Ponedeljak, 20.12.2010.

10:48

Vlada prepoznala značaj nauke

Ministar za nauku Božidar Đelić izjavio da je povećanje budžeta za nauku za 22 odsto znak da je Vlada Srbije prepoznala značaj nauke za budućnost naše zemlje.

Izvor: B92

Vlada prepoznala znaèaj nauke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

istraživač insajder

pre 13 godina

Ministre, zašto u javnost iznosite neistine? Srbija NIJE primljena u CERN, već je, uz Tursku, Sloveniju, Izrael i Kipar dobila status kandidata za prijem. Formalni pregovori oko prijema tek treba da počnu, a u proseku traju oko 5 godina. To znači da će Srbija postati članica CERN-a, u najboljem slučaju, tek za par godina. Posebno je pitanje da li je Srbiji članstvo u CERN-u uopšte potrebno. Košta mnogo, a osim prestiža malo se toga može dobiti. Naši naučnici i ovako uspešno rade na tamošnjim projektima, i to ne kao članovi inostranih grupa, već ispred domaćih instituta.

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

"Vlada povećala PDV za računare sa 8 na 18 odsto, iako prodaja računara opada već dve godine." Ovo je citat sa vaseg sajta B92. Sta da kazem vise uz konstataciju Gospodina Djelica da je Vlada prepoznala znacaj nauke. Sve ono sto stvarno mislim i hteo bih da kazem za nasu Vladu kao i za sve "nase" Vlade od "dogadjanja naroda" pa na ovamo nije za novine. A kontinuitet u svim Vladama postoji. Ali narod zasluzuje takvu vlast, jer kako kazu politicari : "Narod zna!"

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...uh, pa posle povećanja nameta na prodaju računara, prepostavljam, da će ti silni, novi naučni centri i generacija mladih školovanih ljudi, koja je ostala iz "patriotizma" u Srbiji, od Vlade Srbije dobiti, tablice sa kredom i sunđerčićem,...kao u doba Vuka Karadžića i naših baba i deda,...da svoje naučne teze, zaključke... mogu zabeležiti od nezaborava....toliko o tome "kako je Vlada prepoznala značaj nauke"....

marko

pre 13 godina

I u to ime, sve je cinila, i cini, da i to malo pametnog sveta, rastera odavde. Jer ti pameni svasta znaju, mozda se nekom ko nije njihov omakne i kaze negde nesto pametno, a tako nesto je pogubno za ove nesposbne na vlasti.

nije važno

pre 13 godina

Napredujemo, vlada je uspela, sada još samo onih 90% stanovništva Srbije da prepozna značaj nauke i postaćemo normalna država.

aksentije kovac

pre 13 godina

prepoznala...mislim da je jedan doktor nauka davno prevazisao fazu prepoznavanja. koja bruka i stramota/ sa t kao tito/.kada naqredni izbori budu /20111/ i ako srbija bude na zemlji a ne na nebesima glasajte za doktore nauka koji prepoznaju ono sto treba da znaju. ja cu sigurno glasati za njh u inat svima jer od 1. 10. 2000.svi govore kako im je dobro i kako je kontra revolicija prava stvar a mi,narod sve dublje tonemo. kome je dobro? nekom rat nekom brat.

gibo

pre 13 godina

Ova nasa vlada je sve genijalac do genijalca inace ko bi bio u stanju da tako iz cista mira prepozna znacaj nauke u 21. veku. Alal im vera!
Sad vise ne moram da se brinem za buducnost, znam pouzdano da je rukama mudraca.

student

pre 13 godina

Dakle, povecali su izdvajanje za 22%. Do sada je izdvajano 0.27% BDP-a, a od sada ce, uvecano za 22%, biti i zdvajano 0.33%. To mu dodje povecanje izdvajanja iz BDP-a od 0.06%. Kako Boza dobro manipulise, postao je pravi maher. Kad se samo setim, nekad je spavao na tetkinom kaucu i pravio se fin.

MUKNAVI

pre 13 godina

A ja sam prepoznao i Ovi pored mene , davno , u svima njima varalice, demagoge, lopine, sitne duse zeljne svega koje razvise sistem , uspelo im je, da jasu na ziteljima drzave glancajuci im usi"pravnom drzavom" i tumbajuci im po logici svojom patos demagogijom. Onaj ko ih procita odjurio bi ih sve davno,al` mi smo "demokratija" i odlucuje vecina.Znaju oni to, pa zato uz "po malo" struckanja,jasu na svima nama od mandata,do mandata bljujuci svoju demagogiju pred izbore sa svojih plakata, bilborda, Tv-a, organizovanih mitinga, vec dvadeset i kusur godina.Te prevare lepo zvuce vecini,oni koji Narodu kazu istinu naljute ih i oni ih ne vole,pa biraju demagoge i onda..nastavljamo svi da stenjemo pod "ispunjavanjima njihovih obecanja" u nerealnoj tranziciji,rasprodaji od koje oni zive,ako treba ponovo svadje,tuce oko "nacijonalnih" pitanja i ostalog sto na svakom koraku vidimo i cujemo..cim zinu.Boljitka za vecinu nema,jer kod nas zivi kako valja manjna,eksploatisuci vecinu.Za njih zakoni ne vaze, oni sluze njima da kontrolisu obicne gradjane,nas,kako nas te baglamare nazivaju.Od Srbije su napravili svoje pozoriste,imaju svakakve agencije,"nevladine organizacije",poverenike,om-buckla`,koje ih zapenivsi oko gubice "kritikuju" a..pogledaj Narode!od svega toga njima ne fali ni dlaka sa glave,ko i od ovih nasih komentara.Razlika je ..sto oni za "svoje lose komentare "o njima primaju plate,a mi to radimo ,jer stenjemo pod svima njima sve vise i vise..Trajace to tako ..dok ne pukne.I hoce, jer ni celik ne trpi toliko naprezanje, uvrtanje..a kamoli` covek.

Ivan

pre 13 godina

Sta ce nam naucnici. Pa oni ne znaju sta je sad moderno, ne oblace se markirano, ne znaju sta znaci skracenica PR a kamoli rajder lista, gomila njih cak nema nalog na Fejsu, hahaha ma bre sta ce nam kad ni farmu ne gledaju.

KG

pre 13 godina

@Ha ha, 20. decembar 2010 13:12 BRAVO! Konacno da neko kaze javno da " raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara"! Ja dodajem, fiziko-hemicari visoko-kotirani clanovi DS-a!

Expert do Experta

pre 13 godina

Auuu, svaka cast expertskoj vladi. Pravo providjenje.
Prava stvar bi bila da je vlada prepoznala znacaj kolektivne ostavke za buducnost Srbije.

zok

pre 13 godina

"B92 pre 16 dana
B92: Đelić: Više para ili naučnici odoše
B92
Beograd -- Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić kaže da će to ministarstvo zatražiti 14,5 milijardi dinara iz budžeta za 2011. godinu.
Đelić je rekao da je povećanje budžeta za 5,5 milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji neophodno kako bi se finansirao novi projektni ciklus istraživanja koji će početi 2011. godine i trajati četiri godine." Ako ja dobro računam 22% više od 9 milijardi je oko 2 miljarde više, ane 5,5 milijardi koliko je Đelić tražio da nam ne bi otišli naučnici. Znači odoše naučnici, neće se vratiti ni rode. Ostadošmo tamni vilajet. Sramota! A najveća sramota je što Đelić svečano otvara plakat 4x2 metra na beogradskom aerodromu gde je Teslina slika i slogan: Srbija - zemlja nauke i tehnologije.

radnik

pre 13 godina

Vlada je u najkriznijoj od svih kriznih godina odlučila da prepozna značaj nauke i da odreže enorman budžet za nešto za šta jednostavno nismo dorasli. Gospodo, nauka se vrši na drugom mestu. Koliki god budžet da odrapite, taj ne može da se takmiči sa budžetima razvijenih zemalja, a pogotovu ne s Amerikom.

Bolje bi vam bilo da ste omogućili klimu u ovoj zemlji koja bi privlačila gotove stručnjake i naučnike da se vrate i da PRIMENE svoja znanja na ovdašnju PRIVREDU.

Prepustite traženje vode na Marsu i razbijanje atoma drugima, nahranite gladne.

živela demagogija

pre 13 godina

Ma Đelić se ne bavi ni marketingom on samo prodaje patetiku od tetkinog kauča, juga kabrioleta, pa do ovog smešnog uzdržavanja od glasanja.

Novosadista

pre 13 godina

Stipendije za studente od 20,000 dinara a trebace im za doktorske 200,000!

Ako Djelicu, igrajte se jos malo sa vasom slomljenom drzavicom. Lako je sutra "otici" u Francusku i pricati svima kako demokratija nije uspela u Srbiji, brisuci suze evrima.

Vincanac

pre 13 godina

Gospodine ministre objasnite nam sledece! Za vreme Milosevica i ministra Unkovica srpski naucnici su imali 1% BND. Zasto nijedna vlada od 2000. godine na ovamo nije imala vise od 0,4?! O kakvoj Evropi vi pricate?

Nostradamus

pre 13 godina

Nije teško pogoditi da posle sledećih izbora na vlasti neće biti Demokratska stranka i njeni izabranici, među kojima je Đelić jedan od najsmešnijih. Razlog je jednostovan, oni se ne bave politikom nego marketingom, oni ne pričaju šta su uradili za 10 godina vlasti, nego nam ipiraju mozak pričom šta će tek da urade.

Ha ha

pre 13 godina

Budzet od '500' dinara uvecan za 22%.. Za one koji ne znaju, lavovski deo misholikog budzeta ode na Vincu a raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara. U kakvom stanju su npr. Drustvene nauke tipa istorija, sociologija bolje i ne pominjati. Kompletna ova drzva je jedno potemkinovo selo. Npr. sada se mozete vencati u opstini za 210 din ali da izdejstvujete neki deciji dodatak morate dokazati da govorite svahili a pelene su skuplje nego u nemackoj itd..

Pazarce

pre 13 godina

eeeeee bravoooo... otkrili ljudi toplu vodu, sramota bre... a mi smo jos odavno otkrili kako nam je vlada nesposobna i odavno shvatili da je najveca greska sto smo glasali za vas...

Boban

pre 13 godina

Isto kao i znacaj poljoprivrede, i stocarstva, i industrije, i trgovine, i
suzbijanja korupcije... dugacka je lista uspeha ove vlasti.

Mila

pre 13 godina

Izjave g. Djelica sve vise iritiraju naucnu zajednicu Srbije. Taj covek samo licitira sa brojkama umesto nesto konkretno da uradi za nauku Srbije. Setimo se da je izdvajanje za nauku 0,27% bruto nacionalnog dohotka, a da je preporuka EU 3% i i Evropi ne postoji zemlja koja iydvaja manje od 1%. Ovo najvise govori kakve "evropejce" mi imamo na vlsti.

Neshha

pre 13 godina

Hahahaha, "Vlada prepoznala znacaj nauke"?

Daj, Bozo, onaj ko prepoznaje znacaj nauke ne dize PDV na racunare sa 8 na 18%.....

Smesni ste svi....

Neshha

pre 13 godina

Hahahaha, "Vlada prepoznala znacaj nauke"?

Daj, Bozo, onaj ko prepoznaje znacaj nauke ne dize PDV na racunare sa 8 na 18%.....

Smesni ste svi....

Mila

pre 13 godina

Izjave g. Djelica sve vise iritiraju naucnu zajednicu Srbije. Taj covek samo licitira sa brojkama umesto nesto konkretno da uradi za nauku Srbije. Setimo se da je izdvajanje za nauku 0,27% bruto nacionalnog dohotka, a da je preporuka EU 3% i i Evropi ne postoji zemlja koja iydvaja manje od 1%. Ovo najvise govori kakve "evropejce" mi imamo na vlsti.

Expert do Experta

pre 13 godina

Auuu, svaka cast expertskoj vladi. Pravo providjenje.
Prava stvar bi bila da je vlada prepoznala znacaj kolektivne ostavke za buducnost Srbije.

Ha ha

pre 13 godina

Budzet od '500' dinara uvecan za 22%.. Za one koji ne znaju, lavovski deo misholikog budzeta ode na Vincu a raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara. U kakvom stanju su npr. Drustvene nauke tipa istorija, sociologija bolje i ne pominjati. Kompletna ova drzva je jedno potemkinovo selo. Npr. sada se mozete vencati u opstini za 210 din ali da izdejstvujete neki deciji dodatak morate dokazati da govorite svahili a pelene su skuplje nego u nemackoj itd..

Boban

pre 13 godina

Isto kao i znacaj poljoprivrede, i stocarstva, i industrije, i trgovine, i
suzbijanja korupcije... dugacka je lista uspeha ove vlasti.

Vincanac

pre 13 godina

Gospodine ministre objasnite nam sledece! Za vreme Milosevica i ministra Unkovica srpski naucnici su imali 1% BND. Zasto nijedna vlada od 2000. godine na ovamo nije imala vise od 0,4?! O kakvoj Evropi vi pricate?

Pazarce

pre 13 godina

eeeeee bravoooo... otkrili ljudi toplu vodu, sramota bre... a mi smo jos odavno otkrili kako nam je vlada nesposobna i odavno shvatili da je najveca greska sto smo glasali za vas...

Nostradamus

pre 13 godina

Nije teško pogoditi da posle sledećih izbora na vlasti neće biti Demokratska stranka i njeni izabranici, među kojima je Đelić jedan od najsmešnijih. Razlog je jednostovan, oni se ne bave politikom nego marketingom, oni ne pričaju šta su uradili za 10 godina vlasti, nego nam ipiraju mozak pričom šta će tek da urade.

Novosadista

pre 13 godina

Stipendije za studente od 20,000 dinara a trebace im za doktorske 200,000!

Ako Djelicu, igrajte se jos malo sa vasom slomljenom drzavicom. Lako je sutra "otici" u Francusku i pricati svima kako demokratija nije uspela u Srbiji, brisuci suze evrima.

zok

pre 13 godina

"B92 pre 16 dana
B92: Đelić: Više para ili naučnici odoše
B92
Beograd -- Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić kaže da će to ministarstvo zatražiti 14,5 milijardi dinara iz budžeta za 2011. godinu.
Đelić je rekao da je povećanje budžeta za 5,5 milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji neophodno kako bi se finansirao novi projektni ciklus istraživanja koji će početi 2011. godine i trajati četiri godine." Ako ja dobro računam 22% više od 9 milijardi je oko 2 miljarde više, ane 5,5 milijardi koliko je Đelić tražio da nam ne bi otišli naučnici. Znači odoše naučnici, neće se vratiti ni rode. Ostadošmo tamni vilajet. Sramota! A najveća sramota je što Đelić svečano otvara plakat 4x2 metra na beogradskom aerodromu gde je Teslina slika i slogan: Srbija - zemlja nauke i tehnologije.

živela demagogija

pre 13 godina

Ma Đelić se ne bavi ni marketingom on samo prodaje patetiku od tetkinog kauča, juga kabrioleta, pa do ovog smešnog uzdržavanja od glasanja.

radnik

pre 13 godina

Vlada je u najkriznijoj od svih kriznih godina odlučila da prepozna značaj nauke i da odreže enorman budžet za nešto za šta jednostavno nismo dorasli. Gospodo, nauka se vrši na drugom mestu. Koliki god budžet da odrapite, taj ne može da se takmiči sa budžetima razvijenih zemalja, a pogotovu ne s Amerikom.

Bolje bi vam bilo da ste omogućili klimu u ovoj zemlji koja bi privlačila gotove stručnjake i naučnike da se vrate i da PRIMENE svoja znanja na ovdašnju PRIVREDU.

Prepustite traženje vode na Marsu i razbijanje atoma drugima, nahranite gladne.

student

pre 13 godina

Dakle, povecali su izdvajanje za 22%. Do sada je izdvajano 0.27% BDP-a, a od sada ce, uvecano za 22%, biti i zdvajano 0.33%. To mu dodje povecanje izdvajanja iz BDP-a od 0.06%. Kako Boza dobro manipulise, postao je pravi maher. Kad se samo setim, nekad je spavao na tetkinom kaucu i pravio se fin.

KG

pre 13 godina

@Ha ha, 20. decembar 2010 13:12 BRAVO! Konacno da neko kaze javno da " raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara"! Ja dodajem, fiziko-hemicari visoko-kotirani clanovi DS-a!

Ivan

pre 13 godina

Sta ce nam naucnici. Pa oni ne znaju sta je sad moderno, ne oblace se markirano, ne znaju sta znaci skracenica PR a kamoli rajder lista, gomila njih cak nema nalog na Fejsu, hahaha ma bre sta ce nam kad ni farmu ne gledaju.

marko

pre 13 godina

I u to ime, sve je cinila, i cini, da i to malo pametnog sveta, rastera odavde. Jer ti pameni svasta znaju, mozda se nekom ko nije njihov omakne i kaze negde nesto pametno, a tako nesto je pogubno za ove nesposbne na vlasti.

MUKNAVI

pre 13 godina

A ja sam prepoznao i Ovi pored mene , davno , u svima njima varalice, demagoge, lopine, sitne duse zeljne svega koje razvise sistem , uspelo im je, da jasu na ziteljima drzave glancajuci im usi"pravnom drzavom" i tumbajuci im po logici svojom patos demagogijom. Onaj ko ih procita odjurio bi ih sve davno,al` mi smo "demokratija" i odlucuje vecina.Znaju oni to, pa zato uz "po malo" struckanja,jasu na svima nama od mandata,do mandata bljujuci svoju demagogiju pred izbore sa svojih plakata, bilborda, Tv-a, organizovanih mitinga, vec dvadeset i kusur godina.Te prevare lepo zvuce vecini,oni koji Narodu kazu istinu naljute ih i oni ih ne vole,pa biraju demagoge i onda..nastavljamo svi da stenjemo pod "ispunjavanjima njihovih obecanja" u nerealnoj tranziciji,rasprodaji od koje oni zive,ako treba ponovo svadje,tuce oko "nacijonalnih" pitanja i ostalog sto na svakom koraku vidimo i cujemo..cim zinu.Boljitka za vecinu nema,jer kod nas zivi kako valja manjna,eksploatisuci vecinu.Za njih zakoni ne vaze, oni sluze njima da kontrolisu obicne gradjane,nas,kako nas te baglamare nazivaju.Od Srbije su napravili svoje pozoriste,imaju svakakve agencije,"nevladine organizacije",poverenike,om-buckla`,koje ih zapenivsi oko gubice "kritikuju" a..pogledaj Narode!od svega toga njima ne fali ni dlaka sa glave,ko i od ovih nasih komentara.Razlika je ..sto oni za "svoje lose komentare "o njima primaju plate,a mi to radimo ,jer stenjemo pod svima njima sve vise i vise..Trajace to tako ..dok ne pukne.I hoce, jer ni celik ne trpi toliko naprezanje, uvrtanje..a kamoli` covek.

aksentije kovac

pre 13 godina

prepoznala...mislim da je jedan doktor nauka davno prevazisao fazu prepoznavanja. koja bruka i stramota/ sa t kao tito/.kada naqredni izbori budu /20111/ i ako srbija bude na zemlji a ne na nebesima glasajte za doktore nauka koji prepoznaju ono sto treba da znaju. ja cu sigurno glasati za njh u inat svima jer od 1. 10. 2000.svi govore kako im je dobro i kako je kontra revolicija prava stvar a mi,narod sve dublje tonemo. kome je dobro? nekom rat nekom brat.

gibo

pre 13 godina

Ova nasa vlada je sve genijalac do genijalca inace ko bi bio u stanju da tako iz cista mira prepozna znacaj nauke u 21. veku. Alal im vera!
Sad vise ne moram da se brinem za buducnost, znam pouzdano da je rukama mudraca.

nije važno

pre 13 godina

Napredujemo, vlada je uspela, sada još samo onih 90% stanovništva Srbije da prepozna značaj nauke i postaćemo normalna država.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...uh, pa posle povećanja nameta na prodaju računara, prepostavljam, da će ti silni, novi naučni centri i generacija mladih školovanih ljudi, koja je ostala iz "patriotizma" u Srbiji, od Vlade Srbije dobiti, tablice sa kredom i sunđerčićem,...kao u doba Vuka Karadžića i naših baba i deda,...da svoje naučne teze, zaključke... mogu zabeležiti od nezaborava....toliko o tome "kako je Vlada prepoznala značaj nauke"....

istraživač insajder

pre 13 godina

Ministre, zašto u javnost iznosite neistine? Srbija NIJE primljena u CERN, već je, uz Tursku, Sloveniju, Izrael i Kipar dobila status kandidata za prijem. Formalni pregovori oko prijema tek treba da počnu, a u proseku traju oko 5 godina. To znači da će Srbija postati članica CERN-a, u najboljem slučaju, tek za par godina. Posebno je pitanje da li je Srbiji članstvo u CERN-u uopšte potrebno. Košta mnogo, a osim prestiža malo se toga može dobiti. Naši naučnici i ovako uspešno rade na tamošnjim projektima, i to ne kao članovi inostranih grupa, već ispred domaćih instituta.

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

"Vlada povećala PDV za računare sa 8 na 18 odsto, iako prodaja računara opada već dve godine." Ovo je citat sa vaseg sajta B92. Sta da kazem vise uz konstataciju Gospodina Djelica da je Vlada prepoznala znacaj nauke. Sve ono sto stvarno mislim i hteo bih da kazem za nasu Vladu kao i za sve "nase" Vlade od "dogadjanja naroda" pa na ovamo nije za novine. A kontinuitet u svim Vladama postoji. Ali narod zasluzuje takvu vlast, jer kako kazu politicari : "Narod zna!"

radnik

pre 13 godina

Vlada je u najkriznijoj od svih kriznih godina odlučila da prepozna značaj nauke i da odreže enorman budžet za nešto za šta jednostavno nismo dorasli. Gospodo, nauka se vrši na drugom mestu. Koliki god budžet da odrapite, taj ne može da se takmiči sa budžetima razvijenih zemalja, a pogotovu ne s Amerikom.

Bolje bi vam bilo da ste omogućili klimu u ovoj zemlji koja bi privlačila gotove stručnjake i naučnike da se vrate i da PRIMENE svoja znanja na ovdašnju PRIVREDU.

Prepustite traženje vode na Marsu i razbijanje atoma drugima, nahranite gladne.

Neshha

pre 13 godina

Hahahaha, "Vlada prepoznala znacaj nauke"?

Daj, Bozo, onaj ko prepoznaje znacaj nauke ne dize PDV na racunare sa 8 na 18%.....

Smesni ste svi....

Expert do Experta

pre 13 godina

Auuu, svaka cast expertskoj vladi. Pravo providjenje.
Prava stvar bi bila da je vlada prepoznala znacaj kolektivne ostavke za buducnost Srbije.

Pazarce

pre 13 godina

eeeeee bravoooo... otkrili ljudi toplu vodu, sramota bre... a mi smo jos odavno otkrili kako nam je vlada nesposobna i odavno shvatili da je najveca greska sto smo glasali za vas...

Mila

pre 13 godina

Izjave g. Djelica sve vise iritiraju naucnu zajednicu Srbije. Taj covek samo licitira sa brojkama umesto nesto konkretno da uradi za nauku Srbije. Setimo se da je izdvajanje za nauku 0,27% bruto nacionalnog dohotka, a da je preporuka EU 3% i i Evropi ne postoji zemlja koja iydvaja manje od 1%. Ovo najvise govori kakve "evropejce" mi imamo na vlsti.

Ha ha

pre 13 godina

Budzet od '500' dinara uvecan za 22%.. Za one koji ne znaju, lavovski deo misholikog budzeta ode na Vincu a raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara. U kakvom stanju su npr. Drustvene nauke tipa istorija, sociologija bolje i ne pominjati. Kompletna ova drzva je jedno potemkinovo selo. Npr. sada se mozete vencati u opstini za 210 din ali da izdejstvujete neki deciji dodatak morate dokazati da govorite svahili a pelene su skuplje nego u nemackoj itd..

Vincanac

pre 13 godina

Gospodine ministre objasnite nam sledece! Za vreme Milosevica i ministra Unkovica srpski naucnici su imali 1% BND. Zasto nijedna vlada od 2000. godine na ovamo nije imala vise od 0,4?! O kakvoj Evropi vi pricate?

KG

pre 13 godina

@Ha ha, 20. decembar 2010 13:12 BRAVO! Konacno da neko kaze javno da " raspodelom budzeta upravlja lobi fiziko-hemicara"! Ja dodajem, fiziko-hemicari visoko-kotirani clanovi DS-a!

aksentije kovac

pre 13 godina

prepoznala...mislim da je jedan doktor nauka davno prevazisao fazu prepoznavanja. koja bruka i stramota/ sa t kao tito/.kada naqredni izbori budu /20111/ i ako srbija bude na zemlji a ne na nebesima glasajte za doktore nauka koji prepoznaju ono sto treba da znaju. ja cu sigurno glasati za njh u inat svima jer od 1. 10. 2000.svi govore kako im je dobro i kako je kontra revolicija prava stvar a mi,narod sve dublje tonemo. kome je dobro? nekom rat nekom brat.

Boban

pre 13 godina

Isto kao i znacaj poljoprivrede, i stocarstva, i industrije, i trgovine, i
suzbijanja korupcije... dugacka je lista uspeha ove vlasti.

Novosadista

pre 13 godina

Stipendije za studente od 20,000 dinara a trebace im za doktorske 200,000!

Ako Djelicu, igrajte se jos malo sa vasom slomljenom drzavicom. Lako je sutra "otici" u Francusku i pricati svima kako demokratija nije uspela u Srbiji, brisuci suze evrima.

Nostradamus

pre 13 godina

Nije teško pogoditi da posle sledećih izbora na vlasti neće biti Demokratska stranka i njeni izabranici, među kojima je Đelić jedan od najsmešnijih. Razlog je jednostovan, oni se ne bave politikom nego marketingom, oni ne pričaju šta su uradili za 10 godina vlasti, nego nam ipiraju mozak pričom šta će tek da urade.

zok

pre 13 godina

"B92 pre 16 dana
B92: Đelić: Više para ili naučnici odoše
B92
Beograd -- Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić kaže da će to ministarstvo zatražiti 14,5 milijardi dinara iz budžeta za 2011. godinu.
Đelić je rekao da je povećanje budžeta za 5,5 milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji neophodno kako bi se finansirao novi projektni ciklus istraživanja koji će početi 2011. godine i trajati četiri godine." Ako ja dobro računam 22% više od 9 milijardi je oko 2 miljarde više, ane 5,5 milijardi koliko je Đelić tražio da nam ne bi otišli naučnici. Znači odoše naučnici, neće se vratiti ni rode. Ostadošmo tamni vilajet. Sramota! A najveća sramota je što Đelić svečano otvara plakat 4x2 metra na beogradskom aerodromu gde je Teslina slika i slogan: Srbija - zemlja nauke i tehnologije.

živela demagogija

pre 13 godina

Ma Đelić se ne bavi ni marketingom on samo prodaje patetiku od tetkinog kauča, juga kabrioleta, pa do ovog smešnog uzdržavanja od glasanja.

student

pre 13 godina

Dakle, povecali su izdvajanje za 22%. Do sada je izdvajano 0.27% BDP-a, a od sada ce, uvecano za 22%, biti i zdvajano 0.33%. To mu dodje povecanje izdvajanja iz BDP-a od 0.06%. Kako Boza dobro manipulise, postao je pravi maher. Kad se samo setim, nekad je spavao na tetkinom kaucu i pravio se fin.

marko

pre 13 godina

I u to ime, sve je cinila, i cini, da i to malo pametnog sveta, rastera odavde. Jer ti pameni svasta znaju, mozda se nekom ko nije njihov omakne i kaze negde nesto pametno, a tako nesto je pogubno za ove nesposbne na vlasti.

MUKNAVI

pre 13 godina

A ja sam prepoznao i Ovi pored mene , davno , u svima njima varalice, demagoge, lopine, sitne duse zeljne svega koje razvise sistem , uspelo im je, da jasu na ziteljima drzave glancajuci im usi"pravnom drzavom" i tumbajuci im po logici svojom patos demagogijom. Onaj ko ih procita odjurio bi ih sve davno,al` mi smo "demokratija" i odlucuje vecina.Znaju oni to, pa zato uz "po malo" struckanja,jasu na svima nama od mandata,do mandata bljujuci svoju demagogiju pred izbore sa svojih plakata, bilborda, Tv-a, organizovanih mitinga, vec dvadeset i kusur godina.Te prevare lepo zvuce vecini,oni koji Narodu kazu istinu naljute ih i oni ih ne vole,pa biraju demagoge i onda..nastavljamo svi da stenjemo pod "ispunjavanjima njihovih obecanja" u nerealnoj tranziciji,rasprodaji od koje oni zive,ako treba ponovo svadje,tuce oko "nacijonalnih" pitanja i ostalog sto na svakom koraku vidimo i cujemo..cim zinu.Boljitka za vecinu nema,jer kod nas zivi kako valja manjna,eksploatisuci vecinu.Za njih zakoni ne vaze, oni sluze njima da kontrolisu obicne gradjane,nas,kako nas te baglamare nazivaju.Od Srbije su napravili svoje pozoriste,imaju svakakve agencije,"nevladine organizacije",poverenike,om-buckla`,koje ih zapenivsi oko gubice "kritikuju" a..pogledaj Narode!od svega toga njima ne fali ni dlaka sa glave,ko i od ovih nasih komentara.Razlika je ..sto oni za "svoje lose komentare "o njima primaju plate,a mi to radimo ,jer stenjemo pod svima njima sve vise i vise..Trajace to tako ..dok ne pukne.I hoce, jer ni celik ne trpi toliko naprezanje, uvrtanje..a kamoli` covek.

Ivan

pre 13 godina

Sta ce nam naucnici. Pa oni ne znaju sta je sad moderno, ne oblace se markirano, ne znaju sta znaci skracenica PR a kamoli rajder lista, gomila njih cak nema nalog na Fejsu, hahaha ma bre sta ce nam kad ni farmu ne gledaju.

gibo

pre 13 godina

Ova nasa vlada je sve genijalac do genijalca inace ko bi bio u stanju da tako iz cista mira prepozna znacaj nauke u 21. veku. Alal im vera!
Sad vise ne moram da se brinem za buducnost, znam pouzdano da je rukama mudraca.

nije važno

pre 13 godina

Napredujemo, vlada je uspela, sada još samo onih 90% stanovništva Srbije da prepozna značaj nauke i postaćemo normalna država.

istraživač insajder

pre 13 godina

Ministre, zašto u javnost iznosite neistine? Srbija NIJE primljena u CERN, već je, uz Tursku, Sloveniju, Izrael i Kipar dobila status kandidata za prijem. Formalni pregovori oko prijema tek treba da počnu, a u proseku traju oko 5 godina. To znači da će Srbija postati članica CERN-a, u najboljem slučaju, tek za par godina. Posebno je pitanje da li je Srbiji članstvo u CERN-u uopšte potrebno. Košta mnogo, a osim prestiža malo se toga može dobiti. Naši naučnici i ovako uspešno rade na tamošnjim projektima, i to ne kao članovi inostranih grupa, već ispred domaćih instituta.

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

"Vlada povećala PDV za računare sa 8 na 18 odsto, iako prodaja računara opada već dve godine." Ovo je citat sa vaseg sajta B92. Sta da kazem vise uz konstataciju Gospodina Djelica da je Vlada prepoznala znacaj nauke. Sve ono sto stvarno mislim i hteo bih da kazem za nasu Vladu kao i za sve "nase" Vlade od "dogadjanja naroda" pa na ovamo nije za novine. A kontinuitet u svim Vladama postoji. Ali narod zasluzuje takvu vlast, jer kako kazu politicari : "Narod zna!"

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...uh, pa posle povećanja nameta na prodaju računara, prepostavljam, da će ti silni, novi naučni centri i generacija mladih školovanih ljudi, koja je ostala iz "patriotizma" u Srbiji, od Vlade Srbije dobiti, tablice sa kredom i sunđerčićem,...kao u doba Vuka Karadžića i naših baba i deda,...da svoje naučne teze, zaključke... mogu zabeležiti od nezaborava....toliko o tome "kako je Vlada prepoznala značaj nauke"....