Ponedeljak, 01.11.2010.

16:05

Vakcine propale, minus 4,5 mil.evra

Budžet Srbije na gubitku je 4,5 miliona evra za preostale neiskorišćene vakcine protiv novog gripa A H1 N1, kojima je danas istekao rok trajanja.

Izvor: Tanjug

Vakcine propale, minus 4,5 mil.evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

гром

pre 13 godina

Ma све док не могу да Томицу и сличне не изаберем нема ме! Нема! Мрак!
А вама децо драга нека је срећан пут.

наставник

pre 13 godina

A ђаци у школи у којој радим немају греајње.
А клозетима, (не)кречењу... да и не причам.

Milos

pre 13 godina

A ti si sve bliži čuvenom letnjikovcu Zabelo kraj Požarevca.
Uništio si 5 domova zdravlja, 10 centara za mamografiju dojke, 10 centara za veštačku oplodnju i sl.Vrednosti 5 miliona evra.
Alo bre eurotransplantu???

JOVA

pre 13 godina

Budzet Srbije kraci je i za 7 ili vise miliona evra koji su proteklih godina ulozeni u Torlak, a od proizvodnje nema nista. To ce razume se opet da vracaju svi gradjani Srbije, a odgovornost nicija.

RealPlayer

pre 13 godina

Da barem prvi čovek do srpskog minstra zdravlja veruje u ono šta ministar priča i "sprovodi", meni ne bi, pre godinu dana, neka trula medicinska sestra uz podršku doktorke na MOM RADNOM MESTU rekla (neposredno pre ubrizgavanja vakcine protiv virusa H5N1) šta ti treba "TO" dete. Tada sam oćutao ...

Igor

pre 13 godina

Za taj novac ste mogli lečiti ljude kojima je pomoć zaista neophodna! Pa zar mora sve što vam se naredi makar i na štetu svog naroda? Za koga radite?

jose carioca

pre 13 godina

Citam i ne mogu da verujem. Minus 4,5 miliona a oni odmah po "jadnom" ministru. Covek samo uci od svojih kolega profesionalaca. Naparavili milijarde minusa (svake godine) i jos nas ubedjuju kako u stvari dobro zivimo.

Milan

pre 13 godina

Ove vakcine ne bi propale da je izvršena vakcinacija cele populacije Srbije. U vreme kada je u svetu počela da vlada panika zbog ovog gripa zavladala je histerija i u našim medijima i svi su očekivali od naše vlade hitne mere i nabavku vakcine za sve građane. I mnoge javne ličnosti su podlegle tim pritiscima - setimo se Žarka Koraća koji je "histerisao" zbog toga. Za vreme nabavke vakcina druga masovna histerija "prima se" u narodu Srbije o tobožnjoj štetnosti vakcina pa su tako u Švedskoj vakcinisani skoro svi građani a u Srbiji je većina to odbila jer više veruju vradžbinama nego medicini - uključujući i neke lekare. I na kraju ko je kriv? Svi po malo a najviše mediji koji su širili paniku.

alex

pre 13 godina

dinar platis da se klatis, dva dinara da se vratis.....sad ce trbati 9 miliona da se uniste negde tamo dalekoooo.....kakvi sarlatani

Gandra

pre 13 godina

G.Kona-a nesto nema u poslednje vreme,omasio covek prognoze o 2,5 milona obolelih i nestao sa izvesnom kolicinom novca-PLATE za sirenje panike i ovako preplasenom narodu..fuj gade mi se..

Bole

pre 13 godina

kakva crna ostavka... ovo je potez za odgovornost i to krivicnu. 4.5 mil EUR. Odakle? Oduzimanje imovine! Pa da vidis da li ce neko sledeci pokusati da napravi dil sa farmaceutima i ostalom ekipom. Sramota!!!

djape071

pre 13 godina

Toliko kosta izgradnja jednog savremenog doma zdravlja. Na primer, bivsa direktorka RZZO koja je platila nabavku vakcina i porucila ih, je sada za vlasnika firme koja je uvezla te vakcine, otvorila savremeni dom zdravlja koji je kostao toliko i njegov je direktor. Umesto da imamo jedan dom zdravlja vise, mi imamo jedan privatni dom zdravlja koji je finansiran, izmedju ostalog, profitom od tih vakcina. Zar to nije malo apsurd? Vukajlovicka je dala Delti da joj uveze vakcine od Novartisa za 4,5 miliona a onda joj je Delta za 5 miliona napravila privatni Dom Zdravlja u Belvilu.

To niko ne pominje. Zato niko nikada nece u Srbiji odgovarati za ovakve stvari, jer niko ne povezuje uzrok i posledicu - ko je dao pare, ko je porucio, ko je isporucio ko je zaradio i gde je zarada. Sve je kristalno cisto kao na dlanu.

Jedino sto bih ja jos, pored pronevere i zloupotrebe sluzbenog polozaja, za ovakve stvari uveo i kaznu za ugrozavanje sigurnosti i zivota gradjana. Uvezli su virusa za 10 miliona eura, bolesti koja se nije prosirila i sada ti virusi negde stoje da se uniste.

Zarazili su nas i ugrozili bezbednost drzave. To je nacionalna izdaja. Veleizdaja.

Gradimir

pre 13 godina

JAPANSKOM CARU I VLADI ! Vaše veličanstvo, Ovaj ***** pokušava da se domogne zemlje izlazećeg sunca kao ambasador Srbije. On zna da mu ovde nema opstanka zbog onoga što je učinio i onoga što nije a trebao je. NE PRIMAJTE GA MORA OVDE DA ODGOVARA PRED PRAVOSUĐEM! GORI JE OD BOJIĆA! To je najgore što može o nekom u Srbiji može da.G17 je GORI OD JULA. Njih 17 opelješilo je nas 10 miliona. Govoreći nam da nas reformišu i vode u Evropu, držali su nam sve vreme ruku u džepu "čuvajući" naše pare. Danas znamo kako su nam radili. Bacio je na smetlište 5 MILIONA EVRA a to je suma zbog koje bi pala svaka evropska vlada, pogotovu koja ih baci pred očima osiromašenog naroda. Pet domova zdravlja kako reče prethodnik je mnogo za svaku normalnu naciju.A sada konačno kletva za nas: Da bog da išli sa prosjačkim štapom ako ga ne uhapsili! A onda konačno sramota je i skandal je da nas predstavlja tamo onaj ko je uništio naše zdravstvo pričajući da ga refoirmiše. Njegovo delovanje je u svemu tome bilo čak namerno. Ko zna čije je interese zastupao, osim interesa svoje porodice koji je bio materijalni? Za vakcine je uništio i bacio 5 miliona evra ili 5 lepih domova zdravlja. I sad on o reformama. Treba da bude smenjen, a zatim procesuiran.Ovo je sinteza mišljenja: Japanci, NE PRIMAJTE GA!

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Janko

pre 13 godina

U svakoj evropskoj ili civilizovanoj zemlji sem jadne Srbije zbog ovoliko upropaštenih para u ovoj bedi i siromaštvu kakvo jeste, u ovom zdravstvu kakvo jeste pala bi vlada zbog ovoga. Ili bi doživela takve pogrome da bi joj kredibilitet bio sveden na simboliku. Ostavka bi bila časno rešenje.
Potom bi se dogodilo i pravosudno rešavanje krivice pojedinaca, poput Tomice.Mišković i Tomica su autori ovog teškog gubitka države. Ako pravosuđe "REFORMISANO I EFIKASNO" to ne vidi onada ništa. Neko će sutra videti pa će nadamo se i pravosuđe suditi.
Tomica se iz ovoga neće izvući pre ili kasnije, u Japanu ili u Dedinju.
Pokrali su nas!
MUP neka stupi na scenu.

Janko

pre 13 godina

Ovaj mis od coveka, toliko je mali i brz u pronalazenju rupice u koju se "skemba", da je nadmasio i brzog gonzalesa. Veciti ministar iz lopovskog G17+%. Dokle ce mo ga vise trpeti? Dok neka politicka snaga (mimo svih postojecih) ne postane dovoljno snazna da ne zavisi od "omnibus" stranaka i njihovih "koalicionih potencijala", koje prodaju za veliku lovu. Zao mi je narode, vi glasate kako glasate. Kako glasate tako će vam i biti, uživajte.

Gavra

pre 13 godina

ZAGORKI DOLOVAC - državnom tužiocu! Ovim vam prijavljujem učinioce krivičnih dela dr Tomicu Milosavljevića i Miroslava Miškovića vlasnika DELTE. Oni su zloupotrebili javna ovlašćenja i službene dužnosti i "olakšali" budžet Srbije za preko 5 miliona evra bačenih vakcina. Plan ove zločinačke družine je bio da se kampanjom zastrašivanja i prinude nateraju građani Srbije da se vakcinišu mimo svakih potreba da bi njihova provizija bila viša. Mišković je podmetnuo svoje drugo ja Milku Forcan i firmu Jugohemija , a Tomica svoje drugo ja Svetlanu Vukajlović direktora RZZO. Stvarni donosdioci odluka u vezi ovog posla nisu bile ni Svetlana Vukajlović ni Smiljka Mileusnić već Tomica Milosavljević i Miroslav Mišković, što ne isključuje ni njihovu odgovornost kao članova zločinačkog udruženja protiv Srbije. Gospođo, ako vi u ovome ne nađete nikakvu odgovornost što je uništeno 5 domova zdravlja, pet poliklinika, pet centara za vantelesnu oplodnju, deset mobilnih mamografa za dijagnostiku raka dojke, onda je vaše slepilo kompletno, a ostanak na toj dužnosti nemoguć. Ako to ne vidite kažem vam da ćete zbog ignorisanja ovih činjenica kad tad odgovarati. Milosavljević i Mišković su se dogovorili kako da nam ukradu pare za namene koje su nameravali da naduvaju do beskonačnosti kroz spinovanje javnosti i kampanju. Na sreću narod Srbije nije naseo na to spinovanje iako je u tome učestvovao više zbog naivnosti čak i Boris Tadić vakcinišući se pred kamerama. Kako da objasnite nama da je narod bolje pročitao nameru ovog bestijelnog para nego vrh države. Gospođo radite svoj posao prosledite MUPu zahtev da odmah utvrdi činjenično stanje i da vas o nađenom izvesti. Neka provere koliko su se puta u to vreme čula ova dvojica kakve su razgovore vodili, koliko puta je Tomica dolazio na vrh delta bildinga. Alo sve može i svedoci postoje, a samo je pitanje hoćemo li kriminalu da uđemo s leđa.

Milica

pre 13 godina

Hapšenja a ne ostavke. To treba da bude jedini odgovor države, umesto što progoni samo narko bande. Tomica je više uradio zločina nego narkobande. Uzeo je lekove i pretvorio ih u smeće. Uzeo nam je 5 poliklinika ili 5 centara za vantelesnu oplodnju, uzeo nam je kompletena centar za transplantaciju i bacio ga u smeće zarad ličnih interesa. A lični interes je bio što više vakcina to veća provizija. Tako je bačeno 5 miliona evra.

D.

pre 13 godina

Ja ne razumem o cemu ljudi ovde pricaju, kao neki paralelni svet. Ovaj Milosavljevic jeste nesposoban, ali svaki odgovoran ministar bi postupio kao i on prosle godine. Pojavila se nova vrsta gripa od koje je dosta ljudi umrlo, posebno male dece. Skoro sve razvijene zemlje sveta su pokusale da dobiju sto vise vakcina, kako bi zastitili najosetljiviju populaciju. Kod nas se digla negativna kampanja, pa za razliku od ostatka sveta, ljudi nisu hteli da uzmu vakcinu... zamislite da se virus pokazao jos opasniji pa je pomrlo hiljade ljudi, onda bi se opet neko krivio jer nije kupio vakcine. Srecom bio epidemija je uspela da se zaustavi ranije i pokazalo se da je jedna vakcina kod dece bila dovoljna, ali to ne znaci da nije trebalo da kupimo vakcine.

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Kenan Dupljak

pre 13 godina

Gospodine Tomice Milosabljevicu,koliko miliona gubitaka je jos potrebno, da bi ste podneli ostavku. Koliko vidim, vi ste resili da budete dozivotni ministar zdravlja,Po ceni zivota svih gradjana Srbije.Nadajmo se da necete biti stogodisnjak,jer ce vam ponetati naroda za takvu vladavinu.Molimo se bogu , da nam dodje u pomoc.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Da se ne zaboravi!

Svi su placali 5evra po vakcini mi smo (preko strucnjaka iz G17 i Miskoviceve firme) placali 8evra!

svetski cirkusanti

pre 13 godina

Svinjski grip preovladao,umiremo,ah....
Dusu smo na nos ispustili od ove epidemije.U pocetku je bila hronicna, ali moj bato 20 godina mutacija postaje previse progresivan.
Bas te briga ministre,neces morati iz sopstvenog dzepa da placas,vec dzepova gradjana.
Na zapadu naj manje sto bi ministar uradio jeste ostavka, a po zakonu za ovakav promasaj i nepostovanje se ide u zatvor ,sud,robiju.
Jos koju godinu i posle je vama noc, a nama gradjanima da.
Kad od 90-te cekam sunce,vala docekacu ga

jasna

pre 13 godina

Tomica bacio pare na vakcine a nema para da pacijenti na hemodijalizi redovno dobiju Recormon od kog im zivot zavisi.Da ne kazem da pacijenti po pet sati leze na dusecima iz kojih vire federi.Uspesan si Tomice.

Perica

pre 13 godina

Virus pa posle i vakcine napravljene od strane farmaceutskih kompanija cisto za stvaranje profita. Nista novo, nista staro, bice ovoga jos...

(Sreca imam sopstveni mozak i razmisljam pa nisam otisao na vakcinaciju)

jasna

pre 13 godina

Tomica bacio pare na vakcine a nema para da pacijenti na hemodijalizi redovno dobiju Recormon od kog im zivot zavisi.Da ne kazem da pacijenti po pet sati leze na dusecima iz kojih vire federi.Uspesan si Tomice.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Da se ne zaboravi!

Svi su placali 5evra po vakcini mi smo (preko strucnjaka iz G17 i Miskoviceve firme) placali 8evra!

Perica

pre 13 godina

Virus pa posle i vakcine napravljene od strane farmaceutskih kompanija cisto za stvaranje profita. Nista novo, nista staro, bice ovoga jos...

(Sreca imam sopstveni mozak i razmisljam pa nisam otisao na vakcinaciju)

Kenan Dupljak

pre 13 godina

Gospodine Tomice Milosabljevicu,koliko miliona gubitaka je jos potrebno, da bi ste podneli ostavku. Koliko vidim, vi ste resili da budete dozivotni ministar zdravlja,Po ceni zivota svih gradjana Srbije.Nadajmo se da necete biti stogodisnjak,jer ce vam ponetati naroda za takvu vladavinu.Molimo se bogu , da nam dodje u pomoc.

svetski cirkusanti

pre 13 godina

Svinjski grip preovladao,umiremo,ah....
Dusu smo na nos ispustili od ove epidemije.U pocetku je bila hronicna, ali moj bato 20 godina mutacija postaje previse progresivan.
Bas te briga ministre,neces morati iz sopstvenog dzepa da placas,vec dzepova gradjana.
Na zapadu naj manje sto bi ministar uradio jeste ostavka, a po zakonu za ovakav promasaj i nepostovanje se ide u zatvor ,sud,robiju.
Jos koju godinu i posle je vama noc, a nama gradjanima da.
Kad od 90-te cekam sunce,vala docekacu ga

Gavra

pre 13 godina

ZAGORKI DOLOVAC - državnom tužiocu! Ovim vam prijavljujem učinioce krivičnih dela dr Tomicu Milosavljevića i Miroslava Miškovića vlasnika DELTE. Oni su zloupotrebili javna ovlašćenja i službene dužnosti i "olakšali" budžet Srbije za preko 5 miliona evra bačenih vakcina. Plan ove zločinačke družine je bio da se kampanjom zastrašivanja i prinude nateraju građani Srbije da se vakcinišu mimo svakih potreba da bi njihova provizija bila viša. Mišković je podmetnuo svoje drugo ja Milku Forcan i firmu Jugohemija , a Tomica svoje drugo ja Svetlanu Vukajlović direktora RZZO. Stvarni donosdioci odluka u vezi ovog posla nisu bile ni Svetlana Vukajlović ni Smiljka Mileusnić već Tomica Milosavljević i Miroslav Mišković, što ne isključuje ni njihovu odgovornost kao članova zločinačkog udruženja protiv Srbije. Gospođo, ako vi u ovome ne nađete nikakvu odgovornost što je uništeno 5 domova zdravlja, pet poliklinika, pet centara za vantelesnu oplodnju, deset mobilnih mamografa za dijagnostiku raka dojke, onda je vaše slepilo kompletno, a ostanak na toj dužnosti nemoguć. Ako to ne vidite kažem vam da ćete zbog ignorisanja ovih činjenica kad tad odgovarati. Milosavljević i Mišković su se dogovorili kako da nam ukradu pare za namene koje su nameravali da naduvaju do beskonačnosti kroz spinovanje javnosti i kampanju. Na sreću narod Srbije nije naseo na to spinovanje iako je u tome učestvovao više zbog naivnosti čak i Boris Tadić vakcinišući se pred kamerama. Kako da objasnite nama da je narod bolje pročitao nameru ovog bestijelnog para nego vrh države. Gospođo radite svoj posao prosledite MUPu zahtev da odmah utvrdi činjenično stanje i da vas o nađenom izvesti. Neka provere koliko su se puta u to vreme čula ova dvojica kakve su razgovore vodili, koliko puta je Tomica dolazio na vrh delta bildinga. Alo sve može i svedoci postoje, a samo je pitanje hoćemo li kriminalu da uđemo s leđa.

djape071

pre 13 godina

Toliko kosta izgradnja jednog savremenog doma zdravlja. Na primer, bivsa direktorka RZZO koja je platila nabavku vakcina i porucila ih, je sada za vlasnika firme koja je uvezla te vakcine, otvorila savremeni dom zdravlja koji je kostao toliko i njegov je direktor. Umesto da imamo jedan dom zdravlja vise, mi imamo jedan privatni dom zdravlja koji je finansiran, izmedju ostalog, profitom od tih vakcina. Zar to nije malo apsurd? Vukajlovicka je dala Delti da joj uveze vakcine od Novartisa za 4,5 miliona a onda joj je Delta za 5 miliona napravila privatni Dom Zdravlja u Belvilu.

To niko ne pominje. Zato niko nikada nece u Srbiji odgovarati za ovakve stvari, jer niko ne povezuje uzrok i posledicu - ko je dao pare, ko je porucio, ko je isporucio ko je zaradio i gde je zarada. Sve je kristalno cisto kao na dlanu.

Jedino sto bih ja jos, pored pronevere i zloupotrebe sluzbenog polozaja, za ovakve stvari uveo i kaznu za ugrozavanje sigurnosti i zivota gradjana. Uvezli su virusa za 10 miliona eura, bolesti koja se nije prosirila i sada ti virusi negde stoje da se uniste.

Zarazili su nas i ugrozili bezbednost drzave. To je nacionalna izdaja. Veleizdaja.

Gandra

pre 13 godina

G.Kona-a nesto nema u poslednje vreme,omasio covek prognoze o 2,5 milona obolelih i nestao sa izvesnom kolicinom novca-PLATE za sirenje panike i ovako preplasenom narodu..fuj gade mi se..

Milan

pre 13 godina

Ove vakcine ne bi propale da je izvršena vakcinacija cele populacije Srbije. U vreme kada je u svetu počela da vlada panika zbog ovog gripa zavladala je histerija i u našim medijima i svi su očekivali od naše vlade hitne mere i nabavku vakcine za sve građane. I mnoge javne ličnosti su podlegle tim pritiscima - setimo se Žarka Koraća koji je "histerisao" zbog toga. Za vreme nabavke vakcina druga masovna histerija "prima se" u narodu Srbije o tobožnjoj štetnosti vakcina pa su tako u Švedskoj vakcinisani skoro svi građani a u Srbiji je većina to odbila jer više veruju vradžbinama nego medicini - uključujući i neke lekare. I na kraju ko je kriv? Svi po malo a najviše mediji koji su širili paniku.

Gradimir

pre 13 godina

JAPANSKOM CARU I VLADI ! Vaše veličanstvo, Ovaj ***** pokušava da se domogne zemlje izlazećeg sunca kao ambasador Srbije. On zna da mu ovde nema opstanka zbog onoga što je učinio i onoga što nije a trebao je. NE PRIMAJTE GA MORA OVDE DA ODGOVARA PRED PRAVOSUĐEM! GORI JE OD BOJIĆA! To je najgore što može o nekom u Srbiji može da.G17 je GORI OD JULA. Njih 17 opelješilo je nas 10 miliona. Govoreći nam da nas reformišu i vode u Evropu, držali su nam sve vreme ruku u džepu "čuvajući" naše pare. Danas znamo kako su nam radili. Bacio je na smetlište 5 MILIONA EVRA a to je suma zbog koje bi pala svaka evropska vlada, pogotovu koja ih baci pred očima osiromašenog naroda. Pet domova zdravlja kako reče prethodnik je mnogo za svaku normalnu naciju.A sada konačno kletva za nas: Da bog da išli sa prosjačkim štapom ako ga ne uhapsili! A onda konačno sramota je i skandal je da nas predstavlja tamo onaj ko je uništio naše zdravstvo pričajući da ga refoirmiše. Njegovo delovanje je u svemu tome bilo čak namerno. Ko zna čije je interese zastupao, osim interesa svoje porodice koji je bio materijalni? Za vakcine je uništio i bacio 5 miliona evra ili 5 lepih domova zdravlja. I sad on o reformama. Treba da bude smenjen, a zatim procesuiran.Ovo je sinteza mišljenja: Japanci, NE PRIMAJTE GA!

Milica

pre 13 godina

Hapšenja a ne ostavke. To treba da bude jedini odgovor države, umesto što progoni samo narko bande. Tomica je više uradio zločina nego narkobande. Uzeo je lekove i pretvorio ih u smeće. Uzeo nam je 5 poliklinika ili 5 centara za vantelesnu oplodnju, uzeo nam je kompletena centar za transplantaciju i bacio ga u smeće zarad ličnih interesa. A lični interes je bio što više vakcina to veća provizija. Tako je bačeno 5 miliona evra.

Janko

pre 13 godina

U svakoj evropskoj ili civilizovanoj zemlji sem jadne Srbije zbog ovoliko upropaštenih para u ovoj bedi i siromaštvu kakvo jeste, u ovom zdravstvu kakvo jeste pala bi vlada zbog ovoga. Ili bi doživela takve pogrome da bi joj kredibilitet bio sveden na simboliku. Ostavka bi bila časno rešenje.
Potom bi se dogodilo i pravosudno rešavanje krivice pojedinaca, poput Tomice.Mišković i Tomica su autori ovog teškog gubitka države. Ako pravosuđe "REFORMISANO I EFIKASNO" to ne vidi onada ništa. Neko će sutra videti pa će nadamo se i pravosuđe suditi.
Tomica se iz ovoga neće izvući pre ili kasnije, u Japanu ili u Dedinju.
Pokrali su nas!
MUP neka stupi na scenu.

Igor

pre 13 godina

Za taj novac ste mogli lečiti ljude kojima je pomoć zaista neophodna! Pa zar mora sve što vam se naredi makar i na štetu svog naroda? Za koga radite?

Bole

pre 13 godina

kakva crna ostavka... ovo je potez za odgovornost i to krivicnu. 4.5 mil EUR. Odakle? Oduzimanje imovine! Pa da vidis da li ce neko sledeci pokusati da napravi dil sa farmaceutima i ostalom ekipom. Sramota!!!

JOVA

pre 13 godina

Budzet Srbije kraci je i za 7 ili vise miliona evra koji su proteklih godina ulozeni u Torlak, a od proizvodnje nema nista. To ce razume se opet da vracaju svi gradjani Srbije, a odgovornost nicija.

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Janko

pre 13 godina

Ovaj mis od coveka, toliko je mali i brz u pronalazenju rupice u koju se "skemba", da je nadmasio i brzog gonzalesa. Veciti ministar iz lopovskog G17+%. Dokle ce mo ga vise trpeti? Dok neka politicka snaga (mimo svih postojecih) ne postane dovoljno snazna da ne zavisi od "omnibus" stranaka i njihovih "koalicionih potencijala", koje prodaju za veliku lovu. Zao mi je narode, vi glasate kako glasate. Kako glasate tako će vam i biti, uživajte.

D.

pre 13 godina

Ja ne razumem o cemu ljudi ovde pricaju, kao neki paralelni svet. Ovaj Milosavljevic jeste nesposoban, ali svaki odgovoran ministar bi postupio kao i on prosle godine. Pojavila se nova vrsta gripa od koje je dosta ljudi umrlo, posebno male dece. Skoro sve razvijene zemlje sveta su pokusale da dobiju sto vise vakcina, kako bi zastitili najosetljiviju populaciju. Kod nas se digla negativna kampanja, pa za razliku od ostatka sveta, ljudi nisu hteli da uzmu vakcinu... zamislite da se virus pokazao jos opasniji pa je pomrlo hiljade ljudi, onda bi se opet neko krivio jer nije kupio vakcine. Srecom bio epidemija je uspela da se zaustavi ranije i pokazalo se da je jedna vakcina kod dece bila dovoljna, ali to ne znaci da nije trebalo da kupimo vakcine.

alex

pre 13 godina

dinar platis da se klatis, dva dinara da se vratis.....sad ce trbati 9 miliona da se uniste negde tamo dalekoooo.....kakvi sarlatani

RealPlayer

pre 13 godina

Da barem prvi čovek do srpskog minstra zdravlja veruje u ono šta ministar priča i "sprovodi", meni ne bi, pre godinu dana, neka trula medicinska sestra uz podršku doktorke na MOM RADNOM MESTU rekla (neposredno pre ubrizgavanja vakcine protiv virusa H5N1) šta ti treba "TO" dete. Tada sam oćutao ...

jose carioca

pre 13 godina

Citam i ne mogu da verujem. Minus 4,5 miliona a oni odmah po "jadnom" ministru. Covek samo uci od svojih kolega profesionalaca. Naparavili milijarde minusa (svake godine) i jos nas ubedjuju kako u stvari dobro zivimo.

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Milos

pre 13 godina

A ti si sve bliži čuvenom letnjikovcu Zabelo kraj Požarevca.
Uništio si 5 domova zdravlja, 10 centara za mamografiju dojke, 10 centara za veštačku oplodnju i sl.Vrednosti 5 miliona evra.
Alo bre eurotransplantu???

гром

pre 13 godina

Ma све док не могу да Томицу и сличне не изаберем нема ме! Нема! Мрак!
А вама децо драга нека је срећан пут.

наставник

pre 13 godina

A ђаци у школи у којој радим немају греајње.
А клозетима, (не)кречењу... да и не причам.

Perica

pre 13 godina

Virus pa posle i vakcine napravljene od strane farmaceutskih kompanija cisto za stvaranje profita. Nista novo, nista staro, bice ovoga jos...

(Sreca imam sopstveni mozak i razmisljam pa nisam otisao na vakcinaciju)

jasna

pre 13 godina

Tomica bacio pare na vakcine a nema para da pacijenti na hemodijalizi redovno dobiju Recormon od kog im zivot zavisi.Da ne kazem da pacijenti po pet sati leze na dusecima iz kojih vire federi.Uspesan si Tomice.

D.

pre 13 godina

Ja ne razumem o cemu ljudi ovde pricaju, kao neki paralelni svet. Ovaj Milosavljevic jeste nesposoban, ali svaki odgovoran ministar bi postupio kao i on prosle godine. Pojavila se nova vrsta gripa od koje je dosta ljudi umrlo, posebno male dece. Skoro sve razvijene zemlje sveta su pokusale da dobiju sto vise vakcina, kako bi zastitili najosetljiviju populaciju. Kod nas se digla negativna kampanja, pa za razliku od ostatka sveta, ljudi nisu hteli da uzmu vakcinu... zamislite da se virus pokazao jos opasniji pa je pomrlo hiljade ljudi, onda bi se opet neko krivio jer nije kupio vakcine. Srecom bio epidemija je uspela da se zaustavi ranije i pokazalo se da je jedna vakcina kod dece bila dovoljna, ali to ne znaci da nije trebalo da kupimo vakcine.

svetski cirkusanti

pre 13 godina

Svinjski grip preovladao,umiremo,ah....
Dusu smo na nos ispustili od ove epidemije.U pocetku je bila hronicna, ali moj bato 20 godina mutacija postaje previse progresivan.
Bas te briga ministre,neces morati iz sopstvenog dzepa da placas,vec dzepova gradjana.
Na zapadu naj manje sto bi ministar uradio jeste ostavka, a po zakonu za ovakav promasaj i nepostovanje se ide u zatvor ,sud,robiju.
Jos koju godinu i posle je vama noc, a nama gradjanima da.
Kad od 90-te cekam sunce,vala docekacu ga

Milan

pre 13 godina

Ove vakcine ne bi propale da je izvršena vakcinacija cele populacije Srbije. U vreme kada je u svetu počela da vlada panika zbog ovog gripa zavladala je histerija i u našim medijima i svi su očekivali od naše vlade hitne mere i nabavku vakcine za sve građane. I mnoge javne ličnosti su podlegle tim pritiscima - setimo se Žarka Koraća koji je "histerisao" zbog toga. Za vreme nabavke vakcina druga masovna histerija "prima se" u narodu Srbije o tobožnjoj štetnosti vakcina pa su tako u Švedskoj vakcinisani skoro svi građani a u Srbiji je većina to odbila jer više veruju vradžbinama nego medicini - uključujući i neke lekare. I na kraju ko je kriv? Svi po malo a najviše mediji koji su širili paniku.

Kenan Dupljak

pre 13 godina

Gospodine Tomice Milosabljevicu,koliko miliona gubitaka je jos potrebno, da bi ste podneli ostavku. Koliko vidim, vi ste resili da budete dozivotni ministar zdravlja,Po ceni zivota svih gradjana Srbije.Nadajmo se da necete biti stogodisnjak,jer ce vam ponetati naroda za takvu vladavinu.Molimo se bogu , da nam dodje u pomoc.

RealPlayer

pre 13 godina

Da barem prvi čovek do srpskog minstra zdravlja veruje u ono šta ministar priča i "sprovodi", meni ne bi, pre godinu dana, neka trula medicinska sestra uz podršku doktorke na MOM RADNOM MESTU rekla (neposredno pre ubrizgavanja vakcine protiv virusa H5N1) šta ti treba "TO" dete. Tada sam oćutao ...

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Da se ne zaboravi!

Svi su placali 5evra po vakcini mi smo (preko strucnjaka iz G17 i Miskoviceve firme) placali 8evra!

Milica

pre 13 godina

Hapšenja a ne ostavke. To treba da bude jedini odgovor države, umesto što progoni samo narko bande. Tomica je više uradio zločina nego narkobande. Uzeo je lekove i pretvorio ih u smeće. Uzeo nam je 5 poliklinika ili 5 centara za vantelesnu oplodnju, uzeo nam je kompletena centar za transplantaciju i bacio ga u smeće zarad ličnih interesa. A lični interes je bio što više vakcina to veća provizija. Tako je bačeno 5 miliona evra.

Janko

pre 13 godina

U svakoj evropskoj ili civilizovanoj zemlji sem jadne Srbije zbog ovoliko upropaštenih para u ovoj bedi i siromaštvu kakvo jeste, u ovom zdravstvu kakvo jeste pala bi vlada zbog ovoga. Ili bi doživela takve pogrome da bi joj kredibilitet bio sveden na simboliku. Ostavka bi bila časno rešenje.
Potom bi se dogodilo i pravosudno rešavanje krivice pojedinaca, poput Tomice.Mišković i Tomica su autori ovog teškog gubitka države. Ako pravosuđe "REFORMISANO I EFIKASNO" to ne vidi onada ništa. Neko će sutra videti pa će nadamo se i pravosuđe suditi.
Tomica se iz ovoga neće izvući pre ili kasnije, u Japanu ili u Dedinju.
Pokrali su nas!
MUP neka stupi na scenu.

JOVA

pre 13 godina

Budzet Srbije kraci je i za 7 ili vise miliona evra koji su proteklih godina ulozeni u Torlak, a od proizvodnje nema nista. To ce razume se opet da vracaju svi gradjani Srbije, a odgovornost nicija.

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Milovan

pre 13 godina

Ovo je nedelo osovine Mišković Milosavljević uz podršku Borisa Tadića.
Mišković i Tomica su se dogovorili da uzmu što više vakcina nezavisno od potreba Srbije i realne procene odziva na vakcinaciju. Naime od količine uzetih vakcina im je zavisila provizija. Oni su svoje uzeli a Srbija izgubila. Pitaćete me šta je tu kriv Boris Tadić?
Kriv je što ne pozove državnu tužiteljku i saopšti joj da očekuje da privede Tomicu u MUP, potom tužilaštvo. Da mu odredi mere zadržavanja i istražnog zatvora. Pitaćete zbog čega? Kakvo pitanje, zbog nesavesnog rada u službi, zloupotrebe službenog položaja u planiranju potreba za vakcinama koje je namerno predimenzionirano u očekivanju da će kampanjom naterati narod da se vakciniše. On je zajedno sa Miškovićem, a ne Milkom Forcan dogovarao sve, provizije i ostalo.
Gospođo Dolovac,
tužioče Srbije ovim vam prijavljujem krivično delo Milosavljevića i Miškovića. Tražim da ih privedete radi davanja izjava, nezavisno da li vam to traži Boris Tadić. Bićete odgovorni zajedno sa njima kada se sutra ispostavi da su učinioci teških dela protiv naroda i države. Oni su zarad svojih provizija uništili na smetlištu PET DOMOVA ZDRAVLJA.

Gradimir

pre 13 godina

JAPANSKOM CARU I VLADI ! Vaše veličanstvo, Ovaj ***** pokušava da se domogne zemlje izlazećeg sunca kao ambasador Srbije. On zna da mu ovde nema opstanka zbog onoga što je učinio i onoga što nije a trebao je. NE PRIMAJTE GA MORA OVDE DA ODGOVARA PRED PRAVOSUĐEM! GORI JE OD BOJIĆA! To je najgore što može o nekom u Srbiji može da.G17 je GORI OD JULA. Njih 17 opelješilo je nas 10 miliona. Govoreći nam da nas reformišu i vode u Evropu, držali su nam sve vreme ruku u džepu "čuvajući" naše pare. Danas znamo kako su nam radili. Bacio je na smetlište 5 MILIONA EVRA a to je suma zbog koje bi pala svaka evropska vlada, pogotovu koja ih baci pred očima osiromašenog naroda. Pet domova zdravlja kako reče prethodnik je mnogo za svaku normalnu naciju.A sada konačno kletva za nas: Da bog da išli sa prosjačkim štapom ako ga ne uhapsili! A onda konačno sramota je i skandal je da nas predstavlja tamo onaj ko je uništio naše zdravstvo pričajući da ga refoirmiše. Njegovo delovanje je u svemu tome bilo čak namerno. Ko zna čije je interese zastupao, osim interesa svoje porodice koji je bio materijalni? Za vakcine je uništio i bacio 5 miliona evra ili 5 lepih domova zdravlja. I sad on o reformama. Treba da bude smenjen, a zatim procesuiran.Ovo je sinteza mišljenja: Japanci, NE PRIMAJTE GA!

Janko

pre 13 godina

Ovaj mis od coveka, toliko je mali i brz u pronalazenju rupice u koju se "skemba", da je nadmasio i brzog gonzalesa. Veciti ministar iz lopovskog G17+%. Dokle ce mo ga vise trpeti? Dok neka politicka snaga (mimo svih postojecih) ne postane dovoljno snazna da ne zavisi od "omnibus" stranaka i njihovih "koalicionih potencijala", koje prodaju za veliku lovu. Zao mi je narode, vi glasate kako glasate. Kako glasate tako će vam i biti, uživajte.

djape071

pre 13 godina

Toliko kosta izgradnja jednog savremenog doma zdravlja. Na primer, bivsa direktorka RZZO koja je platila nabavku vakcina i porucila ih, je sada za vlasnika firme koja je uvezla te vakcine, otvorila savremeni dom zdravlja koji je kostao toliko i njegov je direktor. Umesto da imamo jedan dom zdravlja vise, mi imamo jedan privatni dom zdravlja koji je finansiran, izmedju ostalog, profitom od tih vakcina. Zar to nije malo apsurd? Vukajlovicka je dala Delti da joj uveze vakcine od Novartisa za 4,5 miliona a onda joj je Delta za 5 miliona napravila privatni Dom Zdravlja u Belvilu.

To niko ne pominje. Zato niko nikada nece u Srbiji odgovarati za ovakve stvari, jer niko ne povezuje uzrok i posledicu - ko je dao pare, ko je porucio, ko je isporucio ko je zaradio i gde je zarada. Sve je kristalno cisto kao na dlanu.

Jedino sto bih ja jos, pored pronevere i zloupotrebe sluzbenog polozaja, za ovakve stvari uveo i kaznu za ugrozavanje sigurnosti i zivota gradjana. Uvezli su virusa za 10 miliona eura, bolesti koja se nije prosirila i sada ti virusi negde stoje da se uniste.

Zarazili su nas i ugrozili bezbednost drzave. To je nacionalna izdaja. Veleizdaja.

Gavra

pre 13 godina

ZAGORKI DOLOVAC - državnom tužiocu! Ovim vam prijavljujem učinioce krivičnih dela dr Tomicu Milosavljevića i Miroslava Miškovića vlasnika DELTE. Oni su zloupotrebili javna ovlašćenja i službene dužnosti i "olakšali" budžet Srbije za preko 5 miliona evra bačenih vakcina. Plan ove zločinačke družine je bio da se kampanjom zastrašivanja i prinude nateraju građani Srbije da se vakcinišu mimo svakih potreba da bi njihova provizija bila viša. Mišković je podmetnuo svoje drugo ja Milku Forcan i firmu Jugohemija , a Tomica svoje drugo ja Svetlanu Vukajlović direktora RZZO. Stvarni donosdioci odluka u vezi ovog posla nisu bile ni Svetlana Vukajlović ni Smiljka Mileusnić već Tomica Milosavljević i Miroslav Mišković, što ne isključuje ni njihovu odgovornost kao članova zločinačkog udruženja protiv Srbije. Gospođo, ako vi u ovome ne nađete nikakvu odgovornost što je uništeno 5 domova zdravlja, pet poliklinika, pet centara za vantelesnu oplodnju, deset mobilnih mamografa za dijagnostiku raka dojke, onda je vaše slepilo kompletno, a ostanak na toj dužnosti nemoguć. Ako to ne vidite kažem vam da ćete zbog ignorisanja ovih činjenica kad tad odgovarati. Milosavljević i Mišković su se dogovorili kako da nam ukradu pare za namene koje su nameravali da naduvaju do beskonačnosti kroz spinovanje javnosti i kampanju. Na sreću narod Srbije nije naseo na to spinovanje iako je u tome učestvovao više zbog naivnosti čak i Boris Tadić vakcinišući se pred kamerama. Kako da objasnite nama da je narod bolje pročitao nameru ovog bestijelnog para nego vrh države. Gospođo radite svoj posao prosledite MUPu zahtev da odmah utvrdi činjenično stanje i da vas o nađenom izvesti. Neka provere koliko su se puta u to vreme čula ova dvojica kakve su razgovore vodili, koliko puta je Tomica dolazio na vrh delta bildinga. Alo sve može i svedoci postoje, a samo je pitanje hoćemo li kriminalu da uđemo s leđa.

Gandra

pre 13 godina

G.Kona-a nesto nema u poslednje vreme,omasio covek prognoze o 2,5 milona obolelih i nestao sa izvesnom kolicinom novca-PLATE za sirenje panike i ovako preplasenom narodu..fuj gade mi se..

Bole

pre 13 godina

kakva crna ostavka... ovo je potez za odgovornost i to krivicnu. 4.5 mil EUR. Odakle? Oduzimanje imovine! Pa da vidis da li ce neko sledeci pokusati da napravi dil sa farmaceutima i ostalom ekipom. Sramota!!!

alex

pre 13 godina

dinar platis da se klatis, dva dinara da se vratis.....sad ce trbati 9 miliona da se uniste negde tamo dalekoooo.....kakvi sarlatani

jose carioca

pre 13 godina

Citam i ne mogu da verujem. Minus 4,5 miliona a oni odmah po "jadnom" ministru. Covek samo uci od svojih kolega profesionalaca. Naparavili milijarde minusa (svake godine) i jos nas ubedjuju kako u stvari dobro zivimo.

Igor

pre 13 godina

Za taj novac ste mogli lečiti ljude kojima je pomoć zaista neophodna! Pa zar mora sve što vam se naredi makar i na štetu svog naroda? Za koga radite?

Milos

pre 13 godina

A ti si sve bliži čuvenom letnjikovcu Zabelo kraj Požarevca.
Uništio si 5 domova zdravlja, 10 centara za mamografiju dojke, 10 centara za veštačku oplodnju i sl.Vrednosti 5 miliona evra.
Alo bre eurotransplantu???

гром

pre 13 godina

Ma све док не могу да Томицу и сличне не изаберем нема ме! Нема! Мрак!
А вама децо драга нека је срећан пут.

наставник

pre 13 godina

A ђаци у школи у којој радим немају греајње.
А клозетима, (не)кречењу... да и не причам.