Četvrtak, 11.11.2010.

00:07

Pumpadžije se posvađale oko plena?

Uhapšeni radnici NIS-a koji su osumnjičeni za organizovanu krađu 1,8 miliona litara goriva na pumpama, vrednu dva miliona evra, pali su posle svađe oko novca.

Izvor: Blic

Pumpadžije se posvaðale oko plena? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

grga1810

pre 13 godina

Chekaj malo, a da se oni nisu "posvadjali" nikad ne bi bili uhvaceni? MOLIM?!?!?!

Sa druge strane, samo treba pogledati vozni park zaposlenih na pumpama pa "videti" da se od pumpadzijskog posla lepo zivi...a to ne dolazi od plata sigurno...

Perica

pre 13 godina

Prvo, vrlo je logicno da nisu svi zaradili isto, jer svi ne voze skupe automobile i nemaju svi kuce. Ima mnogo pumpadzija koji normalno zive, ako se to moze nazvati normalno. Pa i u prodavnicama kraduckaju, zaokruze iznose, vracaju zvake...
Drugo, nema logike da se njih 20 posvadjalo oko love jer nema sanse da su radili svi zajedno. Mediji kao i uvek naduvavaju koliko mogu.
Trece, voleo bih da mi Atanackovic kaze kako je dosao do prvog miliona.
Cetvrto, zaboravili smo da smo platili i vece gluposti kao sto je tuca Kovacevica u Americi.
Peto, ovi su samo kraduckali. Ako zavirimo u skupstinu, naci cemo zaista one koji su se "udruzili" zbog zajednickog delovanja protiv ovog naroda.
Pogledajte samo tekstove... nasli drogu, pistolje, kola, milione, mafija, cuda... ma hajde...:))
Jedino nisu imali srece kao sto je imao Dacic kada su mu javili da hitno napusti stan jer dolazi policija. A kao sto vidite, i koferce sa 200000 eur je na kraju vraceno.

Mladen

pre 13 godina

Znachi rusi ih uhvatili?
Hvala bogu da imamo ovaku policiju.

Sad ce im garant i suditi...dobro ne bas sad...za jedno 3-5 godina...da, znam da ih nece osuditi, nisam lud.
Hvala bogu da imamo ovakvo pravosudje.

I sta to mene briga, ko ce meni pare da vrati? Salim se, znam da niko nece, nisam lud, ipak je ovo Srbija.
Hvala bogu sto imamo ovakvu drzavu.

Nego, jeste gledali poslednji broj CKM-a, El Presidente na naslovnoj...mnoogoo je lep.
Hvala bogu da je bar nekom lepo pa je lep u ovo drzavi, sa ovakvom policijom i pravosudjem....
Odoh sad da sipam gorivo, i dalje se prebrzo troshi a previshe kosta...

Bojan

pre 13 godina

Treba im što pre popisati imovinu, pa im posle, nadam se ekspresnog, sudskog postupka oduzeti sve i rasprodati !!
Naravno treba da dobiju i po najmanje deset godina zatvora, pa da sledećim lopovima ne padne na pamet da se polivaju benzinom !!

Koliki je nas deo? Ovoliki!

pre 13 godina

Ne nego su ih istrazni organi uhvatili, mozda inspekcija? Ha, ha, ha...

Pa naravno, ili su se posvadjali, ili su nekog ocepili, neko nije dobio svoj deo i slicno. Iskreno, ni na trenutak nismo pomislili da je u pitanju isterivanje pravde.

BaneJ

pre 13 godina

Ovo je organizovani kriminal na najvišem državnom nivou. Voleo bih da se predsednik Tadić obrati narodu (ovcama) i kaže nešto novo o borbi protiv organizovanog kriminala i kriminala u svakom pogledu.

Pa j....m ti ovakvu državu!!!

Lala iz Banata

pre 13 godina

Ajd' malo o činjenicama.

"Ako neko umesto dve tone goriva proda 1,6 tona, pojavljuje se višak od 400.000 litara“
Prvo:
Novinar bi morao malo u školu.
400 kg (razlika) ne može biti 400.000 litara ako je tečnost u pitanju. 400 kg može biti oko 540 litara (zavisno od vrste i temperature benzina).
Drugo:
Dodavanjem aditiva se BEZNAČAJNO poveća zapremina. I to, naravno, za količinu aditiva, i ništa više.
(I koji bi to aditiv, osim VODE, bio isplativ? ;)
Treće:
Mada su sada sve pumpe NIS-ove, ipak primećujem da su u pitanju, čini mi se, pomenute pumpe Jugopetrolove a ne i NAP-ove? ;)
To su doskora bile dve firme. I nemojte onda optuživati i ove iz Vojvodine. (Surčin i Batajnica, administrativno, nisu u Vojvodini).

a inspekcija, sta sa njima?

pre 13 godina

Toliko o Rusima i Rusiji koje dobar deo gradjana smatra "carstvom kriminala". Odavno sam se uverio da je za Srbiju jedna Rusija svetlosnim godinama daleko po pitanju uredjenosti, a evo i dokaza: d anije njih, ovi nasi bi krali bukvalno zauvek, iako svi znamo da to rade bar 20 godina.

dule nbg

pre 13 godina

@raale

E taman sam hteo da napisem pa vidim da si poslao komentar vec... Hahaha, ne znam samo ko je Ajnstajn, ovaj sto je davao intervju ili ovaj sto ga je pisao

Jesa

pre 13 godina

verujem da kradu na svim pumpama, ali kod njih je toliko ocigledno, bilo mi je dovoljno samo dva puta da sipam kod njih i vec sam ih izbegavala!samo mi je cudno sto su ih tek sada kao provalili,mora da su se zamerili nekom!

Akis

pre 13 godina

Samo me zanima ko je ovaj matematičar što je izračunao da je pokradeno 1.852.229 litara.
Ako je u pitanju 20 pumpi, gde se kralo 20% (ajde da kažemo samo na jednom aparatu po pumpi) u zadnje dve godine(a kralo se duže) ispada da udarne pumpe dnevno sipaju po nekih 600-700l goriva građanima.
Drugo, od 2mil.evrica ne može dvadeset ljudi da se obogati, da ima stanove, vozi luksuzne automobile, ide na letovanja i zimovanja.

Marko Stankovic

pre 13 godina

Kako ih nije sramota da se pojavljuju po novinama i daju izjave, pa pumpi, necu da kazem sijoj a mogu, u rezervoar od 59 litara stane 60 i to svaki put a rezervoar nikad nije prazan, pricam o tecnom naftnom gasu. Na moju zalbu da to nije u redu radnik mi kaze" TI SE NE RAZUMES TO JE VISOK PRITISAK I ONDA GA PRITISAK SABIJE!!!!!" Tecni naftni gas se u rezervoar sipa u tecnom stanju dakle tecnost je a trecnosti znamo, nisu stisljive, dakle kradu i prave me budalom. Posto su svi povezani nemas gde ni da se zalis niti pravo da se ljutis ako zoves nekog iz nadleznih LSUZBI, svi ti kazu ta pumpa ima uredne papire i spuste ti slusalicu, tako cutis i placas vise i to prihvatis kao visu cenu goriva! Ako odes u bilo koju zemlju u okruzenju dozivis iznenadjenje. U Makedoniji auto trosi 10 umesto 14 u Srbiji, u Bugarskoj slicno, u Grckoj 10 u Nemackoj i Austriji ista potrosnja, samo je kod nas to vise. O benzinu da ne govorimo, nas je benzin daleko najgoreg kvaliteta u regionu. I ne znam zasto se sad svi hvale ovim hvatanjem lopova kad se zna da su pumpadzije uvek vozile najskuplja kola, imli najvise para. Prvi Renault FUEGO je davnih osamdesetih stigao na danasnju pumpu DEJTON koja je tad bila mala pumpica! Svi to znamo, svi prihvatamo i to je to, nema nazad!

Nikola

pre 13 godina

Objavite broj telefona na koji i mi,obicni gradjani, mozemo da prijavimo zloupotrebu! Primera radi,na jednoj pumpi sam sipao plin u bocu kapaciteta 40l,koja se inace puni do MAX 32litra,i verovali ili ne,aparat za tocenje je pokazao 40,3litra! a pre tocenja mi boca nije bila totalno prazna!!

Gorka knedla

pre 13 godina

Već godinama zaobilazim Nisove pumpe u širokom radijusu. Odavno sam shvatio da rezervoar manje traje, ali ćutim šta ću, jel treba da me proglase za paranoika.. E da je samo to, možada bi posle ovoga bilo vreme da se pređe na ove što vrše tehničke preglede vozila, tačnije, problem namernog podešavanja valjkova za teže vozilo pa na kraju posle maltretiranja dodje "šef" koji sve to "reši" i traži u kancelariji neki dinar, tobože "potrudio se".

PV

pre 13 godina

Znači da se nisu posvađali, ne bi bili uhvaćeni. A cela Srbija zna kradu pri točenju. Imaš rezervoar od 46 litara, a oni ti natoče 50. A tek što dodaju aditive, benzin nam ima 80 oktana, a ne 95. I nije u pitanju banda od 22 člana, nego 2022.

Jakob

pre 13 godina

Znači, otkrili ih jer su se posvađali oko plena. To je zato što obični građani nemaju kome da prijave ovakve stvari,a znaju konkretno z aovu pojavu više od 15 godina.

i tako....

pre 13 godina

Pa sta je cudno,ovo je od vajkada i bilo.Ovako i propadamo,ovo je uzrok svake nase propasti.Dok se u ovoj drzavi ne donesu pravi zakoni i dok se ne pocnu efikasno i strikno sprovoditi, svaka,ali svaka druga prica o bilo cemu i Kosovu i standardu i EU itd je izlisna i mlacenje je prazne slame.Samo sto ne vidim ko ce to sprovesti u ovoj zemlji....

kole

pre 13 godina

Ha,ha, sad svi znaju sve, interesantno, a godinama se tako radilo.Stvarno u ovoj nesretnoj priči koja se zove Srbija, ima li nešto gde se ne krade na veliko!

kole

pre 13 godina

A šta će biti sa nama građanima. Slučajno imam račune za benzin 2 godine unazad zbog pravdanja putnih troškova. Ako su krali samo 10% ošteććen sam za 400 litara.
Hoću odštetu.

Miki

pre 13 godina

Mene su pokrali bar na dve NIS pumpe, posle sam koristio isključivo OMV. Iako sam izričito protiv nasilja i rušenja, u ovom slučaju bi mi bilo nekako logično, da se digne napaćena raja, kuka i motika, a i bagerista Džo i da se 22 pumpe na kojima je kraden ovaj narod, sravne sa zemljom, kao opomena svim budućim manjim i većim lopovima, da je zaista DOSTA i da narod više neće tolerisati kradju!

Dragan

pre 13 godina

A sada na Srbijagas! Koliko oni kradu, to još niko nije utvrdio, a pritisak u mreži je iznad svake normale! Kvalitet gasa nikakav!

zoran

pre 13 godina

Neznam da li je Valjevo povezano sa istragom ali sam nekoliko puta cuo da Valjevski NIS, u cenru grada, prodaje taksistima gorivo za kes po nizim cenama.
Zivimo u korumpiranom zemlji ali ovo ipak nisam ocekivao.

MILE

pre 13 godina

to za kradju goriva na pumpama znaju svi koji voze svoj auto.nemože biti da vlasti nisu znali za to.čim je njima prestao dotok para oni su ih otkrili jer to su njihovi saradnici.

PV

pre 13 godina

Znači da se nisu posvađali, ne bi bili uhvaćeni. A cela Srbija zna kradu pri točenju. Imaš rezervoar od 46 litara, a oni ti natoče 50. A tek što dodaju aditive, benzin nam ima 80 oktana, a ne 95. I nije u pitanju banda od 22 člana, nego 2022.

kole

pre 13 godina

A šta će biti sa nama građanima. Slučajno imam račune za benzin 2 godine unazad zbog pravdanja putnih troškova. Ako su krali samo 10% ošteććen sam za 400 litara.
Hoću odštetu.

Nikola

pre 13 godina

Objavite broj telefona na koji i mi,obicni gradjani, mozemo da prijavimo zloupotrebu! Primera radi,na jednoj pumpi sam sipao plin u bocu kapaciteta 40l,koja se inace puni do MAX 32litra,i verovali ili ne,aparat za tocenje je pokazao 40,3litra! a pre tocenja mi boca nije bila totalno prazna!!

Jakob

pre 13 godina

Znači, otkrili ih jer su se posvađali oko plena. To je zato što obični građani nemaju kome da prijave ovakve stvari,a znaju konkretno z aovu pojavu više od 15 godina.

Dragan

pre 13 godina

A sada na Srbijagas! Koliko oni kradu, to još niko nije utvrdio, a pritisak u mreži je iznad svake normale! Kvalitet gasa nikakav!

Akis

pre 13 godina

Samo me zanima ko je ovaj matematičar što je izračunao da je pokradeno 1.852.229 litara.
Ako je u pitanju 20 pumpi, gde se kralo 20% (ajde da kažemo samo na jednom aparatu po pumpi) u zadnje dve godine(a kralo se duže) ispada da udarne pumpe dnevno sipaju po nekih 600-700l goriva građanima.
Drugo, od 2mil.evrica ne može dvadeset ljudi da se obogati, da ima stanove, vozi luksuzne automobile, ide na letovanja i zimovanja.

zoran

pre 13 godina

Neznam da li je Valjevo povezano sa istragom ali sam nekoliko puta cuo da Valjevski NIS, u cenru grada, prodaje taksistima gorivo za kes po nizim cenama.
Zivimo u korumpiranom zemlji ali ovo ipak nisam ocekivao.

MILE

pre 13 godina

to za kradju goriva na pumpama znaju svi koji voze svoj auto.nemože biti da vlasti nisu znali za to.čim je njima prestao dotok para oni su ih otkrili jer to su njihovi saradnici.

i tako....

pre 13 godina

Pa sta je cudno,ovo je od vajkada i bilo.Ovako i propadamo,ovo je uzrok svake nase propasti.Dok se u ovoj drzavi ne donesu pravi zakoni i dok se ne pocnu efikasno i strikno sprovoditi, svaka,ali svaka druga prica o bilo cemu i Kosovu i standardu i EU itd je izlisna i mlacenje je prazne slame.Samo sto ne vidim ko ce to sprovesti u ovoj zemlji....

kole

pre 13 godina

Ha,ha, sad svi znaju sve, interesantno, a godinama se tako radilo.Stvarno u ovoj nesretnoj priči koja se zove Srbija, ima li nešto gde se ne krade na veliko!

Miki

pre 13 godina

Mene su pokrali bar na dve NIS pumpe, posle sam koristio isključivo OMV. Iako sam izričito protiv nasilja i rušenja, u ovom slučaju bi mi bilo nekako logično, da se digne napaćena raja, kuka i motika, a i bagerista Džo i da se 22 pumpe na kojima je kraden ovaj narod, sravne sa zemljom, kao opomena svim budućim manjim i većim lopovima, da je zaista DOSTA i da narod više neće tolerisati kradju!

Jesa

pre 13 godina

verujem da kradu na svim pumpama, ali kod njih je toliko ocigledno, bilo mi je dovoljno samo dva puta da sipam kod njih i vec sam ih izbegavala!samo mi je cudno sto su ih tek sada kao provalili,mora da su se zamerili nekom!

Gorka knedla

pre 13 godina

Već godinama zaobilazim Nisove pumpe u širokom radijusu. Odavno sam shvatio da rezervoar manje traje, ali ćutim šta ću, jel treba da me proglase za paranoika.. E da je samo to, možada bi posle ovoga bilo vreme da se pređe na ove što vrše tehničke preglede vozila, tačnije, problem namernog podešavanja valjkova za teže vozilo pa na kraju posle maltretiranja dodje "šef" koji sve to "reši" i traži u kancelariji neki dinar, tobože "potrudio se".

Marko Stankovic

pre 13 godina

Kako ih nije sramota da se pojavljuju po novinama i daju izjave, pa pumpi, necu da kazem sijoj a mogu, u rezervoar od 59 litara stane 60 i to svaki put a rezervoar nikad nije prazan, pricam o tecnom naftnom gasu. Na moju zalbu da to nije u redu radnik mi kaze" TI SE NE RAZUMES TO JE VISOK PRITISAK I ONDA GA PRITISAK SABIJE!!!!!" Tecni naftni gas se u rezervoar sipa u tecnom stanju dakle tecnost je a trecnosti znamo, nisu stisljive, dakle kradu i prave me budalom. Posto su svi povezani nemas gde ni da se zalis niti pravo da se ljutis ako zoves nekog iz nadleznih LSUZBI, svi ti kazu ta pumpa ima uredne papire i spuste ti slusalicu, tako cutis i placas vise i to prihvatis kao visu cenu goriva! Ako odes u bilo koju zemlju u okruzenju dozivis iznenadjenje. U Makedoniji auto trosi 10 umesto 14 u Srbiji, u Bugarskoj slicno, u Grckoj 10 u Nemackoj i Austriji ista potrosnja, samo je kod nas to vise. O benzinu da ne govorimo, nas je benzin daleko najgoreg kvaliteta u regionu. I ne znam zasto se sad svi hvale ovim hvatanjem lopova kad se zna da su pumpadzije uvek vozile najskuplja kola, imli najvise para. Prvi Renault FUEGO je davnih osamdesetih stigao na danasnju pumpu DEJTON koja je tad bila mala pumpica! Svi to znamo, svi prihvatamo i to je to, nema nazad!

a inspekcija, sta sa njima?

pre 13 godina

Toliko o Rusima i Rusiji koje dobar deo gradjana smatra "carstvom kriminala". Odavno sam se uverio da je za Srbiju jedna Rusija svetlosnim godinama daleko po pitanju uredjenosti, a evo i dokaza: d anije njih, ovi nasi bi krali bukvalno zauvek, iako svi znamo da to rade bar 20 godina.

Koliki je nas deo? Ovoliki!

pre 13 godina

Ne nego su ih istrazni organi uhvatili, mozda inspekcija? Ha, ha, ha...

Pa naravno, ili su se posvadjali, ili su nekog ocepili, neko nije dobio svoj deo i slicno. Iskreno, ni na trenutak nismo pomislili da je u pitanju isterivanje pravde.

BaneJ

pre 13 godina

Ovo je organizovani kriminal na najvišem državnom nivou. Voleo bih da se predsednik Tadić obrati narodu (ovcama) i kaže nešto novo o borbi protiv organizovanog kriminala i kriminala u svakom pogledu.

Pa j....m ti ovakvu državu!!!

Lala iz Banata

pre 13 godina

Ajd' malo o činjenicama.

"Ako neko umesto dve tone goriva proda 1,6 tona, pojavljuje se višak od 400.000 litara“
Prvo:
Novinar bi morao malo u školu.
400 kg (razlika) ne može biti 400.000 litara ako je tečnost u pitanju. 400 kg može biti oko 540 litara (zavisno od vrste i temperature benzina).
Drugo:
Dodavanjem aditiva se BEZNAČAJNO poveća zapremina. I to, naravno, za količinu aditiva, i ništa više.
(I koji bi to aditiv, osim VODE, bio isplativ? ;)
Treće:
Mada su sada sve pumpe NIS-ove, ipak primećujem da su u pitanju, čini mi se, pomenute pumpe Jugopetrolove a ne i NAP-ove? ;)
To su doskora bile dve firme. I nemojte onda optuživati i ove iz Vojvodine. (Surčin i Batajnica, administrativno, nisu u Vojvodini).

Bojan

pre 13 godina

Treba im što pre popisati imovinu, pa im posle, nadam se ekspresnog, sudskog postupka oduzeti sve i rasprodati !!
Naravno treba da dobiju i po najmanje deset godina zatvora, pa da sledećim lopovima ne padne na pamet da se polivaju benzinom !!

Mladen

pre 13 godina

Znachi rusi ih uhvatili?
Hvala bogu da imamo ovaku policiju.

Sad ce im garant i suditi...dobro ne bas sad...za jedno 3-5 godina...da, znam da ih nece osuditi, nisam lud.
Hvala bogu da imamo ovakvo pravosudje.

I sta to mene briga, ko ce meni pare da vrati? Salim se, znam da niko nece, nisam lud, ipak je ovo Srbija.
Hvala bogu sto imamo ovakvu drzavu.

Nego, jeste gledali poslednji broj CKM-a, El Presidente na naslovnoj...mnoogoo je lep.
Hvala bogu da je bar nekom lepo pa je lep u ovo drzavi, sa ovakvom policijom i pravosudjem....
Odoh sad da sipam gorivo, i dalje se prebrzo troshi a previshe kosta...

dule nbg

pre 13 godina

@raale

E taman sam hteo da napisem pa vidim da si poslao komentar vec... Hahaha, ne znam samo ko je Ajnstajn, ovaj sto je davao intervju ili ovaj sto ga je pisao

Perica

pre 13 godina

Prvo, vrlo je logicno da nisu svi zaradili isto, jer svi ne voze skupe automobile i nemaju svi kuce. Ima mnogo pumpadzija koji normalno zive, ako se to moze nazvati normalno. Pa i u prodavnicama kraduckaju, zaokruze iznose, vracaju zvake...
Drugo, nema logike da se njih 20 posvadjalo oko love jer nema sanse da su radili svi zajedno. Mediji kao i uvek naduvavaju koliko mogu.
Trece, voleo bih da mi Atanackovic kaze kako je dosao do prvog miliona.
Cetvrto, zaboravili smo da smo platili i vece gluposti kao sto je tuca Kovacevica u Americi.
Peto, ovi su samo kraduckali. Ako zavirimo u skupstinu, naci cemo zaista one koji su se "udruzili" zbog zajednickog delovanja protiv ovog naroda.
Pogledajte samo tekstove... nasli drogu, pistolje, kola, milione, mafija, cuda... ma hajde...:))
Jedino nisu imali srece kao sto je imao Dacic kada su mu javili da hitno napusti stan jer dolazi policija. A kao sto vidite, i koferce sa 200000 eur je na kraju vraceno.

grga1810

pre 13 godina

Chekaj malo, a da se oni nisu "posvadjali" nikad ne bi bili uhvaceni? MOLIM?!?!?!

Sa druge strane, samo treba pogledati vozni park zaposlenih na pumpama pa "videti" da se od pumpadzijskog posla lepo zivi...a to ne dolazi od plata sigurno...

a inspekcija, sta sa njima?

pre 13 godina

Toliko o Rusima i Rusiji koje dobar deo gradjana smatra "carstvom kriminala". Odavno sam se uverio da je za Srbiju jedna Rusija svetlosnim godinama daleko po pitanju uredjenosti, a evo i dokaza: d anije njih, ovi nasi bi krali bukvalno zauvek, iako svi znamo da to rade bar 20 godina.

Perica

pre 13 godina

Prvo, vrlo je logicno da nisu svi zaradili isto, jer svi ne voze skupe automobile i nemaju svi kuce. Ima mnogo pumpadzija koji normalno zive, ako se to moze nazvati normalno. Pa i u prodavnicama kraduckaju, zaokruze iznose, vracaju zvake...
Drugo, nema logike da se njih 20 posvadjalo oko love jer nema sanse da su radili svi zajedno. Mediji kao i uvek naduvavaju koliko mogu.
Trece, voleo bih da mi Atanackovic kaze kako je dosao do prvog miliona.
Cetvrto, zaboravili smo da smo platili i vece gluposti kao sto je tuca Kovacevica u Americi.
Peto, ovi su samo kraduckali. Ako zavirimo u skupstinu, naci cemo zaista one koji su se "udruzili" zbog zajednickog delovanja protiv ovog naroda.
Pogledajte samo tekstove... nasli drogu, pistolje, kola, milione, mafija, cuda... ma hajde...:))
Jedino nisu imali srece kao sto je imao Dacic kada su mu javili da hitno napusti stan jer dolazi policija. A kao sto vidite, i koferce sa 200000 eur je na kraju vraceno.

MILE

pre 13 godina

to za kradju goriva na pumpama znaju svi koji voze svoj auto.nemože biti da vlasti nisu znali za to.čim je njima prestao dotok para oni su ih otkrili jer to su njihovi saradnici.

Miki

pre 13 godina

Mene su pokrali bar na dve NIS pumpe, posle sam koristio isključivo OMV. Iako sam izričito protiv nasilja i rušenja, u ovom slučaju bi mi bilo nekako logično, da se digne napaćena raja, kuka i motika, a i bagerista Džo i da se 22 pumpe na kojima je kraden ovaj narod, sravne sa zemljom, kao opomena svim budućim manjim i većim lopovima, da je zaista DOSTA i da narod više neće tolerisati kradju!

Lala iz Banata

pre 13 godina

Ajd' malo o činjenicama.

"Ako neko umesto dve tone goriva proda 1,6 tona, pojavljuje se višak od 400.000 litara“
Prvo:
Novinar bi morao malo u školu.
400 kg (razlika) ne može biti 400.000 litara ako je tečnost u pitanju. 400 kg može biti oko 540 litara (zavisno od vrste i temperature benzina).
Drugo:
Dodavanjem aditiva se BEZNAČAJNO poveća zapremina. I to, naravno, za količinu aditiva, i ništa više.
(I koji bi to aditiv, osim VODE, bio isplativ? ;)
Treće:
Mada su sada sve pumpe NIS-ove, ipak primećujem da su u pitanju, čini mi se, pomenute pumpe Jugopetrolove a ne i NAP-ove? ;)
To su doskora bile dve firme. I nemojte onda optuživati i ove iz Vojvodine. (Surčin i Batajnica, administrativno, nisu u Vojvodini).

i tako....

pre 13 godina

Pa sta je cudno,ovo je od vajkada i bilo.Ovako i propadamo,ovo je uzrok svake nase propasti.Dok se u ovoj drzavi ne donesu pravi zakoni i dok se ne pocnu efikasno i strikno sprovoditi, svaka,ali svaka druga prica o bilo cemu i Kosovu i standardu i EU itd je izlisna i mlacenje je prazne slame.Samo sto ne vidim ko ce to sprovesti u ovoj zemlji....

Nikola

pre 13 godina

Objavite broj telefona na koji i mi,obicni gradjani, mozemo da prijavimo zloupotrebu! Primera radi,na jednoj pumpi sam sipao plin u bocu kapaciteta 40l,koja se inace puni do MAX 32litra,i verovali ili ne,aparat za tocenje je pokazao 40,3litra! a pre tocenja mi boca nije bila totalno prazna!!

Akis

pre 13 godina

Samo me zanima ko je ovaj matematičar što je izračunao da je pokradeno 1.852.229 litara.
Ako je u pitanju 20 pumpi, gde se kralo 20% (ajde da kažemo samo na jednom aparatu po pumpi) u zadnje dve godine(a kralo se duže) ispada da udarne pumpe dnevno sipaju po nekih 600-700l goriva građanima.
Drugo, od 2mil.evrica ne može dvadeset ljudi da se obogati, da ima stanove, vozi luksuzne automobile, ide na letovanja i zimovanja.

zoran

pre 13 godina

Neznam da li je Valjevo povezano sa istragom ali sam nekoliko puta cuo da Valjevski NIS, u cenru grada, prodaje taksistima gorivo za kes po nizim cenama.
Zivimo u korumpiranom zemlji ali ovo ipak nisam ocekivao.

kole

pre 13 godina

Ha,ha, sad svi znaju sve, interesantno, a godinama se tako radilo.Stvarno u ovoj nesretnoj priči koja se zove Srbija, ima li nešto gde se ne krade na veliko!

PV

pre 13 godina

Znači da se nisu posvađali, ne bi bili uhvaćeni. A cela Srbija zna kradu pri točenju. Imaš rezervoar od 46 litara, a oni ti natoče 50. A tek što dodaju aditive, benzin nam ima 80 oktana, a ne 95. I nije u pitanju banda od 22 člana, nego 2022.

Jakob

pre 13 godina

Znači, otkrili ih jer su se posvađali oko plena. To je zato što obični građani nemaju kome da prijave ovakve stvari,a znaju konkretno z aovu pojavu više od 15 godina.

Dragan

pre 13 godina

A sada na Srbijagas! Koliko oni kradu, to još niko nije utvrdio, a pritisak u mreži je iznad svake normale! Kvalitet gasa nikakav!

kole

pre 13 godina

A šta će biti sa nama građanima. Slučajno imam račune za benzin 2 godine unazad zbog pravdanja putnih troškova. Ako su krali samo 10% ošteććen sam za 400 litara.
Hoću odštetu.

Jesa

pre 13 godina

verujem da kradu na svim pumpama, ali kod njih je toliko ocigledno, bilo mi je dovoljno samo dva puta da sipam kod njih i vec sam ih izbegavala!samo mi je cudno sto su ih tek sada kao provalili,mora da su se zamerili nekom!

Gorka knedla

pre 13 godina

Već godinama zaobilazim Nisove pumpe u širokom radijusu. Odavno sam shvatio da rezervoar manje traje, ali ćutim šta ću, jel treba da me proglase za paranoika.. E da je samo to, možada bi posle ovoga bilo vreme da se pređe na ove što vrše tehničke preglede vozila, tačnije, problem namernog podešavanja valjkova za teže vozilo pa na kraju posle maltretiranja dodje "šef" koji sve to "reši" i traži u kancelariji neki dinar, tobože "potrudio se".

Marko Stankovic

pre 13 godina

Kako ih nije sramota da se pojavljuju po novinama i daju izjave, pa pumpi, necu da kazem sijoj a mogu, u rezervoar od 59 litara stane 60 i to svaki put a rezervoar nikad nije prazan, pricam o tecnom naftnom gasu. Na moju zalbu da to nije u redu radnik mi kaze" TI SE NE RAZUMES TO JE VISOK PRITISAK I ONDA GA PRITISAK SABIJE!!!!!" Tecni naftni gas se u rezervoar sipa u tecnom stanju dakle tecnost je a trecnosti znamo, nisu stisljive, dakle kradu i prave me budalom. Posto su svi povezani nemas gde ni da se zalis niti pravo da se ljutis ako zoves nekog iz nadleznih LSUZBI, svi ti kazu ta pumpa ima uredne papire i spuste ti slusalicu, tako cutis i placas vise i to prihvatis kao visu cenu goriva! Ako odes u bilo koju zemlju u okruzenju dozivis iznenadjenje. U Makedoniji auto trosi 10 umesto 14 u Srbiji, u Bugarskoj slicno, u Grckoj 10 u Nemackoj i Austriji ista potrosnja, samo je kod nas to vise. O benzinu da ne govorimo, nas je benzin daleko najgoreg kvaliteta u regionu. I ne znam zasto se sad svi hvale ovim hvatanjem lopova kad se zna da su pumpadzije uvek vozile najskuplja kola, imli najvise para. Prvi Renault FUEGO je davnih osamdesetih stigao na danasnju pumpu DEJTON koja je tad bila mala pumpica! Svi to znamo, svi prihvatamo i to je to, nema nazad!

dule nbg

pre 13 godina

@raale

E taman sam hteo da napisem pa vidim da si poslao komentar vec... Hahaha, ne znam samo ko je Ajnstajn, ovaj sto je davao intervju ili ovaj sto ga je pisao

Koliki je nas deo? Ovoliki!

pre 13 godina

Ne nego su ih istrazni organi uhvatili, mozda inspekcija? Ha, ha, ha...

Pa naravno, ili su se posvadjali, ili su nekog ocepili, neko nije dobio svoj deo i slicno. Iskreno, ni na trenutak nismo pomislili da je u pitanju isterivanje pravde.

BaneJ

pre 13 godina

Ovo je organizovani kriminal na najvišem državnom nivou. Voleo bih da se predsednik Tadić obrati narodu (ovcama) i kaže nešto novo o borbi protiv organizovanog kriminala i kriminala u svakom pogledu.

Pa j....m ti ovakvu državu!!!

Bojan

pre 13 godina

Treba im što pre popisati imovinu, pa im posle, nadam se ekspresnog, sudskog postupka oduzeti sve i rasprodati !!
Naravno treba da dobiju i po najmanje deset godina zatvora, pa da sledećim lopovima ne padne na pamet da se polivaju benzinom !!

Mladen

pre 13 godina

Znachi rusi ih uhvatili?
Hvala bogu da imamo ovaku policiju.

Sad ce im garant i suditi...dobro ne bas sad...za jedno 3-5 godina...da, znam da ih nece osuditi, nisam lud.
Hvala bogu da imamo ovakvo pravosudje.

I sta to mene briga, ko ce meni pare da vrati? Salim se, znam da niko nece, nisam lud, ipak je ovo Srbija.
Hvala bogu sto imamo ovakvu drzavu.

Nego, jeste gledali poslednji broj CKM-a, El Presidente na naslovnoj...mnoogoo je lep.
Hvala bogu da je bar nekom lepo pa je lep u ovo drzavi, sa ovakvom policijom i pravosudjem....
Odoh sad da sipam gorivo, i dalje se prebrzo troshi a previshe kosta...

grga1810

pre 13 godina

Chekaj malo, a da se oni nisu "posvadjali" nikad ne bi bili uhvaceni? MOLIM?!?!?!

Sa druge strane, samo treba pogledati vozni park zaposlenih na pumpama pa "videti" da se od pumpadzijskog posla lepo zivi...a to ne dolazi od plata sigurno...