Ponedeljak, 08.11.2010.

14:00

Tadić: Skandiranje mi ne smeta

Predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da je skandiranje deo navijačkog folkora i kulture i da ne želi drugačiji tretman nego što su imali drugi predsednici.

Izvor: Beta

Tadiæ: Skandiranje mi ne smeta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

igrajmo zmurke

pre 13 godina

Takvo skandiranje na fudbalskoj utakmici, samo potvrdjuje, koliki je jaz, izmedju onih, koji su za miran, ravnopravan zivot svih gradjana, za demokratiju, i onih koji su za linc, za podvajanja po nacionalnom, verskom i ko zna kojem jos osnovi, onih koji su za fasizam!
Zamislimo svadbu, gde je tamodje skup ljudi, sakupljen zbog odredjene stvari, kao i na stadionu, gde svatovi iz cista mira pocnu da pevaju tu pesmu! Nezamislivo, jer nema politickog diktata i vodje!

katica

pre 13 godina

Ne nisu to nikakvi sportski navijači. Neki centri moći u komunizmu su “zaposeli” razne institucije pa i stadione sa ciljem da šire svoj “ideološki mrak”. To traje do donas. Što se tiče sportskih klubova mora se reći i ovo: svako kad BANKROTIRA (a to u svetu važi i za sportske klubove!) treba da NESTANE. “crvena zvezda” je bankrot pa treba da bude tako tretirana. To važi na primer i za avio-kompaniju “JAT”. To je zakon tržišta. Dokle će bankrot država Srbija da finasira iz budzeta propale sporske klubove? Švajcarska, Holandija i druge države u Evropi i jesu uređene zemlje jer nisu trošili ono što nemaju, kad je neko bankrot ne može više da postoji. Možeš da trošiš samo ono što imaš. Čist račun uspešna država.

kragujevčanin

pre 13 godina

E gđo Trivan, meni smeta što je gospodin Brana sa Pravnog u Kragujevcu kao na pijaci prodavao ispite a tvoj predsednik Tadić i ti ga sad štitite. I šta mi da radimo kada ste vi tako DVOLIČNI? Pa moramo da se borimo da vas takve loše sklonomo sa vlasti.
Zato svaka vaša priča liči na uvod u totalitarni režim. Nama to ne odgovara.

Gorcina u ustima, nikad vise za njega

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=XqQ4_IksKZY

Snimak sa proslave ispred sedista DS posle pobede na izborima u maju 2008, u 4:20 snimka Tadicevi skandiraju "Spasi Srbiju i ubi se, Kostunice". Da se zna, Trivan bolje da se ne javlja.

Igor

pre 13 godina

Kakve veze ima Tadiceva izjava o "folkloru" sa krsenjem zakona. Ovde nije Tadic u pitanju, kao pojedinac, vec kao legitimni predsednik Srbije. Tadic je, ocigledno u zacaranom krugu svojih matketinskih magova, koji ce ga dovesti do potpunog kraha. Takodje, politiku sa sportskih terena izbaciti pod hitno.

gordijanus

pre 13 godina

ako je tadic mislio da je ispao smeker time sto mu ne smeta da ga neko skandiranjem vredja, onda zaista mogu da kazem da je predsednik ili odlepio od realnosti ili moze da otrpi bilo kakvu uvredu a da ga to ne dotice...zato valjda i ne vidi i ne cuje koliko je narodu za vreme njegove vladavine lose...zato i ne percepira koga u toj istoj vladi treba da smeni...prosto covek je slep kraj ociju i gluv kraj usiju!

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Vidis, a deda Paunu smeta. Predsednik mora da ima takve osobine kojima ce narod pljeskati. Da su tako nekada vikali Titu, ceo stadion bi bio zakljucan i pretvoren u goli otok.
Je l' cilj demokratije da izjednaci u pravima svaku pijanu šušu sa Predsednikom drzave. Tadic moze biti tolerantan, ali pitanje je da li je ovo skandiranje bilo na zakonski dozvoljenoj granici. Kad se zakonska granica predje onda se i u demokratiji apsi i sudi, deco draga, i ti tolerantni Predsednice.

Popara Bozidar, dipl. ing.

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Privatno Tadic i moze da posmatra stvar ovako. Ali Predsednik ni u kom slucaju nije privatna "stvar". Predsednik je jedna javna, drzavna institucija, i nije svejedno da li ga huligani verbalno, ili ne daj boze fizicki vredjaju. U tom slucaju oni vredjaju drzavu, a drzava je duzna na to da odgovori odredjenim zakonskim merama. Reci meni ne smeta skandiranje znaci, sebe preceniti i staviti se iznad drzave, ili drzavu podceniti i reci da nista nije bilo. A bilo je, i te kako! Svi su videli i culi!

Fudbal, prolo-sport

pre 13 godina

Fudbal nam je toliko neproduktivan, zakrzljao i smesan, sa arhaicnim imenima klubova iz partizanskog doba, Crvena Zvezda, Partizan, Rad, Pobeda, Jedinstvo, Bratstvo, itd., sa huliganskim uraganima i svakidasnjim izivljavanjima nesretnika-navijaca, da bi najbolje bilo fudbalske stadione preorati i posaditi repu. Drzava i stocarstvo bi imali korist. Ovako su stadioni odavno zariste i zgariste nacionalisticke epidemije. Fudbal? Kome to danas treba?

Jelena

pre 13 godina

Tebi, prededniče, ništa živo ne smeta. A i kako bi, kad ti je sve potaman. Šta bi bio da nisi predsednik? Možda bi radio u nekoj školi kao psiholog? E, onda bi video šta ti sve smeta! Ovo je stvarno nedobudan komentar. Loše je PR odradio posao. Stvari stoje vice versa predsednik SMETA i to ne samo navijačima Rada, već svim Srbima koji nemaju đon umesto obraza.

bezimena

pre 13 godina

"...skandiranje deo navijačkog folkora i kulture..."!

Shsvatam da "vrh" (dna) države ovako šalje poruku "navijačima" da su i ostala "skandiranja" kao npr. "nož, žica, Srebrenica", "ubij Šiptara" itd. čist folklor i time, radi očuvanja istog, čak i poželjna.

Medjutim, ovakvimopopulističkim komentarom B.Tadić je povredio dostojanstvo svih gradjana koji nisu huligani!

Stefan

pre 13 godina

Ako je Trivanova osudila onda je stvar resena. A Tadic nek se spremi, tek ce da mu zvizde i tek ce da mu skandiraju jer je stanje u zemlji katastrofalno.

Raci

pre 13 godina

Predsednik naravno koristi popularisticke izjave, iskusno. Naravno da nece da se prepucava sa njima...
Poruka za trivanovu-Kada ne budes znala sta sa svojom platom da radis, da li da uzmes mleko i hleb ili platis struju da je ne iskljuce, kao sto mi vecnu dilemu imamo, onda se javi pa porucuj narodu sta je kulturno, a sta ne.
Sa par stanova i par stotina hiljada evra i ja bi svasta pametovo...

BiteMe

pre 13 godina

ko god da bude ili jeste na vlasti,uvek ce biti isto.Srbija se ne razvija,vec propada,nema zivota i standarda o kome sanjamo ovde.Kome se to ne svidja,nema sta,tako je - kako je i tako ce uvek biti.

(Vlast)a

pre 13 godina

Udvoricka izjava gdje Trivan govori o propadanju stranke u koju sam verovala. Autokratske reci g. predsednika govore o mnogo dubljem problemu. Bas me briga smeta li mom predsedniku skandiranje. To nije deo moje tradicije i kulture. Uzasno skandiranje i izvikivanje je evidentno ali svi valjda zelimo da se iskoreni. Ukoliko se zlikovcu iz Pozarevca to skandiralo, pa nekome ko je ovu zemlju povukao u propast i hiljadama koraka na istok u slatko pravoslavlje, po cenu smrti demokratskog premijera, to nije isto. Ukoliko moj predsednik misli da je na vlasti zahvaljujuci razularenim huliganima,a ne izbornoj volji gradjana, onda se opet vracamo na pocetak:ovo je onda samodrzavlje i vlast jednog samovoljnog coveka koji ne zna kuda bi i sta tacno da radi. Danas im dozvoljavate da skandiraju vama, sutra ce bilo kome ko im bude smetao. Vladavina rulje nije ono sto sam ooekivala, a pretpostavljam ni vecina proevropski orijentisanih gradjana!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Neka skandiraju, samo da nikoga ne biju i ne ruse i pale. Mada, da se to desilo Nikoli Sarkoziju, utakmica bi bila prekinuta a on uvredjen napustio stadion, u ovome se ogleda velicina Predsednika Tadica!

Zar je bitno?

pre 13 godina

Sve lepse od lepsega... Da naglasim da sam ironican, jer ovde se i zdravim razumo ratuje protiv zdravog razuma. A tri tacke nisu bez razloga, a tri kao da nisu dovoljne, nazalost. Sve lepse od lepsega...

Misha

pre 13 godina

> Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну..

Tih 1000 stvari ne zavise od samog predsednika. Nije on čudotvorac, Upravo takva očekivanja prave od jednog čoveka idola i podižu njegov kult. Ako sam ja asam sklon mitu i korulciji, ako sam lenj i smatram uspehom da se izvučem od svog posla, ako sam neodgovoran prema poslu, porodici i društvu, to ne može niko drugi da reši do mene samog.

Izjava mi smeta

pre 13 godina

Moj predsednik Boris Tadic upravo me je duboko ponizio ovom svojom naizgled "trezvenom" i "pomirljivom" izjavom, a u sustini krajnje nepotrebnom i demagoskom. Ne stidim se da priznam da sam ja bio jedan od brojnih koji su pre desetak godina pevali ovu parolu, i to iz sveg glasa, kad god bi se ukazala prilika. Briga me zasto nas predsednik nije gadljiv da iz nekih kvazi-principijelnih i koalicionih razloga bez ikakvog blama je u stanju sebe da stavi u isti kos sa najstetnijim vladarem kojeg smo imali u politickoj istoriji, ali sa kojim bre pravom on indirektno izjednacava nas koji smo ovo klicali Slobodanu Milosevicu, sa ovim novokomponovanim patriJotama koji to danas klicu njemu??? Slobodan Milosevic je bio taj koji je otvoreno i van svake sumnje postavio pitanje svog opstanka za vlasti kao pitanje zivota i smrti, i u smislu da ce pokusati da zadrzi apsolutnu vlast svim sredstvima, i u smislu potpune nacionalne katastrofe ako mu to podje za rukom jos koju godinu (brzina kojom je Srbija propadala od 1988 kada ju je Sloba "preuzeo" do 1999-2000 kada je ova pesma pocela da se masovno peva je prosto fascinantna). Tada je ova morbidna parola bila logicna reakcija i vapaj normalnih i napacenih ljudi - a "ovi" su juce to klicali jer im se ne svidja Tadicev odnos prema jednom od Milosevicevih najvelicanstvenijih dostignuca, tzv "oslobodjenje Vukovara" (od stambenih objekata i zivota) na nacin koji je mozda najveca ljaga nasoj vojnoj tradiciji. Uz sva moja ogromna razocarenja kako kilavo se Srbija tetura napred posle 5.oktobra i dalje ces imati moju podrsku najvise zbog onih za koje znam kakva bi ti otprilike bili alternativa, ali Borise Tadicu, molim te da me zbog nekakvih jeftinih poena ne stavljas vise u isti kos sa onima kojima je nametani sistem vrednosti i nacin razmisljanja iz prokletih 90'ih i dalje u glavi (a tzv "navijaci Rada" se savrseno uklapaju u taj mentalni sklop).

Uros

pre 13 godina

Samo me zanima zasto nema ovakvih protesta i sto niko ne izadje da rusi grad kada skoci evro, ili kad nestane mleka, nego su uvek sinhronizovani sa raznoraznim saopstenjima Tome, Velje i drustva... Ceo svet bi razumeo da se na tribinama skandira protiv korupcije, lose privatizacije i sl. To bi i meni delovalo spontano i normalno... Ali nije normalno da se skandira zbog gej parade ili Vukovara, i to bas dan pred "sabor" Narodnjaka. Onda je svakome jasno da je to u organizaciji "podmladaka". I onda ide opsta prica o losem zivotu, gorem nego za vreme Slobe... E pa drustvo, Slobu nisu rusili samo navijaci... godinama smo po gazili po snegu, bezali od milicije, maltene svakih nekoliko dana je bio miting veci od ovih sadasnjih "protesta"... Kada i ako to pocne opet u Srbiji, onda ce svima biti jasno da je vreme za promene, sve ovo sto sada vidjamo je smesno i ne pokazuje nikakvu borbu za bolji zivot, nego samo borbu za stavove pojedinih stranaka (ali eto, ako me neko uveri da cu imati vecu platu ako u Srbiji ne bude gej parade, ili ako se ne ide za Vukovar, ja cu odmah da se pridruzim skandiranju)...

lazar

pre 13 godina

Vec vidim srbiju kroz 4 god spasi srbiju i ubi se .. T
Ogorceni narodu kad ce te svatiti da od drzave nema nista i da svako za sebe nesto pokusa .
A da promenimo vlast moze neka kradu sad drugi malo ako je to nekom vazno nemam nista protiv ali ja zaista ne znam za koga da glasam svi su bili na vlasti i izgleda da je cela elita takva plus narod ocekuje pomoc od drzave a ne sam od sebe .Nema nama spasa.

Supergenije

pre 13 godina

Je l' postoji jos neka zemlja na svetu u kojoj se na sportskom dogadjaju legalno i demokratski izabranom predsedniku skandira da izvrsi samoubistvo i tako spasi drzavu?

Ako postoji - da li postoji da se u nekoj od takvih drzava oglasi taj prozvani predsednik i kaze - meni je to sasvim OK, sto bi ja bio tretiran drugacije od mojih predhodnika?

Ako postoji i takva drzava - da li postoji drzava u kojoj posle skandiranja i izjave predsednika, izadje potparol predsednikove stranke i izjavi nesto sasvim suprotno od onoga sto je izjavio predsednik?

Meni se cini da nema...

Znaci ili konacno raskrinkaj, pohapsi, i procesuiraj te navijacke bande; ili treba smeniti predsednika jer ima psihicko-intelektualnih problema; ili u najmanju ruku dati otkaz potparolu.

Mirko

pre 13 godina

Druze Tadicu i meni licno ne smeta sto Vam to navijaci skandiraju nego ih i podrzavam u tome. A vas izjava da Vam to ne smeta jer su skandirali i Vasim prethodnicicma je na zalost tragicna slika stanja u nasoj drzavi. Znaci,Vi se mirite sa tim da ste isti ako ne i gori od Vasih prethodnika.Jos jedna od nasih tragedija je ta sto se to moze reci samo na fudbalskim stadionima i nigde vise a da neko zbog toga ne bude kaznjen.Zapitajte se samo jedno: koliko ste godina predsednik Srbije i sta ste to uradili za Srbiju pa Vam sada pevamo takve pesme? Nismo Vam to pevali ni prosle ni pretprosle godine. Bice ipak da smo mi u pravu jer ste nas kao gradjane doveli do prosjackog stapa.

mhm

pre 13 godina

Po meni to je sloboda govora. Da se zaustavlja utakmica zbog skandiranja??!!??
Ljudi, pa da li ste vi nacisto oboleli??
To bre ni Sloba nije radio!

Svasta sam ocekivao posle 5. oktobra, ali bas ovakav vid autoritativne vlasti - ne!

A ova potparolka najjadnije moguce koristi situaciju da pokupi koji politicki poen pricajuci o rusenju demokratskog sistema?? Alo bre, sto pre da se spustite na zemlju, jer ako nastavite ovako, bice kasno!

milorad

pre 13 godina

Bravo za gospodina Predsednika. Ponasa se upravo onako kako bi trebalo da se ponasa predsednik drzave.
Zameram mu na njegovim cuvarima lika i dela jer oni su veca opasnost po demokratiju negoli same pesme i skandiranja.Takodje, ruzno je da se niko i od opozicionih lidera nije oglasio.Ali tako nam je to.
Postujmo gospodo legalno izabranu vlast i predsednika drzave.Postujmo i uvazavajmo i samo tako mozemo naterati da i nas kao drzavu postujemo.

Ivan

pre 13 godina

Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну...

borislav

pre 13 godina

Sta se sve skandira na tribinama i nikada nije zbog skandiranja prekinuta utakmica:
"Ubij, zakolji, da Siptar ne postoji"
"Noz, zica, Srebrenica"
i slicne odvratne poruke sa tribina su mnogo opasnije, i ruznije poruke "nase omladine", nego poziv Predsedniku da se ubije (taj poziv gospodin Tadica ne mora da ispostuje i izvrsi samoubistvo, naravno!).
Osim toga, isti poklic je Tadica i njegove doveo na vlast, ali mu tada nije smetalo.
Ma, mi smo drzava nizasta!

BB

pre 13 godina

Ma ko pita uopste da li njemu licno smeta ili ne. Incident je narusio sportski karakter utakmice, i cela priredba je dobila sasvim drugacije znacenje. A FSS nije nadlezan da organizuje politicke skupove, i prekid utakmice je bio odgovarajuca mera. A Boris Tadic nek i dalje misli da je najvaznije kako se on oseca pa ce otreznjenje doci na izborima...

Milos

pre 13 godina

Slagao sam se kada su to pevali Slobi. Bilo mi je simpaticno kada sam cuo istu pesmu o Kostunici. Ne dopada mi se kada se to kaze za Tadica, jer ipak mislim da je drugaciji od ove dvojice.

To, medjutim, nikako ne znaci da ljudi nemaju prava da to rade. Ako sam se ja borio devedesetih da me policija ne juri ako nosim Otporov bedz ili skandiram protiv Milosevica, ako neko u 2010. godini misli da tako treba sa Tadicem, to je apsolutno njegovo pravo.

Mozda nije sasvim ukusno govoriti o necijoj smrti nakon 2003. godine, ali dobro, to je samo stvar licne moralne procene, a ne gradjanskog i politickog prava da se izrazi misljenje.

Lazar Dragin

pre 13 godina

Predsednik kaze:"Neka državni organi rade svoj posao. Ne mešam se u rad pravosuđa".. Bolje bih bilo da se (odgovorno) (u)mesate kako "radi" pravosudje u zemlji u kojoj ste Predsednik pa bi bilo manje (na hiljede) zalbi Evropskom sudu u Strazbourgu a narod koji Vas je izbrao imao bi drzavu sa vladivonom prava, manje bi bilo sudski nepravdi, "huligana" i glasnog skandiranja...
Srbiji treba pravde od suda a ne politicki odluka, i zato se "umesajte" u rad svih oni koji nepostuju zakone i ustav zemlje u kojoj ste Vrhovni vodja.

Građanin

pre 13 godina

Ne mora svako biti zadovoljan sa ljudima na vlasti. Ocigledno postoji grupa ljudi kojima se ne svidja kako Tadic vodi zemlju i svoje misljenje isticu na stadionu. Prekidati utakmice zbog toga je van pameti!!!

NekoIzMase

pre 13 godina

Ko god trezveno razmišlja ne moze uporediti presednike Tadića i Miloševića, mirotvorca i krvnika! A ovakva skandiranja su samo izraz nekulture i straha huligana. to jest njihovih kriminalnih vodja od pravne drzave!

iii

pre 13 godina

Ja sam DS glasac (bar za sad), ali cinjenica je da g-dji Trivan ta pesma nije zasmetala dok se pevala Vojislavu Kostunici, bar ne toliko da da izjavu za stampu tim povodom. Za svaku pohvalu je da g.Tadic ima dovoljno razuma da se distancira od onih koji bi u njegovo ime da odlucuju sta je prihvatljiva sloboda govora, a sta ne sme da se javno kaze, jer to je jako los put za bilo koju vlast. Svaki gradjanin ima i pravo i obavezu da kritikuje vlast i predsednika kao vrh te vlasti, a kad politicari postanu previse lako "uvredljivi" na misljenje naroda, onda im je vreme da traze drugi posao, a ne drugi narod.

bane

pre 13 godina

nije poenta da li vam smeta ili ne gospodine predsednice, i licno smatram povike veoma neprimerenim, ali se zapitajte zasto je generalno narod nezadovoljan vasom vladavinom, kako to zivi i sta mu smeta. da li to vama smeta to je vasa i stvar vase sujete!

Mario Bros

pre 13 godina

Kada navijači počnu da pevaju ovu pesmu po Srbiji, sledeći su građani na protestima i štrajkovima i studenti na mitinzima.
Posle toga režim pada. Ovo je samo tipični braometar naše političke scene.

Sloba je preterao sa ratovima pa je dobio pesmu. Koštunica je preterao sa Kosovom i izolacijom, a Tadić je preterao sa siromaštvom i ekonomskom propašću. To ljudi vide, i niko ne misli bukvalno da Boris treba da se ubije, već da ode sa vlasti, ceo njegov sistem.

Mr. Spock

pre 13 godina

Mali podsetnik zasto smo vikali "Spasi srbiju i ubij se, Slobodane":
Mile Martic: "Kad ce stici pomoc?"
Sloba: "Pobogu Mile, ko ti je to obecao?"
Mile: "Vi Predsjednice!"
Sloba: "Nece stici, Mile."
Mile: "Sta ja da radim onda?"
Sloba: "UBIJ SE MILE!"
Svako poredjenje SM i Borisa Tadica je posledica previse lepka ili genetska predispozicija - nasledjena rupa umesto mozga! Boris jeste nesposoban..., ali zeleti mu smrt je odvratno! Makar to bili i retosi sa tribina!

Ivan

pre 13 godina

Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну...

Mario Bros

pre 13 godina

Kada navijači počnu da pevaju ovu pesmu po Srbiji, sledeći su građani na protestima i štrajkovima i studenti na mitinzima.
Posle toga režim pada. Ovo je samo tipični braometar naše političke scene.

Sloba je preterao sa ratovima pa je dobio pesmu. Koštunica je preterao sa Kosovom i izolacijom, a Tadić je preterao sa siromaštvom i ekonomskom propašću. To ljudi vide, i niko ne misli bukvalno da Boris treba da se ubije, već da ode sa vlasti, ceo njegov sistem.

Građanin

pre 13 godina

Ne mora svako biti zadovoljan sa ljudima na vlasti. Ocigledno postoji grupa ljudi kojima se ne svidja kako Tadic vodi zemlju i svoje misljenje isticu na stadionu. Prekidati utakmice zbog toga je van pameti!!!

mhm

pre 13 godina

Po meni to je sloboda govora. Da se zaustavlja utakmica zbog skandiranja??!!??
Ljudi, pa da li ste vi nacisto oboleli??
To bre ni Sloba nije radio!

Svasta sam ocekivao posle 5. oktobra, ali bas ovakav vid autoritativne vlasti - ne!

A ova potparolka najjadnije moguce koristi situaciju da pokupi koji politicki poen pricajuci o rusenju demokratskog sistema?? Alo bre, sto pre da se spustite na zemlju, jer ako nastavite ovako, bice kasno!

Mr. Spock

pre 13 godina

Mali podsetnik zasto smo vikali "Spasi srbiju i ubij se, Slobodane":
Mile Martic: "Kad ce stici pomoc?"
Sloba: "Pobogu Mile, ko ti je to obecao?"
Mile: "Vi Predsjednice!"
Sloba: "Nece stici, Mile."
Mile: "Sta ja da radim onda?"
Sloba: "UBIJ SE MILE!"
Svako poredjenje SM i Borisa Tadica je posledica previse lepka ili genetska predispozicija - nasledjena rupa umesto mozga! Boris jeste nesposoban..., ali zeleti mu smrt je odvratno! Makar to bili i retosi sa tribina!

iii

pre 13 godina

Ja sam DS glasac (bar za sad), ali cinjenica je da g-dji Trivan ta pesma nije zasmetala dok se pevala Vojislavu Kostunici, bar ne toliko da da izjavu za stampu tim povodom. Za svaku pohvalu je da g.Tadic ima dovoljno razuma da se distancira od onih koji bi u njegovo ime da odlucuju sta je prihvatljiva sloboda govora, a sta ne sme da se javno kaze, jer to je jako los put za bilo koju vlast. Svaki gradjanin ima i pravo i obavezu da kritikuje vlast i predsednika kao vrh te vlasti, a kad politicari postanu previse lako "uvredljivi" na misljenje naroda, onda im je vreme da traze drugi posao, a ne drugi narod.

bane

pre 13 godina

nije poenta da li vam smeta ili ne gospodine predsednice, i licno smatram povike veoma neprimerenim, ali se zapitajte zasto je generalno narod nezadovoljan vasom vladavinom, kako to zivi i sta mu smeta. da li to vama smeta to je vasa i stvar vase sujete!

NekoIzMase

pre 13 godina

Ko god trezveno razmišlja ne moze uporediti presednike Tadića i Miloševića, mirotvorca i krvnika! A ovakva skandiranja su samo izraz nekulture i straha huligana. to jest njihovih kriminalnih vodja od pravne drzave!

Stefan

pre 13 godina

Ako je Trivanova osudila onda je stvar resena. A Tadic nek se spremi, tek ce da mu zvizde i tek ce da mu skandiraju jer je stanje u zemlji katastrofalno.

Raci

pre 13 godina

Predsednik naravno koristi popularisticke izjave, iskusno. Naravno da nece da se prepucava sa njima...
Poruka za trivanovu-Kada ne budes znala sta sa svojom platom da radis, da li da uzmes mleko i hleb ili platis struju da je ne iskljuce, kao sto mi vecnu dilemu imamo, onda se javi pa porucuj narodu sta je kulturno, a sta ne.
Sa par stanova i par stotina hiljada evra i ja bi svasta pametovo...

borislav

pre 13 godina

Sta se sve skandira na tribinama i nikada nije zbog skandiranja prekinuta utakmica:
"Ubij, zakolji, da Siptar ne postoji"
"Noz, zica, Srebrenica"
i slicne odvratne poruke sa tribina su mnogo opasnije, i ruznije poruke "nase omladine", nego poziv Predsedniku da se ubije (taj poziv gospodin Tadica ne mora da ispostuje i izvrsi samoubistvo, naravno!).
Osim toga, isti poklic je Tadica i njegove doveo na vlast, ali mu tada nije smetalo.
Ma, mi smo drzava nizasta!

Gorcina u ustima, nikad vise za njega

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=XqQ4_IksKZY

Snimak sa proslave ispred sedista DS posle pobede na izborima u maju 2008, u 4:20 snimka Tadicevi skandiraju "Spasi Srbiju i ubi se, Kostunice". Da se zna, Trivan bolje da se ne javlja.

Milos

pre 13 godina

Slagao sam se kada su to pevali Slobi. Bilo mi je simpaticno kada sam cuo istu pesmu o Kostunici. Ne dopada mi se kada se to kaze za Tadica, jer ipak mislim da je drugaciji od ove dvojice.

To, medjutim, nikako ne znaci da ljudi nemaju prava da to rade. Ako sam se ja borio devedesetih da me policija ne juri ako nosim Otporov bedz ili skandiram protiv Milosevica, ako neko u 2010. godini misli da tako treba sa Tadicem, to je apsolutno njegovo pravo.

Mozda nije sasvim ukusno govoriti o necijoj smrti nakon 2003. godine, ali dobro, to je samo stvar licne moralne procene, a ne gradjanskog i politickog prava da se izrazi misljenje.

Mirko

pre 13 godina

Druze Tadicu i meni licno ne smeta sto Vam to navijaci skandiraju nego ih i podrzavam u tome. A vas izjava da Vam to ne smeta jer su skandirali i Vasim prethodnicicma je na zalost tragicna slika stanja u nasoj drzavi. Znaci,Vi se mirite sa tim da ste isti ako ne i gori od Vasih prethodnika.Jos jedna od nasih tragedija je ta sto se to moze reci samo na fudbalskim stadionima i nigde vise a da neko zbog toga ne bude kaznjen.Zapitajte se samo jedno: koliko ste godina predsednik Srbije i sta ste to uradili za Srbiju pa Vam sada pevamo takve pesme? Nismo Vam to pevali ni prosle ni pretprosle godine. Bice ipak da smo mi u pravu jer ste nas kao gradjane doveli do prosjackog stapa.

BB

pre 13 godina

Ma ko pita uopste da li njemu licno smeta ili ne. Incident je narusio sportski karakter utakmice, i cela priredba je dobila sasvim drugacije znacenje. A FSS nije nadlezan da organizuje politicke skupove, i prekid utakmice je bio odgovarajuca mera. A Boris Tadic nek i dalje misli da je najvaznije kako se on oseca pa ce otreznjenje doci na izborima...

kragujevčanin

pre 13 godina

E gđo Trivan, meni smeta što je gospodin Brana sa Pravnog u Kragujevcu kao na pijaci prodavao ispite a tvoj predsednik Tadić i ti ga sad štitite. I šta mi da radimo kada ste vi tako DVOLIČNI? Pa moramo da se borimo da vas takve loše sklonomo sa vlasti.
Zato svaka vaša priča liči na uvod u totalitarni režim. Nama to ne odgovara.

Jelena

pre 13 godina

Tebi, prededniče, ništa živo ne smeta. A i kako bi, kad ti je sve potaman. Šta bi bio da nisi predsednik? Možda bi radio u nekoj školi kao psiholog? E, onda bi video šta ti sve smeta! Ovo je stvarno nedobudan komentar. Loše je PR odradio posao. Stvari stoje vice versa predsednik SMETA i to ne samo navijačima Rada, već svim Srbima koji nemaju đon umesto obraza.

Lazar Dragin

pre 13 godina

Predsednik kaze:"Neka državni organi rade svoj posao. Ne mešam se u rad pravosuđa".. Bolje bih bilo da se (odgovorno) (u)mesate kako "radi" pravosudje u zemlji u kojoj ste Predsednik pa bi bilo manje (na hiljede) zalbi Evropskom sudu u Strazbourgu a narod koji Vas je izbrao imao bi drzavu sa vladivonom prava, manje bi bilo sudski nepravdi, "huligana" i glasnog skandiranja...
Srbiji treba pravde od suda a ne politicki odluka, i zato se "umesajte" u rad svih oni koji nepostuju zakone i ustav zemlje u kojoj ste Vrhovni vodja.

milorad

pre 13 godina

Bravo za gospodina Predsednika. Ponasa se upravo onako kako bi trebalo da se ponasa predsednik drzave.
Zameram mu na njegovim cuvarima lika i dela jer oni su veca opasnost po demokratiju negoli same pesme i skandiranja.Takodje, ruzno je da se niko i od opozicionih lidera nije oglasio.Ali tako nam je to.
Postujmo gospodo legalno izabranu vlast i predsednika drzave.Postujmo i uvazavajmo i samo tako mozemo naterati da i nas kao drzavu postujemo.

lazar

pre 13 godina

Vec vidim srbiju kroz 4 god spasi srbiju i ubi se .. T
Ogorceni narodu kad ce te svatiti da od drzave nema nista i da svako za sebe nesto pokusa .
A da promenimo vlast moze neka kradu sad drugi malo ako je to nekom vazno nemam nista protiv ali ja zaista ne znam za koga da glasam svi su bili na vlasti i izgleda da je cela elita takva plus narod ocekuje pomoc od drzave a ne sam od sebe .Nema nama spasa.

gordijanus

pre 13 godina

ako je tadic mislio da je ispao smeker time sto mu ne smeta da ga neko skandiranjem vredja, onda zaista mogu da kazem da je predsednik ili odlepio od realnosti ili moze da otrpi bilo kakvu uvredu a da ga to ne dotice...zato valjda i ne vidi i ne cuje koliko je narodu za vreme njegove vladavine lose...zato i ne percepira koga u toj istoj vladi treba da smeni...prosto covek je slep kraj ociju i gluv kraj usiju!

bezimena

pre 13 godina

"...skandiranje deo navijačkog folkora i kulture..."!

Shsvatam da "vrh" (dna) države ovako šalje poruku "navijačima" da su i ostala "skandiranja" kao npr. "nož, žica, Srebrenica", "ubij Šiptara" itd. čist folklor i time, radi očuvanja istog, čak i poželjna.

Medjutim, ovakvimopopulističkim komentarom B.Tadić je povredio dostojanstvo svih gradjana koji nisu huligani!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Neka skandiraju, samo da nikoga ne biju i ne ruse i pale. Mada, da se to desilo Nikoli Sarkoziju, utakmica bi bila prekinuta a on uvredjen napustio stadion, u ovome se ogleda velicina Predsednika Tadica!

Supergenije

pre 13 godina

Je l' postoji jos neka zemlja na svetu u kojoj se na sportskom dogadjaju legalno i demokratski izabranom predsedniku skandira da izvrsi samoubistvo i tako spasi drzavu?

Ako postoji - da li postoji da se u nekoj od takvih drzava oglasi taj prozvani predsednik i kaze - meni je to sasvim OK, sto bi ja bio tretiran drugacije od mojih predhodnika?

Ako postoji i takva drzava - da li postoji drzava u kojoj posle skandiranja i izjave predsednika, izadje potparol predsednikove stranke i izjavi nesto sasvim suprotno od onoga sto je izjavio predsednik?

Meni se cini da nema...

Znaci ili konacno raskrinkaj, pohapsi, i procesuiraj te navijacke bande; ili treba smeniti predsednika jer ima psihicko-intelektualnih problema; ili u najmanju ruku dati otkaz potparolu.

Misha

pre 13 godina

> Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну..

Tih 1000 stvari ne zavise od samog predsednika. Nije on čudotvorac, Upravo takva očekivanja prave od jednog čoveka idola i podižu njegov kult. Ako sam ja asam sklon mitu i korulciji, ako sam lenj i smatram uspehom da se izvučem od svog posla, ako sam neodgovoran prema poslu, porodici i društvu, to ne može niko drugi da reši do mene samog.

(Vlast)a

pre 13 godina

Udvoricka izjava gdje Trivan govori o propadanju stranke u koju sam verovala. Autokratske reci g. predsednika govore o mnogo dubljem problemu. Bas me briga smeta li mom predsedniku skandiranje. To nije deo moje tradicije i kulture. Uzasno skandiranje i izvikivanje je evidentno ali svi valjda zelimo da se iskoreni. Ukoliko se zlikovcu iz Pozarevca to skandiralo, pa nekome ko je ovu zemlju povukao u propast i hiljadama koraka na istok u slatko pravoslavlje, po cenu smrti demokratskog premijera, to nije isto. Ukoliko moj predsednik misli da je na vlasti zahvaljujuci razularenim huliganima,a ne izbornoj volji gradjana, onda se opet vracamo na pocetak:ovo je onda samodrzavlje i vlast jednog samovoljnog coveka koji ne zna kuda bi i sta tacno da radi. Danas im dozvoljavate da skandiraju vama, sutra ce bilo kome ko im bude smetao. Vladavina rulje nije ono sto sam ooekivala, a pretpostavljam ni vecina proevropski orijentisanih gradjana!

Izjava mi smeta

pre 13 godina

Moj predsednik Boris Tadic upravo me je duboko ponizio ovom svojom naizgled "trezvenom" i "pomirljivom" izjavom, a u sustini krajnje nepotrebnom i demagoskom. Ne stidim se da priznam da sam ja bio jedan od brojnih koji su pre desetak godina pevali ovu parolu, i to iz sveg glasa, kad god bi se ukazala prilika. Briga me zasto nas predsednik nije gadljiv da iz nekih kvazi-principijelnih i koalicionih razloga bez ikakvog blama je u stanju sebe da stavi u isti kos sa najstetnijim vladarem kojeg smo imali u politickoj istoriji, ali sa kojim bre pravom on indirektno izjednacava nas koji smo ovo klicali Slobodanu Milosevicu, sa ovim novokomponovanim patriJotama koji to danas klicu njemu??? Slobodan Milosevic je bio taj koji je otvoreno i van svake sumnje postavio pitanje svog opstanka za vlasti kao pitanje zivota i smrti, i u smislu da ce pokusati da zadrzi apsolutnu vlast svim sredstvima, i u smislu potpune nacionalne katastrofe ako mu to podje za rukom jos koju godinu (brzina kojom je Srbija propadala od 1988 kada ju je Sloba "preuzeo" do 1999-2000 kada je ova pesma pocela da se masovno peva je prosto fascinantna). Tada je ova morbidna parola bila logicna reakcija i vapaj normalnih i napacenih ljudi - a "ovi" su juce to klicali jer im se ne svidja Tadicev odnos prema jednom od Milosevicevih najvelicanstvenijih dostignuca, tzv "oslobodjenje Vukovara" (od stambenih objekata i zivota) na nacin koji je mozda najveca ljaga nasoj vojnoj tradiciji. Uz sva moja ogromna razocarenja kako kilavo se Srbija tetura napred posle 5.oktobra i dalje ces imati moju podrsku najvise zbog onih za koje znam kakva bi ti otprilike bili alternativa, ali Borise Tadicu, molim te da me zbog nekakvih jeftinih poena ne stavljas vise u isti kos sa onima kojima je nametani sistem vrednosti i nacin razmisljanja iz prokletih 90'ih i dalje u glavi (a tzv "navijaci Rada" se savrseno uklapaju u taj mentalni sklop).

BiteMe

pre 13 godina

ko god da bude ili jeste na vlasti,uvek ce biti isto.Srbija se ne razvija,vec propada,nema zivota i standarda o kome sanjamo ovde.Kome se to ne svidja,nema sta,tako je - kako je i tako ce uvek biti.

Uros

pre 13 godina

Samo me zanima zasto nema ovakvih protesta i sto niko ne izadje da rusi grad kada skoci evro, ili kad nestane mleka, nego su uvek sinhronizovani sa raznoraznim saopstenjima Tome, Velje i drustva... Ceo svet bi razumeo da se na tribinama skandira protiv korupcije, lose privatizacije i sl. To bi i meni delovalo spontano i normalno... Ali nije normalno da se skandira zbog gej parade ili Vukovara, i to bas dan pred "sabor" Narodnjaka. Onda je svakome jasno da je to u organizaciji "podmladaka". I onda ide opsta prica o losem zivotu, gorem nego za vreme Slobe... E pa drustvo, Slobu nisu rusili samo navijaci... godinama smo po gazili po snegu, bezali od milicije, maltene svakih nekoliko dana je bio miting veci od ovih sadasnjih "protesta"... Kada i ako to pocne opet u Srbiji, onda ce svima biti jasno da je vreme za promene, sve ovo sto sada vidjamo je smesno i ne pokazuje nikakvu borbu za bolji zivot, nego samo borbu za stavove pojedinih stranaka (ali eto, ako me neko uveri da cu imati vecu platu ako u Srbiji ne bude gej parade, ili ako se ne ide za Vukovar, ja cu odmah da se pridruzim skandiranju)...

Igor

pre 13 godina

Kakve veze ima Tadiceva izjava o "folkloru" sa krsenjem zakona. Ovde nije Tadic u pitanju, kao pojedinac, vec kao legitimni predsednik Srbije. Tadic je, ocigledno u zacaranom krugu svojih matketinskih magova, koji ce ga dovesti do potpunog kraha. Takodje, politiku sa sportskih terena izbaciti pod hitno.

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Vidis, a deda Paunu smeta. Predsednik mora da ima takve osobine kojima ce narod pljeskati. Da su tako nekada vikali Titu, ceo stadion bi bio zakljucan i pretvoren u goli otok.
Je l' cilj demokratije da izjednaci u pravima svaku pijanu šušu sa Predsednikom drzave. Tadic moze biti tolerantan, ali pitanje je da li je ovo skandiranje bilo na zakonski dozvoljenoj granici. Kad se zakonska granica predje onda se i u demokratiji apsi i sudi, deco draga, i ti tolerantni Predsednice.

Zar je bitno?

pre 13 godina

Sve lepse od lepsega... Da naglasim da sam ironican, jer ovde se i zdravim razumo ratuje protiv zdravog razuma. A tri tacke nisu bez razloga, a tri kao da nisu dovoljne, nazalost. Sve lepse od lepsega...

Fudbal, prolo-sport

pre 13 godina

Fudbal nam je toliko neproduktivan, zakrzljao i smesan, sa arhaicnim imenima klubova iz partizanskog doba, Crvena Zvezda, Partizan, Rad, Pobeda, Jedinstvo, Bratstvo, itd., sa huliganskim uraganima i svakidasnjim izivljavanjima nesretnika-navijaca, da bi najbolje bilo fudbalske stadione preorati i posaditi repu. Drzava i stocarstvo bi imali korist. Ovako su stadioni odavno zariste i zgariste nacionalisticke epidemije. Fudbal? Kome to danas treba?

katica

pre 13 godina

Ne nisu to nikakvi sportski navijači. Neki centri moći u komunizmu su “zaposeli” razne institucije pa i stadione sa ciljem da šire svoj “ideološki mrak”. To traje do donas. Što se tiče sportskih klubova mora se reći i ovo: svako kad BANKROTIRA (a to u svetu važi i za sportske klubove!) treba da NESTANE. “crvena zvezda” je bankrot pa treba da bude tako tretirana. To važi na primer i za avio-kompaniju “JAT”. To je zakon tržišta. Dokle će bankrot država Srbija da finasira iz budzeta propale sporske klubove? Švajcarska, Holandija i druge države u Evropi i jesu uređene zemlje jer nisu trošili ono što nemaju, kad je neko bankrot ne može više da postoji. Možeš da trošiš samo ono što imaš. Čist račun uspešna država.

Popara Bozidar, dipl. ing.

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Privatno Tadic i moze da posmatra stvar ovako. Ali Predsednik ni u kom slucaju nije privatna "stvar". Predsednik je jedna javna, drzavna institucija, i nije svejedno da li ga huligani verbalno, ili ne daj boze fizicki vredjaju. U tom slucaju oni vredjaju drzavu, a drzava je duzna na to da odgovori odredjenim zakonskim merama. Reci meni ne smeta skandiranje znaci, sebe preceniti i staviti se iznad drzave, ili drzavu podceniti i reci da nista nije bilo. A bilo je, i te kako! Svi su videli i culi!

igrajmo zmurke

pre 13 godina

Takvo skandiranje na fudbalskoj utakmici, samo potvrdjuje, koliki je jaz, izmedju onih, koji su za miran, ravnopravan zivot svih gradjana, za demokratiju, i onih koji su za linc, za podvajanja po nacionalnom, verskom i ko zna kojem jos osnovi, onih koji su za fasizam!
Zamislimo svadbu, gde je tamodje skup ljudi, sakupljen zbog odredjene stvari, kao i na stadionu, gde svatovi iz cista mira pocnu da pevaju tu pesmu! Nezamislivo, jer nema politickog diktata i vodje!

NekoIzMase

pre 13 godina

Ko god trezveno razmišlja ne moze uporediti presednike Tadića i Miloševića, mirotvorca i krvnika! A ovakva skandiranja su samo izraz nekulture i straha huligana. to jest njihovih kriminalnih vodja od pravne drzave!

Mr. Spock

pre 13 godina

Mali podsetnik zasto smo vikali "Spasi srbiju i ubij se, Slobodane":
Mile Martic: "Kad ce stici pomoc?"
Sloba: "Pobogu Mile, ko ti je to obecao?"
Mile: "Vi Predsjednice!"
Sloba: "Nece stici, Mile."
Mile: "Sta ja da radim onda?"
Sloba: "UBIJ SE MILE!"
Svako poredjenje SM i Borisa Tadica je posledica previse lepka ili genetska predispozicija - nasledjena rupa umesto mozga! Boris jeste nesposoban..., ali zeleti mu smrt je odvratno! Makar to bili i retosi sa tribina!

BB

pre 13 godina

Ma ko pita uopste da li njemu licno smeta ili ne. Incident je narusio sportski karakter utakmice, i cela priredba je dobila sasvim drugacije znacenje. A FSS nije nadlezan da organizuje politicke skupove, i prekid utakmice je bio odgovarajuca mera. A Boris Tadic nek i dalje misli da je najvaznije kako se on oseca pa ce otreznjenje doci na izborima...

milorad

pre 13 godina

Bravo za gospodina Predsednika. Ponasa se upravo onako kako bi trebalo da se ponasa predsednik drzave.
Zameram mu na njegovim cuvarima lika i dela jer oni su veca opasnost po demokratiju negoli same pesme i skandiranja.Takodje, ruzno je da se niko i od opozicionih lidera nije oglasio.Ali tako nam je to.
Postujmo gospodo legalno izabranu vlast i predsednika drzave.Postujmo i uvazavajmo i samo tako mozemo naterati da i nas kao drzavu postujemo.

Izjava mi smeta

pre 13 godina

Moj predsednik Boris Tadic upravo me je duboko ponizio ovom svojom naizgled "trezvenom" i "pomirljivom" izjavom, a u sustini krajnje nepotrebnom i demagoskom. Ne stidim se da priznam da sam ja bio jedan od brojnih koji su pre desetak godina pevali ovu parolu, i to iz sveg glasa, kad god bi se ukazala prilika. Briga me zasto nas predsednik nije gadljiv da iz nekih kvazi-principijelnih i koalicionih razloga bez ikakvog blama je u stanju sebe da stavi u isti kos sa najstetnijim vladarem kojeg smo imali u politickoj istoriji, ali sa kojim bre pravom on indirektno izjednacava nas koji smo ovo klicali Slobodanu Milosevicu, sa ovim novokomponovanim patriJotama koji to danas klicu njemu??? Slobodan Milosevic je bio taj koji je otvoreno i van svake sumnje postavio pitanje svog opstanka za vlasti kao pitanje zivota i smrti, i u smislu da ce pokusati da zadrzi apsolutnu vlast svim sredstvima, i u smislu potpune nacionalne katastrofe ako mu to podje za rukom jos koju godinu (brzina kojom je Srbija propadala od 1988 kada ju je Sloba "preuzeo" do 1999-2000 kada je ova pesma pocela da se masovno peva je prosto fascinantna). Tada je ova morbidna parola bila logicna reakcija i vapaj normalnih i napacenih ljudi - a "ovi" su juce to klicali jer im se ne svidja Tadicev odnos prema jednom od Milosevicevih najvelicanstvenijih dostignuca, tzv "oslobodjenje Vukovara" (od stambenih objekata i zivota) na nacin koji je mozda najveca ljaga nasoj vojnoj tradiciji. Uz sva moja ogromna razocarenja kako kilavo se Srbija tetura napred posle 5.oktobra i dalje ces imati moju podrsku najvise zbog onih za koje znam kakva bi ti otprilike bili alternativa, ali Borise Tadicu, molim te da me zbog nekakvih jeftinih poena ne stavljas vise u isti kos sa onima kojima je nametani sistem vrednosti i nacin razmisljanja iz prokletih 90'ih i dalje u glavi (a tzv "navijaci Rada" se savrseno uklapaju u taj mentalni sklop).

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Neka skandiraju, samo da nikoga ne biju i ne ruse i pale. Mada, da se to desilo Nikoli Sarkoziju, utakmica bi bila prekinuta a on uvredjen napustio stadion, u ovome se ogleda velicina Predsednika Tadica!

Misha

pre 13 godina

> Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну..

Tih 1000 stvari ne zavise od samog predsednika. Nije on čudotvorac, Upravo takva očekivanja prave od jednog čoveka idola i podižu njegov kult. Ako sam ja asam sklon mitu i korulciji, ako sam lenj i smatram uspehom da se izvučem od svog posla, ako sam neodgovoran prema poslu, porodici i društvu, to ne može niko drugi da reši do mene samog.

igrajmo zmurke

pre 13 godina

Takvo skandiranje na fudbalskoj utakmici, samo potvrdjuje, koliki je jaz, izmedju onih, koji su za miran, ravnopravan zivot svih gradjana, za demokratiju, i onih koji su za linc, za podvajanja po nacionalnom, verskom i ko zna kojem jos osnovi, onih koji su za fasizam!
Zamislimo svadbu, gde je tamodje skup ljudi, sakupljen zbog odredjene stvari, kao i na stadionu, gde svatovi iz cista mira pocnu da pevaju tu pesmu! Nezamislivo, jer nema politickog diktata i vodje!

Milos

pre 13 godina

Slagao sam se kada su to pevali Slobi. Bilo mi je simpaticno kada sam cuo istu pesmu o Kostunici. Ne dopada mi se kada se to kaze za Tadica, jer ipak mislim da je drugaciji od ove dvojice.

To, medjutim, nikako ne znaci da ljudi nemaju prava da to rade. Ako sam se ja borio devedesetih da me policija ne juri ako nosim Otporov bedz ili skandiram protiv Milosevica, ako neko u 2010. godini misli da tako treba sa Tadicem, to je apsolutno njegovo pravo.

Mozda nije sasvim ukusno govoriti o necijoj smrti nakon 2003. godine, ali dobro, to je samo stvar licne moralne procene, a ne gradjanskog i politickog prava da se izrazi misljenje.

Supergenije

pre 13 godina

Je l' postoji jos neka zemlja na svetu u kojoj se na sportskom dogadjaju legalno i demokratski izabranom predsedniku skandira da izvrsi samoubistvo i tako spasi drzavu?

Ako postoji - da li postoji da se u nekoj od takvih drzava oglasi taj prozvani predsednik i kaze - meni je to sasvim OK, sto bi ja bio tretiran drugacije od mojih predhodnika?

Ako postoji i takva drzava - da li postoji drzava u kojoj posle skandiranja i izjave predsednika, izadje potparol predsednikove stranke i izjavi nesto sasvim suprotno od onoga sto je izjavio predsednik?

Meni se cini da nema...

Znaci ili konacno raskrinkaj, pohapsi, i procesuiraj te navijacke bande; ili treba smeniti predsednika jer ima psihicko-intelektualnih problema; ili u najmanju ruku dati otkaz potparolu.

(Vlast)a

pre 13 godina

Udvoricka izjava gdje Trivan govori o propadanju stranke u koju sam verovala. Autokratske reci g. predsednika govore o mnogo dubljem problemu. Bas me briga smeta li mom predsedniku skandiranje. To nije deo moje tradicije i kulture. Uzasno skandiranje i izvikivanje je evidentno ali svi valjda zelimo da se iskoreni. Ukoliko se zlikovcu iz Pozarevca to skandiralo, pa nekome ko je ovu zemlju povukao u propast i hiljadama koraka na istok u slatko pravoslavlje, po cenu smrti demokratskog premijera, to nije isto. Ukoliko moj predsednik misli da je na vlasti zahvaljujuci razularenim huliganima,a ne izbornoj volji gradjana, onda se opet vracamo na pocetak:ovo je onda samodrzavlje i vlast jednog samovoljnog coveka koji ne zna kuda bi i sta tacno da radi. Danas im dozvoljavate da skandiraju vama, sutra ce bilo kome ko im bude smetao. Vladavina rulje nije ono sto sam ooekivala, a pretpostavljam ni vecina proevropski orijentisanih gradjana!

Ivan

pre 13 godina

Цивилизацијски гест је и да неко каже "извини" када обећа 1000 ствари, а не испуни ни једну...

katica

pre 13 godina

Ne nisu to nikakvi sportski navijači. Neki centri moći u komunizmu su “zaposeli” razne institucije pa i stadione sa ciljem da šire svoj “ideološki mrak”. To traje do donas. Što se tiče sportskih klubova mora se reći i ovo: svako kad BANKROTIRA (a to u svetu važi i za sportske klubove!) treba da NESTANE. “crvena zvezda” je bankrot pa treba da bude tako tretirana. To važi na primer i za avio-kompaniju “JAT”. To je zakon tržišta. Dokle će bankrot država Srbija da finasira iz budzeta propale sporske klubove? Švajcarska, Holandija i druge države u Evropi i jesu uređene zemlje jer nisu trošili ono što nemaju, kad je neko bankrot ne može više da postoji. Možeš da trošiš samo ono što imaš. Čist račun uspešna država.

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Vidis, a deda Paunu smeta. Predsednik mora da ima takve osobine kojima ce narod pljeskati. Da su tako nekada vikali Titu, ceo stadion bi bio zakljucan i pretvoren u goli otok.
Je l' cilj demokratije da izjednaci u pravima svaku pijanu šušu sa Predsednikom drzave. Tadic moze biti tolerantan, ali pitanje je da li je ovo skandiranje bilo na zakonski dozvoljenoj granici. Kad se zakonska granica predje onda se i u demokratiji apsi i sudi, deco draga, i ti tolerantni Predsednice.

Građanin

pre 13 godina

Ne mora svako biti zadovoljan sa ljudima na vlasti. Ocigledno postoji grupa ljudi kojima se ne svidja kako Tadic vodi zemlju i svoje misljenje isticu na stadionu. Prekidati utakmice zbog toga je van pameti!!!

borislav

pre 13 godina

Sta se sve skandira na tribinama i nikada nije zbog skandiranja prekinuta utakmica:
"Ubij, zakolji, da Siptar ne postoji"
"Noz, zica, Srebrenica"
i slicne odvratne poruke sa tribina su mnogo opasnije, i ruznije poruke "nase omladine", nego poziv Predsedniku da se ubije (taj poziv gospodin Tadica ne mora da ispostuje i izvrsi samoubistvo, naravno!).
Osim toga, isti poklic je Tadica i njegove doveo na vlast, ali mu tada nije smetalo.
Ma, mi smo drzava nizasta!

Popara Bozidar, dipl. ing.

pre 13 godina

Tadić: Skandiranje mi ne smeta.
Privatno Tadic i moze da posmatra stvar ovako. Ali Predsednik ni u kom slucaju nije privatna "stvar". Predsednik je jedna javna, drzavna institucija, i nije svejedno da li ga huligani verbalno, ili ne daj boze fizicki vredjaju. U tom slucaju oni vredjaju drzavu, a drzava je duzna na to da odgovori odredjenim zakonskim merama. Reci meni ne smeta skandiranje znaci, sebe preceniti i staviti se iznad drzave, ili drzavu podceniti i reci da nista nije bilo. A bilo je, i te kako! Svi su videli i culi!

Mario Bros

pre 13 godina

Kada navijači počnu da pevaju ovu pesmu po Srbiji, sledeći su građani na protestima i štrajkovima i studenti na mitinzima.
Posle toga režim pada. Ovo je samo tipični braometar naše političke scene.

Sloba je preterao sa ratovima pa je dobio pesmu. Koštunica je preterao sa Kosovom i izolacijom, a Tadić je preterao sa siromaštvom i ekonomskom propašću. To ljudi vide, i niko ne misli bukvalno da Boris treba da se ubije, već da ode sa vlasti, ceo njegov sistem.

Uros

pre 13 godina

Samo me zanima zasto nema ovakvih protesta i sto niko ne izadje da rusi grad kada skoci evro, ili kad nestane mleka, nego su uvek sinhronizovani sa raznoraznim saopstenjima Tome, Velje i drustva... Ceo svet bi razumeo da se na tribinama skandira protiv korupcije, lose privatizacije i sl. To bi i meni delovalo spontano i normalno... Ali nije normalno da se skandira zbog gej parade ili Vukovara, i to bas dan pred "sabor" Narodnjaka. Onda je svakome jasno da je to u organizaciji "podmladaka". I onda ide opsta prica o losem zivotu, gorem nego za vreme Slobe... E pa drustvo, Slobu nisu rusili samo navijaci... godinama smo po gazili po snegu, bezali od milicije, maltene svakih nekoliko dana je bio miting veci od ovih sadasnjih "protesta"... Kada i ako to pocne opet u Srbiji, onda ce svima biti jasno da je vreme za promene, sve ovo sto sada vidjamo je smesno i ne pokazuje nikakvu borbu za bolji zivot, nego samo borbu za stavove pojedinih stranaka (ali eto, ako me neko uveri da cu imati vecu platu ako u Srbiji ne bude gej parade, ili ako se ne ide za Vukovar, ja cu odmah da se pridruzim skandiranju)...

mhm

pre 13 godina

Po meni to je sloboda govora. Da se zaustavlja utakmica zbog skandiranja??!!??
Ljudi, pa da li ste vi nacisto oboleli??
To bre ni Sloba nije radio!

Svasta sam ocekivao posle 5. oktobra, ali bas ovakav vid autoritativne vlasti - ne!

A ova potparolka najjadnije moguce koristi situaciju da pokupi koji politicki poen pricajuci o rusenju demokratskog sistema?? Alo bre, sto pre da se spustite na zemlju, jer ako nastavite ovako, bice kasno!

Fudbal, prolo-sport

pre 13 godina

Fudbal nam je toliko neproduktivan, zakrzljao i smesan, sa arhaicnim imenima klubova iz partizanskog doba, Crvena Zvezda, Partizan, Rad, Pobeda, Jedinstvo, Bratstvo, itd., sa huliganskim uraganima i svakidasnjim izivljavanjima nesretnika-navijaca, da bi najbolje bilo fudbalske stadione preorati i posaditi repu. Drzava i stocarstvo bi imali korist. Ovako su stadioni odavno zariste i zgariste nacionalisticke epidemije. Fudbal? Kome to danas treba?

bezimena

pre 13 godina

"...skandiranje deo navijačkog folkora i kulture..."!

Shsvatam da "vrh" (dna) države ovako šalje poruku "navijačima" da su i ostala "skandiranja" kao npr. "nož, žica, Srebrenica", "ubij Šiptara" itd. čist folklor i time, radi očuvanja istog, čak i poželjna.

Medjutim, ovakvimopopulističkim komentarom B.Tadić je povredio dostojanstvo svih gradjana koji nisu huligani!

Lazar Dragin

pre 13 godina

Predsednik kaze:"Neka državni organi rade svoj posao. Ne mešam se u rad pravosuđa".. Bolje bih bilo da se (odgovorno) (u)mesate kako "radi" pravosudje u zemlji u kojoj ste Predsednik pa bi bilo manje (na hiljede) zalbi Evropskom sudu u Strazbourgu a narod koji Vas je izbrao imao bi drzavu sa vladivonom prava, manje bi bilo sudski nepravdi, "huligana" i glasnog skandiranja...
Srbiji treba pravde od suda a ne politicki odluka, i zato se "umesajte" u rad svih oni koji nepostuju zakone i ustav zemlje u kojoj ste Vrhovni vodja.

bane

pre 13 godina

nije poenta da li vam smeta ili ne gospodine predsednice, i licno smatram povike veoma neprimerenim, ali se zapitajte zasto je generalno narod nezadovoljan vasom vladavinom, kako to zivi i sta mu smeta. da li to vama smeta to je vasa i stvar vase sujete!

lazar

pre 13 godina

Vec vidim srbiju kroz 4 god spasi srbiju i ubi se .. T
Ogorceni narodu kad ce te svatiti da od drzave nema nista i da svako za sebe nesto pokusa .
A da promenimo vlast moze neka kradu sad drugi malo ako je to nekom vazno nemam nista protiv ali ja zaista ne znam za koga da glasam svi su bili na vlasti i izgleda da je cela elita takva plus narod ocekuje pomoc od drzave a ne sam od sebe .Nema nama spasa.

Igor

pre 13 godina

Kakve veze ima Tadiceva izjava o "folkloru" sa krsenjem zakona. Ovde nije Tadic u pitanju, kao pojedinac, vec kao legitimni predsednik Srbije. Tadic je, ocigledno u zacaranom krugu svojih matketinskih magova, koji ce ga dovesti do potpunog kraha. Takodje, politiku sa sportskih terena izbaciti pod hitno.

iii

pre 13 godina

Ja sam DS glasac (bar za sad), ali cinjenica je da g-dji Trivan ta pesma nije zasmetala dok se pevala Vojislavu Kostunici, bar ne toliko da da izjavu za stampu tim povodom. Za svaku pohvalu je da g.Tadic ima dovoljno razuma da se distancira od onih koji bi u njegovo ime da odlucuju sta je prihvatljiva sloboda govora, a sta ne sme da se javno kaze, jer to je jako los put za bilo koju vlast. Svaki gradjanin ima i pravo i obavezu da kritikuje vlast i predsednika kao vrh te vlasti, a kad politicari postanu previse lako "uvredljivi" na misljenje naroda, onda im je vreme da traze drugi posao, a ne drugi narod.

Mirko

pre 13 godina

Druze Tadicu i meni licno ne smeta sto Vam to navijaci skandiraju nego ih i podrzavam u tome. A vas izjava da Vam to ne smeta jer su skandirali i Vasim prethodnicicma je na zalost tragicna slika stanja u nasoj drzavi. Znaci,Vi se mirite sa tim da ste isti ako ne i gori od Vasih prethodnika.Jos jedna od nasih tragedija je ta sto se to moze reci samo na fudbalskim stadionima i nigde vise a da neko zbog toga ne bude kaznjen.Zapitajte se samo jedno: koliko ste godina predsednik Srbije i sta ste to uradili za Srbiju pa Vam sada pevamo takve pesme? Nismo Vam to pevali ni prosle ni pretprosle godine. Bice ipak da smo mi u pravu jer ste nas kao gradjane doveli do prosjackog stapa.

Jelena

pre 13 godina

Tebi, prededniče, ništa živo ne smeta. A i kako bi, kad ti je sve potaman. Šta bi bio da nisi predsednik? Možda bi radio u nekoj školi kao psiholog? E, onda bi video šta ti sve smeta! Ovo je stvarno nedobudan komentar. Loše je PR odradio posao. Stvari stoje vice versa predsednik SMETA i to ne samo navijačima Rada, već svim Srbima koji nemaju đon umesto obraza.

Zar je bitno?

pre 13 godina

Sve lepse od lepsega... Da naglasim da sam ironican, jer ovde se i zdravim razumo ratuje protiv zdravog razuma. A tri tacke nisu bez razloga, a tri kao da nisu dovoljne, nazalost. Sve lepse od lepsega...

BiteMe

pre 13 godina

ko god da bude ili jeste na vlasti,uvek ce biti isto.Srbija se ne razvija,vec propada,nema zivota i standarda o kome sanjamo ovde.Kome se to ne svidja,nema sta,tako je - kako je i tako ce uvek biti.

Stefan

pre 13 godina

Ako je Trivanova osudila onda je stvar resena. A Tadic nek se spremi, tek ce da mu zvizde i tek ce da mu skandiraju jer je stanje u zemlji katastrofalno.

Gorcina u ustima, nikad vise za njega

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=XqQ4_IksKZY

Snimak sa proslave ispred sedista DS posle pobede na izborima u maju 2008, u 4:20 snimka Tadicevi skandiraju "Spasi Srbiju i ubi se, Kostunice". Da se zna, Trivan bolje da se ne javlja.

kragujevčanin

pre 13 godina

E gđo Trivan, meni smeta što je gospodin Brana sa Pravnog u Kragujevcu kao na pijaci prodavao ispite a tvoj predsednik Tadić i ti ga sad štitite. I šta mi da radimo kada ste vi tako DVOLIČNI? Pa moramo da se borimo da vas takve loše sklonomo sa vlasti.
Zato svaka vaša priča liči na uvod u totalitarni režim. Nama to ne odgovara.

Raci

pre 13 godina

Predsednik naravno koristi popularisticke izjave, iskusno. Naravno da nece da se prepucava sa njima...
Poruka za trivanovu-Kada ne budes znala sta sa svojom platom da radis, da li da uzmes mleko i hleb ili platis struju da je ne iskljuce, kao sto mi vecnu dilemu imamo, onda se javi pa porucuj narodu sta je kulturno, a sta ne.
Sa par stanova i par stotina hiljada evra i ja bi svasta pametovo...

gordijanus

pre 13 godina

ako je tadic mislio da je ispao smeker time sto mu ne smeta da ga neko skandiranjem vredja, onda zaista mogu da kazem da je predsednik ili odlepio od realnosti ili moze da otrpi bilo kakvu uvredu a da ga to ne dotice...zato valjda i ne vidi i ne cuje koliko je narodu za vreme njegove vladavine lose...zato i ne percepira koga u toj istoj vladi treba da smeni...prosto covek je slep kraj ociju i gluv kraj usiju!