Četvrtak, 11.11.2010.

14:05

Jat za male pare Turkiš erlajnzu?

Predstvnici Srbije i aviokompanije Turkiš erlajnz pregovaraju u Istanbulu o prodaji Jat ervejza toj turskoj kompaniji, izjavio je ministar Sulejman Ugljanin.

Izvor: Tanjug

Jat za male pare Turkiš erlajnzu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 13 godina

Jedina profitabilna kompanija u USA je Southwest. Od drugih kompanija je razlikuje sto u prodaji karata imaju samo jednog coveka network administatora. Sva prodaja karata je preko interneta. JAT bi mogao da uradi isto, zatvori prestavnistva i otpusti visak radnika. Naravno na to u Srbiji niko nije spreman...

perica

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.
(Rob, 11. novembar 2010 16:57)

Molio bih da nam taj vas sofer objasni kako je dosao do te racunice? On, a i vi se razumijete u komercijalno vazduhoplovstvo kao Mara u znate vec sta.

inzenjerka

pre 13 godina

Nasi se bar nisu rusili. Ov umalo da izgube dozvolu za letenje jer su im u poslednje vreme avioni padali ko kruske.

Nema vise letenja JATom.

Dexter

pre 13 godina

Sta bre ima nas da interesuje kome ce "otici" JAT, ako mi korisnici njegovih usluga,ili bilo koje druge, dobijemo nize cene karata, nove avione, nove destinacije i sto je za mene najvaznije direktan let za Cikago(ili bilo koji drugi do SAD) od novog vlasnika, pa makar bio i Turkish(kakve ime razlike).... u biznisu je najvazniji biznis(profit)!!!!
Ajde malo da biznisujemo Srbi!

larva

pre 13 godina

Komentatori a i moderatori deluju malo smesno, porediti Aeroflot i Turkis je bas smesno, pa samo u domacem saobracaju Aeroflot ima vise neko Turis u svim vidovima. to je kao porediti autobus GSP-a i autobus prople firme koji stoji na placu

Miki

pre 13 godina

Cekajte, Ugljanin prodaje JAT Turcima? Juce je kostunica prodao NIS Rusima. Da li Djelic sutra treba da proda EPS Francuzima? Dajte ljudi, dokle cemo biti banana republika i ponasati se prema sopstvenoj zemlji i imovini kao da je tudja.

Petar

pre 13 godina

Na osnovu cega Sulejman Ugljanin pregovara o prodaji JAT-a?
Jeli to njegova jurisdikcija?
Ovde je izgleda sve pomesano, kao sto je predsednica skupstine isla u Libiju na razgovore sa Gadafijem.

Petar Popović

pre 13 godina

Postoji 10 "sposobnih" aviona u vrh glave, koji su od 20 do 25 godina stari... Ostali su na klocnama rastureni po hangarima...

Ali zato postoji 4 puta više iskusnog i "sposobnog" letačkog osoblja koje leti 4 puta manje nego im kolege u drugim aviokompanijama...

Ne postoji u JAT-u tehničko osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione (postoji JAT-Tehnika)

Ne postoji operativno osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione. (postoji JAT Support i Aerodrom Beograd)

Ne postoji osoblje koje obezbedjuje ketering za te "sposobne" avione. (postoji JAT Ketering)

Ali postoji JAT Airways koji i pored silnih programa i odlazaka u penziju i dalje ima više 1500 ljudi koji i dalje "sposobno rade", ono što već svakodnevno rade...

Polovina neba nad Balkanom biće švapsko nebo (Lufthansa drži Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku)), a druga polovina baklanskog neba, će biti pusto tursko (Turkish Airways držaće Makedoniju, Bosnu, Kosovo i Srbiju).
Mali deo crnogorskog neba držaće ruski Jevreji (El AL).

Tek toliko da se zna!

Nele

pre 13 godina

Odlicno. Samo neka ga prodaju vise. Turkish je idlicna kompanija. mnogo bolja od Aeroflota. A cena koja god da ude previsoka je. Samo neka se rese toga vise.

Nele

pre 13 godina

"Turci, zato, ne treba ništa da rade za našu lljubav već da u svemu tome pronadju svoj interes jer će to biti zajednička aviokompanija"

"Svi smo zainteresovani da privolimo tursku stranu da ne ustane od stola dok dogovor ne bude postignut",

- Svaka cast G. Ugljanin, ambiciozno razmisljanje, bas u duhu Pazaraca koji su oduvek bili veoma ozbiljni privrednici i pouzdani partneri. Odlicna vest, ideju prodaje JATa Turcima podrzavam od njenog pocetka i drago mi je kada cujem da se nesto radi na tom polju. Bolji i ozbiljniji kupac se sigurno nece vise nikada pojaviti, a i u ovom trenutku to nij ni potrebno jer je THY jedna od trenuto najjacih i najzdravijih avio-kompanija u Evropi. Ako dodju to je prava zlatna koka.

Posetilac

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, koliko stanova i kuca imaju bivsi i sadasnji direktori JAT-a. Da ne ispadne da su upropastili firmu, tu bili neuspesni, a uspesno zaradili mnoge nekretnine.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Poštovani patrioti
Kada prodaješ avinsku konpaniju trebaš je prodati onoj kompaniji koja leti sa Bojinzima, AR Basovima. Kada prodaješ vinariju trebaš je prodati Francuzima. Kada prodaješ mlekaru trebaš je prodati Italijanima ili Francuzima. Kada prodaješ fabriku za proizvodnju makarona trebaš je prodati Italijanima. Kada prodaješ mesnu industriju trebaš je prodati Nemcima ili Austrijancima. O ostalim fabrikama iz oblasti tehnike neću pričati kome ih treba prodati to vam je bar jasno.
Posle svega vam je jasno zašto je veoma mali broj privatizacija kod nas uspeo.
Pozdrav.

Aca J

pre 13 godina

Za neinformisane, Turkish Airlines je jako uspesna avio-kompanija, i jedna od vodecih turskih firmi. Turska se jako promenila u zadnjih desetak godina i dozivljava ekonomski bum. Istrazite to malo pre nego sto se predate lakom komforu predrasuda.

A British Airways nije niukakvom stanju da bilo koga kupuje. Jedva izlaze na kraj sa svojim sindikatima i kresu linije da bi ustedeli i preziveli.

Toliko o tome ko je bolji da kupi Jat...

marko

pre 13 godina

Ko bi reko, do samo pre nekog vremena, da cu otkazati fiksne telefone, da necu sipati gorivo na NIS pumpama, i da nikad vise necu sesti u JAT.
Eto, tako.

Del Boj

pre 13 godina

Odkud sad Ugljanin u priči o vazdušnom saobraćaju i Jat-u....!? Pa u ovoj zemlji se svi bave onim za sta nisu strucni. Bitno je samo da se na kraju uzme neki procenat. Bruka!!!!

Rob

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.

Eustahije

pre 13 godina

Ajde da ostavimo malo patriotizam i istorijsko nasledje pa strani i pogledamo poslovnu stranu. Ja bih ovaj Jat dao bilo kome samo da se resimo tog teskog gubitasa i gutaca novca. Realno Turkish je jedina kompanija koja se siri u poslednje vreme, dok sve ostale velike kompanije smanjuju troskove poslovanja oni kupuju nove avione, sire flotu, uvode nove letove i ko zna sta jos. Oni su su trenutno NAJBOLJI moguci partner i treba im, ne prodati nego dati Jat.

Upuceni iz JAT-a

pre 13 godina

Ovaj ministar uvek nekako u dosluhu sa direktorom JAT-a voli da spinuje i prosipa prazne price. Posalju nekog irelevantnog da se proseta do Turske, a onda najavljuju pregovore. Po koji put je samo ove godine to Turksih zainteresovan? Da li je to direktor iz Australije poslao SMS Ugljaninu da stupi na scenu i da se duva u trube! Ne potcenjujte citalacki svet ovog sajta.

Perica

pre 13 godina

Mene bi cudilo kada bi ih kupila neka dobrostojeca kompanija, a ne Rusi i Turci. Zaista je interesantno videti kako unistavaju Jat da bi ga prodali. Stara prica.
Zasto bi kod nas usao Vodafon kada moze Orion, i zasto British airways kada moze Turkish airways? Strasno!

Askurdjel III Vikinski

pre 13 godina

...i osobljem koje je spremno da opsluzi 40 aviona...

Pri tom u floti ima samo 14 aviona... sta posade za ostalih 26 "nevidljivih" aviona (ne)rade?

autonomas

pre 13 godina

JAT treba zatvoriti.
Pustite strane kompanije da lete. Kad drzava malo stane na noge, nek proba da napravi ispocetka.
Uh, kakav sam optimista, pa ne prodaju oni JAT da bi se nesto poboljsalo, nego da neko ispod zita mrdne neke pare.

Dragan

pre 13 godina

Imovina kojoj raspolaze JAT (a nju u najvecoj meri cine avioni stari u proseku oko 25 godina) u ozbiljnom svetu prodaje se na kilo otpadima nakon cega ide na presu, pa u topionicu, pa u valjanicu pa u fabriku za izradu spajalica, registarskih tablica i sl. Samo jedan manji broj takvih olupina iznajmljuje se kompanijama iz drzava poput Srbije, Ruande, Severne Koreje, itd. Stjuardesama kojima raspolaze JAT je odavno "pala zastavica" za ozbiljnu sluzbu u avionima i kod bilo kog drugog vlasnika za njih bi bila premija da rade na salterima, kao kuriri, kafe kuvarice, spremacice na aerodromima, itd. Piloti koji su u sluzbi JATA su angazovani u mnogo vecem broju nego sto je to potrebno za ovako smesno malu flotu i svuda bi odavno izgubili dozvolu za rad zbog nedovoljnoh broja casova leta.

Аероплан 2

pre 13 godina

Ма, одлично што је Млађан Динкић блокирао и отерао русе(Аерофлот) који су нудили око 150 милиона евра за пропали ЈАТ, сад ће трурци да нам дају бар дупло више и да часте(кад је Бег био циција), и још приде частиће нас са тоном баклава,ратлука и ћетен-алве!

Dejan

pre 13 godina

Tog gubitasa treba ugasiti. Kapital iskoristiti za namirivanje poverioca.

Turcima prodati jedino pod uslovom placanja ogromnih dugova JAT-a. Ne dozvoliti da drzava (gradjani) preuzmu dugove, koje nisu napravili.

Milan

pre 13 godina

Kakav je ovo naslov??Jok,oticice za velike pare....Zastarela flota,dugovi,visak zaposlenih,javasluk i lopovluk na sve strane...sve su to mane JAT-a koje se vec godinama isticu na sajtu B92.
Zbog cega onda ovakav naslov?Pa sreca da neko uopste razmislja da ga uzme.

Radomir

pre 13 godina

"avionsku kompaniju bez dinara duga sa sposobnim letilicama"

Gospodine Ugljaninu, te letelice su odavno zastarele. Iako redovno odrzavane, njihovo odrzavanje je veoma skupo a o potrosnji goriva da ne govorimo.

Dejan

pre 13 godina

Tog gubitasa treba ugasiti. Kapital iskoristiti za namirivanje poverioca.

Turcima prodati jedino pod uslovom placanja ogromnih dugova JAT-a. Ne dozvoliti da drzava (gradjani) preuzmu dugove, koje nisu napravili.

Milan

pre 13 godina

Kakav je ovo naslov??Jok,oticice za velike pare....Zastarela flota,dugovi,visak zaposlenih,javasluk i lopovluk na sve strane...sve su to mane JAT-a koje se vec godinama isticu na sajtu B92.
Zbog cega onda ovakav naslov?Pa sreca da neko uopste razmislja da ga uzme.

Askurdjel III Vikinski

pre 13 godina

...i osobljem koje je spremno da opsluzi 40 aviona...

Pri tom u floti ima samo 14 aviona... sta posade za ostalih 26 "nevidljivih" aviona (ne)rade?

Radomir

pre 13 godina

"avionsku kompaniju bez dinara duga sa sposobnim letilicama"

Gospodine Ugljaninu, te letelice su odavno zastarele. Iako redovno odrzavane, njihovo odrzavanje je veoma skupo a o potrosnji goriva da ne govorimo.

Аероплан 2

pre 13 godina

Ма, одлично што је Млађан Динкић блокирао и отерао русе(Аерофлот) који су нудили око 150 милиона евра за пропали ЈАТ, сад ће трурци да нам дају бар дупло више и да часте(кад је Бег био циција), и још приде частиће нас са тоном баклава,ратлука и ћетен-алве!

Aca J

pre 13 godina

Za neinformisane, Turkish Airlines je jako uspesna avio-kompanija, i jedna od vodecih turskih firmi. Turska se jako promenila u zadnjih desetak godina i dozivljava ekonomski bum. Istrazite to malo pre nego sto se predate lakom komforu predrasuda.

A British Airways nije niukakvom stanju da bilo koga kupuje. Jedva izlaze na kraj sa svojim sindikatima i kresu linije da bi ustedeli i preziveli.

Toliko o tome ko je bolji da kupi Jat...

autonomas

pre 13 godina

JAT treba zatvoriti.
Pustite strane kompanije da lete. Kad drzava malo stane na noge, nek proba da napravi ispocetka.
Uh, kakav sam optimista, pa ne prodaju oni JAT da bi se nesto poboljsalo, nego da neko ispod zita mrdne neke pare.

Upuceni iz JAT-a

pre 13 godina

Ovaj ministar uvek nekako u dosluhu sa direktorom JAT-a voli da spinuje i prosipa prazne price. Posalju nekog irelevantnog da se proseta do Turske, a onda najavljuju pregovore. Po koji put je samo ove godine to Turksih zainteresovan? Da li je to direktor iz Australije poslao SMS Ugljaninu da stupi na scenu i da se duva u trube! Ne potcenjujte citalacki svet ovog sajta.

Eustahije

pre 13 godina

Ajde da ostavimo malo patriotizam i istorijsko nasledje pa strani i pogledamo poslovnu stranu. Ja bih ovaj Jat dao bilo kome samo da se resimo tog teskog gubitasa i gutaca novca. Realno Turkish je jedina kompanija koja se siri u poslednje vreme, dok sve ostale velike kompanije smanjuju troskove poslovanja oni kupuju nove avione, sire flotu, uvode nove letove i ko zna sta jos. Oni su su trenutno NAJBOLJI moguci partner i treba im, ne prodati nego dati Jat.

Del Boj

pre 13 godina

Odkud sad Ugljanin u priči o vazdušnom saobraćaju i Jat-u....!? Pa u ovoj zemlji se svi bave onim za sta nisu strucni. Bitno je samo da se na kraju uzme neki procenat. Bruka!!!!

Dragan

pre 13 godina

Imovina kojoj raspolaze JAT (a nju u najvecoj meri cine avioni stari u proseku oko 25 godina) u ozbiljnom svetu prodaje se na kilo otpadima nakon cega ide na presu, pa u topionicu, pa u valjanicu pa u fabriku za izradu spajalica, registarskih tablica i sl. Samo jedan manji broj takvih olupina iznajmljuje se kompanijama iz drzava poput Srbije, Ruande, Severne Koreje, itd. Stjuardesama kojima raspolaze JAT je odavno "pala zastavica" za ozbiljnu sluzbu u avionima i kod bilo kog drugog vlasnika za njih bi bila premija da rade na salterima, kao kuriri, kafe kuvarice, spremacice na aerodromima, itd. Piloti koji su u sluzbi JATA su angazovani u mnogo vecem broju nego sto je to potrebno za ovako smesno malu flotu i svuda bi odavno izgubili dozvolu za rad zbog nedovoljnoh broja casova leta.

Posetilac

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, koliko stanova i kuca imaju bivsi i sadasnji direktori JAT-a. Da ne ispadne da su upropastili firmu, tu bili neuspesni, a uspesno zaradili mnoge nekretnine.

Nele

pre 13 godina

"Turci, zato, ne treba ništa da rade za našu lljubav već da u svemu tome pronadju svoj interes jer će to biti zajednička aviokompanija"

"Svi smo zainteresovani da privolimo tursku stranu da ne ustane od stola dok dogovor ne bude postignut",

- Svaka cast G. Ugljanin, ambiciozno razmisljanje, bas u duhu Pazaraca koji su oduvek bili veoma ozbiljni privrednici i pouzdani partneri. Odlicna vest, ideju prodaje JATa Turcima podrzavam od njenog pocetka i drago mi je kada cujem da se nesto radi na tom polju. Bolji i ozbiljniji kupac se sigurno nece vise nikada pojaviti, a i u ovom trenutku to nij ni potrebno jer je THY jedna od trenuto najjacih i najzdravijih avio-kompanija u Evropi. Ako dodju to je prava zlatna koka.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Poštovani patrioti
Kada prodaješ avinsku konpaniju trebaš je prodati onoj kompaniji koja leti sa Bojinzima, AR Basovima. Kada prodaješ vinariju trebaš je prodati Francuzima. Kada prodaješ mlekaru trebaš je prodati Italijanima ili Francuzima. Kada prodaješ fabriku za proizvodnju makarona trebaš je prodati Italijanima. Kada prodaješ mesnu industriju trebaš je prodati Nemcima ili Austrijancima. O ostalim fabrikama iz oblasti tehnike neću pričati kome ih treba prodati to vam je bar jasno.
Posle svega vam je jasno zašto je veoma mali broj privatizacija kod nas uspeo.
Pozdrav.

Petar Popović

pre 13 godina

Postoji 10 "sposobnih" aviona u vrh glave, koji su od 20 do 25 godina stari... Ostali su na klocnama rastureni po hangarima...

Ali zato postoji 4 puta više iskusnog i "sposobnog" letačkog osoblja koje leti 4 puta manje nego im kolege u drugim aviokompanijama...

Ne postoji u JAT-u tehničko osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione (postoji JAT-Tehnika)

Ne postoji operativno osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione. (postoji JAT Support i Aerodrom Beograd)

Ne postoji osoblje koje obezbedjuje ketering za te "sposobne" avione. (postoji JAT Ketering)

Ali postoji JAT Airways koji i pored silnih programa i odlazaka u penziju i dalje ima više 1500 ljudi koji i dalje "sposobno rade", ono što već svakodnevno rade...

Polovina neba nad Balkanom biće švapsko nebo (Lufthansa drži Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku)), a druga polovina baklanskog neba, će biti pusto tursko (Turkish Airways držaće Makedoniju, Bosnu, Kosovo i Srbiju).
Mali deo crnogorskog neba držaće ruski Jevreji (El AL).

Tek toliko da se zna!

Perica

pre 13 godina

Mene bi cudilo kada bi ih kupila neka dobrostojeca kompanija, a ne Rusi i Turci. Zaista je interesantno videti kako unistavaju Jat da bi ga prodali. Stara prica.
Zasto bi kod nas usao Vodafon kada moze Orion, i zasto British airways kada moze Turkish airways? Strasno!

Rob

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.

Nele

pre 13 godina

Odlicno. Samo neka ga prodaju vise. Turkish je idlicna kompanija. mnogo bolja od Aeroflota. A cena koja god da ude previsoka je. Samo neka se rese toga vise.

marko

pre 13 godina

Ko bi reko, do samo pre nekog vremena, da cu otkazati fiksne telefone, da necu sipati gorivo na NIS pumpama, i da nikad vise necu sesti u JAT.
Eto, tako.

Petar

pre 13 godina

Na osnovu cega Sulejman Ugljanin pregovara o prodaji JAT-a?
Jeli to njegova jurisdikcija?
Ovde je izgleda sve pomesano, kao sto je predsednica skupstine isla u Libiju na razgovore sa Gadafijem.

Miki

pre 13 godina

Cekajte, Ugljanin prodaje JAT Turcima? Juce je kostunica prodao NIS Rusima. Da li Djelic sutra treba da proda EPS Francuzima? Dajte ljudi, dokle cemo biti banana republika i ponasati se prema sopstvenoj zemlji i imovini kao da je tudja.

inzenjerka

pre 13 godina

Nasi se bar nisu rusili. Ov umalo da izgube dozvolu za letenje jer su im u poslednje vreme avioni padali ko kruske.

Nema vise letenja JATom.

Dusan

pre 13 godina

Jedina profitabilna kompanija u USA je Southwest. Od drugih kompanija je razlikuje sto u prodaji karata imaju samo jednog coveka network administatora. Sva prodaja karata je preko interneta. JAT bi mogao da uradi isto, zatvori prestavnistva i otpusti visak radnika. Naravno na to u Srbiji niko nije spreman...

perica

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.
(Rob, 11. novembar 2010 16:57)

Molio bih da nam taj vas sofer objasni kako je dosao do te racunice? On, a i vi se razumijete u komercijalno vazduhoplovstvo kao Mara u znate vec sta.

larva

pre 13 godina

Komentatori a i moderatori deluju malo smesno, porediti Aeroflot i Turkis je bas smesno, pa samo u domacem saobracaju Aeroflot ima vise neko Turis u svim vidovima. to je kao porediti autobus GSP-a i autobus prople firme koji stoji na placu

Dexter

pre 13 godina

Sta bre ima nas da interesuje kome ce "otici" JAT, ako mi korisnici njegovih usluga,ili bilo koje druge, dobijemo nize cene karata, nove avione, nove destinacije i sto je za mene najvaznije direktan let za Cikago(ili bilo koji drugi do SAD) od novog vlasnika, pa makar bio i Turkish(kakve ime razlike).... u biznisu je najvazniji biznis(profit)!!!!
Ajde malo da biznisujemo Srbi!

Perica

pre 13 godina

Mene bi cudilo kada bi ih kupila neka dobrostojeca kompanija, a ne Rusi i Turci. Zaista je interesantno videti kako unistavaju Jat da bi ga prodali. Stara prica.
Zasto bi kod nas usao Vodafon kada moze Orion, i zasto British airways kada moze Turkish airways? Strasno!

Ljubivoje I

pre 13 godina

Poštovani patrioti
Kada prodaješ avinsku konpaniju trebaš je prodati onoj kompaniji koja leti sa Bojinzima, AR Basovima. Kada prodaješ vinariju trebaš je prodati Francuzima. Kada prodaješ mlekaru trebaš je prodati Italijanima ili Francuzima. Kada prodaješ fabriku za proizvodnju makarona trebaš je prodati Italijanima. Kada prodaješ mesnu industriju trebaš je prodati Nemcima ili Austrijancima. O ostalim fabrikama iz oblasti tehnike neću pričati kome ih treba prodati to vam je bar jasno.
Posle svega vam je jasno zašto je veoma mali broj privatizacija kod nas uspeo.
Pozdrav.

Dragan

pre 13 godina

Imovina kojoj raspolaze JAT (a nju u najvecoj meri cine avioni stari u proseku oko 25 godina) u ozbiljnom svetu prodaje se na kilo otpadima nakon cega ide na presu, pa u topionicu, pa u valjanicu pa u fabriku za izradu spajalica, registarskih tablica i sl. Samo jedan manji broj takvih olupina iznajmljuje se kompanijama iz drzava poput Srbije, Ruande, Severne Koreje, itd. Stjuardesama kojima raspolaze JAT je odavno "pala zastavica" za ozbiljnu sluzbu u avionima i kod bilo kog drugog vlasnika za njih bi bila premija da rade na salterima, kao kuriri, kafe kuvarice, spremacice na aerodromima, itd. Piloti koji su u sluzbi JATA su angazovani u mnogo vecem broju nego sto je to potrebno za ovako smesno malu flotu i svuda bi odavno izgubili dozvolu za rad zbog nedovoljnoh broja casova leta.

autonomas

pre 13 godina

JAT treba zatvoriti.
Pustite strane kompanije da lete. Kad drzava malo stane na noge, nek proba da napravi ispocetka.
Uh, kakav sam optimista, pa ne prodaju oni JAT da bi se nesto poboljsalo, nego da neko ispod zita mrdne neke pare.

Nele

pre 13 godina

Odlicno. Samo neka ga prodaju vise. Turkish je idlicna kompanija. mnogo bolja od Aeroflota. A cena koja god da ude previsoka je. Samo neka se rese toga vise.

Milan

pre 13 godina

Kakav je ovo naslov??Jok,oticice za velike pare....Zastarela flota,dugovi,visak zaposlenih,javasluk i lopovluk na sve strane...sve su to mane JAT-a koje se vec godinama isticu na sajtu B92.
Zbog cega onda ovakav naslov?Pa sreca da neko uopste razmislja da ga uzme.

Аероплан 2

pre 13 godina

Ма, одлично што је Млађан Динкић блокирао и отерао русе(Аерофлот) који су нудили око 150 милиона евра за пропали ЈАТ, сад ће трурци да нам дају бар дупло више и да часте(кад је Бег био циција), и још приде частиће нас са тоном баклава,ратлука и ћетен-алве!

Rob

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.

Aca J

pre 13 godina

Za neinformisane, Turkish Airlines je jako uspesna avio-kompanija, i jedna od vodecih turskih firmi. Turska se jako promenila u zadnjih desetak godina i dozivljava ekonomski bum. Istrazite to malo pre nego sto se predate lakom komforu predrasuda.

A British Airways nije niukakvom stanju da bilo koga kupuje. Jedva izlaze na kraj sa svojim sindikatima i kresu linije da bi ustedeli i preziveli.

Toliko o tome ko je bolji da kupi Jat...

Dejan

pre 13 godina

Tog gubitasa treba ugasiti. Kapital iskoristiti za namirivanje poverioca.

Turcima prodati jedino pod uslovom placanja ogromnih dugova JAT-a. Ne dozvoliti da drzava (gradjani) preuzmu dugove, koje nisu napravili.

Del Boj

pre 13 godina

Odkud sad Ugljanin u priči o vazdušnom saobraćaju i Jat-u....!? Pa u ovoj zemlji se svi bave onim za sta nisu strucni. Bitno je samo da se na kraju uzme neki procenat. Bruka!!!!

Eustahije

pre 13 godina

Ajde da ostavimo malo patriotizam i istorijsko nasledje pa strani i pogledamo poslovnu stranu. Ja bih ovaj Jat dao bilo kome samo da se resimo tog teskog gubitasa i gutaca novca. Realno Turkish je jedina kompanija koja se siri u poslednje vreme, dok sve ostale velike kompanije smanjuju troskove poslovanja oni kupuju nove avione, sire flotu, uvode nove letove i ko zna sta jos. Oni su su trenutno NAJBOLJI moguci partner i treba im, ne prodati nego dati Jat.

Radomir

pre 13 godina

"avionsku kompaniju bez dinara duga sa sposobnim letilicama"

Gospodine Ugljaninu, te letelice su odavno zastarele. Iako redovno odrzavane, njihovo odrzavanje je veoma skupo a o potrosnji goriva da ne govorimo.

Askurdjel III Vikinski

pre 13 godina

...i osobljem koje je spremno da opsluzi 40 aviona...

Pri tom u floti ima samo 14 aviona... sta posade za ostalih 26 "nevidljivih" aviona (ne)rade?

marko

pre 13 godina

Ko bi reko, do samo pre nekog vremena, da cu otkazati fiksne telefone, da necu sipati gorivo na NIS pumpama, i da nikad vise necu sesti u JAT.
Eto, tako.

larva

pre 13 godina

Komentatori a i moderatori deluju malo smesno, porediti Aeroflot i Turkis je bas smesno, pa samo u domacem saobracaju Aeroflot ima vise neko Turis u svim vidovima. to je kao porediti autobus GSP-a i autobus prople firme koji stoji na placu

inzenjerka

pre 13 godina

Nasi se bar nisu rusili. Ov umalo da izgube dozvolu za letenje jer su im u poslednje vreme avioni padali ko kruske.

Nema vise letenja JATom.

Dexter

pre 13 godina

Sta bre ima nas da interesuje kome ce "otici" JAT, ako mi korisnici njegovih usluga,ili bilo koje druge, dobijemo nize cene karata, nove avione, nove destinacije i sto je za mene najvaznije direktan let za Cikago(ili bilo koji drugi do SAD) od novog vlasnika, pa makar bio i Turkish(kakve ime razlike).... u biznisu je najvazniji biznis(profit)!!!!
Ajde malo da biznisujemo Srbi!

Upuceni iz JAT-a

pre 13 godina

Ovaj ministar uvek nekako u dosluhu sa direktorom JAT-a voli da spinuje i prosipa prazne price. Posalju nekog irelevantnog da se proseta do Turske, a onda najavljuju pregovore. Po koji put je samo ove godine to Turksih zainteresovan? Da li je to direktor iz Australije poslao SMS Ugljaninu da stupi na scenu i da se duva u trube! Ne potcenjujte citalacki svet ovog sajta.

Nele

pre 13 godina

"Turci, zato, ne treba ništa da rade za našu lljubav već da u svemu tome pronadju svoj interes jer će to biti zajednička aviokompanija"

"Svi smo zainteresovani da privolimo tursku stranu da ne ustane od stola dok dogovor ne bude postignut",

- Svaka cast G. Ugljanin, ambiciozno razmisljanje, bas u duhu Pazaraca koji su oduvek bili veoma ozbiljni privrednici i pouzdani partneri. Odlicna vest, ideju prodaje JATa Turcima podrzavam od njenog pocetka i drago mi je kada cujem da se nesto radi na tom polju. Bolji i ozbiljniji kupac se sigurno nece vise nikada pojaviti, a i u ovom trenutku to nij ni potrebno jer je THY jedna od trenuto najjacih i najzdravijih avio-kompanija u Evropi. Ako dodju to je prava zlatna koka.

Petar Popović

pre 13 godina

Postoji 10 "sposobnih" aviona u vrh glave, koji su od 20 do 25 godina stari... Ostali su na klocnama rastureni po hangarima...

Ali zato postoji 4 puta više iskusnog i "sposobnog" letačkog osoblja koje leti 4 puta manje nego im kolege u drugim aviokompanijama...

Ne postoji u JAT-u tehničko osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione (postoji JAT-Tehnika)

Ne postoji operativno osoblje koje opslužuje iste "sposobne" avione. (postoji JAT Support i Aerodrom Beograd)

Ne postoji osoblje koje obezbedjuje ketering za te "sposobne" avione. (postoji JAT Ketering)

Ali postoji JAT Airways koji i pored silnih programa i odlazaka u penziju i dalje ima više 1500 ljudi koji i dalje "sposobno rade", ono što već svakodnevno rade...

Polovina neba nad Balkanom biće švapsko nebo (Lufthansa drži Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku)), a druga polovina baklanskog neba, će biti pusto tursko (Turkish Airways držaće Makedoniju, Bosnu, Kosovo i Srbiju).
Mali deo crnogorskog neba držaće ruski Jevreji (El AL).

Tek toliko da se zna!

Posetilac

pre 13 godina

Postavlja se pitanje, koliko stanova i kuca imaju bivsi i sadasnji direktori JAT-a. Da ne ispadne da su upropastili firmu, tu bili neuspesni, a uspesno zaradili mnoge nekretnine.

Miki

pre 13 godina

Cekajte, Ugljanin prodaje JAT Turcima? Juce je kostunica prodao NIS Rusima. Da li Djelic sutra treba da proda EPS Francuzima? Dajte ljudi, dokle cemo biti banana republika i ponasati se prema sopstvenoj zemlji i imovini kao da je tudja.

perica

pre 13 godina

Jedan stari i iskusni kapetan je davno rekao.50-60 procenata punjenja aviona je dovoljno za pozitivno poslovanje kompanije.E sada mi Vi recite gde su pare.
(Rob, 11. novembar 2010 16:57)

Molio bih da nam taj vas sofer objasni kako je dosao do te racunice? On, a i vi se razumijete u komercijalno vazduhoplovstvo kao Mara u znate vec sta.

Dusan

pre 13 godina

Jedina profitabilna kompanija u USA je Southwest. Od drugih kompanija je razlikuje sto u prodaji karata imaju samo jednog coveka network administatora. Sva prodaja karata je preko interneta. JAT bi mogao da uradi isto, zatvori prestavnistva i otpusti visak radnika. Naravno na to u Srbiji niko nije spreman...

Petar

pre 13 godina

Na osnovu cega Sulejman Ugljanin pregovara o prodaji JAT-a?
Jeli to njegova jurisdikcija?
Ovde je izgleda sve pomesano, kao sto je predsednica skupstine isla u Libiju na razgovore sa Gadafijem.