Sreda, 24.11.2010.

19:31

Novi Beograd postaje elitno naselje

Poslednjih godina sve više biznismena, umetnika i političara odlučuje da se doseli na Novi Beograd, koji postaje elitno naselje poput Dedinja ili Senjaka.

Izvor: B92

Novi Beograd postaje elitno naselje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Nepobedivi

pre 13 godina

Pa jeste elitno naselje.
Kad ga uporediš sa drugim delovima grada gde je haos non stop, nema mesta za parkiranje, komšija gradi štalu odmah pored prozora, i sl. Ne bi svi ovi političari živeli ovde da ne valja. I ne znam čemu tolika frka ko je i od čega kupio stan. Šta to znači da političari moraju biti askete, da ne smeju da kupe ništa iznad proseka. Beskućniku je i stan od 30kvm misaoni pojam, dok je nekome ko živi u vili na Dedinju stan od 300 kvm smešan.

zix

pre 13 godina

znam coveka koji je prosle nedelje kupio stan kod arene (ovi najskuplji stanovi u crveno-beloj zgradi) od 130m2 za 1.300E po kvadratu.
jeste cena bila preko 2.000E (cak i 3.000E) po kvadratu, ali je drasticno opala poslednjih meseci.

Charlie

pre 13 godina

NBGD je za mlade i ambiciozne ljude trenutno i verovatno dugo u buducnosti optimalan deo Beograda. Pricam o delu NBGD oko YUBC i same Opstine NBGD, onaj deo kod Deltawila je manje takav ali opet dobar. NBGD ima bukvalno sve sadrzaje, zelenilo (da i to mnogo) reke, biciklisticke staze,lak pristup autoputu, centru, uskoro i Cukarici i Banovom Brdu, uskoro i Banatu (Borci), Zemunu oduvek... Da ne tupim mnogo, zabodite sestar i vidite kuda ide centar ose oko Beograda i videcete NBGD, pa pre se stigne iz NBGD do Centra nego sa Vracara, Crvenog Krsta i slicno... i mogao bih jos mnogo da pisem ali cemu, meni zivot potvrdjuje sve ovo napisano jer sam ziveo i u Centru, i u Zemunu i sada na NBGD i ovo je top lokacija za brz i aktivan zivtot. Mislim poslovno i socijalno brz i aktivan, ne u smislu splavova i slicnih gluposti. Naravno sa malom decom ili pred penziju i kuca je lepa opcija...Na kraju, Vracar to sra..e od lokacije kosta gotovo duplo skuplje gde se sa komisjama gledate oci u oci kao pokusni kunici ili cincile, gde nema ni jedan park, reka, setaliste, pa i soping mol i sadrzaj i gde u Centar stizete gle cuda sporije nego iz NBGDa.

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ajde dobro, da je Djelic kupio tu stan pa bi i razumeo. Covek je radio na top poziciji u inostranim Bankama. Ali od dakle Nikolicu, Dinkicu i Cedi te pare?

iz daljine

pre 13 godina

New Money trend. Nemaju veze sta je dobro, vec kopiraju. Na koju foru i kic moze Novi Bgd da bude elitni? Prenatrpan, bezlican, sa sablonskim stanovima i otudjenim ljudima.Tu moze da bude pogodno za biznis, ali stariji delovi grada su svuda u svetu uvek vise bili cenjeni. Nesto sto ima sarma i nesto staro sto moze da se dotera i prilagodi uvek ce imativise potencijala od prolaznih trendova.

Mirko

pre 13 godina

Kada se napravi most preko Ade, pa posle i onaj novi ka Banatu, to ce istaci dodatno centralnu funkciju Novog Beograda - tj. Banovo, Labudovo, Julino i ostala brda, Borca itd. i t sl. postace PERIFERIJA - Novog Beograda... Realnost, sta ces.

P. S.
Onima koji jos veruju u gluposti o "nehumanom socijalistickom naselju" zvanom Novi Beograd, nastalim u vreme kada se pripremao teren za podizanje raznih Kaludjerickih Mokrih Lugova & Altina & Plavih horizonata, predlazem da se malo raspitaju kod evropskih arhitekata na temu koje je najuspelije i (estetski,, odnosno, arhitektonski) najvrednije novo naselje u Evropi. Mogu da dobiju samo jedan odgovor, kao i domaci skeptici na medjunarodnom okruglom stolu, odrzanom pre 7 godina u Sava centru: NOVI BEOGRAD!

Sinisa

pre 13 godina

Elitni bi mogli biti samo neki delovi NBG... Ali ima istine u tekstu, cim su stanovi od 300-600.000 evra, moze se govoriti o primamljivosti NBG.
Ali iskljucivo krajevi oko Arene, YUBIZ centar, Bezanijska Kosa,
i nista drugo....
Logicno, najbolja infrastruktura, ulice, blizina aerodroma, trznih centara, Hajat, Sava centar, Arena, splavovi....

Nenad

pre 13 godina

Možda je malo pretenciozan naslov "elitni", ali život na Novom Beogradu ima stvarno mnogo prednosti npr. saobraćaj, parkinzi, Savski i Dunavski kej, biciklističke staze. To je definitivno nešto zbog čega treba dati šansu NBu.

iii

pre 13 godina

Nije Novi toliko elitan, koliko je Stari postao prenatrpan i nepodnosljiv za zivot. Zivim u centru, ovde su konstantne guzve, buka, smog, nema parkinga, nema zelenila, ofucane fasade, nadzidane zgrade, uske ulice, gledamo bukvalno jedni drugima u sobe. Novi Beograd je urbanisticki mnogo bolje resen, ima vise prostora za zivot, zadnjih godina je dobio i dovoljno sadrzaja, i ukoliko covek ne mora da prelazi Savu sve je relativno blizu... da imam para za stan, verovatno bih ga kupio bas tamo...

Maca

pre 13 godina

Hahaha stavite ih u "elitni geto", za bolje i nisu !!! Kad bi videli gde ja zivim na nadmorskoj visini od 1200 m, u planinama, na 15 min od jednog od najlepsih evropskih jezera pukli bi od bruke i muke, i odma`bi emigrirali. Hahaha ulepsali ste mi dan sa ovom posalicom

Nenad-EU

pre 13 godina

Socijalisticki geto krajnje primitivne arhitekture neko naziva elitnim delom Beograda? Mislim da ovo stvarno nezasluzuje komentar a jos manje, to zasluzuju cene kvm koje su u rangu sa nekim ozbiljnim evropskim gradovima. Da se ne uvredi neko, BG smatram neozbiljnim zato sto je skandalozno da u 21. veku u Evropi, jedan grad od ~ 2 000 000 stanovnika, grad za koji govore da je metropola, ima tako jadnu saobracajnu infrastrukturu i javni prevoz.

Neka Hvala

pre 13 godina

Najveći deo stanovnika Novog Beograda, Zemuna i Bežanije čine supovci i vojna lica. Od 1992 su im se pridružili i izbeglice i novokomponovani buržuji. Šljašteći ultra-mega-giga tržni centri popu Delte, Ideje, Ušća i sličnih, samo su šminka.

Savski blokovi su priča za sebe. Prošetajte uveče posle 22h između "testera" u 61-om i 62-om ili pogledajte ono đubre koje ostaje iza Kineza u 70-om. Dok sam jednom prilikom prolazio tamo, primetio sam da stanari pojedinih solitera čak svoje parkinge zagrađuju lancima da im se ovi ne bi uvaljivali sa svojim kombijima, a i inače je prostor za parkiranje postao hronična boljka.

?

pre 13 godina

Ako je kriterijum elitizma cena kvadrata, onda se slazem, ali osim visoke cene kvadrata Novi Beograd nema nista. Bio je i ostao spavaonica Beograda.

Ja zivim na 30 km od Novog Beograda, imam kucu, dvoriste od 850 kvadrata, mir tisinu, uredjen travnjak, igraliste za decu... Deca se igraju potpuno slobodno, nema saobracaja. Kada sednem u auto, ispred Arene sam za pola sata, vise treba nekome sa Banovog brda, i verovatno prema ovom kriterijumu ne zivim u elitnom naselju.

Dorćolka

pre 13 godina

Novi Beograd postaje elitno naselje? E, pa ja svoj Dorćol ne bih menjala ni za Dedinje a kamo li za NBGD!
Dorćol je srce Beograda:)))

Steva

pre 13 godina

Kada se u Beogradu završi ovaj most i možda napravi još jedan, niko živi više neće želeti da živi na Novom Beogradu. Tu će živeti onaj ko mora, kao što je i u svakom poslovnom delu bilo kog grada u Evropi.

Pa šta tu ima zanimljivo? Desetak splavova koji valjaju, odvratne betonske zgradurine i sve je ravno, užasne saobraćajne gužve, smrad automobila i katastrofalan smrad kanalizacije koji decenijama ne može da se reši.

A kraj oko Arene???

Pa ko je to proglasio za elitno naselje, taj stvarno ima problem sa poznavanjem pojma "elitno". Pored auto-puta, smrad izduvnih gaova, automobilske sirene, večita saobraćajna abnormalna gužva, nema mesta za parking, kada su neki koncerti ili sportski događaji totalni kolaps???

Šta je elitno?!?!?!?!?

A da sam u pravu pogledajte samo cene iz oglasa stanova u tom delu grada i sve će vam biti jasno.

Došla maca na vratanca...

Zoja

pre 13 godina

Ja sam odrastao u Novom Sadu i otisao iz Jugoslavije dok je je jos bila SFRJ. Ne mogu da se nacudim ovoj vesti. Svaki put kada bih prolazio kroz Novi Beograd nisam mogao da se nacudim ruznoci i besmislu this socijalistickih "fabrika za stanovanje". Kada sam dolazio, primetio sam da je sve jos uvek isto, samo vise oronulo.

U poredjenju, sva ta nova naselja u gradovima bivse Jugoslavije imaju status malo veci od geta, a elita je negde na brezuljcima, sa dobro ozelenjenim, krivudavim ulicicama. Tako je, uostalom, svuda u svetu a pretpostavljam zapravo i u Beogradu.

Sto se cene stanova tice, uvek sam bio fasciniran tim fenomenom. Ko se i malo razume u sve to znace da je koeficient koji se dobije u odnosu realnog godisnjeg potencijala od rente i cene ulozenog kapitala (uzimajuci u vidu trenutnu kreditnu stopu u Srbiji), to sredi nesto nerealno i, samo po sebi, neodrzivo. Pretpostavljam da ce stvarne korekcije nastupiti kada ta (najznacajnija) grana privrede jedne zemlje, pocne zaista funkcionisati po trzisnim principima. A to ce verovatno biti tek u uniji. Na osnovu svega toga, nekretnine u Novom Beogradu su prilicno rizicna investicija.

Jovan

pre 13 godina

Da sam na mestu autora teksta, bio bih veoma oprezan sa upotrebom pojma 'elitno'. Ako ne znam sta znaci, pitao bih starije ili bih pogledao u leksikon manje poznatih pojmova i izraza. Narocito u ovom slucaju.

Buba

pre 13 godina

NBG nazivaju elitnim oni kvazibeogradjani...NBG mozda ima delove koji su novi i kako ovi moderni kazu fency ali onaj NBG koji pamti Dinkic iz mladosti, to je tesko ponovo vratiti...

Spasa

pre 13 godina

Meni nije ključno pitanje odakle Dinkić ovde - one je tu u kraju proveo ceo život. Uostalom, on je i objasnio odakle mu novac da kupi stan.

Šta je sa Tomom Nikolićem, koji je došao iz Kragujevca, Bubalom, koji je došao iz Kikinde i sličnim likovima, koji sada postaju vajni Beograđani u stotinama kvadrata, a niti su tu odrasli, niti su objasnili odakle im novac za luksuzne stanove?!

Aleksandar

pre 13 godina

ovo je neko guslanje za tržište nekretnina, a da prevedemo na srpski:
ne ide prodaja Belvila, ni nove zgrade kod bivše kineske ambasade, ajde ljudi dajte pare, da zaradimo na vama još 300% dok još možemo

Stasha

pre 13 godina

Mozda je NBG nekada bio elitan kraj, kada smo bili klinci pa i Mladjan Dinkic..a sada?
lepse bi mi bilo da mi je Mladjan komsija nego grobar Nikolic

Ex NBG

pre 13 godina

Tamo ima najvise nepodatih kvadrata, pa valja izreklamirati jeftinim spinovanjem. Istina je da je ceo Novi Beograd u raspadu, odvaljene fasade, odronjen beton, zagradjene terase, prljavi ulazi, polusvet i beda.

Maxim

pre 13 godina

To što neko stalno ponavlja da je Novi Beograd elitno naselje ne znači da je stvarno tako.
Nema ničega otmenog u stanovanju u velikim spavaonama Beograda, višespratnicama sa 5000 stanova, u proseku starim 40 godina, okruženim betonom. Drugih sadržaja osim trgovačkih na Novom Beogradu skoro i da nema, a o kriminalu ne vredi ni trošiti reči. Infrastruktura jeste bolja od one u starom Beogradu, ali daleko od toga da je besprekorna. Ni ono što je do nedavno bila prednost NBG-a, kraće vreme provedeno u prevozu, nije više tako.
U pitanju je velika podvala tržišta nekretnina. Izobilje stambenog prostora na NBG-u je prilika za odličnu zaradu, pa u funkciji toga treba kraj izreklamirati.
Koliko stanova je do sada prodato u Belvilu?
Luksuz, u koji se useljava skupštinska ekipa, je zanemarljiv procenat novobeogradskog stambenog prostora, nedostuan prosečnom građaninu.

nece biti

pre 13 godina

Naselje postaje elitno ne zbog zgrada i arhitekture, vec zbog njegovih stanovnika, duha i sadrzaja. N.BGD je jos daleko od toga - jos uvek se oseca miris farbe i sminke.

marko

pre 13 godina

Elitno pored Tome i Dinkica? Pa vi se bas zezate sa nama kao Deltosavljevic i Mladja. Da su meni nekim cudom komsije, ni dobar dan im ne bih izgovorio.

De bela elita

pre 13 godina

Za razliku od Beograda koji je izgubio i dušu i telo (a nove niti je dobio, nit će je u dogledno vreme imati), ovdašnji marketing je zaista elitni, uklučujući i ovaj o Novom Beogradu kao "elitnom naselju". U ovoj zemlji samo nasilje može da se okarakteriše kao "elitno", u smislu intenziteta, nepoštovanja pravnih normi i korumpiranih relevantnih komunalnih vlasti.

sporedni provincijalac jos jednom

pre 13 godina

pa sjajno. svima. uzivajte. opusteno. ono sto je bitno da vi niste nista od toga sagradili, nego ste nasledili ili uzeli po nekom svom pravu. kada vi gospodo narucite ili narpavite novi grad koji nekome nesto znaci, onda se javite. do tada cemo vas videti samo kao korisnike starijih politickih sistema, bilo da je kraljevina jugoslavije (dedinje) ili socijalizam i tito (novi beograd).

No_Name

pre 13 godina

Ja sam iz Savskih blokova, koji su bili dobri pre rata, da bi pocetkom rata dobili epitet opasnog nasilja, zbog vikend revolverasa, koji su posecivali Splav Triton a bacale su se naveliko i bombe iz zezanja.Bilo je dosta i ubistava, kako iz kriminalnih razloga, tako i iz socijalnih, porodicnih, tako da je sve to bacilo senku na nekad kulturni deo grada, koji je bio urbanisticki perfektno naselje.

Mene su direktno iz porodilista dovelu u taj deo grada, lepo detinjstvo koje pamtim, svakako je i najlepsi period moga zivota.

Sada sam preko na Zapadu, svratim nekad u Blokove i vidi se da se vraca stari duh blokova.

Maxim

pre 13 godina

To što neko stalno ponavlja da je Novi Beograd elitno naselje ne znači da je stvarno tako.
Nema ničega otmenog u stanovanju u velikim spavaonama Beograda, višespratnicama sa 5000 stanova, u proseku starim 40 godina, okruženim betonom. Drugih sadržaja osim trgovačkih na Novom Beogradu skoro i da nema, a o kriminalu ne vredi ni trošiti reči. Infrastruktura jeste bolja od one u starom Beogradu, ali daleko od toga da je besprekorna. Ni ono što je do nedavno bila prednost NBG-a, kraće vreme provedeno u prevozu, nije više tako.
U pitanju je velika podvala tržišta nekretnina. Izobilje stambenog prostora na NBG-u je prilika za odličnu zaradu, pa u funkciji toga treba kraj izreklamirati.
Koliko stanova je do sada prodato u Belvilu?
Luksuz, u koji se useljava skupštinska ekipa, je zanemarljiv procenat novobeogradskog stambenog prostora, nedostuan prosečnom građaninu.

marko

pre 13 godina

Elitno pored Tome i Dinkica? Pa vi se bas zezate sa nama kao Deltosavljevic i Mladja. Da su meni nekim cudom komsije, ni dobar dan im ne bih izgovorio.

Aleksandar

pre 13 godina

ovo je neko guslanje za tržište nekretnina, a da prevedemo na srpski:
ne ide prodaja Belvila, ni nove zgrade kod bivše kineske ambasade, ajde ljudi dajte pare, da zaradimo na vama još 300% dok još možemo

sporedni provincijalac jos jednom

pre 13 godina

pa sjajno. svima. uzivajte. opusteno. ono sto je bitno da vi niste nista od toga sagradili, nego ste nasledili ili uzeli po nekom svom pravu. kada vi gospodo narucite ili narpavite novi grad koji nekome nesto znaci, onda se javite. do tada cemo vas videti samo kao korisnike starijih politickih sistema, bilo da je kraljevina jugoslavije (dedinje) ili socijalizam i tito (novi beograd).

?

pre 13 godina

Ako je kriterijum elitizma cena kvadrata, onda se slazem, ali osim visoke cene kvadrata Novi Beograd nema nista. Bio je i ostao spavaonica Beograda.

Ja zivim na 30 km od Novog Beograda, imam kucu, dvoriste od 850 kvadrata, mir tisinu, uredjen travnjak, igraliste za decu... Deca se igraju potpuno slobodno, nema saobracaja. Kada sednem u auto, ispred Arene sam za pola sata, vise treba nekome sa Banovog brda, i verovatno prema ovom kriterijumu ne zivim u elitnom naselju.

No_Name

pre 13 godina

Ja sam iz Savskih blokova, koji su bili dobri pre rata, da bi pocetkom rata dobili epitet opasnog nasilja, zbog vikend revolverasa, koji su posecivali Splav Triton a bacale su se naveliko i bombe iz zezanja.Bilo je dosta i ubistava, kako iz kriminalnih razloga, tako i iz socijalnih, porodicnih, tako da je sve to bacilo senku na nekad kulturni deo grada, koji je bio urbanisticki perfektno naselje.

Mene su direktno iz porodilista dovelu u taj deo grada, lepo detinjstvo koje pamtim, svakako je i najlepsi period moga zivota.

Sada sam preko na Zapadu, svratim nekad u Blokove i vidi se da se vraca stari duh blokova.

Ex NBG

pre 13 godina

Tamo ima najvise nepodatih kvadrata, pa valja izreklamirati jeftinim spinovanjem. Istina je da je ceo Novi Beograd u raspadu, odvaljene fasade, odronjen beton, zagradjene terase, prljavi ulazi, polusvet i beda.

Jovan

pre 13 godina

Da sam na mestu autora teksta, bio bih veoma oprezan sa upotrebom pojma 'elitno'. Ako ne znam sta znaci, pitao bih starije ili bih pogledao u leksikon manje poznatih pojmova i izraza. Narocito u ovom slucaju.

Spasa

pre 13 godina

Meni nije ključno pitanje odakle Dinkić ovde - one je tu u kraju proveo ceo život. Uostalom, on je i objasnio odakle mu novac da kupi stan.

Šta je sa Tomom Nikolićem, koji je došao iz Kragujevca, Bubalom, koji je došao iz Kikinde i sličnim likovima, koji sada postaju vajni Beograđani u stotinama kvadrata, a niti su tu odrasli, niti su objasnili odakle im novac za luksuzne stanove?!

Dorćolka

pre 13 godina

Novi Beograd postaje elitno naselje? E, pa ja svoj Dorćol ne bih menjala ni za Dedinje a kamo li za NBGD!
Dorćol je srce Beograda:)))

Neka Hvala

pre 13 godina

Najveći deo stanovnika Novog Beograda, Zemuna i Bežanije čine supovci i vojna lica. Od 1992 su im se pridružili i izbeglice i novokomponovani buržuji. Šljašteći ultra-mega-giga tržni centri popu Delte, Ideje, Ušća i sličnih, samo su šminka.

Savski blokovi su priča za sebe. Prošetajte uveče posle 22h između "testera" u 61-om i 62-om ili pogledajte ono đubre koje ostaje iza Kineza u 70-om. Dok sam jednom prilikom prolazio tamo, primetio sam da stanari pojedinih solitera čak svoje parkinge zagrađuju lancima da im se ovi ne bi uvaljivali sa svojim kombijima, a i inače je prostor za parkiranje postao hronična boljka.

Buba

pre 13 godina

NBG nazivaju elitnim oni kvazibeogradjani...NBG mozda ima delove koji su novi i kako ovi moderni kazu fency ali onaj NBG koji pamti Dinkic iz mladosti, to je tesko ponovo vratiti...

nece biti

pre 13 godina

Naselje postaje elitno ne zbog zgrada i arhitekture, vec zbog njegovih stanovnika, duha i sadrzaja. N.BGD je jos daleko od toga - jos uvek se oseca miris farbe i sminke.

De bela elita

pre 13 godina

Za razliku od Beograda koji je izgubio i dušu i telo (a nove niti je dobio, nit će je u dogledno vreme imati), ovdašnji marketing je zaista elitni, uklučujući i ovaj o Novom Beogradu kao "elitnom naselju". U ovoj zemlji samo nasilje može da se okarakteriše kao "elitno", u smislu intenziteta, nepoštovanja pravnih normi i korumpiranih relevantnih komunalnih vlasti.

iii

pre 13 godina

Nije Novi toliko elitan, koliko je Stari postao prenatrpan i nepodnosljiv za zivot. Zivim u centru, ovde su konstantne guzve, buka, smog, nema parkinga, nema zelenila, ofucane fasade, nadzidane zgrade, uske ulice, gledamo bukvalno jedni drugima u sobe. Novi Beograd je urbanisticki mnogo bolje resen, ima vise prostora za zivot, zadnjih godina je dobio i dovoljno sadrzaja, i ukoliko covek ne mora da prelazi Savu sve je relativno blizu... da imam para za stan, verovatno bih ga kupio bas tamo...

Steva

pre 13 godina

Kada se u Beogradu završi ovaj most i možda napravi još jedan, niko živi više neće želeti da živi na Novom Beogradu. Tu će živeti onaj ko mora, kao što je i u svakom poslovnom delu bilo kog grada u Evropi.

Pa šta tu ima zanimljivo? Desetak splavova koji valjaju, odvratne betonske zgradurine i sve je ravno, užasne saobraćajne gužve, smrad automobila i katastrofalan smrad kanalizacije koji decenijama ne može da se reši.

A kraj oko Arene???

Pa ko je to proglasio za elitno naselje, taj stvarno ima problem sa poznavanjem pojma "elitno". Pored auto-puta, smrad izduvnih gaova, automobilske sirene, večita saobraćajna abnormalna gužva, nema mesta za parking, kada su neki koncerti ili sportski događaji totalni kolaps???

Šta je elitno?!?!?!?!?

A da sam u pravu pogledajte samo cene iz oglasa stanova u tom delu grada i sve će vam biti jasno.

Došla maca na vratanca...

Charlie

pre 13 godina

NBGD je za mlade i ambiciozne ljude trenutno i verovatno dugo u buducnosti optimalan deo Beograda. Pricam o delu NBGD oko YUBC i same Opstine NBGD, onaj deo kod Deltawila je manje takav ali opet dobar. NBGD ima bukvalno sve sadrzaje, zelenilo (da i to mnogo) reke, biciklisticke staze,lak pristup autoputu, centru, uskoro i Cukarici i Banovom Brdu, uskoro i Banatu (Borci), Zemunu oduvek... Da ne tupim mnogo, zabodite sestar i vidite kuda ide centar ose oko Beograda i videcete NBGD, pa pre se stigne iz NBGD do Centra nego sa Vracara, Crvenog Krsta i slicno... i mogao bih jos mnogo da pisem ali cemu, meni zivot potvrdjuje sve ovo napisano jer sam ziveo i u Centru, i u Zemunu i sada na NBGD i ovo je top lokacija za brz i aktivan zivtot. Mislim poslovno i socijalno brz i aktivan, ne u smislu splavova i slicnih gluposti. Naravno sa malom decom ili pred penziju i kuca je lepa opcija...Na kraju, Vracar to sra..e od lokacije kosta gotovo duplo skuplje gde se sa komisjama gledate oci u oci kao pokusni kunici ili cincile, gde nema ni jedan park, reka, setaliste, pa i soping mol i sadrzaj i gde u Centar stizete gle cuda sporije nego iz NBGDa.

Nenad-EU

pre 13 godina

Socijalisticki geto krajnje primitivne arhitekture neko naziva elitnim delom Beograda? Mislim da ovo stvarno nezasluzuje komentar a jos manje, to zasluzuju cene kvm koje su u rangu sa nekim ozbiljnim evropskim gradovima. Da se ne uvredi neko, BG smatram neozbiljnim zato sto je skandalozno da u 21. veku u Evropi, jedan grad od ~ 2 000 000 stanovnika, grad za koji govore da je metropola, ima tako jadnu saobracajnu infrastrukturu i javni prevoz.

Stasha

pre 13 godina

Mozda je NBG nekada bio elitan kraj, kada smo bili klinci pa i Mladjan Dinkic..a sada?
lepse bi mi bilo da mi je Mladjan komsija nego grobar Nikolic

Zoja

pre 13 godina

Ja sam odrastao u Novom Sadu i otisao iz Jugoslavije dok je je jos bila SFRJ. Ne mogu da se nacudim ovoj vesti. Svaki put kada bih prolazio kroz Novi Beograd nisam mogao da se nacudim ruznoci i besmislu this socijalistickih "fabrika za stanovanje". Kada sam dolazio, primetio sam da je sve jos uvek isto, samo vise oronulo.

U poredjenju, sva ta nova naselja u gradovima bivse Jugoslavije imaju status malo veci od geta, a elita je negde na brezuljcima, sa dobro ozelenjenim, krivudavim ulicicama. Tako je, uostalom, svuda u svetu a pretpostavljam zapravo i u Beogradu.

Sto se cene stanova tice, uvek sam bio fasciniran tim fenomenom. Ko se i malo razume u sve to znace da je koeficient koji se dobije u odnosu realnog godisnjeg potencijala od rente i cene ulozenog kapitala (uzimajuci u vidu trenutnu kreditnu stopu u Srbiji), to sredi nesto nerealno i, samo po sebi, neodrzivo. Pretpostavljam da ce stvarne korekcije nastupiti kada ta (najznacajnija) grana privrede jedne zemlje, pocne zaista funkcionisati po trzisnim principima. A to ce verovatno biti tek u uniji. Na osnovu svega toga, nekretnine u Novom Beogradu su prilicno rizicna investicija.

Mirko

pre 13 godina

Kada se napravi most preko Ade, pa posle i onaj novi ka Banatu, to ce istaci dodatno centralnu funkciju Novog Beograda - tj. Banovo, Labudovo, Julino i ostala brda, Borca itd. i t sl. postace PERIFERIJA - Novog Beograda... Realnost, sta ces.

P. S.
Onima koji jos veruju u gluposti o "nehumanom socijalistickom naselju" zvanom Novi Beograd, nastalim u vreme kada se pripremao teren za podizanje raznih Kaludjerickih Mokrih Lugova & Altina & Plavih horizonata, predlazem da se malo raspitaju kod evropskih arhitekata na temu koje je najuspelije i (estetski,, odnosno, arhitektonski) najvrednije novo naselje u Evropi. Mogu da dobiju samo jedan odgovor, kao i domaci skeptici na medjunarodnom okruglom stolu, odrzanom pre 7 godina u Sava centru: NOVI BEOGRAD!

Maca

pre 13 godina

Hahaha stavite ih u "elitni geto", za bolje i nisu !!! Kad bi videli gde ja zivim na nadmorskoj visini od 1200 m, u planinama, na 15 min od jednog od najlepsih evropskih jezera pukli bi od bruke i muke, i odma`bi emigrirali. Hahaha ulepsali ste mi dan sa ovom posalicom

Nenad

pre 13 godina

Možda je malo pretenciozan naslov "elitni", ali život na Novom Beogradu ima stvarno mnogo prednosti npr. saobraćaj, parkinzi, Savski i Dunavski kej, biciklističke staze. To je definitivno nešto zbog čega treba dati šansu NBu.

Sinisa

pre 13 godina

Elitni bi mogli biti samo neki delovi NBG... Ali ima istine u tekstu, cim su stanovi od 300-600.000 evra, moze se govoriti o primamljivosti NBG.
Ali iskljucivo krajevi oko Arene, YUBIZ centar, Bezanijska Kosa,
i nista drugo....
Logicno, najbolja infrastruktura, ulice, blizina aerodroma, trznih centara, Hajat, Sava centar, Arena, splavovi....

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ajde dobro, da je Djelic kupio tu stan pa bi i razumeo. Covek je radio na top poziciji u inostranim Bankama. Ali od dakle Nikolicu, Dinkicu i Cedi te pare?

iz daljine

pre 13 godina

New Money trend. Nemaju veze sta je dobro, vec kopiraju. Na koju foru i kic moze Novi Bgd da bude elitni? Prenatrpan, bezlican, sa sablonskim stanovima i otudjenim ljudima.Tu moze da bude pogodno za biznis, ali stariji delovi grada su svuda u svetu uvek vise bili cenjeni. Nesto sto ima sarma i nesto staro sto moze da se dotera i prilagodi uvek ce imativise potencijala od prolaznih trendova.

zix

pre 13 godina

znam coveka koji je prosle nedelje kupio stan kod arene (ovi najskuplji stanovi u crveno-beloj zgradi) od 130m2 za 1.300E po kvadratu.
jeste cena bila preko 2.000E (cak i 3.000E) po kvadratu, ali je drasticno opala poslednjih meseci.

Nepobedivi

pre 13 godina

Pa jeste elitno naselje.
Kad ga uporediš sa drugim delovima grada gde je haos non stop, nema mesta za parkiranje, komšija gradi štalu odmah pored prozora, i sl. Ne bi svi ovi političari živeli ovde da ne valja. I ne znam čemu tolika frka ko je i od čega kupio stan. Šta to znači da političari moraju biti askete, da ne smeju da kupe ništa iznad proseka. Beskućniku je i stan od 30kvm misaoni pojam, dok je nekome ko živi u vili na Dedinju stan od 300 kvm smešan.

Maxim

pre 13 godina

To što neko stalno ponavlja da je Novi Beograd elitno naselje ne znači da je stvarno tako.
Nema ničega otmenog u stanovanju u velikim spavaonama Beograda, višespratnicama sa 5000 stanova, u proseku starim 40 godina, okruženim betonom. Drugih sadržaja osim trgovačkih na Novom Beogradu skoro i da nema, a o kriminalu ne vredi ni trošiti reči. Infrastruktura jeste bolja od one u starom Beogradu, ali daleko od toga da je besprekorna. Ni ono što je do nedavno bila prednost NBG-a, kraće vreme provedeno u prevozu, nije više tako.
U pitanju je velika podvala tržišta nekretnina. Izobilje stambenog prostora na NBG-u je prilika za odličnu zaradu, pa u funkciji toga treba kraj izreklamirati.
Koliko stanova je do sada prodato u Belvilu?
Luksuz, u koji se useljava skupštinska ekipa, je zanemarljiv procenat novobeogradskog stambenog prostora, nedostuan prosečnom građaninu.

Stasha

pre 13 godina

Mozda je NBG nekada bio elitan kraj, kada smo bili klinci pa i Mladjan Dinkic..a sada?
lepse bi mi bilo da mi je Mladjan komsija nego grobar Nikolic

Dorćolka

pre 13 godina

Novi Beograd postaje elitno naselje? E, pa ja svoj Dorćol ne bih menjala ni za Dedinje a kamo li za NBGD!
Dorćol je srce Beograda:)))

Nenad-EU

pre 13 godina

Socijalisticki geto krajnje primitivne arhitekture neko naziva elitnim delom Beograda? Mislim da ovo stvarno nezasluzuje komentar a jos manje, to zasluzuju cene kvm koje su u rangu sa nekim ozbiljnim evropskim gradovima. Da se ne uvredi neko, BG smatram neozbiljnim zato sto je skandalozno da u 21. veku u Evropi, jedan grad od ~ 2 000 000 stanovnika, grad za koji govore da je metropola, ima tako jadnu saobracajnu infrastrukturu i javni prevoz.

Zoja

pre 13 godina

Ja sam odrastao u Novom Sadu i otisao iz Jugoslavije dok je je jos bila SFRJ. Ne mogu da se nacudim ovoj vesti. Svaki put kada bih prolazio kroz Novi Beograd nisam mogao da se nacudim ruznoci i besmislu this socijalistickih "fabrika za stanovanje". Kada sam dolazio, primetio sam da je sve jos uvek isto, samo vise oronulo.

U poredjenju, sva ta nova naselja u gradovima bivse Jugoslavije imaju status malo veci od geta, a elita je negde na brezuljcima, sa dobro ozelenjenim, krivudavim ulicicama. Tako je, uostalom, svuda u svetu a pretpostavljam zapravo i u Beogradu.

Sto se cene stanova tice, uvek sam bio fasciniran tim fenomenom. Ko se i malo razume u sve to znace da je koeficient koji se dobije u odnosu realnog godisnjeg potencijala od rente i cene ulozenog kapitala (uzimajuci u vidu trenutnu kreditnu stopu u Srbiji), to sredi nesto nerealno i, samo po sebi, neodrzivo. Pretpostavljam da ce stvarne korekcije nastupiti kada ta (najznacajnija) grana privrede jedne zemlje, pocne zaista funkcionisati po trzisnim principima. A to ce verovatno biti tek u uniji. Na osnovu svega toga, nekretnine u Novom Beogradu su prilicno rizicna investicija.

iz daljine

pre 13 godina

New Money trend. Nemaju veze sta je dobro, vec kopiraju. Na koju foru i kic moze Novi Bgd da bude elitni? Prenatrpan, bezlican, sa sablonskim stanovima i otudjenim ljudima.Tu moze da bude pogodno za biznis, ali stariji delovi grada su svuda u svetu uvek vise bili cenjeni. Nesto sto ima sarma i nesto staro sto moze da se dotera i prilagodi uvek ce imativise potencijala od prolaznih trendova.

Steva

pre 13 godina

Kada se u Beogradu završi ovaj most i možda napravi još jedan, niko živi više neće želeti da živi na Novom Beogradu. Tu će živeti onaj ko mora, kao što je i u svakom poslovnom delu bilo kog grada u Evropi.

Pa šta tu ima zanimljivo? Desetak splavova koji valjaju, odvratne betonske zgradurine i sve je ravno, užasne saobraćajne gužve, smrad automobila i katastrofalan smrad kanalizacije koji decenijama ne može da se reši.

A kraj oko Arene???

Pa ko je to proglasio za elitno naselje, taj stvarno ima problem sa poznavanjem pojma "elitno". Pored auto-puta, smrad izduvnih gaova, automobilske sirene, večita saobraćajna abnormalna gužva, nema mesta za parking, kada su neki koncerti ili sportski događaji totalni kolaps???

Šta je elitno?!?!?!?!?

A da sam u pravu pogledajte samo cene iz oglasa stanova u tom delu grada i sve će vam biti jasno.

Došla maca na vratanca...

Ex NBG

pre 13 godina

Tamo ima najvise nepodatih kvadrata, pa valja izreklamirati jeftinim spinovanjem. Istina je da je ceo Novi Beograd u raspadu, odvaljene fasade, odronjen beton, zagradjene terase, prljavi ulazi, polusvet i beda.

Maca

pre 13 godina

Hahaha stavite ih u "elitni geto", za bolje i nisu !!! Kad bi videli gde ja zivim na nadmorskoj visini od 1200 m, u planinama, na 15 min od jednog od najlepsih evropskih jezera pukli bi od bruke i muke, i odma`bi emigrirali. Hahaha ulepsali ste mi dan sa ovom posalicom

Mirko

pre 13 godina

Kada se napravi most preko Ade, pa posle i onaj novi ka Banatu, to ce istaci dodatno centralnu funkciju Novog Beograda - tj. Banovo, Labudovo, Julino i ostala brda, Borca itd. i t sl. postace PERIFERIJA - Novog Beograda... Realnost, sta ces.

P. S.
Onima koji jos veruju u gluposti o "nehumanom socijalistickom naselju" zvanom Novi Beograd, nastalim u vreme kada se pripremao teren za podizanje raznih Kaludjerickih Mokrih Lugova & Altina & Plavih horizonata, predlazem da se malo raspitaju kod evropskih arhitekata na temu koje je najuspelije i (estetski,, odnosno, arhitektonski) najvrednije novo naselje u Evropi. Mogu da dobiju samo jedan odgovor, kao i domaci skeptici na medjunarodnom okruglom stolu, odrzanom pre 7 godina u Sava centru: NOVI BEOGRAD!

?

pre 13 godina

Ako je kriterijum elitizma cena kvadrata, onda se slazem, ali osim visoke cene kvadrata Novi Beograd nema nista. Bio je i ostao spavaonica Beograda.

Ja zivim na 30 km od Novog Beograda, imam kucu, dvoriste od 850 kvadrata, mir tisinu, uredjen travnjak, igraliste za decu... Deca se igraju potpuno slobodno, nema saobracaja. Kada sednem u auto, ispred Arene sam za pola sata, vise treba nekome sa Banovog brda, i verovatno prema ovom kriterijumu ne zivim u elitnom naselju.

iii

pre 13 godina

Nije Novi toliko elitan, koliko je Stari postao prenatrpan i nepodnosljiv za zivot. Zivim u centru, ovde su konstantne guzve, buka, smog, nema parkinga, nema zelenila, ofucane fasade, nadzidane zgrade, uske ulice, gledamo bukvalno jedni drugima u sobe. Novi Beograd je urbanisticki mnogo bolje resen, ima vise prostora za zivot, zadnjih godina je dobio i dovoljno sadrzaja, i ukoliko covek ne mora da prelazi Savu sve je relativno blizu... da imam para za stan, verovatno bih ga kupio bas tamo...

Charlie

pre 13 godina

NBGD je za mlade i ambiciozne ljude trenutno i verovatno dugo u buducnosti optimalan deo Beograda. Pricam o delu NBGD oko YUBC i same Opstine NBGD, onaj deo kod Deltawila je manje takav ali opet dobar. NBGD ima bukvalno sve sadrzaje, zelenilo (da i to mnogo) reke, biciklisticke staze,lak pristup autoputu, centru, uskoro i Cukarici i Banovom Brdu, uskoro i Banatu (Borci), Zemunu oduvek... Da ne tupim mnogo, zabodite sestar i vidite kuda ide centar ose oko Beograda i videcete NBGD, pa pre se stigne iz NBGD do Centra nego sa Vracara, Crvenog Krsta i slicno... i mogao bih jos mnogo da pisem ali cemu, meni zivot potvrdjuje sve ovo napisano jer sam ziveo i u Centru, i u Zemunu i sada na NBGD i ovo je top lokacija za brz i aktivan zivtot. Mislim poslovno i socijalno brz i aktivan, ne u smislu splavova i slicnih gluposti. Naravno sa malom decom ili pred penziju i kuca je lepa opcija...Na kraju, Vracar to sra..e od lokacije kosta gotovo duplo skuplje gde se sa komisjama gledate oci u oci kao pokusni kunici ili cincile, gde nema ni jedan park, reka, setaliste, pa i soping mol i sadrzaj i gde u Centar stizete gle cuda sporije nego iz NBGDa.

No_Name

pre 13 godina

Ja sam iz Savskih blokova, koji su bili dobri pre rata, da bi pocetkom rata dobili epitet opasnog nasilja, zbog vikend revolverasa, koji su posecivali Splav Triton a bacale su se naveliko i bombe iz zezanja.Bilo je dosta i ubistava, kako iz kriminalnih razloga, tako i iz socijalnih, porodicnih, tako da je sve to bacilo senku na nekad kulturni deo grada, koji je bio urbanisticki perfektno naselje.

Mene su direktno iz porodilista dovelu u taj deo grada, lepo detinjstvo koje pamtim, svakako je i najlepsi period moga zivota.

Sada sam preko na Zapadu, svratim nekad u Blokove i vidi se da se vraca stari duh blokova.

marko

pre 13 godina

Elitno pored Tome i Dinkica? Pa vi se bas zezate sa nama kao Deltosavljevic i Mladja. Da su meni nekim cudom komsije, ni dobar dan im ne bih izgovorio.

sporedni provincijalac jos jednom

pre 13 godina

pa sjajno. svima. uzivajte. opusteno. ono sto je bitno da vi niste nista od toga sagradili, nego ste nasledili ili uzeli po nekom svom pravu. kada vi gospodo narucite ili narpavite novi grad koji nekome nesto znaci, onda se javite. do tada cemo vas videti samo kao korisnike starijih politickih sistema, bilo da je kraljevina jugoslavije (dedinje) ili socijalizam i tito (novi beograd).

Spasa

pre 13 godina

Meni nije ključno pitanje odakle Dinkić ovde - one je tu u kraju proveo ceo život. Uostalom, on je i objasnio odakle mu novac da kupi stan.

Šta je sa Tomom Nikolićem, koji je došao iz Kragujevca, Bubalom, koji je došao iz Kikinde i sličnim likovima, koji sada postaju vajni Beograđani u stotinama kvadrata, a niti su tu odrasli, niti su objasnili odakle im novac za luksuzne stanove?!

Neka Hvala

pre 13 godina

Najveći deo stanovnika Novog Beograda, Zemuna i Bežanije čine supovci i vojna lica. Od 1992 su im se pridružili i izbeglice i novokomponovani buržuji. Šljašteći ultra-mega-giga tržni centri popu Delte, Ideje, Ušća i sličnih, samo su šminka.

Savski blokovi su priča za sebe. Prošetajte uveče posle 22h između "testera" u 61-om i 62-om ili pogledajte ono đubre koje ostaje iza Kineza u 70-om. Dok sam jednom prilikom prolazio tamo, primetio sam da stanari pojedinih solitera čak svoje parkinge zagrađuju lancima da im se ovi ne bi uvaljivali sa svojim kombijima, a i inače je prostor za parkiranje postao hronična boljka.

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ajde dobro, da je Djelic kupio tu stan pa bi i razumeo. Covek je radio na top poziciji u inostranim Bankama. Ali od dakle Nikolicu, Dinkicu i Cedi te pare?

Sinisa

pre 13 godina

Elitni bi mogli biti samo neki delovi NBG... Ali ima istine u tekstu, cim su stanovi od 300-600.000 evra, moze se govoriti o primamljivosti NBG.
Ali iskljucivo krajevi oko Arene, YUBIZ centar, Bezanijska Kosa,
i nista drugo....
Logicno, najbolja infrastruktura, ulice, blizina aerodroma, trznih centara, Hajat, Sava centar, Arena, splavovi....

Nenad

pre 13 godina

Možda je malo pretenciozan naslov "elitni", ali život na Novom Beogradu ima stvarno mnogo prednosti npr. saobraćaj, parkinzi, Savski i Dunavski kej, biciklističke staze. To je definitivno nešto zbog čega treba dati šansu NBu.

nece biti

pre 13 godina

Naselje postaje elitno ne zbog zgrada i arhitekture, vec zbog njegovih stanovnika, duha i sadrzaja. N.BGD je jos daleko od toga - jos uvek se oseca miris farbe i sminke.

De bela elita

pre 13 godina

Za razliku od Beograda koji je izgubio i dušu i telo (a nove niti je dobio, nit će je u dogledno vreme imati), ovdašnji marketing je zaista elitni, uklučujući i ovaj o Novom Beogradu kao "elitnom naselju". U ovoj zemlji samo nasilje može da se okarakteriše kao "elitno", u smislu intenziteta, nepoštovanja pravnih normi i korumpiranih relevantnih komunalnih vlasti.

Jovan

pre 13 godina

Da sam na mestu autora teksta, bio bih veoma oprezan sa upotrebom pojma 'elitno'. Ako ne znam sta znaci, pitao bih starije ili bih pogledao u leksikon manje poznatih pojmova i izraza. Narocito u ovom slucaju.

Aleksandar

pre 13 godina

ovo je neko guslanje za tržište nekretnina, a da prevedemo na srpski:
ne ide prodaja Belvila, ni nove zgrade kod bivše kineske ambasade, ajde ljudi dajte pare, da zaradimo na vama još 300% dok još možemo

Buba

pre 13 godina

NBG nazivaju elitnim oni kvazibeogradjani...NBG mozda ima delove koji su novi i kako ovi moderni kazu fency ali onaj NBG koji pamti Dinkic iz mladosti, to je tesko ponovo vratiti...

Nepobedivi

pre 13 godina

Pa jeste elitno naselje.
Kad ga uporediš sa drugim delovima grada gde je haos non stop, nema mesta za parkiranje, komšija gradi štalu odmah pored prozora, i sl. Ne bi svi ovi političari živeli ovde da ne valja. I ne znam čemu tolika frka ko je i od čega kupio stan. Šta to znači da političari moraju biti askete, da ne smeju da kupe ništa iznad proseka. Beskućniku je i stan od 30kvm misaoni pojam, dok je nekome ko živi u vili na Dedinju stan od 300 kvm smešan.

zix

pre 13 godina

znam coveka koji je prosle nedelje kupio stan kod arene (ovi najskuplji stanovi u crveno-beloj zgradi) od 130m2 za 1.300E po kvadratu.
jeste cena bila preko 2.000E (cak i 3.000E) po kvadratu, ali je drasticno opala poslednjih meseci.