Sreda, 15.12.2010.

16:17

Razgovori dok se ne dokažu optužbe

Dok se ne dokažu optužbe izvestioca Saveta Evrope, spremni smo da razgovaramo sa Tačijem, kaže Boris Tadić.

Izvor: B92

Razgovori dok se ne dokažu optužbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Sabo

pre 13 godina

Mislim da je Tadic potpuno upravu bez cvrstih dokaza niko nije kriv.Pitanje je kakve ovaj dokaze ima ako nisu cvrsti i relevantni nema krivca.Jos jednom ponavljam zasto je cekao da se izbori na Kosovu zavrse i da Taci dobije povjerenje gradjana. Pa onda da iznese ovaj izvjestaj da je prije objavljen ako je tacan ovaj bi mozda izbore izgubio i povjerenje gradjana.

arben

pre 13 godina

evo jednog razloga da tih razgovora ne bude...Thaqi je dodatno osljabljen i kao takav bi dodatno popustio. Ne moze on,pod takvim okolnistima predstaviti Kosovo...

pravda uvek pobedjuje

pre 13 godina

Optimista sam, da se ovo, nece zavrsiti "tek-tako", da u Evropi ima zdravih snaga! I 1941. godine, kada je (skoro) cela Evropa bila pod fasistickom cizmom smrti, kada se cinilo da je sve otislo dodjavola i da spasa nema, zdrave snage su ipak, na kraju, pobedile to zlo. Ne radi se ovde o tome, da ce istrajavanjem na istini (o prodaji organa izvadjenih od zarobljenika, koji su time ubijeni), Kosovo biti vraceno pod suverenitet Srbije, nego to, sto, kako god se ovo zavrsilo, a da to nije dubinska istraga i potpuna istina, Evropa morati da zivi sa jednim takvim neresenim zlom u sebi! Znam, da je pesimista obavesteni optimista, ipak, bez obzira na "vise interese", sumnjam da ce ovoliko zlo, Evropa imati zelje da "gurne pod tepih", zarad farse o bezgresnosti kosovskih Albanaca, koji su zasluzili nezavisnost, zbog srpskih zuluma! Ovo se jednostavno mora isterati na videlo, procesuirati i najstroze osuditi!

m

pre 13 godina

Tadic me je prijatno iznenadio zrelim stavom o tome da, dok se ne dokazu indicije o umesanosti Tacija i dok je on onaj koga su kosovski Albanci izabrali da ih predstavlja, mi moramo da razgovaramo s njim ako zelimo pregovore. I ja imam uverenje da je Taci kriv, jednostavno deluje mi tako, ali bih i ja morao da postupim isto kao Tadic da sam na njegovom mestu. Mi slepo verujemo izvestaju kad ide u nasu korist, a ne verujemo ni sudskim presudama kad u njima budu utvrdjeni najtezi zlocini nase strane. Napravite anketu koliko Srba veruje u Markale a koliko u Martija i bice to jasno.

rexona

pre 13 godina

Tadic govori veoma realno i pametno u ovom slucaju. S"njim sigurno i mi i vi idemo dalje i bice i dogovora i EU. DOKAZI jedino mogu ostavit tacku na ovu veoma ozbilnoj temi.
Verujte da ima ogroman broj Albanaca koji mrze Thaci-ja, ako bude dokaza budite sigurni da ce polozit racune, ali ne zaboraviite da svih su nevini dok se suprotno ne dokaze ! Komsije i ako je Jeremic bio zgodan za nas u Kosovo imajuci u vidu njegovu diplomatiju moram navest da bi on bio prava zvezda da je ziveo u vreme dok je Ckalja imao humoristicke emisije....izgleda da se on zaljubio u samog sebe i "glumi veceg katolika od pape" Pozz

CityWatch

pre 13 godina

Nista od toga. Zamislite da se stvarno pokrene istraga i da pukne bruka da je americka administracija sve vreme stitila i podrzavala kako vojno i finasijski, logisticki i na svaki drugi nacin, ovakve monstrozune zlocince i serijske ubice protiv navodno diktatora SM. Nema sanse. Oni su od prvog daana znali sa kim imaju posla. Svi znamo ko su tzv lideri Kosova. Da ne budemo naivni, znaju to i Ameri i Evropljani ali je njihov interes slaba Srbija i nezavisno Kosovo. Ucenjena i oslabljena Srbija na kvazi putu u EU takodje je njihov interes. Sve sto se desavalo od pada SM govori u prilog toj cinjenici. Pa oni su u Hagu oslobodili Hardinaja. To se slucajno desilo? How yes no. Ako se tome doda i ekonomski interes skoro svih clanova bivse Kllintonove administracije jasno je da od sudjenja ovim monstrouznim zlocincima nema nista. Da se ne zavaravamo nego da se Srbija priupita sta da radi sa svim tim informacijama. Da li ce Srbija nekako delovati i kazniti zlocince. Mislim da je Izrael sjajan primer kako se to radi. Istina Izrael je takodje americki protektorat i uziva svu podrsku Vasingtona ma sta radio sto sa Srbijom nije slucaj. Ipak vreme je da se pokaze da je Srbija ozbiljna drzava i da niko ne moze ciniti nekaznjeno zlocine protiv njenih gradjana. Zato, akcija. Od pravde i sud ovde nema nista. Sila je jedino pravo koje danas postoji u svetu

Vlada

pre 13 godina

Šta ste se svi primili na Martija!? Pa takve stvari oni lansiraju kako im kad odgovara, sutra će opet lansirati neki naš greh iz prošlosti, pa tako u krug! Način da se disciplinuju balkanski indijanci! Što se tiče Tadića, svakako je već odavno manje-više nebitno šta on misli!!!

Vlada

pre 13 godina

Hašim Tači je jula 1997. osuđen u odsustvu presudom Okružnog suda u Prištini na deset godina zatvora zbog krivičnog dela terorizma. U februaru 1998. za njim je raspisana i centralna poternica.
Da li predsednik postuje pravni poredak drzave Srbije?

Dzabala

pre 13 godina

Ja ovde nesto ne razumem. Tadic ceka dokaze?!?!? Pa taj Marti nije valjda to sve stavio na papir samo zato sto mu nadosla inspiracija za pisanje romana, pa resio sve da istrese!?!? Zar taj izvestaj ne sadrzi u sebi DOKAZE i zar taj izvestaj nije pravljen da bi se u njemu izneli DOKAZI?!?!

PFC

pre 13 godina

ameri polako pustaju Tacija niz voduili im se on malo otrgao pa cisto da mu pokazu ko ga je stavio na to mesto...
ali Tadic...ciji je on predsendik,nas ili siptarski ?
na papiru nas ali su mu dela kao da je iz tirane...

srxy

pre 13 godina

Javljsm se sa severa nemacke - ovde svi mediji bruje o Taciju i o tome kako je to sve istina. Izuzetno korektno i hrabro izvestavanje svih medija. Otvoreno se pise i o tome da je i Haradinaj isto toliko umesan. Drvlje i kamenje na Ameriku, Nemacku, dansku i Emglesku i ostale prijatelje Kosova.

Predrag

pre 13 godina

Jao mene, pa sada treba sve snage BIA-e, policije, cjele Srbije staviti u službu da se prikupe dokazi za zločine koje je napravio taj monstrum, a ne da se pregovara sa njim!
Ma muka mi je od svega više!

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Kao promasen covjek iz sarajevske epizode serije "Kako sam sistematski unisten od idiota", moram biti malo sarkastican.
Naime; kada se SABERU svi patriotizmi, nacionalizmi, organi, hladnjace, jame, rupe, tajfuni i tajkuni, Rusi i Ameri, popovi i hodze, kao rezultat se dobije jedan ogroman MINUS - Yu.
Naravno da su ovakva saznanja uzasna, kao sto je bilo uzasno sve u proteklih 20 godina. To smo svi mi znali i okusili vec odavno i ne trebaju nam Savjeti Evrope i Wikileaks da nam otvaraju oci.
Uzivam u tome sto je Taci raskrinkan. Prvo - zbog toga jer svaki zlocinac mora da plati za svoja zlodjela, a drugo - da se i ostali "partneri" u ovoj seriji prepoznaju i zapitaju kako su izvrsili pravdu.
Kako god, uvjeren sam da ce se pravda zadovoljiti na bilo koji nacin;
unutrasnjim ciscenjem, vanjskim pritiskom ili nekom silom koja ce se desiti nekontrolisano.
Svim bivsim "zemljacima" zelim uspjeha u borbi za pravdu i srecnu Novu Godinu.

Picaso Zivkovic

pre 13 godina

O Tacijevoj izgubljenoj politickoj buducnosti celi roman. O svojoj izgubljenoj politickoj buducnosti Jeremic ni reci. Da se kladimo da ce ga Taci (sto se tice politicke buducnosti) dugo, dugo nadziveti.

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Taci ce izgubiti poliitcku buducnost kada to kazu SAD i Stejt dipartment.Za sada Taci je faktor amrickih interesa i u tom smislu moze doci do izvesnog sukoba SAD i EU,ali bez velikih promena.Taci je pobedio i ovaj izvesataj Dik Martina je zakasnio.

IQ=0

pre 13 godina

Samo ovi iz EU da mu ne dodele Nobelovu nagradu za mir kad ode sa scene zvana "Kosovo Republjik"...za zasluge koje je imao sa NATO paktom tokom 99-te?

Konfucije

pre 13 godina

Umesto sto BIA pripadnici ubijaju goste svojih restorana, trbalo bi ih angazovati da uhvate i privedu pravdi sve osumnjicene i to pravo u sud u Bgd.

Aleksandar

pre 13 godina

Citam tako ove vesti i cudim se sam sebi. Zar je moguce da jedan ovakav covek bude premijer, pa zar to Kosovu ikako odgovara. Neki kazu hapsite Mladica i Hadzica i ostale pa cemo i mi svoje. Ja sam za to naravno, ali ovi ljudi su vec begunci i kriju se, dok Taci i ekipa zive slobodno i ne samo to nego su u samom vrhu Kosovkog vodjstva. Ne gajim nikakvu mrznju ni prema kome, samo se eto cudim sto ga obican svet brani kao da je on nesto najbolje sto je moglo da se desi Kosovu.

Wikileaks

pre 13 godina

Ne bi me začudilo da je ovaj izveštaj objavljen da bi se preduhitrio Vikiliks i tako spasio one koji su za to odavno znali. Ura za Vikiliks.

zoran

pre 13 godina

Jeremiću, mili dečko, nemoj dečko ništa politički, jer ćeš opet dobiti po biiiip!

Ne trči k'o ždrebe pred rudu. Niko te nije zvao da komentarišeš vesti tipa "Radio-Mileva". Mi ovde u svojim komentarima možemo da lupamo do mile volje(koliko admini cenzurišu, znači ni ovde ne može baš sve) a tvoje izjave ipak imaju i neku težinu. Ili nemaju? ... ne znam??
I ja lično mislim kao i ti ali nije isto sta ovde napisati i reći u svojstvu Ministra jedne nazovi kvalitetne Država za kakvu se Srbija smatra.

Deki

pre 13 godina

Cini mi se da su ovo u EU i Americi jos odavno znali, ali da im je Taci odgovarao. Sada je rekao bih ovo slucajno procurelo u javnost, pa ce biti interesantno kako ce se dalje EU ponasati.
P.S Jeremicu i tvoja politicka buducnost je klimava.

аматер

pre 13 godina

Браво Јеремићу, ајде сада иди мало вози се авионом док се скроз не раздрнда па да ти купимо нови. Тачију су дозволили да буде премијер Косова, па су му онда пустили ову буву како би га држали у шаци и контролисали Косово. Ако буде слушао биће премијер, ако не буде завршиће као његов другар Слоба а премијер Косова ће опет бити неко ко ће хтети да слуша. Шта ту није јасно?

3-phase cretin

pre 13 godina

Svetske agencije "ubiše se" da proslede ovu vest. Jedino je BBC nešto opširniji. Što se više prave blesavi to sam sigurniji u istinitost.

Bojan

pre 13 godina

Ako EU ne sprovede odredjene aktivnosti u vezi sa tim izvestajem gubim svaku nadu u dostojnu zajednicu evropskih drzava koje se pozivaju na dan dodele nobelove nagdade za mir na ljudska prava!

Sipelga

pre 13 godina

TAci izgubio politicku buducnost??? Nista zato, preci ce on u privatnike... nego... sta cemo sa tobom Jeremicu??? razmisli i ti da predjes u privatnike, bice ti bolje. A i nama bogme.

Pashai

pre 13 godina

Ako bilo koga optuzite, za bilo shta, treba obelodaniti dokaze i jedino dokaze, i posle toga neko mora da verifikuje te vashe dokaze i potom sledi kazna, moralna ili pak krivicna, zavisno od dela.

3-phase cretin

pre 13 godina

Svetske agencije "ubiše se" da proslede ovu vest. Jedino je BBC nešto opširniji. Što se više prave blesavi to sam sigurniji u istinitost.

Wikileaks

pre 13 godina

Ne bi me začudilo da je ovaj izveštaj objavljen da bi se preduhitrio Vikiliks i tako spasio one koji su za to odavno znali. Ura za Vikiliks.

аматер

pre 13 godina

Браво Јеремићу, ајде сада иди мало вози се авионом док се скроз не раздрнда па да ти купимо нови. Тачију су дозволили да буде премијер Косова, па су му онда пустили ову буву како би га држали у шаци и контролисали Косово. Ако буде слушао биће премијер, ако не буде завршиће као његов другар Слоба а премијер Косова ће опет бити неко ко ће хтети да слуша. Шта ту није јасно?

srxy

pre 13 godina

Javljsm se sa severa nemacke - ovde svi mediji bruje o Taciju i o tome kako je to sve istina. Izuzetno korektno i hrabro izvestavanje svih medija. Otvoreno se pise i o tome da je i Haradinaj isto toliko umesan. Drvlje i kamenje na Ameriku, Nemacku, dansku i Emglesku i ostale prijatelje Kosova.

Dzabala

pre 13 godina

Ja ovde nesto ne razumem. Tadic ceka dokaze?!?!? Pa taj Marti nije valjda to sve stavio na papir samo zato sto mu nadosla inspiracija za pisanje romana, pa resio sve da istrese!?!? Zar taj izvestaj ne sadrzi u sebi DOKAZE i zar taj izvestaj nije pravljen da bi se u njemu izneli DOKAZI?!?!

Bojan

pre 13 godina

Ako EU ne sprovede odredjene aktivnosti u vezi sa tim izvestajem gubim svaku nadu u dostojnu zajednicu evropskih drzava koje se pozivaju na dan dodele nobelove nagdade za mir na ljudska prava!

Aleksandar

pre 13 godina

Citam tako ove vesti i cudim se sam sebi. Zar je moguce da jedan ovakav covek bude premijer, pa zar to Kosovu ikako odgovara. Neki kazu hapsite Mladica i Hadzica i ostale pa cemo i mi svoje. Ja sam za to naravno, ali ovi ljudi su vec begunci i kriju se, dok Taci i ekipa zive slobodno i ne samo to nego su u samom vrhu Kosovkog vodjstva. Ne gajim nikakvu mrznju ni prema kome, samo se eto cudim sto ga obican svet brani kao da je on nesto najbolje sto je moglo da se desi Kosovu.

PFC

pre 13 godina

ameri polako pustaju Tacija niz voduili im se on malo otrgao pa cisto da mu pokazu ko ga je stavio na to mesto...
ali Tadic...ciji je on predsendik,nas ili siptarski ?
na papiru nas ali su mu dela kao da je iz tirane...

Deki

pre 13 godina

Cini mi se da su ovo u EU i Americi jos odavno znali, ali da im je Taci odgovarao. Sada je rekao bih ovo slucajno procurelo u javnost, pa ce biti interesantno kako ce se dalje EU ponasati.
P.S Jeremicu i tvoja politicka buducnost je klimava.

IQ=0

pre 13 godina

Samo ovi iz EU da mu ne dodele Nobelovu nagradu za mir kad ode sa scene zvana "Kosovo Republjik"...za zasluge koje je imao sa NATO paktom tokom 99-te?

Vlada

pre 13 godina

Hašim Tači je jula 1997. osuđen u odsustvu presudom Okružnog suda u Prištini na deset godina zatvora zbog krivičnog dela terorizma. U februaru 1998. za njim je raspisana i centralna poternica.
Da li predsednik postuje pravni poredak drzave Srbije?

Sipelga

pre 13 godina

TAci izgubio politicku buducnost??? Nista zato, preci ce on u privatnike... nego... sta cemo sa tobom Jeremicu??? razmisli i ti da predjes u privatnike, bice ti bolje. A i nama bogme.

Predrag

pre 13 godina

Jao mene, pa sada treba sve snage BIA-e, policije, cjele Srbije staviti u službu da se prikupe dokazi za zločine koje je napravio taj monstrum, a ne da se pregovara sa njim!
Ma muka mi je od svega više!

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Taci ce izgubiti poliitcku buducnost kada to kazu SAD i Stejt dipartment.Za sada Taci je faktor amrickih interesa i u tom smislu moze doci do izvesnog sukoba SAD i EU,ali bez velikih promena.Taci je pobedio i ovaj izvesataj Dik Martina je zakasnio.

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Kao promasen covjek iz sarajevske epizode serije "Kako sam sistematski unisten od idiota", moram biti malo sarkastican.
Naime; kada se SABERU svi patriotizmi, nacionalizmi, organi, hladnjace, jame, rupe, tajfuni i tajkuni, Rusi i Ameri, popovi i hodze, kao rezultat se dobije jedan ogroman MINUS - Yu.
Naravno da su ovakva saznanja uzasna, kao sto je bilo uzasno sve u proteklih 20 godina. To smo svi mi znali i okusili vec odavno i ne trebaju nam Savjeti Evrope i Wikileaks da nam otvaraju oci.
Uzivam u tome sto je Taci raskrinkan. Prvo - zbog toga jer svaki zlocinac mora da plati za svoja zlodjela, a drugo - da se i ostali "partneri" u ovoj seriji prepoznaju i zapitaju kako su izvrsili pravdu.
Kako god, uvjeren sam da ce se pravda zadovoljiti na bilo koji nacin;
unutrasnjim ciscenjem, vanjskim pritiskom ili nekom silom koja ce se desiti nekontrolisano.
Svim bivsim "zemljacima" zelim uspjeha u borbi za pravdu i srecnu Novu Godinu.

Pashai

pre 13 godina

Ako bilo koga optuzite, za bilo shta, treba obelodaniti dokaze i jedino dokaze, i posle toga neko mora da verifikuje te vashe dokaze i potom sledi kazna, moralna ili pak krivicna, zavisno od dela.

Konfucije

pre 13 godina

Umesto sto BIA pripadnici ubijaju goste svojih restorana, trbalo bi ih angazovati da uhvate i privedu pravdi sve osumnjicene i to pravo u sud u Bgd.

Picaso Zivkovic

pre 13 godina

O Tacijevoj izgubljenoj politickoj buducnosti celi roman. O svojoj izgubljenoj politickoj buducnosti Jeremic ni reci. Da se kladimo da ce ga Taci (sto se tice politicke buducnosti) dugo, dugo nadziveti.

zoran

pre 13 godina

Jeremiću, mili dečko, nemoj dečko ništa politički, jer ćeš opet dobiti po biiiip!

Ne trči k'o ždrebe pred rudu. Niko te nije zvao da komentarišeš vesti tipa "Radio-Mileva". Mi ovde u svojim komentarima možemo da lupamo do mile volje(koliko admini cenzurišu, znači ni ovde ne može baš sve) a tvoje izjave ipak imaju i neku težinu. Ili nemaju? ... ne znam??
I ja lično mislim kao i ti ali nije isto sta ovde napisati i reći u svojstvu Ministra jedne nazovi kvalitetne Država za kakvu se Srbija smatra.

CityWatch

pre 13 godina

Nista od toga. Zamislite da se stvarno pokrene istraga i da pukne bruka da je americka administracija sve vreme stitila i podrzavala kako vojno i finasijski, logisticki i na svaki drugi nacin, ovakve monstrozune zlocince i serijske ubice protiv navodno diktatora SM. Nema sanse. Oni su od prvog daana znali sa kim imaju posla. Svi znamo ko su tzv lideri Kosova. Da ne budemo naivni, znaju to i Ameri i Evropljani ali je njihov interes slaba Srbija i nezavisno Kosovo. Ucenjena i oslabljena Srbija na kvazi putu u EU takodje je njihov interes. Sve sto se desavalo od pada SM govori u prilog toj cinjenici. Pa oni su u Hagu oslobodili Hardinaja. To se slucajno desilo? How yes no. Ako se tome doda i ekonomski interes skoro svih clanova bivse Kllintonove administracije jasno je da od sudjenja ovim monstrouznim zlocincima nema nista. Da se ne zavaravamo nego da se Srbija priupita sta da radi sa svim tim informacijama. Da li ce Srbija nekako delovati i kazniti zlocince. Mislim da je Izrael sjajan primer kako se to radi. Istina Izrael je takodje americki protektorat i uziva svu podrsku Vasingtona ma sta radio sto sa Srbijom nije slucaj. Ipak vreme je da se pokaze da je Srbija ozbiljna drzava i da niko ne moze ciniti nekaznjeno zlocine protiv njenih gradjana. Zato, akcija. Od pravde i sud ovde nema nista. Sila je jedino pravo koje danas postoji u svetu

Vlada

pre 13 godina

Šta ste se svi primili na Martija!? Pa takve stvari oni lansiraju kako im kad odgovara, sutra će opet lansirati neki naš greh iz prošlosti, pa tako u krug! Način da se disciplinuju balkanski indijanci! Što se tiče Tadića, svakako je već odavno manje-više nebitno šta on misli!!!

m

pre 13 godina

Tadic me je prijatno iznenadio zrelim stavom o tome da, dok se ne dokazu indicije o umesanosti Tacija i dok je on onaj koga su kosovski Albanci izabrali da ih predstavlja, mi moramo da razgovaramo s njim ako zelimo pregovore. I ja imam uverenje da je Taci kriv, jednostavno deluje mi tako, ali bih i ja morao da postupim isto kao Tadic da sam na njegovom mestu. Mi slepo verujemo izvestaju kad ide u nasu korist, a ne verujemo ni sudskim presudama kad u njima budu utvrdjeni najtezi zlocini nase strane. Napravite anketu koliko Srba veruje u Markale a koliko u Martija i bice to jasno.

Sabo

pre 13 godina

Mislim da je Tadic potpuno upravu bez cvrstih dokaza niko nije kriv.Pitanje je kakve ovaj dokaze ima ako nisu cvrsti i relevantni nema krivca.Jos jednom ponavljam zasto je cekao da se izbori na Kosovu zavrse i da Taci dobije povjerenje gradjana. Pa onda da iznese ovaj izvjestaj da je prije objavljen ako je tacan ovaj bi mozda izbore izgubio i povjerenje gradjana.

rexona

pre 13 godina

Tadic govori veoma realno i pametno u ovom slucaju. S"njim sigurno i mi i vi idemo dalje i bice i dogovora i EU. DOKAZI jedino mogu ostavit tacku na ovu veoma ozbilnoj temi.
Verujte da ima ogroman broj Albanaca koji mrze Thaci-ja, ako bude dokaza budite sigurni da ce polozit racune, ali ne zaboraviite da svih su nevini dok se suprotno ne dokaze ! Komsije i ako je Jeremic bio zgodan za nas u Kosovo imajuci u vidu njegovu diplomatiju moram navest da bi on bio prava zvezda da je ziveo u vreme dok je Ckalja imao humoristicke emisije....izgleda da se on zaljubio u samog sebe i "glumi veceg katolika od pape" Pozz

pravda uvek pobedjuje

pre 13 godina

Optimista sam, da se ovo, nece zavrsiti "tek-tako", da u Evropi ima zdravih snaga! I 1941. godine, kada je (skoro) cela Evropa bila pod fasistickom cizmom smrti, kada se cinilo da je sve otislo dodjavola i da spasa nema, zdrave snage su ipak, na kraju, pobedile to zlo. Ne radi se ovde o tome, da ce istrajavanjem na istini (o prodaji organa izvadjenih od zarobljenika, koji su time ubijeni), Kosovo biti vraceno pod suverenitet Srbije, nego to, sto, kako god se ovo zavrsilo, a da to nije dubinska istraga i potpuna istina, Evropa morati da zivi sa jednim takvim neresenim zlom u sebi! Znam, da je pesimista obavesteni optimista, ipak, bez obzira na "vise interese", sumnjam da ce ovoliko zlo, Evropa imati zelje da "gurne pod tepih", zarad farse o bezgresnosti kosovskih Albanaca, koji su zasluzili nezavisnost, zbog srpskih zuluma! Ovo se jednostavno mora isterati na videlo, procesuirati i najstroze osuditi!

arben

pre 13 godina

evo jednog razloga da tih razgovora ne bude...Thaqi je dodatno osljabljen i kao takav bi dodatno popustio. Ne moze on,pod takvim okolnistima predstaviti Kosovo...

Sipelga

pre 13 godina

TAci izgubio politicku buducnost??? Nista zato, preci ce on u privatnike... nego... sta cemo sa tobom Jeremicu??? razmisli i ti da predjes u privatnike, bice ti bolje. A i nama bogme.

Picaso Zivkovic

pre 13 godina

O Tacijevoj izgubljenoj politickoj buducnosti celi roman. O svojoj izgubljenoj politickoj buducnosti Jeremic ni reci. Da se kladimo da ce ga Taci (sto se tice politicke buducnosti) dugo, dugo nadziveti.

Pashai

pre 13 godina

Ako bilo koga optuzite, za bilo shta, treba obelodaniti dokaze i jedino dokaze, i posle toga neko mora da verifikuje te vashe dokaze i potom sledi kazna, moralna ili pak krivicna, zavisno od dela.

zoran

pre 13 godina

Jeremiću, mili dečko, nemoj dečko ništa politički, jer ćeš opet dobiti po biiiip!

Ne trči k'o ždrebe pred rudu. Niko te nije zvao da komentarišeš vesti tipa "Radio-Mileva". Mi ovde u svojim komentarima možemo da lupamo do mile volje(koliko admini cenzurišu, znači ni ovde ne može baš sve) a tvoje izjave ipak imaju i neku težinu. Ili nemaju? ... ne znam??
I ja lično mislim kao i ti ali nije isto sta ovde napisati i reći u svojstvu Ministra jedne nazovi kvalitetne Država za kakvu se Srbija smatra.

аматер

pre 13 godina

Браво Јеремићу, ајде сада иди мало вози се авионом док се скроз не раздрнда па да ти купимо нови. Тачију су дозволили да буде премијер Косова, па су му онда пустили ову буву како би га држали у шаци и контролисали Косово. Ако буде слушао биће премијер, ако не буде завршиће као његов другар Слоба а премијер Косова ће опет бити неко ко ће хтети да слуша. Шта ту није јасно?

Konfucije

pre 13 godina

Umesto sto BIA pripadnici ubijaju goste svojih restorana, trbalo bi ih angazovati da uhvate i privedu pravdi sve osumnjicene i to pravo u sud u Bgd.

Deki

pre 13 godina

Cini mi se da su ovo u EU i Americi jos odavno znali, ali da im je Taci odgovarao. Sada je rekao bih ovo slucajno procurelo u javnost, pa ce biti interesantno kako ce se dalje EU ponasati.
P.S Jeremicu i tvoja politicka buducnost je klimava.

Predrag

pre 13 godina

Jao mene, pa sada treba sve snage BIA-e, policije, cjele Srbije staviti u službu da se prikupe dokazi za zločine koje je napravio taj monstrum, a ne da se pregovara sa njim!
Ma muka mi je od svega više!

PFC

pre 13 godina

ameri polako pustaju Tacija niz voduili im se on malo otrgao pa cisto da mu pokazu ko ga je stavio na to mesto...
ali Tadic...ciji je on predsendik,nas ili siptarski ?
na papiru nas ali su mu dela kao da je iz tirane...

Dzabala

pre 13 godina

Ja ovde nesto ne razumem. Tadic ceka dokaze?!?!? Pa taj Marti nije valjda to sve stavio na papir samo zato sto mu nadosla inspiracija za pisanje romana, pa resio sve da istrese!?!? Zar taj izvestaj ne sadrzi u sebi DOKAZE i zar taj izvestaj nije pravljen da bi se u njemu izneli DOKAZI?!?!

3-phase cretin

pre 13 godina

Svetske agencije "ubiše se" da proslede ovu vest. Jedino je BBC nešto opširniji. Što se više prave blesavi to sam sigurniji u istinitost.

srxy

pre 13 godina

Javljsm se sa severa nemacke - ovde svi mediji bruje o Taciju i o tome kako je to sve istina. Izuzetno korektno i hrabro izvestavanje svih medija. Otvoreno se pise i o tome da je i Haradinaj isto toliko umesan. Drvlje i kamenje na Ameriku, Nemacku, dansku i Emglesku i ostale prijatelje Kosova.

IQ=0

pre 13 godina

Samo ovi iz EU da mu ne dodele Nobelovu nagradu za mir kad ode sa scene zvana "Kosovo Republjik"...za zasluge koje je imao sa NATO paktom tokom 99-te?

Aleksandar

pre 13 godina

Citam tako ove vesti i cudim se sam sebi. Zar je moguce da jedan ovakav covek bude premijer, pa zar to Kosovu ikako odgovara. Neki kazu hapsite Mladica i Hadzica i ostale pa cemo i mi svoje. Ja sam za to naravno, ali ovi ljudi su vec begunci i kriju se, dok Taci i ekipa zive slobodno i ne samo to nego su u samom vrhu Kosovkog vodjstva. Ne gajim nikakvu mrznju ni prema kome, samo se eto cudim sto ga obican svet brani kao da je on nesto najbolje sto je moglo da se desi Kosovu.

Bojan

pre 13 godina

Ako EU ne sprovede odredjene aktivnosti u vezi sa tim izvestajem gubim svaku nadu u dostojnu zajednicu evropskih drzava koje se pozivaju na dan dodele nobelove nagdade za mir na ljudska prava!

Tomislav Kresovic

pre 13 godina

Taci ce izgubiti poliitcku buducnost kada to kazu SAD i Stejt dipartment.Za sada Taci je faktor amrickih interesa i u tom smislu moze doci do izvesnog sukoba SAD i EU,ali bez velikih promena.Taci je pobedio i ovaj izvesataj Dik Martina je zakasnio.

rexona

pre 13 godina

Tadic govori veoma realno i pametno u ovom slucaju. S"njim sigurno i mi i vi idemo dalje i bice i dogovora i EU. DOKAZI jedino mogu ostavit tacku na ovu veoma ozbilnoj temi.
Verujte da ima ogroman broj Albanaca koji mrze Thaci-ja, ako bude dokaza budite sigurni da ce polozit racune, ali ne zaboraviite da svih su nevini dok se suprotno ne dokaze ! Komsije i ako je Jeremic bio zgodan za nas u Kosovo imajuci u vidu njegovu diplomatiju moram navest da bi on bio prava zvezda da je ziveo u vreme dok je Ckalja imao humoristicke emisije....izgleda da se on zaljubio u samog sebe i "glumi veceg katolika od pape" Pozz

Sabo

pre 13 godina

Mislim da je Tadic potpuno upravu bez cvrstih dokaza niko nije kriv.Pitanje je kakve ovaj dokaze ima ako nisu cvrsti i relevantni nema krivca.Jos jednom ponavljam zasto je cekao da se izbori na Kosovu zavrse i da Taci dobije povjerenje gradjana. Pa onda da iznese ovaj izvjestaj da je prije objavljen ako je tacan ovaj bi mozda izbore izgubio i povjerenje gradjana.

m

pre 13 godina

Tadic me je prijatno iznenadio zrelim stavom o tome da, dok se ne dokazu indicije o umesanosti Tacija i dok je on onaj koga su kosovski Albanci izabrali da ih predstavlja, mi moramo da razgovaramo s njim ako zelimo pregovore. I ja imam uverenje da je Taci kriv, jednostavno deluje mi tako, ali bih i ja morao da postupim isto kao Tadic da sam na njegovom mestu. Mi slepo verujemo izvestaju kad ide u nasu korist, a ne verujemo ni sudskim presudama kad u njima budu utvrdjeni najtezi zlocini nase strane. Napravite anketu koliko Srba veruje u Markale a koliko u Martija i bice to jasno.

Wikileaks

pre 13 godina

Ne bi me začudilo da je ovaj izveštaj objavljen da bi se preduhitrio Vikiliks i tako spasio one koji su za to odavno znali. Ura za Vikiliks.

Vlada

pre 13 godina

Hašim Tači je jula 1997. osuđen u odsustvu presudom Okružnog suda u Prištini na deset godina zatvora zbog krivičnog dela terorizma. U februaru 1998. za njim je raspisana i centralna poternica.
Da li predsednik postuje pravni poredak drzave Srbije?

Vlada

pre 13 godina

Šta ste se svi primili na Martija!? Pa takve stvari oni lansiraju kako im kad odgovara, sutra će opet lansirati neki naš greh iz prošlosti, pa tako u krug! Način da se disciplinuju balkanski indijanci! Što se tiče Tadića, svakako je već odavno manje-više nebitno šta on misli!!!

CityWatch

pre 13 godina

Nista od toga. Zamislite da se stvarno pokrene istraga i da pukne bruka da je americka administracija sve vreme stitila i podrzavala kako vojno i finasijski, logisticki i na svaki drugi nacin, ovakve monstrozune zlocince i serijske ubice protiv navodno diktatora SM. Nema sanse. Oni su od prvog daana znali sa kim imaju posla. Svi znamo ko su tzv lideri Kosova. Da ne budemo naivni, znaju to i Ameri i Evropljani ali je njihov interes slaba Srbija i nezavisno Kosovo. Ucenjena i oslabljena Srbija na kvazi putu u EU takodje je njihov interes. Sve sto se desavalo od pada SM govori u prilog toj cinjenici. Pa oni su u Hagu oslobodili Hardinaja. To se slucajno desilo? How yes no. Ako se tome doda i ekonomski interes skoro svih clanova bivse Kllintonove administracije jasno je da od sudjenja ovim monstrouznim zlocincima nema nista. Da se ne zavaravamo nego da se Srbija priupita sta da radi sa svim tim informacijama. Da li ce Srbija nekako delovati i kazniti zlocince. Mislim da je Izrael sjajan primer kako se to radi. Istina Izrael je takodje americki protektorat i uziva svu podrsku Vasingtona ma sta radio sto sa Srbijom nije slucaj. Ipak vreme je da se pokaze da je Srbija ozbiljna drzava i da niko ne moze ciniti nekaznjeno zlocine protiv njenih gradjana. Zato, akcija. Od pravde i sud ovde nema nista. Sila je jedino pravo koje danas postoji u svetu

arben

pre 13 godina

evo jednog razloga da tih razgovora ne bude...Thaqi je dodatno osljabljen i kao takav bi dodatno popustio. Ne moze on,pod takvim okolnistima predstaviti Kosovo...

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Kao promasen covjek iz sarajevske epizode serije "Kako sam sistematski unisten od idiota", moram biti malo sarkastican.
Naime; kada se SABERU svi patriotizmi, nacionalizmi, organi, hladnjace, jame, rupe, tajfuni i tajkuni, Rusi i Ameri, popovi i hodze, kao rezultat se dobije jedan ogroman MINUS - Yu.
Naravno da su ovakva saznanja uzasna, kao sto je bilo uzasno sve u proteklih 20 godina. To smo svi mi znali i okusili vec odavno i ne trebaju nam Savjeti Evrope i Wikileaks da nam otvaraju oci.
Uzivam u tome sto je Taci raskrinkan. Prvo - zbog toga jer svaki zlocinac mora da plati za svoja zlodjela, a drugo - da se i ostali "partneri" u ovoj seriji prepoznaju i zapitaju kako su izvrsili pravdu.
Kako god, uvjeren sam da ce se pravda zadovoljiti na bilo koji nacin;
unutrasnjim ciscenjem, vanjskim pritiskom ili nekom silom koja ce se desiti nekontrolisano.
Svim bivsim "zemljacima" zelim uspjeha u borbi za pravdu i srecnu Novu Godinu.

pravda uvek pobedjuje

pre 13 godina

Optimista sam, da se ovo, nece zavrsiti "tek-tako", da u Evropi ima zdravih snaga! I 1941. godine, kada je (skoro) cela Evropa bila pod fasistickom cizmom smrti, kada se cinilo da je sve otislo dodjavola i da spasa nema, zdrave snage su ipak, na kraju, pobedile to zlo. Ne radi se ovde o tome, da ce istrajavanjem na istini (o prodaji organa izvadjenih od zarobljenika, koji su time ubijeni), Kosovo biti vraceno pod suverenitet Srbije, nego to, sto, kako god se ovo zavrsilo, a da to nije dubinska istraga i potpuna istina, Evropa morati da zivi sa jednim takvim neresenim zlom u sebi! Znam, da je pesimista obavesteni optimista, ipak, bez obzira na "vise interese", sumnjam da ce ovoliko zlo, Evropa imati zelje da "gurne pod tepih", zarad farse o bezgresnosti kosovskih Albanaca, koji su zasluzili nezavisnost, zbog srpskih zuluma! Ovo se jednostavno mora isterati na videlo, procesuirati i najstroze osuditi!