Utorak, 28.12.2010.

15:54

“Prštaće“ na Koridoru 10 u 2011.

Izgradnja autoputa na Koridoru 10 biće ubrzana u toku 2011. i "radovi će prštati na sve strane", kaže član Upravnog odbora "Koridor 10" Nenad Ivanišević.

Izvor: Tanjug

“Prštaæe“ na Koridoru 10 u 2011. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

BEOGRAD CARIGRAD

pre 13 godina

Треба одредити приоритетне деонице Коридора 10 и ауто-путеве државног значаја:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ - СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)Београд-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута за: а)Ужице, Вишеград, Сарајево, б) Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар, в)Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) Ниш-Лесковац-СКОПЉЕ-СОЛУН;
(5) Нови сад-СУБОТИЦА (може и полу ауто-пут, јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
Војвођански лоби је преокренуо приоритете, због својих аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије... бдј

antap

pre 13 godina

Poluautoput ne postoji. To niko nema, samo mi (inace postoji autoput i postoji put rezervisan za saobracaj motornih vozila - motoput). Mrka pocne da gradi autoput, a onda se lagano prebaci na termin poluautoput, da se Vlasi ne dosete.

Lideri u regionu

pre 13 godina

Prštaće? Ja bih voleo da ti javno, pred kamerama u svojoj rođenoj kući promeniš osigurač...a onda kod bake i deke da odeš na selo pa da malo zaoreš...e tako bismo videli da li si u stanju išta da napraviš i popraviš a ti bi shvatio kako se zarađuje u životu!!! Jesi i ti ovo izjavio zbog Mrke? Kao tvoj koalicioni koji je sve obećavao zbog Tadića? Uvalio si se u fotelju a verovatno ne razlikuješ kravu od bika!!!!

Jedan od vecine nezadovoljnih

pre 13 godina

Gradjani ajmo na ulice i formirajmo preke sudove, drugacije nece moci. Dosli na vlast bez sile, ni neznaju sta je to, moraju da osete, i ovi sadasnji a i buduci da znaju sta ih ceka ako ne budu bolji od ovih. Ukrasiti bandere, pa ide Nova

nbns

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju", naglasio je član UO "Koridora 10".
ZAR NIJE MINISTAR U VIŠE NAVRATA OBEĆAO DA ĆE SEVERNI KRAK BITI GOTOV I PUŠTEN U SAOBRAĆAJ DO 2011 ?

Maree

pre 13 godina

2018 Pocelo je da se radi na koridoru 10! Mrkonjic i Dinkic svecano otvaraju pocetak radova.

Izbori 2130 Dinkic i Mrkonjic ne znaju sta vise da obecavaju pa se vracaju na istu strategiju.
2130: Dinkic i Mrkonjic najavili pocetak radova na najvecem projektu na svetu, Koridoru 10!!! Srbija svetska sila!
2130: Broj umrlih od gladi spao sa 2000000 od prosle godine na 1900000, Dinkic preuzima zasluge za ovaj nedostizni, bozanski uspeh!

Bojan

pre 13 godina

Ja ne znam kako se niko ne zapita kad vidi da su ovde skoro svi komentari negativni, bilo koja da je izjava politicara u pitanju, kako niko ne napravi emisiju o ovolikom nezadovoljstvu naroda, pa ovo je strasno. Gospodo sa B92, vi se predstavljate kao ultra demokratska televizija, ajde onda da vas vidimo sad !!!!!!!!!!!!

Radoslav

pre 13 godina

@Nebojša
U pravu ste, nekada komunjare, sada biznismeni, Evropejci. Familije koje se drže "svog vremena" i biraju partije, uverenja, ciljeve i prijatelje u skladu sa time. Sve zajedno, ljigavi gadovi.

aleks

pre 13 godina

Price o koridoru su pune prasine i svaki ko progovori o koridoru iznova je dize,prestanite vise molim vas,taj koridor je trebo da bude gotov pre 20 godina tako da svaka prica stvarno nema smisla.

циник

pre 13 godina

Изгледа дошао ред и на Мркија да лаже народ не због себе, већ за Тадића, да не дође зли Тома.

Ivan

pre 13 godina

"Srbiji nedostaje autoput na trasi Koridora 10 na jugu od Grabovnice kod Leskovca do Levosoja"
Srbiji naravno nedostaje mnogo autoputeva, ali sto se konkretno navedene deonice tice, nedostaje pun profil autoputa od Grabovnice do makedonske granice. Tu zivim i prolazim veoma cesto, a siguran sam i da mnogi putnici sa severa to isto veoma dobro znaju. 07. jula 2009. je deonica "autoputa od granice do Bujanovca" zvanicno otvorena uz veliku pompu i halabuku, da bi vec dan kasnije stara, desna traka ka jugu bila zatvorena i kompletno razrusena, i tako je do danas. Otada se saobracaj odvija na novoj traci, koja je zaista u jadnom stanju, kojoj nedostaje jos minimum jedan sloj asfalta, i na kojoj je celom duzinom preticanje zabranjeno zbog postavljenih cunjeva izmedju dve kolovozne trake. O horizontalnoj signalizaciji da ne govorimo. Brzina je ogranicena na 60 km/h. Ludilo od autoputa! Nadvoznjaci se pak grade na sve strane. Mora da je to finansijski "atraktivniji" deo izgradnje jednog autoputa.
A i ne razumem sta podrazumeva izraz "izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac"!
Prstace, u svakom slucaju, ljudi od muke.

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

Zex

pre 13 godina

Ovo je Mrkonjiceva nova strategija..'necu ja obecavati,istrosio sam sav kredibilitet..gurnucu nekog tzv. stucnjaka pred mikofon..mozda njemu poveruju..mozda njemu ovce poveruju..'
Dokle bre?!

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

E gradjani Srbije sada stvarno znate koliko smo mi duboko u krizi kada imamo ovakve izjave nadleznih!
Da je neko bolje vreme covek bi jednostavno rekao "Radovi ce ici nekim planiranim tokom" ili tako nesto tipa 10km u 30 dana onako cisto normalno ali kada imamo ovakve adrenalinske izjave sa mislju usmerenu na ono "JAKI SMO IDEMO BRE, BICE TO SUPER" e onda stvarno treba svi da stanemo i da se zapitamo STA SE TO DESAVA>ZBOG CEGA NAM SE TO DESAVA>KAKO DA SE OVAKVE GLUPOSTI VISE NIKADA NE PONOVE?

Koliko jos ovakvih situacija u buducnosti?
MLADOSTI SRBIJE MORAMO NESTO DA CINIMO/RADIMO.

Pitanje

pre 13 godina

Zar se i vi novinari ne osecate krajnje glupavo kada svaki Boziji dan objavljujete ovakve stvari za koje ste potpuno svesni da su obicna laz i predizborna kampanja?

A 'DI SU NAŠI NOVCI?

pre 13 godina

Molim vas nemojte da napravite taj autoput, jer onda nećete imati čime da zamazujete oči narodu za neke sledeće izbore. :)

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo se zove HEPO KOCKE. Pale svakako, ne gase nikako.
Narod ima kratko pamcenje. Izjava Mrkonjica da su obezbedjene pare za koridor 10 i sve radove. Onda se cuje da nema novca. Pa ove godine se dizu krediti. Onda cujemo da 350.000.000 EUR nije povuceno, placa se inicijalna kamata za nepovucena sredstva jer nema projekata.
Onda izjava Mrkonjica letos da ce autoput biti pusten do Nove 2011. godine.
I tako u beskraj i nedogled.
Jedino je izvesno da ulazimo u izbornu godinu, samo da legnu pare od Telekoma da mogu glasovi da se pokupuju, a narod olako prelazi preko izjava Dinkica da smo 1,5 milijardi EUR od Mobtela potrosili uludo i bez kontrole, ali sada im se mora verovati na rec da ce potrositi pametno.
A onda koji dan kasnije, novac od telekoma dobrim delom ce posluziti za vracanje NEPOVOLJNIH kredita. A uvek su govorili kako uzimaju kredite pod izuzetno povoljnim uslovima.
A sta je bilo sa putnom mafijom, koja je klepila minimalno 160.000.000 EUR. Kaze policija ne moze da dodje do informacije ko je organizator, pa ostali dobili po 2-3 godine i ostadose im pare.
Na zalost nemamo dovoljno kamenoloma da uposlimo sve ove nase pljackase, kako se to radi u normalnim zemljama.
Glasajte i dalje za DS, SPS, G17, LDP. U tunelu u sred mraka, sija zvezda petokraka.Sve titovcici na okupu, deca komunjara.

bane

pre 13 godina

Ko je sad pa taj Ivanisevic? Sigurno jos jedan od DS kadrova u upravnom odboru javnog preduzeca. Treba sve te DS-ovce pohapsiti i oterati ih na rad na koridor 10 i onda bi mozda sve prstalo

balkanboy

pre 13 godina

Nedavno Mladja i Milutin svecano otvorili deo (petlju) cuvenog koridora 10 i kao sto je i red, posteno se islikali tom prilikom. Prolazim posle nedelju dana od otvaranja, kad, nema signalizacije, ograde, rasvete (na svakoj petlji bi trebalo da bude),samo par kilometara golog asvalta.

Mada

pre 13 godina

Izbori su sve blizi i sada ce nasa zemlja ponovo biti "najvece gradiliste na svetu", od privatizacije ce svaki gradjanin dobiti 2000 evra, otvorice se 500000 novih radnih mesta, hleb i mleko ce biti besplatni...ma ne mozemo ni da zamislimo kakve nas sve lepe stvari cekaju u novoj godini a sve zahvaljujuci nasim politicarima kakve niko u svetu nema.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma jedino ako zaprsti U ZATVORIMA od VAS ima neke sanse da zaprsti na koridoru 10. A to nece biti, u protvnom bi ortoped vec odgovarao za izmuzivanje para iz ove drzave a njegov kolega zbog prstanja po nasim fabrikama oruzja.

Vovodjanin

pre 13 godina

Kome vi pricate glupoosti,vas Y krak obilaznica oko Subotice kasni vec 4g da nam kamioni ne idu kroz centar grada i to zbog toga sto je neki pametnjakovic izradio trasu nadvoznjaka bas gde se ukrstaju skoro svi dalekovodi i medjunaroodni dalekovod sa Madjarima.Vidite za taj dalekovod mora da se najavi godinu dana ranije kada ce biti iskljucenje da se premesti!Javnost to nezna!Dalje ove izvodjace radova sto ih ministar nadje su vise u kvaru nego sto rade.Imaju neku krsinu od dizalice koja istovara kamen za autoput iz kontejnera i stoji se sa poslom nepotrebno ali kako bi onda namestili tender da se uzme lova??Recite vi meni kada ce jednom ovde nesto da zavrsite kako treba?Takvi ce nam i biti putevi,pruge sve skrnavo....

neradnici šarlatani

pre 13 godina

"Na jugu je ugovoreno izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac". Kako prikladan naziv za drugi deo deonice! Gornji Neradovac, onaj na severu gde se "gura dobro", é sigurno biti završen i pre roka!

Marko

pre 13 godina

hejteri, anti- protivni, uvek protiv..neverovatano! kakva god da je vest uvek ste protiv, uvek negativni, da mi je videti na sta lice vasi zivoti? strasno.

Miloš

pre 13 godina

Verovatno postoji dovoljan broj ljudi koji "njima" slepo veruje, kada mogu svaki put istu priču da ponavljaju, a ni da se potrude da izmisle nešto novo... Ili, možda za promenu da urade nešto!!!!

Grdelica_Vl Han

pre 13 godina

I put Grdelica-Vladicin Han je veoma vazan deo Koridora 10. Kada ce ta deonica da bude zavrsena? Da li cekamo da se taj deo Srbije potpuno isprazni pa da ga onda gradimo?

pannta

pre 13 godina

Samo ih slusam godinam,napravise od koridora 10 famu!Ljudi, u Italiji ima preko 21 ooo km autoputa!Dobro ste culi!A oni pricaju o nekoj tricavoj brojci koju rade i grade 15 godina,autoput od 500km!Kako ih nije sramota!Samo presipaju iz supljeg u prazno!Strasno!Pitamo se Mrkonjicu,jel treba da zalozimo vatru i stavimo vola na razanj,da bi vi npravili 20km u toku jedne godine!?!Ili vi za godinu dana kao sav normalan svet uradite barem 100km autoputa!Nije cela Srbija glupa kao sto vi mislite!

Шумадинац

pre 13 godina

Зар није требало да буде до сада већи део тог фамозног коридора завршен(бар север)!!!? Сад пребацују радове на 2011 и 2о12...да пршти, па да се хвале пред изборе. Исти је случај са Заставом , по њиховим обећањима данас у децембру је требао да се штампа нови модел Фијата, али!
Е већих лажова, не памти Србија....!

Tole

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju".

Jako dobro gura? Ocekuje da maksimalno ubrzaju? Da li su ovo reci odraslog coveka, pa jos na nekoj odgovornoj funkciji? Pa valjda se pred javnost izlazi sa konkretnim brojkama, koliko ce cega i do kada biti uradjeno. Jos malo pa cemo poceti da slusamo zvanicne izjave tipa "Ma opusteno, evo cimamo se, bice to sve ok".

Шумадинац

pre 13 godina

Зар није требало да буде до сада већи део тог фамозног коридора завршен(бар север)!!!? Сад пребацују радове на 2011 и 2о12...да пршти, па да се хвале пред изборе. Исти је случај са Заставом , по њиховим обећањима данас у децембру је требао да се штампа нови модел Фијата, али!
Е већих лажова, не памти Србија....!

Tole

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju".

Jako dobro gura? Ocekuje da maksimalno ubrzaju? Da li su ovo reci odraslog coveka, pa jos na nekoj odgovornoj funkciji? Pa valjda se pred javnost izlazi sa konkretnim brojkama, koliko ce cega i do kada biti uradjeno. Jos malo pa cemo poceti da slusamo zvanicne izjave tipa "Ma opusteno, evo cimamo se, bice to sve ok".

pannta

pre 13 godina

Samo ih slusam godinam,napravise od koridora 10 famu!Ljudi, u Italiji ima preko 21 ooo km autoputa!Dobro ste culi!A oni pricaju o nekoj tricavoj brojci koju rade i grade 15 godina,autoput od 500km!Kako ih nije sramota!Samo presipaju iz supljeg u prazno!Strasno!Pitamo se Mrkonjicu,jel treba da zalozimo vatru i stavimo vola na razanj,da bi vi npravili 20km u toku jedne godine!?!Ili vi za godinu dana kao sav normalan svet uradite barem 100km autoputa!Nije cela Srbija glupa kao sto vi mislite!

balkanboy

pre 13 godina

Nedavno Mladja i Milutin svecano otvorili deo (petlju) cuvenog koridora 10 i kao sto je i red, posteno se islikali tom prilikom. Prolazim posle nedelju dana od otvaranja, kad, nema signalizacije, ograde, rasvete (na svakoj petlji bi trebalo da bude),samo par kilometara golog asvalta.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma jedino ako zaprsti U ZATVORIMA od VAS ima neke sanse da zaprsti na koridoru 10. A to nece biti, u protvnom bi ortoped vec odgovarao za izmuzivanje para iz ove drzave a njegov kolega zbog prstanja po nasim fabrikama oruzja.

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo se zove HEPO KOCKE. Pale svakako, ne gase nikako.
Narod ima kratko pamcenje. Izjava Mrkonjica da su obezbedjene pare za koridor 10 i sve radove. Onda se cuje da nema novca. Pa ove godine se dizu krediti. Onda cujemo da 350.000.000 EUR nije povuceno, placa se inicijalna kamata za nepovucena sredstva jer nema projekata.
Onda izjava Mrkonjica letos da ce autoput biti pusten do Nove 2011. godine.
I tako u beskraj i nedogled.
Jedino je izvesno da ulazimo u izbornu godinu, samo da legnu pare od Telekoma da mogu glasovi da se pokupuju, a narod olako prelazi preko izjava Dinkica da smo 1,5 milijardi EUR od Mobtela potrosili uludo i bez kontrole, ali sada im se mora verovati na rec da ce potrositi pametno.
A onda koji dan kasnije, novac od telekoma dobrim delom ce posluziti za vracanje NEPOVOLJNIH kredita. A uvek su govorili kako uzimaju kredite pod izuzetno povoljnim uslovima.
A sta je bilo sa putnom mafijom, koja je klepila minimalno 160.000.000 EUR. Kaze policija ne moze da dodje do informacije ko je organizator, pa ostali dobili po 2-3 godine i ostadose im pare.
Na zalost nemamo dovoljno kamenoloma da uposlimo sve ove nase pljackase, kako se to radi u normalnim zemljama.
Glasajte i dalje za DS, SPS, G17, LDP. U tunelu u sred mraka, sija zvezda petokraka.Sve titovcici na okupu, deca komunjara.

Vovodjanin

pre 13 godina

Kome vi pricate glupoosti,vas Y krak obilaznica oko Subotice kasni vec 4g da nam kamioni ne idu kroz centar grada i to zbog toga sto je neki pametnjakovic izradio trasu nadvoznjaka bas gde se ukrstaju skoro svi dalekovodi i medjunaroodni dalekovod sa Madjarima.Vidite za taj dalekovod mora da se najavi godinu dana ranije kada ce biti iskljucenje da se premesti!Javnost to nezna!Dalje ove izvodjace radova sto ih ministar nadje su vise u kvaru nego sto rade.Imaju neku krsinu od dizalice koja istovara kamen za autoput iz kontejnera i stoji se sa poslom nepotrebno ali kako bi onda namestili tender da se uzme lova??Recite vi meni kada ce jednom ovde nesto da zavrsite kako treba?Takvi ce nam i biti putevi,pruge sve skrnavo....

Pitanje

pre 13 godina

Zar se i vi novinari ne osecate krajnje glupavo kada svaki Boziji dan objavljujete ovakve stvari za koje ste potpuno svesni da su obicna laz i predizborna kampanja?

Zex

pre 13 godina

Ovo je Mrkonjiceva nova strategija..'necu ja obecavati,istrosio sam sav kredibilitet..gurnucu nekog tzv. stucnjaka pred mikofon..mozda njemu poveruju..mozda njemu ovce poveruju..'
Dokle bre?!

Grdelica_Vl Han

pre 13 godina

I put Grdelica-Vladicin Han je veoma vazan deo Koridora 10. Kada ce ta deonica da bude zavrsena? Da li cekamo da se taj deo Srbije potpuno isprazni pa da ga onda gradimo?

Mada

pre 13 godina

Izbori su sve blizi i sada ce nasa zemlja ponovo biti "najvece gradiliste na svetu", od privatizacije ce svaki gradjanin dobiti 2000 evra, otvorice se 500000 novih radnih mesta, hleb i mleko ce biti besplatni...ma ne mozemo ni da zamislimo kakve nas sve lepe stvari cekaju u novoj godini a sve zahvaljujuci nasim politicarima kakve niko u svetu nema.

bane

pre 13 godina

Ko je sad pa taj Ivanisevic? Sigurno jos jedan od DS kadrova u upravnom odboru javnog preduzeca. Treba sve te DS-ovce pohapsiti i oterati ih na rad na koridor 10 i onda bi mozda sve prstalo

neradnici šarlatani

pre 13 godina

"Na jugu je ugovoreno izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac". Kako prikladan naziv za drugi deo deonice! Gornji Neradovac, onaj na severu gde se "gura dobro", é sigurno biti završen i pre roka!

Miloš

pre 13 godina

Verovatno postoji dovoljan broj ljudi koji "njima" slepo veruje, kada mogu svaki put istu priču da ponavljaju, a ni da se potrude da izmisle nešto novo... Ili, možda za promenu da urade nešto!!!!

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

E gradjani Srbije sada stvarno znate koliko smo mi duboko u krizi kada imamo ovakve izjave nadleznih!
Da je neko bolje vreme covek bi jednostavno rekao "Radovi ce ici nekim planiranim tokom" ili tako nesto tipa 10km u 30 dana onako cisto normalno ali kada imamo ovakve adrenalinske izjave sa mislju usmerenu na ono "JAKI SMO IDEMO BRE, BICE TO SUPER" e onda stvarno treba svi da stanemo i da se zapitamo STA SE TO DESAVA>ZBOG CEGA NAM SE TO DESAVA>KAKO DA SE OVAKVE GLUPOSTI VISE NIKADA NE PONOVE?

Koliko jos ovakvih situacija u buducnosti?
MLADOSTI SRBIJE MORAMO NESTO DA CINIMO/RADIMO.

A 'DI SU NAŠI NOVCI?

pre 13 godina

Molim vas nemojte da napravite taj autoput, jer onda nećete imati čime da zamazujete oči narodu za neke sledeće izbore. :)

Bojan

pre 13 godina

Ja ne znam kako se niko ne zapita kad vidi da su ovde skoro svi komentari negativni, bilo koja da je izjava politicara u pitanju, kako niko ne napravi emisiju o ovolikom nezadovoljstvu naroda, pa ovo je strasno. Gospodo sa B92, vi se predstavljate kao ultra demokratska televizija, ajde onda da vas vidimo sad !!!!!!!!!!!!

Maree

pre 13 godina

2018 Pocelo je da se radi na koridoru 10! Mrkonjic i Dinkic svecano otvaraju pocetak radova.

Izbori 2130 Dinkic i Mrkonjic ne znaju sta vise da obecavaju pa se vracaju na istu strategiju.
2130: Dinkic i Mrkonjic najavili pocetak radova na najvecem projektu na svetu, Koridoru 10!!! Srbija svetska sila!
2130: Broj umrlih od gladi spao sa 2000000 od prosle godine na 1900000, Dinkic preuzima zasluge za ovaj nedostizni, bozanski uspeh!

циник

pre 13 godina

Изгледа дошао ред и на Мркија да лаже народ не због себе, већ за Тадића, да не дође зли Тома.

Ivan

pre 13 godina

"Srbiji nedostaje autoput na trasi Koridora 10 na jugu od Grabovnice kod Leskovca do Levosoja"
Srbiji naravno nedostaje mnogo autoputeva, ali sto se konkretno navedene deonice tice, nedostaje pun profil autoputa od Grabovnice do makedonske granice. Tu zivim i prolazim veoma cesto, a siguran sam i da mnogi putnici sa severa to isto veoma dobro znaju. 07. jula 2009. je deonica "autoputa od granice do Bujanovca" zvanicno otvorena uz veliku pompu i halabuku, da bi vec dan kasnije stara, desna traka ka jugu bila zatvorena i kompletno razrusena, i tako je do danas. Otada se saobracaj odvija na novoj traci, koja je zaista u jadnom stanju, kojoj nedostaje jos minimum jedan sloj asfalta, i na kojoj je celom duzinom preticanje zabranjeno zbog postavljenih cunjeva izmedju dve kolovozne trake. O horizontalnoj signalizaciji da ne govorimo. Brzina je ogranicena na 60 km/h. Ludilo od autoputa! Nadvoznjaci se pak grade na sve strane. Mora da je to finansijski "atraktivniji" deo izgradnje jednog autoputa.
A i ne razumem sta podrazumeva izraz "izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac"!
Prstace, u svakom slucaju, ljudi od muke.

aleks

pre 13 godina

Price o koridoru su pune prasine i svaki ko progovori o koridoru iznova je dize,prestanite vise molim vas,taj koridor je trebo da bude gotov pre 20 godina tako da svaka prica stvarno nema smisla.

Marko

pre 13 godina

hejteri, anti- protivni, uvek protiv..neverovatano! kakva god da je vest uvek ste protiv, uvek negativni, da mi je videti na sta lice vasi zivoti? strasno.

nbns

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju", naglasio je član UO "Koridora 10".
ZAR NIJE MINISTAR U VIŠE NAVRATA OBEĆAO DA ĆE SEVERNI KRAK BITI GOTOV I PUŠTEN U SAOBRAĆAJ DO 2011 ?

Radoslav

pre 13 godina

@Nebojša
U pravu ste, nekada komunjare, sada biznismeni, Evropejci. Familije koje se drže "svog vremena" i biraju partije, uverenja, ciljeve i prijatelje u skladu sa time. Sve zajedno, ljigavi gadovi.

antap

pre 13 godina

Poluautoput ne postoji. To niko nema, samo mi (inace postoji autoput i postoji put rezervisan za saobracaj motornih vozila - motoput). Mrka pocne da gradi autoput, a onda se lagano prebaci na termin poluautoput, da se Vlasi ne dosete.

Jedan od vecine nezadovoljnih

pre 13 godina

Gradjani ajmo na ulice i formirajmo preke sudove, drugacije nece moci. Dosli na vlast bez sile, ni neznaju sta je to, moraju da osete, i ovi sadasnji a i buduci da znaju sta ih ceka ako ne budu bolji od ovih. Ukrasiti bandere, pa ide Nova

Lideri u regionu

pre 13 godina

Prštaće? Ja bih voleo da ti javno, pred kamerama u svojoj rođenoj kući promeniš osigurač...a onda kod bake i deke da odeš na selo pa da malo zaoreš...e tako bismo videli da li si u stanju išta da napraviš i popraviš a ti bi shvatio kako se zarađuje u životu!!! Jesi i ti ovo izjavio zbog Mrke? Kao tvoj koalicioni koji je sve obećavao zbog Tadića? Uvalio si se u fotelju a verovatno ne razlikuješ kravu od bika!!!!

BEOGRAD CARIGRAD

pre 13 godina

Треба одредити приоритетне деонице Коридора 10 и ауто-путеве државног значаја:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ - СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)Београд-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута за: а)Ужице, Вишеград, Сарајево, б) Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар, в)Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) Ниш-Лесковац-СКОПЉЕ-СОЛУН;
(5) Нови сад-СУБОТИЦА (може и полу ауто-пут, јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
Војвођански лоби је преокренуо приоритете, због својих аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије... бдј

Marko

pre 13 godina

hejteri, anti- protivni, uvek protiv..neverovatano! kakva god da je vest uvek ste protiv, uvek negativni, da mi je videti na sta lice vasi zivoti? strasno.

Шумадинац

pre 13 godina

Зар није требало да буде до сада већи део тог фамозног коридора завршен(бар север)!!!? Сад пребацују радове на 2011 и 2о12...да пршти, па да се хвале пред изборе. Исти је случај са Заставом , по њиховим обећањима данас у децембру је требао да се штампа нови модел Фијата, али!
Е већих лажова, не памти Србија....!

bane

pre 13 godina

Ko je sad pa taj Ivanisevic? Sigurno jos jedan od DS kadrova u upravnom odboru javnog preduzeca. Treba sve te DS-ovce pohapsiti i oterati ih na rad na koridor 10 i onda bi mozda sve prstalo

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo se zove HEPO KOCKE. Pale svakako, ne gase nikako.
Narod ima kratko pamcenje. Izjava Mrkonjica da su obezbedjene pare za koridor 10 i sve radove. Onda se cuje da nema novca. Pa ove godine se dizu krediti. Onda cujemo da 350.000.000 EUR nije povuceno, placa se inicijalna kamata za nepovucena sredstva jer nema projekata.
Onda izjava Mrkonjica letos da ce autoput biti pusten do Nove 2011. godine.
I tako u beskraj i nedogled.
Jedino je izvesno da ulazimo u izbornu godinu, samo da legnu pare od Telekoma da mogu glasovi da se pokupuju, a narod olako prelazi preko izjava Dinkica da smo 1,5 milijardi EUR od Mobtela potrosili uludo i bez kontrole, ali sada im se mora verovati na rec da ce potrositi pametno.
A onda koji dan kasnije, novac od telekoma dobrim delom ce posluziti za vracanje NEPOVOLJNIH kredita. A uvek su govorili kako uzimaju kredite pod izuzetno povoljnim uslovima.
A sta je bilo sa putnom mafijom, koja je klepila minimalno 160.000.000 EUR. Kaze policija ne moze da dodje do informacije ko je organizator, pa ostali dobili po 2-3 godine i ostadose im pare.
Na zalost nemamo dovoljno kamenoloma da uposlimo sve ove nase pljackase, kako se to radi u normalnim zemljama.
Glasajte i dalje za DS, SPS, G17, LDP. U tunelu u sred mraka, sija zvezda petokraka.Sve titovcici na okupu, deca komunjara.

Tole

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju".

Jako dobro gura? Ocekuje da maksimalno ubrzaju? Da li su ovo reci odraslog coveka, pa jos na nekoj odgovornoj funkciji? Pa valjda se pred javnost izlazi sa konkretnim brojkama, koliko ce cega i do kada biti uradjeno. Jos malo pa cemo poceti da slusamo zvanicne izjave tipa "Ma opusteno, evo cimamo se, bice to sve ok".

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma jedino ako zaprsti U ZATVORIMA od VAS ima neke sanse da zaprsti na koridoru 10. A to nece biti, u protvnom bi ortoped vec odgovarao za izmuzivanje para iz ove drzave a njegov kolega zbog prstanja po nasim fabrikama oruzja.

Miloš

pre 13 godina

Verovatno postoji dovoljan broj ljudi koji "njima" slepo veruje, kada mogu svaki put istu priču da ponavljaju, a ni da se potrude da izmisle nešto novo... Ili, možda za promenu da urade nešto!!!!

Grdelica_Vl Han

pre 13 godina

I put Grdelica-Vladicin Han je veoma vazan deo Koridora 10. Kada ce ta deonica da bude zavrsena? Da li cekamo da se taj deo Srbije potpuno isprazni pa da ga onda gradimo?

Vovodjanin

pre 13 godina

Kome vi pricate glupoosti,vas Y krak obilaznica oko Subotice kasni vec 4g da nam kamioni ne idu kroz centar grada i to zbog toga sto je neki pametnjakovic izradio trasu nadvoznjaka bas gde se ukrstaju skoro svi dalekovodi i medjunaroodni dalekovod sa Madjarima.Vidite za taj dalekovod mora da se najavi godinu dana ranije kada ce biti iskljucenje da se premesti!Javnost to nezna!Dalje ove izvodjace radova sto ih ministar nadje su vise u kvaru nego sto rade.Imaju neku krsinu od dizalice koja istovara kamen za autoput iz kontejnera i stoji se sa poslom nepotrebno ali kako bi onda namestili tender da se uzme lova??Recite vi meni kada ce jednom ovde nesto da zavrsite kako treba?Takvi ce nam i biti putevi,pruge sve skrnavo....

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

Lideri u regionu

pre 13 godina

Prštaće? Ja bih voleo da ti javno, pred kamerama u svojoj rođenoj kući promeniš osigurač...a onda kod bake i deke da odeš na selo pa da malo zaoreš...e tako bismo videli da li si u stanju išta da napraviš i popraviš a ti bi shvatio kako se zarađuje u životu!!! Jesi i ti ovo izjavio zbog Mrke? Kao tvoj koalicioni koji je sve obećavao zbog Tadića? Uvalio si se u fotelju a verovatno ne razlikuješ kravu od bika!!!!

pannta

pre 13 godina

Samo ih slusam godinam,napravise od koridora 10 famu!Ljudi, u Italiji ima preko 21 ooo km autoputa!Dobro ste culi!A oni pricaju o nekoj tricavoj brojci koju rade i grade 15 godina,autoput od 500km!Kako ih nije sramota!Samo presipaju iz supljeg u prazno!Strasno!Pitamo se Mrkonjicu,jel treba da zalozimo vatru i stavimo vola na razanj,da bi vi npravili 20km u toku jedne godine!?!Ili vi za godinu dana kao sav normalan svet uradite barem 100km autoputa!Nije cela Srbija glupa kao sto vi mislite!

neradnici šarlatani

pre 13 godina

"Na jugu je ugovoreno izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac". Kako prikladan naziv za drugi deo deonice! Gornji Neradovac, onaj na severu gde se "gura dobro", é sigurno biti završen i pre roka!

balkanboy

pre 13 godina

Nedavno Mladja i Milutin svecano otvorili deo (petlju) cuvenog koridora 10 i kao sto je i red, posteno se islikali tom prilikom. Prolazim posle nedelju dana od otvaranja, kad, nema signalizacije, ograde, rasvete (na svakoj petlji bi trebalo da bude),samo par kilometara golog asvalta.

Mada

pre 13 godina

Izbori su sve blizi i sada ce nasa zemlja ponovo biti "najvece gradiliste na svetu", od privatizacije ce svaki gradjanin dobiti 2000 evra, otvorice se 500000 novih radnih mesta, hleb i mleko ce biti besplatni...ma ne mozemo ni da zamislimo kakve nas sve lepe stvari cekaju u novoj godini a sve zahvaljujuci nasim politicarima kakve niko u svetu nema.

Gazda Jezda od para me boli zlezda

pre 13 godina

E gradjani Srbije sada stvarno znate koliko smo mi duboko u krizi kada imamo ovakve izjave nadleznih!
Da je neko bolje vreme covek bi jednostavno rekao "Radovi ce ici nekim planiranim tokom" ili tako nesto tipa 10km u 30 dana onako cisto normalno ali kada imamo ovakve adrenalinske izjave sa mislju usmerenu na ono "JAKI SMO IDEMO BRE, BICE TO SUPER" e onda stvarno treba svi da stanemo i da se zapitamo STA SE TO DESAVA>ZBOG CEGA NAM SE TO DESAVA>KAKO DA SE OVAKVE GLUPOSTI VISE NIKADA NE PONOVE?

Koliko jos ovakvih situacija u buducnosti?
MLADOSTI SRBIJE MORAMO NESTO DA CINIMO/RADIMO.

Pitanje

pre 13 godina

Zar se i vi novinari ne osecate krajnje glupavo kada svaki Boziji dan objavljujete ovakve stvari za koje ste potpuno svesni da su obicna laz i predizborna kampanja?

A 'DI SU NAŠI NOVCI?

pre 13 godina

Molim vas nemojte da napravite taj autoput, jer onda nećete imati čime da zamazujete oči narodu za neke sledeće izbore. :)

sasa

pre 13 godina

koliko se secam 2000 su rekli da ce koridor 10 biti zavrsen do olimpijade u Atini 2004,a da kroz Grdelicku klisuru tezak teren pa odustali

Zex

pre 13 godina

Ovo je Mrkonjiceva nova strategija..'necu ja obecavati,istrosio sam sav kredibilitet..gurnucu nekog tzv. stucnjaka pred mikofon..mozda njemu poveruju..mozda njemu ovce poveruju..'
Dokle bre?!

циник

pre 13 godina

Изгледа дошао ред и на Мркија да лаже народ не због себе, већ за Тадића, да не дође зли Тома.

Ivan

pre 13 godina

"Srbiji nedostaje autoput na trasi Koridora 10 na jugu od Grabovnice kod Leskovca do Levosoja"
Srbiji naravno nedostaje mnogo autoputeva, ali sto se konkretno navedene deonice tice, nedostaje pun profil autoputa od Grabovnice do makedonske granice. Tu zivim i prolazim veoma cesto, a siguran sam i da mnogi putnici sa severa to isto veoma dobro znaju. 07. jula 2009. je deonica "autoputa od granice do Bujanovca" zvanicno otvorena uz veliku pompu i halabuku, da bi vec dan kasnije stara, desna traka ka jugu bila zatvorena i kompletno razrusena, i tako je do danas. Otada se saobracaj odvija na novoj traci, koja je zaista u jadnom stanju, kojoj nedostaje jos minimum jedan sloj asfalta, i na kojoj je celom duzinom preticanje zabranjeno zbog postavljenih cunjeva izmedju dve kolovozne trake. O horizontalnoj signalizaciji da ne govorimo. Brzina je ogranicena na 60 km/h. Ludilo od autoputa! Nadvoznjaci se pak grade na sve strane. Mora da je to finansijski "atraktivniji" deo izgradnje jednog autoputa.
A i ne razumem sta podrazumeva izraz "izvođenje radova od Bujanovca do Vranja za deonicu Srpska kuća - Donji Neradovac"!
Prstace, u svakom slucaju, ljudi od muke.

aleks

pre 13 godina

Price o koridoru su pune prasine i svaki ko progovori o koridoru iznova je dize,prestanite vise molim vas,taj koridor je trebo da bude gotov pre 20 godina tako da svaka prica stvarno nema smisla.

Bojan

pre 13 godina

Ja ne znam kako se niko ne zapita kad vidi da su ovde skoro svi komentari negativni, bilo koja da je izjava politicara u pitanju, kako niko ne napravi emisiju o ovolikom nezadovoljstvu naroda, pa ovo je strasno. Gospodo sa B92, vi se predstavljate kao ultra demokratska televizija, ajde onda da vas vidimo sad !!!!!!!!!!!!

Radoslav

pre 13 godina

@Nebojša
U pravu ste, nekada komunjare, sada biznismeni, Evropejci. Familije koje se drže "svog vremena" i biraju partije, uverenja, ciljeve i prijatelje u skladu sa time. Sve zajedno, ljigavi gadovi.

Maree

pre 13 godina

2018 Pocelo je da se radi na koridoru 10! Mrkonjic i Dinkic svecano otvaraju pocetak radova.

Izbori 2130 Dinkic i Mrkonjic ne znaju sta vise da obecavaju pa se vracaju na istu strategiju.
2130: Dinkic i Mrkonjic najavili pocetak radova na najvecem projektu na svetu, Koridoru 10!!! Srbija svetska sila!
2130: Broj umrlih od gladi spao sa 2000000 od prosle godine na 1900000, Dinkic preuzima zasluge za ovaj nedostizni, bozanski uspeh!

nbns

pre 13 godina

"Gore, na severnom kraku, Ministarstvo infrastrukture jako dobro gura deo od Novog Sada prema granici sa Mađarskom i očekujemo da se u idućoj godini radovi maksimalno ubrzaju", naglasio je član UO "Koridora 10".
ZAR NIJE MINISTAR U VIŠE NAVRATA OBEĆAO DA ĆE SEVERNI KRAK BITI GOTOV I PUŠTEN U SAOBRAĆAJ DO 2011 ?

antap

pre 13 godina

Poluautoput ne postoji. To niko nema, samo mi (inace postoji autoput i postoji put rezervisan za saobracaj motornih vozila - motoput). Mrka pocne da gradi autoput, a onda se lagano prebaci na termin poluautoput, da se Vlasi ne dosete.

Jedan od vecine nezadovoljnih

pre 13 godina

Gradjani ajmo na ulice i formirajmo preke sudove, drugacije nece moci. Dosli na vlast bez sile, ni neznaju sta je to, moraju da osete, i ovi sadasnji a i buduci da znaju sta ih ceka ako ne budu bolji od ovih. Ukrasiti bandere, pa ide Nova

BEOGRAD CARIGRAD

pre 13 godina

Треба одредити приоритетне деонице Коридора 10 и ауто-путеве државног значаја:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ - СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)Београд-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута за: а)Ужице, Вишеград, Сарајево, б) Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар, в)Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) Ниш-Лесковац-СКОПЉЕ-СОЛУН;
(5) Нови сад-СУБОТИЦА (може и полу ауто-пут, јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
Војвођански лоби је преокренуо приоритете, због својих аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије... бдј