Subota, 25.12.2010.

00:17

Matić: Kontrola javnosti za Telekom

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kaže da novac od prodaje Telekoma Srbija ne treba očekivati pre proleća.

Izvor: Beta

Matiæ: Kontrola javnosti za Telekom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođo Matić,
Vi niste moja ministarka.
Ja sam pošteno završio telekomunikacije na ETF-u i ceo život se borim za razvoj ove oblasti i boljitak firmi u kojima sam radio i dalje radim.
Ne želim da moje ministarstvo vodi pojava kao vi.
NISTE DOSTOJNI TOGA,DAJTE OSTAVKU.
Pozivam sve ljude dobre volje na bojkot ove tzv Ministarke.
PS: Više bi vam ljudi poverovali da ste rekli da Srbiji ne treba predsednik i premijer nego da Telekom nije strateški bitan za nas i našu državu.

Marko

pre 13 godina

Cisto skretanje sa teme od strane misnistarke koja kaze da je ogormna uloga medija da se vidi kuda ce ici novac od prodaje...uloga medija je da provere da li treba prodavati nesto sto drzavi donosi cist profit i od cega mogu da se prave putevi, bolnice, skole i sto ce preci u privatno vlasnistvo i time ce neko da pravi sebi jahte, solitere, a drustvu ce mozda da vrati tako sto da neki humanitarni doprinos u vidu skrivenog cinizma!

Maree

pre 13 godina

Drzava nije dobar manager rece ova krava. Pa mozda je to problem, mozda treba management da se sredi jer ipak je sve to radi naroda a vi ako to ne mozete da uradite nemojte da prodajete kao najgore ***, ne mogu sad da napisem sta hocu zbog cenzure...bem ti zakon...

dipl.ing.elektrotehnike-prosek 9,50

pre 13 godina

Vaše izjave su zaista uvreda za našu inteligenciju, gospođice Matić.Kada vas vidim zaista se kajem što nisam otišla iz ove zemlje. Sa ljudima poput vas umire i poslednja nada

ana75

pre 13 godina

Gospođo Matić, nama je trebala kontrola kada je vama kao potpunom laiku za telekomunikacije dodeljeno mesto ministra. Pa ni fakultet niste završili pre 30-e. Zato nam pametni i odlaze iz zemlje...

Sale

pre 13 godina

Moj komentar na prodaju Telekoma je sledeci:
Ocigledno da je DS puk'o na sledecim izborima. Kad JA vise ne glasam za njih ne znam ko hoce.
Drugo, sada treba videti da se organizuje alternativa njima. Nadam se da ce se kreirati neka stranka ili koalicija koja ce dati inteligenciju buducoj zajednickoj Vladi sa Tomom, koji ce da da masu.
Sto se tice ove ministarke, ne smem nista da kazem ovde jer nece objaviti komentar.

Nikola

pre 13 godina

Da kontrolisemo potrosnju? Kao sto kontrolisemo prodaju? Evo, vristimo mesecima NE PRODAJTE TELEKOM i sta se desilo? Vi ste nam saopstavate da to niste culi? Nije nego. Zlikovci. Sve sto smo od vas videli je da se zrtva proglasava zlikovcem ili neodgovornim, u svim poljima delovanja drzave

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

Ako se kunete u kontrolu javnosti u vezi sa prodajom Telekom Srbija, onda budite dosledni: dajte referendum (pod okriljem OSCE, naravno)! Pitanje prosto kao mala rakija: "Da li ste za najavljenu prodaju vecinskog paketa akcija Telekoma Srbija?"

čik!

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Donekle, ali samo donekle, mogu da razumem Dinkicevu reformu banaka, kada je pogasio srpske banke jer nakon godina hiper inflacije nisu imale kapitala da podrze investicije i razvoj nakon promena. Ali prodati telekom srbije direktnom pogodbom Deutsche telekomu ili Austria telekomu, e to ne umem da razumem. Ako je dotle doslo, bar ispostujte deo strucne javnosti i recite iskreno, moramo jer smo u krizi ili moramo zato sto je to uslov eu integracije ili diktat mmf-a, a ne pricajte mi kako je to extra potez. Pa da je telekom lose preduzece ne bi niko hteo da ga kupi, kao sto nece JAT. Svaka prica o telekomu i prodaji je suvisna. Mislim da je to kraj 'slobode' ovog naroda.

Inace, mozda je off - topic, ali da upozorim ove experte da se u agro banci opet sprema pljacka drzave i nas manjinskih akcionara banke od strane uprave sa dokapitalizacijom po nominali. Tako da, drzavo moja, ako vam je zaista stalo do novih investicija, zastitite nas postojece investitore, kao i strane koji su takodje jako ogorceni situacijom u nasoj banci.

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gdo Matic,
ukoliko niste sposobni da budete dobri menadzeri u preduzecu kao sto je Telekom pokupite krpice i momentalno bezite s vlasti.
Sto se tice strateskog interesa bojim se da vi dobro zastupate interese DT, tako da vasa bedna izjava ne cudi. Iskreno se radujem trenutku kada cu videti kakO krivicno odgovarate Vi,Dinkic i ostatak placenicke druzine.Stidite se.
Btw jeste li se lepo proveli lumpujuci 15dana u Meksiku o trosku nase ne bas bogate Srbijice.

Vaša Savest

pre 13 godina

"Ona je navela da je činjenica da država nije dobar menadžer i da su javna preduzeća "često bila sredstvo za finansiranje raznih drugih stvari" i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana."

Telekom JESTE od strateške važnosti za zemlju! Ne znam u kom veku živi DS, ali su u 21. veku telekomunikacije od strateškog značaja svugde, pa i u Srbiji. I još pominju "informatičko društvo"...

Poslednji je trenutak da vlast prestane da vređa našu inteligenciju i da na važne funkcije postavi istinske stručnjake, a ne poslušne činovničiće i marketing/menadžment karijeriste. Na osnovu kojih stručnih kvalifikacija Jasna Matić odlučuje o telekomunikacijama u Srbiji i to nasuprot mišljenju eksperata za telekomunikacije i profesora univerziteta iz te oblasti?

DS se maksimalno trudi da izgubi sledeće izbore. To je postala jedna bezlična masa od stranke. Portparoli koji ne mogu da sastave više od 3 suvisle, povezane, istinite, a gramatički i stilski ispravne rečenice dobra su slika kvaliteta i kapaciteta DS-a danas. Još gore, to je slika stanja srpskog društva koje je gluvo, slepo i mutavo i gde sve može da prođe. Važno je uzeti neke pare i plivati dalje, koga je briga za državu. Ovo društvo i dalje proživljava 40-te, 50-te i 90-te godine prošlog veka: rat ili pakt, partizani ili četnici, Rusi ili Amerikanci, miting ili kontramiting... Nismo mi ni stigli do telekomunikacija, mi prvo treba da saznamo ko smo. Kad opozicija dođe na vlast, saznaćemo da smo mi, ustvari, Rusi...

Radisa

pre 13 godina

"drzava nije dobar menadjer"
Drzava je vlasnik.Dobar menadjer se moze naci u Japanu ili Svetskoj.Platis i dovedes ga.Kad moze Djokovic da placa stranca da radi za njega,valjda moze to i Srbija.

boban

pre 13 godina

Drzava nije dobar menadjer zato sto postavlja nekvalifikovane partijske ljude.Ministarka je odlican primer.Ona je gradjevinski inzinjer.Na gradjevini ne uce o radarima,ruterima,antenama.

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

Milica

pre 13 godina

Ministarka prica o materiji za koju uopste nije kvalifikovana.Maticka je inzinjer gradjevine .Telekomunikacije se uce na ETF-u.Zar je moguce da se u celoj Srbiji nije mogao naci jedan elektro inzinjer da strucno vodi ministarstvo.

D(r)inkić & SuperHik

pre 13 godina

"Premijer Zoran Đinđić održao je danas (29.12.2002.), povodom otkupa dela Telekoma, vanrednu konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije u 12 sati.

Vlada Srbije potvrdila je da je sa Telekomom Italije postigla dogovor da otkupi svih 29 odsto njegovih akcija u Telekomu Srbije za 195 miliona evra, čime će Vlada postati vlasnik 80 odsto kapitala srpskog telekomunkacinog preduzeća.

Premijer Zoran Đinđić je istakao da je to nabolji posao koji je posle više godina napravljen u Srbiji i naveo da je u sumu koja će biti plaćena Italijanima uračunat i dug od stotinak miliona evra."

Sram vas bilo!

svasta

pre 13 godina

"i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana. "

Ako Telekom nije od strateske vaznosti ja stvarno ne znam sta je, totalno su izgubili kopas.

Mrgud

pre 13 godina

Kolundžija: ... Telekom nije od strateške važnosti za zemlju...! Reče i osta živa. Pa što ne prodate GSP i parking servis u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sigurno će državi doneti više para. Ali nije ovde problem novac, jer se ionako prodaje za mizernu cenu. Ovde je u pitanju veleiizdaja države na najvišem nivou. Nije veliki problem da li će sindikati Telekoma štrajkovati; to se naravno neće desiti jer se radi o korumpiranim sindikalnim vođama, kao što su i u svim ostalim javnim preduzećima. Nove vlasnike može očekivati u dogledno vreme nacionalizacija na državnom nivou kada se jednog dana otkriju sve kriminalne radnje oko 'privatizacija u Srbiji. Naravno, nacionalizacija kroz sudske procese.

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

Lada

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem! Sad vise nema aukcije 21. februara
nego samo otvaranje ponuda. Nije 7 nego 5 zainteresovanih. Neozbiljno, bahato, neorganizovano, zalosno i smesno.

Siki

pre 13 godina

Koliko treba da bude debeo obraz nekome da da ovako ciničnu izjavu, s obzirom da je 90% te iste javnosti, kojoj se obećava kontrola, ogorčeno tvrdoglavom rešenošću vlade da proda Telekom.

zoxbaker

pre 13 godina

...sta li ce vam onih 49%, ni dinara necete videti vise... prodajte ga 100% i uzmite 5-6 milijardi, bicete na vlasti bar jos jedan mandat!!!!

boban

pre 13 godina

Drzava nije dobar menadjer zato sto postavlja nekvalifikovane partijske ljude.Ministarka je odlican primer.Ona je gradjevinski inzinjer.Na gradjevini ne uce o radarima,ruterima,antenama.

D(r)inkić & SuperHik

pre 13 godina

"Premijer Zoran Đinđić održao je danas (29.12.2002.), povodom otkupa dela Telekoma, vanrednu konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije u 12 sati.

Vlada Srbije potvrdila je da je sa Telekomom Italije postigla dogovor da otkupi svih 29 odsto njegovih akcija u Telekomu Srbije za 195 miliona evra, čime će Vlada postati vlasnik 80 odsto kapitala srpskog telekomunkacinog preduzeća.

Premijer Zoran Đinđić je istakao da je to nabolji posao koji je posle više godina napravljen u Srbiji i naveo da je u sumu koja će biti plaćena Italijanima uračunat i dug od stotinak miliona evra."

Sram vas bilo!

Milica

pre 13 godina

Ministarka prica o materiji za koju uopste nije kvalifikovana.Maticka je inzinjer gradjevine .Telekomunikacije se uce na ETF-u.Zar je moguce da se u celoj Srbiji nije mogao naci jedan elektro inzinjer da strucno vodi ministarstvo.

Lada

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem! Sad vise nema aukcije 21. februara
nego samo otvaranje ponuda. Nije 7 nego 5 zainteresovanih. Neozbiljno, bahato, neorganizovano, zalosno i smesno.

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gdo Matic,
ukoliko niste sposobni da budete dobri menadzeri u preduzecu kao sto je Telekom pokupite krpice i momentalno bezite s vlasti.
Sto se tice strateskog interesa bojim se da vi dobro zastupate interese DT, tako da vasa bedna izjava ne cudi. Iskreno se radujem trenutku kada cu videti kakO krivicno odgovarate Vi,Dinkic i ostatak placenicke druzine.Stidite se.
Btw jeste li se lepo proveli lumpujuci 15dana u Meksiku o trosku nase ne bas bogate Srbijice.

ana75

pre 13 godina

Gospođo Matić, nama je trebala kontrola kada je vama kao potpunom laiku za telekomunikacije dodeljeno mesto ministra. Pa ni fakultet niste završili pre 30-e. Zato nam pametni i odlaze iz zemlje...

zoxbaker

pre 13 godina

...sta li ce vam onih 49%, ni dinara necete videti vise... prodajte ga 100% i uzmite 5-6 milijardi, bicete na vlasti bar jos jedan mandat!!!!

Siki

pre 13 godina

Koliko treba da bude debeo obraz nekome da da ovako ciničnu izjavu, s obzirom da je 90% te iste javnosti, kojoj se obećava kontrola, ogorčeno tvrdoglavom rešenošću vlade da proda Telekom.

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

svasta

pre 13 godina

"i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana. "

Ako Telekom nije od strateske vaznosti ja stvarno ne znam sta je, totalno su izgubili kopas.

dipl.ing.elektrotehnike-prosek 9,50

pre 13 godina

Vaše izjave su zaista uvreda za našu inteligenciju, gospođice Matić.Kada vas vidim zaista se kajem što nisam otišla iz ove zemlje. Sa ljudima poput vas umire i poslednja nada

Nikola

pre 13 godina

Da kontrolisemo potrosnju? Kao sto kontrolisemo prodaju? Evo, vristimo mesecima NE PRODAJTE TELEKOM i sta se desilo? Vi ste nam saopstavate da to niste culi? Nije nego. Zlikovci. Sve sto smo od vas videli je da se zrtva proglasava zlikovcem ili neodgovornim, u svim poljima delovanja drzave

Radisa

pre 13 godina

"drzava nije dobar menadjer"
Drzava je vlasnik.Dobar menadjer se moze naci u Japanu ili Svetskoj.Platis i dovedes ga.Kad moze Djokovic da placa stranca da radi za njega,valjda moze to i Srbija.

Mrgud

pre 13 godina

Kolundžija: ... Telekom nije od strateške važnosti za zemlju...! Reče i osta živa. Pa što ne prodate GSP i parking servis u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sigurno će državi doneti više para. Ali nije ovde problem novac, jer se ionako prodaje za mizernu cenu. Ovde je u pitanju veleiizdaja države na najvišem nivou. Nije veliki problem da li će sindikati Telekoma štrajkovati; to se naravno neće desiti jer se radi o korumpiranim sindikalnim vođama, kao što su i u svim ostalim javnim preduzećima. Nove vlasnike može očekivati u dogledno vreme nacionalizacija na državnom nivou kada se jednog dana otkriju sve kriminalne radnje oko 'privatizacija u Srbiji. Naravno, nacionalizacija kroz sudske procese.

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

Ako se kunete u kontrolu javnosti u vezi sa prodajom Telekom Srbija, onda budite dosledni: dajte referendum (pod okriljem OSCE, naravno)! Pitanje prosto kao mala rakija: "Da li ste za najavljenu prodaju vecinskog paketa akcija Telekoma Srbija?"

čik!

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođo Matić,
Vi niste moja ministarka.
Ja sam pošteno završio telekomunikacije na ETF-u i ceo život se borim za razvoj ove oblasti i boljitak firmi u kojima sam radio i dalje radim.
Ne želim da moje ministarstvo vodi pojava kao vi.
NISTE DOSTOJNI TOGA,DAJTE OSTAVKU.
Pozivam sve ljude dobre volje na bojkot ove tzv Ministarke.
PS: Više bi vam ljudi poverovali da ste rekli da Srbiji ne treba predsednik i premijer nego da Telekom nije strateški bitan za nas i našu državu.

Sale

pre 13 godina

Moj komentar na prodaju Telekoma je sledeci:
Ocigledno da je DS puk'o na sledecim izborima. Kad JA vise ne glasam za njih ne znam ko hoce.
Drugo, sada treba videti da se organizuje alternativa njima. Nadam se da ce se kreirati neka stranka ili koalicija koja ce dati inteligenciju buducoj zajednickoj Vladi sa Tomom, koji ce da da masu.
Sto se tice ove ministarke, ne smem nista da kazem ovde jer nece objaviti komentar.

Vaša Savest

pre 13 godina

"Ona je navela da je činjenica da država nije dobar menadžer i da su javna preduzeća "često bila sredstvo za finansiranje raznih drugih stvari" i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana."

Telekom JESTE od strateške važnosti za zemlju! Ne znam u kom veku živi DS, ali su u 21. veku telekomunikacije od strateškog značaja svugde, pa i u Srbiji. I još pominju "informatičko društvo"...

Poslednji je trenutak da vlast prestane da vređa našu inteligenciju i da na važne funkcije postavi istinske stručnjake, a ne poslušne činovničiće i marketing/menadžment karijeriste. Na osnovu kojih stručnih kvalifikacija Jasna Matić odlučuje o telekomunikacijama u Srbiji i to nasuprot mišljenju eksperata za telekomunikacije i profesora univerziteta iz te oblasti?

DS se maksimalno trudi da izgubi sledeće izbore. To je postala jedna bezlična masa od stranke. Portparoli koji ne mogu da sastave više od 3 suvisle, povezane, istinite, a gramatički i stilski ispravne rečenice dobra su slika kvaliteta i kapaciteta DS-a danas. Još gore, to je slika stanja srpskog društva koje je gluvo, slepo i mutavo i gde sve može da prođe. Važno je uzeti neke pare i plivati dalje, koga je briga za državu. Ovo društvo i dalje proživljava 40-te, 50-te i 90-te godine prošlog veka: rat ili pakt, partizani ili četnici, Rusi ili Amerikanci, miting ili kontramiting... Nismo mi ni stigli do telekomunikacija, mi prvo treba da saznamo ko smo. Kad opozicija dođe na vlast, saznaćemo da smo mi, ustvari, Rusi...

Maree

pre 13 godina

Drzava nije dobar manager rece ova krava. Pa mozda je to problem, mozda treba management da se sredi jer ipak je sve to radi naroda a vi ako to ne mozete da uradite nemojte da prodajete kao najgore ***, ne mogu sad da napisem sta hocu zbog cenzure...bem ti zakon...

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Donekle, ali samo donekle, mogu da razumem Dinkicevu reformu banaka, kada je pogasio srpske banke jer nakon godina hiper inflacije nisu imale kapitala da podrze investicije i razvoj nakon promena. Ali prodati telekom srbije direktnom pogodbom Deutsche telekomu ili Austria telekomu, e to ne umem da razumem. Ako je dotle doslo, bar ispostujte deo strucne javnosti i recite iskreno, moramo jer smo u krizi ili moramo zato sto je to uslov eu integracije ili diktat mmf-a, a ne pricajte mi kako je to extra potez. Pa da je telekom lose preduzece ne bi niko hteo da ga kupi, kao sto nece JAT. Svaka prica o telekomu i prodaji je suvisna. Mislim da je to kraj 'slobode' ovog naroda.

Inace, mozda je off - topic, ali da upozorim ove experte da se u agro banci opet sprema pljacka drzave i nas manjinskih akcionara banke od strane uprave sa dokapitalizacijom po nominali. Tako da, drzavo moja, ako vam je zaista stalo do novih investicija, zastitite nas postojece investitore, kao i strane koji su takodje jako ogorceni situacijom u nasoj banci.

Marko

pre 13 godina

Cisto skretanje sa teme od strane misnistarke koja kaze da je ogormna uloga medija da se vidi kuda ce ici novac od prodaje...uloga medija je da provere da li treba prodavati nesto sto drzavi donosi cist profit i od cega mogu da se prave putevi, bolnice, skole i sto ce preci u privatno vlasnistvo i time ce neko da pravi sebi jahte, solitere, a drustvu ce mozda da vrati tako sto da neki humanitarni doprinos u vidu skrivenog cinizma!

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

Milica

pre 13 godina

Ministarka prica o materiji za koju uopste nije kvalifikovana.Maticka je inzinjer gradjevine .Telekomunikacije se uce na ETF-u.Zar je moguce da se u celoj Srbiji nije mogao naci jedan elektro inzinjer da strucno vodi ministarstvo.

Tanasije, dipl. inž. telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođice ministarka,
Udostojite se bar malo kad dajete izjave za javnost. Javnost nisu ovce, pročitajte malo komentare, obratite pažnju šta je suština poruka. Videćete da je preko 99% onih koji ostavljaju komentare protiv prodaje Telekoma, jer su prepoznali da je u suprotnosti sa logikom i zakonom, i da iza svega stoje kriminogeni razlozi. Srbija nije na rasprodaji: Telekom ste procenili za više milijardi Evra niže od njegove stvarne vrednosti, nekog svetskog tajkuna (ili možda domaćeg?) želite napraviti još bogatijim, a građane Srbije bi da dodatno osiromašite.
Gospođice ministarka, građani Srbije Vas prozivaju za jedno, Vi im odgovarate drugo. Građani Vas prozivaju da je ceo postupak prodaje telekoma netransparentan i nezakonit, da nije realno procenjena vrednost Telekoma, da se još uvek ne zna da li je u prodaji infrastruktura ili nije, da se ne zna ko je i na osnovu kojih procena doneo odluku o prodaji Telekoma, da sve analize ukazuju da će građani i Domovina imati ogromnu štetu, a Vi im na sve to, ignorantski i sa omalovažavanjem, odgovorite da će građani imati kontrolu nad novcima od prodaje Telekoma. Imate li bar malo savesti i morala, kad se već ne razumete u telekomunikacije, imate li bar malo obraza?

svasta

pre 13 godina

"i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana. "

Ako Telekom nije od strateske vaznosti ja stvarno ne znam sta je, totalno su izgubili kopas.

Mrgud

pre 13 godina

Kolundžija: ... Telekom nije od strateške važnosti za zemlju...! Reče i osta živa. Pa što ne prodate GSP i parking servis u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sigurno će državi doneti više para. Ali nije ovde problem novac, jer se ionako prodaje za mizernu cenu. Ovde je u pitanju veleiizdaja države na najvišem nivou. Nije veliki problem da li će sindikati Telekoma štrajkovati; to se naravno neće desiti jer se radi o korumpiranim sindikalnim vođama, kao što su i u svim ostalim javnim preduzećima. Nove vlasnike može očekivati u dogledno vreme nacionalizacija na državnom nivou kada se jednog dana otkriju sve kriminalne radnje oko 'privatizacija u Srbiji. Naravno, nacionalizacija kroz sudske procese.

Sale

pre 13 godina

Moj komentar na prodaju Telekoma je sledeci:
Ocigledno da je DS puk'o na sledecim izborima. Kad JA vise ne glasam za njih ne znam ko hoce.
Drugo, sada treba videti da se organizuje alternativa njima. Nadam se da ce se kreirati neka stranka ili koalicija koja ce dati inteligenciju buducoj zajednickoj Vladi sa Tomom, koji ce da da masu.
Sto se tice ove ministarke, ne smem nista da kazem ovde jer nece objaviti komentar.

zoxbaker

pre 13 godina

...sta li ce vam onih 49%, ni dinara necete videti vise... prodajte ga 100% i uzmite 5-6 milijardi, bicete na vlasti bar jos jedan mandat!!!!

Siki

pre 13 godina

Koliko treba da bude debeo obraz nekome da da ovako ciničnu izjavu, s obzirom da je 90% te iste javnosti, kojoj se obećava kontrola, ogorčeno tvrdoglavom rešenošću vlade da proda Telekom.

boban

pre 13 godina

Drzava nije dobar menadjer zato sto postavlja nekvalifikovane partijske ljude.Ministarka je odlican primer.Ona je gradjevinski inzinjer.Na gradjevini ne uce o radarima,ruterima,antenama.

Radisa

pre 13 godina

"drzava nije dobar menadjer"
Drzava je vlasnik.Dobar menadjer se moze naci u Japanu ili Svetskoj.Platis i dovedes ga.Kad moze Djokovic da placa stranca da radi za njega,valjda moze to i Srbija.

Vaša Savest

pre 13 godina

"Ona je navela da je činjenica da država nije dobar menadžer i da su javna preduzeća "često bila sredstvo za finansiranje raznih drugih stvari" i da je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za zemlju, kao što je Telekom, budu privatizovana."

Telekom JESTE od strateške važnosti za zemlju! Ne znam u kom veku živi DS, ali su u 21. veku telekomunikacije od strateškog značaja svugde, pa i u Srbiji. I još pominju "informatičko društvo"...

Poslednji je trenutak da vlast prestane da vređa našu inteligenciju i da na važne funkcije postavi istinske stručnjake, a ne poslušne činovničiće i marketing/menadžment karijeriste. Na osnovu kojih stručnih kvalifikacija Jasna Matić odlučuje o telekomunikacijama u Srbiji i to nasuprot mišljenju eksperata za telekomunikacije i profesora univerziteta iz te oblasti?

DS se maksimalno trudi da izgubi sledeće izbore. To je postala jedna bezlična masa od stranke. Portparoli koji ne mogu da sastave više od 3 suvisle, povezane, istinite, a gramatički i stilski ispravne rečenice dobra su slika kvaliteta i kapaciteta DS-a danas. Još gore, to je slika stanja srpskog društva koje je gluvo, slepo i mutavo i gde sve može da prođe. Važno je uzeti neke pare i plivati dalje, koga je briga za državu. Ovo društvo i dalje proživljava 40-te, 50-te i 90-te godine prošlog veka: rat ili pakt, partizani ili četnici, Rusi ili Amerikanci, miting ili kontramiting... Nismo mi ni stigli do telekomunikacija, mi prvo treba da saznamo ko smo. Kad opozicija dođe na vlast, saznaćemo da smo mi, ustvari, Rusi...

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Donekle, ali samo donekle, mogu da razumem Dinkicevu reformu banaka, kada je pogasio srpske banke jer nakon godina hiper inflacije nisu imale kapitala da podrze investicije i razvoj nakon promena. Ali prodati telekom srbije direktnom pogodbom Deutsche telekomu ili Austria telekomu, e to ne umem da razumem. Ako je dotle doslo, bar ispostujte deo strucne javnosti i recite iskreno, moramo jer smo u krizi ili moramo zato sto je to uslov eu integracije ili diktat mmf-a, a ne pricajte mi kako je to extra potez. Pa da je telekom lose preduzece ne bi niko hteo da ga kupi, kao sto nece JAT. Svaka prica o telekomu i prodaji je suvisna. Mislim da je to kraj 'slobode' ovog naroda.

Inace, mozda je off - topic, ali da upozorim ove experte da se u agro banci opet sprema pljacka drzave i nas manjinskih akcionara banke od strane uprave sa dokapitalizacijom po nominali. Tako da, drzavo moja, ako vam je zaista stalo do novih investicija, zastitite nas postojece investitore, kao i strane koji su takodje jako ogorceni situacijom u nasoj banci.

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gdo Matic,
ukoliko niste sposobni da budete dobri menadzeri u preduzecu kao sto je Telekom pokupite krpice i momentalno bezite s vlasti.
Sto se tice strateskog interesa bojim se da vi dobro zastupate interese DT, tako da vasa bedna izjava ne cudi. Iskreno se radujem trenutku kada cu videti kakO krivicno odgovarate Vi,Dinkic i ostatak placenicke druzine.Stidite se.
Btw jeste li se lepo proveli lumpujuci 15dana u Meksiku o trosku nase ne bas bogate Srbijice.

Nikola

pre 13 godina

Da kontrolisemo potrosnju? Kao sto kontrolisemo prodaju? Evo, vristimo mesecima NE PRODAJTE TELEKOM i sta se desilo? Vi ste nam saopstavate da to niste culi? Nije nego. Zlikovci. Sve sto smo od vas videli je da se zrtva proglasava zlikovcem ili neodgovornim, u svim poljima delovanja drzave

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

Ako se kunete u kontrolu javnosti u vezi sa prodajom Telekom Srbija, onda budite dosledni: dajte referendum (pod okriljem OSCE, naravno)! Pitanje prosto kao mala rakija: "Da li ste za najavljenu prodaju vecinskog paketa akcija Telekoma Srbija?"

čik!

ana75

pre 13 godina

Gospođo Matić, nama je trebala kontrola kada je vama kao potpunom laiku za telekomunikacije dodeljeno mesto ministra. Pa ni fakultet niste završili pre 30-e. Zato nam pametni i odlaze iz zemlje...

dipl.ing.elektrotehnike-prosek 9,50

pre 13 godina

Vaše izjave su zaista uvreda za našu inteligenciju, gospođice Matić.Kada vas vidim zaista se kajem što nisam otišla iz ove zemlje. Sa ljudima poput vas umire i poslednja nada

Lada

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem! Sad vise nema aukcije 21. februara
nego samo otvaranje ponuda. Nije 7 nego 5 zainteresovanih. Neozbiljno, bahato, neorganizovano, zalosno i smesno.

D(r)inkić & SuperHik

pre 13 godina

"Premijer Zoran Đinđić održao je danas (29.12.2002.), povodom otkupa dela Telekoma, vanrednu konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije u 12 sati.

Vlada Srbije potvrdila je da je sa Telekomom Italije postigla dogovor da otkupi svih 29 odsto njegovih akcija u Telekomu Srbije za 195 miliona evra, čime će Vlada postati vlasnik 80 odsto kapitala srpskog telekomunkacinog preduzeća.

Premijer Zoran Đinđić je istakao da je to nabolji posao koji je posle više godina napravljen u Srbiji i naveo da je u sumu koja će biti plaćena Italijanima uračunat i dug od stotinak miliona evra."

Sram vas bilo!

Maree

pre 13 godina

Drzava nije dobar manager rece ova krava. Pa mozda je to problem, mozda treba management da se sredi jer ipak je sve to radi naroda a vi ako to ne mozete da uradite nemojte da prodajete kao najgore ***, ne mogu sad da napisem sta hocu zbog cenzure...bem ti zakon...

Marko

pre 13 godina

Cisto skretanje sa teme od strane misnistarke koja kaze da je ogormna uloga medija da se vidi kuda ce ici novac od prodaje...uloga medija je da provere da li treba prodavati nesto sto drzavi donosi cist profit i od cega mogu da se prave putevi, bolnice, skole i sto ce preci u privatno vlasnistvo i time ce neko da pravi sebi jahte, solitere, a drustvu ce mozda da vrati tako sto da neki humanitarni doprinos u vidu skrivenog cinizma!

Dipl.ing.telekomunikacija

pre 13 godina

Gospođo Matić,
Vi niste moja ministarka.
Ja sam pošteno završio telekomunikacije na ETF-u i ceo život se borim za razvoj ove oblasti i boljitak firmi u kojima sam radio i dalje radim.
Ne želim da moje ministarstvo vodi pojava kao vi.
NISTE DOSTOJNI TOGA,DAJTE OSTAVKU.
Pozivam sve ljude dobre volje na bojkot ove tzv Ministarke.
PS: Više bi vam ljudi poverovali da ste rekli da Srbiji ne treba predsednik i premijer nego da Telekom nije strateški bitan za nas i našu državu.