Petak, 17.12.2010.

14:47

PDV na računare se vraća na 18%

Kako saznaje B92, na inicijativu Ministarstva finansija povećan je PDV na računare, južno voće i hotelske usluge na 18 odsto.

Izvor: B92

PDV na raèunare se vraæa na 18% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 13 godina

Smanjivanje budžetskog deficita poreskim merama su očajnički potezi nesposobne države, koja ne može da shvati koji su to prioriteti razvoja. To je ista država koja treba da opismeni barem još 50% svog stanovništva, koja se zalaže za razvoj turizma sa željom da privuče strane investitore u toj oblasti i kojoj je ispred svega važno zdravstveno stanje njenih građana (smanjite voće, sad pušite na čistom vazduhu). Hm, nešto se tu ne slaže. Odgovorna država valjda treba da stimuliše razvoj onih grana privrede koje imaju šansu za najveći rast, jer se na taj način smanjuje nezaposlenost, pa samim tim i deficit. Odgovorna država misli na zdravlje svojih građana, promoviše zdravu ishranu, bavljenje sportom, apeluje protiv narkomanije, alkoholizma, pušenja i ostalih maligana. Samo zdravo stanovništvo je radno sposobno, a to smanjuje deficit. Ako sve to već ne znaju, neka kupe računar u januaru kad krene sezona gripa, pa nek izguglaju sebi neki povoljan aranžman za banju ili planinu.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Na hotelske usluge razumem ali zasto na voce i kompjutere, odkad su voce i kompjuteri-luksuz???
Po meni PDV treba da se spusti na 15% da bi se razvila trgovina (i privukli strani investitori) a na 5 % za svu hranu i pelene kao i na sve u gradjevinskom sektoru da bi se gradilo po zemlji, da bi se gradile kuce i stanovi a ne da je kvadrat 10 srpskih prosecnih plata sto je najskuplji kvadrat stambenog prostora u Evropi!

Jo

pre 13 godina

Kada vas toliko pogadja poskupljenje racunara, zamislite kako je meni..Imam 3 internet kluba, igraonice, koje moram da updatujem hardverom svake dve godine, ali eto bas mi ova sledeca pada ..

Novosadista

pre 13 godina

Racunar mi ne treba imam vec jedan, sklopio sam ga od uvezenih polovnih delova i radi. Imam sah na njemu i uzivam. Tako da Dulic moze samo da proda te njegove hardvere drzavnom aparatu i kv administraciji.
U hotelu nisam bio od 96. Tako da i taj harac slobodno otpisuj.
A za C vitamin...he he he pa imamo mi Srbi tursije i kisela kupusa! Ih! Pa i u vreme turaka Srpskom narodu je to bio glavni izvor vitamina!

Da budemo zivi i zdravi pa na prolece da udarimo kampanju protiv dahija!

Pancevac

pre 13 godina

Koliko se secam,

Dr. Zoran Djindjic,
ukinuo je porez na racunare i opremu.
0%!

Nadam se da se Srbija seca,koliko smo imali racunara pre 2001. ?
Ko je od vas imao komp pre 2001.?
Posle 2001.?

Bio je svetac za ove danasnje bandite.

W

pre 13 godina

Kako su samo na kvarno i na brzinu iza leđa doneli zakon.
A ista ova ekipa kad je odlučila pre nekoliko godina da smanji pdv na računare i to iz razloga zbog kompjuterskog opismenjavanja Srbije koji sad iz nekog razloga više nije bitan, taj isti zakon 4 (ČETIRI) meseca provlačila po skupštini. Tad im se nije žurilo.
Hrvatska je debelo ispred nas po broju korisnika interneta.

Što se voća tiče taj porez će ionako da nam upotpuni pravilan balans u ishrani. Već nekoliko godina jedemo manje nego dvostruko mesa i mleka od proseka evrope. Sad će to isto da se desi i sa voćem. Kao da smo u koncentracionom logoru, pa nam smanjuju hranu svakog dana dok ne krepamo od gladi.

Ali sa ovom vladom treba postupati kao sa tumorom. Pravilnom ishranom i ponašanjem ne hraniti zatrovano tkivo. Kad god podignu porez, a mi smanjimo potrošnju, pa onda umesto da uzmu 8% od računara koji sam mislio da zamenim, ja ću da se skrpim sa starim, a onda oni neće uzeti ni 8%, a kamoli 18%
U neku ruku ovo se već uveliko i primernjuje jer mogu oni da dižu poreze u nebesa, kad platežna moć ljudima ne dozvoljava da kupuju.

Ovo sve samo pokazuje očaj u kojem se nalazi ova vlada, a samo je pitanje koliko duboko ćemo mi propasti sa njima dok ih ne otkačimo.

Zoran

pre 13 godina

Ma samo dizite cene i poreze dokle god raja moze to da izdrzi. To je jedan od recepata sa "demokratskog" zapada koji ste, vidim, zdusno usvojili.

Ивана

pre 13 godina

Колико ли је труло срце и душа онима који усред зиме, кад другог воћа нема и сезона је грипа, седну и сложе се да повисе порез на јужно воће....
О рачунарима да не причам... то је смрт.... И сада ће наравно, због скупљег хардвера, и оно мало људи који су користили легалан софтвер да пређу на пиратски... а један од захтева ЕУ је да се пиратерија смањи.... сад ћемо бити први у свету.... па ћемо почети да шверцујемо компоненте.... носићу преко границе меморије као наушнице а хард као ташницу....
А провајдери ми рекламирају брзину од 4мб као светско чудо и не знам шта, па одрапе лудачку претплату...
Па онда инсценирају квар на авиону, и ја ћу сад да плаћам Влади авион и да будем заостала, без рачунара, зуба јер немам да купим воће...
Мислим да потцењују наш бес... мисле да су Срби огуглали на све и да ће се помирити апсолутно са свим... може се неко помирити са отцепљењем Косова, али са свакодневним крчањем црева и немаштином - нисам баш сигурна.

Vladan

pre 13 godina

A sada skinite porez na upotrebu mobilnih jer su operateri podigli jako cene, u mom slucaju poskupele su mi poruke 100 i nesto % a plus ovaj porez nas opterecuje. Obecali ste pre vise od godinu dana da cete ga ugasiti pa nista, zar pdv nije dovoljan pa treba jos 10%. Nekome se osladile pare definitvno.

malo jeste malo nije

pre 13 godina

Na racunare nije problem, voce su mogli da prsekoce. Neka poskupe cigarete i alkohol. Moze da se podigne i cena registracije za luksuzne automobile i tako te stvari.

.. a u skupstini kafa 20 din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops&

Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40

Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

Tihana

pre 13 godina

Kako ih nije sramota....lopovi!! Umesto da pospeše kupovinu prvih (i jedinih izgleda) i obnavljanje zastarelih kompjutera oni ih čine dodatno nepristupačnim. Kako ćemo u 20-ti vek?? Za 21-vi i da ne pričam... A južno voće, mislim, svi ga kupuju na kamione i preprodaju koliko je ,,jeftino''

Sajke

pre 13 godina

Savetujem svima da kupe racunar pre nove godine, od prvog januara pocinje da vazi zakon o zastiti potrosaca po kome je obavezna garancija na sve proizvode dve godine, prodavci ce ovo iskoristiti da podignu cene, pa je jos drzava odlucila da se opet ugradi jos 10%, tako da ce racunar koji danas kosta 500e, sigurno od januara kostati 600e.
Znaci nadjite prodavnicu koja vec sada daje garanciju od 2 godine i pravac u kupovinu.

Bojan

pre 13 godina

Nikad im nije dosta, neverovatno. Sad idu NG praznici kad se po običaju najviše pazare računari i oprema, zima je pa se južno voće tamani u obilju, a valjda je i NG interesantna za turiste pa i njih malo da klepe. Lepo, veoma lepo...

bane

pre 13 godina

Ne znam zašto se bunite. Pa u nepismenoj i zaostaloj zemlji računar je nepotrebni luksuz i bes.
On spada u grupu sa južnim voćem i hotelima.

dragan

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da jos uvek postoji ijedan covek u ovoj tzv. zemlji Srbiji koji se cudi ovakvim tzv. vestima iz rada naseg drzavnog rukovodstva. Nemam komentar na vest, samo vam se cudim ljudi...???

Skeptik

pre 13 godina

ŠTA VLADA HOĆE DA STIMULIŠE?
Zar misle da ima previše računara, da nam je narod prepametan? Da ne govorim o južnom voću kada svežeg voća i nema? Žalosno. Nije li možda potrebno da se malo pogleda penzijski sistem, koliko ima zaposlenih koji se bave penzionim i socijalnim osiguranjem, koliko ima nepotrebnih propisa koje mora da sprovodi ekstremno neefikasna administracija. Ovako, samo podizanje poreza bilo koje vrste samo guši i narod i privredu.

Patria

pre 13 godina

Znate sta, gospodo Vladari? Pa nije Srbija samo porodice zaposlenih chinovnika! I da vam porucim jos nesto, ne da necu vise glasati za manje zlo sto se tice evro integracija, more glasacu i za crnog Djavola, samo da vam vidim ledja! Kakva lopovija! Kakva bahatost! Pa zar sad kad su citrusi jedan od retkih izvora C vitamina TOLIKO NEOPHODNIH da jacamo imuni sistem protiv gripa, pa zar i na tome da nam zavlacite ruku u dzep? Znaci da mi je neko pre deset godina rekao dok sam gutao suzavac ispred Savezne skupstine da ce mi i Dacic biti prihvatljiv kao politicka opcija, samo ako smanji namete i pohapsi vas, rekao bih mu da potrazi pomoc u Lazi Lazarevica...
Koji ste vi bednici...

Radojica

pre 13 godina

Sad će Dinkić da najavi fabriku kompjutera u Ćićevcu junačkome gradu.
Da ne kupujemo više te inostrane uređaje što zrače i kvare nam mikroklimu.

Mare

pre 13 godina

Sad baš videh na b92, i htedoh da otvorim temu...

Strašno...

Dahijama i dalje nije dovoljno, još malo pa će nam vratiti i danak u krvi.

Milan

pre 13 godina

Hocu li ja ikada procitati da je nesto pojeftinilo?!? Ovako svakodnevno poskupljuje sve a plate sve manje i manje! Pa jesu li ovi normalni?!?

Nenad

pre 13 godina

Dobrodošli u novu srbiju, u IT siromašnu Srbiju. Zbog lošeg stanja Eura, računarski delovi su svakako poskupeli, i sad će za još 10%. Topli pozdrav iz "zemlje tehnologije" (barem tako piše na plakatu na aerodromu).

Mishko

pre 13 godina

Pa, da, šta će nama računari - da narod može da ide na Internet i da vidi kako se živi u normalnom svetu? Nema šanse, ovoj Vladi je mnogo bolje da upravlja zaglupljenom rajom, koja po ceo dan gleda Farmu.

Patria

pre 13 godina

Znate sta, gospodo Vladari? Pa nije Srbija samo porodice zaposlenih chinovnika! I da vam porucim jos nesto, ne da necu vise glasati za manje zlo sto se tice evro integracija, more glasacu i za crnog Djavola, samo da vam vidim ledja! Kakva lopovija! Kakva bahatost! Pa zar sad kad su citrusi jedan od retkih izvora C vitamina TOLIKO NEOPHODNIH da jacamo imuni sistem protiv gripa, pa zar i na tome da nam zavlacite ruku u dzep? Znaci da mi je neko pre deset godina rekao dok sam gutao suzavac ispred Savezne skupstine da ce mi i Dacic biti prihvatljiv kao politicka opcija, samo ako smanji namete i pohapsi vas, rekao bih mu da potrazi pomoc u Lazi Lazarevica...
Koji ste vi bednici...

Nenad

pre 13 godina

Dobrodošli u novu srbiju, u IT siromašnu Srbiju. Zbog lošeg stanja Eura, računarski delovi su svakako poskupeli, i sad će za još 10%. Topli pozdrav iz "zemlje tehnologije" (barem tako piše na plakatu na aerodromu).

Skeptik

pre 13 godina

ŠTA VLADA HOĆE DA STIMULIŠE?
Zar misle da ima previše računara, da nam je narod prepametan? Da ne govorim o južnom voću kada svežeg voća i nema? Žalosno. Nije li možda potrebno da se malo pogleda penzijski sistem, koliko ima zaposlenih koji se bave penzionim i socijalnim osiguranjem, koliko ima nepotrebnih propisa koje mora da sprovodi ekstremno neefikasna administracija. Ovako, samo podizanje poreza bilo koje vrste samo guši i narod i privredu.

Mishko

pre 13 godina

Pa, da, šta će nama računari - da narod može da ide na Internet i da vidi kako se živi u normalnom svetu? Nema šanse, ovoj Vladi je mnogo bolje da upravlja zaglupljenom rajom, koja po ceo dan gleda Farmu.

bane

pre 13 godina

Ne znam zašto se bunite. Pa u nepismenoj i zaostaloj zemlji računar je nepotrebni luksuz i bes.
On spada u grupu sa južnim voćem i hotelima.

Radojica

pre 13 godina

Sad će Dinkić da najavi fabriku kompjutera u Ćićevcu junačkome gradu.
Da ne kupujemo više te inostrane uređaje što zrače i kvare nam mikroklimu.

Ивана

pre 13 godina

Колико ли је труло срце и душа онима који усред зиме, кад другог воћа нема и сезона је грипа, седну и сложе се да повисе порез на јужно воће....
О рачунарима да не причам... то је смрт.... И сада ће наравно, због скупљег хардвера, и оно мало људи који су користили легалан софтвер да пређу на пиратски... а један од захтева ЕУ је да се пиратерија смањи.... сад ћемо бити први у свету.... па ћемо почети да шверцујемо компоненте.... носићу преко границе меморије као наушнице а хард као ташницу....
А провајдери ми рекламирају брзину од 4мб као светско чудо и не знам шта, па одрапе лудачку претплату...
Па онда инсценирају квар на авиону, и ја ћу сад да плаћам Влади авион и да будем заостала, без рачунара, зуба јер немам да купим воће...
Мислим да потцењују наш бес... мисле да су Срби огуглали на све и да ће се помирити апсолутно са свим... може се неко помирити са отцепљењем Косова, али са свакодневним крчањем црева и немаштином - нисам баш сигурна.

Pancevac

pre 13 godina

Koliko se secam,

Dr. Zoran Djindjic,
ukinuo je porez na racunare i opremu.
0%!

Nadam se da se Srbija seca,koliko smo imali racunara pre 2001. ?
Ko je od vas imao komp pre 2001.?
Posle 2001.?

Bio je svetac za ove danasnje bandite.

Bojan

pre 13 godina

Nikad im nije dosta, neverovatno. Sad idu NG praznici kad se po običaju najviše pazare računari i oprema, zima je pa se južno voće tamani u obilju, a valjda je i NG interesantna za turiste pa i njih malo da klepe. Lepo, veoma lepo...

.. a u skupstini kafa 20 din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops&

Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40

Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

Milan

pre 13 godina

Hocu li ja ikada procitati da je nesto pojeftinilo?!? Ovako svakodnevno poskupljuje sve a plate sve manje i manje! Pa jesu li ovi normalni?!?

W

pre 13 godina

Kako su samo na kvarno i na brzinu iza leđa doneli zakon.
A ista ova ekipa kad je odlučila pre nekoliko godina da smanji pdv na računare i to iz razloga zbog kompjuterskog opismenjavanja Srbije koji sad iz nekog razloga više nije bitan, taj isti zakon 4 (ČETIRI) meseca provlačila po skupštini. Tad im se nije žurilo.
Hrvatska je debelo ispred nas po broju korisnika interneta.

Što se voća tiče taj porez će ionako da nam upotpuni pravilan balans u ishrani. Već nekoliko godina jedemo manje nego dvostruko mesa i mleka od proseka evrope. Sad će to isto da se desi i sa voćem. Kao da smo u koncentracionom logoru, pa nam smanjuju hranu svakog dana dok ne krepamo od gladi.

Ali sa ovom vladom treba postupati kao sa tumorom. Pravilnom ishranom i ponašanjem ne hraniti zatrovano tkivo. Kad god podignu porez, a mi smanjimo potrošnju, pa onda umesto da uzmu 8% od računara koji sam mislio da zamenim, ja ću da se skrpim sa starim, a onda oni neće uzeti ni 8%, a kamoli 18%
U neku ruku ovo se već uveliko i primernjuje jer mogu oni da dižu poreze u nebesa, kad platežna moć ljudima ne dozvoljava da kupuju.

Ovo sve samo pokazuje očaj u kojem se nalazi ova vlada, a samo je pitanje koliko duboko ćemo mi propasti sa njima dok ih ne otkačimo.

Novosadista

pre 13 godina

Racunar mi ne treba imam vec jedan, sklopio sam ga od uvezenih polovnih delova i radi. Imam sah na njemu i uzivam. Tako da Dulic moze samo da proda te njegove hardvere drzavnom aparatu i kv administraciji.
U hotelu nisam bio od 96. Tako da i taj harac slobodno otpisuj.
A za C vitamin...he he he pa imamo mi Srbi tursije i kisela kupusa! Ih! Pa i u vreme turaka Srpskom narodu je to bio glavni izvor vitamina!

Da budemo zivi i zdravi pa na prolece da udarimo kampanju protiv dahija!

Mare

pre 13 godina

Sad baš videh na b92, i htedoh da otvorim temu...

Strašno...

Dahijama i dalje nije dovoljno, još malo pa će nam vratiti i danak u krvi.

Vladan

pre 13 godina

A sada skinite porez na upotrebu mobilnih jer su operateri podigli jako cene, u mom slucaju poskupele su mi poruke 100 i nesto % a plus ovaj porez nas opterecuje. Obecali ste pre vise od godinu dana da cete ga ugasiti pa nista, zar pdv nije dovoljan pa treba jos 10%. Nekome se osladile pare definitvno.

dragan

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da jos uvek postoji ijedan covek u ovoj tzv. zemlji Srbiji koji se cudi ovakvim tzv. vestima iz rada naseg drzavnog rukovodstva. Nemam komentar na vest, samo vam se cudim ljudi...???

Tihana

pre 13 godina

Kako ih nije sramota....lopovi!! Umesto da pospeše kupovinu prvih (i jedinih izgleda) i obnavljanje zastarelih kompjutera oni ih čine dodatno nepristupačnim. Kako ćemo u 20-ti vek?? Za 21-vi i da ne pričam... A južno voće, mislim, svi ga kupuju na kamione i preprodaju koliko je ,,jeftino''

Sajke

pre 13 godina

Savetujem svima da kupe racunar pre nove godine, od prvog januara pocinje da vazi zakon o zastiti potrosaca po kome je obavezna garancija na sve proizvode dve godine, prodavci ce ovo iskoristiti da podignu cene, pa je jos drzava odlucila da se opet ugradi jos 10%, tako da ce racunar koji danas kosta 500e, sigurno od januara kostati 600e.
Znaci nadjite prodavnicu koja vec sada daje garanciju od 2 godine i pravac u kupovinu.

Zoran

pre 13 godina

Ma samo dizite cene i poreze dokle god raja moze to da izdrzi. To je jedan od recepata sa "demokratskog" zapada koji ste, vidim, zdusno usvojili.

Jo

pre 13 godina

Kada vas toliko pogadja poskupljenje racunara, zamislite kako je meni..Imam 3 internet kluba, igraonice, koje moram da updatujem hardverom svake dve godine, ali eto bas mi ova sledeca pada ..

malo jeste malo nije

pre 13 godina

Na racunare nije problem, voce su mogli da prsekoce. Neka poskupe cigarete i alkohol. Moze da se podigne i cena registracije za luksuzne automobile i tako te stvari.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Na hotelske usluge razumem ali zasto na voce i kompjutere, odkad su voce i kompjuteri-luksuz???
Po meni PDV treba da se spusti na 15% da bi se razvila trgovina (i privukli strani investitori) a na 5 % za svu hranu i pelene kao i na sve u gradjevinskom sektoru da bi se gradilo po zemlji, da bi se gradile kuce i stanovi a ne da je kvadrat 10 srpskih prosecnih plata sto je najskuplji kvadrat stambenog prostora u Evropi!

Ivana

pre 13 godina

Smanjivanje budžetskog deficita poreskim merama su očajnički potezi nesposobne države, koja ne može da shvati koji su to prioriteti razvoja. To je ista država koja treba da opismeni barem još 50% svog stanovništva, koja se zalaže za razvoj turizma sa željom da privuče strane investitore u toj oblasti i kojoj je ispred svega važno zdravstveno stanje njenih građana (smanjite voće, sad pušite na čistom vazduhu). Hm, nešto se tu ne slaže. Odgovorna država valjda treba da stimuliše razvoj onih grana privrede koje imaju šansu za najveći rast, jer se na taj način smanjuje nezaposlenost, pa samim tim i deficit. Odgovorna država misli na zdravlje svojih građana, promoviše zdravu ishranu, bavljenje sportom, apeluje protiv narkomanije, alkoholizma, pušenja i ostalih maligana. Samo zdravo stanovništvo je radno sposobno, a to smanjuje deficit. Ako sve to već ne znaju, neka kupe računar u januaru kad krene sezona gripa, pa nek izguglaju sebi neki povoljan aranžman za banju ili planinu.

malo jeste malo nije

pre 13 godina

Na racunare nije problem, voce su mogli da prsekoce. Neka poskupe cigarete i alkohol. Moze da se podigne i cena registracije za luksuzne automobile i tako te stvari.

Zoran

pre 13 godina

Ma samo dizite cene i poreze dokle god raja moze to da izdrzi. To je jedan od recepata sa "demokratskog" zapada koji ste, vidim, zdusno usvojili.

Novosadista

pre 13 godina

Racunar mi ne treba imam vec jedan, sklopio sam ga od uvezenih polovnih delova i radi. Imam sah na njemu i uzivam. Tako da Dulic moze samo da proda te njegove hardvere drzavnom aparatu i kv administraciji.
U hotelu nisam bio od 96. Tako da i taj harac slobodno otpisuj.
A za C vitamin...he he he pa imamo mi Srbi tursije i kisela kupusa! Ih! Pa i u vreme turaka Srpskom narodu je to bio glavni izvor vitamina!

Da budemo zivi i zdravi pa na prolece da udarimo kampanju protiv dahija!

Jo

pre 13 godina

Kada vas toliko pogadja poskupljenje racunara, zamislite kako je meni..Imam 3 internet kluba, igraonice, koje moram da updatujem hardverom svake dve godine, ali eto bas mi ova sledeca pada ..

Pancevac

pre 13 godina

Koliko se secam,

Dr. Zoran Djindjic,
ukinuo je porez na racunare i opremu.
0%!

Nadam se da se Srbija seca,koliko smo imali racunara pre 2001. ?
Ko je od vas imao komp pre 2001.?
Posle 2001.?

Bio je svetac za ove danasnje bandite.

Patria

pre 13 godina

Znate sta, gospodo Vladari? Pa nije Srbija samo porodice zaposlenih chinovnika! I da vam porucim jos nesto, ne da necu vise glasati za manje zlo sto se tice evro integracija, more glasacu i za crnog Djavola, samo da vam vidim ledja! Kakva lopovija! Kakva bahatost! Pa zar sad kad su citrusi jedan od retkih izvora C vitamina TOLIKO NEOPHODNIH da jacamo imuni sistem protiv gripa, pa zar i na tome da nam zavlacite ruku u dzep? Znaci da mi je neko pre deset godina rekao dok sam gutao suzavac ispred Savezne skupstine da ce mi i Dacic biti prihvatljiv kao politicka opcija, samo ako smanji namete i pohapsi vas, rekao bih mu da potrazi pomoc u Lazi Lazarevica...
Koji ste vi bednici...

Milan

pre 13 godina

Hocu li ja ikada procitati da je nesto pojeftinilo?!? Ovako svakodnevno poskupljuje sve a plate sve manje i manje! Pa jesu li ovi normalni?!?

Mare

pre 13 godina

Sad baš videh na b92, i htedoh da otvorim temu...

Strašno...

Dahijama i dalje nije dovoljno, još malo pa će nam vratiti i danak u krvi.

bane

pre 13 godina

Ne znam zašto se bunite. Pa u nepismenoj i zaostaloj zemlji računar je nepotrebni luksuz i bes.
On spada u grupu sa južnim voćem i hotelima.

Skeptik

pre 13 godina

ŠTA VLADA HOĆE DA STIMULIŠE?
Zar misle da ima previše računara, da nam je narod prepametan? Da ne govorim o južnom voću kada svežeg voća i nema? Žalosno. Nije li možda potrebno da se malo pogleda penzijski sistem, koliko ima zaposlenih koji se bave penzionim i socijalnim osiguranjem, koliko ima nepotrebnih propisa koje mora da sprovodi ekstremno neefikasna administracija. Ovako, samo podizanje poreza bilo koje vrste samo guši i narod i privredu.

Mishko

pre 13 godina

Pa, da, šta će nama računari - da narod može da ide na Internet i da vidi kako se živi u normalnom svetu? Nema šanse, ovoj Vladi je mnogo bolje da upravlja zaglupljenom rajom, koja po ceo dan gleda Farmu.

Radojica

pre 13 godina

Sad će Dinkić da najavi fabriku kompjutera u Ćićevcu junačkome gradu.
Da ne kupujemo više te inostrane uređaje što zrače i kvare nam mikroklimu.

Nenad

pre 13 godina

Dobrodošli u novu srbiju, u IT siromašnu Srbiju. Zbog lošeg stanja Eura, računarski delovi su svakako poskupeli, i sad će za još 10%. Topli pozdrav iz "zemlje tehnologije" (barem tako piše na plakatu na aerodromu).

Bojan

pre 13 godina

Nikad im nije dosta, neverovatno. Sad idu NG praznici kad se po običaju najviše pazare računari i oprema, zima je pa se južno voće tamani u obilju, a valjda je i NG interesantna za turiste pa i njih malo da klepe. Lepo, veoma lepo...

Sajke

pre 13 godina

Savetujem svima da kupe racunar pre nove godine, od prvog januara pocinje da vazi zakon o zastiti potrosaca po kome je obavezna garancija na sve proizvode dve godine, prodavci ce ovo iskoristiti da podignu cene, pa je jos drzava odlucila da se opet ugradi jos 10%, tako da ce racunar koji danas kosta 500e, sigurno od januara kostati 600e.
Znaci nadjite prodavnicu koja vec sada daje garanciju od 2 godine i pravac u kupovinu.

dragan

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da jos uvek postoji ijedan covek u ovoj tzv. zemlji Srbiji koji se cudi ovakvim tzv. vestima iz rada naseg drzavnog rukovodstva. Nemam komentar na vest, samo vam se cudim ljudi...???

Tihana

pre 13 godina

Kako ih nije sramota....lopovi!! Umesto da pospeše kupovinu prvih (i jedinih izgleda) i obnavljanje zastarelih kompjutera oni ih čine dodatno nepristupačnim. Kako ćemo u 20-ti vek?? Za 21-vi i da ne pričam... A južno voće, mislim, svi ga kupuju na kamione i preprodaju koliko je ,,jeftino''

.. a u skupstini kafa 20 din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops&

Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40

Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

Vladan

pre 13 godina

A sada skinite porez na upotrebu mobilnih jer su operateri podigli jako cene, u mom slucaju poskupele su mi poruke 100 i nesto % a plus ovaj porez nas opterecuje. Obecali ste pre vise od godinu dana da cete ga ugasiti pa nista, zar pdv nije dovoljan pa treba jos 10%. Nekome se osladile pare definitvno.

Ивана

pre 13 godina

Колико ли је труло срце и душа онима који усред зиме, кад другог воћа нема и сезона је грипа, седну и сложе се да повисе порез на јужно воће....
О рачунарима да не причам... то је смрт.... И сада ће наравно, због скупљег хардвера, и оно мало људи који су користили легалан софтвер да пређу на пиратски... а један од захтева ЕУ је да се пиратерија смањи.... сад ћемо бити први у свету.... па ћемо почети да шверцујемо компоненте.... носићу преко границе меморије као наушнице а хард као ташницу....
А провајдери ми рекламирају брзину од 4мб као светско чудо и не знам шта, па одрапе лудачку претплату...
Па онда инсценирају квар на авиону, и ја ћу сад да плаћам Влади авион и да будем заостала, без рачунара, зуба јер немам да купим воће...
Мислим да потцењују наш бес... мисле да су Срби огуглали на све и да ће се помирити апсолутно са свим... може се неко помирити са отцепљењем Косова, али са свакодневним крчањем црева и немаштином - нисам баш сигурна.

W

pre 13 godina

Kako su samo na kvarno i na brzinu iza leđa doneli zakon.
A ista ova ekipa kad je odlučila pre nekoliko godina da smanji pdv na računare i to iz razloga zbog kompjuterskog opismenjavanja Srbije koji sad iz nekog razloga više nije bitan, taj isti zakon 4 (ČETIRI) meseca provlačila po skupštini. Tad im se nije žurilo.
Hrvatska je debelo ispred nas po broju korisnika interneta.

Što se voća tiče taj porez će ionako da nam upotpuni pravilan balans u ishrani. Već nekoliko godina jedemo manje nego dvostruko mesa i mleka od proseka evrope. Sad će to isto da se desi i sa voćem. Kao da smo u koncentracionom logoru, pa nam smanjuju hranu svakog dana dok ne krepamo od gladi.

Ali sa ovom vladom treba postupati kao sa tumorom. Pravilnom ishranom i ponašanjem ne hraniti zatrovano tkivo. Kad god podignu porez, a mi smanjimo potrošnju, pa onda umesto da uzmu 8% od računara koji sam mislio da zamenim, ja ću da se skrpim sa starim, a onda oni neće uzeti ni 8%, a kamoli 18%
U neku ruku ovo se već uveliko i primernjuje jer mogu oni da dižu poreze u nebesa, kad platežna moć ljudima ne dozvoljava da kupuju.

Ovo sve samo pokazuje očaj u kojem se nalazi ova vlada, a samo je pitanje koliko duboko ćemo mi propasti sa njima dok ih ne otkačimo.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Na hotelske usluge razumem ali zasto na voce i kompjutere, odkad su voce i kompjuteri-luksuz???
Po meni PDV treba da se spusti na 15% da bi se razvila trgovina (i privukli strani investitori) a na 5 % za svu hranu i pelene kao i na sve u gradjevinskom sektoru da bi se gradilo po zemlji, da bi se gradile kuce i stanovi a ne da je kvadrat 10 srpskih prosecnih plata sto je najskuplji kvadrat stambenog prostora u Evropi!

Ivana

pre 13 godina

Smanjivanje budžetskog deficita poreskim merama su očajnički potezi nesposobne države, koja ne može da shvati koji su to prioriteti razvoja. To je ista država koja treba da opismeni barem još 50% svog stanovništva, koja se zalaže za razvoj turizma sa željom da privuče strane investitore u toj oblasti i kojoj je ispred svega važno zdravstveno stanje njenih građana (smanjite voće, sad pušite na čistom vazduhu). Hm, nešto se tu ne slaže. Odgovorna država valjda treba da stimuliše razvoj onih grana privrede koje imaju šansu za najveći rast, jer se na taj način smanjuje nezaposlenost, pa samim tim i deficit. Odgovorna država misli na zdravlje svojih građana, promoviše zdravu ishranu, bavljenje sportom, apeluje protiv narkomanije, alkoholizma, pušenja i ostalih maligana. Samo zdravo stanovništvo je radno sposobno, a to smanjuje deficit. Ako sve to već ne znaju, neka kupe računar u januaru kad krene sezona gripa, pa nek izguglaju sebi neki povoljan aranžman za banju ili planinu.