Utorak, 09.11.2010.

23:14

Veće plate poslanicima u 2011.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je danas da i poslanici imaju pravo na povećanje plata u sledećoj godini.

Izvor: Beta

Veæe plate poslanicima u 2011. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

bosanac

pre 13 godina

Dobro je to kod vas, nije to nista, u nas su zadnjih 6 godina jedno 30-tak puta sebi povecali plate, a radnicima i penzionerima ostale iste, ako ne i manje. Ne dajte se, jer kad krenu povecavat, nikad stat.

majmun otpadnik

pre 13 godina

I onda se vadite da drzava nema para, pa kao, nece da placa i ono sto treba? Glavno da ste svoje dzepove napunili, a za drzavu i ostalo koga brige? More, ono sto se u francuskoj revoluciji desilo je najobicnija posalica spram onoga sto vi zasluzujete!

Sta radite bre?!

pre 13 godina

Uaaaaaa!!!!! Uaaaaa!!!!!

Moj tata treba da stvori za 2 nedelje 170.000 din, da bi uplatio sebi za penziju posto mu nisu priznate skoro 4 godine (da bi bilo punih 40 god staza!).
Ako ne uplati, nece moci u penziju narednih 9 godina.
Inace, penzija ce mu biti oko 16.000 din...
Mogu li se naci 3 poslanika da pomognu mome ocu???

Bojkot izbora

pre 13 godina

Svakom normalnom dođe da povraća. U Skupštini sede sve isti @#$%! i beskičmenjaci. Jedini način da se stane na putovom besramnom zavlačenje u naše džepove jeste masovo okupljanje ispred Skupštine. Ako to ne pomogne onda masovni bojkot izbora. Sramota je da u Srbiji danas nema nikoga ko bi takve stvari poveo i organizovao.
Tadić je sve razvodnio i sada rade punjenju svojih džepove i da se vozikaju u luskuznim džipovima. Sramno je da Vlada nije donela nijednu istinsku antikriznu meru, nijednu meru štednje u javnoj administraticiji i javnim preduzećima. Apslutno ništa. Srbija na mestu premijera ima potpuno pogrešnog čoveka i nije čudo što se sve ovo događa. Seća li se iko šta je Cvetković radio dok je bio direktor Agencije za privatizaciju. @#$%!!!

Чика Срба

pre 13 godina

Па има ли краја вашем безобразлуку, хоштаплери једни, барабе једне? Стално нам ту лупетате како је криза за нама. По некима кризе није ни било. Зар је могуће да сте толико дрски и да немате појма о томе како живи народ који водите?
Само погледајте коментаре и пребројте у којем проценту грађани подржавају те свињарије које правите.

imate pravo

pre 13 godina

da povećate plate onda kada budete radili 8 sati dnevno od ponedeljka do petka, kada budete smanjili broj poslanika na 100, kada budete smanjili broj ministarstava na max 15, kad budete pootpuštali neradnike iz vaših raznoraznih agencija i kojekakvih uprava, koje ste zaposlili na osnovu stranačke pripadnosti pa sede jedni drugima na glavi jer, pobogu, nema dovoljno ni stolica ni kancelarija... e tad može.

Dorćolka

pre 13 godina

Moj komentar na ovu vest - sve što bih napisala ne bi bilo objavljeno (#$%@&grrrrr!!!!). Ova portretisana S.Đ.D. bi da "zbrine" sirote poslanike, a narodu će verovatno da poruči da jede kolače ako nema hleba...Mizerija!

Dobrica Antic

pre 13 godina

Kada bi meni zamrzli platu na 111 000 din ja bih pevao. Ne bih trazio odmrzavanje jos sest godina. Salu na stranu, ali ovo stvarno nije normalno. Na zadnjim izborima sam glasao za DS a ko sedi u Vladi!!? DS, SPS, PUPS...Otac mi je rekao da ako ne glasam nemam pravo ni da se zalim na trenutnu situaciju. Glasao sam i...sta sad? Nikada vise u zivotu necu glasati. POVRACA MI SE OD SRBIJE, POLITIKE, NIS-a...

Ja

pre 13 godina

Pouzdano tvrdim da je i do sada svaki poslanik mesecno "bio dobar" vise od 200.000 dinara.
Na ovaj fiksni deo koji se spominje dodaju se jos dnevnice, prekovremeni rad, putni troskovi, odvojen zivot, clanstvo u skupstinskim odborima...

Marko

pre 13 godina

Bruka i sramota,nemaju policiji i ostalom radnom narodu da podignu plate,a za njih se uvek nekako nadje,da makar sede u onom parlamentu,nego kad god prebacim drugi,njih desetak kao nesto raspravljaju,a svi znaju da tom raspravom i onako nista nece promeniti,vecina izglasa sta god hoce,TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN,i za takvo radno mesto mu malo 111,000 bez dodataka,a da ne govorimo o tome da na svetu nema manje drzave sa vise poslanika,ma strasno,da ti pozli od njih!Narod nema leba de jede,a oni se bahanalisu,BRUKA,BRUKA,BRUKA!neka im sluzi na cast,ako je imaju(cisto sumnjam)

Robin Hud

pre 13 godina

Ma samo dizite plate dok god ima likova koji ce da rade za socijalnu pomoc i da cute. Pa lepe promene i reforme su napravili u Srbiji... bice to tako dok god ne proradi motka ...A steta sto nije dozvoljeno sad ovde da takve ljude nazovem parazitima i (nije za objavljivanje)...
Narod ih je birao pa moze im se. I sledeci put opet glasajte za njih pa videcemo dokle cete izdrzati...

marko

pre 13 godina

Narode moj zaboravni i priglupi...
pljuvali smo kostunicu kada je u njegovo vreme povecana plata, sada pljujemo tadica, pljuvacemo i svakog sledeceg koji bude na vlasti kada oni opet svi jednoglasno (nevezano iz koje su partije)izglasaju ponovno povecanje...

Mada

pre 13 godina

Za angazovanje u skupstini ne bi trebalo da dobiju ni dinara. Njihov nazovi "rad" je jednak nuli. Mnogo su placeni za smejanje, udvaranje, citanje novina, spavanje. Odsustvo sa sednice sigurno nicim ne pravdaju. U svakoj normalnoj firmi dobili bi otkaz kad se ne bi pojavili na posao bez obrazlozenja ili radili neki drugi posao. Sta ce Srbiji 250 poslanika i ne znam koliko odbora? Stavili su vosak u usi i masku na oci da ne vide i cuju vapaje ovog naroda koji se svakodnevno bori da prezivi. Nije ni cudo sto deca beze iz ove zemlje u kojoj ne postoji ni minimum zdravog razuma u ovoj vlasti. Jadna je ova Srbija ko je sve vodi.

GOKSY-PIMP

pre 13 godina

XAXAXXAXAXAX neka povecaju platu sami smo krivi sto su jos uvek oni na vlasti ! A mi narod nek nemamo sta da jedemo i kako da platimo racune koji su obavezni da se plate !!!
Jel dobijaju i markicu za prevoz ?

Ivan

pre 13 godina

PA ovi ne da nisu zasluzili vece plate vec uopste nisu ni zasluzili plate!!!! Zbog tih lezilebovica , Zajedno sa Predsednikom i kompletnom Vladom, meni je plata za dve godine pala za 40%!!!! A njima nije dosta?!?!?!

Eda

pre 13 godina

Treba da im se povecaju plate na 111.000 dinara, sta ce oni su jadni navikli na luksuz. A mi da zivimo ko bede sa 12.000 dinara. Nemaju novca da povecaju policiji platu, a za svoja du..ta imaju, pa neka ubuduce oni izadju da se bore protiv bagre, neka im daju i dnevnicu 2000 dinara, sve im je malo. Kako ih nije vise sramota!!!!

Dejan

pre 13 godina

Kako vas nije sramota!!!!!
Znate li kolika je prosecna plata u Srbiji? Ne radite apsolutna nista, svaka godina nam je gora od prethodne a vi povecavate sebi plate.
Na jednu poslanicku platu od 1000E dodje 5 mucenika koji rade za 160E i tako dobijamo srpski prosek od 300E.

dr mr ofr

pre 13 godina

Vidim gospodo da vam ne gine neki novi 5-ti oktobar. Mislim da ste prevrsili svaku meru dobrog ukusa. Kako smo vas poslali u parlament vreme je da vecinu posaljemo u zatvor. Eh kada bi se nasao jos neki bravar...

to su oni sa portretima!

pre 13 godina

"I" poslanici imaju pravo na povećanje plate!

Pa ovo je SMEŠNO! U Srbiji SAMO ONI I DIŽU sebi plate, uz kolege iz javnih preduzeća! Mi ostali padamo sve niže! Kakva je to zemlja uz kojoj mi je i kupovina knjiga postala teški luksuz???
Doduše i nama nešto dižu:
dogodine VEĆE POREZE NA KUĆE(STANOVE).
To je naravno nužno da bi oni mogli sebi dići plate!!!

Božidar Šević

pre 13 godina

Poštovani Gradjanine,
sram te bilo.Šta čekaš?Džoger u ruke i redom. Od špajza do spavaće sobe-od Doma Kulture do Mesne zajednice i opet!
Vreme je za HUMANIZAM i RENESANSU ...(ova parlamentarna demokratija ti je obezbedila to pravo i zato ga koristi)

Božidar Ševic

pre 13 godina

Dragi B 92
...sve moje nepravde su tužene i tužne,
njima plata povećanje - meni statistika za radovanje -
iza ogledala gradjanina pokornog pokornog !

aleksandar

pre 13 godina

Ne mogu da razumem da neko moze da se zove "NARODNIM" POSLANIKOM, a da sami sebi dizu platu koju ne zarade, dok narod koji im zaradjuju tu platu ima SAMO pisljivih 12000 dinara, da prezive sa porodicom mesec dana i da plate racune? Po meni bi trebalo da budu placeni koliko je zagarantovan najmanji licni dohodak, pa bi se onda mozda i borili za narod, a ovako kada neki imaju platu mesecnu isto kao neko sto dobije za godinu dana. Trebalo bi se narod malo zapitati dali nam treba takva VLADA i takva "NARODNA" SKUPSTINA!!!?

intelektualac od 200 eura

pre 13 godina

Ako, tako nam i treba!
Nek podizu, sve dok se ovaj uspavani narod ne podigne.
Politicari nikad nisu imali predstavu o tome, koliko neko drugi mora rmbaciti, da bi oni imali ovolike plate.
I ovako ce biti, dok god radnik bude radio za neradnika.

Милован Миловановић

pre 13 godina

Нема шта-заслужили су сваку пару повећања. Јер комедију коју они готово свакодневно приређују грађанима Србије ни један комедиограф није у стању да презентира.

Samo pljacka

pre 13 godina

Samo cekm novo resenje o porezu na stan, i glancam bejzbol palicu. Kad tad izacicemo iz sume i mi opljackani. Da malo lustriramo.

RAZOČARANA

pre 13 godina

Iskreno, mene bi začudilo da zamrznu plate, ili, ne daj bože, smanje. Ovako nisam iznenađena. Čim su dobili zeleno svetlo za odmrzavanje plata, prvi su stali u red. Prvo neka plate sva dugovanja za struju, telefon, grejanje, infostan .... kao što to čine i svi ostali građani pa ako im ostane onda neka ponovo razmisle da li da povećavaju ili da odvoje nešto za Kraljevo (ne zaboravite da i građani Kraljeva imaju pravo glasa!!!!) pa i onda neka daju nešto za siromašne i opet će im ostati dovoljno za njihove predebele stomake i jeftinu kantinu!!!!!! Ja bih svakom poslaniku i celoj skupštini uveo platu po učinku: koliko si prisutan i koliko zakona doneseš u određenom roku, toliko para dobiješ. A ne ovako, jedan zakon donose mesecima samo da bi sakupili što više dnevnica. I uglavnom to koriste da međusobna prepucavanja. SRAMOTA!!!!!!!
Iskreno, iako sam do sada stalno glasala za DS, ovaj put ću mnogo da razmislim da li uopšte da izađem na izbore pošto vidim da su svi isti.

Slavka

pre 13 godina

Ma, da baš smo u istom košu poslanici sa 100 hiljada i recimo moja plata od 27 hiljada ili još grđe nekog od 10 hiljada, a takvih ima koliko hoćete!!
Samo napred braćo poslanici!!! Opljačkajte ovaj ludi narod, koji ne zna da uzme kuku i motiku, još malo!!

Sladjana

pre 13 godina

Poštovani B92 samo delimično ste u pravu. Tačno je da dobijaju ovo povećanje koje ste naveli ali sledi još jedno koje niste naveli. Naime, u proceduri usvajanja nalazi se Zakon o izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama (po hitnom postupku), kojim je predviđeno povećanje plata, navodno za zdravstvenu zaštitu (uvijeno da se ne provali), uvodi se korektivni koeficijent na osnovu radnog učinka. Ali kada pogledate osnovni zakon, ustanovite da se povećanje odnosi i na poslanike i ministre i, naravno, radni učinak im se podrazumeva! Istražite i objektivno izvestite gradjanstvo.

lala

pre 13 godina

ja mislim da je poslanicima dovoljno i ovo,mozda i previse.A drzava umesto da da poljoprivredi tu razliku da ima mleka,mesa pa cak i za izvoz,da narod pocne da radi normalno.....ma ne,oni ce sebi podici platu a mi mozemo da se slikamo.
ko ce meni kod privatnika da digne platu?gazda?..bole ga cosak.

Logic

pre 13 godina

Važno je naći objašnjenje, pa onda rešenje:
- Vlada ne plaća račune, jer nema para
- Poslanici treba da dobiju povećanje plata, jer je to predviđeno po tamo nekom statutu, a to pravo nije korišćeno punih šest godina
- Vlada uzima zajam od komercijalnih banaka za popunjavanje nekih tamo rupa

Poštovani, koliko da znate na kajišu većine građana nema više mesta za bušenje novih rupa, molim nađite rešenje kako da se još zategne!

Nele

pre 13 godina

Nek vas je sramota sve do jednog. Dajte, pokazite sta ste imali pre nego ste postali poslanici a sta imate sada. I to vam je malo. Vi ste se nafatirali i znam da vas to ne dotice ali budite sigurni da mene i moju porodicu niko vise nece videti na izborima pa se izglasavajte sami. Srecom, od ovoga sto ja radim i od cega zivim, ni jedan moj dinar ne ide vama pa me i nije briga koliko cete sebi odrediti platu ali, zbog ljudi koji jedva prezivljavaju, jos jednom vam kazem: SRAM VAS BILO.

vodoinstalater

pre 13 godina

Sledeći Peti Oktobar neće povesti stranke nego prazna creva i promrzla stopala. E, onda berite kožu na šiljak i političari i raznorazni špekulanti, mafijaši, kontroverzni biznismeni, beskorisni menadžeri, džeparoši, secikese i zulumćari... Biće čupavo, ja vam jamčim!

Miroslav blok 24

pre 13 godina

“Pare ne smrde!” je osnovno političko načelo, a politika industrija za proizvodnju “demokratskih” laži i opsena.

Aleksandar

pre 13 godina

A pravosudje je moralo da strajkuje, da podnosi sve moguce ucene, lazi, od otkaza do potpisivanja ispred predsednika sudova, da bi ovi poslanici sebi opusteno mogli sebi da isplaniraju dizanje sopstvenih prevelikih plata, koje nisu ni zasluzili.

E pa nece moci. Dosta je bilo.

Liberal

pre 13 godina

75.000 je smešna plata za poslanički posao. Možda nije jedino za DSovce i SNSovce, jer njih ima puno pa mnogi i ne rade ništa. Ali oni koji rade, rade kao konji.

Parlament treba da bude mnogo dobro plaćen da bi mnogo dobro funkcionisao. Umesto što sve laprdaju o poslaničkim platama, neka se zapitaju koliko dobijaju članovi opštinkih veća (šta je to, a?) po beogradskim opštinama. Dva sastanka nedeljno i minimum 100 soma.

MINIMALNA, JAKA I JEFTINA DRŽAVA, to je rešenje. A ono za šta je potrebna - Parlament, policija, sudstvo, vojska, to neka bude plaćeno vrhunski.

Veljkokg

pre 13 godina

Kako ih samo nije sramota! Kako mogu narodu na oči??? Jaooo @#$%!, jao @#$%!i. Narod crkava a vi sebi izglasavate veće plate neradnici, hoštapleri, @#$%!!!

Ne izazivajte narod da nam ne pukne film. Pukne li posle nema pomozi bože!

dzoni87

pre 13 godina

novi 5 oktobar sve blizi i blize vreme je rasterati ove...nema povecenja za nas a ima za njih...sramota ako povecaju mislim da je aktuelna vlast zavrsila i da ce DS izgubiti dosta glasova ako se ne ogradi od ovog

sveca

pre 13 godina

Mislim da bi vam ovakva odluka bila ekser na mrtvacki kovceg koji sebi vec uveliko lickate.

Narod nema da jede a vi se dupetate bez kraja i konca...!

Mile

pre 13 godina

cak i uz sest godina mirovanja, te plate su eeextra i za 2010-2011. uostalom ne vidim cime su zasluzili i tih 75000.dodaj pausal i eto ti mega plate koju dobijas uz minimalan ili nikakav rad. a gde su ostali bonusi koji nisu novcani...hocu da znam kada cemo uvesti vecinski sistem i resiti se 30 stranaka u parlamentu i naterati poslanike da na izbore idu imenom i prezimenom!

zoran

pre 13 godina

Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzeće ga narod sam.

Gradove smo vam podigli,
I palate gradili.
Oduvek smo roblje bili,
I za vas smo radili.

.....

sveca

pre 13 godina

Mislim da bi vam ovakva odluka bila ekser na mrtvacki kovceg koji sebi vec uveliko lickate.

Narod nema da jede a vi se dupetate bez kraja i konca...!

Mile

pre 13 godina

cak i uz sest godina mirovanja, te plate su eeextra i za 2010-2011. uostalom ne vidim cime su zasluzili i tih 75000.dodaj pausal i eto ti mega plate koju dobijas uz minimalan ili nikakav rad. a gde su ostali bonusi koji nisu novcani...hocu da znam kada cemo uvesti vecinski sistem i resiti se 30 stranaka u parlamentu i naterati poslanike da na izbore idu imenom i prezimenom!

zoran

pre 13 godina

Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzeće ga narod sam.

Gradove smo vam podigli,
I palate gradili.
Oduvek smo roblje bili,
I za vas smo radili.

.....

Sladjana

pre 13 godina

Poštovani B92 samo delimično ste u pravu. Tačno je da dobijaju ovo povećanje koje ste naveli ali sledi još jedno koje niste naveli. Naime, u proceduri usvajanja nalazi se Zakon o izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama (po hitnom postupku), kojim je predviđeno povećanje plata, navodno za zdravstvenu zaštitu (uvijeno da se ne provali), uvodi se korektivni koeficijent na osnovu radnog učinka. Ali kada pogledate osnovni zakon, ustanovite da se povećanje odnosi i na poslanike i ministre i, naravno, radni učinak im se podrazumeva! Istražite i objektivno izvestite gradjanstvo.

vodoinstalater

pre 13 godina

Sledeći Peti Oktobar neće povesti stranke nego prazna creva i promrzla stopala. E, onda berite kožu na šiljak i političari i raznorazni špekulanti, mafijaši, kontroverzni biznismeni, beskorisni menadžeri, džeparoši, secikese i zulumćari... Biće čupavo, ja vam jamčim!

intelektualac od 200 eura

pre 13 godina

Ako, tako nam i treba!
Nek podizu, sve dok se ovaj uspavani narod ne podigne.
Politicari nikad nisu imali predstavu o tome, koliko neko drugi mora rmbaciti, da bi oni imali ovolike plate.
I ovako ce biti, dok god radnik bude radio za neradnika.

Nele

pre 13 godina

Nek vas je sramota sve do jednog. Dajte, pokazite sta ste imali pre nego ste postali poslanici a sta imate sada. I to vam je malo. Vi ste se nafatirali i znam da vas to ne dotice ali budite sigurni da mene i moju porodicu niko vise nece videti na izborima pa se izglasavajte sami. Srecom, od ovoga sto ja radim i od cega zivim, ni jedan moj dinar ne ide vama pa me i nije briga koliko cete sebi odrediti platu ali, zbog ljudi koji jedva prezivljavaju, jos jednom vam kazem: SRAM VAS BILO.

Samo pljacka

pre 13 godina

Samo cekm novo resenje o porezu na stan, i glancam bejzbol palicu. Kad tad izacicemo iz sume i mi opljackani. Da malo lustriramo.

Logic

pre 13 godina

Važno je naći objašnjenje, pa onda rešenje:
- Vlada ne plaća račune, jer nema para
- Poslanici treba da dobiju povećanje plata, jer je to predviđeno po tamo nekom statutu, a to pravo nije korišćeno punih šest godina
- Vlada uzima zajam od komercijalnih banaka za popunjavanje nekih tamo rupa

Poštovani, koliko da znate na kajišu većine građana nema više mesta za bušenje novih rupa, molim nađite rešenje kako da se još zategne!

RAZOČARANA

pre 13 godina

Iskreno, mene bi začudilo da zamrznu plate, ili, ne daj bože, smanje. Ovako nisam iznenađena. Čim su dobili zeleno svetlo za odmrzavanje plata, prvi su stali u red. Prvo neka plate sva dugovanja za struju, telefon, grejanje, infostan .... kao što to čine i svi ostali građani pa ako im ostane onda neka ponovo razmisle da li da povećavaju ili da odvoje nešto za Kraljevo (ne zaboravite da i građani Kraljeva imaju pravo glasa!!!!) pa i onda neka daju nešto za siromašne i opet će im ostati dovoljno za njihove predebele stomake i jeftinu kantinu!!!!!! Ja bih svakom poslaniku i celoj skupštini uveo platu po učinku: koliko si prisutan i koliko zakona doneseš u određenom roku, toliko para dobiješ. A ne ovako, jedan zakon donose mesecima samo da bi sakupili što više dnevnica. I uglavnom to koriste da međusobna prepucavanja. SRAMOTA!!!!!!!
Iskreno, iako sam do sada stalno glasala za DS, ovaj put ću mnogo da razmislim da li uopšte da izađem na izbore pošto vidim da su svi isti.

dzoni87

pre 13 godina

novi 5 oktobar sve blizi i blize vreme je rasterati ove...nema povecenja za nas a ima za njih...sramota ako povecaju mislim da je aktuelna vlast zavrsila i da ce DS izgubiti dosta glasova ako se ne ogradi od ovog

Dorćolka

pre 13 godina

Moj komentar na ovu vest - sve što bih napisala ne bi bilo objavljeno (#$%@&grrrrr!!!!). Ova portretisana S.Đ.D. bi da "zbrine" sirote poslanike, a narodu će verovatno da poruči da jede kolače ako nema hleba...Mizerija!

Чика Срба

pre 13 godina

Па има ли краја вашем безобразлуку, хоштаплери једни, барабе једне? Стално нам ту лупетате како је криза за нама. По некима кризе није ни било. Зар је могуће да сте толико дрски и да немате појма о томе како живи народ који водите?
Само погледајте коментаре и пребројте у којем проценту грађани подржавају те свињарије које правите.

Miroslav blok 24

pre 13 godina

“Pare ne smrde!” je osnovno političko načelo, a politika industrija za proizvodnju “demokratskih” laži i opsena.

aleksandar

pre 13 godina

Ne mogu da razumem da neko moze da se zove "NARODNIM" POSLANIKOM, a da sami sebi dizu platu koju ne zarade, dok narod koji im zaradjuju tu platu ima SAMO pisljivih 12000 dinara, da prezive sa porodicom mesec dana i da plate racune? Po meni bi trebalo da budu placeni koliko je zagarantovan najmanji licni dohodak, pa bi se onda mozda i borili za narod, a ovako kada neki imaju platu mesecnu isto kao neko sto dobije za godinu dana. Trebalo bi se narod malo zapitati dali nam treba takva VLADA i takva "NARODNA" SKUPSTINA!!!?

Ja

pre 13 godina

Pouzdano tvrdim da je i do sada svaki poslanik mesecno "bio dobar" vise od 200.000 dinara.
Na ovaj fiksni deo koji se spominje dodaju se jos dnevnice, prekovremeni rad, putni troskovi, odvojen zivot, clanstvo u skupstinskim odborima...

Slavka

pre 13 godina

Ma, da baš smo u istom košu poslanici sa 100 hiljada i recimo moja plata od 27 hiljada ili još grđe nekog od 10 hiljada, a takvih ima koliko hoćete!!
Samo napred braćo poslanici!!! Opljačkajte ovaj ludi narod, koji ne zna da uzme kuku i motiku, još malo!!

imate pravo

pre 13 godina

da povećate plate onda kada budete radili 8 sati dnevno od ponedeljka do petka, kada budete smanjili broj poslanika na 100, kada budete smanjili broj ministarstava na max 15, kad budete pootpuštali neradnike iz vaših raznoraznih agencija i kojekakvih uprava, koje ste zaposlili na osnovu stranačke pripadnosti pa sede jedni drugima na glavi jer, pobogu, nema dovoljno ni stolica ni kancelarija... e tad može.

Veljkokg

pre 13 godina

Kako ih samo nije sramota! Kako mogu narodu na oči??? Jaooo @#$%!, jao @#$%!i. Narod crkava a vi sebi izglasavate veće plate neradnici, hoštapleri, @#$%!!!

Ne izazivajte narod da nam ne pukne film. Pukne li posle nema pomozi bože!

Marko

pre 13 godina

Bruka i sramota,nemaju policiji i ostalom radnom narodu da podignu plate,a za njih se uvek nekako nadje,da makar sede u onom parlamentu,nego kad god prebacim drugi,njih desetak kao nesto raspravljaju,a svi znaju da tom raspravom i onako nista nece promeniti,vecina izglasa sta god hoce,TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN,i za takvo radno mesto mu malo 111,000 bez dodataka,a da ne govorimo o tome da na svetu nema manje drzave sa vise poslanika,ma strasno,da ti pozli od njih!Narod nema leba de jede,a oni se bahanalisu,BRUKA,BRUKA,BRUKA!neka im sluzi na cast,ako je imaju(cisto sumnjam)

Ivan

pre 13 godina

PA ovi ne da nisu zasluzili vece plate vec uopste nisu ni zasluzili plate!!!! Zbog tih lezilebovica , Zajedno sa Predsednikom i kompletnom Vladom, meni je plata za dve godine pala za 40%!!!! A njima nije dosta?!?!?!

Dejan

pre 13 godina

Kako vas nije sramota!!!!!
Znate li kolika je prosecna plata u Srbiji? Ne radite apsolutna nista, svaka godina nam je gora od prethodne a vi povecavate sebi plate.
Na jednu poslanicku platu od 1000E dodje 5 mucenika koji rade za 160E i tako dobijamo srpski prosek od 300E.

to su oni sa portretima!

pre 13 godina

"I" poslanici imaju pravo na povećanje plate!

Pa ovo je SMEŠNO! U Srbiji SAMO ONI I DIŽU sebi plate, uz kolege iz javnih preduzeća! Mi ostali padamo sve niže! Kakva je to zemlja uz kojoj mi je i kupovina knjiga postala teški luksuz???
Doduše i nama nešto dižu:
dogodine VEĆE POREZE NA KUĆE(STANOVE).
To je naravno nužno da bi oni mogli sebi dići plate!!!

dr mr ofr

pre 13 godina

Vidim gospodo da vam ne gine neki novi 5-ti oktobar. Mislim da ste prevrsili svaku meru dobrog ukusa. Kako smo vas poslali u parlament vreme je da vecinu posaljemo u zatvor. Eh kada bi se nasao jos neki bravar...

Mada

pre 13 godina

Za angazovanje u skupstini ne bi trebalo da dobiju ni dinara. Njihov nazovi "rad" je jednak nuli. Mnogo su placeni za smejanje, udvaranje, citanje novina, spavanje. Odsustvo sa sednice sigurno nicim ne pravdaju. U svakoj normalnoj firmi dobili bi otkaz kad se ne bi pojavili na posao bez obrazlozenja ili radili neki drugi posao. Sta ce Srbiji 250 poslanika i ne znam koliko odbora? Stavili su vosak u usi i masku na oci da ne vide i cuju vapaje ovog naroda koji se svakodnevno bori da prezivi. Nije ni cudo sto deca beze iz ove zemlje u kojoj ne postoji ni minimum zdravog razuma u ovoj vlasti. Jadna je ova Srbija ko je sve vodi.

Милован Миловановић

pre 13 godina

Нема шта-заслужили су сваку пару повећања. Јер комедију коју они готово свакодневно приређују грађанима Србије ни један комедиограф није у стању да презентира.

Božidar Šević

pre 13 godina

Poštovani Gradjanine,
sram te bilo.Šta čekaš?Džoger u ruke i redom. Od špajza do spavaće sobe-od Doma Kulture do Mesne zajednice i opet!
Vreme je za HUMANIZAM i RENESANSU ...(ova parlamentarna demokratija ti je obezbedila to pravo i zato ga koristi)

Aleksandar

pre 13 godina

A pravosudje je moralo da strajkuje, da podnosi sve moguce ucene, lazi, od otkaza do potpisivanja ispred predsednika sudova, da bi ovi poslanici sebi opusteno mogli sebi da isplaniraju dizanje sopstvenih prevelikih plata, koje nisu ni zasluzili.

E pa nece moci. Dosta je bilo.

lala

pre 13 godina

ja mislim da je poslanicima dovoljno i ovo,mozda i previse.A drzava umesto da da poljoprivredi tu razliku da ima mleka,mesa pa cak i za izvoz,da narod pocne da radi normalno.....ma ne,oni ce sebi podici platu a mi mozemo da se slikamo.
ko ce meni kod privatnika da digne platu?gazda?..bole ga cosak.

Božidar Ševic

pre 13 godina

Dragi B 92
...sve moje nepravde su tužene i tužne,
njima plata povećanje - meni statistika za radovanje -
iza ogledala gradjanina pokornog pokornog !

Dobrica Antic

pre 13 godina

Kada bi meni zamrzli platu na 111 000 din ja bih pevao. Ne bih trazio odmrzavanje jos sest godina. Salu na stranu, ali ovo stvarno nije normalno. Na zadnjim izborima sam glasao za DS a ko sedi u Vladi!!? DS, SPS, PUPS...Otac mi je rekao da ako ne glasam nemam pravo ni da se zalim na trenutnu situaciju. Glasao sam i...sta sad? Nikada vise u zivotu necu glasati. POVRACA MI SE OD SRBIJE, POLITIKE, NIS-a...

marko

pre 13 godina

Narode moj zaboravni i priglupi...
pljuvali smo kostunicu kada je u njegovo vreme povecana plata, sada pljujemo tadica, pljuvacemo i svakog sledeceg koji bude na vlasti kada oni opet svi jednoglasno (nevezano iz koje su partije)izglasaju ponovno povecanje...

Eda

pre 13 godina

Treba da im se povecaju plate na 111.000 dinara, sta ce oni su jadni navikli na luksuz. A mi da zivimo ko bede sa 12.000 dinara. Nemaju novca da povecaju policiji platu, a za svoja du..ta imaju, pa neka ubuduce oni izadju da se bore protiv bagre, neka im daju i dnevnicu 2000 dinara, sve im je malo. Kako ih nije vise sramota!!!!

Liberal

pre 13 godina

75.000 je smešna plata za poslanički posao. Možda nije jedino za DSovce i SNSovce, jer njih ima puno pa mnogi i ne rade ništa. Ali oni koji rade, rade kao konji.

Parlament treba da bude mnogo dobro plaćen da bi mnogo dobro funkcionisao. Umesto što sve laprdaju o poslaničkim platama, neka se zapitaju koliko dobijaju članovi opštinkih veća (šta je to, a?) po beogradskim opštinama. Dva sastanka nedeljno i minimum 100 soma.

MINIMALNA, JAKA I JEFTINA DRŽAVA, to je rešenje. A ono za šta je potrebna - Parlament, policija, sudstvo, vojska, to neka bude plaćeno vrhunski.

GOKSY-PIMP

pre 13 godina

XAXAXXAXAXAX neka povecaju platu sami smo krivi sto su jos uvek oni na vlasti ! A mi narod nek nemamo sta da jedemo i kako da platimo racune koji su obavezni da se plate !!!
Jel dobijaju i markicu za prevoz ?

Sta radite bre?!

pre 13 godina

Uaaaaaa!!!!! Uaaaaa!!!!!

Moj tata treba da stvori za 2 nedelje 170.000 din, da bi uplatio sebi za penziju posto mu nisu priznate skoro 4 godine (da bi bilo punih 40 god staza!).
Ako ne uplati, nece moci u penziju narednih 9 godina.
Inace, penzija ce mu biti oko 16.000 din...
Mogu li se naci 3 poslanika da pomognu mome ocu???

Bojkot izbora

pre 13 godina

Svakom normalnom dođe da povraća. U Skupštini sede sve isti @#$%! i beskičmenjaci. Jedini način da se stane na putovom besramnom zavlačenje u naše džepove jeste masovo okupljanje ispred Skupštine. Ako to ne pomogne onda masovni bojkot izbora. Sramota je da u Srbiji danas nema nikoga ko bi takve stvari poveo i organizovao.
Tadić je sve razvodnio i sada rade punjenju svojih džepove i da se vozikaju u luskuznim džipovima. Sramno je da Vlada nije donela nijednu istinsku antikriznu meru, nijednu meru štednje u javnoj administraticiji i javnim preduzećima. Apslutno ništa. Srbija na mestu premijera ima potpuno pogrešnog čoveka i nije čudo što se sve ovo događa. Seća li se iko šta je Cvetković radio dok je bio direktor Agencije za privatizaciju. @#$%!!!

majmun otpadnik

pre 13 godina

I onda se vadite da drzava nema para, pa kao, nece da placa i ono sto treba? Glavno da ste svoje dzepove napunili, a za drzavu i ostalo koga brige? More, ono sto se u francuskoj revoluciji desilo je najobicnija posalica spram onoga sto vi zasluzujete!

Robin Hud

pre 13 godina

Ma samo dizite plate dok god ima likova koji ce da rade za socijalnu pomoc i da cute. Pa lepe promene i reforme su napravili u Srbiji... bice to tako dok god ne proradi motka ...A steta sto nije dozvoljeno sad ovde da takve ljude nazovem parazitima i (nije za objavljivanje)...
Narod ih je birao pa moze im se. I sledeci put opet glasajte za njih pa videcemo dokle cete izdrzati...

bosanac

pre 13 godina

Dobro je to kod vas, nije to nista, u nas su zadnjih 6 godina jedno 30-tak puta sebi povecali plate, a radnicima i penzionerima ostale iste, ako ne i manje. Ne dajte se, jer kad krenu povecavat, nikad stat.

Liberal

pre 13 godina

75.000 je smešna plata za poslanički posao. Možda nije jedino za DSovce i SNSovce, jer njih ima puno pa mnogi i ne rade ništa. Ali oni koji rade, rade kao konji.

Parlament treba da bude mnogo dobro plaćen da bi mnogo dobro funkcionisao. Umesto što sve laprdaju o poslaničkim platama, neka se zapitaju koliko dobijaju članovi opštinkih veća (šta je to, a?) po beogradskim opštinama. Dva sastanka nedeljno i minimum 100 soma.

MINIMALNA, JAKA I JEFTINA DRŽAVA, to je rešenje. A ono za šta je potrebna - Parlament, policija, sudstvo, vojska, to neka bude plaćeno vrhunski.

sveca

pre 13 godina

Mislim da bi vam ovakva odluka bila ekser na mrtvacki kovceg koji sebi vec uveliko lickate.

Narod nema da jede a vi se dupetate bez kraja i konca...!

marko

pre 13 godina

Narode moj zaboravni i priglupi...
pljuvali smo kostunicu kada je u njegovo vreme povecana plata, sada pljujemo tadica, pljuvacemo i svakog sledeceg koji bude na vlasti kada oni opet svi jednoglasno (nevezano iz koje su partije)izglasaju ponovno povecanje...

Чика Срба

pre 13 godina

Па има ли краја вашем безобразлуку, хоштаплери једни, барабе једне? Стално нам ту лупетате како је криза за нама. По некима кризе није ни било. Зар је могуће да сте толико дрски и да немате појма о томе како живи народ који водите?
Само погледајте коментаре и пребројте у којем проценту грађани подржавају те свињарије које правите.

dzoni87

pre 13 godina

novi 5 oktobar sve blizi i blize vreme je rasterati ove...nema povecenja za nas a ima za njih...sramota ako povecaju mislim da je aktuelna vlast zavrsila i da ce DS izgubiti dosta glasova ako se ne ogradi od ovog

Mile

pre 13 godina

cak i uz sest godina mirovanja, te plate su eeextra i za 2010-2011. uostalom ne vidim cime su zasluzili i tih 75000.dodaj pausal i eto ti mega plate koju dobijas uz minimalan ili nikakav rad. a gde su ostali bonusi koji nisu novcani...hocu da znam kada cemo uvesti vecinski sistem i resiti se 30 stranaka u parlamentu i naterati poslanike da na izbore idu imenom i prezimenom!

zoran

pre 13 godina

Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzeće ga narod sam.

Gradove smo vam podigli,
I palate gradili.
Oduvek smo roblje bili,
I za vas smo radili.

.....

Aleksandar

pre 13 godina

A pravosudje je moralo da strajkuje, da podnosi sve moguce ucene, lazi, od otkaza do potpisivanja ispred predsednika sudova, da bi ovi poslanici sebi opusteno mogli sebi da isplaniraju dizanje sopstvenih prevelikih plata, koje nisu ni zasluzili.

E pa nece moci. Dosta je bilo.

vodoinstalater

pre 13 godina

Sledeći Peti Oktobar neće povesti stranke nego prazna creva i promrzla stopala. E, onda berite kožu na šiljak i političari i raznorazni špekulanti, mafijaši, kontroverzni biznismeni, beskorisni menadžeri, džeparoši, secikese i zulumćari... Biće čupavo, ja vam jamčim!

Miroslav blok 24

pre 13 godina

“Pare ne smrde!” je osnovno političko načelo, a politika industrija za proizvodnju “demokratskih” laži i opsena.

lala

pre 13 godina

ja mislim da je poslanicima dovoljno i ovo,mozda i previse.A drzava umesto da da poljoprivredi tu razliku da ima mleka,mesa pa cak i za izvoz,da narod pocne da radi normalno.....ma ne,oni ce sebi podici platu a mi mozemo da se slikamo.
ko ce meni kod privatnika da digne platu?gazda?..bole ga cosak.

Slavka

pre 13 godina

Ma, da baš smo u istom košu poslanici sa 100 hiljada i recimo moja plata od 27 hiljada ili još grđe nekog od 10 hiljada, a takvih ima koliko hoćete!!
Samo napred braćo poslanici!!! Opljačkajte ovaj ludi narod, koji ne zna da uzme kuku i motiku, još malo!!

Samo pljacka

pre 13 godina

Samo cekm novo resenje o porezu na stan, i glancam bejzbol palicu. Kad tad izacicemo iz sume i mi opljackani. Da malo lustriramo.

Ja

pre 13 godina

Pouzdano tvrdim da je i do sada svaki poslanik mesecno "bio dobar" vise od 200.000 dinara.
Na ovaj fiksni deo koji se spominje dodaju se jos dnevnice, prekovremeni rad, putni troskovi, odvojen zivot, clanstvo u skupstinskim odborima...

Veljkokg

pre 13 godina

Kako ih samo nije sramota! Kako mogu narodu na oči??? Jaooo @#$%!, jao @#$%!i. Narod crkava a vi sebi izglasavate veće plate neradnici, hoštapleri, @#$%!!!

Ne izazivajte narod da nam ne pukne film. Pukne li posle nema pomozi bože!

Nele

pre 13 godina

Nek vas je sramota sve do jednog. Dajte, pokazite sta ste imali pre nego ste postali poslanici a sta imate sada. I to vam je malo. Vi ste se nafatirali i znam da vas to ne dotice ali budite sigurni da mene i moju porodicu niko vise nece videti na izborima pa se izglasavajte sami. Srecom, od ovoga sto ja radim i od cega zivim, ni jedan moj dinar ne ide vama pa me i nije briga koliko cete sebi odrediti platu ali, zbog ljudi koji jedva prezivljavaju, jos jednom vam kazem: SRAM VAS BILO.

Logic

pre 13 godina

Važno je naći objašnjenje, pa onda rešenje:
- Vlada ne plaća račune, jer nema para
- Poslanici treba da dobiju povećanje plata, jer je to predviđeno po tamo nekom statutu, a to pravo nije korišćeno punih šest godina
- Vlada uzima zajam od komercijalnih banaka za popunjavanje nekih tamo rupa

Poštovani, koliko da znate na kajišu većine građana nema više mesta za bušenje novih rupa, molim nađite rešenje kako da se još zategne!

Sladjana

pre 13 godina

Poštovani B92 samo delimično ste u pravu. Tačno je da dobijaju ovo povećanje koje ste naveli ali sledi još jedno koje niste naveli. Naime, u proceduri usvajanja nalazi se Zakon o izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama (po hitnom postupku), kojim je predviđeno povećanje plata, navodno za zdravstvenu zaštitu (uvijeno da se ne provali), uvodi se korektivni koeficijent na osnovu radnog učinka. Ali kada pogledate osnovni zakon, ustanovite da se povećanje odnosi i na poslanike i ministre i, naravno, radni učinak im se podrazumeva! Istražite i objektivno izvestite gradjanstvo.

RAZOČARANA

pre 13 godina

Iskreno, mene bi začudilo da zamrznu plate, ili, ne daj bože, smanje. Ovako nisam iznenađena. Čim su dobili zeleno svetlo za odmrzavanje plata, prvi su stali u red. Prvo neka plate sva dugovanja za struju, telefon, grejanje, infostan .... kao što to čine i svi ostali građani pa ako im ostane onda neka ponovo razmisle da li da povećavaju ili da odvoje nešto za Kraljevo (ne zaboravite da i građani Kraljeva imaju pravo glasa!!!!) pa i onda neka daju nešto za siromašne i opet će im ostati dovoljno za njihove predebele stomake i jeftinu kantinu!!!!!! Ja bih svakom poslaniku i celoj skupštini uveo platu po učinku: koliko si prisutan i koliko zakona doneseš u određenom roku, toliko para dobiješ. A ne ovako, jedan zakon donose mesecima samo da bi sakupili što više dnevnica. I uglavnom to koriste da međusobna prepucavanja. SRAMOTA!!!!!!!
Iskreno, iako sam do sada stalno glasala za DS, ovaj put ću mnogo da razmislim da li uopšte da izađem na izbore pošto vidim da su svi isti.

intelektualac od 200 eura

pre 13 godina

Ako, tako nam i treba!
Nek podizu, sve dok se ovaj uspavani narod ne podigne.
Politicari nikad nisu imali predstavu o tome, koliko neko drugi mora rmbaciti, da bi oni imali ovolike plate.
I ovako ce biti, dok god radnik bude radio za neradnika.

Милован Миловановић

pre 13 godina

Нема шта-заслужили су сваку пару повећања. Јер комедију коју они готово свакодневно приређују грађанима Србије ни један комедиограф није у стању да презентира.

aleksandar

pre 13 godina

Ne mogu da razumem da neko moze da se zove "NARODNIM" POSLANIKOM, a da sami sebi dizu platu koju ne zarade, dok narod koji im zaradjuju tu platu ima SAMO pisljivih 12000 dinara, da prezive sa porodicom mesec dana i da plate racune? Po meni bi trebalo da budu placeni koliko je zagarantovan najmanji licni dohodak, pa bi se onda mozda i borili za narod, a ovako kada neki imaju platu mesecnu isto kao neko sto dobije za godinu dana. Trebalo bi se narod malo zapitati dali nam treba takva VLADA i takva "NARODNA" SKUPSTINA!!!?

Božidar Šević

pre 13 godina

Poštovani Gradjanine,
sram te bilo.Šta čekaš?Džoger u ruke i redom. Od špajza do spavaće sobe-od Doma Kulture do Mesne zajednice i opet!
Vreme je za HUMANIZAM i RENESANSU ...(ova parlamentarna demokratija ti je obezbedila to pravo i zato ga koristi)

Božidar Ševic

pre 13 godina

Dragi B 92
...sve moje nepravde su tužene i tužne,
njima plata povećanje - meni statistika za radovanje -
iza ogledala gradjanina pokornog pokornog !

to su oni sa portretima!

pre 13 godina

"I" poslanici imaju pravo na povećanje plate!

Pa ovo je SMEŠNO! U Srbiji SAMO ONI I DIŽU sebi plate, uz kolege iz javnih preduzeća! Mi ostali padamo sve niže! Kakva je to zemlja uz kojoj mi je i kupovina knjiga postala teški luksuz???
Doduše i nama nešto dižu:
dogodine VEĆE POREZE NA KUĆE(STANOVE).
To je naravno nužno da bi oni mogli sebi dići plate!!!

Dejan

pre 13 godina

Kako vas nije sramota!!!!!
Znate li kolika je prosecna plata u Srbiji? Ne radite apsolutna nista, svaka godina nam je gora od prethodne a vi povecavate sebi plate.
Na jednu poslanicku platu od 1000E dodje 5 mucenika koji rade za 160E i tako dobijamo srpski prosek od 300E.

dr mr ofr

pre 13 godina

Vidim gospodo da vam ne gine neki novi 5-ti oktobar. Mislim da ste prevrsili svaku meru dobrog ukusa. Kako smo vas poslali u parlament vreme je da vecinu posaljemo u zatvor. Eh kada bi se nasao jos neki bravar...

Eda

pre 13 godina

Treba da im se povecaju plate na 111.000 dinara, sta ce oni su jadni navikli na luksuz. A mi da zivimo ko bede sa 12.000 dinara. Nemaju novca da povecaju policiji platu, a za svoja du..ta imaju, pa neka ubuduce oni izadju da se bore protiv bagre, neka im daju i dnevnicu 2000 dinara, sve im je malo. Kako ih nije vise sramota!!!!

Mada

pre 13 godina

Za angazovanje u skupstini ne bi trebalo da dobiju ni dinara. Njihov nazovi "rad" je jednak nuli. Mnogo su placeni za smejanje, udvaranje, citanje novina, spavanje. Odsustvo sa sednice sigurno nicim ne pravdaju. U svakoj normalnoj firmi dobili bi otkaz kad se ne bi pojavili na posao bez obrazlozenja ili radili neki drugi posao. Sta ce Srbiji 250 poslanika i ne znam koliko odbora? Stavili su vosak u usi i masku na oci da ne vide i cuju vapaje ovog naroda koji se svakodnevno bori da prezivi. Nije ni cudo sto deca beze iz ove zemlje u kojoj ne postoji ni minimum zdravog razuma u ovoj vlasti. Jadna je ova Srbija ko je sve vodi.

GOKSY-PIMP

pre 13 godina

XAXAXXAXAXAX neka povecaju platu sami smo krivi sto su jos uvek oni na vlasti ! A mi narod nek nemamo sta da jedemo i kako da platimo racune koji su obavezni da se plate !!!
Jel dobijaju i markicu za prevoz ?

Robin Hud

pre 13 godina

Ma samo dizite plate dok god ima likova koji ce da rade za socijalnu pomoc i da cute. Pa lepe promene i reforme su napravili u Srbiji... bice to tako dok god ne proradi motka ...A steta sto nije dozvoljeno sad ovde da takve ljude nazovem parazitima i (nije za objavljivanje)...
Narod ih je birao pa moze im se. I sledeci put opet glasajte za njih pa videcemo dokle cete izdrzati...

Ivan

pre 13 godina

PA ovi ne da nisu zasluzili vece plate vec uopste nisu ni zasluzili plate!!!! Zbog tih lezilebovica , Zajedno sa Predsednikom i kompletnom Vladom, meni je plata za dve godine pala za 40%!!!! A njima nije dosta?!?!?!

Dobrica Antic

pre 13 godina

Kada bi meni zamrzli platu na 111 000 din ja bih pevao. Ne bih trazio odmrzavanje jos sest godina. Salu na stranu, ali ovo stvarno nije normalno. Na zadnjim izborima sam glasao za DS a ko sedi u Vladi!!? DS, SPS, PUPS...Otac mi je rekao da ako ne glasam nemam pravo ni da se zalim na trenutnu situaciju. Glasao sam i...sta sad? Nikada vise u zivotu necu glasati. POVRACA MI SE OD SRBIJE, POLITIKE, NIS-a...

Marko

pre 13 godina

Bruka i sramota,nemaju policiji i ostalom radnom narodu da podignu plate,a za njih se uvek nekako nadje,da makar sede u onom parlamentu,nego kad god prebacim drugi,njih desetak kao nesto raspravljaju,a svi znaju da tom raspravom i onako nista nece promeniti,vecina izglasa sta god hoce,TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN,i za takvo radno mesto mu malo 111,000 bez dodataka,a da ne govorimo o tome da na svetu nema manje drzave sa vise poslanika,ma strasno,da ti pozli od njih!Narod nema leba de jede,a oni se bahanalisu,BRUKA,BRUKA,BRUKA!neka im sluzi na cast,ako je imaju(cisto sumnjam)

imate pravo

pre 13 godina

da povećate plate onda kada budete radili 8 sati dnevno od ponedeljka do petka, kada budete smanjili broj poslanika na 100, kada budete smanjili broj ministarstava na max 15, kad budete pootpuštali neradnike iz vaših raznoraznih agencija i kojekakvih uprava, koje ste zaposlili na osnovu stranačke pripadnosti pa sede jedni drugima na glavi jer, pobogu, nema dovoljno ni stolica ni kancelarija... e tad može.

Dorćolka

pre 13 godina

Moj komentar na ovu vest - sve što bih napisala ne bi bilo objavljeno (#$%@&grrrrr!!!!). Ova portretisana S.Đ.D. bi da "zbrine" sirote poslanike, a narodu će verovatno da poruči da jede kolače ako nema hleba...Mizerija!

Bojkot izbora

pre 13 godina

Svakom normalnom dođe da povraća. U Skupštini sede sve isti @#$%! i beskičmenjaci. Jedini način da se stane na putovom besramnom zavlačenje u naše džepove jeste masovo okupljanje ispred Skupštine. Ako to ne pomogne onda masovni bojkot izbora. Sramota je da u Srbiji danas nema nikoga ko bi takve stvari poveo i organizovao.
Tadić je sve razvodnio i sada rade punjenju svojih džepove i da se vozikaju u luskuznim džipovima. Sramno je da Vlada nije donela nijednu istinsku antikriznu meru, nijednu meru štednje u javnoj administraticiji i javnim preduzećima. Apslutno ništa. Srbija na mestu premijera ima potpuno pogrešnog čoveka i nije čudo što se sve ovo događa. Seća li se iko šta je Cvetković radio dok je bio direktor Agencije za privatizaciju. @#$%!!!

Sta radite bre?!

pre 13 godina

Uaaaaaa!!!!! Uaaaaa!!!!!

Moj tata treba da stvori za 2 nedelje 170.000 din, da bi uplatio sebi za penziju posto mu nisu priznate skoro 4 godine (da bi bilo punih 40 god staza!).
Ako ne uplati, nece moci u penziju narednih 9 godina.
Inace, penzija ce mu biti oko 16.000 din...
Mogu li se naci 3 poslanika da pomognu mome ocu???

majmun otpadnik

pre 13 godina

I onda se vadite da drzava nema para, pa kao, nece da placa i ono sto treba? Glavno da ste svoje dzepove napunili, a za drzavu i ostalo koga brige? More, ono sto se u francuskoj revoluciji desilo je najobicnija posalica spram onoga sto vi zasluzujete!

bosanac

pre 13 godina

Dobro je to kod vas, nije to nista, u nas su zadnjih 6 godina jedno 30-tak puta sebi povecali plate, a radnicima i penzionerima ostale iste, ako ne i manje. Ne dajte se, jer kad krenu povecavat, nikad stat.