Četvrtak, 25.11.2010.

07:24

SRB i HR za veću privrednu saradnju

Predsednici Srbije i Hrvatske pozvali privrednike dve zemlje na saradnju, uz obećanje da će raditi na sprečavanju diskriminacije.

Izvor: B92

SRB i HR za veæu privrednu saradnju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 13 godina

A u cilju poboljšanja "privredne" saradnje članovi putujućeg cirkusa su S.Trifunović, Lepa Brena. B.Živojinović i dr., dok je u "odboru" za doček, niko drugi nego Severina, s kojom se Predsednik DS-a i tzv. države, budi...

Zašto ne mogu da se oslobodim utiska da Predsednik DS-a i tzv. države Srbije, ima sasvim lične razloge za ova učestala putovanja u Hrvatsku!?

Nameće mi se poredjenje sa Titom, koji ovako nešto sebi nije dozvoljavao. Jeste putovao i iz svog zadovoljstva, ali je sa SVAKOG PUTA DONEO DRŽAVI neki boljitak! Najpre posao pa zadovoljstvo! Ovde su stvari postavljene naglavce, zato svakim danom, u svakom pogledu, sve više nazadujemo!

Dejan

pre 13 godina

Realno srpske firme su zakasnile na privatizaciju u HR, dok hrvatske nisu u Srbiji, jer je u Srbiji privatizacija kasnila. Svi se secamo da su se i sami Hrvati relativno kasno pojavili u Srbiji. Da su prvi uleteli Slovenci. Generalno. U HR postoje samo dve opcije ili kupiti nekog gubitasa ili praviti grinfild investiciju.
(Ocekivati da ce sada netko da kupi Podravku je da ne pisem sto. Pa oni je brane i od Madjara svim silama nakon one afere. Ocito da im je Podravka stratesko preduzece i tako su se postavili.)
Eno vam primer juce od Imleka. Moze bez problema kupiti mlekaru Pilos, ali Pilos je u takvim dugovima da je Imlek kupio zemljiste blizu Sinja na kojem ce praviti novu 'mlekaru'. Isto je i sa brodogradilistima - dugovi. Pink ? Pa pink je sam odustao od kupovine net tv-a, a i bolje za njih. Delta ? Pa koliko se secam za ono zemljiste u Zagrebu Delta nije bila najbolji ponudjac. Ima jos masa primera. A mi smo kao nesto posebno dobri ? Pa sta je bilo s koncarevim tramvajima ? Smetala nam vrata jer podsecaju na slovo U. Mislim svasta. Generalno, ja njima nista ne verujem, ali mi je drago sto se odnosi popravljaju na bolje, jer jedni bez drugih ne mozemo napredovati.

rade

pre 13 godina

... srpske (iliti srbijanske kako vi kažete) firme su htele da ulažu u hrvatssku /iliti hrvatijansku) privredu ali nisu bile u mogućnosti jer vaša vlada je vršila diskriminaciju, kako kaže i sam Vaš prijedsednik (iliti predsednik) Josipović. Ovom našem tajkunu Miškoviću je bilo zabranjeno da kupuje i gradi kod vas , dok je vašem tajkunu Todoriću dozvoljeno da kupuje i gradi kod nas. To je ono što svi znaju, a da ne pričam kako hrvatijanske (iliti hrvatske) firme dobijaju poslove provodjenja optičkog kabla uz koridor 10 bez tendera i tako redom. Dakle ako ti odgovara SFRJ idi u FRJM, CG, BiH, SLO pa tamo lobiraj da se ponovo uspostavi ista, u Srbiji nema šanse da prođe ta varijanta jer smo se već par puta opekli i naučili lekciju koja kaže: "Ko se o mleko (iliti varenuku) ošuri, taj i u pavlaku (iliti vrhanj) duva". Pozz iz NS-a

mate_hr

pre 13 godina

meni nikako nisu jasni ovi komentari tipa "Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske"

moze se reci da su srbi imali probleme sa ulaganjem u hrvatsku ali da se izjednace ulaganja. Tako je valjda funkcioniralo u vrime socijalizma izmedu juge i drugih istocnih zemalja. Danas je totalno drugi princip rada, otvoreno tržiste. Umisto da se pitate kad nam hrvati rade ovolike probleme na trzistu sto ce biti kad dođu ovi iz zapadne evrope koji su jos konkurentniji....a ne plakat za nekim reprocitetom koji vise nigdi ne funkcionira kao model.

I ja bi volio da mi imamo reprocitet sa njemackom, italijom, kinom, slovenijom, austrijom...ali ga necemo imati dok ne postanemo konkurentni sa njima, a to znaci samo jedno, još vise rada, organizacije i znanja.

dalmatinac_bg

pre 13 godina

Kad god se moja dva predsednika sretnu imam lep osecaj...Vreme je da budemo opet prijatelji jer mi smo ista "banda", jedino sto smo mi katolici a oni pravoslavci ali u sustini isti narod...Vreme je da ostavimo proslost iza nas i da pomognemo unesrecenim ljudima sa obe strane...Za pocetak zelim da se ostvare dve stvari : 1. Hitno uvesti let BEOGRAD - SPLIT...necu da se giljam 8 sati od mog grada do moje dalmacije
2.Prelazak granice SR - HR samo sa ličnom kartom...ispečatirate mi pasoš i onda svako malo Vam dajem lovu za novi... :)

smederevac

pre 13 godina

Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske jer samo tako moze da se saradjuje na pravi nacin ali sam isto za to da se nastavi saradnja izmedju dve drzave koja i jeste zapoceta!

HRvoje

pre 13 godina

Sramota, hrvatske firme ulažu u Srbiju i stvaraju radna mjesta a obrnuto gotovo ništa.

Ja sam za to da se odmah, ODMAH ukinu sva ulaganja u Srbiji od strane hrvatskih poduzeća dok srbijanske firme nisu uložile oko milijardu Eura u Hrvatskoj!

djuro

pre 13 godina

u vezi tog nesrecnog rata, mnogi pogresno veruju da je sve bilo do Milosevica i da je prva ako ne i jedina krivica na Srbiji i Srbima koji su ga podrzavali, pa i ovde u komentarima - zalosno je reci, sa obe strane a ne samo sa hrvatske. Tacno je da je Milosevic bio veliki krivac za taj rat i da su to i oni koji su glasali za njega. Medjutim recite mi stga mislite koliko bi Srba podrzavalo tog Milosevica da je u Hrvatskoj nije istim tim ako ne i vecim zarom i istom takvom ako ne i vecom vecinom nije podrzavan i glasan isti takav huskac i muljatorm nego da je tamo sedeo Josipovic? Ja razumem da Hrvati ne moraju to da shvate i sa tim da se pomire jer su kao "pobedili" u tom ratu, ali istina je samo jedna - pad komunizma je doneo talas svih dobrih i losih stvari koje je komunizam gusio - u nasem slucaju losih; prvo i najbitnije: sovinizma, koji su najbolje prepoznali i iskoristili najgori slojevi tzv. elite na svim stranama da bi dosli do vlasi a preko nje napljackali to sto su napljackali a sve ostale doveli do situacije da posle 20 godina i dalje mozemo samo da sanjamo o onome sto smo imali, ukljucujuci i tu saradnju o kojoj sada pricate. Zato svi koji (pravilno) odaju priznanje Tadicu treba isto takvo priznanje da daju i Josipovicu jer se radi o istoj stvari - osim ako ne zelite da kazete da u Hrvatskoj ide kontinuitet od Tudjmana - u tom slucaju daleko vam lepa kuca, i vama i saradnji sa vama.

rade

pre 13 godina

Za informaciju žiteljima glavnih gradova HR i SRb, konfederacija (ono za šta se zalagao Tuđmanko) je zajednica nezavisnih država. Tako da vaša kvazikomunistička poimanja SFRJ je tupo naglabanje. Ne može jedna država da bude unija više država, evo vam primer EU. To se može nazvati konfederacija, svako za sebe ali imamo zajednička polja delovanja. E sada to što neko misli da mu je Milošević za sve kriv neka stane ispred ogledala pa će uvidet da nije Milošević baš za sve kriv. Ako nizašta drugo onda nije kriv za poslednjih 10 godina naših života, za to je kriv onaj ko je na vlasti istih tih 10 godina. A što se tiče saradnje na polju ekonomije ja sam ZA, ali da se uvedu recipročne mere prema hrvatskim firmama jednako kao što srpske firme imaju tretman u Hrvatskoj, i ne samo firme nego i estradni umetnici, studenti koji imaju hrvatske putovnice i lisnice a koji studiraju u Srbiji, da lepo plaćaju školarinu kao strani državljani i da naša deca imaju korist od njihovog studiranja ovde. Da se razumemo otac mi je rodom iz Like (opština Medak, tamo gde je najviše Srba nastradalo, takozvani medački džep) i maltene sva rodbina je prebegla u Srbiju (ostala je jedna tetka u Hr), njhova deca imaju putovnice ali studiraju kao da su rodjeni u Srbiji. Ja sam protiv toga, ili imas putovnicu i hrvatsko državljanstvo pa samim tim plaćaš globu kao strani državljanin ili imaš pasoš i srpsko državljanstvo i plaćaš poreze kao domaći državljanin, a ne jednom guzicom na dve stolice. ILI - ILI. Dosta više sa tim varijantama. Ja hoću da moje dete kada odraste ne plaća jednako studiranje kao neki stranac, a isto tako hoću da ako odem u hrvatsku i otvorim firmu imam jednak tretnman kao i svaki drugi stranac jer me tako i doživljavaju. Pozz iz NS-a.

FREDI PURGER

pre 13 godina

Srbija ima red veličine ulaganja u Hrvatsku kao što i Hrvatska ima u Austriju. Kolika su srbijanska ulaganja u Mađarsku? Ili Slovačku? Nikakva, slabija ekonomija ne ulaže u jaču - to je OSNOVNI razlog. Drugi razlog jest činjenica da su hrvatske firme već imale kapital kada su se brojne srbijanske firme tek počele privatizirati i pokupovale ih. Hrvatske firme su ranije privatizirane u vrijeme i netom poslije rata kada svakako srbijanska ulaganja nisu bila ni dobrodošla niti moguća.

Nema što više da se privatizira i kupi za male pare u Hrvatskoj dakle
jedina šansa za ulaganje srbijanske privrede u Hrvatsku su greenfield investicije... Srbijaski poduzetnici bi bili totalni ludaci kada bi to učinili jer je daleko isplativije takvu investiciju napraviti kod vas u Srbiji (npr tvornica) i autocestom "bratstva i jedinstva" plasirati u Hrvatsku.

Osim ako se radi o investiciji u turizam na Jadranu...

Whatever

pre 13 godina

Iako ne mislim da je Tadic idealan predsedik, mislim da su mu potezi koje povlaci, pogotovo u spoljnoj politici potpuno na mestu... i smatram da je zalosno sto uziva mnogo vece postovanje u svim drugim zemljama nego u Srbiji.
Posto mu je Nikolic alternativa, mozete li njega da zamislite na ovoj slici? Ja iskreno ne mogu.

Simon

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u Srbiji ima 200 hrvatskih firmi, i uz veliki broj direktno kupljenih srpskih firmi komšije se baš i nemogu požaliti na neku diskriminaciju kada je već to tako.
Sa druge strane, iz Srbije je u Hrvatskoj taj Swisslion Takovo, a i on je kao ionako jedini, opisao svoju situaciju tamo kao - groznu.
Sve u svemu, ne razumem o čemu se ovde radi? Šta, mi smo kao nesposobni i nemamo nikakve ni proizvode ni investitore? Mislim, nismo neki šampioni u biznisu ali to jednostavno ne stoji. Radi se o dosadašnjoj totalno jednosmernoj "saradnji" i to bi trebalo menjati, pa da bude stvarno neka saradnja.

torca zg

pre 13 godina

...
mislim da srbi trebaju biti sretni da imaju takvog predsjednika kao što je Boris Tadić
toliko poštovanja i uvažavanja, a istovremeno i toplih pozdrava i iskrenih dobrih želja
to još nisam vidio zadnjih 20 godina
zato i mi hrvati poštujemo vašeg predsjednika
mislim da 90% nas u njemu vidimo iskrenost
nije lako pokloniti se na ovčari i vratiti se u srbiju na nož radikalima i nacionalistima
josipović je sličan, ako ništa drugo nije muljator kao ovi koje smo imali dosad
dobro je neko rekao maloprije
pitanje za sve srbe i hrvate
DA SMO IMALI OVAKVA DVA PREDSJEDNIKA 1990 DA LI BI DOŠLO DO RATA?

Boris

pre 13 godina

Ima ona pesma "pričaj, pričaj, iako nemaš šta da kažeš"... Meni je ipak najjači onaj policajac negde u Zagrebu koji stoji ispod hrvatskih i srpskih zastava, da se ne bi nešto slučajno desilo sa jednom od njih.

Nenad-EU

pre 13 godina

Vreme je da se krene napred. Kad mogu vekovni neprijatelji kroz istoriju (Francuzi sa Englezima i Nemcima), zasto to ne bi mogle ove dve nase banana republike. To je dobro i za nas a posredno i za BIH. Oslobodite se komplexa koje imate jedni prema drugima i sve ce biti ok. Nemoramo da se volimo ali nemoramo ni da se mrzimo.

zoran

pre 13 godina

Dobra vest: "Nema više političke opstrukcije" kaže Josipović.

I tačno je. Neće je biti.

Početkom sedamdesetih godina, u Zagrebu je otvorena velika, u to vreme najmodernija kao se tada zvala, "Robna kuća". Ista je od prvog dana zvrndala prazna i pored raznovrsne ponude kvalitetne robe po normalnim cenama. Zbog NIKAKVOG prometa iako je tada bila relativno dobra kupovna moć u tadašnjoj Jugoslaviji a u Hrvatskoj svakako veoma dobra, zatvorena je posle nekoliko meseci. Neko će se zapitati zašto? E pa zato što je to bila Robna Kuća "Beograd". Istovremeno, u Beogradu su najnormalnije radile i prodavale robu u SVOJIM prodavnicama i "BOROVO" i "Varteks" i "Gavrilović" i "Jugoplastika" i mnogobrojna Hrvatska i Slovenačka preduzeća. Sa pokušajima u Sloveniji je bilo još gore.
Isto, ama potpuno isto, će i sada da se desi. Hrvati će PREĆUTNO masovno ignorisati proizvode na kojima piše "Made in Serbia" i koju nude srpske firme i to je to.

A ha

pre 13 godina

Je li to ono u fazonu kupojmo domaće IDEA?? Sve su prodali hrvatima i slovencima pa sad kao kupite Smoki, kupite somborsko mleko, frikom sladolede,... poduži je spisak, ko bi se setio

reciprocitetni

pre 13 godina

Samo reciprocitet sa Hrvatima i nista vise. Sramota je sta je nasa vlast dozvolila hrvatskim kompanijama dok nasi tamo nemogu ni da primirisu. Ove prazne price su vise da nas Hrvati loze nego bilo sta drugo.

Boris CG

pre 13 godina

Gledao sam sinoć intervju koji je Tadić dao HRT1 nakon Dnevnika u 19:30h. Iako sam često kritičan prema njemu juče ga je bilo zadovoljstvo slušati, a vjerujem da su zadovoljni bili i Hrvati i Srbi u HR. Dok je govorio razmišljao sam koliko je stotina hiljada (a sa ranijim sukobima i miliona) onih koje je odnijelo bratoubilačko ludilo od kojih bi mnogi još bili među nama da je bilo nekog u Srbiji da kaže kad je trebalo ono što je Tadić izgovarao sinoć. Eto, pravim komentar iako se odnosi Srba i Hrvata tek posredno dotiču nas Crnogoraca, ali ne mogu ne reći da su juče Srbi imali razloga da budu ponosni na svog predsjednika. Daj Bože da je ovo nagovještaj nekog novog boljeg i sretnijeg vremena u kom ćemo se svi međusobno prije svega početi uvažavati i poštovati bez obzira na sve naše razlike. Ionako, sviđalo nam se to ili ne, na kraju dana niko svoje parče ovog zajedničkog prostora neće moći odnijeti nigdje pa dakle ni promijeniti svoje komšije kakvu god istoriju odnosa imao sa njima. U to ime me zaista raduju pokušaji predsjednika Josipovića i Tadića da otpočnu novo poglavlje odnosa dvije države i istorijske traume svojih naroda stave po strani. Bez relaksacije odnosa Beograda i Zagreba nema ni pozitivne klime u regionu pa dakle ni relaksacije života svima nama koji vas okružujemo.

sdned

pre 13 godina

A hrvatska zvanična strategija je da pokupuju šta god mogu po Srbiji i prodaju nam što više robe, a naše firme i investitore suzbijaju i demotivišu po svaku cenu. Sa njima bi trebalo oštro trebalo sprovoditi reciprocitet, inače sami sebi jamu kopamo.

Boris CG

pre 13 godina

Gledao sam sinoć intervju koji je Tadić dao HRT1 nakon Dnevnika u 19:30h. Iako sam često kritičan prema njemu juče ga je bilo zadovoljstvo slušati, a vjerujem da su zadovoljni bili i Hrvati i Srbi u HR. Dok je govorio razmišljao sam koliko je stotina hiljada (a sa ranijim sukobima i miliona) onih koje je odnijelo bratoubilačko ludilo od kojih bi mnogi još bili među nama da je bilo nekog u Srbiji da kaže kad je trebalo ono što je Tadić izgovarao sinoć. Eto, pravim komentar iako se odnosi Srba i Hrvata tek posredno dotiču nas Crnogoraca, ali ne mogu ne reći da su juče Srbi imali razloga da budu ponosni na svog predsjednika. Daj Bože da je ovo nagovještaj nekog novog boljeg i sretnijeg vremena u kom ćemo se svi međusobno prije svega početi uvažavati i poštovati bez obzira na sve naše razlike. Ionako, sviđalo nam se to ili ne, na kraju dana niko svoje parče ovog zajedničkog prostora neće moći odnijeti nigdje pa dakle ni promijeniti svoje komšije kakvu god istoriju odnosa imao sa njima. U to ime me zaista raduju pokušaji predsjednika Josipovića i Tadića da otpočnu novo poglavlje odnosa dvije države i istorijske traume svojih naroda stave po strani. Bez relaksacije odnosa Beograda i Zagreba nema ni pozitivne klime u regionu pa dakle ni relaksacije života svima nama koji vas okružujemo.

sdned

pre 13 godina

A hrvatska zvanična strategija je da pokupuju šta god mogu po Srbiji i prodaju nam što više robe, a naše firme i investitore suzbijaju i demotivišu po svaku cenu. Sa njima bi trebalo oštro trebalo sprovoditi reciprocitet, inače sami sebi jamu kopamo.

torca zg

pre 13 godina

...
mislim da srbi trebaju biti sretni da imaju takvog predsjednika kao što je Boris Tadić
toliko poštovanja i uvažavanja, a istovremeno i toplih pozdrava i iskrenih dobrih želja
to još nisam vidio zadnjih 20 godina
zato i mi hrvati poštujemo vašeg predsjednika
mislim da 90% nas u njemu vidimo iskrenost
nije lako pokloniti se na ovčari i vratiti se u srbiju na nož radikalima i nacionalistima
josipović je sličan, ako ništa drugo nije muljator kao ovi koje smo imali dosad
dobro je neko rekao maloprije
pitanje za sve srbe i hrvate
DA SMO IMALI OVAKVA DVA PREDSJEDNIKA 1990 DA LI BI DOŠLO DO RATA?

Nenad-EU

pre 13 godina

Vreme je da se krene napred. Kad mogu vekovni neprijatelji kroz istoriju (Francuzi sa Englezima i Nemcima), zasto to ne bi mogle ove dve nase banana republike. To je dobro i za nas a posredno i za BIH. Oslobodite se komplexa koje imate jedni prema drugima i sve ce biti ok. Nemoramo da se volimo ali nemoramo ni da se mrzimo.

zoran

pre 13 godina

Dobra vest: "Nema više političke opstrukcije" kaže Josipović.

I tačno je. Neće je biti.

Početkom sedamdesetih godina, u Zagrebu je otvorena velika, u to vreme najmodernija kao se tada zvala, "Robna kuća". Ista je od prvog dana zvrndala prazna i pored raznovrsne ponude kvalitetne robe po normalnim cenama. Zbog NIKAKVOG prometa iako je tada bila relativno dobra kupovna moć u tadašnjoj Jugoslaviji a u Hrvatskoj svakako veoma dobra, zatvorena je posle nekoliko meseci. Neko će se zapitati zašto? E pa zato što je to bila Robna Kuća "Beograd". Istovremeno, u Beogradu su najnormalnije radile i prodavale robu u SVOJIM prodavnicama i "BOROVO" i "Varteks" i "Gavrilović" i "Jugoplastika" i mnogobrojna Hrvatska i Slovenačka preduzeća. Sa pokušajima u Sloveniji je bilo još gore.
Isto, ama potpuno isto, će i sada da se desi. Hrvati će PREĆUTNO masovno ignorisati proizvode na kojima piše "Made in Serbia" i koju nude srpske firme i to je to.

reciprocitetni

pre 13 godina

Samo reciprocitet sa Hrvatima i nista vise. Sramota je sta je nasa vlast dozvolila hrvatskim kompanijama dok nasi tamo nemogu ni da primirisu. Ove prazne price su vise da nas Hrvati loze nego bilo sta drugo.

A ha

pre 13 godina

Je li to ono u fazonu kupojmo domaće IDEA?? Sve su prodali hrvatima i slovencima pa sad kao kupite Smoki, kupite somborsko mleko, frikom sladolede,... poduži je spisak, ko bi se setio

mate_hr

pre 13 godina

meni nikako nisu jasni ovi komentari tipa "Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske"

moze se reci da su srbi imali probleme sa ulaganjem u hrvatsku ali da se izjednace ulaganja. Tako je valjda funkcioniralo u vrime socijalizma izmedu juge i drugih istocnih zemalja. Danas je totalno drugi princip rada, otvoreno tržiste. Umisto da se pitate kad nam hrvati rade ovolike probleme na trzistu sto ce biti kad dođu ovi iz zapadne evrope koji su jos konkurentniji....a ne plakat za nekim reprocitetom koji vise nigdi ne funkcionira kao model.

I ja bi volio da mi imamo reprocitet sa njemackom, italijom, kinom, slovenijom, austrijom...ali ga necemo imati dok ne postanemo konkurentni sa njima, a to znaci samo jedno, još vise rada, organizacije i znanja.

HRvoje

pre 13 godina

Sramota, hrvatske firme ulažu u Srbiju i stvaraju radna mjesta a obrnuto gotovo ništa.

Ja sam za to da se odmah, ODMAH ukinu sva ulaganja u Srbiji od strane hrvatskih poduzeća dok srbijanske firme nisu uložile oko milijardu Eura u Hrvatskoj!

djuro

pre 13 godina

u vezi tog nesrecnog rata, mnogi pogresno veruju da je sve bilo do Milosevica i da je prva ako ne i jedina krivica na Srbiji i Srbima koji su ga podrzavali, pa i ovde u komentarima - zalosno je reci, sa obe strane a ne samo sa hrvatske. Tacno je da je Milosevic bio veliki krivac za taj rat i da su to i oni koji su glasali za njega. Medjutim recite mi stga mislite koliko bi Srba podrzavalo tog Milosevica da je u Hrvatskoj nije istim tim ako ne i vecim zarom i istom takvom ako ne i vecom vecinom nije podrzavan i glasan isti takav huskac i muljatorm nego da je tamo sedeo Josipovic? Ja razumem da Hrvati ne moraju to da shvate i sa tim da se pomire jer su kao "pobedili" u tom ratu, ali istina je samo jedna - pad komunizma je doneo talas svih dobrih i losih stvari koje je komunizam gusio - u nasem slucaju losih; prvo i najbitnije: sovinizma, koji su najbolje prepoznali i iskoristili najgori slojevi tzv. elite na svim stranama da bi dosli do vlasi a preko nje napljackali to sto su napljackali a sve ostale doveli do situacije da posle 20 godina i dalje mozemo samo da sanjamo o onome sto smo imali, ukljucujuci i tu saradnju o kojoj sada pricate. Zato svi koji (pravilno) odaju priznanje Tadicu treba isto takvo priznanje da daju i Josipovicu jer se radi o istoj stvari - osim ako ne zelite da kazete da u Hrvatskoj ide kontinuitet od Tudjmana - u tom slucaju daleko vam lepa kuca, i vama i saradnji sa vama.

Boris

pre 13 godina

Ima ona pesma "pričaj, pričaj, iako nemaš šta da kažeš"... Meni je ipak najjači onaj policajac negde u Zagrebu koji stoji ispod hrvatskih i srpskih zastava, da se ne bi nešto slučajno desilo sa jednom od njih.

Simon

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u Srbiji ima 200 hrvatskih firmi, i uz veliki broj direktno kupljenih srpskih firmi komšije se baš i nemogu požaliti na neku diskriminaciju kada je već to tako.
Sa druge strane, iz Srbije je u Hrvatskoj taj Swisslion Takovo, a i on je kao ionako jedini, opisao svoju situaciju tamo kao - groznu.
Sve u svemu, ne razumem o čemu se ovde radi? Šta, mi smo kao nesposobni i nemamo nikakve ni proizvode ni investitore? Mislim, nismo neki šampioni u biznisu ali to jednostavno ne stoji. Radi se o dosadašnjoj totalno jednosmernoj "saradnji" i to bi trebalo menjati, pa da bude stvarno neka saradnja.

FREDI PURGER

pre 13 godina

Srbija ima red veličine ulaganja u Hrvatsku kao što i Hrvatska ima u Austriju. Kolika su srbijanska ulaganja u Mađarsku? Ili Slovačku? Nikakva, slabija ekonomija ne ulaže u jaču - to je OSNOVNI razlog. Drugi razlog jest činjenica da su hrvatske firme već imale kapital kada su se brojne srbijanske firme tek počele privatizirati i pokupovale ih. Hrvatske firme su ranije privatizirane u vrijeme i netom poslije rata kada svakako srbijanska ulaganja nisu bila ni dobrodošla niti moguća.

Nema što više da se privatizira i kupi za male pare u Hrvatskoj dakle
jedina šansa za ulaganje srbijanske privrede u Hrvatsku su greenfield investicije... Srbijaski poduzetnici bi bili totalni ludaci kada bi to učinili jer je daleko isplativije takvu investiciju napraviti kod vas u Srbiji (npr tvornica) i autocestom "bratstva i jedinstva" plasirati u Hrvatsku.

Osim ako se radi o investiciji u turizam na Jadranu...

Whatever

pre 13 godina

Iako ne mislim da je Tadic idealan predsedik, mislim da su mu potezi koje povlaci, pogotovo u spoljnoj politici potpuno na mestu... i smatram da je zalosno sto uziva mnogo vece postovanje u svim drugim zemljama nego u Srbiji.
Posto mu je Nikolic alternativa, mozete li njega da zamislite na ovoj slici? Ja iskreno ne mogu.

rade

pre 13 godina

Za informaciju žiteljima glavnih gradova HR i SRb, konfederacija (ono za šta se zalagao Tuđmanko) je zajednica nezavisnih država. Tako da vaša kvazikomunistička poimanja SFRJ je tupo naglabanje. Ne može jedna država da bude unija više država, evo vam primer EU. To se može nazvati konfederacija, svako za sebe ali imamo zajednička polja delovanja. E sada to što neko misli da mu je Milošević za sve kriv neka stane ispred ogledala pa će uvidet da nije Milošević baš za sve kriv. Ako nizašta drugo onda nije kriv za poslednjih 10 godina naših života, za to je kriv onaj ko je na vlasti istih tih 10 godina. A što se tiče saradnje na polju ekonomije ja sam ZA, ali da se uvedu recipročne mere prema hrvatskim firmama jednako kao što srpske firme imaju tretman u Hrvatskoj, i ne samo firme nego i estradni umetnici, studenti koji imaju hrvatske putovnice i lisnice a koji studiraju u Srbiji, da lepo plaćaju školarinu kao strani državljani i da naša deca imaju korist od njihovog studiranja ovde. Da se razumemo otac mi je rodom iz Like (opština Medak, tamo gde je najviše Srba nastradalo, takozvani medački džep) i maltene sva rodbina je prebegla u Srbiju (ostala je jedna tetka u Hr), njhova deca imaju putovnice ali studiraju kao da su rodjeni u Srbiji. Ja sam protiv toga, ili imas putovnicu i hrvatsko državljanstvo pa samim tim plaćaš globu kao strani državljanin ili imaš pasoš i srpsko državljanstvo i plaćaš poreze kao domaći državljanin, a ne jednom guzicom na dve stolice. ILI - ILI. Dosta više sa tim varijantama. Ja hoću da moje dete kada odraste ne plaća jednako studiranje kao neki stranac, a isto tako hoću da ako odem u hrvatsku i otvorim firmu imam jednak tretnman kao i svaki drugi stranac jer me tako i doživljavaju. Pozz iz NS-a.

dalmatinac_bg

pre 13 godina

Kad god se moja dva predsednika sretnu imam lep osecaj...Vreme je da budemo opet prijatelji jer mi smo ista "banda", jedino sto smo mi katolici a oni pravoslavci ali u sustini isti narod...Vreme je da ostavimo proslost iza nas i da pomognemo unesrecenim ljudima sa obe strane...Za pocetak zelim da se ostvare dve stvari : 1. Hitno uvesti let BEOGRAD - SPLIT...necu da se giljam 8 sati od mog grada do moje dalmacije
2.Prelazak granice SR - HR samo sa ličnom kartom...ispečatirate mi pasoš i onda svako malo Vam dajem lovu za novi... :)

smederevac

pre 13 godina

Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske jer samo tako moze da se saradjuje na pravi nacin ali sam isto za to da se nastavi saradnja izmedju dve drzave koja i jeste zapoceta!

rade

pre 13 godina

... srpske (iliti srbijanske kako vi kažete) firme su htele da ulažu u hrvatssku /iliti hrvatijansku) privredu ali nisu bile u mogućnosti jer vaša vlada je vršila diskriminaciju, kako kaže i sam Vaš prijedsednik (iliti predsednik) Josipović. Ovom našem tajkunu Miškoviću je bilo zabranjeno da kupuje i gradi kod vas , dok je vašem tajkunu Todoriću dozvoljeno da kupuje i gradi kod nas. To je ono što svi znaju, a da ne pričam kako hrvatijanske (iliti hrvatske) firme dobijaju poslove provodjenja optičkog kabla uz koridor 10 bez tendera i tako redom. Dakle ako ti odgovara SFRJ idi u FRJM, CG, BiH, SLO pa tamo lobiraj da se ponovo uspostavi ista, u Srbiji nema šanse da prođe ta varijanta jer smo se već par puta opekli i naučili lekciju koja kaže: "Ko se o mleko (iliti varenuku) ošuri, taj i u pavlaku (iliti vrhanj) duva". Pozz iz NS-a

Dejan

pre 13 godina

Realno srpske firme su zakasnile na privatizaciju u HR, dok hrvatske nisu u Srbiji, jer je u Srbiji privatizacija kasnila. Svi se secamo da su se i sami Hrvati relativno kasno pojavili u Srbiji. Da su prvi uleteli Slovenci. Generalno. U HR postoje samo dve opcije ili kupiti nekog gubitasa ili praviti grinfild investiciju.
(Ocekivati da ce sada netko da kupi Podravku je da ne pisem sto. Pa oni je brane i od Madjara svim silama nakon one afere. Ocito da im je Podravka stratesko preduzece i tako su se postavili.)
Eno vam primer juce od Imleka. Moze bez problema kupiti mlekaru Pilos, ali Pilos je u takvim dugovima da je Imlek kupio zemljiste blizu Sinja na kojem ce praviti novu 'mlekaru'. Isto je i sa brodogradilistima - dugovi. Pink ? Pa pink je sam odustao od kupovine net tv-a, a i bolje za njih. Delta ? Pa koliko se secam za ono zemljiste u Zagrebu Delta nije bila najbolji ponudjac. Ima jos masa primera. A mi smo kao nesto posebno dobri ? Pa sta je bilo s koncarevim tramvajima ? Smetala nam vrata jer podsecaju na slovo U. Mislim svasta. Generalno, ja njima nista ne verujem, ali mi je drago sto se odnosi popravljaju na bolje, jer jedni bez drugih ne mozemo napredovati.

bezimena

pre 13 godina

A u cilju poboljšanja "privredne" saradnje članovi putujućeg cirkusa su S.Trifunović, Lepa Brena. B.Živojinović i dr., dok je u "odboru" za doček, niko drugi nego Severina, s kojom se Predsednik DS-a i tzv. države, budi...

Zašto ne mogu da se oslobodim utiska da Predsednik DS-a i tzv. države Srbije, ima sasvim lične razloge za ova učestala putovanja u Hrvatsku!?

Nameće mi se poredjenje sa Titom, koji ovako nešto sebi nije dozvoljavao. Jeste putovao i iz svog zadovoljstva, ali je sa SVAKOG PUTA DONEO DRŽAVI neki boljitak! Najpre posao pa zadovoljstvo! Ovde su stvari postavljene naglavce, zato svakim danom, u svakom pogledu, sve više nazadujemo!

sdned

pre 13 godina

A hrvatska zvanična strategija je da pokupuju šta god mogu po Srbiji i prodaju nam što više robe, a naše firme i investitore suzbijaju i demotivišu po svaku cenu. Sa njima bi trebalo oštro trebalo sprovoditi reciprocitet, inače sami sebi jamu kopamo.

zoran

pre 13 godina

Dobra vest: "Nema više političke opstrukcije" kaže Josipović.

I tačno je. Neće je biti.

Početkom sedamdesetih godina, u Zagrebu je otvorena velika, u to vreme najmodernija kao se tada zvala, "Robna kuća". Ista je od prvog dana zvrndala prazna i pored raznovrsne ponude kvalitetne robe po normalnim cenama. Zbog NIKAKVOG prometa iako je tada bila relativno dobra kupovna moć u tadašnjoj Jugoslaviji a u Hrvatskoj svakako veoma dobra, zatvorena je posle nekoliko meseci. Neko će se zapitati zašto? E pa zato što je to bila Robna Kuća "Beograd". Istovremeno, u Beogradu su najnormalnije radile i prodavale robu u SVOJIM prodavnicama i "BOROVO" i "Varteks" i "Gavrilović" i "Jugoplastika" i mnogobrojna Hrvatska i Slovenačka preduzeća. Sa pokušajima u Sloveniji je bilo još gore.
Isto, ama potpuno isto, će i sada da se desi. Hrvati će PREĆUTNO masovno ignorisati proizvode na kojima piše "Made in Serbia" i koju nude srpske firme i to je to.

reciprocitetni

pre 13 godina

Samo reciprocitet sa Hrvatima i nista vise. Sramota je sta je nasa vlast dozvolila hrvatskim kompanijama dok nasi tamo nemogu ni da primirisu. Ove prazne price su vise da nas Hrvati loze nego bilo sta drugo.

A ha

pre 13 godina

Je li to ono u fazonu kupojmo domaće IDEA?? Sve su prodali hrvatima i slovencima pa sad kao kupite Smoki, kupite somborsko mleko, frikom sladolede,... poduži je spisak, ko bi se setio

torca zg

pre 13 godina

...
mislim da srbi trebaju biti sretni da imaju takvog predsjednika kao što je Boris Tadić
toliko poštovanja i uvažavanja, a istovremeno i toplih pozdrava i iskrenih dobrih želja
to još nisam vidio zadnjih 20 godina
zato i mi hrvati poštujemo vašeg predsjednika
mislim da 90% nas u njemu vidimo iskrenost
nije lako pokloniti se na ovčari i vratiti se u srbiju na nož radikalima i nacionalistima
josipović je sličan, ako ništa drugo nije muljator kao ovi koje smo imali dosad
dobro je neko rekao maloprije
pitanje za sve srbe i hrvate
DA SMO IMALI OVAKVA DVA PREDSJEDNIKA 1990 DA LI BI DOŠLO DO RATA?

HRvoje

pre 13 godina

Sramota, hrvatske firme ulažu u Srbiju i stvaraju radna mjesta a obrnuto gotovo ništa.

Ja sam za to da se odmah, ODMAH ukinu sva ulaganja u Srbiji od strane hrvatskih poduzeća dok srbijanske firme nisu uložile oko milijardu Eura u Hrvatskoj!

Nenad-EU

pre 13 godina

Vreme je da se krene napred. Kad mogu vekovni neprijatelji kroz istoriju (Francuzi sa Englezima i Nemcima), zasto to ne bi mogle ove dve nase banana republike. To je dobro i za nas a posredno i za BIH. Oslobodite se komplexa koje imate jedni prema drugima i sve ce biti ok. Nemoramo da se volimo ali nemoramo ni da se mrzimo.

rade

pre 13 godina

... srpske (iliti srbijanske kako vi kažete) firme su htele da ulažu u hrvatssku /iliti hrvatijansku) privredu ali nisu bile u mogućnosti jer vaša vlada je vršila diskriminaciju, kako kaže i sam Vaš prijedsednik (iliti predsednik) Josipović. Ovom našem tajkunu Miškoviću je bilo zabranjeno da kupuje i gradi kod vas , dok je vašem tajkunu Todoriću dozvoljeno da kupuje i gradi kod nas. To je ono što svi znaju, a da ne pričam kako hrvatijanske (iliti hrvatske) firme dobijaju poslove provodjenja optičkog kabla uz koridor 10 bez tendera i tako redom. Dakle ako ti odgovara SFRJ idi u FRJM, CG, BiH, SLO pa tamo lobiraj da se ponovo uspostavi ista, u Srbiji nema šanse da prođe ta varijanta jer smo se već par puta opekli i naučili lekciju koja kaže: "Ko se o mleko (iliti varenuku) ošuri, taj i u pavlaku (iliti vrhanj) duva". Pozz iz NS-a

rade

pre 13 godina

Za informaciju žiteljima glavnih gradova HR i SRb, konfederacija (ono za šta se zalagao Tuđmanko) je zajednica nezavisnih država. Tako da vaša kvazikomunistička poimanja SFRJ je tupo naglabanje. Ne može jedna država da bude unija više država, evo vam primer EU. To se može nazvati konfederacija, svako za sebe ali imamo zajednička polja delovanja. E sada to što neko misli da mu je Milošević za sve kriv neka stane ispred ogledala pa će uvidet da nije Milošević baš za sve kriv. Ako nizašta drugo onda nije kriv za poslednjih 10 godina naših života, za to je kriv onaj ko je na vlasti istih tih 10 godina. A što se tiče saradnje na polju ekonomije ja sam ZA, ali da se uvedu recipročne mere prema hrvatskim firmama jednako kao što srpske firme imaju tretman u Hrvatskoj, i ne samo firme nego i estradni umetnici, studenti koji imaju hrvatske putovnice i lisnice a koji studiraju u Srbiji, da lepo plaćaju školarinu kao strani državljani i da naša deca imaju korist od njihovog studiranja ovde. Da se razumemo otac mi je rodom iz Like (opština Medak, tamo gde je najviše Srba nastradalo, takozvani medački džep) i maltene sva rodbina je prebegla u Srbiju (ostala je jedna tetka u Hr), njhova deca imaju putovnice ali studiraju kao da su rodjeni u Srbiji. Ja sam protiv toga, ili imas putovnicu i hrvatsko državljanstvo pa samim tim plaćaš globu kao strani državljanin ili imaš pasoš i srpsko državljanstvo i plaćaš poreze kao domaći državljanin, a ne jednom guzicom na dve stolice. ILI - ILI. Dosta više sa tim varijantama. Ja hoću da moje dete kada odraste ne plaća jednako studiranje kao neki stranac, a isto tako hoću da ako odem u hrvatsku i otvorim firmu imam jednak tretnman kao i svaki drugi stranac jer me tako i doživljavaju. Pozz iz NS-a.

dalmatinac_bg

pre 13 godina

Kad god se moja dva predsednika sretnu imam lep osecaj...Vreme je da budemo opet prijatelji jer mi smo ista "banda", jedino sto smo mi katolici a oni pravoslavci ali u sustini isti narod...Vreme je da ostavimo proslost iza nas i da pomognemo unesrecenim ljudima sa obe strane...Za pocetak zelim da se ostvare dve stvari : 1. Hitno uvesti let BEOGRAD - SPLIT...necu da se giljam 8 sati od mog grada do moje dalmacije
2.Prelazak granice SR - HR samo sa ličnom kartom...ispečatirate mi pasoš i onda svako malo Vam dajem lovu za novi... :)

Boris CG

pre 13 godina

Gledao sam sinoć intervju koji je Tadić dao HRT1 nakon Dnevnika u 19:30h. Iako sam često kritičan prema njemu juče ga je bilo zadovoljstvo slušati, a vjerujem da su zadovoljni bili i Hrvati i Srbi u HR. Dok je govorio razmišljao sam koliko je stotina hiljada (a sa ranijim sukobima i miliona) onih koje je odnijelo bratoubilačko ludilo od kojih bi mnogi još bili među nama da je bilo nekog u Srbiji da kaže kad je trebalo ono što je Tadić izgovarao sinoć. Eto, pravim komentar iako se odnosi Srba i Hrvata tek posredno dotiču nas Crnogoraca, ali ne mogu ne reći da su juče Srbi imali razloga da budu ponosni na svog predsjednika. Daj Bože da je ovo nagovještaj nekog novog boljeg i sretnijeg vremena u kom ćemo se svi međusobno prije svega početi uvažavati i poštovati bez obzira na sve naše razlike. Ionako, sviđalo nam se to ili ne, na kraju dana niko svoje parče ovog zajedničkog prostora neće moći odnijeti nigdje pa dakle ni promijeniti svoje komšije kakvu god istoriju odnosa imao sa njima. U to ime me zaista raduju pokušaji predsjednika Josipovića i Tadića da otpočnu novo poglavlje odnosa dvije države i istorijske traume svojih naroda stave po strani. Bez relaksacije odnosa Beograda i Zagreba nema ni pozitivne klime u regionu pa dakle ni relaksacije života svima nama koji vas okružujemo.

djuro

pre 13 godina

u vezi tog nesrecnog rata, mnogi pogresno veruju da je sve bilo do Milosevica i da je prva ako ne i jedina krivica na Srbiji i Srbima koji su ga podrzavali, pa i ovde u komentarima - zalosno je reci, sa obe strane a ne samo sa hrvatske. Tacno je da je Milosevic bio veliki krivac za taj rat i da su to i oni koji su glasali za njega. Medjutim recite mi stga mislite koliko bi Srba podrzavalo tog Milosevica da je u Hrvatskoj nije istim tim ako ne i vecim zarom i istom takvom ako ne i vecom vecinom nije podrzavan i glasan isti takav huskac i muljatorm nego da je tamo sedeo Josipovic? Ja razumem da Hrvati ne moraju to da shvate i sa tim da se pomire jer su kao "pobedili" u tom ratu, ali istina je samo jedna - pad komunizma je doneo talas svih dobrih i losih stvari koje je komunizam gusio - u nasem slucaju losih; prvo i najbitnije: sovinizma, koji su najbolje prepoznali i iskoristili najgori slojevi tzv. elite na svim stranama da bi dosli do vlasi a preko nje napljackali to sto su napljackali a sve ostale doveli do situacije da posle 20 godina i dalje mozemo samo da sanjamo o onome sto smo imali, ukljucujuci i tu saradnju o kojoj sada pricate. Zato svi koji (pravilno) odaju priznanje Tadicu treba isto takvo priznanje da daju i Josipovicu jer se radi o istoj stvari - osim ako ne zelite da kazete da u Hrvatskoj ide kontinuitet od Tudjmana - u tom slucaju daleko vam lepa kuca, i vama i saradnji sa vama.

Boris

pre 13 godina

Ima ona pesma "pričaj, pričaj, iako nemaš šta da kažeš"... Meni je ipak najjači onaj policajac negde u Zagrebu koji stoji ispod hrvatskih i srpskih zastava, da se ne bi nešto slučajno desilo sa jednom od njih.

mate_hr

pre 13 godina

meni nikako nisu jasni ovi komentari tipa "Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske"

moze se reci da su srbi imali probleme sa ulaganjem u hrvatsku ali da se izjednace ulaganja. Tako je valjda funkcioniralo u vrime socijalizma izmedu juge i drugih istocnih zemalja. Danas je totalno drugi princip rada, otvoreno tržiste. Umisto da se pitate kad nam hrvati rade ovolike probleme na trzistu sto ce biti kad dođu ovi iz zapadne evrope koji su jos konkurentniji....a ne plakat za nekim reprocitetom koji vise nigdi ne funkcionira kao model.

I ja bi volio da mi imamo reprocitet sa njemackom, italijom, kinom, slovenijom, austrijom...ali ga necemo imati dok ne postanemo konkurentni sa njima, a to znaci samo jedno, još vise rada, organizacije i znanja.

Simon

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u Srbiji ima 200 hrvatskih firmi, i uz veliki broj direktno kupljenih srpskih firmi komšije se baš i nemogu požaliti na neku diskriminaciju kada je već to tako.
Sa druge strane, iz Srbije je u Hrvatskoj taj Swisslion Takovo, a i on je kao ionako jedini, opisao svoju situaciju tamo kao - groznu.
Sve u svemu, ne razumem o čemu se ovde radi? Šta, mi smo kao nesposobni i nemamo nikakve ni proizvode ni investitore? Mislim, nismo neki šampioni u biznisu ali to jednostavno ne stoji. Radi se o dosadašnjoj totalno jednosmernoj "saradnji" i to bi trebalo menjati, pa da bude stvarno neka saradnja.

smederevac

pre 13 godina

Ja sam isto za to da se prvo izjednaci odnos ulaganja izmedju srbije i hrvatske jer samo tako moze da se saradjuje na pravi nacin ali sam isto za to da se nastavi saradnja izmedju dve drzave koja i jeste zapoceta!

FREDI PURGER

pre 13 godina

Srbija ima red veličine ulaganja u Hrvatsku kao što i Hrvatska ima u Austriju. Kolika su srbijanska ulaganja u Mađarsku? Ili Slovačku? Nikakva, slabija ekonomija ne ulaže u jaču - to je OSNOVNI razlog. Drugi razlog jest činjenica da su hrvatske firme već imale kapital kada su se brojne srbijanske firme tek počele privatizirati i pokupovale ih. Hrvatske firme su ranije privatizirane u vrijeme i netom poslije rata kada svakako srbijanska ulaganja nisu bila ni dobrodošla niti moguća.

Nema što više da se privatizira i kupi za male pare u Hrvatskoj dakle
jedina šansa za ulaganje srbijanske privrede u Hrvatsku su greenfield investicije... Srbijaski poduzetnici bi bili totalni ludaci kada bi to učinili jer je daleko isplativije takvu investiciju napraviti kod vas u Srbiji (npr tvornica) i autocestom "bratstva i jedinstva" plasirati u Hrvatsku.

Osim ako se radi o investiciji u turizam na Jadranu...

bezimena

pre 13 godina

A u cilju poboljšanja "privredne" saradnje članovi putujućeg cirkusa su S.Trifunović, Lepa Brena. B.Živojinović i dr., dok je u "odboru" za doček, niko drugi nego Severina, s kojom se Predsednik DS-a i tzv. države, budi...

Zašto ne mogu da se oslobodim utiska da Predsednik DS-a i tzv. države Srbije, ima sasvim lične razloge za ova učestala putovanja u Hrvatsku!?

Nameće mi se poredjenje sa Titom, koji ovako nešto sebi nije dozvoljavao. Jeste putovao i iz svog zadovoljstva, ali je sa SVAKOG PUTA DONEO DRŽAVI neki boljitak! Najpre posao pa zadovoljstvo! Ovde su stvari postavljene naglavce, zato svakim danom, u svakom pogledu, sve više nazadujemo!

Whatever

pre 13 godina

Iako ne mislim da je Tadic idealan predsedik, mislim da su mu potezi koje povlaci, pogotovo u spoljnoj politici potpuno na mestu... i smatram da je zalosno sto uziva mnogo vece postovanje u svim drugim zemljama nego u Srbiji.
Posto mu je Nikolic alternativa, mozete li njega da zamislite na ovoj slici? Ja iskreno ne mogu.

Dejan

pre 13 godina

Realno srpske firme su zakasnile na privatizaciju u HR, dok hrvatske nisu u Srbiji, jer je u Srbiji privatizacija kasnila. Svi se secamo da su se i sami Hrvati relativno kasno pojavili u Srbiji. Da su prvi uleteli Slovenci. Generalno. U HR postoje samo dve opcije ili kupiti nekog gubitasa ili praviti grinfild investiciju.
(Ocekivati da ce sada netko da kupi Podravku je da ne pisem sto. Pa oni je brane i od Madjara svim silama nakon one afere. Ocito da im je Podravka stratesko preduzece i tako su se postavili.)
Eno vam primer juce od Imleka. Moze bez problema kupiti mlekaru Pilos, ali Pilos je u takvim dugovima da je Imlek kupio zemljiste blizu Sinja na kojem ce praviti novu 'mlekaru'. Isto je i sa brodogradilistima - dugovi. Pink ? Pa pink je sam odustao od kupovine net tv-a, a i bolje za njih. Delta ? Pa koliko se secam za ono zemljiste u Zagrebu Delta nije bila najbolji ponudjac. Ima jos masa primera. A mi smo kao nesto posebno dobri ? Pa sta je bilo s koncarevim tramvajima ? Smetala nam vrata jer podsecaju na slovo U. Mislim svasta. Generalno, ja njima nista ne verujem, ali mi je drago sto se odnosi popravljaju na bolje, jer jedni bez drugih ne mozemo napredovati.