Nedelja, 19.12.2010.

10:59

Jeremić nije imao infrastrukturu DS

Analitičari kažu da nije iznenađenje što je Vuk Jeremić ostao bez potpredsedničkog mesta u DS, jer su ostali kandidati imali stranačku infrastrukturu iza sebe.

Izvor: B92

Jeremiæ nije imao infrastrukturu DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Meda

pre 13 godina

Da sam na kvizu i da me pitaju;... kakva je razlika izmedju Borisa Tadića i Slobodana Miloševića... ? izgubio bih silne pare. Ćutao bih. I još mi je muka.
Boris je još relativno mlad i ima vremena da se vrti ko vetrokaz na krovu.
Šta će jadni Dragoljub Mićunović. Kako svom detetu u oči da pogleda. Nadam se da nikada neću ostariti na njegov način, da izdam samog sebe i ceo svoj život.
Koliko god vremena prošlo do novih izbora, neće biti dovoljno da se zaboravi, pravo lice ljudi iz noći, mraka, DS glasanja.
Vuče, samo pametno, Tvoje vreme dolazi. Njihovo curi ko pesak iz stisnute šake. Svi strahovladari su se zeznuli na ovom narodu.
Vreme je za novi Otpor.

Cera

pre 13 godina

Znamo kako se gradi "stranačka infrastruktura" u bilo kojoj stranci ili partiji kod nas. Meni je od toga odavno muka pa tako više cenim nekoga ko je gradio nešto za svoju zemlju nego onoga ko je gradio infrastrukturu za svoju stranku. Čisto govorim iz ugla običnog glasača.

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih \"diplomata\" oni svi dobro znaju da prazne reci \"podrske\" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih "diplomata" oni svi dobro znaju da prazne reci "podrske" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

mikena

pre 13 godina

Gospodo draga!!! Nemojte lupati glavu o tome da li je bilo krađe na izborima u DS-u!!! Gde žuti vladaju sa svojim trabantima, država nestaje, nema je, izvinjavamo se svima, pravimo raznorazne nepotrebne manifestacije, a narod gladuje i nestaje, nema ga, a uskoro će nas biti manje od 5 miliona!!! To je ta politika žutih, svaki dan ONAJ iskače iz frižidera, gori je od Slobe i Tita zajedno!!! Da se razumemo, neću glasati nikada za njih, i nisam do sada, a neću više ni za koga!!! Zadnj put je bilo 2000 kada smo svi verovali da će biti bolje, videli smo koliko!! Sa ovima možemo slobodno reći LAKU NOĆ SRBIJO, više te nema!!! Nažalost!!! Nikada sa ovakvima na našoj političkoj sceni neće biti bolje, samo njima samima!!!

petar mitic

pre 13 godina

E pa valjda vam je malo sada jasnije dragi Borise da je ekipa oko vas zajedno sa Trivanovom koja je ponajmanje od VELIKE petorke prozvana cinite veliku gresku .Ako ste izabrali put unistenja DS-a onda samo napred, ako zelite da sve nas kao i one gledaoce UTISKA NEDELJA a ima ih cak i previse vratite kao glasace onda jednom rascistite sa znate vi kim i dajte VUKU sansu kakvu zasluzuje inace ce ga sam narod naterati da napravi stranku i skine one koje ti mozes da sklonis jednim migom. A ako meni neko pita kao clana DS-a svima cu reci CEKAJTE STA CE VUK URADITI I TAMO CEMO a verujte bar u mom gradu imam uticaj kao predsednik MO DS-a, i znam da sam niko kada sam sam ali verujte po ovoj nasoj Srbiji ima nas cak i previse a kao ucesnik svega od 1990 znam da vise ni ovaj napaceni narod ne veruje recima BICE, BICE. Zato dragi Borise posto tebi jedino verujem jos pored Vuka MOLIM TE kao brata resi se zla i daj nam sansu da se bar nadamo BOLJEM ZIVOTU jer ako nam i nadu uzmes nemamo nista vise. HVALA

Jelena, UK

pre 13 godina

Ovo sto citam je prosto neverovatno. Dovoljno je procitati najnovije Wikileaks dokumente koji se odnose na Kosovo da bi se videla ocigledna netrpeljivost americke administracije prema Vuku Jeremicu i ocigledna naklonost prema Tadicevoj savitljivosti. Valjda ne treba ni naglasavati srpskom narodu da onaj koga Amerikanci vise 'vole' sigurno ne radi za SRPSKE interese! Sramota, nikad vise podrska DS-u!

Petar B

pre 13 godina

Neverovatno je koliko je kompleks inferiornosti uzeo maha u Srbiji. Neki ovde porede Jeremica sa Milosevicem zato sto nije sprovodio sve sto "svet trazi". Gospodo draga nije to bio problem Milosevica - problem je bio sto se on suprotstavljao bez zaledjine. Nije ni Tito radio sve sto mu kazu ali je vesto koristio geopoliticku situaciju da mu to prodje. Jeremic je samo probao da to isto uradi. Slazem se da ne moze Srbija da se sama "junaci" ali isto tako ne treba ni da bude banana drzava!

A za B92, molim vas istrazite pa nam recite odgovor na ova pitanja:

1. Koliko je glasova imao svaki kandidat za potpredsednika u momentu pada sistema (mora da se zna ovaj broj osim ako nije sve "ponisteno")

2. Zasto nedostaje 40 posto glasova (kada se saberu svi glasovi za podpredsednika)? Jesu li delegati odustali od glasanja ili su glasovi "nestali"?

3. Zasto isti kmpjuterski sistem nije pao kada se glasalo za Tadica?

Ne znam da li je Prof. Stojiljkovic mislio na sve ovo kada je tvrdio da rezultati ne dolaze u pitanje?

Ax-C

pre 13 godina

nesto sto se mora procitati vikiliki:

http://www.balkanstudies.org/blog/wikileaks-president-tadi%C4%87-conspires-against-his-own-people

http://wikileaks.ch/cable/2010/02/10BELGRADE25.html

karmela

pre 13 godina

Bravo Jeremicu! Bezi sto dalje od ovih iz DSa! Upravo slusam ovu ulizicu, Trivanku, na B92 (Utisak nedelje), i shvatam koliku su ti uslugu ucinili, a da nisu planirali!

markonni

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu DS kakav naslov! Bolje je reci jos jedna blamaza DS. Verovatno je Jelena Trivan koja je bila jedini zenski kandidat ima pa je bila proglasena za potredsednika i pre glasanja! Da li je gospodin Tadic toliko bezgresan da ne moze da ima protiv kandidata na izborima. Da li bas niko od delegata nije mogao ni rec kritike da kaze na protekli rad rukovodstva. Prava bajka, milina jedna, to je Jeremicu trebalo ranije da bude jasno a ne da posle izjavljuje kako je ovo vreme Šekspira. I tako na kraju ipak ispade da je ucitej ispao pametniji od ucenika, ali ne daj se Vuce, vreme je pred tobom i nadam se da ces biti mnogo veci vuk od svih ostalih koji su prosli ovom nasom politickom scenom u zadnjih 20 god. Srecno !!

stanko vrazovic

pre 13 godina

Do sada sam na SVIM IZBORIMA U V E K GLASAO ZA DS. Borise Tadicu, svecano se zaklinjem da necu od sada, na bilo kojim izborima glasati za DS gde je potpresednik Jelena Trivan, koja je mozda Goranova supruga, a mozda i nije, nema veze. Od sada cu glasati cak i za Nikolica, samo da ds-u vidim lazljiva i potkupljiva ledja

Michel Foucault

pre 13 godina

Socijaldemokratska internacionala - NEPRAVILNO.
Socijalistička internacionala - PRAVILNO.
Ne znam da li je pogrešno preneseno, iako, vrlo je moguće da je u pitanju omaška političke analitičarke Sonje Liht.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Strahovito mi vredja inteligenciju i obrazovanje, kada me ubedjuju da je DS stranka levice.

Posle odlaska nekih od osnivaca stranke, koji su zatim formirali svoje stranke (npr. DSS) pod Micunovicem DS se profilisao kao stranka apsolutnog centra. Kada je pokojni dr Djindjic preuzeo kormilo, DS je i dalje bio stranka centra, samo sa daleko prodornijim i modernijim imidzom. DS je tada postao "japijevska" stranka.

Sa Tadicem na celu, DS pokusava da nas ubedi da su stranka levice, bas negde od prethodnih izbora, verovatno zbog sve vece bede naroda i sve gore socijalne situacije, kao i da bi koaliciju sa SPS ucinio nekako prirodnom.

Ne zaboravimo da je Micunovic, tokom perioda kada nije bio u DS, imao strancicu pod imenom "Demokratski centar".

Ako se pak leva orijentacija DS odnosi na reformu drustva, sa te strane mislim da je besmisleno pricati o "japijevskoj" ideologiji kao necemu sto pripada levici.

DS jednostavno nema blage veze sa levicom, pa makar u statut stavili "Manifest Komunisticke partije". Njihova dela to najbolje govore.

Julius

pre 13 godina

Imao je Jeremic infrastrukturu i izborni stab, na celu sa fudbalerom S.Milosevic, ali nije imao autoritet i podrsku izbornog tela. Zapravo, kakav je on, njemu i nije bilo mesto u DS, vec u DSS - kod Kostunice.
Kako je vodio spoljnu politiku i diplomatiju, on bi trebao sa ovim da zavrsi politicku karijeru, i kao fizicar da ide u neku osnovu ili srednju skolu da predaje osnove fizike. Za politicara i diplomata nije dorastao. Verovatno ce u predstojecoj rekonstrukciji Vlade Srbije biti zamenjen u funkciji ministra spoljnih poslova, kako ne bi nastavio da pravi gafove i poteze na stetu svoje zemlje. Nije on kadar za modernu evropsku Srbiju.

Milos

pre 13 godina

Pa ovde je sve jasno, ko normalan bira Jelenu Trivan pre nego Vuka Jeremica? Pokazatelj koliko muljatori kroje mapu u DS i Srbiji, Pad kompjutera? Ma keve ti, Tadicu!

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Kada je pre 21.godinu obnovljena Demokratska stranka, njeno osnivaci su kao i Tadic naglasili, da su oni nastavljaci politike Ljube Davidovica i Milana Grola, a sto nikako nije bila socijaldemoratka opcija.
Njeno desno krilo su predvodili danas pokojni knjizevnik Borislav Pekic, Nikola Milosevic, Kosta CAvoski, Vojislav Kostunica, Vladeta Jankovic, Vladan Batic, na levoj strani predvodik je bio Dragoljub Micunovic zajedno sa Slobodanom Inicem, dok je izmedju njih postojala vecinska grupacija koja je smatrala da Demokratska stranka treba da bude stranka centra.
Dosli smo u situaciju da je od osnivaca u ovoj sadasnjoj stranci, aktivan jedino u proslosti u vise navrata problematicni Dragoljub Micunovic koji je zajedno sa nekim novim ljudima stranku potpuno okrenuo ka levici, sto nikada nije i nece biti prirodna programska orijentacija ove trenutno vodece stranke u Srbiji.

M

pre 13 godina

Izborna skupština Demokratske stranke potvrdila je da ta stranka polako, ali sigurno zauzima poziciju levo od centra i prepoznaje sebe kao glavnog igrača na putu evropskih integracija, kazala je politička analitičarka Sonja Liht.

Da li bi neko bio ljubazan da mi prevede na srpski šta ova žena hoće da kaže? Izborna skupština NIKAKO nije pokazala bilo kakve pozicije, osim pozicije pojedinaca koji se bore za prevlast u jednoj lopovskoj družini.

Kao politikologu koji je to zvanje "zaradio" školujući se na Zapadnim univerzitetima, za razliku od Lihtove, uvredljivo mi je da mi neko priča priče o bilo kakvim stremljenjima, ideologijama i programima u srpskoj politici. Kakva crna levica?! Ljudi skapavaju od gladi i zime! LEVICA?! 300.000 bez posla od 2008! LEVICA?!? Molim Vas, ne vređajte!

Svaka stranka u Srbiji ima jednu svrhu: da se oformi kao udruženje kokošara i mediokriteta koje će svojim visoko kotiranim članovima obezbediti luksuznu egzistenciju tako što će udruženje zaposesti institucije države i poluge vlasti i od toga se okoristiti na uštrb 8 miliona ljudi. Ono što se naziva opozicijom nije besno na "poziciju" nego je besno što nema deo kolača i što nije na vlasti.

Za pione po provinciji, Udruženje obezbeđuje pristojnu egzistenciju (relativno pristojnu) i fotelje po lokalnim JP-ima, a zauzvrat kontroliše kompletne lokalne infrastrukture i daje ih na uništavanje pomenutim lokalnim satrapima koji rade istu stvar kao i gospodari "gore", samo na mikro nivou.

Kakvi crni programi, platforme, planovi, proglasi, manifesta... to je sve jedna velika laž--kao i političko analitičarenje na takvoj političkoj sceni. Niko ne treba da mi analizira kako me kradu i lažu. Skontao sam još prvog dana.

sasho

pre 13 godina

Vuče J. polako pripremaj teren da za jedno 5 god budeš predsednik ili premijer onoga što ostane od Srbije, najodlučniji političar Srbije, samo napred.

Agim68

pre 13 godina

Od svih "kvaliteta" koje ovaj gospudin poseduje jeste patoloska kosovarofobija, i kao takav njemu visi prilici jedno mesto ili u SRS ili SNS, siguran sam da tamo bi mogao puno lakse dogurati do potpredsednika stranke, sa velikom sansom da jednog dana bude i predsednik partije, mlad je, a na mladima svet ostaje.

Matrix

pre 13 godina

Pa da jedini koji misli svojom glavom i koji ima svoje mišljene u toj partiji poltrona, njega ražaluju, iako je najbolji ministar u toj truloj vladi, da ne bi pripretio Tadiću, i posle Tadića opet Tadić, jaka mi je ta demokratija gde jedan čovek odlučuje, postali smo kao Kuba pod Fidelom, samo što je razlika da svet podržava ovog našeg Fidela.

Manny Calavera

pre 13 godina

Stranačka infrastruktura ustvari znači postavljanje nesposobnih poslušnika u glavnim odborima po provinciji koji u svakom trenutku glasaju onako kako pokrovitelji od njih očekuju. Za nagradu dobiju vlast na lokalu, a posledica svega ovog je da DS liči na stranku čiju su glavni likovi Gilliam, Chapman, Cleese, Palin i kompanija. Da ovaj prizemni cirkus posmatram sa strane verovatno bih se zbog iščašenog smisla za humor kidao od smeha, ovako kidam se od muke. A inače briga me baš za Jeremića i hjegovu diplomatsku borbu za Kosovo, mogli bi konačno da od toga dignu ruke i gledaju od čega će da preživimo.

Jaroslav

pre 13 godina

Izjave ovih analitičara i njihova logika meni nije jasna. Boris Tadić ima podršku i infrastrukturu u stranci tako reći bezrezervnu! Jeremić nema podrški i strukturu u stranci. Jeremić je izbor Borisa Tadića. Kako to? Kakva je to podrška. Kao kad bi neko rekao ja slušam Mocarta ali ne volim zvuk violine! Pa zar nije Vuk ta violina?

Bojan

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu zdravog razuma. Ono sto on radi je repriza nase dobro poznate "diplomatije" iz 90tih: "udaraj glavom u zid, teraj inat, a onda na kraju skidaj gace". Ta "diplomatija" dobro prolazi u Srbiji, toliko dobro da niko ne primecuje da je Srbija zbog toga sve manja i manja.

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Nije problem kod Jeremica da li je imao lii ne stranacku infrastrukturu. Prmarni razlog je da li je imao podrsku Borisa Tadica. Ocigledno nije i to je bi razlog neuspeha. Jeremic ce za nekoliko meseci biti zamenjen kao ministar spoljnih poslova. Veliku sansu ima da dodje na njegovo mesto Ivo Vejvoda

Marko

pre 13 godina

Cim vidiom ovog Zorana Stoiljkovica sa FPN odmah mi je jasno da se javlja po sluzbenoj duznosti i da je u pitanju bilo namestanje rezultata posle "pada sistema".

Dragan1010

pre 13 godina

Šta se čudite svemu ovome. Kakva stranka takva i rabota. Ako svima nama nije opomena šte ti isti ljudi rade u vladi i skupštini onda bolje nismo ni zasluzili. Slobo Milošević je za ove bio "mali Đokica"

Mirko

pre 13 godina

Gospodin Vuk Jeremic po meni ima jedan veliki nedostatak a to je sto je skolovaniji i obrazovaniji od svih podpredsednika DS i samo predsednika DS zajedno. A znamo da takvi ljudi u Srbiji na nasu zalost nisu podobni. Samo se pitam sta mu je trebalo da bude clan jedne takve stranke?

dragan

pre 13 godina

Neće proći mnogo nedelja pa će DS osetiti posledice neizbora Jeremića. Ne samo zbog same ličnosti g. Jeremića, koji je trebalo pre mnogih nazovi "potredsednika" to trebalo da postane, već što je to dokaz da je izmenjen kurs i politika. E, to je već "driblanje" gradjana, ne samo članova DS i simpatizera ove stranke, već celog srpskog bića. Proleće iduće godine će označiti nešto što se neće svideti DS: a to je da gubi vlast. Jer ko još može da poveruje u obećanja koje daje ova stranka i njenie vodje. Možda će Brisel i Vašington da pomognu davanjem statusa kandidata za EU, ali ovog puta neće se na to nasesti kao na prelazni sporazum pred poslednje izbore. Vuče, samo mirno.

Duško

pre 13 godina

Što se svi prave naivni!? Zna se zašto je prekinuto tzv. elektronsko glasanje na pola. Kad su videli u vrhovnom štabu DS da ne ide kako su oni hteli, prekinuli su i počeli novo glasanje kako reče Boža Đelić "papirnato", a kad je papirnato, onda "šuška", pa se uvek namesti rezultat kakav treba. Posebno unutar stranačkim izborima. Jeremić je pokraden, to je jasno. Ali neka, možda je to za njega dobro.

Paxi

pre 13 godina

Ko mu je kriv, to je unutrasnja stvar DSa i znao je da nece pobediti. Pa i Boza Djelic je razmisljao da se kandiduje pa kada je video da nema sanse da prodje, povukao se. To je pametan potez. A ne u inat svima da se kandidujes kao sto je Vuk Jeremic i sada odjednom je u cudu i vice nepravda. To bas i nije bio kolegijalni potez prema svojoj stranci koja ga je i dovela na mesto ministra.

Maksim KG

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, a sa cim je Vuk Jeremic zasluzio da uopste postane podpredsednik DS-a?
Sve i jednu bitku koju je vodio kao ministar MIP je izgubio, sve se svodilo i svodi na putovanja po egzoticnim zemljama i hvalisanjem kako je obezbedio podrusku te iste za nepriznavanje KiM kao nezavisne drzave.
Prema tome, covek stvarno nije zasluzio to podpredsednicko mesto, jer je on clan DS-a , a ne DSS, gde bi njegova politika sukoba sa svima oko nas i sa velikim silama imala izuzetno veliku podrsku.
Covek je apsolutno zalutao na mesto koje zauzima mnogo boljima od njega, nazalost.

Joe

pre 13 godina

Od svih eksponiranih clanova DS Jeremic je najkvalitetniji. Svaka normalna partija bi ga promovisala do samog vrha. Na zalost to je moguce samo van zemlje, jer drugi mnogo bolje znaju da cene ljudske i profesionalne kvalitete svojih ljudi.

B

pre 13 godina

Stvarno mi je drago sto je teoretski fizicar pukao. Em je nestrucan za svoj posao, em brlja gde stigne, em nas bruka pred svetom. Krajnje je vreme za smenu.

Clan DS-a

pre 13 godina

Ni Dragan Djilas ni Jelena Trivan nisu "deca stranke". Oboje su u stranku usli kao puleni Borisa Tadica i dobili visoke pozicije. Jelena Trivan je cak prvo postala portparol stranke, pa onda i njen clan, sto je presedan. Ima toliko pametnih i sposobnih zena u DS-u, tako da je kandidatura Jelene Trivan i insistiranje centrale DS-a da ona bude jedina kandidatkinja, zapravo uvreda za sve zene u DS-u.
Zanimljivo je i kako je Slobodan Homen dva dana pred Skupstinu DS-a morao da odustane od kandidature.
Ima tu mnogo pritisaka i zakulisnih radnji. Videcemo kako ce se to odraziti na uspeh DS-a na sledecim izborima.

Johan

pre 13 godina

Pa ne znam da li ce DS jos ofanzivnije se okrenuti levo, ali znam da najjaca socijaldemokratska partija u Evropi koja je bila na vlasti vise decenija u Svedskoj, nalazi se u totalnom rasulu. Ona je nekada bila znacajna za Svedsku, ali je postala prevazidjena njihova ideologija, kada je u pitanju globalizacija svetskog politickog, ekonomskog i privrednog poretka. Dobro, zato opozicija u Srbiji nije na nivou konzervartivnih partija kao u EU, i zato ima prostora jos uvek za DS da vlada Srbijom.

Gorica

pre 13 godina

Jeremić nije imao lopove kao ostali u DS? Pokraden je to svako tamo zna, među ostalima i ja. Nema opravdanja tako bahato potkradanje. Oni koji tako kradu na izborima kradu po državi gde god stignu.

Tanfi

pre 13 godina

Kroz Jeremiceve akcije rastao je broj glasaca kod nacionalisticki opozicionih partija. Recju, Jeremic je eliminisan i bice demontiran iz Vlade zato sto je radio vise za konkurentske partije, nego li za DS.
Sportski receno, on je postao glavni zabijac autogolova u mrezu DS. Posledice su osecali i gradjani Srbije. Jer, jedno je apstraktni nacionalisticki polet, a drugo je realni zivot gradjana, kojega oni svaki dan moraju da (pre)zive.

samo neki samo ja

pre 13 godina

Licno smatram da Vuku jos nije vreme da dodje na neku poziciju u DS-u! Prvo mlad je sto se tice staza u DS-u Ni Djelic nije dobio poziciju vec je proslo vreme tako i za ovog zelenog treba da prodje vreme! Njegov problem je njegova sujeta jer je navikao da sve dobije odmah kao svaki razmazen klinac! Njega je Tadic doveo kao sina njegove prijateljice! Odmah je uguran i covek je ocekivao da ce uvek tako biti!
Sto se tice samog DS-a nisam video neke promene niti ih ocekivao! Stranka je duboko zabrazdila u razne mesetarske afere i jedino sto ih moze spasiti je da se rese ljudi poput Dragutinovicke, Milosavljevica, Dulica i jos nekih nesposobnjakovica koji su tu a nije im mesto tu gde su! Nemaju znanje, vrse eksperimente nad narodom itd! Zemlja je otisla duboko u krizu i samo ce jos vise ici ako se nastavi sa ovom politikom i ovakvim ``strucnjacima``!
Sto se tice kongresa to je parada kicha! Cak je i tu vrsen eksperiment sa glasanjem boga pitaj kad tako malo nesto nisu u stanju da odrade sta je sa nama tj drzavom!
Sve u svemu nista novo, nista pametno, nista vredno paznje sto se DS-a tice

dule

pre 13 godina

Gde se dede 5000 glasova?
Nesto se tu ne uklapa. Ako je tacno da je bilo 2700 delegata, a zaokruzivalo se 5 potpredsednika, onda je ukupan broj glasova koje su dobili 6 kandidata 2700 x 5 = 13.500 glasova. To je pod uslovom da nije bilo nevazecih, da nije bilo onih koji nisu glasali, ...
E sad, ako prebrojimo, 6 kandidata za podpredsednika DS dobilo je ukupno 8.448 glasova. Izmedju 13.500 i 8.448 je velika razlika. I to 5.002. Gde su nestali ti glasovi?
Pa ovi su veci manipulatori od onih na vlasti s pocetka devedesetih!

D.

pre 13 godina

Potpuno mi je OK da Sonja Liht i Milan Nikolić budu bliski DS-u i da ih podržavaju ali ovoliko nekritički posmatrati DS je neukusno. Ako je gospođi Liht i gospodinu Nikoliću levica na srcu onda ih praksa dvoipogodišnje vladavine Borisa Tadića i DS može uveriti da se pomenuti nisu držali levih političkih načela - na one socijalno ugrožene je udarano i nastavlja da se udara, raslojavanja su velika i strašna a siromaštvo sve veće.

Kosta

pre 13 godina

Demokratska stranka jednostavno ne voli i ne želi Vuka Jeremića i osobe slične njemu.
On je uspeo da mobiliše određeni broj stranačkih operativaca da mu organizuju kampanju, i određeni broj članova stranke su ga podržali - što samo govori koliko je Demokratska stranka velika i otvorena čak i za takve vrste "desanta" spolja, što je kandidatura i kampanja Jeremića, kao nekoga ko nije došao iz stranke i nikada veze sa strankom nije imao, jeste bila.
Iako lobiranje unutar stranke - nešto što je odobrio i veoma ohrabrivao Đinđić ničeovski obrazlažući to opaskom da 'će najjači opstati' - svakako da ima veliku ulogu pred svaku skupštinu, delegati DS su dovoljno iskusni i imaju instinkt samoodržanja da u većini mogu da procene ko i šta je dobro za stranku, i ko je stranci veran. Jeremić nije ni jedno ni drugo; on je jedna prolazna pojava dovedena od strane Tadića da mu bude veran i da mu se divi u Predsedništvu Srbije, i tako će i završiti.
Jedina sramota za DS je što je izabrana Jelena Trivan - apsolutna sramota stranke. Nije imala nikakav posao jer je bila jedina kandidatkinja za mesto obezbeđeno za ženu.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma dajte ljudi nazovite stvari pravim imenom: Jeremic nema (dovoljno jak) KLAN unutar DS-a. Ta stranka (kao i sve druge) je odavno skupina interesnih grupa i klanova ciji clanovi "guraju" jedni druge na pozicije vlasti i uticaja. A sta je poenta svega toga pitajte Dulica. Da vecina te druzine nisu reketasi, PRVO sto bi uradili na kongresu je da im jedna takva faca vise ne sedi tu, pogotovo ne u prvom redu. Ali, vecina izgleda rezonuje "ako ode on sledeci cu mozda biti ja" pa ga zato ne daju. A mi se ovde (naivno) ubismo raspravljajuci o Vuku i da li je on imao nekakvu "infrastrukturu", ma hajte, molim vas.

Ax-C

pre 13 godina

sto se tice clanka u alo koji je nestao i za kojeg neki ovdje pisu i uvjeravaju da je bio. cjelokupni clanak sam kopirao na jednoj diskusiji na ovoj adresi:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/015235221/vuk-jeremic-monstruozno-su-me-pokrali.html?5

Hilmi London

pre 13 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje. Danas je tako svugde u Svetu. Radis kod mene dok mi trebas, kada mi nisi vise potreban Ja te ELIMINISEM iz kombinacije. Jedno je pohvalno og strane Tadica da to koliko toliko radi pametno i manje bolno, uostalom misli Covek ne SEBE - tako ti je to......

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Jeremić nije imao infrastrukturu DS

Kako da ima kad je Jeremic godinama svoju "strukturu" putujuci stvarao u AFRICI !
Da je DS ove izbore odrzala u "Papua novoj Gvineji" umesto u BG. gde Vuk Jeremic ima "jak LOBI" Vuk Jeremic bi mozda danas bio PREDSEDNIK DS !
Za mene licno ovi izbori u DS nisu bili "REGULARNI" !

Aca

pre 13 godina

Tadic i ono sto sebe poslednjih 7 godina naziva Demokratskom strankom su prevarili birace kada su nakon predizbornog "Evropa nema alternativu" za ministra spoljnih poslova postavili alternativu. To sto se sada ljubitelji SPS-a, DSS-a, radikala i slicnih ljute je nesto drugo. Oni su uvek imali i imace svoje ideologije zastupljene u strankama na vlasti i opoziciji i kad god pobedi ta opcija treba da bude neko kao Vuk i ministar i predsednik i sve ostalo. Izdaja i prevara je sto je Tadic uradio. Doduse, on nije izdao svoja i oceva ubedjenja i opredeljenja, vec glasace, ali koga je to jos briga?

Odakle god pogledate TAdića i DS, vidite LAŽ!

pre 13 godina

Po zvaničnim rezultatima za Tadića nije glasao 201 delegat, što je 7,3%. Ako je Jeremićeva priča o tome da je pokraden tačna, verovatno je broj ljudi koji ne podržavaju Tadića veći od zvaničnog, jer se ta krađa nije mogla desiti bez Tadićevog odobrenja. Sa druge strane, ako nije čak nominovan ni jedan drugi kandidat za mesto predsednika stranke osim Tadića, to govori o jakoj diktaturi i manipulaciji Tadića unutar DS. U tom slučaju čak je moguće da neko i ne može da bude delegat ukoliko neće da glasa za Tadića. To u stvari znači da je Tadić dobio izbore (koje je dobio i pre izbora) sa 100% glasova, ali je zvanični izveštaj drugačiji da bi sve izgledalo demokratski.

Kako god okrenete, vidi se da svi analitičari i mediji duvaju u istu trubu i da je čak prosto nemoguće dobiti istraživanje javnog mnjenja o podršci građana Srbije Borisu Tadiću, predsedniku Srbije.

Ne trči pred rudu

pre 13 godina

"Stojiljković objašnjava da se i pored toga što je elektronski sistem brojanja glasova zakazao, ne može dovesti u pitanje regularnost izbora u DS."

Pa profesore, da ste vi lično brojali glasove i nadgledali ceo proces glasanja, onda bi imalo smisla da ovako nešto izjavite. Ovako, prepustite prisutnim članovima DS, a posebno Jeremiću koji je izgubio, da se prvi izjasne oko regularnosti celog procesa.
Ako je tačno ono što se danas pojavilo u medijima, da je Jeremić vodio pre pada sistema i 50% prebrojanih, onda su ovi "ručni" rezultati i te kako sumnjivi.

EU Citizen

pre 13 godina

Nemu tu nikakve misterije, Vuk Jeremić je čovek doveden u DS spolja, koji ne deli vrednosti ove stranke i većine njenih članova i funkcionera, i DS ga s pravom oseća kao strano telo. Velika većina njegovih fanova su po svoj prilici glasači drugih političkih opcija, biće onih lažnopatriotskih, i bilo bi čudo i sramota da je takav čovek prošao na demokratskom glasanju čak i u ovakvom, od strane Tadića obogaljenom DS-u, a njegova propast je sasvim prirodna pojava, osim možda za samog mladog megalomana i populistu.

Smeško

pre 13 godina

Da nije tužno bilo bi smešno koliko se svi polomiše da objasne kako je u stvari sve bilo u najboljem redu i "demokratski". Svi ste bre isti!

aco

pre 13 godina

Svi svi sada pišu o tome zašto nije Jeremić postao jedan od potpredsednika DS. A niko se ne pita kakva je to Demokratska stranka koja za mesto predsednika stranke nije imala ni jednog jedinog protivkandidata! Ova zavera cutanja povodom stanja u DS se protegla i na analiticare koji vesto izbegavaju da o tome pricaju prebacujuci celu stvar na izbor potpredsendika stranke.
DS je uvek, dok je bio Djinjdic ziv a i za vreme Micunovicevog predsednikovanja, imala ne jednog nego vise protivkandidata i nekoliko frakcija unutar stranke. Sada je to nezamislivo.
Za mene nije uopste bitno to sto se desilo i sto se desava sa Jaremeicem, jer to je ocekivano. Za mene je interesnanto to u kojoj je meri Tadic zaveo diktaturu u sopstvenoj stranci i kako niko ne sme da mu oponira.

Bacanje bumeranga

pre 13 godina

Upravo je obrnuto. Pored Jermića, "izvisili" su i Nada Kolundžija i Gordana Čomić. Ako Tadić, ipak krene u rekonstrukciju Vlade krajem januara, može se očekivati da mu se bačeni bumerang i vrati, odnosno da padne ne baš u Nemanjinu 11, već malo dalje, na Trg Nikole Pašića.

sasa

pre 13 godina

podsetnik obecanja

Podsetite se sta je drug Boris Tadic obecavao pre par godina i sve ce vam biti jasno.
Pogledajte sjajan klip o tome na adresi:
http://www.youtube.com/watch?v=yxpFIDTIWHA

mirko

pre 13 godina

A zasto je vest o Jeremicevoj reakciji: "Ovo je najmonstruoznija krađa koja se ikada desila! Kada su videli da njihovi kandidati neće proći, pokrali su me na najstrašniji način! Kada je glasalo oko 50 odsto ljudi i kada su videli da mimo svih njihovih očekivanja vodim i imam najviše glasova, lažirali su sve i doneli nove listiće, pa sada glasaju kako im padne na pamet!" izbrisana sa Alo?

Link na naslovi.net stoji:
http://www.naslovi.net/search.php?q=monstruozno+su+me+pokrali (svedocim da sam ju pronasao sa naslovi.net i procitao na Alo pre nego je izbrisana) ali je vise nema na Alo. Citat je dostupan na: http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/43280-Jeremi-Monstruozno-pokrali.html

Nik

pre 13 godina

Kakva drzava takve i stranke. 5 podpresednika,predsednistvo, glavni, izvrsni, nadzorni odbori, portparoli i dr gluposti. Oni koji se tu ne uhlebe dobijaju pozicije u drzavnoj sluzbi, javnim preduzecima, agencijama, diplomatiji...Interesuje me kada bi neko od oko 2700 delegata napravio statistiku, koliko tu ima nezaposlenih a koliko direktora,sefova, upravnika, savetnika, ministara, predsednika up odbora itd. Ni D od demokratije.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

Profesore FPN Zorane Stojiljkoviću, ja, BFR (bivsi fizicki radnik), deda Paun tvrdim, da neizbor Jermica znaci njegovo otpusno pismo iz Vlade. Ovde ne treba uopste pamet. Insider ili ne, Jeremic je poceo ugrozavati strukture DS, penjuci se iznad cele partije, zato mora ici. Nepovratno, da se razumemo.

Daniela

pre 13 godina

Ni meni stvarno nije jasno na osnovu cega je Jeremic popularan u javnosti (ako je). Kod naseg naroda izgleda popularnost raste ako se "svadjas" sa Amerima i Zap. Evropom, lupas im neke sulude packe, e onda si "pravi Srbin i cuvas integritet Srbije". "Neka je on njima sve rekao u lice, ne mogu oni tako sa nama..." Totalno autodestruktivno i nezrelo! Koji mi konkretan rezultat imamo od toga??? Recite sta je to bitno Jeremic uradio za Srbiju, osim sto je izazvao antagonizam gde god se pojavio (osim u Rusiji)? A osim toga, slucaj "Miladin" ga je za sva vremena diskreditovao, bar kod mene i kod vecine ljudi koje poznajem.

ns

pre 13 godina

Zar opet? Istorija se ponavlja. Niko ne vidi da je Vuk Jeremić Slobodan Milošević u povoju. Dajte mu svu vlast i videćete da je diktator. Stvarno ne vidite?

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

Nije mi jasno kakav ugled u javnosti ima Vuk Jeremic. Stalno se prica za njega "Srbin Celik". Koja je ta javnost koja ga ceni. Ne zaboravite koji su hvalospevi pisani o Slobodanu Milosevicu.
Koja je javnost cenila Slobodana Milosevica. Imao je 80% glasova na izborima. Na zalost tako je to u Srbiji. Na srecu ja nikada nisam bio ta "javnost".

Pa da

pre 13 godina

Sva tri odgovora u tekstu profesora su ista. Ubeđuje sve, da nije onako kako svi vide. Postoje dve stvari koje objašnjavaju njegove stavove. Ili on jedini vidi ono što svi drugi vide, ili i on to vidi ali priča iz nekog interesa.

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Naravno da niko i ne dovodi u vezu jedno sa drugim. Ali,cita juci M N O G E komentare,cini mi se da bi gradjani voleli da mu vide ledja!!!

Јеремија пали топа!

pre 13 godina

Јеремић је изјавио да је покраден на изборима. Све је почело када се на пола бројања покварила махина!? До тада је водио Јеремић, после наставка бројања по систему Бодрум-Солун, ситуација је постала кристално јасна!...

Виктор Кос

pre 13 godina

Вук Јеремић стоји у својој политици за стварну одбрану интегритета земље и у томе је сметња плану наметања целог пројекта незавосног Косва као историјски и политички исправне политике САД и посебно Клинтоновог клана као главног оперативног носиоца овеaквих промена, тј. политике.

Са друге стране се начином наметања и стварања свих услова за отварање питања независности Косова, свим средствима урушава постојеће међународно право и након другог светског рата изграђени вредносни системи и принципи мира и стабилности не само у свету, већ и у Европи. Ово су већ два битна поља која се преламају деценијама на нашу заједничку и појединачну будућност. Јеремић је оцењен као "дечко који њима прави проблеме" (Бајден), а сервилна ДС је нашла начина да покаже своју перфидну склоност ка поштовању сваког захтева који долази не од Европе или ЕУ, већ од тачно једног естаблишмента спољне политике САД на Балкану и у Европи.

Зато Јеремић смета и зато је и отворена политичка хајка на младог човека који стоји сам према овом наставку политике Слободана Милошевића другим средствима уобличених у лику и делу председника Тадића.

Хилари Клинтон је најавила "стабилизацију Балкана" и користи се свим могућим расположивим инструментима да једно веома проблематично време промена за 21 век (Клинтон 1993) крунише савијањем Србије да призна Косово и тиме упише име свије породице у звездано небо праведне и демократско - слободне докзрине иза које стоје притисци, игре, поново ратови и урушавање међународног права и значаја УНОа у светским односима и међудржавним пословима.

Професоре Стојиљковићу говорите мало јасније и гласније, и то је део демократских вредности и слободе мишљења. Сервилност у политици је везана за диктатуре и оне који у диктатурама налазе своје место као реалним, задатим непроменљивим условима јачег.
Последице ће опет бити исте, јер земља није у стању да води искрену и козистентну политику заступања спољњих и унутрашњих политичких интереса и вредности, принципа на којима је уосталом и почивало много боље решење поштовања односа унутар међународног права до избијања ове конструисане фарсе на Балкану.

Transparentno

pre 13 godina

Neverovatno je kad su radjena istrazivanja o popularnosti pojedinih politicara u Srbiji, Jeremic je bio 2-3 procenta iza Tadica i Nikolica, a sad je Petrovic a da ne pricam Trivanova ,"kao" demokratski "pobedili" Jeremica. Ovo je strasno kakvu je Tadic kampanju vodio protiv Jeremica, napravise od izuzetno mudrog i hrabrog coveka koji mnogo dalje vidi od muljatora , prozivaju ga pogrdno nacionalistom, uporedjujuci ga sa raznoraznim pravim nacionalistima-luzerima koji samo znaju da love u mutnom. Kina jeste supersila, a mozda neki misle da je trebao da prizna Tajvan kao sto su tvorevine poput Makedonije ili Crne Gore.

Alex

pre 13 godina

Mnogo tragicnije za DS je to sto je potpredsednicko mesto dobila Jelena Trivan koja je prvo postala portparol stranke, pa tek onda i njen clan. Ona je na neki nacin samar u lice svim drugim zenama u DS koje su daleko vise zasluzile tako visoku stranacku poziciju.

Јеремија пали топа!

pre 13 godina

Јеремић је изјавио да је покраден на изборима. Све је почело када се на пола бројања покварила махина!? До тада је водио Јеремић, после наставка бројања по систему Бодрум-Солун, ситуација је постала кристално јасна!...

Alex

pre 13 godina

Mnogo tragicnije za DS je to sto je potpredsednicko mesto dobila Jelena Trivan koja je prvo postala portparol stranke, pa tek onda i njen clan. Ona je na neki nacin samar u lice svim drugim zenama u DS koje su daleko vise zasluzile tako visoku stranacku poziciju.

Transparentno

pre 13 godina

Neverovatno je kad su radjena istrazivanja o popularnosti pojedinih politicara u Srbiji, Jeremic je bio 2-3 procenta iza Tadica i Nikolica, a sad je Petrovic a da ne pricam Trivanova ,"kao" demokratski "pobedili" Jeremica. Ovo je strasno kakvu je Tadic kampanju vodio protiv Jeremica, napravise od izuzetno mudrog i hrabrog coveka koji mnogo dalje vidi od muljatora , prozivaju ga pogrdno nacionalistom, uporedjujuci ga sa raznoraznim pravim nacionalistima-luzerima koji samo znaju da love u mutnom. Kina jeste supersila, a mozda neki misle da je trebao da prizna Tajvan kao sto su tvorevine poput Makedonije ili Crne Gore.

Nik

pre 13 godina

Kakva drzava takve i stranke. 5 podpresednika,predsednistvo, glavni, izvrsni, nadzorni odbori, portparoli i dr gluposti. Oni koji se tu ne uhlebe dobijaju pozicije u drzavnoj sluzbi, javnim preduzecima, agencijama, diplomatiji...Interesuje me kada bi neko od oko 2700 delegata napravio statistiku, koliko tu ima nezaposlenih a koliko direktora,sefova, upravnika, savetnika, ministara, predsednika up odbora itd. Ni D od demokratije.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

Profesore FPN Zorane Stojiljkoviću, ja, BFR (bivsi fizicki radnik), deda Paun tvrdim, da neizbor Jermica znaci njegovo otpusno pismo iz Vlade. Ovde ne treba uopste pamet. Insider ili ne, Jeremic je poceo ugrozavati strukture DS, penjuci se iznad cele partije, zato mora ici. Nepovratno, da se razumemo.

aco

pre 13 godina

Svi svi sada pišu o tome zašto nije Jeremić postao jedan od potpredsednika DS. A niko se ne pita kakva je to Demokratska stranka koja za mesto predsednika stranke nije imala ni jednog jedinog protivkandidata! Ova zavera cutanja povodom stanja u DS se protegla i na analiticare koji vesto izbegavaju da o tome pricaju prebacujuci celu stvar na izbor potpredsendika stranke.
DS je uvek, dok je bio Djinjdic ziv a i za vreme Micunovicevog predsednikovanja, imala ne jednog nego vise protivkandidata i nekoliko frakcija unutar stranke. Sada je to nezamislivo.
Za mene nije uopste bitno to sto se desilo i sto se desava sa Jaremeicem, jer to je ocekivano. Za mene je interesnanto to u kojoj je meri Tadic zaveo diktaturu u sopstvenoj stranci i kako niko ne sme da mu oponira.

Виктор Кос

pre 13 godina

Вук Јеремић стоји у својој политици за стварну одбрану интегритета земље и у томе је сметња плану наметања целог пројекта незавосног Косва као историјски и политички исправне политике САД и посебно Клинтоновог клана као главног оперативног носиоца овеaквих промена, тј. политике.

Са друге стране се начином наметања и стварања свих услова за отварање питања независности Косова, свим средствима урушава постојеће међународно право и након другог светског рата изграђени вредносни системи и принципи мира и стабилности не само у свету, већ и у Европи. Ово су већ два битна поља која се преламају деценијама на нашу заједничку и појединачну будућност. Јеремић је оцењен као "дечко који њима прави проблеме" (Бајден), а сервилна ДС је нашла начина да покаже своју перфидну склоност ка поштовању сваког захтева који долази не од Европе или ЕУ, већ од тачно једног естаблишмента спољне политике САД на Балкану и у Европи.

Зато Јеремић смета и зато је и отворена политичка хајка на младог човека који стоји сам према овом наставку политике Слободана Милошевића другим средствима уобличених у лику и делу председника Тадића.

Хилари Клинтон је најавила "стабилизацију Балкана" и користи се свим могућим расположивим инструментима да једно веома проблематично време промена за 21 век (Клинтон 1993) крунише савијањем Србије да призна Косово и тиме упише име свије породице у звездано небо праведне и демократско - слободне докзрине иза које стоје притисци, игре, поново ратови и урушавање међународног права и значаја УНОа у светским односима и међудржавним пословима.

Професоре Стојиљковићу говорите мало јасније и гласније, и то је део демократских вредности и слободе мишљења. Сервилност у политици је везана за диктатуре и оне који у диктатурама налазе своје место као реалним, задатим непроменљивим условима јачег.
Последице ће опет бити исте, јер земља није у стању да води искрену и козистентну политику заступања спољњих и унутрашњих политичких интереса и вредности, принципа на којима је уосталом и почивало много боље решење поштовања односа унутар међународног права до избијања ове конструисане фарсе на Балкану.

Odakle god pogledate TAdića i DS, vidite LAŽ!

pre 13 godina

Po zvaničnim rezultatima za Tadića nije glasao 201 delegat, što je 7,3%. Ako je Jeremićeva priča o tome da je pokraden tačna, verovatno je broj ljudi koji ne podržavaju Tadića veći od zvaničnog, jer se ta krađa nije mogla desiti bez Tadićevog odobrenja. Sa druge strane, ako nije čak nominovan ni jedan drugi kandidat za mesto predsednika stranke osim Tadića, to govori o jakoj diktaturi i manipulaciji Tadića unutar DS. U tom slučaju čak je moguće da neko i ne može da bude delegat ukoliko neće da glasa za Tadića. To u stvari znači da je Tadić dobio izbore (koje je dobio i pre izbora) sa 100% glasova, ali je zvanični izveštaj drugačiji da bi sve izgledalo demokratski.

Kako god okrenete, vidi se da svi analitičari i mediji duvaju u istu trubu i da je čak prosto nemoguće dobiti istraživanje javnog mnjenja o podršci građana Srbije Borisu Tadiću, predsedniku Srbije.

Smeško

pre 13 godina

Da nije tužno bilo bi smešno koliko se svi polomiše da objasne kako je u stvari sve bilo u najboljem redu i "demokratski". Svi ste bre isti!

Pa da

pre 13 godina

Sva tri odgovora u tekstu profesora su ista. Ubeđuje sve, da nije onako kako svi vide. Postoje dve stvari koje objašnjavaju njegove stavove. Ili on jedini vidi ono što svi drugi vide, ili i on to vidi ali priča iz nekog interesa.

mirko

pre 13 godina

A zasto je vest o Jeremicevoj reakciji: "Ovo je najmonstruoznija krađa koja se ikada desila! Kada su videli da njihovi kandidati neće proći, pokrali su me na najstrašniji način! Kada je glasalo oko 50 odsto ljudi i kada su videli da mimo svih njihovih očekivanja vodim i imam najviše glasova, lažirali su sve i doneli nove listiće, pa sada glasaju kako im padne na pamet!" izbrisana sa Alo?

Link na naslovi.net stoji:
http://www.naslovi.net/search.php?q=monstruozno+su+me+pokrali (svedocim da sam ju pronasao sa naslovi.net i procitao na Alo pre nego je izbrisana) ali je vise nema na Alo. Citat je dostupan na: http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/43280-Jeremi-Monstruozno-pokrali.html

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

Nije mi jasno kakav ugled u javnosti ima Vuk Jeremic. Stalno se prica za njega "Srbin Celik". Koja je ta javnost koja ga ceni. Ne zaboravite koji su hvalospevi pisani o Slobodanu Milosevicu.
Koja je javnost cenila Slobodana Milosevica. Imao je 80% glasova na izborima. Na zalost tako je to u Srbiji. Na srecu ja nikada nisam bio ta "javnost".

Bacanje bumeranga

pre 13 godina

Upravo je obrnuto. Pored Jermića, "izvisili" su i Nada Kolundžija i Gordana Čomić. Ako Tadić, ipak krene u rekonstrukciju Vlade krajem januara, može se očekivati da mu se bačeni bumerang i vrati, odnosno da padne ne baš u Nemanjinu 11, već malo dalje, na Trg Nikole Pašića.

Ne trči pred rudu

pre 13 godina

"Stojiljković objašnjava da se i pored toga što je elektronski sistem brojanja glasova zakazao, ne može dovesti u pitanje regularnost izbora u DS."

Pa profesore, da ste vi lično brojali glasove i nadgledali ceo proces glasanja, onda bi imalo smisla da ovako nešto izjavite. Ovako, prepustite prisutnim članovima DS, a posebno Jeremiću koji je izgubio, da se prvi izjasne oko regularnosti celog procesa.
Ako je tačno ono što se danas pojavilo u medijima, da je Jeremić vodio pre pada sistema i 50% prebrojanih, onda su ovi "ručni" rezultati i te kako sumnjivi.

Duško

pre 13 godina

Što se svi prave naivni!? Zna se zašto je prekinuto tzv. elektronsko glasanje na pola. Kad su videli u vrhovnom štabu DS da ne ide kako su oni hteli, prekinuli su i počeli novo glasanje kako reče Boža Đelić "papirnato", a kad je papirnato, onda "šuška", pa se uvek namesti rezultat kakav treba. Posebno unutar stranačkim izborima. Jeremić je pokraden, to je jasno. Ali neka, možda je to za njega dobro.

Clan DS-a

pre 13 godina

Ni Dragan Djilas ni Jelena Trivan nisu "deca stranke". Oboje su u stranku usli kao puleni Borisa Tadica i dobili visoke pozicije. Jelena Trivan je cak prvo postala portparol stranke, pa onda i njen clan, sto je presedan. Ima toliko pametnih i sposobnih zena u DS-u, tako da je kandidatura Jelene Trivan i insistiranje centrale DS-a da ona bude jedina kandidatkinja, zapravo uvreda za sve zene u DS-u.
Zanimljivo je i kako je Slobodan Homen dva dana pred Skupstinu DS-a morao da odustane od kandidature.
Ima tu mnogo pritisaka i zakulisnih radnji. Videcemo kako ce se to odraziti na uspeh DS-a na sledecim izborima.

Joe

pre 13 godina

Od svih eksponiranih clanova DS Jeremic je najkvalitetniji. Svaka normalna partija bi ga promovisala do samog vrha. Na zalost to je moguce samo van zemlje, jer drugi mnogo bolje znaju da cene ljudske i profesionalne kvalitete svojih ljudi.

Gorica

pre 13 godina

Jeremić nije imao lopove kao ostali u DS? Pokraden je to svako tamo zna, među ostalima i ja. Nema opravdanja tako bahato potkradanje. Oni koji tako kradu na izborima kradu po državi gde god stignu.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma dajte ljudi nazovite stvari pravim imenom: Jeremic nema (dovoljno jak) KLAN unutar DS-a. Ta stranka (kao i sve druge) je odavno skupina interesnih grupa i klanova ciji clanovi "guraju" jedni druge na pozicije vlasti i uticaja. A sta je poenta svega toga pitajte Dulica. Da vecina te druzine nisu reketasi, PRVO sto bi uradili na kongresu je da im jedna takva faca vise ne sedi tu, pogotovo ne u prvom redu. Ali, vecina izgleda rezonuje "ako ode on sledeci cu mozda biti ja" pa ga zato ne daju. A mi se ovde (naivno) ubismo raspravljajuci o Vuku i da li je on imao nekakvu "infrastrukturu", ma hajte, molim vas.

Daniela

pre 13 godina

Ni meni stvarno nije jasno na osnovu cega je Jeremic popularan u javnosti (ako je). Kod naseg naroda izgleda popularnost raste ako se "svadjas" sa Amerima i Zap. Evropom, lupas im neke sulude packe, e onda si "pravi Srbin i cuvas integritet Srbije". "Neka je on njima sve rekao u lice, ne mogu oni tako sa nama..." Totalno autodestruktivno i nezrelo! Koji mi konkretan rezultat imamo od toga??? Recite sta je to bitno Jeremic uradio za Srbiju, osim sto je izazvao antagonizam gde god se pojavio (osim u Rusiji)? A osim toga, slucaj "Miladin" ga je za sva vremena diskreditovao, bar kod mene i kod vecine ljudi koje poznajem.

Mirko

pre 13 godina

Gospodin Vuk Jeremic po meni ima jedan veliki nedostatak a to je sto je skolovaniji i obrazovaniji od svih podpredsednika DS i samo predsednika DS zajedno. A znamo da takvi ljudi u Srbiji na nasu zalost nisu podobni. Samo se pitam sta mu je trebalo da bude clan jedne takve stranke?

ns

pre 13 godina

Zar opet? Istorija se ponavlja. Niko ne vidi da je Vuk Jeremić Slobodan Milošević u povoju. Dajte mu svu vlast i videćete da je diktator. Stvarno ne vidite?

dule

pre 13 godina

Gde se dede 5000 glasova?
Nesto se tu ne uklapa. Ako je tacno da je bilo 2700 delegata, a zaokruzivalo se 5 potpredsednika, onda je ukupan broj glasova koje su dobili 6 kandidata 2700 x 5 = 13.500 glasova. To je pod uslovom da nije bilo nevazecih, da nije bilo onih koji nisu glasali, ...
E sad, ako prebrojimo, 6 kandidata za podpredsednika DS dobilo je ukupno 8.448 glasova. Izmedju 13.500 i 8.448 je velika razlika. I to 5.002. Gde su nestali ti glasovi?
Pa ovi su veci manipulatori od onih na vlasti s pocetka devedesetih!

sasa

pre 13 godina

podsetnik obecanja

Podsetite se sta je drug Boris Tadic obecavao pre par godina i sve ce vam biti jasno.
Pogledajte sjajan klip o tome na adresi:
http://www.youtube.com/watch?v=yxpFIDTIWHA

M

pre 13 godina

Izborna skupština Demokratske stranke potvrdila je da ta stranka polako, ali sigurno zauzima poziciju levo od centra i prepoznaje sebe kao glavnog igrača na putu evropskih integracija, kazala je politička analitičarka Sonja Liht.

Da li bi neko bio ljubazan da mi prevede na srpski šta ova žena hoće da kaže? Izborna skupština NIKAKO nije pokazala bilo kakve pozicije, osim pozicije pojedinaca koji se bore za prevlast u jednoj lopovskoj družini.

Kao politikologu koji je to zvanje "zaradio" školujući se na Zapadnim univerzitetima, za razliku od Lihtove, uvredljivo mi je da mi neko priča priče o bilo kakvim stremljenjima, ideologijama i programima u srpskoj politici. Kakva crna levica?! Ljudi skapavaju od gladi i zime! LEVICA?! 300.000 bez posla od 2008! LEVICA?!? Molim Vas, ne vređajte!

Svaka stranka u Srbiji ima jednu svrhu: da se oformi kao udruženje kokošara i mediokriteta koje će svojim visoko kotiranim članovima obezbediti luksuznu egzistenciju tako što će udruženje zaposesti institucije države i poluge vlasti i od toga se okoristiti na uštrb 8 miliona ljudi. Ono što se naziva opozicijom nije besno na "poziciju" nego je besno što nema deo kolača i što nije na vlasti.

Za pione po provinciji, Udruženje obezbeđuje pristojnu egzistenciju (relativno pristojnu) i fotelje po lokalnim JP-ima, a zauzvrat kontroliše kompletne lokalne infrastrukture i daje ih na uništavanje pomenutim lokalnim satrapima koji rade istu stvar kao i gospodari "gore", samo na mikro nivou.

Kakvi crni programi, platforme, planovi, proglasi, manifesta... to je sve jedna velika laž--kao i političko analitičarenje na takvoj političkoj sceni. Niko ne treba da mi analizira kako me kradu i lažu. Skontao sam još prvog dana.

D.

pre 13 godina

Potpuno mi je OK da Sonja Liht i Milan Nikolić budu bliski DS-u i da ih podržavaju ali ovoliko nekritički posmatrati DS je neukusno. Ako je gospođi Liht i gospodinu Nikoliću levica na srcu onda ih praksa dvoipogodišnje vladavine Borisa Tadića i DS može uveriti da se pomenuti nisu držali levih političkih načela - na one socijalno ugrožene je udarano i nastavlja da se udara, raslojavanja su velika i strašna a siromaštvo sve veće.

sasho

pre 13 godina

Vuče J. polako pripremaj teren da za jedno 5 god budeš predsednik ili premijer onoga što ostane od Srbije, najodlučniji političar Srbije, samo napred.

dragan

pre 13 godina

Neće proći mnogo nedelja pa će DS osetiti posledice neizbora Jeremića. Ne samo zbog same ličnosti g. Jeremića, koji je trebalo pre mnogih nazovi "potredsednika" to trebalo da postane, već što je to dokaz da je izmenjen kurs i politika. E, to je već "driblanje" gradjana, ne samo članova DS i simpatizera ove stranke, već celog srpskog bića. Proleće iduće godine će označiti nešto što se neće svideti DS: a to je da gubi vlast. Jer ko još može da poveruje u obećanja koje daje ova stranka i njenie vodje. Možda će Brisel i Vašington da pomognu davanjem statusa kandidata za EU, ali ovog puta neće se na to nasesti kao na prelazni sporazum pred poslednje izbore. Vuče, samo mirno.

Marko

pre 13 godina

Cim vidiom ovog Zorana Stoiljkovica sa FPN odmah mi je jasno da se javlja po sluzbenoj duznosti i da je u pitanju bilo namestanje rezultata posle "pada sistema".

Matrix

pre 13 godina

Pa da jedini koji misli svojom glavom i koji ima svoje mišljene u toj partiji poltrona, njega ražaluju, iako je najbolji ministar u toj truloj vladi, da ne bi pripretio Tadiću, i posle Tadića opet Tadić, jaka mi je ta demokratija gde jedan čovek odlučuje, postali smo kao Kuba pod Fidelom, samo što je razlika da svet podržava ovog našeg Fidela.

stanko vrazovic

pre 13 godina

Do sada sam na SVIM IZBORIMA U V E K GLASAO ZA DS. Borise Tadicu, svecano se zaklinjem da necu od sada, na bilo kojim izborima glasati za DS gde je potpresednik Jelena Trivan, koja je mozda Goranova supruga, a mozda i nije, nema veze. Od sada cu glasati cak i za Nikolica, samo da ds-u vidim lazljiva i potkupljiva ledja

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Naravno da niko i ne dovodi u vezu jedno sa drugim. Ali,cita juci M N O G E komentare,cini mi se da bi gradjani voleli da mu vide ledja!!!

Milos

pre 13 godina

Pa ovde je sve jasno, ko normalan bira Jelenu Trivan pre nego Vuka Jeremica? Pokazatelj koliko muljatori kroje mapu u DS i Srbiji, Pad kompjutera? Ma keve ti, Tadicu!

karmela

pre 13 godina

Bravo Jeremicu! Bezi sto dalje od ovih iz DSa! Upravo slusam ovu ulizicu, Trivanku, na B92 (Utisak nedelje), i shvatam koliku su ti uslugu ucinili, a da nisu planirali!

Kosta

pre 13 godina

Demokratska stranka jednostavno ne voli i ne želi Vuka Jeremića i osobe slične njemu.
On je uspeo da mobiliše određeni broj stranačkih operativaca da mu organizuju kampanju, i određeni broj članova stranke su ga podržali - što samo govori koliko je Demokratska stranka velika i otvorena čak i za takve vrste "desanta" spolja, što je kandidatura i kampanja Jeremića, kao nekoga ko nije došao iz stranke i nikada veze sa strankom nije imao, jeste bila.
Iako lobiranje unutar stranke - nešto što je odobrio i veoma ohrabrivao Đinđić ničeovski obrazlažući to opaskom da 'će najjači opstati' - svakako da ima veliku ulogu pred svaku skupštinu, delegati DS su dovoljno iskusni i imaju instinkt samoodržanja da u većini mogu da procene ko i šta je dobro za stranku, i ko je stranci veran. Jeremić nije ni jedno ni drugo; on je jedna prolazna pojava dovedena od strane Tadića da mu bude veran i da mu se divi u Predsedništvu Srbije, i tako će i završiti.
Jedina sramota za DS je što je izabrana Jelena Trivan - apsolutna sramota stranke. Nije imala nikakav posao jer je bila jedina kandidatkinja za mesto obezbeđeno za ženu.

Hilmi London

pre 13 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje. Danas je tako svugde u Svetu. Radis kod mene dok mi trebas, kada mi nisi vise potreban Ja te ELIMINISEM iz kombinacije. Jedno je pohvalno og strane Tadica da to koliko toliko radi pametno i manje bolno, uostalom misli Covek ne SEBE - tako ti je to......

EU Citizen

pre 13 godina

Nemu tu nikakve misterije, Vuk Jeremić je čovek doveden u DS spolja, koji ne deli vrednosti ove stranke i većine njenih članova i funkcionera, i DS ga s pravom oseća kao strano telo. Velika većina njegovih fanova su po svoj prilici glasači drugih političkih opcija, biće onih lažnopatriotskih, i bilo bi čudo i sramota da je takav čovek prošao na demokratskom glasanju čak i u ovakvom, od strane Tadića obogaljenom DS-u, a njegova propast je sasvim prirodna pojava, osim možda za samog mladog megalomana i populistu.

Aca

pre 13 godina

Tadic i ono sto sebe poslednjih 7 godina naziva Demokratskom strankom su prevarili birace kada su nakon predizbornog "Evropa nema alternativu" za ministra spoljnih poslova postavili alternativu. To sto se sada ljubitelji SPS-a, DSS-a, radikala i slicnih ljute je nesto drugo. Oni su uvek imali i imace svoje ideologije zastupljene u strankama na vlasti i opoziciji i kad god pobedi ta opcija treba da bude neko kao Vuk i ministar i predsednik i sve ostalo. Izdaja i prevara je sto je Tadic uradio. Doduse, on nije izdao svoja i oceva ubedjenja i opredeljenja, vec glasace, ali koga je to jos briga?

Jelena, UK

pre 13 godina

Ovo sto citam je prosto neverovatno. Dovoljno je procitati najnovije Wikileaks dokumente koji se odnose na Kosovo da bi se videla ocigledna netrpeljivost americke administracije prema Vuku Jeremicu i ocigledna naklonost prema Tadicevoj savitljivosti. Valjda ne treba ni naglasavati srpskom narodu da onaj koga Amerikanci vise 'vole' sigurno ne radi za SRPSKE interese! Sramota, nikad vise podrska DS-u!

Maksim KG

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, a sa cim je Vuk Jeremic zasluzio da uopste postane podpredsednik DS-a?
Sve i jednu bitku koju je vodio kao ministar MIP je izgubio, sve se svodilo i svodi na putovanja po egzoticnim zemljama i hvalisanjem kako je obezbedio podrusku te iste za nepriznavanje KiM kao nezavisne drzave.
Prema tome, covek stvarno nije zasluzio to podpredsednicko mesto, jer je on clan DS-a , a ne DSS, gde bi njegova politika sukoba sa svima oko nas i sa velikim silama imala izuzetno veliku podrsku.
Covek je apsolutno zalutao na mesto koje zauzima mnogo boljima od njega, nazalost.

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Nije problem kod Jeremica da li je imao lii ne stranacku infrastrukturu. Prmarni razlog je da li je imao podrsku Borisa Tadica. Ocigledno nije i to je bi razlog neuspeha. Jeremic ce za nekoliko meseci biti zamenjen kao ministar spoljnih poslova. Veliku sansu ima da dodje na njegovo mesto Ivo Vejvoda

Petar B

pre 13 godina

Neverovatno je koliko je kompleks inferiornosti uzeo maha u Srbiji. Neki ovde porede Jeremica sa Milosevicem zato sto nije sprovodio sve sto "svet trazi". Gospodo draga nije to bio problem Milosevica - problem je bio sto se on suprotstavljao bez zaledjine. Nije ni Tito radio sve sto mu kazu ali je vesto koristio geopoliticku situaciju da mu to prodje. Jeremic je samo probao da to isto uradi. Slazem se da ne moze Srbija da se sama "junaci" ali isto tako ne treba ni da bude banana drzava!

A za B92, molim vas istrazite pa nam recite odgovor na ova pitanja:

1. Koliko je glasova imao svaki kandidat za potpredsednika u momentu pada sistema (mora da se zna ovaj broj osim ako nije sve "ponisteno")

2. Zasto nedostaje 40 posto glasova (kada se saberu svi glasovi za podpredsednika)? Jesu li delegati odustali od glasanja ili su glasovi "nestali"?

3. Zasto isti kmpjuterski sistem nije pao kada se glasalo za Tadica?

Ne znam da li je Prof. Stojiljkovic mislio na sve ovo kada je tvrdio da rezultati ne dolaze u pitanje?

Jaroslav

pre 13 godina

Izjave ovih analitičara i njihova logika meni nije jasna. Boris Tadić ima podršku i infrastrukturu u stranci tako reći bezrezervnu! Jeremić nema podrški i strukturu u stranci. Jeremić je izbor Borisa Tadića. Kako to? Kakva je to podrška. Kao kad bi neko rekao ja slušam Mocarta ali ne volim zvuk violine! Pa zar nije Vuk ta violina?

B

pre 13 godina

Stvarno mi je drago sto je teoretski fizicar pukao. Em je nestrucan za svoj posao, em brlja gde stigne, em nas bruka pred svetom. Krajnje je vreme za smenu.

Manny Calavera

pre 13 godina

Stranačka infrastruktura ustvari znači postavljanje nesposobnih poslušnika u glavnim odborima po provinciji koji u svakom trenutku glasaju onako kako pokrovitelji od njih očekuju. Za nagradu dobiju vlast na lokalu, a posledica svega ovog je da DS liči na stranku čiju su glavni likovi Gilliam, Chapman, Cleese, Palin i kompanija. Da ovaj prizemni cirkus posmatram sa strane verovatno bih se zbog iščašenog smisla za humor kidao od smeha, ovako kidam se od muke. A inače briga me baš za Jeremića i hjegovu diplomatsku borbu za Kosovo, mogli bi konačno da od toga dignu ruke i gledaju od čega će da preživimo.

Dragan1010

pre 13 godina

Šta se čudite svemu ovome. Kakva stranka takva i rabota. Ako svima nama nije opomena šte ti isti ljudi rade u vladi i skupštini onda bolje nismo ni zasluzili. Slobo Milošević je za ove bio "mali Đokica"

markonni

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu DS kakav naslov! Bolje je reci jos jedna blamaza DS. Verovatno je Jelena Trivan koja je bila jedini zenski kandidat ima pa je bila proglasena za potredsednika i pre glasanja! Da li je gospodin Tadic toliko bezgresan da ne moze da ima protiv kandidata na izborima. Da li bas niko od delegata nije mogao ni rec kritike da kaze na protekli rad rukovodstva. Prava bajka, milina jedna, to je Jeremicu trebalo ranije da bude jasno a ne da posle izjavljuje kako je ovo vreme Šekspira. I tako na kraju ipak ispade da je ucitej ispao pametniji od ucenika, ali ne daj se Vuce, vreme je pred tobom i nadam se da ces biti mnogo veci vuk od svih ostalih koji su prosli ovom nasom politickom scenom u zadnjih 20 god. Srecno !!

Ax-C

pre 13 godina

sto se tice clanka u alo koji je nestao i za kojeg neki ovdje pisu i uvjeravaju da je bio. cjelokupni clanak sam kopirao na jednoj diskusiji na ovoj adresi:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/015235221/vuk-jeremic-monstruozno-su-me-pokrali.html?5

samo neki samo ja

pre 13 godina

Licno smatram da Vuku jos nije vreme da dodje na neku poziciju u DS-u! Prvo mlad je sto se tice staza u DS-u Ni Djelic nije dobio poziciju vec je proslo vreme tako i za ovog zelenog treba da prodje vreme! Njegov problem je njegova sujeta jer je navikao da sve dobije odmah kao svaki razmazen klinac! Njega je Tadic doveo kao sina njegove prijateljice! Odmah je uguran i covek je ocekivao da ce uvek tako biti!
Sto se tice samog DS-a nisam video neke promene niti ih ocekivao! Stranka je duboko zabrazdila u razne mesetarske afere i jedino sto ih moze spasiti je da se rese ljudi poput Dragutinovicke, Milosavljevica, Dulica i jos nekih nesposobnjakovica koji su tu a nije im mesto tu gde su! Nemaju znanje, vrse eksperimente nad narodom itd! Zemlja je otisla duboko u krizu i samo ce jos vise ici ako se nastavi sa ovom politikom i ovakvim ``strucnjacima``!
Sto se tice kongresa to je parada kicha! Cak je i tu vrsen eksperiment sa glasanjem boga pitaj kad tako malo nesto nisu u stanju da odrade sta je sa nama tj drzavom!
Sve u svemu nista novo, nista pametno, nista vredno paznje sto se DS-a tice

Bojan

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu zdravog razuma. Ono sto on radi je repriza nase dobro poznate "diplomatije" iz 90tih: "udaraj glavom u zid, teraj inat, a onda na kraju skidaj gace". Ta "diplomatija" dobro prolazi u Srbiji, toliko dobro da niko ne primecuje da je Srbija zbog toga sve manja i manja.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Kada je pre 21.godinu obnovljena Demokratska stranka, njeno osnivaci su kao i Tadic naglasili, da su oni nastavljaci politike Ljube Davidovica i Milana Grola, a sto nikako nije bila socijaldemoratka opcija.
Njeno desno krilo su predvodili danas pokojni knjizevnik Borislav Pekic, Nikola Milosevic, Kosta CAvoski, Vojislav Kostunica, Vladeta Jankovic, Vladan Batic, na levoj strani predvodik je bio Dragoljub Micunovic zajedno sa Slobodanom Inicem, dok je izmedju njih postojala vecinska grupacija koja je smatrala da Demokratska stranka treba da bude stranka centra.
Dosli smo u situaciju da je od osnivaca u ovoj sadasnjoj stranci, aktivan jedino u proslosti u vise navrata problematicni Dragoljub Micunovic koji je zajedno sa nekim novim ljudima stranku potpuno okrenuo ka levici, sto nikada nije i nece biti prirodna programska orijentacija ove trenutno vodece stranke u Srbiji.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Strahovito mi vredja inteligenciju i obrazovanje, kada me ubedjuju da je DS stranka levice.

Posle odlaska nekih od osnivaca stranke, koji su zatim formirali svoje stranke (npr. DSS) pod Micunovicem DS se profilisao kao stranka apsolutnog centra. Kada je pokojni dr Djindjic preuzeo kormilo, DS je i dalje bio stranka centra, samo sa daleko prodornijim i modernijim imidzom. DS je tada postao "japijevska" stranka.

Sa Tadicem na celu, DS pokusava da nas ubedi da su stranka levice, bas negde od prethodnih izbora, verovatno zbog sve vece bede naroda i sve gore socijalne situacije, kao i da bi koaliciju sa SPS ucinio nekako prirodnom.

Ne zaboravimo da je Micunovic, tokom perioda kada nije bio u DS, imao strancicu pod imenom "Demokratski centar".

Ako se pak leva orijentacija DS odnosi na reformu drustva, sa te strane mislim da je besmisleno pricati o "japijevskoj" ideologiji kao necemu sto pripada levici.

DS jednostavno nema blage veze sa levicom, pa makar u statut stavili "Manifest Komunisticke partije". Njihova dela to najbolje govore.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Jeremić nije imao infrastrukturu DS

Kako da ima kad je Jeremic godinama svoju "strukturu" putujuci stvarao u AFRICI !
Da je DS ove izbore odrzala u "Papua novoj Gvineji" umesto u BG. gde Vuk Jeremic ima "jak LOBI" Vuk Jeremic bi mozda danas bio PREDSEDNIK DS !
Za mene licno ovi izbori u DS nisu bili "REGULARNI" !

Tanfi

pre 13 godina

Kroz Jeremiceve akcije rastao je broj glasaca kod nacionalisticki opozicionih partija. Recju, Jeremic je eliminisan i bice demontiran iz Vlade zato sto je radio vise za konkurentske partije, nego li za DS.
Sportski receno, on je postao glavni zabijac autogolova u mrezu DS. Posledice su osecali i gradjani Srbije. Jer, jedno je apstraktni nacionalisticki polet, a drugo je realni zivot gradjana, kojega oni svaki dan moraju da (pre)zive.

mikena

pre 13 godina

Gospodo draga!!! Nemojte lupati glavu o tome da li je bilo krađe na izborima u DS-u!!! Gde žuti vladaju sa svojim trabantima, država nestaje, nema je, izvinjavamo se svima, pravimo raznorazne nepotrebne manifestacije, a narod gladuje i nestaje, nema ga, a uskoro će nas biti manje od 5 miliona!!! To je ta politika žutih, svaki dan ONAJ iskače iz frižidera, gori je od Slobe i Tita zajedno!!! Da se razumemo, neću glasati nikada za njih, i nisam do sada, a neću više ni za koga!!! Zadnj put je bilo 2000 kada smo svi verovali da će biti bolje, videli smo koliko!! Sa ovima možemo slobodno reći LAKU NOĆ SRBIJO, više te nema!!! Nažalost!!! Nikada sa ovakvima na našoj političkoj sceni neće biti bolje, samo njima samima!!!

Julius

pre 13 godina

Imao je Jeremic infrastrukturu i izborni stab, na celu sa fudbalerom S.Milosevic, ali nije imao autoritet i podrsku izbornog tela. Zapravo, kakav je on, njemu i nije bilo mesto u DS, vec u DSS - kod Kostunice.
Kako je vodio spoljnu politiku i diplomatiju, on bi trebao sa ovim da zavrsi politicku karijeru, i kao fizicar da ide u neku osnovu ili srednju skolu da predaje osnove fizike. Za politicara i diplomata nije dorastao. Verovatno ce u predstojecoj rekonstrukciji Vlade Srbije biti zamenjen u funkciji ministra spoljnih poslova, kako ne bi nastavio da pravi gafove i poteze na stetu svoje zemlje. Nije on kadar za modernu evropsku Srbiju.

Agim68

pre 13 godina

Od svih "kvaliteta" koje ovaj gospudin poseduje jeste patoloska kosovarofobija, i kao takav njemu visi prilici jedno mesto ili u SRS ili SNS, siguran sam da tamo bi mogao puno lakse dogurati do potpredsednika stranke, sa velikom sansom da jednog dana bude i predsednik partije, mlad je, a na mladima svet ostaje.

Paxi

pre 13 godina

Ko mu je kriv, to je unutrasnja stvar DSa i znao je da nece pobediti. Pa i Boza Djelic je razmisljao da se kandiduje pa kada je video da nema sanse da prodje, povukao se. To je pametan potez. A ne u inat svima da se kandidujes kao sto je Vuk Jeremic i sada odjednom je u cudu i vice nepravda. To bas i nije bio kolegijalni potez prema svojoj stranci koja ga je i dovela na mesto ministra.

petar mitic

pre 13 godina

E pa valjda vam je malo sada jasnije dragi Borise da je ekipa oko vas zajedno sa Trivanovom koja je ponajmanje od VELIKE petorke prozvana cinite veliku gresku .Ako ste izabrali put unistenja DS-a onda samo napred, ako zelite da sve nas kao i one gledaoce UTISKA NEDELJA a ima ih cak i previse vratite kao glasace onda jednom rascistite sa znate vi kim i dajte VUKU sansu kakvu zasluzuje inace ce ga sam narod naterati da napravi stranku i skine one koje ti mozes da sklonis jednim migom. A ako meni neko pita kao clana DS-a svima cu reci CEKAJTE STA CE VUK URADITI I TAMO CEMO a verujte bar u mom gradu imam uticaj kao predsednik MO DS-a, i znam da sam niko kada sam sam ali verujte po ovoj nasoj Srbiji ima nas cak i previse a kao ucesnik svega od 1990 znam da vise ni ovaj napaceni narod ne veruje recima BICE, BICE. Zato dragi Borise posto tebi jedino verujem jos pored Vuka MOLIM TE kao brata resi se zla i daj nam sansu da se bar nadamo BOLJEM ZIVOTU jer ako nam i nadu uzmes nemamo nista vise. HVALA

Michel Foucault

pre 13 godina

Socijaldemokratska internacionala - NEPRAVILNO.
Socijalistička internacionala - PRAVILNO.
Ne znam da li je pogrešno preneseno, iako, vrlo je moguće da je u pitanju omaška političke analitičarke Sonje Liht.

Ax-C

pre 13 godina

nesto sto se mora procitati vikiliki:

http://www.balkanstudies.org/blog/wikileaks-president-tadi%C4%87-conspires-against-his-own-people

http://wikileaks.ch/cable/2010/02/10BELGRADE25.html

Johan

pre 13 godina

Pa ne znam da li ce DS jos ofanzivnije se okrenuti levo, ali znam da najjaca socijaldemokratska partija u Evropi koja je bila na vlasti vise decenija u Svedskoj, nalazi se u totalnom rasulu. Ona je nekada bila znacajna za Svedsku, ali je postala prevazidjena njihova ideologija, kada je u pitanju globalizacija svetskog politickog, ekonomskog i privrednog poretka. Dobro, zato opozicija u Srbiji nije na nivou konzervartivnih partija kao u EU, i zato ima prostora jos uvek za DS da vlada Srbijom.

Cera

pre 13 godina

Znamo kako se gradi "stranačka infrastruktura" u bilo kojoj stranci ili partiji kod nas. Meni je od toga odavno muka pa tako više cenim nekoga ko je gradio nešto za svoju zemlju nego onoga ko je gradio infrastrukturu za svoju stranku. Čisto govorim iz ugla običnog glasača.

Meda

pre 13 godina

Da sam na kvizu i da me pitaju;... kakva je razlika izmedju Borisa Tadića i Slobodana Miloševića... ? izgubio bih silne pare. Ćutao bih. I još mi je muka.
Boris je još relativno mlad i ima vremena da se vrti ko vetrokaz na krovu.
Šta će jadni Dragoljub Mićunović. Kako svom detetu u oči da pogleda. Nadam se da nikada neću ostariti na njegov način, da izdam samog sebe i ceo svoj život.
Koliko god vremena prošlo do novih izbora, neće biti dovoljno da se zaboravi, pravo lice ljudi iz noći, mraka, DS glasanja.
Vuče, samo pametno, Tvoje vreme dolazi. Njihovo curi ko pesak iz stisnute šake. Svi strahovladari su se zeznuli na ovom narodu.
Vreme je za novi Otpor.

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih "diplomata" oni svi dobro znaju da prazne reci "podrske" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih \"diplomata\" oni svi dobro znaju da prazne reci \"podrske\" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

Dragi Majstorovic

pre 13 godina

Nije mi jasno kakav ugled u javnosti ima Vuk Jeremic. Stalno se prica za njega "Srbin Celik". Koja je ta javnost koja ga ceni. Ne zaboravite koji su hvalospevi pisani o Slobodanu Milosevicu.
Koja je javnost cenila Slobodana Milosevica. Imao je 80% glasova na izborima. Na zalost tako je to u Srbiji. Na srecu ja nikada nisam bio ta "javnost".

ns

pre 13 godina

Zar opet? Istorija se ponavlja. Niko ne vidi da je Vuk Jeremić Slobodan Milošević u povoju. Dajte mu svu vlast i videćete da je diktator. Stvarno ne vidite?

Daniela

pre 13 godina

Ni meni stvarno nije jasno na osnovu cega je Jeremic popularan u javnosti (ako je). Kod naseg naroda izgleda popularnost raste ako se "svadjas" sa Amerima i Zap. Evropom, lupas im neke sulude packe, e onda si "pravi Srbin i cuvas integritet Srbije". "Neka je on njima sve rekao u lice, ne mogu oni tako sa nama..." Totalno autodestruktivno i nezrelo! Koji mi konkretan rezultat imamo od toga??? Recite sta je to bitno Jeremic uradio za Srbiju, osim sto je izazvao antagonizam gde god se pojavio (osim u Rusiji)? A osim toga, slucaj "Miladin" ga je za sva vremena diskreditovao, bar kod mene i kod vecine ljudi koje poznajem.

B

pre 13 godina

Stvarno mi je drago sto je teoretski fizicar pukao. Em je nestrucan za svoj posao, em brlja gde stigne, em nas bruka pred svetom. Krajnje je vreme za smenu.

EU Citizen

pre 13 godina

Nemu tu nikakve misterije, Vuk Jeremić je čovek doveden u DS spolja, koji ne deli vrednosti ove stranke i većine njenih članova i funkcionera, i DS ga s pravom oseća kao strano telo. Velika većina njegovih fanova su po svoj prilici glasači drugih političkih opcija, biće onih lažnopatriotskih, i bilo bi čudo i sramota da je takav čovek prošao na demokratskom glasanju čak i u ovakvom, od strane Tadića obogaljenom DS-u, a njegova propast je sasvim prirodna pojava, osim možda za samog mladog megalomana i populistu.

Maksim KG

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, a sa cim je Vuk Jeremic zasluzio da uopste postane podpredsednik DS-a?
Sve i jednu bitku koju je vodio kao ministar MIP je izgubio, sve se svodilo i svodi na putovanja po egzoticnim zemljama i hvalisanjem kako je obezbedio podrusku te iste za nepriznavanje KiM kao nezavisne drzave.
Prema tome, covek stvarno nije zasluzio to podpredsednicko mesto, jer je on clan DS-a , a ne DSS, gde bi njegova politika sukoba sa svima oko nas i sa velikim silama imala izuzetno veliku podrsku.
Covek je apsolutno zalutao na mesto koje zauzima mnogo boljima od njega, nazalost.

Tanfi

pre 13 godina

Kroz Jeremiceve akcije rastao je broj glasaca kod nacionalisticki opozicionih partija. Recju, Jeremic je eliminisan i bice demontiran iz Vlade zato sto je radio vise za konkurentske partije, nego li za DS.
Sportski receno, on je postao glavni zabijac autogolova u mrezu DS. Posledice su osecali i gradjani Srbije. Jer, jedno je apstraktni nacionalisticki polet, a drugo je realni zivot gradjana, kojega oni svaki dan moraju da (pre)zive.

Julius

pre 13 godina

Imao je Jeremic infrastrukturu i izborni stab, na celu sa fudbalerom S.Milosevic, ali nije imao autoritet i podrsku izbornog tela. Zapravo, kakav je on, njemu i nije bilo mesto u DS, vec u DSS - kod Kostunice.
Kako je vodio spoljnu politiku i diplomatiju, on bi trebao sa ovim da zavrsi politicku karijeru, i kao fizicar da ide u neku osnovu ili srednju skolu da predaje osnove fizike. Za politicara i diplomata nije dorastao. Verovatno ce u predstojecoj rekonstrukciji Vlade Srbije biti zamenjen u funkciji ministra spoljnih poslova, kako ne bi nastavio da pravi gafove i poteze na stetu svoje zemlje. Nije on kadar za modernu evropsku Srbiju.

Paxi

pre 13 godina

Ko mu je kriv, to je unutrasnja stvar DSa i znao je da nece pobediti. Pa i Boza Djelic je razmisljao da se kandiduje pa kada je video da nema sanse da prodje, povukao se. To je pametan potez. A ne u inat svima da se kandidujes kao sto je Vuk Jeremic i sada odjednom je u cudu i vice nepravda. To bas i nije bio kolegijalni potez prema svojoj stranci koja ga je i dovela na mesto ministra.

Transparentno

pre 13 godina

Neverovatno je kad su radjena istrazivanja o popularnosti pojedinih politicara u Srbiji, Jeremic je bio 2-3 procenta iza Tadica i Nikolica, a sad je Petrovic a da ne pricam Trivanova ,"kao" demokratski "pobedili" Jeremica. Ovo je strasno kakvu je Tadic kampanju vodio protiv Jeremica, napravise od izuzetno mudrog i hrabrog coveka koji mnogo dalje vidi od muljatora , prozivaju ga pogrdno nacionalistom, uporedjujuci ga sa raznoraznim pravim nacionalistima-luzerima koji samo znaju da love u mutnom. Kina jeste supersila, a mozda neki misle da je trebao da prizna Tajvan kao sto su tvorevine poput Makedonije ili Crne Gore.

Bojan

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu zdravog razuma. Ono sto on radi je repriza nase dobro poznate "diplomatije" iz 90tih: "udaraj glavom u zid, teraj inat, a onda na kraju skidaj gace". Ta "diplomatija" dobro prolazi u Srbiji, toliko dobro da niko ne primecuje da je Srbija zbog toga sve manja i manja.

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Naravno da niko i ne dovodi u vezu jedno sa drugim. Ali,cita juci M N O G E komentare,cini mi se da bi gradjani voleli da mu vide ledja!!!

Agim68

pre 13 godina

Od svih "kvaliteta" koje ovaj gospudin poseduje jeste patoloska kosovarofobija, i kao takav njemu visi prilici jedno mesto ili u SRS ili SNS, siguran sam da tamo bi mogao puno lakse dogurati do potpredsednika stranke, sa velikom sansom da jednog dana bude i predsednik partije, mlad je, a na mladima svet ostaje.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Jeremić nije imao infrastrukturu DS

Kako da ima kad je Jeremic godinama svoju "strukturu" putujuci stvarao u AFRICI !
Da je DS ove izbore odrzala u "Papua novoj Gvineji" umesto u BG. gde Vuk Jeremic ima "jak LOBI" Vuk Jeremic bi mozda danas bio PREDSEDNIK DS !
Za mene licno ovi izbori u DS nisu bili "REGULARNI" !

Јеремија пали топа!

pre 13 godina

Јеремић је изјавио да је покраден на изборима. Све је почело када се на пола бројања покварила махина!? До тада је водио Јеремић, после наставка бројања по систему Бодрум-Солун, ситуација је постала кристално јасна!...

Виктор Кос

pre 13 godina

Вук Јеремић стоји у својој политици за стварну одбрану интегритета земље и у томе је сметња плану наметања целог пројекта незавосног Косва као историјски и политички исправне политике САД и посебно Клинтоновог клана као главног оперативног носиоца овеaквих промена, тј. политике.

Са друге стране се начином наметања и стварања свих услова за отварање питања независности Косова, свим средствима урушава постојеће међународно право и након другог светског рата изграђени вредносни системи и принципи мира и стабилности не само у свету, већ и у Европи. Ово су већ два битна поља која се преламају деценијама на нашу заједничку и појединачну будућност. Јеремић је оцењен као "дечко који њима прави проблеме" (Бајден), а сервилна ДС је нашла начина да покаже своју перфидну склоност ка поштовању сваког захтева који долази не од Европе или ЕУ, већ од тачно једног естаблишмента спољне политике САД на Балкану и у Европи.

Зато Јеремић смета и зато је и отворена политичка хајка на младог човека који стоји сам према овом наставку политике Слободана Милошевића другим средствима уобличених у лику и делу председника Тадића.

Хилари Клинтон је најавила "стабилизацију Балкана" и користи се свим могућим расположивим инструментима да једно веома проблематично време промена за 21 век (Клинтон 1993) крунише савијањем Србије да призна Косово и тиме упише име свије породице у звездано небо праведне и демократско - слободне докзрине иза које стоје притисци, игре, поново ратови и урушавање међународног права и значаја УНОа у светским односима и међудржавним пословима.

Професоре Стојиљковићу говорите мало јасније и гласније, и то је део демократских вредности и слободе мишљења. Сервилност у политици је везана за диктатуре и оне који у диктатурама налазе своје место као реалним, задатим непроменљивим условима јачег.
Последице ће опет бити исте, јер земља није у стању да води искрену и козистентну политику заступања спољњих и унутрашњих политичких интереса и вредности, принципа на којима је уосталом и почивало много боље решење поштовања односа унутар међународног права до избијања ове конструисане фарсе на Балкану.

samo neki samo ja

pre 13 godina

Licno smatram da Vuku jos nije vreme da dodje na neku poziciju u DS-u! Prvo mlad je sto se tice staza u DS-u Ni Djelic nije dobio poziciju vec je proslo vreme tako i za ovog zelenog treba da prodje vreme! Njegov problem je njegova sujeta jer je navikao da sve dobije odmah kao svaki razmazen klinac! Njega je Tadic doveo kao sina njegove prijateljice! Odmah je uguran i covek je ocekivao da ce uvek tako biti!
Sto se tice samog DS-a nisam video neke promene niti ih ocekivao! Stranka je duboko zabrazdila u razne mesetarske afere i jedino sto ih moze spasiti je da se rese ljudi poput Dragutinovicke, Milosavljevica, Dulica i jos nekih nesposobnjakovica koji su tu a nije im mesto tu gde su! Nemaju znanje, vrse eksperimente nad narodom itd! Zemlja je otisla duboko u krizu i samo ce jos vise ici ako se nastavi sa ovom politikom i ovakvim ``strucnjacima``!
Sto se tice kongresa to je parada kicha! Cak je i tu vrsen eksperiment sa glasanjem boga pitaj kad tako malo nesto nisu u stanju da odrade sta je sa nama tj drzavom!
Sve u svemu nista novo, nista pametno, nista vredno paznje sto se DS-a tice

Johan

pre 13 godina

Pa ne znam da li ce DS jos ofanzivnije se okrenuti levo, ali znam da najjaca socijaldemokratska partija u Evropi koja je bila na vlasti vise decenija u Svedskoj, nalazi se u totalnom rasulu. Ona je nekada bila znacajna za Svedsku, ali je postala prevazidjena njihova ideologija, kada je u pitanju globalizacija svetskog politickog, ekonomskog i privrednog poretka. Dobro, zato opozicija u Srbiji nije na nivou konzervartivnih partija kao u EU, i zato ima prostora jos uvek za DS da vlada Srbijom.

Joe

pre 13 godina

Od svih eksponiranih clanova DS Jeremic je najkvalitetniji. Svaka normalna partija bi ga promovisala do samog vrha. Na zalost to je moguce samo van zemlje, jer drugi mnogo bolje znaju da cene ljudske i profesionalne kvalitete svojih ljudi.

sasho

pre 13 godina

Vuče J. polako pripremaj teren da za jedno 5 god budeš predsednik ili premijer onoga što ostane od Srbije, najodlučniji političar Srbije, samo napred.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

Profesore FPN Zorane Stojiljkoviću, ja, BFR (bivsi fizicki radnik), deda Paun tvrdim, da neizbor Jermica znaci njegovo otpusno pismo iz Vlade. Ovde ne treba uopste pamet. Insider ili ne, Jeremic je poceo ugrozavati strukture DS, penjuci se iznad cele partije, zato mora ici. Nepovratno, da se razumemo.

Aca

pre 13 godina

Tadic i ono sto sebe poslednjih 7 godina naziva Demokratskom strankom su prevarili birace kada su nakon predizbornog "Evropa nema alternativu" za ministra spoljnih poslova postavili alternativu. To sto se sada ljubitelji SPS-a, DSS-a, radikala i slicnih ljute je nesto drugo. Oni su uvek imali i imace svoje ideologije zastupljene u strankama na vlasti i opoziciji i kad god pobedi ta opcija treba da bude neko kao Vuk i ministar i predsednik i sve ostalo. Izdaja i prevara je sto je Tadic uradio. Doduse, on nije izdao svoja i oceva ubedjenja i opredeljenja, vec glasace, ali koga je to jos briga?

Kosta

pre 13 godina

Demokratska stranka jednostavno ne voli i ne želi Vuka Jeremića i osobe slične njemu.
On je uspeo da mobiliše određeni broj stranačkih operativaca da mu organizuju kampanju, i određeni broj članova stranke su ga podržali - što samo govori koliko je Demokratska stranka velika i otvorena čak i za takve vrste "desanta" spolja, što je kandidatura i kampanja Jeremića, kao nekoga ko nije došao iz stranke i nikada veze sa strankom nije imao, jeste bila.
Iako lobiranje unutar stranke - nešto što je odobrio i veoma ohrabrivao Đinđić ničeovski obrazlažući to opaskom da 'će najjači opstati' - svakako da ima veliku ulogu pred svaku skupštinu, delegati DS su dovoljno iskusni i imaju instinkt samoodržanja da u većini mogu da procene ko i šta je dobro za stranku, i ko je stranci veran. Jeremić nije ni jedno ni drugo; on je jedna prolazna pojava dovedena od strane Tadića da mu bude veran i da mu se divi u Predsedništvu Srbije, i tako će i završiti.
Jedina sramota za DS je što je izabrana Jelena Trivan - apsolutna sramota stranke. Nije imala nikakav posao jer je bila jedina kandidatkinja za mesto obezbeđeno za ženu.

Mirko

pre 13 godina

Gospodin Vuk Jeremic po meni ima jedan veliki nedostatak a to je sto je skolovaniji i obrazovaniji od svih podpredsednika DS i samo predsednika DS zajedno. A znamo da takvi ljudi u Srbiji na nasu zalost nisu podobni. Samo se pitam sta mu je trebalo da bude clan jedne takve stranke?

Smeško

pre 13 godina

Da nije tužno bilo bi smešno koliko se svi polomiše da objasne kako je u stvari sve bilo u najboljem redu i "demokratski". Svi ste bre isti!

dule

pre 13 godina

Gde se dede 5000 glasova?
Nesto se tu ne uklapa. Ako je tacno da je bilo 2700 delegata, a zaokruzivalo se 5 potpredsednika, onda je ukupan broj glasova koje su dobili 6 kandidata 2700 x 5 = 13.500 glasova. To je pod uslovom da nije bilo nevazecih, da nije bilo onih koji nisu glasali, ...
E sad, ako prebrojimo, 6 kandidata za podpredsednika DS dobilo je ukupno 8.448 glasova. Izmedju 13.500 i 8.448 je velika razlika. I to 5.002. Gde su nestali ti glasovi?
Pa ovi su veci manipulatori od onih na vlasti s pocetka devedesetih!

Gorica

pre 13 godina

Jeremić nije imao lopove kao ostali u DS? Pokraden je to svako tamo zna, među ostalima i ja. Nema opravdanja tako bahato potkradanje. Oni koji tako kradu na izborima kradu po državi gde god stignu.

karmela

pre 13 godina

Bravo Jeremicu! Bezi sto dalje od ovih iz DSa! Upravo slusam ovu ulizicu, Trivanku, na B92 (Utisak nedelje), i shvatam koliku su ti uslugu ucinili, a da nisu planirali!

Jelena, UK

pre 13 godina

Ovo sto citam je prosto neverovatno. Dovoljno je procitati najnovije Wikileaks dokumente koji se odnose na Kosovo da bi se videla ocigledna netrpeljivost americke administracije prema Vuku Jeremicu i ocigledna naklonost prema Tadicevoj savitljivosti. Valjda ne treba ni naglasavati srpskom narodu da onaj koga Amerikanci vise 'vole' sigurno ne radi za SRPSKE interese! Sramota, nikad vise podrska DS-u!

Odakle god pogledate TAdića i DS, vidite LAŽ!

pre 13 godina

Po zvaničnim rezultatima za Tadića nije glasao 201 delegat, što je 7,3%. Ako je Jeremićeva priča o tome da je pokraden tačna, verovatno je broj ljudi koji ne podržavaju Tadića veći od zvaničnog, jer se ta krađa nije mogla desiti bez Tadićevog odobrenja. Sa druge strane, ako nije čak nominovan ni jedan drugi kandidat za mesto predsednika stranke osim Tadića, to govori o jakoj diktaturi i manipulaciji Tadića unutar DS. U tom slučaju čak je moguće da neko i ne može da bude delegat ukoliko neće da glasa za Tadića. To u stvari znači da je Tadić dobio izbore (koje je dobio i pre izbora) sa 100% glasova, ali je zvanični izveštaj drugačiji da bi sve izgledalo demokratski.

Kako god okrenete, vidi se da svi analitičari i mediji duvaju u istu trubu i da je čak prosto nemoguće dobiti istraživanje javnog mnjenja o podršci građana Srbije Borisu Tadiću, predsedniku Srbije.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma dajte ljudi nazovite stvari pravim imenom: Jeremic nema (dovoljno jak) KLAN unutar DS-a. Ta stranka (kao i sve druge) je odavno skupina interesnih grupa i klanova ciji clanovi "guraju" jedni druge na pozicije vlasti i uticaja. A sta je poenta svega toga pitajte Dulica. Da vecina te druzine nisu reketasi, PRVO sto bi uradili na kongresu je da im jedna takva faca vise ne sedi tu, pogotovo ne u prvom redu. Ali, vecina izgleda rezonuje "ako ode on sledeci cu mozda biti ja" pa ga zato ne daju. A mi se ovde (naivno) ubismo raspravljajuci o Vuku i da li je on imao nekakvu "infrastrukturu", ma hajte, molim vas.

Duško

pre 13 godina

Što se svi prave naivni!? Zna se zašto je prekinuto tzv. elektronsko glasanje na pola. Kad su videli u vrhovnom štabu DS da ne ide kako su oni hteli, prekinuli su i počeli novo glasanje kako reče Boža Đelić "papirnato", a kad je papirnato, onda "šuška", pa se uvek namesti rezultat kakav treba. Posebno unutar stranačkim izborima. Jeremić je pokraden, to je jasno. Ali neka, možda je to za njega dobro.

Matrix

pre 13 godina

Pa da jedini koji misli svojom glavom i koji ima svoje mišljene u toj partiji poltrona, njega ražaluju, iako je najbolji ministar u toj truloj vladi, da ne bi pripretio Tadiću, i posle Tadića opet Tadić, jaka mi je ta demokratija gde jedan čovek odlučuje, postali smo kao Kuba pod Fidelom, samo što je razlika da svet podržava ovog našeg Fidela.

petar mitic

pre 13 godina

E pa valjda vam je malo sada jasnije dragi Borise da je ekipa oko vas zajedno sa Trivanovom koja je ponajmanje od VELIKE petorke prozvana cinite veliku gresku .Ako ste izabrali put unistenja DS-a onda samo napred, ako zelite da sve nas kao i one gledaoce UTISKA NEDELJA a ima ih cak i previse vratite kao glasace onda jednom rascistite sa znate vi kim i dajte VUKU sansu kakvu zasluzuje inace ce ga sam narod naterati da napravi stranku i skine one koje ti mozes da sklonis jednim migom. A ako meni neko pita kao clana DS-a svima cu reci CEKAJTE STA CE VUK URADITI I TAMO CEMO a verujte bar u mom gradu imam uticaj kao predsednik MO DS-a, i znam da sam niko kada sam sam ali verujte po ovoj nasoj Srbiji ima nas cak i previse a kao ucesnik svega od 1990 znam da vise ni ovaj napaceni narod ne veruje recima BICE, BICE. Zato dragi Borise posto tebi jedino verujem jos pored Vuka MOLIM TE kao brata resi se zla i daj nam sansu da se bar nadamo BOLJEM ZIVOTU jer ako nam i nadu uzmes nemamo nista vise. HVALA

mirko

pre 13 godina

A zasto je vest o Jeremicevoj reakciji: "Ovo je najmonstruoznija krađa koja se ikada desila! Kada su videli da njihovi kandidati neće proći, pokrali su me na najstrašniji način! Kada je glasalo oko 50 odsto ljudi i kada su videli da mimo svih njihovih očekivanja vodim i imam najviše glasova, lažirali su sve i doneli nove listiće, pa sada glasaju kako im padne na pamet!" izbrisana sa Alo?

Link na naslovi.net stoji:
http://www.naslovi.net/search.php?q=monstruozno+su+me+pokrali (svedocim da sam ju pronasao sa naslovi.net i procitao na Alo pre nego je izbrisana) ali je vise nema na Alo. Citat je dostupan na: http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/43280-Jeremi-Monstruozno-pokrali.html

Alex

pre 13 godina

Mnogo tragicnije za DS je to sto je potpredsednicko mesto dobila Jelena Trivan koja je prvo postala portparol stranke, pa tek onda i njen clan. Ona je na neki nacin samar u lice svim drugim zenama u DS koje su daleko vise zasluzile tako visoku stranacku poziciju.

markonni

pre 13 godina

Jeremic nije imao infrastrukturu DS kakav naslov! Bolje je reci jos jedna blamaza DS. Verovatno je Jelena Trivan koja je bila jedini zenski kandidat ima pa je bila proglasena za potredsednika i pre glasanja! Da li je gospodin Tadic toliko bezgresan da ne moze da ima protiv kandidata na izborima. Da li bas niko od delegata nije mogao ni rec kritike da kaze na protekli rad rukovodstva. Prava bajka, milina jedna, to je Jeremicu trebalo ranije da bude jasno a ne da posle izjavljuje kako je ovo vreme Šekspira. I tako na kraju ipak ispade da je ucitej ispao pametniji od ucenika, ali ne daj se Vuce, vreme je pred tobom i nadam se da ces biti mnogo veci vuk od svih ostalih koji su prosli ovom nasom politickom scenom u zadnjih 20 god. Srecno !!

Ne trči pred rudu

pre 13 godina

"Stojiljković objašnjava da se i pored toga što je elektronski sistem brojanja glasova zakazao, ne može dovesti u pitanje regularnost izbora u DS."

Pa profesore, da ste vi lično brojali glasove i nadgledali ceo proces glasanja, onda bi imalo smisla da ovako nešto izjavite. Ovako, prepustite prisutnim članovima DS, a posebno Jeremiću koji je izgubio, da se prvi izjasne oko regularnosti celog procesa.
Ako je tačno ono što se danas pojavilo u medijima, da je Jeremić vodio pre pada sistema i 50% prebrojanih, onda su ovi "ručni" rezultati i te kako sumnjivi.

Pa da

pre 13 godina

Sva tri odgovora u tekstu profesora su ista. Ubeđuje sve, da nije onako kako svi vide. Postoje dve stvari koje objašnjavaju njegove stavove. Ili on jedini vidi ono što svi drugi vide, ili i on to vidi ali priča iz nekog interesa.

Bacanje bumeranga

pre 13 godina

Upravo je obrnuto. Pored Jermića, "izvisili" su i Nada Kolundžija i Gordana Čomić. Ako Tadić, ipak krene u rekonstrukciju Vlade krajem januara, može se očekivati da mu se bačeni bumerang i vrati, odnosno da padne ne baš u Nemanjinu 11, već malo dalje, na Trg Nikole Pašića.

aco

pre 13 godina

Svi svi sada pišu o tome zašto nije Jeremić postao jedan od potpredsednika DS. A niko se ne pita kakva je to Demokratska stranka koja za mesto predsednika stranke nije imala ni jednog jedinog protivkandidata! Ova zavera cutanja povodom stanja u DS se protegla i na analiticare koji vesto izbegavaju da o tome pricaju prebacujuci celu stvar na izbor potpredsendika stranke.
DS je uvek, dok je bio Djinjdic ziv a i za vreme Micunovicevog predsednikovanja, imala ne jednog nego vise protivkandidata i nekoliko frakcija unutar stranke. Sada je to nezamislivo.
Za mene nije uopste bitno to sto se desilo i sto se desava sa Jaremeicem, jer to je ocekivano. Za mene je interesnanto to u kojoj je meri Tadic zaveo diktaturu u sopstvenoj stranci i kako niko ne sme da mu oponira.

D.

pre 13 godina

Potpuno mi je OK da Sonja Liht i Milan Nikolić budu bliski DS-u i da ih podržavaju ali ovoliko nekritički posmatrati DS je neukusno. Ako je gospođi Liht i gospodinu Nikoliću levica na srcu onda ih praksa dvoipogodišnje vladavine Borisa Tadića i DS može uveriti da se pomenuti nisu držali levih političkih načela - na one socijalno ugrožene je udarano i nastavlja da se udara, raslojavanja su velika i strašna a siromaštvo sve veće.

Hilmi London

pre 13 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje. Danas je tako svugde u Svetu. Radis kod mene dok mi trebas, kada mi nisi vise potreban Ja te ELIMINISEM iz kombinacije. Jedno je pohvalno og strane Tadica da to koliko toliko radi pametno i manje bolno, uostalom misli Covek ne SEBE - tako ti je to......

dragan

pre 13 godina

Neće proći mnogo nedelja pa će DS osetiti posledice neizbora Jeremića. Ne samo zbog same ličnosti g. Jeremića, koji je trebalo pre mnogih nazovi "potredsednika" to trebalo da postane, već što je to dokaz da je izmenjen kurs i politika. E, to je već "driblanje" gradjana, ne samo članova DS i simpatizera ove stranke, već celog srpskog bića. Proleće iduće godine će označiti nešto što se neće svideti DS: a to je da gubi vlast. Jer ko još može da poveruje u obećanja koje daje ova stranka i njenie vodje. Možda će Brisel i Vašington da pomognu davanjem statusa kandidata za EU, ali ovog puta neće se na to nasesti kao na prelazni sporazum pred poslednje izbore. Vuče, samo mirno.

Dragan1010

pre 13 godina

Šta se čudite svemu ovome. Kakva stranka takva i rabota. Ako svima nama nije opomena šte ti isti ljudi rade u vladi i skupštini onda bolje nismo ni zasluzili. Slobo Milošević je za ove bio "mali Đokica"

Petar B

pre 13 godina

Neverovatno je koliko je kompleks inferiornosti uzeo maha u Srbiji. Neki ovde porede Jeremica sa Milosevicem zato sto nije sprovodio sve sto "svet trazi". Gospodo draga nije to bio problem Milosevica - problem je bio sto se on suprotstavljao bez zaledjine. Nije ni Tito radio sve sto mu kazu ali je vesto koristio geopoliticku situaciju da mu to prodje. Jeremic je samo probao da to isto uradi. Slazem se da ne moze Srbija da se sama "junaci" ali isto tako ne treba ni da bude banana drzava!

A za B92, molim vas istrazite pa nam recite odgovor na ova pitanja:

1. Koliko je glasova imao svaki kandidat za potpredsednika u momentu pada sistema (mora da se zna ovaj broj osim ako nije sve "ponisteno")

2. Zasto nedostaje 40 posto glasova (kada se saberu svi glasovi za podpredsednika)? Jesu li delegati odustali od glasanja ili su glasovi "nestali"?

3. Zasto isti kmpjuterski sistem nije pao kada se glasalo za Tadica?

Ne znam da li je Prof. Stojiljkovic mislio na sve ovo kada je tvrdio da rezultati ne dolaze u pitanje?

Nik

pre 13 godina

Kakva drzava takve i stranke. 5 podpresednika,predsednistvo, glavni, izvrsni, nadzorni odbori, portparoli i dr gluposti. Oni koji se tu ne uhlebe dobijaju pozicije u drzavnoj sluzbi, javnim preduzecima, agencijama, diplomatiji...Interesuje me kada bi neko od oko 2700 delegata napravio statistiku, koliko tu ima nezaposlenih a koliko direktora,sefova, upravnika, savetnika, ministara, predsednika up odbora itd. Ni D od demokratije.

Clan DS-a

pre 13 godina

Ni Dragan Djilas ni Jelena Trivan nisu "deca stranke". Oboje su u stranku usli kao puleni Borisa Tadica i dobili visoke pozicije. Jelena Trivan je cak prvo postala portparol stranke, pa onda i njen clan, sto je presedan. Ima toliko pametnih i sposobnih zena u DS-u, tako da je kandidatura Jelene Trivan i insistiranje centrale DS-a da ona bude jedina kandidatkinja, zapravo uvreda za sve zene u DS-u.
Zanimljivo je i kako je Slobodan Homen dva dana pred Skupstinu DS-a morao da odustane od kandidature.
Ima tu mnogo pritisaka i zakulisnih radnji. Videcemo kako ce se to odraziti na uspeh DS-a na sledecim izborima.

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih "diplomata" oni svi dobro znaju da prazne reci "podrske" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

M

pre 13 godina

Izborna skupština Demokratske stranke potvrdila je da ta stranka polako, ali sigurno zauzima poziciju levo od centra i prepoznaje sebe kao glavnog igrača na putu evropskih integracija, kazala je politička analitičarka Sonja Liht.

Da li bi neko bio ljubazan da mi prevede na srpski šta ova žena hoće da kaže? Izborna skupština NIKAKO nije pokazala bilo kakve pozicije, osim pozicije pojedinaca koji se bore za prevlast u jednoj lopovskoj družini.

Kao politikologu koji je to zvanje "zaradio" školujući se na Zapadnim univerzitetima, za razliku od Lihtove, uvredljivo mi je da mi neko priča priče o bilo kakvim stremljenjima, ideologijama i programima u srpskoj politici. Kakva crna levica?! Ljudi skapavaju od gladi i zime! LEVICA?! 300.000 bez posla od 2008! LEVICA?!? Molim Vas, ne vređajte!

Svaka stranka u Srbiji ima jednu svrhu: da se oformi kao udruženje kokošara i mediokriteta koje će svojim visoko kotiranim članovima obezbediti luksuznu egzistenciju tako što će udruženje zaposesti institucije države i poluge vlasti i od toga se okoristiti na uštrb 8 miliona ljudi. Ono što se naziva opozicijom nije besno na "poziciju" nego je besno što nema deo kolača i što nije na vlasti.

Za pione po provinciji, Udruženje obezbeđuje pristojnu egzistenciju (relativno pristojnu) i fotelje po lokalnim JP-ima, a zauzvrat kontroliše kompletne lokalne infrastrukture i daje ih na uništavanje pomenutim lokalnim satrapima koji rade istu stvar kao i gospodari "gore", samo na mikro nivou.

Kakvi crni programi, platforme, planovi, proglasi, manifesta... to je sve jedna velika laž--kao i političko analitičarenje na takvoj političkoj sceni. Niko ne treba da mi analizira kako me kradu i lažu. Skontao sam još prvog dana.

Nenad

pre 13 godina

Svaka zemlja ima svoje interese, bilo da je to Amerika ili Rusija, svi su oni isti. Ljubav u medjunarodnim odnosima ne postoji. Male zemlje kao smo mi mogu za svoje interese da se izbore samo pametnom strategijom i pridobijanjem relevantnih saveznika. Umesto toga nasa diplomatija se sastojala od lajanja na mesec i populistickog potpaljivanja narodnih masa.
Tako smo izgubili sve, na kraju i Kosovo. Ocigledno nam poraza nije dovoljno. Nema potrebe da angazujemo Jeremica u diplomatiji, uzmite na primer bilo kojeg fudbalskog navijaca za ministra, konacni rezultati ce biti isti. Ima velike slicnosti izmedju Jeremica i Milosevica, naime kao sto je Milosevic onomad proglasio veliku pobedu na Kosovu, tako je i Jeremic proglasio veliku diplomatsku pobedu povodom protivljenja juzne Tunguzije otcepljenju Kosova. Velike sile Rusija i Kina gledaju naravno svoje interese sigurno im je vaznija Amerika i EU nego tamo neka mala Srbija. Za razliku od nasih vajnih \"diplomata\" oni svi dobro znaju da prazne reci \"podrske\" i stvarna dela nemaju ama bas nikakve veze.
Kako se niko nije upitao gde su bili ti Rusi i Kinezi kad su nas bombardovali ?

Marko

pre 13 godina

Cim vidiom ovog Zorana Stoiljkovica sa FPN odmah mi je jasno da se javlja po sluzbenoj duznosti i da je u pitanju bilo namestanje rezultata posle "pada sistema".

Manny Calavera

pre 13 godina

Stranačka infrastruktura ustvari znači postavljanje nesposobnih poslušnika u glavnim odborima po provinciji koji u svakom trenutku glasaju onako kako pokrovitelji od njih očekuju. Za nagradu dobiju vlast na lokalu, a posledica svega ovog je da DS liči na stranku čiju su glavni likovi Gilliam, Chapman, Cleese, Palin i kompanija. Da ovaj prizemni cirkus posmatram sa strane verovatno bih se zbog iščašenog smisla za humor kidao od smeha, ovako kidam se od muke. A inače briga me baš za Jeremića i hjegovu diplomatsku borbu za Kosovo, mogli bi konačno da od toga dignu ruke i gledaju od čega će da preživimo.

stanko vrazovic

pre 13 godina

Do sada sam na SVIM IZBORIMA U V E K GLASAO ZA DS. Borise Tadicu, svecano se zaklinjem da necu od sada, na bilo kojim izborima glasati za DS gde je potpresednik Jelena Trivan, koja je mozda Goranova supruga, a mozda i nije, nema veze. Od sada cu glasati cak i za Nikolica, samo da ds-u vidim lazljiva i potkupljiva ledja

sasa

pre 13 godina

podsetnik obecanja

Podsetite se sta je drug Boris Tadic obecavao pre par godina i sve ce vam biti jasno.
Pogledajte sjajan klip o tome na adresi:
http://www.youtube.com/watch?v=yxpFIDTIWHA

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Nije problem kod Jeremica da li je imao lii ne stranacku infrastrukturu. Prmarni razlog je da li je imao podrsku Borisa Tadica. Ocigledno nije i to je bi razlog neuspeha. Jeremic ce za nekoliko meseci biti zamenjen kao ministar spoljnih poslova. Veliku sansu ima da dodje na njegovo mesto Ivo Vejvoda

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Kada je pre 21.godinu obnovljena Demokratska stranka, njeno osnivaci su kao i Tadic naglasili, da su oni nastavljaci politike Ljube Davidovica i Milana Grola, a sto nikako nije bila socijaldemoratka opcija.
Njeno desno krilo su predvodili danas pokojni knjizevnik Borislav Pekic, Nikola Milosevic, Kosta CAvoski, Vojislav Kostunica, Vladeta Jankovic, Vladan Batic, na levoj strani predvodik je bio Dragoljub Micunovic zajedno sa Slobodanom Inicem, dok je izmedju njih postojala vecinska grupacija koja je smatrala da Demokratska stranka treba da bude stranka centra.
Dosli smo u situaciju da je od osnivaca u ovoj sadasnjoj stranci, aktivan jedino u proslosti u vise navrata problematicni Dragoljub Micunovic koji je zajedno sa nekim novim ljudima stranku potpuno okrenuo ka levici, sto nikada nije i nece biti prirodna programska orijentacija ove trenutno vodece stranke u Srbiji.

Jaroslav

pre 13 godina

Izjave ovih analitičara i njihova logika meni nije jasna. Boris Tadić ima podršku i infrastrukturu u stranci tako reći bezrezervnu! Jeremić nema podrški i strukturu u stranci. Jeremić je izbor Borisa Tadića. Kako to? Kakva je to podrška. Kao kad bi neko rekao ja slušam Mocarta ali ne volim zvuk violine! Pa zar nije Vuk ta violina?

Ax-C

pre 13 godina

sto se tice clanka u alo koji je nestao i za kojeg neki ovdje pisu i uvjeravaju da je bio. cjelokupni clanak sam kopirao na jednoj diskusiji na ovoj adresi:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/015235221/vuk-jeremic-monstruozno-su-me-pokrali.html?5

Milos

pre 13 godina

Pa ovde je sve jasno, ko normalan bira Jelenu Trivan pre nego Vuka Jeremica? Pokazatelj koliko muljatori kroje mapu u DS i Srbiji, Pad kompjutera? Ma keve ti, Tadicu!

Ax-C

pre 13 godina

nesto sto se mora procitati vikiliki:

http://www.balkanstudies.org/blog/wikileaks-president-tadi%C4%87-conspires-against-his-own-people

http://wikileaks.ch/cable/2010/02/10BELGRADE25.html

mikena

pre 13 godina

Gospodo draga!!! Nemojte lupati glavu o tome da li je bilo krađe na izborima u DS-u!!! Gde žuti vladaju sa svojim trabantima, država nestaje, nema je, izvinjavamo se svima, pravimo raznorazne nepotrebne manifestacije, a narod gladuje i nestaje, nema ga, a uskoro će nas biti manje od 5 miliona!!! To je ta politika žutih, svaki dan ONAJ iskače iz frižidera, gori je od Slobe i Tita zajedno!!! Da se razumemo, neću glasati nikada za njih, i nisam do sada, a neću više ni za koga!!! Zadnj put je bilo 2000 kada smo svi verovali da će biti bolje, videli smo koliko!! Sa ovima možemo slobodno reći LAKU NOĆ SRBIJO, više te nema!!! Nažalost!!! Nikada sa ovakvima na našoj političkoj sceni neće biti bolje, samo njima samima!!!

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Strahovito mi vredja inteligenciju i obrazovanje, kada me ubedjuju da je DS stranka levice.

Posle odlaska nekih od osnivaca stranke, koji su zatim formirali svoje stranke (npr. DSS) pod Micunovicem DS se profilisao kao stranka apsolutnog centra. Kada je pokojni dr Djindjic preuzeo kormilo, DS je i dalje bio stranka centra, samo sa daleko prodornijim i modernijim imidzom. DS je tada postao "japijevska" stranka.

Sa Tadicem na celu, DS pokusava da nas ubedi da su stranka levice, bas negde od prethodnih izbora, verovatno zbog sve vece bede naroda i sve gore socijalne situacije, kao i da bi koaliciju sa SPS ucinio nekako prirodnom.

Ne zaboravimo da je Micunovic, tokom perioda kada nije bio u DS, imao strancicu pod imenom "Demokratski centar".

Ako se pak leva orijentacija DS odnosi na reformu drustva, sa te strane mislim da je besmisleno pricati o "japijevskoj" ideologiji kao necemu sto pripada levici.

DS jednostavno nema blage veze sa levicom, pa makar u statut stavili "Manifest Komunisticke partije". Njihova dela to najbolje govore.

Michel Foucault

pre 13 godina

Socijaldemokratska internacionala - NEPRAVILNO.
Socijalistička internacionala - PRAVILNO.
Ne znam da li je pogrešno preneseno, iako, vrlo je moguće da je u pitanju omaška političke analitičarke Sonje Liht.

Cera

pre 13 godina

Znamo kako se gradi "stranačka infrastruktura" u bilo kojoj stranci ili partiji kod nas. Meni je od toga odavno muka pa tako više cenim nekoga ko je gradio nešto za svoju zemlju nego onoga ko je gradio infrastrukturu za svoju stranku. Čisto govorim iz ugla običnog glasača.

Meda

pre 13 godina

Da sam na kvizu i da me pitaju;... kakva je razlika izmedju Borisa Tadića i Slobodana Miloševića... ? izgubio bih silne pare. Ćutao bih. I još mi je muka.
Boris je još relativno mlad i ima vremena da se vrti ko vetrokaz na krovu.
Šta će jadni Dragoljub Mićunović. Kako svom detetu u oči da pogleda. Nadam se da nikada neću ostariti na njegov način, da izdam samog sebe i ceo svoj život.
Koliko god vremena prošlo do novih izbora, neće biti dovoljno da se zaboravi, pravo lice ljudi iz noći, mraka, DS glasanja.
Vuče, samo pametno, Tvoje vreme dolazi. Njihovo curi ko pesak iz stisnute šake. Svi strahovladari su se zeznuli na ovom narodu.
Vreme je za novi Otpor.