Četvrtak, 09.12.2010.

22:34

Sanader u pritvoru u Austriji

Odbegli bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen u Austriji u petak popodne. Istražni sudija u Salcburgu odredio mu je jednomesečni pritvor, prenose mediji.

Izvor: B92

Sanader u pritvoru u Austriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Predrag

pre 13 godina

Samo slušam i gledam kako se mediji naslađuju vestima kako se u Hrvatskoj hapse političari a posebno RTS. Nadam se da je samo pitanje vremena kada će to početi i kod nas. Povodom toga iz NIP-a bi bila potrebna veća sredstva za izgradnju novih zatvora. Uzdravlje da počne.

nenad zg

pre 13 godina

Citam, Hrvatska je uredena drzava.... Nema prijatelji od toga nista, ne slici mi niti na drzavu, jos manje uredjenu. Uz ovakvu vlast, na celu sa Hdz om te ovu musavu opziciju, moze biti samo uneredena drzava, od glave do pete... Stranke u Hrvatskoj, posebice Hdz, ovu drzavu i njen narod su materijalno, moralno, pravno, poslovno i socijalno osakatili ZA SVA VREMENA... I to sto su ovog "htjeli uhvatiti", to nije nista drugo do teatar odredenih politickih krugova... Nis od toga....

Minusna desavanja

pre 13 godina

Ala su mladi aktivisti DSS-a hitno dobili nalog za davanje minusa na neke vruce komentare.
Kao da ce to spreciti dalja desavanja u Srbiji.

Goran

pre 13 godina

Svi narodi sa ovi prostora su se posljednjih godina takmicili tko ce vise da ocrni sistem u Jugoslaviji. Tadasnji politicati su imali po neku vikendicu npr. u Neumu a danasnji ne samo najvisi politicari i tajkuni imaju milione eura a narod je doveden do prosjackog stapa. SRETNO SVIMA NA TAKVOJ DEMOKRATIJI. ZIVIO TITO 1000 godina.

bezbednjak

pre 13 godina

Vidim da neki kazu da im niko nije trazio identifikacioni dokument na naplatnoj rampi na auto putu, pa da pojasnim:
Senader je obzirom na VIP status koji je imao/uzivao kao bivsi predsednik vlade, sigurno pracen od snaga bezbednosti Austrije jos po ulasku u nju [verovatno su telefoni radili, konsultacije i izdato je naredjenje: "Hapsi". A NALJBILJE mesto za haapsenje na auto putu su bas te naplatne rampe jer vozilo mora stati/uspopriti i onda je sam cin hapsenja stvar najobicnije rutine.

Logic

pre 13 godina

Jeste, mnogo su bolji od nas, to svi uviđaju... Eno na Brankovom mostu pokajnička kolona svih Srba iz Krajine i drugih krajeva, srecno se opet pešake uputili natrag svojim toplim praznim domovima što ih već toliko godina očekuju...Komšije ih čekaju sa toplim govorima dobrodošlice. Oprostiće im sto su se dali namamiti od zloćudih Srba iz Srbije u Srbiju.

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Mali su zatvorski kapaciteti u Srbiji za sve one koje bi trebalo uhapsiti...
Ovde agonija i LOPOVIJA traje u kontinuitetu dvadeset godina!!!
Ko zna, mozda dodje i taj dan???
Evropo, pomozi narodu Srbije!!!!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A sta ste se "raznezili", nije on mogao krasti sam (ako je krao). "Ako te neko pokrade jednom - sram ga bilo, ako te neko pokrade dva puta - sram tebe bilo, ako te pokrade i treci put - onda si mu dospustio. Tako je to i sa ovim "grandioznim" hapsenjima, istragama itd. Sve se na kraju nekako zataska. Gde je u svetu neki vidjeniji politicar otisao na dugu robiju? Retko gde. Uglavnom nadrljaju sitne ribe i neki sprotisti koji su uzimali doping i slicne atraktivne licnosti, ali ovi iz senke uvek nadju senku.

susjed

pre 13 godina

sve neke dobre vijesti iz regiona u zadnje vrijeme, mi hapsimo redom, vi osvojiste davis cup, prosinecki trener zvezde, nek nam je sa srecom. Uhvati novi val i zajasi gaaaa...

mala marinka

pre 13 godina

valjda nisu naplatne rampe nego nekakve kontrolne točke:)) tek kad kosorica vrati nelegalno prisvojen stan, kad im svima zapljene nelegalno prisvojenu imovinu, kad počnu završavati u zatvoru zbog pljačke i nelegalne privatizacije, kad se s trona makne kum đukanović i kad šeks prestane krojiti pravo i ocijenjivati demokraciju, vjerovat ću da su promijene moguće i da izlazimo iz agonije koja je došla sa svitanjem demokratskih promijena i višestrnačja. moš si mislit. toliko su valjda neuki da su vlast i vlasništvo pobrkali ko neki svojevremeno irak i iran ili holandiju i nizozemsku:))
pozdrav napaćenom narodu ma gdje bili. mi koji smo sve prošli zauvijek smo izgubili osmijeh, ostaje nada da će ga naša djeca ili unuci jednom ponovo pronaći i vratiti na lica bezbrižnost i sreću.

Pedja

pre 13 godina

E da li ću dočekati da uhapse nekog od naših lopuža? Da je bilo afera bilo je, ali nikad do sada još niko od "jačih" štihova naše kriminalne političke scene nije zaglavio iza rešetaka. Kad se to desi znaću da je krenulo nabolje. Blago hrvatima.

Bojan, Zg

pre 13 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Prvo utjeha svima u Srbiji, ovo je ili naredba EU ili obračun unutar HDZ-a. Ovo je pozitivan pomak, ali ja ću vjerovat da sustav radi tek kad niz drugih bude uhićen poput Zg gradonačenika Bandića koji je zadnjih godina skupio hrpu kaznenih prijava koje su se držale u ladicama. BTW uhićenje nije veliki uspjeh, uspjeh je ako svi oni nakon suđenja završe u zatvoru. Puno sreće s vašima, nadam se da će i oni doć na red.

Pedja

pre 13 godina

Ma znate šta? Nema od evrope ništa, kad ovi naši čuju da u Evropi može da se zaglavi zatvor i pored službenog vozača i svetala za pratnju na besnim narodnim parama plaćenim limuzinama, odustaće od projekta Evropska unija.

gordijanus

pre 13 godina

meni niko nikada na tim naplatnim rampama nije trazio pasos niti drugi identifikacioni dokument...platis 6,50 evra na rampi i vozi misko...za hrvate znam da su na mnogim nivoima vec uredili svoju drzavu, cak toliko da se i prema srbima odnose sa uvazavanjem na svim instancama!

karmela

pre 13 godina

Vidi se da smo mi u Srbiji jos vrlo dalekom od EU a i nasi politicari zive neku svoju realnost. Oni su sada u fazi medjusobne dodele nagrada za posebna dostignuca u srpskoj ekonomiji i politici. Doduse, obnove i po neki zatvor ,ali misle da je to za nas ,nikako za njih ,mozda bi se vec pobili oko apartmana sa pogledom !Bezobzirna,nacifrana ,gramziva bulumenta! Ne znam kako vise da ih nazovem a da mi ne poraste pritisak. Mozda nas spase Wikileaks ,kao ona prica o prvom milionu, posle ce mo sami!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Eto iz kog razloga najveci deo srpskih politicara i stranaka ne pomislja da se "priblizi" EU !
Svi dobro znaju da ako u Srbiji zavlada "evropski zakon" onda TESKO NJIMA !
Ovako je njima dobro, TESKO NARODU !

Borut

pre 13 godina

Boze,koliko su bolji od nas!
Znam, razbesnecu sada mnoge,
ali jesu bolji uistinu. Znaci
ta Evropa mnogo. Civilizuje nas posle toliko vekova. Privilegija je biti u njoj uz sve probleme koje ona nosi. Valjda ce nas hteti ovakve. Verujem i mi mozemo biti bolji.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

APEL EU:
Draga nasa EU, dodji i oslobodi nas lopova. Patnja i nemoc naroda su presle sve granice patnje, iz turskog doba dahija.
Dugo traju braco ovi lopovi oko nas. Od Solunskog fronta pa na ovamo, narod je uvek disao na skrge. Zivelo se nikad nije.
Makar i sa manje hleba, hocu u EU! Deco, deco da znate samo kako je tamo lepo, u EU. Svojim ocima sve video, zabezeknuti, deda Paun!

Samo pljacka

pre 13 godina

A kod nas, u Srbiji, se sprema najveca pljacka posle nacionalizacije 45. Novim porezom na imovinu zena godine ce da nam opustosi frizidere, razgoliti decu, automobili ce da zarastu u korov, a zene ce da odu lopovima u kladionice. Zato bi trebalo uhapsiti sve koji ucestvuju u ovom udruzivanju radi zlocinackog poduhvata pre nego sto pocine zlocin !

Podsjetnik

pre 13 godina

@Dusan: Na autoputu Tauern kod mjesta St. Michael postoje jos naplatne kucice za dva tunela jer oni nisu uracunati u cijenu vinjete.

Rajko Horvath

pre 13 godina

Ne daj se Ivo, ti si doneo duh zapada u SFRJ, ovi primitivci zele da nas vrate u kameno doba. Ocekujem milion negativnih preporuka, ha!

Dusan Savic

pre 13 godina

Ovo govori kako se stvari polako pomicu s mrtve tacke. S druge strane postavlja se pitanje kako ce se to sprovesti. Mnogi su s njim zajedno u vrzinom kolu (bili i jos uvek) i lancana reakcija je u ovakivim novonastalim demokratijama prilicno nemoguca. Mozda pomognu Amerikanci i nadju cvrste dokaze da je nekome puknuo KONDOM. Ima u jednoj pesmi naseg pisca Stevana Tontica:...Boze, tesko tebi s nama, kakvi smo!

Dule NS

pre 13 godina

A kako se sve to nije desilo dok je još bio na funkciji???
-U hrvatskoj se uvek sve dešava kad "prođe voz", kao što se i Tuđman kritikovao tek kada je umro...
Možda će za koju godinu isto tako da hapse sadašnju premijerku.

ZIRAFA

pre 13 godina

Gospodo iz MUP-a, prvosudja: TAKO SE TO RADI (recenica iz kultnog filma MARARATONCI). Komsije u hrvatskoj, uhapse bivseg premijera, a kod nas su pevaljke iznad predsednika?????? Sreca da MOCART i BAH, nisu medju zivim. Sta bi tek oni radili?????

markoni

pre 13 godina

Hrvatski bivsi premijer optuzen za pljacku, a protiv bivseg Srpskog premijera pretkrivicni postupak za krsenje Ustavnog poretka i 12.mart 2003-e godine.
Za sada 1-0 za Hrvatsku.

Milan

pre 13 godina

Tako jedna zemlja postaje normalna zemlja. Jednom kad uhapsis premijera vlade sledeci ce dobro onda da razmisle sta i kako ce da rade. Znaci Srbija je jos daleko od toka da bude normalna zemlja. Do tada cu vas sve pozdraviti iz Amerike gde je danas Vesli Snajps otisao u zatvor.

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Bravo Komsije,
Ovaj vas bivsi premijer bar nije podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki i nije vam se desio 12.mart 2003. godine.
Sad da vidimo kako ce Srbija odgovoriti sa bivsim premijerom koji je podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki.

Dusan

pre 13 godina

Svaka cast. Ipak imam i pitanje u vezi jednog detalja. Rekose da je uhapsen na naplatnoj rampi, ali u Austriji su vec vise od 10 godina u upotrebi vinjete, naplatne rampe su prazne, ili su demontirane..

Predrag

pre 13 godina

Slatko sam se nasmijao komentarima tipa "otišao na studiranje" i sličnim!
...
U svakom slučaju lijep primjer da je pravda dostižna za sve - zato glavu gore ljudi, ko god je krao i lagao ovaj narod doći će na sud! Koji je to sud je manje bitno!

zdr

pre 13 godina

Mislim da je postigao ono sta je hteo. Da iskoristi slabosti u austrijskom zakonu o ekstradikciji, suska se da ima neko dvojno drzavljanstvo. Dopada mi se da hrvatski mup nije naseo na gomilu laznih signala koje je Sanader slao ali je sada ipak prekasno i komplikovani postupak ce dugo trajati.

hapsi

pre 13 godina

super sad su ga i uhapsili lijepo mogu koliko ih je vec tamo odrzavat sjednice sabora "Remetinec" sa čežnjom za nove- stare članove.....

Ivan, Karlovac

pre 13 godina

Jadranka Kosor je hrvatska Srpkinja??? Kaze li vam to sto?
Da biste vi kod vas uhitili elitnoga politicara potrebna je nazocnost i veca "kolicina" Hrvata, u vrhu vase vlade, npr. jedan premijer. Ucite od nas.

"PIK Zabela"

pre 13 godina

Zorane Živkoviću, kažu da Sanaderu najviše zameraju što nije redovno orezivao voćnjake, nego kako tvoje mukom stečene plantaže ?!

cp6uja

pre 13 godina

e stvarno zavidim komsijama hrvatima, pa oni raspisu poternicu za bivsim premijerom, a njihovi zapadni saveznici im ga uhapse u roku od odmah. Ovi nasi nema sanse da raspisu neku takvu poternicu plus sto i da se to nekim cudom desi odbegli uvek mogu da se opuste kod nasih saveznika sa istoka.
Do tada ovde mogu da se bave uzgojom macaka, pisu saopstenja i da se ne brinu za nekakve c-markete, novosti i sl.

Rade

pre 13 godina

Gde ode u Austriju, zemlju uredjenu... u Rusiju brate Hrvate, zar ne vidis gde beze tvoje komsije? Jos budes i zasticen ko Putinov tigar!!!

Nele

pre 13 godina

Bravo braco Hrvati, tako se to radi, osumnjicen je - podignuta je optuznica, nije tu - raspisana je poternica. A ne kao kod nas o Ceci sve i svasta a niko nema petlju da podigne optuznicu, boze moj velika pevacka zvezda, pa sta s tim ako je nevina neka dokaze i nikakav problem, tako ce i Sanader, ako je kriv u cuzu ako nije kuci pa posle ima pravo i da tuzi drzavu. A o profesionalizmu Austrijanaca ne treba ni pricati, sta njega briga ko je taj za kim je raspisana poternica, zna se kako se postupa kad ga nahvatas i gotova prica.

zoki

pre 13 godina

E sad ce na videlo da izadju Kostunicine malverzacije, njegov udeo u cementari Popovac, njegovi vinogradi po Fruskoj Gori, vila na Dedinju, njegovi Armaniji i dzipovi i njegove offshore kompanije na Kajmanskim i inim ostrvima, tetkini stanovi i milionske pozajmice od roditelja. Kostunice, gotov si!

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Molim Hrvatski MUP da prosiri svoju istragu i na Srpske "prajm ministre", sto sadasnje, sto bivse, sto buduce. To nam je verovatno jedina sansa da se neki od njih nadju tamo gde zaista pripadaju.

Dorifor

pre 13 godina

Evo uhitili ga hrvatski susjedi austrijanci.

Jedino još nije rješeno pitanje ima li on i austrijsko državljanstvo.

A i mnogi austrijanci bi se mogli opeći Sanaderovim uhićenjem.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Vidite li vi sta znaci EU? Ko od sale predsjednika, bez koga se nije moglo koliko bez zraka i hljeba, ganjaju po svijetu ko zadnjeg lopova.
Je li vam jasno sto neki iz vase elite mrze EU?
EU bi vas narod u svakom slucaju trebao voljeti. On je tu da dijeli hljeba i pravde. Toga fali i kod vas u Srbiji. Je li tako, jarani?

zdr

pre 13 godina

Osecam zahvalnost prema Evropskoj Uniji, zuckalo se da je Sanader podneo ostavku jer mu je EU zapretila da ce objavity sta zna o njemu u Hypo-Adria aferi. Kad je jednom napusto mesto premijera bilo je mnogo lakse sprovoditi istrage. Kosorka do sada nije podizala optuznice ali je broj istraga na visokim mestima vrlo zavidan. Zelim svima na Balkanu da iskorene korupciju i nadam se da je ovo dobar pocetak.

glasach

pre 13 godina

haha! evo buduceg scenarija i za nasu vrlu vladajucu garnituru... samo da odnesem lek tetki preko grane pa se vrcem, tashte mi.
majko mila...

hrvoje

pre 13 godina

Nakon Sanadera sve je moguće, možda i Kosoricu uhite. Bravo za odvjetništvo, policiju USKOK. Hvala vam što nas čistite od ovih parazita.

goran

pre 13 godina

Sanader je osumnjicen a ne i osudjen, svi Vi koji se pozivate na demokraciju trebali biste znati razliku. pitam vas da li mislite da njegovi zamjenici i ministri nisu nista znali kako se financira hdz, ti isti sada zele optuziti njega za sve i pred EU pokazati kako smo pravna drzava. AKO NISTA ON JE BAR ZNAO GOVORITI STRANE JEZIKE I KAD JE BIO NA VLASTI SVI SU MU SE ULIZIVALI, A KADA JE SAM NAPUSTIO POSTAO JE ZLOCESTI VUK! RAZMISLITE MALO O DEMOKRACIJI NA BALKANSKI NACIN. LIJEP POZDRAV SVIMA!

Dejan

pre 13 godina

Spremite se gospodo Dinkicu, Kostunice, Cvetkovicu, Jelasicu, Milosavljevicu, Nikolicu, Vucicu, Draskovicu, Dacicu, Ilicu.....bre ima vas koliko 'oces, ima gradjani Srbije da vam spreme voz sa 100 kompozicija za beg! Ja ih ne bih hapsio, SAMO NEKA IDU sto dalje od nas!

mate_hr

pre 13 godina

Nama je jedino prednost sto ovi nasi bize na zapad pa ce biti izruceni, vasi imaju bolje kontakte sa rusijom i moze se dogodit kad pobignu da nikad nece biti izruceni...toliko od vasoj braci rusima, mislim o tome koliko vas vole.
Nije mi jasno zasto im prodajete naftnu industriju bez da stavite uvijet da se izruci Miloseviceva obitelj

Dark

pre 13 godina

Narod se pita ko mu je neprijatelj, a taj isti mu vodi državu. Kako im samo dopustamo da nam to rade ! Ne vidim,n a žalost, razliku izmedju Hr i Srb sto se toga tice. Jako sam ljut kad pomislim na sve to, a njih bi.....

hahah

pre 13 godina

...vratice se za tri cetri dana...taman koliko mu treba da se dokopa neke Venecuele, Argentine, Brazila itd itd. uzevsi u obzir iz koje stranke potice postoji i vise nego jaka (zna se koja) hrvatska emigracija koja ce mu u tome zdusno pomoci...

partibrejker

pre 13 godina

Vidim da ljudi pozdravljaju Dinkića, Koštunicu i tako, pa bih i ja da izreknem neke lepe želje i pozdrave, samo nema dosta mesta ovaj text-area...

Visantinian

pre 13 godina

Lepo sam ja rekla, bezace i ovi nasi kad krene retroaktivno 20 godina u rikverc.
Ko ne bude mogao da dokaze poreklo novca za svaku paru, oduzima mu se sva imovina.
Hrvati, blago vama, vi nemate Homena koji se dogovara sa potecijalno okrivljenima, nemate Natu Mesarevic koja 4000 evra platu ima jos i sina zaposljenog na polozaju u sudu, nemate Cvetkovica i Dinkica koji jedu XXL rebrasti cips koja je u vlasnickoj i finansijskoj nebulozi, nemate da vam liniju za Kras izvezu iz zemlje, kako bi istu preselili kod nas ili u Bosnu.
A korupcija, mito, tajkuni su istovetni.

dragance

pre 13 godina

Dajte bre ljudi, sta panicite? Otisao covek u Ameriku na usavrsavanje, po istom skolskom programu kao i Terzic pre kod nas. Sad ce se on vratiti, eto ga...dok tetki odnese lek.

Mileta

pre 13 godina

Ako ste znali da krade, a ćutali nek vas je sramota. NADAM SE DA GA NIKAD NEĆETE UHAPSITI! Ne hapsi se prvi čovek države, to je samo srpski specijalitet.

Jovan

pre 13 godina

Jeste, Sanader govori istinu. Kao i Mirjana Markovic, kad je odlazila u Moskvu, samo da odnese Slobodanovom bratu lek.
I nju pustilo pa tek sutra obavestilo.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma to je namestaljka, ko i kod nas u Srbiji, ima toga i bice sve vise.. Kurte i murte zavladale ovim prostorom, izavale tesko krvoprolice, isterale iz pandorine kutije sablasti da se docepaju imovine i zavladaju ko grofovi i sad misle da ce tako vecito pa se ponasaju bahato , arogantno, kad im zatreba angazuju fukaru da se izivljava na narodu, da ga jos vise zakrvi po nacionalnom, verskom razliciju jer oni vladaju kad zavade. Ali, vreme cini svoje i oni su u fazi pred raspadom,j er se sve vise i vise izmedju sebe svadjaju oko plena koji su pokrali a kad budu u zenitu. Narode i Hrvatski i Srpski posklanjajmo te bestije jer od njih nikad, nikad, nikakve koristi! Postoje oni koji su kadri da posteno vladaju, po zakonu, Ustavu, za sve podjednakom da im razlike predstavljaju izazov i u dobro ih pretvore al od ovakvih ljudskih krntija ne mogu se probiti.. zato, prepoznajmo ih, dajmo njima poverenje i pomozimo , red je vec jednom, sebi... Pozdrav komsije!

vidimo se

pre 13 godina

To što je Sanader pobjegao prije oduzimanja imuniteta mu nema nikakve koristi. Upravo sada je objavljena tjeralica u 182 države svijeta (Interpol) a on se izravno javio medijima da je ovlastio odvjetnika i da se vraća u zemlju. Ovakvu proceduru uhićenja njega kao saborskog zastupnika policija je morala ispoštovati da ne bi bilo problema u procesu.

a ?

pre 13 godina

Zar je moguce da su ljudi toliko zaslepljeni zeljom za parama da prave ovakve gluposti? Nije mu dovoljno sto je bio premijer pa jos hoce jos? Naivno i glupo.

sudija u penziji

pre 13 godina

Samo da pokusam objasniti ovo o odredjivanju pritvora:
Zakon koji vazi u Srbiji, a i u Hrvatskoj ne dozvoljava hapsenje narodnog poslanika jer ga stiti imunitet SVE DOK odgovrajuca parlamentarna komisija [imunitetno-pravna] ne ukine taj imunitet, anajsesce na zahtev tuzilastva.
To znaci da nije postijao nikakav pravni osnov da policinja zadrzi Senadera jer je pod imunitetom.
E, a onda kada se ukine imunitet, PRVA STVAR koja se uradi je da suduja odredi [napise resenje] za preventivni pritvor do 30 dana BEZ OBZIRA jeli se ta osoba trenutno nalazi u zemlji ili inostranstvu.
Na osnovu izdatog resenja o pritvoru, policiujha pokusa hapsenje, a ako nije dostupan, onda se raspisuje poternica koja zavisno od vrste dela moze biti medjunarodna.
Ovo je ukratko

Spectator

pre 13 godina

Ocito neki ne shvacaju funkcioniranje pravne drzave. Sanader je legalno izasao iz Hrvatske, jer je Sabor najprije morao mu oduzeti imunitet, da bi policija mogla uopce napisati uhitbeni nalog. Ta se procedura promptno rijesila do 17 sati. Ali do tada je Sanader mogao ici gdje je gos htio i nitko ga nije moagao sprijeciti. Demokracija moze biti okrutna ali se procedura mora postivati, inace nastaje anarhija.

atrakcija

pre 13 godina

Ponovo London u centru paznje Balkanaca.
Prvo Ganic i nas pokusaj [neuspesan] da ga dobijemo a sada Senader.
Jedina a ali i NAJVECA RAZLIKA je sto Senadera trazi drzava iz koje je pobegaao i sto nije optuzen za ratni zlocin

Sladjana

pre 13 godina

Zaista smo prave komšije sa Hrvatskom. Pazi, molim te, on šmugnuo i onda mu određuju pritvor?!Ko je prepisivač među komšijama, jer tako i mi prvo pustimo da šmugnu a onda im određujemo pritvore i poternice!

Dejan

pre 13 godina

Spremite se gospodo Dinkicu, Kostunice, Cvetkovicu, Jelasicu, Milosavljevicu, Nikolicu, Vucicu, Draskovicu, Dacicu, Ilicu.....bre ima vas koliko 'oces, ima gradjani Srbije da vam spreme voz sa 100 kompozicija za beg! Ja ih ne bih hapsio, SAMO NEKA IDU sto dalje od nas!

mate_hr

pre 13 godina

Nama je jedino prednost sto ovi nasi bize na zapad pa ce biti izruceni, vasi imaju bolje kontakte sa rusijom i moze se dogodit kad pobignu da nikad nece biti izruceni...toliko od vasoj braci rusima, mislim o tome koliko vas vole.
Nije mi jasno zasto im prodajete naftnu industriju bez da stavite uvijet da se izruci Miloseviceva obitelj

Spectator

pre 13 godina

Ocito neki ne shvacaju funkcioniranje pravne drzave. Sanader je legalno izasao iz Hrvatske, jer je Sabor najprije morao mu oduzeti imunitet, da bi policija mogla uopce napisati uhitbeni nalog. Ta se procedura promptno rijesila do 17 sati. Ali do tada je Sanader mogao ici gdje je gos htio i nitko ga nije moagao sprijeciti. Demokracija moze biti okrutna ali se procedura mora postivati, inace nastaje anarhija.

Visantinian

pre 13 godina

Lepo sam ja rekla, bezace i ovi nasi kad krene retroaktivno 20 godina u rikverc.
Ko ne bude mogao da dokaze poreklo novca za svaku paru, oduzima mu se sva imovina.
Hrvati, blago vama, vi nemate Homena koji se dogovara sa potecijalno okrivljenima, nemate Natu Mesarevic koja 4000 evra platu ima jos i sina zaposljenog na polozaju u sudu, nemate Cvetkovica i Dinkica koji jedu XXL rebrasti cips koja je u vlasnickoj i finansijskoj nebulozi, nemate da vam liniju za Kras izvezu iz zemlje, kako bi istu preselili kod nas ili u Bosnu.
A korupcija, mito, tajkuni su istovetni.

sudija u penziji

pre 13 godina

Samo da pokusam objasniti ovo o odredjivanju pritvora:
Zakon koji vazi u Srbiji, a i u Hrvatskoj ne dozvoljava hapsenje narodnog poslanika jer ga stiti imunitet SVE DOK odgovrajuca parlamentarna komisija [imunitetno-pravna] ne ukine taj imunitet, anajsesce na zahtev tuzilastva.
To znaci da nije postijao nikakav pravni osnov da policinja zadrzi Senadera jer je pod imunitetom.
E, a onda kada se ukine imunitet, PRVA STVAR koja se uradi je da suduja odredi [napise resenje] za preventivni pritvor do 30 dana BEZ OBZIRA jeli se ta osoba trenutno nalazi u zemlji ili inostranstvu.
Na osnovu izdatog resenja o pritvoru, policiujha pokusa hapsenje, a ako nije dostupan, onda se raspisuje poternica koja zavisno od vrste dela moze biti medjunarodna.
Ovo je ukratko

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Vidite li vi sta znaci EU? Ko od sale predsjednika, bez koga se nije moglo koliko bez zraka i hljeba, ganjaju po svijetu ko zadnjeg lopova.
Je li vam jasno sto neki iz vase elite mrze EU?
EU bi vas narod u svakom slucaju trebao voljeti. On je tu da dijeli hljeba i pravde. Toga fali i kod vas u Srbiji. Je li tako, jarani?

Milan

pre 13 godina

Tako jedna zemlja postaje normalna zemlja. Jednom kad uhapsis premijera vlade sledeci ce dobro onda da razmisle sta i kako ce da rade. Znaci Srbija je jos daleko od toka da bude normalna zemlja. Do tada cu vas sve pozdraviti iz Amerike gde je danas Vesli Snajps otisao u zatvor.

Rade

pre 13 godina

Gde ode u Austriju, zemlju uredjenu... u Rusiju brate Hrvate, zar ne vidis gde beze tvoje komsije? Jos budes i zasticen ko Putinov tigar!!!

hrvoje

pre 13 godina

Nakon Sanadera sve je moguće, možda i Kosoricu uhite. Bravo za odvjetništvo, policiju USKOK. Hvala vam što nas čistite od ovih parazita.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Molim Hrvatski MUP da prosiri svoju istragu i na Srpske "prajm ministre", sto sadasnje, sto bivse, sto buduce. To nam je verovatno jedina sansa da se neki od njih nadju tamo gde zaista pripadaju.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma to je namestaljka, ko i kod nas u Srbiji, ima toga i bice sve vise.. Kurte i murte zavladale ovim prostorom, izavale tesko krvoprolice, isterale iz pandorine kutije sablasti da se docepaju imovine i zavladaju ko grofovi i sad misle da ce tako vecito pa se ponasaju bahato , arogantno, kad im zatreba angazuju fukaru da se izivljava na narodu, da ga jos vise zakrvi po nacionalnom, verskom razliciju jer oni vladaju kad zavade. Ali, vreme cini svoje i oni su u fazi pred raspadom,j er se sve vise i vise izmedju sebe svadjaju oko plena koji su pokrali a kad budu u zenitu. Narode i Hrvatski i Srpski posklanjajmo te bestije jer od njih nikad, nikad, nikakve koristi! Postoje oni koji su kadri da posteno vladaju, po zakonu, Ustavu, za sve podjednakom da im razlike predstavljaju izazov i u dobro ih pretvore al od ovakvih ljudskih krntija ne mogu se probiti.. zato, prepoznajmo ih, dajmo njima poverenje i pomozimo , red je vec jednom, sebi... Pozdrav komsije!

Jovan

pre 13 godina

Jeste, Sanader govori istinu. Kao i Mirjana Markovic, kad je odlazila u Moskvu, samo da odnese Slobodanovom bratu lek.
I nju pustilo pa tek sutra obavestilo.

Nele

pre 13 godina

Bravo braco Hrvati, tako se to radi, osumnjicen je - podignuta je optuznica, nije tu - raspisana je poternica. A ne kao kod nas o Ceci sve i svasta a niko nema petlju da podigne optuznicu, boze moj velika pevacka zvezda, pa sta s tim ako je nevina neka dokaze i nikakav problem, tako ce i Sanader, ako je kriv u cuzu ako nije kuci pa posle ima pravo i da tuzi drzavu. A o profesionalizmu Austrijanaca ne treba ni pricati, sta njega briga ko je taj za kim je raspisana poternica, zna se kako se postupa kad ga nahvatas i gotova prica.

Dark

pre 13 godina

Narod se pita ko mu je neprijatelj, a taj isti mu vodi državu. Kako im samo dopustamo da nam to rade ! Ne vidim,n a žalost, razliku izmedju Hr i Srb sto se toga tice. Jako sam ljut kad pomislim na sve to, a njih bi.....

"PIK Zabela"

pre 13 godina

Zorane Živkoviću, kažu da Sanaderu najviše zameraju što nije redovno orezivao voćnjake, nego kako tvoje mukom stečene plantaže ?!

cp6uja

pre 13 godina

e stvarno zavidim komsijama hrvatima, pa oni raspisu poternicu za bivsim premijerom, a njihovi zapadni saveznici im ga uhapse u roku od odmah. Ovi nasi nema sanse da raspisu neku takvu poternicu plus sto i da se to nekim cudom desi odbegli uvek mogu da se opuste kod nasih saveznika sa istoka.
Do tada ovde mogu da se bave uzgojom macaka, pisu saopstenja i da se ne brinu za nekakve c-markete, novosti i sl.

a ?

pre 13 godina

Zar je moguce da su ljudi toliko zaslepljeni zeljom za parama da prave ovakve gluposti? Nije mu dovoljno sto je bio premijer pa jos hoce jos? Naivno i glupo.

Sladjana

pre 13 godina

Zaista smo prave komšije sa Hrvatskom. Pazi, molim te, on šmugnuo i onda mu određuju pritvor?!Ko je prepisivač među komšijama, jer tako i mi prvo pustimo da šmugnu a onda im određujemo pritvore i poternice!

zoki

pre 13 godina

E sad ce na videlo da izadju Kostunicine malverzacije, njegov udeo u cementari Popovac, njegovi vinogradi po Fruskoj Gori, vila na Dedinju, njegovi Armaniji i dzipovi i njegove offshore kompanije na Kajmanskim i inim ostrvima, tetkini stanovi i milionske pozajmice od roditelja. Kostunice, gotov si!

glasach

pre 13 godina

haha! evo buduceg scenarija i za nasu vrlu vladajucu garnituru... samo da odnesem lek tetki preko grane pa se vrcem, tashte mi.
majko mila...

Bojan, Zg

pre 13 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Prvo utjeha svima u Srbiji, ovo je ili naredba EU ili obračun unutar HDZ-a. Ovo je pozitivan pomak, ali ja ću vjerovat da sustav radi tek kad niz drugih bude uhićen poput Zg gradonačenika Bandića koji je zadnjih godina skupio hrpu kaznenih prijava koje su se držale u ladicama. BTW uhićenje nije veliki uspjeh, uspjeh je ako svi oni nakon suđenja završe u zatvoru. Puno sreće s vašima, nadam se da će i oni doć na red.

ZIRAFA

pre 13 godina

Gospodo iz MUP-a, prvosudja: TAKO SE TO RADI (recenica iz kultnog filma MARARATONCI). Komsije u hrvatskoj, uhapse bivseg premijera, a kod nas su pevaljke iznad predsednika?????? Sreca da MOCART i BAH, nisu medju zivim. Sta bi tek oni radili?????

zdr

pre 13 godina

Osecam zahvalnost prema Evropskoj Uniji, zuckalo se da je Sanader podneo ostavku jer mu je EU zapretila da ce objavity sta zna o njemu u Hypo-Adria aferi. Kad je jednom napusto mesto premijera bilo je mnogo lakse sprovoditi istrage. Kosorka do sada nije podizala optuznice ali je broj istraga na visokim mestima vrlo zavidan. Zelim svima na Balkanu da iskorene korupciju i nadam se da je ovo dobar pocetak.

vidimo se

pre 13 godina

To što je Sanader pobjegao prije oduzimanja imuniteta mu nema nikakve koristi. Upravo sada je objavljena tjeralica u 182 države svijeta (Interpol) a on se izravno javio medijima da je ovlastio odvjetnika i da se vraća u zemlju. Ovakvu proceduru uhićenja njega kao saborskog zastupnika policija je morala ispoštovati da ne bi bilo problema u procesu.

goran

pre 13 godina

Sanader je osumnjicen a ne i osudjen, svi Vi koji se pozivate na demokraciju trebali biste znati razliku. pitam vas da li mislite da njegovi zamjenici i ministri nisu nista znali kako se financira hdz, ti isti sada zele optuziti njega za sve i pred EU pokazati kako smo pravna drzava. AKO NISTA ON JE BAR ZNAO GOVORITI STRANE JEZIKE I KAD JE BIO NA VLASTI SVI SU MU SE ULIZIVALI, A KADA JE SAM NAPUSTIO POSTAO JE ZLOCESTI VUK! RAZMISLITE MALO O DEMOKRACIJI NA BALKANSKI NACIN. LIJEP POZDRAV SVIMA!

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Bravo Komsije,
Ovaj vas bivsi premijer bar nije podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki i nije vam se desio 12.mart 2003. godine.
Sad da vidimo kako ce Srbija odgovoriti sa bivsim premijerom koji je podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki.

Goran

pre 13 godina

Svi narodi sa ovi prostora su se posljednjih godina takmicili tko ce vise da ocrni sistem u Jugoslaviji. Tadasnji politicati su imali po neku vikendicu npr. u Neumu a danasnji ne samo najvisi politicari i tajkuni imaju milione eura a narod je doveden do prosjackog stapa. SRETNO SVIMA NA TAKVOJ DEMOKRATIJI. ZIVIO TITO 1000 godina.

partibrejker

pre 13 godina

Vidim da ljudi pozdravljaju Dinkića, Koštunicu i tako, pa bih i ja da izreknem neke lepe želje i pozdrave, samo nema dosta mesta ovaj text-area...

Borut

pre 13 godina

Boze,koliko su bolji od nas!
Znam, razbesnecu sada mnoge,
ali jesu bolji uistinu. Znaci
ta Evropa mnogo. Civilizuje nas posle toliko vekova. Privilegija je biti u njoj uz sve probleme koje ona nosi. Valjda ce nas hteti ovakve. Verujem i mi mozemo biti bolji.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

APEL EU:
Draga nasa EU, dodji i oslobodi nas lopova. Patnja i nemoc naroda su presle sve granice patnje, iz turskog doba dahija.
Dugo traju braco ovi lopovi oko nas. Od Solunskog fronta pa na ovamo, narod je uvek disao na skrge. Zivelo se nikad nije.
Makar i sa manje hleba, hocu u EU! Deco, deco da znate samo kako je tamo lepo, u EU. Svojim ocima sve video, zabezeknuti, deda Paun!

dragance

pre 13 godina

Dajte bre ljudi, sta panicite? Otisao covek u Ameriku na usavrsavanje, po istom skolskom programu kao i Terzic pre kod nas. Sad ce se on vratiti, eto ga...dok tetki odnese lek.

susjed

pre 13 godina

sve neke dobre vijesti iz regiona u zadnje vrijeme, mi hapsimo redom, vi osvojiste davis cup, prosinecki trener zvezde, nek nam je sa srecom. Uhvati novi val i zajasi gaaaa...

atrakcija

pre 13 godina

Ponovo London u centru paznje Balkanaca.
Prvo Ganic i nas pokusaj [neuspesan] da ga dobijemo a sada Senader.
Jedina a ali i NAJVECA RAZLIKA je sto Senadera trazi drzava iz koje je pobegaao i sto nije optuzen za ratni zlocin

markoni

pre 13 godina

Hrvatski bivsi premijer optuzen za pljacku, a protiv bivseg Srpskog premijera pretkrivicni postupak za krsenje Ustavnog poretka i 12.mart 2003-e godine.
Za sada 1-0 za Hrvatsku.

Predrag

pre 13 godina

Slatko sam se nasmijao komentarima tipa "otišao na studiranje" i sličnim!
...
U svakom slučaju lijep primjer da je pravda dostižna za sve - zato glavu gore ljudi, ko god je krao i lagao ovaj narod doći će na sud! Koji je to sud je manje bitno!

Pedja

pre 13 godina

Ma znate šta? Nema od evrope ništa, kad ovi naši čuju da u Evropi može da se zaglavi zatvor i pored službenog vozača i svetala za pratnju na besnim narodnim parama plaćenim limuzinama, odustaće od projekta Evropska unija.

Ivan, Karlovac

pre 13 godina

Jadranka Kosor je hrvatska Srpkinja??? Kaze li vam to sto?
Da biste vi kod vas uhitili elitnoga politicara potrebna je nazocnost i veca "kolicina" Hrvata, u vrhu vase vlade, npr. jedan premijer. Ucite od nas.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Eto iz kog razloga najveci deo srpskih politicara i stranaka ne pomislja da se "priblizi" EU !
Svi dobro znaju da ako u Srbiji zavlada "evropski zakon" onda TESKO NJIMA !
Ovako je njima dobro, TESKO NARODU !

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Mali su zatvorski kapaciteti u Srbiji za sve one koje bi trebalo uhapsiti...
Ovde agonija i LOPOVIJA traje u kontinuitetu dvadeset godina!!!
Ko zna, mozda dodje i taj dan???
Evropo, pomozi narodu Srbije!!!!

Pedja

pre 13 godina

E da li ću dočekati da uhapse nekog od naših lopuža? Da je bilo afera bilo je, ali nikad do sada još niko od "jačih" štihova naše kriminalne političke scene nije zaglavio iza rešetaka. Kad se to desi znaću da je krenulo nabolje. Blago hrvatima.

Dorifor

pre 13 godina

Evo uhitili ga hrvatski susjedi austrijanci.

Jedino još nije rješeno pitanje ima li on i austrijsko državljanstvo.

A i mnogi austrijanci bi se mogli opeći Sanaderovim uhićenjem.

mala marinka

pre 13 godina

valjda nisu naplatne rampe nego nekakve kontrolne točke:)) tek kad kosorica vrati nelegalno prisvojen stan, kad im svima zapljene nelegalno prisvojenu imovinu, kad počnu završavati u zatvoru zbog pljačke i nelegalne privatizacije, kad se s trona makne kum đukanović i kad šeks prestane krojiti pravo i ocijenjivati demokraciju, vjerovat ću da su promijene moguće i da izlazimo iz agonije koja je došla sa svitanjem demokratskih promijena i višestrnačja. moš si mislit. toliko su valjda neuki da su vlast i vlasništvo pobrkali ko neki svojevremeno irak i iran ili holandiju i nizozemsku:))
pozdrav napaćenom narodu ma gdje bili. mi koji smo sve prošli zauvijek smo izgubili osmijeh, ostaje nada da će ga naša djeca ili unuci jednom ponovo pronaći i vratiti na lica bezbrižnost i sreću.

gordijanus

pre 13 godina

meni niko nikada na tim naplatnim rampama nije trazio pasos niti drugi identifikacioni dokument...platis 6,50 evra na rampi i vozi misko...za hrvate znam da su na mnogim nivoima vec uredili svoju drzavu, cak toliko da se i prema srbima odnose sa uvazavanjem na svim instancama!

hapsi

pre 13 godina

super sad su ga i uhapsili lijepo mogu koliko ih je vec tamo odrzavat sjednice sabora "Remetinec" sa čežnjom za nove- stare članove.....

hahah

pre 13 godina

...vratice se za tri cetri dana...taman koliko mu treba da se dokopa neke Venecuele, Argentine, Brazila itd itd. uzevsi u obzir iz koje stranke potice postoji i vise nego jaka (zna se koja) hrvatska emigracija koja ce mu u tome zdusno pomoci...

Samo pljacka

pre 13 godina

A kod nas, u Srbiji, se sprema najveca pljacka posle nacionalizacije 45. Novim porezom na imovinu zena godine ce da nam opustosi frizidere, razgoliti decu, automobili ce da zarastu u korov, a zene ce da odu lopovima u kladionice. Zato bi trebalo uhapsiti sve koji ucestvuju u ovom udruzivanju radi zlocinackog poduhvata pre nego sto pocine zlocin !

karmela

pre 13 godina

Vidi se da smo mi u Srbiji jos vrlo dalekom od EU a i nasi politicari zive neku svoju realnost. Oni su sada u fazi medjusobne dodele nagrada za posebna dostignuca u srpskoj ekonomiji i politici. Doduse, obnove i po neki zatvor ,ali misle da je to za nas ,nikako za njih ,mozda bi se vec pobili oko apartmana sa pogledom !Bezobzirna,nacifrana ,gramziva bulumenta! Ne znam kako vise da ih nazovem a da mi ne poraste pritisak. Mozda nas spase Wikileaks ,kao ona prica o prvom milionu, posle ce mo sami!

zdr

pre 13 godina

Mislim da je postigao ono sta je hteo. Da iskoristi slabosti u austrijskom zakonu o ekstradikciji, suska se da ima neko dvojno drzavljanstvo. Dopada mi se da hrvatski mup nije naseo na gomilu laznih signala koje je Sanader slao ali je sada ipak prekasno i komplikovani postupak ce dugo trajati.

Minusna desavanja

pre 13 godina

Ala su mladi aktivisti DSS-a hitno dobili nalog za davanje minusa na neke vruce komentare.
Kao da ce to spreciti dalja desavanja u Srbiji.

Dusan Savic

pre 13 godina

Ovo govori kako se stvari polako pomicu s mrtve tacke. S druge strane postavlja se pitanje kako ce se to sprovesti. Mnogi su s njim zajedno u vrzinom kolu (bili i jos uvek) i lancana reakcija je u ovakivim novonastalim demokratijama prilicno nemoguca. Mozda pomognu Amerikanci i nadju cvrste dokaze da je nekome puknuo KONDOM. Ima u jednoj pesmi naseg pisca Stevana Tontica:...Boze, tesko tebi s nama, kakvi smo!

bezbednjak

pre 13 godina

Vidim da neki kazu da im niko nije trazio identifikacioni dokument na naplatnoj rampi na auto putu, pa da pojasnim:
Senader je obzirom na VIP status koji je imao/uzivao kao bivsi predsednik vlade, sigurno pracen od snaga bezbednosti Austrije jos po ulasku u nju [verovatno su telefoni radili, konsultacije i izdato je naredjenje: "Hapsi". A NALJBILJE mesto za haapsenje na auto putu su bas te naplatne rampe jer vozilo mora stati/uspopriti i onda je sam cin hapsenja stvar najobicnije rutine.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A sta ste se "raznezili", nije on mogao krasti sam (ako je krao). "Ako te neko pokrade jednom - sram ga bilo, ako te neko pokrade dva puta - sram tebe bilo, ako te pokrade i treci put - onda si mu dospustio. Tako je to i sa ovim "grandioznim" hapsenjima, istragama itd. Sve se na kraju nekako zataska. Gde je u svetu neki vidjeniji politicar otisao na dugu robiju? Retko gde. Uglavnom nadrljaju sitne ribe i neki sprotisti koji su uzimali doping i slicne atraktivne licnosti, ali ovi iz senke uvek nadju senku.

Dusan

pre 13 godina

Svaka cast. Ipak imam i pitanje u vezi jednog detalja. Rekose da je uhapsen na naplatnoj rampi, ali u Austriji su vec vise od 10 godina u upotrebi vinjete, naplatne rampe su prazne, ili su demontirane..

Podsjetnik

pre 13 godina

@Dusan: Na autoputu Tauern kod mjesta St. Michael postoje jos naplatne kucice za dva tunela jer oni nisu uracunati u cijenu vinjete.

Dule NS

pre 13 godina

A kako se sve to nije desilo dok je još bio na funkciji???
-U hrvatskoj se uvek sve dešava kad "prođe voz", kao što se i Tuđman kritikovao tek kada je umro...
Možda će za koju godinu isto tako da hapse sadašnju premijerku.

Logic

pre 13 godina

Jeste, mnogo su bolji od nas, to svi uviđaju... Eno na Brankovom mostu pokajnička kolona svih Srba iz Krajine i drugih krajeva, srecno se opet pešake uputili natrag svojim toplim praznim domovima što ih već toliko godina očekuju...Komšije ih čekaju sa toplim govorima dobrodošlice. Oprostiće im sto su se dali namamiti od zloćudih Srba iz Srbije u Srbiju.

Rajko Horvath

pre 13 godina

Ne daj se Ivo, ti si doneo duh zapada u SFRJ, ovi primitivci zele da nas vrate u kameno doba. Ocekujem milion negativnih preporuka, ha!

Mileta

pre 13 godina

Ako ste znali da krade, a ćutali nek vas je sramota. NADAM SE DA GA NIKAD NEĆETE UHAPSITI! Ne hapsi se prvi čovek države, to je samo srpski specijalitet.

nenad zg

pre 13 godina

Citam, Hrvatska je uredena drzava.... Nema prijatelji od toga nista, ne slici mi niti na drzavu, jos manje uredjenu. Uz ovakvu vlast, na celu sa Hdz om te ovu musavu opziciju, moze biti samo uneredena drzava, od glave do pete... Stranke u Hrvatskoj, posebice Hdz, ovu drzavu i njen narod su materijalno, moralno, pravno, poslovno i socijalno osakatili ZA SVA VREMENA... I to sto su ovog "htjeli uhvatiti", to nije nista drugo do teatar odredenih politickih krugova... Nis od toga....

Predrag

pre 13 godina

Samo slušam i gledam kako se mediji naslađuju vestima kako se u Hrvatskoj hapse političari a posebno RTS. Nadam se da je samo pitanje vremena kada će to početi i kod nas. Povodom toga iz NIP-a bi bila potrebna veća sredstva za izgradnju novih zatvora. Uzdravlje da počne.

zoki

pre 13 godina

E sad ce na videlo da izadju Kostunicine malverzacije, njegov udeo u cementari Popovac, njegovi vinogradi po Fruskoj Gori, vila na Dedinju, njegovi Armaniji i dzipovi i njegove offshore kompanije na Kajmanskim i inim ostrvima, tetkini stanovi i milionske pozajmice od roditelja. Kostunice, gotov si!

Mileta

pre 13 godina

Ako ste znali da krade, a ćutali nek vas je sramota. NADAM SE DA GA NIKAD NEĆETE UHAPSITI! Ne hapsi se prvi čovek države, to je samo srpski specijalitet.

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Bravo Komsije,
Ovaj vas bivsi premijer bar nije podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki i nije vam se desio 12.mart 2003. godine.
Sad da vidimo kako ce Srbija odgovoriti sa bivsim premijerom koji je podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki.

markoni

pre 13 godina

Hrvatski bivsi premijer optuzen za pljacku, a protiv bivseg Srpskog premijera pretkrivicni postupak za krsenje Ustavnog poretka i 12.mart 2003-e godine.
Za sada 1-0 za Hrvatsku.

Dule NS

pre 13 godina

A kako se sve to nije desilo dok je još bio na funkciji???
-U hrvatskoj se uvek sve dešava kad "prođe voz", kao što se i Tuđman kritikovao tek kada je umro...
Možda će za koju godinu isto tako da hapse sadašnju premijerku.

Sladjana

pre 13 godina

Zaista smo prave komšije sa Hrvatskom. Pazi, molim te, on šmugnuo i onda mu određuju pritvor?!Ko je prepisivač među komšijama, jer tako i mi prvo pustimo da šmugnu a onda im određujemo pritvore i poternice!

Logic

pre 13 godina

Jeste, mnogo su bolji od nas, to svi uviđaju... Eno na Brankovom mostu pokajnička kolona svih Srba iz Krajine i drugih krajeva, srecno se opet pešake uputili natrag svojim toplim praznim domovima što ih već toliko godina očekuju...Komšije ih čekaju sa toplim govorima dobrodošlice. Oprostiće im sto su se dali namamiti od zloćudih Srba iz Srbije u Srbiju.

Minusna desavanja

pre 13 godina

Ala su mladi aktivisti DSS-a hitno dobili nalog za davanje minusa na neke vruce komentare.
Kao da ce to spreciti dalja desavanja u Srbiji.

goran

pre 13 godina

Sanader je osumnjicen a ne i osudjen, svi Vi koji se pozivate na demokraciju trebali biste znati razliku. pitam vas da li mislite da njegovi zamjenici i ministri nisu nista znali kako se financira hdz, ti isti sada zele optuziti njega za sve i pred EU pokazati kako smo pravna drzava. AKO NISTA ON JE BAR ZNAO GOVORITI STRANE JEZIKE I KAD JE BIO NA VLASTI SVI SU MU SE ULIZIVALI, A KADA JE SAM NAPUSTIO POSTAO JE ZLOCESTI VUK! RAZMISLITE MALO O DEMOKRACIJI NA BALKANSKI NACIN. LIJEP POZDRAV SVIMA!

Rajko Horvath

pre 13 godina

Ne daj se Ivo, ti si doneo duh zapada u SFRJ, ovi primitivci zele da nas vrate u kameno doba. Ocekujem milion negativnih preporuka, ha!

hahah

pre 13 godina

...vratice se za tri cetri dana...taman koliko mu treba da se dokopa neke Venecuele, Argentine, Brazila itd itd. uzevsi u obzir iz koje stranke potice postoji i vise nego jaka (zna se koja) hrvatska emigracija koja ce mu u tome zdusno pomoci...

nenad zg

pre 13 godina

Citam, Hrvatska je uredena drzava.... Nema prijatelji od toga nista, ne slici mi niti na drzavu, jos manje uredjenu. Uz ovakvu vlast, na celu sa Hdz om te ovu musavu opziciju, moze biti samo uneredena drzava, od glave do pete... Stranke u Hrvatskoj, posebice Hdz, ovu drzavu i njen narod su materijalno, moralno, pravno, poslovno i socijalno osakatili ZA SVA VREMENA... I to sto su ovog "htjeli uhvatiti", to nije nista drugo do teatar odredenih politickih krugova... Nis od toga....

atrakcija

pre 13 godina

Ponovo London u centru paznje Balkanaca.
Prvo Ganic i nas pokusaj [neuspesan] da ga dobijemo a sada Senader.
Jedina a ali i NAJVECA RAZLIKA je sto Senadera trazi drzava iz koje je pobegaao i sto nije optuzen za ratni zlocin

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Vidite li vi sta znaci EU? Ko od sale predsjednika, bez koga se nije moglo koliko bez zraka i hljeba, ganjaju po svijetu ko zadnjeg lopova.
Je li vam jasno sto neki iz vase elite mrze EU?
EU bi vas narod u svakom slucaju trebao voljeti. On je tu da dijeli hljeba i pravde. Toga fali i kod vas u Srbiji. Je li tako, jarani?

Spectator

pre 13 godina

Ocito neki ne shvacaju funkcioniranje pravne drzave. Sanader je legalno izasao iz Hrvatske, jer je Sabor najprije morao mu oduzeti imunitet, da bi policija mogla uopce napisati uhitbeni nalog. Ta se procedura promptno rijesila do 17 sati. Ali do tada je Sanader mogao ici gdje je gos htio i nitko ga nije moagao sprijeciti. Demokracija moze biti okrutna ali se procedura mora postivati, inace nastaje anarhija.

Dejan

pre 13 godina

Spremite se gospodo Dinkicu, Kostunice, Cvetkovicu, Jelasicu, Milosavljevicu, Nikolicu, Vucicu, Draskovicu, Dacicu, Ilicu.....bre ima vas koliko 'oces, ima gradjani Srbije da vam spreme voz sa 100 kompozicija za beg! Ja ih ne bih hapsio, SAMO NEKA IDU sto dalje od nas!

mate_hr

pre 13 godina

Nama je jedino prednost sto ovi nasi bize na zapad pa ce biti izruceni, vasi imaju bolje kontakte sa rusijom i moze se dogodit kad pobignu da nikad nece biti izruceni...toliko od vasoj braci rusima, mislim o tome koliko vas vole.
Nije mi jasno zasto im prodajete naftnu industriju bez da stavite uvijet da se izruci Miloseviceva obitelj

Ivan, Karlovac

pre 13 godina

Jadranka Kosor je hrvatska Srpkinja??? Kaze li vam to sto?
Da biste vi kod vas uhitili elitnoga politicara potrebna je nazocnost i veca "kolicina" Hrvata, u vrhu vase vlade, npr. jedan premijer. Ucite od nas.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma to je namestaljka, ko i kod nas u Srbiji, ima toga i bice sve vise.. Kurte i murte zavladale ovim prostorom, izavale tesko krvoprolice, isterale iz pandorine kutije sablasti da se docepaju imovine i zavladaju ko grofovi i sad misle da ce tako vecito pa se ponasaju bahato , arogantno, kad im zatreba angazuju fukaru da se izivljava na narodu, da ga jos vise zakrvi po nacionalnom, verskom razliciju jer oni vladaju kad zavade. Ali, vreme cini svoje i oni su u fazi pred raspadom,j er se sve vise i vise izmedju sebe svadjaju oko plena koji su pokrali a kad budu u zenitu. Narode i Hrvatski i Srpski posklanjajmo te bestije jer od njih nikad, nikad, nikakve koristi! Postoje oni koji su kadri da posteno vladaju, po zakonu, Ustavu, za sve podjednakom da im razlike predstavljaju izazov i u dobro ih pretvore al od ovakvih ljudskih krntija ne mogu se probiti.. zato, prepoznajmo ih, dajmo njima poverenje i pomozimo , red je vec jednom, sebi... Pozdrav komsije!

"PIK Zabela"

pre 13 godina

Zorane Živkoviću, kažu da Sanaderu najviše zameraju što nije redovno orezivao voćnjake, nego kako tvoje mukom stečene plantaže ?!

Dusan

pre 13 godina

Svaka cast. Ipak imam i pitanje u vezi jednog detalja. Rekose da je uhapsen na naplatnoj rampi, ali u Austriji su vec vise od 10 godina u upotrebi vinjete, naplatne rampe su prazne, ili su demontirane..

partibrejker

pre 13 godina

Vidim da ljudi pozdravljaju Dinkića, Koštunicu i tako, pa bih i ja da izreknem neke lepe želje i pozdrave, samo nema dosta mesta ovaj text-area...

hrvoje

pre 13 godina

Nakon Sanadera sve je moguće, možda i Kosoricu uhite. Bravo za odvjetništvo, policiju USKOK. Hvala vam što nas čistite od ovih parazita.

Borut

pre 13 godina

Boze,koliko su bolji od nas!
Znam, razbesnecu sada mnoge,
ali jesu bolji uistinu. Znaci
ta Evropa mnogo. Civilizuje nas posle toliko vekova. Privilegija je biti u njoj uz sve probleme koje ona nosi. Valjda ce nas hteti ovakve. Verujem i mi mozemo biti bolji.

susjed

pre 13 godina

sve neke dobre vijesti iz regiona u zadnje vrijeme, mi hapsimo redom, vi osvojiste davis cup, prosinecki trener zvezde, nek nam je sa srecom. Uhvati novi val i zajasi gaaaa...

zdr

pre 13 godina

Mislim da je postigao ono sta je hteo. Da iskoristi slabosti u austrijskom zakonu o ekstradikciji, suska se da ima neko dvojno drzavljanstvo. Dopada mi se da hrvatski mup nije naseo na gomilu laznih signala koje je Sanader slao ali je sada ipak prekasno i komplikovani postupak ce dugo trajati.

gordijanus

pre 13 godina

meni niko nikada na tim naplatnim rampama nije trazio pasos niti drugi identifikacioni dokument...platis 6,50 evra na rampi i vozi misko...za hrvate znam da su na mnogim nivoima vec uredili svoju drzavu, cak toliko da se i prema srbima odnose sa uvazavanjem na svim instancama!

Rade

pre 13 godina

Gde ode u Austriju, zemlju uredjenu... u Rusiju brate Hrvate, zar ne vidis gde beze tvoje komsije? Jos budes i zasticen ko Putinov tigar!!!

Milan

pre 13 godina

Tako jedna zemlja postaje normalna zemlja. Jednom kad uhapsis premijera vlade sledeci ce dobro onda da razmisle sta i kako ce da rade. Znaci Srbija je jos daleko od toka da bude normalna zemlja. Do tada cu vas sve pozdraviti iz Amerike gde je danas Vesli Snajps otisao u zatvor.

Goran

pre 13 godina

Svi narodi sa ovi prostora su se posljednjih godina takmicili tko ce vise da ocrni sistem u Jugoslaviji. Tadasnji politicati su imali po neku vikendicu npr. u Neumu a danasnji ne samo najvisi politicari i tajkuni imaju milione eura a narod je doveden do prosjackog stapa. SRETNO SVIMA NA TAKVOJ DEMOKRATIJI. ZIVIO TITO 1000 godina.

dragance

pre 13 godina

Dajte bre ljudi, sta panicite? Otisao covek u Ameriku na usavrsavanje, po istom skolskom programu kao i Terzic pre kod nas. Sad ce se on vratiti, eto ga...dok tetki odnese lek.

Samo pljacka

pre 13 godina

A kod nas, u Srbiji, se sprema najveca pljacka posle nacionalizacije 45. Novim porezom na imovinu zena godine ce da nam opustosi frizidere, razgoliti decu, automobili ce da zarastu u korov, a zene ce da odu lopovima u kladionice. Zato bi trebalo uhapsiti sve koji ucestvuju u ovom udruzivanju radi zlocinackog poduhvata pre nego sto pocine zlocin !

Dark

pre 13 godina

Narod se pita ko mu je neprijatelj, a taj isti mu vodi državu. Kako im samo dopustamo da nam to rade ! Ne vidim,n a žalost, razliku izmedju Hr i Srb sto se toga tice. Jako sam ljut kad pomislim na sve to, a njih bi.....

Bojan, Zg

pre 13 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Prvo utjeha svima u Srbiji, ovo je ili naredba EU ili obračun unutar HDZ-a. Ovo je pozitivan pomak, ali ja ću vjerovat da sustav radi tek kad niz drugih bude uhićen poput Zg gradonačenika Bandića koji je zadnjih godina skupio hrpu kaznenih prijava koje su se držale u ladicama. BTW uhićenje nije veliki uspjeh, uspjeh je ako svi oni nakon suđenja završe u zatvoru. Puno sreće s vašima, nadam se da će i oni doć na red.

vidimo se

pre 13 godina

To što je Sanader pobjegao prije oduzimanja imuniteta mu nema nikakve koristi. Upravo sada je objavljena tjeralica u 182 države svijeta (Interpol) a on se izravno javio medijima da je ovlastio odvjetnika i da se vraća u zemlju. Ovakvu proceduru uhićenja njega kao saborskog zastupnika policija je morala ispoštovati da ne bi bilo problema u procesu.

Visantinian

pre 13 godina

Lepo sam ja rekla, bezace i ovi nasi kad krene retroaktivno 20 godina u rikverc.
Ko ne bude mogao da dokaze poreklo novca za svaku paru, oduzima mu se sva imovina.
Hrvati, blago vama, vi nemate Homena koji se dogovara sa potecijalno okrivljenima, nemate Natu Mesarevic koja 4000 evra platu ima jos i sina zaposljenog na polozaju u sudu, nemate Cvetkovica i Dinkica koji jedu XXL rebrasti cips koja je u vlasnickoj i finansijskoj nebulozi, nemate da vam liniju za Kras izvezu iz zemlje, kako bi istu preselili kod nas ili u Bosnu.
A korupcija, mito, tajkuni su istovetni.

cp6uja

pre 13 godina

e stvarno zavidim komsijama hrvatima, pa oni raspisu poternicu za bivsim premijerom, a njihovi zapadni saveznici im ga uhapse u roku od odmah. Ovi nasi nema sanse da raspisu neku takvu poternicu plus sto i da se to nekim cudom desi odbegli uvek mogu da se opuste kod nasih saveznika sa istoka.
Do tada ovde mogu da se bave uzgojom macaka, pisu saopstenja i da se ne brinu za nekakve c-markete, novosti i sl.

Nele

pre 13 godina

Bravo braco Hrvati, tako se to radi, osumnjicen je - podignuta je optuznica, nije tu - raspisana je poternica. A ne kao kod nas o Ceci sve i svasta a niko nema petlju da podigne optuznicu, boze moj velika pevacka zvezda, pa sta s tim ako je nevina neka dokaze i nikakav problem, tako ce i Sanader, ako je kriv u cuzu ako nije kuci pa posle ima pravo i da tuzi drzavu. A o profesionalizmu Austrijanaca ne treba ni pricati, sta njega briga ko je taj za kim je raspisana poternica, zna se kako se postupa kad ga nahvatas i gotova prica.

deda Paun, solunski borac

pre 13 godina

APEL EU:
Draga nasa EU, dodji i oslobodi nas lopova. Patnja i nemoc naroda su presle sve granice patnje, iz turskog doba dahija.
Dugo traju braco ovi lopovi oko nas. Od Solunskog fronta pa na ovamo, narod je uvek disao na skrge. Zivelo se nikad nije.
Makar i sa manje hleba, hocu u EU! Deco, deco da znate samo kako je tamo lepo, u EU. Svojim ocima sve video, zabezeknuti, deda Paun!

mala marinka

pre 13 godina

valjda nisu naplatne rampe nego nekakve kontrolne točke:)) tek kad kosorica vrati nelegalno prisvojen stan, kad im svima zapljene nelegalno prisvojenu imovinu, kad počnu završavati u zatvoru zbog pljačke i nelegalne privatizacije, kad se s trona makne kum đukanović i kad šeks prestane krojiti pravo i ocijenjivati demokraciju, vjerovat ću da su promijene moguće i da izlazimo iz agonije koja je došla sa svitanjem demokratskih promijena i višestrnačja. moš si mislit. toliko su valjda neuki da su vlast i vlasništvo pobrkali ko neki svojevremeno irak i iran ili holandiju i nizozemsku:))
pozdrav napaćenom narodu ma gdje bili. mi koji smo sve prošli zauvijek smo izgubili osmijeh, ostaje nada da će ga naša djeca ili unuci jednom ponovo pronaći i vratiti na lica bezbrižnost i sreću.

sudija u penziji

pre 13 godina

Samo da pokusam objasniti ovo o odredjivanju pritvora:
Zakon koji vazi u Srbiji, a i u Hrvatskoj ne dozvoljava hapsenje narodnog poslanika jer ga stiti imunitet SVE DOK odgovrajuca parlamentarna komisija [imunitetno-pravna] ne ukine taj imunitet, anajsesce na zahtev tuzilastva.
To znaci da nije postijao nikakav pravni osnov da policinja zadrzi Senadera jer je pod imunitetom.
E, a onda kada se ukine imunitet, PRVA STVAR koja se uradi je da suduja odredi [napise resenje] za preventivni pritvor do 30 dana BEZ OBZIRA jeli se ta osoba trenutno nalazi u zemlji ili inostranstvu.
Na osnovu izdatog resenja o pritvoru, policiujha pokusa hapsenje, a ako nije dostupan, onda se raspisuje poternica koja zavisno od vrste dela moze biti medjunarodna.
Ovo je ukratko

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Eto iz kog razloga najveci deo srpskih politicara i stranaka ne pomislja da se "priblizi" EU !
Svi dobro znaju da ako u Srbiji zavlada "evropski zakon" onda TESKO NJIMA !
Ovako je njima dobro, TESKO NARODU !

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A sta ste se "raznezili", nije on mogao krasti sam (ako je krao). "Ako te neko pokrade jednom - sram ga bilo, ako te neko pokrade dva puta - sram tebe bilo, ako te pokrade i treci put - onda si mu dospustio. Tako je to i sa ovim "grandioznim" hapsenjima, istragama itd. Sve se na kraju nekako zataska. Gde je u svetu neki vidjeniji politicar otisao na dugu robiju? Retko gde. Uglavnom nadrljaju sitne ribe i neki sprotisti koji su uzimali doping i slicne atraktivne licnosti, ali ovi iz senke uvek nadju senku.

glasach

pre 13 godina

haha! evo buduceg scenarija i za nasu vrlu vladajucu garnituru... samo da odnesem lek tetki preko grane pa se vrcem, tashte mi.
majko mila...

a ?

pre 13 godina

Zar je moguce da su ljudi toliko zaslepljeni zeljom za parama da prave ovakve gluposti? Nije mu dovoljno sto je bio premijer pa jos hoce jos? Naivno i glupo.

Jovan

pre 13 godina

Jeste, Sanader govori istinu. Kao i Mirjana Markovic, kad je odlazila u Moskvu, samo da odnese Slobodanovom bratu lek.
I nju pustilo pa tek sutra obavestilo.

zdr

pre 13 godina

Osecam zahvalnost prema Evropskoj Uniji, zuckalo se da je Sanader podneo ostavku jer mu je EU zapretila da ce objavity sta zna o njemu u Hypo-Adria aferi. Kad je jednom napusto mesto premijera bilo je mnogo lakse sprovoditi istrage. Kosorka do sada nije podizala optuznice ali je broj istraga na visokim mestima vrlo zavidan. Zelim svima na Balkanu da iskorene korupciju i nadam se da je ovo dobar pocetak.

Dorifor

pre 13 godina

Evo uhitili ga hrvatski susjedi austrijanci.

Jedino još nije rješeno pitanje ima li on i austrijsko državljanstvo.

A i mnogi austrijanci bi se mogli opeći Sanaderovim uhićenjem.

Podsjetnik

pre 13 godina

@Dusan: Na autoputu Tauern kod mjesta St. Michael postoje jos naplatne kucice za dva tunela jer oni nisu uracunati u cijenu vinjete.

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Mali su zatvorski kapaciteti u Srbiji za sve one koje bi trebalo uhapsiti...
Ovde agonija i LOPOVIJA traje u kontinuitetu dvadeset godina!!!
Ko zna, mozda dodje i taj dan???
Evropo, pomozi narodu Srbije!!!!

Dusan Savic

pre 13 godina

Ovo govori kako se stvari polako pomicu s mrtve tacke. S druge strane postavlja se pitanje kako ce se to sprovesti. Mnogi su s njim zajedno u vrzinom kolu (bili i jos uvek) i lancana reakcija je u ovakivim novonastalim demokratijama prilicno nemoguca. Mozda pomognu Amerikanci i nadju cvrste dokaze da je nekome puknuo KONDOM. Ima u jednoj pesmi naseg pisca Stevana Tontica:...Boze, tesko tebi s nama, kakvi smo!

karmela

pre 13 godina

Vidi se da smo mi u Srbiji jos vrlo dalekom od EU a i nasi politicari zive neku svoju realnost. Oni su sada u fazi medjusobne dodele nagrada za posebna dostignuca u srpskoj ekonomiji i politici. Doduse, obnove i po neki zatvor ,ali misle da je to za nas ,nikako za njih ,mozda bi se vec pobili oko apartmana sa pogledom !Bezobzirna,nacifrana ,gramziva bulumenta! Ne znam kako vise da ih nazovem a da mi ne poraste pritisak. Mozda nas spase Wikileaks ,kao ona prica o prvom milionu, posle ce mo sami!

Pedja

pre 13 godina

Ma znate šta? Nema od evrope ništa, kad ovi naši čuju da u Evropi može da se zaglavi zatvor i pored službenog vozača i svetala za pratnju na besnim narodnim parama plaćenim limuzinama, odustaće od projekta Evropska unija.

bezbednjak

pre 13 godina

Vidim da neki kazu da im niko nije trazio identifikacioni dokument na naplatnoj rampi na auto putu, pa da pojasnim:
Senader je obzirom na VIP status koji je imao/uzivao kao bivsi predsednik vlade, sigurno pracen od snaga bezbednosti Austrije jos po ulasku u nju [verovatno su telefoni radili, konsultacije i izdato je naredjenje: "Hapsi". A NALJBILJE mesto za haapsenje na auto putu su bas te naplatne rampe jer vozilo mora stati/uspopriti i onda je sam cin hapsenja stvar najobicnije rutine.

Predrag

pre 13 godina

Slatko sam se nasmijao komentarima tipa "otišao na studiranje" i sličnim!
...
U svakom slučaju lijep primjer da je pravda dostižna za sve - zato glavu gore ljudi, ko god je krao i lagao ovaj narod doći će na sud! Koji je to sud je manje bitno!

hapsi

pre 13 godina

super sad su ga i uhapsili lijepo mogu koliko ih je vec tamo odrzavat sjednice sabora "Remetinec" sa čežnjom za nove- stare članove.....

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Molim Hrvatski MUP da prosiri svoju istragu i na Srpske "prajm ministre", sto sadasnje, sto bivse, sto buduce. To nam je verovatno jedina sansa da se neki od njih nadju tamo gde zaista pripadaju.

ZIRAFA

pre 13 godina

Gospodo iz MUP-a, prvosudja: TAKO SE TO RADI (recenica iz kultnog filma MARARATONCI). Komsije u hrvatskoj, uhapse bivseg premijera, a kod nas su pevaljke iznad predsednika?????? Sreca da MOCART i BAH, nisu medju zivim. Sta bi tek oni radili?????

Pedja

pre 13 godina

E da li ću dočekati da uhapse nekog od naših lopuža? Da je bilo afera bilo je, ali nikad do sada još niko od "jačih" štihova naše kriminalne političke scene nije zaglavio iza rešetaka. Kad se to desi znaću da je krenulo nabolje. Blago hrvatima.

Predrag

pre 13 godina

Samo slušam i gledam kako se mediji naslađuju vestima kako se u Hrvatskoj hapse političari a posebno RTS. Nadam se da je samo pitanje vremena kada će to početi i kod nas. Povodom toga iz NIP-a bi bila potrebna veća sredstva za izgradnju novih zatvora. Uzdravlje da počne.