Ponedeljak, 01.11.2010.

16:26

Kovačeviću izrečena kazna zatvora

Prvi osnovni sud osudio je Miladina Kovačevića na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru.

Izvor: Beta

Kovaèeviæu izreèena kazna zatvora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Nislija,gde ja zivim...

pre 13 godina

ccc,devojka koja je pre par godina u Nisu,ubila jednu zenu,njih 10tak povredila(neke trajno) kad je kolima uletela u autobusku stanicu.
dobila je 3godine zatvora
pustena je ranije zbog "dobrog" ponasanja.
inace tata joj je bivsi inspektor

Vojvodinac

pre 13 godina

Ceo slučaj je malo naduvan, i pomalo smo zaboravili o čemu se ovde radi.
Brajan Š. nije cvećka, u klubu pod dejstvom alkohola i ko zna čega, isprovocira grupu mladića provociranjem devojke u njihovom društvu. Dođe do tuče, i Miladin se zanese. Brajan nađe lekare koji od njega naprave biljku, mada mu stanje nije toliko loše, a Miladin kada je shvatio šta je uradio, u maniru malog deteta počne plakati i kukati, zatvori u SAD su loši, tamo nije bezbedan i.... Interesantno je da su mu se dopali fakulteti, klubovi i sportski tereni, ali ti zatvori, što je uopšte tamo i išao!?
Naš vice konzul i konzul, postavljeni po poltronskom odnosu, dobijaju nalog, i svesno čine krivično delo, izazivajući međunarodni incident!!
Ni danas ne objavljuju ko je zahtevao od njih da se sve to uradi, što je mnogo veći problem, ko zna šta će dotični sutra tražiti!?
Miladin u Srbiji u međuvremenu živi normalan život, i trudi se da sve ostavi iza sebe, za šta mnogi nikada ni šansu nisu dobili (za krađu 2 frižidera iz izloga čovek dobio 2.5 godine zatvora), ali Miladin je nekako "poseban"!
Sama kazna je delo nagodbe nekoga veoma moćnog ko je uzeo Miladina u zaštitu (možda je nečije vanbračno dete??) i tužilaštva, siroti Miladin treba samo da ćuti, što on i radi!
Dakle najveći problem je trula i korumpirana administracija u službi privilegovanih pojedinaca, koje mi finansiramo, da rade to što rade, a mi nemamo 'leba da jedemo. Naša ogorčenost se treba ispoljiti na sledećim izborima, a ne na Miladinu, on niti je imao mandat da potroši naših 900 000 $, niti ih je on potrošio, već neko drugi. Setite se "tajne" sednice vlade oko tih para i.....
Konzulu i vicekonzulu po 40 godina zatvora, zbog narušavanja ugleda zemlje i izazivanja međunarodnog skandala koji će se teško zaboraviti, pa da vidite kako će da propevaju posle 10-ak godina. A da bi se to desilo, plašim se da većina stranaka u sadašnjoj vladi, mora da ode sa vlasti!
Ko će doći, nisam pametan!

Pipi

pre 13 godina

Ali ljudi, te pare kojima je ovo placeno su nase a ne pare Vlade Srbije. I ko ce za to da odgovara? Ko ce gradjanima Srbije da nadoknadi stetu.To su pare koje dajemo svaki dan kroz PDV kupujuci hleb, mleko, novine... Znaci svako moze da ode uinostranstvo i da napravi problem a Srbija ce kao velika majka da se ispruzi i da pomogne svoje zabludele sinove.. ali preko ledja gradjana. Ovo sve apsolutno nije u redu. Nije u redu prema gradjanima Srbije. Bilo bi pravedno da Miladinovi roditelji i on sam nadoknade stetu. Ako treba da odlezi 10 godina, neka odlezi.

Cerak

pre 13 godina

Svi znamo sve o ovom dogadjaju i nakon svega ipak mogu da kazem HVALA drzavo, vlasti ili kako god, sto ste ipak smogli snage da ovo privedete kraju uz najefikasniji i najpravedniji moguci epilog.
Ovo je korak napred, plus, dobijena bitka, ali je tek more i lepeza istih takvih stvari za resavanje, a moju podrsku i naklonost imate.
Samo napred ka ZDRAVOJ Srbiji.

Onako usput...

pre 13 godina

Čovek koji je samo pokušao da ošamari Velju Ilića (za mene je ono neuspeli pokušaj), osuđen je na 2 godine a Miladin, koji je unakazio čoveka, na 2 godine i 3 meseca. Pred našim časnim i dostojnim sudijama i tužiocima u reformisanom sudstvu su svi jednaki, samo su neki jednakiji. Nato, javi se!

Volji za istinu

pre 13 godina

Vlada je isplatila odštetu zbog svoje brljotine, tačnije skandala izazvanog krupnom greškom službenika Ministarstva inostranih poslova, koji su takođe pred Sudom. Krupnu grešku su napravile i američke pravosudne vlasti, odnosno granična policija, zato što nisu prosledile informacije jedni drugima, ali mi ne možemo da se vadimo na to, jer smo suviše mali i politički beznačajni u odnosu na SAD.
Da je, kojim slučajem, Miladin Kovačević ilegalno, krišom napustio teritoriju SAD, nikakav novac Srbija ne bi isplatila kao "odštetu".

Umesto što je Sud odustao od odela optužnice kojim se Kovačević tereti za podstrekivanje konzula ili vicekonzula da mu izdaju putni list iako nije izgubio pasoš, već mu je pasoš zadržan u Sudu SAD, trebalo bi za podstrekivanje, verovatno, optužiti nekoga ili neke ljude koji su nadređeni službenicima Konzulata u Njujorku...

Moj tata

pre 13 godina

Hoce li mi iko pojasniti ko to cuva ovog Miladina? Za koliko gradjana je Srbija spremna da plati skoro milion dolara? Ko ima tu moc?

Skywalker

pre 13 godina

Kovacevic i ne treba da bude kaznjen za podstrekivanje. Za to treba da bude kaznjen car Centralnobalkanske republike posto je i maloj deci jasno da je instrukcija za izdavanje putne isprave stigla od cara.

Milos

pre 13 godina

Ja razumem zasto je drzava platila $900,000 - njeni sluzbenici, radnici konzulata, izdali su Kovacevicu putni list koji nisu smeli da izdaju i to mu je omogucilo da pobegde iz SAD u Srbiju.

Ono sto ne razumem je zasto taj koji je putni list izdao, kao i Kovacevic, ne odgovaraju solidarno za te pare. Ako nemaju kesa, mogu da im prodaju nekretnine na licitaciji. Ako nemaju ni to, moze administrativna zabrana na buduce prihode. I tako dalje.

bole

pre 13 godina

ako je dan zatvora oko 1500dinara i recimo da mu ucinimo i kazemo da je kurs 150rsd za 1eur, neka za ove 2 godine i 3 meseca izracuna koliko bi trebalo jos da robija da bi isplatio iznos koji je drzava dala za njega. Ako nema on dovoljno vremena da to odrobija, mogu da se ukljuce i roditelji i rodbina koja ga je podrzavala. Srbijo, osvesti se i opameti. Nemojte da stitite kriminalce i ubice, dilere i bosove, stitite nas normalne i postene, vredne i radne. Sram vas bilo sve. I DS i SNS i SRS i DSS i tako redom... Brukate se.

bogdan

pre 13 godina

Ovo nije bilo samo nečije privatno krivično delo, već se uz to dogodio veoma ozbiljan diplomatski incident koji je počinila DRŽAVA SRBIJA, kada su njeni diplomatski predstavnici u Njujorku, koji tamo predstavljaju državu Srbiju, dali Kovačeviću falsifikovana dokumenta i omogućili mu da napusti SAD i izbegne krivičnu odgovornost u toj zemlji. To je veoma ozbiljan diplomatski prestup, zbog toga je država Srbija bila prinuđena da na neki način to nadoknadi i ona je to uradila na taj način. Zato nemojmo zamenjivati teze, nije država platila za Kovačevića, već za sopstvenu glupost koju je napravila. Nadam se da će na kraju, kada gospoda konzuli budu osuđeni za falsifikovanje dokumenata, država zatražiti regres i od njih nadoknaditi tih 900.000 dolara.

gadjenje

pre 13 godina

Mislim da je celokupna javnost Srbije zgadjena svim akterima ovog dogadjaja od Kovacevica ,preko vlade Srbije pa do tuzilastva i suda.U kakvom mulju zivimo!

Kristijan

pre 13 godina

Sa Srbijom su sa Turci znali kako treba postupati,zao mi je sto ovo moram da napisem ,al to je fakat.


Nadam se da ce demokrate otici sa vlasti posle sto skorijih izbora.ovo je sramno za Srbiju ,dobro da zlocinca niste nagradili za prebijanje.
Ceda Jovanovic je nada Srbije!

Bata sa Urala

pre 13 godina

"Drzava" placa za ovog nikogovica 900000usd a sud se pogadja oko kazne???Zaista je izlisno komentarisati ovu nasu vlast. Samo sto je najgore nijedna nece biti bolja od prethodne niti gora od sledece. Cim je u drzavi najunosnije biti politicar svaki komentar o takvoj drzavi je suvisan.

Zoka

pre 13 godina

Pitam se kada ce ova baraba da ode na izdrzavanje kazne?
Mozda se ceka da se izgradi neki komforni zatvor poluotvorenog tipa, bas za njega?
Ili, sto me najvise brine, da njegovi sponzori iz Vlade i Skupstine ne izdejstvuju da, bas u njegovom slucaju, presuda zastari?
Sa ovom vlascu u Srbiji - sve je moguce.

Borbena

pre 13 godina

"Vlada Srbije je Brajanu Štajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara." ZAŠTO SRBIJA plaća nečiji lični incident/krivično delo? Ko je ovde lud? Pravo pitanje je ko će da nahrani gladne u toj istoj, Srbiji? One, koji nisu počinili zločine a žive u bedi i nemaštini. Ko će za njih da se pobrine? Amerika, koja je posipala bombe? Jesu li platili za svaku zgradu koju su porušili, da ne govorimo o životima kojih više nema. Ovaj SKANDAL prevazilazi svako pitanje vrednosti naše svakodnevice. Kud'
ode Srbija?!?

"Ja i narod vicemo!"

pre 13 godina

Ima li u nasem "reformisanom" pravosudju neki HRABRI javni tuzilac koji ce u ime drzave Srbije optuziti Kovacevica, odnosno fizicka lica iz Vlade, koji su ostetili drzavu za 900.000 dolara, sa zahtevom da Kovacevic & CO. vrate te pare?
Kad bi se to desilo i kad bi neki HRABRI sudija presudio u korist drzave, mogli bismo ponovo verovati da za Srbiju ima nade.

Brane

pre 13 godina

Ova blaga zatvorska kazna nije jedina koju je Kovacevic dobio.
Njega i njegovu porodicu sada mnogi preziru.
On licno nema vise prijatelja, nema devojke, komsije okrecu glavu od njega, kolege ga izbegavaju...
To je strasna kazna i zato ga donekle i zalim.

pravnik

pre 13 godina

Ove nagodbe su bruka našeg "reformisanog" tužilaštva. Nagodba sa M. Kovačevićem, Čumetom i Peconijem...Ej ljudi jel' ja za ovo plaćam porez?
Bruka i sramota. Ministarka - hitna ostavka jer je direktno upropastila pravosuđe.

Olika

pre 13 godina

Vec smo rekli da nam je muka od ove sramne epizode nase nedopustivo subjektivne vlade, zaista nas ne interuje koliko ce jos sati da sluzi ovaj batinas ...

vz

pre 13 godina

Demokrate, puci cete na izborima zbog Miladina. Ovde narod gladuje a vi ovom probisvetu placate milion dolara slobodu.
Ima nas koji to ne zaboravljamo.

cepam glasacki listic na sledecim izborima

pre 13 godina

Da li to znaci da sad svako kome se cefne moze da ode u neku stranu zemlju, pretuce nekoga na mrtvo ime i da ne brine - drzava ce platiti milion dolara odstete zrtvi, a ovde ce nasilnika osuditi na manje od minimalne kazne zatvora. Mislim, da li smo svi isti pred zakonom, da li to vazi za sve nas? Sta je poruka ovakve sudske presude? Sta ce Djelic da napise u upitniku kad ga budu pitali o vladavini zakona jednakog za sve gradjane u demokratskoj Srbiji? Kazite mi, vec jednom, molim vas, ko je ovaj Miladin Kovacevic, ko su mu roditelji, dede, babe i cime su toliko zaduzili ovu drzavu? Kazite otvoreno, bice nam svima lakse. Ovako se bedno osecamo, uvredjeno i ponizeno.

bezimena

pre 13 godina

OVO JE VREDJANJE SVIH GRADJANA SRBIJE I SRAMOTA ZA CEO DRŽAVNI APARAT!

Sramota za Vladu jer je platila ceh koji je napravilo MSP tj. V.Jeremić, za tužilaštvo jer je ničim izazvano odustalo od optužbi koje se tiču MSP, a za sud jer je ovako blagom kaznom pokazalo da radi po nalogu Vlade tj. DS (Tadić) i da ni najmanje nije nezavisno!

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Upravo pokusavam da nazovem nekog drugara da se dogovorimo. On mene prebije, odlezi malo u zatvoru, a meni plate 900 soma dolara. Moze i obrnuto!

Brian

pre 13 godina

Još nisam čuo da je nekom odgovarala kazna koju je tužilaštvo predložilo. Tužilaštvo uvek traži veću kaznu, a sud to malo ublaži. U ovom slučaju kao da je cilj bio da se zadovolji forma, odnosno da se donese neka presuda. Sve je učinjeno kako bi se slučaj doveo u stanje koje omogućava pravnu manipulaciju.
Ova arogantna bitanga dobija sve što traži, i mislim da je iznad zakona. Mislim da će Amerikanci sačekati da "odsluži" kaznu, a onda će se volšebno naći na teritorije Amerike (ili neke prijateljske zemlje) gde će pravda biti zadovoljena.

Vlada

pre 13 godina

Sta reci. Korupcija najgore vrste i to bas kod onih koji bi protiv nje trebalo da se bore. Ej! Tuzilac odustao! Umesto da trazi zakonski maksimum, po obe tacke, nasilje i podstrekavanje na krivicno delo falsifikata, pa na robiju po obe tacke u kontinuitetu... FUJ! Gade mi se i Jeremic i ostala bratija kad ovakve spoljnopoliticke "uspehe" nizu, a mi placamo milione za to. Interesuje me da li postoji mogucnost da ja kao gradjanin, ili grupa gradjana pokrene postupak za reviziju i pravdu za Kovacevica?

Goran

pre 13 godina

Kakva je ovo svinjarija!

1.Vlada da placa 900.000 je potpuno van pameti i vredja svakog postenog gradjanina ove zemlje (ako smo zemlja uopste). Ko stoji iza ove barabe i zasto poreski obveznici treba da plate nesto sto je Kovacevic privatno uradio?

2."odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična dela" ... Samo bih da postavim pitanje ZASTO? Zasto je tuzilastvo odustalo od ovog krivicnog dela?

SRAMOTA!

Marko

pre 13 godina

OK, on je nagodbom dobio 2 godine i 3 meseca. Pošto je u pitanju nagodba zanima me šta je time dobila država i šta to ne bi dobila da ga je osudila bez priznanja? Pošto je osuđen, da li to znači da će sada vratiti milionče u državni budžet?

Goran

pre 13 godina

Kakva je ovo svinjarija!

1.Vlada da placa 900.000 je potpuno van pameti i vredja svakog postenog gradjanina ove zemlje (ako smo zemlja uopste). Ko stoji iza ove barabe i zasto poreski obveznici treba da plate nesto sto je Kovacevic privatno uradio?

2."odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična dela" ... Samo bih da postavim pitanje ZASTO? Zasto je tuzilastvo odustalo od ovog krivicnog dela?

SRAMOTA!

Marko

pre 13 godina

OK, on je nagodbom dobio 2 godine i 3 meseca. Pošto je u pitanju nagodba zanima me šta je time dobila država i šta to ne bi dobila da ga je osudila bez priznanja? Pošto je osuđen, da li to znači da će sada vratiti milionče u državni budžet?

vz

pre 13 godina

Demokrate, puci cete na izborima zbog Miladina. Ovde narod gladuje a vi ovom probisvetu placate milion dolara slobodu.
Ima nas koji to ne zaboravljamo.

bezimena

pre 13 godina

OVO JE VREDJANJE SVIH GRADJANA SRBIJE I SRAMOTA ZA CEO DRŽAVNI APARAT!

Sramota za Vladu jer je platila ceh koji je napravilo MSP tj. V.Jeremić, za tužilaštvo jer je ničim izazvano odustalo od optužbi koje se tiču MSP, a za sud jer je ovako blagom kaznom pokazalo da radi po nalogu Vlade tj. DS (Tadić) i da ni najmanje nije nezavisno!

cepam glasacki listic na sledecim izborima

pre 13 godina

Da li to znaci da sad svako kome se cefne moze da ode u neku stranu zemlju, pretuce nekoga na mrtvo ime i da ne brine - drzava ce platiti milion dolara odstete zrtvi, a ovde ce nasilnika osuditi na manje od minimalne kazne zatvora. Mislim, da li smo svi isti pred zakonom, da li to vazi za sve nas? Sta je poruka ovakve sudske presude? Sta ce Djelic da napise u upitniku kad ga budu pitali o vladavini zakona jednakog za sve gradjane u demokratskoj Srbiji? Kazite mi, vec jednom, molim vas, ko je ovaj Miladin Kovacevic, ko su mu roditelji, dede, babe i cime su toliko zaduzili ovu drzavu? Kazite otvoreno, bice nam svima lakse. Ovako se bedno osecamo, uvredjeno i ponizeno.

Vlada

pre 13 godina

Sta reci. Korupcija najgore vrste i to bas kod onih koji bi protiv nje trebalo da se bore. Ej! Tuzilac odustao! Umesto da trazi zakonski maksimum, po obe tacke, nasilje i podstrekavanje na krivicno delo falsifikata, pa na robiju po obe tacke u kontinuitetu... FUJ! Gade mi se i Jeremic i ostala bratija kad ovakve spoljnopoliticke "uspehe" nizu, a mi placamo milione za to. Interesuje me da li postoji mogucnost da ja kao gradjanin, ili grupa gradjana pokrene postupak za reviziju i pravdu za Kovacevica?

pravnik

pre 13 godina

Ove nagodbe su bruka našeg "reformisanog" tužilaštva. Nagodba sa M. Kovačevićem, Čumetom i Peconijem...Ej ljudi jel' ja za ovo plaćam porez?
Bruka i sramota. Ministarka - hitna ostavka jer je direktno upropastila pravosuđe.

"Ja i narod vicemo!"

pre 13 godina

Ima li u nasem "reformisanom" pravosudju neki HRABRI javni tuzilac koji ce u ime drzave Srbije optuziti Kovacevica, odnosno fizicka lica iz Vlade, koji su ostetili drzavu za 900.000 dolara, sa zahtevom da Kovacevic & CO. vrate te pare?
Kad bi se to desilo i kad bi neki HRABRI sudija presudio u korist drzave, mogli bismo ponovo verovati da za Srbiju ima nade.

Borbena

pre 13 godina

"Vlada Srbije je Brajanu Štajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara." ZAŠTO SRBIJA plaća nečiji lični incident/krivično delo? Ko je ovde lud? Pravo pitanje je ko će da nahrani gladne u toj istoj, Srbiji? One, koji nisu počinili zločine a žive u bedi i nemaštini. Ko će za njih da se pobrine? Amerika, koja je posipala bombe? Jesu li platili za svaku zgradu koju su porušili, da ne govorimo o životima kojih više nema. Ovaj SKANDAL prevazilazi svako pitanje vrednosti naše svakodnevice. Kud'
ode Srbija?!?

Brian

pre 13 godina

Još nisam čuo da je nekom odgovarala kazna koju je tužilaštvo predložilo. Tužilaštvo uvek traži veću kaznu, a sud to malo ublaži. U ovom slučaju kao da je cilj bio da se zadovolji forma, odnosno da se donese neka presuda. Sve je učinjeno kako bi se slučaj doveo u stanje koje omogućava pravnu manipulaciju.
Ova arogantna bitanga dobija sve što traži, i mislim da je iznad zakona. Mislim da će Amerikanci sačekati da "odsluži" kaznu, a onda će se volšebno naći na teritorije Amerike (ili neke prijateljske zemlje) gde će pravda biti zadovoljena.

Bata sa Urala

pre 13 godina

"Drzava" placa za ovog nikogovica 900000usd a sud se pogadja oko kazne???Zaista je izlisno komentarisati ovu nasu vlast. Samo sto je najgore nijedna nece biti bolja od prethodne niti gora od sledece. Cim je u drzavi najunosnije biti politicar svaki komentar o takvoj drzavi je suvisan.

gadjenje

pre 13 godina

Mislim da je celokupna javnost Srbije zgadjena svim akterima ovog dogadjaja od Kovacevica ,preko vlade Srbije pa do tuzilastva i suda.U kakvom mulju zivimo!

Milos

pre 13 godina

Ja razumem zasto je drzava platila $900,000 - njeni sluzbenici, radnici konzulata, izdali su Kovacevicu putni list koji nisu smeli da izdaju i to mu je omogucilo da pobegde iz SAD u Srbiju.

Ono sto ne razumem je zasto taj koji je putni list izdao, kao i Kovacevic, ne odgovaraju solidarno za te pare. Ako nemaju kesa, mogu da im prodaju nekretnine na licitaciji. Ako nemaju ni to, moze administrativna zabrana na buduce prihode. I tako dalje.

Zoka

pre 13 godina

Pitam se kada ce ova baraba da ode na izdrzavanje kazne?
Mozda se ceka da se izgradi neki komforni zatvor poluotvorenog tipa, bas za njega?
Ili, sto me najvise brine, da njegovi sponzori iz Vlade i Skupstine ne izdejstvuju da, bas u njegovom slucaju, presuda zastari?
Sa ovom vlascu u Srbiji - sve je moguce.

bole

pre 13 godina

ako je dan zatvora oko 1500dinara i recimo da mu ucinimo i kazemo da je kurs 150rsd za 1eur, neka za ove 2 godine i 3 meseca izracuna koliko bi trebalo jos da robija da bi isplatio iznos koji je drzava dala za njega. Ako nema on dovoljno vremena da to odrobija, mogu da se ukljuce i roditelji i rodbina koja ga je podrzavala. Srbijo, osvesti se i opameti. Nemojte da stitite kriminalce i ubice, dilere i bosove, stitite nas normalne i postene, vredne i radne. Sram vas bilo sve. I DS i SNS i SRS i DSS i tako redom... Brukate se.

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Upravo pokusavam da nazovem nekog drugara da se dogovorimo. On mene prebije, odlezi malo u zatvoru, a meni plate 900 soma dolara. Moze i obrnuto!

Moj tata

pre 13 godina

Hoce li mi iko pojasniti ko to cuva ovog Miladina? Za koliko gradjana je Srbija spremna da plati skoro milion dolara? Ko ima tu moc?

Olika

pre 13 godina

Vec smo rekli da nam je muka od ove sramne epizode nase nedopustivo subjektivne vlade, zaista nas ne interuje koliko ce jos sati da sluzi ovaj batinas ...

Kristijan

pre 13 godina

Sa Srbijom su sa Turci znali kako treba postupati,zao mi je sto ovo moram da napisem ,al to je fakat.


Nadam se da ce demokrate otici sa vlasti posle sto skorijih izbora.ovo je sramno za Srbiju ,dobro da zlocinca niste nagradili za prebijanje.
Ceda Jovanovic je nada Srbije!

Skywalker

pre 13 godina

Kovacevic i ne treba da bude kaznjen za podstrekivanje. Za to treba da bude kaznjen car Centralnobalkanske republike posto je i maloj deci jasno da je instrukcija za izdavanje putne isprave stigla od cara.

bogdan

pre 13 godina

Ovo nije bilo samo nečije privatno krivično delo, već se uz to dogodio veoma ozbiljan diplomatski incident koji je počinila DRŽAVA SRBIJA, kada su njeni diplomatski predstavnici u Njujorku, koji tamo predstavljaju državu Srbiju, dali Kovačeviću falsifikovana dokumenta i omogućili mu da napusti SAD i izbegne krivičnu odgovornost u toj zemlji. To je veoma ozbiljan diplomatski prestup, zbog toga je država Srbija bila prinuđena da na neki način to nadoknadi i ona je to uradila na taj način. Zato nemojmo zamenjivati teze, nije država platila za Kovačevića, već za sopstvenu glupost koju je napravila. Nadam se da će na kraju, kada gospoda konzuli budu osuđeni za falsifikovanje dokumenata, država zatražiti regres i od njih nadoknaditi tih 900.000 dolara.

Onako usput...

pre 13 godina

Čovek koji je samo pokušao da ošamari Velju Ilića (za mene je ono neuspeli pokušaj), osuđen je na 2 godine a Miladin, koji je unakazio čoveka, na 2 godine i 3 meseca. Pred našim časnim i dostojnim sudijama i tužiocima u reformisanom sudstvu su svi jednaki, samo su neki jednakiji. Nato, javi se!

Pipi

pre 13 godina

Ali ljudi, te pare kojima je ovo placeno su nase a ne pare Vlade Srbije. I ko ce za to da odgovara? Ko ce gradjanima Srbije da nadoknadi stetu.To su pare koje dajemo svaki dan kroz PDV kupujuci hleb, mleko, novine... Znaci svako moze da ode uinostranstvo i da napravi problem a Srbija ce kao velika majka da se ispruzi i da pomogne svoje zabludele sinove.. ali preko ledja gradjana. Ovo sve apsolutno nije u redu. Nije u redu prema gradjanima Srbije. Bilo bi pravedno da Miladinovi roditelji i on sam nadoknade stetu. Ako treba da odlezi 10 godina, neka odlezi.

Vojvodinac

pre 13 godina

Ceo slučaj je malo naduvan, i pomalo smo zaboravili o čemu se ovde radi.
Brajan Š. nije cvećka, u klubu pod dejstvom alkohola i ko zna čega, isprovocira grupu mladića provociranjem devojke u njihovom društvu. Dođe do tuče, i Miladin se zanese. Brajan nađe lekare koji od njega naprave biljku, mada mu stanje nije toliko loše, a Miladin kada je shvatio šta je uradio, u maniru malog deteta počne plakati i kukati, zatvori u SAD su loši, tamo nije bezbedan i.... Interesantno je da su mu se dopali fakulteti, klubovi i sportski tereni, ali ti zatvori, što je uopšte tamo i išao!?
Naš vice konzul i konzul, postavljeni po poltronskom odnosu, dobijaju nalog, i svesno čine krivično delo, izazivajući međunarodni incident!!
Ni danas ne objavljuju ko je zahtevao od njih da se sve to uradi, što je mnogo veći problem, ko zna šta će dotični sutra tražiti!?
Miladin u Srbiji u međuvremenu živi normalan život, i trudi se da sve ostavi iza sebe, za šta mnogi nikada ni šansu nisu dobili (za krađu 2 frižidera iz izloga čovek dobio 2.5 godine zatvora), ali Miladin je nekako "poseban"!
Sama kazna je delo nagodbe nekoga veoma moćnog ko je uzeo Miladina u zaštitu (možda je nečije vanbračno dete??) i tužilaštva, siroti Miladin treba samo da ćuti, što on i radi!
Dakle najveći problem je trula i korumpirana administracija u službi privilegovanih pojedinaca, koje mi finansiramo, da rade to što rade, a mi nemamo 'leba da jedemo. Naša ogorčenost se treba ispoljiti na sledećim izborima, a ne na Miladinu, on niti je imao mandat da potroši naših 900 000 $, niti ih je on potrošio, već neko drugi. Setite se "tajne" sednice vlade oko tih para i.....
Konzulu i vicekonzulu po 40 godina zatvora, zbog narušavanja ugleda zemlje i izazivanja međunarodnog skandala koji će se teško zaboraviti, pa da vidite kako će da propevaju posle 10-ak godina. A da bi se to desilo, plašim se da većina stranaka u sadašnjoj vladi, mora da ode sa vlasti!
Ko će doći, nisam pametan!

Brane

pre 13 godina

Ova blaga zatvorska kazna nije jedina koju je Kovacevic dobio.
Njega i njegovu porodicu sada mnogi preziru.
On licno nema vise prijatelja, nema devojke, komsije okrecu glavu od njega, kolege ga izbegavaju...
To je strasna kazna i zato ga donekle i zalim.

Nislija,gde ja zivim...

pre 13 godina

ccc,devojka koja je pre par godina u Nisu,ubila jednu zenu,njih 10tak povredila(neke trajno) kad je kolima uletela u autobusku stanicu.
dobila je 3godine zatvora
pustena je ranije zbog "dobrog" ponasanja.
inace tata joj je bivsi inspektor

Volji za istinu

pre 13 godina

Vlada je isplatila odštetu zbog svoje brljotine, tačnije skandala izazvanog krupnom greškom službenika Ministarstva inostranih poslova, koji su takođe pred Sudom. Krupnu grešku su napravile i američke pravosudne vlasti, odnosno granična policija, zato što nisu prosledile informacije jedni drugima, ali mi ne možemo da se vadimo na to, jer smo suviše mali i politički beznačajni u odnosu na SAD.
Da je, kojim slučajem, Miladin Kovačević ilegalno, krišom napustio teritoriju SAD, nikakav novac Srbija ne bi isplatila kao "odštetu".

Umesto što je Sud odustao od odela optužnice kojim se Kovačević tereti za podstrekivanje konzula ili vicekonzula da mu izdaju putni list iako nije izgubio pasoš, već mu je pasoš zadržan u Sudu SAD, trebalo bi za podstrekivanje, verovatno, optužiti nekoga ili neke ljude koji su nadređeni službenicima Konzulata u Njujorku...

Cerak

pre 13 godina

Svi znamo sve o ovom dogadjaju i nakon svega ipak mogu da kazem HVALA drzavo, vlasti ili kako god, sto ste ipak smogli snage da ovo privedete kraju uz najefikasniji i najpravedniji moguci epilog.
Ovo je korak napred, plus, dobijena bitka, ali je tek more i lepeza istih takvih stvari za resavanje, a moju podrsku i naklonost imate.
Samo napred ka ZDRAVOJ Srbiji.

Brane

pre 13 godina

Ova blaga zatvorska kazna nije jedina koju je Kovacevic dobio.
Njega i njegovu porodicu sada mnogi preziru.
On licno nema vise prijatelja, nema devojke, komsije okrecu glavu od njega, kolege ga izbegavaju...
To je strasna kazna i zato ga donekle i zalim.

Cerak

pre 13 godina

Svi znamo sve o ovom dogadjaju i nakon svega ipak mogu da kazem HVALA drzavo, vlasti ili kako god, sto ste ipak smogli snage da ovo privedete kraju uz najefikasniji i najpravedniji moguci epilog.
Ovo je korak napred, plus, dobijena bitka, ali je tek more i lepeza istih takvih stvari za resavanje, a moju podrsku i naklonost imate.
Samo napred ka ZDRAVOJ Srbiji.

Vojvodinac

pre 13 godina

Ceo slučaj je malo naduvan, i pomalo smo zaboravili o čemu se ovde radi.
Brajan Š. nije cvećka, u klubu pod dejstvom alkohola i ko zna čega, isprovocira grupu mladića provociranjem devojke u njihovom društvu. Dođe do tuče, i Miladin se zanese. Brajan nađe lekare koji od njega naprave biljku, mada mu stanje nije toliko loše, a Miladin kada je shvatio šta je uradio, u maniru malog deteta počne plakati i kukati, zatvori u SAD su loši, tamo nije bezbedan i.... Interesantno je da su mu se dopali fakulteti, klubovi i sportski tereni, ali ti zatvori, što je uopšte tamo i išao!?
Naš vice konzul i konzul, postavljeni po poltronskom odnosu, dobijaju nalog, i svesno čine krivično delo, izazivajući međunarodni incident!!
Ni danas ne objavljuju ko je zahtevao od njih da se sve to uradi, što je mnogo veći problem, ko zna šta će dotični sutra tražiti!?
Miladin u Srbiji u međuvremenu živi normalan život, i trudi se da sve ostavi iza sebe, za šta mnogi nikada ni šansu nisu dobili (za krađu 2 frižidera iz izloga čovek dobio 2.5 godine zatvora), ali Miladin je nekako "poseban"!
Sama kazna je delo nagodbe nekoga veoma moćnog ko je uzeo Miladina u zaštitu (možda je nečije vanbračno dete??) i tužilaštva, siroti Miladin treba samo da ćuti, što on i radi!
Dakle najveći problem je trula i korumpirana administracija u službi privilegovanih pojedinaca, koje mi finansiramo, da rade to što rade, a mi nemamo 'leba da jedemo. Naša ogorčenost se treba ispoljiti na sledećim izborima, a ne na Miladinu, on niti je imao mandat da potroši naših 900 000 $, niti ih je on potrošio, već neko drugi. Setite se "tajne" sednice vlade oko tih para i.....
Konzulu i vicekonzulu po 40 godina zatvora, zbog narušavanja ugleda zemlje i izazivanja međunarodnog skandala koji će se teško zaboraviti, pa da vidite kako će da propevaju posle 10-ak godina. A da bi se to desilo, plašim se da većina stranaka u sadašnjoj vladi, mora da ode sa vlasti!
Ko će doći, nisam pametan!

Kristijan

pre 13 godina

Sa Srbijom su sa Turci znali kako treba postupati,zao mi je sto ovo moram da napisem ,al to je fakat.


Nadam se da ce demokrate otici sa vlasti posle sto skorijih izbora.ovo je sramno za Srbiju ,dobro da zlocinca niste nagradili za prebijanje.
Ceda Jovanovic je nada Srbije!

Onako usput...

pre 13 godina

Čovek koji je samo pokušao da ošamari Velju Ilića (za mene je ono neuspeli pokušaj), osuđen je na 2 godine a Miladin, koji je unakazio čoveka, na 2 godine i 3 meseca. Pred našim časnim i dostojnim sudijama i tužiocima u reformisanom sudstvu su svi jednaki, samo su neki jednakiji. Nato, javi se!

Borbena

pre 13 godina

"Vlada Srbije je Brajanu Štajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara." ZAŠTO SRBIJA plaća nečiji lični incident/krivično delo? Ko je ovde lud? Pravo pitanje je ko će da nahrani gladne u toj istoj, Srbiji? One, koji nisu počinili zločine a žive u bedi i nemaštini. Ko će za njih da se pobrine? Amerika, koja je posipala bombe? Jesu li platili za svaku zgradu koju su porušili, da ne govorimo o životima kojih više nema. Ovaj SKANDAL prevazilazi svako pitanje vrednosti naše svakodnevice. Kud'
ode Srbija?!?

Volji za istinu

pre 13 godina

Vlada je isplatila odštetu zbog svoje brljotine, tačnije skandala izazvanog krupnom greškom službenika Ministarstva inostranih poslova, koji su takođe pred Sudom. Krupnu grešku su napravile i američke pravosudne vlasti, odnosno granična policija, zato što nisu prosledile informacije jedni drugima, ali mi ne možemo da se vadimo na to, jer smo suviše mali i politički beznačajni u odnosu na SAD.
Da je, kojim slučajem, Miladin Kovačević ilegalno, krišom napustio teritoriju SAD, nikakav novac Srbija ne bi isplatila kao "odštetu".

Umesto što je Sud odustao od odela optužnice kojim se Kovačević tereti za podstrekivanje konzula ili vicekonzula da mu izdaju putni list iako nije izgubio pasoš, već mu je pasoš zadržan u Sudu SAD, trebalo bi za podstrekivanje, verovatno, optužiti nekoga ili neke ljude koji su nadređeni službenicima Konzulata u Njujorku...

Bata sa Urala

pre 13 godina

"Drzava" placa za ovog nikogovica 900000usd a sud se pogadja oko kazne???Zaista je izlisno komentarisati ovu nasu vlast. Samo sto je najgore nijedna nece biti bolja od prethodne niti gora od sledece. Cim je u drzavi najunosnije biti politicar svaki komentar o takvoj drzavi je suvisan.

Marko

pre 13 godina

OK, on je nagodbom dobio 2 godine i 3 meseca. Pošto je u pitanju nagodba zanima me šta je time dobila država i šta to ne bi dobila da ga je osudila bez priznanja? Pošto je osuđen, da li to znači da će sada vratiti milionče u državni budžet?

bole

pre 13 godina

ako je dan zatvora oko 1500dinara i recimo da mu ucinimo i kazemo da je kurs 150rsd za 1eur, neka za ove 2 godine i 3 meseca izracuna koliko bi trebalo jos da robija da bi isplatio iznos koji je drzava dala za njega. Ako nema on dovoljno vremena da to odrobija, mogu da se ukljuce i roditelji i rodbina koja ga je podrzavala. Srbijo, osvesti se i opameti. Nemojte da stitite kriminalce i ubice, dilere i bosove, stitite nas normalne i postene, vredne i radne. Sram vas bilo sve. I DS i SNS i SRS i DSS i tako redom... Brukate se.

Milos

pre 13 godina

Ja razumem zasto je drzava platila $900,000 - njeni sluzbenici, radnici konzulata, izdali su Kovacevicu putni list koji nisu smeli da izdaju i to mu je omogucilo da pobegde iz SAD u Srbiju.

Ono sto ne razumem je zasto taj koji je putni list izdao, kao i Kovacevic, ne odgovaraju solidarno za te pare. Ako nemaju kesa, mogu da im prodaju nekretnine na licitaciji. Ako nemaju ni to, moze administrativna zabrana na buduce prihode. I tako dalje.

Moj tata

pre 13 godina

Hoce li mi iko pojasniti ko to cuva ovog Miladina? Za koliko gradjana je Srbija spremna da plati skoro milion dolara? Ko ima tu moc?

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Upravo pokusavam da nazovem nekog drugara da se dogovorimo. On mene prebije, odlezi malo u zatvoru, a meni plate 900 soma dolara. Moze i obrnuto!

bogdan

pre 13 godina

Ovo nije bilo samo nečije privatno krivično delo, već se uz to dogodio veoma ozbiljan diplomatski incident koji je počinila DRŽAVA SRBIJA, kada su njeni diplomatski predstavnici u Njujorku, koji tamo predstavljaju državu Srbiju, dali Kovačeviću falsifikovana dokumenta i omogućili mu da napusti SAD i izbegne krivičnu odgovornost u toj zemlji. To je veoma ozbiljan diplomatski prestup, zbog toga je država Srbija bila prinuđena da na neki način to nadoknadi i ona je to uradila na taj način. Zato nemojmo zamenjivati teze, nije država platila za Kovačevića, već za sopstvenu glupost koju je napravila. Nadam se da će na kraju, kada gospoda konzuli budu osuđeni za falsifikovanje dokumenata, država zatražiti regres i od njih nadoknaditi tih 900.000 dolara.

vz

pre 13 godina

Demokrate, puci cete na izborima zbog Miladina. Ovde narod gladuje a vi ovom probisvetu placate milion dolara slobodu.
Ima nas koji to ne zaboravljamo.

Zoka

pre 13 godina

Pitam se kada ce ova baraba da ode na izdrzavanje kazne?
Mozda se ceka da se izgradi neki komforni zatvor poluotvorenog tipa, bas za njega?
Ili, sto me najvise brine, da njegovi sponzori iz Vlade i Skupstine ne izdejstvuju da, bas u njegovom slucaju, presuda zastari?
Sa ovom vlascu u Srbiji - sve je moguce.

Skywalker

pre 13 godina

Kovacevic i ne treba da bude kaznjen za podstrekivanje. Za to treba da bude kaznjen car Centralnobalkanske republike posto je i maloj deci jasno da je instrukcija za izdavanje putne isprave stigla od cara.

Pipi

pre 13 godina

Ali ljudi, te pare kojima je ovo placeno su nase a ne pare Vlade Srbije. I ko ce za to da odgovara? Ko ce gradjanima Srbije da nadoknadi stetu.To su pare koje dajemo svaki dan kroz PDV kupujuci hleb, mleko, novine... Znaci svako moze da ode uinostranstvo i da napravi problem a Srbija ce kao velika majka da se ispruzi i da pomogne svoje zabludele sinove.. ali preko ledja gradjana. Ovo sve apsolutno nije u redu. Nije u redu prema gradjanima Srbije. Bilo bi pravedno da Miladinovi roditelji i on sam nadoknade stetu. Ako treba da odlezi 10 godina, neka odlezi.

gadjenje

pre 13 godina

Mislim da je celokupna javnost Srbije zgadjena svim akterima ovog dogadjaja od Kovacevica ,preko vlade Srbije pa do tuzilastva i suda.U kakvom mulju zivimo!

Goran

pre 13 godina

Kakva je ovo svinjarija!

1.Vlada da placa 900.000 je potpuno van pameti i vredja svakog postenog gradjanina ove zemlje (ako smo zemlja uopste). Ko stoji iza ove barabe i zasto poreski obveznici treba da plate nesto sto je Kovacevic privatno uradio?

2."odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična dela" ... Samo bih da postavim pitanje ZASTO? Zasto je tuzilastvo odustalo od ovog krivicnog dela?

SRAMOTA!

Olika

pre 13 godina

Vec smo rekli da nam je muka od ove sramne epizode nase nedopustivo subjektivne vlade, zaista nas ne interuje koliko ce jos sati da sluzi ovaj batinas ...

Brian

pre 13 godina

Još nisam čuo da je nekom odgovarala kazna koju je tužilaštvo predložilo. Tužilaštvo uvek traži veću kaznu, a sud to malo ublaži. U ovom slučaju kao da je cilj bio da se zadovolji forma, odnosno da se donese neka presuda. Sve je učinjeno kako bi se slučaj doveo u stanje koje omogućava pravnu manipulaciju.
Ova arogantna bitanga dobija sve što traži, i mislim da je iznad zakona. Mislim da će Amerikanci sačekati da "odsluži" kaznu, a onda će se volšebno naći na teritorije Amerike (ili neke prijateljske zemlje) gde će pravda biti zadovoljena.

cepam glasacki listic na sledecim izborima

pre 13 godina

Da li to znaci da sad svako kome se cefne moze da ode u neku stranu zemlju, pretuce nekoga na mrtvo ime i da ne brine - drzava ce platiti milion dolara odstete zrtvi, a ovde ce nasilnika osuditi na manje od minimalne kazne zatvora. Mislim, da li smo svi isti pred zakonom, da li to vazi za sve nas? Sta je poruka ovakve sudske presude? Sta ce Djelic da napise u upitniku kad ga budu pitali o vladavini zakona jednakog za sve gradjane u demokratskoj Srbiji? Kazite mi, vec jednom, molim vas, ko je ovaj Miladin Kovacevic, ko su mu roditelji, dede, babe i cime su toliko zaduzili ovu drzavu? Kazite otvoreno, bice nam svima lakse. Ovako se bedno osecamo, uvredjeno i ponizeno.

Vlada

pre 13 godina

Sta reci. Korupcija najgore vrste i to bas kod onih koji bi protiv nje trebalo da se bore. Ej! Tuzilac odustao! Umesto da trazi zakonski maksimum, po obe tacke, nasilje i podstrekavanje na krivicno delo falsifikata, pa na robiju po obe tacke u kontinuitetu... FUJ! Gade mi se i Jeremic i ostala bratija kad ovakve spoljnopoliticke "uspehe" nizu, a mi placamo milione za to. Interesuje me da li postoji mogucnost da ja kao gradjanin, ili grupa gradjana pokrene postupak za reviziju i pravdu za Kovacevica?

bezimena

pre 13 godina

OVO JE VREDJANJE SVIH GRADJANA SRBIJE I SRAMOTA ZA CEO DRŽAVNI APARAT!

Sramota za Vladu jer je platila ceh koji je napravilo MSP tj. V.Jeremić, za tužilaštvo jer je ničim izazvano odustalo od optužbi koje se tiču MSP, a za sud jer je ovako blagom kaznom pokazalo da radi po nalogu Vlade tj. DS (Tadić) i da ni najmanje nije nezavisno!

pravnik

pre 13 godina

Ove nagodbe su bruka našeg "reformisanog" tužilaštva. Nagodba sa M. Kovačevićem, Čumetom i Peconijem...Ej ljudi jel' ja za ovo plaćam porez?
Bruka i sramota. Ministarka - hitna ostavka jer je direktno upropastila pravosuđe.

"Ja i narod vicemo!"

pre 13 godina

Ima li u nasem "reformisanom" pravosudju neki HRABRI javni tuzilac koji ce u ime drzave Srbije optuziti Kovacevica, odnosno fizicka lica iz Vlade, koji su ostetili drzavu za 900.000 dolara, sa zahtevom da Kovacevic & CO. vrate te pare?
Kad bi se to desilo i kad bi neki HRABRI sudija presudio u korist drzave, mogli bismo ponovo verovati da za Srbiju ima nade.

Nislija,gde ja zivim...

pre 13 godina

ccc,devojka koja je pre par godina u Nisu,ubila jednu zenu,njih 10tak povredila(neke trajno) kad je kolima uletela u autobusku stanicu.
dobila je 3godine zatvora
pustena je ranije zbog "dobrog" ponasanja.
inace tata joj je bivsi inspektor