Četvrtak, 09.12.2010.

15:09

Tadić: Svi u borbu protiv korupcije

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da bez snažnih institucija ne može biti efikasne borbe protiv korupcije i dodao da ta borba mora biti neprekidna.

Izvor: Beta

Tadiæ: Svi u borbu protiv korupcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 13 godina

Precednice, ako zaista zelite da resite problem korupcije u Srbiji treba da donesete samo jedan zakon "ZAKON O POREKLU IMOVINE" i naravno striktno ga primenjujete.
Ovo sto vi radite u narodu se zove mlacenje prazne slame, kao i sve sto ste do sada obecali i "uradili", mnogo ste pricali i lagali narod a jako malo uradili, zbog toga se i nalazimo u ovakvoj situaciji.
Ali kaznice vas narod na izborima samo polako.

Igorko

pre 13 godina

Dragi druze Tadicu,
Najveca korpucija dolazi iz redova onih koji vrse vlast, a tu posebno treba obratiti paznju na lokalne mocnike, koji u manjim sredinama drze kao taoce i tuzioce i sudije, a vi nemate mehanizme da im zasmetate. I jos jedno, najiskrenije, ipak je Dacic veliki maher, presao te je, sve se lomi na DS, a on je vratio mnoge dokazane lopove sistema, a o SPS-u se mnogo manje prica, iako je su oni drugu naziv za korpuciju u Srbiji. Profesionalci su.

Kuzma

pre 13 godina

Svidja mi se kako se svi slazu oko ove teme :) Ne desava se cesto. No odavno vise nemam nikakvu dilemu o tome da nas nasi politicari smatraju budalama.A cinjenica da to rade prakticno vec decenijama samo govori u prilog tome da postoji dobar potencijal budala ovde, koliko god se mi sa time neslagali. Gde god se okrenem ili imam posla sa budalama ili me prave budalom, a sve onako regularno, po zakonu i pravilu. I sta ja budala tu mogu sad da radim? Pa da se i ja igram te igre i pravim se budala...Ali to ne moze, ne da mi zivot, ne da moj mali sin od dve godine sto brblja smesno i nerazumljivo, ne da mi da se pravim budalom vec me tera lutam po gradu u potrazi za bugarskim ili madjarskim mlekom, tera me da biram izmedju placanja racuna za gas i kupovine mesa...ili mozda da kupim zimske gume na +15C i lance za kisu...hm, ne znam, verovatno cu prodati kola pa ce biti malo i mesa za rucak.Kako bih se rado pravio budala...

Sneki

pre 13 godina

Pa, g-dine.Tadiću počnite od vas političara.Šarančić u istražnom zatvoru,Jocić kriv za drumsku mafiju a jedino Velji ne fali dlaka glave.Čovek koji je to otkrio
je ostao bez posla.Umojoj firmi sindikat je podneo krivične prijave protiv direktora i znate li šta se desilo? Ništa,nema elemenata krivičnog dela,kaže tužilaštvo a inspektori za privredni kriminal se hvataju za glavu od takve formulacije
i Vi sad tražite borbu protiv korupcije.Sa kim? U Srbiji ne postoji nijedna institucija koja nije korumpirana.Zbogom pameti.

anonimus

pre 13 godina

'Gospodine' predsedniče, kad već citiraš Asanža, mogao si i da ga pomeneš.
Ili možda treba da te tužimo za povredu autorskih prava?

zack

pre 13 godina

Замислите се, где год и шта год радили, да то радите тако лоше као наши политичари. Па сутра би вам дошли НАТО, ЦИА, БИА и све могуће инспекције, на посао и одмах, али одмах би сте били отпуштени...

А овамо, преплаћени, преповлашћени, бахати... политичари не успевају у једној јединој ствари, за коју их дебело плаћамо и одвајамо од уста своје деце - да нам направе да живимо нормално и достојанствено.

А могуће је. Ја видео на телевизији, причали ми, а и видео сам и сам у иностранству...

Darko

pre 13 godina

Šta nas sledeće čeka, obaveštenje da su negde na zapadu otkrili novi kontinent, te stoga možemo da smatramo da zemlja nije ravna ploča, il da sunčev sistem nema 7 već devet planeta.
Svakom danom Tadić otkriva jednu od epohalnih misterija, zamislite državni aparat bi trebao da se bori protiv korupcije, nije valjda !!!

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

dovoljno je citirati aristotela koji je rekao da se vlast ne poverava coveku nego zakonu, jer je covek sklon koristiti vlast za sopstvenu korist.
zalosno je to sto mi imamo zakone, koji se selektivno sprovode. odnosno svi oni koji su u bilo kakvoj sprezi sa vlašću ne odgovaraju.
ipak imamo prilike ovih dana da vidimo sta se desava u nama susednoj hrvatskoj. kada ce se tako nesto desiti kod nas nemam pojma. nadam se da cu uspeti to da dozivim. imam samo 29 godina, tako da je preda mnom negde oko pola veka da dozivim tako nesto, jedino ne daj boze... pupupu

Maree

pre 13 godina

Jel korupcija ili korumpcija? Svejedno. a kako mi to da se borimo protiv korumpcije? Pa ako cemo svarno da se izborimo protiv korumpcije, nece ostati niko na politickoj sceni... Svi ste isti, smesni i upadljivo glupi, igrate za isti cirkus, uzimate nam pare, samo narod ne zeli svaki dan da ide u cirkus... doci ce dan...(hobi mi je streljastvo :))

jedan Kecman

pre 13 godina

Drzava mora da ima ljude kojima ce posao biti da nude mito i tako pecaju ljude.
Nema boljeg nacina od toga.
Dodatna varijanta-svaki policajac,sudija,lekar,politicar,profesor una fakultetu ...drzavni sluzbenik jednom godisnje na detektoru lazi mora da odgovori na pitanje-DA LI STE U poslednjih godinu dana primili mito ili ucinili bilo sta protivzakonito...

nenad

pre 13 godina

Ne lazi?Prosle godine sam postavio pitanje tadicu u javnoj emisiji de da prijavim korupciju,pisao sam i njegovoj kancelariji,mupu,ispekcijama,svima i niko nista pojele se drzavne pare a Bugarska firma isto sada sprema sa drugom firmom

Tadic prodavac magle

pre 13 godina

ovaj misli da pasemo travu!??

pa ti si kriv za sve!
samo tvoja Nata predsednica suda prima 4!plate sve ukupno oko 5000evra!??

Tine

pre 13 godina

adić: Svi u borbu protiv korupcije

P,S. Gospodine predsedniče, vi očito ne znate šta je korupcija !?
To nije NLO-objekat, biće sa 12 nogu !?
Verorovali ili ne gospodine predsedniče Srbije, korupcija u Srbiji je drugo ime za: vladu Srbije, službenike i biroktate na svim nivoima.
U prevodu na srpski, borba protivu korupcije u Srbiji treba da bude borba protivu srpskih zakonodavaca, parlamenta koji te korucijske usvajaju, i protivu gotovu svih vaših saradnika i patriskih kadrovika.
Šta sad, kada ovo pročitate, ili vam ovo neko prenese, nećete više biti sigurni da ćete biti u prvim redovima u borbi protivu korucije. Cenim.

Dr medio

pre 13 godina

Neverovatan predsednik... Treba mu uruciti neku nagradu za ove njegove genijalne izjave, definitivno me odusevljava svakom. Ko u ovom komadu treba da ispadne budala? Mislim da stovani predsednik zaista preteruje s potcenjivanjem inteligencije jadnog seljackog naroda velike serbie.

mare 025

pre 13 godina

Lepi Boki kao baba o ustipcima...U Slobino vreme smo govorili 'naj...asmo k'o zuti', ali u Bokijevo vreme to se pretvorilo u 'naj...asmo od zutih'...

devojke iz gruze

pre 13 godina

Ama ljudi, sto ste pakosni. Covek je drzao govor smirenim sexi baritonom sa blagim prelazima ka jacim tonovima u slucaju dramaticnog iskaza, bio je lep, malo osmehnut, malo blago namrsten, aristokratski ozbiljan. Neko tako lep moze da prica sta god hoce i o korupciji, i o poplavama, i o baletu, i o telekmu... i svi ce ga obozavati!!!

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gosp. Tadicu, ali prvo pocnite iz Vase Vlade, jer narod kaze da tamo sede najveci korumpirasi, ali G17 ne smete da dirate jer moze da Vam obori Vladu. Prodadose sve sto valja u ovoj drzavi, a para nigde. Ah pardon, kupljeni su stanovi za stranacke lidere, a resto na Kipar preko SPS, jer oni imaju iskustva u tome. Pocnite vec jednom da cistite sopstvene redove, jer narod prati svaki Vas potez i ceka nove izbore.

Misha

pre 13 godina

Koloko puta cujemo ovakve izjave! Kako u borbu protiv kriminalne korupcije kad su svi korumpirani, svi u ovoj drzavi.To valjda uce decu cim se rode sad, a nije ni cudo sto nam mladi talenti odlaze odavde, a jadnici ce ostati, a strucnjake necemo imati kao nekad, jer nece mladi vecno da prose za posao, a manje vredni da dobijaju, a da ne govorimo o kriminalu, gradjevinskoj i ugostiteljskoj mafiji, sudstvu, ova drzava je jedna propast, a bolje nece biti samo moze gore a niko nista!

autonomas

pre 13 godina

Svu u napad, svi u napad, svi u napad, jedan je Hase...
Tadiću, ti si predsednik zemlje koja bojkotuje dodelu Nobelove nagrade za mir...
Pošaljite otvoreno pismo Turskoj da nas primi pod svoje, bolje bi nam bilo. Za vreme vladavine turske imperije kod nas su se gradile crkve, skole, stamparije, putevi, i manje vise svi vazniji gradovi u Srbiji... danas se samo krade, ruši, i otima da bi se slivalo u dzepove polusveta i šljama koji "oslobodilački" vlada i rukovodi iz Beograda.

Radoslav

pre 13 godina

Stranke su glavni generarori korupcije u Srbiji. Ne samo da se ne borite protiv korupcije, već nas svrstavate među najkorumpiranije države na svetu. Smatram da stranke drže ostatak građana Srbije u ropstvu.

cevap

pre 13 godina

Ne znam zasto mi upravo pade na pamet fazon iz stare predratne predstave "Audicija" kad covjek udje u mesaru i pita:
-"...Oprostite, da li imate telecu glavu?"

- "...Ne, ja se samo tako cesljam!"

TVRTKO RIMAC

pre 13 godina

Ja sam građanin jedne zemlje gdje nema korupcije ali ima procesije ta moja zemlja ima ljepo Jadransko more i zove se Hrvatska mi smo zemlja kapitalizma ako imaš para sve možeš ako nemaš ne možeš ništa

aleksandra v

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan,ali cinjenica je da zivimo u korumpiranom drustvu.Korumpiranost treba od vrha leciti i zakonom odrediti.Kao sto je gospodin Tadic nas predsednik bio ponosan pobedom nasih tenisera bila bih tako ponosna na naseg predsednika kad bi zemlju doveo red.Da zastiti ovu njegovu jadnu radnicku klasu, koji svi brisu noge od njih,da prestaju da dobijaju otkaze iako za to nema potrebe.Da vidi kako mu narod zivi i da mu pomogne.Ovo danas je poslednji jecaj nase nacije,pitanje je samo kada cemo svi iskociti iz sina i krenuti da Vas poydravimo Tadicu ucinite nas ponosnim na Vas,Vi to mozete,ali izgleda necete!!!

komsija

pre 13 godina

Nabavke su veoma podlozne sloupotrebama, to je opste poznata stvar, lako dokaziva, a predsednik je pokazao pravo lice politicara, eto da se nesto kaze i idemo dalje, po starom. Mislim da je promena neophodna!

miran

pre 13 godina

Presrecan sam sto Hrvati nameravaju da uhapse Sanadera. Da vidimo sad da li ce tamo politicari tako lako upustati u korupciju kad mogu biti pravno i drustveno progonjeni. Pa taj sam cin ce smanjiti korupciju u Hrvatskoj za 70% odmah. Pravda je spora ali uvek dostizna setimo se Milosevica ,pa evo Karicu posle 2 decenije plene imovinu.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...koliko puta se ponavlja ova priča u Srbiji...i, sve ostaje samo na priči, do prve sledeće...uzmimo primer "afera zakupa izraelskog satelita"...koliko puta, prema trenutnim potrebama, je pokretana ova afera u javnosti, pa, tako i ne tako davno...a, opet je ostala u domenu državne tajne....pa zar šteta po Srbiju za oko 4o-ak miliona evra...od čega, sigurno, dobar deo se može okarakterisati, kao "troškovi korupcije- podplaćivanja onih koji su omogućavali ugovaranje i onih koji su ugovorili, ovaj za Srbiju, pokazalo se nepotreban posao....ajmo Predsedniče, da rešenjem ove korupcionaške afere, krenemo "svi u borbu protiv korupcije"....

vis

pre 13 godina

Drug je Tito izda'naredjenje :"Svi borbu za oslobodjenje".Taj bravar je imao princip,u ovakovom slucaju,da smeni onog,ko je dozvolio procvat decenijske korupcije.Valjda onog,koji je imao na raspolaganju ukupni drzavni instrumentarij za suzbijanje ovog protunarodnog zla treba menjati,da bi obrambeni mehanizmi slobodno radili svoj posao.Sigurno je da oni koje poziva u gore pomenutu borbu ne mogu"goloruki"ratovati.Placaju oni debelo one ciji je to posao,i nemojmo im oduzimati njihov hleb nasusni.

Bia Ser

pre 13 godina

Aj vi svi nama malo da date plate,lako je nekom ko ima 100 i kusur hiljada da priča o korupciji ili da izdvoji 5 za Rankovićevo.

bgd

pre 13 godina

Podsetite čoveka da je borbi protiv korupcije dao najviši prioritet u predizbornoj kampanji kada smo ga birali. Od tada ne da se ništa nije promenilo, već je gore nego ikad! Idemo pravo u propast zbog korupcije i negativne selekcije koje generiše upravo njegov DS.

zeka

pre 13 godina

Tada biste trebali da se borite protiv sebe samih i prvo da pohapsite vase ministre pa zatim njihove sluge u lokalnim samoupravama...i kada bi predsednik pohapsio sve korumpirane ostao bi sam u svojoj stranci.

sale

pre 13 godina

A šta ako je u korupciji i neki partijski drug, da ne bude drugarska kritika?. Evo i hrvati još malo hapse Sanadera i time pokazuju da su daleko ispred nas u svemu.

ceva

pre 13 godina

Kako bre!
Pa imas javna preduzeća koja nikad nisu išle na javnu nabavku, nego samo nabavke do 2 miliona dinara. (jp Skužbeni glasnik npr. dodatak pogledaj koje je vlasnik "Zekin salaš" pa će ti biti sve jasno ako nije do sada.) Pa šta ti Borise misliš zašto to rade. Treba da ideš na osnovnu obuku prenosa para iz JP u privatne džepove. A Dulićeva firma pride ... A koliko još tvojih ministara to rade a mi to neznamo.

Зоран

pre 13 godina

Викиликс: "Tadić je harizmatičan, ali neodlučan lider"

Најбоља оцена Тадића. Ми имамо други назив, али да останемо у оквиру овог речника.

Pera

pre 13 godina

Ako hoćeš da se boriš sa korupcijom, evo ti kreni odmah: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/222554/Ukinut-pritvor-bivsem-direktoru-Puteva-Srbije

Dostaje

pre 13 godina

Pustite vise, sto bi rekli Bosanci, SUPLJU PRICU! Deset godina ste na vlasti i deset godina tupite o borbi protiv korupcije a kod nas korupcija svake godine sve veca i veca. Da otpustite sve savetnike, gospodine predsednice, i da pocnete konacno nesto konkretno da radite. Toliko ste obecanja dali ovom narodu koja niste ispunili da vise niko u ovoj zemlji ne zeli da cuje NIJEDNU vise vasu pricu i obecanje. Jedino sto vam je preostalo jeste da kada uradite nesto konkretno izadjete pred gradjane i kazete "Evo, uradio sam to i to"! Mozete da pocnete od laksih stvari, jer je korupcija u Srbiji strasna, recimo da naterate nadlezne organe da KONACNO rese proble nedostatka mleka i putera, kao osnovnih zivotnih namirnica, u nasim prodavnicama. Stvarno mi je bilo mucno da Vas gledam u Areni kako navijate i delite autograme a u zemlji u kojoj ste VI predsednik vec sest meseci nema NAJOSNOVNIJE zivotne namirnice i sto je jos gore niko nista ne preduzima povodom toga. Znaci, dosta je bilo price to vise nikoga ne zanima.

Dosta bre vise

pre 13 godina

Odlicno! bravo Tadicu! E sad prvo da krenemo od najvece sume a to je preko 10 milijardi eura koje je pod tvojom vladavinom razbucano, ko je kad i za sta pozajmljivao i na sta je potroseno 3 milijarde eura javnog duga?!
Drugo balance sheetove SVIH drzavnih preduzeca (ukljucujuci Zastavu) u zadnjih 20 godina, umanjeno za obecanja koja su takodje knjizena kao potrazivanja, troskove i sa njima povezane nabavke, tendere ucesnike na tenderima, sa sedistem, imenom firme i vlasnikom kao i visinom ponuda.
Potpunu ekonomsku analizu stimulacije stranaca i ostvarenih prihoda za drzavu kao i business case za ovakva ulaganja.
Ne zaboravi da ima i pismenih ovde koji bi rado videli brojke. Od prve do poslednje. I ne brini za tajkune Tadicu jer kad se prvo sredi drzava nestace i tajkuna. Hvala unapred.

Vojvodina

pre 13 godina

Smeni odmah Dulica i Dragina. A protiv korupcije podrzi one koji su za to placeni. A ovo tvoje svi - to u stvarnosti znaci NIKO.

boki

pre 13 godina

Pazi sto se pravi naivan. Pa vi, politicari, ste najkorumpiraniji! Ko vam finansira stranke? Misko, Beko i ostli profiteri. Odreknite se funkcija i mesta u upravnim odborima u javnim preduzecima, pa cemo onda ozbiljno da pricamo o korupciji.

vlada-so

pre 13 godina

Pošto je predsednik pozvao u borbu,a ja kao lojan član partije(plaćam članarinu i ništa više)pitam gde je zborno mesto i pošto idem u borbu koliku motku da ponesem.

Rudolf

pre 13 godina

Sa Velikim Voždom srpskim i njegovom vladom,tajkunima,ministrima,direktorima,medijima i ostatkom bande borba protiv korupcije će sigurno trajati večno. Isto kao i priključivanje EU, rast standarda, pokretanje proizvodnje i mnogi drugi procesi.

Super Stupid

pre 13 godina

Korupcija ne proističe iz ljudske prirode nego iz društvenih odnosa. Oni koji od korupcije imaju koristi (generalno "vlast" od vrha pa na dole) neće raditi na svoju štetu i sistematski će vršiti opstrukciju. To već vidimo kod donošenja ili poštovanja procedura i zakona ili po tome koliko ih je briga za "Savet za borbu protiv korupcije". Predsednik misli da smo mala deca i da ćemo da poverujemo da će oni koji su korumpirani voditi borbu protiv samih sebe!

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

voja

pre 13 godina

Ako vi i vaša (Cvetkovićeva) Vlada nemate volju i želju da se borite sa korupcijom, A VIDIMO DA STVARNO NEMATE, od koga očekujete da to radi???
Sve nevaladine organizacije finansira Vlada?!, one ne smeju, jer će ostati bez para.
Znači, od borbe protiv korupcije nema ništa...NADRLJALI SMO !!!

čovek

pre 13 godina

Dragi naš predsedniče,
kad ste formirali ovu burazersku družinu zvanu Vlada Srbije, niste tražili pomoć ni društva ni medija. Sada vapite ka tim sferama a dobro znate da ono što nakaradno počnete nikako na dobro izaći ne može.
Zato preispitajte opstanak i Vas i Vaše Vlade jer je među vama pravi problem. Riba se od glave čisti a korupcija nema veze sa medijima.

Beogradski momak

pre 13 godina

Uzas... A zasto ste ti i tvoja stranka na vlasti. Da nama to pricas. Pa vasa vladavina je uzrok korupcije, jer ste toliko iskomplikovali propise i povecali procedure i uveli stotine novh taksi i naknada da je uvek lakse da ti neke pare ispod zita i krupne i sitne poklone nego proci kroz sistem. Sistem mora biti u funkciji gradjana, a u vasem birokratskom aparatu svi mi koji zivimo ovde postojim da bi vas placali, izdrzavali na svojim ledjima i trpeli. Dosta prazne price, Lepi, uradi nesto.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

Milan Beko

pre 13 godina

Daj molim te, dosta sa demagogijom. Napravi imovinsku kartu tvojih ministara i njihovih clanova porodica pa ces se uveriti gde je najveci stepen korupcije. Pitam se, kolika im je plata, kako su zaradili te silne stanove, kola i ostalo. Dosta vise laganja. Sve smrdi.

Darko

pre 13 godina

Pogledajte kako Hrvati hapse i to poceli od vrha.Nazalost Srbi jedino mogu da komentarisu po forumima sto bi bilo kad bi bilo jer nikakve akcije,dogadjanja,hapsenja nema,a korupcije sto puta vise nego u Hrvatskoj.

Mitrovcanin

pre 13 godina

Dođite Predsedniče u Sremsku Mitrovicu da se borite protiv korupcije, ali prvo morate početi od jedne stranke sa baš lepom plavo-žutom zastavom, u kojoj svako zna tačno kome i koliko treba dati da se zaposlite npr. u mitrovačkoj bolnici, to više nije ni javna tajna. Tu Vam neće biti teško da počnete sa hapšenjem, a svaki građanin Mitrovice će Vam reći koga Demokratski da hapsite po redu...

Miki Protic

pre 13 godina

Pa pitajte smemnejog jatovog direktora Radovanovica i njegovog pajtasa Damnjanovica koliko im je ponudjen o da zatvore Jat u Istambulu i u Crnoj Gori.

ljiljana zdravkovic

pre 13 godina

zna se ko je ovde korumpiran, tako da nemam sta ja da se borim, nego vi gore,i moze da se smanji korupcija, samo mora da se to hoce, a to mora da hoce vlast koja je najvise korumpirana, svaka na svom nivou.

Boki

pre 13 godina

Vazi.
Ali ajde prvo regulisite finansiranje stranaka, prepustite javna preduzeca profesionalcima a ne partijskim poslusnicima, oformite i podrzite regulatorna tela, izvrsite stvarnu reformu sudstva...
Onda mozemo da pricamo sta ko treba da uradi...

Deki

pre 13 godina

Ovako izgleda kada neko kaze mnogo a da to nista ne znaci. Svako treba da krene cisti prvo u svom dvoristu, sto znaci da Tadic treba da ocisti svoju partiju od korupcije koja je sinonim za korupciju. Sve dok to ne ucini suludo je da on prica o suzbijanju korupcije u drzavi.
A da je to hteo ili mogao vec bi to i ucinio.

ion

pre 13 godina

najmanje sto mozes uraditi je da smenis i posaljes u zatvor sve svoje saradnike.
nemoj meni reci da ne znas da se u prosveti,zdravstvu,predskolskim ustanovama prodaju radnqa mesta,za cirka 5000 evra,pa se ti pravi neobavesten kao i tvoj prethodnik.

Besni gradjanin Beograda

pre 13 godina

Tadic kao da pise skracene definicije za udzbenike srednjoskolaca sa njegovim "ocenama" i zapazanjima, dok u stvarnom, realnom zivotu je situacija totalno izopacena. Poziva sve nas u borbu protiv korupcije koja je postala jedini nacin da se neki posao zavrsi na vreme i izbegnu neprijatnosti. Izgubio je osecaj sa realnoscu totalno.

borislav

pre 13 godina

Kakav je to populista!!!
Sad o tome prica!!!
Na vlasti su SVI ONI, vec 10 godina, sad nesto o tome pricaju... a cini mi se (necu da se zakunem u to) da je gora korupcija i ja u vecoj meri stranacka drzava nego za vreme Slobe.
Ona parola da nam je Milosevic oteo 10 godina zivota, vrlo lako, previse lako, je postala "vi ste nama (svi zajedno) oteli 20 godina zivota!!!"
Sram Vas bilo!

Zika

pre 13 godina

Borise, evo kako ces smanjiti korupciju:

Smanji parlament na 50 ljudi, i usput zabrani istim poslanicima da bilo šta rade osim da sede u skupštini i pečataju zakone. To im je radno mesto.

Očas posla od korupcije neće biti ništa. Od glave riba smrdi Borise.

voja

pre 13 godina

Ako vi i vaša (Cvetkovićeva) Vlada nemate volju i želju da se borite sa korupcijom, A VIDIMO DA STVARNO NEMATE, od koga očekujete da to radi???
Sve nevaladine organizacije finansira Vlada?!, one ne smeju, jer će ostati bez para.
Znači, od borbe protiv korupcije nema ništa...NADRLJALI SMO !!!

Mitrovcanin

pre 13 godina

Dođite Predsedniče u Sremsku Mitrovicu da se borite protiv korupcije, ali prvo morate početi od jedne stranke sa baš lepom plavo-žutom zastavom, u kojoj svako zna tačno kome i koliko treba dati da se zaposlite npr. u mitrovačkoj bolnici, to više nije ni javna tajna. Tu Vam neće biti teško da počnete sa hapšenjem, a svaki građanin Mitrovice će Vam reći koga Demokratski da hapsite po redu...

borislav

pre 13 godina

Kakav je to populista!!!
Sad o tome prica!!!
Na vlasti su SVI ONI, vec 10 godina, sad nesto o tome pricaju... a cini mi se (necu da se zakunem u to) da je gora korupcija i ja u vecoj meri stranacka drzava nego za vreme Slobe.
Ona parola da nam je Milosevic oteo 10 godina zivota, vrlo lako, previse lako, je postala "vi ste nama (svi zajedno) oteli 20 godina zivota!!!"
Sram Vas bilo!

boki

pre 13 godina

Pazi sto se pravi naivan. Pa vi, politicari, ste najkorumpiraniji! Ko vam finansira stranke? Misko, Beko i ostli profiteri. Odreknite se funkcija i mesta u upravnim odborima u javnim preduzecima, pa cemo onda ozbiljno da pricamo o korupciji.

Boki

pre 13 godina

Vazi.
Ali ajde prvo regulisite finansiranje stranaka, prepustite javna preduzeca profesionalcima a ne partijskim poslusnicima, oformite i podrzite regulatorna tela, izvrsite stvarnu reformu sudstva...
Onda mozemo da pricamo sta ko treba da uradi...

Milan Beko

pre 13 godina

Daj molim te, dosta sa demagogijom. Napravi imovinsku kartu tvojih ministara i njihovih clanova porodica pa ces se uveriti gde je najveci stepen korupcije. Pitam se, kolika im je plata, kako su zaradili te silne stanove, kola i ostalo. Dosta vise laganja. Sve smrdi.

Dosta bre vise

pre 13 godina

Odlicno! bravo Tadicu! E sad prvo da krenemo od najvece sume a to je preko 10 milijardi eura koje je pod tvojom vladavinom razbucano, ko je kad i za sta pozajmljivao i na sta je potroseno 3 milijarde eura javnog duga?!
Drugo balance sheetove SVIH drzavnih preduzeca (ukljucujuci Zastavu) u zadnjih 20 godina, umanjeno za obecanja koja su takodje knjizena kao potrazivanja, troskove i sa njima povezane nabavke, tendere ucesnike na tenderima, sa sedistem, imenom firme i vlasnikom kao i visinom ponuda.
Potpunu ekonomsku analizu stimulacije stranaca i ostvarenih prihoda za drzavu kao i business case za ovakva ulaganja.
Ne zaboravi da ima i pismenih ovde koji bi rado videli brojke. Od prve do poslednje. I ne brini za tajkune Tadicu jer kad se prvo sredi drzava nestace i tajkuna. Hvala unapred.

Dostaje

pre 13 godina

Pustite vise, sto bi rekli Bosanci, SUPLJU PRICU! Deset godina ste na vlasti i deset godina tupite o borbi protiv korupcije a kod nas korupcija svake godine sve veca i veca. Da otpustite sve savetnike, gospodine predsednice, i da pocnete konacno nesto konkretno da radite. Toliko ste obecanja dali ovom narodu koja niste ispunili da vise niko u ovoj zemlji ne zeli da cuje NIJEDNU vise vasu pricu i obecanje. Jedino sto vam je preostalo jeste da kada uradite nesto konkretno izadjete pred gradjane i kazete "Evo, uradio sam to i to"! Mozete da pocnete od laksih stvari, jer je korupcija u Srbiji strasna, recimo da naterate nadlezne organe da KONACNO rese proble nedostatka mleka i putera, kao osnovnih zivotnih namirnica, u nasim prodavnicama. Stvarno mi je bilo mucno da Vas gledam u Areni kako navijate i delite autograme a u zemlji u kojoj ste VI predsednik vec sest meseci nema NAJOSNOVNIJE zivotne namirnice i sto je jos gore niko nista ne preduzima povodom toga. Znaci, dosta je bilo price to vise nikoga ne zanima.

Зоран

pre 13 godina

Викиликс: "Tadić je harizmatičan, ali neodlučan lider"

Најбоља оцена Тадића. Ми имамо други назив, али да останемо у оквиру овог речника.

Vojvodina

pre 13 godina

Smeni odmah Dulica i Dragina. A protiv korupcije podrzi one koji su za to placeni. A ovo tvoje svi - to u stvarnosti znaci NIKO.

vlada-so

pre 13 godina

Pošto je predsednik pozvao u borbu,a ja kao lojan član partije(plaćam članarinu i ništa više)pitam gde je zborno mesto i pošto idem u borbu koliku motku da ponesem.

ion

pre 13 godina

najmanje sto mozes uraditi je da smenis i posaljes u zatvor sve svoje saradnike.
nemoj meni reci da ne znas da se u prosveti,zdravstvu,predskolskim ustanovama prodaju radnqa mesta,za cirka 5000 evra,pa se ti pravi neobavesten kao i tvoj prethodnik.

Darko

pre 13 godina

Pogledajte kako Hrvati hapse i to poceli od vrha.Nazalost Srbi jedino mogu da komentarisu po forumima sto bi bilo kad bi bilo jer nikakve akcije,dogadjanja,hapsenja nema,a korupcije sto puta vise nego u Hrvatskoj.

Zika

pre 13 godina

Borise, evo kako ces smanjiti korupciju:

Smanji parlament na 50 ljudi, i usput zabrani istim poslanicima da bilo šta rade osim da sede u skupštini i pečataju zakone. To im je radno mesto.

Očas posla od korupcije neće biti ništa. Od glave riba smrdi Borise.

Beogradski momak

pre 13 godina

Uzas... A zasto ste ti i tvoja stranka na vlasti. Da nama to pricas. Pa vasa vladavina je uzrok korupcije, jer ste toliko iskomplikovali propise i povecali procedure i uveli stotine novh taksi i naknada da je uvek lakse da ti neke pare ispod zita i krupne i sitne poklone nego proci kroz sistem. Sistem mora biti u funkciji gradjana, a u vasem birokratskom aparatu svi mi koji zivimo ovde postojim da bi vas placali, izdrzavali na svojim ledjima i trpeli. Dosta prazne price, Lepi, uradi nesto.

zeka

pre 13 godina

Tada biste trebali da se borite protiv sebe samih i prvo da pohapsite vase ministre pa zatim njihove sluge u lokalnim samoupravama...i kada bi predsednik pohapsio sve korumpirane ostao bi sam u svojoj stranci.

Deki

pre 13 godina

Ovako izgleda kada neko kaze mnogo a da to nista ne znaci. Svako treba da krene cisti prvo u svom dvoristu, sto znaci da Tadic treba da ocisti svoju partiju od korupcije koja je sinonim za korupciju. Sve dok to ne ucini suludo je da on prica o suzbijanju korupcije u drzavi.
A da je to hteo ili mogao vec bi to i ucinio.

Miki Protic

pre 13 godina

Pa pitajte smemnejog jatovog direktora Radovanovica i njegovog pajtasa Damnjanovica koliko im je ponudjen o da zatvore Jat u Istambulu i u Crnoj Gori.

Rudolf

pre 13 godina

Sa Velikim Voždom srpskim i njegovom vladom,tajkunima,ministrima,direktorima,medijima i ostatkom bande borba protiv korupcije će sigurno trajati večno. Isto kao i priključivanje EU, rast standarda, pokretanje proizvodnje i mnogi drugi procesi.

ceva

pre 13 godina

Kako bre!
Pa imas javna preduzeća koja nikad nisu išle na javnu nabavku, nego samo nabavke do 2 miliona dinara. (jp Skužbeni glasnik npr. dodatak pogledaj koje je vlasnik "Zekin salaš" pa će ti biti sve jasno ako nije do sada.) Pa šta ti Borise misliš zašto to rade. Treba da ideš na osnovnu obuku prenosa para iz JP u privatne džepove. A Dulićeva firma pride ... A koliko još tvojih ministara to rade a mi to neznamo.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...koliko puta se ponavlja ova priča u Srbiji...i, sve ostaje samo na priči, do prve sledeće...uzmimo primer "afera zakupa izraelskog satelita"...koliko puta, prema trenutnim potrebama, je pokretana ova afera u javnosti, pa, tako i ne tako davno...a, opet je ostala u domenu državne tajne....pa zar šteta po Srbiju za oko 4o-ak miliona evra...od čega, sigurno, dobar deo se može okarakterisati, kao "troškovi korupcije- podplaćivanja onih koji su omogućavali ugovaranje i onih koji su ugovorili, ovaj za Srbiju, pokazalo se nepotreban posao....ajmo Predsedniče, da rešenjem ove korupcionaške afere, krenemo "svi u borbu protiv korupcije"....

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

čovek

pre 13 godina

Dragi naš predsedniče,
kad ste formirali ovu burazersku družinu zvanu Vlada Srbije, niste tražili pomoć ni društva ni medija. Sada vapite ka tim sferama a dobro znate da ono što nakaradno počnete nikako na dobro izaći ne može.
Zato preispitajte opstanak i Vas i Vaše Vlade jer je među vama pravi problem. Riba se od glave čisti a korupcija nema veze sa medijima.

Besni gradjanin Beograda

pre 13 godina

Tadic kao da pise skracene definicije za udzbenike srednjoskolaca sa njegovim "ocenama" i zapazanjima, dok u stvarnom, realnom zivotu je situacija totalno izopacena. Poziva sve nas u borbu protiv korupcije koja je postala jedini nacin da se neki posao zavrsi na vreme i izbegnu neprijatnosti. Izgubio je osecaj sa realnoscu totalno.

bgd

pre 13 godina

Podsetite čoveka da je borbi protiv korupcije dao najviši prioritet u predizbornoj kampanji kada smo ga birali. Od tada ne da se ništa nije promenilo, već je gore nego ikad! Idemo pravo u propast zbog korupcije i negativne selekcije koje generiše upravo njegov DS.

Super Stupid

pre 13 godina

Korupcija ne proističe iz ljudske prirode nego iz društvenih odnosa. Oni koji od korupcije imaju koristi (generalno "vlast" od vrha pa na dole) neće raditi na svoju štetu i sistematski će vršiti opstrukciju. To već vidimo kod donošenja ili poštovanja procedura i zakona ili po tome koliko ih je briga za "Savet za borbu protiv korupcije". Predsednik misli da smo mala deca i da ćemo da poverujemo da će oni koji su korumpirani voditi borbu protiv samih sebe!

ljiljana zdravkovic

pre 13 godina

zna se ko je ovde korumpiran, tako da nemam sta ja da se borim, nego vi gore,i moze da se smanji korupcija, samo mora da se to hoce, a to mora da hoce vlast koja je najvise korumpirana, svaka na svom nivou.

komsija

pre 13 godina

Nabavke su veoma podlozne sloupotrebama, to je opste poznata stvar, lako dokaziva, a predsednik je pokazao pravo lice politicara, eto da se nesto kaze i idemo dalje, po starom. Mislim da je promena neophodna!

Bia Ser

pre 13 godina

Aj vi svi nama malo da date plate,lako je nekom ko ima 100 i kusur hiljada da priča o korupciji ili da izdvoji 5 za Rankovićevo.

Tadic prodavac magle

pre 13 godina

ovaj misli da pasemo travu!??

pa ti si kriv za sve!
samo tvoja Nata predsednica suda prima 4!plate sve ukupno oko 5000evra!??

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

miran

pre 13 godina

Presrecan sam sto Hrvati nameravaju da uhapse Sanadera. Da vidimo sad da li ce tamo politicari tako lako upustati u korupciju kad mogu biti pravno i drustveno progonjeni. Pa taj sam cin ce smanjiti korupciju u Hrvatskoj za 70% odmah. Pravda je spora ali uvek dostizna setimo se Milosevica ,pa evo Karicu posle 2 decenije plene imovinu.

Sneki

pre 13 godina

Pa, g-dine.Tadiću počnite od vas političara.Šarančić u istražnom zatvoru,Jocić kriv za drumsku mafiju a jedino Velji ne fali dlaka glave.Čovek koji je to otkrio
je ostao bez posla.Umojoj firmi sindikat je podneo krivične prijave protiv direktora i znate li šta se desilo? Ništa,nema elemenata krivičnog dela,kaže tužilaštvo a inspektori za privredni kriminal se hvataju za glavu od takve formulacije
i Vi sad tražite borbu protiv korupcije.Sa kim? U Srbiji ne postoji nijedna institucija koja nije korumpirana.Zbogom pameti.

aleksandra v

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan,ali cinjenica je da zivimo u korumpiranom drustvu.Korumpiranost treba od vrha leciti i zakonom odrediti.Kao sto je gospodin Tadic nas predsednik bio ponosan pobedom nasih tenisera bila bih tako ponosna na naseg predsednika kad bi zemlju doveo red.Da zastiti ovu njegovu jadnu radnicku klasu, koji svi brisu noge od njih,da prestaju da dobijaju otkaze iako za to nema potrebe.Da vidi kako mu narod zivi i da mu pomogne.Ovo danas je poslednji jecaj nase nacije,pitanje je samo kada cemo svi iskociti iz sina i krenuti da Vas poydravimo Tadicu ucinite nas ponosnim na Vas,Vi to mozete,ali izgleda necete!!!

Pera

pre 13 godina

Ako hoćeš da se boriš sa korupcijom, evo ti kreni odmah: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/222554/Ukinut-pritvor-bivsem-direktoru-Puteva-Srbije

sale

pre 13 godina

A šta ako je u korupciji i neki partijski drug, da ne bude drugarska kritika?. Evo i hrvati još malo hapse Sanadera i time pokazuju da su daleko ispred nas u svemu.

Misha

pre 13 godina

Koloko puta cujemo ovakve izjave! Kako u borbu protiv kriminalne korupcije kad su svi korumpirani, svi u ovoj drzavi.To valjda uce decu cim se rode sad, a nije ni cudo sto nam mladi talenti odlaze odavde, a jadnici ce ostati, a strucnjake necemo imati kao nekad, jer nece mladi vecno da prose za posao, a manje vredni da dobijaju, a da ne govorimo o kriminalu, gradjevinskoj i ugostiteljskoj mafiji, sudstvu, ova drzava je jedna propast, a bolje nece biti samo moze gore a niko nista!

Tine

pre 13 godina

adić: Svi u borbu protiv korupcije

P,S. Gospodine predsedniče, vi očito ne znate šta je korupcija !?
To nije NLO-objekat, biće sa 12 nogu !?
Verorovali ili ne gospodine predsedniče Srbije, korupcija u Srbiji je drugo ime za: vladu Srbije, službenike i biroktate na svim nivoima.
U prevodu na srpski, borba protivu korupcije u Srbiji treba da bude borba protivu srpskih zakonodavaca, parlamenta koji te korucijske usvajaju, i protivu gotovu svih vaših saradnika i patriskih kadrovika.
Šta sad, kada ovo pročitate, ili vam ovo neko prenese, nećete više biti sigurni da ćete biti u prvim redovima u borbi protivu korucije. Cenim.

devojke iz gruze

pre 13 godina

Ama ljudi, sto ste pakosni. Covek je drzao govor smirenim sexi baritonom sa blagim prelazima ka jacim tonovima u slucaju dramaticnog iskaza, bio je lep, malo osmehnut, malo blago namrsten, aristokratski ozbiljan. Neko tako lep moze da prica sta god hoce i o korupciji, i o poplavama, i o baletu, i o telekmu... i svi ce ga obozavati!!!

mare 025

pre 13 godina

Lepi Boki kao baba o ustipcima...U Slobino vreme smo govorili 'naj...asmo k'o zuti', ali u Bokijevo vreme to se pretvorilo u 'naj...asmo od zutih'...

nenad

pre 13 godina

Ne lazi?Prosle godine sam postavio pitanje tadicu u javnoj emisiji de da prijavim korupciju,pisao sam i njegovoj kancelariji,mupu,ispekcijama,svima i niko nista pojele se drzavne pare a Bugarska firma isto sada sprema sa drugom firmom

Darko

pre 13 godina

Šta nas sledeće čeka, obaveštenje da su negde na zapadu otkrili novi kontinent, te stoga možemo da smatramo da zemlja nije ravna ploča, il da sunčev sistem nema 7 već devet planeta.
Svakom danom Tadić otkriva jednu od epohalnih misterija, zamislite državni aparat bi trebao da se bori protiv korupcije, nije valjda !!!

Radoslav

pre 13 godina

Stranke su glavni generarori korupcije u Srbiji. Ne samo da se ne borite protiv korupcije, već nas svrstavate među najkorumpiranije države na svetu. Smatram da stranke drže ostatak građana Srbije u ropstvu.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gosp. Tadicu, ali prvo pocnite iz Vase Vlade, jer narod kaze da tamo sede najveci korumpirasi, ali G17 ne smete da dirate jer moze da Vam obori Vladu. Prodadose sve sto valja u ovoj drzavi, a para nigde. Ah pardon, kupljeni su stanovi za stranacke lidere, a resto na Kipar preko SPS, jer oni imaju iskustva u tome. Pocnite vec jednom da cistite sopstvene redove, jer narod prati svaki Vas potez i ceka nove izbore.

TVRTKO RIMAC

pre 13 godina

Ja sam građanin jedne zemlje gdje nema korupcije ali ima procesije ta moja zemlja ima ljepo Jadransko more i zove se Hrvatska mi smo zemlja kapitalizma ako imaš para sve možeš ako nemaš ne možeš ništa

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

dovoljno je citirati aristotela koji je rekao da se vlast ne poverava coveku nego zakonu, jer je covek sklon koristiti vlast za sopstvenu korist.
zalosno je to sto mi imamo zakone, koji se selektivno sprovode. odnosno svi oni koji su u bilo kakvoj sprezi sa vlašću ne odgovaraju.
ipak imamo prilike ovih dana da vidimo sta se desava u nama susednoj hrvatskoj. kada ce se tako nesto desiti kod nas nemam pojma. nadam se da cu uspeti to da dozivim. imam samo 29 godina, tako da je preda mnom negde oko pola veka da dozivim tako nesto, jedino ne daj boze... pupupu

anonimus

pre 13 godina

'Gospodine' predsedniče, kad već citiraš Asanža, mogao si i da ga pomeneš.
Ili možda treba da te tužimo za povredu autorskih prava?

zack

pre 13 godina

Замислите се, где год и шта год радили, да то радите тако лоше као наши политичари. Па сутра би вам дошли НАТО, ЦИА, БИА и све могуће инспекције, на посао и одмах, али одмах би сте били отпуштени...

А овамо, преплаћени, преповлашћени, бахати... политичари не успевају у једној јединој ствари, за коју их дебело плаћамо и одвајамо од уста своје деце - да нам направе да живимо нормално и достојанствено.

А могуће је. Ја видео на телевизији, причали ми, а и видео сам и сам у иностранству...

Kuzma

pre 13 godina

Svidja mi se kako se svi slazu oko ove teme :) Ne desava se cesto. No odavno vise nemam nikakvu dilemu o tome da nas nasi politicari smatraju budalama.A cinjenica da to rade prakticno vec decenijama samo govori u prilog tome da postoji dobar potencijal budala ovde, koliko god se mi sa time neslagali. Gde god se okrenem ili imam posla sa budalama ili me prave budalom, a sve onako regularno, po zakonu i pravilu. I sta ja budala tu mogu sad da radim? Pa da se i ja igram te igre i pravim se budala...Ali to ne moze, ne da mi zivot, ne da moj mali sin od dve godine sto brblja smesno i nerazumljivo, ne da mi da se pravim budalom vec me tera lutam po gradu u potrazi za bugarskim ili madjarskim mlekom, tera me da biram izmedju placanja racuna za gas i kupovine mesa...ili mozda da kupim zimske gume na +15C i lance za kisu...hm, ne znam, verovatno cu prodati kola pa ce biti malo i mesa za rucak.Kako bih se rado pravio budala...

vis

pre 13 godina

Drug je Tito izda'naredjenje :"Svi borbu za oslobodjenje".Taj bravar je imao princip,u ovakovom slucaju,da smeni onog,ko je dozvolio procvat decenijske korupcije.Valjda onog,koji je imao na raspolaganju ukupni drzavni instrumentarij za suzbijanje ovog protunarodnog zla treba menjati,da bi obrambeni mehanizmi slobodno radili svoj posao.Sigurno je da oni koje poziva u gore pomenutu borbu ne mogu"goloruki"ratovati.Placaju oni debelo one ciji je to posao,i nemojmo im oduzimati njihov hleb nasusni.

autonomas

pre 13 godina

Svu u napad, svi u napad, svi u napad, jedan je Hase...
Tadiću, ti si predsednik zemlje koja bojkotuje dodelu Nobelove nagrade za mir...
Pošaljite otvoreno pismo Turskoj da nas primi pod svoje, bolje bi nam bilo. Za vreme vladavine turske imperije kod nas su se gradile crkve, skole, stamparije, putevi, i manje vise svi vazniji gradovi u Srbiji... danas se samo krade, ruši, i otima da bi se slivalo u dzepove polusveta i šljama koji "oslobodilački" vlada i rukovodi iz Beograda.

jedan Kecman

pre 13 godina

Drzava mora da ima ljude kojima ce posao biti da nude mito i tako pecaju ljude.
Nema boljeg nacina od toga.
Dodatna varijanta-svaki policajac,sudija,lekar,politicar,profesor una fakultetu ...drzavni sluzbenik jednom godisnje na detektoru lazi mora da odgovori na pitanje-DA LI STE U poslednjih godinu dana primili mito ili ucinili bilo sta protivzakonito...

cevap

pre 13 godina

Ne znam zasto mi upravo pade na pamet fazon iz stare predratne predstave "Audicija" kad covjek udje u mesaru i pita:
-"...Oprostite, da li imate telecu glavu?"

- "...Ne, ja se samo tako cesljam!"

Dr medio

pre 13 godina

Neverovatan predsednik... Treba mu uruciti neku nagradu za ove njegove genijalne izjave, definitivno me odusevljava svakom. Ko u ovom komadu treba da ispadne budala? Mislim da stovani predsednik zaista preteruje s potcenjivanjem inteligencije jadnog seljackog naroda velike serbie.

Maree

pre 13 godina

Jel korupcija ili korumpcija? Svejedno. a kako mi to da se borimo protiv korumpcije? Pa ako cemo svarno da se izborimo protiv korumpcije, nece ostati niko na politickoj sceni... Svi ste isti, smesni i upadljivo glupi, igrate za isti cirkus, uzimate nam pare, samo narod ne zeli svaki dan da ide u cirkus... doci ce dan...(hobi mi je streljastvo :))

Igorko

pre 13 godina

Dragi druze Tadicu,
Najveca korpucija dolazi iz redova onih koji vrse vlast, a tu posebno treba obratiti paznju na lokalne mocnike, koji u manjim sredinama drze kao taoce i tuzioce i sudije, a vi nemate mehanizme da im zasmetate. I jos jedno, najiskrenije, ipak je Dacic veliki maher, presao te je, sve se lomi na DS, a on je vratio mnoge dokazane lopove sistema, a o SPS-u se mnogo manje prica, iako je su oni drugu naziv za korpuciju u Srbiji. Profesionalci su.

Ivan

pre 13 godina

Precednice, ako zaista zelite da resite problem korupcije u Srbiji treba da donesete samo jedan zakon "ZAKON O POREKLU IMOVINE" i naravno striktno ga primenjujete.
Ovo sto vi radite u narodu se zove mlacenje prazne slame, kao i sve sto ste do sada obecali i "uradili", mnogo ste pricali i lagali narod a jako malo uradili, zbog toga se i nalazimo u ovakvoj situaciji.
Ali kaznice vas narod na izborima samo polako.

autonomas

pre 13 godina

Svu u napad, svi u napad, svi u napad, jedan je Hase...
Tadiću, ti si predsednik zemlje koja bojkotuje dodelu Nobelove nagrade za mir...
Pošaljite otvoreno pismo Turskoj da nas primi pod svoje, bolje bi nam bilo. Za vreme vladavine turske imperije kod nas su se gradile crkve, skole, stamparije, putevi, i manje vise svi vazniji gradovi u Srbiji... danas se samo krade, ruši, i otima da bi se slivalo u dzepove polusveta i šljama koji "oslobodilački" vlada i rukovodi iz Beograda.

Mitrovcanin

pre 13 godina

Dođite Predsedniče u Sremsku Mitrovicu da se borite protiv korupcije, ali prvo morate početi od jedne stranke sa baš lepom plavo-žutom zastavom, u kojoj svako zna tačno kome i koliko treba dati da se zaposlite npr. u mitrovačkoj bolnici, to više nije ni javna tajna. Tu Vam neće biti teško da počnete sa hapšenjem, a svaki građanin Mitrovice će Vam reći koga Demokratski da hapsite po redu...

miran

pre 13 godina

Presrecan sam sto Hrvati nameravaju da uhapse Sanadera. Da vidimo sad da li ce tamo politicari tako lako upustati u korupciju kad mogu biti pravno i drustveno progonjeni. Pa taj sam cin ce smanjiti korupciju u Hrvatskoj za 70% odmah. Pravda je spora ali uvek dostizna setimo se Milosevica ,pa evo Karicu posle 2 decenije plene imovinu.

borislav

pre 13 godina

Kakav je to populista!!!
Sad o tome prica!!!
Na vlasti su SVI ONI, vec 10 godina, sad nesto o tome pricaju... a cini mi se (necu da se zakunem u to) da je gora korupcija i ja u vecoj meri stranacka drzava nego za vreme Slobe.
Ona parola da nam je Milosevic oteo 10 godina zivota, vrlo lako, previse lako, je postala "vi ste nama (svi zajedno) oteli 20 godina zivota!!!"
Sram Vas bilo!

Vojvodina

pre 13 godina

Smeni odmah Dulica i Dragina. A protiv korupcije podrzi one koji su za to placeni. A ovo tvoje svi - to u stvarnosti znaci NIKO.

vis

pre 13 godina

Drug je Tito izda'naredjenje :"Svi borbu za oslobodjenje".Taj bravar je imao princip,u ovakovom slucaju,da smeni onog,ko je dozvolio procvat decenijske korupcije.Valjda onog,koji je imao na raspolaganju ukupni drzavni instrumentarij za suzbijanje ovog protunarodnog zla treba menjati,da bi obrambeni mehanizmi slobodno radili svoj posao.Sigurno je da oni koje poziva u gore pomenutu borbu ne mogu"goloruki"ratovati.Placaju oni debelo one ciji je to posao,i nemojmo im oduzimati njihov hleb nasusni.

devojke iz gruze

pre 13 godina

Ama ljudi, sto ste pakosni. Covek je drzao govor smirenim sexi baritonom sa blagim prelazima ka jacim tonovima u slucaju dramaticnog iskaza, bio je lep, malo osmehnut, malo blago namrsten, aristokratski ozbiljan. Neko tako lep moze da prica sta god hoce i o korupciji, i o poplavama, i o baletu, i o telekmu... i svi ce ga obozavati!!!

Maree

pre 13 godina

Jel korupcija ili korumpcija? Svejedno. a kako mi to da se borimo protiv korumpcije? Pa ako cemo svarno da se izborimo protiv korumpcije, nece ostati niko na politickoj sceni... Svi ste isti, smesni i upadljivo glupi, igrate za isti cirkus, uzimate nam pare, samo narod ne zeli svaki dan da ide u cirkus... doci ce dan...(hobi mi je streljastvo :))

Zika

pre 13 godina

Borise, evo kako ces smanjiti korupciju:

Smanji parlament na 50 ljudi, i usput zabrani istim poslanicima da bilo šta rade osim da sede u skupštini i pečataju zakone. To im je radno mesto.

Očas posla od korupcije neće biti ništa. Od glave riba smrdi Borise.

Darko

pre 13 godina

Pogledajte kako Hrvati hapse i to poceli od vrha.Nazalost Srbi jedino mogu da komentarisu po forumima sto bi bilo kad bi bilo jer nikakve akcije,dogadjanja,hapsenja nema,a korupcije sto puta vise nego u Hrvatskoj.

Rudolf

pre 13 godina

Sa Velikim Voždom srpskim i njegovom vladom,tajkunima,ministrima,direktorima,medijima i ostatkom bande borba protiv korupcije će sigurno trajati večno. Isto kao i priključivanje EU, rast standarda, pokretanje proizvodnje i mnogi drugi procesi.

Bia Ser

pre 13 godina

Aj vi svi nama malo da date plate,lako je nekom ko ima 100 i kusur hiljada da priča o korupciji ili da izdvoji 5 za Rankovićevo.

TVRTKO RIMAC

pre 13 godina

Ja sam građanin jedne zemlje gdje nema korupcije ali ima procesije ta moja zemlja ima ljepo Jadransko more i zove se Hrvatska mi smo zemlja kapitalizma ako imaš para sve možeš ako nemaš ne možeš ništa

Dr medio

pre 13 godina

Neverovatan predsednik... Treba mu uruciti neku nagradu za ove njegove genijalne izjave, definitivno me odusevljava svakom. Ko u ovom komadu treba da ispadne budala? Mislim da stovani predsednik zaista preteruje s potcenjivanjem inteligencije jadnog seljackog naroda velike serbie.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

dovoljno je citirati aristotela koji je rekao da se vlast ne poverava coveku nego zakonu, jer je covek sklon koristiti vlast za sopstvenu korist.
zalosno je to sto mi imamo zakone, koji se selektivno sprovode. odnosno svi oni koji su u bilo kakvoj sprezi sa vlašću ne odgovaraju.
ipak imamo prilike ovih dana da vidimo sta se desava u nama susednoj hrvatskoj. kada ce se tako nesto desiti kod nas nemam pojma. nadam se da cu uspeti to da dozivim. imam samo 29 godina, tako da je preda mnom negde oko pola veka da dozivim tako nesto, jedino ne daj boze... pupupu

Sneki

pre 13 godina

Pa, g-dine.Tadiću počnite od vas političara.Šarančić u istražnom zatvoru,Jocić kriv za drumsku mafiju a jedino Velji ne fali dlaka glave.Čovek koji je to otkrio
je ostao bez posla.Umojoj firmi sindikat je podneo krivične prijave protiv direktora i znate li šta se desilo? Ništa,nema elemenata krivičnog dela,kaže tužilaštvo a inspektori za privredni kriminal se hvataju za glavu od takve formulacije
i Vi sad tražite borbu protiv korupcije.Sa kim? U Srbiji ne postoji nijedna institucija koja nije korumpirana.Zbogom pameti.

ljiljana zdravkovic

pre 13 godina

zna se ko je ovde korumpiran, tako da nemam sta ja da se borim, nego vi gore,i moze da se smanji korupcija, samo mora da se to hoce, a to mora da hoce vlast koja je najvise korumpirana, svaka na svom nivou.

ion

pre 13 godina

najmanje sto mozes uraditi je da smenis i posaljes u zatvor sve svoje saradnike.
nemoj meni reci da ne znas da se u prosveti,zdravstvu,predskolskim ustanovama prodaju radnqa mesta,za cirka 5000 evra,pa se ti pravi neobavesten kao i tvoj prethodnik.

Besni gradjanin Beograda

pre 13 godina

Tadic kao da pise skracene definicije za udzbenike srednjoskolaca sa njegovim "ocenama" i zapazanjima, dok u stvarnom, realnom zivotu je situacija totalno izopacena. Poziva sve nas u borbu protiv korupcije koja je postala jedini nacin da se neki posao zavrsi na vreme i izbegnu neprijatnosti. Izgubio je osecaj sa realnoscu totalno.

Deki

pre 13 godina

Ovako izgleda kada neko kaze mnogo a da to nista ne znaci. Svako treba da krene cisti prvo u svom dvoristu, sto znaci da Tadic treba da ocisti svoju partiju od korupcije koja je sinonim za korupciju. Sve dok to ne ucini suludo je da on prica o suzbijanju korupcije u drzavi.
A da je to hteo ili mogao vec bi to i ucinio.

Boki

pre 13 godina

Vazi.
Ali ajde prvo regulisite finansiranje stranaka, prepustite javna preduzeca profesionalcima a ne partijskim poslusnicima, oformite i podrzite regulatorna tela, izvrsite stvarnu reformu sudstva...
Onda mozemo da pricamo sta ko treba da uradi...

Miki Protic

pre 13 godina

Pa pitajte smemnejog jatovog direktora Radovanovica i njegovog pajtasa Damnjanovica koliko im je ponudjen o da zatvore Jat u Istambulu i u Crnoj Gori.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

Milan Beko

pre 13 godina

Daj molim te, dosta sa demagogijom. Napravi imovinsku kartu tvojih ministara i njihovih clanova porodica pa ces se uveriti gde je najveci stepen korupcije. Pitam se, kolika im je plata, kako su zaradili te silne stanove, kola i ostalo. Dosta vise laganja. Sve smrdi.

Beogradski momak

pre 13 godina

Uzas... A zasto ste ti i tvoja stranka na vlasti. Da nama to pricas. Pa vasa vladavina je uzrok korupcije, jer ste toliko iskomplikovali propise i povecali procedure i uveli stotine novh taksi i naknada da je uvek lakse da ti neke pare ispod zita i krupne i sitne poklone nego proci kroz sistem. Sistem mora biti u funkciji gradjana, a u vasem birokratskom aparatu svi mi koji zivimo ovde postojim da bi vas placali, izdrzavali na svojim ledjima i trpeli. Dosta prazne price, Lepi, uradi nesto.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

U svetu doista nema kraja.Muka je sto u Srbiji nema pocetka. Prosta logika veli bez pocetka nema ni kraja. Ima jos jedan jos prostija logika:nosioci korupcje se nikad nece boriti protiv korupcije.Inace bi to bilo kao da kozi das da ti cuva kupus

čovek

pre 13 godina

Dragi naš predsedniče,
kad ste formirali ovu burazersku družinu zvanu Vlada Srbije, niste tražili pomoć ni društva ni medija. Sada vapite ka tim sferama a dobro znate da ono što nakaradno počnete nikako na dobro izaći ne može.
Zato preispitajte opstanak i Vas i Vaše Vlade jer je među vama pravi problem. Riba se od glave čisti a korupcija nema veze sa medijima.

Super Stupid

pre 13 godina

Korupcija ne proističe iz ljudske prirode nego iz društvenih odnosa. Oni koji od korupcije imaju koristi (generalno "vlast" od vrha pa na dole) neće raditi na svoju štetu i sistematski će vršiti opstrukciju. To već vidimo kod donošenja ili poštovanja procedura i zakona ili po tome koliko ih je briga za "Savet za borbu protiv korupcije". Predsednik misli da smo mala deca i da ćemo da poverujemo da će oni koji su korumpirani voditi borbu protiv samih sebe!

vlada-so

pre 13 godina

Pošto je predsednik pozvao u borbu,a ja kao lojan član partije(plaćam članarinu i ništa više)pitam gde je zborno mesto i pošto idem u borbu koliku motku da ponesem.

voja

pre 13 godina

Ako vi i vaša (Cvetkovićeva) Vlada nemate volju i želju da se borite sa korupcijom, A VIDIMO DA STVARNO NEMATE, od koga očekujete da to radi???
Sve nevaladine organizacije finansira Vlada?!, one ne smeju, jer će ostati bez para.
Znači, od borbe protiv korupcije nema ništa...NADRLJALI SMO !!!

Dostaje

pre 13 godina

Pustite vise, sto bi rekli Bosanci, SUPLJU PRICU! Deset godina ste na vlasti i deset godina tupite o borbi protiv korupcije a kod nas korupcija svake godine sve veca i veca. Da otpustite sve savetnike, gospodine predsednice, i da pocnete konacno nesto konkretno da radite. Toliko ste obecanja dali ovom narodu koja niste ispunili da vise niko u ovoj zemlji ne zeli da cuje NIJEDNU vise vasu pricu i obecanje. Jedino sto vam je preostalo jeste da kada uradite nesto konkretno izadjete pred gradjane i kazete "Evo, uradio sam to i to"! Mozete da pocnete od laksih stvari, jer je korupcija u Srbiji strasna, recimo da naterate nadlezne organe da KONACNO rese proble nedostatka mleka i putera, kao osnovnih zivotnih namirnica, u nasim prodavnicama. Stvarno mi je bilo mucno da Vas gledam u Areni kako navijate i delite autograme a u zemlji u kojoj ste VI predsednik vec sest meseci nema NAJOSNOVNIJE zivotne namirnice i sto je jos gore niko nista ne preduzima povodom toga. Znaci, dosta je bilo price to vise nikoga ne zanima.

boki

pre 13 godina

Pazi sto se pravi naivan. Pa vi, politicari, ste najkorumpiraniji! Ko vam finansira stranke? Misko, Beko i ostli profiteri. Odreknite se funkcija i mesta u upravnim odborima u javnim preduzecima, pa cemo onda ozbiljno da pricamo o korupciji.

Dosta bre vise

pre 13 godina

Odlicno! bravo Tadicu! E sad prvo da krenemo od najvece sume a to je preko 10 milijardi eura koje je pod tvojom vladavinom razbucano, ko je kad i za sta pozajmljivao i na sta je potroseno 3 milijarde eura javnog duga?!
Drugo balance sheetove SVIH drzavnih preduzeca (ukljucujuci Zastavu) u zadnjih 20 godina, umanjeno za obecanja koja su takodje knjizena kao potrazivanja, troskove i sa njima povezane nabavke, tendere ucesnike na tenderima, sa sedistem, imenom firme i vlasnikom kao i visinom ponuda.
Potpunu ekonomsku analizu stimulacije stranaca i ostvarenih prihoda za drzavu kao i business case za ovakva ulaganja.
Ne zaboravi da ima i pismenih ovde koji bi rado videli brojke. Od prve do poslednje. I ne brini za tajkune Tadicu jer kad se prvo sredi drzava nestace i tajkuna. Hvala unapred.

Зоран

pre 13 godina

Викиликс: "Tadić je harizmatičan, ali neodlučan lider"

Најбоља оцена Тадића. Ми имамо други назив, али да останемо у оквиру овог речника.

Pera

pre 13 godina

Ako hoćeš da se boriš sa korupcijom, evo ti kreni odmah: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/222554/Ukinut-pritvor-bivsem-direktoru-Puteva-Srbije

sale

pre 13 godina

A šta ako je u korupciji i neki partijski drug, da ne bude drugarska kritika?. Evo i hrvati još malo hapse Sanadera i time pokazuju da su daleko ispred nas u svemu.

ceva

pre 13 godina

Kako bre!
Pa imas javna preduzeća koja nikad nisu išle na javnu nabavku, nego samo nabavke do 2 miliona dinara. (jp Skužbeni glasnik npr. dodatak pogledaj koje je vlasnik "Zekin salaš" pa će ti biti sve jasno ako nije do sada.) Pa šta ti Borise misliš zašto to rade. Treba da ideš na osnovnu obuku prenosa para iz JP u privatne džepove. A Dulićeva firma pride ... A koliko još tvojih ministara to rade a mi to neznamo.

bgd

pre 13 godina

Podsetite čoveka da je borbi protiv korupcije dao najviši prioritet u predizbornoj kampanji kada smo ga birali. Od tada ne da se ništa nije promenilo, već je gore nego ikad! Idemo pravo u propast zbog korupcije i negativne selekcije koje generiše upravo njegov DS.

zeka

pre 13 godina

Tada biste trebali da se borite protiv sebe samih i prvo da pohapsite vase ministre pa zatim njihove sluge u lokalnim samoupravama...i kada bi predsednik pohapsio sve korumpirane ostao bi sam u svojoj stranci.

aleksandra v

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan,ali cinjenica je da zivimo u korumpiranom drustvu.Korumpiranost treba od vrha leciti i zakonom odrediti.Kao sto je gospodin Tadic nas predsednik bio ponosan pobedom nasih tenisera bila bih tako ponosna na naseg predsednika kad bi zemlju doveo red.Da zastiti ovu njegovu jadnu radnicku klasu, koji svi brisu noge od njih,da prestaju da dobijaju otkaze iako za to nema potrebe.Da vidi kako mu narod zivi i da mu pomogne.Ovo danas je poslednji jecaj nase nacije,pitanje je samo kada cemo svi iskociti iz sina i krenuti da Vas poydravimo Tadicu ucinite nas ponosnim na Vas,Vi to mozete,ali izgleda necete!!!

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...koliko puta se ponavlja ova priča u Srbiji...i, sve ostaje samo na priči, do prve sledeće...uzmimo primer "afera zakupa izraelskog satelita"...koliko puta, prema trenutnim potrebama, je pokretana ova afera u javnosti, pa, tako i ne tako davno...a, opet je ostala u domenu državne tajne....pa zar šteta po Srbiju za oko 4o-ak miliona evra...od čega, sigurno, dobar deo se može okarakterisati, kao "troškovi korupcije- podplaćivanja onih koji su omogućavali ugovaranje i onih koji su ugovorili, ovaj za Srbiju, pokazalo se nepotreban posao....ajmo Predsedniče, da rešenjem ove korupcionaške afere, krenemo "svi u borbu protiv korupcije"....

komsija

pre 13 godina

Nabavke su veoma podlozne sloupotrebama, to je opste poznata stvar, lako dokaziva, a predsednik je pokazao pravo lice politicara, eto da se nesto kaze i idemo dalje, po starom. Mislim da je promena neophodna!

Radoslav

pre 13 godina

Stranke su glavni generarori korupcije u Srbiji. Ne samo da se ne borite protiv korupcije, već nas svrstavate među najkorumpiranije države na svetu. Smatram da stranke drže ostatak građana Srbije u ropstvu.

Misha

pre 13 godina

Koloko puta cujemo ovakve izjave! Kako u borbu protiv kriminalne korupcije kad su svi korumpirani, svi u ovoj drzavi.To valjda uce decu cim se rode sad, a nije ni cudo sto nam mladi talenti odlaze odavde, a jadnici ce ostati, a strucnjake necemo imati kao nekad, jer nece mladi vecno da prose za posao, a manje vredni da dobijaju, a da ne govorimo o kriminalu, gradjevinskoj i ugostiteljskoj mafiji, sudstvu, ova drzava je jedna propast, a bolje nece biti samo moze gore a niko nista!

cevap

pre 13 godina

Ne znam zasto mi upravo pade na pamet fazon iz stare predratne predstave "Audicija" kad covjek udje u mesaru i pita:
-"...Oprostite, da li imate telecu glavu?"

- "...Ne, ja se samo tako cesljam!"

Tine

pre 13 godina

adić: Svi u borbu protiv korupcije

P,S. Gospodine predsedniče, vi očito ne znate šta je korupcija !?
To nije NLO-objekat, biće sa 12 nogu !?
Verorovali ili ne gospodine predsedniče Srbije, korupcija u Srbiji je drugo ime za: vladu Srbije, službenike i biroktate na svim nivoima.
U prevodu na srpski, borba protivu korupcije u Srbiji treba da bude borba protivu srpskih zakonodavaca, parlamenta koji te korucijske usvajaju, i protivu gotovu svih vaših saradnika i patriskih kadrovika.
Šta sad, kada ovo pročitate, ili vam ovo neko prenese, nećete više biti sigurni da ćete biti u prvim redovima u borbi protivu korucije. Cenim.

mare 025

pre 13 godina

Lepi Boki kao baba o ustipcima...U Slobino vreme smo govorili 'naj...asmo k'o zuti', ali u Bokijevo vreme to se pretvorilo u 'naj...asmo od zutih'...

Tadic prodavac magle

pre 13 godina

ovaj misli da pasemo travu!??

pa ti si kriv za sve!
samo tvoja Nata predsednica suda prima 4!plate sve ukupno oko 5000evra!??

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gosp. Tadicu, ali prvo pocnite iz Vase Vlade, jer narod kaze da tamo sede najveci korumpirasi, ali G17 ne smete da dirate jer moze da Vam obori Vladu. Prodadose sve sto valja u ovoj drzavi, a para nigde. Ah pardon, kupljeni su stanovi za stranacke lidere, a resto na Kipar preko SPS, jer oni imaju iskustva u tome. Pocnite vec jednom da cistite sopstvene redove, jer narod prati svaki Vas potez i ceka nove izbore.

jedan Kecman

pre 13 godina

Drzava mora da ima ljude kojima ce posao biti da nude mito i tako pecaju ljude.
Nema boljeg nacina od toga.
Dodatna varijanta-svaki policajac,sudija,lekar,politicar,profesor una fakultetu ...drzavni sluzbenik jednom godisnje na detektoru lazi mora da odgovori na pitanje-DA LI STE U poslednjih godinu dana primili mito ili ucinili bilo sta protivzakonito...

nenad

pre 13 godina

Ne lazi?Prosle godine sam postavio pitanje tadicu u javnoj emisiji de da prijavim korupciju,pisao sam i njegovoj kancelariji,mupu,ispekcijama,svima i niko nista pojele se drzavne pare a Bugarska firma isto sada sprema sa drugom firmom

Darko

pre 13 godina

Šta nas sledeće čeka, obaveštenje da su negde na zapadu otkrili novi kontinent, te stoga možemo da smatramo da zemlja nije ravna ploča, il da sunčev sistem nema 7 već devet planeta.
Svakom danom Tadić otkriva jednu od epohalnih misterija, zamislite državni aparat bi trebao da se bori protiv korupcije, nije valjda !!!

anonimus

pre 13 godina

'Gospodine' predsedniče, kad već citiraš Asanža, mogao si i da ga pomeneš.
Ili možda treba da te tužimo za povredu autorskih prava?

zack

pre 13 godina

Замислите се, где год и шта год радили, да то радите тако лоше као наши политичари. Па сутра би вам дошли НАТО, ЦИА, БИА и све могуће инспекције, на посао и одмах, али одмах би сте били отпуштени...

А овамо, преплаћени, преповлашћени, бахати... политичари не успевају у једној јединој ствари, за коју их дебело плаћамо и одвајамо од уста своје деце - да нам направе да живимо нормално и достојанствено.

А могуће је. Ја видео на телевизији, причали ми, а и видео сам и сам у иностранству...

Kuzma

pre 13 godina

Svidja mi se kako se svi slazu oko ove teme :) Ne desava se cesto. No odavno vise nemam nikakvu dilemu o tome da nas nasi politicari smatraju budalama.A cinjenica da to rade prakticno vec decenijama samo govori u prilog tome da postoji dobar potencijal budala ovde, koliko god se mi sa time neslagali. Gde god se okrenem ili imam posla sa budalama ili me prave budalom, a sve onako regularno, po zakonu i pravilu. I sta ja budala tu mogu sad da radim? Pa da se i ja igram te igre i pravim se budala...Ali to ne moze, ne da mi zivot, ne da moj mali sin od dve godine sto brblja smesno i nerazumljivo, ne da mi da se pravim budalom vec me tera lutam po gradu u potrazi za bugarskim ili madjarskim mlekom, tera me da biram izmedju placanja racuna za gas i kupovine mesa...ili mozda da kupim zimske gume na +15C i lance za kisu...hm, ne znam, verovatno cu prodati kola pa ce biti malo i mesa za rucak.Kako bih se rado pravio budala...

Igorko

pre 13 godina

Dragi druze Tadicu,
Najveca korpucija dolazi iz redova onih koji vrse vlast, a tu posebno treba obratiti paznju na lokalne mocnike, koji u manjim sredinama drze kao taoce i tuzioce i sudije, a vi nemate mehanizme da im zasmetate. I jos jedno, najiskrenije, ipak je Dacic veliki maher, presao te je, sve se lomi na DS, a on je vratio mnoge dokazane lopove sistema, a o SPS-u se mnogo manje prica, iako je su oni drugu naziv za korpuciju u Srbiji. Profesionalci su.

Ivan

pre 13 godina

Precednice, ako zaista zelite da resite problem korupcije u Srbiji treba da donesete samo jedan zakon "ZAKON O POREKLU IMOVINE" i naravno striktno ga primenjujete.
Ovo sto vi radite u narodu se zove mlacenje prazne slame, kao i sve sto ste do sada obecali i "uradili", mnogo ste pricali i lagali narod a jako malo uradili, zbog toga se i nalazimo u ovakvoj situaciji.
Ali kaznice vas narod na izborima samo polako.