Sreda, 24.11.2010.

01:19

Novi zakoni za ekstraprofit

U Srbiji se spremaju novi zakoni o porezima za ekstrabogataše, pre svega za one koji, iako posluju u Srbiji, kao svoje adrese navode daleka egzotiča ostrva.

Izvor: B92

Novi zakoni za ekstraprofit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 13 godina

Vericu Barac za predsednika!
A ceo B92 u vladi, skupstini i palati pravde!
E onda i ima nade za Srbiju.

Ovako, pih, pricam ti pricu...

Borko

pre 13 godina

Ma kakvi porezi, pa oni otimaju tako javno da im treba sve oduzeti, a njih skloniti na sigurno. Pa Beko je priznao da je prevario male akcionare luke. Ne placaju racune, otpustaju ljude, rade sta hoce. A jos se vise ucutao Milosavljevic.

shufla

pre 13 godina

Kraj clanka je smehotresan, naplaceno 70mil.EUR, pa ustavni sud proglasio zakon neustavnim, pa Boza vratio pare Karicu&Co., pa kao da ovde niko nista ne pamti??

Ili smislite to tako da funkcionise ili se pokrijte usima i grebite se jos malo dok ne donesete zakon o finansiranju partija (koji cete doneti, tek kad vam vise ne budu trebali ti isti tajkuni)

Milan Krstić

pre 13 godina

Sa ljudima koji su doveli do opšte propasti privrede ne mogu se očekivati neki rezultati.
Ja sam tebi prodao. Ti si tu firmu upropastio ali si zaradio pare i ja ću tebe sada da oporezujem malo jače...
A gde su ljudi koji su radili u tim fabrikama ili preduzećima...
Ne mogu ni da se nasmejem nepraktičnim potezima koje vlast čini.

zoran

pre 13 godina

Oni ih doveli na vlast, oni mogu da obrišu partvišom kad god hoće a kao sada će da im naplaćuju porez.

Aj' vi, čik ako smete, da vas vidim. Pokušajte da ih pitate kako su došli do "prvog miliona" i tu da ih ulovite. A sada? Sada je već kasno, gospodo političari-grebatori, secikese i zulumćari...

Ado

pre 13 godina

Bogme, trebalo je to davno uvesti u poreski sistem jer svugde u svetu bogatasi imaju extra porez i od toga se najvise drzave finansiraju, time ce se i sirotinja malo rasteretiti a znamo koliko je ima u Srbiji !

Nenad011

pre 13 godina

"..kompanija koje dobit ostvaruju u Srbiji, ali su registrovane u inostranstvu, što znači da u Srbiji ne plaćaju porez.."
Sta ovo znaci?
... Sve firme koje posluju u Srbiji bez obzira na poreklo njihovog vlasnika (domaci/strani,off/on shore) placaju porez na dobit krajem godine. Ono sto posle toga ostane svaki strani vlasnik moze da iznese iz Srbije i unese u svoju zemlju, da li ga tamo oporezuju po osnovi profita na dividende ili ne, to vise nije problem Srbije. Ako srbija sumnja/zna da su to njeni gradjani onda neka zabrani poslovanje svim off shore kompanijama koje su u vlasnistvu nasih gradjana. Ako ne moze da dokaze, neka stavi na crnu listu investitora, u Srbiju, sve off shore firme.
Moze da se uvede porez na dividende za nerezidente ali onda cete videti bezaniju i ONshore kompanija.

Sestra Brom

pre 13 godina

Uzmite jednom od tajkuna 100 miliona, ili svakog meseca po 100 evra od 10 miliona ljudi. Šta je veće? Eto zato su porezi na obične ljude mnogo bitniji. Ni jedan tajkun nema više para nego 10 miliona ljudi.

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

ovi na vlasti gledaju samo kako da što više kolača prigrabe sebi, umesto kako da se taj kolač uveća (za početak bi mogli da usvoje i primenjuju zakone u skladu sa EU standardima).

nus-efekat primene dobrih zakona je veća konkurencija. samo tako ćete nauditi krupnom kapitalu.

zulumcar

pre 13 godina

ne lipsi magarce do zelene trave i sta vam je trebalo ovoliko dugo da to donesete ? kriza je vec duboko usla u nase frizidere
ako uspete nesto svaka cast ali vise vam ne vererujem jer ovo je trebalo davno da se desi

sdned

pre 13 godina

Prazne priče. Zar zaista misle da ćemo poverovati da će vlast oporezovati u nekom ozbiljnijem obimu svoje finansijere? Niko ne seče granu na kojoj sedi. Izgleda da se u Srbiji zahuktava neka pred-pred-predizborna kampanja. Ovih dana nas svi i sa svih strana zasipaju najstrašnijom demagogijom.

Milan

pre 13 godina

U suštini ovo uopšte nije zakon za oporezivanje tajkuna (kako nam se servira) već za veće oporezivanje svih!!! Malo su zagrabili pa hoće još!

jelena

pre 13 godina

Naravno da je Dinkic protiv poreza. On radi za interese samo najbogatijih pod maskom da brine za narod. Ko jos moze da veruje u izjavu da umesto poreza treba da se radi sa tajkunima na razvoju? Gde su do sada da rade zajedno?

Tražili ste gledaj te

pre 13 godina

Ministarka bi trebalo da zna, kao prof.ekonomije i ministar finansija, koji su to "ekonomski motivi" rukovodili tajkune da svoj kapital i umeće upravljanja "investiraju" u Srbiju?!
Samo po Marksu je socijalistički način proizvodnje u funkciji "zadovoljenje potreba građana", dok je kapitalistička-tržišna proizvodnja, isključivo, u funkciji "interesa (i to krupnog) kapitala"?!
A to je uvećanje kapitala pod najpovoljnijim ne-tržišnim uslovima i po što većoj profitnoj stopi i uslovima surove kapitalističko-tržišne eksploataciju, a koju su ponajviše omogućile promene političkog kursa "petog oktobra"?!
Otuda je "normalno" da se tajkuni bogate, a oni koji stvaruju višak vrednosti svojim živim radom "osiromašuju", i ne da bi se "odužili zemlji", gde su stekli bogastvo?!

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ha,ha,ha pa oni ne placaju dobavljace za robu (Misko duzan 1 milijardu evra), a vi hocete POREZ na extra profit!!!! Tadic neplaca komunalije jer drzava nema para!! Mnogo ste smesni!!

Zdravko

pre 13 godina

To samo u Srbiji moze, da se donose zakoni o ekstraprofitu svakih par godina! zasto se ne donese jedan zakon i on se primenjuje! Mozda vlast na ovaj nacin otvoreno trazi mito od biznismena?

Petar

pre 13 godina

Dosta zamajavanja! Koliko Zakonom o planiranju i izgradnji hocete da pokonite gradjevinskog zemljista u drzavnoj svojini tajkunima? Hocete da im poklonite 1000 puta vise da bi zamajavali javnost sa pricom da ce oni kao nesto da plate. I ova trula nazovi opozicija, sve pod tajkunskom kontrolom, nije ni cudo sto se ovakve pljacke spremaju neometano. Tuzioce ne spavaj, ovo je najvazniji postupak koji je ikada poostojao ili ce postojati u Srbiji. Odmah hapsenja, bez obzira da li su u pitanju predsednik drzave ministri, tajkuni, opozicionari, urednici novina.....

marko

pre 13 godina

Ne treba vam novi, i postojeci zakoni su ok. Ali, posto vi ne zelite da ih primenjujete i svakako zelite da opravdate svoj nerad i svoju korumpiranost, sad vam kao samo zakon fali. E, znamo vas vrlo dobro. Ova vasa kampanja moze da prodje samo kod neobrazovanih i ono malo njih sto cita novine i misli da nesto zna. Vreme vaseg sistema je proslo, i sada vas jedino vadi to sto stalno neko smislja nove stranke i koalicije, pa tako naivni nasednu i nekako se predje tih 50% glasaca. Cistom manipulacijom i uz pomoc faktora sa strane, koji vam pozajmljuje lovu na konto imovine, vi nekako odrzavate ovaj sistem, koji je odavno posatao ne odrziv. Upropastili ste drzavu, a svaki vas novi dan na vlasti je korak blize propasti ove drzave i nacije.

Врбов клин

pre 13 godina

Динкић не зна ништа из разлога јер је он и донео Закон о избегавању двоструког опорезивања, који је потписао и са Кипром, својевременом. Он ради за хрватске и словенчаке и аустријске тајкуне!

Milomir

pre 13 godina

Sumnjam da će nešto biti od tog zakona, jer će se javiti oni koji su zaduženi za naše prilagodjavanje svetskim i evropskim standardima. Jer, i iza naših bogataša stoji nečiji kapital. Bezpredmetne su sve "standardizacije" i izmišljanje zakona dok god se u oblast ekonomije i finansija ne uvede red u čitavom svetu. Uredjuje se država, uredjuje se društvo, jedino u toj oblasti važi slobodno tržište i samoorganizacija. A baš ta oblast egzistencijalno odredjuje sve društvene i državne delatnosti...

neverica

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, da cemo i ovo progutati.
Umesto da lopovima i kriminalcima, oduzmu svu nelegalno stecenu imovinu, srpske vlasti su nas ubedile da nije bitno kako su steceni prvi milioni, a upravo taj prvi milion napravi bulumentu tajkunske gamadije, sad ce od njih napraviti "drustveno odgovorne, ugledne privrednike", koji iz, visoko moralnih pobuda i valjda, ljubavi prema sopstvenom narodu, vrate nam mrvice naseg sopstenog novca!

$

pre 13 godina

Ministarka Dijana je verovatno sanjala pravdu u Srbiji, pa kad se probudila, palo joj je napamet da se donese novi zakon, koji će više oporezivati bogataše. Dobro se setila, možda je čula za Robina Huda, koji je od bogatih uzimao da bi dao siromašnima, pa je shvatila da treba tako, a ne obrnuto, kao što naša vlast radi uspešno već decenijama, koji god da su na vlasti. Ceo zapadni svet se izgradio i obogatio na taj način, samo kod nas te novine, dolaze sa malim zakašnjenjem. Samo je pitanje kako će to da prihvate prave vlasti u Srbiji, tzv. tajkuni, a narodski rečeno lopovi, jer su se obogatili upravo na suprotan način, koji je nama svima dobro poznat, a to je otmi od običnog čoveka sve što može da mu se otme. Sumnjam da će sa oduševljenjem prihvatiti te nove ideje prosvetljene ministarke, mada je verovatno i njima napokon jasno da narod, za razliku od njih, više nema ništa, što bi mu se moglo oteti.

Mile

pre 13 godina

kakva neozbiljnost i javasluk! premijer ne zna sta se predlaze u kabinetu ministarke ciji je on sef i za ciji je rad i sam odgovoran?!? milan milutinovic 2!uzas. muka mi je vise od ovih hohstaplera.

zmmm

pre 13 godina

"Na drugom zakonu, javnosti možda zanimljivijem, zakonu o porezu na dobit, radiće se bar do aprila sledeće godine..." DO 1. APRILA?!! Uf, mnogo vode do Kipra ce proteci...Volela bih i ja da nista ne znam... i kupim stan od 50.000 eur

Petronije

pre 13 godina

Ispada da sirotinja sve vreme plaća veći porez nego Tajkuni.

Plus što će Tajkuni uskoro da naplate porez Tadiću i DS-u, tako što će Toma i Tajkuni zajedno pobediti na predstojećim izborima.

Jedino ćemo mi plaćati pravi porez koji i inače plaćamo svih proteklih godina.

Branko

pre 13 godina

E da vidimo i to cudo. Ako neko oporezuje najmanje jednog tajkuna recimo na celu "Viktorija grupe", ja cu dobrovoljno da emigriram u Cernobil ili na ono ostrvo oko kojeg ratuju dve Koreje.

Branko

pre 13 godina

E da vidimo i to cudo. Ako neko oporezuje najmanje jednog tajkuna recimo na celu "Viktorija grupe", ja cu dobrovoljno da emigriram u Cernobil ili na ono ostrvo oko kojeg ratuju dve Koreje.

Petronije

pre 13 godina

Ispada da sirotinja sve vreme plaća veći porez nego Tajkuni.

Plus što će Tajkuni uskoro da naplate porez Tadiću i DS-u, tako što će Toma i Tajkuni zajedno pobediti na predstojećim izborima.

Jedino ćemo mi plaćati pravi porez koji i inače plaćamo svih proteklih godina.

$

pre 13 godina

Ministarka Dijana je verovatno sanjala pravdu u Srbiji, pa kad se probudila, palo joj je napamet da se donese novi zakon, koji će više oporezivati bogataše. Dobro se setila, možda je čula za Robina Huda, koji je od bogatih uzimao da bi dao siromašnima, pa je shvatila da treba tako, a ne obrnuto, kao što naša vlast radi uspešno već decenijama, koji god da su na vlasti. Ceo zapadni svet se izgradio i obogatio na taj način, samo kod nas te novine, dolaze sa malim zakašnjenjem. Samo je pitanje kako će to da prihvate prave vlasti u Srbiji, tzv. tajkuni, a narodski rečeno lopovi, jer su se obogatili upravo na suprotan način, koji je nama svima dobro poznat, a to je otmi od običnog čoveka sve što može da mu se otme. Sumnjam da će sa oduševljenjem prihvatiti te nove ideje prosvetljene ministarke, mada je verovatno i njima napokon jasno da narod, za razliku od njih, više nema ništa, što bi mu se moglo oteti.

Mile

pre 13 godina

kakva neozbiljnost i javasluk! premijer ne zna sta se predlaze u kabinetu ministarke ciji je on sef i za ciji je rad i sam odgovoran?!? milan milutinovic 2!uzas. muka mi je vise od ovih hohstaplera.

neverica

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, da cemo i ovo progutati.
Umesto da lopovima i kriminalcima, oduzmu svu nelegalno stecenu imovinu, srpske vlasti su nas ubedile da nije bitno kako su steceni prvi milioni, a upravo taj prvi milion napravi bulumentu tajkunske gamadije, sad ce od njih napraviti "drustveno odgovorne, ugledne privrednike", koji iz, visoko moralnih pobuda i valjda, ljubavi prema sopstvenom narodu, vrate nam mrvice naseg sopstenog novca!

zmmm

pre 13 godina

"Na drugom zakonu, javnosti možda zanimljivijem, zakonu o porezu na dobit, radiće se bar do aprila sledeće godine..." DO 1. APRILA?!! Uf, mnogo vode do Kipra ce proteci...Volela bih i ja da nista ne znam... i kupim stan od 50.000 eur

Petar

pre 13 godina

Dosta zamajavanja! Koliko Zakonom o planiranju i izgradnji hocete da pokonite gradjevinskog zemljista u drzavnoj svojini tajkunima? Hocete da im poklonite 1000 puta vise da bi zamajavali javnost sa pricom da ce oni kao nesto da plate. I ova trula nazovi opozicija, sve pod tajkunskom kontrolom, nije ni cudo sto se ovakve pljacke spremaju neometano. Tuzioce ne spavaj, ovo je najvazniji postupak koji je ikada poostojao ili ce postojati u Srbiji. Odmah hapsenja, bez obzira da li su u pitanju predsednik drzave ministri, tajkuni, opozicionari, urednici novina.....

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ha,ha,ha pa oni ne placaju dobavljace za robu (Misko duzan 1 milijardu evra), a vi hocete POREZ na extra profit!!!! Tadic neplaca komunalije jer drzava nema para!! Mnogo ste smesni!!

marko

pre 13 godina

Ne treba vam novi, i postojeci zakoni su ok. Ali, posto vi ne zelite da ih primenjujete i svakako zelite da opravdate svoj nerad i svoju korumpiranost, sad vam kao samo zakon fali. E, znamo vas vrlo dobro. Ova vasa kampanja moze da prodje samo kod neobrazovanih i ono malo njih sto cita novine i misli da nesto zna. Vreme vaseg sistema je proslo, i sada vas jedino vadi to sto stalno neko smislja nove stranke i koalicije, pa tako naivni nasednu i nekako se predje tih 50% glasaca. Cistom manipulacijom i uz pomoc faktora sa strane, koji vam pozajmljuje lovu na konto imovine, vi nekako odrzavate ovaj sistem, koji je odavno posatao ne odrziv. Upropastili ste drzavu, a svaki vas novi dan na vlasti je korak blize propasti ove drzave i nacije.

Zdravko

pre 13 godina

To samo u Srbiji moze, da se donose zakoni o ekstraprofitu svakih par godina! zasto se ne donese jedan zakon i on se primenjuje! Mozda vlast na ovaj nacin otvoreno trazi mito od biznismena?

Врбов клин

pre 13 godina

Динкић не зна ништа из разлога јер је он и донео Закон о избегавању двоструког опорезивања, који је потписао и са Кипром, својевременом. Он ради за хрватске и словенчаке и аустријске тајкуне!

Milan

pre 13 godina

U suštini ovo uopšte nije zakon za oporezivanje tajkuna (kako nam se servira) već za veće oporezivanje svih!!! Malo su zagrabili pa hoće još!

zoran

pre 13 godina

Oni ih doveli na vlast, oni mogu da obrišu partvišom kad god hoće a kao sada će da im naplaćuju porez.

Aj' vi, čik ako smete, da vas vidim. Pokušajte da ih pitate kako su došli do "prvog miliona" i tu da ih ulovite. A sada? Sada je već kasno, gospodo političari-grebatori, secikese i zulumćari...

sdned

pre 13 godina

Prazne priče. Zar zaista misle da ćemo poverovati da će vlast oporezovati u nekom ozbiljnijem obimu svoje finansijere? Niko ne seče granu na kojoj sedi. Izgleda da se u Srbiji zahuktava neka pred-pred-predizborna kampanja. Ovih dana nas svi i sa svih strana zasipaju najstrašnijom demagogijom.

Tražili ste gledaj te

pre 13 godina

Ministarka bi trebalo da zna, kao prof.ekonomije i ministar finansija, koji su to "ekonomski motivi" rukovodili tajkune da svoj kapital i umeće upravljanja "investiraju" u Srbiju?!
Samo po Marksu je socijalistički način proizvodnje u funkciji "zadovoljenje potreba građana", dok je kapitalistička-tržišna proizvodnja, isključivo, u funkciji "interesa (i to krupnog) kapitala"?!
A to je uvećanje kapitala pod najpovoljnijim ne-tržišnim uslovima i po što većoj profitnoj stopi i uslovima surove kapitalističko-tržišne eksploataciju, a koju su ponajviše omogućile promene političkog kursa "petog oktobra"?!
Otuda je "normalno" da se tajkuni bogate, a oni koji stvaruju višak vrednosti svojim živim radom "osiromašuju", i ne da bi se "odužili zemlji", gde su stekli bogastvo?!

jelena

pre 13 godina

Naravno da je Dinkic protiv poreza. On radi za interese samo najbogatijih pod maskom da brine za narod. Ko jos moze da veruje u izjavu da umesto poreza treba da se radi sa tajkunima na razvoju? Gde su do sada da rade zajedno?

zulumcar

pre 13 godina

ne lipsi magarce do zelene trave i sta vam je trebalo ovoliko dugo da to donesete ? kriza je vec duboko usla u nase frizidere
ako uspete nesto svaka cast ali vise vam ne vererujem jer ovo je trebalo davno da se desi

Nenad011

pre 13 godina

"..kompanija koje dobit ostvaruju u Srbiji, ali su registrovane u inostranstvu, što znači da u Srbiji ne plaćaju porez.."
Sta ovo znaci?
... Sve firme koje posluju u Srbiji bez obzira na poreklo njihovog vlasnika (domaci/strani,off/on shore) placaju porez na dobit krajem godine. Ono sto posle toga ostane svaki strani vlasnik moze da iznese iz Srbije i unese u svoju zemlju, da li ga tamo oporezuju po osnovi profita na dividende ili ne, to vise nije problem Srbije. Ako srbija sumnja/zna da su to njeni gradjani onda neka zabrani poslovanje svim off shore kompanijama koje su u vlasnistvu nasih gradjana. Ako ne moze da dokaze, neka stavi na crnu listu investitora, u Srbiju, sve off shore firme.
Moze da se uvede porez na dividende za nerezidente ali onda cete videti bezaniju i ONshore kompanija.

Milan Krstić

pre 13 godina

Sa ljudima koji su doveli do opšte propasti privrede ne mogu se očekivati neki rezultati.
Ja sam tebi prodao. Ti si tu firmu upropastio ali si zaradio pare i ja ću tebe sada da oporezujem malo jače...
A gde su ljudi koji su radili u tim fabrikama ili preduzećima...
Ne mogu ni da se nasmejem nepraktičnim potezima koje vlast čini.

Milomir

pre 13 godina

Sumnjam da će nešto biti od tog zakona, jer će se javiti oni koji su zaduženi za naše prilagodjavanje svetskim i evropskim standardima. Jer, i iza naših bogataša stoji nečiji kapital. Bezpredmetne su sve "standardizacije" i izmišljanje zakona dok god se u oblast ekonomije i finansija ne uvede red u čitavom svetu. Uredjuje se država, uredjuje se društvo, jedino u toj oblasti važi slobodno tržište i samoorganizacija. A baš ta oblast egzistencijalno odredjuje sve društvene i državne delatnosti...

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

ovi na vlasti gledaju samo kako da što više kolača prigrabe sebi, umesto kako da se taj kolač uveća (za početak bi mogli da usvoje i primenjuju zakone u skladu sa EU standardima).

nus-efekat primene dobrih zakona je veća konkurencija. samo tako ćete nauditi krupnom kapitalu.

Ado

pre 13 godina

Bogme, trebalo je to davno uvesti u poreski sistem jer svugde u svetu bogatasi imaju extra porez i od toga se najvise drzave finansiraju, time ce se i sirotinja malo rasteretiti a znamo koliko je ima u Srbiji !

shufla

pre 13 godina

Kraj clanka je smehotresan, naplaceno 70mil.EUR, pa ustavni sud proglasio zakon neustavnim, pa Boza vratio pare Karicu&Co., pa kao da ovde niko nista ne pamti??

Ili smislite to tako da funkcionise ili se pokrijte usima i grebite se jos malo dok ne donesete zakon o finansiranju partija (koji cete doneti, tek kad vam vise ne budu trebali ti isti tajkuni)

Sestra Brom

pre 13 godina

Uzmite jednom od tajkuna 100 miliona, ili svakog meseca po 100 evra od 10 miliona ljudi. Šta je veće? Eto zato su porezi na obične ljude mnogo bitniji. Ni jedan tajkun nema više para nego 10 miliona ljudi.

Borko

pre 13 godina

Ma kakvi porezi, pa oni otimaju tako javno da im treba sve oduzeti, a njih skloniti na sigurno. Pa Beko je priznao da je prevario male akcionare luke. Ne placaju racune, otpustaju ljude, rade sta hoce. A jos se vise ucutao Milosavljevic.

Zoran

pre 13 godina

Vericu Barac za predsednika!
A ceo B92 u vladi, skupstini i palati pravde!
E onda i ima nade za Srbiju.

Ovako, pih, pricam ti pricu...

$

pre 13 godina

Ministarka Dijana je verovatno sanjala pravdu u Srbiji, pa kad se probudila, palo joj je napamet da se donese novi zakon, koji će više oporezivati bogataše. Dobro se setila, možda je čula za Robina Huda, koji je od bogatih uzimao da bi dao siromašnima, pa je shvatila da treba tako, a ne obrnuto, kao što naša vlast radi uspešno već decenijama, koji god da su na vlasti. Ceo zapadni svet se izgradio i obogatio na taj način, samo kod nas te novine, dolaze sa malim zakašnjenjem. Samo je pitanje kako će to da prihvate prave vlasti u Srbiji, tzv. tajkuni, a narodski rečeno lopovi, jer su se obogatili upravo na suprotan način, koji je nama svima dobro poznat, a to je otmi od običnog čoveka sve što može da mu se otme. Sumnjam da će sa oduševljenjem prihvatiti te nove ideje prosvetljene ministarke, mada je verovatno i njima napokon jasno da narod, za razliku od njih, više nema ništa, što bi mu se moglo oteti.

Sestra Brom

pre 13 godina

Uzmite jednom od tajkuna 100 miliona, ili svakog meseca po 100 evra od 10 miliona ljudi. Šta je veće? Eto zato su porezi na obične ljude mnogo bitniji. Ni jedan tajkun nema više para nego 10 miliona ljudi.

Petronije

pre 13 godina

Ispada da sirotinja sve vreme plaća veći porez nego Tajkuni.

Plus što će Tajkuni uskoro da naplate porez Tadiću i DS-u, tako što će Toma i Tajkuni zajedno pobediti na predstojećim izborima.

Jedino ćemo mi plaćati pravi porez koji i inače plaćamo svih proteklih godina.

Mile

pre 13 godina

kakva neozbiljnost i javasluk! premijer ne zna sta se predlaze u kabinetu ministarke ciji je on sef i za ciji je rad i sam odgovoran?!? milan milutinovic 2!uzas. muka mi je vise od ovih hohstaplera.

Врбов клин

pre 13 godina

Динкић не зна ништа из разлога јер је он и донео Закон о избегавању двоструког опорезивања, који је потписао и са Кипром, својевременом. Он ради за хрватске и словенчаке и аустријске тајкуне!

Tražili ste gledaj te

pre 13 godina

Ministarka bi trebalo da zna, kao prof.ekonomije i ministar finansija, koji su to "ekonomski motivi" rukovodili tajkune da svoj kapital i umeće upravljanja "investiraju" u Srbiju?!
Samo po Marksu je socijalistički način proizvodnje u funkciji "zadovoljenje potreba građana", dok je kapitalistička-tržišna proizvodnja, isključivo, u funkciji "interesa (i to krupnog) kapitala"?!
A to je uvećanje kapitala pod najpovoljnijim ne-tržišnim uslovima i po što većoj profitnoj stopi i uslovima surove kapitalističko-tržišne eksploataciju, a koju su ponajviše omogućile promene političkog kursa "petog oktobra"?!
Otuda je "normalno" da se tajkuni bogate, a oni koji stvaruju višak vrednosti svojim živim radom "osiromašuju", i ne da bi se "odužili zemlji", gde su stekli bogastvo?!

Petar

pre 13 godina

Dosta zamajavanja! Koliko Zakonom o planiranju i izgradnji hocete da pokonite gradjevinskog zemljista u drzavnoj svojini tajkunima? Hocete da im poklonite 1000 puta vise da bi zamajavali javnost sa pricom da ce oni kao nesto da plate. I ova trula nazovi opozicija, sve pod tajkunskom kontrolom, nije ni cudo sto se ovakve pljacke spremaju neometano. Tuzioce ne spavaj, ovo je najvazniji postupak koji je ikada poostojao ili ce postojati u Srbiji. Odmah hapsenja, bez obzira da li su u pitanju predsednik drzave ministri, tajkuni, opozicionari, urednici novina.....

marko

pre 13 godina

Ne treba vam novi, i postojeci zakoni su ok. Ali, posto vi ne zelite da ih primenjujete i svakako zelite da opravdate svoj nerad i svoju korumpiranost, sad vam kao samo zakon fali. E, znamo vas vrlo dobro. Ova vasa kampanja moze da prodje samo kod neobrazovanih i ono malo njih sto cita novine i misli da nesto zna. Vreme vaseg sistema je proslo, i sada vas jedino vadi to sto stalno neko smislja nove stranke i koalicije, pa tako naivni nasednu i nekako se predje tih 50% glasaca. Cistom manipulacijom i uz pomoc faktora sa strane, koji vam pozajmljuje lovu na konto imovine, vi nekako odrzavate ovaj sistem, koji je odavno posatao ne odrziv. Upropastili ste drzavu, a svaki vas novi dan na vlasti je korak blize propasti ove drzave i nacije.

neverica

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, da cemo i ovo progutati.
Umesto da lopovima i kriminalcima, oduzmu svu nelegalno stecenu imovinu, srpske vlasti su nas ubedile da nije bitno kako su steceni prvi milioni, a upravo taj prvi milion napravi bulumentu tajkunske gamadije, sad ce od njih napraviti "drustveno odgovorne, ugledne privrednike", koji iz, visoko moralnih pobuda i valjda, ljubavi prema sopstvenom narodu, vrate nam mrvice naseg sopstenog novca!

Zdravko

pre 13 godina

To samo u Srbiji moze, da se donose zakoni o ekstraprofitu svakih par godina! zasto se ne donese jedan zakon i on se primenjuje! Mozda vlast na ovaj nacin otvoreno trazi mito od biznismena?

Ado

pre 13 godina

Bogme, trebalo je to davno uvesti u poreski sistem jer svugde u svetu bogatasi imaju extra porez i od toga se najvise drzave finansiraju, time ce se i sirotinja malo rasteretiti a znamo koliko je ima u Srbiji !

Branko

pre 13 godina

E da vidimo i to cudo. Ako neko oporezuje najmanje jednog tajkuna recimo na celu "Viktorija grupe", ja cu dobrovoljno da emigriram u Cernobil ili na ono ostrvo oko kojeg ratuju dve Koreje.

zmmm

pre 13 godina

"Na drugom zakonu, javnosti možda zanimljivijem, zakonu o porezu na dobit, radiće se bar do aprila sledeće godine..." DO 1. APRILA?!! Uf, mnogo vode do Kipra ce proteci...Volela bih i ja da nista ne znam... i kupim stan od 50.000 eur

Milomir

pre 13 godina

Sumnjam da će nešto biti od tog zakona, jer će se javiti oni koji su zaduženi za naše prilagodjavanje svetskim i evropskim standardima. Jer, i iza naših bogataša stoji nečiji kapital. Bezpredmetne su sve "standardizacije" i izmišljanje zakona dok god se u oblast ekonomije i finansija ne uvede red u čitavom svetu. Uredjuje se država, uredjuje se društvo, jedino u toj oblasti važi slobodno tržište i samoorganizacija. A baš ta oblast egzistencijalno odredjuje sve društvene i državne delatnosti...

jelena

pre 13 godina

Naravno da je Dinkic protiv poreza. On radi za interese samo najbogatijih pod maskom da brine za narod. Ko jos moze da veruje u izjavu da umesto poreza treba da se radi sa tajkunima na razvoju? Gde su do sada da rade zajedno?

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ha,ha,ha pa oni ne placaju dobavljace za robu (Misko duzan 1 milijardu evra), a vi hocete POREZ na extra profit!!!! Tadic neplaca komunalije jer drzava nema para!! Mnogo ste smesni!!

sdned

pre 13 godina

Prazne priče. Zar zaista misle da ćemo poverovati da će vlast oporezovati u nekom ozbiljnijem obimu svoje finansijere? Niko ne seče granu na kojoj sedi. Izgleda da se u Srbiji zahuktava neka pred-pred-predizborna kampanja. Ovih dana nas svi i sa svih strana zasipaju najstrašnijom demagogijom.

Milan

pre 13 godina

U suštini ovo uopšte nije zakon za oporezivanje tajkuna (kako nam se servira) već za veće oporezivanje svih!!! Malo su zagrabili pa hoće još!

zulumcar

pre 13 godina

ne lipsi magarce do zelene trave i sta vam je trebalo ovoliko dugo da to donesete ? kriza je vec duboko usla u nase frizidere
ako uspete nesto svaka cast ali vise vam ne vererujem jer ovo je trebalo davno da se desi

zoran

pre 13 godina

Oni ih doveli na vlast, oni mogu da obrišu partvišom kad god hoće a kao sada će da im naplaćuju porez.

Aj' vi, čik ako smete, da vas vidim. Pokušajte da ih pitate kako su došli do "prvog miliona" i tu da ih ulovite. A sada? Sada je već kasno, gospodo političari-grebatori, secikese i zulumćari...

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

ovi na vlasti gledaju samo kako da što više kolača prigrabe sebi, umesto kako da se taj kolač uveća (za početak bi mogli da usvoje i primenjuju zakone u skladu sa EU standardima).

nus-efekat primene dobrih zakona je veća konkurencija. samo tako ćete nauditi krupnom kapitalu.

Nenad011

pre 13 godina

"..kompanija koje dobit ostvaruju u Srbiji, ali su registrovane u inostranstvu, što znači da u Srbiji ne plaćaju porez.."
Sta ovo znaci?
... Sve firme koje posluju u Srbiji bez obzira na poreklo njihovog vlasnika (domaci/strani,off/on shore) placaju porez na dobit krajem godine. Ono sto posle toga ostane svaki strani vlasnik moze da iznese iz Srbije i unese u svoju zemlju, da li ga tamo oporezuju po osnovi profita na dividende ili ne, to vise nije problem Srbije. Ako srbija sumnja/zna da su to njeni gradjani onda neka zabrani poslovanje svim off shore kompanijama koje su u vlasnistvu nasih gradjana. Ako ne moze da dokaze, neka stavi na crnu listu investitora, u Srbiju, sve off shore firme.
Moze da se uvede porez na dividende za nerezidente ali onda cete videti bezaniju i ONshore kompanija.

Milan Krstić

pre 13 godina

Sa ljudima koji su doveli do opšte propasti privrede ne mogu se očekivati neki rezultati.
Ja sam tebi prodao. Ti si tu firmu upropastio ali si zaradio pare i ja ću tebe sada da oporezujem malo jače...
A gde su ljudi koji su radili u tim fabrikama ili preduzećima...
Ne mogu ni da se nasmejem nepraktičnim potezima koje vlast čini.

shufla

pre 13 godina

Kraj clanka je smehotresan, naplaceno 70mil.EUR, pa ustavni sud proglasio zakon neustavnim, pa Boza vratio pare Karicu&Co., pa kao da ovde niko nista ne pamti??

Ili smislite to tako da funkcionise ili se pokrijte usima i grebite se jos malo dok ne donesete zakon o finansiranju partija (koji cete doneti, tek kad vam vise ne budu trebali ti isti tajkuni)

Borko

pre 13 godina

Ma kakvi porezi, pa oni otimaju tako javno da im treba sve oduzeti, a njih skloniti na sigurno. Pa Beko je priznao da je prevario male akcionare luke. Ne placaju racune, otpustaju ljude, rade sta hoce. A jos se vise ucutao Milosavljevic.

Zoran

pre 13 godina

Vericu Barac za predsednika!
A ceo B92 u vladi, skupstini i palati pravde!
E onda i ima nade za Srbiju.

Ovako, pih, pricam ti pricu...