Subota, 06.11.2010.

16:57

Dodik: Referendum nije još na redu

Premijer Srpske Milorad Dodik je izjavio da je referendum o secesiji srpskog entiteta od BiH ozbiljno pitanje, ali da u ovom trenutku nije na dnevnom redu.

Izvor: Tanjug

Dodik: Referendum nije još na redu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

moskva

pre 13 godina

Ма људи није ми јасно одакле таква количина острашћености с свих страна.
Најпре када се ради о РС ствар је веома јасна - један ентитет односно један народ / читај Албанци , Ескими , Монголи и сл. / имају своју територију , своје границе и своју власт са све Скупштином и желе да створе своју независну државу. Додуше они се налазе у оквиру неке друге државе али Боже мој зар није Међународни суд правде у свом саветодавном мишљењу нагласио да народи имају права да формирају своје државе / односно да се прецизније изразим поштовани суд није могао да утврди да је то забрањено нити једним међународним актом./ Међународни суд није нашао да је у питању никакав преседан него легитимно право сваког народа . С свега изнетог такве ситуације су се и у пракси догађале а чему смо сви живи сведоци.
Па у чему је онда проблем?

Sarajlija

pre 13 godina

U BiH vlada kolektivna kriza identiteta. Pravoslavci se identifikuju sa Srbijom, Katolici sa Hrvatskom, Muslimani sa Bliskim Istokom, Ateisti sa Jugoslavijom, a niko sa Bosnom i Hercegovinom... Franjevci jedino, ali oni su bash marginalna manjina. Ova prica oko RS je jedan test inteligencije na kojem je pala citava drzava. Klasicna Orwelovska imitacija sukoba, dok nam ovde njemacke banke i mikrokreditne organizacije uzimaju kamatu od 12 do 25%.

Sto prije (ako ikad) shvatimo da nemamo nikog blizeg na svijetu nego jedni druge, to ce nam prije biti bolje.

istorija

pre 13 godina

Sto bi mi Bosanci rekli : Dodikova prica je "SUPLJIRANJE" !!
Zar Dodik nije bio predsjednik vlade entiteta RS kada su poslanici u skupstini drzave BH, ukljucujuci i Srbe, odlucili da BH kao drzava aplicira za clanstvo u NATO??
I ni Srbi, a ni ostali nisu potegli 'klauzulu o ugrozenosti' [koju povlace recimo kad nece da BH prizna Kosovo] time je sve po ustavu BH sto se nje tice sada sve do NATO kada ce je primiti.[Po BH ustavu o clanstvu u medjunarodnim savezima pa i vojnim (sto NATO jeste), odlucuje skupstina BH, a ne narod na referendumu]
E to nije supljiranje nego jasno pokazuje da Dodik ima veoma jasne smjernice sta da radi i sta smije a sta ne smije jer on zna da bi raspisivanje referenduma bio kraj RS.

podrska

pre 13 godina

Zelim da podrzim naseg predsjednika Milorada Dodika ...
Nadam se da ce RS ostvariti svoju punu samostalnost i nezavisnost ...
RS ima pravo na nezavisnost kao i sve druge drzave svijeta ...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Dodik je samo Tadiceva "Babaroga" kojom je zbog odcepljenja Kosova "plasio" EU i jos poneke zemlje od kosovskog "PRESEDANA"!
S' obzirom da se situacija oko Kosovske nezavisnosti (nema rasprave o statusu) polako "bistri" sve je manje onih koji se plase "BABAROGE" !

rsovac

pre 13 godina

Posto hvalite Slovence evo link iz Banjaluckih "Nezavisnih' da vidite koliko su 'ozbiljni i pouzdani' kao poslovni partneri:
http://www.nezavisne.com/stampano-izdanje/dogadjaji/Slovenacki-CMP-nije-dostavio-garancije-70989.html
Ne zaboravite da je ovaj ugovor bio jedan od Dodikovih 'prefizbornih aduta'

ilija

pre 13 godina

Argument nad argumentima je volja naroda da zivi ili ne zivi u nekoj drzavi. Sve ostale price su nebitne pred onome sto bi rekao narod RS o svom statusu. Ostale price su zamajavanje.

AmelNP

pre 13 godina

Republika Srpska se odvojit ne moze, to shvatite jednom za svagda. A i da je odvojite nekako to bi bilo otvaranje Pandorine kutije i pocetak dugovecnog sukoba izmedju Bosnjaka i Srba na ovim prostorima.

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH''

Kako provocira... ali na svoju stetu.

Moze i ovako... ''"Republika Sandzak je pogodnija za turske kompanije za poslovnu saradnju nego Srbija''

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija nema i ne treba da ima veze sa ovim. Dodik je rekao da zeli miran razlaz sto i vecina ljudi u RS osjeca. Citam neke komentare, neko kaze sta ce nama u Federaciji ta RS, neki prijete ratom i slicno. Nema potrebe za tim, mislim da smo taj primitivizam prevazisli.

Марко

pre 13 godina

Лијепо то звучи г. Додик када кажете да све проблеме треба ријешити дијалогом и договором између народа. Али, зашто то онда и не чините? Зашто готово стално дижете међунационалне тензије? Зашто нам у посљедње вријеме стално намјерно хоћете огадити цијели један народ - Бошњаке, причом о опасности због Исламске декларације, о исламским терористима, вехабијама, немогућности суживота хришћана и муслимана? Свјестан сам да и међу Бошњацима има радикалних група које су опасне, али велика већина су нормални људи, баш као и већина Срба, Хрвата, Нијемаца, Шпанаца... Како вас није срамота то радити, иако сте цијели живот били окружени Бошњацима? Па и сада у вашој влади имате 5 министара Бошњака. Врло добро знате као и ја шта су Бошњаци проживјели (они који су успјели остати) у нашој Бањалуци и треба бити крајње опрезан у изношењу ставова. Ја никада нећу дозволити на овакво изопштавање мојих пријатеља, браће Бошњака прође без реакције.

Ivan

pre 13 godina

: dobro ste počeli a niste mogli da ne završite sa ratom, presecanjem koridora, itd.
Dok Republika Srpska privlači investitore neki iz Federacije još uvek sanjaju o oružju, presecanju koridora, ukidanju, itd.

Pogledajte malo na finance.si kakva klima i mišljenje vlada u Sloveniji o investiranju u BiH. RS je slovencima ozbiljnija. Što pre shvatite da od presecanja koridora i ratnih priča nema hleba to bolje.

Priča o prodaji je tanka. Sve što je "državno" što pre prodati to pre će biti bolje za sve. Pitajte ove preko grane kod koga bi da rade. Utrkuju se svi kod urednog amerikanca. Ovaj domaći je onako...ne plati, nema, izmišlja...a US Steel uredan, plata na vreme, radno odelo, radne cipele, kodeks.... ko je bolji ?

e38i

pre 13 godina

RS je sve prodala i sada je navodno bolji dio bih jer ima nesto malo kesa. RS nema industrije a i poljoprivreda je iz kamenog doba. Dodik ne konta da ni Federacija nece RS sebi jer sto ce nam sirotinja. Zivite od nacionalizna i dodikove price na sopstvenom budjetu. Mi samo zelimo mir i jedinstvene granice BiH. Ko je jos cuo da neko iz federacije ukid RS. Dodik zna da je oruzje dobrim dijelom u federaciji a da Srbija nema para da finasira rat tako da nema ni price o referendumu. Nista lakse neko presjeci koridor u Brckom i sta onda.

Popara Bozidar, dipl. ing

pre 13 godina

Dede! Sa 39 ja se osecam kao deka, zahvaljujuci ovim narodnim "zavodnicima".
Luk, voda, hleb, pita je nas zivot (svako)dnevni. I mi smo nesto naucila od zivota. Ali sta vredi? Nas zivot je satkan od lazi kao i internet. Ziveo u RS ili u virtuelnom svetu interneta isto mu ga dodje.

Okilj Radoja

pre 13 godina

RS = politicki avanturizam = politicki autizam = politicki somnabulizam = kolektivni suicid.
Ko RS vodi u ovom smeru, morao bi biti svestan rizika i posledica za vlastiti narod.

roko

pre 13 godina

Kada god se Dodik javlja sa retorikom/pricom op referendumu, treba pogledati sta se to desava u RS pa on to cini.
A sutra tj u nedelju zaseda glavni odbor SDSa koji na dnevnom redu ima za temu "sporazum" koji je Dodik potpisao sa Bosicem. A ne zaboravumo da taj sporazum nije nigde u SDS ranije razmatran i Bosic je to potpisao 'na svoju ruku'
Jos simptomaticnije je to sto se SDS sastaje u Istocnom Sarajevu posto je kako kazu Banja Luka 'puna Dodikovih spijuna'

e-krem

pre 13 godina

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH"

Da je mislio rekao bi Federacija a ne BiH, ali ovaj covek slabo misli jer uvek jedno te isto govori.

gradjanin Srbije

pre 13 godina

Srbija bi trebalo da se odlucno suprotstavi nezavisnosti Republike Srpske i da to javno kaze. Nikakvu korist nam to nebi donelo. Dosta je bavljenja nacijom to pitanje je za 19ti vek. Mi moramo da se bavimo tehnoloskim unapredjenjem drustva i jacanjem ekonomije. Ko placa porez Srbiji je Srbin, ostali su stranci!

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

PISAMCE DODIKU:
Nikad se ti gospodine Dodiče neces usuditi prekoraciti tu tanku crvenu liniju, i napraviti referendum. Ti znas da je to dvosekli Domoklov mač. Ma sta ja to pricam, to bi bio jednosekli mač, i tacno se zna gde bi pao, i sta bi posekao. Naime: RS!
BiH nikad nije bila Mala Jugoslavija. Jugoslavija je bila mnogo siri spektar folklora i nacija, sa vecitom teznjom i rovovskom borbom za dominaciju u njoj, izmedju Srbije i Hrvatske. Te rovovske borbe danas nema u BiH, osim rovarenje sa tvoje tj. sa strane RS, koja zeli da ni sama ne zna sta? Drzavu? Daj bre, kakav bi to bio čardak ni na nebu ni na zemlji, i Zikino kolo u njemu.
Mozda ce RS biti potrebana Srbiji kao protuteza samo do onoga momenta kad bude resen "problem" Kosova. To vreme se priblizava i sam vidis. A tad ce RS biti pustena niz Bosnu. To ce se morati dogoditi cak i u situaciji kad bi u Srbiji na vlasti bile radikalne partije. U samoj Srbiji je sve omeksalo. Jer ono sto se danas kod nas zove radikalno nije vise ni blizu toga. Otprilike su to liberalno-desnicarske partije koje su se takodje preorijentisale u smeru EU. Sa RS na ledjima ne bi Srbija danas stigla previse daleko. Pamet u glavu "braćo" preko Drine, lopate u ruke, i u zajednicku obnovu vase vam drzave BiH!
Ja sam svoju pusku okacio na klin, to bi i ti trebao uraditi predsednice manjeg BiH-entiteta.

gradjanin Srbije

pre 13 godina

Srbija bi trebalo da se odlucno suprotstavi nezavisnosti Republike Srpske i da to javno kaze. Nikakvu korist nam to nebi donelo. Dosta je bavljenja nacijom to pitanje je za 19ti vek. Mi moramo da se bavimo tehnoloskim unapredjenjem drustva i jacanjem ekonomije. Ko placa porez Srbiji je Srbin, ostali su stranci!

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

PISAMCE DODIKU:
Nikad se ti gospodine Dodiče neces usuditi prekoraciti tu tanku crvenu liniju, i napraviti referendum. Ti znas da je to dvosekli Domoklov mač. Ma sta ja to pricam, to bi bio jednosekli mač, i tacno se zna gde bi pao, i sta bi posekao. Naime: RS!
BiH nikad nije bila Mala Jugoslavija. Jugoslavija je bila mnogo siri spektar folklora i nacija, sa vecitom teznjom i rovovskom borbom za dominaciju u njoj, izmedju Srbije i Hrvatske. Te rovovske borbe danas nema u BiH, osim rovarenje sa tvoje tj. sa strane RS, koja zeli da ni sama ne zna sta? Drzavu? Daj bre, kakav bi to bio čardak ni na nebu ni na zemlji, i Zikino kolo u njemu.
Mozda ce RS biti potrebana Srbiji kao protuteza samo do onoga momenta kad bude resen "problem" Kosova. To vreme se priblizava i sam vidis. A tad ce RS biti pustena niz Bosnu. To ce se morati dogoditi cak i u situaciji kad bi u Srbiji na vlasti bile radikalne partije. U samoj Srbiji je sve omeksalo. Jer ono sto se danas kod nas zove radikalno nije vise ni blizu toga. Otprilike su to liberalno-desnicarske partije koje su se takodje preorijentisale u smeru EU. Sa RS na ledjima ne bi Srbija danas stigla previse daleko. Pamet u glavu "braćo" preko Drine, lopate u ruke, i u zajednicku obnovu vase vam drzave BiH!
Ja sam svoju pusku okacio na klin, to bi i ti trebao uraditi predsednice manjeg BiH-entiteta.

AmelNP

pre 13 godina

Republika Srpska se odvojit ne moze, to shvatite jednom za svagda. A i da je odvojite nekako to bi bilo otvaranje Pandorine kutije i pocetak dugovecnog sukoba izmedju Bosnjaka i Srba na ovim prostorima.

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH''

Kako provocira... ali na svoju stetu.

Moze i ovako... ''"Republika Sandzak je pogodnija za turske kompanije za poslovnu saradnju nego Srbija''

e-krem

pre 13 godina

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH"

Da je mislio rekao bi Federacija a ne BiH, ali ovaj covek slabo misli jer uvek jedno te isto govori.

Марко

pre 13 godina

Лијепо то звучи г. Додик када кажете да све проблеме треба ријешити дијалогом и договором између народа. Али, зашто то онда и не чините? Зашто готово стално дижете међунационалне тензије? Зашто нам у посљедње вријеме стално намјерно хоћете огадити цијели један народ - Бошњаке, причом о опасности због Исламске декларације, о исламским терористима, вехабијама, немогућности суживота хришћана и муслимана? Свјестан сам да и међу Бошњацима има радикалних група које су опасне, али велика већина су нормални људи, баш као и већина Срба, Хрвата, Нијемаца, Шпанаца... Како вас није срамота то радити, иако сте цијели живот били окружени Бошњацима? Па и сада у вашој влади имате 5 министара Бошњака. Врло добро знате као и ја шта су Бошњаци проживјели (они који су успјели остати) у нашој Бањалуци и треба бити крајње опрезан у изношењу ставова. Ја никада нећу дозволити на овакво изопштавање мојих пријатеља, браће Бошњака прође без реакције.

e38i

pre 13 godina

RS je sve prodala i sada je navodno bolji dio bih jer ima nesto malo kesa. RS nema industrije a i poljoprivreda je iz kamenog doba. Dodik ne konta da ni Federacija nece RS sebi jer sto ce nam sirotinja. Zivite od nacionalizna i dodikove price na sopstvenom budjetu. Mi samo zelimo mir i jedinstvene granice BiH. Ko je jos cuo da neko iz federacije ukid RS. Dodik zna da je oruzje dobrim dijelom u federaciji a da Srbija nema para da finasira rat tako da nema ni price o referendumu. Nista lakse neko presjeci koridor u Brckom i sta onda.

Okilj Radoja

pre 13 godina

RS = politicki avanturizam = politicki autizam = politicki somnabulizam = kolektivni suicid.
Ko RS vodi u ovom smeru, morao bi biti svestan rizika i posledica za vlastiti narod.

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija nema i ne treba da ima veze sa ovim. Dodik je rekao da zeli miran razlaz sto i vecina ljudi u RS osjeca. Citam neke komentare, neko kaze sta ce nama u Federaciji ta RS, neki prijete ratom i slicno. Nema potrebe za tim, mislim da smo taj primitivizam prevazisli.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Dodik je samo Tadiceva "Babaroga" kojom je zbog odcepljenja Kosova "plasio" EU i jos poneke zemlje od kosovskog "PRESEDANA"!
S' obzirom da se situacija oko Kosovske nezavisnosti (nema rasprave o statusu) polako "bistri" sve je manje onih koji se plase "BABAROGE" !

Sarajlija

pre 13 godina

U BiH vlada kolektivna kriza identiteta. Pravoslavci se identifikuju sa Srbijom, Katolici sa Hrvatskom, Muslimani sa Bliskim Istokom, Ateisti sa Jugoslavijom, a niko sa Bosnom i Hercegovinom... Franjevci jedino, ali oni su bash marginalna manjina. Ova prica oko RS je jedan test inteligencije na kojem je pala citava drzava. Klasicna Orwelovska imitacija sukoba, dok nam ovde njemacke banke i mikrokreditne organizacije uzimaju kamatu od 12 do 25%.

Sto prije (ako ikad) shvatimo da nemamo nikog blizeg na svijetu nego jedni druge, to ce nam prije biti bolje.

Popara Bozidar, dipl. ing

pre 13 godina

Dede! Sa 39 ja se osecam kao deka, zahvaljujuci ovim narodnim "zavodnicima".
Luk, voda, hleb, pita je nas zivot (svako)dnevni. I mi smo nesto naucila od zivota. Ali sta vredi? Nas zivot je satkan od lazi kao i internet. Ziveo u RS ili u virtuelnom svetu interneta isto mu ga dodje.

Ivan

pre 13 godina

: dobro ste počeli a niste mogli da ne završite sa ratom, presecanjem koridora, itd.
Dok Republika Srpska privlači investitore neki iz Federacije još uvek sanjaju o oružju, presecanju koridora, ukidanju, itd.

Pogledajte malo na finance.si kakva klima i mišljenje vlada u Sloveniji o investiranju u BiH. RS je slovencima ozbiljnija. Što pre shvatite da od presecanja koridora i ratnih priča nema hleba to bolje.

Priča o prodaji je tanka. Sve što je "državno" što pre prodati to pre će biti bolje za sve. Pitajte ove preko grane kod koga bi da rade. Utrkuju se svi kod urednog amerikanca. Ovaj domaći je onako...ne plati, nema, izmišlja...a US Steel uredan, plata na vreme, radno odelo, radne cipele, kodeks.... ko je bolji ?

roko

pre 13 godina

Kada god se Dodik javlja sa retorikom/pricom op referendumu, treba pogledati sta se to desava u RS pa on to cini.
A sutra tj u nedelju zaseda glavni odbor SDSa koji na dnevnom redu ima za temu "sporazum" koji je Dodik potpisao sa Bosicem. A ne zaboravumo da taj sporazum nije nigde u SDS ranije razmatran i Bosic je to potpisao 'na svoju ruku'
Jos simptomaticnije je to sto se SDS sastaje u Istocnom Sarajevu posto je kako kazu Banja Luka 'puna Dodikovih spijuna'

podrska

pre 13 godina

Zelim da podrzim naseg predsjednika Milorada Dodika ...
Nadam se da ce RS ostvariti svoju punu samostalnost i nezavisnost ...
RS ima pravo na nezavisnost kao i sve druge drzave svijeta ...

rsovac

pre 13 godina

Posto hvalite Slovence evo link iz Banjaluckih "Nezavisnih' da vidite koliko su 'ozbiljni i pouzdani' kao poslovni partneri:
http://www.nezavisne.com/stampano-izdanje/dogadjaji/Slovenacki-CMP-nije-dostavio-garancije-70989.html
Ne zaboravite da je ovaj ugovor bio jedan od Dodikovih 'prefizbornih aduta'

istorija

pre 13 godina

Sto bi mi Bosanci rekli : Dodikova prica je "SUPLJIRANJE" !!
Zar Dodik nije bio predsjednik vlade entiteta RS kada su poslanici u skupstini drzave BH, ukljucujuci i Srbe, odlucili da BH kao drzava aplicira za clanstvo u NATO??
I ni Srbi, a ni ostali nisu potegli 'klauzulu o ugrozenosti' [koju povlace recimo kad nece da BH prizna Kosovo] time je sve po ustavu BH sto se nje tice sada sve do NATO kada ce je primiti.[Po BH ustavu o clanstvu u medjunarodnim savezima pa i vojnim (sto NATO jeste), odlucuje skupstina BH, a ne narod na referendumu]
E to nije supljiranje nego jasno pokazuje da Dodik ima veoma jasne smjernice sta da radi i sta smije a sta ne smije jer on zna da bi raspisivanje referenduma bio kraj RS.

ilija

pre 13 godina

Argument nad argumentima je volja naroda da zivi ili ne zivi u nekoj drzavi. Sve ostale price su nebitne pred onome sto bi rekao narod RS o svom statusu. Ostale price su zamajavanje.

moskva

pre 13 godina

Ма људи није ми јасно одакле таква количина острашћености с свих страна.
Најпре када се ради о РС ствар је веома јасна - један ентитет односно један народ / читај Албанци , Ескими , Монголи и сл. / имају своју територију , своје границе и своју власт са све Скупштином и желе да створе своју независну државу. Додуше они се налазе у оквиру неке друге државе али Боже мој зар није Међународни суд правде у свом саветодавном мишљењу нагласио да народи имају права да формирају своје државе / односно да се прецизније изразим поштовани суд није могао да утврди да је то забрањено нити једним међународним актом./ Међународни суд није нашао да је у питању никакав преседан него легитимно право сваког народа . С свега изнетог такве ситуације су се и у пракси догађале а чему смо сви живи сведоци.
Па у чему је онда проблем?

gradjanin Srbije

pre 13 godina

Srbija bi trebalo da se odlucno suprotstavi nezavisnosti Republike Srpske i da to javno kaze. Nikakvu korist nam to nebi donelo. Dosta je bavljenja nacijom to pitanje je za 19ti vek. Mi moramo da se bavimo tehnoloskim unapredjenjem drustva i jacanjem ekonomije. Ko placa porez Srbiji je Srbin, ostali su stranci!

deda Paun, Solunac

pre 13 godina

PISAMCE DODIKU:
Nikad se ti gospodine Dodiče neces usuditi prekoraciti tu tanku crvenu liniju, i napraviti referendum. Ti znas da je to dvosekli Domoklov mač. Ma sta ja to pricam, to bi bio jednosekli mač, i tacno se zna gde bi pao, i sta bi posekao. Naime: RS!
BiH nikad nije bila Mala Jugoslavija. Jugoslavija je bila mnogo siri spektar folklora i nacija, sa vecitom teznjom i rovovskom borbom za dominaciju u njoj, izmedju Srbije i Hrvatske. Te rovovske borbe danas nema u BiH, osim rovarenje sa tvoje tj. sa strane RS, koja zeli da ni sama ne zna sta? Drzavu? Daj bre, kakav bi to bio čardak ni na nebu ni na zemlji, i Zikino kolo u njemu.
Mozda ce RS biti potrebana Srbiji kao protuteza samo do onoga momenta kad bude resen "problem" Kosova. To vreme se priblizava i sam vidis. A tad ce RS biti pustena niz Bosnu. To ce se morati dogoditi cak i u situaciji kad bi u Srbiji na vlasti bile radikalne partije. U samoj Srbiji je sve omeksalo. Jer ono sto se danas kod nas zove radikalno nije vise ni blizu toga. Otprilike su to liberalno-desnicarske partije koje su se takodje preorijentisale u smeru EU. Sa RS na ledjima ne bi Srbija danas stigla previse daleko. Pamet u glavu "braćo" preko Drine, lopate u ruke, i u zajednicku obnovu vase vam drzave BiH!
Ja sam svoju pusku okacio na klin, to bi i ti trebao uraditi predsednice manjeg BiH-entiteta.

e-krem

pre 13 godina

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH"

Da je mislio rekao bi Federacija a ne BiH, ali ovaj covek slabo misli jer uvek jedno te isto govori.

AmelNP

pre 13 godina

Republika Srpska se odvojit ne moze, to shvatite jednom za svagda. A i da je odvojite nekako to bi bilo otvaranje Pandorine kutije i pocetak dugovecnog sukoba izmedju Bosnjaka i Srba na ovim prostorima.

"RS je pogodnija za slovenačke kompanije za poslovnu saradnju nego BiH''

Kako provocira... ali na svoju stetu.

Moze i ovako... ''"Republika Sandzak je pogodnija za turske kompanije za poslovnu saradnju nego Srbija''

e38i

pre 13 godina

RS je sve prodala i sada je navodno bolji dio bih jer ima nesto malo kesa. RS nema industrije a i poljoprivreda je iz kamenog doba. Dodik ne konta da ni Federacija nece RS sebi jer sto ce nam sirotinja. Zivite od nacionalizna i dodikove price na sopstvenom budjetu. Mi samo zelimo mir i jedinstvene granice BiH. Ko je jos cuo da neko iz federacije ukid RS. Dodik zna da je oruzje dobrim dijelom u federaciji a da Srbija nema para da finasira rat tako da nema ni price o referendumu. Nista lakse neko presjeci koridor u Brckom i sta onda.

podrska

pre 13 godina

Zelim da podrzim naseg predsjednika Milorada Dodika ...
Nadam se da ce RS ostvariti svoju punu samostalnost i nezavisnost ...
RS ima pravo na nezavisnost kao i sve druge drzave svijeta ...

Okilj Radoja

pre 13 godina

RS = politicki avanturizam = politicki autizam = politicki somnabulizam = kolektivni suicid.
Ko RS vodi u ovom smeru, morao bi biti svestan rizika i posledica za vlastiti narod.

Sarajlija

pre 13 godina

U BiH vlada kolektivna kriza identiteta. Pravoslavci se identifikuju sa Srbijom, Katolici sa Hrvatskom, Muslimani sa Bliskim Istokom, Ateisti sa Jugoslavijom, a niko sa Bosnom i Hercegovinom... Franjevci jedino, ali oni su bash marginalna manjina. Ova prica oko RS je jedan test inteligencije na kojem je pala citava drzava. Klasicna Orwelovska imitacija sukoba, dok nam ovde njemacke banke i mikrokreditne organizacije uzimaju kamatu od 12 do 25%.

Sto prije (ako ikad) shvatimo da nemamo nikog blizeg na svijetu nego jedni druge, to ce nam prije biti bolje.

Марко

pre 13 godina

Лијепо то звучи г. Додик када кажете да све проблеме треба ријешити дијалогом и договором између народа. Али, зашто то онда и не чините? Зашто готово стално дижете међунационалне тензије? Зашто нам у посљедње вријеме стално намјерно хоћете огадити цијели један народ - Бошњаке, причом о опасности због Исламске декларације, о исламским терористима, вехабијама, немогућности суживота хришћана и муслимана? Свјестан сам да и међу Бошњацима има радикалних група које су опасне, али велика већина су нормални људи, баш као и већина Срба, Хрвата, Нијемаца, Шпанаца... Како вас није срамота то радити, иако сте цијели живот били окружени Бошњацима? Па и сада у вашој влади имате 5 министара Бошњака. Врло добро знате као и ја шта су Бошњаци проживјели (они који су успјели остати) у нашој Бањалуци и треба бити крајње опрезан у изношењу ставова. Ја никада нећу дозволити на овакво изопштавање мојих пријатеља, браће Бошњака прође без реакције.

Ivan

pre 13 godina

: dobro ste počeli a niste mogli da ne završite sa ratom, presecanjem koridora, itd.
Dok Republika Srpska privlači investitore neki iz Federacije još uvek sanjaju o oružju, presecanju koridora, ukidanju, itd.

Pogledajte malo na finance.si kakva klima i mišljenje vlada u Sloveniji o investiranju u BiH. RS je slovencima ozbiljnija. Što pre shvatite da od presecanja koridora i ratnih priča nema hleba to bolje.

Priča o prodaji je tanka. Sve što je "državno" što pre prodati to pre će biti bolje za sve. Pitajte ove preko grane kod koga bi da rade. Utrkuju se svi kod urednog amerikanca. Ovaj domaći je onako...ne plati, nema, izmišlja...a US Steel uredan, plata na vreme, radno odelo, radne cipele, kodeks.... ko je bolji ?

Popara Bozidar, dipl. ing

pre 13 godina

Dede! Sa 39 ja se osecam kao deka, zahvaljujuci ovim narodnim "zavodnicima".
Luk, voda, hleb, pita je nas zivot (svako)dnevni. I mi smo nesto naucila od zivota. Ali sta vredi? Nas zivot je satkan od lazi kao i internet. Ziveo u RS ili u virtuelnom svetu interneta isto mu ga dodje.

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija nema i ne treba da ima veze sa ovim. Dodik je rekao da zeli miran razlaz sto i vecina ljudi u RS osjeca. Citam neke komentare, neko kaze sta ce nama u Federaciji ta RS, neki prijete ratom i slicno. Nema potrebe za tim, mislim da smo taj primitivizam prevazisli.

roko

pre 13 godina

Kada god se Dodik javlja sa retorikom/pricom op referendumu, treba pogledati sta se to desava u RS pa on to cini.
A sutra tj u nedelju zaseda glavni odbor SDSa koji na dnevnom redu ima za temu "sporazum" koji je Dodik potpisao sa Bosicem. A ne zaboravumo da taj sporazum nije nigde u SDS ranije razmatran i Bosic je to potpisao 'na svoju ruku'
Jos simptomaticnije je to sto se SDS sastaje u Istocnom Sarajevu posto je kako kazu Banja Luka 'puna Dodikovih spijuna'

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Dodik je samo Tadiceva "Babaroga" kojom je zbog odcepljenja Kosova "plasio" EU i jos poneke zemlje od kosovskog "PRESEDANA"!
S' obzirom da se situacija oko Kosovske nezavisnosti (nema rasprave o statusu) polako "bistri" sve je manje onih koji se plase "BABAROGE" !

istorija

pre 13 godina

Sto bi mi Bosanci rekli : Dodikova prica je "SUPLJIRANJE" !!
Zar Dodik nije bio predsjednik vlade entiteta RS kada su poslanici u skupstini drzave BH, ukljucujuci i Srbe, odlucili da BH kao drzava aplicira za clanstvo u NATO??
I ni Srbi, a ni ostali nisu potegli 'klauzulu o ugrozenosti' [koju povlace recimo kad nece da BH prizna Kosovo] time je sve po ustavu BH sto se nje tice sada sve do NATO kada ce je primiti.[Po BH ustavu o clanstvu u medjunarodnim savezima pa i vojnim (sto NATO jeste), odlucuje skupstina BH, a ne narod na referendumu]
E to nije supljiranje nego jasno pokazuje da Dodik ima veoma jasne smjernice sta da radi i sta smije a sta ne smije jer on zna da bi raspisivanje referenduma bio kraj RS.

ilija

pre 13 godina

Argument nad argumentima je volja naroda da zivi ili ne zivi u nekoj drzavi. Sve ostale price su nebitne pred onome sto bi rekao narod RS o svom statusu. Ostale price su zamajavanje.

moskva

pre 13 godina

Ма људи није ми јасно одакле таква количина острашћености с свих страна.
Најпре када се ради о РС ствар је веома јасна - један ентитет односно један народ / читај Албанци , Ескими , Монголи и сл. / имају своју територију , своје границе и своју власт са све Скупштином и желе да створе своју независну државу. Додуше они се налазе у оквиру неке друге државе али Боже мој зар није Међународни суд правде у свом саветодавном мишљењу нагласио да народи имају права да формирају своје државе / односно да се прецизније изразим поштовани суд није могао да утврди да је то забрањено нити једним међународним актом./ Међународни суд није нашао да је у питању никакав преседан него легитимно право сваког народа . С свега изнетог такве ситуације су се и у пракси догађале а чему смо сви живи сведоци.
Па у чему је онда проблем?

rsovac

pre 13 godina

Posto hvalite Slovence evo link iz Banjaluckih "Nezavisnih' da vidite koliko su 'ozbiljni i pouzdani' kao poslovni partneri:
http://www.nezavisne.com/stampano-izdanje/dogadjaji/Slovenacki-CMP-nije-dostavio-garancije-70989.html
Ne zaboravite da je ovaj ugovor bio jedan od Dodikovih 'prefizbornih aduta'