Subota, 11.12.2010.

16:31

Novi porezi sa novim budžetom

Novi zakon o imovini građana biće, kako je potvrdila ministarka finansija Diana Dragutinović, razmotren u Parlamentu kada i budžet za narednu godinu.

Izvor: Novosti

Novi porezi sa novim budžetom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Zemljo Srbijo otvori se

pre 13 godina

Ljudi dosta više komentara pištaljke u ruke i na ulicu da ih srušimo već jednom dosta je bilo lopovluka. DOLE VLADA!!!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Logika ekonomista:
"Sadašnji zakon o porezu na imovinu je nepravedan i regresivan, jer veća poreska oslobađanja imaju vlasnici imovine veće vrednosti", tvrdi ministarka Dragutinović.
Rezultat: ko nije dovoljno siromashan (chitaj – nema nishta), biche podvrgnut novoj pravdi. Shto ne ode malo u Sloveniju da nauchi da moze malo i drukchije, a da se logika ne pokvari.

Dzoni

pre 13 godina

Ja sam jos odavno rekao da ce da bi nadoknadili divedendu od telekoma da nam uvedu novi porez i eto ga na imovinu koje se u Hrvatskoj uopste ne placa a u Sloveniji samo za vise od 160 kvadrata a dal treba da pominjem plate tamo i ovde..

milivoje

pre 13 godina

Они друго незнају него смањити пензије или подићи порез .А треба повећати запосленост !!!!!!!А то ови незнају.

D.

pre 13 godina

Samo neka oni uvode nove i nove namete građanima, time će ubrzati svoj politički kraj. Ovoliko ne voditi računa o teškoj socijalnoj situaciji građana i građanki Srbije prosto je fascinantno. Ali, neka, biće kažnjeni za to, pre ili kasnije.

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na imovinu bi bio vrlo slican ovoj situaciji. Kada bi sad izgradio kucu na nekoj planini, da bi ziveo u njoj, a onda dodje neki nepoznati lik da od mene uzima harac. Tursko doba, samo osavremenjeno.

Ja sam zaradio svojim rukama i ne dozvoljavam ni jednoj budali, niti drzavi, da od mene uzima harac.

Sasa

pre 13 godina

Kada bi drzava naplatila sve dugove ne bi bilo potrebno povecavati poreze. Ovako oni sto placaju porez na vreme ispadaju budale. Nije mi jasno da nismo u stanju da sprovedemo efektivnu naplatu poreza. Verovatno nece.

Bogi

pre 13 godina

Dobio sam opomenu za neizvrsenu uplatu na ime odvodnjavanja u iznosu od 15.000 dinara. Super, samo sto zivim na uzvisenju i to 10 Km od najblizeg vodotoka.

zNI

pre 13 godina

Skoro je bio na televiziji neki lik što je uzeo kredit kupio velik stan pozvao sve TV ekipe da ga snimaju pa sam se baš zabrinuo za njega ,jer kad plati porez neće imati za rate i moraće na doboš.

Maree

pre 13 godina

Molim vas, ako ima neko neka ih zaustavi, unistili su zemlju kompletno i osiromasili narod. Svake godine bice jos gore, zaustavite ih!!! Glasanjem nista ne dobijamo, samo menjamo igrace na sceni, treba nam prava promena, treba nam revolucija, treba nam robin hood.

italija

pre 13 godina

"U Italiji su, pak, stope poreza na imovinu od 0,4 do 0,7 odsto, a jedino oslobađanje na koje građani mogu da računaju jeste ono po osnovu stanovanja." - da prevedem: nema poreza na "prvu kucu" tj. onu u kojoj imate stalni boravak.

PAMETAN JE PAMETAN

pre 13 godina

U Sloveniji je prvih 180 kvadrata nekretnine u kojoj se živi oslobođeno plaćanja poreza, a iznad toga stopa nameta je od 0,1 do 1,5 odsto.
MOŽEMO MI LJUTITI NA SLOVENCE, ALI RETKO SAM PRIMETIO DA SU POGREŠILI

Bogdan

pre 13 godina

Umesto da smanje plate neradnicima u drzavnoj administraciji, koji su se u nju svi redom uhlebili preko veze po stranackoj liniji, lazni eksperti na celu sa Dragutinovickom, Dinkicem i Milosavljevicem su resili da povecanjem nameta gradjanima oderu kozu sa ledja.
Zasto vec jednom ne racionalizuju drzavnu administraciju? Odgovor je veoma jednostavan, zato je u njoj skoncetrisana njihova glasacka baza, koju potplacuju novcem vecine gradjana Srbije.
Krajnje je vreme da se aktuelna vlast posalje u istoriju, a da Dragutinovicka i Dinkic postanu samo ruzna proslost.

Shone

pre 13 godina

Posto su toliko "strucni" prilikom argumentacije razloga zasto podizati cene svega i svacega.

Zasto nigde nije prikazano narodu kuda sve te pare odlaze, od lokalnog nivoa do najviseg.

Sta bi sa izvestajem revizorske komisije, tresla se gora rodio se mis, za nenamenska trosenja para u mnogim ministarstvima.

I posle nam sole pamet kako bi trebali placati poreze.

sto bi nas narod rekao, more mars..Blize se izbori, a posle toga i pozivanje na odgovornost.

sai baba

pre 13 godina

podrzavam poreze na nekretnine. ioanko ih previse zvrji prazno, a cene najvece na svetu. to ce naterati mnoge rent-a-biznismene da krenu mozda u neki realan biznis.

kiseo kupus

pre 13 godina

A da vam i mi stavimo nesto novo ministarka ? Recimo umesto vase glave svezu glavicu kupusa posto i kupus i glava ove zene nisu razumne i zive u nekoj basni!

duvac u pistaljke

pre 13 godina

E ovako i ja mogu da vodim drzavu.
Zamrznem plate i penzije, povecavm poreze onoliko koli mi treba, usmeravam investitore tamo gde ima para i gde ce drzava utrositi velike pare pa se posle talim sa tim investitorima, namestam tendere po raznim ministarstvima....
Stvarno, hoce li neko ispitati sve one tendere na kojima je Duliceva firma dobila poslove?
Osim tih tendera veoma su zanimljivi tenderi u poreskoj upravi na Trosarini u Beogradu, kada bi policija malo zagrebala svasta bi nasla ali nije moje da o tome pisem....
Iscackajte malo to tamosnjim knjigama...

Goran

pre 13 godina

Namete treba smanjivati bez istovremenog povecanja drugih nameta!

Jedno istrazivanje nedavno je pokazalo da se u republickoj administraciji radi u proseku dnevno 3.5 sata, duplo manje nego kod privatnika, a prima se plata za 8 sati. To je dokaz da se 1/3 birokrata bez ikakvih problema moze poslati na biro za zaposljavanje. Prosecna plata u administraciji je veca od proseka u privredi. To je dokaz, da se ovima koji ne zavrse na birou plate bez ikakvih problema mogu smanjiti. Osnovni preduslov privrednog oporavka i povecanja kvaliteta zivota gradjana je smanjenje administracije, jer bez toga nema smanjenja nameta. Glomazna i skupa administracija davi privredu i gradjane.

Javnost je imala prilike da cuje nemusto trtljanje pojedinih polupismenih kvazieksprata.
"Mi (kvazieksperti) imamo problem, kako da obezbedimo 8 milijardi €...
za nezajazljivu republicku administraciju, koja trenutno od gradjana otima "samo" 7 milijardi €."

Pocetna premisa je losa zato sto se polazi od toga da su rashodi nezajazljive republicke administracije u koju su se po stranackoj liniji uhlebili i Kurta i Murta nezavisna varijabla, koja ne zavisi od prihoda, i koje ne sme da se smanjuje, nego samo da se povecava.

Mi imamo problem, a taj problem su kvazieksperti, presipaci iz supljeg u prazno, koji se dovijaju kako da namaknu sto vise para u rupu bez dna, tj u republicki budzet. Planiraju da smanje jedan namet da bi zamazali narodu oci, uz istovremeno povecanje vise nameta koji treba da pokriju ogromne troskove koje prave neradnici iz drzavne administracije. Novac koji planiraju da otmu gradjanima povecanjem tih nameta bi isao na njihove debele plate, skupocene "sluzbene" mercedese i luksuzna sluzbena putovanja na egzoticna ostrva...

nsposmatrac

pre 13 godina

Najbolji odgovor na ovakv novi porez bi bilo neplacanje istog, pa bi se onda MOZDA ovi na vlasi malo dozvali pameti.
Samo da je malo jedinstva u SRbiji.

Milan

pre 13 godina

Hmmm... meni ce porez sa 3,000 dinara otici na nekih 20,000+.

Ja igrom slucaja imam odakle ovo platiti, ali sta cemo sa ostatkom Srbije kojima su primanja desetkovana u zadnjih godinu dana (ako ih uopste imaju).

Rezultat je vrlo predvidiv:

Veliki broj gradjana nece platiti porez (40%+), a drzava ce im morati oprostiti, zbog samog broja. "Postenjacine" koji plate ce ispati magarci kao i uvek.

Cela drzava je tako organizovana da se postenje jednostavno ne isplati - nije racionalan izbor.

Zato nam ni nece biti bolje nikad...

Srpska posla...

joca

pre 13 godina

Porez na imovinu nije uveden 2001 godine nego vec 1992 ili 1993 godine. A drugo ako se usvoje predlozene izmene sledece 2011 godine imacemo najvece poreze na imovinu od svih bivsih jugosloveniskih republika a najmanje prosecne plate u evrima od svih njih. Sto se tice poreza u susedstvu na intenetu mozete naci podatke da je poreska stopa u Makedoniji je 0,1 %, na trzisnu vrednost imovine, u Crnoj Gori je stopa od 0,08 do 0,8 % , opstine i gradovi biraju stopu , tako da je Podgorica i vecina gradova odabrala stopu od 0,25%, na taj iznos se dobija olasica na starost objekta, 20 % popusta za vlasnika i jos makismalnih 30 % na clanove domacinstva. U Republilci Srpskoj od 2010 godine je uveden novi obracun poreza po stopama od 0,05 do 0,5 % , gradovi i opstine ce birati stopu a vlasnik je oslobodjen placanja na 50 m² plus jos 10 m² za svakog clana domacinstva. U Hrvatskoj nema poreza na imovinu, postoji samo porez na kuce za odmor tj vikendice koji se placa od 5 do 15 kuna po kvadratu. .U jednom dnevnom listu smo mogli procitati pre nekoliko meseci da u Sloveniji porez placaju samo oni koji imaju kvadraturu iznad 160 kvadrata i da se na vecu kvadraturu preko 160 kvadrata samo placa porez na imovinu.

joca

pre 13 godina

Porez na imovinu nije uveden 2001 godine nego vec 1992 ili 1993 godine. A drugo ako se usvoje predlozene izmene sledece 2011 godine imacemo najvece poreze na imovinu od svih bivsih jugosloveniskih republika a najmanje prosecne plate u evrima od svih njih. Sto se tice poreza u susedstvu na intenetu mozete naci podatke da je poreska stopa u Makedoniji je 0,1 %, na trzisnu vrednost imovine, u Crnoj Gori je stopa od 0,08 do 0,8 % , opstine i gradovi biraju stopu , tako da je Podgorica i vecina gradova odabrala stopu od 0,25%, na taj iznos se dobija olasica na starost objekta, 20 % popusta za vlasnika i jos makismalnih 30 % na clanove domacinstva. U Republilci Srpskoj od 2010 godine je uveden novi obracun poreza po stopama od 0,05 do 0,5 % , gradovi i opstine ce birati stopu a vlasnik je oslobodjen placanja na 50 m² plus jos 10 m² za svakog clana domacinstva. U Hrvatskoj nema poreza na imovinu, postoji samo porez na kuce za odmor tj vikendice koji se placa od 5 do 15 kuna po kvadratu. .U jednom dnevnom listu smo mogli procitati pre nekoliko meseci da u Sloveniji porez placaju samo oni koji imaju kvadraturu iznad 160 kvadrata i da se na vecu kvadraturu preko 160 kvadrata samo placa porez na imovinu.

kiseo kupus

pre 13 godina

A da vam i mi stavimo nesto novo ministarka ? Recimo umesto vase glave svezu glavicu kupusa posto i kupus i glava ove zene nisu razumne i zive u nekoj basni!

PAMETAN JE PAMETAN

pre 13 godina

U Sloveniji je prvih 180 kvadrata nekretnine u kojoj se živi oslobođeno plaćanja poreza, a iznad toga stopa nameta je od 0,1 do 1,5 odsto.
MOŽEMO MI LJUTITI NA SLOVENCE, ALI RETKO SAM PRIMETIO DA SU POGREŠILI

nsposmatrac

pre 13 godina

Najbolji odgovor na ovakv novi porez bi bilo neplacanje istog, pa bi se onda MOZDA ovi na vlasi malo dozvali pameti.
Samo da je malo jedinstva u SRbiji.

Milan

pre 13 godina

Hmmm... meni ce porez sa 3,000 dinara otici na nekih 20,000+.

Ja igrom slucaja imam odakle ovo platiti, ali sta cemo sa ostatkom Srbije kojima su primanja desetkovana u zadnjih godinu dana (ako ih uopste imaju).

Rezultat je vrlo predvidiv:

Veliki broj gradjana nece platiti porez (40%+), a drzava ce im morati oprostiti, zbog samog broja. "Postenjacine" koji plate ce ispati magarci kao i uvek.

Cela drzava je tako organizovana da se postenje jednostavno ne isplati - nije racionalan izbor.

Zato nam ni nece biti bolje nikad...

Srpska posla...

Shone

pre 13 godina

Posto su toliko "strucni" prilikom argumentacije razloga zasto podizati cene svega i svacega.

Zasto nigde nije prikazano narodu kuda sve te pare odlaze, od lokalnog nivoa do najviseg.

Sta bi sa izvestajem revizorske komisije, tresla se gora rodio se mis, za nenamenska trosenja para u mnogim ministarstvima.

I posle nam sole pamet kako bi trebali placati poreze.

sto bi nas narod rekao, more mars..Blize se izbori, a posle toga i pozivanje na odgovornost.

sai baba

pre 13 godina

podrzavam poreze na nekretnine. ioanko ih previse zvrji prazno, a cene najvece na svetu. to ce naterati mnoge rent-a-biznismene da krenu mozda u neki realan biznis.

Maree

pre 13 godina

Molim vas, ako ima neko neka ih zaustavi, unistili su zemlju kompletno i osiromasili narod. Svake godine bice jos gore, zaustavite ih!!! Glasanjem nista ne dobijamo, samo menjamo igrace na sceni, treba nam prava promena, treba nam revolucija, treba nam robin hood.

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na imovinu bi bio vrlo slican ovoj situaciji. Kada bi sad izgradio kucu na nekoj planini, da bi ziveo u njoj, a onda dodje neki nepoznati lik da od mene uzima harac. Tursko doba, samo osavremenjeno.

Ja sam zaradio svojim rukama i ne dozvoljavam ni jednoj budali, niti drzavi, da od mene uzima harac.

Zemljo Srbijo otvori se

pre 13 godina

Ljudi dosta više komentara pištaljke u ruke i na ulicu da ih srušimo već jednom dosta je bilo lopovluka. DOLE VLADA!!!!!

milivoje

pre 13 godina

Они друго незнају него смањити пензије или подићи порез .А треба повећати запосленост !!!!!!!А то ови незнају.

italija

pre 13 godina

"U Italiji su, pak, stope poreza na imovinu od 0,4 do 0,7 odsto, a jedino oslobađanje na koje građani mogu da računaju jeste ono po osnovu stanovanja." - da prevedem: nema poreza na "prvu kucu" tj. onu u kojoj imate stalni boravak.

D.

pre 13 godina

Samo neka oni uvode nove i nove namete građanima, time će ubrzati svoj politički kraj. Ovoliko ne voditi računa o teškoj socijalnoj situaciji građana i građanki Srbije prosto je fascinantno. Ali, neka, biće kažnjeni za to, pre ili kasnije.

Dzoni

pre 13 godina

Ja sam jos odavno rekao da ce da bi nadoknadili divedendu od telekoma da nam uvedu novi porez i eto ga na imovinu koje se u Hrvatskoj uopste ne placa a u Sloveniji samo za vise od 160 kvadrata a dal treba da pominjem plate tamo i ovde..

Goran

pre 13 godina

Namete treba smanjivati bez istovremenog povecanja drugih nameta!

Jedno istrazivanje nedavno je pokazalo da se u republickoj administraciji radi u proseku dnevno 3.5 sata, duplo manje nego kod privatnika, a prima se plata za 8 sati. To je dokaz da se 1/3 birokrata bez ikakvih problema moze poslati na biro za zaposljavanje. Prosecna plata u administraciji je veca od proseka u privredi. To je dokaz, da se ovima koji ne zavrse na birou plate bez ikakvih problema mogu smanjiti. Osnovni preduslov privrednog oporavka i povecanja kvaliteta zivota gradjana je smanjenje administracije, jer bez toga nema smanjenja nameta. Glomazna i skupa administracija davi privredu i gradjane.

Javnost je imala prilike da cuje nemusto trtljanje pojedinih polupismenih kvazieksprata.
"Mi (kvazieksperti) imamo problem, kako da obezbedimo 8 milijardi €...
za nezajazljivu republicku administraciju, koja trenutno od gradjana otima "samo" 7 milijardi €."

Pocetna premisa je losa zato sto se polazi od toga da su rashodi nezajazljive republicke administracije u koju su se po stranackoj liniji uhlebili i Kurta i Murta nezavisna varijabla, koja ne zavisi od prihoda, i koje ne sme da se smanjuje, nego samo da se povecava.

Mi imamo problem, a taj problem su kvazieksperti, presipaci iz supljeg u prazno, koji se dovijaju kako da namaknu sto vise para u rupu bez dna, tj u republicki budzet. Planiraju da smanje jedan namet da bi zamazali narodu oci, uz istovremeno povecanje vise nameta koji treba da pokriju ogromne troskove koje prave neradnici iz drzavne administracije. Novac koji planiraju da otmu gradjanima povecanjem tih nameta bi isao na njihove debele plate, skupocene "sluzbene" mercedese i luksuzna sluzbena putovanja na egzoticna ostrva...

duvac u pistaljke

pre 13 godina

E ovako i ja mogu da vodim drzavu.
Zamrznem plate i penzije, povecavm poreze onoliko koli mi treba, usmeravam investitore tamo gde ima para i gde ce drzava utrositi velike pare pa se posle talim sa tim investitorima, namestam tendere po raznim ministarstvima....
Stvarno, hoce li neko ispitati sve one tendere na kojima je Duliceva firma dobila poslove?
Osim tih tendera veoma su zanimljivi tenderi u poreskoj upravi na Trosarini u Beogradu, kada bi policija malo zagrebala svasta bi nasla ali nije moje da o tome pisem....
Iscackajte malo to tamosnjim knjigama...

Bogdan

pre 13 godina

Umesto da smanje plate neradnicima u drzavnoj administraciji, koji su se u nju svi redom uhlebili preko veze po stranackoj liniji, lazni eksperti na celu sa Dragutinovickom, Dinkicem i Milosavljevicem su resili da povecanjem nameta gradjanima oderu kozu sa ledja.
Zasto vec jednom ne racionalizuju drzavnu administraciju? Odgovor je veoma jednostavan, zato je u njoj skoncetrisana njihova glasacka baza, koju potplacuju novcem vecine gradjana Srbije.
Krajnje je vreme da se aktuelna vlast posalje u istoriju, a da Dragutinovicka i Dinkic postanu samo ruzna proslost.

Sasa

pre 13 godina

Kada bi drzava naplatila sve dugove ne bi bilo potrebno povecavati poreze. Ovako oni sto placaju porez na vreme ispadaju budale. Nije mi jasno da nismo u stanju da sprovedemo efektivnu naplatu poreza. Verovatno nece.

zNI

pre 13 godina

Skoro je bio na televiziji neki lik što je uzeo kredit kupio velik stan pozvao sve TV ekipe da ga snimaju pa sam se baš zabrinuo za njega ,jer kad plati porez neće imati za rate i moraće na doboš.

Bogi

pre 13 godina

Dobio sam opomenu za neizvrsenu uplatu na ime odvodnjavanja u iznosu od 15.000 dinara. Super, samo sto zivim na uzvisenju i to 10 Km od najblizeg vodotoka.

Aleksandar

pre 13 godina

Logika ekonomista:
"Sadašnji zakon o porezu na imovinu je nepravedan i regresivan, jer veća poreska oslobađanja imaju vlasnici imovine veće vrednosti", tvrdi ministarka Dragutinović.
Rezultat: ko nije dovoljno siromashan (chitaj – nema nishta), biche podvrgnut novoj pravdi. Shto ne ode malo u Sloveniju da nauchi da moze malo i drukchije, a da se logika ne pokvari.

sai baba

pre 13 godina

podrzavam poreze na nekretnine. ioanko ih previse zvrji prazno, a cene najvece na svetu. to ce naterati mnoge rent-a-biznismene da krenu mozda u neki realan biznis.

PAMETAN JE PAMETAN

pre 13 godina

U Sloveniji je prvih 180 kvadrata nekretnine u kojoj se živi oslobođeno plaćanja poreza, a iznad toga stopa nameta je od 0,1 do 1,5 odsto.
MOŽEMO MI LJUTITI NA SLOVENCE, ALI RETKO SAM PRIMETIO DA SU POGREŠILI

kiseo kupus

pre 13 godina

A da vam i mi stavimo nesto novo ministarka ? Recimo umesto vase glave svezu glavicu kupusa posto i kupus i glava ove zene nisu razumne i zive u nekoj basni!

joca

pre 13 godina

Porez na imovinu nije uveden 2001 godine nego vec 1992 ili 1993 godine. A drugo ako se usvoje predlozene izmene sledece 2011 godine imacemo najvece poreze na imovinu od svih bivsih jugosloveniskih republika a najmanje prosecne plate u evrima od svih njih. Sto se tice poreza u susedstvu na intenetu mozete naci podatke da je poreska stopa u Makedoniji je 0,1 %, na trzisnu vrednost imovine, u Crnoj Gori je stopa od 0,08 do 0,8 % , opstine i gradovi biraju stopu , tako da je Podgorica i vecina gradova odabrala stopu od 0,25%, na taj iznos se dobija olasica na starost objekta, 20 % popusta za vlasnika i jos makismalnih 30 % na clanove domacinstva. U Republilci Srpskoj od 2010 godine je uveden novi obracun poreza po stopama od 0,05 do 0,5 % , gradovi i opstine ce birati stopu a vlasnik je oslobodjen placanja na 50 m² plus jos 10 m² za svakog clana domacinstva. U Hrvatskoj nema poreza na imovinu, postoji samo porez na kuce za odmor tj vikendice koji se placa od 5 do 15 kuna po kvadratu. .U jednom dnevnom listu smo mogli procitati pre nekoliko meseci da u Sloveniji porez placaju samo oni koji imaju kvadraturu iznad 160 kvadrata i da se na vecu kvadraturu preko 160 kvadrata samo placa porez na imovinu.

nsposmatrac

pre 13 godina

Najbolji odgovor na ovakv novi porez bi bilo neplacanje istog, pa bi se onda MOZDA ovi na vlasi malo dozvali pameti.
Samo da je malo jedinstva u SRbiji.

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na imovinu bi bio vrlo slican ovoj situaciji. Kada bi sad izgradio kucu na nekoj planini, da bi ziveo u njoj, a onda dodje neki nepoznati lik da od mene uzima harac. Tursko doba, samo osavremenjeno.

Ja sam zaradio svojim rukama i ne dozvoljavam ni jednoj budali, niti drzavi, da od mene uzima harac.

Dzoni

pre 13 godina

Ja sam jos odavno rekao da ce da bi nadoknadili divedendu od telekoma da nam uvedu novi porez i eto ga na imovinu koje se u Hrvatskoj uopste ne placa a u Sloveniji samo za vise od 160 kvadrata a dal treba da pominjem plate tamo i ovde..

Milan

pre 13 godina

Hmmm... meni ce porez sa 3,000 dinara otici na nekih 20,000+.

Ja igrom slucaja imam odakle ovo platiti, ali sta cemo sa ostatkom Srbije kojima su primanja desetkovana u zadnjih godinu dana (ako ih uopste imaju).

Rezultat je vrlo predvidiv:

Veliki broj gradjana nece platiti porez (40%+), a drzava ce im morati oprostiti, zbog samog broja. "Postenjacine" koji plate ce ispati magarci kao i uvek.

Cela drzava je tako organizovana da se postenje jednostavno ne isplati - nije racionalan izbor.

Zato nam ni nece biti bolje nikad...

Srpska posla...

Shone

pre 13 godina

Posto su toliko "strucni" prilikom argumentacije razloga zasto podizati cene svega i svacega.

Zasto nigde nije prikazano narodu kuda sve te pare odlaze, od lokalnog nivoa do najviseg.

Sta bi sa izvestajem revizorske komisije, tresla se gora rodio se mis, za nenamenska trosenja para u mnogim ministarstvima.

I posle nam sole pamet kako bi trebali placati poreze.

sto bi nas narod rekao, more mars..Blize se izbori, a posle toga i pozivanje na odgovornost.

Goran

pre 13 godina

Namete treba smanjivati bez istovremenog povecanja drugih nameta!

Jedno istrazivanje nedavno je pokazalo da se u republickoj administraciji radi u proseku dnevno 3.5 sata, duplo manje nego kod privatnika, a prima se plata za 8 sati. To je dokaz da se 1/3 birokrata bez ikakvih problema moze poslati na biro za zaposljavanje. Prosecna plata u administraciji je veca od proseka u privredi. To je dokaz, da se ovima koji ne zavrse na birou plate bez ikakvih problema mogu smanjiti. Osnovni preduslov privrednog oporavka i povecanja kvaliteta zivota gradjana je smanjenje administracije, jer bez toga nema smanjenja nameta. Glomazna i skupa administracija davi privredu i gradjane.

Javnost je imala prilike da cuje nemusto trtljanje pojedinih polupismenih kvazieksprata.
"Mi (kvazieksperti) imamo problem, kako da obezbedimo 8 milijardi €...
za nezajazljivu republicku administraciju, koja trenutno od gradjana otima "samo" 7 milijardi €."

Pocetna premisa je losa zato sto se polazi od toga da su rashodi nezajazljive republicke administracije u koju su se po stranackoj liniji uhlebili i Kurta i Murta nezavisna varijabla, koja ne zavisi od prihoda, i koje ne sme da se smanjuje, nego samo da se povecava.

Mi imamo problem, a taj problem su kvazieksperti, presipaci iz supljeg u prazno, koji se dovijaju kako da namaknu sto vise para u rupu bez dna, tj u republicki budzet. Planiraju da smanje jedan namet da bi zamazali narodu oci, uz istovremeno povecanje vise nameta koji treba da pokriju ogromne troskove koje prave neradnici iz drzavne administracije. Novac koji planiraju da otmu gradjanima povecanjem tih nameta bi isao na njihove debele plate, skupocene "sluzbene" mercedese i luksuzna sluzbena putovanja na egzoticna ostrva...

duvac u pistaljke

pre 13 godina

E ovako i ja mogu da vodim drzavu.
Zamrznem plate i penzije, povecavm poreze onoliko koli mi treba, usmeravam investitore tamo gde ima para i gde ce drzava utrositi velike pare pa se posle talim sa tim investitorima, namestam tendere po raznim ministarstvima....
Stvarno, hoce li neko ispitati sve one tendere na kojima je Duliceva firma dobila poslove?
Osim tih tendera veoma su zanimljivi tenderi u poreskoj upravi na Trosarini u Beogradu, kada bi policija malo zagrebala svasta bi nasla ali nije moje da o tome pisem....
Iscackajte malo to tamosnjim knjigama...

Bogdan

pre 13 godina

Umesto da smanje plate neradnicima u drzavnoj administraciji, koji su se u nju svi redom uhlebili preko veze po stranackoj liniji, lazni eksperti na celu sa Dragutinovickom, Dinkicem i Milosavljevicem su resili da povecanjem nameta gradjanima oderu kozu sa ledja.
Zasto vec jednom ne racionalizuju drzavnu administraciju? Odgovor je veoma jednostavan, zato je u njoj skoncetrisana njihova glasacka baza, koju potplacuju novcem vecine gradjana Srbije.
Krajnje je vreme da se aktuelna vlast posalje u istoriju, a da Dragutinovicka i Dinkic postanu samo ruzna proslost.

zNI

pre 13 godina

Skoro je bio na televiziji neki lik što je uzeo kredit kupio velik stan pozvao sve TV ekipe da ga snimaju pa sam se baš zabrinuo za njega ,jer kad plati porez neće imati za rate i moraće na doboš.

italija

pre 13 godina

"U Italiji su, pak, stope poreza na imovinu od 0,4 do 0,7 odsto, a jedino oslobađanje na koje građani mogu da računaju jeste ono po osnovu stanovanja." - da prevedem: nema poreza na "prvu kucu" tj. onu u kojoj imate stalni boravak.

Maree

pre 13 godina

Molim vas, ako ima neko neka ih zaustavi, unistili su zemlju kompletno i osiromasili narod. Svake godine bice jos gore, zaustavite ih!!! Glasanjem nista ne dobijamo, samo menjamo igrace na sceni, treba nam prava promena, treba nam revolucija, treba nam robin hood.

Bogi

pre 13 godina

Dobio sam opomenu za neizvrsenu uplatu na ime odvodnjavanja u iznosu od 15.000 dinara. Super, samo sto zivim na uzvisenju i to 10 Km od najblizeg vodotoka.

Sasa

pre 13 godina

Kada bi drzava naplatila sve dugove ne bi bilo potrebno povecavati poreze. Ovako oni sto placaju porez na vreme ispadaju budale. Nije mi jasno da nismo u stanju da sprovedemo efektivnu naplatu poreza. Verovatno nece.

D.

pre 13 godina

Samo neka oni uvode nove i nove namete građanima, time će ubrzati svoj politički kraj. Ovoliko ne voditi računa o teškoj socijalnoj situaciji građana i građanki Srbije prosto je fascinantno. Ali, neka, biće kažnjeni za to, pre ili kasnije.

milivoje

pre 13 godina

Они друго незнају него смањити пензије или подићи порез .А треба повећати запосленост !!!!!!!А то ови незнају.

Aleksandar

pre 13 godina

Logika ekonomista:
"Sadašnji zakon o porezu na imovinu je nepravedan i regresivan, jer veća poreska oslobađanja imaju vlasnici imovine veće vrednosti", tvrdi ministarka Dragutinović.
Rezultat: ko nije dovoljno siromashan (chitaj – nema nishta), biche podvrgnut novoj pravdi. Shto ne ode malo u Sloveniju da nauchi da moze malo i drukchije, a da se logika ne pokvari.

Zemljo Srbijo otvori se

pre 13 godina

Ljudi dosta više komentara pištaljke u ruke i na ulicu da ih srušimo već jednom dosta je bilo lopovluka. DOLE VLADA!!!!!