Petak, 24.12.2010.

11:38

Cvetković: Posao za 400.000 ljudi

Koncept razvoja Srbije do 2020. predviđa rast zaposlenosti, BDP-a, izvoza i investicija, a treba da bude osnova dugoročne strategije razvoja zemlje.

Izvor: Beta

Cvetkoviæ: Posao za 400.000 ljudi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

JELENA

pre 13 godina

Kome ova vlada prica...svi (nekoliko ministara) su punim ustima pricali o zaposljavanju na hiljade i hiljade ljudi..Nista od toga. Govore o "Perspektivnom planu do 2020-e godine.." - pa nr mogu isplanirati nasu ekonomiju 6 meseci unapred...Kakvi su to "strucnjaci"..to su sarlatani, koji nam mogu soliti mozak sa bilo kakvim statistickim pokazateljima, jer NIKO NIJE U SITUACIJI I MOGUCNOSTI da DOKAZE SUPROTNO !! Svaka izgovorena rec su im fraze koje slusama iz godine u godinu, od vlade do vlade, kako ih samo nije sramota svoje nesposobnosti i svojih lazi..Jeste, oni sve sto govore, moraju tako da kazu, jer ih NIKO, NIKO ne poziva na odgovornost, jednom recju, rade po inerciji i pune SVOJE DZEPOVE ko kako moze, dok sede u foteljama...ali, DOKLE CE VEC TO DA TRAJE? Nazalost, svi mi koji komentarisemo i na taj nacin damo sebi oduska, ostajemo nemocni u zivimo najbedniji nam dodeljeni zivot u "regionu " (inace, uvek smo u svemu "naj" u regionu..)

Miloš

pre 13 godina

Prema broju komentara i preporuka ovo je za krivičnu prijavu.Tužilaštvo je na potezu jer obmanjuje sve u Srbiji i dalje,a najtužnije i samoga sebe.

Nermin Drazanin

pre 13 godina

Drago mi je da se vi Srbi konacno i necemu slozite.Ova vlada mi izgleda kao da je formirana da funkcionise sto duze i unistava Srbiju sTo vise...
Bojim se da su izbori daleko a da ce se do tada desiti jos puno ovakvih lazi koje ce nas naterati da im i dalje poklonimo ''poverenje''.
Oni sebe vec vide na vlasti i 2020. Stvarno zalosno!!!

Зоран

pre 13 godina

Поптуно сам убеђен да ћете запослити 400.000 за 10 година. Само ме још инетерсује којом динамиком ће то ићи?

Laja

pre 13 godina

Procitao Sam samo naslov I odmah Sam se spustio da vidim komentate. Naj merodavnije. Sta da citam ovoliki tekst pa nisam lud kad zdravi razumi pisu bolje nego izjave bolesnih vodja koji misle da ce se njhova imena naci u knjigama osnovnih skoli 2050-neke.

kako je nije za pricu

pre 13 godina

Ajmo narode malo optimizma. Tek je sad na snagu stupio SSP sporazum, evo sad ce vlada krenuti pregovore sa kosovarima unapredit cemo i graditi dobre odnose i sledecih godina bice mnogo vise investicija. Jer realno gledano ko bi ulozio novac u nestabilnu zemlju sa problemom kosova.Apsolutna podrska za vladu i predsenika Tadica, bilo je i ove god investicija, sledeca ce biti jos malo bolja sa kooperantima i sl. ali 2012 i 13 bice boom samo uz to bi dodao da vlada treba da nastavi da razvija nezavisne organe uzme kandidaturu olaksa posao realnoj privredi sa nametima i giljotinom propisa i naravno bezuslovna borba protiv korupcije. Mislim da cemo u 2013 duplirati izvoz.

Bg

pre 13 godina

Pa ovo je idealna bajka da detetu procitas pred spavanje,i tako bila jedna zemlja koja ce mozda dragi sine da bude bolja kad ti svom detetu budes citao bajku,al nadam se bracu Grim ili sl.Plan nase ekonomije je genijalan,prodacemo sve da nakrpimo rupe u budzetu,a sto pola Srbije ne placa porez,komunalije to nema veze ma placali smo za kosovo 50godina i opet cemo,sto nema razvoja preduzeca,ulaganja i to nema veze.Pa mi imamo nase budzete od izbora do izbora.Sto planirati nesto za razvoj,ma prehrana je bolja.Mirko Majstore.

Pancevac

pre 13 godina

400.000...
u roku od 10 god. (do 2020.)
40.000 godisnje.
Pocev od 1. januara 2011.
3333 novo zaposlenih mesecno.

Ako se ne zaposle u januaru,3333 novih,znaci laze.
A to znaci,ako se ne ispuni u januaru,obecanje,
da mora datio ostavku,zar ne?
Premijer ne sme lagati.

Cist racun,duga ljubav.

Cekacemo do 1. februara...

Ako cekam 10 god., 6. oktobar,
nije mi tesko i do februara.

Vreme je da nezaposleni nesto urade. Ili da cekaju premijera do 2020.??

Srbijo,glupa si ko noc...

Зоран

pre 13 godina

"Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.
(CTEBAH, 24. decembar 2010 17:43)

Ееееехххххх, северни суседе, где ме нађе....

Robert

pre 13 godina

Evo ga ! Jos jedan lazov! Ha ha ha ! Hi hi hi ! I on pojeo gljivu ludaru :-) Ceka se i Mladja , ajde Mladjo slazi nas i ti nesta :-)

Igorko

pre 13 godina

Aritmetickom i geomterijskom progresijom raste broj godina od kada ova ista vlast obecava pocetak boljeg zivota. Pa nismo mi bas toliki kreteni. Ako vi ne shvatate, ja cu da Vam kazem... Ugasili ste ga, pakujte se... http://www.youtube.com/watch?v=fqURiDU1-5Y

Pazi,pazi...

pre 13 godina

Cekaj,cekaj,samo da pribelezim ovo negde,pa kad vreme dodje,da uporedim rezultate...o mom proracunu,ja mozda do tada i izgubim posao,pa mi se mozda ukaze neka prilika,taman..

Tine

pre 13 godina

Božee, naši političari su shvatili, da naš čovek ne pamti dogadjaje, obećanja duže od nedelju dana, a ne za 10 godina.
Za 10 godina, ova sad garnitura političara će biti ili van Srbije, ili u proivatnom biznisu.
Dakle, interesovaće ih šta su rekli, obećali, isto kao sneg koji je pao na Madagaskaru.

seljak

pre 13 godina

I onda je u sobu ušao deda Mićun,uzeo kofu vode i zalio naš fikus koji je svojim brzim rastom i oporavkom probudio iz sanka čika Cveleta.

Tihi

pre 13 godina

Sada si se izofiro,znaci posle telekoma prodajete reke pa potoke itd.A mi u bunaru,za vreme zloboleona udarali smo u sherpe,oni shto su mlatili po bojlerima ispadoshe vizionari a?

Deki

pre 13 godina

Vaaauuu... znaci 2020.god ce nam biti extra. Jao jedva cekam,jao svaka vam cast! Sad cemo kolektivno u hibernaciju i probudimo se 2020.god.

Basna

pre 13 godina

Ja cu postati dusevni bolesnik sa ovakvim izjavama,zivota mi.
Verujem da im je to i cilj, da dusevno obolimo i da nas one sposobe za rad.
Jdva cekam izbore, a predsednika molim da objavi datum, jer su politicke kampanje odavno pocele

nama treba neko ko bravar

pre 13 godina

Ima li ko da daje vise... prvi put.. drugi put... treci put prodato za cvetkovica i bratiju nagrada novi mandat.

ниједан од понуђених одговора

pre 13 godina

Прочитао сам нацрт стратегије. Лепе жеље. Изградићемо коридор 10 до 2012, онда део аутопута до Јужног Јадрана до 2016, до 2020 биће готов коридор 11. Од не знам које године улагаће се у железнице како би возови ишли брзином 160 км/х (у Европи ће тада иће 500 км/х, највероватније). Смањиће криминал, корупцију, створиће независно судство, деполитизоваће јавна предузећа. То све тамо пише, само ми није јасно што то до сада нису урадили, када су на власти већ 10 година. Такође није ми јасно како ће напаравити толики новац, телеком оде за ситне паре и дугове које треба платити.
Ало бре, па нису сви овде сисали весла.
Имам своју опцију за следеће изборе, а то није ни СНС, ни ЛДП, ни СРС, ни ДС, ни ЛСВ, ни СДПС, ни УРС, ни СПС, ни ДСС, то је једноставно одговор на данас за боље сутра, то је Ниједан од понуђених одговора (НОПО). Готови сте сви.

svetlanast

pre 13 godina

juce je objavljen tekst vladimira gligorova o konceptu "srbija 2020", gde u poslednjoj recenici kratke analize kaze:"dakle, ovim se konceptom razvoja ne preuzimaju konkretne obaveze i odgovornost, jer se zapravo i ne zna koje bi to konkreretne obaveze i odgovornost bile".selo gori a baba se ceslja, ili trla baba lan da joj prodje dan. ili, zabava za narod, to je "srbija 2020".

Gologuyi

pre 13 godina

Ha, ha, ha... baš me nasmeja, Cvetkoviću. Pa ko će preživeti do 2020. Ko danas ima 25 imaće 35 tada. Hoće li da čeka 10 godina da svi u DS-u dobro nafatirate pa da radi za vas.
Glasam za LDP od danas.

Milos

pre 13 godina

Pokojni Mirko Marjanovic je imao Spomenku Jovic i Milorada Komrakova, a ovaj nesrecni covek mora da laze narod sam. Samo neka se oni medjusobno nazivaju ekspertima i maherima a ko su i kakva su ....., mi to najbolje znamo.

Milos

pre 13 godina

U Srbiji ima 1.600.000 zaposlenih. Znaci od tog broja ce u narednih 10 godina 400.000 da ode u penziju. Dakle to je 400.000 novih radnih mesta ;)

CTEBAH

pre 13 godina

Ovde gde ja zivim (Toronto, Kanada) i odakle cu se vratiti (a to je nikad) u Srbiju kada oni sprovedu ovaj plan kazu:"Neznam sta su pusili ali bih voleo i ja da to probam".
Takodje cu ih tuziti za plagijat jer su sve prepisali od mog sina starog 11 godina. On je imao projekat sa slicnom temom i vidim da izgleda to sto je on zamislio moze i da se primeni negde.

SRAM VAS BILO, OD OVOG TRENUTKA CU ZELETI DA IZGUBITE SLEDECE IZBORE. Nema vise ono da oko vi izgubite doci ce Toma Grobar i slicne price. Neinteresuje me ko ce doci jer ce i Tomini **** jednako kao i Borisovo. Meni je jedan Milosevic dosta u zivotu. Tolike sam nade polagao u Srbiju i DS posle 5. Oktobra. Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.

zoran

pre 13 godina

Deda mraz je izgubio kompas. Prosek plata je u poslednje 3 godine najvise pao u Srbiji, gledajuci celu Evropu, preko 35 posto. Miloseviceva ekipa je za vas Nobelov komitet. Poklonite Telekom, pa cemo mi vas da poklonimo neprijatelju...

MUKNAVI

pre 13 godina

Tacno toliko,400.000,(moze i manje)sloznih, nas treba da prionemo na posao i zapecatimo sudbninu ovim varalicama koji nam sede na ledjima,rasprodaju drzavu,obecavaju brda i doline i goste se onim sto su generacije stvarale.

Nikola

pre 13 godina

Nemoj da nas lozis Cvetkovicu!
Pa ti ne mozes da das predlog budzeta u zakonskom roku, a ne da nadjes posao za tolike ljude. Zasto se ponasate kao da smo sisali vesla ceo zivot?? Stvarno treba da zaposlimo nekog stranca da nam vodi zemlju, naravno za platu. I to ogromnu, jedno 100.000E mesecno. I sa tolikom platom bi nas kostao jeftinije od vas . Mogu da zamislim sta cete da pricate 2011. pred izbore. Sve vas treba poslati na njivu, malo da rmbacite, da malo privredjujete, umesto sto nas lazete i kradete ceo zivot.
Opameti se Srbijo!

partibrejker

pre 13 godina

Kako već rekoh - sjajno.
Ja neću imati još ni 60, a moje dete će imati ihaj preko 30, i biti odavno u inostranstvu...
Te vaše 2020-te.

Srdjan

pre 13 godina

"Premijer je ukazao da je dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti. "

Tako ste nas i doveli do ovde.

bole

pre 13 godina

evo ovako cemo: Ako tvrdite da cete za 10 godina da zaposlite 400.000 onda proporcionalno tome za godinu dana mozete/morate u proseku bar 10% ili 40.000 ljudi. Po toj proporciji u sledecoj godini (godinu dana do izbora, ako pozivite na vlasti nekim cudom jos toliko) pa ako zaposlite 40.000 ljudi (a da to ne bude u drzavnoj administraciji ili u nekim novim Agencijama za drndanje vunice ili igranje tetrisa) mozda Vam neko i poveruje... Its up to you Mr.Cvetko! P.S. Jel su to onih 400.000 koje ste obecali i u prosloj kampanji, pa ste po principu "refinansirajuceg kredita" samo promenili i produzili datum "otplate" prethodnog obecanja?

reptil

pre 13 godina

gospodine premijeru,ti pricas da ce se do 2020-e godine zaposliti 400000 ljudi,a vec koliko danas 800 radnika zastave ostaje bez posla.da li si ti normalan?

Statisticar

pre 13 godina

Mislim gospodine Cvetkovicu da bi bilo najbolje da podnesete ostavku, da uzmete vasu gitaru i pojacalo, povezete se sa svojim kolegama muzicarima cim izadju sa "Farme" i krenete da zajedno svirate po svadbama i vasarima. Zasluzili smo i mi Da nam jednom svane. Previse je bilo mraka za vasega mandata a i vreme je da svako radi posao koji najbolje ume, ukljucujuci i vas.

Milenko

pre 13 godina

U zemlju sa stopom nezaposlenosti od 40%, 400000 radnih mesta u sledecih 10 godina i nije neki uspeh. I da bude tako, sto je apsolutno nemoguce, moje pitanje je gde im je bre obrazovana, strucna radna snaga za poslove XI veka? A o BDP-u od 8000 necu da pricam zato sto je to uvreda za svakog pismenog coveka. Pricajte vi iste bajke, pa se vidimo na ulici...

Ja

pre 13 godina

Moj koncept do 2020 je sledeci:

Da kupim trosoban stan i jednu vikendicu na Zlatiboru, nov Mercedes CL 500 i da obidjem pola sveta.
Sta mislite, ko ima vece sanse da uspe u svom planu, premijer ili ja?

Aleksandar

pre 13 godina

Vidite kako on to misli: Prodamo Vladu Srbije Tachiju ,Tachi ih secira mi nagradimo tachija za uspesno obavljen posao jer je spasao Srbiju od luzera.Samim tim postoji mogucnost da nam svane!

maki

pre 13 godina

za ovih 11g od 2000g do sada kostunica i tadic su unistili srbiju,svima je poznato sta su obecavali da sad ne pisem o tome,i kako su nas prevarili,poljoprivreda je demolirana nema mleka a mozda cemo i meso uvoziti pored tako plodne zemlje sto imamo,znate sat bi dala npr.svajcarska za ovakvu zemlju?bogatstvo,ali eto mi imamo vec vise od 20g EXPERTE koji neznaju i nece to da iskoriste zato sto "malo" kraduckaju kako koja god vlast dodje sledi deranje,jake firme su ocerupane do koze 90-tih god(ovi sada se ne trude da te firme vrate u zivot), zaposlenost non-stop u padu afera do afere,tajkuni koji su se obogatili 90-tih sada drze u saci ove "politicare"deluju zajedno kao savrsen orkestar.
ovo sto je rekao cvetkovic nema sanse da se desi sarena laza pred izbornu godinu kao i do sada lazna obecanja,pokazali su se svi koliko su sposobni za ovih 11g i kostunica i tadic KATASTROFALNI rezultati njihovog delovanja mogu se videti nasvakom koraku i kako zivimo sada,ali eto imamo sada jedinu "nadu"modernog evropejca tomu KAMELEONA nikolica kojem je BEKO prijatelj mozda nas on spase iz zivog blata :-)))))zacarani krug iz kojeg nema izlaza neka nam bog pomogne

vojkan

pre 13 godina

Kako verovati čoveku koji nepoštuje ni ono što je potpisao. Ovo bre treba sve najuriti pa dovesti čoveka iz Švedske ili Norveške za predsednika Vlade i to debelo platiti , tvrdim da bi za 5 godina ova zemlja na jedno oko progledala. I još nešto siguran sam da bi i tako dobro plaćen bio jeftini od ovog sada .

lud zbunje

pre 13 godina

Pa ako niste stvorili nova radna mesta za ovih 10 godina, ne verujem da ćete to učiniti ni za narednih 10. Jeli to ovde neko lud, ili je ovo zaje....?? Mirko, reci da ne veruješ u ovo što pričaš, jer sudeći po tvom izrazu lica i nisi baš neki preterani optimista - nekako si mi neveseo.

sivan

pre 13 godina

Oooooo macane, pa gde si bre do sad bio genije. Moram da te pitam da ne bude zabune, da li planirate prvo da otpustite 400k ljudi pa onda ponovo da ih zaposlite ili ce na postojeci broj zaposlenih + 400k novih radnih mesta.

Ognjen

pre 13 godina

Hiljade i hiljade neceg, procenti i procenti u plusu neceg drugog, planovi, strategije, vizije, teorije... A ja pola jutra racunam kako od 300 E platiti racune i preziveti praznike. Sjasite bre, i vi i vase jeftine (ne lipsi magarce) strategije

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali da se u zelji da budes vlast zigubi samopostvovanje to nikako ne razumem. Seli psiholozi i drugi levaci i napravili neki spisak zelje,koji neodoljivo podseca na spisak zelja Radio Sapca isad neko ko je celog zivota radio ozbiljne stvai poput ekonomije brani taj program,predstavlajuci ga. Vise samopostovanja gospodine CVetkovicu

Zhile

pre 13 godina

"dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti"....pa ko je razvio ovaj nakaradni model gospodine Premijeru u poslednjih 10 godina...ko je prodavao firme na sumnjiv nacin, pa onda ponistavao te privatizacije... sad ti isti ljudi koji su nas doveli do situacije u kojoj se nalazimo kazu Imamo novo sjajno resenje... mogu samo da dodam lep vam je taj plan, ali ko ce da ga sprovede od vase armije nesposobne administracije je veliko pitanje!??!

Nik

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovicu, procitajte Vas plan koji ste javno predocili javnosti kada ste postajali premijer 2008 godine. Sta ste od toga uradili, da bi Vam neko verovao u koncept u narednih 10 godina. Sigurno je da ce i najmanja Kriza omesti Vas nerealni plan do 2020 godine, pa cemo novi bolji praviti za 2030. godinu.

Nemanja

pre 13 godina

Ja nisam cuo vecih gluposti. Pa sta da rade oni koji nemaju posla do 2020? Reći ću vam šta! Da odu iz ove zemlje što dalje mogu, jer je to jedino dobro rešenje. Ako za sve ove godine koje ste na vlasti niste uspeli da obezbedite nova radna mesta, čak šta više, koliko je samo ljudi izgubilo posao u zadnjih par godina, treba da se stidite!!!

Ja

pre 13 godina

Moj koncept do 2020 je sledeci:

Da kupim trosoban stan i jednu vikendicu na Zlatiboru, nov Mercedes CL 500 i da obidjem pola sveta.
Sta mislite, ko ima vece sanse da uspe u svom planu, premijer ili ja?

Ognjen

pre 13 godina

Hiljade i hiljade neceg, procenti i procenti u plusu neceg drugog, planovi, strategije, vizije, teorije... A ja pola jutra racunam kako od 300 E platiti racune i preziveti praznike. Sjasite bre, i vi i vase jeftine (ne lipsi magarce) strategije

lud zbunje

pre 13 godina

Pa ako niste stvorili nova radna mesta za ovih 10 godina, ne verujem da ćete to učiniti ni za narednih 10. Jeli to ovde neko lud, ili je ovo zaje....?? Mirko, reci da ne veruješ u ovo što pričaš, jer sudeći po tvom izrazu lica i nisi baš neki preterani optimista - nekako si mi neveseo.

CTEBAH

pre 13 godina

Ovde gde ja zivim (Toronto, Kanada) i odakle cu se vratiti (a to je nikad) u Srbiju kada oni sprovedu ovaj plan kazu:"Neznam sta su pusili ali bih voleo i ja da to probam".
Takodje cu ih tuziti za plagijat jer su sve prepisali od mog sina starog 11 godina. On je imao projekat sa slicnom temom i vidim da izgleda to sto je on zamislio moze i da se primeni negde.

SRAM VAS BILO, OD OVOG TRENUTKA CU ZELETI DA IZGUBITE SLEDECE IZBORE. Nema vise ono da oko vi izgubite doci ce Toma Grobar i slicne price. Neinteresuje me ko ce doci jer ce i Tomini **** jednako kao i Borisovo. Meni je jedan Milosevic dosta u zivotu. Tolike sam nade polagao u Srbiju i DS posle 5. Oktobra. Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.

Zhile

pre 13 godina

"dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti"....pa ko je razvio ovaj nakaradni model gospodine Premijeru u poslednjih 10 godina...ko je prodavao firme na sumnjiv nacin, pa onda ponistavao te privatizacije... sad ti isti ljudi koji su nas doveli do situacije u kojoj se nalazimo kazu Imamo novo sjajno resenje... mogu samo da dodam lep vam je taj plan, ali ko ce da ga sprovede od vase armije nesposobne administracije je veliko pitanje!??!

sivan

pre 13 godina

Oooooo macane, pa gde si bre do sad bio genije. Moram da te pitam da ne bude zabune, da li planirate prvo da otpustite 400k ljudi pa onda ponovo da ih zaposlite ili ce na postojeci broj zaposlenih + 400k novih radnih mesta.

Milenko

pre 13 godina

U zemlju sa stopom nezaposlenosti od 40%, 400000 radnih mesta u sledecih 10 godina i nije neki uspeh. I da bude tako, sto je apsolutno nemoguce, moje pitanje je gde im je bre obrazovana, strucna radna snaga za poslove XI veka? A o BDP-u od 8000 necu da pricam zato sto je to uvreda za svakog pismenog coveka. Pricajte vi iste bajke, pa se vidimo na ulici...

Statisticar

pre 13 godina

Mislim gospodine Cvetkovicu da bi bilo najbolje da podnesete ostavku, da uzmete vasu gitaru i pojacalo, povezete se sa svojim kolegama muzicarima cim izadju sa "Farme" i krenete da zajedno svirate po svadbama i vasarima. Zasluzili smo i mi Da nam jednom svane. Previse je bilo mraka za vasega mandata a i vreme je da svako radi posao koji najbolje ume, ukljucujuci i vas.

zoran

pre 13 godina

Deda mraz je izgubio kompas. Prosek plata je u poslednje 3 godine najvise pao u Srbiji, gledajuci celu Evropu, preko 35 posto. Miloseviceva ekipa je za vas Nobelov komitet. Poklonite Telekom, pa cemo mi vas da poklonimo neprijatelju...

Milos

pre 13 godina

Pokojni Mirko Marjanovic je imao Spomenku Jovic i Milorada Komrakova, a ovaj nesrecni covek mora da laze narod sam. Samo neka se oni medjusobno nazivaju ekspertima i maherima a ko su i kakva su ....., mi to najbolje znamo.

Milos

pre 13 godina

U Srbiji ima 1.600.000 zaposlenih. Znaci od tog broja ce u narednih 10 godina 400.000 da ode u penziju. Dakle to je 400.000 novih radnih mesta ;)

reptil

pre 13 godina

gospodine premijeru,ti pricas da ce se do 2020-e godine zaposliti 400000 ljudi,a vec koliko danas 800 radnika zastave ostaje bez posla.da li si ti normalan?

Nik

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovicu, procitajte Vas plan koji ste javno predocili javnosti kada ste postajali premijer 2008 godine. Sta ste od toga uradili, da bi Vam neko verovao u koncept u narednih 10 godina. Sigurno je da ce i najmanja Kriza omesti Vas nerealni plan do 2020 godine, pa cemo novi bolji praviti za 2030. godinu.

nama treba neko ko bravar

pre 13 godina

Ima li ko da daje vise... prvi put.. drugi put... treci put prodato za cvetkovica i bratiju nagrada novi mandat.

vojkan

pre 13 godina

Kako verovati čoveku koji nepoštuje ni ono što je potpisao. Ovo bre treba sve najuriti pa dovesti čoveka iz Švedske ili Norveške za predsednika Vlade i to debelo platiti , tvrdim da bi za 5 godina ova zemlja na jedno oko progledala. I još nešto siguran sam da bi i tako dobro plaćen bio jeftini od ovog sada .

MUKNAVI

pre 13 godina

Tacno toliko,400.000,(moze i manje)sloznih, nas treba da prionemo na posao i zapecatimo sudbninu ovim varalicama koji nam sede na ledjima,rasprodaju drzavu,obecavaju brda i doline i goste se onim sto su generacije stvarale.

maki

pre 13 godina

za ovih 11g od 2000g do sada kostunica i tadic su unistili srbiju,svima je poznato sta su obecavali da sad ne pisem o tome,i kako su nas prevarili,poljoprivreda je demolirana nema mleka a mozda cemo i meso uvoziti pored tako plodne zemlje sto imamo,znate sat bi dala npr.svajcarska za ovakvu zemlju?bogatstvo,ali eto mi imamo vec vise od 20g EXPERTE koji neznaju i nece to da iskoriste zato sto "malo" kraduckaju kako koja god vlast dodje sledi deranje,jake firme su ocerupane do koze 90-tih god(ovi sada se ne trude da te firme vrate u zivot), zaposlenost non-stop u padu afera do afere,tajkuni koji su se obogatili 90-tih sada drze u saci ove "politicare"deluju zajedno kao savrsen orkestar.
ovo sto je rekao cvetkovic nema sanse da se desi sarena laza pred izbornu godinu kao i do sada lazna obecanja,pokazali su se svi koliko su sposobni za ovih 11g i kostunica i tadic KATASTROFALNI rezultati njihovog delovanja mogu se videti nasvakom koraku i kako zivimo sada,ali eto imamo sada jedinu "nadu"modernog evropejca tomu KAMELEONA nikolica kojem je BEKO prijatelj mozda nas on spase iz zivog blata :-)))))zacarani krug iz kojeg nema izlaza neka nam bog pomogne

Nikola

pre 13 godina

Nemoj da nas lozis Cvetkovicu!
Pa ti ne mozes da das predlog budzeta u zakonskom roku, a ne da nadjes posao za tolike ljude. Zasto se ponasate kao da smo sisali vesla ceo zivot?? Stvarno treba da zaposlimo nekog stranca da nam vodi zemlju, naravno za platu. I to ogromnu, jedno 100.000E mesecno. I sa tolikom platom bi nas kostao jeftinije od vas . Mogu da zamislim sta cete da pricate 2011. pred izbore. Sve vas treba poslati na njivu, malo da rmbacite, da malo privredjujete, umesto sto nas lazete i kradete ceo zivot.
Opameti se Srbijo!

Nemanja

pre 13 godina

Ja nisam cuo vecih gluposti. Pa sta da rade oni koji nemaju posla do 2020? Reći ću vam šta! Da odu iz ove zemlje što dalje mogu, jer je to jedino dobro rešenje. Ako za sve ove godine koje ste na vlasti niste uspeli da obezbedite nova radna mesta, čak šta više, koliko je samo ljudi izgubilo posao u zadnjih par godina, treba da se stidite!!!

ниједан од понуђених одговора

pre 13 godina

Прочитао сам нацрт стратегије. Лепе жеље. Изградићемо коридор 10 до 2012, онда део аутопута до Јужног Јадрана до 2016, до 2020 биће готов коридор 11. Од не знам које године улагаће се у железнице како би возови ишли брзином 160 км/х (у Европи ће тада иће 500 км/х, највероватније). Смањиће криминал, корупцију, створиће независно судство, деполитизоваће јавна предузећа. То све тамо пише, само ми није јасно што то до сада нису урадили, када су на власти већ 10 година. Такође није ми јасно како ће напаравити толики новац, телеком оде за ситне паре и дугове које треба платити.
Ало бре, па нису сви овде сисали весла.
Имам своју опцију за следеће изборе, а то није ни СНС, ни ЛДП, ни СРС, ни ДС, ни ЛСВ, ни СДПС, ни УРС, ни СПС, ни ДСС, то је једноставно одговор на данас за боље сутра, то је Ниједан од понуђених одговора (НОПО). Готови сте сви.

Srdjan

pre 13 godina

"Premijer je ukazao da je dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti. "

Tako ste nas i doveli do ovde.

Aleksandar

pre 13 godina

Vidite kako on to misli: Prodamo Vladu Srbije Tachiju ,Tachi ih secira mi nagradimo tachija za uspesno obavljen posao jer je spasao Srbiju od luzera.Samim tim postoji mogucnost da nam svane!

bole

pre 13 godina

evo ovako cemo: Ako tvrdite da cete za 10 godina da zaposlite 400.000 onda proporcionalno tome za godinu dana mozete/morate u proseku bar 10% ili 40.000 ljudi. Po toj proporciji u sledecoj godini (godinu dana do izbora, ako pozivite na vlasti nekim cudom jos toliko) pa ako zaposlite 40.000 ljudi (a da to ne bude u drzavnoj administraciji ili u nekim novim Agencijama za drndanje vunice ili igranje tetrisa) mozda Vam neko i poveruje... Its up to you Mr.Cvetko! P.S. Jel su to onih 400.000 koje ste obecali i u prosloj kampanji, pa ste po principu "refinansirajuceg kredita" samo promenili i produzili datum "otplate" prethodnog obecanja?

partibrejker

pre 13 godina

Kako već rekoh - sjajno.
Ja neću imati još ni 60, a moje dete će imati ihaj preko 30, i biti odavno u inostranstvu...
Te vaše 2020-te.

Pancevac

pre 13 godina

400.000...
u roku od 10 god. (do 2020.)
40.000 godisnje.
Pocev od 1. januara 2011.
3333 novo zaposlenih mesecno.

Ako se ne zaposle u januaru,3333 novih,znaci laze.
A to znaci,ako se ne ispuni u januaru,obecanje,
da mora datio ostavku,zar ne?
Premijer ne sme lagati.

Cist racun,duga ljubav.

Cekacemo do 1. februara...

Ako cekam 10 god., 6. oktobar,
nije mi tesko i do februara.

Vreme je da nezaposleni nesto urade. Ili da cekaju premijera do 2020.??

Srbijo,glupa si ko noc...

svetlanast

pre 13 godina

juce je objavljen tekst vladimira gligorova o konceptu "srbija 2020", gde u poslednjoj recenici kratke analize kaze:"dakle, ovim se konceptom razvoja ne preuzimaju konkretne obaveze i odgovornost, jer se zapravo i ne zna koje bi to konkreretne obaveze i odgovornost bile".selo gori a baba se ceslja, ili trla baba lan da joj prodje dan. ili, zabava za narod, to je "srbija 2020".

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali da se u zelji da budes vlast zigubi samopostvovanje to nikako ne razumem. Seli psiholozi i drugi levaci i napravili neki spisak zelje,koji neodoljivo podseca na spisak zelja Radio Sapca isad neko ko je celog zivota radio ozbiljne stvai poput ekonomije brani taj program,predstavlajuci ga. Vise samopostovanja gospodine CVetkovicu

Gologuyi

pre 13 godina

Ha, ha, ha... baš me nasmeja, Cvetkoviću. Pa ko će preživeti do 2020. Ko danas ima 25 imaće 35 tada. Hoće li da čeka 10 godina da svi u DS-u dobro nafatirate pa da radi za vas.
Glasam za LDP od danas.

Robert

pre 13 godina

Evo ga ! Jos jedan lazov! Ha ha ha ! Hi hi hi ! I on pojeo gljivu ludaru :-) Ceka se i Mladja , ajde Mladjo slazi nas i ti nesta :-)

Зоран

pre 13 godina

"Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.
(CTEBAH, 24. decembar 2010 17:43)

Ееееехххххх, северни суседе, где ме нађе....

Laja

pre 13 godina

Procitao Sam samo naslov I odmah Sam se spustio da vidim komentate. Naj merodavnije. Sta da citam ovoliki tekst pa nisam lud kad zdravi razumi pisu bolje nego izjave bolesnih vodja koji misle da ce se njhova imena naci u knjigama osnovnih skoli 2050-neke.

seljak

pre 13 godina

I onda je u sobu ušao deda Mićun,uzeo kofu vode i zalio naš fikus koji je svojim brzim rastom i oporavkom probudio iz sanka čika Cveleta.

Igorko

pre 13 godina

Aritmetickom i geomterijskom progresijom raste broj godina od kada ova ista vlast obecava pocetak boljeg zivota. Pa nismo mi bas toliki kreteni. Ako vi ne shvatate, ja cu da Vam kazem... Ugasili ste ga, pakujte se... http://www.youtube.com/watch?v=fqURiDU1-5Y

Bg

pre 13 godina

Pa ovo je idealna bajka da detetu procitas pred spavanje,i tako bila jedna zemlja koja ce mozda dragi sine da bude bolja kad ti svom detetu budes citao bajku,al nadam se bracu Grim ili sl.Plan nase ekonomije je genijalan,prodacemo sve da nakrpimo rupe u budzetu,a sto pola Srbije ne placa porez,komunalije to nema veze ma placali smo za kosovo 50godina i opet cemo,sto nema razvoja preduzeca,ulaganja i to nema veze.Pa mi imamo nase budzete od izbora do izbora.Sto planirati nesto za razvoj,ma prehrana je bolja.Mirko Majstore.

Basna

pre 13 godina

Ja cu postati dusevni bolesnik sa ovakvim izjavama,zivota mi.
Verujem da im je to i cilj, da dusevno obolimo i da nas one sposobe za rad.
Jdva cekam izbore, a predsednika molim da objavi datum, jer su politicke kampanje odavno pocele

Deki

pre 13 godina

Vaaauuu... znaci 2020.god ce nam biti extra. Jao jedva cekam,jao svaka vam cast! Sad cemo kolektivno u hibernaciju i probudimo se 2020.god.

Tihi

pre 13 godina

Sada si se izofiro,znaci posle telekoma prodajete reke pa potoke itd.A mi u bunaru,za vreme zloboleona udarali smo u sherpe,oni shto su mlatili po bojlerima ispadoshe vizionari a?

Pazi,pazi...

pre 13 godina

Cekaj,cekaj,samo da pribelezim ovo negde,pa kad vreme dodje,da uporedim rezultate...o mom proracunu,ja mozda do tada i izgubim posao,pa mi se mozda ukaze neka prilika,taman..

Tine

pre 13 godina

Božee, naši političari su shvatili, da naš čovek ne pamti dogadjaje, obećanja duže od nedelju dana, a ne za 10 godina.
Za 10 godina, ova sad garnitura političara će biti ili van Srbije, ili u proivatnom biznisu.
Dakle, interesovaće ih šta su rekli, obećali, isto kao sneg koji je pao na Madagaskaru.

kako je nije za pricu

pre 13 godina

Ajmo narode malo optimizma. Tek je sad na snagu stupio SSP sporazum, evo sad ce vlada krenuti pregovore sa kosovarima unapredit cemo i graditi dobre odnose i sledecih godina bice mnogo vise investicija. Jer realno gledano ko bi ulozio novac u nestabilnu zemlju sa problemom kosova.Apsolutna podrska za vladu i predsenika Tadica, bilo je i ove god investicija, sledeca ce biti jos malo bolja sa kooperantima i sl. ali 2012 i 13 bice boom samo uz to bi dodao da vlada treba da nastavi da razvija nezavisne organe uzme kandidaturu olaksa posao realnoj privredi sa nametima i giljotinom propisa i naravno bezuslovna borba protiv korupcije. Mislim da cemo u 2013 duplirati izvoz.

Nermin Drazanin

pre 13 godina

Drago mi je da se vi Srbi konacno i necemu slozite.Ova vlada mi izgleda kao da je formirana da funkcionise sto duze i unistava Srbiju sTo vise...
Bojim se da su izbori daleko a da ce se do tada desiti jos puno ovakvih lazi koje ce nas naterati da im i dalje poklonimo ''poverenje''.
Oni sebe vec vide na vlasti i 2020. Stvarno zalosno!!!

Miloš

pre 13 godina

Prema broju komentara i preporuka ovo je za krivičnu prijavu.Tužilaštvo je na potezu jer obmanjuje sve u Srbiji i dalje,a najtužnije i samoga sebe.

JELENA

pre 13 godina

Kome ova vlada prica...svi (nekoliko ministara) su punim ustima pricali o zaposljavanju na hiljade i hiljade ljudi..Nista od toga. Govore o "Perspektivnom planu do 2020-e godine.." - pa nr mogu isplanirati nasu ekonomiju 6 meseci unapred...Kakvi su to "strucnjaci"..to su sarlatani, koji nam mogu soliti mozak sa bilo kakvim statistickim pokazateljima, jer NIKO NIJE U SITUACIJI I MOGUCNOSTI da DOKAZE SUPROTNO !! Svaka izgovorena rec su im fraze koje slusama iz godine u godinu, od vlade do vlade, kako ih samo nije sramota svoje nesposobnosti i svojih lazi..Jeste, oni sve sto govore, moraju tako da kazu, jer ih NIKO, NIKO ne poziva na odgovornost, jednom recju, rade po inerciji i pune SVOJE DZEPOVE ko kako moze, dok sede u foteljama...ali, DOKLE CE VEC TO DA TRAJE? Nazalost, svi mi koji komentarisemo i na taj nacin damo sebi oduska, ostajemo nemocni u zivimo najbedniji nam dodeljeni zivot u "regionu " (inace, uvek smo u svemu "naj" u regionu..)

Зоран

pre 13 godina

Поптуно сам убеђен да ћете запослити 400.000 за 10 година. Само ме још инетерсује којом динамиком ће то ићи?

Gologuyi

pre 13 godina

Ha, ha, ha... baš me nasmeja, Cvetkoviću. Pa ko će preživeti do 2020. Ko danas ima 25 imaće 35 tada. Hoće li da čeka 10 godina da svi u DS-u dobro nafatirate pa da radi za vas.
Glasam za LDP od danas.

kako je nije za pricu

pre 13 godina

Ajmo narode malo optimizma. Tek je sad na snagu stupio SSP sporazum, evo sad ce vlada krenuti pregovore sa kosovarima unapredit cemo i graditi dobre odnose i sledecih godina bice mnogo vise investicija. Jer realno gledano ko bi ulozio novac u nestabilnu zemlju sa problemom kosova.Apsolutna podrska za vladu i predsenika Tadica, bilo je i ove god investicija, sledeca ce biti jos malo bolja sa kooperantima i sl. ali 2012 i 13 bice boom samo uz to bi dodao da vlada treba da nastavi da razvija nezavisne organe uzme kandidaturu olaksa posao realnoj privredi sa nametima i giljotinom propisa i naravno bezuslovna borba protiv korupcije. Mislim da cemo u 2013 duplirati izvoz.

lud zbunje

pre 13 godina

Pa ako niste stvorili nova radna mesta za ovih 10 godina, ne verujem da ćete to učiniti ni za narednih 10. Jeli to ovde neko lud, ili je ovo zaje....?? Mirko, reci da ne veruješ u ovo što pričaš, jer sudeći po tvom izrazu lica i nisi baš neki preterani optimista - nekako si mi neveseo.

Aleksandar

pre 13 godina

Vidite kako on to misli: Prodamo Vladu Srbije Tachiju ,Tachi ih secira mi nagradimo tachija za uspesno obavljen posao jer je spasao Srbiju od luzera.Samim tim postoji mogucnost da nam svane!

JELENA

pre 13 godina

Kome ova vlada prica...svi (nekoliko ministara) su punim ustima pricali o zaposljavanju na hiljade i hiljade ljudi..Nista od toga. Govore o "Perspektivnom planu do 2020-e godine.." - pa nr mogu isplanirati nasu ekonomiju 6 meseci unapred...Kakvi su to "strucnjaci"..to su sarlatani, koji nam mogu soliti mozak sa bilo kakvim statistickim pokazateljima, jer NIKO NIJE U SITUACIJI I MOGUCNOSTI da DOKAZE SUPROTNO !! Svaka izgovorena rec su im fraze koje slusama iz godine u godinu, od vlade do vlade, kako ih samo nije sramota svoje nesposobnosti i svojih lazi..Jeste, oni sve sto govore, moraju tako da kazu, jer ih NIKO, NIKO ne poziva na odgovornost, jednom recju, rade po inerciji i pune SVOJE DZEPOVE ko kako moze, dok sede u foteljama...ali, DOKLE CE VEC TO DA TRAJE? Nazalost, svi mi koji komentarisemo i na taj nacin damo sebi oduska, ostajemo nemocni u zivimo najbedniji nam dodeljeni zivot u "regionu " (inace, uvek smo u svemu "naj" u regionu..)

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali da se u zelji da budes vlast zigubi samopostvovanje to nikako ne razumem. Seli psiholozi i drugi levaci i napravili neki spisak zelje,koji neodoljivo podseca na spisak zelja Radio Sapca isad neko ko je celog zivota radio ozbiljne stvai poput ekonomije brani taj program,predstavlajuci ga. Vise samopostovanja gospodine CVetkovicu

Ja

pre 13 godina

Moj koncept do 2020 je sledeci:

Da kupim trosoban stan i jednu vikendicu na Zlatiboru, nov Mercedes CL 500 i da obidjem pola sveta.
Sta mislite, ko ima vece sanse da uspe u svom planu, premijer ili ja?

vojkan

pre 13 godina

Kako verovati čoveku koji nepoštuje ni ono što je potpisao. Ovo bre treba sve najuriti pa dovesti čoveka iz Švedske ili Norveške za predsednika Vlade i to debelo platiti , tvrdim da bi za 5 godina ova zemlja na jedno oko progledala. I još nešto siguran sam da bi i tako dobro plaćen bio jeftini od ovog sada .

Nikola

pre 13 godina

Nemoj da nas lozis Cvetkovicu!
Pa ti ne mozes da das predlog budzeta u zakonskom roku, a ne da nadjes posao za tolike ljude. Zasto se ponasate kao da smo sisali vesla ceo zivot?? Stvarno treba da zaposlimo nekog stranca da nam vodi zemlju, naravno za platu. I to ogromnu, jedno 100.000E mesecno. I sa tolikom platom bi nas kostao jeftinije od vas . Mogu da zamislim sta cete da pricate 2011. pred izbore. Sve vas treba poslati na njivu, malo da rmbacite, da malo privredjujete, umesto sto nas lazete i kradete ceo zivot.
Opameti se Srbijo!

CTEBAH

pre 13 godina

Ovde gde ja zivim (Toronto, Kanada) i odakle cu se vratiti (a to je nikad) u Srbiju kada oni sprovedu ovaj plan kazu:"Neznam sta su pusili ali bih voleo i ja da to probam".
Takodje cu ih tuziti za plagijat jer su sve prepisali od mog sina starog 11 godina. On je imao projekat sa slicnom temom i vidim da izgleda to sto je on zamislio moze i da se primeni negde.

SRAM VAS BILO, OD OVOG TRENUTKA CU ZELETI DA IZGUBITE SLEDECE IZBORE. Nema vise ono da oko vi izgubite doci ce Toma Grobar i slicne price. Neinteresuje me ko ce doci jer ce i Tomini **** jednako kao i Borisovo. Meni je jedan Milosevic dosta u zivotu. Tolike sam nade polagao u Srbiju i DS posle 5. Oktobra. Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.

Laja

pre 13 godina

Procitao Sam samo naslov I odmah Sam se spustio da vidim komentate. Naj merodavnije. Sta da citam ovoliki tekst pa nisam lud kad zdravi razumi pisu bolje nego izjave bolesnih vodja koji misle da ce se njhova imena naci u knjigama osnovnih skoli 2050-neke.

Зоран

pre 13 godina

Поптуно сам убеђен да ћете запослити 400.000 за 10 година. Само ме још инетерсује којом динамиком ће то ићи?

Nermin Drazanin

pre 13 godina

Drago mi je da se vi Srbi konacno i necemu slozite.Ova vlada mi izgleda kao da je formirana da funkcionise sto duze i unistava Srbiju sTo vise...
Bojim se da su izbori daleko a da ce se do tada desiti jos puno ovakvih lazi koje ce nas naterati da im i dalje poklonimo ''poverenje''.
Oni sebe vec vide na vlasti i 2020. Stvarno zalosno!!!

Miloš

pre 13 godina

Prema broju komentara i preporuka ovo je za krivičnu prijavu.Tužilaštvo je na potezu jer obmanjuje sve u Srbiji i dalje,a najtužnije i samoga sebe.

Zhile

pre 13 godina

"dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti"....pa ko je razvio ovaj nakaradni model gospodine Premijeru u poslednjih 10 godina...ko je prodavao firme na sumnjiv nacin, pa onda ponistavao te privatizacije... sad ti isti ljudi koji su nas doveli do situacije u kojoj se nalazimo kazu Imamo novo sjajno resenje... mogu samo da dodam lep vam je taj plan, ali ko ce da ga sprovede od vase armije nesposobne administracije je veliko pitanje!??!

Ognjen

pre 13 godina

Hiljade i hiljade neceg, procenti i procenti u plusu neceg drugog, planovi, strategije, vizije, teorije... A ja pola jutra racunam kako od 300 E platiti racune i preziveti praznike. Sjasite bre, i vi i vase jeftine (ne lipsi magarce) strategije

sivan

pre 13 godina

Oooooo macane, pa gde si bre do sad bio genije. Moram da te pitam da ne bude zabune, da li planirate prvo da otpustite 400k ljudi pa onda ponovo da ih zaposlite ili ce na postojeci broj zaposlenih + 400k novih radnih mesta.

Nik

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovicu, procitajte Vas plan koji ste javno predocili javnosti kada ste postajali premijer 2008 godine. Sta ste od toga uradili, da bi Vam neko verovao u koncept u narednih 10 godina. Sigurno je da ce i najmanja Kriza omesti Vas nerealni plan do 2020 godine, pa cemo novi bolji praviti za 2030. godinu.

Nemanja

pre 13 godina

Ja nisam cuo vecih gluposti. Pa sta da rade oni koji nemaju posla do 2020? Reći ću vam šta! Da odu iz ove zemlje što dalje mogu, jer je to jedino dobro rešenje. Ako za sve ove godine koje ste na vlasti niste uspeli da obezbedite nova radna mesta, čak šta više, koliko je samo ljudi izgubilo posao u zadnjih par godina, treba da se stidite!!!

Milenko

pre 13 godina

U zemlju sa stopom nezaposlenosti od 40%, 400000 radnih mesta u sledecih 10 godina i nije neki uspeh. I da bude tako, sto je apsolutno nemoguce, moje pitanje je gde im je bre obrazovana, strucna radna snaga za poslove XI veka? A o BDP-u od 8000 necu da pricam zato sto je to uvreda za svakog pismenog coveka. Pricajte vi iste bajke, pa se vidimo na ulici...

maki

pre 13 godina

za ovih 11g od 2000g do sada kostunica i tadic su unistili srbiju,svima je poznato sta su obecavali da sad ne pisem o tome,i kako su nas prevarili,poljoprivreda je demolirana nema mleka a mozda cemo i meso uvoziti pored tako plodne zemlje sto imamo,znate sat bi dala npr.svajcarska za ovakvu zemlju?bogatstvo,ali eto mi imamo vec vise od 20g EXPERTE koji neznaju i nece to da iskoriste zato sto "malo" kraduckaju kako koja god vlast dodje sledi deranje,jake firme su ocerupane do koze 90-tih god(ovi sada se ne trude da te firme vrate u zivot), zaposlenost non-stop u padu afera do afere,tajkuni koji su se obogatili 90-tih sada drze u saci ove "politicare"deluju zajedno kao savrsen orkestar.
ovo sto je rekao cvetkovic nema sanse da se desi sarena laza pred izbornu godinu kao i do sada lazna obecanja,pokazali su se svi koliko su sposobni za ovih 11g i kostunica i tadic KATASTROFALNI rezultati njihovog delovanja mogu se videti nasvakom koraku i kako zivimo sada,ali eto imamo sada jedinu "nadu"modernog evropejca tomu KAMELEONA nikolica kojem je BEKO prijatelj mozda nas on spase iz zivog blata :-)))))zacarani krug iz kojeg nema izlaza neka nam bog pomogne

Statisticar

pre 13 godina

Mislim gospodine Cvetkovicu da bi bilo najbolje da podnesete ostavku, da uzmete vasu gitaru i pojacalo, povezete se sa svojim kolegama muzicarima cim izadju sa "Farme" i krenete da zajedno svirate po svadbama i vasarima. Zasluzili smo i mi Da nam jednom svane. Previse je bilo mraka za vasega mandata a i vreme je da svako radi posao koji najbolje ume, ukljucujuci i vas.

partibrejker

pre 13 godina

Kako već rekoh - sjajno.
Ja neću imati još ni 60, a moje dete će imati ihaj preko 30, i biti odavno u inostranstvu...
Te vaše 2020-te.

bole

pre 13 godina

evo ovako cemo: Ako tvrdite da cete za 10 godina da zaposlite 400.000 onda proporcionalno tome za godinu dana mozete/morate u proseku bar 10% ili 40.000 ljudi. Po toj proporciji u sledecoj godini (godinu dana do izbora, ako pozivite na vlasti nekim cudom jos toliko) pa ako zaposlite 40.000 ljudi (a da to ne bude u drzavnoj administraciji ili u nekim novim Agencijama za drndanje vunice ili igranje tetrisa) mozda Vam neko i poveruje... Its up to you Mr.Cvetko! P.S. Jel su to onih 400.000 koje ste obecali i u prosloj kampanji, pa ste po principu "refinansirajuceg kredita" samo promenili i produzili datum "otplate" prethodnog obecanja?

reptil

pre 13 godina

gospodine premijeru,ti pricas da ce se do 2020-e godine zaposliti 400000 ljudi,a vec koliko danas 800 radnika zastave ostaje bez posla.da li si ti normalan?

Srdjan

pre 13 godina

"Premijer je ukazao da je dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti. "

Tako ste nas i doveli do ovde.

MUKNAVI

pre 13 godina

Tacno toliko,400.000,(moze i manje)sloznih, nas treba da prionemo na posao i zapecatimo sudbninu ovim varalicama koji nam sede na ledjima,rasprodaju drzavu,obecavaju brda i doline i goste se onim sto su generacije stvarale.

zoran

pre 13 godina

Deda mraz je izgubio kompas. Prosek plata je u poslednje 3 godine najvise pao u Srbiji, gledajuci celu Evropu, preko 35 posto. Miloseviceva ekipa je za vas Nobelov komitet. Poklonite Telekom, pa cemo mi vas da poklonimo neprijatelju...

Milos

pre 13 godina

Pokojni Mirko Marjanovic je imao Spomenku Jovic i Milorada Komrakova, a ovaj nesrecni covek mora da laze narod sam. Samo neka se oni medjusobno nazivaju ekspertima i maherima a ko su i kakva su ....., mi to najbolje znamo.

Milos

pre 13 godina

U Srbiji ima 1.600.000 zaposlenih. Znaci od tog broja ce u narednih 10 godina 400.000 da ode u penziju. Dakle to je 400.000 novih radnih mesta ;)

ниједан од понуђених одговора

pre 13 godina

Прочитао сам нацрт стратегије. Лепе жеље. Изградићемо коридор 10 до 2012, онда део аутопута до Јужног Јадрана до 2016, до 2020 биће готов коридор 11. Од не знам које године улагаће се у железнице како би возови ишли брзином 160 км/х (у Европи ће тада иће 500 км/х, највероватније). Смањиће криминал, корупцију, створиће независно судство, деполитизоваће јавна предузећа. То све тамо пише, само ми није јасно што то до сада нису урадили, када су на власти већ 10 година. Такође није ми јасно како ће напаравити толики новац, телеком оде за ситне паре и дугове које треба платити.
Ало бре, па нису сви овде сисали весла.
Имам своју опцију за следеће изборе, а то није ни СНС, ни ЛДП, ни СРС, ни ДС, ни ЛСВ, ни СДПС, ни УРС, ни СПС, ни ДСС, то је једноставно одговор на данас за боље сутра, то је Ниједан од понуђених одговора (НОПО). Готови сте сви.

svetlanast

pre 13 godina

juce je objavljen tekst vladimira gligorova o konceptu "srbija 2020", gde u poslednjoj recenici kratke analize kaze:"dakle, ovim se konceptom razvoja ne preuzimaju konkretne obaveze i odgovornost, jer se zapravo i ne zna koje bi to konkreretne obaveze i odgovornost bile".selo gori a baba se ceslja, ili trla baba lan da joj prodje dan. ili, zabava za narod, to je "srbija 2020".

nama treba neko ko bravar

pre 13 godina

Ima li ko da daje vise... prvi put.. drugi put... treci put prodato za cvetkovica i bratiju nagrada novi mandat.

Deki

pre 13 godina

Vaaauuu... znaci 2020.god ce nam biti extra. Jao jedva cekam,jao svaka vam cast! Sad cemo kolektivno u hibernaciju i probudimo se 2020.god.

Basna

pre 13 godina

Ja cu postati dusevni bolesnik sa ovakvim izjavama,zivota mi.
Verujem da im je to i cilj, da dusevno obolimo i da nas one sposobe za rad.
Jdva cekam izbore, a predsednika molim da objavi datum, jer su politicke kampanje odavno pocele

seljak

pre 13 godina

I onda je u sobu ušao deda Mićun,uzeo kofu vode i zalio naš fikus koji je svojim brzim rastom i oporavkom probudio iz sanka čika Cveleta.

Tihi

pre 13 godina

Sada si se izofiro,znaci posle telekoma prodajete reke pa potoke itd.A mi u bunaru,za vreme zloboleona udarali smo u sherpe,oni shto su mlatili po bojlerima ispadoshe vizionari a?

Pazi,pazi...

pre 13 godina

Cekaj,cekaj,samo da pribelezim ovo negde,pa kad vreme dodje,da uporedim rezultate...o mom proracunu,ja mozda do tada i izgubim posao,pa mi se mozda ukaze neka prilika,taman..

Tine

pre 13 godina

Božee, naši političari su shvatili, da naš čovek ne pamti dogadjaje, obećanja duže od nedelju dana, a ne za 10 godina.
Za 10 godina, ova sad garnitura političara će biti ili van Srbije, ili u proivatnom biznisu.
Dakle, interesovaće ih šta su rekli, obećali, isto kao sneg koji je pao na Madagaskaru.

Igorko

pre 13 godina

Aritmetickom i geomterijskom progresijom raste broj godina od kada ova ista vlast obecava pocetak boljeg zivota. Pa nismo mi bas toliki kreteni. Ako vi ne shvatate, ja cu da Vam kazem... Ugasili ste ga, pakujte se... http://www.youtube.com/watch?v=fqURiDU1-5Y

Pancevac

pre 13 godina

400.000...
u roku od 10 god. (do 2020.)
40.000 godisnje.
Pocev od 1. januara 2011.
3333 novo zaposlenih mesecno.

Ako se ne zaposle u januaru,3333 novih,znaci laze.
A to znaci,ako se ne ispuni u januaru,obecanje,
da mora datio ostavku,zar ne?
Premijer ne sme lagati.

Cist racun,duga ljubav.

Cekacemo do 1. februara...

Ako cekam 10 god., 6. oktobar,
nije mi tesko i do februara.

Vreme je da nezaposleni nesto urade. Ili da cekaju premijera do 2020.??

Srbijo,glupa si ko noc...

Robert

pre 13 godina

Evo ga ! Jos jedan lazov! Ha ha ha ! Hi hi hi ! I on pojeo gljivu ludaru :-) Ceka se i Mladja , ajde Mladjo slazi nas i ti nesta :-)

Зоран

pre 13 godina

"Toliko sam se nadao da cu se moci vratiti u normalnu zemlju posle deset godina potucanja po belom svetu. Sve ste obesmislili. Bednici.
(CTEBAH, 24. decembar 2010 17:43)

Ееееехххххх, северни суседе, где ме нађе....

Bg

pre 13 godina

Pa ovo je idealna bajka da detetu procitas pred spavanje,i tako bila jedna zemlja koja ce mozda dragi sine da bude bolja kad ti svom detetu budes citao bajku,al nadam se bracu Grim ili sl.Plan nase ekonomije je genijalan,prodacemo sve da nakrpimo rupe u budzetu,a sto pola Srbije ne placa porez,komunalije to nema veze ma placali smo za kosovo 50godina i opet cemo,sto nema razvoja preduzeca,ulaganja i to nema veze.Pa mi imamo nase budzete od izbora do izbora.Sto planirati nesto za razvoj,ma prehrana je bolja.Mirko Majstore.