Petak, 08.12.2006.

14:27

Chery Tengo 1.6 Standard Sedan

Izvor: B92

Chery Tengo 1.6 Standard Sedan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

paja

pre 13 godina

malo su me potakli ovi komentari -tipa, za i protiv... pa sam guglao malo na stranim sajtovima.. tigo je hit u argentini, cileu, brazilu!!?? ima gomila video testova na you tube.. ali ono ocigledno nemaju "lep izbor" kao mi, npr. lada, dacia daster... u rusiji se takodje prodaje i neki su odusevljeni a drugi ga kunu.. na zvanicnom sajtu chery (kina) video sam tiggo koji bih kupio bez razmisljanja ali takav se ne prodaje kod nas. ocigledno da je izraelska kompanija koja ih zastupa ovde odabrala jeftinije modele za "manje zahtevna trzista". uporedite samo na galerijama slika (nas protiv onih za "zahtevna" trzista) unutrasnjost; -upravljac, razliku izmedju koznih sedista ("nasa" deluju bas tuzno..), pa tablu sa instrumentima, komande el. prozora na vratima... i sve to "za samo" 15-tak hiljada eur!!??
e, a sada na www.mobile.de pogledajte >suzuki grand vitara 1.9dsl u "fulu"... kozna sedista, auto klima+++, iz 2007 sa oko 50.000km za 13-15.000 eur, pa manje 19%... znaci, na bg table sve oko 15.000eur... ja nemam dilemu, a vi? paja, bgd

Aca1860

pre 13 godina

Smatram da je cena prevelika jer dati 10000 evra za tengo je mnogo znajuci da je hjundai i30 odnosno kia ceed za 500 evra skuplja mnogo.Sami procenite sta bih kupio. I jos nesto da kazemo da je cena pristupacna ali ne treba zaboraviti vrednost ovog automobila na trzistu polovnjaka nako 3 do 5 godina koliko ce on vredeti. Polo koji kosta kao tengo ce sigurno vise vredeti kao polovan nego ovaj tengo to jest nije bitno samo uloziti vec kako uloziti.

Japanac

pre 13 godina

za sve treba vreme, tako i za ove modele, tj. kompaniju.
Kao sto i autor teksta kaze, pre 5, 10, 30 godina smo bili skeptici prema automobilim iz tih zemalja, a danas Japanca bih pre kupio nego bilo kog Nemca.

mk3

pre 13 godina

Skoro sam video jedan Tengo hatchback negde u gradu,parkiran.Prodjem pored njega zastanem,razgledam,malo virnem kroz staklo i sve u svemu auto spolja deluje sasvim ok,enterijer takodje...a onda primetim da NEMA brisac zadnjeg stakla(osim ako me oci nisu prevarile).Takva"sitnica" je ponekad dovoljna da se potencijalni kupac u trenu predomisli...

boki

pre 13 godina

Vlado, presao si 11,000 km za dva meseca, neverovatno. ne znam auto, prolazio sam pored salona na vidikovcu jer mi je pored kuce ali jednostavno imam skepsu koju ce samo godine koje prodju razresiti. sto je moje pravo. i necu ubedjivati druge da su pogresili.

Joe

pre 13 godina

Ja sam PONOSNI vlasnik Chery Tenga HB! Dečje bolesti, završna obrada, kineske gume (inače su tajvanske), velika potrošnja u odnosu na konkurenciju i sve ostalo što ste naveli kao pozitivno ili negativno je tačno. Ovo je moj prvi potpuno nov auto koji sam kupio u životu(nadam se ne i poslednji). Prešao sam 15000 km. Jedina stvar koja se meni ne sviđa na mom autu je motor sa 120 KS sa emisijom izduvnih gasova u standardu EURO4. Dva katalizatora i tri izduvna lonca ugušiše 120 konja na nekih 80 jer kada podelite brojke sa težinom vozila shvatite da se kotrljate ko Fred Kremenko. Auto ide do 200 km/h ali mu treba svetlosna godina da ubrza. Digao sam ruke od divljanja sa tim autom i on me je obradovao sa potrošnjom. Dok sam divljao trošio mi je oko 13 litara po gradu. Naterao sam sebe da vozim do 60 km/h po gradu(vučem se k'o baba) i auto sada troši 9 litara.

Sve u svemu, zadovoljan sam sa uloženim novcem. Naročito posle prvog servisa i sa saznanjima o ceni rezervnih delova. Pločice 3500,00 dinara. Hyundai I10,20,30 naplaćuje pločice 10000,00 dinara. Kada sam iskalkulisao koliko više potrošim goriva od konkurencije, na održavanju ih bijem u svemu. 5 ili 7 godina da me neko dere na servisima-ne pada mi napamet!

vlada

pre 13 godina

@gljesha
danas nema niko para za bacanje covece, nemojte se zanositi, to je ogromna industrija sam chery je veci od cele srbijnanske industrije jedno 300puta i naravno da im je prioritet broj jedan PROFIT.

Ovi automobili nikako nisu experiment vec se radi o vec prevazidjenim par godina starim modelima

Gljesha

pre 13 godina

Moje mišljenje je da Kinezi nisu hteli ovaj put da srljaju sa losim kvalitetom i mislim da je auto skroz ok, osim mozda kvaliteta plastike i zavrsne obrade koji nije na nivou te cene. Sto se tice pouzdanosti, vreme će pokazati. Sva njihova kola trenutno su samo eksperiment, njima nije profit u interesu vec ispitivanje trzista, a prvih nekoliko generacija kola ce biti samo bacene pare. Ionako ih imaju previše. Za par godina mozemo očekivati ekspanziju i neki oblik konkurencije, za sada je sve samo novogodišnja šala.

Vlada Zemun

pre 13 godina

Izgleda da su svi citaoci vrsni poznavaoci u auto industriji. Normalno je da je potrbno vreme da se utvdi da li je nesto dobro ili je nesto lose, ali je nasem narodu uvek lose. Pustimo da prodje vreme i pokaze svoje. Da li biste Vi isti koji kazete da je cena visoka dosli i kupili taj auto da je cena niza ili je to samo vase sagledavanje cinjenice? Da li ste provozali taj auto? Da li se secate kada su japanac i korejanac usli na trziste auto industrije, da li su imali niske cene? Da li znate da se fiat punto pravi samo kod nas, i kakve sve uslove daje za kupovinu istog?(placas prevoz,patosnice ob. opremu... ). Svi se hvatate za kiu i hyundai, kad se vec hvatate, uzmite motor 1.6, sa toliko opreme, i onda vidite razliku u ceni. Neosporno je da su ta dva modela dobra,ali ne treba uvek biti skepticani kad je nesto novo u pitanju. Ja sam kupio taj auto pre dva meseca ,presao sam 11000km i za sad nemam nikakvu zamerku. Auto trosi 10l po gradu,a svako ko vozi bilo koji model benzinski motor bilo da je 1.4 ili 1.6 toliko trosi. Redovan servis sam radio u Zemunu kod ovlascenog dilera na 10000km i izasao me 6000din. Probajte, vidite pa pricajte, dok se sami ne uverite nije to to. Pozdrav

mitsu

pre 13 godina

@dO hyundai je proizvodio po licenci fordove automobile (kao zastava-fiat), cortinu je radio po fordovoj tehnologiji. Kasniji modeli (pony, starije lantre i sonate)imaju motore po mitsubishijevoj licenci a sadašnji motori su bazirani na mitsubishijevoj tehnologiji. Kia je radila sa fordom (ali je proizvodila i modele po uzoru na mazdu). Sad dobar deo kie drži hyundai ali mislim da kia i dalje bazira automobile na ford/opel tehnologiji (nisam siguran nisam imao prilike da ih radim). Definitivno ne treba mešati učešće u vlasništvu i finansije sa tehničkim rešenjima koja se koriste za određene automobile, najčešće nemaju veze jedno sa drugim ;)

nn

pre 13 godina

Realno ako žele da prodaju ovaj auto platežno sposobnom Srbinu/Srpkinji moraju da uzmu u obzir da su u njihovoj klasi mnogi etablirani proizvođači. Ako uzmemo da su Punto i Dacia najprodavaniji i da pokrivaju segment Ega I Tenga pitam se gde oni vide svoju računicu.
Tačno je da su krcati opremom ali to i nije baš bitno. Šta ako ta elektronika crkne za 2-3 godine? Dakle ako i misle da zažive kao auto "prosečnog građanina/ke" moraju spustiti cenu.
Ego od 6,000-7,000e
Tengo od 7,500-9,000e
A ako neko kaže da je ovo auto ja se slažem sa tim ali i Yugo je bio auto ali ne i kvalitetan. Tako je i sa ovim modelima.
Ne znam koja je uvozna cena ali mislim da se malo više ugrađuju naši prodavci a u slučaju da grešim onda su pogrešili što zastupaju ovu marku.

Još nešto...

Molim učesnike ove i nekih drugih debata da ne vređaju i omalovažavaju vozače golfova II, Yuga i sl. jer oni ne voze te automobile zato što misle da su bolji od ovog auta, nego zato što nemaju za bolje.
Ali to ih ne čini ne sposobnim da ocenjuju kvalitet nekog automobila i da vrše poređenje prema svom mišljenju.
Čak bi zamolio administratore da takve komentare brišu tj. blokiraju.

dO

pre 13 godina

@Dr Kosch

Mala ispravka: KIA/Hyundai su nekih 20-30 godina pre nego su napravili sopstveni brend proizvodili automobile po Fordovoj licenci, a usluzno izradjivali motore i delove za zapadne proizvodjace.

...marko

pre 13 godina

Nisam video da se prodaje u EU. Samo u banana drzavama. Dok ne vidim da su ova vozila prosla sve testove I homologacije, nema sanse da ih razmatram. Osim toga cena im je previsoka za novog proizvodjaca bez ikakvog renomea - citaj iskustva.

Dr Kosch

pre 13 godina

Nicim izazvano bezobrazno skupi automobili. Slazem se da cena treba da bude do 5.000 evra, pa 'oce da proba, nek' izvoli.
Kia i Hyundai su na pocetku ugradjivali motore od Mazde i Micubisija, sto im je pomoglo da se etabliraju kao pouzdani automobili na svim trzistima. Tek unazad par godina ugradjuju svoje agregate.
Mislite o tome...

miloos

pre 13 godina

Bilo ko poredi kiu ili hyundai i 30 porediti sa ovim vozilom je najmanje neumesno,pa pomalo i bezobrazno. koreanci za te pare nude i vise opreme i ne stavljaju prostore za displej gde on inexca ne postoji. ko god ovo vozilo svrsta ispred korejskih brendova ili je laik ili menadzer kineskog brenda

Pedja

pre 13 godina

Ocigledno je da Chery ide uzlaznom putanjom i neosporan je pomak u kvalitetu hteli mi to sebi da priznamo ili ne. Ali ne bi se ja tako zaletao, kao sto neko rece nije malo izdvojiti tesko namaknutih 10.000e i uloziti u nesto nepoznato. Potrebno je da prodje 5-6 godina u eksploataciji i onda ce se stvoriti prava slika i otkloniti eventualne "decje bolesti". Dotle bi ja radije vozio sandero stepway sa nesto manje opreme,1000e viska u dzepu i sigurnom servisniom mrezom.

vlada

pre 13 godina

a svi vi koji ste neverovatni stručnjaci u vezi automobila i koji znate sve o svim svetskim brendovima i koji hejtujete ove kineze, verovatno maštate da imate jedan ovakav auto - nov auto - i da možete da se otarasite vaših golfova audija yoga i ostalih šklopocija sa kraja osamdesetih i početka 90tih, da se ne lažemo ovo je auto za te šklopocije...


sem toga imajte u vidu još par činjenica u vezi čerija. svi modeli koji se kod nas prodaju su stari po 5-6godina i postoje potpuno novi modeli tiga tenga i ega koji se prodaju u kini japanu i ostalim zemljama eu, pa čak i u nekim američkim zemljama...


svim hejterima od srca želim da ova zemlja postane jednog dana nešto što se može nazvati državom i da nam standard dovoljno skoči da možete vaše šklopocije da zamenite za nove kineze...

Robins

pre 13 godina

Možda bi bilo bolje da su Kinezi ponudili kod nas auto za 4 do 5.000 evra, pouzdan, sa malo opreme i jeftinijim održavanjem, da ljudi počnu da voze nova kola...

igor

pre 13 godina

1.6 benzinac,120ks i 147Nm ,10,7l u gradu....kada kazem da imam dizela 110ks-250Nm i 6l u gradu,to deluje smesno....benzinci su svetlosnu godina iza CRDi-a. dizela.

MagnusPyke

pre 13 godina

Ovaj auto vredi najvise do 4000 evra sa sve dazbinama da se kupi novi. Kada malo navezbaju onda mogu da ga prodaju u najnizoj klasi pa polako na vise. Posle desetak godina mogu da ocekuju da se takmice sa koreancima i ostalima.

dragan

pre 13 godina

Za Daciu, Hyundai-Kia i slicno, znaci i dalje jeftinije od "pravih" brendova (licno, zagrejao sam se za Daciu, koju i dalje vrlo cenim, dosao do nesto vise novca i kupio Hyundai), nemate problema da o njima citate na webu, na engleskom, nemackom, hrvatskom, slovenackom, uporedjujete cene, citate iskustva korisnika. Probajte da nesto nadjete o Chery. Eventualno cete doci do globalnog Chery sajta i zacudicete se i tuzno nasmejati na njihov spisak zemalja. Cena Chery me podseca da ova zemlja ne moze bez Jezde i Dafine. Porediti Chery sa Daciom ili Hyundai-Kia je i bezobrazluk i nonsens.

Damko

pre 13 godina

Odlican tekst potkrepljen brojnim fotografijama, vrlo realno, profesionalno, fali samo jos malo vise utisaka u voznji i pri velikim brzinama na auto-putu.
Auto nije los, ima lep dizajn, oprema u osnovnom modelu nije toliko bogata koliko se sugerise, mnogo toga nedostaje (podesavanje sedista i upravljaca, prazne "kutije" koje u ovom paketu nemaju nikakvu funkciju...
Mislim da od ovog auta ne bi trebalo bezati, ali uz maksimalnu cenu od 8500 e za testirani, sve preko toga je mnogo!!!
Inace ogromna potrosnja u gradu.

Shanghai

pre 13 godina

I sami Kinezi izbegavaju Chery-ja kao proizvodjaca automobila. Kazu da ima dosta kvalitetnijih kineskih proizvodjaca. Cene se nemacki i japanksi automobili (tim redom), mada na ulici vidim dosta "Korejanaca" i "Francuza".
Nije tema, ja vozim Passata 2009 1.8T proizvedenog u Shanghai-ju i mogu reci da je kvalitet dosta iza istog modela iz Nemacke. Posle 96.000 km, auto je poceo da se raspada.
Isti problem ima i moja zena sa Hondom Fit (Jazz u Evropi).

ica

pre 13 godina

glupo je porediti i30 i ceed sa tengom. verzije sa 4 vrata kostaju minimum 1000 eura vise, a od dodatne opreme dobijes samo jelkicu za kola. Kod tenga se nije stedelo sa dodatnom opremom. pozdrav

Vlada

pre 13 godina

Pa dobro, možda nije savršen, ali očigledno da oni uče na svojim greškama (za razliku od nas) i da prave sve bezbednije, lepše i funkcionalnije automobile - za pouzdanost ćemo tek videti...
I ja bih kao većina pre izabrao nekog sličnog Koreanca ili Forda za malo više para, ali očekujem da ćemo još interesantnih stvari videti od Kineza, i verujem da će odnos cene i kvaliteta biti na njihovoj strani, kao što jeste već u mnogim drugim oblastima. Imajte na umu da su počeli da sklapaju Airbus avione i prave svoje modele aviona, a većina delova u tradicionalno kvalitetnim Hondama, Mazdama i sl. je iste iste Kine, tako da uz malo organizacije mogu oni i te kako kvalitetne stvari da naprave...

Dejan

pre 13 godina

Koliko možemo zaključiti pisac ovog teksta nije baš oduševljen ovim autom. Po njegovom utisku auto nije preležalo dečije bolesti. Komentar je po meni prilično objektivan. Ako je tako onda radije za te pare ono što je mnogo kvalitenije u ponudi a to su trenutno Hjundai sa 5 i Kia sa 7 godina garancije za približno isti novac. Da je ovaj auto najmanje 2 hiljade evra jeftiniji imalo bi smisla razmišljati o kupovini, ovako po meni oni preko kupaca visokom cenom pokušavaju da deo ne malog profita usmere na izgradnju servisnih centara jer ih relativno brzo već ima u svim večim gradovima Srbije. Mislim da su generalno kineski automobili precenjeni kod nas i da im je realna cena bar od 1500 do 2500 evra niža u zavisnosti od modela. Preležaće i oni verovatno "dečije bolesti" ali za sada ne hvala!

brendon

pre 13 godina

Ne znam koliko ovaj auto kosta importera ali je cena odvaljena skroz bez mozga. Ovaj auto bi morao biti bar 30% jeftiniji od Evropske-Korejske konkurencije da bi dosao u obzir za razmatranje kod eventualne kupovine. Znaci neka cena 6990 Eur. U Slovackoj se novi Renault Megane prodaje za 8990 Eur. Skoda Octavia Tour za 9900 Eur. Uporedite molim Vas Skodu Octaviu i ovu kinesku igracku.

kursula

pre 13 godina

Pre 30 godina bili smo skeptični prema japanskim automobilima, pre deset godina prema korejskim, pre pet godina prema rumunskim, a danas prema kineskim automobilima.

Ali cemo zato prema nasim zauvek biti skepticni

pera

pre 13 godina

ovaj auto je obicna sklopocija. nakon 10,000 predjenih kilometar skripi kao da je presao dvadeset puta vise. ovo pricam iz iskustva.verovatno ce jednog dana kinezi napraviti dobar auto ali do tada mislim da treba kupovati proverene marke.

predrag

pre 13 godina

ma sve je to lepo, ali postoji jedan veliki problem, a to je-zemlja porekla. znam da nam dosta stvari stize iz kine- mikseri, televizori, mobilni telefoni...ali ovo je nesto za sta treba dati mnogo novca, a svi znamo sta znaci kada na nekom prozivodu pise "made in china".
sto se konkretno automobila tice, jos je gore ako je proizvodnja italijanska, jer dobro znamo kako su italijani povrsni kada je kvalitet u pitanju. italijanske cipele-da; italijansko vozilo-neka hvala!
ako bih bas morao da biram izmedju kineza ili italijana, definitivno kinez, ali posto ne moram pored ovoliko kvalitetnih marki automobila, ovo nikako nece uci u moj izbor za novi auto.

Dejan L

pre 13 godina

A zašto dati 9.999€ za ovaj kineski Tengo, kada hyundai i30 i KIA cee'd koštaju 500€ više, a za tih 500€ više, koliko košta hyundai (kia) dobijate 5 zvezdica za bezbednost, auto koji troši 1.5L goriva manje na svakih 100km, auto izradjen u Slovačkoj, projektovan u Nemačkoj, kvalitetan enterijer i garanciju 7 godina (kia).
Neko bi rekao da je taj litar i po više kod Čerija zanearljivo, a ako na svakih 100km Čeri potroši još 180din, na 1000km 1.800din, a na 10.000km (koliko u proseku predje 1 auto u Srbiji na godišnjem nivou), Čeri potroši 18.000din više od Hjundaija ili kije.

Michael James

pre 13 godina

Necu da budem hejter pa da ga apriori ipak odbijem, ali ipak cu pustiti malo sudu vremena da kaze svoje, ne bih se zaletao da ga kupim, za tesko stecene pare, ipak bih nesto provereno, neki auto koji je prosao"decije bolesti"..

Dejan L

pre 13 godina

A zašto dati 9.999€ za ovaj kineski Tengo, kada hyundai i30 i KIA cee'd koštaju 500€ više, a za tih 500€ više, koliko košta hyundai (kia) dobijate 5 zvezdica za bezbednost, auto koji troši 1.5L goriva manje na svakih 100km, auto izradjen u Slovačkoj, projektovan u Nemačkoj, kvalitetan enterijer i garanciju 7 godina (kia).
Neko bi rekao da je taj litar i po više kod Čerija zanearljivo, a ako na svakih 100km Čeri potroši još 180din, na 1000km 1.800din, a na 10.000km (koliko u proseku predje 1 auto u Srbiji na godišnjem nivou), Čeri potroši 18.000din više od Hjundaija ili kije.

kursula

pre 13 godina

Pre 30 godina bili smo skeptični prema japanskim automobilima, pre deset godina prema korejskim, pre pet godina prema rumunskim, a danas prema kineskim automobilima.

Ali cemo zato prema nasim zauvek biti skepticni

pera

pre 13 godina

ovaj auto je obicna sklopocija. nakon 10,000 predjenih kilometar skripi kao da je presao dvadeset puta vise. ovo pricam iz iskustva.verovatno ce jednog dana kinezi napraviti dobar auto ali do tada mislim da treba kupovati proverene marke.

brendon

pre 13 godina

Ne znam koliko ovaj auto kosta importera ali je cena odvaljena skroz bez mozga. Ovaj auto bi morao biti bar 30% jeftiniji od Evropske-Korejske konkurencije da bi dosao u obzir za razmatranje kod eventualne kupovine. Znaci neka cena 6990 Eur. U Slovackoj se novi Renault Megane prodaje za 8990 Eur. Skoda Octavia Tour za 9900 Eur. Uporedite molim Vas Skodu Octaviu i ovu kinesku igracku.

Michael James

pre 13 godina

Necu da budem hejter pa da ga apriori ipak odbijem, ali ipak cu pustiti malo sudu vremena da kaze svoje, ne bih se zaletao da ga kupim, za tesko stecene pare, ipak bih nesto provereno, neki auto koji je prosao"decije bolesti"..

Dejan

pre 13 godina

Koliko možemo zaključiti pisac ovog teksta nije baš oduševljen ovim autom. Po njegovom utisku auto nije preležalo dečije bolesti. Komentar je po meni prilično objektivan. Ako je tako onda radije za te pare ono što je mnogo kvalitenije u ponudi a to su trenutno Hjundai sa 5 i Kia sa 7 godina garancije za približno isti novac. Da je ovaj auto najmanje 2 hiljade evra jeftiniji imalo bi smisla razmišljati o kupovini, ovako po meni oni preko kupaca visokom cenom pokušavaju da deo ne malog profita usmere na izgradnju servisnih centara jer ih relativno brzo već ima u svim večim gradovima Srbije. Mislim da su generalno kineski automobili precenjeni kod nas i da im je realna cena bar od 1500 do 2500 evra niža u zavisnosti od modela. Preležaće i oni verovatno "dečije bolesti" ali za sada ne hvala!

Shanghai

pre 13 godina

I sami Kinezi izbegavaju Chery-ja kao proizvodjaca automobila. Kazu da ima dosta kvalitetnijih kineskih proizvodjaca. Cene se nemacki i japanksi automobili (tim redom), mada na ulici vidim dosta "Korejanaca" i "Francuza".
Nije tema, ja vozim Passata 2009 1.8T proizvedenog u Shanghai-ju i mogu reci da je kvalitet dosta iza istog modela iz Nemacke. Posle 96.000 km, auto je poceo da se raspada.
Isti problem ima i moja zena sa Hondom Fit (Jazz u Evropi).

nn

pre 13 godina

Realno ako žele da prodaju ovaj auto platežno sposobnom Srbinu/Srpkinji moraju da uzmu u obzir da su u njihovoj klasi mnogi etablirani proizvođači. Ako uzmemo da su Punto i Dacia najprodavaniji i da pokrivaju segment Ega I Tenga pitam se gde oni vide svoju računicu.
Tačno je da su krcati opremom ali to i nije baš bitno. Šta ako ta elektronika crkne za 2-3 godine? Dakle ako i misle da zažive kao auto "prosečnog građanina/ke" moraju spustiti cenu.
Ego od 6,000-7,000e
Tengo od 7,500-9,000e
A ako neko kaže da je ovo auto ja se slažem sa tim ali i Yugo je bio auto ali ne i kvalitetan. Tako je i sa ovim modelima.
Ne znam koja je uvozna cena ali mislim da se malo više ugrađuju naši prodavci a u slučaju da grešim onda su pogrešili što zastupaju ovu marku.

Još nešto...

Molim učesnike ove i nekih drugih debata da ne vređaju i omalovažavaju vozače golfova II, Yuga i sl. jer oni ne voze te automobile zato što misle da su bolji od ovog auta, nego zato što nemaju za bolje.
Ali to ih ne čini ne sposobnim da ocenjuju kvalitet nekog automobila i da vrše poređenje prema svom mišljenju.
Čak bi zamolio administratore da takve komentare brišu tj. blokiraju.

dragan

pre 13 godina

Za Daciu, Hyundai-Kia i slicno, znaci i dalje jeftinije od "pravih" brendova (licno, zagrejao sam se za Daciu, koju i dalje vrlo cenim, dosao do nesto vise novca i kupio Hyundai), nemate problema da o njima citate na webu, na engleskom, nemackom, hrvatskom, slovenackom, uporedjujete cene, citate iskustva korisnika. Probajte da nesto nadjete o Chery. Eventualno cete doci do globalnog Chery sajta i zacudicete se i tuzno nasmejati na njihov spisak zemalja. Cena Chery me podseca da ova zemlja ne moze bez Jezde i Dafine. Porediti Chery sa Daciom ili Hyundai-Kia je i bezobrazluk i nonsens.

miloos

pre 13 godina

Bilo ko poredi kiu ili hyundai i 30 porediti sa ovim vozilom je najmanje neumesno,pa pomalo i bezobrazno. koreanci za te pare nude i vise opreme i ne stavljaju prostore za displej gde on inexca ne postoji. ko god ovo vozilo svrsta ispred korejskih brendova ili je laik ili menadzer kineskog brenda

Dr Kosch

pre 13 godina

Nicim izazvano bezobrazno skupi automobili. Slazem se da cena treba da bude do 5.000 evra, pa 'oce da proba, nek' izvoli.
Kia i Hyundai su na pocetku ugradjivali motore od Mazde i Micubisija, sto im je pomoglo da se etabliraju kao pouzdani automobili na svim trzistima. Tek unazad par godina ugradjuju svoje agregate.
Mislite o tome...

MagnusPyke

pre 13 godina

Ovaj auto vredi najvise do 4000 evra sa sve dazbinama da se kupi novi. Kada malo navezbaju onda mogu da ga prodaju u najnizoj klasi pa polako na vise. Posle desetak godina mogu da ocekuju da se takmice sa koreancima i ostalima.

...marko

pre 13 godina

Nisam video da se prodaje u EU. Samo u banana drzavama. Dok ne vidim da su ova vozila prosla sve testove I homologacije, nema sanse da ih razmatram. Osim toga cena im je previsoka za novog proizvodjaca bez ikakvog renomea - citaj iskustva.

Vlada

pre 13 godina

Pa dobro, možda nije savršen, ali očigledno da oni uče na svojim greškama (za razliku od nas) i da prave sve bezbednije, lepše i funkcionalnije automobile - za pouzdanost ćemo tek videti...
I ja bih kao većina pre izabrao nekog sličnog Koreanca ili Forda za malo više para, ali očekujem da ćemo još interesantnih stvari videti od Kineza, i verujem da će odnos cene i kvaliteta biti na njihovoj strani, kao što jeste već u mnogim drugim oblastima. Imajte na umu da su počeli da sklapaju Airbus avione i prave svoje modele aviona, a većina delova u tradicionalno kvalitetnim Hondama, Mazdama i sl. je iste iste Kine, tako da uz malo organizacije mogu oni i te kako kvalitetne stvari da naprave...

Damko

pre 13 godina

Odlican tekst potkrepljen brojnim fotografijama, vrlo realno, profesionalno, fali samo jos malo vise utisaka u voznji i pri velikim brzinama na auto-putu.
Auto nije los, ima lep dizajn, oprema u osnovnom modelu nije toliko bogata koliko se sugerise, mnogo toga nedostaje (podesavanje sedista i upravljaca, prazne "kutije" koje u ovom paketu nemaju nikakvu funkciju...
Mislim da od ovog auta ne bi trebalo bezati, ali uz maksimalnu cenu od 8500 e za testirani, sve preko toga je mnogo!!!
Inace ogromna potrosnja u gradu.

Robins

pre 13 godina

Možda bi bilo bolje da su Kinezi ponudili kod nas auto za 4 do 5.000 evra, pouzdan, sa malo opreme i jeftinijim održavanjem, da ljudi počnu da voze nova kola...

vlada

pre 13 godina

a svi vi koji ste neverovatni stručnjaci u vezi automobila i koji znate sve o svim svetskim brendovima i koji hejtujete ove kineze, verovatno maštate da imate jedan ovakav auto - nov auto - i da možete da se otarasite vaših golfova audija yoga i ostalih šklopocija sa kraja osamdesetih i početka 90tih, da se ne lažemo ovo je auto za te šklopocije...


sem toga imajte u vidu još par činjenica u vezi čerija. svi modeli koji se kod nas prodaju su stari po 5-6godina i postoje potpuno novi modeli tiga tenga i ega koji se prodaju u kini japanu i ostalim zemljama eu, pa čak i u nekim američkim zemljama...


svim hejterima od srca želim da ova zemlja postane jednog dana nešto što se može nazvati državom i da nam standard dovoljno skoči da možete vaše šklopocije da zamenite za nove kineze...

Pedja

pre 13 godina

Ocigledno je da Chery ide uzlaznom putanjom i neosporan je pomak u kvalitetu hteli mi to sebi da priznamo ili ne. Ali ne bi se ja tako zaletao, kao sto neko rece nije malo izdvojiti tesko namaknutih 10.000e i uloziti u nesto nepoznato. Potrebno je da prodje 5-6 godina u eksploataciji i onda ce se stvoriti prava slika i otkloniti eventualne "decje bolesti". Dotle bi ja radije vozio sandero stepway sa nesto manje opreme,1000e viska u dzepu i sigurnom servisniom mrezom.

predrag

pre 13 godina

ma sve je to lepo, ali postoji jedan veliki problem, a to je-zemlja porekla. znam da nam dosta stvari stize iz kine- mikseri, televizori, mobilni telefoni...ali ovo je nesto za sta treba dati mnogo novca, a svi znamo sta znaci kada na nekom prozivodu pise "made in china".
sto se konkretno automobila tice, jos je gore ako je proizvodnja italijanska, jer dobro znamo kako su italijani povrsni kada je kvalitet u pitanju. italijanske cipele-da; italijansko vozilo-neka hvala!
ako bih bas morao da biram izmedju kineza ili italijana, definitivno kinez, ali posto ne moram pored ovoliko kvalitetnih marki automobila, ovo nikako nece uci u moj izbor za novi auto.

Vlada Zemun

pre 13 godina

Izgleda da su svi citaoci vrsni poznavaoci u auto industriji. Normalno je da je potrbno vreme da se utvdi da li je nesto dobro ili je nesto lose, ali je nasem narodu uvek lose. Pustimo da prodje vreme i pokaze svoje. Da li biste Vi isti koji kazete da je cena visoka dosli i kupili taj auto da je cena niza ili je to samo vase sagledavanje cinjenice? Da li ste provozali taj auto? Da li se secate kada su japanac i korejanac usli na trziste auto industrije, da li su imali niske cene? Da li znate da se fiat punto pravi samo kod nas, i kakve sve uslove daje za kupovinu istog?(placas prevoz,patosnice ob. opremu... ). Svi se hvatate za kiu i hyundai, kad se vec hvatate, uzmite motor 1.6, sa toliko opreme, i onda vidite razliku u ceni. Neosporno je da su ta dva modela dobra,ali ne treba uvek biti skepticani kad je nesto novo u pitanju. Ja sam kupio taj auto pre dva meseca ,presao sam 11000km i za sad nemam nikakvu zamerku. Auto trosi 10l po gradu,a svako ko vozi bilo koji model benzinski motor bilo da je 1.4 ili 1.6 toliko trosi. Redovan servis sam radio u Zemunu kod ovlascenog dilera na 10000km i izasao me 6000din. Probajte, vidite pa pricajte, dok se sami ne uverite nije to to. Pozdrav

igor

pre 13 godina

1.6 benzinac,120ks i 147Nm ,10,7l u gradu....kada kazem da imam dizela 110ks-250Nm i 6l u gradu,to deluje smesno....benzinci su svetlosnu godina iza CRDi-a. dizela.

dO

pre 13 godina

@Dr Kosch

Mala ispravka: KIA/Hyundai su nekih 20-30 godina pre nego su napravili sopstveni brend proizvodili automobile po Fordovoj licenci, a usluzno izradjivali motore i delove za zapadne proizvodjace.

Joe

pre 13 godina

Ja sam PONOSNI vlasnik Chery Tenga HB! Dečje bolesti, završna obrada, kineske gume (inače su tajvanske), velika potrošnja u odnosu na konkurenciju i sve ostalo što ste naveli kao pozitivno ili negativno je tačno. Ovo je moj prvi potpuno nov auto koji sam kupio u životu(nadam se ne i poslednji). Prešao sam 15000 km. Jedina stvar koja se meni ne sviđa na mom autu je motor sa 120 KS sa emisijom izduvnih gasova u standardu EURO4. Dva katalizatora i tri izduvna lonca ugušiše 120 konja na nekih 80 jer kada podelite brojke sa težinom vozila shvatite da se kotrljate ko Fred Kremenko. Auto ide do 200 km/h ali mu treba svetlosna godina da ubrza. Digao sam ruke od divljanja sa tim autom i on me je obradovao sa potrošnjom. Dok sam divljao trošio mi je oko 13 litara po gradu. Naterao sam sebe da vozim do 60 km/h po gradu(vučem se k'o baba) i auto sada troši 9 litara.

Sve u svemu, zadovoljan sam sa uloženim novcem. Naročito posle prvog servisa i sa saznanjima o ceni rezervnih delova. Pločice 3500,00 dinara. Hyundai I10,20,30 naplaćuje pločice 10000,00 dinara. Kada sam iskalkulisao koliko više potrošim goriva od konkurencije, na održavanju ih bijem u svemu. 5 ili 7 godina da me neko dere na servisima-ne pada mi napamet!

vlada

pre 13 godina

@gljesha
danas nema niko para za bacanje covece, nemojte se zanositi, to je ogromna industrija sam chery je veci od cele srbijnanske industrije jedno 300puta i naravno da im je prioritet broj jedan PROFIT.

Ovi automobili nikako nisu experiment vec se radi o vec prevazidjenim par godina starim modelima

Japanac

pre 13 godina

za sve treba vreme, tako i za ove modele, tj. kompaniju.
Kao sto i autor teksta kaze, pre 5, 10, 30 godina smo bili skeptici prema automobilim iz tih zemalja, a danas Japanca bih pre kupio nego bilo kog Nemca.

ica

pre 13 godina

glupo je porediti i30 i ceed sa tengom. verzije sa 4 vrata kostaju minimum 1000 eura vise, a od dodatne opreme dobijes samo jelkicu za kola. Kod tenga se nije stedelo sa dodatnom opremom. pozdrav

boki

pre 13 godina

Vlado, presao si 11,000 km za dva meseca, neverovatno. ne znam auto, prolazio sam pored salona na vidikovcu jer mi je pored kuce ali jednostavno imam skepsu koju ce samo godine koje prodju razresiti. sto je moje pravo. i necu ubedjivati druge da su pogresili.

mitsu

pre 13 godina

@dO hyundai je proizvodio po licenci fordove automobile (kao zastava-fiat), cortinu je radio po fordovoj tehnologiji. Kasniji modeli (pony, starije lantre i sonate)imaju motore po mitsubishijevoj licenci a sadašnji motori su bazirani na mitsubishijevoj tehnologiji. Kia je radila sa fordom (ali je proizvodila i modele po uzoru na mazdu). Sad dobar deo kie drži hyundai ali mislim da kia i dalje bazira automobile na ford/opel tehnologiji (nisam siguran nisam imao prilike da ih radim). Definitivno ne treba mešati učešće u vlasništvu i finansije sa tehničkim rešenjima koja se koriste za određene automobile, najčešće nemaju veze jedno sa drugim ;)

Gljesha

pre 13 godina

Moje mišljenje je da Kinezi nisu hteli ovaj put da srljaju sa losim kvalitetom i mislim da je auto skroz ok, osim mozda kvaliteta plastike i zavrsne obrade koji nije na nivou te cene. Sto se tice pouzdanosti, vreme će pokazati. Sva njihova kola trenutno su samo eksperiment, njima nije profit u interesu vec ispitivanje trzista, a prvih nekoliko generacija kola ce biti samo bacene pare. Ionako ih imaju previše. Za par godina mozemo očekivati ekspanziju i neki oblik konkurencije, za sada je sve samo novogodišnja šala.

Aca1860

pre 13 godina

Smatram da je cena prevelika jer dati 10000 evra za tengo je mnogo znajuci da je hjundai i30 odnosno kia ceed za 500 evra skuplja mnogo.Sami procenite sta bih kupio. I jos nesto da kazemo da je cena pristupacna ali ne treba zaboraviti vrednost ovog automobila na trzistu polovnjaka nako 3 do 5 godina koliko ce on vredeti. Polo koji kosta kao tengo ce sigurno vise vredeti kao polovan nego ovaj tengo to jest nije bitno samo uloziti vec kako uloziti.

mk3

pre 13 godina

Skoro sam video jedan Tengo hatchback negde u gradu,parkiran.Prodjem pored njega zastanem,razgledam,malo virnem kroz staklo i sve u svemu auto spolja deluje sasvim ok,enterijer takodje...a onda primetim da NEMA brisac zadnjeg stakla(osim ako me oci nisu prevarile).Takva"sitnica" je ponekad dovoljna da se potencijalni kupac u trenu predomisli...

paja

pre 13 godina

malo su me potakli ovi komentari -tipa, za i protiv... pa sam guglao malo na stranim sajtovima.. tigo je hit u argentini, cileu, brazilu!!?? ima gomila video testova na you tube.. ali ono ocigledno nemaju "lep izbor" kao mi, npr. lada, dacia daster... u rusiji se takodje prodaje i neki su odusevljeni a drugi ga kunu.. na zvanicnom sajtu chery (kina) video sam tiggo koji bih kupio bez razmisljanja ali takav se ne prodaje kod nas. ocigledno da je izraelska kompanija koja ih zastupa ovde odabrala jeftinije modele za "manje zahtevna trzista". uporedite samo na galerijama slika (nas protiv onih za "zahtevna" trzista) unutrasnjost; -upravljac, razliku izmedju koznih sedista ("nasa" deluju bas tuzno..), pa tablu sa instrumentima, komande el. prozora na vratima... i sve to "za samo" 15-tak hiljada eur!!??
e, a sada na www.mobile.de pogledajte >suzuki grand vitara 1.9dsl u "fulu"... kozna sedista, auto klima+++, iz 2007 sa oko 50.000km za 13-15.000 eur, pa manje 19%... znaci, na bg table sve oko 15.000eur... ja nemam dilemu, a vi? paja, bgd

predrag

pre 13 godina

ma sve je to lepo, ali postoji jedan veliki problem, a to je-zemlja porekla. znam da nam dosta stvari stize iz kine- mikseri, televizori, mobilni telefoni...ali ovo je nesto za sta treba dati mnogo novca, a svi znamo sta znaci kada na nekom prozivodu pise "made in china".
sto se konkretno automobila tice, jos je gore ako je proizvodnja italijanska, jer dobro znamo kako su italijani povrsni kada je kvalitet u pitanju. italijanske cipele-da; italijansko vozilo-neka hvala!
ako bih bas morao da biram izmedju kineza ili italijana, definitivno kinez, ali posto ne moram pored ovoliko kvalitetnih marki automobila, ovo nikako nece uci u moj izbor za novi auto.

ica

pre 13 godina

glupo je porediti i30 i ceed sa tengom. verzije sa 4 vrata kostaju minimum 1000 eura vise, a od dodatne opreme dobijes samo jelkicu za kola. Kod tenga se nije stedelo sa dodatnom opremom. pozdrav

vlada

pre 13 godina

a svi vi koji ste neverovatni stručnjaci u vezi automobila i koji znate sve o svim svetskim brendovima i koji hejtujete ove kineze, verovatno maštate da imate jedan ovakav auto - nov auto - i da možete da se otarasite vaših golfova audija yoga i ostalih šklopocija sa kraja osamdesetih i početka 90tih, da se ne lažemo ovo je auto za te šklopocije...


sem toga imajte u vidu još par činjenica u vezi čerija. svi modeli koji se kod nas prodaju su stari po 5-6godina i postoje potpuno novi modeli tiga tenga i ega koji se prodaju u kini japanu i ostalim zemljama eu, pa čak i u nekim američkim zemljama...


svim hejterima od srca želim da ova zemlja postane jednog dana nešto što se može nazvati državom i da nam standard dovoljno skoči da možete vaše šklopocije da zamenite za nove kineze...

igor

pre 13 godina

1.6 benzinac,120ks i 147Nm ,10,7l u gradu....kada kazem da imam dizela 110ks-250Nm i 6l u gradu,to deluje smesno....benzinci su svetlosnu godina iza CRDi-a. dizela.

mk3

pre 13 godina

Skoro sam video jedan Tengo hatchback negde u gradu,parkiran.Prodjem pored njega zastanem,razgledam,malo virnem kroz staklo i sve u svemu auto spolja deluje sasvim ok,enterijer takodje...a onda primetim da NEMA brisac zadnjeg stakla(osim ako me oci nisu prevarile).Takva"sitnica" je ponekad dovoljna da se potencijalni kupac u trenu predomisli...

Joe

pre 13 godina

Ja sam PONOSNI vlasnik Chery Tenga HB! Dečje bolesti, završna obrada, kineske gume (inače su tajvanske), velika potrošnja u odnosu na konkurenciju i sve ostalo što ste naveli kao pozitivno ili negativno je tačno. Ovo je moj prvi potpuno nov auto koji sam kupio u životu(nadam se ne i poslednji). Prešao sam 15000 km. Jedina stvar koja se meni ne sviđa na mom autu je motor sa 120 KS sa emisijom izduvnih gasova u standardu EURO4. Dva katalizatora i tri izduvna lonca ugušiše 120 konja na nekih 80 jer kada podelite brojke sa težinom vozila shvatite da se kotrljate ko Fred Kremenko. Auto ide do 200 km/h ali mu treba svetlosna godina da ubrza. Digao sam ruke od divljanja sa tim autom i on me je obradovao sa potrošnjom. Dok sam divljao trošio mi je oko 13 litara po gradu. Naterao sam sebe da vozim do 60 km/h po gradu(vučem se k'o baba) i auto sada troši 9 litara.

Sve u svemu, zadovoljan sam sa uloženim novcem. Naročito posle prvog servisa i sa saznanjima o ceni rezervnih delova. Pločice 3500,00 dinara. Hyundai I10,20,30 naplaćuje pločice 10000,00 dinara. Kada sam iskalkulisao koliko više potrošim goriva od konkurencije, na održavanju ih bijem u svemu. 5 ili 7 godina da me neko dere na servisima-ne pada mi napamet!

Vlada Zemun

pre 13 godina

Izgleda da su svi citaoci vrsni poznavaoci u auto industriji. Normalno je da je potrbno vreme da se utvdi da li je nesto dobro ili je nesto lose, ali je nasem narodu uvek lose. Pustimo da prodje vreme i pokaze svoje. Da li biste Vi isti koji kazete da je cena visoka dosli i kupili taj auto da je cena niza ili je to samo vase sagledavanje cinjenice? Da li ste provozali taj auto? Da li se secate kada su japanac i korejanac usli na trziste auto industrije, da li su imali niske cene? Da li znate da se fiat punto pravi samo kod nas, i kakve sve uslove daje za kupovinu istog?(placas prevoz,patosnice ob. opremu... ). Svi se hvatate za kiu i hyundai, kad se vec hvatate, uzmite motor 1.6, sa toliko opreme, i onda vidite razliku u ceni. Neosporno je da su ta dva modela dobra,ali ne treba uvek biti skepticani kad je nesto novo u pitanju. Ja sam kupio taj auto pre dva meseca ,presao sam 11000km i za sad nemam nikakvu zamerku. Auto trosi 10l po gradu,a svako ko vozi bilo koji model benzinski motor bilo da je 1.4 ili 1.6 toliko trosi. Redovan servis sam radio u Zemunu kod ovlascenog dilera na 10000km i izasao me 6000din. Probajte, vidite pa pricajte, dok se sami ne uverite nije to to. Pozdrav

kursula

pre 13 godina

Pre 30 godina bili smo skeptični prema japanskim automobilima, pre deset godina prema korejskim, pre pet godina prema rumunskim, a danas prema kineskim automobilima.

Ali cemo zato prema nasim zauvek biti skepticni

MagnusPyke

pre 13 godina

Ovaj auto vredi najvise do 4000 evra sa sve dazbinama da se kupi novi. Kada malo navezbaju onda mogu da ga prodaju u najnizoj klasi pa polako na vise. Posle desetak godina mogu da ocekuju da se takmice sa koreancima i ostalima.

nn

pre 13 godina

Realno ako žele da prodaju ovaj auto platežno sposobnom Srbinu/Srpkinji moraju da uzmu u obzir da su u njihovoj klasi mnogi etablirani proizvođači. Ako uzmemo da su Punto i Dacia najprodavaniji i da pokrivaju segment Ega I Tenga pitam se gde oni vide svoju računicu.
Tačno je da su krcati opremom ali to i nije baš bitno. Šta ako ta elektronika crkne za 2-3 godine? Dakle ako i misle da zažive kao auto "prosečnog građanina/ke" moraju spustiti cenu.
Ego od 6,000-7,000e
Tengo od 7,500-9,000e
A ako neko kaže da je ovo auto ja se slažem sa tim ali i Yugo je bio auto ali ne i kvalitetan. Tako je i sa ovim modelima.
Ne znam koja je uvozna cena ali mislim da se malo više ugrađuju naši prodavci a u slučaju da grešim onda su pogrešili što zastupaju ovu marku.

Još nešto...

Molim učesnike ove i nekih drugih debata da ne vređaju i omalovažavaju vozače golfova II, Yuga i sl. jer oni ne voze te automobile zato što misle da su bolji od ovog auta, nego zato što nemaju za bolje.
Ali to ih ne čini ne sposobnim da ocenjuju kvalitet nekog automobila i da vrše poređenje prema svom mišljenju.
Čak bi zamolio administratore da takve komentare brišu tj. blokiraju.

Dejan L

pre 13 godina

A zašto dati 9.999€ za ovaj kineski Tengo, kada hyundai i30 i KIA cee'd koštaju 500€ više, a za tih 500€ više, koliko košta hyundai (kia) dobijate 5 zvezdica za bezbednost, auto koji troši 1.5L goriva manje na svakih 100km, auto izradjen u Slovačkoj, projektovan u Nemačkoj, kvalitetan enterijer i garanciju 7 godina (kia).
Neko bi rekao da je taj litar i po više kod Čerija zanearljivo, a ako na svakih 100km Čeri potroši još 180din, na 1000km 1.800din, a na 10.000km (koliko u proseku predje 1 auto u Srbiji na godišnjem nivou), Čeri potroši 18.000din više od Hjundaija ili kije.

pera

pre 13 godina

ovaj auto je obicna sklopocija. nakon 10,000 predjenih kilometar skripi kao da je presao dvadeset puta vise. ovo pricam iz iskustva.verovatno ce jednog dana kinezi napraviti dobar auto ali do tada mislim da treba kupovati proverene marke.

...marko

pre 13 godina

Nisam video da se prodaje u EU. Samo u banana drzavama. Dok ne vidim da su ova vozila prosla sve testove I homologacije, nema sanse da ih razmatram. Osim toga cena im je previsoka za novog proizvodjaca bez ikakvog renomea - citaj iskustva.

dragan

pre 13 godina

Za Daciu, Hyundai-Kia i slicno, znaci i dalje jeftinije od "pravih" brendova (licno, zagrejao sam se za Daciu, koju i dalje vrlo cenim, dosao do nesto vise novca i kupio Hyundai), nemate problema da o njima citate na webu, na engleskom, nemackom, hrvatskom, slovenackom, uporedjujete cene, citate iskustva korisnika. Probajte da nesto nadjete o Chery. Eventualno cete doci do globalnog Chery sajta i zacudicete se i tuzno nasmejati na njihov spisak zemalja. Cena Chery me podseca da ova zemlja ne moze bez Jezde i Dafine. Porediti Chery sa Daciom ili Hyundai-Kia je i bezobrazluk i nonsens.

Shanghai

pre 13 godina

I sami Kinezi izbegavaju Chery-ja kao proizvodjaca automobila. Kazu da ima dosta kvalitetnijih kineskih proizvodjaca. Cene se nemacki i japanksi automobili (tim redom), mada na ulici vidim dosta "Korejanaca" i "Francuza".
Nije tema, ja vozim Passata 2009 1.8T proizvedenog u Shanghai-ju i mogu reci da je kvalitet dosta iza istog modela iz Nemacke. Posle 96.000 km, auto je poceo da se raspada.
Isti problem ima i moja zena sa Hondom Fit (Jazz u Evropi).

miloos

pre 13 godina

Bilo ko poredi kiu ili hyundai i 30 porediti sa ovim vozilom je najmanje neumesno,pa pomalo i bezobrazno. koreanci za te pare nude i vise opreme i ne stavljaju prostore za displej gde on inexca ne postoji. ko god ovo vozilo svrsta ispred korejskih brendova ili je laik ili menadzer kineskog brenda

Vlada

pre 13 godina

Pa dobro, možda nije savršen, ali očigledno da oni uče na svojim greškama (za razliku od nas) i da prave sve bezbednije, lepše i funkcionalnije automobile - za pouzdanost ćemo tek videti...
I ja bih kao većina pre izabrao nekog sličnog Koreanca ili Forda za malo više para, ali očekujem da ćemo još interesantnih stvari videti od Kineza, i verujem da će odnos cene i kvaliteta biti na njihovoj strani, kao što jeste već u mnogim drugim oblastima. Imajte na umu da su počeli da sklapaju Airbus avione i prave svoje modele aviona, a većina delova u tradicionalno kvalitetnim Hondama, Mazdama i sl. je iste iste Kine, tako da uz malo organizacije mogu oni i te kako kvalitetne stvari da naprave...

brendon

pre 13 godina

Ne znam koliko ovaj auto kosta importera ali je cena odvaljena skroz bez mozga. Ovaj auto bi morao biti bar 30% jeftiniji od Evropske-Korejske konkurencije da bi dosao u obzir za razmatranje kod eventualne kupovine. Znaci neka cena 6990 Eur. U Slovackoj se novi Renault Megane prodaje za 8990 Eur. Skoda Octavia Tour za 9900 Eur. Uporedite molim Vas Skodu Octaviu i ovu kinesku igracku.

Dr Kosch

pre 13 godina

Nicim izazvano bezobrazno skupi automobili. Slazem se da cena treba da bude do 5.000 evra, pa 'oce da proba, nek' izvoli.
Kia i Hyundai su na pocetku ugradjivali motore od Mazde i Micubisija, sto im je pomoglo da se etabliraju kao pouzdani automobili na svim trzistima. Tek unazad par godina ugradjuju svoje agregate.
Mislite o tome...

Michael James

pre 13 godina

Necu da budem hejter pa da ga apriori ipak odbijem, ali ipak cu pustiti malo sudu vremena da kaze svoje, ne bih se zaletao da ga kupim, za tesko stecene pare, ipak bih nesto provereno, neki auto koji je prosao"decije bolesti"..

Robins

pre 13 godina

Možda bi bilo bolje da su Kinezi ponudili kod nas auto za 4 do 5.000 evra, pouzdan, sa malo opreme i jeftinijim održavanjem, da ljudi počnu da voze nova kola...

Gljesha

pre 13 godina

Moje mišljenje je da Kinezi nisu hteli ovaj put da srljaju sa losim kvalitetom i mislim da je auto skroz ok, osim mozda kvaliteta plastike i zavrsne obrade koji nije na nivou te cene. Sto se tice pouzdanosti, vreme će pokazati. Sva njihova kola trenutno su samo eksperiment, njima nije profit u interesu vec ispitivanje trzista, a prvih nekoliko generacija kola ce biti samo bacene pare. Ionako ih imaju previše. Za par godina mozemo očekivati ekspanziju i neki oblik konkurencije, za sada je sve samo novogodišnja šala.

Japanac

pre 13 godina

za sve treba vreme, tako i za ove modele, tj. kompaniju.
Kao sto i autor teksta kaze, pre 5, 10, 30 godina smo bili skeptici prema automobilim iz tih zemalja, a danas Japanca bih pre kupio nego bilo kog Nemca.

Aca1860

pre 13 godina

Smatram da je cena prevelika jer dati 10000 evra za tengo je mnogo znajuci da je hjundai i30 odnosno kia ceed za 500 evra skuplja mnogo.Sami procenite sta bih kupio. I jos nesto da kazemo da je cena pristupacna ali ne treba zaboraviti vrednost ovog automobila na trzistu polovnjaka nako 3 do 5 godina koliko ce on vredeti. Polo koji kosta kao tengo ce sigurno vise vredeti kao polovan nego ovaj tengo to jest nije bitno samo uloziti vec kako uloziti.

paja

pre 13 godina

malo su me potakli ovi komentari -tipa, za i protiv... pa sam guglao malo na stranim sajtovima.. tigo je hit u argentini, cileu, brazilu!!?? ima gomila video testova na you tube.. ali ono ocigledno nemaju "lep izbor" kao mi, npr. lada, dacia daster... u rusiji se takodje prodaje i neki su odusevljeni a drugi ga kunu.. na zvanicnom sajtu chery (kina) video sam tiggo koji bih kupio bez razmisljanja ali takav se ne prodaje kod nas. ocigledno da je izraelska kompanija koja ih zastupa ovde odabrala jeftinije modele za "manje zahtevna trzista". uporedite samo na galerijama slika (nas protiv onih za "zahtevna" trzista) unutrasnjost; -upravljac, razliku izmedju koznih sedista ("nasa" deluju bas tuzno..), pa tablu sa instrumentima, komande el. prozora na vratima... i sve to "za samo" 15-tak hiljada eur!!??
e, a sada na www.mobile.de pogledajte >suzuki grand vitara 1.9dsl u "fulu"... kozna sedista, auto klima+++, iz 2007 sa oko 50.000km za 13-15.000 eur, pa manje 19%... znaci, na bg table sve oko 15.000eur... ja nemam dilemu, a vi? paja, bgd

Damko

pre 13 godina

Odlican tekst potkrepljen brojnim fotografijama, vrlo realno, profesionalno, fali samo jos malo vise utisaka u voznji i pri velikim brzinama na auto-putu.
Auto nije los, ima lep dizajn, oprema u osnovnom modelu nije toliko bogata koliko se sugerise, mnogo toga nedostaje (podesavanje sedista i upravljaca, prazne "kutije" koje u ovom paketu nemaju nikakvu funkciju...
Mislim da od ovog auta ne bi trebalo bezati, ali uz maksimalnu cenu od 8500 e za testirani, sve preko toga je mnogo!!!
Inace ogromna potrosnja u gradu.

Pedja

pre 13 godina

Ocigledno je da Chery ide uzlaznom putanjom i neosporan je pomak u kvalitetu hteli mi to sebi da priznamo ili ne. Ali ne bi se ja tako zaletao, kao sto neko rece nije malo izdvojiti tesko namaknutih 10.000e i uloziti u nesto nepoznato. Potrebno je da prodje 5-6 godina u eksploataciji i onda ce se stvoriti prava slika i otkloniti eventualne "decje bolesti". Dotle bi ja radije vozio sandero stepway sa nesto manje opreme,1000e viska u dzepu i sigurnom servisniom mrezom.

vlada

pre 13 godina

@gljesha
danas nema niko para za bacanje covece, nemojte se zanositi, to je ogromna industrija sam chery je veci od cele srbijnanske industrije jedno 300puta i naravno da im je prioritet broj jedan PROFIT.

Ovi automobili nikako nisu experiment vec se radi o vec prevazidjenim par godina starim modelima

Dejan

pre 13 godina

Koliko možemo zaključiti pisac ovog teksta nije baš oduševljen ovim autom. Po njegovom utisku auto nije preležalo dečije bolesti. Komentar je po meni prilično objektivan. Ako je tako onda radije za te pare ono što je mnogo kvalitenije u ponudi a to su trenutno Hjundai sa 5 i Kia sa 7 godina garancije za približno isti novac. Da je ovaj auto najmanje 2 hiljade evra jeftiniji imalo bi smisla razmišljati o kupovini, ovako po meni oni preko kupaca visokom cenom pokušavaju da deo ne malog profita usmere na izgradnju servisnih centara jer ih relativno brzo već ima u svim večim gradovima Srbije. Mislim da su generalno kineski automobili precenjeni kod nas i da im je realna cena bar od 1500 do 2500 evra niža u zavisnosti od modela. Preležaće i oni verovatno "dečije bolesti" ali za sada ne hvala!

dO

pre 13 godina

@Dr Kosch

Mala ispravka: KIA/Hyundai su nekih 20-30 godina pre nego su napravili sopstveni brend proizvodili automobile po Fordovoj licenci, a usluzno izradjivali motore i delove za zapadne proizvodjace.

mitsu

pre 13 godina

@dO hyundai je proizvodio po licenci fordove automobile (kao zastava-fiat), cortinu je radio po fordovoj tehnologiji. Kasniji modeli (pony, starije lantre i sonate)imaju motore po mitsubishijevoj licenci a sadašnji motori su bazirani na mitsubishijevoj tehnologiji. Kia je radila sa fordom (ali je proizvodila i modele po uzoru na mazdu). Sad dobar deo kie drži hyundai ali mislim da kia i dalje bazira automobile na ford/opel tehnologiji (nisam siguran nisam imao prilike da ih radim). Definitivno ne treba mešati učešće u vlasništvu i finansije sa tehničkim rešenjima koja se koriste za određene automobile, najčešće nemaju veze jedno sa drugim ;)

boki

pre 13 godina

Vlado, presao si 11,000 km za dva meseca, neverovatno. ne znam auto, prolazio sam pored salona na vidikovcu jer mi je pored kuce ali jednostavno imam skepsu koju ce samo godine koje prodju razresiti. sto je moje pravo. i necu ubedjivati druge da su pogresili.