Nedelja, 19.12.2010.

23:15

Tadić: Sledeći izbori u DS direktni

Lider DS-a Boris Tadić izjavio da su stranački izbori bili regularni i najavio da će naredni biti direktni što će obezbediti viši stepen demokratičnosti.

Izvor: B92

Tadiæ: Sledeæi izbori u DS direktni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da bi za DS i sve demokratske stranke izuzimajuci SPS,DSS bilo najbolje da vlada odmah raspise i predsednicke i parlamentarne i lokalne izbore i da u to sve ukljuci i gomilu referednuda kao np, Kosovo,prikljucenje Rusiji,objavu rata Americi i NATO,ukidanje poreza i uvodjenje Rublje umesto dinara i eura i da zvanicno objave da DS, LDP, G17, SDP nece da ucestvuju u predizbornoj kampanji i nece imati svoje kandidate. Po meni narodu Srbije to treba i to pod hitno.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ironija u celoj ovoj prici je sto u Srbiji trenutno nema stranke za koju bi valjalo glasati. SNS kao naveci takmac DS-u, takodje predstavlja konglomerat svega i svacega (general Delic, Vucic, Vulin, family Karic) i kao takav ne moze da predstavlja alternativu.
SRS i LDP predstavljaju ekstremne opcije kojih je Srbija umorna za narednih xy godina. O " reformisanom " SPS- da i ne pricam. G17 plus je interesna grupacija koju cine sumnjivi biznismeni, nekadasnji pripadnici drugog i treceg esalona JUL-a, plus priuceni " strucnjaci " sa diplomom nekog vecerneg kursa na temu ekonomije. Trenutno postoji veliki manevarski prostor za jednu ozbiljnu stranku desnog centra (gradjanska desnica), ali takve nema na vidiku (ono sto je npr. DSS bio prvih par godina svog postojanja).

гром

pre 13 godina

Ту емисију нисам гледао а видим да је то чак и добро. И убудуће ћу тако.
(сећам се да им је један од адута септембра/октобра 2000. било укидање претплате; сећате се: и шта би!? већ тада ми је било све јасно; тако се више изненадити не могу.)
Проф. Србијанка је језгровитом реченицом описала оно што се догађа, и ок. је али и ништа изненађујуће, јер је то жена оштра језика, образована...
Што се тиче регуларности избора о томе се може говорити само кад има избора. Овде избора и није било. Ово се знало најмање пола године, има нас који смо ово знали и далеко раније, тако да се пре може говорити о именовањима него о изборима.
И на тараби можеш написати демократска ал' бадава; ко се разуме види да је багремова.
А ти иди па јопет заокружуј и једи се.
Све је то исти папир само је боја у питању. И немој га употребљавати за брисање, није ни за то. Упропастићеш се.
Срамотa ме је! Мајке ми отаџбине моје.

Milan

pre 13 godina

Kao veran glasač DS mogu samo da im poručim da se debelo zamisle, jer nisam jedini koji se totalno razočarao. Više nisam ni veran ni glasač DS, a da bih to ponovo postao morate mnogo toga da uradite da bih se predomislio. Pokušajte da me ubedite.

ky3ma

pre 13 godina

Da da, na sledećim izborima. Isto tako i 350.000 novih radnh mesta, veće poštovanje Srbije u svetu, smanjena korupcija, manje ministara itd. Pa vi nove stvari uvodite samo onda kada smislite kako da ih izmajmunišete. Nije sada moglo da se desi ništa do ovoga što se desilo. Tako će i sa direktnim glasanjem šta god to značilo. Kada savladate tehniku manpulisanja direktnim glasanjem onda ćete ga i uvesti. I sa revizorima je tako i sa svim drugim. Ne hvala. Sledeći izbori u DS neće biti ni direktni ni indirektni već će biti poslednji trzaji grupe koja će se pobiti oko privilegija. Ne brinite biće za građane to jedna pozitivna vest. Konačno od vas..

Zex

pre 13 godina

Zamislimo bajku u kojoj ce elektronskim putem, brzo, efikasno, jeftino i jasno, transparentno ... biti izabrani oni koje zele oni koji biraju.
Zamislite da se rezultati znaju - 15-tak sekundi nakon poslednjeg glasaca. Zamislite da nema sujete i mrznje prema onima koji imaju obrazovanje, svoj stav i pre svake odluke ne zovu sefa stranke da dobije instrukcije. Zamislite onog ko na Zapadu je mogao da zivi sa godisnjom platom od 150.000 USD, a vratio se u zemlju i radi za mnogo manje. Zamislite da ga narod i stranacke kolege podrze i cvrsto stanu iza takve licnosti. Sta, ne mozete? Znati li zasto - zato sto zivimo u Srbiji. Mozda da je kao neke silokonima naduvao usta, ili mimo volje Narodne skupstine Srbiju gurao u NATO, ili baustelisao po Beogradu i Sapcu - verovatno bi taj bio onaj pravi i stranacke kolege bi ga izabrali. Ovako opet lepo spavaj moja Srbijo.

Kako je

pre 13 godina

Kako je relaksirajuce biti jednouman! Sta je jednoumlje? To je kad 140 njih misli kao jedan. Dakle, pamet i odgovornost svakoga je 1/140 pameti jednog coveka.

Toza

pre 13 godina

Za one koji ne znaju kako funkcionise masinerija DS, pojasnicu "primerom iz prakse".

Dulvil-kasarna grad je osmisljen da bi svi njihovi kadrovi dobili stanove i obezbedili porodice za ceo zivot. Nemaju nameru da sazidaju celo naselje, vec samo koliko treba da njima daju stanove, a i to na sledeci nacin. Komercijalna banka ima najnepovoljnije stambene kredite u zemlji (ako ikoga znate ko je tamo uzeo kredit javite!). Fond za stambene kredite u Kom. banci cuvaju za podobne, a to su svi navedeni kadrovi koji trebaju da dobiju stan u Dulvilu, i koji samo trebaju da se jave nekolicini advokata koji su odredjeni za ovaj projekat, da im daju ovlascenje za predaju zahteva komercijalnoj banci (koju sami nece morati ni da posete), i koji im zatim tamo zavrsavaju najpovoljnije kredite na trzisu!! Zato nema nigde rang lista za stanove, zato niko ne smenjuje Dulica posto je jedini imao mu... da ovako nesto skandalozno organizuje.. I lepo ce "nasa najveca Srpska banka" da finansira najvece naselje ali samo za najvece Srbe koji su clanovi pravih partija... A vi ostali vidite...

Mika

pre 13 godina

U DS-u već odavno nema demokratskih izbora, održavaju se kobajagi skupštine i kobajagi glasanja, iako se mnogo ranije odredi, ko će šta da bude i izlobira se po svim odborima. Iz svakog odbora predsednik se zaduži da prekontroliše zaokružene listiće svojih članova. I ako je po statutu: za funkcionere trebalo da se glasa direktno svaki član po Opštinskim odborima od toga se odustalo. Ne samo što nema demokratskih izbora na prvom nivou, centrala DS-a i po Opštinskim odborima odlučuje unapred ko će na koju funkciju, navodno zbog jedinstva stranke, da se OO ne bi raspali na više frakcija. Na tz skupštinama DS, nisu dozvoljena različita mišljenja, delegati su tu da se dive Carevom novom odelu! Zato sam i napustio DS iako sam član od 1991.godine

ajde

pre 13 godina

Srbija ne sme da stane ! :-)
Srbija mora prvo da stane, pa onda da krene ispravnim putem :-)

Sve je to jedna velika partija (ona stara) a DS je samo jedna frakcija.

Možda je i 5.10. bio samo spin :-)

Mika

pre 13 godina

Pre nekoliko godina sam na GO DS u Smederevu upozorio g.B.T. na sociološki fenomen da onaj na koji je na vrhu nikada nezna šta se dešava oko njega, jer od svojih saradnika uvek dobija pogrešno ulepšane informacije.Na šta mi je on odgovorio da on to zna!? Međutim ja mislim da on ima lažnu sliku o svemu u DS-u i situaciji u zemlji Srbiji...

Miloš Ilić

pre 13 godina

Pod hitno treba utvrditi političku pozadinu samoubijanja DS. Od nekada uzorne stranke sa uzornim liderima i moralnim kredilibitetom evo na šta spadosmo. Mora da je Koštunica opet umešao prste.

jelena

pre 13 godina

А, зашто Ви, г.дине Идеалисто, и даље седите на месту делегата, зашто сте дозволили себи да својим присуством "увеличате то породично весеље"? Ово о чему Ви говорите, није нешто што се догодило одједном, годинама пропадамо, с тим што је ваша странка заиста неприкосновена по брзини којом нас је "довршила", а Ви и даље седите и уживо пратите наше колективно пропадање.

Grešnik

pre 13 godina

U Demokratskoj stranci sam proveo 18 godina (1990-2008).
Izvinjavam se svim biračima koje sam 2004 i 2008godine nagovorio da svoj glas daju za DS i Borisa Tadića.

posmatrač

pre 13 godina

Šarmantna kći tata Brane "index-a" i seja bate "Ustavnog" je dosadila prosipanjem gluposti i Bogu i narodu. Kakva stranka -takvi joj i čelni ljudi-nikakvi. Ali hajde malo i o ovom liku Jeremiću: Miladin Kovačević pobeže od pravde u Americi zaslugom ljudi iz Jeremićevog ministarstva. Jeremić ćuti u vezi te bruke kao da se radi o MIP-u Somalije, a naš razbojnik napravio štetu. Dalje kad je Šarićev pajtos inače Dačićev šef kabineta morao da ode iz MUP-a ,primljen je na velika vrata u MIP. I Jeremić opet ćuti. Dakle toliko o poštenju pomenutog lika iz DS-a. Upamtite svi su oni slični: ne zna se samo ko je gori.

Gile

pre 13 godina

U DS-u ili ti "velikoj porodici" kako rece, gospodja Trivan, covek vise ne moze od nepotizma da pohvata ko je kome ko u vrhu vlasti pa onda po svaki stepenik nanize. Primer gospodje Trivan je najbolji gde su joj oba rodjena brata sudije na znacajnim pozicijama,cak Vrhovnog suda, za snaje, bracu i sestre od tetke,ujke, kumove i ostalu rodbinu, verovatno i da ne pitamo. Isto je i sa ostalima.Ko nije portparol, onda je savetnik, zamenik, pomocnik, sef, atase itd. To je prava borba DS-a za porodicne vrednosti.

Bojan

pre 13 godina

Mnogo nas koji razmisljamo kao prof. Turajlic, a malo nas je koji to ovako glasno govorimo pa se stice utisak da smo manjina. Malo je onih koji su poput Jelene Trivan, ali su neprestano prisutni u medijima pa se stice utisak da su nezamenjivi. U svakom slucaju, Jelena Trivan je uvreda za svakog coveka koji... se ujutru budi razmisljajuci da li ce imati deci za dorucak, za svakog mladog i obrazovanog coveka koji je u dilemi da li da ode ili da ostane, za svaku casnu zenu u ovoj zemlji jer je kao zena izabrana na potpredsednicko mesto. Dva autogola su demokrate sebi dale, izabrali su Trivanku i odrekli se Vuka. Pretvorili su zemlju u "prokletu avliju", oazu jednoumlja, mesto gde svako ko misli drugacije bude proglasen "nazadnim" i "zlonamernim". Mislim da je dosta bilo. Ja licno, nikada vise za DS. Suvise ste prilika prokockali zbog gladi za vlascu. Pogledajte Vuka DRaskovica i bice vam jasno kuda ste krenuli.

pc

pre 13 godina

Mislim da je krajnje bezobrazno mesati Zorana Djindjica sa ovim DS-om.
On je nazalost tako prosao jer je sve pacove iz podruma hteo da pocisti, ali nije stigao da sprovede svoje ideje do kraja.
Kod njega je tadic (namerno malim slovima) bio sporedna figura sa silaznom politickom karijerom, a eto ga danas predsednik(apsolutni vladar) drzave. Mogao bih da napisem referat o tome kako i sta je naopako u ovoj zemlji ali od toga ne bi bilo nikakve koristi...

Duško

pre 13 godina

Posle gledanja Utiska i onakvog nastupa Jelene Trivan ostajem bez teksta!!! Oni sve više liče na vlastodršce od pre tog 5.oktobra 2000.god., žive u paralelnom svetu. Vide ono, ili bar kažu da vide, ono što 90% ljudi ne vidi. Iznose neistine !!! Koje se posle prime. Na primer opšte je prihvaćeno da je ministar Dulić ortoped, što značo doktor medicine koji je završio i položio specijalistički ispit. E nije !!! On je samo upisao specijalizaciju i koliko imam informaciju nije ni došao do polaganja!!! Treba proveriti. Itd. Samo laži, obmane..

Pipi

pre 13 godina

E, pa dragi nas Jeremicu, krajnje ti je vreme da osnujes svoju stranku kojoj ce se velika vecina nas koji smo razocarani vladavinom DS-a prikljuciti. Sve najbolje ti zelim jer ocigledno je da si ti jedina svetla tacka ove vlasti. Gledala sam nastupe gospodje bivse portparolke i mogu reci da je to sve samo ne parlamentarizam jer gospodja ne da nikome ni da dodje do reci sto je stvar elementarne kulture. Jeremicu, veliki pozdrav i podrska!

mlekadzija

pre 13 godina

... da je pokojni g. Pekic ziv ne bi verovao svojim ocima i usima ko je sve izabran na tako odgovorno mesto u stranci...
Opozicija nije mogla da dobije bolji novogodisnji i bozicni poklon od DSa.
Samo napred ovim pravcem i bicete pluskvanperfekat vrlo brzo...

idealista

pre 13 godina

Zahvalna sam svim ljudima koji su komentarisali sinocnu emisiju i time dali potvrdu i mog vidjenja situacije kao DS veterana od preko 20 godina,nekadasnjeg funkcionera DS-a i delegata koji nije zeleo da glasa.Moram da priznam da me je sinoc bilo stid zbog gospodje Trivan,koja misli da smo do njenog ustolicenja svi bili u kompletnoj amneziji i da svoje glave imamo da njima drugi razmisljaju,a ne mi sami.Uzgred,gospodja Trivan treba da se priseti kako i na koji nacin je usla u Parlament,sa cije kvote i koliko je tada uspela da upozna svoje glasace.Sve ovo dalje je sasvim uhodan sled, a mi nepopravljivi idealisti mozemo samo da se stidimo takvih karijerista .Pravo vidjenje situacije je vidjenje gospodje Turajlic,ali to je malo kome u vrhu DS-a vazno.Meni je vazno da ja juce spasih svoj obraz i dusu.

rade

pre 13 godina

Gledah sinoć "Utisak" i ono što se desilo je demistifikacija "bicikliste koji je od svog okretanja pedala napravio famu" Međutim da se razumemo nije gospođica Trivan PR Jelena jedini "biciklista" u parlamentarnoj skupštini i DS-u. Ovde ne treba osuti drvlje i kamenje samo po DS-u (koji je inače "stožer" ove vlade), iste takve bicikliste imamo, pored genija Dulić PR Olivera, i u liku i delu Mlađe Dinkića koji je poprilično zaslužan za ovakvo stanje privrede Srbije, potom Maestralnog večitog ministra nam zdravlja Tomice cepljenog (vakcinisanog) Milosavčjevića, a ni Bojan Dr Pajtić nije mi baš najčistiji u čitavoj priči jer je nemoguće da NJKV Predsednik IV AP Vojvodine nije imao pojma da mu Šarići pokupovaše pola pokrajine. A što se tiče glasanja na narednim izborima, kao bivši glasač DS-a i "proevropskog bloka" uopšte nemam strah od Nikolića i Koštunjavog. Ovi što mi nametnuše da evropa nema alternaivu su me toliko finansijski upropastili da me uopste nije briga ko će da dođe posle njih jer gore od ovog trenutnog nikako ne može da mi bude, a dajem glavu da ni ovi navedeni opozicionari nemaju baš petlju da idu u otvoreni sukob sa EU i USA ali verujem da će barem manje da se ponižavaju pred istim. A ako ni oni nekome nisu alternativa za postojeću vladajuću garnituru ima uvek kao opciju Rasima Ljajića. On je čovek koji prema mojim ličnim shvatanjima jedini uz Jeremića koji pošteno radi svoj posao u ovoj Vladi, i nemam nikakve probleme da glasam za njega. Kada god je bila neka frka DS, G17, SVM, LSV, SPS su uvaljivali Rasimu da vadi kestenje iz vatre. Pozz iz NS-a.

Jelena

pre 13 godina

Sta reći, a ne zaplakati?! Jelena Trivan nije samo sramota DS-a, već sramota za ljudski rod! Zavidim joj što živi toliko van realnosti, van stvarnog života, van ove bede i jada u koji nas je Demokratska stranka dovela! Da li joj je neko rekao da u 2010. godini imamo za 315.000 manje putovanja u inostranstvo, sa sve belim šengenom nego u vreme kada smo džonjali u redovima ispred ambasada?! Bitno je da su oni usvojili strategiju "Srbija 2020. godine", pa ko do tada ne crkne od gladi ili zime, pričaće! Sram te bilo, Tadiću, sram vas bilo sve koji koji nam uništavate mladost i godine, sram vas bilo!

adam

pre 13 godina

Gledao sam sinoc utisak nedelje i zahvalan sam kamermanima b92 kako su strategijski hvatali grimase one gospodje portparola DSa a sada i potpredsednice.

Onakvom drskoscu, totalnom odsecenoscu od realnosti, arogantnim ponasanje DS je saljuci Jelenu Trivan da nas obradjuje kako ta stranka cini sve da nam obezbedi bolji zivot, zabila sebi ekser u sanduk.

Srbijanka Turlajic i Todoric su Jelenom Trivan obrisali pod!

Polupani lonac

pre 13 godina

Нека они уживају сами у себи, а ја ћу се на следећим изборима придружити онима чији ће гласачки листић бити неважећи због скарадности.
Најжалије ми је оног лонца који полупах жени ОНИХ ДАНА, а тако је био добар за сарму од киселог купуса!
У овим новокомпонованим лонцима нема добре сарме. Поздрав,
Петар

Sasa

pre 13 godina

Ja vise necu da glasam za DS niti Tadica, preterali su ga, moj je utisak da oni zive u staklenom zvonu i da samo naziru sta narod misli ili oseca o njihovoj politici i vodjenju zemlje.Nesposobni ministri, korupcija na svakom koraku, i da ne pricam dalje.Naj gore ce biti pred izbore kad izvuku parolu "DS ili Nikolic...", a to smo vec culi, imali su vreme da rade,nisu radili ,kraj nema vise.Ponavljam ja vise ne glasam za njih (naravno necu ni za druge jer ne vrede).
Pozdrav.

ky3ma

pre 13 godina

To što je zakazao taj sistem samo govori kakvi ste amateri. Pa kako je moguće da zakaže baš ono što je jedino nov bilo u ovom skupštini. Bilo bi dobro da se sazna koja firma je pravila sistem i prodala opremu. To je nešto zbrljano samo da se pokupe pare i da se namire neki simpatizeri. A sve to je opet plaćeno novcem građana Srbije. Znam znam, postoji i članstvo ali to članstvo prethodno mora da pokrade od građana..

radiohead

pre 13 godina

na zalost Jelena Trivan je slika i prilika DS-a danas.potpuno mi je neverovatno da je njihova percepcija stvarnosti toliko drugacija od nase, kao da smo mi ovde zbog njih a ne oni zbog nas.kao da su oni nas doneli na svet, a ne mi njih na vlast.juce je gospodja Turajlic lepo iznela sliku koju mi svi vidimo, a Jelena Trivan je od toga cula samo >>napad!!!napad!!!brani stranku brani stranku

Nadica

pre 13 godina

Srbijanka je genije.Trivanova je u obavezi. Njen brat je postao sudija Ustavnog suda Srbije.Otac je profesor Ustavnog prava na "čuvenom" Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Zato je ona agresivno lojalna. Inače predsednik izborne komisije je bio Vesić. Sve je logično.

kragujevcanin

pre 13 godina

Dok je ovakve portparolke i potpredsednice DS , gospodje Trivan, Demokratskoj stranci ne treba niko "sa strane" da joj snižava rejting i ugled! Posle svega što se dešavalo proteklih dana,a naročito posle sionoćnjeg nastupa Trivan u "Utisku nedelje", nikada više moj glas neće biti dat DS,a više od decenije glasam za njih. Trivan sinoić nije odgovorila ni na jedno konkretno pitanje, niti ponudila ni jednu konkretnu stvar koja će vratiti u život ovu našu napaćenu zemlju i njene napaćene gradjane...Sve se svelo na fraze, na obećanja i , Bože moj, na čudjenje zašto gradjani nisu zadovoljni onim što im pruža DS. I ne samo to: sinoć je DS nazvala porodicom i niko nema pravo da se meša u njihov rad. Alo, jelena Trivan: ali vi vodite ovu zemlju, vaš predsednik je i predsednik države pa se ne zna kada govori kao čelnik stranke ili državnik, ponuidili ste plan do 2010. ali tražite da ponovo budete izabrani u 2012. - i onda niko nema pravo da se meša u rad vaše porodice. Poslednji dogadjaji i sinoćčnji nastup Trivanove je najveća antireklama DS.Za vas nikada više.

ljubo pavković

pre 13 godina

Kad god se gospođa Trivan pojavi na nekoj od televizija rejting Demokratske stranke opadne 3 do 4%.Ovo je bila njena bruka u Utisku nedelje.

Jututunska specijalizacija

pre 13 godina

Treba izvuci pouku i shvatiti da ortoped nije kvalifikovan da instalira kompjuterski program.
Stranacka pripadnost moze samo da upropasti svaku dobru ideju i to je kljucni razlog sto se kao drzava nalazimo na svim mogucim zaceljima. Jednostavno, kad bi svako radio ono za sta je strucan i skolovan, vecina problema bila bi u startu eliminisana.

ljigosla

pre 13 godina

Gospođa Jelena Trivan ispala je smešna sa svojim argumentima u odbrani Vlasti u sinoćnoj emisiji i desetak gledaoca koji su se javili ocitali su joj lekciju. Uostalom koga bre više briga za izbore u ovoj stranci...

Lud,zbunjen...

pre 13 godina

Da li ova mudra gospoda iz DS-a uopšte znaju kakva je situacija u državi. Sudeći po iznenađenju g-đe Trivan, pojma nemaju.Znaju li koliko su partijski podobnih, a nestručnih kadrova zaposlili i to uglavnom u državnim i javnim preduzećima i u lokalnoj samoupravi. Ne znam za Beograd, ali znam za naše male provincije npr.Vrbas, da skoro svi ti nestručni kadrovi nakon par godina naprasno stiču diplome mastera i sl., a krene ih iznenada i lova. Dođite nenajavljeno, sedite u bilo koji lokal i slušajte. Onda neće biti iznenađenja tipa šta ovaj narod priča i nismo dobro informisali narod i pored toga što svi mediji sviraju istu pesmu.

Citajuci

pre 13 godina

Citajuci komentare reklo bi se da je vlast u Srbiji izabrao neki drugi narod a ne ovaj koji sada pljuje po njoj. Sto se tice prof. Turajlic mislim da nikad nije bila popularnija nego sada, a najmanje onda kad je participirala u vlasti. Zasto? Zato sto je U SRBIJI NAJPROBITACNIJE KRITIKOVATI, bilo sta i bilo koga! Biti negativan a ne pozitivan! Pritom povladjivati main stream-u, trenutnom, jer ovde je sve trenutno. Bio sam veliki postovalac prof. Turajlic ali mislim da ona sada gubi politicku orijentaciju. Sto se tice J. Trivan ne treba se cuditi sto je bila malo preostra, morala se braniti od troje napadaca. Nikad ne verujem masi u Srbiji, pojedinac treba da zadrzi svoj stav. Izgleda da su mnogi zaboravili Zorana Djindjica, ni on nije imao veliku licnu popularnost ali je mogao uraditi mnogo za Srbiju. Setimo se tek onda kada bude kasno!

slobodan ili ne

pre 13 godina

sama cinjenica da za izbor jeremica nije bio dovoljan "BONUS" da je ministar inostranih poslova , a uz to i mlad , mislim da je dosta , dosta mladi od ovih P E T "IZABRANIH" PODPRESEDNIKA ?????? da u samoj partiji DS nemaju neku viziju !!!! e sad sto je ta partija nazalost "ZAMAJAVANJEM" nanela dosta stete i samoj srbiji i njenom narodu , to je druga prica !!!! inace kad je u pitanju ova podpredsednica uvek ostajem bez treci ! zbog sanog ponasanja i izbora reci prilikom govora ili izjava !!! arogatnost i drskost su njeni "ATRIBUTI" ! ps // posto ne zivim i ne glasam u srbiji , ipak bi narodu kod sledecih izbora preporucio 100 - postotni bojkot , a jeremicu koji je u najtezim trenutcima vodjenja inostrane politike srbije dokazao da je sposoban , da po ugledu na DINKICA osnuje svoju stranku ili partiju pod imenom "stranka nekoruptnih politicara" !! mozda bi imali problema da oko okupljanja takvih politicara , ali sam siguran da bi imali APSOLUTNU VECINU!!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Mora da im je računare na kojima su brojani glasovi donirao "neizbežan faktor za evrointegracije" SPS i Ivica Dačić, iste one na kojima su prvobitno brojani glasovi na izborima 2000 ....

(Vlast)a

pre 13 godina

Culi smo potpredsednicu,ali i vox populi...Znam da stranku na vlasti ne treba da zanima misljenje rulje,ali doci ce izbori...bar se nadam.
Ponasanje i nastup vecine potpredsednika je sramota za Srbiju,bez obzira sto je ponos za DS.Naravno,tu ukljucujem i jedinog neizabranog kandidata,koji je paradigma jedne nakazne DS koju ja ne prepoznajem!

Dz.Vasington

pre 13 godina

Ma koga briga vise za kongres Demokratske stranke. Pokazali su se u pravom svetlu.Vise je licilo na estradu nego politicki skup, a samo je falila neka zvezda Grand produkcije da otpeva nesto. Sto kaze jedan od ucesnika nema nikakve diskusije. Pa o cemu da diskutuju? Dosli su tu samo da podrze "svog"kandidata, koji ce se vernim glasacima "oduziti" vec kako se to radi. Jedina ideologija osim Velike Srbije, je "koliki je moj deo".Zato nema nikakve diskusije i zato se ovde niocemu ne prica. Osim o porocentima i provizijama, naravno dok ima sta da se uzima..

Sloba Slobodar

pre 13 godina

DS zivi u virtuelnom svetu kao nekada SPS i Sloba....ali pre ili kasnije sve ce to da im se olupa o glavu......nekad sam glasao za DS, od sada nikad vise!!!

Samo pitam

pre 13 godina

Ja mislim da je izjava g-dje Turajlic najjezgrovitija izjava PROTEKLE DECENJE! Uzgred, koja firma je dobila taj znacajan softverski posao i kolika je vrednost tog ugovora? Tacan odgovor na to, naizgled jednostavno pitanje, pojasnjava vrstu problema u kojima se nalazi DS i ova nesrecna zemlja. Ne kaze se uzalud da ne pada sneg da pokrije breg...

Nebojsa Petrovic

pre 13 godina

Ja odavno nisam video takve nokaute kao Srbijankine!
Ima jedan koncept koji se zove kognitivna kompleksnost, Trivanka je sa odgovorima tipa "ovo je sigurno najbolji moguci put" otprilike skoru nula na tom konceptu!

Glasac DS davno proslo vreme

pre 13 godina

Okrenula sam Utisak na 5 minuta, i Gdja Trivan je uspela da me iznervira svojim bahatim i prepotentnim stavom za 1min! "DS ima (najbolje??!!!?) kadrove", "DS ima najbolji ponudjeni program",... Puna usta prazne price! A tako sam imala zelju da se ukljucim u emisiju, i da... I sta? A nesto je rekla na temu "sledecih izbora" i "rezultata DS-a"... Nadam se da ce ti rezultati na DS delovati kao igla na prenapumpan balon! Jer takvi su oni! Bilo bi mi ispod casti da budem kadar kakva je Gdja Trivan! Ni stas, ni glas, ni pamet, ni intelekt! Bar da je za naslovnicu, bilo bi mi lakse i manje gadno! Fuj

Krivan

pre 13 godina

Gde nadjose samo onu Trivan... Ala su je izabrali svaka im cast. Zbog nje ce DS da ostane i bez to malo glasaca. Ovo oko elektronskog glasanja me bas cudi, pa oni imaju ortopeda ministra i strucnjaka za informatiku cija firma drzi dosta drzavnih poslova. Kako to da pomenuti nije obezbedio efikasno glasanje, sigurno sa budzetskim korisnicima ovakve informaticke arhitekture rade sjajno.

igorpl

pre 13 godina

Neregularni su svi vaši stranački MOZGOVI i to ne samo DS-a nego svih političkih stranaka. Onda kada je to neregularno sve ostalo je svejdno da li je ili nije!
Majku mu kako baš da se pokvari i to baš u SRBIJI uvek neki osigurač, Verovatno izgoreo CPU od silnih glasača.
Vratite nam diktatore oni su bili milosrdniji!

Ludi Milojko

pre 13 godina

Cak je i 8. sednica CK bila olicenje demokratije za jucesarasnju FARSU DS!! Ocigledno da deca komunista porazenih na 8. sednici, a sve na celu sa Borisom Tadicem (ako se nevaram Akademik Ljubomir Tadic je bio TVRDO KRILO SKJ) nista nisu naucili od svojih rodilja!! Jenom recju juce su pokazli lice i nalicje "demokratije" u Srbiji!! Da ne spominjem koliko je "demokratska opozicija" '90-tih demonstrirala protiv Slobe sto je u isto vreme bio i Predsednik drzave i Predsednik SPS!! Nije mi jasno samo kako narod sve ovo trpi!!???

Jelena

pre 13 godina

Profesorka Turajlic, beskrajno hvala na sinocnim replikama. Na trenutak sam se osetila kao covek koji nije usamljen u ovom crnom mraku u koji nas je uvela DS zajedno sa SPS i slicnima.
Odlicnu ste lekciju odrzali sramno losoj politicarki Jeleni Trivan.

Bojkot svih izbora

pre 13 godina

E zabole me više za vas i vaše izbore, dosadili ste i bogu i narodu. Pa zar svi mediji po ceo dan nedeljama samo o tome pričaju?

I dignite poreze na računare na 30%, vidite da od njih samo probleme imate.

poison

pre 13 godina

Uvek me obuzme uzas i strava kad shvatim ko vodi ovu zemlju. Ako je nekome poslednja odbrana na sve lose stvari ( korupcija,losa politika, siromastvo...) " A za koga drugog bi glasali...Tomu..." tada je sve jasno i uzasno. Kakvi mediokriteti......Nikada vise necu glasati za DS, nikada za BT. Trebalo bi nekako izbrojati sve glasove onih koji koji su protiv svih partija. Mislim da bi % bio vecinski.

pravicete drustvo socijalistima na smetlistu istorije

pre 13 godina

DS je stranka poznata po ignorisanju realnosti i njeno rukovodstvo ima veoma specificnu percepciju.
Tako nema neregularnosti, nema monopola, nema zloupotreba...
Ali sve je to ionako potpuno nebitno jer moj glas vise nikada nece dobiti. DS i Tadic su svojom kadrovskom politikom ucinili da se svakom postenom coveku ogadila ideja demokratije i sve ono sto je barem malo mislilo svojom glavom su oterali u apstinenciju i beznadje.

Lepi

pre 13 godina

Kad neko prvo dodje u glavni grad,zavrsi fakultet i iz skolske klupe jos 2000.god. postane zamenik ministra i zadnjih 10 godina zivi od politike, tj. od vlasti svoje partije, sta onda ocekivati. Gospodja je vec godinama van realnog zivota i zivi u virtuelnom svetu blagostanja, prijema, koktela, putovanja, visokog drustva...Ona to mora da brani po svaku cenu, i naravno da je pogadja svaka surova istina koju i ona i njeni partijski drugovi u dubini duse dobro znaju. Naravno, da je usavrsila prodaju magle narodu do savrsenstva.

otpor

pre 13 godina

Uhvatio sam sebe kako krvnicki i besno bijem sostvene noge zbog onih setnji i smrzavanja na ulicama Bgd-a, gledajuci jos jedan ponizavajuci primerak bezvrednosti lica u DS-u, ona ce na zalost sutra da bude ministarka, tako nasi experti funkcionisu, zato nam je ovako, tako su prosli Dulic, Markovic, Djelic i ostali strucnjaci..sve lepo do lepseg

karmela

pre 13 godina

Trivanka nas je svojom recitoscu, sinoc u Utisku, potpuno uverila da ne treba da glasamo, vise nikad za DS. Kakva nekultura, brljotine u "kao" stavovima DS, nepostovanje sagovornika! Samo saljite takve strucnjake da ubedjuju javnost pa ce te traziti birace u drugoj dimenziji! Stidi se Tadicu !

Igorko

pre 13 godina

Ako ovde nije bilo neregularnosti, onda cete gospodo iz DS-a vrlo regularno i ubedljivo doziveti debakl na narednim izborima. To uzmite kao aksiom.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Draga osobo Trivan, kada se pitate zašto vAS narod "bezrazložno" napada, da niste pomislili da je tom narodu još uvek u pamćenju, mada vama očigledno nije ili se pravite, obećanje pokojnog premijera Đinđića, posle 5 oktobra 2000.
A to je da će Srbija do 2007 ući u EU, i to svestan posledica Miloševićeve vladavine, svestan da je Koštunica predsednik, kao i da smo svi svesni činjenice da je 2007 bila pre svetske ekonomske krize. I, šta bi od tog obećanja...da ne mislite da se tom narodu zgadilo od izgovora koje uporno ponavljatwe,i jer današnji proroci u najoptimističnijim izjavama kao pomenu 2020, a ja pitam zašto ?!?
Da li je odgovor što pokojni i uvaženi premijer Đinđić jedino nije bio svestan kakvim je nesposobnjakovićima okružen, i kakvim će sve "liderima i ekspertima" ostaviti državu na milost i ne milost ...

dragan

pre 13 godina

sve je ovo igra kako bi vuk jeremic koji nije osvojio mesto potpresednika u ds u napustio stranku i osnovao novu stranku pred izbore koji se priblizavaju i odneo deo glasova dss sns i ostalim strankama sa slicnim programom ,da bi ih posle izbora opet dao tadicu .kao dacic sto je uradio na proslim izborima kada se predstavljao kao stranka sa nacionalnim programom da bi posle otisao sa tadicem . i ovi ce to uraditi jer svi znaju da je trenutno vuk jeremic najpopularniji politicar u ds -u od strane naroda asada ne dobija mesto potpresednika ,pa ce se ona navodnoo malo ljutiti pred izbore osnovati svoju stranku da bi posle opet sa tadicem formirao vladu

dex

pre 13 godina

Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno" Obožavam ovu ženu, u jednoj rečenici je opisala Srbiju i vlast u Srbiji.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Da li vAM je jedini argument, ma kavi da ste, da su ovi u opoziciji još gori od vas ?!?!?
Da li vAM je poznato da je i Milošević raspisao izbore 2000-te jer je mislio da nema niko bolji od njega ?!
I da li vAM je poznato, da je narod iz očaja od "njegove dobrote", glasao za vAS takve kakvi ste, pa po čemu ste onda sigurni da narod koji vAS trpi 10 godina opet, iz očaja, neće sebi da dozvoli luksuz da od loših izabere gore !!!!

ex DS

pre 13 godina

Posle ovakvog skandala, sta ocekivati i kakva ce tek biti izborna kradja na sledecim republickim izborima! Da mi je neko rekao da se DS sa Tadicem za 10 godina vladavine postati isti onaj Slobin SPS! Nikada vise DS! Dusan Petrovic, Dulic, Trivan, Ristic, Pajtic su upravo ironija demokratije. Iz inata cu glasati za SNS.

posmatrac

pre 13 godina

Mislim da je ovim DS propustio sansu da bar malo procisti svoje redove i osnazi se pred predstojece izbore.

Umesto da je izabrao novog vodju koji je u punoj snazi i koji ce moci da se suoci sa novim izazovima pristupanja EU, DS bira Tadica koji je vec poprilicno (psiho/fizicki/politicki) istrosen covek.

Veoma lose je i to sto niko cak nije ni razmisljao o tome da bi velikom vodji mogao da se suprotstavi vec smo dobili pet ptpredsednika koji nemaju petlju.

Veoma lose za DS.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Posle svega izgovorenog sinoć od strane ove osobe, mogu samo javno da ZAMOLIM za izvinjenje gospodina Ivan Marković-a, nekadašnjeg portparola JUL-a za sve što sam rekao i pomislio o njemu.
Što je najgore, ja za njegovu stranku nisam nikad ni glasao, ali za ove i ovo što nam se dešava, jesam ....

SVD

pre 13 godina

Nastup Jelene Trivan je pokazao koliko je DS daleko od problema drzave i naroda. Nju je iznenadio nastup odlicne Srbijanke Turajlic, Todorica i slusalaca koji su se javljali a to je ono sto ja cujem svakog dana od ljudi koje kontaktiram. Uljuljkani u internim razgovorima u atmosferi samozadovoljstva, Demokrate ce biti iznenadjene ako ne procentom oni h koji su glasali, a ono procentom onih koji budu odustali. Nadam se da ce to dovesti do borbe misljenja u okviru stranke i eventualno odstupanje od vidljivog kulta licnosti Borisa Tadica.

Alex

pre 13 godina

Bravo Srbijanka! To je pravi patriota.
A ova zena Trivan se ponasa uzasno drcno i nevaspitano, pravi primer danasnje uspesne zene u Srbiji - nasminkana i bezobrazna...

Sava Drugi

pre 13 godina

Nekada davno bili su izbori u DS. Protivkandidat predsedniku bio je Mićunoviće nećak. Nije prošao.

Većeras nije bilo protivkandiata. Ako u demokratskoj stranici nema protivkandita na izborima onda ta stranka nije demokratska i to jeste SKANDAL gospodjo Trivan.

Mi smo imali dugo vremena jedan sistem u kojem nije bilo protivkandidata na izborima i to je bilo vrlo kataklizmično.

Jednostavno tragično.

pre 13 godina

Prosto je neverovatno da se ovakva jedna pojava poput gospođe Trivan uvukla u sam vrh Demokratske stranke ( bar takozvane ili ono što je ostalo od nje). Samim tim činom stranka strahovito gubi na kredibilitetu i otvoreno pokazuje zasnivanje na veoma pogrešnom sistemu vrednosti. Gospodin Boris se poprilično uljuljkao u svojoj fotelji a stranačka dekadencija nastavlja da se širi! Da, političko nebo Srbije jeste ogrezlo u sivilo ali to svakako ne znači da alternativa ne postoji.

POISON

pre 13 godina

Te kompijutere im je verovatno Dulic poklonio ! Ljudi ... gospodja Trivan je bila IZNENADJENA komentarima ??? Pa oni pojma nemaju sta narod misli o njima ! Ili oni ili Toma ? Trece nema jel da ? Tesko da je to demokratija !

Koza laže, al' rog ne laže

pre 13 godina

Prema Pravilnku o izborima DS [http://www.ds.org.rs/index.php?option=com_skupstina2010&task=funkcije&id=2&Itemid=681], Vuk Jeremić imao je, teoretski, veoma male šanse da bude izabran. Niti je ženskog pola, niti je sa teritorije autonomnih pokrajina. Dakle, Jeremić je bio u tobož izbornoj utakmici samo sa Đilasom, Dušanom Petrovićem i Šutanovcem. Pajtić je svakako moralo da bude jedan od potpredsednika, jer je iz AP Vojvodine, dok je Jelena Trivan, po DS pravilniku, svakako morala da bude potpredsednica stranke, jer je ženskog pola. O nameštanim stranačkim izborima najbolje govori činjenica da je bilo samo 6 kandidata za 5 pozicija, a praktično samo 4 kandidata za 3 potpredsedničke pozicije.

twixx

pre 13 godina

tadic sat vremena provede za govornicom pricajuci kako je DS
1) demokratska &
2) politicka stranka,
a onda je veselo, u optimisticnom tonu, odskakutao na jednoj nozi u publiku. i sta se desi: 1) demokratska & 2) politicka stranka IZGLASA elektronsko biranje, "sistem padne", odjednom se predje na rucno zaokruzivanje aliiii - bez da je iko izglasao da se menja nacin izbora - eto, neko rekao ma ajmo sada ovce peske u tor, pognimo glave...

i kao rezultat svega imamo "izbori nisu bili neregularni". eto, to je demokratska stranka 2010.

Ma nebitno

pre 13 godina

Hm, nije mi jasno zasto se uopste glasalo za Trivanovu i Pajtica, ukoliko je jednom zenskom kandidatu (ona je jedini zenski kandidat) zagarantovano potpresednicko mesto i, takodje jednom vojvodjanskom kandidatu, a Pajtic je jedini kandidat iz Vojvodine?
Ne znam, mozda gresim...

DJORDJE

pre 13 godina

izvinjavam se u ima svih gradjana gospodji trivan zbog nerazumevanja za nacin na koji zeli da nam pomogne,bojim se da smo suvise nezahvalni,mora da je uzasno osecati se frustrirano na njen nacin

Sima Srbin

pre 13 godina

Može li gospođa Trivan da nam predoči podatak koliko su diploma u unutrašnjosti kupili svojim kadrovima, pošto su ih prethodno postavili na funkcije. Evo da pomognem, u mom gradu - 5!

Daniela

pre 13 godina

A propos "Utiska", osim prof. Turajlic koja je po obicaju bila sjajna, jedan gledalac je takodje rekao recenicu koja direktno oslikava stanje u Srbiji sa DS-om na celu: "Dzaba ti znanje ako nemas vezu, a ako imas vezu ne treba ti znanje." Sve receno.

Neutralan

pre 13 godina

Koliko znam po statutu ds-a, kandidat iz AP ima zagarantovano mesto kao i zena, zbog rodne ravnopravnosti. Nema sumnje da je izbor za zenu potpredsednika mogao biti mnogo bolji. Ali svakako, Pajtic i Trivan nisu ni morali u proceduru glasanja, i da su imali 0 glasova stali bi ispred Vuka. A Vuk ce ipak morati da saceka jos malo, verovatno do sledece slupstine, jer mu je staz u DS-u mnogo manji od ostalih ponudjenih, a staz se u partiji ne prasta. Svakako je izuzetak tome Djilas, pa bi i Vuk mogao mnogo od njega da nauci kada je stranacki polozaj u pitanju.

ahm

pre 13 godina

U kakvom je stanju i kako funkcionise drzava je samo slika vladajucih partija. Svi znamo da u DS-u vise ne postoji ono D. Danas stalno neko krsi svoja ovlascenja koja ima kao ministar ili koja ima na nekoj drugoj funkciji i za to ne odgovara. Cinjenica je da nas vode nesposobni, licnim interesima motivisani ljudi, bez ideje i zelje da VECINI obezbedi boljitak. Definitivno bih promenio zakone i izjednacio politicku neodgovornost i bahatost da budu u rangu sa najstrozim zatvorskim kaznama. Zbog toga sto su unistili privredu sve bih ih oterao na jedno min 30 godina robije, kolektivno. A, da... pa njihovi ljudi su i u pravosudju... Za neke stvari na zalost treba cela generacija da prodje da bi mozda bilo bolje, tako da neka nam je sa srecom. Pojedinci su tu vec 20 godina, skoro pa besmrtni na politickoj sceni. A mi smo i dalje u blatu plivamo, davimo se, kako se ko snadje...

Skywalker

pre 13 godina

Ko je gledao emisiju shvatio je zasto tvrdim da ce se DS uskoro ocajnicki boriti za cenzus. Ako u emisiji bude 7-8 ukljucenja gledalaca i kako bar njih 3-4 dugogodisnjih glasaca (ostalih 3-4 nikada nisu ni bili za DS) ili clanova DS-a, kaze kako vise nikad nece glasati za ovakav DS, onda je jasno da je moja tvrdnja tacna. Na kraju je Trivanova ustvrdila da se stidi tvrdnji iznesenih u emisiji i od strane gledalaca i da je to sve posledica toga sto DS nema dovoljno prilike da objasni ljudima svoj program ili tako nesto. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

sto sejes, to i pozanjes

pre 13 godina

Zao mi je sto Todorovic nije dosao vise do izrazaja u diskusiji. Postovanje i njemu i profesorki Turajlic, sve su lepo rekli i svi mi to znamo.
Jelena Trivan je veceras bila negativna reklama za DS, jer je izigravala zid i ignorisala sve argumentovane optuzbe.
Mislim da ako drasticno ne promene takav stav u vrhu partije, na izborima mogu proci mnogo gore nego sto zamisljaju.
Dodao bih jos samo da mi je drago da se narodu probudila svest i da se prema uzorku gledalaca koji su se javili u emisiji moze reci da vise ne razmisljaju "glasacu za manje zlo", vec "ako mi ne nude ono sto zelim necu ni da glasam".

Mladen Mirilović

pre 13 godina

Bravo Profesore. U centar!

“Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno“, rekla je Turajlićeva.

John Cleese

pre 13 godina

Primer mladozenje, koji mora da potegne vezu u DS-u da bi mu ostavili 4 sobe u motelu gde je svadba, a ne 3 sobe, je antologijski urnebesan. Dobro je i prosao, mogli su da mu kazu da ima da obuce plavo odelo i zutu kravatu za svadbu. I jos Bajaga da mu peva.

bane

pre 13 godina

cek, cek, zamenik premijera Albanije bio na tom skupu?!!?! aaaa pa gospodo ''demokrate''....znaci ugasili ste ga. Pljunuli ste mi na postenje i dostojanstvo za vjek vjekova. U inat cu da glasam za suprotnu opciju!!

Mica buduci emigrant

pre 13 godina

Sramota je bilo gledati podpredsednicu DS kako i koliko prica uprazno. Na delima nista, u recima sve. Prosto je bila posramljena odgovorom gledalaca. Oni zive u virtuelnoj silikonskoj stvarnosti, a mi zivimo u stvarnoj okrutnoj ds skrojenoj sadasnjosti. Svako ko je otvorio karte i rekao istinu, potresao je Jelenu Trivan, jer istina najvise boli. Ruzno i nepristojno ponasanje, nedostojno podpredsednice i nepostovanje Prof Turajlic. Prosto se pitam sta radim jos u ovoj zemlji..

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Trivanova: Nije bilo neregularnosti

Da je Vuk Jeremic izabrat za podpredsednika ja bih posumnjao u regularnost izbora, ovako mi zaista sve deluje REGULARNO !
Osim toga nije mi jasno zasto uopste neko treba da sumnja u regularnost izbora ako nisu elektronski pa i do sada su u DS birali na "papiricu" pa se niko nije bunio ?

Zbogom pameti

pre 13 godina

Osećala sam se poniženom, večeras, gledajući gospođu Trivan. Potpuno mi je jasno zašto su Čomić i Kolundžija odustale. Ako su odustale. Jednostavno, ko imalo drži do razuma i bar malo do obraza, ne bi mogao da izgovori ni delić ovoga što je ova nesrećnica večeras izgovorila. Toliko bezobrazno, toliko drsko, toliko agresivno, toliko nedostojno profesije PR. Šta god da je, ja za ovo glasati neću.

A ono sa motelom je bilo najbolje. Veličanstvena Slobodanka Turajlić!

Regularan

pre 13 godina

Naravno, da je bilo vise kandidata ne bi Trivan ostala. Koliko nam se ocrtava stvarnost kroz ovu damu. Agresija, agresija, prica i samo prica.

Sremac

pre 13 godina

Neregularnosti je ipak bilo, i, iskreno, žao mi je zbog toga.
Na duži rok ova parodija se neće lepo vratiti DS-u.
Dobro je, samo, da nije bilo glasova iz Bodruma?

Smješno

pre 13 godina

Malo mi je smješno to da Jeremić nije odnio ubjedljivu pobjedu a da ne pričam o tome da su ga svi prešišali a pogotovo ova dama. Vuče, podrška iz Banjaluke, izdrži.

Stefan

pre 13 godina

Odlican odgovor, gospodjo Turajlić, vasa jedna recenica je rekla apsolutno sve o nacinu funkcionisanju DS-a. Za one koji ne kapiraju na koju recenicu mislim citiracu je: "Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno".

NENAD

pre 13 godina

Kako moze stranka koja nije u stanju da organizuje sopstvenu izbornu skupstinu, biti u stanju da organizuje Srbiju u ovim izuzetno teskim vremenima. Jedini preostali argument DS je da je Toma gori od njih. Slazem se. A sta mi da radimo?

gradjanin

pre 13 godina

najgore je sto nam vlast daje primer da lopovi, lazovi i 'vezare' najbolje prolaze, tj. oni se smatraju drustveno USPESNIM ljudima.sada se pitam sto i ja ne bih bio u trendu? voleo bih da mi neko predlozi alternativu, ako ne budem imao stomak za ove stvari :)

Stefan

pre 13 godina

Odlican odgovor, gospodjo Turajlić, vasa jedna recenica je rekla apsolutno sve o nacinu funkcionisanju DS-a. Za one koji ne kapiraju na koju recenicu mislim citiracu je: "Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno".

Zbogom pameti

pre 13 godina

Osećala sam se poniženom, večeras, gledajući gospođu Trivan. Potpuno mi je jasno zašto su Čomić i Kolundžija odustale. Ako su odustale. Jednostavno, ko imalo drži do razuma i bar malo do obraza, ne bi mogao da izgovori ni delić ovoga što je ova nesrećnica večeras izgovorila. Toliko bezobrazno, toliko drsko, toliko agresivno, toliko nedostojno profesije PR. Šta god da je, ja za ovo glasati neću.

A ono sa motelom je bilo najbolje. Veličanstvena Slobodanka Turajlić!

Mica buduci emigrant

pre 13 godina

Sramota je bilo gledati podpredsednicu DS kako i koliko prica uprazno. Na delima nista, u recima sve. Prosto je bila posramljena odgovorom gledalaca. Oni zive u virtuelnoj silikonskoj stvarnosti, a mi zivimo u stvarnoj okrutnoj ds skrojenoj sadasnjosti. Svako ko je otvorio karte i rekao istinu, potresao je Jelenu Trivan, jer istina najvise boli. Ruzno i nepristojno ponasanje, nedostojno podpredsednice i nepostovanje Prof Turajlic. Prosto se pitam sta radim jos u ovoj zemlji..

NENAD

pre 13 godina

Kako moze stranka koja nije u stanju da organizuje sopstvenu izbornu skupstinu, biti u stanju da organizuje Srbiju u ovim izuzetno teskim vremenima. Jedini preostali argument DS je da je Toma gori od njih. Slazem se. A sta mi da radimo?

bane

pre 13 godina

cek, cek, zamenik premijera Albanije bio na tom skupu?!!?! aaaa pa gospodo ''demokrate''....znaci ugasili ste ga. Pljunuli ste mi na postenje i dostojanstvo za vjek vjekova. U inat cu da glasam za suprotnu opciju!!

Regularan

pre 13 godina

Naravno, da je bilo vise kandidata ne bi Trivan ostala. Koliko nam se ocrtava stvarnost kroz ovu damu. Agresija, agresija, prica i samo prica.

Smješno

pre 13 godina

Malo mi je smješno to da Jeremić nije odnio ubjedljivu pobjedu a da ne pričam o tome da su ga svi prešišali a pogotovo ova dama. Vuče, podrška iz Banjaluke, izdrži.

Sremac

pre 13 godina

Neregularnosti je ipak bilo, i, iskreno, žao mi je zbog toga.
Na duži rok ova parodija se neće lepo vratiti DS-u.
Dobro je, samo, da nije bilo glasova iz Bodruma?

Skywalker

pre 13 godina

Ko je gledao emisiju shvatio je zasto tvrdim da ce se DS uskoro ocajnicki boriti za cenzus. Ako u emisiji bude 7-8 ukljucenja gledalaca i kako bar njih 3-4 dugogodisnjih glasaca (ostalih 3-4 nikada nisu ni bili za DS) ili clanova DS-a, kaze kako vise nikad nece glasati za ovakav DS, onda je jasno da je moja tvrdnja tacna. Na kraju je Trivanova ustvrdila da se stidi tvrdnji iznesenih u emisiji i od strane gledalaca i da je to sve posledica toga sto DS nema dovoljno prilike da objasni ljudima svoj program ili tako nesto. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

Daniela

pre 13 godina

A propos "Utiska", osim prof. Turajlic koja je po obicaju bila sjajna, jedan gledalac je takodje rekao recenicu koja direktno oslikava stanje u Srbiji sa DS-om na celu: "Dzaba ti znanje ako nemas vezu, a ako imas vezu ne treba ti znanje." Sve receno.

gradjanin

pre 13 godina

najgore je sto nam vlast daje primer da lopovi, lazovi i 'vezare' najbolje prolaze, tj. oni se smatraju drustveno USPESNIM ljudima.sada se pitam sto i ja ne bih bio u trendu? voleo bih da mi neko predlozi alternativu, ako ne budem imao stomak za ove stvari :)

Mladen Mirilović

pre 13 godina

Bravo Profesore. U centar!

“Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno“, rekla je Turajlićeva.

POISON

pre 13 godina

Te kompijutere im je verovatno Dulic poklonio ! Ljudi ... gospodja Trivan je bila IZNENADJENA komentarima ??? Pa oni pojma nemaju sta narod misli o njima ! Ili oni ili Toma ? Trece nema jel da ? Tesko da je to demokratija !

Jelena

pre 13 godina

Profesorka Turajlic, beskrajno hvala na sinocnim replikama. Na trenutak sam se osetila kao covek koji nije usamljen u ovom crnom mraku u koji nas je uvela DS zajedno sa SPS i slicnima.
Odlicnu ste lekciju odrzali sramno losoj politicarki Jeleni Trivan.

John Cleese

pre 13 godina

Primer mladozenje, koji mora da potegne vezu u DS-u da bi mu ostavili 4 sobe u motelu gde je svadba, a ne 3 sobe, je antologijski urnebesan. Dobro je i prosao, mogli su da mu kazu da ima da obuce plavo odelo i zutu kravatu za svadbu. I jos Bajaga da mu peva.

Sima Srbin

pre 13 godina

Može li gospođa Trivan da nam predoči podatak koliko su diploma u unutrašnjosti kupili svojim kadrovima, pošto su ih prethodno postavili na funkcije. Evo da pomognem, u mom gradu - 5!

Lepi

pre 13 godina

Kad neko prvo dodje u glavni grad,zavrsi fakultet i iz skolske klupe jos 2000.god. postane zamenik ministra i zadnjih 10 godina zivi od politike, tj. od vlasti svoje partije, sta onda ocekivati. Gospodja je vec godinama van realnog zivota i zivi u virtuelnom svetu blagostanja, prijema, koktela, putovanja, visokog drustva...Ona to mora da brani po svaku cenu, i naravno da je pogadja svaka surova istina koju i ona i njeni partijski drugovi u dubini duse dobro znaju. Naravno, da je usavrsila prodaju magle narodu do savrsenstva.

Nadica

pre 13 godina

Srbijanka je genije.Trivanova je u obavezi. Njen brat je postao sudija Ustavnog suda Srbije.Otac je profesor Ustavnog prava na "čuvenom" Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Zato je ona agresivno lojalna. Inače predsednik izborne komisije je bio Vesić. Sve je logično.

ljubo pavković

pre 13 godina

Kad god se gospođa Trivan pojavi na nekoj od televizija rejting Demokratske stranke opadne 3 do 4%.Ovo je bila njena bruka u Utisku nedelje.

DJORDJE

pre 13 godina

izvinjavam se u ima svih gradjana gospodji trivan zbog nerazumevanja za nacin na koji zeli da nam pomogne,bojim se da smo suvise nezahvalni,mora da je uzasno osecati se frustrirano na njen nacin

karmela

pre 13 godina

Trivanka nas je svojom recitoscu, sinoc u Utisku, potpuno uverila da ne treba da glasamo, vise nikad za DS. Kakva nekultura, brljotine u "kao" stavovima DS, nepostovanje sagovornika! Samo saljite takve strucnjake da ubedjuju javnost pa ce te traziti birace u drugoj dimenziji! Stidi se Tadicu !

Alex

pre 13 godina

Bravo Srbijanka! To je pravi patriota.
A ova zena Trivan se ponasa uzasno drcno i nevaspitano, pravi primer danasnje uspesne zene u Srbiji - nasminkana i bezobrazna...

idealista

pre 13 godina

Zahvalna sam svim ljudima koji su komentarisali sinocnu emisiju i time dali potvrdu i mog vidjenja situacije kao DS veterana od preko 20 godina,nekadasnjeg funkcionera DS-a i delegata koji nije zeleo da glasa.Moram da priznam da me je sinoc bilo stid zbog gospodje Trivan,koja misli da smo do njenog ustolicenja svi bili u kompletnoj amneziji i da svoje glave imamo da njima drugi razmisljaju,a ne mi sami.Uzgred,gospodja Trivan treba da se priseti kako i na koji nacin je usla u Parlament,sa cije kvote i koliko je tada uspela da upozna svoje glasace.Sve ovo dalje je sasvim uhodan sled, a mi nepopravljivi idealisti mozemo samo da se stidimo takvih karijerista .Pravo vidjenje situacije je vidjenje gospodje Turajlic,ali to je malo kome u vrhu DS-a vazno.Meni je vazno da ja juce spasih svoj obraz i dusu.

Jelena

pre 13 godina

Sta reći, a ne zaplakati?! Jelena Trivan nije samo sramota DS-a, već sramota za ljudski rod! Zavidim joj što živi toliko van realnosti, van stvarnog života, van ove bede i jada u koji nas je Demokratska stranka dovela! Da li joj je neko rekao da u 2010. godini imamo za 315.000 manje putovanja u inostranstvo, sa sve belim šengenom nego u vreme kada smo džonjali u redovima ispred ambasada?! Bitno je da su oni usvojili strategiju "Srbija 2020. godine", pa ko do tada ne crkne od gladi ili zime, pričaće! Sram te bilo, Tadiću, sram vas bilo sve koji koji nam uništavate mladost i godine, sram vas bilo!

adam

pre 13 godina

Gledao sam sinoc utisak nedelje i zahvalan sam kamermanima b92 kako su strategijski hvatali grimase one gospodje portparola DSa a sada i potpredsednice.

Onakvom drskoscu, totalnom odsecenoscu od realnosti, arogantnim ponasanje DS je saljuci Jelenu Trivan da nas obradjuje kako ta stranka cini sve da nam obezbedi bolji zivot, zabila sebi ekser u sanduk.

Srbijanka Turlajic i Todoric su Jelenom Trivan obrisali pod!

sto sejes, to i pozanjes

pre 13 godina

Zao mi je sto Todorovic nije dosao vise do izrazaja u diskusiji. Postovanje i njemu i profesorki Turajlic, sve su lepo rekli i svi mi to znamo.
Jelena Trivan je veceras bila negativna reklama za DS, jer je izigravala zid i ignorisala sve argumentovane optuzbe.
Mislim da ako drasticno ne promene takav stav u vrhu partije, na izborima mogu proci mnogo gore nego sto zamisljaju.
Dodao bih jos samo da mi je drago da se narodu probudila svest i da se prema uzorku gledalaca koji su se javili u emisiji moze reci da vise ne razmisljaju "glasacu za manje zlo", vec "ako mi ne nude ono sto zelim necu ni da glasam".

kragujevcanin

pre 13 godina

Dok je ovakve portparolke i potpredsednice DS , gospodje Trivan, Demokratskoj stranci ne treba niko "sa strane" da joj snižava rejting i ugled! Posle svega što se dešavalo proteklih dana,a naročito posle sionoćnjeg nastupa Trivan u "Utisku nedelje", nikada više moj glas neće biti dat DS,a više od decenije glasam za njih. Trivan sinoić nije odgovorila ni na jedno konkretno pitanje, niti ponudila ni jednu konkretnu stvar koja će vratiti u život ovu našu napaćenu zemlju i njene napaćene gradjane...Sve se svelo na fraze, na obećanja i , Bože moj, na čudjenje zašto gradjani nisu zadovoljni onim što im pruža DS. I ne samo to: sinoć je DS nazvala porodicom i niko nema pravo da se meša u njihov rad. Alo, jelena Trivan: ali vi vodite ovu zemlju, vaš predsednik je i predsednik države pa se ne zna kada govori kao čelnik stranke ili državnik, ponuidili ste plan do 2010. ali tražite da ponovo budete izabrani u 2012. - i onda niko nema pravo da se meša u rad vaše porodice. Poslednji dogadjaji i sinoćčnji nastup Trivanove je najveća antireklama DS.Za vas nikada više.

twixx

pre 13 godina

tadic sat vremena provede za govornicom pricajuci kako je DS
1) demokratska &
2) politicka stranka,
a onda je veselo, u optimisticnom tonu, odskakutao na jednoj nozi u publiku. i sta se desi: 1) demokratska & 2) politicka stranka IZGLASA elektronsko biranje, "sistem padne", odjednom se predje na rucno zaokruzivanje aliiii - bez da je iko izglasao da se menja nacin izbora - eto, neko rekao ma ajmo sada ovce peske u tor, pognimo glave...

i kao rezultat svega imamo "izbori nisu bili neregularni". eto, to je demokratska stranka 2010.

radiohead

pre 13 godina

na zalost Jelena Trivan je slika i prilika DS-a danas.potpuno mi je neverovatno da je njihova percepcija stvarnosti toliko drugacija od nase, kao da smo mi ovde zbog njih a ne oni zbog nas.kao da su oni nas doneli na svet, a ne mi njih na vlast.juce je gospodja Turajlic lepo iznela sliku koju mi svi vidimo, a Jelena Trivan je od toga cula samo >>napad!!!napad!!!brani stranku brani stranku

Gile

pre 13 godina

U DS-u ili ti "velikoj porodici" kako rece, gospodja Trivan, covek vise ne moze od nepotizma da pohvata ko je kome ko u vrhu vlasti pa onda po svaki stepenik nanize. Primer gospodje Trivan je najbolji gde su joj oba rodjena brata sudije na znacajnim pozicijama,cak Vrhovnog suda, za snaje, bracu i sestre od tetke,ujke, kumove i ostalu rodbinu, verovatno i da ne pitamo. Isto je i sa ostalima.Ko nije portparol, onda je savetnik, zamenik, pomocnik, sef, atase itd. To je prava borba DS-a za porodicne vrednosti.

rade

pre 13 godina

Gledah sinoć "Utisak" i ono što se desilo je demistifikacija "bicikliste koji je od svog okretanja pedala napravio famu" Međutim da se razumemo nije gospođica Trivan PR Jelena jedini "biciklista" u parlamentarnoj skupštini i DS-u. Ovde ne treba osuti drvlje i kamenje samo po DS-u (koji je inače "stožer" ove vlade), iste takve bicikliste imamo, pored genija Dulić PR Olivera, i u liku i delu Mlađe Dinkića koji je poprilično zaslužan za ovakvo stanje privrede Srbije, potom Maestralnog večitog ministra nam zdravlja Tomice cepljenog (vakcinisanog) Milosavčjevića, a ni Bojan Dr Pajtić nije mi baš najčistiji u čitavoj priči jer je nemoguće da NJKV Predsednik IV AP Vojvodine nije imao pojma da mu Šarići pokupovaše pola pokrajine. A što se tiče glasanja na narednim izborima, kao bivši glasač DS-a i "proevropskog bloka" uopšte nemam strah od Nikolića i Koštunjavog. Ovi što mi nametnuše da evropa nema alternaivu su me toliko finansijski upropastili da me uopste nije briga ko će da dođe posle njih jer gore od ovog trenutnog nikako ne može da mi bude, a dajem glavu da ni ovi navedeni opozicionari nemaju baš petlju da idu u otvoreni sukob sa EU i USA ali verujem da će barem manje da se ponižavaju pred istim. A ako ni oni nekome nisu alternativa za postojeću vladajuću garnituru ima uvek kao opciju Rasima Ljajića. On je čovek koji prema mojim ličnim shvatanjima jedini uz Jeremića koji pošteno radi svoj posao u ovoj Vladi, i nemam nikakve probleme da glasam za njega. Kada god je bila neka frka DS, G17, SVM, LSV, SPS su uvaljivali Rasimu da vadi kestenje iz vatre. Pozz iz NS-a.

Bojan

pre 13 godina

Mnogo nas koji razmisljamo kao prof. Turajlic, a malo nas je koji to ovako glasno govorimo pa se stice utisak da smo manjina. Malo je onih koji su poput Jelene Trivan, ali su neprestano prisutni u medijima pa se stice utisak da su nezamenjivi. U svakom slucaju, Jelena Trivan je uvreda za svakog coveka koji... se ujutru budi razmisljajuci da li ce imati deci za dorucak, za svakog mladog i obrazovanog coveka koji je u dilemi da li da ode ili da ostane, za svaku casnu zenu u ovoj zemlji jer je kao zena izabrana na potpredsednicko mesto. Dva autogola su demokrate sebi dale, izabrali su Trivanku i odrekli se Vuka. Pretvorili su zemlju u "prokletu avliju", oazu jednoumlja, mesto gde svako ko misli drugacije bude proglasen "nazadnim" i "zlonamernim". Mislim da je dosta bilo. Ja licno, nikada vise za DS. Suvise ste prilika prokockali zbog gladi za vlascu. Pogledajte Vuka DRaskovica i bice vam jasno kuda ste krenuli.

Glasac DS davno proslo vreme

pre 13 godina

Okrenula sam Utisak na 5 minuta, i Gdja Trivan je uspela da me iznervira svojim bahatim i prepotentnim stavom za 1min! "DS ima (najbolje??!!!?) kadrove", "DS ima najbolji ponudjeni program",... Puna usta prazne price! A tako sam imala zelju da se ukljucim u emisiju, i da... I sta? A nesto je rekla na temu "sledecih izbora" i "rezultata DS-a"... Nadam se da ce ti rezultati na DS delovati kao igla na prenapumpan balon! Jer takvi su oni! Bilo bi mi ispod casti da budem kadar kakva je Gdja Trivan! Ni stas, ni glas, ni pamet, ni intelekt! Bar da je za naslovnicu, bilo bi mi lakse i manje gadno! Fuj

Sloba Slobodar

pre 13 godina

DS zivi u virtuelnom svetu kao nekada SPS i Sloba....ali pre ili kasnije sve ce to da im se olupa o glavu......nekad sam glasao za DS, od sada nikad vise!!!

Ma nebitno

pre 13 godina

Hm, nije mi jasno zasto se uopste glasalo za Trivanovu i Pajtica, ukoliko je jednom zenskom kandidatu (ona je jedini zenski kandidat) zagarantovano potpresednicko mesto i, takodje jednom vojvodjanskom kandidatu, a Pajtic je jedini kandidat iz Vojvodine?
Ne znam, mozda gresim...

Grešnik

pre 13 godina

U Demokratskoj stranci sam proveo 18 godina (1990-2008).
Izvinjavam se svim biračima koje sam 2004 i 2008godine nagovorio da svoj glas daju za DS i Borisa Tadića.

Duško

pre 13 godina

Posle gledanja Utiska i onakvog nastupa Jelene Trivan ostajem bez teksta!!! Oni sve više liče na vlastodršce od pre tog 5.oktobra 2000.god., žive u paralelnom svetu. Vide ono, ili bar kažu da vide, ono što 90% ljudi ne vidi. Iznose neistine !!! Koje se posle prime. Na primer opšte je prihvaćeno da je ministar Dulić ortoped, što značo doktor medicine koji je završio i položio specijalistički ispit. E nije !!! On je samo upisao specijalizaciju i koliko imam informaciju nije ni došao do polaganja!!! Treba proveriti. Itd. Samo laži, obmane..

Krivan

pre 13 godina

Gde nadjose samo onu Trivan... Ala su je izabrali svaka im cast. Zbog nje ce DS da ostane i bez to malo glasaca. Ovo oko elektronskog glasanja me bas cudi, pa oni imaju ortopeda ministra i strucnjaka za informatiku cija firma drzi dosta drzavnih poslova. Kako to da pomenuti nije obezbedio efikasno glasanje, sigurno sa budzetskim korisnicima ovakve informaticke arhitekture rade sjajno.

Jednostavno tragično.

pre 13 godina

Prosto je neverovatno da se ovakva jedna pojava poput gospođe Trivan uvukla u sam vrh Demokratske stranke ( bar takozvane ili ono što je ostalo od nje). Samim tim činom stranka strahovito gubi na kredibilitetu i otvoreno pokazuje zasnivanje na veoma pogrešnom sistemu vrednosti. Gospodin Boris se poprilično uljuljkao u svojoj fotelji a stranačka dekadencija nastavlja da se širi! Da, političko nebo Srbije jeste ogrezlo u sivilo ali to svakako ne znači da alternativa ne postoji.

poison

pre 13 godina

Uvek me obuzme uzas i strava kad shvatim ko vodi ovu zemlju. Ako je nekome poslednja odbrana na sve lose stvari ( korupcija,losa politika, siromastvo...) " A za koga drugog bi glasali...Tomu..." tada je sve jasno i uzasno. Kakvi mediokriteti......Nikada vise necu glasati za DS, nikada za BT. Trebalo bi nekako izbrojati sve glasove onih koji koji su protiv svih partija. Mislim da bi % bio vecinski.

SVD

pre 13 godina

Nastup Jelene Trivan je pokazao koliko je DS daleko od problema drzave i naroda. Nju je iznenadio nastup odlicne Srbijanke Turajlic, Todorica i slusalaca koji su se javljali a to je ono sto ja cujem svakog dana od ljudi koje kontaktiram. Uljuljkani u internim razgovorima u atmosferi samozadovoljstva, Demokrate ce biti iznenadjene ako ne procentom oni h koji su glasali, a ono procentom onih koji budu odustali. Nadam se da ce to dovesti do borbe misljenja u okviru stranke i eventualno odstupanje od vidljivog kulta licnosti Borisa Tadica.

Lud,zbunjen...

pre 13 godina

Da li ova mudra gospoda iz DS-a uopšte znaju kakva je situacija u državi. Sudeći po iznenađenju g-đe Trivan, pojma nemaju.Znaju li koliko su partijski podobnih, a nestručnih kadrova zaposlili i to uglavnom u državnim i javnim preduzećima i u lokalnoj samoupravi. Ne znam za Beograd, ali znam za naše male provincije npr.Vrbas, da skoro svi ti nestručni kadrovi nakon par godina naprasno stiču diplome mastera i sl., a krene ih iznenada i lova. Dođite nenajavljeno, sedite u bilo koji lokal i slušajte. Onda neće biti iznenađenja tipa šta ovaj narod priča i nismo dobro informisali narod i pored toga što svi mediji sviraju istu pesmu.

ahm

pre 13 godina

U kakvom je stanju i kako funkcionise drzava je samo slika vladajucih partija. Svi znamo da u DS-u vise ne postoji ono D. Danas stalno neko krsi svoja ovlascenja koja ima kao ministar ili koja ima na nekoj drugoj funkciji i za to ne odgovara. Cinjenica je da nas vode nesposobni, licnim interesima motivisani ljudi, bez ideje i zelje da VECINI obezbedi boljitak. Definitivno bih promenio zakone i izjednacio politicku neodgovornost i bahatost da budu u rangu sa najstrozim zatvorskim kaznama. Zbog toga sto su unistili privredu sve bih ih oterao na jedno min 30 godina robije, kolektivno. A, da... pa njihovi ljudi su i u pravosudju... Za neke stvari na zalost treba cela generacija da prodje da bi mozda bilo bolje, tako da neka nam je sa srecom. Pojedinci su tu vec 20 godina, skoro pa besmrtni na politickoj sceni. A mi smo i dalje u blatu plivamo, davimo se, kako se ko snadje...

Nebojsa Petrovic

pre 13 godina

Ja odavno nisam video takve nokaute kao Srbijankine!
Ima jedan koncept koji se zove kognitivna kompleksnost, Trivanka je sa odgovorima tipa "ovo je sigurno najbolji moguci put" otprilike skoru nula na tom konceptu!

otpor

pre 13 godina

Uhvatio sam sebe kako krvnicki i besno bijem sostvene noge zbog onih setnji i smrzavanja na ulicama Bgd-a, gledajuci jos jedan ponizavajuci primerak bezvrednosti lica u DS-u, ona ce na zalost sutra da bude ministarka, tako nasi experti funkcionisu, zato nam je ovako, tako su prosli Dulic, Markovic, Djelic i ostali strucnjaci..sve lepo do lepseg

Branko Von Beca

pre 13 godina

Posle svega izgovorenog sinoć od strane ove osobe, mogu samo javno da ZAMOLIM za izvinjenje gospodina Ivan Marković-a, nekadašnjeg portparola JUL-a za sve što sam rekao i pomislio o njemu.
Što je najgore, ja za njegovu stranku nisam nikad ni glasao, ali za ove i ovo što nam se dešava, jesam ....

dex

pre 13 godina

Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno" Obožavam ovu ženu, u jednoj rečenici je opisala Srbiju i vlast u Srbiji.

Polupani lonac

pre 13 godina

Нека они уживају сами у себи, а ја ћу се на следећим изборима придружити онима чији ће гласачки листић бити неважећи због скарадности.
Најжалије ми је оног лонца који полупах жени ОНИХ ДАНА, а тако је био добар за сарму од киселог купуса!
У овим новокомпонованим лонцима нема добре сарме. Поздрав,
Петар

posmatrač

pre 13 godina

Šarmantna kći tata Brane "index-a" i seja bate "Ustavnog" je dosadila prosipanjem gluposti i Bogu i narodu. Kakva stranka -takvi joj i čelni ljudi-nikakvi. Ali hajde malo i o ovom liku Jeremiću: Miladin Kovačević pobeže od pravde u Americi zaslugom ljudi iz Jeremićevog ministarstva. Jeremić ćuti u vezi te bruke kao da se radi o MIP-u Somalije, a naš razbojnik napravio štetu. Dalje kad je Šarićev pajtos inače Dačićev šef kabineta morao da ode iz MUP-a ,primljen je na velika vrata u MIP. I Jeremić opet ćuti. Dakle toliko o poštenju pomenutog lika iz DS-a. Upamtite svi su oni slični: ne zna se samo ko je gori.

Bojkot svih izbora

pre 13 godina

E zabole me više za vas i vaše izbore, dosadili ste i bogu i narodu. Pa zar svi mediji po ceo dan nedeljama samo o tome pričaju?

I dignite poreze na računare na 30%, vidite da od njih samo probleme imate.

Sasa

pre 13 godina

Ja vise necu da glasam za DS niti Tadica, preterali su ga, moj je utisak da oni zive u staklenom zvonu i da samo naziru sta narod misli ili oseca o njihovoj politici i vodjenju zemlje.Nesposobni ministri, korupcija na svakom koraku, i da ne pricam dalje.Naj gore ce biti pred izbore kad izvuku parolu "DS ili Nikolic...", a to smo vec culi, imali su vreme da rade,nisu radili ,kraj nema vise.Ponavljam ja vise ne glasam za njih (naravno necu ni za druge jer ne vrede).
Pozdrav.

pravicete drustvo socijalistima na smetlistu istorije

pre 13 godina

DS je stranka poznata po ignorisanju realnosti i njeno rukovodstvo ima veoma specificnu percepciju.
Tako nema neregularnosti, nema monopola, nema zloupotreba...
Ali sve je to ionako potpuno nebitno jer moj glas vise nikada nece dobiti. DS i Tadic su svojom kadrovskom politikom ucinili da se svakom postenom coveku ogadila ideja demokratije i sve ono sto je barem malo mislilo svojom glavom su oterali u apstinenciju i beznadje.

ljigosla

pre 13 godina

Gospođa Jelena Trivan ispala je smešna sa svojim argumentima u odbrani Vlasti u sinoćnoj emisiji i desetak gledaoca koji su se javili ocitali su joj lekciju. Uostalom koga bre više briga za izbore u ovoj stranci...

mlekadzija

pre 13 godina

... da je pokojni g. Pekic ziv ne bi verovao svojim ocima i usima ko je sve izabran na tako odgovorno mesto u stranci...
Opozicija nije mogla da dobije bolji novogodisnji i bozicni poklon od DSa.
Samo napred ovim pravcem i bicete pluskvanperfekat vrlo brzo...

Branko Von Beca

pre 13 godina

Da li vAM je jedini argument, ma kavi da ste, da su ovi u opoziciji još gori od vas ?!?!?
Da li vAM je poznato da je i Milošević raspisao izbore 2000-te jer je mislio da nema niko bolji od njega ?!
I da li vAM je poznato, da je narod iz očaja od "njegove dobrote", glasao za vAS takve kakvi ste, pa po čemu ste onda sigurni da narod koji vAS trpi 10 godina opet, iz očaja, neće sebi da dozvoli luksuz da od loših izabere gore !!!!

ex DS

pre 13 godina

Posle ovakvog skandala, sta ocekivati i kakva ce tek biti izborna kradja na sledecim republickim izborima! Da mi je neko rekao da se DS sa Tadicem za 10 godina vladavine postati isti onaj Slobin SPS! Nikada vise DS! Dusan Petrovic, Dulic, Trivan, Ristic, Pajtic su upravo ironija demokratije. Iz inata cu glasati za SNS.

Sava Drugi

pre 13 godina

Nekada davno bili su izbori u DS. Protivkandidat predsedniku bio je Mićunoviće nećak. Nije prošao.

Većeras nije bilo protivkandiata. Ako u demokratskoj stranici nema protivkandita na izborima onda ta stranka nije demokratska i to jeste SKANDAL gospodjo Trivan.

Mi smo imali dugo vremena jedan sistem u kojem nije bilo protivkandidata na izborima i to je bilo vrlo kataklizmično.

Ludi Milojko

pre 13 godina

Cak je i 8. sednica CK bila olicenje demokratije za jucesarasnju FARSU DS!! Ocigledno da deca komunista porazenih na 8. sednici, a sve na celu sa Borisom Tadicem (ako se nevaram Akademik Ljubomir Tadic je bio TVRDO KRILO SKJ) nista nisu naucili od svojih rodilja!! Jenom recju juce su pokazli lice i nalicje "demokratije" u Srbiji!! Da ne spominjem koliko je "demokratska opozicija" '90-tih demonstrirala protiv Slobe sto je u isto vreme bio i Predsednik drzave i Predsednik SPS!! Nije mi jasno samo kako narod sve ovo trpi!!???

Samo pitam

pre 13 godina

Ja mislim da je izjava g-dje Turajlic najjezgrovitija izjava PROTEKLE DECENJE! Uzgred, koja firma je dobila taj znacajan softverski posao i kolika je vrednost tog ugovora? Tacan odgovor na to, naizgled jednostavno pitanje, pojasnjava vrstu problema u kojima se nalazi DS i ova nesrecna zemlja. Ne kaze se uzalud da ne pada sneg da pokrije breg...

Miloš Ilić

pre 13 godina

Pod hitno treba utvrditi političku pozadinu samoubijanja DS. Od nekada uzorne stranke sa uzornim liderima i moralnim kredilibitetom evo na šta spadosmo. Mora da je Koštunica opet umešao prste.

Toza

pre 13 godina

Za one koji ne znaju kako funkcionise masinerija DS, pojasnicu "primerom iz prakse".

Dulvil-kasarna grad je osmisljen da bi svi njihovi kadrovi dobili stanove i obezbedili porodice za ceo zivot. Nemaju nameru da sazidaju celo naselje, vec samo koliko treba da njima daju stanove, a i to na sledeci nacin. Komercijalna banka ima najnepovoljnije stambene kredite u zemlji (ako ikoga znate ko je tamo uzeo kredit javite!). Fond za stambene kredite u Kom. banci cuvaju za podobne, a to su svi navedeni kadrovi koji trebaju da dobiju stan u Dulvilu, i koji samo trebaju da se jave nekolicini advokata koji su odredjeni za ovaj projekat, da im daju ovlascenje za predaju zahteva komercijalnoj banci (koju sami nece morati ni da posete), i koji im zatim tamo zavrsavaju najpovoljnije kredite na trzisu!! Zato nema nigde rang lista za stanove, zato niko ne smenjuje Dulica posto je jedini imao mu... da ovako nesto skandalozno organizuje.. I lepo ce "nasa najveca Srpska banka" da finansira najvece naselje ali samo za najvece Srbe koji su clanovi pravih partija... A vi ostali vidite...

Jututunska specijalizacija

pre 13 godina

Treba izvuci pouku i shvatiti da ortoped nije kvalifikovan da instalira kompjuterski program.
Stranacka pripadnost moze samo da upropasti svaku dobru ideju i to je kljucni razlog sto se kao drzava nalazimo na svim mogucim zaceljima. Jednostavno, kad bi svako radio ono za sta je strucan i skolovan, vecina problema bila bi u startu eliminisana.

pc

pre 13 godina

Mislim da je krajnje bezobrazno mesati Zorana Djindjica sa ovim DS-om.
On je nazalost tako prosao jer je sve pacove iz podruma hteo da pocisti, ali nije stigao da sprovede svoje ideje do kraja.
Kod njega je tadic (namerno malim slovima) bio sporedna figura sa silaznom politickom karijerom, a eto ga danas predsednik(apsolutni vladar) drzave. Mogao bih da napisem referat o tome kako i sta je naopako u ovoj zemlji ali od toga ne bi bilo nikakve koristi...

Pipi

pre 13 godina

E, pa dragi nas Jeremicu, krajnje ti je vreme da osnujes svoju stranku kojoj ce se velika vecina nas koji smo razocarani vladavinom DS-a prikljuciti. Sve najbolje ti zelim jer ocigledno je da si ti jedina svetla tacka ove vlasti. Gledala sam nastupe gospodje bivse portparolke i mogu reci da je to sve samo ne parlamentarizam jer gospodja ne da nikome ni da dodje do reci sto je stvar elementarne kulture. Jeremicu, veliki pozdrav i podrska!

ky3ma

pre 13 godina

To što je zakazao taj sistem samo govori kakvi ste amateri. Pa kako je moguće da zakaže baš ono što je jedino nov bilo u ovom skupštini. Bilo bi dobro da se sazna koja firma je pravila sistem i prodala opremu. To je nešto zbrljano samo da se pokupe pare i da se namire neki simpatizeri. A sve to je opet plaćeno novcem građana Srbije. Znam znam, postoji i članstvo ali to članstvo prethodno mora da pokrade od građana..

posmatrac

pre 13 godina

Mislim da je ovim DS propustio sansu da bar malo procisti svoje redove i osnazi se pred predstojece izbore.

Umesto da je izabrao novog vodju koji je u punoj snazi i koji ce moci da se suoci sa novim izazovima pristupanja EU, DS bira Tadica koji je vec poprilicno (psiho/fizicki/politicki) istrosen covek.

Veoma lose je i to sto niko cak nije ni razmisljao o tome da bi velikom vodji mogao da se suprotstavi vec smo dobili pet ptpredsednika koji nemaju petlju.

Veoma lose za DS.

Igorko

pre 13 godina

Ako ovde nije bilo neregularnosti, onda cete gospodo iz DS-a vrlo regularno i ubedljivo doziveti debakl na narednim izborima. To uzmite kao aksiom.

Dz.Vasington

pre 13 godina

Ma koga briga vise za kongres Demokratske stranke. Pokazali su se u pravom svetlu.Vise je licilo na estradu nego politicki skup, a samo je falila neka zvezda Grand produkcije da otpeva nesto. Sto kaze jedan od ucesnika nema nikakve diskusije. Pa o cemu da diskutuju? Dosli su tu samo da podrze "svog"kandidata, koji ce se vernim glasacima "oduziti" vec kako se to radi. Jedina ideologija osim Velike Srbije, je "koliki je moj deo".Zato nema nikakve diskusije i zato se ovde niocemu ne prica. Osim o porocentima i provizijama, naravno dok ima sta da se uzima..

igorpl

pre 13 godina

Neregularni su svi vaši stranački MOZGOVI i to ne samo DS-a nego svih političkih stranaka. Onda kada je to neregularno sve ostalo je svejdno da li je ili nije!
Majku mu kako baš da se pokvari i to baš u SRBIJI uvek neki osigurač, Verovatno izgoreo CPU od silnih glasača.
Vratite nam diktatore oni su bili milosrdniji!

Milan

pre 13 godina

Kao veran glasač DS mogu samo da im poručim da se debelo zamisle, jer nisam jedini koji se totalno razočarao. Više nisam ni veran ni glasač DS, a da bih to ponovo postao morate mnogo toga da uradite da bih se predomislio. Pokušajte da me ubedite.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Draga osobo Trivan, kada se pitate zašto vAS narod "bezrazložno" napada, da niste pomislili da je tom narodu još uvek u pamćenju, mada vama očigledno nije ili se pravite, obećanje pokojnog premijera Đinđića, posle 5 oktobra 2000.
A to je da će Srbija do 2007 ući u EU, i to svestan posledica Miloševićeve vladavine, svestan da je Koštunica predsednik, kao i da smo svi svesni činjenice da je 2007 bila pre svetske ekonomske krize. I, šta bi od tog obećanja...da ne mislite da se tom narodu zgadilo od izgovora koje uporno ponavljatwe,i jer današnji proroci u najoptimističnijim izjavama kao pomenu 2020, a ja pitam zašto ?!?
Da li je odgovor što pokojni i uvaženi premijer Đinđić jedino nije bio svestan kakvim je nesposobnjakovićima okružen, i kakvim će sve "liderima i ekspertima" ostaviti državu na milost i ne milost ...

(Vlast)a

pre 13 godina

Culi smo potpredsednicu,ali i vox populi...Znam da stranku na vlasti ne treba da zanima misljenje rulje,ali doci ce izbori...bar se nadam.
Ponasanje i nastup vecine potpredsednika je sramota za Srbiju,bez obzira sto je ponos za DS.Naravno,tu ukljucujem i jedinog neizabranog kandidata,koji je paradigma jedne nakazne DS koju ja ne prepoznajem!

jelena

pre 13 godina

А, зашто Ви, г.дине Идеалисто, и даље седите на месту делегата, зашто сте дозволили себи да својим присуством "увеличате то породично весеље"? Ово о чему Ви говорите, није нешто што се догодило одједном, годинама пропадамо, с тим што је ваша странка заиста неприкосновена по брзини којом нас је "довршила", а Ви и даље седите и уживо пратите наше колективно пропадање.

Koza laže, al' rog ne laže

pre 13 godina

Prema Pravilnku o izborima DS [http://www.ds.org.rs/index.php?option=com_skupstina2010&task=funkcije&id=2&Itemid=681], Vuk Jeremić imao je, teoretski, veoma male šanse da bude izabran. Niti je ženskog pola, niti je sa teritorije autonomnih pokrajina. Dakle, Jeremić je bio u tobož izbornoj utakmici samo sa Đilasom, Dušanom Petrovićem i Šutanovcem. Pajtić je svakako moralo da bude jedan od potpredsednika, jer je iz AP Vojvodine, dok je Jelena Trivan, po DS pravilniku, svakako morala da bude potpredsednica stranke, jer je ženskog pola. O nameštanim stranačkim izborima najbolje govori činjenica da je bilo samo 6 kandidata za 5 pozicija, a praktično samo 4 kandidata za 3 potpredsedničke pozicije.

Mika

pre 13 godina

Pre nekoliko godina sam na GO DS u Smederevu upozorio g.B.T. na sociološki fenomen da onaj na koji je na vrhu nikada nezna šta se dešava oko njega, jer od svojih saradnika uvek dobija pogrešno ulepšane informacije.Na šta mi je on odgovorio da on to zna!? Međutim ja mislim da on ima lažnu sliku o svemu u DS-u i situaciji u zemlji Srbiji...

Mika

pre 13 godina

U DS-u već odavno nema demokratskih izbora, održavaju se kobajagi skupštine i kobajagi glasanja, iako se mnogo ranije odredi, ko će šta da bude i izlobira se po svim odborima. Iz svakog odbora predsednik se zaduži da prekontroliše zaokružene listiće svojih članova. I ako je po statutu: za funkcionere trebalo da se glasa direktno svaki član po Opštinskim odborima od toga se odustalo. Ne samo što nema demokratskih izbora na prvom nivou, centrala DS-a i po Opštinskim odborima odlučuje unapred ko će na koju funkciju, navodno zbog jedinstva stranke, da se OO ne bi raspali na više frakcija. Na tz skupštinama DS, nisu dozvoljena različita mišljenja, delegati su tu da se dive Carevom novom odelu! Zato sam i napustio DS iako sam član od 1991.godine

Neutralan

pre 13 godina

Koliko znam po statutu ds-a, kandidat iz AP ima zagarantovano mesto kao i zena, zbog rodne ravnopravnosti. Nema sumnje da je izbor za zenu potpredsednika mogao biti mnogo bolji. Ali svakako, Pajtic i Trivan nisu ni morali u proceduru glasanja, i da su imali 0 glasova stali bi ispred Vuka. A Vuk ce ipak morati da saceka jos malo, verovatno do sledece slupstine, jer mu je staz u DS-u mnogo manji od ostalih ponudjenih, a staz se u partiji ne prasta. Svakako je izuzetak tome Djilas, pa bi i Vuk mogao mnogo od njega da nauci kada je stranacki polozaj u pitanju.

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

Branko Von Beca

pre 13 godina

Mora da im je računare na kojima su brojani glasovi donirao "neizbežan faktor za evrointegracije" SPS i Ivica Dačić, iste one na kojima su prvobitno brojani glasovi na izborima 2000 ....

dragan

pre 13 godina

sve je ovo igra kako bi vuk jeremic koji nije osvojio mesto potpresednika u ds u napustio stranku i osnovao novu stranku pred izbore koji se priblizavaju i odneo deo glasova dss sns i ostalim strankama sa slicnim programom ,da bi ih posle izbora opet dao tadicu .kao dacic sto je uradio na proslim izborima kada se predstavljao kao stranka sa nacionalnim programom da bi posle otisao sa tadicem . i ovi ce to uraditi jer svi znaju da je trenutno vuk jeremic najpopularniji politicar u ds -u od strane naroda asada ne dobija mesto potpresednika ,pa ce se ona navodnoo malo ljutiti pred izbore osnovati svoju stranku da bi posle opet sa tadicem formirao vladu

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Trivanova: Nije bilo neregularnosti

Da je Vuk Jeremic izabrat za podpredsednika ja bih posumnjao u regularnost izbora, ovako mi zaista sve deluje REGULARNO !
Osim toga nije mi jasno zasto uopste neko treba da sumnja u regularnost izbora ako nisu elektronski pa i do sada su u DS birali na "papiricu" pa se niko nije bunio ?

ajde

pre 13 godina

Srbija ne sme da stane ! :-)
Srbija mora prvo da stane, pa onda da krene ispravnim putem :-)

Sve je to jedna velika partija (ona stara) a DS je samo jedna frakcija.

Možda je i 5.10. bio samo spin :-)

ky3ma

pre 13 godina

Da da, na sledećim izborima. Isto tako i 350.000 novih radnh mesta, veće poštovanje Srbije u svetu, smanjena korupcija, manje ministara itd. Pa vi nove stvari uvodite samo onda kada smislite kako da ih izmajmunišete. Nije sada moglo da se desi ništa do ovoga što se desilo. Tako će i sa direktnim glasanjem šta god to značilo. Kada savladate tehniku manpulisanja direktnim glasanjem onda ćete ga i uvesti. I sa revizorima je tako i sa svim drugim. Ne hvala. Sledeći izbori u DS neće biti ni direktni ni indirektni već će biti poslednji trzaji grupe koja će se pobiti oko privilegija. Ne brinite biće za građane to jedna pozitivna vest. Konačno od vas..

Zex

pre 13 godina

Zamislimo bajku u kojoj ce elektronskim putem, brzo, efikasno, jeftino i jasno, transparentno ... biti izabrani oni koje zele oni koji biraju.
Zamislite da se rezultati znaju - 15-tak sekundi nakon poslednjeg glasaca. Zamislite da nema sujete i mrznje prema onima koji imaju obrazovanje, svoj stav i pre svake odluke ne zovu sefa stranke da dobije instrukcije. Zamislite onog ko na Zapadu je mogao da zivi sa godisnjom platom od 150.000 USD, a vratio se u zemlju i radi za mnogo manje. Zamislite da ga narod i stranacke kolege podrze i cvrsto stanu iza takve licnosti. Sta, ne mozete? Znati li zasto - zato sto zivimo u Srbiji. Mozda da je kao neke silokonima naduvao usta, ili mimo volje Narodne skupstine Srbiju gurao u NATO, ili baustelisao po Beogradu i Sapcu - verovatno bi taj bio onaj pravi i stranacke kolege bi ga izabrali. Ovako opet lepo spavaj moja Srbijo.

Kako je

pre 13 godina

Kako je relaksirajuce biti jednouman! Sta je jednoumlje? To je kad 140 njih misli kao jedan. Dakle, pamet i odgovornost svakoga je 1/140 pameti jednog coveka.

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

slobodan ili ne

pre 13 godina

sama cinjenica da za izbor jeremica nije bio dovoljan "BONUS" da je ministar inostranih poslova , a uz to i mlad , mislim da je dosta , dosta mladi od ovih P E T "IZABRANIH" PODPRESEDNIKA ?????? da u samoj partiji DS nemaju neku viziju !!!! e sad sto je ta partija nazalost "ZAMAJAVANJEM" nanela dosta stete i samoj srbiji i njenom narodu , to je druga prica !!!! inace kad je u pitanju ova podpredsednica uvek ostajem bez treci ! zbog sanog ponasanja i izbora reci prilikom govora ili izjava !!! arogatnost i drskost su njeni "ATRIBUTI" ! ps // posto ne zivim i ne glasam u srbiji , ipak bi narodu kod sledecih izbora preporucio 100 - postotni bojkot , a jeremicu koji je u najtezim trenutcima vodjenja inostrane politike srbije dokazao da je sposoban , da po ugledu na DINKICA osnuje svoju stranku ili partiju pod imenom "stranka nekoruptnih politicara" !! mozda bi imali problema da oko okupljanja takvih politicara , ali sam siguran da bi imali APSOLUTNU VECINU!!

гром

pre 13 godina

Ту емисију нисам гледао а видим да је то чак и добро. И убудуће ћу тако.
(сећам се да им је један од адута септембра/октобра 2000. било укидање претплате; сећате се: и шта би!? већ тада ми је било све јасно; тако се више изненадити не могу.)
Проф. Србијанка је језгровитом реченицом описала оно што се догађа, и ок. је али и ништа изненађујуће, јер је то жена оштра језика, образована...
Што се тиче регуларности избора о томе се може говорити само кад има избора. Овде избора и није било. Ово се знало најмање пола године, има нас који смо ово знали и далеко раније, тако да се пре може говорити о именовањима него о изборима.
И на тараби можеш написати демократска ал' бадава; ко се разуме види да је багремова.
А ти иди па јопет заокружуј и једи се.
Све је то исти папир само је боја у питању. И немој га употребљавати за брисање, није ни за то. Упропастићеш се.
Срамотa ме је! Мајке ми отаџбине моје.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ironija u celoj ovoj prici je sto u Srbiji trenutno nema stranke za koju bi valjalo glasati. SNS kao naveci takmac DS-u, takodje predstavlja konglomerat svega i svacega (general Delic, Vucic, Vulin, family Karic) i kao takav ne moze da predstavlja alternativu.
SRS i LDP predstavljaju ekstremne opcije kojih je Srbija umorna za narednih xy godina. O " reformisanom " SPS- da i ne pricam. G17 plus je interesna grupacija koju cine sumnjivi biznismeni, nekadasnji pripadnici drugog i treceg esalona JUL-a, plus priuceni " strucnjaci " sa diplomom nekog vecerneg kursa na temu ekonomije. Trenutno postoji veliki manevarski prostor za jednu ozbiljnu stranku desnog centra (gradjanska desnica), ali takve nema na vidiku (ono sto je npr. DSS bio prvih par godina svog postojanja).

Citajuci

pre 13 godina

Citajuci komentare reklo bi se da je vlast u Srbiji izabrao neki drugi narod a ne ovaj koji sada pljuje po njoj. Sto se tice prof. Turajlic mislim da nikad nije bila popularnija nego sada, a najmanje onda kad je participirala u vlasti. Zasto? Zato sto je U SRBIJI NAJPROBITACNIJE KRITIKOVATI, bilo sta i bilo koga! Biti negativan a ne pozitivan! Pritom povladjivati main stream-u, trenutnom, jer ovde je sve trenutno. Bio sam veliki postovalac prof. Turajlic ali mislim da ona sada gubi politicku orijentaciju. Sto se tice J. Trivan ne treba se cuditi sto je bila malo preostra, morala se braniti od troje napadaca. Nikad ne verujem masi u Srbiji, pojedinac treba da zadrzi svoj stav. Izgleda da su mnogi zaboravili Zorana Djindjica, ni on nije imao veliku licnu popularnost ali je mogao uraditi mnogo za Srbiju. Setimo se tek onda kada bude kasno!

gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da bi za DS i sve demokratske stranke izuzimajuci SPS,DSS bilo najbolje da vlada odmah raspise i predsednicke i parlamentarne i lokalne izbore i da u to sve ukljuci i gomilu referednuda kao np, Kosovo,prikljucenje Rusiji,objavu rata Americi i NATO,ukidanje poreza i uvodjenje Rublje umesto dinara i eura i da zvanicno objave da DS, LDP, G17, SDP nece da ucestvuju u predizbornoj kampanji i nece imati svoje kandidate. Po meni narodu Srbije to treba i to pod hitno.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Trivanova: Nije bilo neregularnosti

Da je Vuk Jeremic izabrat za podpredsednika ja bih posumnjao u regularnost izbora, ovako mi zaista sve deluje REGULARNO !
Osim toga nije mi jasno zasto uopste neko treba da sumnja u regularnost izbora ako nisu elektronski pa i do sada su u DS birali na "papiricu" pa se niko nije bunio ?

Citajuci

pre 13 godina

Citajuci komentare reklo bi se da je vlast u Srbiji izabrao neki drugi narod a ne ovaj koji sada pljuje po njoj. Sto se tice prof. Turajlic mislim da nikad nije bila popularnija nego sada, a najmanje onda kad je participirala u vlasti. Zasto? Zato sto je U SRBIJI NAJPROBITACNIJE KRITIKOVATI, bilo sta i bilo koga! Biti negativan a ne pozitivan! Pritom povladjivati main stream-u, trenutnom, jer ovde je sve trenutno. Bio sam veliki postovalac prof. Turajlic ali mislim da ona sada gubi politicku orijentaciju. Sto se tice J. Trivan ne treba se cuditi sto je bila malo preostra, morala se braniti od troje napadaca. Nikad ne verujem masi u Srbiji, pojedinac treba da zadrzi svoj stav. Izgleda da su mnogi zaboravili Zorana Djindjica, ni on nije imao veliku licnu popularnost ali je mogao uraditi mnogo za Srbiju. Setimo se tek onda kada bude kasno!

Smješno

pre 13 godina

Malo mi je smješno to da Jeremić nije odnio ubjedljivu pobjedu a da ne pričam o tome da su ga svi prešišali a pogotovo ova dama. Vuče, podrška iz Banjaluke, izdrži.

bane

pre 13 godina

cek, cek, zamenik premijera Albanije bio na tom skupu?!!?! aaaa pa gospodo ''demokrate''....znaci ugasili ste ga. Pljunuli ste mi na postenje i dostojanstvo za vjek vjekova. U inat cu da glasam za suprotnu opciju!!

Neutralan

pre 13 godina

Koliko znam po statutu ds-a, kandidat iz AP ima zagarantovano mesto kao i zena, zbog rodne ravnopravnosti. Nema sumnje da je izbor za zenu potpredsednika mogao biti mnogo bolji. Ali svakako, Pajtic i Trivan nisu ni morali u proceduru glasanja, i da su imali 0 glasova stali bi ispred Vuka. A Vuk ce ipak morati da saceka jos malo, verovatno do sledece slupstine, jer mu je staz u DS-u mnogo manji od ostalih ponudjenih, a staz se u partiji ne prasta. Svakako je izuzetak tome Djilas, pa bi i Vuk mogao mnogo od njega da nauci kada je stranacki polozaj u pitanju.

Pipi

pre 13 godina

E, pa dragi nas Jeremicu, krajnje ti je vreme da osnujes svoju stranku kojoj ce se velika vecina nas koji smo razocarani vladavinom DS-a prikljuciti. Sve najbolje ti zelim jer ocigledno je da si ti jedina svetla tacka ove vlasti. Gledala sam nastupe gospodje bivse portparolke i mogu reci da je to sve samo ne parlamentarizam jer gospodja ne da nikome ni da dodje do reci sto je stvar elementarne kulture. Jeremicu, veliki pozdrav i podrska!

ex DS

pre 13 godina

Posle ovakvog skandala, sta ocekivati i kakva ce tek biti izborna kradja na sledecim republickim izborima! Da mi je neko rekao da se DS sa Tadicem za 10 godina vladavine postati isti onaj Slobin SPS! Nikada vise DS! Dusan Petrovic, Dulic, Trivan, Ristic, Pajtic su upravo ironija demokratije. Iz inata cu glasati za SNS.

slobodan ili ne

pre 13 godina

sama cinjenica da za izbor jeremica nije bio dovoljan "BONUS" da je ministar inostranih poslova , a uz to i mlad , mislim da je dosta , dosta mladi od ovih P E T "IZABRANIH" PODPRESEDNIKA ?????? da u samoj partiji DS nemaju neku viziju !!!! e sad sto je ta partija nazalost "ZAMAJAVANJEM" nanela dosta stete i samoj srbiji i njenom narodu , to je druga prica !!!! inace kad je u pitanju ova podpredsednica uvek ostajem bez treci ! zbog sanog ponasanja i izbora reci prilikom govora ili izjava !!! arogatnost i drskost su njeni "ATRIBUTI" ! ps // posto ne zivim i ne glasam u srbiji , ipak bi narodu kod sledecih izbora preporucio 100 - postotni bojkot , a jeremicu koji je u najtezim trenutcima vodjenja inostrane politike srbije dokazao da je sposoban , da po ugledu na DINKICA osnuje svoju stranku ili partiju pod imenom "stranka nekoruptnih politicara" !! mozda bi imali problema da oko okupljanja takvih politicara , ali sam siguran da bi imali APSOLUTNU VECINU!!

NENAD

pre 13 godina

Kako moze stranka koja nije u stanju da organizuje sopstvenu izbornu skupstinu, biti u stanju da organizuje Srbiju u ovim izuzetno teskim vremenima. Jedini preostali argument DS je da je Toma gori od njih. Slazem se. A sta mi da radimo?

Sremac

pre 13 godina

Neregularnosti je ipak bilo, i, iskreno, žao mi je zbog toga.
Na duži rok ova parodija se neće lepo vratiti DS-u.
Dobro je, samo, da nije bilo glasova iz Bodruma?

Ludi Milojko

pre 13 godina

Cak je i 8. sednica CK bila olicenje demokratije za jucesarasnju FARSU DS!! Ocigledno da deca komunista porazenih na 8. sednici, a sve na celu sa Borisom Tadicem (ako se nevaram Akademik Ljubomir Tadic je bio TVRDO KRILO SKJ) nista nisu naucili od svojih rodilja!! Jenom recju juce su pokazli lice i nalicje "demokratije" u Srbiji!! Da ne spominjem koliko je "demokratska opozicija" '90-tih demonstrirala protiv Slobe sto je u isto vreme bio i Predsednik drzave i Predsednik SPS!! Nije mi jasno samo kako narod sve ovo trpi!!???

posmatrač

pre 13 godina

Šarmantna kći tata Brane "index-a" i seja bate "Ustavnog" je dosadila prosipanjem gluposti i Bogu i narodu. Kakva stranka -takvi joj i čelni ljudi-nikakvi. Ali hajde malo i o ovom liku Jeremiću: Miladin Kovačević pobeže od pravde u Americi zaslugom ljudi iz Jeremićevog ministarstva. Jeremić ćuti u vezi te bruke kao da se radi o MIP-u Somalije, a naš razbojnik napravio štetu. Dalje kad je Šarićev pajtos inače Dačićev šef kabineta morao da ode iz MUP-a ,primljen je na velika vrata u MIP. I Jeremić opet ćuti. Dakle toliko o poštenju pomenutog lika iz DS-a. Upamtite svi su oni slični: ne zna se samo ko je gori.

jelena

pre 13 godina

А, зашто Ви, г.дине Идеалисто, и даље седите на месту делегата, зашто сте дозволили себи да својим присуством "увеличате то породично весеље"? Ово о чему Ви говорите, није нешто што се догодило одједном, годинама пропадамо, с тим што је ваша странка заиста неприкосновена по брзини којом нас је "довршила", а Ви и даље седите и уживо пратите наше колективно пропадање.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Pod hitno treba utvrditi političku pozadinu samoubijanja DS. Od nekada uzorne stranke sa uzornim liderima i moralnim kredilibitetom evo na šta spadosmo. Mora da je Koštunica opet umešao prste.

rade

pre 13 godina

Gledah sinoć "Utisak" i ono što se desilo je demistifikacija "bicikliste koji je od svog okretanja pedala napravio famu" Međutim da se razumemo nije gospođica Trivan PR Jelena jedini "biciklista" u parlamentarnoj skupštini i DS-u. Ovde ne treba osuti drvlje i kamenje samo po DS-u (koji je inače "stožer" ove vlade), iste takve bicikliste imamo, pored genija Dulić PR Olivera, i u liku i delu Mlađe Dinkića koji je poprilično zaslužan za ovakvo stanje privrede Srbije, potom Maestralnog večitog ministra nam zdravlja Tomice cepljenog (vakcinisanog) Milosavčjevića, a ni Bojan Dr Pajtić nije mi baš najčistiji u čitavoj priči jer je nemoguće da NJKV Predsednik IV AP Vojvodine nije imao pojma da mu Šarići pokupovaše pola pokrajine. A što se tiče glasanja na narednim izborima, kao bivši glasač DS-a i "proevropskog bloka" uopšte nemam strah od Nikolića i Koštunjavog. Ovi što mi nametnuše da evropa nema alternaivu su me toliko finansijski upropastili da me uopste nije briga ko će da dođe posle njih jer gore od ovog trenutnog nikako ne može da mi bude, a dajem glavu da ni ovi navedeni opozicionari nemaju baš petlju da idu u otvoreni sukob sa EU i USA ali verujem da će barem manje da se ponižavaju pred istim. A ako ni oni nekome nisu alternativa za postojeću vladajuću garnituru ima uvek kao opciju Rasima Ljajića. On je čovek koji prema mojim ličnim shvatanjima jedini uz Jeremića koji pošteno radi svoj posao u ovoj Vladi, i nemam nikakve probleme da glasam za njega. Kada god je bila neka frka DS, G17, SVM, LSV, SPS su uvaljivali Rasimu da vadi kestenje iz vatre. Pozz iz NS-a.

Nadica

pre 13 godina

Srbijanka je genije.Trivanova je u obavezi. Njen brat je postao sudija Ustavnog suda Srbije.Otac je profesor Ustavnog prava na "čuvenom" Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Zato je ona agresivno lojalna. Inače predsednik izborne komisije je bio Vesić. Sve je logično.

dragan

pre 13 godina

sve je ovo igra kako bi vuk jeremic koji nije osvojio mesto potpresednika u ds u napustio stranku i osnovao novu stranku pred izbore koji se priblizavaju i odneo deo glasova dss sns i ostalim strankama sa slicnim programom ,da bi ih posle izbora opet dao tadicu .kao dacic sto je uradio na proslim izborima kada se predstavljao kao stranka sa nacionalnim programom da bi posle otisao sa tadicem . i ovi ce to uraditi jer svi znaju da je trenutno vuk jeremic najpopularniji politicar u ds -u od strane naroda asada ne dobija mesto potpresednika ,pa ce se ona navodnoo malo ljutiti pred izbore osnovati svoju stranku da bi posle opet sa tadicem formirao vladu

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ironija u celoj ovoj prici je sto u Srbiji trenutno nema stranke za koju bi valjalo glasati. SNS kao naveci takmac DS-u, takodje predstavlja konglomerat svega i svacega (general Delic, Vucic, Vulin, family Karic) i kao takav ne moze da predstavlja alternativu.
SRS i LDP predstavljaju ekstremne opcije kojih je Srbija umorna za narednih xy godina. O " reformisanom " SPS- da i ne pricam. G17 plus je interesna grupacija koju cine sumnjivi biznismeni, nekadasnji pripadnici drugog i treceg esalona JUL-a, plus priuceni " strucnjaci " sa diplomom nekog vecerneg kursa na temu ekonomije. Trenutno postoji veliki manevarski prostor za jednu ozbiljnu stranku desnog centra (gradjanska desnica), ali takve nema na vidiku (ono sto je npr. DSS bio prvih par godina svog postojanja).

otpor

pre 13 godina

Uhvatio sam sebe kako krvnicki i besno bijem sostvene noge zbog onih setnji i smrzavanja na ulicama Bgd-a, gledajuci jos jedan ponizavajuci primerak bezvrednosti lica u DS-u, ona ce na zalost sutra da bude ministarka, tako nasi experti funkcionisu, zato nam je ovako, tako su prosli Dulic, Markovic, Djelic i ostali strucnjaci..sve lepo do lepseg

ljigosla

pre 13 godina

Gospođa Jelena Trivan ispala je smešna sa svojim argumentima u odbrani Vlasti u sinoćnoj emisiji i desetak gledaoca koji su se javili ocitali su joj lekciju. Uostalom koga bre više briga za izbore u ovoj stranci...

Branko Von Beca

pre 13 godina

Mora da im je računare na kojima su brojani glasovi donirao "neizbežan faktor za evrointegracije" SPS i Ivica Dačić, iste one na kojima su prvobitno brojani glasovi na izborima 2000 ....

gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da bi za DS i sve demokratske stranke izuzimajuci SPS,DSS bilo najbolje da vlada odmah raspise i predsednicke i parlamentarne i lokalne izbore i da u to sve ukljuci i gomilu referednuda kao np, Kosovo,prikljucenje Rusiji,objavu rata Americi i NATO,ukidanje poreza i uvodjenje Rublje umesto dinara i eura i da zvanicno objave da DS, LDP, G17, SDP nece da ucestvuju u predizbornoj kampanji i nece imati svoje kandidate. Po meni narodu Srbije to treba i to pod hitno.

Zbogom pameti

pre 13 godina

Osećala sam se poniženom, večeras, gledajući gospođu Trivan. Potpuno mi je jasno zašto su Čomić i Kolundžija odustale. Ako su odustale. Jednostavno, ko imalo drži do razuma i bar malo do obraza, ne bi mogao da izgovori ni delić ovoga što je ova nesrećnica večeras izgovorila. Toliko bezobrazno, toliko drsko, toliko agresivno, toliko nedostojno profesije PR. Šta god da je, ja za ovo glasati neću.

A ono sa motelom je bilo najbolje. Veličanstvena Slobodanka Turajlić!

Koza laže, al' rog ne laže

pre 13 godina

Prema Pravilnku o izborima DS [http://www.ds.org.rs/index.php?option=com_skupstina2010&task=funkcije&id=2&Itemid=681], Vuk Jeremić imao je, teoretski, veoma male šanse da bude izabran. Niti je ženskog pola, niti je sa teritorije autonomnih pokrajina. Dakle, Jeremić je bio u tobož izbornoj utakmici samo sa Đilasom, Dušanom Petrovićem i Šutanovcem. Pajtić je svakako moralo da bude jedan od potpredsednika, jer je iz AP Vojvodine, dok je Jelena Trivan, po DS pravilniku, svakako morala da bude potpredsednica stranke, jer je ženskog pola. O nameštanim stranačkim izborima najbolje govori činjenica da je bilo samo 6 kandidata za 5 pozicija, a praktično samo 4 kandidata za 3 potpredsedničke pozicije.

Jelena

pre 13 godina

Profesorka Turajlic, beskrajno hvala na sinocnim replikama. Na trenutak sam se osetila kao covek koji nije usamljen u ovom crnom mraku u koji nas je uvela DS zajedno sa SPS i slicnima.
Odlicnu ste lekciju odrzali sramno losoj politicarki Jeleni Trivan.

karmela

pre 13 godina

Trivanka nas je svojom recitoscu, sinoc u Utisku, potpuno uverila da ne treba da glasamo, vise nikad za DS. Kakva nekultura, brljotine u "kao" stavovima DS, nepostovanje sagovornika! Samo saljite takve strucnjake da ubedjuju javnost pa ce te traziti birace u drugoj dimenziji! Stidi se Tadicu !

kragujevcanin

pre 13 godina

Dok je ovakve portparolke i potpredsednice DS , gospodje Trivan, Demokratskoj stranci ne treba niko "sa strane" da joj snižava rejting i ugled! Posle svega što se dešavalo proteklih dana,a naročito posle sionoćnjeg nastupa Trivan u "Utisku nedelje", nikada više moj glas neće biti dat DS,a više od decenije glasam za njih. Trivan sinoić nije odgovorila ni na jedno konkretno pitanje, niti ponudila ni jednu konkretnu stvar koja će vratiti u život ovu našu napaćenu zemlju i njene napaćene gradjane...Sve se svelo na fraze, na obećanja i , Bože moj, na čudjenje zašto gradjani nisu zadovoljni onim što im pruža DS. I ne samo to: sinoć je DS nazvala porodicom i niko nema pravo da se meša u njihov rad. Alo, jelena Trivan: ali vi vodite ovu zemlju, vaš predsednik je i predsednik države pa se ne zna kada govori kao čelnik stranke ili državnik, ponuidili ste plan do 2010. ali tražite da ponovo budete izabrani u 2012. - i onda niko nema pravo da se meša u rad vaše porodice. Poslednji dogadjaji i sinoćčnji nastup Trivanove je najveća antireklama DS.Za vas nikada više.

Zex

pre 13 godina

Zamislimo bajku u kojoj ce elektronskim putem, brzo, efikasno, jeftino i jasno, transparentno ... biti izabrani oni koje zele oni koji biraju.
Zamislite da se rezultati znaju - 15-tak sekundi nakon poslednjeg glasaca. Zamislite da nema sujete i mrznje prema onima koji imaju obrazovanje, svoj stav i pre svake odluke ne zovu sefa stranke da dobije instrukcije. Zamislite onog ko na Zapadu je mogao da zivi sa godisnjom platom od 150.000 USD, a vratio se u zemlju i radi za mnogo manje. Zamislite da ga narod i stranacke kolege podrze i cvrsto stanu iza takve licnosti. Sta, ne mozete? Znati li zasto - zato sto zivimo u Srbiji. Mozda da je kao neke silokonima naduvao usta, ili mimo volje Narodne skupstine Srbiju gurao u NATO, ili baustelisao po Beogradu i Sapcu - verovatno bi taj bio onaj pravi i stranacke kolege bi ga izabrali. Ovako opet lepo spavaj moja Srbijo.

Regularan

pre 13 godina

Naravno, da je bilo vise kandidata ne bi Trivan ostala. Koliko nam se ocrtava stvarnost kroz ovu damu. Agresija, agresija, prica i samo prica.

sto sejes, to i pozanjes

pre 13 godina

Zao mi je sto Todorovic nije dosao vise do izrazaja u diskusiji. Postovanje i njemu i profesorki Turajlic, sve su lepo rekli i svi mi to znamo.
Jelena Trivan je veceras bila negativna reklama za DS, jer je izigravala zid i ignorisala sve argumentovane optuzbe.
Mislim da ako drasticno ne promene takav stav u vrhu partije, na izborima mogu proci mnogo gore nego sto zamisljaju.
Dodao bih jos samo da mi je drago da se narodu probudila svest i da se prema uzorku gledalaca koji su se javili u emisiji moze reci da vise ne razmisljaju "glasacu za manje zlo", vec "ako mi ne nude ono sto zelim necu ni da glasam".

Branko Von Beca

pre 13 godina

Posle svega izgovorenog sinoć od strane ove osobe, mogu samo javno da ZAMOLIM za izvinjenje gospodina Ivan Marković-a, nekadašnjeg portparola JUL-a za sve što sam rekao i pomislio o njemu.
Što je najgore, ja za njegovu stranku nisam nikad ni glasao, ali za ove i ovo što nam se dešava, jesam ....

Branko Von Beca

pre 13 godina

Draga osobo Trivan, kada se pitate zašto vAS narod "bezrazložno" napada, da niste pomislili da je tom narodu još uvek u pamćenju, mada vama očigledno nije ili se pravite, obećanje pokojnog premijera Đinđića, posle 5 oktobra 2000.
A to je da će Srbija do 2007 ući u EU, i to svestan posledica Miloševićeve vladavine, svestan da je Koštunica predsednik, kao i da smo svi svesni činjenice da je 2007 bila pre svetske ekonomske krize. I, šta bi od tog obećanja...da ne mislite da se tom narodu zgadilo od izgovora koje uporno ponavljatwe,i jer današnji proroci u najoptimističnijim izjavama kao pomenu 2020, a ja pitam zašto ?!?
Da li je odgovor što pokojni i uvaženi premijer Đinđić jedino nije bio svestan kakvim je nesposobnjakovićima okružen, i kakvim će sve "liderima i ekspertima" ostaviti državu na milost i ne milost ...

Igorko

pre 13 godina

Ako ovde nije bilo neregularnosti, onda cete gospodo iz DS-a vrlo regularno i ubedljivo doziveti debakl na narednim izborima. To uzmite kao aksiom.

posmatrac

pre 13 godina

Mislim da je ovim DS propustio sansu da bar malo procisti svoje redove i osnazi se pred predstojece izbore.

Umesto da je izabrao novog vodju koji je u punoj snazi i koji ce moci da se suoci sa novim izazovima pristupanja EU, DS bira Tadica koji je vec poprilicno (psiho/fizicki/politicki) istrosen covek.

Veoma lose je i to sto niko cak nije ni razmisljao o tome da bi velikom vodji mogao da se suprotstavi vec smo dobili pet ptpredsednika koji nemaju petlju.

Veoma lose za DS.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Da li vAM je jedini argument, ma kavi da ste, da su ovi u opoziciji još gori od vas ?!?!?
Da li vAM je poznato da je i Milošević raspisao izbore 2000-te jer je mislio da nema niko bolji od njega ?!
I da li vAM je poznato, da je narod iz očaja od "njegove dobrote", glasao za vAS takve kakvi ste, pa po čemu ste onda sigurni da narod koji vAS trpi 10 godina opet, iz očaja, neće sebi da dozvoli luksuz da od loših izabere gore !!!!

Lepi

pre 13 godina

Kad neko prvo dodje u glavni grad,zavrsi fakultet i iz skolske klupe jos 2000.god. postane zamenik ministra i zadnjih 10 godina zivi od politike, tj. od vlasti svoje partije, sta onda ocekivati. Gospodja je vec godinama van realnog zivota i zivi u virtuelnom svetu blagostanja, prijema, koktela, putovanja, visokog drustva...Ona to mora da brani po svaku cenu, i naravno da je pogadja svaka surova istina koju i ona i njeni partijski drugovi u dubini duse dobro znaju. Naravno, da je usavrsila prodaju magle narodu do savrsenstva.

Nebojsa Petrovic

pre 13 godina

Ja odavno nisam video takve nokaute kao Srbijankine!
Ima jedan koncept koji se zove kognitivna kompleksnost, Trivanka je sa odgovorima tipa "ovo je sigurno najbolji moguci put" otprilike skoru nula na tom konceptu!

(Vlast)a

pre 13 godina

Culi smo potpredsednicu,ali i vox populi...Znam da stranku na vlasti ne treba da zanima misljenje rulje,ali doci ce izbori...bar se nadam.
Ponasanje i nastup vecine potpredsednika je sramota za Srbiju,bez obzira sto je ponos za DS.Naravno,tu ukljucujem i jedinog neizabranog kandidata,koji je paradigma jedne nakazne DS koju ja ne prepoznajem!

Krivan

pre 13 godina

Gde nadjose samo onu Trivan... Ala su je izabrali svaka im cast. Zbog nje ce DS da ostane i bez to malo glasaca. Ovo oko elektronskog glasanja me bas cudi, pa oni imaju ortopeda ministra i strucnjaka za informatiku cija firma drzi dosta drzavnih poslova. Kako to da pomenuti nije obezbedio efikasno glasanje, sigurno sa budzetskim korisnicima ovakve informaticke arhitekture rade sjajno.

Sasa

pre 13 godina

Ja vise necu da glasam za DS niti Tadica, preterali su ga, moj je utisak da oni zive u staklenom zvonu i da samo naziru sta narod misli ili oseca o njihovoj politici i vodjenju zemlje.Nesposobni ministri, korupcija na svakom koraku, i da ne pricam dalje.Naj gore ce biti pred izbore kad izvuku parolu "DS ili Nikolic...", a to smo vec culi, imali su vreme da rade,nisu radili ,kraj nema vise.Ponavljam ja vise ne glasam za njih (naravno necu ni za druge jer ne vrede).
Pozdrav.

idealista

pre 13 godina

Zahvalna sam svim ljudima koji su komentarisali sinocnu emisiju i time dali potvrdu i mog vidjenja situacije kao DS veterana od preko 20 godina,nekadasnjeg funkcionera DS-a i delegata koji nije zeleo da glasa.Moram da priznam da me je sinoc bilo stid zbog gospodje Trivan,koja misli da smo do njenog ustolicenja svi bili u kompletnoj amneziji i da svoje glave imamo da njima drugi razmisljaju,a ne mi sami.Uzgred,gospodja Trivan treba da se priseti kako i na koji nacin je usla u Parlament,sa cije kvote i koliko je tada uspela da upozna svoje glasace.Sve ovo dalje je sasvim uhodan sled, a mi nepopravljivi idealisti mozemo samo da se stidimo takvih karijerista .Pravo vidjenje situacije je vidjenje gospodje Turajlic,ali to je malo kome u vrhu DS-a vazno.Meni je vazno da ja juce spasih svoj obraz i dusu.

pc

pre 13 godina

Mislim da je krajnje bezobrazno mesati Zorana Djindjica sa ovim DS-om.
On je nazalost tako prosao jer je sve pacove iz podruma hteo da pocisti, ali nije stigao da sprovede svoje ideje do kraja.
Kod njega je tadic (namerno malim slovima) bio sporedna figura sa silaznom politickom karijerom, a eto ga danas predsednik(apsolutni vladar) drzave. Mogao bih da napisem referat o tome kako i sta je naopako u ovoj zemlji ali od toga ne bi bilo nikakve koristi...

Bojan

pre 13 godina

Mnogo nas koji razmisljamo kao prof. Turajlic, a malo nas je koji to ovako glasno govorimo pa se stice utisak da smo manjina. Malo je onih koji su poput Jelene Trivan, ali su neprestano prisutni u medijima pa se stice utisak da su nezamenjivi. U svakom slucaju, Jelena Trivan je uvreda za svakog coveka koji... se ujutru budi razmisljajuci da li ce imati deci za dorucak, za svakog mladog i obrazovanog coveka koji je u dilemi da li da ode ili da ostane, za svaku casnu zenu u ovoj zemlji jer je kao zena izabrana na potpredsednicko mesto. Dva autogola su demokrate sebi dale, izabrali su Trivanku i odrekli se Vuka. Pretvorili su zemlju u "prokletu avliju", oazu jednoumlja, mesto gde svako ko misli drugacije bude proglasen "nazadnim" i "zlonamernim". Mislim da je dosta bilo. Ja licno, nikada vise za DS. Suvise ste prilika prokockali zbog gladi za vlascu. Pogledajte Vuka DRaskovica i bice vam jasno kuda ste krenuli.

Mica buduci emigrant

pre 13 godina

Sramota je bilo gledati podpredsednicu DS kako i koliko prica uprazno. Na delima nista, u recima sve. Prosto je bila posramljena odgovorom gledalaca. Oni zive u virtuelnoj silikonskoj stvarnosti, a mi zivimo u stvarnoj okrutnoj ds skrojenoj sadasnjosti. Svako ko je otvorio karte i rekao istinu, potresao je Jelenu Trivan, jer istina najvise boli. Ruzno i nepristojno ponasanje, nedostojno podpredsednice i nepostovanje Prof Turajlic. Prosto se pitam sta radim jos u ovoj zemlji..

gradjanin

pre 13 godina

najgore je sto nam vlast daje primer da lopovi, lazovi i 'vezare' najbolje prolaze, tj. oni se smatraju drustveno USPESNIM ljudima.sada se pitam sto i ja ne bih bio u trendu? voleo bih da mi neko predlozi alternativu, ako ne budem imao stomak za ove stvari :)

Mladen Mirilović

pre 13 godina

Bravo Profesore. U centar!

“Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno“, rekla je Turajlićeva.

twixx

pre 13 godina

tadic sat vremena provede za govornicom pricajuci kako je DS
1) demokratska &
2) politicka stranka,
a onda je veselo, u optimisticnom tonu, odskakutao na jednoj nozi u publiku. i sta se desi: 1) demokratska & 2) politicka stranka IZGLASA elektronsko biranje, "sistem padne", odjednom se predje na rucno zaokruzivanje aliiii - bez da je iko izglasao da se menja nacin izbora - eto, neko rekao ma ajmo sada ovce peske u tor, pognimo glave...

i kao rezultat svega imamo "izbori nisu bili neregularni". eto, to je demokratska stranka 2010.

POISON

pre 13 godina

Te kompijutere im je verovatno Dulic poklonio ! Ljudi ... gospodja Trivan je bila IZNENADJENA komentarima ??? Pa oni pojma nemaju sta narod misli o njima ! Ili oni ili Toma ? Trece nema jel da ? Tesko da je to demokratija !

Alex

pre 13 godina

Bravo Srbijanka! To je pravi patriota.
A ova zena Trivan se ponasa uzasno drcno i nevaspitano, pravi primer danasnje uspesne zene u Srbiji - nasminkana i bezobrazna...

Glasac DS davno proslo vreme

pre 13 godina

Okrenula sam Utisak na 5 minuta, i Gdja Trivan je uspela da me iznervira svojim bahatim i prepotentnim stavom za 1min! "DS ima (najbolje??!!!?) kadrove", "DS ima najbolji ponudjeni program",... Puna usta prazne price! A tako sam imala zelju da se ukljucim u emisiju, i da... I sta? A nesto je rekla na temu "sledecih izbora" i "rezultata DS-a"... Nadam se da ce ti rezultati na DS delovati kao igla na prenapumpan balon! Jer takvi su oni! Bilo bi mi ispod casti da budem kadar kakva je Gdja Trivan! Ni stas, ni glas, ni pamet, ni intelekt! Bar da je za naslovnicu, bilo bi mi lakse i manje gadno! Fuj

radiohead

pre 13 godina

na zalost Jelena Trivan je slika i prilika DS-a danas.potpuno mi je neverovatno da je njihova percepcija stvarnosti toliko drugacija od nase, kao da smo mi ovde zbog njih a ne oni zbog nas.kao da su oni nas doneli na svet, a ne mi njih na vlast.juce je gospodja Turajlic lepo iznela sliku koju mi svi vidimo, a Jelena Trivan je od toga cula samo >>napad!!!napad!!!brani stranku brani stranku

ljubo pavković

pre 13 godina

Kad god se gospođa Trivan pojavi na nekoj od televizija rejting Demokratske stranke opadne 3 do 4%.Ovo je bila njena bruka u Utisku nedelje.

Polupani lonac

pre 13 godina

Нека они уживају сами у себи, а ја ћу се на следећим изборима придружити онима чији ће гласачки листић бити неважећи због скарадности.
Најжалије ми је оног лонца који полупах жени ОНИХ ДАНА, а тако је био добар за сарму од киселог купуса!
У овим новокомпонованим лонцима нема добре сарме. Поздрав,
Петар

Jelena

pre 13 godina

Sta reći, a ne zaplakati?! Jelena Trivan nije samo sramota DS-a, već sramota za ljudski rod! Zavidim joj što živi toliko van realnosti, van stvarnog života, van ove bede i jada u koji nas je Demokratska stranka dovela! Da li joj je neko rekao da u 2010. godini imamo za 315.000 manje putovanja u inostranstvo, sa sve belim šengenom nego u vreme kada smo džonjali u redovima ispred ambasada?! Bitno je da su oni usvojili strategiju "Srbija 2020. godine", pa ko do tada ne crkne od gladi ili zime, pričaće! Sram te bilo, Tadiću, sram vas bilo sve koji koji nam uništavate mladost i godine, sram vas bilo!

Grešnik

pre 13 godina

U Demokratskoj stranci sam proveo 18 godina (1990-2008).
Izvinjavam se svim biračima koje sam 2004 i 2008godine nagovorio da svoj glas daju za DS i Borisa Tadića.

Stefan

pre 13 godina

Odlican odgovor, gospodjo Turajlić, vasa jedna recenica je rekla apsolutno sve o nacinu funkcionisanju DS-a. Za one koji ne kapiraju na koju recenicu mislim citiracu je: "Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno".

Daniela

pre 13 godina

A propos "Utiska", osim prof. Turajlic koja je po obicaju bila sjajna, jedan gledalac je takodje rekao recenicu koja direktno oslikava stanje u Srbiji sa DS-om na celu: "Dzaba ti znanje ako nemas vezu, a ako imas vezu ne treba ti znanje." Sve receno.

Ma nebitno

pre 13 godina

Hm, nije mi jasno zasto se uopste glasalo za Trivanovu i Pajtica, ukoliko je jednom zenskom kandidatu (ona je jedini zenski kandidat) zagarantovano potpresednicko mesto i, takodje jednom vojvodjanskom kandidatu, a Pajtic je jedini kandidat iz Vojvodine?
Ne znam, mozda gresim...

Jednostavno tragično.

pre 13 godina

Prosto je neverovatno da se ovakva jedna pojava poput gospođe Trivan uvukla u sam vrh Demokratske stranke ( bar takozvane ili ono što je ostalo od nje). Samim tim činom stranka strahovito gubi na kredibilitetu i otvoreno pokazuje zasnivanje na veoma pogrešnom sistemu vrednosti. Gospodin Boris se poprilično uljuljkao u svojoj fotelji a stranačka dekadencija nastavlja da se širi! Da, političko nebo Srbije jeste ogrezlo u sivilo ali to svakako ne znači da alternativa ne postoji.

poison

pre 13 godina

Uvek me obuzme uzas i strava kad shvatim ko vodi ovu zemlju. Ako je nekome poslednja odbrana na sve lose stvari ( korupcija,losa politika, siromastvo...) " A za koga drugog bi glasali...Tomu..." tada je sve jasno i uzasno. Kakvi mediokriteti......Nikada vise necu glasati za DS, nikada za BT. Trebalo bi nekako izbrojati sve glasove onih koji koji su protiv svih partija. Mislim da bi % bio vecinski.

igorpl

pre 13 godina

Neregularni su svi vaši stranački MOZGOVI i to ne samo DS-a nego svih političkih stranaka. Onda kada je to neregularno sve ostalo je svejdno da li je ili nije!
Majku mu kako baš da se pokvari i to baš u SRBIJI uvek neki osigurač, Verovatno izgoreo CPU od silnih glasača.
Vratite nam diktatore oni su bili milosrdniji!

pravicete drustvo socijalistima na smetlistu istorije

pre 13 godina

DS je stranka poznata po ignorisanju realnosti i njeno rukovodstvo ima veoma specificnu percepciju.
Tako nema neregularnosti, nema monopola, nema zloupotreba...
Ali sve je to ionako potpuno nebitno jer moj glas vise nikada nece dobiti. DS i Tadic su svojom kadrovskom politikom ucinili da se svakom postenom coveku ogadila ideja demokratije i sve ono sto je barem malo mislilo svojom glavom su oterali u apstinenciju i beznadje.

adam

pre 13 godina

Gledao sam sinoc utisak nedelje i zahvalan sam kamermanima b92 kako su strategijski hvatali grimase one gospodje portparola DSa a sada i potpredsednice.

Onakvom drskoscu, totalnom odsecenoscu od realnosti, arogantnim ponasanje DS je saljuci Jelenu Trivan da nas obradjuje kako ta stranka cini sve da nam obezbedi bolji zivot, zabila sebi ekser u sanduk.

Srbijanka Turlajic i Todoric su Jelenom Trivan obrisali pod!

Gile

pre 13 godina

U DS-u ili ti "velikoj porodici" kako rece, gospodja Trivan, covek vise ne moze od nepotizma da pohvata ko je kome ko u vrhu vlasti pa onda po svaki stepenik nanize. Primer gospodje Trivan je najbolji gde su joj oba rodjena brata sudije na znacajnim pozicijama,cak Vrhovnog suda, za snaje, bracu i sestre od tetke,ujke, kumove i ostalu rodbinu, verovatno i da ne pitamo. Isto je i sa ostalima.Ko nije portparol, onda je savetnik, zamenik, pomocnik, sef, atase itd. To je prava borba DS-a za porodicne vrednosti.

Toza

pre 13 godina

Za one koji ne znaju kako funkcionise masinerija DS, pojasnicu "primerom iz prakse".

Dulvil-kasarna grad je osmisljen da bi svi njihovi kadrovi dobili stanove i obezbedili porodice za ceo zivot. Nemaju nameru da sazidaju celo naselje, vec samo koliko treba da njima daju stanove, a i to na sledeci nacin. Komercijalna banka ima najnepovoljnije stambene kredite u zemlji (ako ikoga znate ko je tamo uzeo kredit javite!). Fond za stambene kredite u Kom. banci cuvaju za podobne, a to su svi navedeni kadrovi koji trebaju da dobiju stan u Dulvilu, i koji samo trebaju da se jave nekolicini advokata koji su odredjeni za ovaj projekat, da im daju ovlascenje za predaju zahteva komercijalnoj banci (koju sami nece morati ni da posete), i koji im zatim tamo zavrsavaju najpovoljnije kredite na trzisu!! Zato nema nigde rang lista za stanove, zato niko ne smenjuje Dulica posto je jedini imao mu... da ovako nesto skandalozno organizuje.. I lepo ce "nasa najveca Srpska banka" da finansira najvece naselje ali samo za najvece Srbe koji su clanovi pravih partija... A vi ostali vidite...

Mika

pre 13 godina

Pre nekoliko godina sam na GO DS u Smederevu upozorio g.B.T. na sociološki fenomen da onaj na koji je na vrhu nikada nezna šta se dešava oko njega, jer od svojih saradnika uvek dobija pogrešno ulepšane informacije.Na šta mi je on odgovorio da on to zna!? Međutim ja mislim da on ima lažnu sliku o svemu u DS-u i situaciji u zemlji Srbiji...

Milan

pre 13 godina

Kao veran glasač DS mogu samo da im poručim da se debelo zamisle, jer nisam jedini koji se totalno razočarao. Više nisam ni veran ni glasač DS, a da bih to ponovo postao morate mnogo toga da uradite da bih se predomislio. Pokušajte da me ubedite.

Sima Srbin

pre 13 godina

Može li gospođa Trivan da nam predoči podatak koliko su diploma u unutrašnjosti kupili svojim kadrovima, pošto su ih prethodno postavili na funkcije. Evo da pomognem, u mom gradu - 5!

John Cleese

pre 13 godina

Primer mladozenje, koji mora da potegne vezu u DS-u da bi mu ostavili 4 sobe u motelu gde je svadba, a ne 3 sobe, je antologijski urnebesan. Dobro je i prosao, mogli su da mu kazu da ima da obuce plavo odelo i zutu kravatu za svadbu. I jos Bajaga da mu peva.

ahm

pre 13 godina

U kakvom je stanju i kako funkcionise drzava je samo slika vladajucih partija. Svi znamo da u DS-u vise ne postoji ono D. Danas stalno neko krsi svoja ovlascenja koja ima kao ministar ili koja ima na nekoj drugoj funkciji i za to ne odgovara. Cinjenica je da nas vode nesposobni, licnim interesima motivisani ljudi, bez ideje i zelje da VECINI obezbedi boljitak. Definitivno bih promenio zakone i izjednacio politicku neodgovornost i bahatost da budu u rangu sa najstrozim zatvorskim kaznama. Zbog toga sto su unistili privredu sve bih ih oterao na jedno min 30 godina robije, kolektivno. A, da... pa njihovi ljudi su i u pravosudju... Za neke stvari na zalost treba cela generacija da prodje da bi mozda bilo bolje, tako da neka nam je sa srecom. Pojedinci su tu vec 20 godina, skoro pa besmrtni na politickoj sceni. A mi smo i dalje u blatu plivamo, davimo se, kako se ko snadje...

Skywalker

pre 13 godina

Ko je gledao emisiju shvatio je zasto tvrdim da ce se DS uskoro ocajnicki boriti za cenzus. Ako u emisiji bude 7-8 ukljucenja gledalaca i kako bar njih 3-4 dugogodisnjih glasaca (ostalih 3-4 nikada nisu ni bili za DS) ili clanova DS-a, kaze kako vise nikad nece glasati za ovakav DS, onda je jasno da je moja tvrdnja tacna. Na kraju je Trivanova ustvrdila da se stidi tvrdnji iznesenih u emisiji i od strane gledalaca i da je to sve posledica toga sto DS nema dovoljno prilike da objasni ljudima svoj program ili tako nesto. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

Danilo.Pekin

pre 13 godina

ma kakvi bre... ovo je sve ...da li postoje reci za ovo... Zelim da ostanem u ovoj zemlji da ne budem kao svi sto beze pa se prica kako nam zemlja propada, ali kako kada bi onda trebalo biti potcinjen ljudima i vlascu kao sto su ovi... ovakve stvari me neverovatno teraju da samo nastavim dalje, ali van zemlje...

DJORDJE

pre 13 godina

izvinjavam se u ima svih gradjana gospodji trivan zbog nerazumevanja za nacin na koji zeli da nam pomogne,bojim se da smo suvise nezahvalni,mora da je uzasno osecati se frustrirano na njen nacin

Sava Drugi

pre 13 godina

Nekada davno bili su izbori u DS. Protivkandidat predsedniku bio je Mićunoviće nećak. Nije prošao.

Većeras nije bilo protivkandiata. Ako u demokratskoj stranici nema protivkandita na izborima onda ta stranka nije demokratska i to jeste SKANDAL gospodjo Trivan.

Mi smo imali dugo vremena jedan sistem u kojem nije bilo protivkandidata na izborima i to je bilo vrlo kataklizmično.

SVD

pre 13 godina

Nastup Jelene Trivan je pokazao koliko je DS daleko od problema drzave i naroda. Nju je iznenadio nastup odlicne Srbijanke Turajlic, Todorica i slusalaca koji su se javljali a to je ono sto ja cujem svakog dana od ljudi koje kontaktiram. Uljuljkani u internim razgovorima u atmosferi samozadovoljstva, Demokrate ce biti iznenadjene ako ne procentom oni h koji su glasali, a ono procentom onih koji budu odustali. Nadam se da ce to dovesti do borbe misljenja u okviru stranke i eventualno odstupanje od vidljivog kulta licnosti Borisa Tadica.

dex

pre 13 godina

Da je DS htela da angažuje stručnjaka, što ona obično neće, ona bi imala izbore par ekselans, a pošto, kao i sve druge poslove u ovoj zemlji, treba da vodi neko ko je blizak DS-u, onda se to završi kako je završeno" Obožavam ovu ženu, u jednoj rečenici je opisala Srbiju i vlast u Srbiji.

Bojkot svih izbora

pre 13 godina

E zabole me više za vas i vaše izbore, dosadili ste i bogu i narodu. Pa zar svi mediji po ceo dan nedeljama samo o tome pričaju?

I dignite poreze na računare na 30%, vidite da od njih samo probleme imate.

Dz.Vasington

pre 13 godina

Ma koga briga vise za kongres Demokratske stranke. Pokazali su se u pravom svetlu.Vise je licilo na estradu nego politicki skup, a samo je falila neka zvezda Grand produkcije da otpeva nesto. Sto kaze jedan od ucesnika nema nikakve diskusije. Pa o cemu da diskutuju? Dosli su tu samo da podrze "svog"kandidata, koji ce se vernim glasacima "oduziti" vec kako se to radi. Jedina ideologija osim Velike Srbije, je "koliki je moj deo".Zato nema nikakve diskusije i zato se ovde niocemu ne prica. Osim o porocentima i provizijama, naravno dok ima sta da se uzima..

Sloba Slobodar

pre 13 godina

DS zivi u virtuelnom svetu kao nekada SPS i Sloba....ali pre ili kasnije sve ce to da im se olupa o glavu......nekad sam glasao za DS, od sada nikad vise!!!

Jututunska specijalizacija

pre 13 godina

Treba izvuci pouku i shvatiti da ortoped nije kvalifikovan da instalira kompjuterski program.
Stranacka pripadnost moze samo da upropasti svaku dobru ideju i to je kljucni razlog sto se kao drzava nalazimo na svim mogucim zaceljima. Jednostavno, kad bi svako radio ono za sta je strucan i skolovan, vecina problema bila bi u startu eliminisana.

Samo pitam

pre 13 godina

Ja mislim da je izjava g-dje Turajlic najjezgrovitija izjava PROTEKLE DECENJE! Uzgred, koja firma je dobila taj znacajan softverski posao i kolika je vrednost tog ugovora? Tacan odgovor na to, naizgled jednostavno pitanje, pojasnjava vrstu problema u kojima se nalazi DS i ova nesrecna zemlja. Ne kaze se uzalud da ne pada sneg da pokrije breg...

Lud,zbunjen...

pre 13 godina

Da li ova mudra gospoda iz DS-a uopšte znaju kakva je situacija u državi. Sudeći po iznenađenju g-đe Trivan, pojma nemaju.Znaju li koliko su partijski podobnih, a nestručnih kadrova zaposlili i to uglavnom u državnim i javnim preduzećima i u lokalnoj samoupravi. Ne znam za Beograd, ali znam za naše male provincije npr.Vrbas, da skoro svi ti nestručni kadrovi nakon par godina naprasno stiču diplome mastera i sl., a krene ih iznenada i lova. Dođite nenajavljeno, sedite u bilo koji lokal i slušajte. Onda neće biti iznenađenja tipa šta ovaj narod priča i nismo dobro informisali narod i pored toga što svi mediji sviraju istu pesmu.

ky3ma

pre 13 godina

To što je zakazao taj sistem samo govori kakvi ste amateri. Pa kako je moguće da zakaže baš ono što je jedino nov bilo u ovom skupštini. Bilo bi dobro da se sazna koja firma je pravila sistem i prodala opremu. To je nešto zbrljano samo da se pokupe pare i da se namire neki simpatizeri. A sve to je opet plaćeno novcem građana Srbije. Znam znam, postoji i članstvo ali to članstvo prethodno mora da pokrade od građana..

Duško

pre 13 godina

Posle gledanja Utiska i onakvog nastupa Jelene Trivan ostajem bez teksta!!! Oni sve više liče na vlastodršce od pre tog 5.oktobra 2000.god., žive u paralelnom svetu. Vide ono, ili bar kažu da vide, ono što 90% ljudi ne vidi. Iznose neistine !!! Koje se posle prime. Na primer opšte je prihvaćeno da je ministar Dulić ortoped, što značo doktor medicine koji je završio i položio specijalistički ispit. E nije !!! On je samo upisao specijalizaciju i koliko imam informaciju nije ni došao do polaganja!!! Treba proveriti. Itd. Samo laži, obmane..

mlekadzija

pre 13 godina

... da je pokojni g. Pekic ziv ne bi verovao svojim ocima i usima ko je sve izabran na tako odgovorno mesto u stranci...
Opozicija nije mogla da dobije bolji novogodisnji i bozicni poklon od DSa.
Samo napred ovim pravcem i bicete pluskvanperfekat vrlo brzo...

Mika

pre 13 godina

U DS-u već odavno nema demokratskih izbora, održavaju se kobajagi skupštine i kobajagi glasanja, iako se mnogo ranije odredi, ko će šta da bude i izlobira se po svim odborima. Iz svakog odbora predsednik se zaduži da prekontroliše zaokružene listiće svojih članova. I ako je po statutu: za funkcionere trebalo da se glasa direktno svaki član po Opštinskim odborima od toga se odustalo. Ne samo što nema demokratskih izbora na prvom nivou, centrala DS-a i po Opštinskim odborima odlučuje unapred ko će na koju funkciju, navodno zbog jedinstva stranke, da se OO ne bi raspali na više frakcija. Na tz skupštinama DS, nisu dozvoljena različita mišljenja, delegati su tu da se dive Carevom novom odelu! Zato sam i napustio DS iako sam član od 1991.godine

ajde

pre 13 godina

Srbija ne sme da stane ! :-)
Srbija mora prvo da stane, pa onda da krene ispravnim putem :-)

Sve je to jedna velika partija (ona stara) a DS je samo jedna frakcija.

Možda je i 5.10. bio samo spin :-)

Kako je

pre 13 godina

Kako je relaksirajuce biti jednouman! Sta je jednoumlje? To je kad 140 njih misli kao jedan. Dakle, pamet i odgovornost svakoga je 1/140 pameti jednog coveka.

ky3ma

pre 13 godina

Da da, na sledećim izborima. Isto tako i 350.000 novih radnh mesta, veće poštovanje Srbije u svetu, smanjena korupcija, manje ministara itd. Pa vi nove stvari uvodite samo onda kada smislite kako da ih izmajmunišete. Nije sada moglo da se desi ništa do ovoga što se desilo. Tako će i sa direktnim glasanjem šta god to značilo. Kada savladate tehniku manpulisanja direktnim glasanjem onda ćete ga i uvesti. I sa revizorima je tako i sa svim drugim. Ne hvala. Sledeći izbori u DS neće biti ni direktni ni indirektni već će biti poslednji trzaji grupe koja će se pobiti oko privilegija. Ne brinite biće za građane to jedna pozitivna vest. Konačno od vas..

гром

pre 13 godina

Ту емисију нисам гледао а видим да је то чак и добро. И убудуће ћу тако.
(сећам се да им је један од адута септембра/октобра 2000. било укидање претплате; сећате се: и шта би!? већ тада ми је било све јасно; тако се више изненадити не могу.)
Проф. Србијанка је језгровитом реченицом описала оно што се догађа, и ок. је али и ништа изненађујуће, јер је то жена оштра језика, образована...
Што се тиче регуларности избора о томе се може говорити само кад има избора. Овде избора и није било. Ово се знало најмање пола године, има нас који смо ово знали и далеко раније, тако да се пре може говорити о именовањима него о изборима.
И на тараби можеш написати демократска ал' бадава; ко се разуме види да је багремова.
А ти иди па јопет заокружуј и једи се.
Све је то исти папир само је боја у питању. И немој га употребљавати за брисање, није ни за то. Упропастићеш се.
Срамотa ме је! Мајке ми отаџбине моје.