Subota, 04.12.2010.

00:07

Gorivo poskupljuje do pet dinara?

Nova cena benzina u Srbiji bi uskoro mogla da bude 4,1 dinar veća, dok bi dizel mogao da poskupi za 2,3 dinara po litru, zbog poskupljenja sirove nafte u svetu.

Izvor: Blic

Gorivo poskupljuje do pet dinara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

maloletni deda

pre 13 godina

Čekaj bre, rekoše li pre neki dan, da će goorivo kod nas da pojeftinu za 10 dinara po litri !?
Mislimm stvarno, kod nas treba sve vesti iz vlade uzeti kao šalu, sprdnju i šegačenje.

elene

pre 13 godina

Ja bih na sve ovo odgovorila tako sto bih trazila da mi se plati radni sat toliko i toliko.Kakave plate, jel smo prosli privatizacioni ciklus, jesmo, jel se zna gazda, zna se, pa onda radni sat je toliko od danas i tacka gasimo masine.Dokle vise sve na ledja radnika.Da je normalna cena radnog sata bili bi veci doprinosi vece penzije vise u budzetu, veca potrosnja itd.

Maree

pre 13 godina

Srbija 2012-ekoloska drzava(niko se vise ne vozi)
-drzava tehnologija i nauka(ovo nikad ni nije imalo smisla)
-lider u regionu(ubedljivo smo najblizi dnu)
Bojkotujte ih, nemote da kupujete vise TNG! NIKO!

Bosko

pre 13 godina

PA! HTELI STE RUSE, EVO VAM GA NA SADA DRUGOVI TZV. NAPREDNJACI, NARODNJACI I RADIKALI...
BOLJE BI BILO DA PITATE I DA SE ODMAH POBUNITE KADA PADNE CENA NAFTE NA SVETSKOJ BERZI...
PITAJTE I TRAZITE ONDA SPUSTANJE CENE, A NE SAMO DA SU VAM KRIVE PARTIJE NA VLASTI I DA TRAZITE NEKE IZBORE KOJI NECE NISTA PROMENITI....
AAA, DA..., PA VI I NE ZNATE STA JE TO SLOBODNO TRZISTE I BERZA...
ZNATE SAMO ZA CRNU BERZU OD 1990 G...
CCC...GDE JA I SA KIM ZIVIM...

Vlada

pre 13 godina

Sto nema 5. oktobra,bar jednom godisnje.

Tako mi bilo super 5. oktobra.
Svi beze,nas gomila...

Bas se pitam,da li je neko smeo da digne cene 6.oktobra 2000.?

Sad ne moz da ih navatas za cene.

Ovi su ista banda,a tijanic u rts...
Ajmo!


Kad ce ponovo,bre?
Da se osecam kao pravi gradjanin ove drzave ili sta li je vec...

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..stvarno mi je zao onih sto ne duvane,pa da zapale cigaricu kad vide nove cene po novoj godini i ..malo se smire,umesto sto sad skacu i raduju se nama pusacima sto nam po paklici jezdi veca akciza..Bice tih poskupljenja jos,jos,jos,dok ne pukne trpilo onima koji im na izbore izlaze i biraju murte,pa kurte,pa murte itd dok neki od tih,biranih, ne odapne,il se mane politike a i onda,dozivaju ih da se vrate pa da ih na izbornim listama zaokruze iz inata komsiji,pa kad prodju izbori najebali svi,pa do novih izbora..zuje ko naljuceni strsljeni.Kad dodju izbori..opet isto,iz inata itd..

Zokac

pre 13 godina

Koji datum za BOJKOT?
Odredite...
11.-12. decembar?

Ja sam vec poceo.
Ne sipam nista,makar isao na trepavice. P im M

Ako ostali hoce i dalje da budu ovce,ja necu.
Ne dam da me sisaju,niti da vuku za usi!

Pozdrav svima koji ce bojkovati.

GISA

pre 13 godina

narod je ppred kolapsom a kad puknu trpila onda nemoj da se pitaju kosu ovi Huligani,to su SRBI gladni a tadic je doveo do ovoga dalje je sve jasno sta da se radi

небитно

pre 13 godina

Нажалост, то се догађа када се десет година, новац од лоповске приватиѕације и од кредита,који су боље речено уѕимани са неповољном условима, тошени ѕа "поправљање" инфраструктуре,и пуњење партиских џепова а не ѕа подиѕање упропаштене привреде...
Ова ѕемља нема будућност као нормална европска ѕемља, већ има будућност као нормална латиноамеричка ѕемља са девијантним капиталиѕмом, са малим бројем иѕраѕито богатих људи и огромним бројем нешколоване,неписмене,и болесне сиротиње....
Поѕдрав...

Vladimir

pre 13 godina

Posle višegodišnje vožnje sam pre neki dan kupio markicu za prevoz. Traje vožnja malko duže ali znam da nisam ovca koja će sve ove laži trpeti sa razumevanjem. Prevodim svoj CV i čekam da pobegnem iz Србистана. Sve drugo je čista iluzija, da se ne lažemo. Imali smo nadu. Oni su je demolirali. Šta više da se čeka? 10 godina laži je dovoljno. Napolju nije bajka ali nije ni ovakav hororni košmar. Ne vredi ni počinjati analize. Mleko, Miladin Kovačević, Radiša Urošević, Hag... Krugovi ovog pakla su ipak zgusnutiji od mog patriotizma.

milos

pre 13 godina

samo da pozdravim sve one koji su glasali za zute i njima slicne, hvala vam, i na sledecim izborima opet za njih da glasate, da se nastavi ovaj prosperitet

Zuki

pre 13 godina

@Vojin

Zar nisi do sada shvatio gde zivimo? O kojim to novinarima pricas? Nema toga kod nas. Ovde ministri diktiraju vesti preko SMS-a.
Za neposlusne nema posla.

Nenad

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude
(ximi, 4. decembar 2010 09:40)

Druze, uhvati malo vazduh, jako si se uzbudio :)
I mozda da posetis nekog profesora gramatike...

Shofer

pre 13 godina

Evo cena u okolini.
Sad su i tamo skocile cene.
Ali nisu u 2010.,ovo je prvi put.
A kod nas??

Hrvatska:
Dizel - 112din.
Eurodizel- 118din.
Bezolovni 98- 120din.
Super- 115din.
Autogas- 68din.

Rumunija:
Auto gas - 62 din.
Super - 113din.
Bezolovni 98 - 118din.
Dizel - 108 din.
Euro dizel- 118din.

Bugarska:
Super - 114din.
Bezolovni 98- 123din.
Dizel- 110din.
Eurodizel - 119din.
Autogas - 69din.

(Ovo su nove cene)

I cim padne svetska cena,vracaju na staro.

A u normalnim zemljama,ako neko hoce tng za kucnu upotrebu,cena je i do 30% veca od cene za auto.
Tamo ne utice kucna potrosnja na cenu za auto.
Kod nas,ne postoji razlika.

onako ja

pre 13 godina

@SAX
Postovani verovao ili ne nisi bas upravu! Zadnjih par godina veliki broj kuca je presao na propan butan da se greje( tj propan sa minimalnim delom butana) On je relativno jeftiniji od nafte a u ceni je negde sa zemnin kad se izracunaju kalorijske vrednosti !
Ako pogledas na berzanskim sajtovima videces da je stvarno nestastica TNG i ako pogledas grafikone videces da je povecana potrosnja u Eu krenula negde pre mesec dana kad je krenula zima! Istna je da je nekoliko velikih rafinerija u isto vreme uslo u remonte ( da li je to slucajno ili namerno necu da sudim) i da je nastala nestasica od tog momenta!
Primer su ljudi koji se greju na propan da ove sezone teze dolaze do njega i da su isporuke i po 20 i vise dana!
Sto se tice TNG za kola realno poskupljenje nije smelo toliko da bude to je vec neka muljaza pumpadzija nisam u toj bransi sto se tice pumpadzija ali tu nesto nije kako treba barem kad je ovaj energent u pitanju za kola!Cene u okruzenju su mnogo nize nego kod nas!
Mozda iza ovoga stoji najava drzave da ce poceti da odredjuje maximalnu cenu TNG na pumpama sto trenutno ne bi bilo lose zbog divljanja ali sa druge strane dugorocno bi bilo lose jer bi doslo do problema kao sa cenama beznina ili nafte! Ako opet pogledas tabele i preseke cena po nedeljama za zadnjih godinu dana videces da su padovi cena od proletos do danas bili mnogo veci od cene po kojoj je zadnji put poskupelo gorivo! Znaci drzava je u talu sa pumpadzijama jer svima to odgovara , drzavi zbog poreza pumpadzijama zbog njihove zarade!
Sa vozacke strane kad bi koristio tj da vozim na TNG trenutno ne vidim racunicu jer stariji automobili bez kompjuterske konrole potrosnje tj oni na karburatore imaju mnogo vecu potrosnju TNG pa samim tim placaju realno mnogo vise po predjenom kilometru nego na benzin!
Isto tako mora da se zna da drzavne akcize sa porezom na akcizu i porezom na dodatu vrednost po litri benzina ulaze sa skoro 65 posto cene od januara bice oko 67 do 68 posto cene od cene litre !
Isto to postoji i za TNG pa sad ako ode na 80 dinara ocekujte da ce od nove godine skociti za jos 2 do 3 dinara zbog uskladjivanja akcize sa inflacijom ( nigde u svetu to ne postoji )
Da svedem ovo sve u jednu recenicu: Nema racunice da se vise vozi na plin!
Pa sad napravite udurzenje TNG vozaca pa udarite na bojkot pa da vidite ko ce duze oni ili vi !Ima vas koliko zadnji podatak kaze oko 350000 a to nije mala cifra !

JustLooking

pre 13 godina

15. maj 2010. | 16:11 | Izvor: B92 Beograd –
„Od danas je gorivo u Srbiji poskupelo u proseku za 3,8 odsto, pa litar motornog benzina košta 119,42 dinara. „Pisalo na sajtu b92! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=05&dd=15&nav_id=431424
Tada je nafta imala cenu 86,3 dolara po barelu, http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=RWTC&f=D
a dolar je vredeo oko 82 dinara. http://www.voban.co.rs/!
03.12.2010. takođe na sajtu b92, uokviren tekst
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665
„Procenat promene u formuli za određivanje cene benzina u četvrtak je bio tri odsto, a cena goriva povećava se kada dostigne 3,5.“
03 .12.2010. nafta ima cenu oko 86 dolara po barelu, a dolar je oko 81 dinar.
Gde je tu promena od 3%!?!
A da ne kažemo da je dolar pre nekoliko nedelja vredeo i 75 dinara, a i cena barela je bila ispod 75 dolara, a opet nije bilo pojeftinjenja!?!

Vojin

pre 13 godina

Alo novinari prepisivaci, uradite nekada ono sto bi trebalo da vam bude posao. Trazite detaljnu specifikaciju cene. Koliko je iznosila cena nafte prilikom poslednjeg poskupljenja. Ovako mogu da prodaju pricu kakvu hoce.
Cena u maju je bila oko 85 (sada ne mogu tacno znati pri kojoj su racunali, jer o tome cute, krajem aprila je bila i 91), nakon toga se uglavnom kretala izmedju 75 i 85. Zasto nije bilo pojeftinjenja kada je padala na 75, pa vracanje kad dodje na 85.
Sada jeste skocila na nekih 90 (za barel), ali zasto cute kada padne.

Zahtevam od novinara da traze tacan datum kada se radi presek, tacnu cenu na berzi koja je uzeta za racunicu, ma sve u jednu paru.
I ja mogu da budem prepisivac, pristacu na manju platu nego sto vi imate, odem tamo, copy/paste i cao. Cast izuzecima, ali novinari su postali ili prepisivaci ili jure za skandalima.

Opet ponavljam, hocu specifikaciju u dinar, zasto kako, kada. Ovako nas samo jasu i smeju nam se "vidi onaj glupi narod".

TNG Bojkot

pre 13 godina

Da li znate,koliko kosta gorivo pre nego sto napusti nase rafinerije??

Manje od pola,koliko mi dajemo na pumpi!
Raspitajte se.

Vladja ce se javiti neko pametan u ovoj zemlji,i da pokrene strajkove,bojkot.

Glupi smo ko noc!

Driver

pre 13 godina

Skoro sam bio u Ruminiji.
Kad hocu da se vozim,ici cu tamo!
Imaju 5 vrsta benzina,
a jeftiniji su za 20 dinara!
Dosao mi komsija iz Australije,
kaze da je cena benzina ista kao kod nas...
Srbijo!

Evo linka za TNG
Auto-gas poskupljuje na 80 dinara?
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665

kada bi svako svoj auto natero na drum,da ga zakrci,na sat vremena,i onda da vidim ove iz vlade...

Jel automobile u Srbiji,voze vozaci ili ovce??

Pex

pre 13 godina

Pa mi pretimo tom kukom i motikom stalnoooo...a kada mislimo da se digne ta motika? Do koje vrednosti treba da nas u zdrav mozak pa da se kao mi dignemo? To su sve gluposti..sutra da osvane dan sa cenom benzina od 500din za litar i tng za 200 mi cemo to sve lepo sipati na pumpama..Gde su zastitnici potrosaca koji primaju ooooogromne plate za to sto se samo tako zovu i NISTA NE RADE? Zasto se sindikati ne podignu i da lepo svi vozaci odemo u Nemanjinu i zdravoooooo...Taksiste cim neko mrko pogleda oni su pred Vladom, ovi brze bolje ispunjavaju sve njihove zahteve i to je to...a sta mi cekamo?

Bojkot

pre 13 godina

Ako Srbija ima toliko budala,glupih ljudi i slicno,
ja ipak sebe necu svrstavati medju njih.

Da li su ljudi toliko glupi i sve trpe,ne znam. Bojim se da je tako.

Sta mogu sam da uradim?
TNG vise ne sipam!
A benzin,ono sto imam,cuvacu za ne daj boze.
Ni benzin ne sipam.
Necu nigde da idem,sedecu kuci,ali cu bojkovati lopove!
I tako cu do nove godine!

Mozda sam usamljen za bojkot,
ali ne zelim da budem ovca za sisanje kao ostali.

A vi ostali,samo se vozite i kukajte komsiji,na sajtu b92 itd.

I vi sebe nazivate vozacima...
Srpski vozac na engleskom,pise se SHEEP.

Vozac

pre 13 godina

Ovo je smesno.
Trebalo bi neko da odgovara za lazi.
Cena nafte skace na svetskom trzistu,i samo kod nas na pumpama.

Pre nedelju dana,obisao sam skoro sve okolne zemlje,a cena goriva kod nas je ogromna!

Pre par dana,isao sam sa mini venom za Nis,
Putarina za mini ven,BG-Nis-BG, 3340 din.!!!
Plus sto moram da menjam gume,kakav je autoput.

Moj brat,vozi cisternu.
Kaze da gorivo kad izadje iz nase rafinerije,vise nego duplo je jeftinije,sve ostalo,akcize i takse.
Vise od 100%!

Sipaj i vozi,Srbijo.

Narode moj...

pre 13 godina

Narode moj, dozovi se pameti... Hocemo li opet glasati za iste? Hocemo li opet lupati u serpe, duvati u pistaljke?
Ja vise nikad!!!

The Blue

pre 13 godina

Nema igranja sa baćuškama, sada drže monopol i rade šta im je volja, a lepo su brojni ekonomisti upozoravali na pogubnost poklanjanja NIS-a za smešne pare.

Aleksandar

pre 13 godina

Da za tren stavimo ovaj bezobrazluk po strani, da li vi znate neku zemlju gde je dizel jeftiniji od benzina? Kod nas se i sa ovim poskupljenjem granica jos vise povecava... Pa je l' cela zap. Evropa luda, il' smo mi ludi?

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

Dusan Silni

pre 13 godina

Ajde sad beogradske duvadži je, duvajte,čangrljajte šerpa ma,palite skupštinu,zaprečav ajte drumove.Stigla vam je mečka pred kapiju,naje-.....e kao srbi na jedrenu.Gučite krimosi,nagrađuju vas za finu uslugu,olupaće vam se o glavu zločin koji ste izazvali u srbiji.

Andrej

pre 13 godina

Ovo poskupljenje je u celoj Evropi. Kada cena nafte na svetskom trzistu skoci logicno je da na kraju i potrosaci moraju vise da placaju. A zasto skace? Zato sto se privrede popravljaju, produkcije povisuju, hladne zime, bozicni praznici itd.

Ja sam se s tim pomorio jer znam da gorivo NIKADA nece vise biti jeftino i da ce SAMO da raste, jedino ako se opet nedesi neka eknosmka kriza, globalni rat i slicno. Sve ostalo (bojkoti, protesti) kao i druge vladajuce partije tu nemogu nista.

Prolaznik

pre 13 godina

Benzin je koštao 111 dinara kada je barel skočio na 150 USD. Posle je cena pala na 70 a gorivo skočilo na 119. Ovde nas neko opasno za*e*ava.

simeun

pre 13 godina

Nema opravdanja za poskupljenje jer cena je i niza nego pre dva meseca! Drugo evro i dolar su na istim pozicijama pa ni zato nema osnova!
trece treba reci da ce gorivo poskupeti sad za 3 do 4 a od nove godine za jos tri zbog nestrucnosti Djelica jos iz 2001 kad je doneo katastrofalnu odluku da se akciza uskladjuje sa inflacijom ! Inflaciju uskladjujes i pravis novu strasno strucno i ekspertski! Kakvi su onda ovi sto nisu ko on!

smesko

pre 13 godina

"...cena TNG će rasti i tokom zimskih meseci, s obzirom na to da se ovaj energent koristi i za grejanje."
Aman, zasto nam se stalno servira ova laz?!?!?!

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je septička jama u kojoj
kao i u svakoj plivaju g...a.
Bez radnji s kraja trećeg čina srbijanske tragedije nećemo makn
uti ni milimetar napred.

vozac

pre 13 godina

Gospodo, a sta je bilo kad je D2 kostao 60 dinara, i onda ste povecali akcize, pa je naredni dan cena skocila na 80, iako je na berzi nafta zadrzala istu vrednost? Kad ce jednom da smanje akcizu??? Ma to je cista kradja... Da se necim finansira budzet, zbog njihove nesposobnosti...

sax

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim,TNG tj. tecni naftni gas nastaje od nafte a za grejanje se koristi zemni gas,tako da nemaju veze jedan sa drugim i uopste mi nije jasno to pravdanje sa jakom zimom i grejanjem i rastom cena TNG-a.
Nebitno kako je krenulo u ovoj drzavi u drugoj polovini godine brzo cemo svi bankrotirati :(

Crni

pre 13 godina

Samo ožeži,dok budemo,cutali,trpeli i eventualno po koji komentar napisali.Ništa se neće promeniti!
Siguran sam da sutra benzin poskupi na 250 dinara,ništa se ne bi promenilo.
Bojkot plaćanja harača!!!

ximi

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude

Damir

pre 13 godina

Vi ste, gospodo, potpuno izgubili kompas. Sinoć sam otišao u krevet čitajući vest o poskupljenju TNG-a. Jutros me sačekala vest o poskupljenju benzina.

Moj drug iz srednje je, u obraćanju nama ostalima, stalno koristio jednu frazu: "vi niste svesni svoje nesvesti". E...moglo bi to i vama da se uputi sada...

balkanboy

pre 13 godina

Kad cena nafte na svetskom trzistu padne, o pojeftinjenju ni reci ili kasni poprilicno(tako ostvaruju cist profit). Medjutim, kad poskupi, gledaju da sto brze, vec sledeceg dana ako je moguce, podignu cene. Klasican lopovluk!

excapt

pre 13 godina

Tesko je u ovoj ludoj zemlji vise ocekivati ikakvu normalnost. Ociglemo je da im ono nije dovoljno pa i usi zavrcu. Osim toga,razumimo ljude,idu ovi praznici,trebace im para
P.S:posebna kritika autoru teksta! Upotrebite molim Vas malo Vas novinarski talenat i istrazite malo. TNG za pogon automobila i gas za grejanje nemaju veze sa vezom!!! To vec i vrapci znaju,ali nam se ista stvar stalno bezobrazno ponavlja!

Zoran

pre 13 godina

Alo,bre!

Jos nisam sve procitao za auto gas,a vec ima za benzin?

Ove vesti o gorivu,ko inflacija.

Sad vise nije toliko skup tng...

Zeznucemo mi kineze za biciklo...


O.Srbijo,gde je kraj sa ovim...

Petar

pre 13 godina

A sta cemo sa mnogobrojnim pojeftinjenjima cene nafte na svetskom trzistu koje nasi posteni, pozrtvovani ministri nisu ispratili?

Jeste li vi sa vlasti svesni da je litar 120din vec? A da, vi ni to ne placate, nego opet mi.

Petar

pre 13 godina

A sta cemo sa mnogobrojnim pojeftinjenjima cene nafte na svetskom trzistu koje nasi posteni, pozrtvovani ministri nisu ispratili?

Jeste li vi sa vlasti svesni da je litar 120din vec? A da, vi ni to ne placate, nego opet mi.

Zoran

pre 13 godina

Alo,bre!

Jos nisam sve procitao za auto gas,a vec ima za benzin?

Ove vesti o gorivu,ko inflacija.

Sad vise nije toliko skup tng...

Zeznucemo mi kineze za biciklo...


O.Srbijo,gde je kraj sa ovim...

balkanboy

pre 13 godina

Kad cena nafte na svetskom trzistu padne, o pojeftinjenju ni reci ili kasni poprilicno(tako ostvaruju cist profit). Medjutim, kad poskupi, gledaju da sto brze, vec sledeceg dana ako je moguce, podignu cene. Klasican lopovluk!

Crni

pre 13 godina

Samo ožeži,dok budemo,cutali,trpeli i eventualno po koji komentar napisali.Ništa se neće promeniti!
Siguran sam da sutra benzin poskupi na 250 dinara,ništa se ne bi promenilo.
Bojkot plaćanja harača!!!

Prolaznik

pre 13 godina

Benzin je koštao 111 dinara kada je barel skočio na 150 USD. Posle je cena pala na 70 a gorivo skočilo na 119. Ovde nas neko opasno za*e*ava.

Damir

pre 13 godina

Vi ste, gospodo, potpuno izgubili kompas. Sinoć sam otišao u krevet čitajući vest o poskupljenju TNG-a. Jutros me sačekala vest o poskupljenju benzina.

Moj drug iz srednje je, u obraćanju nama ostalima, stalno koristio jednu frazu: "vi niste svesni svoje nesvesti". E...moglo bi to i vama da se uputi sada...

smesko

pre 13 godina

"...cena TNG će rasti i tokom zimskih meseci, s obzirom na to da se ovaj energent koristi i za grejanje."
Aman, zasto nam se stalno servira ova laz?!?!?!

excapt

pre 13 godina

Tesko je u ovoj ludoj zemlji vise ocekivati ikakvu normalnost. Ociglemo je da im ono nije dovoljno pa i usi zavrcu. Osim toga,razumimo ljude,idu ovi praznici,trebace im para
P.S:posebna kritika autoru teksta! Upotrebite molim Vas malo Vas novinarski talenat i istrazite malo. TNG za pogon automobila i gas za grejanje nemaju veze sa vezom!!! To vec i vrapci znaju,ali nam se ista stvar stalno bezobrazno ponavlja!

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

vozac

pre 13 godina

Gospodo, a sta je bilo kad je D2 kostao 60 dinara, i onda ste povecali akcize, pa je naredni dan cena skocila na 80, iako je na berzi nafta zadrzala istu vrednost? Kad ce jednom da smanje akcizu??? Ma to je cista kradja... Da se necim finansira budzet, zbog njihove nesposobnosti...

Bojkot

pre 13 godina

Ako Srbija ima toliko budala,glupih ljudi i slicno,
ja ipak sebe necu svrstavati medju njih.

Da li su ljudi toliko glupi i sve trpe,ne znam. Bojim se da je tako.

Sta mogu sam da uradim?
TNG vise ne sipam!
A benzin,ono sto imam,cuvacu za ne daj boze.
Ni benzin ne sipam.
Necu nigde da idem,sedecu kuci,ali cu bojkovati lopove!
I tako cu do nove godine!

Mozda sam usamljen za bojkot,
ali ne zelim da budem ovca za sisanje kao ostali.

A vi ostali,samo se vozite i kukajte komsiji,na sajtu b92 itd.

I vi sebe nazivate vozacima...
Srpski vozac na engleskom,pise se SHEEP.

JustLooking

pre 13 godina

15. maj 2010. | 16:11 | Izvor: B92 Beograd –
„Od danas je gorivo u Srbiji poskupelo u proseku za 3,8 odsto, pa litar motornog benzina košta 119,42 dinara. „Pisalo na sajtu b92! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=05&dd=15&nav_id=431424
Tada je nafta imala cenu 86,3 dolara po barelu, http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=RWTC&f=D
a dolar je vredeo oko 82 dinara. http://www.voban.co.rs/!
03.12.2010. takođe na sajtu b92, uokviren tekst
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665
„Procenat promene u formuli za određivanje cene benzina u četvrtak je bio tri odsto, a cena goriva povećava se kada dostigne 3,5.“
03 .12.2010. nafta ima cenu oko 86 dolara po barelu, a dolar je oko 81 dinar.
Gde je tu promena od 3%!?!
A da ne kažemo da je dolar pre nekoliko nedelja vredeo i 75 dinara, a i cena barela je bila ispod 75 dolara, a opet nije bilo pojeftinjenja!?!

Vojin

pre 13 godina

Alo novinari prepisivaci, uradite nekada ono sto bi trebalo da vam bude posao. Trazite detaljnu specifikaciju cene. Koliko je iznosila cena nafte prilikom poslednjeg poskupljenja. Ovako mogu da prodaju pricu kakvu hoce.
Cena u maju je bila oko 85 (sada ne mogu tacno znati pri kojoj su racunali, jer o tome cute, krajem aprila je bila i 91), nakon toga se uglavnom kretala izmedju 75 i 85. Zasto nije bilo pojeftinjenja kada je padala na 75, pa vracanje kad dodje na 85.
Sada jeste skocila na nekih 90 (za barel), ali zasto cute kada padne.

Zahtevam od novinara da traze tacan datum kada se radi presek, tacnu cenu na berzi koja je uzeta za racunicu, ma sve u jednu paru.
I ja mogu da budem prepisivac, pristacu na manju platu nego sto vi imate, odem tamo, copy/paste i cao. Cast izuzecima, ali novinari su postali ili prepisivaci ili jure za skandalima.

Opet ponavljam, hocu specifikaciju u dinar, zasto kako, kada. Ovako nas samo jasu i smeju nam se "vidi onaj glupi narod".

sax

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim,TNG tj. tecni naftni gas nastaje od nafte a za grejanje se koristi zemni gas,tako da nemaju veze jedan sa drugim i uopste mi nije jasno to pravdanje sa jakom zimom i grejanjem i rastom cena TNG-a.
Nebitno kako je krenulo u ovoj drzavi u drugoj polovini godine brzo cemo svi bankrotirati :(

Vozac

pre 13 godina

Ovo je smesno.
Trebalo bi neko da odgovara za lazi.
Cena nafte skace na svetskom trzistu,i samo kod nas na pumpama.

Pre nedelju dana,obisao sam skoro sve okolne zemlje,a cena goriva kod nas je ogromna!

Pre par dana,isao sam sa mini venom za Nis,
Putarina za mini ven,BG-Nis-BG, 3340 din.!!!
Plus sto moram da menjam gume,kakav je autoput.

Moj brat,vozi cisternu.
Kaze da gorivo kad izadje iz nase rafinerije,vise nego duplo je jeftinije,sve ostalo,akcize i takse.
Vise od 100%!

Sipaj i vozi,Srbijo.

Shofer

pre 13 godina

Evo cena u okolini.
Sad su i tamo skocile cene.
Ali nisu u 2010.,ovo je prvi put.
A kod nas??

Hrvatska:
Dizel - 112din.
Eurodizel- 118din.
Bezolovni 98- 120din.
Super- 115din.
Autogas- 68din.

Rumunija:
Auto gas - 62 din.
Super - 113din.
Bezolovni 98 - 118din.
Dizel - 108 din.
Euro dizel- 118din.

Bugarska:
Super - 114din.
Bezolovni 98- 123din.
Dizel- 110din.
Eurodizel - 119din.
Autogas - 69din.

(Ovo su nove cene)

I cim padne svetska cena,vracaju na staro.

A u normalnim zemljama,ako neko hoce tng za kucnu upotrebu,cena je i do 30% veca od cene za auto.
Tamo ne utice kucna potrosnja na cenu za auto.
Kod nas,ne postoji razlika.

Driver

pre 13 godina

Skoro sam bio u Ruminiji.
Kad hocu da se vozim,ici cu tamo!
Imaju 5 vrsta benzina,
a jeftiniji su za 20 dinara!
Dosao mi komsija iz Australije,
kaze da je cena benzina ista kao kod nas...
Srbijo!

Evo linka za TNG
Auto-gas poskupljuje na 80 dinara?
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665

kada bi svako svoj auto natero na drum,da ga zakrci,na sat vremena,i onda da vidim ove iz vlade...

Jel automobile u Srbiji,voze vozaci ili ovce??

Pex

pre 13 godina

Pa mi pretimo tom kukom i motikom stalnoooo...a kada mislimo da se digne ta motika? Do koje vrednosti treba da nas u zdrav mozak pa da se kao mi dignemo? To su sve gluposti..sutra da osvane dan sa cenom benzina od 500din za litar i tng za 200 mi cemo to sve lepo sipati na pumpama..Gde su zastitnici potrosaca koji primaju ooooogromne plate za to sto se samo tako zovu i NISTA NE RADE? Zasto se sindikati ne podignu i da lepo svi vozaci odemo u Nemanjinu i zdravoooooo...Taksiste cim neko mrko pogleda oni su pred Vladom, ovi brze bolje ispunjavaju sve njihove zahteve i to je to...a sta mi cekamo?

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je septička jama u kojoj
kao i u svakoj plivaju g...a.
Bez radnji s kraja trećeg čina srbijanske tragedije nećemo makn
uti ni milimetar napred.

simeun

pre 13 godina

Nema opravdanja za poskupljenje jer cena je i niza nego pre dva meseca! Drugo evro i dolar su na istim pozicijama pa ni zato nema osnova!
trece treba reci da ce gorivo poskupeti sad za 3 do 4 a od nove godine za jos tri zbog nestrucnosti Djelica jos iz 2001 kad je doneo katastrofalnu odluku da se akciza uskladjuje sa inflacijom ! Inflaciju uskladjujes i pravis novu strasno strucno i ekspertski! Kakvi su onda ovi sto nisu ko on!

TNG Bojkot

pre 13 godina

Da li znate,koliko kosta gorivo pre nego sto napusti nase rafinerije??

Manje od pola,koliko mi dajemo na pumpi!
Raspitajte se.

Vladja ce se javiti neko pametan u ovoj zemlji,i da pokrene strajkove,bojkot.

Glupi smo ko noc!

Aleksandar

pre 13 godina

Da za tren stavimo ovaj bezobrazluk po strani, da li vi znate neku zemlju gde je dizel jeftiniji od benzina? Kod nas se i sa ovim poskupljenjem granica jos vise povecava... Pa je l' cela zap. Evropa luda, il' smo mi ludi?

Zuki

pre 13 godina

@Vojin

Zar nisi do sada shvatio gde zivimo? O kojim to novinarima pricas? Nema toga kod nas. Ovde ministri diktiraju vesti preko SMS-a.
Za neposlusne nema posla.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ajde sad beogradske duvadži je, duvajte,čangrljajte šerpa ma,palite skupštinu,zaprečav ajte drumove.Stigla vam je mečka pred kapiju,naje-.....e kao srbi na jedrenu.Gučite krimosi,nagrađuju vas za finu uslugu,olupaće vam se o glavu zločin koji ste izazvali u srbiji.

Nenad

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude
(ximi, 4. decembar 2010 09:40)

Druze, uhvati malo vazduh, jako si se uzbudio :)
I mozda da posetis nekog profesora gramatike...

The Blue

pre 13 godina

Nema igranja sa baćuškama, sada drže monopol i rade šta im je volja, a lepo su brojni ekonomisti upozoravali na pogubnost poklanjanja NIS-a za smešne pare.

Narode moj...

pre 13 godina

Narode moj, dozovi se pameti... Hocemo li opet glasati za iste? Hocemo li opet lupati u serpe, duvati u pistaljke?
Ja vise nikad!!!

Andrej

pre 13 godina

Ovo poskupljenje je u celoj Evropi. Kada cena nafte na svetskom trzistu skoci logicno je da na kraju i potrosaci moraju vise da placaju. A zasto skace? Zato sto se privrede popravljaju, produkcije povisuju, hladne zime, bozicni praznici itd.

Ja sam se s tim pomorio jer znam da gorivo NIKADA nece vise biti jeftino i da ce SAMO da raste, jedino ako se opet nedesi neka eknosmka kriza, globalni rat i slicno. Sve ostalo (bojkoti, protesti) kao i druge vladajuce partije tu nemogu nista.

Zokac

pre 13 godina

Koji datum za BOJKOT?
Odredite...
11.-12. decembar?

Ja sam vec poceo.
Ne sipam nista,makar isao na trepavice. P im M

Ako ostali hoce i dalje da budu ovce,ja necu.
Ne dam da me sisaju,niti da vuku za usi!

Pozdrav svima koji ce bojkovati.

Vladimir

pre 13 godina

Posle višegodišnje vožnje sam pre neki dan kupio markicu za prevoz. Traje vožnja malko duže ali znam da nisam ovca koja će sve ove laži trpeti sa razumevanjem. Prevodim svoj CV i čekam da pobegnem iz Србистана. Sve drugo je čista iluzija, da se ne lažemo. Imali smo nadu. Oni su je demolirali. Šta više da se čeka? 10 godina laži je dovoljno. Napolju nije bajka ali nije ni ovakav hororni košmar. Ne vredi ni počinjati analize. Mleko, Miladin Kovačević, Radiša Urošević, Hag... Krugovi ovog pakla su ipak zgusnutiji od mog patriotizma.

Bosko

pre 13 godina

PA! HTELI STE RUSE, EVO VAM GA NA SADA DRUGOVI TZV. NAPREDNJACI, NARODNJACI I RADIKALI...
BOLJE BI BILO DA PITATE I DA SE ODMAH POBUNITE KADA PADNE CENA NAFTE NA SVETSKOJ BERZI...
PITAJTE I TRAZITE ONDA SPUSTANJE CENE, A NE SAMO DA SU VAM KRIVE PARTIJE NA VLASTI I DA TRAZITE NEKE IZBORE KOJI NECE NISTA PROMENITI....
AAA, DA..., PA VI I NE ZNATE STA JE TO SLOBODNO TRZISTE I BERZA...
ZNATE SAMO ZA CRNU BERZU OD 1990 G...
CCC...GDE JA I SA KIM ZIVIM...

Maree

pre 13 godina

Srbija 2012-ekoloska drzava(niko se vise ne vozi)
-drzava tehnologija i nauka(ovo nikad ni nije imalo smisla)
-lider u regionu(ubedljivo smo najblizi dnu)
Bojkotujte ih, nemote da kupujete vise TNG! NIKO!

onako ja

pre 13 godina

@SAX
Postovani verovao ili ne nisi bas upravu! Zadnjih par godina veliki broj kuca je presao na propan butan da se greje( tj propan sa minimalnim delom butana) On je relativno jeftiniji od nafte a u ceni je negde sa zemnin kad se izracunaju kalorijske vrednosti !
Ako pogledas na berzanskim sajtovima videces da je stvarno nestastica TNG i ako pogledas grafikone videces da je povecana potrosnja u Eu krenula negde pre mesec dana kad je krenula zima! Istna je da je nekoliko velikih rafinerija u isto vreme uslo u remonte ( da li je to slucajno ili namerno necu da sudim) i da je nastala nestasica od tog momenta!
Primer su ljudi koji se greju na propan da ove sezone teze dolaze do njega i da su isporuke i po 20 i vise dana!
Sto se tice TNG za kola realno poskupljenje nije smelo toliko da bude to je vec neka muljaza pumpadzija nisam u toj bransi sto se tice pumpadzija ali tu nesto nije kako treba barem kad je ovaj energent u pitanju za kola!Cene u okruzenju su mnogo nize nego kod nas!
Mozda iza ovoga stoji najava drzave da ce poceti da odredjuje maximalnu cenu TNG na pumpama sto trenutno ne bi bilo lose zbog divljanja ali sa druge strane dugorocno bi bilo lose jer bi doslo do problema kao sa cenama beznina ili nafte! Ako opet pogledas tabele i preseke cena po nedeljama za zadnjih godinu dana videces da su padovi cena od proletos do danas bili mnogo veci od cene po kojoj je zadnji put poskupelo gorivo! Znaci drzava je u talu sa pumpadzijama jer svima to odgovara , drzavi zbog poreza pumpadzijama zbog njihove zarade!
Sa vozacke strane kad bi koristio tj da vozim na TNG trenutno ne vidim racunicu jer stariji automobili bez kompjuterske konrole potrosnje tj oni na karburatore imaju mnogo vecu potrosnju TNG pa samim tim placaju realno mnogo vise po predjenom kilometru nego na benzin!
Isto tako mora da se zna da drzavne akcize sa porezom na akcizu i porezom na dodatu vrednost po litri benzina ulaze sa skoro 65 posto cene od januara bice oko 67 do 68 posto cene od cene litre !
Isto to postoji i za TNG pa sad ako ode na 80 dinara ocekujte da ce od nove godine skociti za jos 2 do 3 dinara zbog uskladjivanja akcize sa inflacijom ( nigde u svetu to ne postoji )
Da svedem ovo sve u jednu recenicu: Nema racunice da se vise vozi na plin!
Pa sad napravite udurzenje TNG vozaca pa udarite na bojkot pa da vidite ko ce duze oni ili vi !Ima vas koliko zadnji podatak kaze oko 350000 a to nije mala cifra !

Vlada

pre 13 godina

Sto nema 5. oktobra,bar jednom godisnje.

Tako mi bilo super 5. oktobra.
Svi beze,nas gomila...

Bas se pitam,da li je neko smeo da digne cene 6.oktobra 2000.?

Sad ne moz da ih navatas za cene.

Ovi su ista banda,a tijanic u rts...
Ajmo!


Kad ce ponovo,bre?
Da se osecam kao pravi gradjanin ove drzave ili sta li je vec...

ximi

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude

небитно

pre 13 godina

Нажалост, то се догађа када се десет година, новац од лоповске приватиѕације и од кредита,који су боље речено уѕимани са неповољном условима, тошени ѕа "поправљање" инфраструктуре,и пуњење партиских џепова а не ѕа подиѕање упропаштене привреде...
Ова ѕемља нема будућност као нормална европска ѕемља, већ има будућност као нормална латиноамеричка ѕемља са девијантним капиталиѕмом, са малим бројем иѕраѕито богатих људи и огромним бројем нешколоване,неписмене,и болесне сиротиње....
Поѕдрав...

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..stvarno mi je zao onih sto ne duvane,pa da zapale cigaricu kad vide nove cene po novoj godini i ..malo se smire,umesto sto sad skacu i raduju se nama pusacima sto nam po paklici jezdi veca akciza..Bice tih poskupljenja jos,jos,jos,dok ne pukne trpilo onima koji im na izbore izlaze i biraju murte,pa kurte,pa murte itd dok neki od tih,biranih, ne odapne,il se mane politike a i onda,dozivaju ih da se vrate pa da ih na izbornim listama zaokruze iz inata komsiji,pa kad prodju izbori najebali svi,pa do novih izbora..zuje ko naljuceni strsljeni.Kad dodju izbori..opet isto,iz inata itd..

GISA

pre 13 godina

narod je ppred kolapsom a kad puknu trpila onda nemoj da se pitaju kosu ovi Huligani,to su SRBI gladni a tadic je doveo do ovoga dalje je sve jasno sta da se radi

milos

pre 13 godina

samo da pozdravim sve one koji su glasali za zute i njima slicne, hvala vam, i na sledecim izborima opet za njih da glasate, da se nastavi ovaj prosperitet

maloletni deda

pre 13 godina

Čekaj bre, rekoše li pre neki dan, da će goorivo kod nas da pojeftinu za 10 dinara po litri !?
Mislimm stvarno, kod nas treba sve vesti iz vlade uzeti kao šalu, sprdnju i šegačenje.

elene

pre 13 godina

Ja bih na sve ovo odgovorila tako sto bih trazila da mi se plati radni sat toliko i toliko.Kakave plate, jel smo prosli privatizacioni ciklus, jesmo, jel se zna gazda, zna se, pa onda radni sat je toliko od danas i tacka gasimo masine.Dokle vise sve na ledja radnika.Da je normalna cena radnog sata bili bi veci doprinosi vece penzije vise u budzetu, veca potrosnja itd.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ajde sad beogradske duvadži je, duvajte,čangrljajte šerpa ma,palite skupštinu,zaprečav ajte drumove.Stigla vam je mečka pred kapiju,naje-.....e kao srbi na jedrenu.Gučite krimosi,nagrađuju vas za finu uslugu,olupaće vam se o glavu zločin koji ste izazvali u srbiji.

Andrej

pre 13 godina

Ovo poskupljenje je u celoj Evropi. Kada cena nafte na svetskom trzistu skoci logicno je da na kraju i potrosaci moraju vise da placaju. A zasto skace? Zato sto se privrede popravljaju, produkcije povisuju, hladne zime, bozicni praznici itd.

Ja sam se s tim pomorio jer znam da gorivo NIKADA nece vise biti jeftino i da ce SAMO da raste, jedino ako se opet nedesi neka eknosmka kriza, globalni rat i slicno. Sve ostalo (bojkoti, protesti) kao i druge vladajuce partije tu nemogu nista.

The Blue

pre 13 godina

Nema igranja sa baćuškama, sada drže monopol i rade šta im je volja, a lepo su brojni ekonomisti upozoravali na pogubnost poklanjanja NIS-a za smešne pare.

balkanboy

pre 13 godina

Kad cena nafte na svetskom trzistu padne, o pojeftinjenju ni reci ili kasni poprilicno(tako ostvaruju cist profit). Medjutim, kad poskupi, gledaju da sto brze, vec sledeceg dana ako je moguce, podignu cene. Klasican lopovluk!

ximi

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude

Petar

pre 13 godina

A sta cemo sa mnogobrojnim pojeftinjenjima cene nafte na svetskom trzistu koje nasi posteni, pozrtvovani ministri nisu ispratili?

Jeste li vi sa vlasti svesni da je litar 120din vec? A da, vi ni to ne placate, nego opet mi.

Bosko

pre 13 godina

PA! HTELI STE RUSE, EVO VAM GA NA SADA DRUGOVI TZV. NAPREDNJACI, NARODNJACI I RADIKALI...
BOLJE BI BILO DA PITATE I DA SE ODMAH POBUNITE KADA PADNE CENA NAFTE NA SVETSKOJ BERZI...
PITAJTE I TRAZITE ONDA SPUSTANJE CENE, A NE SAMO DA SU VAM KRIVE PARTIJE NA VLASTI I DA TRAZITE NEKE IZBORE KOJI NECE NISTA PROMENITI....
AAA, DA..., PA VI I NE ZNATE STA JE TO SLOBODNO TRZISTE I BERZA...
ZNATE SAMO ZA CRNU BERZU OD 1990 G...
CCC...GDE JA I SA KIM ZIVIM...

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

milos

pre 13 godina

samo da pozdravim sve one koji su glasali za zute i njima slicne, hvala vam, i na sledecim izborima opet za njih da glasate, da se nastavi ovaj prosperitet

Crni

pre 13 godina

Samo ožeži,dok budemo,cutali,trpeli i eventualno po koji komentar napisali.Ništa se neće promeniti!
Siguran sam da sutra benzin poskupi na 250 dinara,ništa se ne bi promenilo.
Bojkot plaćanja harača!!!

simeun

pre 13 godina

Nema opravdanja za poskupljenje jer cena je i niza nego pre dva meseca! Drugo evro i dolar su na istim pozicijama pa ni zato nema osnova!
trece treba reci da ce gorivo poskupeti sad za 3 do 4 a od nove godine za jos tri zbog nestrucnosti Djelica jos iz 2001 kad je doneo katastrofalnu odluku da se akciza uskladjuje sa inflacijom ! Inflaciju uskladjujes i pravis novu strasno strucno i ekspertski! Kakvi su onda ovi sto nisu ko on!

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..stvarno mi je zao onih sto ne duvane,pa da zapale cigaricu kad vide nove cene po novoj godini i ..malo se smire,umesto sto sad skacu i raduju se nama pusacima sto nam po paklici jezdi veca akciza..Bice tih poskupljenja jos,jos,jos,dok ne pukne trpilo onima koji im na izbore izlaze i biraju murte,pa kurte,pa murte itd dok neki od tih,biranih, ne odapne,il se mane politike a i onda,dozivaju ih da se vrate pa da ih na izbornim listama zaokruze iz inata komsiji,pa kad prodju izbori najebali svi,pa do novih izbora..zuje ko naljuceni strsljeni.Kad dodju izbori..opet isto,iz inata itd..

Zoran

pre 13 godina

Alo,bre!

Jos nisam sve procitao za auto gas,a vec ima za benzin?

Ove vesti o gorivu,ko inflacija.

Sad vise nije toliko skup tng...

Zeznucemo mi kineze za biciklo...


O.Srbijo,gde je kraj sa ovim...

sax

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim,TNG tj. tecni naftni gas nastaje od nafte a za grejanje se koristi zemni gas,tako da nemaju veze jedan sa drugim i uopste mi nije jasno to pravdanje sa jakom zimom i grejanjem i rastom cena TNG-a.
Nebitno kako je krenulo u ovoj drzavi u drugoj polovini godine brzo cemo svi bankrotirati :(

Dusan Silni

pre 13 godina

Srbija je septička jama u kojoj
kao i u svakoj plivaju g...a.
Bez radnji s kraja trećeg čina srbijanske tragedije nećemo makn
uti ni milimetar napred.

Narode moj...

pre 13 godina

Narode moj, dozovi se pameti... Hocemo li opet glasati za iste? Hocemo li opet lupati u serpe, duvati u pistaljke?
Ja vise nikad!!!

onako ja

pre 13 godina

@SAX
Postovani verovao ili ne nisi bas upravu! Zadnjih par godina veliki broj kuca je presao na propan butan da se greje( tj propan sa minimalnim delom butana) On je relativno jeftiniji od nafte a u ceni je negde sa zemnin kad se izracunaju kalorijske vrednosti !
Ako pogledas na berzanskim sajtovima videces da je stvarno nestastica TNG i ako pogledas grafikone videces da je povecana potrosnja u Eu krenula negde pre mesec dana kad je krenula zima! Istna je da je nekoliko velikih rafinerija u isto vreme uslo u remonte ( da li je to slucajno ili namerno necu da sudim) i da je nastala nestasica od tog momenta!
Primer su ljudi koji se greju na propan da ove sezone teze dolaze do njega i da su isporuke i po 20 i vise dana!
Sto se tice TNG za kola realno poskupljenje nije smelo toliko da bude to je vec neka muljaza pumpadzija nisam u toj bransi sto se tice pumpadzija ali tu nesto nije kako treba barem kad je ovaj energent u pitanju za kola!Cene u okruzenju su mnogo nize nego kod nas!
Mozda iza ovoga stoji najava drzave da ce poceti da odredjuje maximalnu cenu TNG na pumpama sto trenutno ne bi bilo lose zbog divljanja ali sa druge strane dugorocno bi bilo lose jer bi doslo do problema kao sa cenama beznina ili nafte! Ako opet pogledas tabele i preseke cena po nedeljama za zadnjih godinu dana videces da su padovi cena od proletos do danas bili mnogo veci od cene po kojoj je zadnji put poskupelo gorivo! Znaci drzava je u talu sa pumpadzijama jer svima to odgovara , drzavi zbog poreza pumpadzijama zbog njihove zarade!
Sa vozacke strane kad bi koristio tj da vozim na TNG trenutno ne vidim racunicu jer stariji automobili bez kompjuterske konrole potrosnje tj oni na karburatore imaju mnogo vecu potrosnju TNG pa samim tim placaju realno mnogo vise po predjenom kilometru nego na benzin!
Isto tako mora da se zna da drzavne akcize sa porezom na akcizu i porezom na dodatu vrednost po litri benzina ulaze sa skoro 65 posto cene od januara bice oko 67 do 68 posto cene od cene litre !
Isto to postoji i za TNG pa sad ako ode na 80 dinara ocekujte da ce od nove godine skociti za jos 2 do 3 dinara zbog uskladjivanja akcize sa inflacijom ( nigde u svetu to ne postoji )
Da svedem ovo sve u jednu recenicu: Nema racunice da se vise vozi na plin!
Pa sad napravite udurzenje TNG vozaca pa udarite na bojkot pa da vidite ko ce duze oni ili vi !Ima vas koliko zadnji podatak kaze oko 350000 a to nije mala cifra !

Vlada

pre 13 godina

Sto nema 5. oktobra,bar jednom godisnje.

Tako mi bilo super 5. oktobra.
Svi beze,nas gomila...

Bas se pitam,da li je neko smeo da digne cene 6.oktobra 2000.?

Sad ne moz da ih navatas za cene.

Ovi su ista banda,a tijanic u rts...
Ajmo!


Kad ce ponovo,bre?
Da se osecam kao pravi gradjanin ove drzave ili sta li je vec...

maloletni deda

pre 13 godina

Čekaj bre, rekoše li pre neki dan, da će goorivo kod nas da pojeftinu za 10 dinara po litri !?
Mislimm stvarno, kod nas treba sve vesti iz vlade uzeti kao šalu, sprdnju i šegačenje.

excapt

pre 13 godina

Tesko je u ovoj ludoj zemlji vise ocekivati ikakvu normalnost. Ociglemo je da im ono nije dovoljno pa i usi zavrcu. Osim toga,razumimo ljude,idu ovi praznici,trebace im para
P.S:posebna kritika autoru teksta! Upotrebite molim Vas malo Vas novinarski talenat i istrazite malo. TNG za pogon automobila i gas za grejanje nemaju veze sa vezom!!! To vec i vrapci znaju,ali nam se ista stvar stalno bezobrazno ponavlja!

Damir

pre 13 godina

Vi ste, gospodo, potpuno izgubili kompas. Sinoć sam otišao u krevet čitajući vest o poskupljenju TNG-a. Jutros me sačekala vest o poskupljenju benzina.

Moj drug iz srednje je, u obraćanju nama ostalima, stalno koristio jednu frazu: "vi niste svesni svoje nesvesti". E...moglo bi to i vama da se uputi sada...

Aleksandar

pre 13 godina

Da za tren stavimo ovaj bezobrazluk po strani, da li vi znate neku zemlju gde je dizel jeftiniji od benzina? Kod nas se i sa ovim poskupljenjem granica jos vise povecava... Pa je l' cela zap. Evropa luda, il' smo mi ludi?

Prolaznik

pre 13 godina

Benzin je koštao 111 dinara kada je barel skočio na 150 USD. Posle je cena pala na 70 a gorivo skočilo na 119. Ovde nas neko opasno za*e*ava.

TNG Bojkot

pre 13 godina

Da li znate,koliko kosta gorivo pre nego sto napusti nase rafinerije??

Manje od pola,koliko mi dajemo na pumpi!
Raspitajte se.

Vladja ce se javiti neko pametan u ovoj zemlji,i da pokrene strajkove,bojkot.

Glupi smo ko noc!

Pex

pre 13 godina

Pa mi pretimo tom kukom i motikom stalnoooo...a kada mislimo da se digne ta motika? Do koje vrednosti treba da nas u zdrav mozak pa da se kao mi dignemo? To su sve gluposti..sutra da osvane dan sa cenom benzina od 500din za litar i tng za 200 mi cemo to sve lepo sipati na pumpama..Gde su zastitnici potrosaca koji primaju ooooogromne plate za to sto se samo tako zovu i NISTA NE RADE? Zasto se sindikati ne podignu i da lepo svi vozaci odemo u Nemanjinu i zdravoooooo...Taksiste cim neko mrko pogleda oni su pred Vladom, ovi brze bolje ispunjavaju sve njihove zahteve i to je to...a sta mi cekamo?

Driver

pre 13 godina

Skoro sam bio u Ruminiji.
Kad hocu da se vozim,ici cu tamo!
Imaju 5 vrsta benzina,
a jeftiniji su za 20 dinara!
Dosao mi komsija iz Australije,
kaze da je cena benzina ista kao kod nas...
Srbijo!

Evo linka za TNG
Auto-gas poskupljuje na 80 dinara?
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665

kada bi svako svoj auto natero na drum,da ga zakrci,na sat vremena,i onda da vidim ove iz vlade...

Jel automobile u Srbiji,voze vozaci ili ovce??

JustLooking

pre 13 godina

15. maj 2010. | 16:11 | Izvor: B92 Beograd –
„Od danas je gorivo u Srbiji poskupelo u proseku za 3,8 odsto, pa litar motornog benzina košta 119,42 dinara. „Pisalo na sajtu b92! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=05&dd=15&nav_id=431424
Tada je nafta imala cenu 86,3 dolara po barelu, http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=RWTC&f=D
a dolar je vredeo oko 82 dinara. http://www.voban.co.rs/!
03.12.2010. takođe na sajtu b92, uokviren tekst
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476665
„Procenat promene u formuli za određivanje cene benzina u četvrtak je bio tri odsto, a cena goriva povećava se kada dostigne 3,5.“
03 .12.2010. nafta ima cenu oko 86 dolara po barelu, a dolar je oko 81 dinar.
Gde je tu promena od 3%!?!
A da ne kažemo da je dolar pre nekoliko nedelja vredeo i 75 dinara, a i cena barela je bila ispod 75 dolara, a opet nije bilo pojeftinjenja!?!

Nenad

pre 13 godina

svaki put qujemo poskupja je to e poskupja druge a nikad ne kasete hajdemo platu pa damo vise ili penziju da usme vise sa to ne interesuje nasi poslanika samo da ima sa sebe ali ne znate kad narod nema nece ni oni da ima sto 250 poslanika ne mose da se gura sa 7 miljona narod malo u to mislite hajde da kasete jednu cenu da radnik treba da zarade sa dan da ne sme iznat 15 euro dan ta vidimo sta da bude
(ximi, 4. decembar 2010 09:40)

Druze, uhvati malo vazduh, jako si se uzbudio :)
I mozda da posetis nekog profesora gramatike...

GISA

pre 13 godina

narod je ppred kolapsom a kad puknu trpila onda nemoj da se pitaju kosu ovi Huligani,to su SRBI gladni a tadic je doveo do ovoga dalje je sve jasno sta da se radi

vozac

pre 13 godina

Gospodo, a sta je bilo kad je D2 kostao 60 dinara, i onda ste povecali akcize, pa je naredni dan cena skocila na 80, iako je na berzi nafta zadrzala istu vrednost? Kad ce jednom da smanje akcizu??? Ma to je cista kradja... Da se necim finansira budzet, zbog njihove nesposobnosti...

Vozac

pre 13 godina

Ovo je smesno.
Trebalo bi neko da odgovara za lazi.
Cena nafte skace na svetskom trzistu,i samo kod nas na pumpama.

Pre nedelju dana,obisao sam skoro sve okolne zemlje,a cena goriva kod nas je ogromna!

Pre par dana,isao sam sa mini venom za Nis,
Putarina za mini ven,BG-Nis-BG, 3340 din.!!!
Plus sto moram da menjam gume,kakav je autoput.

Moj brat,vozi cisternu.
Kaze da gorivo kad izadje iz nase rafinerije,vise nego duplo je jeftinije,sve ostalo,akcize i takse.
Vise od 100%!

Sipaj i vozi,Srbijo.

Vladimir

pre 13 godina

Posle višegodišnje vožnje sam pre neki dan kupio markicu za prevoz. Traje vožnja malko duže ali znam da nisam ovca koja će sve ove laži trpeti sa razumevanjem. Prevodim svoj CV i čekam da pobegnem iz Србистана. Sve drugo je čista iluzija, da se ne lažemo. Imali smo nadu. Oni su je demolirali. Šta više da se čeka? 10 godina laži je dovoljno. Napolju nije bajka ali nije ni ovakav hororni košmar. Ne vredi ni počinjati analize. Mleko, Miladin Kovačević, Radiša Urošević, Hag... Krugovi ovog pakla su ipak zgusnutiji od mog patriotizma.

Zokac

pre 13 godina

Koji datum za BOJKOT?
Odredite...
11.-12. decembar?

Ja sam vec poceo.
Ne sipam nista,makar isao na trepavice. P im M

Ako ostali hoce i dalje da budu ovce,ja necu.
Ne dam da me sisaju,niti da vuku za usi!

Pozdrav svima koji ce bojkovati.

Maree

pre 13 godina

Srbija 2012-ekoloska drzava(niko se vise ne vozi)
-drzava tehnologija i nauka(ovo nikad ni nije imalo smisla)
-lider u regionu(ubedljivo smo najblizi dnu)
Bojkotujte ih, nemote da kupujete vise TNG! NIKO!

smesko

pre 13 godina

"...cena TNG će rasti i tokom zimskih meseci, s obzirom na to da se ovaj energent koristi i za grejanje."
Aman, zasto nam se stalno servira ova laz?!?!?!

Bojkot

pre 13 godina

Ako Srbija ima toliko budala,glupih ljudi i slicno,
ja ipak sebe necu svrstavati medju njih.

Da li su ljudi toliko glupi i sve trpe,ne znam. Bojim se da je tako.

Sta mogu sam da uradim?
TNG vise ne sipam!
A benzin,ono sto imam,cuvacu za ne daj boze.
Ni benzin ne sipam.
Necu nigde da idem,sedecu kuci,ali cu bojkovati lopove!
I tako cu do nove godine!

Mozda sam usamljen za bojkot,
ali ne zelim da budem ovca za sisanje kao ostali.

A vi ostali,samo se vozite i kukajte komsiji,na sajtu b92 itd.

I vi sebe nazivate vozacima...
Srpski vozac na engleskom,pise se SHEEP.

Vojin

pre 13 godina

Alo novinari prepisivaci, uradite nekada ono sto bi trebalo da vam bude posao. Trazite detaljnu specifikaciju cene. Koliko je iznosila cena nafte prilikom poslednjeg poskupljenja. Ovako mogu da prodaju pricu kakvu hoce.
Cena u maju je bila oko 85 (sada ne mogu tacno znati pri kojoj su racunali, jer o tome cute, krajem aprila je bila i 91), nakon toga se uglavnom kretala izmedju 75 i 85. Zasto nije bilo pojeftinjenja kada je padala na 75, pa vracanje kad dodje na 85.
Sada jeste skocila na nekih 90 (za barel), ali zasto cute kada padne.

Zahtevam od novinara da traze tacan datum kada se radi presek, tacnu cenu na berzi koja je uzeta za racunicu, ma sve u jednu paru.
I ja mogu da budem prepisivac, pristacu na manju platu nego sto vi imate, odem tamo, copy/paste i cao. Cast izuzecima, ali novinari su postali ili prepisivaci ili jure za skandalima.

Opet ponavljam, hocu specifikaciju u dinar, zasto kako, kada. Ovako nas samo jasu i smeju nam se "vidi onaj glupi narod".

Shofer

pre 13 godina

Evo cena u okolini.
Sad su i tamo skocile cene.
Ali nisu u 2010.,ovo je prvi put.
A kod nas??

Hrvatska:
Dizel - 112din.
Eurodizel- 118din.
Bezolovni 98- 120din.
Super- 115din.
Autogas- 68din.

Rumunija:
Auto gas - 62 din.
Super - 113din.
Bezolovni 98 - 118din.
Dizel - 108 din.
Euro dizel- 118din.

Bugarska:
Super - 114din.
Bezolovni 98- 123din.
Dizel- 110din.
Eurodizel - 119din.
Autogas - 69din.

(Ovo su nove cene)

I cim padne svetska cena,vracaju na staro.

A u normalnim zemljama,ako neko hoce tng za kucnu upotrebu,cena je i do 30% veca od cene za auto.
Tamo ne utice kucna potrosnja na cenu za auto.
Kod nas,ne postoji razlika.

Zuki

pre 13 godina

@Vojin

Zar nisi do sada shvatio gde zivimo? O kojim to novinarima pricas? Nema toga kod nas. Ovde ministri diktiraju vesti preko SMS-a.
Za neposlusne nema posla.

небитно

pre 13 godina

Нажалост, то се догађа када се десет година, новац од лоповске приватиѕације и од кредита,који су боље речено уѕимани са неповољном условима, тошени ѕа "поправљање" инфраструктуре,и пуњење партиских џепова а не ѕа подиѕање упропаштене привреде...
Ова ѕемља нема будућност као нормална европска ѕемља, већ има будућност као нормална латиноамеричка ѕемља са девијантним капиталиѕмом, са малим бројем иѕраѕито богатих људи и огромним бројем нешколоване,неписмене,и болесне сиротиње....
Поѕдрав...

elene

pre 13 godina

Ja bih na sve ovo odgovorila tako sto bih trazila da mi se plati radni sat toliko i toliko.Kakave plate, jel smo prosli privatizacioni ciklus, jesmo, jel se zna gazda, zna se, pa onda radni sat je toliko od danas i tacka gasimo masine.Dokle vise sve na ledja radnika.Da je normalna cena radnog sata bili bi veci doprinosi vece penzije vise u budzetu, veca potrosnja itd.