. Narodu se cepaju gume i otpadaju amortizeri a vi ako ste vec nesposobni predlazem da UKINETE registraciju automobila dok god ulice ne osposobite za BEZBEDNU voznju!!! Jedino vozaci u Srbiji moraju da krivudaju dok voze kako da ne bi otkinuli tocak i kako bi zaobisli tolike sahtove!
I vi sa B92 ispitajte malo KO JE ta budala koja postavlja sahtove na kolovoz i to u takvom rasporedu da ih ne mozete izbeci prilikom voznje.
KADA CE NEKO U OVOJ DRZAVI DA ODGOVARA NOVCANO I KRIVICNO ZA NEMAR I ZA GRESKE??????!!!
Ako mi kao gradjani odgovaramo i dobijamo kazne, vlada mora da bude primer a ne da se oglusuje o zakon koji je donela!

student veciti

pre 13 godina

Koja pljacka naroda!
Kako u Holandiji imaju samo RUPU u zidu na kuci i tu im ubace postu i direktno im padne u dnevnu sobu ili gde god!
I da li smem na vratima da napravim rupu za postu ili moram taj njihov sanduk da kupim??

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Sorry, moram nešto da dodam:
Ja ove sandučiće NEĆU da kupim, u pitanju je princip, ćeraćemo se ako treba i sudskim putem!!!
Koja je ovo mizerija od države, pa to nigde nema!

reciklaza

pre 13 godina

Moje sanduče je sasvim odgovarajuće za poštu koju želim da primam.

Sve veće stvari koje žele da mi pošalju mogu slobodno da bace u obližnji kontejner koji već plaćam.

Toliko.

necu novo sanduce

pre 13 godina

pa dokle cemo mi od nasih plata finansirati ovu drzavu? Stalno izmisljaju kako da nam otmu pare, kao nadoknadu za nesposobnost vlasti da razvije ekonomiju.

Dragan

pre 13 godina

Oni su ozbiljni??

Ako je ovo najvaznija stvar trenutno...

Nego , hoce li se priznavati rucno pravljeno sanduce koje odgovara tehnickim zahtevima? Jeftinije mi je da ga napravim sam.

I kako posta misli da nas sankcionise? To me zivo zanima , koji ce to preksraj da bude?

Ja cu svoje sanduce da odnesem pred skupstinu i tamo da ga ostavim , predlazem da ucinite isto.

Jelena

pre 13 godina

Da li ta modernizacija znaci da ce sanducici biti od neradjajuceg materijala.....a ne kao do sada...posle 2 meseca pocelo da rdja.....i to je haos u ptt saobracaju, a sta je sa paketima koji se vracaju posaljiocu ako ga posaljete iz drugog grada? valjda je to zbog nemanja sanduceta po standardima a ne zbog lose odradjenog posla......

misa

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem. Nasa vlada je dobila upitnik. Da li se taj upitnik odnosi na EU sanducice. Dajte da vidimo taj upitnik pa da razgovaramo. Bio je jos jedan clanak na ovu temu i samo sam pratio komentare. Posto zivim u EU i mogu da pricam o sanducicima ako me neko ozbiljno shvati. Sanducici za postu su relavanta stvar od opstine do opstine. U nekim opstinama se prave nove zgrade i u tim zgradama mora sve da bude po propisu. Stare zgrade su pod zastitom drzave i nema sanse da im neko promeni postansko sanduce. Problem su ljudi sa kapitalom koji su kupili opstine i moje postansko sanduce. Ja imam malo sanduce i ne treba mi vece .U moje sanduce moze da stane racun za struju ,telefon,stanarinu. A vama gospodo koja zelite da nam punite glavu sa vasim sanducicima mogu javno da vam porucim da ste vi ljudi bez kredibilete ,bez ljudskosti. A vas zivot sveo na korupciju .Tako zapad zivi. Tako ce i srbija da zivi. Zivot bez sanduceta i reklame je zakon.

zulinjo

pre 13 godina

Verovatnosu ovim potezom resili da nekom svom uteraju ogromne pare ali mislim daim ovo srecom nece proci, jer zamislite da ova genijalna vlada odluci da svi moramo da vozimo isti tip automobila, sto je suludo.

ko se boji vuka jos...?

pre 13 godina

zaludni popovi i jarice krste.
Kome se ne svidja sanduce koje sam postavio, neka produzi slobodno dalje.
Pa taman me i zakonski sankcionisali

zoran

pre 13 godina

Ja imam prorez za pisma na ulaznim vratima stana i tu je od 1936. Neka izvoli poštar na drugi sprat. Nemam ništa protiv. Kad je mogao onaj za vreme "TRULE JUGOSLAVIJE" može i ovaj iz "NEBESKE SRBIJE".
Da, i priča se po čaršiji da je Dulić u limarsko-bravarskom biznisu od skoro...

Pera

pre 13 godina

Što bi rekao jedan fazon: A da vi počnete da se drogirate? Biće ovom narodu lakše sigurno! :)
btw dobro je ovo za sandučiće zamislite tek šta će biti kad im padne na pamet da na dasci wc šolje moraju da budu integrisani ekseri ili ako zbog ventilacije moramo da srušimo zid između kupatila i terase? Kad imamo ovakve stručnjake na vlasti nije ni čudo što će nas ostati za pod jednu šljivu :(

hm

pre 13 godina

Dosetila se posta kako da popravi svoje finansije pa izmislja toplu vodu, samo ne treba nasedati posto nigde u svetu nije propisano kako trebaju da budu sanducici, to je stvar licnog izbora i maste i cene modela koji neko zeli da ima bilo da je zgrada ili privatna kuca.

Isprani mozgovi nam ispiraju mozgove!

pre 13 godina

Čudno, ili ne - odmah sam pomislio na klan Dulić!

Da je Staljin živ, puk'o bi od muke kad bi video šta sve ovde prolazi, a on se tog nije ni setio!

nemacka

pre 13 godina

Koliko li je ljudi umrlo od gladi za vreme tadiceve vlasti? Nije ni cudo kada vlast razmislja o prisilnoj prodaji postanskih sanducica.Ostace srba koliko stane pod jednu sljivu,rece jedan prorok,a kako vidim tako ce i biti.Kada se setim prica o kraljevicu marku i musi kesedziji,dodje mi da puknem od smeha.

poštar zvoni tri puta

pre 13 godina

Niko mi ne piše a njihove račune i reklame mogu da mi okače, znate već gde. Ljudi, da li ste čuli za građansku neposlušnost. Jeste da oni misle da je ovo zemlja seljaka pa je nemoguće provesti građansku neposlušnost. Stvarno mi nije jasno da svi koji dodju na vlast i tamo ostanu malo duže, postanu toliko autistični da ne vide kad su preterali. Najljubaznije ih zamoljavam da ne teraju ponovo narod na ulicu, da bar jednom u ovoj zemlji vlast uljudno sidje bez kuke i motike, kukala im majka.

namnožilo se krpelja

pre 13 godina

Ja ne menjam poštansko sanduče niti me na to iko može naterati!
Ako neće ne moraju ni poštu da mi šalju. Ionako preko pošte primam samo račune i rešenje za porez. Neka to ubuduće slobodno zadrže u Pošti!!!

homer

pre 13 godina

Britanci su odbili lične karte kad su čuli da oni treba da snose troškove izdavanja a ne da im država podeli lične karte. Kod nas sve prolazi pa sam siguran da će i ovo jer smo mi kulturniji i razumniji i veći Evropljani od svih, nismo mi tako glupa nacija kao neki Britanci tamo

zack

pre 13 godina

А зашто би неко морао да има поштанско сандуче?

Не морамо да имамо фиксне телефоне...

Тако су ме у банци убеђивали да мора човек да има здр. књижицу...

marko

pre 13 godina

Hajde sada lepo svaki gradjanin Srbije da, radi fore, posalje jedno pismo ovoj agenciji u kome ce da im kaze ukratko sta misli o ovoj otimacini i po jedan e-mail tek za svaki slucaj. Trebace im par godina da pociste 5 miliona pisama iz svog "standardizovanog" sanduceta i odblokiraju servere. Taman da nas malo ostave na miru dok ne dodje neka normalnija vlast.

Necu u tor

pre 13 godina

Srecan Bozic !
Posto ne placam ni RTS, jer ga i ne gledam tako necu da uzmem ni sanduce. Ajd da vidim lolu koja ce me prisiliti. Pouka za sve. Engleski kralj je od seljaka trazio da mu otkupi imanje. Posto ovaj to nije hteo, kralj pripreti da ima i drugih nacina da se to resi. Seljak mu odgovori: Znam kralju da bi ste to ucinili, ali se bojite suda.
Znaci braco Srbi,ne placajte nikakve leve namete dok je suda u Strazburu.

Jnt

pre 13 godina

u svedskoj postoje samo otvori na ulaznim vratima kroz koje se ubacuje posta. ovo je ocigledno da je neko iz vlade ili blizak nékome od njih narucio ili nasao jeftino pun djavo ovih sanducica pa ce sada fino pod moranjem da se kupuje od njega. nista to nije slucajno ni sateliti ni sanducici.

Zoran

pre 13 godina

Da je u ovoj zemlji po EU standardima ,ovakav @#$%! koji nam vodi drzavu bi odavno sedeo u prugastim odelima ili ludackim kosuljama.

trajko

pre 13 godina

Moje sanduče - moja stvar. Ako ne ga ne zamenim, u najgorem slučaju pošta može da ne prizna odgovornost za oštećenje pošiljke koja je većeg formata od sandučeta. mada je i to upitno pošto u tom slučaju poštar može da ostavi "razglednicu" da odem na poštu da podignem pošiljku.

Drugo, kako mislite da menjate sandučiće u starim zgradama u kojima su oni ugrađeni u zid ulaza? tu su potrebni ozbiljni građevinski radovi da se to izvede. Ako uopšte i može da se izvede: mnogi ulazi su projektovani da pored stoje instalacije i slično.

Treće: u Americi postoji princip da u zgradi postoji dva tri velika sandučeta od kojih poštar ima ključ. Ako poštar ne može da ubaci pošiljku u vaše sanduče, on je stavi u jedno od tih velikih i vama u vaše ubaci ključ. Onda vi otvorite svoje sanduče, nađete ključ od velikog, otključate, uzmete šta je vaše i ostavite ključ da ga poštar sutradan preuzme.

Ukratko: poštansko sanduče je stvar ARHITEKTURE a ne Republičke agencije za poštanske usluge i gubljenje vremena.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nema veze sa EU, nemojte da obmanjujete narod. Istina je da EU ima odredjene propise glede sanducica ali isti propisuju samo:
a) Minimalne dimenzije proreza (zbog pisama i dokumenata koje salje drzava), i
b) Minimalnu zastitu sanduceta (zbog poverljivih dokumenata koji se mogu isporuciti na kucnu adresu, poput licne karte, pasosa itd.)
c) Minimalnu kolicinu podataka ispisanu na sanducetu (najcesce puna adresa)

Sve ostalo je na volji vlasnika, a u zavisnosti od toga kakvu postu ocekuje. Pa ako neko planira da dobija A3 hamere, on neka blagoizvoli pa napravi ogromno sanduce, ako ce neko samo primati racune i drzavna obavestenja, dovoljno je da mu sanduce ispunjava minimum navedenih uslova.

deda ljubce

pre 13 godina

Od kada misljenje neke agencije ima snagu zakonske obaveze. Zasto takvu snagu nema Agencija za borbu protiv korupcije. I cemu sluzi agencija za postanske usluge. Pa ako cemo u Evropu nisu nam potrebni novi sanducici vec bolja usluga, makar na nivou evropske.

slobodan ili ne

pre 13 godina

razlog postavljanja ovakvih sanducica je , pod uslovom da se ugradi u zid i budu dostupni bez da se ulazi u zgradu , da se i privatnim firmama , posto se i privatizacija poste i postanskih usluga sprema , omoguci dostava poste bez ulaska u zgradu i bez potrebnog kljucica za postansko sanduce ! bar tako je u austriji ucinjeno , i to vec 2007 godine ! ali to je vazilo samo za stambene zgrade , ne za privatne kuce , u kojima su dosad bili ugradjeni sanducici sa centralnim kljucem koji je posedovala posta ! s`obzirom da je austriji nakon raspada monarhije vecim delom ostala birokratija , na drzavnim jaslama je skoro milion zaposljenih , to je i ucinjeno ! e sad je pitanje da li smo i mi postigli standard zivota auistrije da bi se sa sa ovim sanducicima "BAKCALI" ! ps // i pored ovih sanducica ipak sretan bozic pratiocima ovog sajta , a i ostalima !

jeremija

pre 13 godina

Od drzave koja je nastala i opstaje na prevarama/laznim obecanjima, a zivi od rasprodaje svega sto su prethodne generacije stvarale i zaduzuje je se u ime buducih generacija - ne moze se nista bolje ni ocekivati od poreza na zivot i opstanak !

strumfeta

pre 13 godina

Slažem se sa većinom kritičkih komentara, naročito po pitanju postojanja takve agencije i pozadine takve ideje.

Dodala bih samo da sam od '91-'95. živela u jednoj od zemalja EU i da su sandučići bili uglavnom manji od A4. U tom slučaju bi časopisi bili savijeni i virili bi vrhom iz sandučeta. Najveći problem je bila krađa časopisa, a to se retko dešavalo.

Ali, meni je zanimljivo to što veliki broj časopisa ima nešto veći format od A4. Toliko o tome.

komentator11

pre 13 godina

Prema Republičkoj agenciji za poštanske usluge jedan od većih problema u Srbiji ovih dana su nestandardni poštanski sandučići, koji muče građane jer nisu dovoljno veliki da bi u njih stali svi časopisi koje primaju. --- oni se brinu o "vecim problemima gradjana" pa ih teraju da menjaju (plate) nove sanducice... stvarno za ugled birokratama u briselu kada treba progurati neki propis.

Papalino

pre 13 godina

Evo trčim da menjam sanduče! Pričajte te nebuloze nekom ko nije živeo u EU. Umesto da država saseče vojsku birokrata koji parazitiraju na budžetu i svoje postojanje pravdaju ovakvim biserima, ovde je izgleda logika da je narod dužan da izdržava birokratske pantljičare i amebe. Dokle bre više?????

Migza

pre 13 godina

Bas me zanima kako ce mog matorog da nateraju da menja sanduce :) Rostfraj, zazidano u zid ograde i sam ga je pravio sa mnogo truda i ljubavi, mislim da nece da moze.

radnik - gladan

pre 13 godina

... Sandučići kao u EU. Lopovi ne zamajavajte, prestanite sirotinju da pljačkate. Pa ranije kada je pisama bilo na milione sandučići bili dobri. Sada niko nikome ne piše, a u sandučiće gura Mišković i slični svoj reklamni materijal i političke stranke svoj. Ej bre samo nam za račune trebaju i ništa više. Uradite reformu pravosuđa po merilima EU a ne sandučićima da zamajavate. Optužite Arkanovu udovicu, pohapsite organizatore paljenja ambasade SAD, pohapsite sve one koji su falsifikatima opljačkali RIK...Kakvi bre sandučići? ........ Tadiću i konačno spasi Srbiju, sve je ovo tvoje i tvojih maslo. RAZBOJNICI ste bre.

matori

pre 13 godina

Predlažem da se pomenutim propisom uvede obaveza ugradnje višenamenskih sandučića!
Njihove dimenzije odrediti tako, da nakon smrti vlasnika, isti može biti i sahranjen u svom poštanskom sandučetu (sa svom dospelom poštom zajedno).
Dok je živ, moći će da prima, bez bilo kakvih problema, čak i pakete...

Djordje

pre 13 godina

Ako nam je sve ostalo u drzavi uredjeno i sve funkcionise kako treba, i ako su do 2015. godine postanski sanducici prioritet treba da se zapitamo u kakvoj mi to zemlji zivimo?????????

www.eu

pre 13 godina

ha ha ha po evropskim standardima... to mora da se stavi da bi bilo tu nesto da se ukrade.. ja sam iz eu i posedujem kucu u srbiji, zivela sam jedno vreme tamo i nervirala se da mi racuni za struju uvek pobacani u dvoriste, mada ima sanduce na drugoj kapiji, kupila sam sanduce (koje sam tamo jedva mogla nabaviti) i zasrafila na kapiju. nisam jos ljudski stigla kuci a moje sanduce ukradeno kao sto je i kuca gbijena i svasta pokradeno. nije sanduce odsrafljeno posto je kapija previsoka nego je odseceno sa makazama za metal!!!

neda

pre 13 godina

Da su, eto, bar tablice uspeli da zamene ko sav normalan svet, pa jos da me i ubede u svoju sposobnost menjanja sanduceta. Ovako - samo se smejem njihovom bezobrazluku i gluposti. Za sada se smejem... u buducnosti mozda uzmem motku (zna se kakvu).

i ?

pre 13 godina

Ne znam ko ce samo da plati izgradnju jos jednog zida u ulazu mog solitera, jer postojeci je premali za 96. sanducica tih novi dimenzija.

DARKO

pre 13 godina

Ha Ha , izvesna firma T********T ih reklamira po ceni od 750 din + PDV,kad pozovete i pitate ih dali moze da se poruči 1 komad brzom poštom,ljubazno vam kažu da isporučuju samo veleprodajama samo u većim količinama....ETO VAM MONOPOLA.