Nedelja, 14.11.2010.

12:15

Terzić: "Osmo mesto nije neuspeh"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da osvajanje osmog mesta na Svetskom prvenstvu nije neuspeh.

Izvor: B92

Terziæ: "Osmo mesto nije neuspeh" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Cha

pre 13 godina

Ovaj tvrdi da nije neuspeh biti 8 na svetu, hahaha.
Covek je izgubio iz vida su bile pre 4 godine na 3 mestu.
Srbija je katastrofalno izgubila od Rusije, Italije,Njemacke, pa cak od prosecne Truske.

Jovan

pre 13 godina

Završeno je još jedno SP, propala je još jedna velika prilika da se afirmiše srpska ženska odbojka, svim ljubiteljima nacionalnog tima Srbije priređena je još jedna bruka u nizu, a „lucidni“ selektor ponovo vređa inteligenciju nacije, ili bar dela nacije, nesuvislim, besmislenim izjavama bez početka i kraja.
Elem, bilo je šta je bilo i vreme je da se podvuče crta na učinak, pa ne bi bilo zgoreg pomenuti činjenicu da je reprezentacija Srbije ostvarila neuspeh na ovom prvenstvu, da se ova ekipa 5 meseci spremala da uzme medalju, a nije pobedila NIJEDNU ekipu iz prvih 7 na ovom SP, da je srpski tim na ovom prvenstvu prikazao najslabiju igru i najveću nemoć u zadnjih 7 godina, a da je najveće jedinstvo na terenu prikazano samo u momentima mazohističkog cerenja igračica prilikom sramotnih gubljenja setova sa dvocifrenom razlikom.
U proteklih 15-tak dana ova ekipa ličila je na sve samo ne na tim koji se, navodno, 5 meseci spremao za jedno Svetsko Prvenstvo, a ispostaviće se, za DEBAKL planetarnih razmera! Teško je sada reći šta je uzrok ovako mizernom rezultatu i šta to nije funkcionisalo tokom ovog SP, jer praktično NIŠTA nije valjalo od samog početka, a potvrda o jadnoj igri i nepostojećem konceptu postajala je sve jasnija kako je odmicalo prvenstvo. Pobeda protiv Poljske u jednoj krajnje neatraktivnoj i dosadnoj utakmici, gde je pobedila ekipa koja je manje lopti ispucala u gledalište, garnirana „istorijskim trijumfom“ nad Kineskinjama koje, uzgred, na ovom prvenstvu nisu pokazale apsolutno ništa, večiti selektor već sada pokušava staviti u kontekst alibija za katastrofalno izdanje srpske ekipe.
Apsolutno nijedan elemenat igre nije bio na nivou iole ozbiljnije ekipe, a srpski tim tokom celokupnog šampionata „krasio“ je haotičan prijem, sledio ga jednoličan napad, praćen veoma lošim i nesigurnim servisom, kao i krajnje konfuznom igrom u odbrani. U javnosti je stvorena pogrešna slika o dobrom startu srpske ekipe, iz prostog razloga što su prva tri meča odigrana sa ekipama koje su „po ključu“ došle na SP, sa timovima koji igraju na amaterskom nivou. Čim su sa druge strane mreže stale iole ozbiljnije ekipe, postalo je jasno da srpski tim u borbi za medalju jednostavno nema šta da traži.
Još jedna velika zabluda izašla je na videlo. Floskula da je klupa reprezentacije Srbije „dugačka“ naprosto nema utemeljenje u realnosti i činjenica je da je svaka izmena u timu bivala mučnija i od gledanja agonije startne 6-orke. Izuzetak je pozicija srednjeg blokera, gde je potencijallno NAJBOLJA igračica Veljkovićeva presedela praktično celokupno prvenstvo na klupi. Vesovićeva, koja se i ranije pokazala kao neko ko može da uskoči i pokrene ekipu, dobila je šansu da zaigra tek kada se Nikolićeva povredila, ili jednostavno nije više želela da igra. Pozicija korektora i selektorska odluka da se pozovu čak DVE igračice koje su evidentno bile van forme, jedna je u nizu nebuloza za koju „stručni“ štab treba da pruži objašnjenje. Iz aviona je bilo evidentno da je ovaj tim NEUIGRAN, da se ne zna KO, ŠTA, KADA i KAKO treba da radi, a opšte rasulo i lutanje bilo je najuočljivije prilikom prijema i odbrana, gde su često „žive“ lopte padale oko reprezentativki Srbije, a neretko i same igračice smetale jedna drugoj.
Kada se sa ove distance trezveno razmisli, nemoguće je odupreti se utisku da je selektor sve, uključujući i sebe samog, držao u jednoj velikoj zabludi, pričajući o nekom „jedinstvu, želji, motivaciji i potencijalnim uspesima“. Ovaj tim niti jednog trenutka nije pokazao da mu je stalo, da zaista izgara na terenu i da želi pobedu. Sve je to daleko više podsećalo na puko otaljavanje, zasićenost, letargiju i haos.
Ne znam da li je bilo realno očekivati nešto više, ali je evidentno da ova i ovakva ekipa, predvođena sadašnjom „strukom“ ne može pružiti više od viđenog. Za ekipu Srbije NE NASTUPAJU najbolje igračice koje Srbija ima i rezultat sa ovog SP sasvim sigurno NIJE maximum koji srpska ženska odbojka može i treba da pruži, već samo ogledalo mizerije koju možemo očekivati i u budućnosti, ukoliko se ne pogleda istini u oči i ne raskrsti sa burazerskim načinom vođenja nacionalnog tima.
Ipak, najtragičnije od svega je što selektorska neznalica, umesto da se javno izvini naciji zbog poražavajućeg rezultata, već počinje da šaka za prašinom koju će narednih meseci bacati u oči javnosti, pravdajući sopstvenu nesposobnost, neznanje i diletantizam.
Pre toga, naravno, sledi par meseci „zaveta ćutanja“, dok se malko ne slegne prašina, dok se nepozaboravljaju sve minule bruke&sramote, nakon kojih sledi nova porcija PRAZNIH OBEĆANJA i ispiranja mozga naivnog auditorijuma. A to što su hale prazne i što sve manje klinki pika odbojku po dvorištima širom Srbije, NIKOG nije briga. Sramota!
Osmo mesto jeste neuspeh, jer je igra bila loša, jer ekipa ne postoji, jer igračice nemaju volju, a selektoru nedostaju ambicije. A ko ne može ili ne želi da za GRB,ZASTAVU I HIMNU uvek i svugde pruža maksimum-taj ne zaslužuje da reprezentuje svoju otadžbinu.

urmas

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh. OSS je vrlo uređena organizacija i plasman na SP bi trebalo pravilno da oceni - treba naći selektora koji će znati da izvuće maximum iz tima, a ne da za sve traži alibi. Mnogo smo mečeva izgubili na poslednjim takmičenjima i ne valja da nam to postane navika. Imamo veliki potencijal, a u opasnosti smo da na tome i ostane.

Aleksandra

pre 13 godina

Nazalost hit devojke sa proslog svetskog samo su bile pogubljene po terenu u odnosu na fenomenalne Ruskinje, Brazilke, Japanke, Amerikanke... Dok Rusija i Brazil demonstriraju svemirsku odbojku ovaj tim je pokazao svoj krajnji domet - osbvajanje one lige gde i Turska igra sa drugim ili trecim timom. Zao mi je devojaka.. talentovane ali nedovoljno eksplozivne... metiljava Nikolic, ocajni potezi Ognjenovic... losa dizanja Molnarki u samu mrezu pa svi osuse drvlje i kamenje na jednu od najtalentovanijih... toliko losa odbrana u polju... Besna sam... volim odbojku i mislim da je nas potencijal i kod zena u ovom sportu ogroman... E moj Terzicu... dajte Zakoca... dajte nekog agresivnijeg poput ludog Brazilca ili dajte prosto nekog od trenera muskaraca kao sto rade sve zenske selekcije sveta... Ih mnogo mi je zao:((( Pa vi bar gdine Boricicu znate da procenite...

Sneza

pre 13 godina

Ove utakmice je izgubio trener a ne devojke. Devojkama svaka cast, vise su nego odlicne. Steta, steta... ne nadam se boljem dok na kormilo ne doje neko sa malo vise takta u radu sa devojkama. Realno, ruskinje su jedine bile bolje, sve ostale smo mogli da dobijemo. Devojke su mentalno padale tokom igre to se jasno videlo i to narocito posle timeout-a ! Bolje ne zvati timeout ako vec ne znas sta i kad trebas da kazes. A to sto nas trener ne poznaje svoje igracice... to je vec prica na neku drugu temu

nikol dž.femija

pre 13 godina

MOzda on i radi na sebi, ali se to ipak ne vidi.

On ima problem na relaciji musko - zensko u sebi samom i to se vise nego jasno vidi, na svakom prvenstvu i to odavno.

Steta zbog devojaka,a steta i zbog njega.

TREBALO BI IMATI HRABROSTI I PREKINUTI AGONIJU.

Uostalom, sve ovo se moglo pretpostaviti i posle bronze, jer zahvaljujuci njemu, tada, ako se secate, nisu Srkinje igrale finale i osvojile bar srebro.

Nije to bilo davno da bi se zaboravilo.

Keka

pre 13 godina

Blago nama sa ovakvim trenerom! Čovek je izgubio vezu sa realnošću! Osmo mesto na svetu može da bude uspeh kada se igra, kada se bori, kada se "ostavi srce" na parketu, kada se daje i više nego što se realno može jer se brane boje svoje zemlje...
Ali osmo mesto ne može da bude uspeh kada se osvoji 8 poena u setu protiv reprezentacije Rusije, uspeh ne može da bude neborbenost, melanholičnost u igri, odsustvo motiva...
Naše odbojkašice na čelu s trenerom samo pričaju: mi hoćemo, mi možemo... a šta pokazuju... e, to je druga priča! Mislim da im niko nije rekao da se autoritet ne postiže sredstvima, nego radom, sposobnošću i znanjem!

Neka nam je Bog u pomoći u narednom periodu.

ivana dj

pre 13 godina

Izgubili smo od Nemacke sto vise nije vazno.Najvaznija vest dana je da je popularna Stefi Veljkovic odigrala poslednju utakmicu za Srbiju.Direktno iz Japana za b92.

Balkanac

pre 13 godina

E covek je stvarno lik... Mislim da vise ne zna ili ne slusa uopste sebe sta prica. Za njega jeste uspeh osmo mesto zato sto smo se zalagali i izgarali na terenu.

xz

pre 13 godina

Kad se vrate on ce se malo primiriti dok se ne slegne prasina, a onda krece mi imamo potencijal na moze nam niko nista.Doduse njemu ne moze niko nista umislio cova da je nezamenljiv.

OJLA

pre 13 godina

Ako je ovo uspeh onda mislim da bi bilo dobro naći nekoga malo ambicioznijeg, jer ova generacija svake godine sustavno pada u igri i rezultatu, a sad je već po kvaliteti trebala biti na razini Brazila i Rusije. Šteta još jedna potencialna medalja u Londonu ode u vetar.....

Drago

pre 13 godina

Pet poraza na SP, cetiri na Olimpijadi, na EP ... Sve sami "uspesi", ali samo za Terzica. I koliko vidim na ostavku i ne pomislja i najavljuje da im je ovo dobro iskustvo za sledece takmicenje, naravno sa njim na celu i da ocekujemo nove "uspehe". Ovaj covek je izgubio osecaj za realnost. Pa samo sa onim igracicama koje je on oterao, iole ozbiljniji strucnjak bi osvojio medalju, a da ne pricamo da i ovaj tim koji je on sastavio ima ogroman potencijal. Boricicu reaguj. Krajnje je vreme.

iggy

pre 13 godina

Nema svrhe da vise pisete ' terzicu odlazi' jer ce ostati jos dugo, sve dok i ova generacija ne zavrsi svoje karijere, dok zbog svoje sujete ne otera jos koju igracicu iz tima, stoga ocekivati nesto od nasih odbojkasica dok je on selektor isto je kao i ocekivati od nasih fudbalera da sa Pizonom postanu svetski prvaci

IVORY

pre 13 godina

Bravo za Terzica i devojke. Nije mala stvar biti osmi u svetu! Terzic je dokazao da je veliki trener, dajmo mu podrsku i sa njim na celu u nove uspehe. London je krajnji cilj. Tamo ocekujem zlato!

St.George

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh jer smo na proslom SP bili treci.
Osmo mesto je neuspeh kada se spremas pet meseci.
Osmo mesto je neuspeh kada su ti odresene ruke u izboru
igraca i vodjenju tima.

Osmo mesto je uspeh kada je ekipa takticki i psiholoski
nespremna.
Osmo mesto je uspeh kada te vodi prepotentni trener koji
posle svakog izgubljenog meca krivicu svaljuje na igrace.
Osmo mesto je uspeh kada trener ne zna da vodi utakmicu.
Osmo mesto je uspeh kada se primenjuje sistem vrednosti
koji danas vlada u srpskom sportu i drustvu uopste
Osmo mesto je uspeh kada niko od nas koji komentarisemo
nije osmi na svetu u bilo cemu.
Osmo mesto je uspeh kada o kaze ZT.

Krle

pre 13 godina

Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.
(Realno, 14. novembar 2010 12:23)
Jel vam jasno ljudi da je Ivana Djerisilo imala operaciju ramena i da ne može da igra!
Slažem se da Terzić treb da ode.
Pozzz svima

Verni obozavalac srpskog sporta

pre 13 godina

Za nase selektore ne postoji neuspeh ...Terzic vesto prikriva losu atmosferu u timu. Steta je da ovakva generacija ne uzima medalje na velikim takmicenjima a realno imaju kvalitet za to... Terzicu, ucini dobro srpskoj zenskoj odbojci, podnesi ostavku - hitno !!!

Realno

pre 13 godina

Ma jok,sigurno je uspeh.Ne lupaj čoveče,da smo pobedili Japan a imali smo 3 set lopte na 24:22 igrali bi polufinale.Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.

Milan Nis

pre 13 godina

Terzicu odlazi.Aman čoveče može li neko drugi da sedne na tu klupo ili si je od kuće doneo. Sta bi bilo da ivković nije zvao Teodosića 3 godine,namerio si se na Anju

SID

pre 13 godina

Bas nam je malo falilo za plasman u polufinale. Protiv Turske ni u jednom setu do 20-og poena, a protivu Rusije ni 40 osvojenih poena za ceo mec.
Budi covek jednom u zivotu, podnesi ostavku i srecno i sve najbolje u daljem zivotu i karijeri.

Realno

pre 13 godina

Ma jok,sigurno je uspeh.Ne lupaj čoveče,da smo pobedili Japan a imali smo 3 set lopte na 24:22 igrali bi polufinale.Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.

St.George

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh jer smo na proslom SP bili treci.
Osmo mesto je neuspeh kada se spremas pet meseci.
Osmo mesto je neuspeh kada su ti odresene ruke u izboru
igraca i vodjenju tima.

Osmo mesto je uspeh kada je ekipa takticki i psiholoski
nespremna.
Osmo mesto je uspeh kada te vodi prepotentni trener koji
posle svakog izgubljenog meca krivicu svaljuje na igrace.
Osmo mesto je uspeh kada trener ne zna da vodi utakmicu.
Osmo mesto je uspeh kada se primenjuje sistem vrednosti
koji danas vlada u srpskom sportu i drustvu uopste
Osmo mesto je uspeh kada niko od nas koji komentarisemo
nije osmi na svetu u bilo cemu.
Osmo mesto je uspeh kada o kaze ZT.

Verni obozavalac srpskog sporta

pre 13 godina

Za nase selektore ne postoji neuspeh ...Terzic vesto prikriva losu atmosferu u timu. Steta je da ovakva generacija ne uzima medalje na velikim takmicenjima a realno imaju kvalitet za to... Terzicu, ucini dobro srpskoj zenskoj odbojci, podnesi ostavku - hitno !!!

SID

pre 13 godina

Bas nam je malo falilo za plasman u polufinale. Protiv Turske ni u jednom setu do 20-og poena, a protivu Rusije ni 40 osvojenih poena za ceo mec.
Budi covek jednom u zivotu, podnesi ostavku i srecno i sve najbolje u daljem zivotu i karijeri.

Milan Nis

pre 13 godina

Terzicu odlazi.Aman čoveče može li neko drugi da sedne na tu klupo ili si je od kuće doneo. Sta bi bilo da ivković nije zvao Teodosića 3 godine,namerio si se na Anju

iggy

pre 13 godina

Nema svrhe da vise pisete ' terzicu odlazi' jer ce ostati jos dugo, sve dok i ova generacija ne zavrsi svoje karijere, dok zbog svoje sujete ne otera jos koju igracicu iz tima, stoga ocekivati nesto od nasih odbojkasica dok je on selektor isto je kao i ocekivati od nasih fudbalera da sa Pizonom postanu svetski prvaci

Drago

pre 13 godina

Pet poraza na SP, cetiri na Olimpijadi, na EP ... Sve sami "uspesi", ali samo za Terzica. I koliko vidim na ostavku i ne pomislja i najavljuje da im je ovo dobro iskustvo za sledece takmicenje, naravno sa njim na celu i da ocekujemo nove "uspehe". Ovaj covek je izgubio osecaj za realnost. Pa samo sa onim igracicama koje je on oterao, iole ozbiljniji strucnjak bi osvojio medalju, a da ne pricamo da i ovaj tim koji je on sastavio ima ogroman potencijal. Boricicu reaguj. Krajnje je vreme.

OJLA

pre 13 godina

Ako je ovo uspeh onda mislim da bi bilo dobro naći nekoga malo ambicioznijeg, jer ova generacija svake godine sustavno pada u igri i rezultatu, a sad je već po kvaliteti trebala biti na razini Brazila i Rusije. Šteta još jedna potencialna medalja u Londonu ode u vetar.....

Balkanac

pre 13 godina

E covek je stvarno lik... Mislim da vise ne zna ili ne slusa uopste sebe sta prica. Za njega jeste uspeh osmo mesto zato sto smo se zalagali i izgarali na terenu.

xz

pre 13 godina

Kad se vrate on ce se malo primiriti dok se ne slegne prasina, a onda krece mi imamo potencijal na moze nam niko nista.Doduse njemu ne moze niko nista umislio cova da je nezamenljiv.

Krle

pre 13 godina

Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.
(Realno, 14. novembar 2010 12:23)
Jel vam jasno ljudi da je Ivana Djerisilo imala operaciju ramena i da ne može da igra!
Slažem se da Terzić treb da ode.
Pozzz svima

ivana dj

pre 13 godina

Izgubili smo od Nemacke sto vise nije vazno.Najvaznija vest dana je da je popularna Stefi Veljkovic odigrala poslednju utakmicu za Srbiju.Direktno iz Japana za b92.

Keka

pre 13 godina

Blago nama sa ovakvim trenerom! Čovek je izgubio vezu sa realnošću! Osmo mesto na svetu može da bude uspeh kada se igra, kada se bori, kada se "ostavi srce" na parketu, kada se daje i više nego što se realno može jer se brane boje svoje zemlje...
Ali osmo mesto ne može da bude uspeh kada se osvoji 8 poena u setu protiv reprezentacije Rusije, uspeh ne može da bude neborbenost, melanholičnost u igri, odsustvo motiva...
Naše odbojkašice na čelu s trenerom samo pričaju: mi hoćemo, mi možemo... a šta pokazuju... e, to je druga priča! Mislim da im niko nije rekao da se autoritet ne postiže sredstvima, nego radom, sposobnošću i znanjem!

Neka nam je Bog u pomoći u narednom periodu.

Jovan

pre 13 godina

Završeno je još jedno SP, propala je još jedna velika prilika da se afirmiše srpska ženska odbojka, svim ljubiteljima nacionalnog tima Srbije priređena je još jedna bruka u nizu, a „lucidni“ selektor ponovo vređa inteligenciju nacije, ili bar dela nacije, nesuvislim, besmislenim izjavama bez početka i kraja.
Elem, bilo je šta je bilo i vreme je da se podvuče crta na učinak, pa ne bi bilo zgoreg pomenuti činjenicu da je reprezentacija Srbije ostvarila neuspeh na ovom prvenstvu, da se ova ekipa 5 meseci spremala da uzme medalju, a nije pobedila NIJEDNU ekipu iz prvih 7 na ovom SP, da je srpski tim na ovom prvenstvu prikazao najslabiju igru i najveću nemoć u zadnjih 7 godina, a da je najveće jedinstvo na terenu prikazano samo u momentima mazohističkog cerenja igračica prilikom sramotnih gubljenja setova sa dvocifrenom razlikom.
U proteklih 15-tak dana ova ekipa ličila je na sve samo ne na tim koji se, navodno, 5 meseci spremao za jedno Svetsko Prvenstvo, a ispostaviće se, za DEBAKL planetarnih razmera! Teško je sada reći šta je uzrok ovako mizernom rezultatu i šta to nije funkcionisalo tokom ovog SP, jer praktično NIŠTA nije valjalo od samog početka, a potvrda o jadnoj igri i nepostojećem konceptu postajala je sve jasnija kako je odmicalo prvenstvo. Pobeda protiv Poljske u jednoj krajnje neatraktivnoj i dosadnoj utakmici, gde je pobedila ekipa koja je manje lopti ispucala u gledalište, garnirana „istorijskim trijumfom“ nad Kineskinjama koje, uzgred, na ovom prvenstvu nisu pokazale apsolutno ništa, večiti selektor već sada pokušava staviti u kontekst alibija za katastrofalno izdanje srpske ekipe.
Apsolutno nijedan elemenat igre nije bio na nivou iole ozbiljnije ekipe, a srpski tim tokom celokupnog šampionata „krasio“ je haotičan prijem, sledio ga jednoličan napad, praćen veoma lošim i nesigurnim servisom, kao i krajnje konfuznom igrom u odbrani. U javnosti je stvorena pogrešna slika o dobrom startu srpske ekipe, iz prostog razloga što su prva tri meča odigrana sa ekipama koje su „po ključu“ došle na SP, sa timovima koji igraju na amaterskom nivou. Čim su sa druge strane mreže stale iole ozbiljnije ekipe, postalo je jasno da srpski tim u borbi za medalju jednostavno nema šta da traži.
Još jedna velika zabluda izašla je na videlo. Floskula da je klupa reprezentacije Srbije „dugačka“ naprosto nema utemeljenje u realnosti i činjenica je da je svaka izmena u timu bivala mučnija i od gledanja agonije startne 6-orke. Izuzetak je pozicija srednjeg blokera, gde je potencijallno NAJBOLJA igračica Veljkovićeva presedela praktično celokupno prvenstvo na klupi. Vesovićeva, koja se i ranije pokazala kao neko ko može da uskoči i pokrene ekipu, dobila je šansu da zaigra tek kada se Nikolićeva povredila, ili jednostavno nije više želela da igra. Pozicija korektora i selektorska odluka da se pozovu čak DVE igračice koje su evidentno bile van forme, jedna je u nizu nebuloza za koju „stručni“ štab treba da pruži objašnjenje. Iz aviona je bilo evidentno da je ovaj tim NEUIGRAN, da se ne zna KO, ŠTA, KADA i KAKO treba da radi, a opšte rasulo i lutanje bilo je najuočljivije prilikom prijema i odbrana, gde su često „žive“ lopte padale oko reprezentativki Srbije, a neretko i same igračice smetale jedna drugoj.
Kada se sa ove distance trezveno razmisli, nemoguće je odupreti se utisku da je selektor sve, uključujući i sebe samog, držao u jednoj velikoj zabludi, pričajući o nekom „jedinstvu, želji, motivaciji i potencijalnim uspesima“. Ovaj tim niti jednog trenutka nije pokazao da mu je stalo, da zaista izgara na terenu i da želi pobedu. Sve je to daleko više podsećalo na puko otaljavanje, zasićenost, letargiju i haos.
Ne znam da li je bilo realno očekivati nešto više, ali je evidentno da ova i ovakva ekipa, predvođena sadašnjom „strukom“ ne može pružiti više od viđenog. Za ekipu Srbije NE NASTUPAJU najbolje igračice koje Srbija ima i rezultat sa ovog SP sasvim sigurno NIJE maximum koji srpska ženska odbojka može i treba da pruži, već samo ogledalo mizerije koju možemo očekivati i u budućnosti, ukoliko se ne pogleda istini u oči i ne raskrsti sa burazerskim načinom vođenja nacionalnog tima.
Ipak, najtragičnije od svega je što selektorska neznalica, umesto da se javno izvini naciji zbog poražavajućeg rezultata, već počinje da šaka za prašinom koju će narednih meseci bacati u oči javnosti, pravdajući sopstvenu nesposobnost, neznanje i diletantizam.
Pre toga, naravno, sledi par meseci „zaveta ćutanja“, dok se malko ne slegne prašina, dok se nepozaboravljaju sve minule bruke&sramote, nakon kojih sledi nova porcija PRAZNIH OBEĆANJA i ispiranja mozga naivnog auditorijuma. A to što su hale prazne i što sve manje klinki pika odbojku po dvorištima širom Srbije, NIKOG nije briga. Sramota!
Osmo mesto jeste neuspeh, jer je igra bila loša, jer ekipa ne postoji, jer igračice nemaju volju, a selektoru nedostaju ambicije. A ko ne može ili ne želi da za GRB,ZASTAVU I HIMNU uvek i svugde pruža maksimum-taj ne zaslužuje da reprezentuje svoju otadžbinu.

nikol dž.femija

pre 13 godina

MOzda on i radi na sebi, ali se to ipak ne vidi.

On ima problem na relaciji musko - zensko u sebi samom i to se vise nego jasno vidi, na svakom prvenstvu i to odavno.

Steta zbog devojaka,a steta i zbog njega.

TREBALO BI IMATI HRABROSTI I PREKINUTI AGONIJU.

Uostalom, sve ovo se moglo pretpostaviti i posle bronze, jer zahvaljujuci njemu, tada, ako se secate, nisu Srkinje igrale finale i osvojile bar srebro.

Nije to bilo davno da bi se zaboravilo.

urmas

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh. OSS je vrlo uređena organizacija i plasman na SP bi trebalo pravilno da oceni - treba naći selektora koji će znati da izvuće maximum iz tima, a ne da za sve traži alibi. Mnogo smo mečeva izgubili na poslednjim takmičenjima i ne valja da nam to postane navika. Imamo veliki potencijal, a u opasnosti smo da na tome i ostane.

Aleksandra

pre 13 godina

Nazalost hit devojke sa proslog svetskog samo su bile pogubljene po terenu u odnosu na fenomenalne Ruskinje, Brazilke, Japanke, Amerikanke... Dok Rusija i Brazil demonstriraju svemirsku odbojku ovaj tim je pokazao svoj krajnji domet - osbvajanje one lige gde i Turska igra sa drugim ili trecim timom. Zao mi je devojaka.. talentovane ali nedovoljno eksplozivne... metiljava Nikolic, ocajni potezi Ognjenovic... losa dizanja Molnarki u samu mrezu pa svi osuse drvlje i kamenje na jednu od najtalentovanijih... toliko losa odbrana u polju... Besna sam... volim odbojku i mislim da je nas potencijal i kod zena u ovom sportu ogroman... E moj Terzicu... dajte Zakoca... dajte nekog agresivnijeg poput ludog Brazilca ili dajte prosto nekog od trenera muskaraca kao sto rade sve zenske selekcije sveta... Ih mnogo mi je zao:((( Pa vi bar gdine Boricicu znate da procenite...

Sneza

pre 13 godina

Ove utakmice je izgubio trener a ne devojke. Devojkama svaka cast, vise su nego odlicne. Steta, steta... ne nadam se boljem dok na kormilo ne doje neko sa malo vise takta u radu sa devojkama. Realno, ruskinje su jedine bile bolje, sve ostale smo mogli da dobijemo. Devojke su mentalno padale tokom igre to se jasno videlo i to narocito posle timeout-a ! Bolje ne zvati timeout ako vec ne znas sta i kad trebas da kazes. A to sto nas trener ne poznaje svoje igracice... to je vec prica na neku drugu temu

Cha

pre 13 godina

Ovaj tvrdi da nije neuspeh biti 8 na svetu, hahaha.
Covek je izgubio iz vida su bile pre 4 godine na 3 mestu.
Srbija je katastrofalno izgubila od Rusije, Italije,Njemacke, pa cak od prosecne Truske.

IVORY

pre 13 godina

Bravo za Terzica i devojke. Nije mala stvar biti osmi u svetu! Terzic je dokazao da je veliki trener, dajmo mu podrsku i sa njim na celu u nove uspehe. London je krajnji cilj. Tamo ocekujem zlato!

IVORY

pre 13 godina

Bravo za Terzica i devojke. Nije mala stvar biti osmi u svetu! Terzic je dokazao da je veliki trener, dajmo mu podrsku i sa njim na celu u nove uspehe. London je krajnji cilj. Tamo ocekujem zlato!

Realno

pre 13 godina

Ma jok,sigurno je uspeh.Ne lupaj čoveče,da smo pobedili Japan a imali smo 3 set lopte na 24:22 igrali bi polufinale.Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.

Milan Nis

pre 13 godina

Terzicu odlazi.Aman čoveče može li neko drugi da sedne na tu klupo ili si je od kuće doneo. Sta bi bilo da ivković nije zvao Teodosića 3 godine,namerio si se na Anju

Verni obozavalac srpskog sporta

pre 13 godina

Za nase selektore ne postoji neuspeh ...Terzic vesto prikriva losu atmosferu u timu. Steta je da ovakva generacija ne uzima medalje na velikim takmicenjima a realno imaju kvalitet za to... Terzicu, ucini dobro srpskoj zenskoj odbojci, podnesi ostavku - hitno !!!

SID

pre 13 godina

Bas nam je malo falilo za plasman u polufinale. Protiv Turske ni u jednom setu do 20-og poena, a protivu Rusije ni 40 osvojenih poena za ceo mec.
Budi covek jednom u zivotu, podnesi ostavku i srecno i sve najbolje u daljem zivotu i karijeri.

Krle

pre 13 godina

Da si pozvao najbolje Anju i Ivanu,to bi bio minimum polufinale a ovako je neuspeh i nemoj sebi da praviš alibi.
(Realno, 14. novembar 2010 12:23)
Jel vam jasno ljudi da je Ivana Djerisilo imala operaciju ramena i da ne može da igra!
Slažem se da Terzić treb da ode.
Pozzz svima

ivana dj

pre 13 godina

Izgubili smo od Nemacke sto vise nije vazno.Najvaznija vest dana je da je popularna Stefi Veljkovic odigrala poslednju utakmicu za Srbiju.Direktno iz Japana za b92.

nikol dž.femija

pre 13 godina

MOzda on i radi na sebi, ali se to ipak ne vidi.

On ima problem na relaciji musko - zensko u sebi samom i to se vise nego jasno vidi, na svakom prvenstvu i to odavno.

Steta zbog devojaka,a steta i zbog njega.

TREBALO BI IMATI HRABROSTI I PREKINUTI AGONIJU.

Uostalom, sve ovo se moglo pretpostaviti i posle bronze, jer zahvaljujuci njemu, tada, ako se secate, nisu Srkinje igrale finale i osvojile bar srebro.

Nije to bilo davno da bi se zaboravilo.

OJLA

pre 13 godina

Ako je ovo uspeh onda mislim da bi bilo dobro naći nekoga malo ambicioznijeg, jer ova generacija svake godine sustavno pada u igri i rezultatu, a sad je već po kvaliteti trebala biti na razini Brazila i Rusije. Šteta još jedna potencialna medalja u Londonu ode u vetar.....

Cha

pre 13 godina

Ovaj tvrdi da nije neuspeh biti 8 na svetu, hahaha.
Covek je izgubio iz vida su bile pre 4 godine na 3 mestu.
Srbija je katastrofalno izgubila od Rusije, Italije,Njemacke, pa cak od prosecne Truske.

St.George

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh jer smo na proslom SP bili treci.
Osmo mesto je neuspeh kada se spremas pet meseci.
Osmo mesto je neuspeh kada su ti odresene ruke u izboru
igraca i vodjenju tima.

Osmo mesto je uspeh kada je ekipa takticki i psiholoski
nespremna.
Osmo mesto je uspeh kada te vodi prepotentni trener koji
posle svakog izgubljenog meca krivicu svaljuje na igrace.
Osmo mesto je uspeh kada trener ne zna da vodi utakmicu.
Osmo mesto je uspeh kada se primenjuje sistem vrednosti
koji danas vlada u srpskom sportu i drustvu uopste
Osmo mesto je uspeh kada niko od nas koji komentarisemo
nije osmi na svetu u bilo cemu.
Osmo mesto je uspeh kada o kaze ZT.

Drago

pre 13 godina

Pet poraza na SP, cetiri na Olimpijadi, na EP ... Sve sami "uspesi", ali samo za Terzica. I koliko vidim na ostavku i ne pomislja i najavljuje da im je ovo dobro iskustvo za sledece takmicenje, naravno sa njim na celu i da ocekujemo nove "uspehe". Ovaj covek je izgubio osecaj za realnost. Pa samo sa onim igracicama koje je on oterao, iole ozbiljniji strucnjak bi osvojio medalju, a da ne pricamo da i ovaj tim koji je on sastavio ima ogroman potencijal. Boricicu reaguj. Krajnje je vreme.

iggy

pre 13 godina

Nema svrhe da vise pisete ' terzicu odlazi' jer ce ostati jos dugo, sve dok i ova generacija ne zavrsi svoje karijere, dok zbog svoje sujete ne otera jos koju igracicu iz tima, stoga ocekivati nesto od nasih odbojkasica dok je on selektor isto je kao i ocekivati od nasih fudbalera da sa Pizonom postanu svetski prvaci

xz

pre 13 godina

Kad se vrate on ce se malo primiriti dok se ne slegne prasina, a onda krece mi imamo potencijal na moze nam niko nista.Doduse njemu ne moze niko nista umislio cova da je nezamenljiv.

Balkanac

pre 13 godina

E covek je stvarno lik... Mislim da vise ne zna ili ne slusa uopste sebe sta prica. Za njega jeste uspeh osmo mesto zato sto smo se zalagali i izgarali na terenu.

Keka

pre 13 godina

Blago nama sa ovakvim trenerom! Čovek je izgubio vezu sa realnošću! Osmo mesto na svetu može da bude uspeh kada se igra, kada se bori, kada se "ostavi srce" na parketu, kada se daje i više nego što se realno može jer se brane boje svoje zemlje...
Ali osmo mesto ne može da bude uspeh kada se osvoji 8 poena u setu protiv reprezentacije Rusije, uspeh ne može da bude neborbenost, melanholičnost u igri, odsustvo motiva...
Naše odbojkašice na čelu s trenerom samo pričaju: mi hoćemo, mi možemo... a šta pokazuju... e, to je druga priča! Mislim da im niko nije rekao da se autoritet ne postiže sredstvima, nego radom, sposobnošću i znanjem!

Neka nam je Bog u pomoći u narednom periodu.

Sneza

pre 13 godina

Ove utakmice je izgubio trener a ne devojke. Devojkama svaka cast, vise su nego odlicne. Steta, steta... ne nadam se boljem dok na kormilo ne doje neko sa malo vise takta u radu sa devojkama. Realno, ruskinje su jedine bile bolje, sve ostale smo mogli da dobijemo. Devojke su mentalno padale tokom igre to se jasno videlo i to narocito posle timeout-a ! Bolje ne zvati timeout ako vec ne znas sta i kad trebas da kazes. A to sto nas trener ne poznaje svoje igracice... to je vec prica na neku drugu temu

Aleksandra

pre 13 godina

Nazalost hit devojke sa proslog svetskog samo su bile pogubljene po terenu u odnosu na fenomenalne Ruskinje, Brazilke, Japanke, Amerikanke... Dok Rusija i Brazil demonstriraju svemirsku odbojku ovaj tim je pokazao svoj krajnji domet - osbvajanje one lige gde i Turska igra sa drugim ili trecim timom. Zao mi je devojaka.. talentovane ali nedovoljno eksplozivne... metiljava Nikolic, ocajni potezi Ognjenovic... losa dizanja Molnarki u samu mrezu pa svi osuse drvlje i kamenje na jednu od najtalentovanijih... toliko losa odbrana u polju... Besna sam... volim odbojku i mislim da je nas potencijal i kod zena u ovom sportu ogroman... E moj Terzicu... dajte Zakoca... dajte nekog agresivnijeg poput ludog Brazilca ili dajte prosto nekog od trenera muskaraca kao sto rade sve zenske selekcije sveta... Ih mnogo mi je zao:((( Pa vi bar gdine Boricicu znate da procenite...

urmas

pre 13 godina

Osmo mesto je neuspeh. OSS je vrlo uređena organizacija i plasman na SP bi trebalo pravilno da oceni - treba naći selektora koji će znati da izvuće maximum iz tima, a ne da za sve traži alibi. Mnogo smo mečeva izgubili na poslednjim takmičenjima i ne valja da nam to postane navika. Imamo veliki potencijal, a u opasnosti smo da na tome i ostane.

Jovan

pre 13 godina

Završeno je još jedno SP, propala je još jedna velika prilika da se afirmiše srpska ženska odbojka, svim ljubiteljima nacionalnog tima Srbije priređena je još jedna bruka u nizu, a „lucidni“ selektor ponovo vređa inteligenciju nacije, ili bar dela nacije, nesuvislim, besmislenim izjavama bez početka i kraja.
Elem, bilo je šta je bilo i vreme je da se podvuče crta na učinak, pa ne bi bilo zgoreg pomenuti činjenicu da je reprezentacija Srbije ostvarila neuspeh na ovom prvenstvu, da se ova ekipa 5 meseci spremala da uzme medalju, a nije pobedila NIJEDNU ekipu iz prvih 7 na ovom SP, da je srpski tim na ovom prvenstvu prikazao najslabiju igru i najveću nemoć u zadnjih 7 godina, a da je najveće jedinstvo na terenu prikazano samo u momentima mazohističkog cerenja igračica prilikom sramotnih gubljenja setova sa dvocifrenom razlikom.
U proteklih 15-tak dana ova ekipa ličila je na sve samo ne na tim koji se, navodno, 5 meseci spremao za jedno Svetsko Prvenstvo, a ispostaviće se, za DEBAKL planetarnih razmera! Teško je sada reći šta je uzrok ovako mizernom rezultatu i šta to nije funkcionisalo tokom ovog SP, jer praktično NIŠTA nije valjalo od samog početka, a potvrda o jadnoj igri i nepostojećem konceptu postajala je sve jasnija kako je odmicalo prvenstvo. Pobeda protiv Poljske u jednoj krajnje neatraktivnoj i dosadnoj utakmici, gde je pobedila ekipa koja je manje lopti ispucala u gledalište, garnirana „istorijskim trijumfom“ nad Kineskinjama koje, uzgred, na ovom prvenstvu nisu pokazale apsolutno ništa, večiti selektor već sada pokušava staviti u kontekst alibija za katastrofalno izdanje srpske ekipe.
Apsolutno nijedan elemenat igre nije bio na nivou iole ozbiljnije ekipe, a srpski tim tokom celokupnog šampionata „krasio“ je haotičan prijem, sledio ga jednoličan napad, praćen veoma lošim i nesigurnim servisom, kao i krajnje konfuznom igrom u odbrani. U javnosti je stvorena pogrešna slika o dobrom startu srpske ekipe, iz prostog razloga što su prva tri meča odigrana sa ekipama koje su „po ključu“ došle na SP, sa timovima koji igraju na amaterskom nivou. Čim su sa druge strane mreže stale iole ozbiljnije ekipe, postalo je jasno da srpski tim u borbi za medalju jednostavno nema šta da traži.
Još jedna velika zabluda izašla je na videlo. Floskula da je klupa reprezentacije Srbije „dugačka“ naprosto nema utemeljenje u realnosti i činjenica je da je svaka izmena u timu bivala mučnija i od gledanja agonije startne 6-orke. Izuzetak je pozicija srednjeg blokera, gde je potencijallno NAJBOLJA igračica Veljkovićeva presedela praktično celokupno prvenstvo na klupi. Vesovićeva, koja se i ranije pokazala kao neko ko može da uskoči i pokrene ekipu, dobila je šansu da zaigra tek kada se Nikolićeva povredila, ili jednostavno nije više želela da igra. Pozicija korektora i selektorska odluka da se pozovu čak DVE igračice koje su evidentno bile van forme, jedna je u nizu nebuloza za koju „stručni“ štab treba da pruži objašnjenje. Iz aviona je bilo evidentno da je ovaj tim NEUIGRAN, da se ne zna KO, ŠTA, KADA i KAKO treba da radi, a opšte rasulo i lutanje bilo je najuočljivije prilikom prijema i odbrana, gde su često „žive“ lopte padale oko reprezentativki Srbije, a neretko i same igračice smetale jedna drugoj.
Kada se sa ove distance trezveno razmisli, nemoguće je odupreti se utisku da je selektor sve, uključujući i sebe samog, držao u jednoj velikoj zabludi, pričajući o nekom „jedinstvu, želji, motivaciji i potencijalnim uspesima“. Ovaj tim niti jednog trenutka nije pokazao da mu je stalo, da zaista izgara na terenu i da želi pobedu. Sve je to daleko više podsećalo na puko otaljavanje, zasićenost, letargiju i haos.
Ne znam da li je bilo realno očekivati nešto više, ali je evidentno da ova i ovakva ekipa, predvođena sadašnjom „strukom“ ne može pružiti više od viđenog. Za ekipu Srbije NE NASTUPAJU najbolje igračice koje Srbija ima i rezultat sa ovog SP sasvim sigurno NIJE maximum koji srpska ženska odbojka može i treba da pruži, već samo ogledalo mizerije koju možemo očekivati i u budućnosti, ukoliko se ne pogleda istini u oči i ne raskrsti sa burazerskim načinom vođenja nacionalnog tima.
Ipak, najtragičnije od svega je što selektorska neznalica, umesto da se javno izvini naciji zbog poražavajućeg rezultata, već počinje da šaka za prašinom koju će narednih meseci bacati u oči javnosti, pravdajući sopstvenu nesposobnost, neznanje i diletantizam.
Pre toga, naravno, sledi par meseci „zaveta ćutanja“, dok se malko ne slegne prašina, dok se nepozaboravljaju sve minule bruke&sramote, nakon kojih sledi nova porcija PRAZNIH OBEĆANJA i ispiranja mozga naivnog auditorijuma. A to što su hale prazne i što sve manje klinki pika odbojku po dvorištima širom Srbije, NIKOG nije briga. Sramota!
Osmo mesto jeste neuspeh, jer je igra bila loša, jer ekipa ne postoji, jer igračice nemaju volju, a selektoru nedostaju ambicije. A ko ne može ili ne želi da za GRB,ZASTAVU I HIMNU uvek i svugde pruža maksimum-taj ne zaslužuje da reprezentuje svoju otadžbinu.