Subota, 18.12.2010.

18:35

Boris Tadić, novi-stari lider DS

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ponovo je na skupštini stranke izabran na tu funkciju sa mandatom od četiri godine.

Izvor: B92

Boris Tadiæ, novi-stari lider DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

ns

pre 13 godina

Drago mi je što je Tadić i dalje predsednik DS-a zbog toga što ne vidim boljeg na političkoj sceni i u stranci. Možda Čeda, ali o tom potom. Alternativa su Nikolić, Koštunica, Dinkić, Ilić, Palma, Ljajić itd.Za njih zaista ne mogu da glasam. Volens, nolens to je realnost Srbije.

Skywalker

pre 13 godina

Boris Tadic 2008: ,,saradnja sa LDP nije moguca zato sto ne deli nase stavove oko Kosova..." Boris Tadic 18.decembar 2010 ,, saradnja moguca i sa LDP." Ljudi, je l' to LDP promenio svoj stav oko Kosova u prethodne dve godine, a da mi to ne znamo? Ako nije, kako je sad na nekakav volseban nacin saradnja postala moguca?

Skywalker

pre 13 godina

Srbijo, osvesti se. Za cetiri godine ,,Kostunicine diktature" kurs evra je porastao za 8.5 dinara (70-78.5). Za dve i po godine ,,Tadiceve demokratije" kurs je porastao za ,,samo" 29 dinara (78.5-107.5). Samo ovo je dovoljno da imate na umu kad sledeci put budete imali priliku da se odlucite za koga necete da glasate. Posto mi godinama biramo nekoga ne zato sto je dobar, nego sto je manje zlo. Tako sam i ja (misleci da biram manje zlo) 11.maja 2008 svoj glas prvi poslednji put dao Borisu Tadicu.

Zulinjo

pre 13 godina

Demokratski nema sta. Jedan kandidat kao u stara dobra demokratska vremena,i naravno jednoglasno izabran. Planiraju pobedu na sledecim izborima planje vrlo realan obzirom dasu dokazali demokraticnost ruseci one barake u sred zime a tako nesto nije radio ni onaj omrazeni rezim, pa pozivam vecinsku sirotinju da glasa za ove nase spasioce.

Boban

pre 13 godina

Konkurencija medju strankama i parlamentarna demokratija su nuzno zlo, to je u stvari jedino sto ljudski iditiozam moze kako tako da drzi pod kontrolom. Pod time mislim napredne demokratije koje dokazuju da mogu da funkcionisu. Nije idealno, ali je jedino moguce. Mi nazalost jos uvek nismo ni tako nesto dosegli. Alternativa je fasizam, komunizam, anarhija, haos, biraj sta ti se vise svidja.
Idealisanje i sanjarenje je gubljenje vremena jer u ljudskim genima su u principu "ugradjeni" instinkti slicni onima kao kod zivotinja i nista se tu ne moze promeniti.

Deki

pre 13 godina

Svakom je jasno da u DS ima korupcije na pretek. Medjutim najveca katastrofa Srbije je da im je konkurencija jos gora(korupcija+nacionalizam+konflikti). Sta moze covek iz toga da zakljuci ? Izgleda da bolje nismo ni zasluzili, jer na kraju krajeva sve te partije su ogledalo nas samih. Ako DS stvarno uspe da nas priblizi EU sto pre, tu vidim jedino resenje jer na kraju EU ce doci da kontrolise vlast i vise se nece moci po starom.

Zoran

pre 13 godina

Ja sam lupao u serpe i lonce,i bio na svakom skupu.
Nije me sramota sto sam to radio, i sto su ovakvi na vlasti,
vec me je sramota od naroda koji ovde zivi i sve ovo trpi i cuti,umesto da se hvata za serpe i lonce!
ja ih nisam koristio da bi ovi bili na vlasti,vec da ne bude slobe. I protiv ovakvih bi odmah krenuo sa lupanjem!

Glupi smo ko noc, od toga me je sramota!

Cuti i trpi Srbijo.
Dokle? Dok god narod bio glup.

ivica

pre 13 godina

Pobedio samog SEBE. Bravo Bravo majstore. Pošteno da kažem (napišem) sramota me DEVEDESETIH (šerpe, lonci, batinjanje, šetnje, skupština) ma SRAMOTA me svih godina što sam bio za vaše ustoličenje. Okrenite se i vidite gde smo sad mi a gde vi. Sramota me od DECEisamog SEBE. TADIĆU ili nas izvuči iz krize ili smilim bogom. NARODU je svega dosta ali baš SVEGA:

vladan

pre 13 godina

DS kojoj predsedava Tadic nije Djindjiceva DS; to je Tadiceva DS, koja je prestala da bude Djindjiceva onda kada je Tadic stranku ocistio po uputstvima Kostunice, svoga oca i cika-Dobrice.
Samo jako politicki naivan covek moze da vidi ikakav kontinuitet sa strankom koju je vodio Zoran Djindjic.

Mashinovodja

pre 13 godina

Ishod izbora za predsednika stranke bio je do poslednjeg trenutka vrlo neizvestan, a rezultat nisu mogli da predbide ni najbolji prognozeri i poznavaoci internih prilika u DS. Mađutim, posle vrlo uzbudljivog, a na momente čak i dramatičnog završetka, u fotofinišu pobedio je kandidat Boris Tadić, s malom ali ipak značajnom prednošću pred Borisom Tadićem! Široke narodne mase su najzad odahnule, a po trgovima i (prljavim) ulicama Srbije čuju se radosni uzvici Habemus Papam!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Dakle, Tadić je pobedio Borisa.
Verovatno je Boris toplo česttao Tadiću.
I ja mu čestitam.
Ali - posle deset godina, moj glas i nekih 20-tak glasova moje šire porodice, NIKADA ubuduće DS neće dobiti!

adio mare

pre 13 godina

Kaze Srbija nesme da stane? A mi smo se vec slupali.Kaze iduca godina je radna? Znaci nema nikakvih promena. Obeca opet nekoliko hiljada radnih mesta? Da za guzonjine sinove i poltrone. NA ZAPADU NISTA NOVO. Ne palim se vise na gurku.

DartVejvoda

pre 13 godina

Borise, institucijo, kažeš da je 2011. radna. Kao da prethodnih 3, 5, godina nisu bile. Šta ste uradili? Dok poluhipnotisana masa gleda u vašu desnu ruku kojom mašete zastavicom EU, levom rukom refilujete desni džep.

Krešimir_Zg

pre 13 godina

susjedi, ja mislim da je bolje ovako kao smo mi napravili nakon tuđmana. govorim o sljedećem modelu: ako postaneš predsjednikom države, onda se po sili ustava moraš ispisati iz članstva političke stranke. a ne da budeš i predsjednik države i član, štoviše, predsjednik stranke. jednostavno je tu previše ovlasti. i pre veliki apetiti pojedinca kojem se tolerira dupla funkcija.

Душан

pre 13 godina

Није недемократски што постоји само један кандидат за председника странке, недемократски је да тај исти паралелно буде и Председник државе

selim

pre 13 godina

Ustav Rep Srbije kaze: Član 115.Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost. Mi na Kosovu smo to smaknuli, a vi?

Miroslav

pre 13 godina

Cestitam Manekenu to se zove pobeda-bez protiv kandidata.Kao sto vidis postao si poglavica ali nadam se ne za dugo.Upamti to je radio i Milosevic.

бт

pre 13 godina

Како се само плаше да кажу "партијски конгрес" па смислили "скупштину". Ипак, остале сличности са КПЈ нису успели сакрити.

Razocarana

pre 13 godina

G-dine Tadicu, veceras, kad udjete u svoju toplu vilu, procitajte komentare i setite se da u Srbiji neka deca gladuju, tacnije 300.000 dece prema izvestaju UNICEFA.

nove snage?

pre 13 godina

Tadicu, bre, predsednice!? Zar nije zabrinjavajuce da nemas protivkanditata u DS-u? Zar su svi ostali toliko slabe licnosti? Hajde da je u pitanju neka od monarhistickih stranaka, ali DS bi morala da bude stranka u kojoj vlada konkurencija. Ako vi hocete da vodite ovu zemlju, moramo da vidimo snazne ljude. Gde su?

glas iz mase

pre 13 godina

Dok su zivi i dok smo mi zivi bice:
DS-Boris Tadic
DSS-Vojislav Kostunica
SRS-Vojislav Seselj
SPO-Vuk Draskovic
SNS-Toma Nikolic
G17-Mladjan Dinkic
LDP-Ceda Jovanovic
SPS-Ivica Dacic
itd.
Kad pogleda covek, sve sami komunisti. Jako siromasan jelovnik sto bi se reklo. Skoro da je neizdrzivo jesti jednu te istu hranu. A, mora li to, bas?

Mirko

pre 13 godina

Cestitke predsedniku. Koliko god da smo nezadovoljni stanjem u ovoj zemlji ne mozemo da za to optuzimo Tadica i njegove pristalice. Ovi zlonamerni komentari ljudi koji misle da postoji neko bolji, prvo neka dobro razmisle o svojim recima. Mene ovaj covek bar nije poslao u rat kao neko pre njega.Podrzavacu ga sve dok se ne pojavi bolja opcija, a za sada je zaista ne vidim. Najbolje godine zivota proveo sam u izolaciji, pod sankcijama, i ne zelim da provedem i drugi deo zivota tako.Zato smatram da je DS doneo pravu odluku, glasajuci za coveka koji nas moze izvuci iz krize i povesti u bolje sutra.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, ovo je pravo mesto za Vas. Bilo bih za nas bolje kada bih bili Predsednik samo Vase stranke, jer niste nista uradili da bolje zivimo pored svih predizbornih obecanja, a obecali ste nam sve moguce samo da dodjete na vlast. Zato nikada vise DS. Zivela slobodna Srbija jednoga dana.

Boza Bogdanovic

pre 13 godina

Saljem poslednji pasus clanka, kojim sam pre tri godine konkurisao za Nagradu EU Lorenzo Natali, na njihov poziv. Citiram:
"Pre tri godine, na Skupstini Demokratskog centra u Beogradu, dobio sam veci aplauz tristotine prisutnih delegata, nego prof. Micunovic (predsednik DC i bivsi predsednik Savezne skupstine SRJ), g. Boris Tadic (sadasnji predsednik Srbije) i ministar Vladan Batic (koji su bili gosti na Skupstini). Posle veoma ostre diskusije, predlozio sam da NATO-pakt i Evropska Unija odmah uvedu Protektorat, posto se Srbija ne moze sama izboriti sa Organizovanim kriminalom. Protektorat nisu uveli, ja sam kasnije izasao iz stranke, politicari se menjaju na vlasti, a “karavani i dalje prolaze”. Od Velike Srbije, ostace jedno Veliko Nista.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz otrovanog, ozracenog i opljackanog Bora” (zavrseno citiranje)

Tine

pre 13 godina

Većih sprdnji, poltronstva, ispraznih i opsenarskih govora...čovek ne može da vidi i čuje, no kod ovih izdržavanih lica koje arče narodne pare onako krvnički i bez ikakve kontrole. Čoveku da se smuči kad ih vidi sve onako na gomili.
Ko od njih očekuje nešto dobroga za Srbiju i za njega lično, taj je ludji svih štićenika iz Topaonice.

Душан

pre 13 godina

Занимљиви су ми коментари који говоре о демократији на унутарстраначким изборима са једним кандидатом, и ту мислим на било коју странку... 1. Ако сте члан странке, можете вашем општинском одбору предложити било ког члана странке, чак и сами себе, па вас даље општински одбор кандидује главном одбору... У случају да нико не жели да се кандидује, остаје вам стари председник - не видим шта ту није демократски... 2. Ако нисте члан странке, на следећим изборима гласате за ону странку коју сматрате демократскијом или бољом у било ком погледу... 3. Ако мислите да су све странке исте - оформите своју странку... 4. Ако не можете да привучете људе да гласају за вас - остављате тотално небитне коментаре на форумима...

astonis

pre 13 godina

Tadicu daj predsednicke ili parlamentarne izbore, pa da vidis kako ces proci. Lako ti je da pobedis ovako, bez protivkandidata, a glasacko pravo ima 3000 ljudi koje ti direktno zaposljavas.

cujtesrbi.com

pre 13 godina

Како је ово узбудљиво: кад се Борис Тадић поставља за председника Демократске странке без против-кандидата.

Пре њега, за председнике партија су постављени:

Ивица Дачић, СПС, постављен 11. децембра 2010, без против-кандидата.
Млађан Динкић, УРС, постављен 16. маја 2010, без против-кандидата.
Томислав Николић, СНС, постављен 24. априла 2010, без против-кандидата.
Војислав Коштуница, ДСС, постављен 14. фебруара 2010, без против-кандидата.
Велимир Илић, НС, постављен 12. децембра 2009, без против-кандидата.

Стоп диктатури странака! Промена Србије почиње променом изборног закона, никад више странке изнад народа

Драгутин Дурутовић

pre 13 godina

Овај човјек је доведен да да Србији последњи -смртни ударац !Жао ми је људе који су "пали" на причу о "бољем животу" и путу ка ЕУ. Па то је фраза без садржине.Ништа се до краја свијета , ко год био и колико год се савијао и испуњавао услове које је немогуће испунити догодити лијепо по српски народ. Наше царство није на земљи, већ на небу, јер колико год да траје овај живот, шта послије , каквог онда има смисла тзв "бољи живот" ... Не падајте на приче овога пиона !

milos

pre 13 godina

u demokratskoj izbornoj proceduri gde je kao jedini bogom dani kandidat za predsednika stranke pobedio je samog sebe, stvarno svaka cast !

Novosadista

pre 13 godina

Potencijalna vlada u buducnosti moze komotno da zaobidje DS i napravi drugaciju koaliciju!
4 godine...biti predsednik partije u opoziciji...nece biti lako!

Dejan

pre 13 godina

Cestitam novom-starom predsedniku na izboru. Ne znam da li cu i na sledecim izborima glasati za DS, ali svakako da i dalje smatram DS jednom od pro-evropskih stranaka.

Justicija

pre 13 godina

Auuu! Ako ovaj do sada nije pokazao šta "zna", onda nije lud on nego onaj ko će ga ponovo birati na istu poziciju. Tako nam i treba...

cujtesrbi.com

pre 13 godina

Како је ово узбудљиво: кад се Борис Тадић поставља за председника Демократске странке без против-кандидата.

Пре њега, за председнике партија су постављени:

Ивица Дачић, СПС, постављен 11. децембра 2010, без против-кандидата.
Млађан Динкић, УРС, постављен 16. маја 2010, без против-кандидата.
Томислав Николић, СНС, постављен 24. априла 2010, без против-кандидата.
Војислав Коштуница, ДСС, постављен 14. фебруара 2010, без против-кандидата.
Велимир Илић, НС, постављен 12. децембра 2009, без против-кандидата.

Стоп диктатури странака! Промена Србије почиње променом изборног закона, никад више странке изнад народа

Justicija

pre 13 godina

Auuu! Ako ovaj do sada nije pokazao šta "zna", onda nije lud on nego onaj ko će ga ponovo birati na istu poziciju. Tako nam i treba...

glas iz mase

pre 13 godina

Dok su zivi i dok smo mi zivi bice:
DS-Boris Tadic
DSS-Vojislav Kostunica
SRS-Vojislav Seselj
SPO-Vuk Draskovic
SNS-Toma Nikolic
G17-Mladjan Dinkic
LDP-Ceda Jovanovic
SPS-Ivica Dacic
itd.
Kad pogleda covek, sve sami komunisti. Jako siromasan jelovnik sto bi se reklo. Skoro da je neizdrzivo jesti jednu te istu hranu. A, mora li to, bas?

Razocarana

pre 13 godina

G-dine Tadicu, veceras, kad udjete u svoju toplu vilu, procitajte komentare i setite se da u Srbiji neka deca gladuju, tacnije 300.000 dece prema izvestaju UNICEFA.

milos

pre 13 godina

u demokratskoj izbornoj proceduri gde je kao jedini bogom dani kandidat za predsednika stranke pobedio je samog sebe, stvarno svaka cast !

astonis

pre 13 godina

Tadicu daj predsednicke ili parlamentarne izbore, pa da vidis kako ces proci. Lako ti je da pobedis ovako, bez protivkandidata, a glasacko pravo ima 3000 ljudi koje ti direktno zaposljavas.

Драгутин Дурутовић

pre 13 godina

Овај човјек је доведен да да Србији последњи -смртни ударац !Жао ми је људе који су "пали" на причу о "бољем животу" и путу ка ЕУ. Па то је фраза без садржине.Ништа се до краја свијета , ко год био и колико год се савијао и испуњавао услове које је немогуће испунити догодити лијепо по српски народ. Наше царство није на земљи, већ на небу, јер колико год да траје овај живот, шта послије , каквог онда има смисла тзв "бољи живот" ... Не падајте на приче овога пиона !

Krešimir_Zg

pre 13 godina

susjedi, ja mislim da je bolje ovako kao smo mi napravili nakon tuđmana. govorim o sljedećem modelu: ako postaneš predsjednikom države, onda se po sili ustava moraš ispisati iz članstva političke stranke. a ne da budeš i predsjednik države i član, štoviše, predsjednik stranke. jednostavno je tu previše ovlasti. i pre veliki apetiti pojedinca kojem se tolerira dupla funkcija.

Boza Bogdanovic

pre 13 godina

Saljem poslednji pasus clanka, kojim sam pre tri godine konkurisao za Nagradu EU Lorenzo Natali, na njihov poziv. Citiram:
"Pre tri godine, na Skupstini Demokratskog centra u Beogradu, dobio sam veci aplauz tristotine prisutnih delegata, nego prof. Micunovic (predsednik DC i bivsi predsednik Savezne skupstine SRJ), g. Boris Tadic (sadasnji predsednik Srbije) i ministar Vladan Batic (koji su bili gosti na Skupstini). Posle veoma ostre diskusije, predlozio sam da NATO-pakt i Evropska Unija odmah uvedu Protektorat, posto se Srbija ne moze sama izboriti sa Organizovanim kriminalom. Protektorat nisu uveli, ja sam kasnije izasao iz stranke, politicari se menjaju na vlasti, a “karavani i dalje prolaze”. Od Velike Srbije, ostace jedno Veliko Nista.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz otrovanog, ozracenog i opljackanog Bora” (zavrseno citiranje)

Miroslav

pre 13 godina

Cestitam Manekenu to se zove pobeda-bez protiv kandidata.Kao sto vidis postao si poglavica ali nadam se ne za dugo.Upamti to je radio i Milosevic.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Dakle, Tadić je pobedio Borisa.
Verovatno je Boris toplo česttao Tadiću.
I ja mu čestitam.
Ali - posle deset godina, moj glas i nekih 20-tak glasova moje šire porodice, NIKADA ubuduće DS neće dobiti!

Tine

pre 13 godina

Većih sprdnji, poltronstva, ispraznih i opsenarskih govora...čovek ne može da vidi i čuje, no kod ovih izdržavanih lica koje arče narodne pare onako krvnički i bez ikakve kontrole. Čoveku da se smuči kad ih vidi sve onako na gomili.
Ko od njih očekuje nešto dobroga za Srbiju i za njega lično, taj je ludji svih štićenika iz Topaonice.

Novosadista

pre 13 godina

Potencijalna vlada u buducnosti moze komotno da zaobidje DS i napravi drugaciju koaliciju!
4 godine...biti predsednik partije u opoziciji...nece biti lako!

бт

pre 13 godina

Како се само плаше да кажу "партијски конгрес" па смислили "скупштину". Ипак, остале сличности са КПЈ нису успели сакрити.

nove snage?

pre 13 godina

Tadicu, bre, predsednice!? Zar nije zabrinjavajuce da nemas protivkanditata u DS-u? Zar su svi ostali toliko slabe licnosti? Hajde da je u pitanju neka od monarhistickih stranaka, ali DS bi morala da bude stranka u kojoj vlada konkurencija. Ako vi hocete da vodite ovu zemlju, moramo da vidimo snazne ljude. Gde su?

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, ovo je pravo mesto za Vas. Bilo bih za nas bolje kada bih bili Predsednik samo Vase stranke, jer niste nista uradili da bolje zivimo pored svih predizbornih obecanja, a obecali ste nam sve moguce samo da dodjete na vlast. Zato nikada vise DS. Zivela slobodna Srbija jednoga dana.

Mashinovodja

pre 13 godina

Ishod izbora za predsednika stranke bio je do poslednjeg trenutka vrlo neizvestan, a rezultat nisu mogli da predbide ni najbolji prognozeri i poznavaoci internih prilika u DS. Mađutim, posle vrlo uzbudljivog, a na momente čak i dramatičnog završetka, u fotofinišu pobedio je kandidat Boris Tadić, s malom ali ipak značajnom prednošću pred Borisom Tadićem! Široke narodne mase su najzad odahnule, a po trgovima i (prljavim) ulicama Srbije čuju se radosni uzvici Habemus Papam!

Душан

pre 13 godina

Није недемократски што постоји само један кандидат за председника странке, недемократски је да тај исти паралелно буде и Председник државе

selim

pre 13 godina

Ustav Rep Srbije kaze: Član 115.Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost. Mi na Kosovu smo to smaknuli, a vi?

ivica

pre 13 godina

Pobedio samog SEBE. Bravo Bravo majstore. Pošteno da kažem (napišem) sramota me DEVEDESETIH (šerpe, lonci, batinjanje, šetnje, skupština) ma SRAMOTA me svih godina što sam bio za vaše ustoličenje. Okrenite se i vidite gde smo sad mi a gde vi. Sramota me od DECEisamog SEBE. TADIĆU ili nas izvuči iz krize ili smilim bogom. NARODU je svega dosta ali baš SVEGA:

vladan

pre 13 godina

DS kojoj predsedava Tadic nije Djindjiceva DS; to je Tadiceva DS, koja je prestala da bude Djindjiceva onda kada je Tadic stranku ocistio po uputstvima Kostunice, svoga oca i cika-Dobrice.
Samo jako politicki naivan covek moze da vidi ikakav kontinuitet sa strankom koju je vodio Zoran Djindjic.

Dejan

pre 13 godina

Cestitam novom-starom predsedniku na izboru. Ne znam da li cu i na sledecim izborima glasati za DS, ali svakako da i dalje smatram DS jednom od pro-evropskih stranaka.

DartVejvoda

pre 13 godina

Borise, institucijo, kažeš da je 2011. radna. Kao da prethodnih 3, 5, godina nisu bile. Šta ste uradili? Dok poluhipnotisana masa gleda u vašu desnu ruku kojom mašete zastavicom EU, levom rukom refilujete desni džep.

adio mare

pre 13 godina

Kaze Srbija nesme da stane? A mi smo se vec slupali.Kaze iduca godina je radna? Znaci nema nikakvih promena. Obeca opet nekoliko hiljada radnih mesta? Da za guzonjine sinove i poltrone. NA ZAPADU NISTA NOVO. Ne palim se vise na gurku.

Душан

pre 13 godina

Занимљиви су ми коментари који говоре о демократији на унутарстраначким изборима са једним кандидатом, и ту мислим на било коју странку... 1. Ако сте члан странке, можете вашем општинском одбору предложити било ког члана странке, чак и сами себе, па вас даље општински одбор кандидује главном одбору... У случају да нико не жели да се кандидује, остаје вам стари председник - не видим шта ту није демократски... 2. Ако нисте члан странке, на следећим изборима гласате за ону странку коју сматрате демократскијом или бољом у било ком погледу... 3. Ако мислите да су све странке исте - оформите своју странку... 4. Ако не можете да привучете људе да гласају за вас - остављате тотално небитне коментаре на форумима...

Mirko

pre 13 godina

Cestitke predsedniku. Koliko god da smo nezadovoljni stanjem u ovoj zemlji ne mozemo da za to optuzimo Tadica i njegove pristalice. Ovi zlonamerni komentari ljudi koji misle da postoji neko bolji, prvo neka dobro razmisle o svojim recima. Mene ovaj covek bar nije poslao u rat kao neko pre njega.Podrzavacu ga sve dok se ne pojavi bolja opcija, a za sada je zaista ne vidim. Najbolje godine zivota proveo sam u izolaciji, pod sankcijama, i ne zelim da provedem i drugi deo zivota tako.Zato smatram da je DS doneo pravu odluku, glasajuci za coveka koji nas moze izvuci iz krize i povesti u bolje sutra.

Skywalker

pre 13 godina

Srbijo, osvesti se. Za cetiri godine ,,Kostunicine diktature" kurs evra je porastao za 8.5 dinara (70-78.5). Za dve i po godine ,,Tadiceve demokratije" kurs je porastao za ,,samo" 29 dinara (78.5-107.5). Samo ovo je dovoljno da imate na umu kad sledeci put budete imali priliku da se odlucite za koga necete da glasate. Posto mi godinama biramo nekoga ne zato sto je dobar, nego sto je manje zlo. Tako sam i ja (misleci da biram manje zlo) 11.maja 2008 svoj glas prvi poslednji put dao Borisu Tadicu.

Zoran

pre 13 godina

Ja sam lupao u serpe i lonce,i bio na svakom skupu.
Nije me sramota sto sam to radio, i sto su ovakvi na vlasti,
vec me je sramota od naroda koji ovde zivi i sve ovo trpi i cuti,umesto da se hvata za serpe i lonce!
ja ih nisam koristio da bi ovi bili na vlasti,vec da ne bude slobe. I protiv ovakvih bi odmah krenuo sa lupanjem!

Glupi smo ko noc, od toga me je sramota!

Cuti i trpi Srbijo.
Dokle? Dok god narod bio glup.

Skywalker

pre 13 godina

Boris Tadic 2008: ,,saradnja sa LDP nije moguca zato sto ne deli nase stavove oko Kosova..." Boris Tadic 18.decembar 2010 ,, saradnja moguca i sa LDP." Ljudi, je l' to LDP promenio svoj stav oko Kosova u prethodne dve godine, a da mi to ne znamo? Ako nije, kako je sad na nekakav volseban nacin saradnja postala moguca?

Deki

pre 13 godina

Svakom je jasno da u DS ima korupcije na pretek. Medjutim najveca katastrofa Srbije je da im je konkurencija jos gora(korupcija+nacionalizam+konflikti). Sta moze covek iz toga da zakljuci ? Izgleda da bolje nismo ni zasluzili, jer na kraju krajeva sve te partije su ogledalo nas samih. Ako DS stvarno uspe da nas priblizi EU sto pre, tu vidim jedino resenje jer na kraju EU ce doci da kontrolise vlast i vise se nece moci po starom.

Zulinjo

pre 13 godina

Demokratski nema sta. Jedan kandidat kao u stara dobra demokratska vremena,i naravno jednoglasno izabran. Planiraju pobedu na sledecim izborima planje vrlo realan obzirom dasu dokazali demokraticnost ruseci one barake u sred zime a tako nesto nije radio ni onaj omrazeni rezim, pa pozivam vecinsku sirotinju da glasa za ove nase spasioce.

Boban

pre 13 godina

Konkurencija medju strankama i parlamentarna demokratija su nuzno zlo, to je u stvari jedino sto ljudski iditiozam moze kako tako da drzi pod kontrolom. Pod time mislim napredne demokratije koje dokazuju da mogu da funkcionisu. Nije idealno, ali je jedino moguce. Mi nazalost jos uvek nismo ni tako nesto dosegli. Alternativa je fasizam, komunizam, anarhija, haos, biraj sta ti se vise svidja.
Idealisanje i sanjarenje je gubljenje vremena jer u ljudskim genima su u principu "ugradjeni" instinkti slicni onima kao kod zivotinja i nista se tu ne moze promeniti.

ns

pre 13 godina

Drago mi je što je Tadić i dalje predsednik DS-a zbog toga što ne vidim boljeg na političkoj sceni i u stranci. Možda Čeda, ali o tom potom. Alternativa su Nikolić, Koštunica, Dinkić, Ilić, Palma, Ljajić itd.Za njih zaista ne mogu da glasam. Volens, nolens to je realnost Srbije.

Dejan

pre 13 godina

Cestitam novom-starom predsedniku na izboru. Ne znam da li cu i na sledecim izborima glasati za DS, ali svakako da i dalje smatram DS jednom od pro-evropskih stranaka.

Mirko

pre 13 godina

Cestitke predsedniku. Koliko god da smo nezadovoljni stanjem u ovoj zemlji ne mozemo da za to optuzimo Tadica i njegove pristalice. Ovi zlonamerni komentari ljudi koji misle da postoji neko bolji, prvo neka dobro razmisle o svojim recima. Mene ovaj covek bar nije poslao u rat kao neko pre njega.Podrzavacu ga sve dok se ne pojavi bolja opcija, a za sada je zaista ne vidim. Najbolje godine zivota proveo sam u izolaciji, pod sankcijama, i ne zelim da provedem i drugi deo zivota tako.Zato smatram da je DS doneo pravu odluku, glasajuci za coveka koji nas moze izvuci iz krize i povesti u bolje sutra.

Драгутин Дурутовић

pre 13 godina

Овај човјек је доведен да да Србији последњи -смртни ударац !Жао ми је људе који су "пали" на причу о "бољем животу" и путу ка ЕУ. Па то је фраза без садржине.Ништа се до краја свијета , ко год био и колико год се савијао и испуњавао услове које је немогуће испунити догодити лијепо по српски народ. Наше царство није на земљи, већ на небу, јер колико год да траје овај живот, шта послије , каквог онда има смисла тзв "бољи живот" ... Не падајте на приче овога пиона !

Душан

pre 13 godina

Занимљиви су ми коментари који говоре о демократији на унутарстраначким изборима са једним кандидатом, и ту мислим на било коју странку... 1. Ако сте члан странке, можете вашем општинском одбору предложити било ког члана странке, чак и сами себе, па вас даље општински одбор кандидује главном одбору... У случају да нико не жели да се кандидује, остаје вам стари председник - не видим шта ту није демократски... 2. Ако нисте члан странке, на следећим изборима гласате за ону странку коју сматрате демократскијом или бољом у било ком погледу... 3. Ако мислите да су све странке исте - оформите своју странку... 4. Ако не можете да привучете људе да гласају за вас - остављате тотално небитне коментаре на форумима...

Justicija

pre 13 godina

Auuu! Ako ovaj do sada nije pokazao šta "zna", onda nije lud on nego onaj ko će ga ponovo birati na istu poziciju. Tako nam i treba...

cujtesrbi.com

pre 13 godina

Како је ово узбудљиво: кад се Борис Тадић поставља за председника Демократске странке без против-кандидата.

Пре њега, за председнике партија су постављени:

Ивица Дачић, СПС, постављен 11. децембра 2010, без против-кандидата.
Млађан Динкић, УРС, постављен 16. маја 2010, без против-кандидата.
Томислав Николић, СНС, постављен 24. априла 2010, без против-кандидата.
Војислав Коштуница, ДСС, постављен 14. фебруара 2010, без против-кандидата.
Велимир Илић, НС, постављен 12. децембра 2009, без против-кандидата.

Стоп диктатури странака! Промена Србије почиње променом изборног закона, никад више странке изнад народа

Novosadista

pre 13 godina

Potencijalna vlada u buducnosti moze komotno da zaobidje DS i napravi drugaciju koaliciju!
4 godine...biti predsednik partije u opoziciji...nece biti lako!

vladan

pre 13 godina

DS kojoj predsedava Tadic nije Djindjiceva DS; to je Tadiceva DS, koja je prestala da bude Djindjiceva onda kada je Tadic stranku ocistio po uputstvima Kostunice, svoga oca i cika-Dobrice.
Samo jako politicki naivan covek moze da vidi ikakav kontinuitet sa strankom koju je vodio Zoran Djindjic.

Razocarana

pre 13 godina

G-dine Tadicu, veceras, kad udjete u svoju toplu vilu, procitajte komentare i setite se da u Srbiji neka deca gladuju, tacnije 300.000 dece prema izvestaju UNICEFA.

Boza Bogdanovic

pre 13 godina

Saljem poslednji pasus clanka, kojim sam pre tri godine konkurisao za Nagradu EU Lorenzo Natali, na njihov poziv. Citiram:
"Pre tri godine, na Skupstini Demokratskog centra u Beogradu, dobio sam veci aplauz tristotine prisutnih delegata, nego prof. Micunovic (predsednik DC i bivsi predsednik Savezne skupstine SRJ), g. Boris Tadic (sadasnji predsednik Srbije) i ministar Vladan Batic (koji su bili gosti na Skupstini). Posle veoma ostre diskusije, predlozio sam da NATO-pakt i Evropska Unija odmah uvedu Protektorat, posto se Srbija ne moze sama izboriti sa Organizovanim kriminalom. Protektorat nisu uveli, ja sam kasnije izasao iz stranke, politicari se menjaju na vlasti, a “karavani i dalje prolaze”. Od Velike Srbije, ostace jedno Veliko Nista.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz otrovanog, ozracenog i opljackanog Bora” (zavrseno citiranje)

astonis

pre 13 godina

Tadicu daj predsednicke ili parlamentarne izbore, pa da vidis kako ces proci. Lako ti je da pobedis ovako, bez protivkandidata, a glasacko pravo ima 3000 ljudi koje ti direktno zaposljavas.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, ovo je pravo mesto za Vas. Bilo bih za nas bolje kada bih bili Predsednik samo Vase stranke, jer niste nista uradili da bolje zivimo pored svih predizbornih obecanja, a obecali ste nam sve moguce samo da dodjete na vlast. Zato nikada vise DS. Zivela slobodna Srbija jednoga dana.

Deki

pre 13 godina

Svakom je jasno da u DS ima korupcije na pretek. Medjutim najveca katastrofa Srbije je da im je konkurencija jos gora(korupcija+nacionalizam+konflikti). Sta moze covek iz toga da zakljuci ? Izgleda da bolje nismo ni zasluzili, jer na kraju krajeva sve te partije su ogledalo nas samih. Ako DS stvarno uspe da nas priblizi EU sto pre, tu vidim jedino resenje jer na kraju EU ce doci da kontrolise vlast i vise se nece moci po starom.

milos

pre 13 godina

u demokratskoj izbornoj proceduri gde je kao jedini bogom dani kandidat za predsednika stranke pobedio je samog sebe, stvarno svaka cast !

selim

pre 13 godina

Ustav Rep Srbije kaze: Član 115.Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost. Mi na Kosovu smo to smaknuli, a vi?

ns

pre 13 godina

Drago mi je što je Tadić i dalje predsednik DS-a zbog toga što ne vidim boljeg na političkoj sceni i u stranci. Možda Čeda, ali o tom potom. Alternativa su Nikolić, Koštunica, Dinkić, Ilić, Palma, Ljajić itd.Za njih zaista ne mogu da glasam. Volens, nolens to je realnost Srbije.

Mashinovodja

pre 13 godina

Ishod izbora za predsednika stranke bio je do poslednjeg trenutka vrlo neizvestan, a rezultat nisu mogli da predbide ni najbolji prognozeri i poznavaoci internih prilika u DS. Mađutim, posle vrlo uzbudljivog, a na momente čak i dramatičnog završetka, u fotofinišu pobedio je kandidat Boris Tadić, s malom ali ipak značajnom prednošću pred Borisom Tadićem! Široke narodne mase su najzad odahnule, a po trgovima i (prljavim) ulicama Srbije čuju se radosni uzvici Habemus Papam!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Dakle, Tadić je pobedio Borisa.
Verovatno je Boris toplo česttao Tadiću.
I ja mu čestitam.
Ali - posle deset godina, moj glas i nekih 20-tak glasova moje šire porodice, NIKADA ubuduće DS neće dobiti!

Boban

pre 13 godina

Konkurencija medju strankama i parlamentarna demokratija su nuzno zlo, to je u stvari jedino sto ljudski iditiozam moze kako tako da drzi pod kontrolom. Pod time mislim napredne demokratije koje dokazuju da mogu da funkcionisu. Nije idealno, ali je jedino moguce. Mi nazalost jos uvek nismo ni tako nesto dosegli. Alternativa je fasizam, komunizam, anarhija, haos, biraj sta ti se vise svidja.
Idealisanje i sanjarenje je gubljenje vremena jer u ljudskim genima su u principu "ugradjeni" instinkti slicni onima kao kod zivotinja i nista se tu ne moze promeniti.

Skywalker

pre 13 godina

Srbijo, osvesti se. Za cetiri godine ,,Kostunicine diktature" kurs evra je porastao za 8.5 dinara (70-78.5). Za dve i po godine ,,Tadiceve demokratije" kurs je porastao za ,,samo" 29 dinara (78.5-107.5). Samo ovo je dovoljno da imate na umu kad sledeci put budete imali priliku da se odlucite za koga necete da glasate. Posto mi godinama biramo nekoga ne zato sto je dobar, nego sto je manje zlo. Tako sam i ja (misleci da biram manje zlo) 11.maja 2008 svoj glas prvi poslednji put dao Borisu Tadicu.

бт

pre 13 godina

Како се само плаше да кажу "партијски конгрес" па смислили "скупштину". Ипак, остале сличности са КПЈ нису успели сакрити.

nove snage?

pre 13 godina

Tadicu, bre, predsednice!? Zar nije zabrinjavajuce da nemas protivkanditata u DS-u? Zar su svi ostali toliko slabe licnosti? Hajde da je u pitanju neka od monarhistickih stranaka, ali DS bi morala da bude stranka u kojoj vlada konkurencija. Ako vi hocete da vodite ovu zemlju, moramo da vidimo snazne ljude. Gde su?

glas iz mase

pre 13 godina

Dok su zivi i dok smo mi zivi bice:
DS-Boris Tadic
DSS-Vojislav Kostunica
SRS-Vojislav Seselj
SPO-Vuk Draskovic
SNS-Toma Nikolic
G17-Mladjan Dinkic
LDP-Ceda Jovanovic
SPS-Ivica Dacic
itd.
Kad pogleda covek, sve sami komunisti. Jako siromasan jelovnik sto bi se reklo. Skoro da je neizdrzivo jesti jednu te istu hranu. A, mora li to, bas?

Miroslav

pre 13 godina

Cestitam Manekenu to se zove pobeda-bez protiv kandidata.Kao sto vidis postao si poglavica ali nadam se ne za dugo.Upamti to je radio i Milosevic.

DartVejvoda

pre 13 godina

Borise, institucijo, kažeš da je 2011. radna. Kao da prethodnih 3, 5, godina nisu bile. Šta ste uradili? Dok poluhipnotisana masa gleda u vašu desnu ruku kojom mašete zastavicom EU, levom rukom refilujete desni džep.

adio mare

pre 13 godina

Kaze Srbija nesme da stane? A mi smo se vec slupali.Kaze iduca godina je radna? Znaci nema nikakvih promena. Obeca opet nekoliko hiljada radnih mesta? Da za guzonjine sinove i poltrone. NA ZAPADU NISTA NOVO. Ne palim se vise na gurku.

Tine

pre 13 godina

Većih sprdnji, poltronstva, ispraznih i opsenarskih govora...čovek ne može da vidi i čuje, no kod ovih izdržavanih lica koje arče narodne pare onako krvnički i bez ikakve kontrole. Čoveku da se smuči kad ih vidi sve onako na gomili.
Ko od njih očekuje nešto dobroga za Srbiju i za njega lično, taj je ludji svih štićenika iz Topaonice.

Krešimir_Zg

pre 13 godina

susjedi, ja mislim da je bolje ovako kao smo mi napravili nakon tuđmana. govorim o sljedećem modelu: ako postaneš predsjednikom države, onda se po sili ustava moraš ispisati iz članstva političke stranke. a ne da budeš i predsjednik države i član, štoviše, predsjednik stranke. jednostavno je tu previše ovlasti. i pre veliki apetiti pojedinca kojem se tolerira dupla funkcija.

Душан

pre 13 godina

Није недемократски што постоји само један кандидат за председника странке, недемократски је да тај исти паралелно буде и Председник државе

Zoran

pre 13 godina

Ja sam lupao u serpe i lonce,i bio na svakom skupu.
Nije me sramota sto sam to radio, i sto su ovakvi na vlasti,
vec me je sramota od naroda koji ovde zivi i sve ovo trpi i cuti,umesto da se hvata za serpe i lonce!
ja ih nisam koristio da bi ovi bili na vlasti,vec da ne bude slobe. I protiv ovakvih bi odmah krenuo sa lupanjem!

Glupi smo ko noc, od toga me je sramota!

Cuti i trpi Srbijo.
Dokle? Dok god narod bio glup.

Skywalker

pre 13 godina

Boris Tadic 2008: ,,saradnja sa LDP nije moguca zato sto ne deli nase stavove oko Kosova..." Boris Tadic 18.decembar 2010 ,, saradnja moguca i sa LDP." Ljudi, je l' to LDP promenio svoj stav oko Kosova u prethodne dve godine, a da mi to ne znamo? Ako nije, kako je sad na nekakav volseban nacin saradnja postala moguca?

ivica

pre 13 godina

Pobedio samog SEBE. Bravo Bravo majstore. Pošteno da kažem (napišem) sramota me DEVEDESETIH (šerpe, lonci, batinjanje, šetnje, skupština) ma SRAMOTA me svih godina što sam bio za vaše ustoličenje. Okrenite se i vidite gde smo sad mi a gde vi. Sramota me od DECEisamog SEBE. TADIĆU ili nas izvuči iz krize ili smilim bogom. NARODU je svega dosta ali baš SVEGA:

Zulinjo

pre 13 godina

Demokratski nema sta. Jedan kandidat kao u stara dobra demokratska vremena,i naravno jednoglasno izabran. Planiraju pobedu na sledecim izborima planje vrlo realan obzirom dasu dokazali demokraticnost ruseci one barake u sred zime a tako nesto nije radio ni onaj omrazeni rezim, pa pozivam vecinsku sirotinju da glasa za ove nase spasioce.