Utorak, 30.11.2010.

19:49

Ukradene šifre na sajtu “Stetoskop”

Građani već mesecima ne mogu da dobiju odgovore na pitanja postavljena preko zdravstvenog sajta “Stetoskop info” jer je neko ukrao pristupne šifre lekarima.

Izvor: B92

Ukradene šifre na sajtu “Stetoskop” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Drago

pre 13 godina

Sajt je jedan od najboljih. Treba ga sacuvati i unapredjivati i odrzati mu visoki rejting.U toj oblasti je rame uz rame sa najboljim svetskim sajtovima.

Kardiolog

pre 13 godina

Kako mogu da kazu od sredine marta? Postovani doktor Zoran Perisic jos javno daje tu izjavu, a na sajtu lepo pise da je zadnji odgovor dao 14.07.2010.

Bojan Marusevic

pre 13 godina

Cista gluma. Ja sad proverio kako funkcionise kad neko izgubi sifru, upise svoj mail i stigne mu nova. Zamislite radi :)
Da mi je samo znati sta su doktori hteli da postignu ovim gestom? Perisic, faca kardiolog a i blizak drug se upleo u ovo bez razloga i samo je sebe ponizio. Valjda mi treba da verujemo doktorima, a ovo kad vidis kako pricaju javno nesto sto je de facto ocigledno i vidljivo je :(

Lisabon

pre 13 godina

Opet ja ...

Ovako ... molim vas sve da moje navode prihvatite takvim kavi jesu, jer sam zaposlen u jednoj internet provajdering firmi, upravo na mestu administratorima domena.

Zelim da pomognem da ne dodje do pogresnih zakjucaka u vezi sa WhoIs bazom podataka.

U slucaju domena (ne sajta, vec domena) STETOSKOP.INFO u WhoIs bazu odataka (registrant, administrative, technical i billing contact) su NAVEDENI LAZNI PODACI.

Nije u pitanju tzv. PRIVATE REGISTRATION kojom se stite podaci o vlasniku koji su javno dostupni ukoliko nemate private registration uslugu (koja se takodje zakupljuje i placa POSEBNO i po izbporu prilikom registracije ili renewinga domena).

Podaci za WhoIs koji podrazumevaju izgledaju drugacije.

Dakle, u ovom slucaju osoba koja ima kontrolu nad domenom, dakle ima control panel za administraciju ovog domena je u 4 grupe WhoIs baza podataka UPISAO LAZNE PODATKE.

Prihvatite da je to tako - ponavljam, radim na mestu administratora domena.

ALI ... po pravilima koja propisuje nadlezna agencija ICANN - www.icann.org - unosenje laznih podataka je prekrsaj i NIJE DOZVOLJENO ... tako da se moze desiti da se domen jednostavno ukine ili blokira.

Iskreno, mislim da dva doktora osnivaca sajta mogu lako da dokazu svoje teze, pod uslovom da znaju kako se to radi (Nadjite cyber advokata). U protivnom, necete nista napraviti.

Eto ..ppozdrav

Lisabon

pre 13 godina

Koliko se ja se ja secam, pre par godina je o pocetku rada websajta javio RTS u Dnevniku 2 !!! Tu su pomenta dva nezaposlena lekara iz Nisa koji su pokretaci cele ideje. E sad, domeni i hosting su tako napravljeni da je nemoguce doci do kradje ako postoji trag platne kartice. Da ne duzim sad ... meni ovo mirise da je toj dvojici lekara NEKO DRUGI PLACAO SVE TROSKOVE. E, sad su se pojavile pare, a mislim da onaj koji je placao troskove ranije jednostavno izmenio sifre u bazi sajta i sprecio ulazak pojedinim na sajt.

Slazem se da ovde NISU CISTA POSLA ... ali iskreno, ko ih sljivi - postoje lepo pravila na Internetu - kupuj samo kod onih koji su registrovani za te usluge - u Srbiji u firmi, na Internetu samo preko svog naloga i svojom karticom i nema problema.

Koliko sam ja video u WhoIs bazi podataka, sajt se hostuje na serveru koji ukupno ima 23 sajta, sto znaci da je verovatno u pitanju dedicated server.

Moguce je da su doktori ostali duzni neke pare vlasniku servera.

Dakle, sta je iza svega ovoga ... zakljucite sami ....

prazne price

pre 13 godina

jel ste mozda obratili paznju na rezultate WHOIS istrazivanja? Uopste nema podatka ko je ZAISTA vlasnik.
Btw, ti podatci mogu da budu zasticeni tako da se ne moze videti ko je vlasnik putem WHOIS-a. A ova prica o siframa i 6 meseci... sve sto su reci je heheheh. neko nesto muti. Kraj price.

Janko

pre 13 godina

Eh da, sve mi se cini da ovde nema firme koja je placana da vodi racuna o CMS-u, sve je bilo na "majke mi" i sad cekaj stani.
A administrator? Pa ko bi u Srbiji platio administratora?
Da ste gospodo platili administratora sad ne bi ste imali problem jer bi se znalo ko je kriv. Ovako bice u pravu ko jache viche. Kao i uvek u Srbiji

Silvester

pre 13 godina

Ja ne znam da li je ovo amaterski marketing ili novinarski amaterizam.
Pa i najneupućeniji korisnik interneta, može doći javno do saznanja ko je vlasnik ovog domena STETOSKOP.INFO preko WHOIS informatora kojih ima pregršt na net-u.
Provajder uvek može da bude neko pouzdaniji i dovoljno je samo da autorizacioni kod posalje novom provajderu kako bi hostovao domen.
Ovo su podaci koje slobodno možete preuzeti sa bilo kog online WHOIS informatora na internetu:
Domain ID:D15429184-LRMS
Domain Name:STETOSKOP.INFO
Created On:25-Nov-2006 09:30:55 UTC
Last Updated On:28-Sep-2010 13:06:50 UTC
Expiration Date:25-Nov-2011 09:30:55 UTC
Sponsoring Registrar:GoDaddy.com Inc. (R171-LRMS)
Status:CLIENT DELETE PROHIBITED
Status:CLIENT RENEW PROHIBITED
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Status:CLIENT UPDATE PROHIBITED
Registrant ID:CR4317484
Registrant Name:Silvester Claruso
Registrant Organization:
Registrant Street1:silvesterclaruso
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Koblenz
Registrant State/Province:
Registrant Postal Code:5322
Registrant Country:SZ
Registrant Phone:+41.44200124571
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Admin ID:CR4317505
Admin Name:Silvester Claruso
Admin Organization:
Admin Street1:silvesterclaruso
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Koblenz
Admin State/Province:
Admin Postal Code:5322
Admin Country:SZ
Admin Phone:+41.44200124571
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Billing ID:CR4317512
Billing Name:Silvester Claruso
Billing Organization:
Billing Street1:silvesterclaruso
Billing Street2:
Billing Street3:
Billing City:Koblenz
Billing State/Province:
Billing Postal Code:5322
Billing Country:SZ
Billing Phone:+41.44200124571
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:
Billing FAX Ext.:
Billing Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Tech ID:CR4317496
Tech Name:Silvester Claruso
Tech Organization:
Tech Street1:silvesterclaruso
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Koblenz
Tech State/Province:
Tech Postal Code:5322
Tech Country:SZ
Tech Phone:+41.44200124571
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Name Server:NS17.DOMAINCONTROL.COM
Name Server:NS18.DOMAINCONTROL.COM

Neko iz mase

pre 13 godina

Nije tacno da doktori nemaju sifre: svako kome bar culo vida jos uvek radi moze da vidi da se na pitanja manje-vise odgovara. Nije ni problem u "volonterskom" nacinu rada, gde se "volonterima" placa za svako odgovoreno pitanje, jer je stetoskop to ukinuo jos prosle godine.

Jedno kontra pitanje: zasto ne pitate "autore" sajta koliko placaju hosting?

Specijalista

pre 13 godina

Sramota je kako se javnost koristi za špekulacije:( Pripadam timu doktora koji odgovara na pitanja preko Stetoskopa, imam neometan pristup i svakodnevno šaljem odgovore. A tužno je što je komentar na B92 za mene jedino moguće rešenje da malo podignem svoj glas i probam da se borim protiv nesavesnih kolega.

Djordje

pre 13 godina

Svi koji malo bolje poznaju celu pricu, vrlo dobro znaju da sajt trenutno administrira gospodin Vladimir Zivaljevic i da je on preoteo ovaj zaista perspektivan projekat od dr Bojana Jovanovica i dr Dragana Zlatanovic (koji su autori sajta, koji su celu ideju osmislili i zapoceli, animirali najbolje strucnjake iz zemlje da VOLONTERSKI rade, a onda su naivno usli u posao sa Vladimirom Zivaljevicem poznatijim kao Zika ex Pakom ili Zika pudrijera) i da su lekari koji trenutno odgovaraju na sajtu ljudi kojima on postavlja reklame i sta vec za uzvrat. A da je velika vecina odustala jer zna pozadinu cele price. Drago mi je da nece odustati od daljeg krivicnog gonjenja i da ce valjda na kraju sve biti kako treba.

Mirko NS

pre 13 godina

Medical Soap:
Neki odgovaraju, neki ne odgovaraju.
Neki imaju sifre neki nemaju. Onda se pojavi sponzor pa se vidi ko je volontirao a ko nije volontirao.
Pa onda krenu nastavci ...

Mikac

pre 13 godina

Ovo je stvarno smesno, ukrali im sifre. Sifre su intelektualna svojina? Ko zna sifru taj ulazi. Ko moze da menja sifru to je administrator.
Mozda su imali hakerski napad a sifre nisu bile zasticene, ali to bi trebalo da se lako resava. Nisu tu cista posla.

Jelena

pre 13 godina

Ma nije valjda da se lekari koji su u svemu vrlo preduzimljivi nisu snašli u eri savremenih tehnologija, gde se jednim klikom sve rešava, pa i promene i resetovanje šifara... Ovo liči samo na sukob između lekara i savršen izgovor zašto pojedini od njih ne šalju odgovare na pitanja (ukradene šifre:)), dok ostali svakodnevno uredno odgovaraju na pitanja iz svojih oblasti

jellka

pre 13 godina

Ja sam na sajtu nasla odlicne clanke u vezi dijeta. Sve pohvale za sajt.
Vidim da na neka pitanja ima odgovora od danas i ove nedelje a da na neke nema. Deluje kao da sajt radi.

Medicinska sestra

pre 13 godina

100% nisu doktori platili doktore pa je sad frka :)
Gde bre volonterski, naplacivali doktori po odgovoru. To se zove mito, a sad i javno. Ovi sigurno nisu placeni, ali zato vidim da neki doktori odgovaraju i danas. E sad, to su voloneri ili placenici? To je pitanje

Lidija

pre 13 godina

Vidim da ima desetak odgovora na pitanja od danas to jest 30. novembra. Po tome, sajt kao da je aktivan. Znaci neki doktori imaju sifru a neki nemaju. Sve mi se cini da nekom neko nije platio kongres. Ili mozda simpozij

Miccko

pre 13 godina

Pa sad, na sajtu se lepo vidi. Ima 45 hiljada odgovorenih i 15 000 ne odgovorenih pitanja. Znajuci situaciju u Srbiji, ovde nekom nesto nije placeno
Mada posto je sve volonterski mozda je i sujeta. A sujeta je moj omiljeni gresh k'o sto rece Al Pacino :-)

Lekar

pre 13 godina

ja sam dobio odgovor na pitanje pre neki dan, mislim u ponedeljak. A vidim da ima odgovora i danas. Mozda neko ne zna da koristi aplikaciju za odgovaranje :-) ?

Djordje

pre 13 godina

Svi koji malo bolje poznaju celu pricu, vrlo dobro znaju da sajt trenutno administrira gospodin Vladimir Zivaljevic i da je on preoteo ovaj zaista perspektivan projekat od dr Bojana Jovanovica i dr Dragana Zlatanovic (koji su autori sajta, koji su celu ideju osmislili i zapoceli, animirali najbolje strucnjake iz zemlje da VOLONTERSKI rade, a onda su naivno usli u posao sa Vladimirom Zivaljevicem poznatijim kao Zika ex Pakom ili Zika pudrijera) i da su lekari koji trenutno odgovaraju na sajtu ljudi kojima on postavlja reklame i sta vec za uzvrat. A da je velika vecina odustala jer zna pozadinu cele price. Drago mi je da nece odustati od daljeg krivicnog gonjenja i da ce valjda na kraju sve biti kako treba.

Lekar

pre 13 godina

ja sam dobio odgovor na pitanje pre neki dan, mislim u ponedeljak. A vidim da ima odgovora i danas. Mozda neko ne zna da koristi aplikaciju za odgovaranje :-) ?

Specijalista

pre 13 godina

Sramota je kako se javnost koristi za špekulacije:( Pripadam timu doktora koji odgovara na pitanja preko Stetoskopa, imam neometan pristup i svakodnevno šaljem odgovore. A tužno je što je komentar na B92 za mene jedino moguće rešenje da malo podignem svoj glas i probam da se borim protiv nesavesnih kolega.

Miccko

pre 13 godina

Pa sad, na sajtu se lepo vidi. Ima 45 hiljada odgovorenih i 15 000 ne odgovorenih pitanja. Znajuci situaciju u Srbiji, ovde nekom nesto nije placeno
Mada posto je sve volonterski mozda je i sujeta. A sujeta je moj omiljeni gresh k'o sto rece Al Pacino :-)

Jelena

pre 13 godina

Ma nije valjda da se lekari koji su u svemu vrlo preduzimljivi nisu snašli u eri savremenih tehnologija, gde se jednim klikom sve rešava, pa i promene i resetovanje šifara... Ovo liči samo na sukob između lekara i savršen izgovor zašto pojedini od njih ne šalju odgovare na pitanja (ukradene šifre:)), dok ostali svakodnevno uredno odgovaraju na pitanja iz svojih oblasti

Mikac

pre 13 godina

Ovo je stvarno smesno, ukrali im sifre. Sifre su intelektualna svojina? Ko zna sifru taj ulazi. Ko moze da menja sifru to je administrator.
Mozda su imali hakerski napad a sifre nisu bile zasticene, ali to bi trebalo da se lako resava. Nisu tu cista posla.

jellka

pre 13 godina

Ja sam na sajtu nasla odlicne clanke u vezi dijeta. Sve pohvale za sajt.
Vidim da na neka pitanja ima odgovora od danas i ove nedelje a da na neke nema. Deluje kao da sajt radi.

Lidija

pre 13 godina

Vidim da ima desetak odgovora na pitanja od danas to jest 30. novembra. Po tome, sajt kao da je aktivan. Znaci neki doktori imaju sifru a neki nemaju. Sve mi se cini da nekom neko nije platio kongres. Ili mozda simpozij

Medicinska sestra

pre 13 godina

100% nisu doktori platili doktore pa je sad frka :)
Gde bre volonterski, naplacivali doktori po odgovoru. To se zove mito, a sad i javno. Ovi sigurno nisu placeni, ali zato vidim da neki doktori odgovaraju i danas. E sad, to su voloneri ili placenici? To je pitanje

Mirko NS

pre 13 godina

Medical Soap:
Neki odgovaraju, neki ne odgovaraju.
Neki imaju sifre neki nemaju. Onda se pojavi sponzor pa se vidi ko je volontirao a ko nije volontirao.
Pa onda krenu nastavci ...

Kardiolog

pre 13 godina

Kako mogu da kazu od sredine marta? Postovani doktor Zoran Perisic jos javno daje tu izjavu, a na sajtu lepo pise da je zadnji odgovor dao 14.07.2010.

Bojan Marusevic

pre 13 godina

Cista gluma. Ja sad proverio kako funkcionise kad neko izgubi sifru, upise svoj mail i stigne mu nova. Zamislite radi :)
Da mi je samo znati sta su doktori hteli da postignu ovim gestom? Perisic, faca kardiolog a i blizak drug se upleo u ovo bez razloga i samo je sebe ponizio. Valjda mi treba da verujemo doktorima, a ovo kad vidis kako pricaju javno nesto sto je de facto ocigledno i vidljivo je :(

Neko iz mase

pre 13 godina

Nije tacno da doktori nemaju sifre: svako kome bar culo vida jos uvek radi moze da vidi da se na pitanja manje-vise odgovara. Nije ni problem u "volonterskom" nacinu rada, gde se "volonterima" placa za svako odgovoreno pitanje, jer je stetoskop to ukinuo jos prosle godine.

Jedno kontra pitanje: zasto ne pitate "autore" sajta koliko placaju hosting?

Silvester

pre 13 godina

Ja ne znam da li je ovo amaterski marketing ili novinarski amaterizam.
Pa i najneupućeniji korisnik interneta, može doći javno do saznanja ko je vlasnik ovog domena STETOSKOP.INFO preko WHOIS informatora kojih ima pregršt na net-u.
Provajder uvek može da bude neko pouzdaniji i dovoljno je samo da autorizacioni kod posalje novom provajderu kako bi hostovao domen.
Ovo su podaci koje slobodno možete preuzeti sa bilo kog online WHOIS informatora na internetu:
Domain ID:D15429184-LRMS
Domain Name:STETOSKOP.INFO
Created On:25-Nov-2006 09:30:55 UTC
Last Updated On:28-Sep-2010 13:06:50 UTC
Expiration Date:25-Nov-2011 09:30:55 UTC
Sponsoring Registrar:GoDaddy.com Inc. (R171-LRMS)
Status:CLIENT DELETE PROHIBITED
Status:CLIENT RENEW PROHIBITED
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Status:CLIENT UPDATE PROHIBITED
Registrant ID:CR4317484
Registrant Name:Silvester Claruso
Registrant Organization:
Registrant Street1:silvesterclaruso
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Koblenz
Registrant State/Province:
Registrant Postal Code:5322
Registrant Country:SZ
Registrant Phone:+41.44200124571
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Admin ID:CR4317505
Admin Name:Silvester Claruso
Admin Organization:
Admin Street1:silvesterclaruso
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Koblenz
Admin State/Province:
Admin Postal Code:5322
Admin Country:SZ
Admin Phone:+41.44200124571
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Billing ID:CR4317512
Billing Name:Silvester Claruso
Billing Organization:
Billing Street1:silvesterclaruso
Billing Street2:
Billing Street3:
Billing City:Koblenz
Billing State/Province:
Billing Postal Code:5322
Billing Country:SZ
Billing Phone:+41.44200124571
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:
Billing FAX Ext.:
Billing Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Tech ID:CR4317496
Tech Name:Silvester Claruso
Tech Organization:
Tech Street1:silvesterclaruso
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Koblenz
Tech State/Province:
Tech Postal Code:5322
Tech Country:SZ
Tech Phone:+41.44200124571
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Name Server:NS17.DOMAINCONTROL.COM
Name Server:NS18.DOMAINCONTROL.COM

Lisabon

pre 13 godina

Koliko se ja se ja secam, pre par godina je o pocetku rada websajta javio RTS u Dnevniku 2 !!! Tu su pomenta dva nezaposlena lekara iz Nisa koji su pokretaci cele ideje. E sad, domeni i hosting su tako napravljeni da je nemoguce doci do kradje ako postoji trag platne kartice. Da ne duzim sad ... meni ovo mirise da je toj dvojici lekara NEKO DRUGI PLACAO SVE TROSKOVE. E, sad su se pojavile pare, a mislim da onaj koji je placao troskove ranije jednostavno izmenio sifre u bazi sajta i sprecio ulazak pojedinim na sajt.

Slazem se da ovde NISU CISTA POSLA ... ali iskreno, ko ih sljivi - postoje lepo pravila na Internetu - kupuj samo kod onih koji su registrovani za te usluge - u Srbiji u firmi, na Internetu samo preko svog naloga i svojom karticom i nema problema.

Koliko sam ja video u WhoIs bazi podataka, sajt se hostuje na serveru koji ukupno ima 23 sajta, sto znaci da je verovatno u pitanju dedicated server.

Moguce je da su doktori ostali duzni neke pare vlasniku servera.

Dakle, sta je iza svega ovoga ... zakljucite sami ....

Janko

pre 13 godina

Eh da, sve mi se cini da ovde nema firme koja je placana da vodi racuna o CMS-u, sve je bilo na "majke mi" i sad cekaj stani.
A administrator? Pa ko bi u Srbiji platio administratora?
Da ste gospodo platili administratora sad ne bi ste imali problem jer bi se znalo ko je kriv. Ovako bice u pravu ko jache viche. Kao i uvek u Srbiji

prazne price

pre 13 godina

jel ste mozda obratili paznju na rezultate WHOIS istrazivanja? Uopste nema podatka ko je ZAISTA vlasnik.
Btw, ti podatci mogu da budu zasticeni tako da se ne moze videti ko je vlasnik putem WHOIS-a. A ova prica o siframa i 6 meseci... sve sto su reci je heheheh. neko nesto muti. Kraj price.

Lisabon

pre 13 godina

Opet ja ...

Ovako ... molim vas sve da moje navode prihvatite takvim kavi jesu, jer sam zaposlen u jednoj internet provajdering firmi, upravo na mestu administratorima domena.

Zelim da pomognem da ne dodje do pogresnih zakjucaka u vezi sa WhoIs bazom podataka.

U slucaju domena (ne sajta, vec domena) STETOSKOP.INFO u WhoIs bazu odataka (registrant, administrative, technical i billing contact) su NAVEDENI LAZNI PODACI.

Nije u pitanju tzv. PRIVATE REGISTRATION kojom se stite podaci o vlasniku koji su javno dostupni ukoliko nemate private registration uslugu (koja se takodje zakupljuje i placa POSEBNO i po izbporu prilikom registracije ili renewinga domena).

Podaci za WhoIs koji podrazumevaju izgledaju drugacije.

Dakle, u ovom slucaju osoba koja ima kontrolu nad domenom, dakle ima control panel za administraciju ovog domena je u 4 grupe WhoIs baza podataka UPISAO LAZNE PODATKE.

Prihvatite da je to tako - ponavljam, radim na mestu administratora domena.

ALI ... po pravilima koja propisuje nadlezna agencija ICANN - www.icann.org - unosenje laznih podataka je prekrsaj i NIJE DOZVOLJENO ... tako da se moze desiti da se domen jednostavno ukine ili blokira.

Iskreno, mislim da dva doktora osnivaca sajta mogu lako da dokazu svoje teze, pod uslovom da znaju kako se to radi (Nadjite cyber advokata). U protivnom, necete nista napraviti.

Eto ..ppozdrav

Drago

pre 13 godina

Sajt je jedan od najboljih. Treba ga sacuvati i unapredjivati i odrzati mu visoki rejting.U toj oblasti je rame uz rame sa najboljim svetskim sajtovima.

Medicinska sestra

pre 13 godina

100% nisu doktori platili doktore pa je sad frka :)
Gde bre volonterski, naplacivali doktori po odgovoru. To se zove mito, a sad i javno. Ovi sigurno nisu placeni, ali zato vidim da neki doktori odgovaraju i danas. E sad, to su voloneri ili placenici? To je pitanje

Djordje

pre 13 godina

Svi koji malo bolje poznaju celu pricu, vrlo dobro znaju da sajt trenutno administrira gospodin Vladimir Zivaljevic i da je on preoteo ovaj zaista perspektivan projekat od dr Bojana Jovanovica i dr Dragana Zlatanovic (koji su autori sajta, koji su celu ideju osmislili i zapoceli, animirali najbolje strucnjake iz zemlje da VOLONTERSKI rade, a onda su naivno usli u posao sa Vladimirom Zivaljevicem poznatijim kao Zika ex Pakom ili Zika pudrijera) i da su lekari koji trenutno odgovaraju na sajtu ljudi kojima on postavlja reklame i sta vec za uzvrat. A da je velika vecina odustala jer zna pozadinu cele price. Drago mi je da nece odustati od daljeg krivicnog gonjenja i da ce valjda na kraju sve biti kako treba.

Specijalista

pre 13 godina

Sramota je kako se javnost koristi za špekulacije:( Pripadam timu doktora koji odgovara na pitanja preko Stetoskopa, imam neometan pristup i svakodnevno šaljem odgovore. A tužno je što je komentar na B92 za mene jedino moguće rešenje da malo podignem svoj glas i probam da se borim protiv nesavesnih kolega.

Lisabon

pre 13 godina

Opet ja ...

Ovako ... molim vas sve da moje navode prihvatite takvim kavi jesu, jer sam zaposlen u jednoj internet provajdering firmi, upravo na mestu administratorima domena.

Zelim da pomognem da ne dodje do pogresnih zakjucaka u vezi sa WhoIs bazom podataka.

U slucaju domena (ne sajta, vec domena) STETOSKOP.INFO u WhoIs bazu odataka (registrant, administrative, technical i billing contact) su NAVEDENI LAZNI PODACI.

Nije u pitanju tzv. PRIVATE REGISTRATION kojom se stite podaci o vlasniku koji su javno dostupni ukoliko nemate private registration uslugu (koja se takodje zakupljuje i placa POSEBNO i po izbporu prilikom registracije ili renewinga domena).

Podaci za WhoIs koji podrazumevaju izgledaju drugacije.

Dakle, u ovom slucaju osoba koja ima kontrolu nad domenom, dakle ima control panel za administraciju ovog domena je u 4 grupe WhoIs baza podataka UPISAO LAZNE PODATKE.

Prihvatite da je to tako - ponavljam, radim na mestu administratora domena.

ALI ... po pravilima koja propisuje nadlezna agencija ICANN - www.icann.org - unosenje laznih podataka je prekrsaj i NIJE DOZVOLJENO ... tako da se moze desiti da se domen jednostavno ukine ili blokira.

Iskreno, mislim da dva doktora osnivaca sajta mogu lako da dokazu svoje teze, pod uslovom da znaju kako se to radi (Nadjite cyber advokata). U protivnom, necete nista napraviti.

Eto ..ppozdrav

Lekar

pre 13 godina

ja sam dobio odgovor na pitanje pre neki dan, mislim u ponedeljak. A vidim da ima odgovora i danas. Mozda neko ne zna da koristi aplikaciju za odgovaranje :-) ?

Silvester

pre 13 godina

Ja ne znam da li je ovo amaterski marketing ili novinarski amaterizam.
Pa i najneupućeniji korisnik interneta, može doći javno do saznanja ko je vlasnik ovog domena STETOSKOP.INFO preko WHOIS informatora kojih ima pregršt na net-u.
Provajder uvek može da bude neko pouzdaniji i dovoljno je samo da autorizacioni kod posalje novom provajderu kako bi hostovao domen.
Ovo su podaci koje slobodno možete preuzeti sa bilo kog online WHOIS informatora na internetu:
Domain ID:D15429184-LRMS
Domain Name:STETOSKOP.INFO
Created On:25-Nov-2006 09:30:55 UTC
Last Updated On:28-Sep-2010 13:06:50 UTC
Expiration Date:25-Nov-2011 09:30:55 UTC
Sponsoring Registrar:GoDaddy.com Inc. (R171-LRMS)
Status:CLIENT DELETE PROHIBITED
Status:CLIENT RENEW PROHIBITED
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Status:CLIENT UPDATE PROHIBITED
Registrant ID:CR4317484
Registrant Name:Silvester Claruso
Registrant Organization:
Registrant Street1:silvesterclaruso
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Koblenz
Registrant State/Province:
Registrant Postal Code:5322
Registrant Country:SZ
Registrant Phone:+41.44200124571
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Admin ID:CR4317505
Admin Name:Silvester Claruso
Admin Organization:
Admin Street1:silvesterclaruso
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Koblenz
Admin State/Province:
Admin Postal Code:5322
Admin Country:SZ
Admin Phone:+41.44200124571
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Billing ID:CR4317512
Billing Name:Silvester Claruso
Billing Organization:
Billing Street1:silvesterclaruso
Billing Street2:
Billing Street3:
Billing City:Koblenz
Billing State/Province:
Billing Postal Code:5322
Billing Country:SZ
Billing Phone:+41.44200124571
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:
Billing FAX Ext.:
Billing Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Tech ID:CR4317496
Tech Name:Silvester Claruso
Tech Organization:
Tech Street1:silvesterclaruso
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Koblenz
Tech State/Province:
Tech Postal Code:5322
Tech Country:SZ
Tech Phone:+41.44200124571
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:silvesterclaruso@yahoo.com
Name Server:NS17.DOMAINCONTROL.COM
Name Server:NS18.DOMAINCONTROL.COM

Lidija

pre 13 godina

Vidim da ima desetak odgovora na pitanja od danas to jest 30. novembra. Po tome, sajt kao da je aktivan. Znaci neki doktori imaju sifru a neki nemaju. Sve mi se cini da nekom neko nije platio kongres. Ili mozda simpozij

Jelena

pre 13 godina

Ma nije valjda da se lekari koji su u svemu vrlo preduzimljivi nisu snašli u eri savremenih tehnologija, gde se jednim klikom sve rešava, pa i promene i resetovanje šifara... Ovo liči samo na sukob između lekara i savršen izgovor zašto pojedini od njih ne šalju odgovare na pitanja (ukradene šifre:)), dok ostali svakodnevno uredno odgovaraju na pitanja iz svojih oblasti

prazne price

pre 13 godina

jel ste mozda obratili paznju na rezultate WHOIS istrazivanja? Uopste nema podatka ko je ZAISTA vlasnik.
Btw, ti podatci mogu da budu zasticeni tako da se ne moze videti ko je vlasnik putem WHOIS-a. A ova prica o siframa i 6 meseci... sve sto su reci je heheheh. neko nesto muti. Kraj price.

Mikac

pre 13 godina

Ovo je stvarno smesno, ukrali im sifre. Sifre su intelektualna svojina? Ko zna sifru taj ulazi. Ko moze da menja sifru to je administrator.
Mozda su imali hakerski napad a sifre nisu bile zasticene, ali to bi trebalo da se lako resava. Nisu tu cista posla.

Miccko

pre 13 godina

Pa sad, na sajtu se lepo vidi. Ima 45 hiljada odgovorenih i 15 000 ne odgovorenih pitanja. Znajuci situaciju u Srbiji, ovde nekom nesto nije placeno
Mada posto je sve volonterski mozda je i sujeta. A sujeta je moj omiljeni gresh k'o sto rece Al Pacino :-)

jellka

pre 13 godina

Ja sam na sajtu nasla odlicne clanke u vezi dijeta. Sve pohvale za sajt.
Vidim da na neka pitanja ima odgovora od danas i ove nedelje a da na neke nema. Deluje kao da sajt radi.

Kardiolog

pre 13 godina

Kako mogu da kazu od sredine marta? Postovani doktor Zoran Perisic jos javno daje tu izjavu, a na sajtu lepo pise da je zadnji odgovor dao 14.07.2010.

Mirko NS

pre 13 godina

Medical Soap:
Neki odgovaraju, neki ne odgovaraju.
Neki imaju sifre neki nemaju. Onda se pojavi sponzor pa se vidi ko je volontirao a ko nije volontirao.
Pa onda krenu nastavci ...

Neko iz mase

pre 13 godina

Nije tacno da doktori nemaju sifre: svako kome bar culo vida jos uvek radi moze da vidi da se na pitanja manje-vise odgovara. Nije ni problem u "volonterskom" nacinu rada, gde se "volonterima" placa za svako odgovoreno pitanje, jer je stetoskop to ukinuo jos prosle godine.

Jedno kontra pitanje: zasto ne pitate "autore" sajta koliko placaju hosting?

Janko

pre 13 godina

Eh da, sve mi se cini da ovde nema firme koja je placana da vodi racuna o CMS-u, sve je bilo na "majke mi" i sad cekaj stani.
A administrator? Pa ko bi u Srbiji platio administratora?
Da ste gospodo platili administratora sad ne bi ste imali problem jer bi se znalo ko je kriv. Ovako bice u pravu ko jache viche. Kao i uvek u Srbiji

Lisabon

pre 13 godina

Koliko se ja se ja secam, pre par godina je o pocetku rada websajta javio RTS u Dnevniku 2 !!! Tu su pomenta dva nezaposlena lekara iz Nisa koji su pokretaci cele ideje. E sad, domeni i hosting su tako napravljeni da je nemoguce doci do kradje ako postoji trag platne kartice. Da ne duzim sad ... meni ovo mirise da je toj dvojici lekara NEKO DRUGI PLACAO SVE TROSKOVE. E, sad su se pojavile pare, a mislim da onaj koji je placao troskove ranije jednostavno izmenio sifre u bazi sajta i sprecio ulazak pojedinim na sajt.

Slazem se da ovde NISU CISTA POSLA ... ali iskreno, ko ih sljivi - postoje lepo pravila na Internetu - kupuj samo kod onih koji su registrovani za te usluge - u Srbiji u firmi, na Internetu samo preko svog naloga i svojom karticom i nema problema.

Koliko sam ja video u WhoIs bazi podataka, sajt se hostuje na serveru koji ukupno ima 23 sajta, sto znaci da je verovatno u pitanju dedicated server.

Moguce je da su doktori ostali duzni neke pare vlasniku servera.

Dakle, sta je iza svega ovoga ... zakljucite sami ....

Bojan Marusevic

pre 13 godina

Cista gluma. Ja sad proverio kako funkcionise kad neko izgubi sifru, upise svoj mail i stigne mu nova. Zamislite radi :)
Da mi je samo znati sta su doktori hteli da postignu ovim gestom? Perisic, faca kardiolog a i blizak drug se upleo u ovo bez razloga i samo je sebe ponizio. Valjda mi treba da verujemo doktorima, a ovo kad vidis kako pricaju javno nesto sto je de facto ocigledno i vidljivo je :(

Drago

pre 13 godina

Sajt je jedan od najboljih. Treba ga sacuvati i unapredjivati i odrzati mu visoki rejting.U toj oblasti je rame uz rame sa najboljim svetskim sajtovima.