Petak, 19.11.2010.

16:36

Država Tuvalu priznala Kosovo

Pacifička država Tuvalu priznala je nezavisnost Kosova, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Država Tuvalu priznala Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Daca

pre 13 godina

Kina,Rusija,Indija,Brazil,Argentina,Spanija nisu priznale Kosovo! 120 zemlje sveta nisu priznale Kosovo.Srbija nece dozvoliti nikada da takozvano Kosovo ide ka EU zato sto je Srbija kapija za evropu.

kalimero

pre 13 godina

I nakiti od zlata nekome izgledaju malo. Al' znaju da ima veliki vrednost. Ako drzava TUVALU nekom izgleda mala mi znamo da ima veliku vrednost.
Ajde Jeremicu ponovo reci NIKADA da bi jos koja mala drzava priznala Kosovo.

Cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.

Martin

pre 13 godina

svaki mjesec barem jedno priznanje, jos 30 nam treba znaci jos 30mjeseci najvise, puno realnije jos 2godine. Ukupuno 4godine od proglasenja nezavisnosti clanica UN.. samo se vi smijte ostalo vam je najvise jos 2godine.. matematika je egzaktna stvar... s tim da je u dosadanjih 2ipo godina vec 72 priznanja!!! pa se vi mislite! puno pozdrava.

Vokshi

pre 13 godina

Cim negde neko prizna Kosovo, odmah pocinje komentarisanje koje ustvari pretstavlja reviju opsteg obrazovanja, kulture i politicke informisanosti. U psihologiji je inace odavno poznat fenomen da se mnogi ljudi prepustaju grcevitom/histericnom smehu kao kompenzaciji za plakanje.

BB

pre 13 godina

ако није важно признање Косова од стране државе Tuvalu, зашто су толико коментара!!!!!!!?????

новак

pre 13 godina

За незналице. Косово не може постати чланица УН док год се о томе не сложе пет сталних чланица СБ УН. А ако у СБ УН остане однос какав је сада, јасно вам је када ће Косово ући у УН...

подрашчанин

pre 13 godina

Ух, морали сте написати да је Тувалу држава. Па логично, да нисте то урадили нико не би знао шта је то што је признало ту квазидржаву звану Косово. Мислили би да је то нека сеоска заједница на Хималајима...

wiener

pre 13 godina

neko je dole pitao da se ovi isto nisu od nekoga otcepili. na neki nacin jesu. oni su bili deo britanskog protektorata gilbert and ellice islands i kada su sticali nezavisnost odlucili su da budu posebna nacija. ovde se radi o ellice islands i sebi su dali ime na svom jeziku. a od gilbert islands je nastala drzava koja je predhodno priznala kosovo, kiribati. kiribati je lokalni izgovor reci gilbert. kiribatima inace pripada i ostrvo christmas gde su englezi testirali atomske bombe i ono se danas zove kiritimati, sto je ponovo lokalni izgovor reci christmas. a to da su englezi tamo testirali atomske bombe vam govori koliko uticaja ove zemlje imaju.

bilo kako bilo, jos jedno priznanje bez mnogo znacaja, jer ga ne vidim kao deo talasa osim ako se talas ne zove priznaja od nacija nastalih od gilbert and ellice islands.

Miloš

pre 13 godina

Tuvalu je država,poznata zbog svog internet domena .TV.Pošto domen asocira na televiziju,glavni prihod ove države je od iznajmljivanja domena u komercijalna svrhe

Aleksandar Pristina

pre 13 godina

Dok sam gledao onoliko slavlje februara 2008 i dok sad citam o ovim pojedinacnim priznavanjima Kosova od strane drzava koje imaju 10 000 stanovnika, shvatio sam koliko je uspesna diplomatija ministra Jeremica.
Crna Gora je zaokruzila nezavisnost za nekoliko meseci a Kosovo koje je proglasilo nezavisnost na srpskoj teritoriji to ne moze ni posle 2 godine.
Ipak se vide rezultati nase diplomatije,Hvala Jeremicu.

Aleksandar

pre 13 godina

trebalo im skoro 3 godine da svi doveslaju do glavnog grada da glasaju o priznanju Kosova!
Salu na stranu, realnost je sve jasnija, gubimo Kosovo...ali dok god neko od ozbiljnih igraca ne prizna Kosovo mi smo OK,jer nada umire poslednja a nada nam je za sada jos uvek jaka.

Georg

pre 13 godina

Malo po malo Kosovo će skupiti preko dve trećine članica UN. Uopšte nije važno kolika je i kakva država koja ih priznaje svaka ima glas u UN.

mora da je tako

pre 13 godina

DRZAVA Tuvalu priznala Kosovo...naslov je objasnio.
Dovoljno je samo uporediti status koji su Albanci imali i u Jugoslaviji i u Srbiji sa cinjenicom da autohtoni Srbi u Albaniji nisu imali pravo ni na svoja prezimena i sve je jasno. Ali ne, ovo sto sam ja napisao je "nacionalizam", a dici teroristicku vojsku, ubijati ljude i poceti rat protiv svoje drzave je "plemenita borba za slobodu i ljudska prava". Ili su mozda "velikosrbi" prvo napali Jugoslaviju 91. pa onda i samu Srbiju?. A nasi susedi su radili sta? Branili svoje drzave i tako ih stvorili??? Ne, to bi bio logicki apsurd. Ustvari, Jugoslavija nije ni postojala, to je samo "mitomanija" i "velikosrpska" propaganda. Ni JNA nije bilo, to su se Srbi odjednom teleportovali i okupirali sve oko sebe, pa su se zenge, zelene beretke i ovk "pravednici" samo branili od te iznenadne pojave, a ne napadali i pocinjali ratove.

IVORY

pre 13 godina

Hahaha pa ovi imaju jedino vise stanovnika od Vatikana i to ne bas mnogo.

Znam da su pre 10-ak godina imali oko 10.000 stanovnika.

Smesno.....

Vazak

pre 13 godina

Iz perspektive moći, prestiža i značaja, odnos Srbije i Tuvalua je sličan odnosu Amerike ili Kine nasuprot Srbiji. Kada zahtevamo da nas veliki tretiraju kao ravnopravne, uvek se prisetim ovih potcenjivačkih komentara vezanih za priznanja Kosova i bude mi žao što sebe toliko malo cenimo.

Kosovastar

pre 13 godina

Kada vec je priznata od SAD, V. Britanije, Nemacke, Francuske, Kanade, Japana, Australije naravno da je red na ovakve male drzave. U svakom slucaju broj je porastao i u stalnom je porastu. Nijedns drzava nije imala niti ima nameru da povlaci priznanje i sto vise vremena prolazi Kosovo dobija po neko priznanje sve dok stigne do polovine. Polse toga nema nikakvih problema da onaj semafor bude 160:32 u korist Kosova.

rexona

pre 13 godina

Pa njihov glas u UN vredi isto kao i glas Rusije, Brazila..itd. Nisu sve drzave u svetu velike i snazne kao sto su USA, Nemacka, Francuska, Engleska, Italia, Japan, Kanada, Australia, Skandivske zemlje itd... Sve ove zemlje priznali Kosovo. Skoro zaboravih: "Cim se Jeremic pojavljuje u javnost dolazi neko priznanje"!!! hvala ti Vuce

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Sjajno. Ako ovako nastave ove pseudodrzave, "drzava" Kosovo ima da padne u cabar placajuci svojim "ambasadorima" da odrzavaju svoje rezidencije tamo gde je Bog rek'o laku noc.

Pod lupom

pre 13 godina

Taj Tuvalu je tesko naci na mapi bez velikog uvecanja, strasna sila sa Pacifika. Ne treba da se mnogo raduju ovi Tachijevi, kad pocne otopljavanje polova 50 od tih drzava sto su priznale Kosovo ce da budu potopljene i nece postojati :))))))

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

"državica Tuvalu je, sa nešto više od 12.000 žitelja,zemlja sa najmanjim brojem stanovnika" Ali ipak je Drzava sto znaci da njezina priznavanje Kosovo je isto kao kada bi Kina priznala. Jedan priznavanje ti je jedan priznavanje, tako ti je tou SD'u.

Tosum Bajrami

pre 13 godina

Neko juce komentarisa: Cim se Jeremic javi i postane grlat, ubrzo ce neka drzava priznati Kosovo. I kako rece komentator, nako i bi. Ali meni mirise u zraku i na daljna priznanja.

Maki

pre 13 godina

Oce li Sjedinjene drzave i Ujedinjeno kraljevstvo da izmisle jos neko ostrvce - drzavicu koja ce da prizna Kosovo? Mislim, ako ce na taj nacin neki nesretnici dobiti priliku da prestanu da budu moderni robovi na plantazama anglosaksonaca, nemam nista protiv. Ko zna, mozda ce bas sa Tacijem na celu da nam otvore vidike sto se tice egzoticnih letnjih turistickih estinacija? Opet, zli jezici tvrde da ce polovina tih ostrvskih drzava za najvise desetak godina ostati bez teritorije, tj bice poplavljena - treba negde taj narod smestiti. Nista zato, ako je Kosovo kroz istoriju umelo da ugosti i Turke, i Albance, umece i Polinezane :)

nenad

pre 13 godina

Da pogadjamo koje je sledeca drzava koja ze priznati Kosovo, ja tipujem na jednu od tri preostale pacificke ostrvske drzave koje to nisu ucinile. Na prvom mestu tipujem na Tonga, ama mozda budu i Solomonska ostrva ili Fidzi. A mozda i Papua Nova Gvineja, tako bi se kompletirala cela Australija i Okeanija.

dr.eni

pre 13 godina

... danas TUVALA, polako ali sigurno Kosovo ide ka stotom priznanju i neka im sa srecom.
Verujem da g. Jeremic nikad nije ni cuo za Tuvalu inace bi i do tamo prosetao samo da spreci prznanje Kosova. Inace Tuvalu ima samo 26. kv.km povrsine i 12. hiljada stanovnika ali je ravnopravna clanica UN i ima pravo glasa kao USA i Rusija.

gogo

pre 13 godina

Pa da "PRIVREMENa" Kosovska vlada proglasila samostalnost 72 drzava svijeta to ocenili kao legalno i logicno samo se mi jos zabavljamo se sa terminologijama kao "PRIVREMENE","IMPLICITNO",a ovo je jos bolje ;EXPLICITNO kao da je to toliko vazno za nas koji se dnevno mucimo da prodje taj prokleti mesec pa da dobijem tu smesnu platu.

Nikola

pre 13 godina

Mislim da su im ovakva priznanja kontraproduktivna. Kad nesto za sta moras da naglasis da je drzava ("Drzava Tuvalu"), prizna nezavisnost necega ciju nezavavisnost moras da objasnjavas, tu posla nisu cista.

zzzzz

pre 13 godina

Svaka cast Tuvaluu, ali oni pare za clanstvo u UN imaju samo zahvaljujuci prodaji internet domena .tv, koji je interesantan raznim TV stanicama, a pride ce, zajedno sa Marsalskim ostrvima i jos nekima verovatno biti potopljeni blagodareci globalnom zagrevanju. Ukratko, ako ce neka drzava da da oglas "priznajem secesionisticke tvorevine za novac", to ce biti Tuvalu (ako zanemarimo Nauru, koji je ocito manje tvrd pregovarac od Tuvalua, posto su vec priznali i Kosovo i Juznu Osetiju, a bogme i Abhaziju)...

rexona

pre 13 godina

Pa njihov glas u UN vredi isto kao i glas Rusije, Brazila..itd. Nisu sve drzave u svetu velike i snazne kao sto su USA, Nemacka, Francuska, Engleska, Italia, Japan, Kanada, Australia, Skandivske zemlje itd... Sve ove zemlje priznali Kosovo. Skoro zaboravih: "Cim se Jeremic pojavljuje u javnost dolazi neko priznanje"!!! hvala ti Vuce

Kosovastar

pre 13 godina

Kada vec je priznata od SAD, V. Britanije, Nemacke, Francuske, Kanade, Japana, Australije naravno da je red na ovakve male drzave. U svakom slucaju broj je porastao i u stalnom je porastu. Nijedns drzava nije imala niti ima nameru da povlaci priznanje i sto vise vremena prolazi Kosovo dobija po neko priznanje sve dok stigne do polovine. Polse toga nema nikakvih problema da onaj semafor bude 160:32 u korist Kosova.

Georg

pre 13 godina

Malo po malo Kosovo će skupiti preko dve trećine članica UN. Uopšte nije važno kolika je i kakva država koja ih priznaje svaka ima glas u UN.

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

"državica Tuvalu je, sa nešto više od 12.000 žitelja,zemlja sa najmanjim brojem stanovnika" Ali ipak je Drzava sto znaci da njezina priznavanje Kosovo je isto kao kada bi Kina priznala. Jedan priznavanje ti je jedan priznavanje, tako ti je tou SD'u.

Tosum Bajrami

pre 13 godina

Neko juce komentarisa: Cim se Jeremic javi i postane grlat, ubrzo ce neka drzava priznati Kosovo. I kako rece komentator, nako i bi. Ali meni mirise u zraku i na daljna priznanja.

dr.eni

pre 13 godina

... danas TUVALA, polako ali sigurno Kosovo ide ka stotom priznanju i neka im sa srecom.
Verujem da g. Jeremic nikad nije ni cuo za Tuvalu inace bi i do tamo prosetao samo da spreci prznanje Kosova. Inace Tuvalu ima samo 26. kv.km povrsine i 12. hiljada stanovnika ali je ravnopravna clanica UN i ima pravo glasa kao USA i Rusija.

BB

pre 13 godina

ако није важно признање Косова од стране државе Tuvalu, зашто су толико коментара!!!!!!!?????

nenad

pre 13 godina

Da pogadjamo koje je sledeca drzava koja ze priznati Kosovo, ja tipujem na jednu od tri preostale pacificke ostrvske drzave koje to nisu ucinile. Na prvom mestu tipujem na Tonga, ama mozda budu i Solomonska ostrva ili Fidzi. A mozda i Papua Nova Gvineja, tako bi se kompletirala cela Australija i Okeanija.

Vazak

pre 13 godina

Iz perspektive moći, prestiža i značaja, odnos Srbije i Tuvalua je sličan odnosu Amerike ili Kine nasuprot Srbiji. Kada zahtevamo da nas veliki tretiraju kao ravnopravne, uvek se prisetim ovih potcenjivačkih komentara vezanih za priznanja Kosova i bude mi žao što sebe toliko malo cenimo.

gogo

pre 13 godina

Pa da "PRIVREMENa" Kosovska vlada proglasila samostalnost 72 drzava svijeta to ocenili kao legalno i logicno samo se mi jos zabavljamo se sa terminologijama kao "PRIVREMENE","IMPLICITNO",a ovo je jos bolje ;EXPLICITNO kao da je to toliko vazno za nas koji se dnevno mucimo da prodje taj prokleti mesec pa da dobijem tu smesnu platu.

Vokshi

pre 13 godina

Cim negde neko prizna Kosovo, odmah pocinje komentarisanje koje ustvari pretstavlja reviju opsteg obrazovanja, kulture i politicke informisanosti. U psihologiji je inace odavno poznat fenomen da se mnogi ljudi prepustaju grcevitom/histericnom smehu kao kompenzaciji za plakanje.

Maki

pre 13 godina

Oce li Sjedinjene drzave i Ujedinjeno kraljevstvo da izmisle jos neko ostrvce - drzavicu koja ce da prizna Kosovo? Mislim, ako ce na taj nacin neki nesretnici dobiti priliku da prestanu da budu moderni robovi na plantazama anglosaksonaca, nemam nista protiv. Ko zna, mozda ce bas sa Tacijem na celu da nam otvore vidike sto se tice egzoticnih letnjih turistickih estinacija? Opet, zli jezici tvrde da ce polovina tih ostrvskih drzava za najvise desetak godina ostati bez teritorije, tj bice poplavljena - treba negde taj narod smestiti. Nista zato, ako je Kosovo kroz istoriju umelo da ugosti i Turke, i Albance, umece i Polinezane :)

Pod lupom

pre 13 godina

Taj Tuvalu je tesko naci na mapi bez velikog uvecanja, strasna sila sa Pacifika. Ne treba da se mnogo raduju ovi Tachijevi, kad pocne otopljavanje polova 50 od tih drzava sto su priznale Kosovo ce da budu potopljene i nece postojati :))))))

Martin

pre 13 godina

svaki mjesec barem jedno priznanje, jos 30 nam treba znaci jos 30mjeseci najvise, puno realnije jos 2godine. Ukupuno 4godine od proglasenja nezavisnosti clanica UN.. samo se vi smijte ostalo vam je najvise jos 2godine.. matematika je egzaktna stvar... s tim da je u dosadanjih 2ipo godina vec 72 priznanja!!! pa se vi mislite! puno pozdrava.

Aleksandar Pristina

pre 13 godina

Dok sam gledao onoliko slavlje februara 2008 i dok sad citam o ovim pojedinacnim priznavanjima Kosova od strane drzava koje imaju 10 000 stanovnika, shvatio sam koliko je uspesna diplomatija ministra Jeremica.
Crna Gora je zaokruzila nezavisnost za nekoliko meseci a Kosovo koje je proglasilo nezavisnost na srpskoj teritoriji to ne moze ni posle 2 godine.
Ipak se vide rezultati nase diplomatije,Hvala Jeremicu.

kalimero

pre 13 godina

I nakiti od zlata nekome izgledaju malo. Al' znaju da ima veliki vrednost. Ako drzava TUVALU nekom izgleda mala mi znamo da ima veliku vrednost.
Ajde Jeremicu ponovo reci NIKADA da bi jos koja mala drzava priznala Kosovo.

Miloš

pre 13 godina

Tuvalu je država,poznata zbog svog internet domena .TV.Pošto domen asocira na televiziju,glavni prihod ove države je od iznajmljivanja domena u komercijalna svrhe

Nikola

pre 13 godina

Mislim da su im ovakva priznanja kontraproduktivna. Kad nesto za sta moras da naglasis da je drzava ("Drzava Tuvalu"), prizna nezavisnost necega ciju nezavavisnost moras da objasnjavas, tu posla nisu cista.

zzzzz

pre 13 godina

Svaka cast Tuvaluu, ali oni pare za clanstvo u UN imaju samo zahvaljujuci prodaji internet domena .tv, koji je interesantan raznim TV stanicama, a pride ce, zajedno sa Marsalskim ostrvima i jos nekima verovatno biti potopljeni blagodareci globalnom zagrevanju. Ukratko, ako ce neka drzava da da oglas "priznajem secesionisticke tvorevine za novac", to ce biti Tuvalu (ako zanemarimo Nauru, koji je ocito manje tvrd pregovarac od Tuvalua, posto su vec priznali i Kosovo i Juznu Osetiju, a bogme i Abhaziju)...

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Sjajno. Ako ovako nastave ove pseudodrzave, "drzava" Kosovo ima da padne u cabar placajuci svojim "ambasadorima" da odrzavaju svoje rezidencije tamo gde je Bog rek'o laku noc.

mora da je tako

pre 13 godina

DRZAVA Tuvalu priznala Kosovo...naslov je objasnio.
Dovoljno je samo uporediti status koji su Albanci imali i u Jugoslaviji i u Srbiji sa cinjenicom da autohtoni Srbi u Albaniji nisu imali pravo ni na svoja prezimena i sve je jasno. Ali ne, ovo sto sam ja napisao je "nacionalizam", a dici teroristicku vojsku, ubijati ljude i poceti rat protiv svoje drzave je "plemenita borba za slobodu i ljudska prava". Ili su mozda "velikosrbi" prvo napali Jugoslaviju 91. pa onda i samu Srbiju?. A nasi susedi su radili sta? Branili svoje drzave i tako ih stvorili??? Ne, to bi bio logicki apsurd. Ustvari, Jugoslavija nije ni postojala, to je samo "mitomanija" i "velikosrpska" propaganda. Ni JNA nije bilo, to su se Srbi odjednom teleportovali i okupirali sve oko sebe, pa su se zenge, zelene beretke i ovk "pravednici" samo branili od te iznenadne pojave, a ne napadali i pocinjali ratove.

IVORY

pre 13 godina

Hahaha pa ovi imaju jedino vise stanovnika od Vatikana i to ne bas mnogo.

Znam da su pre 10-ak godina imali oko 10.000 stanovnika.

Smesno.....

подрашчанин

pre 13 godina

Ух, морали сте написати да је Тувалу држава. Па логично, да нисте то урадили нико не би знао шта је то што је признало ту квазидржаву звану Косово. Мислили би да је то нека сеоска заједница на Хималајима...

новак

pre 13 godina

За незналице. Косово не може постати чланица УН док год се о томе не сложе пет сталних чланица СБ УН. А ако у СБ УН остане однос какав је сада, јасно вам је када ће Косово ући у УН...

Aleksandar

pre 13 godina

trebalo im skoro 3 godine da svi doveslaju do glavnog grada da glasaju o priznanju Kosova!
Salu na stranu, realnost je sve jasnija, gubimo Kosovo...ali dok god neko od ozbiljnih igraca ne prizna Kosovo mi smo OK,jer nada umire poslednja a nada nam je za sada jos uvek jaka.

wiener

pre 13 godina

neko je dole pitao da se ovi isto nisu od nekoga otcepili. na neki nacin jesu. oni su bili deo britanskog protektorata gilbert and ellice islands i kada su sticali nezavisnost odlucili su da budu posebna nacija. ovde se radi o ellice islands i sebi su dali ime na svom jeziku. a od gilbert islands je nastala drzava koja je predhodno priznala kosovo, kiribati. kiribati je lokalni izgovor reci gilbert. kiribatima inace pripada i ostrvo christmas gde su englezi testirali atomske bombe i ono se danas zove kiritimati, sto je ponovo lokalni izgovor reci christmas. a to da su englezi tamo testirali atomske bombe vam govori koliko uticaja ove zemlje imaju.

bilo kako bilo, jos jedno priznanje bez mnogo znacaja, jer ga ne vidim kao deo talasa osim ako se talas ne zove priznaja od nacija nastalih od gilbert and ellice islands.

Cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.

Daca

pre 13 godina

Kina,Rusija,Indija,Brazil,Argentina,Spanija nisu priznale Kosovo! 120 zemlje sveta nisu priznale Kosovo.Srbija nece dozvoliti nikada da takozvano Kosovo ide ka EU zato sto je Srbija kapija za evropu.

Pod lupom

pre 13 godina

Taj Tuvalu je tesko naci na mapi bez velikog uvecanja, strasna sila sa Pacifika. Ne treba da se mnogo raduju ovi Tachijevi, kad pocne otopljavanje polova 50 od tih drzava sto su priznale Kosovo ce da budu potopljene i nece postojati :))))))

Maki

pre 13 godina

Oce li Sjedinjene drzave i Ujedinjeno kraljevstvo da izmisle jos neko ostrvce - drzavicu koja ce da prizna Kosovo? Mislim, ako ce na taj nacin neki nesretnici dobiti priliku da prestanu da budu moderni robovi na plantazama anglosaksonaca, nemam nista protiv. Ko zna, mozda ce bas sa Tacijem na celu da nam otvore vidike sto se tice egzoticnih letnjih turistickih estinacija? Opet, zli jezici tvrde da ce polovina tih ostrvskih drzava za najvise desetak godina ostati bez teritorije, tj bice poplavljena - treba negde taj narod smestiti. Nista zato, ako je Kosovo kroz istoriju umelo da ugosti i Turke, i Albance, umece i Polinezane :)

Aleksandar Pristina

pre 13 godina

Dok sam gledao onoliko slavlje februara 2008 i dok sad citam o ovim pojedinacnim priznavanjima Kosova od strane drzava koje imaju 10 000 stanovnika, shvatio sam koliko je uspesna diplomatija ministra Jeremica.
Crna Gora je zaokruzila nezavisnost za nekoliko meseci a Kosovo koje je proglasilo nezavisnost na srpskoj teritoriji to ne moze ni posle 2 godine.
Ipak se vide rezultati nase diplomatije,Hvala Jeremicu.

mora da je tako

pre 13 godina

DRZAVA Tuvalu priznala Kosovo...naslov je objasnio.
Dovoljno je samo uporediti status koji su Albanci imali i u Jugoslaviji i u Srbiji sa cinjenicom da autohtoni Srbi u Albaniji nisu imali pravo ni na svoja prezimena i sve je jasno. Ali ne, ovo sto sam ja napisao je "nacionalizam", a dici teroristicku vojsku, ubijati ljude i poceti rat protiv svoje drzave je "plemenita borba za slobodu i ljudska prava". Ili su mozda "velikosrbi" prvo napali Jugoslaviju 91. pa onda i samu Srbiju?. A nasi susedi su radili sta? Branili svoje drzave i tako ih stvorili??? Ne, to bi bio logicki apsurd. Ustvari, Jugoslavija nije ni postojala, to je samo "mitomanija" i "velikosrpska" propaganda. Ni JNA nije bilo, to su se Srbi odjednom teleportovali i okupirali sve oko sebe, pa su se zenge, zelene beretke i ovk "pravednici" samo branili od te iznenadne pojave, a ne napadali i pocinjali ratove.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Sjajno. Ako ovako nastave ove pseudodrzave, "drzava" Kosovo ima da padne u cabar placajuci svojim "ambasadorima" da odrzavaju svoje rezidencije tamo gde je Bog rek'o laku noc.

IVORY

pre 13 godina

Hahaha pa ovi imaju jedino vise stanovnika od Vatikana i to ne bas mnogo.

Znam da su pre 10-ak godina imali oko 10.000 stanovnika.

Smesno.....

Aleksandar

pre 13 godina

trebalo im skoro 3 godine da svi doveslaju do glavnog grada da glasaju o priznanju Kosova!
Salu na stranu, realnost je sve jasnija, gubimo Kosovo...ali dok god neko od ozbiljnih igraca ne prizna Kosovo mi smo OK,jer nada umire poslednja a nada nam je za sada jos uvek jaka.

новак

pre 13 godina

За незналице. Косово не може постати чланица УН док год се о томе не сложе пет сталних чланица СБ УН. А ако у СБ УН остане однос какав је сада, јасно вам је када ће Косово ући у УН...

подрашчанин

pre 13 godina

Ух, морали сте написати да је Тувалу држава. Па логично, да нисте то урадили нико не би знао шта је то што је признало ту квазидржаву звану Косово. Мислили би да је то нека сеоска заједница на Хималајима...

Nikola

pre 13 godina

Mislim da su im ovakva priznanja kontraproduktivna. Kad nesto za sta moras da naglasis da je drzava ("Drzava Tuvalu"), prizna nezavisnost necega ciju nezavavisnost moras da objasnjavas, tu posla nisu cista.

wiener

pre 13 godina

neko je dole pitao da se ovi isto nisu od nekoga otcepili. na neki nacin jesu. oni su bili deo britanskog protektorata gilbert and ellice islands i kada su sticali nezavisnost odlucili su da budu posebna nacija. ovde se radi o ellice islands i sebi su dali ime na svom jeziku. a od gilbert islands je nastala drzava koja je predhodno priznala kosovo, kiribati. kiribati je lokalni izgovor reci gilbert. kiribatima inace pripada i ostrvo christmas gde su englezi testirali atomske bombe i ono se danas zove kiritimati, sto je ponovo lokalni izgovor reci christmas. a to da su englezi tamo testirali atomske bombe vam govori koliko uticaja ove zemlje imaju.

bilo kako bilo, jos jedno priznanje bez mnogo znacaja, jer ga ne vidim kao deo talasa osim ako se talas ne zove priznaja od nacija nastalih od gilbert and ellice islands.

zzzzz

pre 13 godina

Svaka cast Tuvaluu, ali oni pare za clanstvo u UN imaju samo zahvaljujuci prodaji internet domena .tv, koji je interesantan raznim TV stanicama, a pride ce, zajedno sa Marsalskim ostrvima i jos nekima verovatno biti potopljeni blagodareci globalnom zagrevanju. Ukratko, ako ce neka drzava da da oglas "priznajem secesionisticke tvorevine za novac", to ce biti Tuvalu (ako zanemarimo Nauru, koji je ocito manje tvrd pregovarac od Tuvalua, posto su vec priznali i Kosovo i Juznu Osetiju, a bogme i Abhaziju)...

Daca

pre 13 godina

Kina,Rusija,Indija,Brazil,Argentina,Spanija nisu priznale Kosovo! 120 zemlje sveta nisu priznale Kosovo.Srbija nece dozvoliti nikada da takozvano Kosovo ide ka EU zato sto je Srbija kapija za evropu.

Kosovastar

pre 13 godina

Kada vec je priznata od SAD, V. Britanije, Nemacke, Francuske, Kanade, Japana, Australije naravno da je red na ovakve male drzave. U svakom slucaju broj je porastao i u stalnom je porastu. Nijedns drzava nije imala niti ima nameru da povlaci priznanje i sto vise vremena prolazi Kosovo dobija po neko priznanje sve dok stigne do polovine. Polse toga nema nikakvih problema da onaj semafor bude 160:32 u korist Kosova.

Jeton Shaqiri

pre 13 godina

"državica Tuvalu je, sa nešto više od 12.000 žitelja,zemlja sa najmanjim brojem stanovnika" Ali ipak je Drzava sto znaci da njezina priznavanje Kosovo je isto kao kada bi Kina priznala. Jedan priznavanje ti je jedan priznavanje, tako ti je tou SD'u.

Georg

pre 13 godina

Malo po malo Kosovo će skupiti preko dve trećine članica UN. Uopšte nije važno kolika je i kakva država koja ih priznaje svaka ima glas u UN.

dr.eni

pre 13 godina

... danas TUVALA, polako ali sigurno Kosovo ide ka stotom priznanju i neka im sa srecom.
Verujem da g. Jeremic nikad nije ni cuo za Tuvalu inace bi i do tamo prosetao samo da spreci prznanje Kosova. Inace Tuvalu ima samo 26. kv.km povrsine i 12. hiljada stanovnika ali je ravnopravna clanica UN i ima pravo glasa kao USA i Rusija.

nenad

pre 13 godina

Da pogadjamo koje je sledeca drzava koja ze priznati Kosovo, ja tipujem na jednu od tri preostale pacificke ostrvske drzave koje to nisu ucinile. Na prvom mestu tipujem na Tonga, ama mozda budu i Solomonska ostrva ili Fidzi. A mozda i Papua Nova Gvineja, tako bi se kompletirala cela Australija i Okeanija.

rexona

pre 13 godina

Pa njihov glas u UN vredi isto kao i glas Rusije, Brazila..itd. Nisu sve drzave u svetu velike i snazne kao sto su USA, Nemacka, Francuska, Engleska, Italia, Japan, Kanada, Australia, Skandivske zemlje itd... Sve ove zemlje priznali Kosovo. Skoro zaboravih: "Cim se Jeremic pojavljuje u javnost dolazi neko priznanje"!!! hvala ti Vuce

Tosum Bajrami

pre 13 godina

Neko juce komentarisa: Cim se Jeremic javi i postane grlat, ubrzo ce neka drzava priznati Kosovo. I kako rece komentator, nako i bi. Ali meni mirise u zraku i na daljna priznanja.

gogo

pre 13 godina

Pa da "PRIVREMENa" Kosovska vlada proglasila samostalnost 72 drzava svijeta to ocenili kao legalno i logicno samo se mi jos zabavljamo se sa terminologijama kao "PRIVREMENE","IMPLICITNO",a ovo je jos bolje ;EXPLICITNO kao da je to toliko vazno za nas koji se dnevno mucimo da prodje taj prokleti mesec pa da dobijem tu smesnu platu.

Vazak

pre 13 godina

Iz perspektive moći, prestiža i značaja, odnos Srbije i Tuvalua je sličan odnosu Amerike ili Kine nasuprot Srbiji. Kada zahtevamo da nas veliki tretiraju kao ravnopravne, uvek se prisetim ovih potcenjivačkih komentara vezanih za priznanja Kosova i bude mi žao što sebe toliko malo cenimo.

BB

pre 13 godina

ако није важно признање Косова од стране државе Tuvalu, зашто су толико коментара!!!!!!!?????

Cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.

Vokshi

pre 13 godina

Cim negde neko prizna Kosovo, odmah pocinje komentarisanje koje ustvari pretstavlja reviju opsteg obrazovanja, kulture i politicke informisanosti. U psihologiji je inace odavno poznat fenomen da se mnogi ljudi prepustaju grcevitom/histericnom smehu kao kompenzaciji za plakanje.

Miloš

pre 13 godina

Tuvalu je država,poznata zbog svog internet domena .TV.Pošto domen asocira na televiziju,glavni prihod ove države je od iznajmljivanja domena u komercijalna svrhe

Martin

pre 13 godina

svaki mjesec barem jedno priznanje, jos 30 nam treba znaci jos 30mjeseci najvise, puno realnije jos 2godine. Ukupuno 4godine od proglasenja nezavisnosti clanica UN.. samo se vi smijte ostalo vam je najvise jos 2godine.. matematika je egzaktna stvar... s tim da je u dosadanjih 2ipo godina vec 72 priznanja!!! pa se vi mislite! puno pozdrava.

kalimero

pre 13 godina

I nakiti od zlata nekome izgledaju malo. Al' znaju da ima veliki vrednost. Ako drzava TUVALU nekom izgleda mala mi znamo da ima veliku vrednost.
Ajde Jeremicu ponovo reci NIKADA da bi jos koja mala drzava priznala Kosovo.