Sreda, 01.12.2010.

22:17

Srbija spremna da hapsi Asanža

Srpska policija uhapsiće osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža ako se pojavi na teritoriji Srbije, kaže Miloš Oparnica, šef beogradske kancelarije Interpola.

Izvor: Blic

Srbija spremna da hapsi Asanža IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Srbija trenia strogoću

pre 13 godina

A kad će Srbija biti spremna da pita (i kritikuje) Ameriku i Hilari Klinton o njenim instrukcijama da se špijuniraju domaći političari i političarke?

View

pre 13 godina

"Srbija spremna da hapsi Asanža" ...
Za ovo nemam komentar. Osim možda to da kada policajac u Srbiji izjavi ovako nešto, znači da ima mnogo hrabrosti. Ili nema nešto drugo.
Nego, vidim po komentarima da je Asanž postao heroj. Zašto? Nemojte ga toliko hvaliti, barem dok ne isplatimo onaj Davinićev satelit.

Jaroslav

pre 13 godina

Hoce da hapse sve redom samo ne mogu Mladica da nadju. Bolje da se fokusiraju na domace probleme a Vikiliks ce resavati malo jaci igraci od Srpske policije... samo hrabro palicu napred pa na Mladica prvo...

walter

pre 13 godina

sta mi imamo sa tim?
opet ,,guramo,, nos gde nam nije mesto.
po obicaju.
narod nema hleba da jede a mi cemo da ga jurimo.
ako,ako nek nam i tu uzimaju pare iz budzeta.
nek osnuju neku specijalnu jedinicu i za njega.
e jesmo glupi.

jovan

pre 13 godina

A ko to vas vuce za usi da hapsite? Sto ne hapsite ovde gde treba da hapsite. Gle brzine uvlacenja u straznjicu? Oni ce da hapse najpozitivniji lik pocetkom 21 veka. Sto ne hapse drugi po vasim poternicama, nego ih pustaju naslobodu? Kako vas bre nije sramota? I ko vas je najposle sta pitao?!

A što policijo ne pohapsiš ove

pre 13 godina

Čovek je obećao da će da koristi kondom, a nije i biće uhapšen i osuđen.
Tadić i Cvetković su obećali:
1. Zaposlenje 500.000 ljudi, od kad su došli na vlast otpustili su još par stotina hiljada.
2. Obećali su veće plate, sada su i nominalno i realno manje
3. Obećali su završetak koridora 10 i izgradnju novih poteva, izgradili su tek 12m
4. Oće da prodaju naprofitabilniju firmu ispod cene. I ako su se zakleli zajedno sa pokojnim Đinđićem kad je povratio Telekom da je to najveća i najbolja investicija od 5 oktobra.
5. Tadić je stavljao temelj za most i ako još ni projekat nije urađen. Kako je on znao koliki su potrebni temelji? Ovo je čisto ugrožavanje bezbednosti, ako temelji ne bude odgovarao mostu koji će kasnije biti projektovan.
6. Obećali su davanje svih javnih informacija, juče ih je tužio Rodoljub Šabić zbog toga što kriju podatke koje su obavezni da daju.
7. Obećali su nam socijalno odgovornu vladu, socijalno je zbrinula sve tajkune i političare.
8. Obećali su da će da razvoj i ulaganja u poljoprivredu, a sad nemamo pasulj, mleko, uvozimo meso iz Brazila...
9. Obećali su da će da iskorene korupciju, a u ovom momentu mi smo po korupciji iza nekih 2 do tri države koje ni najbolji poznavaoci geografije ne mogu da nađu na geografskoj karti.
10 obećali su.....

le/sa

pre 13 godina

E, ovo su straaaaašne stvari, deco! U srednjem veku bi ovo lako rešili - optužili bi ga za veštičarenje i spalili javno na lomači. A ovi sad moraju da smisle neki "demokratski" fazon!!!

matori

pre 13 godina

Bolje bi bilo da napišete roman.
Onako, nešto što liči na telefonski imenik...
A u stvari, to bi bio spisak, sa imenima onih koje bi hteli ili morali ha hapsite, ali su oni naši (dragi) državljani pa još nije sazrela politička volja za njihovo hapšenje, a uostalom, mnogi od njih po pravilu imaju kondom ili imunitet...!

pipilotta

pre 13 godina

evo jos malo da se uguramo...samo nam jos nogice vire!!!
umesto da se bave gorucim problemima, oni se oglasavaju kako ce da ´apse Asanza!
Paradajz-republika!

Pipi

pre 13 godina

Pomesali ste loncice. Treba da uhapsite Mladica a ne Asanza. Asanz je covek genije i nadam se da ce mu buduce generacije podici spomenik u znak zahvalnosti sto je bio grabar da se suprotstavi najvecim prevarantima od kada je sveta i veka. Dole truli americki kapitalizam!

Smederevac

pre 13 godina

Nasi politicari, portparoli i ostali bi sada morali biti uzdrzani od komentara jer niko ne zna sta ce se desiti, a pogresno je zauzimati bilo ciju stranu, bar za sada. Da ispadnemo i mi jednom u istoriji mudri

r.stroynik

pre 13 godina

dragi ljudi
svjesna sam da mi ljudi s ovih prostora patimo od hronicne podloznosti teorijama zavjere ali meni ovdje nesto ipak jako smrdi. Pozvacu se na intervju s Comskim koji je takodje rekao da tu nisu cista posla buduci da su se objavljivanja ovih dokumenata ´slucajno´ poklopila s izvjestajima o povecanom broju slucajeva raka u Faludzi uzrokovanim nezakonitim koristenjem radioaktivnog oruzja od strane SAD. S druge strane, citajuci neka od objavljenih dokumenata i komentara jednostavno mi ne stima da su vecina dokumenata i navodno diskreditujucih informacija po svojoj prirodi benigna, svi znaju da su Berlusconi i Sarkozi kreteni pa ako neki bivsi ( a u gotovo svim slucajevima su bivsi) ambasadori u svojim prepiskama to konstatuju moze u najgorem slucaju nastetiti samo njima. Ti svi dokumenti su popratne vijesti dok mislim da su od centralne vaznosti oni koji se recimo ticu Kine. Sumnjivo mi je da u jeku najnategnutijih odnosa dvije Koreje odjednom na povrsinu plivaju dokumenti koji Kinu diskredituju kao saveznika S. Koreje. To mi djeluje kao priprema terena pred ´konacno rjesenje pitanja Korejskog poluostrva´gdje se Kinu pokusava natjerati da konacno zauzme stav, i to onaj odgovarajuci naravno. A naravno, buduci da vecina svijeta mrzi USA politiku svi smo vise nego spremni prihvatiti mogucnost da tako povjerljivi dokumenti tek tako mogu da se pojave u javnosti, i to nakon javnog objavljivanja unaprijed da ce biti objavljeni. Nemojmo se zavaravati, USA snage bezbjednosti i CIA jos uvijek nisu macji kasalj i sigurno se nisu prodobrile od doba Kenedija i Votergejta. USA su informaticka i tehnoloska velesila a njihova spoljna politika odvec zla da bi se dala tako nasamariti. Vjerujem da je sve dio igre a da ce skori napad na S.Koreju potvrditi ove moje slutnje. Sto se tice informacija koje se ticu Balkana opet mi je sve sumnjivo. Pojavljuju se dokumenti u kojima se Dodik diskredituje kao ´pravi Srbin´jer je bio spreman pristati na nezavisnost Kosova? Ma ajde...

Mario Bros

pre 13 godina

Pa to mu je jasna poruka da dođe kod nas da živi bezbedno u Beogradu. Kao Mladić. Oni samo pričaju da su spremni da uhapse, da su za punu saradnju a prstom ne mrdaju i smeju se ssvetu.

Julijane ovo je tvoj dom :D

Ivan

pre 13 godina

Ova vest je toliko smesna da nemam reci. Ko sto rece neko, "Vid'la zaba da se konji potkivaju, pa bi htela i ona". Bolje se vi spremite da hapsite Cecu, a ne da ovakvim izjavama pravite budale od sebe.

Gorki List

pre 13 godina

Jos jedan razlog zasto se ne ponosim da sam odavde. Student Miladin Kovacevic bezi iz US posto je zamalo ubio nekog slucajnog decka uz pomoc naseg konzulata i mi nista, da ne pominjem Cecu i pratnju, pa Mladica i ekipu, al' zato hrabro cemo da uhapsimo coveka koji je super i koji se sam usudio protiv najvecih zemalja. Jadna zemlja sa jadnom vladom i jadnom policijom.

darko

pre 13 godina

Asanž je optužen za silovanje dve osobe u Švedskoj, jer je obećao da će koristiti kondom, ali to obećanje nije ispunio,(NAVODNO) što je u toj zemlji strogih zakona dovoljno da posluži kao osnov za optuznicu.
Pa mogli su potruditi malo mogli su bar dodati da je zarazen sa Hiv pa da ga zaraze u zatvoru za krunski dokaz.
I ubistvo nije tesko namestiti
Pa bar da izgleda uverljivo silovanje .
Ovo je toliko ocigledno naprezanje i silovanje zakona .
I jos crvena interpolova optuznica zbog toga .
Bolje da ga jednostavno uhapse i bace kljuc i kazu moze nam se od ovog sto su smislili .
Ovakva niska ultra providna igra vise iritira masu od gole sile.

jovan

pre 13 godina

treba biti posebno talentovan pa ovo izjaviti u srbiji ovakvim povodom i u ovo vreme. pa skoro ceo svet bi se skumio sa covekom, a o tome da bi mu dao utociste da i ne govorimo, a kamoli srbija, a ovaj se nasao pametan i priljezan. svaka ti cast majstore, imas istancan osecaj za feeling za politiku i tajming.

nishlija

pre 13 godina

E koje smo mi @#$%!, ne mogu da verujem... pa brate u ovakvim i slicnim slucajevima bi Srbija trebala da ponudi zastitu coveku kako bi pokazala da je slobodna zemlja a ne VAZAL (da ne kazem nesto bezobraznije)... pa zar to nije zastita demokratskih vrednosti tj. slobode govora i pristupa informacijama ?

kraja

pre 13 godina

...mislim da publikum nije dobro razumeo optuznicu...
...silovao je americku diplomatiju...bez prezervativa...dva puta do sada...a obecavao je...

oxy

pre 13 godina

Corava kokos porucuje da ce uhvatiti Lisicu, ako ona udje u kokosinjac, mozda i hoce ali u nekom drugom zivotu, a verovatno je covekova jedina zelja da vidi Srbiju, kakvo zamlacivanje nebulozama... a na to smo navikli, samo dokle...

zajmoprimac

pre 13 godina

uf. upao bi nam k'o kašika u med... izvukli bi za njega sigurno 200 miliona kredita za "razvojne prokekte". što neko već reče: jadni smo! sve bi učinili da se dodvorimo. zato nas toliko i poštuju...

DEDA CVETKO

pre 13 godina

A, izvin'te...zbog cega bi Srbija to trebalo da uradi?

Kakav silni monstrum nas goni da progonimo coveka koga bismo morali da obaspemo svim mogucim priznanjima i pocastima?

perica

pre 13 godina

Interpol ne obavezuje zemlje da uhapse i izruce one za kojima je raspisana poternica ako veruju da ta osoba nece imati posteno sudjenje. I mravima je jasno da Julian nece imati posteno sudjenje.

Goran Beč

pre 13 godina

Da hapsite jedinog heroja današnjih vremena ?
Eh pa nećete moći, i ako ga uhapsite, da li vi ili oni preko velike bare, naćiće se neko drugi.
Čovek je dao ideju, a ta ideja je krenula da se širi, pa će sada i drugi da postave takvi sajtovi na netu, neće Wikileaks biti jedini.
Pa šta posle gospodo gospodarska ? hoćete li svi da nas pohapsite i bacite u logore ? Hitler vam nije ravan.
Pročitajte malo knjige o francuzkoj revoluciji, samo da bi ste znali kako ćete završiti svi širom sveta kad narodu pukne film. A krenuo je da puca.

čuvar poretka

pre 13 godina

Da, Asanž će biti uhapšen ako bude na našoj teritoriji", naveo je Oparnica... "Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen..."
Sad znamo zašto ne hapse Mladića: čovek je "naš državljanin".
A to da ova optužnica nije politička - neka priča nekom drugom. Odbačena, pa ponovo aktivirana. Silovanje, zato što nije održao obećanje da će staviti kondom. Jao, da su tako silovali Mladićevi "junaci"... Koga sve u Srbiji treba da pohapse, ako se zato hapsi.

Jovan

pre 13 godina

Ova izjava ulazi u konkurenciju za najljigaviju izjavu godine.
Svetlani Raznatovic se vec desetak dana GROMOGLASNO cuti (ne racunam sedam prethodnih godina) ali zato servilno nudite svoje usluge tamo gde vam niko nije trazio.
O Mladicu i da ne govorim.
Stidite se!

mmm

pre 13 godina

toliki ljudi sa raznoraznim teskim delima i sad on na crvenoj listi. mislim ne opravdavam silovanje (ako ga je uopste i bilo) nego prosto je smesno da sad njega juri ceo svet a ko zna kakvih sve zlikovaca ima koji nisu uopste na interpolovoj poternici

Aleksandar

pre 13 godina

Mi trebamo da imamo planetu na kojoj ce vladati mir i razumevanje, a ne gomilu budala koji vladaju ovim svetom i njihove poslusnike koji ga unistavaju. Ako ga ikada uhapse, samo ce sebi napraviti jos jednu glupost medj onih 250 hiljada i jos.

Misa

pre 13 godina

Nisam razumeo ono OBECAO DEVOJKAMA DA CE KORISTITI KONDOM PA GA NIJE KORISTIO. Sta on ima njima da obecava. Pa nisu one maloumne da stupaju u odnos bez kondoma a da to ne primete. Svasta....

Ozna

pre 13 godina

Koga je MOCNA SRBIJA ZEMLJA MEDJU SLJIVAMA spremna da hapsi????Ljudi,da se ne lazemo,srbija ne sme da uhapsi koga treba,a ne nekog Ansaza iza kojeg ko zna ko stoji!!hahaha

Miroljub

pre 13 godina

Vid'la zaba da se konji potkivaju.
Pre bi bila vest da onako nezvanicno najavite da cete je postovati, kao sto su postovali i vase crvene poternice za Tacijem i kompanijom.

Maree

pre 13 godina

hahahah smesni ste, stvarno ste smesni! Covek vas je izvalio i to preneo javnosti i sta sad...mozete samo da ga mrzite. Ni ja ne koristim kondome, a ako ga vidim, javicu vam sigurno. Covek je sto se mene tice heroj. Ako ga i uhapsite, nacice se neko drugi. Vas smrad i prljavstina moraju kad tad da isplivaju.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Ju, vidi ti njega, silovatelj jedan brezobrazni, a ovamo pušta dokumenta koja ugrožavaju sve one fine i mile ljude koji se bave politikom, ratovima, nasiljem, ekonomijom, naoružanjem i ne bi ni mrava zgazili (jer to za njih rade razne "službe")! Možete 100x da ga hapsite i ubijete, "njegov posao je završen, Jugoslavije više nema" ali nakon njega ništa više nije isto i nikad neće biti. A ovi naši bolje da hapse Ratka, ali opet, šta ga znaš, možda ovaj Asanž objavi nešto štetno, pa ugrozi ceo srpski narod, bolje mi da ga uapsimo za svaki slučaj.

Zviždač

pre 13 godina

Da je Šabić šef države dao bi mu azil jer jedino on u Srbiji izgleda razume šta znači pravo javnosti DA ZNA. Asanž se možda malo zaigrao, ali drugačije nije mogao da odradi ono što je uradio. Pretpostavljam da će Kusturica snimiti film o njemu. Dole tajne, dole globalizam, dole... (popunite sami).

silovanje jer nije nosio kondom iako nije nicim zarazen?

pre 13 godina

"Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen, ukoliko se skriva tu, sem ukoliko kvalifikacija dela za koje se tereti nije politička, a to nije”, kaže Oparnica."

Da, nije politicka kao ni ona protiv Ganica, jel'?

Srbin

pre 13 godina

Gospodine Oparnica, da li ce te ga uhapsiti sa istom azurnoscu kao sto ste hapsili i Agima Cekua, Tacia ili Haradinaja? Siguran sam da necete gospodine Oparnica. A razlog za to bas ono protiv cega se bore ljudi kao sto je Asanz. Zelim vam uspeha u vasem radu isto koliko i svakom NATO pilotu u sirenju demokratije po planeti.

Maree

pre 13 godina

hahahah smesni ste, stvarno ste smesni! Covek vas je izvalio i to preneo javnosti i sta sad...mozete samo da ga mrzite. Ni ja ne koristim kondome, a ako ga vidim, javicu vam sigurno. Covek je sto se mene tice heroj. Ako ga i uhapsite, nacice se neko drugi. Vas smrad i prljavstina moraju kad tad da isplivaju.

Miroljub

pre 13 godina

Vid'la zaba da se konji potkivaju.
Pre bi bila vest da onako nezvanicno najavite da cete je postovati, kao sto su postovali i vase crvene poternice za Tacijem i kompanijom.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Ju, vidi ti njega, silovatelj jedan brezobrazni, a ovamo pušta dokumenta koja ugrožavaju sve one fine i mile ljude koji se bave politikom, ratovima, nasiljem, ekonomijom, naoružanjem i ne bi ni mrava zgazili (jer to za njih rade razne "službe")! Možete 100x da ga hapsite i ubijete, "njegov posao je završen, Jugoslavije više nema" ali nakon njega ništa više nije isto i nikad neće biti. A ovi naši bolje da hapse Ratka, ali opet, šta ga znaš, možda ovaj Asanž objavi nešto štetno, pa ugrozi ceo srpski narod, bolje mi da ga uapsimo za svaki slučaj.

Jovan

pre 13 godina

Ova izjava ulazi u konkurenciju za najljigaviju izjavu godine.
Svetlani Raznatovic se vec desetak dana GROMOGLASNO cuti (ne racunam sedam prethodnih godina) ali zato servilno nudite svoje usluge tamo gde vam niko nije trazio.
O Mladicu i da ne govorim.
Stidite se!

Srbin

pre 13 godina

Gospodine Oparnica, da li ce te ga uhapsiti sa istom azurnoscu kao sto ste hapsili i Agima Cekua, Tacia ili Haradinaja? Siguran sam da necete gospodine Oparnica. A razlog za to bas ono protiv cega se bore ljudi kao sto je Asanz. Zelim vam uspeha u vasem radu isto koliko i svakom NATO pilotu u sirenju demokratije po planeti.

Misa

pre 13 godina

Nisam razumeo ono OBECAO DEVOJKAMA DA CE KORISTITI KONDOM PA GA NIJE KORISTIO. Sta on ima njima da obecava. Pa nisu one maloumne da stupaju u odnos bez kondoma a da to ne primete. Svasta....

perica

pre 13 godina

Interpol ne obavezuje zemlje da uhapse i izruce one za kojima je raspisana poternica ako veruju da ta osoba nece imati posteno sudjenje. I mravima je jasno da Julian nece imati posteno sudjenje.

Ozna

pre 13 godina

Koga je MOCNA SRBIJA ZEMLJA MEDJU SLJIVAMA spremna da hapsi????Ljudi,da se ne lazemo,srbija ne sme da uhapsi koga treba,a ne nekog Ansaza iza kojeg ko zna ko stoji!!hahaha

Zviždač

pre 13 godina

Da je Šabić šef države dao bi mu azil jer jedino on u Srbiji izgleda razume šta znači pravo javnosti DA ZNA. Asanž se možda malo zaigrao, ali drugačije nije mogao da odradi ono što je uradio. Pretpostavljam da će Kusturica snimiti film o njemu. Dole tajne, dole globalizam, dole... (popunite sami).

DEDA CVETKO

pre 13 godina

A, izvin'te...zbog cega bi Srbija to trebalo da uradi?

Kakav silni monstrum nas goni da progonimo coveka koga bismo morali da obaspemo svim mogucim priznanjima i pocastima?

silovanje jer nije nosio kondom iako nije nicim zarazen?

pre 13 godina

"Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen, ukoliko se skriva tu, sem ukoliko kvalifikacija dela za koje se tereti nije politička, a to nije”, kaže Oparnica."

Da, nije politicka kao ni ona protiv Ganica, jel'?

zajmoprimac

pre 13 godina

uf. upao bi nam k'o kašika u med... izvukli bi za njega sigurno 200 miliona kredita za "razvojne prokekte". što neko već reče: jadni smo! sve bi učinili da se dodvorimo. zato nas toliko i poštuju...

Goran Beč

pre 13 godina

Da hapsite jedinog heroja današnjih vremena ?
Eh pa nećete moći, i ako ga uhapsite, da li vi ili oni preko velike bare, naćiće se neko drugi.
Čovek je dao ideju, a ta ideja je krenula da se širi, pa će sada i drugi da postave takvi sajtovi na netu, neće Wikileaks biti jedini.
Pa šta posle gospodo gospodarska ? hoćete li svi da nas pohapsite i bacite u logore ? Hitler vam nije ravan.
Pročitajte malo knjige o francuzkoj revoluciji, samo da bi ste znali kako ćete završiti svi širom sveta kad narodu pukne film. A krenuo je da puca.

čuvar poretka

pre 13 godina

Da, Asanž će biti uhapšen ako bude na našoj teritoriji", naveo je Oparnica... "Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen..."
Sad znamo zašto ne hapse Mladića: čovek je "naš državljanin".
A to da ova optužnica nije politička - neka priča nekom drugom. Odbačena, pa ponovo aktivirana. Silovanje, zato što nije održao obećanje da će staviti kondom. Jao, da su tako silovali Mladićevi "junaci"... Koga sve u Srbiji treba da pohapse, ako se zato hapsi.

Aleksandar

pre 13 godina

Mi trebamo da imamo planetu na kojoj ce vladati mir i razumevanje, a ne gomilu budala koji vladaju ovim svetom i njihove poslusnike koji ga unistavaju. Ako ga ikada uhapse, samo ce sebi napraviti jos jednu glupost medj onih 250 hiljada i jos.

mmm

pre 13 godina

toliki ljudi sa raznoraznim teskim delima i sad on na crvenoj listi. mislim ne opravdavam silovanje (ako ga je uopste i bilo) nego prosto je smesno da sad njega juri ceo svet a ko zna kakvih sve zlikovaca ima koji nisu uopste na interpolovoj poternici

kraja

pre 13 godina

...mislim da publikum nije dobro razumeo optuznicu...
...silovao je americku diplomatiju...bez prezervativa...dva puta do sada...a obecavao je...

oxy

pre 13 godina

Corava kokos porucuje da ce uhvatiti Lisicu, ako ona udje u kokosinjac, mozda i hoce ali u nekom drugom zivotu, a verovatno je covekova jedina zelja da vidi Srbiju, kakvo zamlacivanje nebulozama... a na to smo navikli, samo dokle...

A što policijo ne pohapsiš ove

pre 13 godina

Čovek je obećao da će da koristi kondom, a nije i biće uhapšen i osuđen.
Tadić i Cvetković su obećali:
1. Zaposlenje 500.000 ljudi, od kad su došli na vlast otpustili su još par stotina hiljada.
2. Obećali su veće plate, sada su i nominalno i realno manje
3. Obećali su završetak koridora 10 i izgradnju novih poteva, izgradili su tek 12m
4. Oće da prodaju naprofitabilniju firmu ispod cene. I ako su se zakleli zajedno sa pokojnim Đinđićem kad je povratio Telekom da je to najveća i najbolja investicija od 5 oktobra.
5. Tadić je stavljao temelj za most i ako još ni projekat nije urađen. Kako je on znao koliki su potrebni temelji? Ovo je čisto ugrožavanje bezbednosti, ako temelji ne bude odgovarao mostu koji će kasnije biti projektovan.
6. Obećali su davanje svih javnih informacija, juče ih je tužio Rodoljub Šabić zbog toga što kriju podatke koje su obavezni da daju.
7. Obećali su nam socijalno odgovornu vladu, socijalno je zbrinula sve tajkune i političare.
8. Obećali su da će da razvoj i ulaganja u poljoprivredu, a sad nemamo pasulj, mleko, uvozimo meso iz Brazila...
9. Obećali su da će da iskorene korupciju, a u ovom momentu mi smo po korupciji iza nekih 2 do tri države koje ni najbolji poznavaoci geografije ne mogu da nađu na geografskoj karti.
10 obećali su.....

Gorki List

pre 13 godina

Jos jedan razlog zasto se ne ponosim da sam odavde. Student Miladin Kovacevic bezi iz US posto je zamalo ubio nekog slucajnog decka uz pomoc naseg konzulata i mi nista, da ne pominjem Cecu i pratnju, pa Mladica i ekipu, al' zato hrabro cemo da uhapsimo coveka koji je super i koji se sam usudio protiv najvecih zemalja. Jadna zemlja sa jadnom vladom i jadnom policijom.

Pipi

pre 13 godina

Pomesali ste loncice. Treba da uhapsite Mladica a ne Asanza. Asanz je covek genije i nadam se da ce mu buduce generacije podici spomenik u znak zahvalnosti sto je bio grabar da se suprotstavi najvecim prevarantima od kada je sveta i veka. Dole truli americki kapitalizam!

darko

pre 13 godina

Asanž je optužen za silovanje dve osobe u Švedskoj, jer je obećao da će koristiti kondom, ali to obećanje nije ispunio,(NAVODNO) što je u toj zemlji strogih zakona dovoljno da posluži kao osnov za optuznicu.
Pa mogli su potruditi malo mogli su bar dodati da je zarazen sa Hiv pa da ga zaraze u zatvoru za krunski dokaz.
I ubistvo nije tesko namestiti
Pa bar da izgleda uverljivo silovanje .
Ovo je toliko ocigledno naprezanje i silovanje zakona .
I jos crvena interpolova optuznica zbog toga .
Bolje da ga jednostavno uhapse i bace kljuc i kazu moze nam se od ovog sto su smislili .
Ovakva niska ultra providna igra vise iritira masu od gole sile.

jovan

pre 13 godina

treba biti posebno talentovan pa ovo izjaviti u srbiji ovakvim povodom i u ovo vreme. pa skoro ceo svet bi se skumio sa covekom, a o tome da bi mu dao utociste da i ne govorimo, a kamoli srbija, a ovaj se nasao pametan i priljezan. svaka ti cast majstore, imas istancan osecaj za feeling za politiku i tajming.

pipilotta

pre 13 godina

evo jos malo da se uguramo...samo nam jos nogice vire!!!
umesto da se bave gorucim problemima, oni se oglasavaju kako ce da ´apse Asanza!
Paradajz-republika!

nishlija

pre 13 godina

E koje smo mi @#$%!, ne mogu da verujem... pa brate u ovakvim i slicnim slucajevima bi Srbija trebala da ponudi zastitu coveku kako bi pokazala da je slobodna zemlja a ne VAZAL (da ne kazem nesto bezobraznije)... pa zar to nije zastita demokratskih vrednosti tj. slobode govora i pristupa informacijama ?

jovan

pre 13 godina

A ko to vas vuce za usi da hapsite? Sto ne hapsite ovde gde treba da hapsite. Gle brzine uvlacenja u straznjicu? Oni ce da hapse najpozitivniji lik pocetkom 21 veka. Sto ne hapse drugi po vasim poternicama, nego ih pustaju naslobodu? Kako vas bre nije sramota? I ko vas je najposle sta pitao?!

Ivan

pre 13 godina

Ova vest je toliko smesna da nemam reci. Ko sto rece neko, "Vid'la zaba da se konji potkivaju, pa bi htela i ona". Bolje se vi spremite da hapsite Cecu, a ne da ovakvim izjavama pravite budale od sebe.

walter

pre 13 godina

sta mi imamo sa tim?
opet ,,guramo,, nos gde nam nije mesto.
po obicaju.
narod nema hleba da jede a mi cemo da ga jurimo.
ako,ako nek nam i tu uzimaju pare iz budzeta.
nek osnuju neku specijalnu jedinicu i za njega.
e jesmo glupi.

Jaroslav

pre 13 godina

Hoce da hapse sve redom samo ne mogu Mladica da nadju. Bolje da se fokusiraju na domace probleme a Vikiliks ce resavati malo jaci igraci od Srpske policije... samo hrabro palicu napred pa na Mladica prvo...

le/sa

pre 13 godina

E, ovo su straaaaašne stvari, deco! U srednjem veku bi ovo lako rešili - optužili bi ga za veštičarenje i spalili javno na lomači. A ovi sad moraju da smisle neki "demokratski" fazon!!!

View

pre 13 godina

"Srbija spremna da hapsi Asanža" ...
Za ovo nemam komentar. Osim možda to da kada policajac u Srbiji izjavi ovako nešto, znači da ima mnogo hrabrosti. Ili nema nešto drugo.
Nego, vidim po komentarima da je Asanž postao heroj. Zašto? Nemojte ga toliko hvaliti, barem dok ne isplatimo onaj Davinićev satelit.

Mario Bros

pre 13 godina

Pa to mu je jasna poruka da dođe kod nas da živi bezbedno u Beogradu. Kao Mladić. Oni samo pričaju da su spremni da uhapse, da su za punu saradnju a prstom ne mrdaju i smeju se ssvetu.

Julijane ovo je tvoj dom :D

matori

pre 13 godina

Bolje bi bilo da napišete roman.
Onako, nešto što liči na telefonski imenik...
A u stvari, to bi bio spisak, sa imenima onih koje bi hteli ili morali ha hapsite, ali su oni naši (dragi) državljani pa još nije sazrela politička volja za njihovo hapšenje, a uostalom, mnogi od njih po pravilu imaju kondom ili imunitet...!

r.stroynik

pre 13 godina

dragi ljudi
svjesna sam da mi ljudi s ovih prostora patimo od hronicne podloznosti teorijama zavjere ali meni ovdje nesto ipak jako smrdi. Pozvacu se na intervju s Comskim koji je takodje rekao da tu nisu cista posla buduci da su se objavljivanja ovih dokumenata ´slucajno´ poklopila s izvjestajima o povecanom broju slucajeva raka u Faludzi uzrokovanim nezakonitim koristenjem radioaktivnog oruzja od strane SAD. S druge strane, citajuci neka od objavljenih dokumenata i komentara jednostavno mi ne stima da su vecina dokumenata i navodno diskreditujucih informacija po svojoj prirodi benigna, svi znaju da su Berlusconi i Sarkozi kreteni pa ako neki bivsi ( a u gotovo svim slucajevima su bivsi) ambasadori u svojim prepiskama to konstatuju moze u najgorem slucaju nastetiti samo njima. Ti svi dokumenti su popratne vijesti dok mislim da su od centralne vaznosti oni koji se recimo ticu Kine. Sumnjivo mi je da u jeku najnategnutijih odnosa dvije Koreje odjednom na povrsinu plivaju dokumenti koji Kinu diskredituju kao saveznika S. Koreje. To mi djeluje kao priprema terena pred ´konacno rjesenje pitanja Korejskog poluostrva´gdje se Kinu pokusava natjerati da konacno zauzme stav, i to onaj odgovarajuci naravno. A naravno, buduci da vecina svijeta mrzi USA politiku svi smo vise nego spremni prihvatiti mogucnost da tako povjerljivi dokumenti tek tako mogu da se pojave u javnosti, i to nakon javnog objavljivanja unaprijed da ce biti objavljeni. Nemojmo se zavaravati, USA snage bezbjednosti i CIA jos uvijek nisu macji kasalj i sigurno se nisu prodobrile od doba Kenedija i Votergejta. USA su informaticka i tehnoloska velesila a njihova spoljna politika odvec zla da bi se dala tako nasamariti. Vjerujem da je sve dio igre a da ce skori napad na S.Koreju potvrditi ove moje slutnje. Sto se tice informacija koje se ticu Balkana opet mi je sve sumnjivo. Pojavljuju se dokumenti u kojima se Dodik diskredituje kao ´pravi Srbin´jer je bio spreman pristati na nezavisnost Kosova? Ma ajde...

Smederevac

pre 13 godina

Nasi politicari, portparoli i ostali bi sada morali biti uzdrzani od komentara jer niko ne zna sta ce se desiti, a pogresno je zauzimati bilo ciju stranu, bar za sada. Da ispadnemo i mi jednom u istoriji mudri

Srbija trenia strogoću

pre 13 godina

A kad će Srbija biti spremna da pita (i kritikuje) Ameriku i Hilari Klinton o njenim instrukcijama da se špijuniraju domaći političari i političarke?

Srbin

pre 13 godina

Gospodine Oparnica, da li ce te ga uhapsiti sa istom azurnoscu kao sto ste hapsili i Agima Cekua, Tacia ili Haradinaja? Siguran sam da necete gospodine Oparnica. A razlog za to bas ono protiv cega se bore ljudi kao sto je Asanz. Zelim vam uspeha u vasem radu isto koliko i svakom NATO pilotu u sirenju demokratije po planeti.

Maree

pre 13 godina

hahahah smesni ste, stvarno ste smesni! Covek vas je izvalio i to preneo javnosti i sta sad...mozete samo da ga mrzite. Ni ja ne koristim kondome, a ako ga vidim, javicu vam sigurno. Covek je sto se mene tice heroj. Ako ga i uhapsite, nacice se neko drugi. Vas smrad i prljavstina moraju kad tad da isplivaju.

r.stroynik

pre 13 godina

dragi ljudi
svjesna sam da mi ljudi s ovih prostora patimo od hronicne podloznosti teorijama zavjere ali meni ovdje nesto ipak jako smrdi. Pozvacu se na intervju s Comskim koji je takodje rekao da tu nisu cista posla buduci da su se objavljivanja ovih dokumenata ´slucajno´ poklopila s izvjestajima o povecanom broju slucajeva raka u Faludzi uzrokovanim nezakonitim koristenjem radioaktivnog oruzja od strane SAD. S druge strane, citajuci neka od objavljenih dokumenata i komentara jednostavno mi ne stima da su vecina dokumenata i navodno diskreditujucih informacija po svojoj prirodi benigna, svi znaju da su Berlusconi i Sarkozi kreteni pa ako neki bivsi ( a u gotovo svim slucajevima su bivsi) ambasadori u svojim prepiskama to konstatuju moze u najgorem slucaju nastetiti samo njima. Ti svi dokumenti su popratne vijesti dok mislim da su od centralne vaznosti oni koji se recimo ticu Kine. Sumnjivo mi je da u jeku najnategnutijih odnosa dvije Koreje odjednom na povrsinu plivaju dokumenti koji Kinu diskredituju kao saveznika S. Koreje. To mi djeluje kao priprema terena pred ´konacno rjesenje pitanja Korejskog poluostrva´gdje se Kinu pokusava natjerati da konacno zauzme stav, i to onaj odgovarajuci naravno. A naravno, buduci da vecina svijeta mrzi USA politiku svi smo vise nego spremni prihvatiti mogucnost da tako povjerljivi dokumenti tek tako mogu da se pojave u javnosti, i to nakon javnog objavljivanja unaprijed da ce biti objavljeni. Nemojmo se zavaravati, USA snage bezbjednosti i CIA jos uvijek nisu macji kasalj i sigurno se nisu prodobrile od doba Kenedija i Votergejta. USA su informaticka i tehnoloska velesila a njihova spoljna politika odvec zla da bi se dala tako nasamariti. Vjerujem da je sve dio igre a da ce skori napad na S.Koreju potvrditi ove moje slutnje. Sto se tice informacija koje se ticu Balkana opet mi je sve sumnjivo. Pojavljuju se dokumenti u kojima se Dodik diskredituje kao ´pravi Srbin´jer je bio spreman pristati na nezavisnost Kosova? Ma ajde...

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Ju, vidi ti njega, silovatelj jedan brezobrazni, a ovamo pušta dokumenta koja ugrožavaju sve one fine i mile ljude koji se bave politikom, ratovima, nasiljem, ekonomijom, naoružanjem i ne bi ni mrava zgazili (jer to za njih rade razne "službe")! Možete 100x da ga hapsite i ubijete, "njegov posao je završen, Jugoslavije više nema" ali nakon njega ništa više nije isto i nikad neće biti. A ovi naši bolje da hapse Ratka, ali opet, šta ga znaš, možda ovaj Asanž objavi nešto štetno, pa ugrozi ceo srpski narod, bolje mi da ga uapsimo za svaki slučaj.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

A, izvin'te...zbog cega bi Srbija to trebalo da uradi?

Kakav silni monstrum nas goni da progonimo coveka koga bismo morali da obaspemo svim mogucim priznanjima i pocastima?

zajmoprimac

pre 13 godina

uf. upao bi nam k'o kašika u med... izvukli bi za njega sigurno 200 miliona kredita za "razvojne prokekte". što neko već reče: jadni smo! sve bi učinili da se dodvorimo. zato nas toliko i poštuju...

Zviždač

pre 13 godina

Da je Šabić šef države dao bi mu azil jer jedino on u Srbiji izgleda razume šta znači pravo javnosti DA ZNA. Asanž se možda malo zaigrao, ali drugačije nije mogao da odradi ono što je uradio. Pretpostavljam da će Kusturica snimiti film o njemu. Dole tajne, dole globalizam, dole... (popunite sami).

čuvar poretka

pre 13 godina

Da, Asanž će biti uhapšen ako bude na našoj teritoriji", naveo je Oparnica... "Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen..."
Sad znamo zašto ne hapse Mladića: čovek je "naš državljanin".
A to da ova optužnica nije politička - neka priča nekom drugom. Odbačena, pa ponovo aktivirana. Silovanje, zato što nije održao obećanje da će staviti kondom. Jao, da su tako silovali Mladićevi "junaci"... Koga sve u Srbiji treba da pohapse, ako se zato hapsi.

Goran Beč

pre 13 godina

Da hapsite jedinog heroja današnjih vremena ?
Eh pa nećete moći, i ako ga uhapsite, da li vi ili oni preko velike bare, naćiće se neko drugi.
Čovek je dao ideju, a ta ideja je krenula da se širi, pa će sada i drugi da postave takvi sajtovi na netu, neće Wikileaks biti jedini.
Pa šta posle gospodo gospodarska ? hoćete li svi da nas pohapsite i bacite u logore ? Hitler vam nije ravan.
Pročitajte malo knjige o francuzkoj revoluciji, samo da bi ste znali kako ćete završiti svi širom sveta kad narodu pukne film. A krenuo je da puca.

Ozna

pre 13 godina

Koga je MOCNA SRBIJA ZEMLJA MEDJU SLJIVAMA spremna da hapsi????Ljudi,da se ne lazemo,srbija ne sme da uhapsi koga treba,a ne nekog Ansaza iza kojeg ko zna ko stoji!!hahaha

silovanje jer nije nosio kondom iako nije nicim zarazen?

pre 13 godina

"Pošto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen, ukoliko se skriva tu, sem ukoliko kvalifikacija dela za koje se tereti nije politička, a to nije”, kaže Oparnica."

Da, nije politicka kao ni ona protiv Ganica, jel'?

Mario Bros

pre 13 godina

Pa to mu je jasna poruka da dođe kod nas da živi bezbedno u Beogradu. Kao Mladić. Oni samo pričaju da su spremni da uhapse, da su za punu saradnju a prstom ne mrdaju i smeju se ssvetu.

Julijane ovo je tvoj dom :D

View

pre 13 godina

"Srbija spremna da hapsi Asanža" ...
Za ovo nemam komentar. Osim možda to da kada policajac u Srbiji izjavi ovako nešto, znači da ima mnogo hrabrosti. Ili nema nešto drugo.
Nego, vidim po komentarima da je Asanž postao heroj. Zašto? Nemojte ga toliko hvaliti, barem dok ne isplatimo onaj Davinićev satelit.

Miroljub

pre 13 godina

Vid'la zaba da se konji potkivaju.
Pre bi bila vest da onako nezvanicno najavite da cete je postovati, kao sto su postovali i vase crvene poternice za Tacijem i kompanijom.

nishlija

pre 13 godina

E koje smo mi @#$%!, ne mogu da verujem... pa brate u ovakvim i slicnim slucajevima bi Srbija trebala da ponudi zastitu coveku kako bi pokazala da je slobodna zemlja a ne VAZAL (da ne kazem nesto bezobraznije)... pa zar to nije zastita demokratskih vrednosti tj. slobode govora i pristupa informacijama ?

Pipi

pre 13 godina

Pomesali ste loncice. Treba da uhapsite Mladica a ne Asanza. Asanz je covek genije i nadam se da ce mu buduce generacije podici spomenik u znak zahvalnosti sto je bio grabar da se suprotstavi najvecim prevarantima od kada je sveta i veka. Dole truli americki kapitalizam!

Srbija trenia strogoću

pre 13 godina

A kad će Srbija biti spremna da pita (i kritikuje) Ameriku i Hilari Klinton o njenim instrukcijama da se špijuniraju domaći političari i političarke?

Jovan

pre 13 godina

Ova izjava ulazi u konkurenciju za najljigaviju izjavu godine.
Svetlani Raznatovic se vec desetak dana GROMOGLASNO cuti (ne racunam sedam prethodnih godina) ali zato servilno nudite svoje usluge tamo gde vam niko nije trazio.
O Mladicu i da ne govorim.
Stidite se!

Misa

pre 13 godina

Nisam razumeo ono OBECAO DEVOJKAMA DA CE KORISTITI KONDOM PA GA NIJE KORISTIO. Sta on ima njima da obecava. Pa nisu one maloumne da stupaju u odnos bez kondoma a da to ne primete. Svasta....

kraja

pre 13 godina

...mislim da publikum nije dobro razumeo optuznicu...
...silovao je americku diplomatiju...bez prezervativa...dva puta do sada...a obecavao je...

darko

pre 13 godina

Asanž je optužen za silovanje dve osobe u Švedskoj, jer je obećao da će koristiti kondom, ali to obećanje nije ispunio,(NAVODNO) što je u toj zemlji strogih zakona dovoljno da posluži kao osnov za optuznicu.
Pa mogli su potruditi malo mogli su bar dodati da je zarazen sa Hiv pa da ga zaraze u zatvoru za krunski dokaz.
I ubistvo nije tesko namestiti
Pa bar da izgleda uverljivo silovanje .
Ovo je toliko ocigledno naprezanje i silovanje zakona .
I jos crvena interpolova optuznica zbog toga .
Bolje da ga jednostavno uhapse i bace kljuc i kazu moze nam se od ovog sto su smislili .
Ovakva niska ultra providna igra vise iritira masu od gole sile.

Smederevac

pre 13 godina

Nasi politicari, portparoli i ostali bi sada morali biti uzdrzani od komentara jer niko ne zna sta ce se desiti, a pogresno je zauzimati bilo ciju stranu, bar za sada. Da ispadnemo i mi jednom u istoriji mudri

jovan

pre 13 godina

A ko to vas vuce za usi da hapsite? Sto ne hapsite ovde gde treba da hapsite. Gle brzine uvlacenja u straznjicu? Oni ce da hapse najpozitivniji lik pocetkom 21 veka. Sto ne hapse drugi po vasim poternicama, nego ih pustaju naslobodu? Kako vas bre nije sramota? I ko vas je najposle sta pitao?!

Jaroslav

pre 13 godina

Hoce da hapse sve redom samo ne mogu Mladica da nadju. Bolje da se fokusiraju na domace probleme a Vikiliks ce resavati malo jaci igraci od Srpske policije... samo hrabro palicu napred pa na Mladica prvo...

perica

pre 13 godina

Interpol ne obavezuje zemlje da uhapse i izruce one za kojima je raspisana poternica ako veruju da ta osoba nece imati posteno sudjenje. I mravima je jasno da Julian nece imati posteno sudjenje.

Gorki List

pre 13 godina

Jos jedan razlog zasto se ne ponosim da sam odavde. Student Miladin Kovacevic bezi iz US posto je zamalo ubio nekog slucajnog decka uz pomoc naseg konzulata i mi nista, da ne pominjem Cecu i pratnju, pa Mladica i ekipu, al' zato hrabro cemo da uhapsimo coveka koji je super i koji se sam usudio protiv najvecih zemalja. Jadna zemlja sa jadnom vladom i jadnom policijom.

le/sa

pre 13 godina

E, ovo su straaaaašne stvari, deco! U srednjem veku bi ovo lako rešili - optužili bi ga za veštičarenje i spalili javno na lomači. A ovi sad moraju da smisle neki "demokratski" fazon!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Mi trebamo da imamo planetu na kojoj ce vladati mir i razumevanje, a ne gomilu budala koji vladaju ovim svetom i njihove poslusnike koji ga unistavaju. Ako ga ikada uhapse, samo ce sebi napraviti jos jednu glupost medj onih 250 hiljada i jos.

oxy

pre 13 godina

Corava kokos porucuje da ce uhvatiti Lisicu, ako ona udje u kokosinjac, mozda i hoce ali u nekom drugom zivotu, a verovatno je covekova jedina zelja da vidi Srbiju, kakvo zamlacivanje nebulozama... a na to smo navikli, samo dokle...

mmm

pre 13 godina

toliki ljudi sa raznoraznim teskim delima i sad on na crvenoj listi. mislim ne opravdavam silovanje (ako ga je uopste i bilo) nego prosto je smesno da sad njega juri ceo svet a ko zna kakvih sve zlikovaca ima koji nisu uopste na interpolovoj poternici

jovan

pre 13 godina

treba biti posebno talentovan pa ovo izjaviti u srbiji ovakvim povodom i u ovo vreme. pa skoro ceo svet bi se skumio sa covekom, a o tome da bi mu dao utociste da i ne govorimo, a kamoli srbija, a ovaj se nasao pametan i priljezan. svaka ti cast majstore, imas istancan osecaj za feeling za politiku i tajming.

Ivan

pre 13 godina

Ova vest je toliko smesna da nemam reci. Ko sto rece neko, "Vid'la zaba da se konji potkivaju, pa bi htela i ona". Bolje se vi spremite da hapsite Cecu, a ne da ovakvim izjavama pravite budale od sebe.

pipilotta

pre 13 godina

evo jos malo da se uguramo...samo nam jos nogice vire!!!
umesto da se bave gorucim problemima, oni se oglasavaju kako ce da ´apse Asanza!
Paradajz-republika!

A što policijo ne pohapsiš ove

pre 13 godina

Čovek je obećao da će da koristi kondom, a nije i biće uhapšen i osuđen.
Tadić i Cvetković su obećali:
1. Zaposlenje 500.000 ljudi, od kad su došli na vlast otpustili su još par stotina hiljada.
2. Obećali su veće plate, sada su i nominalno i realno manje
3. Obećali su završetak koridora 10 i izgradnju novih poteva, izgradili su tek 12m
4. Oće da prodaju naprofitabilniju firmu ispod cene. I ako su se zakleli zajedno sa pokojnim Đinđićem kad je povratio Telekom da je to najveća i najbolja investicija od 5 oktobra.
5. Tadić je stavljao temelj za most i ako još ni projekat nije urađen. Kako je on znao koliki su potrebni temelji? Ovo je čisto ugrožavanje bezbednosti, ako temelji ne bude odgovarao mostu koji će kasnije biti projektovan.
6. Obećali su davanje svih javnih informacija, juče ih je tužio Rodoljub Šabić zbog toga što kriju podatke koje su obavezni da daju.
7. Obećali su nam socijalno odgovornu vladu, socijalno je zbrinula sve tajkune i političare.
8. Obećali su da će da razvoj i ulaganja u poljoprivredu, a sad nemamo pasulj, mleko, uvozimo meso iz Brazila...
9. Obećali su da će da iskorene korupciju, a u ovom momentu mi smo po korupciji iza nekih 2 do tri države koje ni najbolji poznavaoci geografije ne mogu da nađu na geografskoj karti.
10 obećali su.....

matori

pre 13 godina

Bolje bi bilo da napišete roman.
Onako, nešto što liči na telefonski imenik...
A u stvari, to bi bio spisak, sa imenima onih koje bi hteli ili morali ha hapsite, ali su oni naši (dragi) državljani pa još nije sazrela politička volja za njihovo hapšenje, a uostalom, mnogi od njih po pravilu imaju kondom ili imunitet...!

walter

pre 13 godina

sta mi imamo sa tim?
opet ,,guramo,, nos gde nam nije mesto.
po obicaju.
narod nema hleba da jede a mi cemo da ga jurimo.
ako,ako nek nam i tu uzimaju pare iz budzeta.
nek osnuju neku specijalnu jedinicu i za njega.
e jesmo glupi.