Utorak, 26.10.2010.

22:33

Detalji o BMW serije 3 2012

Izvor: B92

Detalji o BMW serije 3 2012 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

mega

pre 13 godina

@320i
Svaka čast BMW-u na rezultatima prodaje, ali sve dok ne naprave konkurente E klasi coupe, CLS-u, CL-u i SLS-u, oni će ipak gledati Mercedes odozdo.

320i

pre 13 godina

@ mega:

A gde sam ja to napisao da se BMW-ovi automobili ne kvare i da BMW ne opoziva svoje modele? Taj podatak o opozivu Mercedesovih modela sam naveo kao "kontratežu" tvrdnjama iznetim u nekim početnim komentarima, očigledno ne pratiš temu od početka pa pročitaj prve komentare i shvatićeš. Ja sam u svojim komentarima na ovu temu jedno 5-6 puta napomenuo da niko ne pravi savršene automobile i da svaki proizvodjač danas pravi redovno opozive svojih modela i serija, i kad danas čak i jedna Toyota može da opozove preko 2 miliona automobila i to zbog vrlo ozbiljnog problema (pedala gasa), onda opozivi ne trebaju da čude ako su u pitanju i BMW, Mercedes ili Audi, koji su tradicionalno ispod Toyote kad je pouzdanost njihovih modela u pitanju. Dake, svi greše, i svi prave opozive. To je moja poenta. U tom kontekstu nema smisla ni veze sa zdravom logikom tvrditi kako BMW pravi opozive, a kako su zato Mercedes ili Audi neuništivi i kako se oni nikada ne kvare, što su otprilike tvrdili Enes Ćosović, kelner i Cole u svojim komentarima.

Svi se kvare, i to je jedina istina. Svi oni imaju svojih kvaliteta i svojih mana, ali jednostavno ne treba generalizovati stvari na način na koji su to radili Enes ili Cole, eto to je moja poenta.

Inače, tvoje mišljenje je tvoje pravo, ali to što ti misliš da je BMW iza Mercedesa po pitanju dizajna je samo to - tvoje mišljenje. Ne znam šta si mislio pod time da "Mercedes drži tron", pošto BMW već tri godine prodaje više svojih automobila na globalnom nivou od nemačke premium trojke, a Mercedes se naizmenično smenjuje sa Audijem na drugom mestu pa ako je po tebi "držanje trona" borba za drugo mesto, onda si u pravu :) Mercedesu je trenutno Audi daleko veći problem (jer BMW ionako ne može da "dohvati"), negde sredinom godine je Audi na odredjeno vreme preuzeo čak i to drugo mesto po globalnoj prodaji a Mercedes je skliznuo na treće, evo ti http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle.aspx?AR=248749 Dakle, isti si kao i ovi ranije nabrojani, pišeš napamet i generalizuješ stvari i iz tebe očigledno govori nešto drugo a ne objektivnost i nepristrasnost. Zamalo pa da poverujem da stvarno voliš Hondu, a ne Mercedes :)

PS. Dok se Mercedes i Audi bore za taj "tron" na drugom i trećem mestu, BMW im na prvom odmiče još brže nego što su to i sami mogli da pretpostave i očekuju. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2010&mm=11&nav_id=470205 Do kraja godine BMW će dakle isporučiti više od 1,4 miliona svojih vozila globalno. Eto još jednog domaćeg zadatka za Audi i Mercedes :)

mega

pre 13 godina

320i: A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.


Ukucao. Za 'mercedes recall 2010'' mi je izbacio 1,160,000 rezultata. Znaš li koliko je za BMW? 1,190,000. I šta sad?

Po pouzdanosti su navedeni proizvođači tu negde (zavisno od modela), i to je jednostavno činjenica koju jedino fanbojevi BMW-a nikako ne mogu da shvate. Kao što ne mogu da shvate da njihov bavarski proizvođač zaostaje po pitanju dizajna jako mnogo naspram Mercedesa. Ja sam prevashodno ljubitelj Hondi, ali Mercedes jeste Mercedes, suvereno drži tron dok ga Audi i bmw gledaju odozdo. To je jedina fabrika koja proizvodi od kombija, dostavnih vozila, limuzina, pa sve do supersportskih i superluksuznih auta. Zato proizvođač iz Štutgarta jeste poseban, dok je Honda (barem u mom slučaju) u srcu.

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, nije ovde problem u tome što se mi kako kažeš “ne razumemo” ili što imamo “svako svoju verziju”, nego to što ti konstantno menjaš teze i izvrćeš stvari naglavačke. Problem je samo u tome što ima nas koji znamo ponešto o automobilima i automobilizmu tako da kod nas neke stvari ne mogu da prodju, a uostalom do tačnih informacija danas je vrlo lako doći i samo su na par klikova svakome ko čita ovo.

Kao prvo, ti si počeo sa uporedjivanjem novog Audija RS6 sa starim BMW-om M5. Taj model M5-ice je predstavljen 2005. godine a njegova proizvodnja je prekinuta jula ove godine. Evo ovde sve lepo piše: http://www.themotorreport.com.au/50557/bmw-m5-production-ends-ahead-of-next-generation-model Ja sam napisao da je Audiju trebalo skoro 4 godine da napravi potpuno nov model RS6-ice da bi nadmašio staru M5-icu, a ti meni odgovaraš da je i Audi izašao 2005. godine?! To nije tačno, a tebi očigledno smeta činjenica da je Audi skoro 4 godine zaostao za BMW-om. Model RS6 koji si ti uporedio sa M5-icom NIJE izašao na tržište 2005. nego 2008. godine, baš kao što sam napisao u prethodnom komentaru, i to tačno u oktobru mesecu, kad je predstavljen na Pariskom sajmu automobila. A sve to lepo potvrdjuje sledeći: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/Audi-A6/234407/ Dakle, nemoj da izvrćeš istinu, a istina je da je skoro 4 godine trebalo Audiju da napravi RS6 koji će konačno dostignuti M5 iz 2005. godine. I da bi uopšte to uradio, morao da je da “pozajmi” motor od Lamborghini-ja. Toliko o fabričkom RS6.

Druga stvar, ponavljam da je potpuna besmislica to što predstavljaš “nabudžene” modele Evotech-a kao Audi-jeve autentične modele, odnosno smešno je to što “kitiš” Audi tudjim perjem. Evotech sa Audijem NEMA APSOLUTNO NIŠTA, ne znam da li je tebi to jasno? Audijevi ekstremni modeli imaju oznaku RS, BMW-ovi ekstremni modeli imaju oznaku M, a Mercedesovi oznaku AMG. Sve drugo NIJE fabrički proizvod i nema veze sa matičnom fabrikom, i čak šta više matični proizvodjač automatski ukida garanciju na takve modele koje su “budžile” kojekakve tuning radionice. U tom smislu sam ti i napisao ranije da takve budževine ne predstavljaš kao Audi-jeve modele pošto takvih “budževina” raznih modela BMW-a ima isto tako koliko god hoćeš ali oni kao takvi nisu BMW-ov autentičan proizvod, i u prilog tome sam ti kao pandan “budževine” naveo model M5 Hurricane RR koji je brži i od ovog tvog Evotech-ovog RS6 modela, a što je i ozvaničeno i što ti sve lepo piše na onom sajtu čiji sam link ostavio u prethodnom komentaru. Pričaj ti dakle šta god hoćeš, istina je svakome dostupna na tom sajtu. Dakle, kad su “budževine” u pitanju, ZVANIČNO (i dokumentovano) najbrži sedan na svetu je M5 Hurricane RR, pa ti ostavljaj linkove ovog Evotech-a do sutra, opet ništa nećeš promeniti.

Treće, napisao si, citiram: “i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade”. Koji “ovi” prijatelju? Audi, ili Evotech? Ako misliš i pričaš Evotech-u, kaži to lepo ali nemoj onda da njihovu tuning verziju RS6-ice predstavljaš kao Audijev model, jer ona to i nije. Ponavljam, ovaj auto sa linka nema veze sa fabričkom verzijom RS6 i ne može se stoga uzimati za poredjenje sa BMW-ovim ili bilo čijim FABRIČKIM modelima. Dakle shvati već jednom tu razliku i prestani da uporedjuješ babe i žabe. To je isto kao kad bih ja sad napisao da je BMW napravio jači automobil od Bugatti Veyron-a koji ima 1001 KS, i kao “argument” u prilog tome dao ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=gq6nYM0A1VU sa kojeg se lepo vidi (od 1:30 sek. do 2:10 sek.) da je ovaj “nabudženi” E36 M3 ICS Performance na dyno testu i zaista razvio veću maksimalnu snagu od Veyrona, tačnije svih 1025 KS. Problem je samo što nezavisni tuner ICS Performance nema veze sa BMW-om, iako jeste istina da je “nabudžio” ovaj M3 na 1025 KS, što se i vidi sa snimka. U istom tom smislu, ni Evotech za koji si se ti “uhvatio” što kaže narod “k`o pijan za plot” nema veze sa Audijem, pa se njegovi modeli ne mogu predstavljati uspehom ili delom Audija. Nadam se da sad konačno shvataš, jer iskreno ne znam više kako bih ti još prostije a jasnije objasnio u čemu grešiš i zašto ovo što ti pišeš nema veze sa istinom a ni zdravom logikom.

Četvrto, i poslednje, u svom pretposlednjem kometaru si prvo napisao da je, citiram: “skroz nebitno” to što je onaj čovek prešao za 7,5 godina preko million kilometara sa BMW-om 530d. Kao, nema to nikakvog značaja… A u svom prvom komentaru na ovu temu si “na sva usta” galamio kako si sa svojom A6-icom prešao “čak” 485000 km, govoreći da je taj motor perfektan, auto neuništiv itd itd… Dakle, kad je Audi u pitanju onda je itekako bitno to koliko si prešao (iako za to nisi dao nikakve dokaze, ali `ajde da ti verujemo na reč), ali onda kad ti argumentovano dokažem da je neki BMW bez problema prešao više nego dva puta toliko, ti onda kažeš da je to “skroz nebitno”. Objektivan si i nepristrasan, nema šta... :)

Dakle, istina je svima nama dostupna na par klikova, a istina je takva da je Audi skoro 4 godine razvijao nov model RS6 da bi uradio domaći zadatak koji je BMW postavio 2005. godine. I da bi to uradio, Audi je na kraju “pozajmio” Lamborghini-jev motor iz Gallarda. Sledeće godine u ovo vreme će već biti predstavljen novi M5, pa će Audi (i Mercedes) dobiti novi domaći zadatak za neke naredne 3-4 godine. U ovom segmentu to se dešava od 1985. godine, kad je BMW predstavio prvu M5-icu, i tako je sve do danas. U vreme svog predstavljanja, M5-ica je bila potpuno nov model koji je otvorio jedno novo poglavlje i začeo potpuno nov segment, sportskih sedana više srednje klase. U to vreme, AMG model E klase i RS6 modeli nisu bili ni u snovima Mercedesa odnosno Audija, tako da je M5 “otac” ovog segmenta baš kao što je M3 “otac” segmenta sportskih sedana niže srednje klase, i to je cela istina. Da li je BMW generalno najbolji od ova tri brenda, to je pitanje za diskusiju. Svako od njih ima svoje prednosti i svoje mane, i ponavljam da niko ne pravi savršene automobile tako da se ne može generalizovati. Ali kad su performanse u pitanju, tu je stvar oduvek bila jasna i zna se ko je tu oduvek postavljao standarde i domaće zadatke, i čiji su modeli uvek bili ti koji su odredjivali koliko će se visoko “letvica” postaviti. Zato ti još jednom kažem, ako ti je cilj da glorifikuješ Audi, ima daleko boljih načina na koje to možeš i trebaš da radiš, jer Audi ima svojih nespornih kvaliteta i dovoljno sopstvenih dobrih modela da ne moraš da “pozajmljuješ” tudje od Evotech-a ili bilo koje druge nezavisne tuning kuće. Ali nemoj ni pokušavati da osporiš primat BMW-a u ovoj klasi kad su performanse u pitanju, jer ćeš prihvatiti “Sizifov posao”. Još je gore to što kao ”argumente” uzimaš neke automobile koji sa Audijem imaju taman toliko veze koliko i onaj nabudženi M3 ICS Performance od 1025 KS ima veze sa BMW-om. Kad jednom shvatiš tu razliku, moći ću ponovo da diskutujem sa tobom na temu automobila. A do tada, samo ću napisati nešto što je neko pametan jednom rekao: “Svako mora da predje svoj put i potroši svoju meru iluzija.” Ko razume - shvatiće.

Cole

pre 13 godina

@320i

Prijatelju mi se ocigledno ne razumemo,jer svako ima svoju verziju,ali opet ti ponavljam nemam nameru da se ubedjujem ovde s tobom ali imas koliko hoces dokaza da je audi superiorniji u odnosu na bmw,bili oni fabricki ili tjunirane verzije,dao sam u proslom i pretproslom komentaru odgovore na sve to sto ti pises i linkove gde ih uporedjuju a imas jos mnogo klipova po you tube-u ili gde god hoces gde uporedjuju i najnovije modele jednih i drugih i starije i fabricke i tjunirane i kako god hoces,ti uporno demantujes sve to ali ja ti pokazujem prostim primerima da nisi u pravu(nemoj mi samo reci da su svi ti snimci montirani, nemoj da ispadas smesan),tvoje zablude su jedno ali realnost je sasvim drugacija,sve sam vec objasnio u proslom i pretproslom komentaru mrzi me da se ponavljam vise stvarno!!!
Hvala na paznji,prijatno i do vidjenja!!!

Cole

pre 13 godina

Pa i Audi ti je isto izasao 2005. godine C6 model to je isti ovaj samo sto je ovaj na snimku restyling model iz 2009.godine,a taj restajling se ogleda samo u promeni prednjih farova stavljen snop LED dioda i zadnjih stop svetala isto LED tehnologije i nista vise,motori su svi isti kao i tjunirane verzije!A evo ima snimak gde uporedjuju ako bas hoces taj bmw M3 ESS novi(E90 model) i novi RS6 http://www.youtube.com/watch?v=iW2trdjEBmA s tim sto ovaj prvi sto je vozio Audi zalio se na problem sa ubrzanjem,nije iskljucio elektroniku(sta da se radi ocigledno ne zna covek ali nema to sad veze)pa je onda seo neki drugi lik i objasnio neke stvari!!!A sto se tice toga da nisam "video dobro" link koji je postavio (320i) u pravu si ja nigde nisam video,on je meni samo postavio link kako je neki lik presao sa bmw-om milion kilometara(skroz nebitno sto sam i objasnio u prethodnom komentaru) i hurricane-a za kog tvrdi da je najbrzi sedan(a i to sam objasnio u prethodmon komentaru da se ne ponavljam),jer osim toga ja nigde nisam video uporedni test ta dva automobila,vi imate svoju verziju a ja imam svoju i to je to!

I za kraj da vam kazem da ja ovde nisam nikakav audijev advokat vec samo pisem cinjenicno stanje ono sto je realno,a to je da je Audi bolji hteli vi to da priznate sebi ili ne,i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade!

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, ja sam ti u prethodnom komentaru dao link gde je lepo navedeno da je M5 G-Power Hurricane RR postao ZVANIČNO najbrži sedan automobil na svetu, a datum tog članka je 16. avgust ove godine. Pod tim "zvanično" se podrazumeva da je na merenju brzine radio tim profesionalaca sa neophodnim znanjem i opremom, da su brzine merene GPS uredjajem za satelistsko pozicioniranje jer su jedino to 100 % tačne brzine a ne one koje pokazuje brzinometar jer on može da “laže” i do 10 % od stvarne brzine, da su merenja radjena na zatvorenoj stazi bez saobraćaja, da je sve ovo osvedočeno prisustvom nadležnih lica, i ponavljam da je u takvim okolnostima potvrdjeno da ovaj model postigao maksimalnu brzinu od 372,1 km/h, naravno preko GPS-a, i time je ZVANIČNO postao najbrži sedan na svetu. Ne znam šta ti tu nije jasno, tamo lepo piše sve, naravno za one koji hoće da čitaju i saznaju pravu istinu.

Sa druge strane, ovo što ti kačiš ove linkove sa youtube-a, to veze nema sa zvaničnim i merodavnim podacima. Nalaziš neke nabudžene modele Audija sa po 600-700 KS i onda kačiš ovde linkove da dokažeš da je moguće nabudžiti najnoviji Audijev model do te mere da konačno može da prestigne ili nadmaši potpuno fabrički model BMW M5 i to iz 2005. Godine?! Mislim, zar te nije sramota čoveče? Power ti je napisao koja je maksimalna brzina standardnog modela RS6, a ti brže-bolje okačio link još jedne tuningovane verzije RS6-ice (lepo ti piše na tom snimku koji si okačio da se radi o tuning kući DKR Tuning) sa ni manje ni više nego 100 KS više od fabričkog modela RS6, i onda kažeš: eto, vidiš da RS6 ide maksimalno 333 km/h? Mislim, stvarno si preterao. Menjaš teze i izvrćeš istinu sve vreme, ali ponavljam papir trpi sve ali istina je jedno a lepe želje su nešto sasvim drugo.

Inače kad si se već uhvatio tih maksimalnih brzina, iako je to samo jedan od podataka koji treba uzimati u obrzir pri donošenju nekih zaključaka o tome koji je auto bolji, maksimalne brzine modela M5 i RS6 su bezbednosti radi limitirane na 250 km/h. Medjutim uklanjanjem tog limitera, što je inače jedna od opcija koju proizvodjači nude kupcima, maksimalne brzine koje ova dva modela mogu ostvariti, a koje su izmerene od strane kompetentnih lica i na ranije opisan način (preko GPS-a), iznose tačno 274 km/h (po brzinomeru 280 km/h) za RS6 verziju C6 (model iz 2008. godine), dok je za M5 maksimalna brzina 327 km/h (brzinomer “zakucao” na 330 km/h). Ovo su dakle FABRIČKE verzije oba modela, evo ti podatak za RS6: http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_RS6#C6 a evo ti i podatak za M5: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M5 Dakle, fabrički M5 ima skoro 50 km/h veću maksimalnu brzinu od RS6-ice i pored 70 KS manje snage, ali nije u tome problem ni sramota Audija. Sramota je u tome da je u Audiju V10 TFSI odnosno BITURBO motor, dakle sa dva turbo punjača (zato i ima oko 70 KS više od M5-ice), a u M5-ici je V10 ali ATMOSFERAC, odnosno da RS6 ima Quattro pogon na svim točkovima a M5 “samo” na zadnjim, a sem toga ovaj motor ima poreklo iz Lamborghini-ja (ugradjivan u Gallardo), odnosno Audi je dodao turbine i napravio odredjene izmene ali suštinski, to uopšte nije Audijev motor. I još jedna stvar, ona najbitnija: ovaj RS6 je predstavljen pre 2 godine, u pitanju je sasvim nov model baziran na novoj generaciji (C6) Audija A6, dok je M5 model predstavljen još pre 6 godina, baziran na seriji 5 E60 predstavljenoj 2003. godine?! I sad, ako tebi prijatelju pričinjava neko zadovoljstvo to što NAJNOVIJI model RS6-ice (sa Lamborghinijevim motorom) ubrzava za “cele” 0,2 sekunde bolje do 100 km/h od M5-ice stare 6 godina i bazirane na BMW-ovoj seriji 5 E60 staroj skoro 8 godina, onda neka je srećno veselje :) Mene bi iskreno bilo sramota čak i da uporedjujem na primer ovaj model M5-ice sa onim starim modelom RS6 generacije C5 (proizvodjen od 1997. do 2004.), ali naravno poredjenja takvog tipa su jedina vaša šansa da neki Audi ispadne brži od BMW-a makar na kratko, jer ne zaboravi da novi M5 treba da bude predstavljen 2011. godine i tek će to biti model sa kojim bi trebalo porediti novi RS6, a ne sa njegovim “pretkom” izradjenim na staroj seriji 5 predstavljenoj “davne” 2003. godine. Dakle, porediš babe i žabe, ponovo…

Inače, naravno da će novi RS6 da bude brži do 100 km/h sa biturbo motorom od M5-ice, jer ima 70 KS više, Quattro pogon i “brdo” obrtnog momenta više, to nije sporno. Ali kao što rekoh, nov model M5-ice treba da bude predstavljen sledeće godine, i to će biti model sa kojim će imati smisla u svakom pogledu porediti ovaj RS6. Siguran sam da će novi model M5-ice nadmašiti RS6 i po pitanju ubrzanja do 100 km/h jer naravno to BMW mora da uradi da još jednom potvrdi renome i reputaciju M5-ice kao začetnika i "etalona" ove klase, i tako će ponovo postaviti reper i domaći zadatak za buduće modele RS6 i E klase AMG, jer BMW postavlja domaće zadatke u ovoj klasi konkurentima još od 1985. godine, kad je predstavio prvi model M5-ice sa tada gigantskih 286 KS i time začeo ili "kumovao" nastanku segmenta sportskih limuzina visoke klase. Poredjenja radi, u to vreme najjači model u klasi BMW-ove serije 5 koji je Audi proizvodio bio je model Audi 200 Quattro sa turbo motorom koji je razvijao 200 KS. Dakle, BMW je “izmislio” kategoriju sportske limuzine, tako da je od početka postavljao standarde i po njegovim modelima su se konkurenti uvek uporedjivali i “merili”. Tako je i sa poslednjim modelom M5-ice (predstavljen 2005. godine) – trebalo je Audiju skoro 4 godine da napravi novi RS6 koji će biti “čak” 0,2 sekunde brži do 100 km/h, što nije za čudjenje obzirom na dva turbo punjača i Quattro pogon, ali i pored svih 70 KS više snage ni najnoviji RS6 ne može da razvije veću maksimalnu brzinu od stare M5-ice. Kad sledeće godine bude predstavljen nov model M5, pitanje je koliko će godina Audiju trebati da napravi neki novi model RS6 da dostigne taj M5, jer upravo je to ono što se dešava evo 25 godina u ovoj kategoriji (sportske limuzine više srednje klase) – BMW postavlja standarde, ostali prate. I to je jedina istina prijatelju Cole, a ne ovi linkovi i ove nakaradne budževine koje ti kačiš, koje ne dokazuju ništa jer se ne radi o prozvodima Audi-ja, nego NEZAVISNIH TUNING KUĆA, tako da ne znam što pokušavaš da “odbraniš” Audi time što kao primere uzimaš modele koji zapravo nisu autentičan proizvod Audija? Ti ili ne uvidjaš razliku izmedju fabričkih modela i tuning verzija, ili pokušavaš da tuning verzije predstaviš kao fabričke verzije Audija. Ako ti je cilj da braniš ove tuning kuće onda to lepo napiši jer non-stop pričaš i njima i njihovim modelima, iako oni nisu tema o kojoj se ovde govori. A ako pokušavaš da Audi glorifikuješ time što kačiš ovde neke “nabudžene” modele koji nisu kao takvi ni izašli iz Audijeve fabrike, onda mi kaži koliko ima smisla “kititi” Audi tudjim perjem? I to tebe zadovoljava kao fana Audija? Svašta…

PS. Ponavljam da Audi pravi odlične automobile, kao i BMW, kao i Mercedes… Ali niko od njih ne pravi savršene automobile i zato mrzim kad ljubitelji Merca i Audija krenu da generalizuju i hvataju se za neke sitnice i slamčice spasa samo da bi dokazali ono što se dokazati ne može. Ni ti nisi izuzetak. Pobogu čoveče, uporedjuješ najnoviji model Audija sa konkurentskim modelom BMW-a iz stare generacije koja se čak više i ne proizvodi (serija 5 E60)?! I onda se još i raduješ činjenici da je Audiju trebalo oko 4 godine da dostigne BMW i konačno napravi RS6 koji će nadmašiti M5 iz 2005. godine? Da nije smešno bilo žalosno...

Power

pre 13 godina

Cole
jesil li pogledao koji je ono M3 ako neznaš ja ću ti reći to je M3 od 2004-05 godine što znači da je stariji od ovog Audija skoro 5 godina i da ja nisam upoređivao taj M3 već ovaj noviji.
A što se tiče toga da nema ni jedan M brži od tog RS-a, grdno se varaš jer taj link ti je postavio (320i)ali izgleda da ga nisi dobro video.
BMW M5 RS 750

dragan

pre 13 godina

Svi proizvođači se utrkuju da ubace nešto novo u novi model.Međutim niko do sada nije umesto spoljnih retrovizora ugradio kameru koja osmatra iza automobila i sve se prati na monitoru ispred vozača.Da li ste primetili koliko su ružni ovi retrovizori, a koliko malo novca treba za ugradnju kamere i monitora.Ili misle da to zaslužujemo u nekom narednom veku.

Cole

pre 13 godina

Ne zelim ovde da se raspravljam sa bilo kim,samo vam lepo kazem da je Audi sveukupno gledano bolji auto,po mom misljenju!

@power

Evo da te demantujem za to sto tvrdis da RS6 ide max. 333 km/h,evo ti link gde covek vozi 351 km/h http://www.youtube.com/watch?v=K0XH-8tmMC8 ,a evo ti pogledaj kad vec uporedjujes ta dva modela (rs6 vs M3 ess) http://www.youtube.com/watch?v=BvNKuQNd_JQ (ovo su ti organizovane brzinske trke,a ne ulicne),a to sto se tice prenosa mislim na prenos snage motora na osovinu!!!

@bavaria

Nemoj da se zavaravas da je M bolji od RS-a,znam da sam naveo tjuniranu verziju audija ali sam zato i napisao da ga uporedis sa bilo kojom verzijom M-a(dakle odnosi se i na tjunirane verzije bmw-a) evo ti snimak http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk gde FABRICKI Audi RS razvaljuje fabricki M5 jos plus Audi je avant(karavan) sto znaci da je tezi za skoro 200 kg,tako da nemoj da pricas neke nebuloze ili prvo proveri informacije!

@320i

Nisam ja rekao da nijedan drugi auto ne moze da predje tu kilometrazu nego samo objasnjavam koliko sam ja zadovoljan svojim autom sa tom kilometrazom,i kljakavi fiat moze da predje toliko uz redovno odrzavanje,tako da nemoj da okreces moje reci.Namerno sam rekao "bilo koju M verziju" (mislio sam i na tjunirane),evo i tebi fabricke verzije Audija i Bmw-a(isti klip kao gore)http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk ili tjunirane http://www.youtube.com/watch?v=98y5YfNAeDk&feature=channel i nikakvu ja sliku ne iskrivljujem imas mnogo klipova na you tube-u gde direktno uporedjuju razne tjunirane verzije RS-a i M-a na org. brzinskim trkama i opet je Audi bolji.A to sto kazes za taj hurricane ja ti opet ponavljam da RS evotech ide 370 km/h sa 50 HP manje od tog Bmw-a.Audi ima najbrzi avant(karavan) na svetu MTM tjunerska kuca je izradila RS6 R verziju od 702 HP,kome je max.brzina 344,2 km/h, a ubrzanje do 100 km/h dostize za 3.9 sec,dakle ima za 4 sekunde bolje ubrzanje(iako je avant) od tog hurricane-a(koji je sedan),tako da nemojte da me zasmejavate sa tim vasim bmw-ovima!!!

@M power

procitaj i ti gore sto sam napisao,ali ponovicu i tebi rekao sam "bilo koju verziju Bmw M" sto se odnosilo i na tjunirane,gledaj klipove kako Audi kida Bmw i uzivaj!!!

m power

pre 13 godina

Cole,neznalico,niko nije pominjao x drive ili pogon na sva 4 tocka,govorim o kontraverznom djostiku koji je Bmw prvi izbacio..govorim o najboljem dizelu danasnjice po svim parametrima ,Bmw-ovom sestocilindrasu sa 3000 kubika iz petice i trojke u verzijama od 184 pa sve 299 konja,bar do sada je tako koji tako lako prelazi pola miliona kilometara,kod mene je verzija od 193 konja iz 2002 u 530 d e 39 koji vec ma 298000 km bez ikakvog kvara na motoru..Mogu samo neznalice da pisu,zna se ko je tata u svim segmentima,poredi covek nabildovani rs6 i serijski m5,eeeeeeej koji idiotizam,nemam reci.ajde recite ko je izvukao iz 3200 kubika 365 konja iz cistog atmosferca..Bmw m3 csl,kolika je tu specificna snaga,bez turbina i kompresora pa bmw m5 5000 kubika i 507 konja i kao slag na torti jos pre 20 godina 6100 kubika i 670 konja atmosferac u najbrzem autu do pre 5 godina ai po mnogim i sada najbrzem autu na svetu da ne racunamo nakaradni auto Vejron ,a to je Mclaren F1...CITAJTE MALO...

Hurricane RR

pre 13 godina

@Cole
The newest G-Power M5, Hurricane RR, gets a 6.67% boost in power cranking out a total of 800hp and 590 lb-ft of torque using even larger superchargers. The only thing that is speculated to beat out the new G-Power Hurricane RR in the near feature is the Bugatti Galibier when it hits the market in 2013… unless someone else has something up their sleeves.

320i

pre 13 godina

@ Enes Ćosović:

Prijatelju, ne znam što si se "uhvatio" za te opozive, kopaš po internetu da pronadješ podatke kako je BMW opozvao 35 ili 40 hiljada automobila zbog nekih banalnih problema sa izduvom, jer zaista ne znam šta misliš da time uopšte dokazuješ? Ništa realno, jer ponavljam da jedna Toyota danas opoziva preko dva miliona modela i to za neuporedivo ozbiljniji problem (pedala gasa) koji je više puta završen sa smrtnim ishodom. A Toyota je i danas medju najpouzdanijim brendovima na svetu, jer se njeni modeli generalno gledano statistički vrlo retko kvare iako i Toyota, kao i svaki drugi proizvodjač, greši i grešiće i ubuduće jer je u ljudskoj prirodi da greši. Ne postoji proizvodjač koji pravi savršene automobile i koji ne opoziva svoje modele, tako i taj tvoj Mercedes u koji se kuneš i koji "kuješ u zvezde" na svakom sajtu i portalu, isto pravi greške i opozive i kao argument u tom smislu sam u prethodnom komentaru naveo praktičan primer - ukucaj u google "Mercedes recall 2010" (Mercedes opoziv 2010) i dobijaš preko 1,2 miliona stranica na temu opoziva Mercedesa SAMO u ovoj godini! Ili ćeš sad da kažeš da google laže odnosno da Mercedes nikada ne greši, odnosno da zapravo pravi savršene automobile? Ne bi me ni to iznenadilo od tebe, ali ponavljam i ovo: jedno su lepe želje i to što svako može da napiše šta mu je volja, a nešto sasvim drugo je realnost i činjenično stanje.

Inače sa tog sajta koji sam ti naveo kao primer (reliabilityindex.com) se u par klikova mogu dobiti vrlo jasni i precizni podaci o pouzdanosti kako po modelima tako i po brendovima, i nadao sam se da ćeš moći da dodješ do pravih informacija na koje sam te uputio. Medjutim, pošto vidim da ti je bilo teško da se snadješ i dodješ sam do njih evo detaljnog uputstva da vidiš i sam šta je istina: dakle otvori pomenuti sajt, pa klikni na "Top 100 Cars", i dobijaš listu od 100 najpouzdanijih modela (po evidenciji na teritoriji Velike Britanije), dakle 100 najpouzdanijih automobila generalno gledano. Sa spiska se vidi da je na 29. mestu BMW serija 3, na 33. mestu BMW serija 3 Compact, a da je najbolje rangirani (najpouzdaniji) Mercedesov model SLK tek na 54. mestu, dok je najbolje plasirani Audijev model A6 na 88. mestu. To je stvarnost i to su činjenice o kojima govorim.

Ako ti to nije dovoljno, onda na početnoj stranici istog sajta klikni na "Ratings", pa kad se otvori stranica na "Manufacturer ratings" pa na "View ratings", otvori se stranica sa listom od 36 najbolje rangiranih brendova (proizvodjača) sveukupno gledano, uzevši u obzir sve aktuelne modele tog proizvodjača na tržištu, a kao faktori za procenu pouzdanosti uzeti su učestalost kvarova i cene popravke istih. Na toj listi dragi Enese, BMW je na 24. mestu, Mercedes na 31. mestu, a Audi na 32. mestu, dok je Alfa Romeo 33. na listi. Ako ti ni to nije dovoljno, onda džaba i da počnem da crtam umesto da komentarišem...

@ Cole:

Audi pravi odlične automobile, ali previše generalizuješ i relativizuješ stvari. Prešao si 485000 km sa svojom A6-icom, pa šta? Moj rodjak je svojevremeno sa Golfom 2 dizel bio prešao preko 700000 km. Evo ti linka da vidiš kako je čovek prešao MILION kilometara sa BMW-om 530d i to za 7,5 godina: http://www.motor-talk.de/forum/1-millionen-530d-t1614965.html imaš i slike... Dakle kad predješ još toliko javi se i okači slike kao ovaj lik sa 530d :)

Inače smešno je što uporedjuješ tuning verziju Audija (Evotech verzije nisu fabrički prozvod Audija) sa standardnom M5-icom i onda kažeš da će je Evotech RS6 "otresti kao slinu". Čoveče, ili uporedjuj fabričke modele (RS6 protiv M5) ili ekstremne tuningovane verzije oba, pa onda donosi zaključke. Ako si već uzeo kao primer najjaču tuning verziju RS6-ice, onda uzmimo kao pandan najekstremniju tuning verziju M5-ice, jer su samo to "fer" poredjenja a ne to što ti porediš babe i žabe. Ali vi fanovi Audija i Mercedesa ne prezate ni od čega samo da iskrivite stvarnost i okrenete istinu naglavačke, onako kako vama odgovara.

A da ne ostanem nedorečen, esktremna tuning verzija BMW-a M5 je G-Power Hurricane RR, ima 50 KS više od tog tvog Audija, dakle 800 KS, kao i 800 Nm obrtnog momenta, i dostiže maksimalnu brzinu od 372 km/h i ZVANIČNO (evidentirano, dokazano) je najbrži sedan na svetu, dakle "otresao je kao slinu" sve sedan automobile današnjice a izmedju ostalih i taj Evotech Audi RS6 o kojem ti pričaš: http://www.automotiveaddicts.com/13876/worlds-fastest-sedan-g-power-bmw-m5-hurricane-rr

Lepe želje i realnost, zablude i istina, nagadjanja i argumenti. Papir trpi sve, ali činjenice govore nešto drugo. I dok vi ovde pokušavate da zamenite teze, BMW i dalje prodaje više automobila i od Mercedesa i od Audija. Što kaže ona reklama: kupci znaju zašto :)

bavaria

pre 13 godina

Fabricki RS nikad nece biti bolji od M u bilo kom pogledu. Taj audi RS6 koji pominjes je DObudzen. E a kad podignes pogled vidis ispred sebe M5 HURRICANE limitiran na 340km/h a bez blokade premasuje 370km/h. I jos nesto, bilo koji auto sa pogonom na 4 tocka je startniji od onog koji je pogonjen sa 2 tocka, ali ima krajnju brzinu manju ukoliko je motor pod haubom isti. A to ko je mrsio racune audiju je bila i HF INTEGRALE.

Neutralni

pre 13 godina

Imam samo jedan komentar na sve likove koji su vozili ovo i ono, poseduju palatu i jahtu...
http://www.motherlandnigeria.com/boomie/images/honesty_low.jpg

Power

pre 13 godina

Cole
Nije tačno da Audi RS6 evotech ide 370 već 333 mu je maximum koji može da dostigne, a kažeš da ne može da ga stigne ni jedan BMW sa oznakom M, e pa druže baš si se prevario evo ti link koji prikazuje snimak AUDI RS6 740ks Evotech vs BMW M3 ESS :
http://www.youtube.com/watch?v=CxbUKLg8JfU
Hehehee kakva bre Audi pa ovo je stvarno smešno, a što se tiče kvatra tu si u pravu jer Audiju jedino šta valja je taj kvatro. I ako možeš samo mi reci šta si mislio pod ovim ,,Audi ima najbolji prenos’’.

Enes ćosović:
Evo postavio je (debeli deda) sve linkove koje je trebao da postavi pa sad uzmi lepo ih pregledaj i sekiraj se.

debeli deda

pre 13 godina

Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)
(Enes Ćosović, 30. oktobar 2010 16:45)
http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Luxury

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Compact%20Executive

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Supercar

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer/relIndex

na svaku vest o BMW se javljas prvi sa pljuvackim komentarom...jesi ti mozda sin Zike Pavlovica??? Ili imas radionicu za izradu farmerica? Smesno je jedino to koliko ti lupetas bez ikakvog osnova. BMW, Audi, "USA ricers"-lexus, infinity, acura, pa tek onda "merdza", tj romski san.

Cole

pre 13 godina

dajte ljudi sta vam je pa Audi je najbolji nemacki auto,ja imam A6 2.4 quattro presao je 485000 km(skoro pola miliona KM) pa auto je neunistiv,motor mu je perfektan,samo redovno odrzavanje i auto vozite 100 godina,auto je azdaja...a ti sto pricas da je BMW prvi izbacio "drive" pretpostavljam "X drive" pogon,nisi u pravu jer je audi jos osamdesetih izbacio QUATTRO pogon prvenstveno za reli takmicenja u kojima je bio nenadmasan(4 uzastopne titule u WRC-u) i onda je bio DISKVALIFIKOVAN jer niko nije mogao da mu pridje po performansama pa su onda 4WD pogon napravili mitsubishi za EVO i subaru za imprezu,pa su tek sad od skoro Bmw i Merc izbacili svoje "x drive' i "4 matic" pogone koji su samo bleda kopija,a ko ima najjaci dizel motor na svetu,pa naravno audi V12 i nije tacno da audi kupuje onaj ko nema za Bmw i MB,kupi ti ako imas para Audi RS6 evotech 5,0 750 HP pa ga slobodno uporedi sa bilo kojim Bmw-om M verzije,ne mogu da mu pridju Audi ih otrese kao slinu,auto ide 370 km/h,tvrdim da audi ima najbolji prenos uradjen od svih automobila na svetu,najstartniji je cak i sa quattro pogonom,ko je vozio audi zna o cemu pricam,auto je nenadmasan!!!

Enes Ćosović

pre 13 godina

http://automotion.rs/2010/10/07/bmw-povlaci-350-000-vozila-u-svetu/
http://automotion.rs/2010/10/27/bmw-opozvao-150-800-vozila-zbog-sigurnosnih-i-problema-sa-izduvom/
Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)

m power

pre 13 godina

...a ko je prvi izbacio i drive koji su svi osporovali, pa su ga posle svi prihvatili,pa i taj Mercedes i Audi,ko je prekopirao preposlednju seriju 7 unutra nego S klasa,ko je izbacio prvi biturbo dizel,2000 kubika sa 204 ks,ko je izbacio prvi serijski turbo motor nego Bmw u 2002 turbo davne 1972 godine,da ne pominjem m modele koji su neprikosnoveni u svojim klasama i naravno legendarne sestocilindricne motore kako benzinci tako i dizeli...aj citaj malo..

320i

pre 13 godina

@ kelner:

Tačno je da BMW ima problema i opoziva i da ih je imao i ranije, ali su ih u primetno većoj meri imali i imaju njegovi najveći rivali, odnosno Mercedes i Audi. Mercedes je u periodu od 2001. do 2006. imao daleko najniži "rating" pouzdanosti od ove nemačke trojke, a i dan-danas je najgori po tom pitanju. Pogledaj malo sajtove poput reliabilityindex.com i sličnih, videćeš da je BMW bolje rangiran od ostalih premium brendova. Na pomenutom sajtu na primer BMW je rangiran daleko ispred Mercedesa i Audija, koji su po pouzdanosti otprilike u rangu sa Alfa Romeom, što je za brendove koji se predstavljaju kao "premium" i uostalom prodaju po "premium cenovniku" jednom rečju nedopustivo, da ne kažem sramotno. BMW ne pravi savršene automobile, ali je od konkurencije po tom pitanju definitivno daleko ispred. Vidim da ti i još neki pominju opozive BMW-a, pa vas pitam da li to mislite da postoji neki proizvodjač koji ne greši i koji ne opoziva odredjene modele radi raznoraznih intervencija? Ako mislite da takav postoji, recite koji je to proizvodjač, pošto zvanično takav ne postoji? Jedna Toyota je tokom protekle 3 godine imala preko 30 fabričkih opoziva, od onih koji obuhvataju par stotina modela iz odredjenih serija do onih koje obuhvataju preko 2 miliona vozila (problem sa pedalom gasa), a Toyota je inače tradicionalno najpouzdaniji brend na svetu generalno gledano. A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.

@ Enes Ćosović:

Mercedes je prvi a Audi drugi ali samo u tvojim snovima, prijatelju. Ponavljam, Mercedes je po pouzdanosti ispod BMW-a i Audija, a da je ne pričam najbolje je da potražiš informacije po internetu umesto što ovde iznosiš paušalne izjave bez osnova i bez "materijalnih dokaza". Možeš ti da napišeš šta god ti je volja, ali činjenice i dokazi govore suprotno. BMW je najbolje rangirani "premium" brend, i od svih njih ima najveću prodaju na globalnom nivou tokom prvog i drugog kvartala ove godine, ima najveći porast neto zarade ove godine od "premium" konkurenata, a sem toga imao je najbolju prodaju i na domaćem, nemačkom tržištu. Tek u septembru je Audi prodao na mesečnom nivou više automobila od BMW-a na globalnom nivou, ali i dalje generalno gledano BMW je i dalje najrpodavaniji premium brend na svetu u ovoj godini (kao i u prošloj, kao i u pretprošloj...), a iza njega žestoku borbu za drugo mesto vode Mercedes i Audi, i smenjuju se na tom drugom mestu već duže vreme. Opet, da ne bude da je moja reč protiv tvoje, postoje informacije sa interneta, pa proveri sajtove poput autospies, ihsglobalinsight i sličnih koji su obradjivali ovu temu detaljno i dobićeš tačne i precizne informacije, i to je ono što je istina a ne ovo što ti pišeš. Lepe želje su jedno, ali je stvarnost uglavnom nešto sasvim drugo. Dakle, ili se naviknite na činjenice i realnost koliko god vam se ona ne svidja, ili ne iznosite više ovakve paušalne i netačne i neproverene informacije, postajete dosadni sa ovim pljuvanjem BMW-a jer su tačne informacije i istina dostupni svakome na samo par klikova.

kelner

pre 13 godina

ma verujte mi samo je audi auto,ostali nemaju veze,iz iskustva vam govorim,imao sam priliku sve da vozim, imam A6 3.2 quattro 265 HP,tata-mata je za sve ostale,auto ujeda,jede malu decu!Ja ne znam sta toliko vidite u bmw-u,to je samo izvikan auto,ali definitivno je na trecem mestu od ove velike trojke(Audi,Mercedes-benz i Bmw),pa oni samo kopiraju Audi i MB,nikad nisu prvi nista izbacili!!!

squiki

pre 13 godina

Mercedes,meca ili mecka kako je zovu kod nas,neupuceni ljubitelji koji zive u proslom veku i slavospeva o Mercedesu bi morali da znaju o mercedosovim kvarovima (recals)koji se desavaju svake godine u zadnjih deset godina. Najnoviji recal je za C i E klasu 2009,2010,2011 godina ,bas sada dok ovo citate dragi moji citaci.
Toliko o kvalitetu MECE.
Pogledajte link,http://www.lemonauto.com/complaints/1_mercedes_recalls.htm

Cule

pre 13 godina

Ja ne znam stvarno sta ljudi ovde voze. Imam utisak da svi voze poslednje modele nemacke premium trojke, i onda se medjusobno prepucavaju. Moje nemacko auto je bolje od tvog auto. Svaki od tih brendova (da ne bude zabune, Merc, Audi i BMW, a ne VW i Opel), ima blago iznijansiranu ciljnu grupu. To su sve ljudi iz vise srednje ili donje vise klase, sa primanjima blago ili osetno iznad proseka. E sad neko voli ALL Round igraca - Audi, neko udobnost - Merc, a neko sportsku voznju - BMW. Kada kazem sportsku voznju, ne mislim da je BMW 3, sportskiji auto od npr SLK, ali mislim da je BMW 3 dinamiciniji za voznju od A4 ili Merc C klase. To uostalom kaze i svako ko je probao sva 3 automobila. Tako da ta prica, ovaj je skup a onaj nije, ovaj se kvari a onaj ne, sva 3 brenda su vrli slicni po svemu, samo su nijanse u pitanju. Ko sta voli.

vlatko vukovic

pre 13 godina

Odlican je za mlade momke (ukoliko isti imaju para da ga kupe). A sta cu ja sa troje dece. Pa u gepek ne moze da stane ni jedan cestit kofer.

Miki

pre 13 godina

BMW je sport+luksuz=auto. A sto neki kukaju da je "los ili je skupo za odrzavanje" i svakakvih gluposti koji iznesu ovde, neka probaju jedan BMW 3 2011. godiste i neka posle tog dozivljaja pljuju BMW ;-)

kelner

pre 13 godina

ovaj BMW je mnogo smesan uvek izbacuju modele posle audija i mercedesa,a automobili su komedija skupi za odrzavanje i ni u cemu nisu bolji od ove dve marke,tako da samo AUDi i MERC kidaju,mnogo su bolji od bmw-a.Sto kaze jedan moj drug Nemac se zaklinje u BMW a vozi se u MECKI.Kupite audi cetvorku quattro i uzivajte,imate da se odusevite,pustite taj bmw oni samo kidaju sa cenama servisa a nikakvi nisu,a tek potrosnja,svako ko vozi bmw-a treba benz. stanicu jednu da kupi...

Enes Ćosović

pre 13 godina

Da, da Bmw je baš kvalitetan a povukao 500 000 vozila u roku od 40 dana. Ljudi, pa čitale vi šta, ili samo vam mašta radi. hahaha Zna se ko je kralj automobila- Mercedes Benz a posle Audi.

ws

pre 13 godina

Farsa sa N54 motorom je zavrsena pre dva dana kada je BMW objavio recall ~130 hiljada automobila u Americi. Ovome je oprethodilo 3 godine zataskavanja i tajnih nagodbi sa ostecenim vlasnicima, ali je zahvaljujuci istrazi novinara ABC-ja sve isplivalo na povrsinu i BMW je konacno bio prisiljen da prizna probleme na motoru i objavi recall.

link: http://www.mediaite.com/online/abc-news-investigation-prompts-bmw-to-issue-a-voluntary-recall-of-130000-vehicles/

Ilija

pre 13 godina

@ Balkanikos

Nije ni BMW savrsen. Sa motorom N54 u americi se posteno osramotio, a problem sa tim motorom je resio na krajnje sraman nacin. Umesto da vidi zasto se kvari pumpa viskog pritiska oni su samo produzili granaciju za istu na 10 godina ili 190000 milja, a posle isti motor zamenuli sa N55. A koliko je sadasnja trojka kvalitetna i dobar auto mozda ce ti reci i podatak da auto cija je cena 2006-e kao osnovnom modelu bila preko 33000$ danas bez problema mozes da nadjes za 15000$. I nazalost prica koja se vezuje za sadasnju seriju 3 jeste da ako nemas garanciju o autu i ne razmisljaj, odrzavanje je skupo, popravke da padnes u nesvest a auto se kvari. Ali da stvar ne bude losa samo po BMW potrudili su se i druga dva proizvodjaca iz Nemacke tako da su zajedno sam BMW-om na dnu tabele kad je u pitanju pouzdanost u SAD.
Mada mora se priznati 328i (335i jos nisam vozio pa cu zato i cutati o njemu) je preteran auto za voznju. Posle jedne voznje sa njim odma sam se odlucio da ga uzmem i pored svih ruznih prica koje sam cuo o njemu. . . Zbog finansiskih problema ga nisam uzeo ali definitivno hocu u buducnosti jer osecaj koji pruza u voznji je fenomenalan. Krivine ispravlja u prave linije, ubrzanje te zakuca za sediste, momentalno ubrzava, komotno mozes da ubrzavas u krvinama i sta sve ne. . . Auto da se raspametis. . .

Balkanikos

pre 13 godina

Reci da svi BMW modeli lice jedan na drugog, ajd to i moze. Al onda posle toga spomenuti Audi kao dobar primer razlicitih i orinalnih modela, e to je vec komedija :) Uzmimo modele 3 velike nemacke auto marke u poslednjih 10 godina, ne gledajuci dizajn. Mercedes katastrofalan sto se tice kvaliteta (posebno period od 2000 do 2005). Audi isto problematican sto se tice kvaliteta u istom periodu. BMW je jedina konstanta sto se tice kvaliteta izrade, uzivanja u voznji i naravno u tehnoloskim novitetima.

Comi

pre 13 godina

Ako bude kao prethodnik biće mu nadimak ružni... :) A 100% će biti isti kao petica a petica kao sedmica. E moj Bmw-u. :D A4 Audi je zakon za ovo da ne pričam za C klasu.

Cule

pre 13 godina

Ja ne znam stvarno sta ljudi ovde voze. Imam utisak da svi voze poslednje modele nemacke premium trojke, i onda se medjusobno prepucavaju. Moje nemacko auto je bolje od tvog auto. Svaki od tih brendova (da ne bude zabune, Merc, Audi i BMW, a ne VW i Opel), ima blago iznijansiranu ciljnu grupu. To su sve ljudi iz vise srednje ili donje vise klase, sa primanjima blago ili osetno iznad proseka. E sad neko voli ALL Round igraca - Audi, neko udobnost - Merc, a neko sportsku voznju - BMW. Kada kazem sportsku voznju, ne mislim da je BMW 3, sportskiji auto od npr SLK, ali mislim da je BMW 3 dinamiciniji za voznju od A4 ili Merc C klase. To uostalom kaze i svako ko je probao sva 3 automobila. Tako da ta prica, ovaj je skup a onaj nije, ovaj se kvari a onaj ne, sva 3 brenda su vrli slicni po svemu, samo su nijanse u pitanju. Ko sta voli.

Balkanikos

pre 13 godina

Reci da svi BMW modeli lice jedan na drugog, ajd to i moze. Al onda posle toga spomenuti Audi kao dobar primer razlicitih i orinalnih modela, e to je vec komedija :) Uzmimo modele 3 velike nemacke auto marke u poslednjih 10 godina, ne gledajuci dizajn. Mercedes katastrofalan sto se tice kvaliteta (posebno period od 2000 do 2005). Audi isto problematican sto se tice kvaliteta u istom periodu. BMW je jedina konstanta sto se tice kvaliteta izrade, uzivanja u voznji i naravno u tehnoloskim novitetima.

Miki

pre 13 godina

BMW je sport+luksuz=auto. A sto neki kukaju da je "los ili je skupo za odrzavanje" i svakakvih gluposti koji iznesu ovde, neka probaju jedan BMW 3 2011. godiste i neka posle tog dozivljaja pljuju BMW ;-)

vlatko vukovic

pre 13 godina

Odlican je za mlade momke (ukoliko isti imaju para da ga kupe). A sta cu ja sa troje dece. Pa u gepek ne moze da stane ni jedan cestit kofer.

Ilija

pre 13 godina

@ Balkanikos

Nije ni BMW savrsen. Sa motorom N54 u americi se posteno osramotio, a problem sa tim motorom je resio na krajnje sraman nacin. Umesto da vidi zasto se kvari pumpa viskog pritiska oni su samo produzili granaciju za istu na 10 godina ili 190000 milja, a posle isti motor zamenuli sa N55. A koliko je sadasnja trojka kvalitetna i dobar auto mozda ce ti reci i podatak da auto cija je cena 2006-e kao osnovnom modelu bila preko 33000$ danas bez problema mozes da nadjes za 15000$. I nazalost prica koja se vezuje za sadasnju seriju 3 jeste da ako nemas garanciju o autu i ne razmisljaj, odrzavanje je skupo, popravke da padnes u nesvest a auto se kvari. Ali da stvar ne bude losa samo po BMW potrudili su se i druga dva proizvodjaca iz Nemacke tako da su zajedno sam BMW-om na dnu tabele kad je u pitanju pouzdanost u SAD.
Mada mora se priznati 328i (335i jos nisam vozio pa cu zato i cutati o njemu) je preteran auto za voznju. Posle jedne voznje sa njim odma sam se odlucio da ga uzmem i pored svih ruznih prica koje sam cuo o njemu. . . Zbog finansiskih problema ga nisam uzeo ali definitivno hocu u buducnosti jer osecaj koji pruza u voznji je fenomenalan. Krivine ispravlja u prave linije, ubrzanje te zakuca za sediste, momentalno ubrzava, komotno mozes da ubrzavas u krvinama i sta sve ne. . . Auto da se raspametis. . .

Comi

pre 13 godina

Ako bude kao prethodnik biće mu nadimak ružni... :) A 100% će biti isti kao petica a petica kao sedmica. E moj Bmw-u. :D A4 Audi je zakon za ovo da ne pričam za C klasu.

Enes Ćosović

pre 13 godina

Da, da Bmw je baš kvalitetan a povukao 500 000 vozila u roku od 40 dana. Ljudi, pa čitale vi šta, ili samo vam mašta radi. hahaha Zna se ko je kralj automobila- Mercedes Benz a posle Audi.

ws

pre 13 godina

Farsa sa N54 motorom je zavrsena pre dva dana kada je BMW objavio recall ~130 hiljada automobila u Americi. Ovome je oprethodilo 3 godine zataskavanja i tajnih nagodbi sa ostecenim vlasnicima, ali je zahvaljujuci istrazi novinara ABC-ja sve isplivalo na povrsinu i BMW je konacno bio prisiljen da prizna probleme na motoru i objavi recall.

link: http://www.mediaite.com/online/abc-news-investigation-prompts-bmw-to-issue-a-voluntary-recall-of-130000-vehicles/

kelner

pre 13 godina

ovaj BMW je mnogo smesan uvek izbacuju modele posle audija i mercedesa,a automobili su komedija skupi za odrzavanje i ni u cemu nisu bolji od ove dve marke,tako da samo AUDi i MERC kidaju,mnogo su bolji od bmw-a.Sto kaze jedan moj drug Nemac se zaklinje u BMW a vozi se u MECKI.Kupite audi cetvorku quattro i uzivajte,imate da se odusevite,pustite taj bmw oni samo kidaju sa cenama servisa a nikakvi nisu,a tek potrosnja,svako ko vozi bmw-a treba benz. stanicu jednu da kupi...

320i

pre 13 godina

@ kelner:

Tačno je da BMW ima problema i opoziva i da ih je imao i ranije, ali su ih u primetno većoj meri imali i imaju njegovi najveći rivali, odnosno Mercedes i Audi. Mercedes je u periodu od 2001. do 2006. imao daleko najniži "rating" pouzdanosti od ove nemačke trojke, a i dan-danas je najgori po tom pitanju. Pogledaj malo sajtove poput reliabilityindex.com i sličnih, videćeš da je BMW bolje rangiran od ostalih premium brendova. Na pomenutom sajtu na primer BMW je rangiran daleko ispred Mercedesa i Audija, koji su po pouzdanosti otprilike u rangu sa Alfa Romeom, što je za brendove koji se predstavljaju kao "premium" i uostalom prodaju po "premium cenovniku" jednom rečju nedopustivo, da ne kažem sramotno. BMW ne pravi savršene automobile, ali je od konkurencije po tom pitanju definitivno daleko ispred. Vidim da ti i još neki pominju opozive BMW-a, pa vas pitam da li to mislite da postoji neki proizvodjač koji ne greši i koji ne opoziva odredjene modele radi raznoraznih intervencija? Ako mislite da takav postoji, recite koji je to proizvodjač, pošto zvanično takav ne postoji? Jedna Toyota je tokom protekle 3 godine imala preko 30 fabričkih opoziva, od onih koji obuhvataju par stotina modela iz odredjenih serija do onih koje obuhvataju preko 2 miliona vozila (problem sa pedalom gasa), a Toyota je inače tradicionalno najpouzdaniji brend na svetu generalno gledano. A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.

@ Enes Ćosović:

Mercedes je prvi a Audi drugi ali samo u tvojim snovima, prijatelju. Ponavljam, Mercedes je po pouzdanosti ispod BMW-a i Audija, a da je ne pričam najbolje je da potražiš informacije po internetu umesto što ovde iznosiš paušalne izjave bez osnova i bez "materijalnih dokaza". Možeš ti da napišeš šta god ti je volja, ali činjenice i dokazi govore suprotno. BMW je najbolje rangirani "premium" brend, i od svih njih ima najveću prodaju na globalnom nivou tokom prvog i drugog kvartala ove godine, ima najveći porast neto zarade ove godine od "premium" konkurenata, a sem toga imao je najbolju prodaju i na domaćem, nemačkom tržištu. Tek u septembru je Audi prodao na mesečnom nivou više automobila od BMW-a na globalnom nivou, ali i dalje generalno gledano BMW je i dalje najrpodavaniji premium brend na svetu u ovoj godini (kao i u prošloj, kao i u pretprošloj...), a iza njega žestoku borbu za drugo mesto vode Mercedes i Audi, i smenjuju se na tom drugom mestu već duže vreme. Opet, da ne bude da je moja reč protiv tvoje, postoje informacije sa interneta, pa proveri sajtove poput autospies, ihsglobalinsight i sličnih koji su obradjivali ovu temu detaljno i dobićeš tačne i precizne informacije, i to je ono što je istina a ne ovo što ti pišeš. Lepe želje su jedno, ali je stvarnost uglavnom nešto sasvim drugo. Dakle, ili se naviknite na činjenice i realnost koliko god vam se ona ne svidja, ili ne iznosite više ovakve paušalne i netačne i neproverene informacije, postajete dosadni sa ovim pljuvanjem BMW-a jer su tačne informacije i istina dostupni svakome na samo par klikova.

Neutralni

pre 13 godina

Imam samo jedan komentar na sve likove koji su vozili ovo i ono, poseduju palatu i jahtu...
http://www.motherlandnigeria.com/boomie/images/honesty_low.jpg

squiki

pre 13 godina

Mercedes,meca ili mecka kako je zovu kod nas,neupuceni ljubitelji koji zive u proslom veku i slavospeva o Mercedesu bi morali da znaju o mercedosovim kvarovima (recals)koji se desavaju svake godine u zadnjih deset godina. Najnoviji recal je za C i E klasu 2009,2010,2011 godina ,bas sada dok ovo citate dragi moji citaci.
Toliko o kvalitetu MECE.
Pogledajte link,http://www.lemonauto.com/complaints/1_mercedes_recalls.htm

m power

pre 13 godina

...a ko je prvi izbacio i drive koji su svi osporovali, pa su ga posle svi prihvatili,pa i taj Mercedes i Audi,ko je prekopirao preposlednju seriju 7 unutra nego S klasa,ko je izbacio prvi biturbo dizel,2000 kubika sa 204 ks,ko je izbacio prvi serijski turbo motor nego Bmw u 2002 turbo davne 1972 godine,da ne pominjem m modele koji su neprikosnoveni u svojim klasama i naravno legendarne sestocilindricne motore kako benzinci tako i dizeli...aj citaj malo..

Enes Ćosović

pre 13 godina

http://automotion.rs/2010/10/07/bmw-povlaci-350-000-vozila-u-svetu/
http://automotion.rs/2010/10/27/bmw-opozvao-150-800-vozila-zbog-sigurnosnih-i-problema-sa-izduvom/
Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)

debeli deda

pre 13 godina

Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)
(Enes Ćosović, 30. oktobar 2010 16:45)
http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Luxury

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Compact%20Executive

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Supercar

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer/relIndex

na svaku vest o BMW se javljas prvi sa pljuvackim komentarom...jesi ti mozda sin Zike Pavlovica??? Ili imas radionicu za izradu farmerica? Smesno je jedino to koliko ti lupetas bez ikakvog osnova. BMW, Audi, "USA ricers"-lexus, infinity, acura, pa tek onda "merdza", tj romski san.

320i

pre 13 godina

@ Enes Ćosović:

Prijatelju, ne znam što si se "uhvatio" za te opozive, kopaš po internetu da pronadješ podatke kako je BMW opozvao 35 ili 40 hiljada automobila zbog nekih banalnih problema sa izduvom, jer zaista ne znam šta misliš da time uopšte dokazuješ? Ništa realno, jer ponavljam da jedna Toyota danas opoziva preko dva miliona modela i to za neuporedivo ozbiljniji problem (pedala gasa) koji je više puta završen sa smrtnim ishodom. A Toyota je i danas medju najpouzdanijim brendovima na svetu, jer se njeni modeli generalno gledano statistički vrlo retko kvare iako i Toyota, kao i svaki drugi proizvodjač, greši i grešiće i ubuduće jer je u ljudskoj prirodi da greši. Ne postoji proizvodjač koji pravi savršene automobile i koji ne opoziva svoje modele, tako i taj tvoj Mercedes u koji se kuneš i koji "kuješ u zvezde" na svakom sajtu i portalu, isto pravi greške i opozive i kao argument u tom smislu sam u prethodnom komentaru naveo praktičan primer - ukucaj u google "Mercedes recall 2010" (Mercedes opoziv 2010) i dobijaš preko 1,2 miliona stranica na temu opoziva Mercedesa SAMO u ovoj godini! Ili ćeš sad da kažeš da google laže odnosno da Mercedes nikada ne greši, odnosno da zapravo pravi savršene automobile? Ne bi me ni to iznenadilo od tebe, ali ponavljam i ovo: jedno su lepe želje i to što svako može da napiše šta mu je volja, a nešto sasvim drugo je realnost i činjenično stanje.

Inače sa tog sajta koji sam ti naveo kao primer (reliabilityindex.com) se u par klikova mogu dobiti vrlo jasni i precizni podaci o pouzdanosti kako po modelima tako i po brendovima, i nadao sam se da ćeš moći da dodješ do pravih informacija na koje sam te uputio. Medjutim, pošto vidim da ti je bilo teško da se snadješ i dodješ sam do njih evo detaljnog uputstva da vidiš i sam šta je istina: dakle otvori pomenuti sajt, pa klikni na "Top 100 Cars", i dobijaš listu od 100 najpouzdanijih modela (po evidenciji na teritoriji Velike Britanije), dakle 100 najpouzdanijih automobila generalno gledano. Sa spiska se vidi da je na 29. mestu BMW serija 3, na 33. mestu BMW serija 3 Compact, a da je najbolje rangirani (najpouzdaniji) Mercedesov model SLK tek na 54. mestu, dok je najbolje plasirani Audijev model A6 na 88. mestu. To je stvarnost i to su činjenice o kojima govorim.

Ako ti to nije dovoljno, onda na početnoj stranici istog sajta klikni na "Ratings", pa kad se otvori stranica na "Manufacturer ratings" pa na "View ratings", otvori se stranica sa listom od 36 najbolje rangiranih brendova (proizvodjača) sveukupno gledano, uzevši u obzir sve aktuelne modele tog proizvodjača na tržištu, a kao faktori za procenu pouzdanosti uzeti su učestalost kvarova i cene popravke istih. Na toj listi dragi Enese, BMW je na 24. mestu, Mercedes na 31. mestu, a Audi na 32. mestu, dok je Alfa Romeo 33. na listi. Ako ti ni to nije dovoljno, onda džaba i da počnem da crtam umesto da komentarišem...

@ Cole:

Audi pravi odlične automobile, ali previše generalizuješ i relativizuješ stvari. Prešao si 485000 km sa svojom A6-icom, pa šta? Moj rodjak je svojevremeno sa Golfom 2 dizel bio prešao preko 700000 km. Evo ti linka da vidiš kako je čovek prešao MILION kilometara sa BMW-om 530d i to za 7,5 godina: http://www.motor-talk.de/forum/1-millionen-530d-t1614965.html imaš i slike... Dakle kad predješ još toliko javi se i okači slike kao ovaj lik sa 530d :)

Inače smešno je što uporedjuješ tuning verziju Audija (Evotech verzije nisu fabrički prozvod Audija) sa standardnom M5-icom i onda kažeš da će je Evotech RS6 "otresti kao slinu". Čoveče, ili uporedjuj fabričke modele (RS6 protiv M5) ili ekstremne tuningovane verzije oba, pa onda donosi zaključke. Ako si već uzeo kao primer najjaču tuning verziju RS6-ice, onda uzmimo kao pandan najekstremniju tuning verziju M5-ice, jer su samo to "fer" poredjenja a ne to što ti porediš babe i žabe. Ali vi fanovi Audija i Mercedesa ne prezate ni od čega samo da iskrivite stvarnost i okrenete istinu naglavačke, onako kako vama odgovara.

A da ne ostanem nedorečen, esktremna tuning verzija BMW-a M5 je G-Power Hurricane RR, ima 50 KS više od tog tvog Audija, dakle 800 KS, kao i 800 Nm obrtnog momenta, i dostiže maksimalnu brzinu od 372 km/h i ZVANIČNO (evidentirano, dokazano) je najbrži sedan na svetu, dakle "otresao je kao slinu" sve sedan automobile današnjice a izmedju ostalih i taj Evotech Audi RS6 o kojem ti pričaš: http://www.automotiveaddicts.com/13876/worlds-fastest-sedan-g-power-bmw-m5-hurricane-rr

Lepe želje i realnost, zablude i istina, nagadjanja i argumenti. Papir trpi sve, ali činjenice govore nešto drugo. I dok vi ovde pokušavate da zamenite teze, BMW i dalje prodaje više automobila i od Mercedesa i od Audija. Što kaže ona reklama: kupci znaju zašto :)

m power

pre 13 godina

Cole,neznalico,niko nije pominjao x drive ili pogon na sva 4 tocka,govorim o kontraverznom djostiku koji je Bmw prvi izbacio..govorim o najboljem dizelu danasnjice po svim parametrima ,Bmw-ovom sestocilindrasu sa 3000 kubika iz petice i trojke u verzijama od 184 pa sve 299 konja,bar do sada je tako koji tako lako prelazi pola miliona kilometara,kod mene je verzija od 193 konja iz 2002 u 530 d e 39 koji vec ma 298000 km bez ikakvog kvara na motoru..Mogu samo neznalice da pisu,zna se ko je tata u svim segmentima,poredi covek nabildovani rs6 i serijski m5,eeeeeeej koji idiotizam,nemam reci.ajde recite ko je izvukao iz 3200 kubika 365 konja iz cistog atmosferca..Bmw m3 csl,kolika je tu specificna snaga,bez turbina i kompresora pa bmw m5 5000 kubika i 507 konja i kao slag na torti jos pre 20 godina 6100 kubika i 670 konja atmosferac u najbrzem autu do pre 5 godina ai po mnogim i sada najbrzem autu na svetu da ne racunamo nakaradni auto Vejron ,a to je Mclaren F1...CITAJTE MALO...

320i

pre 13 godina

@ mega:

A gde sam ja to napisao da se BMW-ovi automobili ne kvare i da BMW ne opoziva svoje modele? Taj podatak o opozivu Mercedesovih modela sam naveo kao "kontratežu" tvrdnjama iznetim u nekim početnim komentarima, očigledno ne pratiš temu od početka pa pročitaj prve komentare i shvatićeš. Ja sam u svojim komentarima na ovu temu jedno 5-6 puta napomenuo da niko ne pravi savršene automobile i da svaki proizvodjač danas pravi redovno opozive svojih modela i serija, i kad danas čak i jedna Toyota može da opozove preko 2 miliona automobila i to zbog vrlo ozbiljnog problema (pedala gasa), onda opozivi ne trebaju da čude ako su u pitanju i BMW, Mercedes ili Audi, koji su tradicionalno ispod Toyote kad je pouzdanost njihovih modela u pitanju. Dake, svi greše, i svi prave opozive. To je moja poenta. U tom kontekstu nema smisla ni veze sa zdravom logikom tvrditi kako BMW pravi opozive, a kako su zato Mercedes ili Audi neuništivi i kako se oni nikada ne kvare, što su otprilike tvrdili Enes Ćosović, kelner i Cole u svojim komentarima.

Svi se kvare, i to je jedina istina. Svi oni imaju svojih kvaliteta i svojih mana, ali jednostavno ne treba generalizovati stvari na način na koji su to radili Enes ili Cole, eto to je moja poenta.

Inače, tvoje mišljenje je tvoje pravo, ali to što ti misliš da je BMW iza Mercedesa po pitanju dizajna je samo to - tvoje mišljenje. Ne znam šta si mislio pod time da "Mercedes drži tron", pošto BMW već tri godine prodaje više svojih automobila na globalnom nivou od nemačke premium trojke, a Mercedes se naizmenično smenjuje sa Audijem na drugom mestu pa ako je po tebi "držanje trona" borba za drugo mesto, onda si u pravu :) Mercedesu je trenutno Audi daleko veći problem (jer BMW ionako ne može da "dohvati"), negde sredinom godine je Audi na odredjeno vreme preuzeo čak i to drugo mesto po globalnoj prodaji a Mercedes je skliznuo na treće, evo ti http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle.aspx?AR=248749 Dakle, isti si kao i ovi ranije nabrojani, pišeš napamet i generalizuješ stvari i iz tebe očigledno govori nešto drugo a ne objektivnost i nepristrasnost. Zamalo pa da poverujem da stvarno voliš Hondu, a ne Mercedes :)

PS. Dok se Mercedes i Audi bore za taj "tron" na drugom i trećem mestu, BMW im na prvom odmiče još brže nego što su to i sami mogli da pretpostave i očekuju. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2010&mm=11&nav_id=470205 Do kraja godine BMW će dakle isporučiti više od 1,4 miliona svojih vozila globalno. Eto još jednog domaćeg zadatka za Audi i Mercedes :)

Power

pre 13 godina

Cole
Nije tačno da Audi RS6 evotech ide 370 već 333 mu je maximum koji može da dostigne, a kažeš da ne može da ga stigne ni jedan BMW sa oznakom M, e pa druže baš si se prevario evo ti link koji prikazuje snimak AUDI RS6 740ks Evotech vs BMW M3 ESS :
http://www.youtube.com/watch?v=CxbUKLg8JfU
Hehehee kakva bre Audi pa ovo je stvarno smešno, a što se tiče kvatra tu si u pravu jer Audiju jedino šta valja je taj kvatro. I ako možeš samo mi reci šta si mislio pod ovim ,,Audi ima najbolji prenos’’.

Enes ćosović:
Evo postavio je (debeli deda) sve linkove koje je trebao da postavi pa sad uzmi lepo ih pregledaj i sekiraj se.

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, ja sam ti u prethodnom komentaru dao link gde je lepo navedeno da je M5 G-Power Hurricane RR postao ZVANIČNO najbrži sedan automobil na svetu, a datum tog članka je 16. avgust ove godine. Pod tim "zvanično" se podrazumeva da je na merenju brzine radio tim profesionalaca sa neophodnim znanjem i opremom, da su brzine merene GPS uredjajem za satelistsko pozicioniranje jer su jedino to 100 % tačne brzine a ne one koje pokazuje brzinometar jer on može da “laže” i do 10 % od stvarne brzine, da su merenja radjena na zatvorenoj stazi bez saobraćaja, da je sve ovo osvedočeno prisustvom nadležnih lica, i ponavljam da je u takvim okolnostima potvrdjeno da ovaj model postigao maksimalnu brzinu od 372,1 km/h, naravno preko GPS-a, i time je ZVANIČNO postao najbrži sedan na svetu. Ne znam šta ti tu nije jasno, tamo lepo piše sve, naravno za one koji hoće da čitaju i saznaju pravu istinu.

Sa druge strane, ovo što ti kačiš ove linkove sa youtube-a, to veze nema sa zvaničnim i merodavnim podacima. Nalaziš neke nabudžene modele Audija sa po 600-700 KS i onda kačiš ovde linkove da dokažeš da je moguće nabudžiti najnoviji Audijev model do te mere da konačno može da prestigne ili nadmaši potpuno fabrički model BMW M5 i to iz 2005. Godine?! Mislim, zar te nije sramota čoveče? Power ti je napisao koja je maksimalna brzina standardnog modela RS6, a ti brže-bolje okačio link još jedne tuningovane verzije RS6-ice (lepo ti piše na tom snimku koji si okačio da se radi o tuning kući DKR Tuning) sa ni manje ni više nego 100 KS više od fabričkog modela RS6, i onda kažeš: eto, vidiš da RS6 ide maksimalno 333 km/h? Mislim, stvarno si preterao. Menjaš teze i izvrćeš istinu sve vreme, ali ponavljam papir trpi sve ali istina je jedno a lepe želje su nešto sasvim drugo.

Inače kad si se već uhvatio tih maksimalnih brzina, iako je to samo jedan od podataka koji treba uzimati u obrzir pri donošenju nekih zaključaka o tome koji je auto bolji, maksimalne brzine modela M5 i RS6 su bezbednosti radi limitirane na 250 km/h. Medjutim uklanjanjem tog limitera, što je inače jedna od opcija koju proizvodjači nude kupcima, maksimalne brzine koje ova dva modela mogu ostvariti, a koje su izmerene od strane kompetentnih lica i na ranije opisan način (preko GPS-a), iznose tačno 274 km/h (po brzinomeru 280 km/h) za RS6 verziju C6 (model iz 2008. godine), dok je za M5 maksimalna brzina 327 km/h (brzinomer “zakucao” na 330 km/h). Ovo su dakle FABRIČKE verzije oba modela, evo ti podatak za RS6: http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_RS6#C6 a evo ti i podatak za M5: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M5 Dakle, fabrički M5 ima skoro 50 km/h veću maksimalnu brzinu od RS6-ice i pored 70 KS manje snage, ali nije u tome problem ni sramota Audija. Sramota je u tome da je u Audiju V10 TFSI odnosno BITURBO motor, dakle sa dva turbo punjača (zato i ima oko 70 KS više od M5-ice), a u M5-ici je V10 ali ATMOSFERAC, odnosno da RS6 ima Quattro pogon na svim točkovima a M5 “samo” na zadnjim, a sem toga ovaj motor ima poreklo iz Lamborghini-ja (ugradjivan u Gallardo), odnosno Audi je dodao turbine i napravio odredjene izmene ali suštinski, to uopšte nije Audijev motor. I još jedna stvar, ona najbitnija: ovaj RS6 je predstavljen pre 2 godine, u pitanju je sasvim nov model baziran na novoj generaciji (C6) Audija A6, dok je M5 model predstavljen još pre 6 godina, baziran na seriji 5 E60 predstavljenoj 2003. godine?! I sad, ako tebi prijatelju pričinjava neko zadovoljstvo to što NAJNOVIJI model RS6-ice (sa Lamborghinijevim motorom) ubrzava za “cele” 0,2 sekunde bolje do 100 km/h od M5-ice stare 6 godina i bazirane na BMW-ovoj seriji 5 E60 staroj skoro 8 godina, onda neka je srećno veselje :) Mene bi iskreno bilo sramota čak i da uporedjujem na primer ovaj model M5-ice sa onim starim modelom RS6 generacije C5 (proizvodjen od 1997. do 2004.), ali naravno poredjenja takvog tipa su jedina vaša šansa da neki Audi ispadne brži od BMW-a makar na kratko, jer ne zaboravi da novi M5 treba da bude predstavljen 2011. godine i tek će to biti model sa kojim bi trebalo porediti novi RS6, a ne sa njegovim “pretkom” izradjenim na staroj seriji 5 predstavljenoj “davne” 2003. godine. Dakle, porediš babe i žabe, ponovo…

Inače, naravno da će novi RS6 da bude brži do 100 km/h sa biturbo motorom od M5-ice, jer ima 70 KS više, Quattro pogon i “brdo” obrtnog momenta više, to nije sporno. Ali kao što rekoh, nov model M5-ice treba da bude predstavljen sledeće godine, i to će biti model sa kojim će imati smisla u svakom pogledu porediti ovaj RS6. Siguran sam da će novi model M5-ice nadmašiti RS6 i po pitanju ubrzanja do 100 km/h jer naravno to BMW mora da uradi da još jednom potvrdi renome i reputaciju M5-ice kao začetnika i "etalona" ove klase, i tako će ponovo postaviti reper i domaći zadatak za buduće modele RS6 i E klase AMG, jer BMW postavlja domaće zadatke u ovoj klasi konkurentima još od 1985. godine, kad je predstavio prvi model M5-ice sa tada gigantskih 286 KS i time začeo ili "kumovao" nastanku segmenta sportskih limuzina visoke klase. Poredjenja radi, u to vreme najjači model u klasi BMW-ove serije 5 koji je Audi proizvodio bio je model Audi 200 Quattro sa turbo motorom koji je razvijao 200 KS. Dakle, BMW je “izmislio” kategoriju sportske limuzine, tako da je od početka postavljao standarde i po njegovim modelima su se konkurenti uvek uporedjivali i “merili”. Tako je i sa poslednjim modelom M5-ice (predstavljen 2005. godine) – trebalo je Audiju skoro 4 godine da napravi novi RS6 koji će biti “čak” 0,2 sekunde brži do 100 km/h, što nije za čudjenje obzirom na dva turbo punjača i Quattro pogon, ali i pored svih 70 KS više snage ni najnoviji RS6 ne može da razvije veću maksimalnu brzinu od stare M5-ice. Kad sledeće godine bude predstavljen nov model M5, pitanje je koliko će godina Audiju trebati da napravi neki novi model RS6 da dostigne taj M5, jer upravo je to ono što se dešava evo 25 godina u ovoj kategoriji (sportske limuzine više srednje klase) – BMW postavlja standarde, ostali prate. I to je jedina istina prijatelju Cole, a ne ovi linkovi i ove nakaradne budževine koje ti kačiš, koje ne dokazuju ništa jer se ne radi o prozvodima Audi-ja, nego NEZAVISNIH TUNING KUĆA, tako da ne znam što pokušavaš da “odbraniš” Audi time što kao primere uzimaš modele koji zapravo nisu autentičan proizvod Audija? Ti ili ne uvidjaš razliku izmedju fabričkih modela i tuning verzija, ili pokušavaš da tuning verzije predstaviš kao fabričke verzije Audija. Ako ti je cilj da braniš ove tuning kuće onda to lepo napiši jer non-stop pričaš i njima i njihovim modelima, iako oni nisu tema o kojoj se ovde govori. A ako pokušavaš da Audi glorifikuješ time što kačiš ovde neke “nabudžene” modele koji nisu kao takvi ni izašli iz Audijeve fabrike, onda mi kaži koliko ima smisla “kititi” Audi tudjim perjem? I to tebe zadovoljava kao fana Audija? Svašta…

PS. Ponavljam da Audi pravi odlične automobile, kao i BMW, kao i Mercedes… Ali niko od njih ne pravi savršene automobile i zato mrzim kad ljubitelji Merca i Audija krenu da generalizuju i hvataju se za neke sitnice i slamčice spasa samo da bi dokazali ono što se dokazati ne može. Ni ti nisi izuzetak. Pobogu čoveče, uporedjuješ najnoviji model Audija sa konkurentskim modelom BMW-a iz stare generacije koja se čak više i ne proizvodi (serija 5 E60)?! I onda se još i raduješ činjenici da je Audiju trebalo oko 4 godine da dostigne BMW i konačno napravi RS6 koji će nadmašiti M5 iz 2005. godine? Da nije smešno bilo žalosno...

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, nije ovde problem u tome što se mi kako kažeš “ne razumemo” ili što imamo “svako svoju verziju”, nego to što ti konstantno menjaš teze i izvrćeš stvari naglavačke. Problem je samo u tome što ima nas koji znamo ponešto o automobilima i automobilizmu tako da kod nas neke stvari ne mogu da prodju, a uostalom do tačnih informacija danas je vrlo lako doći i samo su na par klikova svakome ko čita ovo.

Kao prvo, ti si počeo sa uporedjivanjem novog Audija RS6 sa starim BMW-om M5. Taj model M5-ice je predstavljen 2005. godine a njegova proizvodnja je prekinuta jula ove godine. Evo ovde sve lepo piše: http://www.themotorreport.com.au/50557/bmw-m5-production-ends-ahead-of-next-generation-model Ja sam napisao da je Audiju trebalo skoro 4 godine da napravi potpuno nov model RS6-ice da bi nadmašio staru M5-icu, a ti meni odgovaraš da je i Audi izašao 2005. godine?! To nije tačno, a tebi očigledno smeta činjenica da je Audi skoro 4 godine zaostao za BMW-om. Model RS6 koji si ti uporedio sa M5-icom NIJE izašao na tržište 2005. nego 2008. godine, baš kao što sam napisao u prethodnom komentaru, i to tačno u oktobru mesecu, kad je predstavljen na Pariskom sajmu automobila. A sve to lepo potvrdjuje sledeći: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/Audi-A6/234407/ Dakle, nemoj da izvrćeš istinu, a istina je da je skoro 4 godine trebalo Audiju da napravi RS6 koji će konačno dostignuti M5 iz 2005. godine. I da bi uopšte to uradio, morao da je da “pozajmi” motor od Lamborghini-ja. Toliko o fabričkom RS6.

Druga stvar, ponavljam da je potpuna besmislica to što predstavljaš “nabudžene” modele Evotech-a kao Audi-jeve autentične modele, odnosno smešno je to što “kitiš” Audi tudjim perjem. Evotech sa Audijem NEMA APSOLUTNO NIŠTA, ne znam da li je tebi to jasno? Audijevi ekstremni modeli imaju oznaku RS, BMW-ovi ekstremni modeli imaju oznaku M, a Mercedesovi oznaku AMG. Sve drugo NIJE fabrički proizvod i nema veze sa matičnom fabrikom, i čak šta više matični proizvodjač automatski ukida garanciju na takve modele koje su “budžile” kojekakve tuning radionice. U tom smislu sam ti i napisao ranije da takve budževine ne predstavljaš kao Audi-jeve modele pošto takvih “budževina” raznih modela BMW-a ima isto tako koliko god hoćeš ali oni kao takvi nisu BMW-ov autentičan proizvod, i u prilog tome sam ti kao pandan “budževine” naveo model M5 Hurricane RR koji je brži i od ovog tvog Evotech-ovog RS6 modela, a što je i ozvaničeno i što ti sve lepo piše na onom sajtu čiji sam link ostavio u prethodnom komentaru. Pričaj ti dakle šta god hoćeš, istina je svakome dostupna na tom sajtu. Dakle, kad su “budževine” u pitanju, ZVANIČNO (i dokumentovano) najbrži sedan na svetu je M5 Hurricane RR, pa ti ostavljaj linkove ovog Evotech-a do sutra, opet ništa nećeš promeniti.

Treće, napisao si, citiram: “i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade”. Koji “ovi” prijatelju? Audi, ili Evotech? Ako misliš i pričaš Evotech-u, kaži to lepo ali nemoj onda da njihovu tuning verziju RS6-ice predstavljaš kao Audijev model, jer ona to i nije. Ponavljam, ovaj auto sa linka nema veze sa fabričkom verzijom RS6 i ne može se stoga uzimati za poredjenje sa BMW-ovim ili bilo čijim FABRIČKIM modelima. Dakle shvati već jednom tu razliku i prestani da uporedjuješ babe i žabe. To je isto kao kad bih ja sad napisao da je BMW napravio jači automobil od Bugatti Veyron-a koji ima 1001 KS, i kao “argument” u prilog tome dao ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=gq6nYM0A1VU sa kojeg se lepo vidi (od 1:30 sek. do 2:10 sek.) da je ovaj “nabudženi” E36 M3 ICS Performance na dyno testu i zaista razvio veću maksimalnu snagu od Veyrona, tačnije svih 1025 KS. Problem je samo što nezavisni tuner ICS Performance nema veze sa BMW-om, iako jeste istina da je “nabudžio” ovaj M3 na 1025 KS, što se i vidi sa snimka. U istom tom smislu, ni Evotech za koji si se ti “uhvatio” što kaže narod “k`o pijan za plot” nema veze sa Audijem, pa se njegovi modeli ne mogu predstavljati uspehom ili delom Audija. Nadam se da sad konačno shvataš, jer iskreno ne znam više kako bih ti još prostije a jasnije objasnio u čemu grešiš i zašto ovo što ti pišeš nema veze sa istinom a ni zdravom logikom.

Četvrto, i poslednje, u svom pretposlednjem kometaru si prvo napisao da je, citiram: “skroz nebitno” to što je onaj čovek prešao za 7,5 godina preko million kilometara sa BMW-om 530d. Kao, nema to nikakvog značaja… A u svom prvom komentaru na ovu temu si “na sva usta” galamio kako si sa svojom A6-icom prešao “čak” 485000 km, govoreći da je taj motor perfektan, auto neuništiv itd itd… Dakle, kad je Audi u pitanju onda je itekako bitno to koliko si prešao (iako za to nisi dao nikakve dokaze, ali `ajde da ti verujemo na reč), ali onda kad ti argumentovano dokažem da je neki BMW bez problema prešao više nego dva puta toliko, ti onda kažeš da je to “skroz nebitno”. Objektivan si i nepristrasan, nema šta... :)

Dakle, istina je svima nama dostupna na par klikova, a istina je takva da je Audi skoro 4 godine razvijao nov model RS6 da bi uradio domaći zadatak koji je BMW postavio 2005. godine. I da bi to uradio, Audi je na kraju “pozajmio” Lamborghini-jev motor iz Gallarda. Sledeće godine u ovo vreme će već biti predstavljen novi M5, pa će Audi (i Mercedes) dobiti novi domaći zadatak za neke naredne 3-4 godine. U ovom segmentu to se dešava od 1985. godine, kad je BMW predstavio prvu M5-icu, i tako je sve do danas. U vreme svog predstavljanja, M5-ica je bila potpuno nov model koji je otvorio jedno novo poglavlje i začeo potpuno nov segment, sportskih sedana više srednje klase. U to vreme, AMG model E klase i RS6 modeli nisu bili ni u snovima Mercedesa odnosno Audija, tako da je M5 “otac” ovog segmenta baš kao što je M3 “otac” segmenta sportskih sedana niže srednje klase, i to je cela istina. Da li je BMW generalno najbolji od ova tri brenda, to je pitanje za diskusiju. Svako od njih ima svoje prednosti i svoje mane, i ponavljam da niko ne pravi savršene automobile tako da se ne može generalizovati. Ali kad su performanse u pitanju, tu je stvar oduvek bila jasna i zna se ko je tu oduvek postavljao standarde i domaće zadatke, i čiji su modeli uvek bili ti koji su odredjivali koliko će se visoko “letvica” postaviti. Zato ti još jednom kažem, ako ti je cilj da glorifikuješ Audi, ima daleko boljih načina na koje to možeš i trebaš da radiš, jer Audi ima svojih nespornih kvaliteta i dovoljno sopstvenih dobrih modela da ne moraš da “pozajmljuješ” tudje od Evotech-a ili bilo koje druge nezavisne tuning kuće. Ali nemoj ni pokušavati da osporiš primat BMW-a u ovoj klasi kad su performanse u pitanju, jer ćeš prihvatiti “Sizifov posao”. Još je gore to što kao ”argumente” uzimaš neke automobile koji sa Audijem imaju taman toliko veze koliko i onaj nabudženi M3 ICS Performance od 1025 KS ima veze sa BMW-om. Kad jednom shvatiš tu razliku, moći ću ponovo da diskutujem sa tobom na temu automobila. A do tada, samo ću napisati nešto što je neko pametan jednom rekao: “Svako mora da predje svoj put i potroši svoju meru iluzija.” Ko razume - shvatiće.

kelner

pre 13 godina

ma verujte mi samo je audi auto,ostali nemaju veze,iz iskustva vam govorim,imao sam priliku sve da vozim, imam A6 3.2 quattro 265 HP,tata-mata je za sve ostale,auto ujeda,jede malu decu!Ja ne znam sta toliko vidite u bmw-u,to je samo izvikan auto,ali definitivno je na trecem mestu od ove velike trojke(Audi,Mercedes-benz i Bmw),pa oni samo kopiraju Audi i MB,nikad nisu prvi nista izbacili!!!

bavaria

pre 13 godina

Fabricki RS nikad nece biti bolji od M u bilo kom pogledu. Taj audi RS6 koji pominjes je DObudzen. E a kad podignes pogled vidis ispred sebe M5 HURRICANE limitiran na 340km/h a bez blokade premasuje 370km/h. I jos nesto, bilo koji auto sa pogonom na 4 tocka je startniji od onog koji je pogonjen sa 2 tocka, ali ima krajnju brzinu manju ukoliko je motor pod haubom isti. A to ko je mrsio racune audiju je bila i HF INTEGRALE.

mega

pre 13 godina

320i: A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.


Ukucao. Za 'mercedes recall 2010'' mi je izbacio 1,160,000 rezultata. Znaš li koliko je za BMW? 1,190,000. I šta sad?

Po pouzdanosti su navedeni proizvođači tu negde (zavisno od modela), i to je jednostavno činjenica koju jedino fanbojevi BMW-a nikako ne mogu da shvate. Kao što ne mogu da shvate da njihov bavarski proizvođač zaostaje po pitanju dizajna jako mnogo naspram Mercedesa. Ja sam prevashodno ljubitelj Hondi, ali Mercedes jeste Mercedes, suvereno drži tron dok ga Audi i bmw gledaju odozdo. To je jedina fabrika koja proizvodi od kombija, dostavnih vozila, limuzina, pa sve do supersportskih i superluksuznih auta. Zato proizvođač iz Štutgarta jeste poseban, dok je Honda (barem u mom slučaju) u srcu.

Cole

pre 13 godina

dajte ljudi sta vam je pa Audi je najbolji nemacki auto,ja imam A6 2.4 quattro presao je 485000 km(skoro pola miliona KM) pa auto je neunistiv,motor mu je perfektan,samo redovno odrzavanje i auto vozite 100 godina,auto je azdaja...a ti sto pricas da je BMW prvi izbacio "drive" pretpostavljam "X drive" pogon,nisi u pravu jer je audi jos osamdesetih izbacio QUATTRO pogon prvenstveno za reli takmicenja u kojima je bio nenadmasan(4 uzastopne titule u WRC-u) i onda je bio DISKVALIFIKOVAN jer niko nije mogao da mu pridje po performansama pa su onda 4WD pogon napravili mitsubishi za EVO i subaru za imprezu,pa su tek sad od skoro Bmw i Merc izbacili svoje "x drive' i "4 matic" pogone koji su samo bleda kopija,a ko ima najjaci dizel motor na svetu,pa naravno audi V12 i nije tacno da audi kupuje onaj ko nema za Bmw i MB,kupi ti ako imas para Audi RS6 evotech 5,0 750 HP pa ga slobodno uporedi sa bilo kojim Bmw-om M verzije,ne mogu da mu pridju Audi ih otrese kao slinu,auto ide 370 km/h,tvrdim da audi ima najbolji prenos uradjen od svih automobila na svetu,najstartniji je cak i sa quattro pogonom,ko je vozio audi zna o cemu pricam,auto je nenadmasan!!!

Cole

pre 13 godina

Ne zelim ovde da se raspravljam sa bilo kim,samo vam lepo kazem da je Audi sveukupno gledano bolji auto,po mom misljenju!

@power

Evo da te demantujem za to sto tvrdis da RS6 ide max. 333 km/h,evo ti link gde covek vozi 351 km/h http://www.youtube.com/watch?v=K0XH-8tmMC8 ,a evo ti pogledaj kad vec uporedjujes ta dva modela (rs6 vs M3 ess) http://www.youtube.com/watch?v=BvNKuQNd_JQ (ovo su ti organizovane brzinske trke,a ne ulicne),a to sto se tice prenosa mislim na prenos snage motora na osovinu!!!

@bavaria

Nemoj da se zavaravas da je M bolji od RS-a,znam da sam naveo tjuniranu verziju audija ali sam zato i napisao da ga uporedis sa bilo kojom verzijom M-a(dakle odnosi se i na tjunirane verzije bmw-a) evo ti snimak http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk gde FABRICKI Audi RS razvaljuje fabricki M5 jos plus Audi je avant(karavan) sto znaci da je tezi za skoro 200 kg,tako da nemoj da pricas neke nebuloze ili prvo proveri informacije!

@320i

Nisam ja rekao da nijedan drugi auto ne moze da predje tu kilometrazu nego samo objasnjavam koliko sam ja zadovoljan svojim autom sa tom kilometrazom,i kljakavi fiat moze da predje toliko uz redovno odrzavanje,tako da nemoj da okreces moje reci.Namerno sam rekao "bilo koju M verziju" (mislio sam i na tjunirane),evo i tebi fabricke verzije Audija i Bmw-a(isti klip kao gore)http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk ili tjunirane http://www.youtube.com/watch?v=98y5YfNAeDk&feature=channel i nikakvu ja sliku ne iskrivljujem imas mnogo klipova na you tube-u gde direktno uporedjuju razne tjunirane verzije RS-a i M-a na org. brzinskim trkama i opet je Audi bolji.A to sto kazes za taj hurricane ja ti opet ponavljam da RS evotech ide 370 km/h sa 50 HP manje od tog Bmw-a.Audi ima najbrzi avant(karavan) na svetu MTM tjunerska kuca je izradila RS6 R verziju od 702 HP,kome je max.brzina 344,2 km/h, a ubrzanje do 100 km/h dostize za 3.9 sec,dakle ima za 4 sekunde bolje ubrzanje(iako je avant) od tog hurricane-a(koji je sedan),tako da nemojte da me zasmejavate sa tim vasim bmw-ovima!!!

@M power

procitaj i ti gore sto sam napisao,ali ponovicu i tebi rekao sam "bilo koju verziju Bmw M" sto se odnosilo i na tjunirane,gledaj klipove kako Audi kida Bmw i uzivaj!!!

mega

pre 13 godina

@320i
Svaka čast BMW-u na rezultatima prodaje, ali sve dok ne naprave konkurente E klasi coupe, CLS-u, CL-u i SLS-u, oni će ipak gledati Mercedes odozdo.

Hurricane RR

pre 13 godina

@Cole
The newest G-Power M5, Hurricane RR, gets a 6.67% boost in power cranking out a total of 800hp and 590 lb-ft of torque using even larger superchargers. The only thing that is speculated to beat out the new G-Power Hurricane RR in the near feature is the Bugatti Galibier when it hits the market in 2013… unless someone else has something up their sleeves.

dragan

pre 13 godina

Svi proizvođači se utrkuju da ubace nešto novo u novi model.Međutim niko do sada nije umesto spoljnih retrovizora ugradio kameru koja osmatra iza automobila i sve se prati na monitoru ispred vozača.Da li ste primetili koliko su ružni ovi retrovizori, a koliko malo novca treba za ugradnju kamere i monitora.Ili misle da to zaslužujemo u nekom narednom veku.

Power

pre 13 godina

Cole
jesil li pogledao koji je ono M3 ako neznaš ja ću ti reći to je M3 od 2004-05 godine što znači da je stariji od ovog Audija skoro 5 godina i da ja nisam upoređivao taj M3 već ovaj noviji.
A što se tiče toga da nema ni jedan M brži od tog RS-a, grdno se varaš jer taj link ti je postavio (320i)ali izgleda da ga nisi dobro video.
BMW M5 RS 750

Cole

pre 13 godina

@320i

Prijatelju mi se ocigledno ne razumemo,jer svako ima svoju verziju,ali opet ti ponavljam nemam nameru da se ubedjujem ovde s tobom ali imas koliko hoces dokaza da je audi superiorniji u odnosu na bmw,bili oni fabricki ili tjunirane verzije,dao sam u proslom i pretproslom komentaru odgovore na sve to sto ti pises i linkove gde ih uporedjuju a imas jos mnogo klipova po you tube-u ili gde god hoces gde uporedjuju i najnovije modele jednih i drugih i starije i fabricke i tjunirane i kako god hoces,ti uporno demantujes sve to ali ja ti pokazujem prostim primerima da nisi u pravu(nemoj mi samo reci da su svi ti snimci montirani, nemoj da ispadas smesan),tvoje zablude su jedno ali realnost je sasvim drugacija,sve sam vec objasnio u proslom i pretproslom komentaru mrzi me da se ponavljam vise stvarno!!!
Hvala na paznji,prijatno i do vidjenja!!!

Cole

pre 13 godina

Pa i Audi ti je isto izasao 2005. godine C6 model to je isti ovaj samo sto je ovaj na snimku restyling model iz 2009.godine,a taj restajling se ogleda samo u promeni prednjih farova stavljen snop LED dioda i zadnjih stop svetala isto LED tehnologije i nista vise,motori su svi isti kao i tjunirane verzije!A evo ima snimak gde uporedjuju ako bas hoces taj bmw M3 ESS novi(E90 model) i novi RS6 http://www.youtube.com/watch?v=iW2trdjEBmA s tim sto ovaj prvi sto je vozio Audi zalio se na problem sa ubrzanjem,nije iskljucio elektroniku(sta da se radi ocigledno ne zna covek ali nema to sad veze)pa je onda seo neki drugi lik i objasnio neke stvari!!!A sto se tice toga da nisam "video dobro" link koji je postavio (320i) u pravu si ja nigde nisam video,on je meni samo postavio link kako je neki lik presao sa bmw-om milion kilometara(skroz nebitno sto sam i objasnio u prethodnom komentaru) i hurricane-a za kog tvrdi da je najbrzi sedan(a i to sam objasnio u prethodmon komentaru da se ne ponavljam),jer osim toga ja nigde nisam video uporedni test ta dva automobila,vi imate svoju verziju a ja imam svoju i to je to!

I za kraj da vam kazem da ja ovde nisam nikakav audijev advokat vec samo pisem cinjenicno stanje ono sto je realno,a to je da je Audi bolji hteli vi to da priznate sebi ili ne,i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade!

Comi

pre 13 godina

Ako bude kao prethodnik biće mu nadimak ružni... :) A 100% će biti isti kao petica a petica kao sedmica. E moj Bmw-u. :D A4 Audi je zakon za ovo da ne pričam za C klasu.

kelner

pre 13 godina

ma verujte mi samo je audi auto,ostali nemaju veze,iz iskustva vam govorim,imao sam priliku sve da vozim, imam A6 3.2 quattro 265 HP,tata-mata je za sve ostale,auto ujeda,jede malu decu!Ja ne znam sta toliko vidite u bmw-u,to je samo izvikan auto,ali definitivno je na trecem mestu od ove velike trojke(Audi,Mercedes-benz i Bmw),pa oni samo kopiraju Audi i MB,nikad nisu prvi nista izbacili!!!

Enes Ćosović

pre 13 godina

Da, da Bmw je baš kvalitetan a povukao 500 000 vozila u roku od 40 dana. Ljudi, pa čitale vi šta, ili samo vam mašta radi. hahaha Zna se ko je kralj automobila- Mercedes Benz a posle Audi.

kelner

pre 13 godina

ovaj BMW je mnogo smesan uvek izbacuju modele posle audija i mercedesa,a automobili su komedija skupi za odrzavanje i ni u cemu nisu bolji od ove dve marke,tako da samo AUDi i MERC kidaju,mnogo su bolji od bmw-a.Sto kaze jedan moj drug Nemac se zaklinje u BMW a vozi se u MECKI.Kupite audi cetvorku quattro i uzivajte,imate da se odusevite,pustite taj bmw oni samo kidaju sa cenama servisa a nikakvi nisu,a tek potrosnja,svako ko vozi bmw-a treba benz. stanicu jednu da kupi...

Balkanikos

pre 13 godina

Reci da svi BMW modeli lice jedan na drugog, ajd to i moze. Al onda posle toga spomenuti Audi kao dobar primer razlicitih i orinalnih modela, e to je vec komedija :) Uzmimo modele 3 velike nemacke auto marke u poslednjih 10 godina, ne gledajuci dizajn. Mercedes katastrofalan sto se tice kvaliteta (posebno period od 2000 do 2005). Audi isto problematican sto se tice kvaliteta u istom periodu. BMW je jedina konstanta sto se tice kvaliteta izrade, uzivanja u voznji i naravno u tehnoloskim novitetima.

Enes Ćosović

pre 13 godina

http://automotion.rs/2010/10/07/bmw-povlaci-350-000-vozila-u-svetu/
http://automotion.rs/2010/10/27/bmw-opozvao-150-800-vozila-zbog-sigurnosnih-i-problema-sa-izduvom/
Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)

Cole

pre 13 godina

dajte ljudi sta vam je pa Audi je najbolji nemacki auto,ja imam A6 2.4 quattro presao je 485000 km(skoro pola miliona KM) pa auto je neunistiv,motor mu je perfektan,samo redovno odrzavanje i auto vozite 100 godina,auto je azdaja...a ti sto pricas da je BMW prvi izbacio "drive" pretpostavljam "X drive" pogon,nisi u pravu jer je audi jos osamdesetih izbacio QUATTRO pogon prvenstveno za reli takmicenja u kojima je bio nenadmasan(4 uzastopne titule u WRC-u) i onda je bio DISKVALIFIKOVAN jer niko nije mogao da mu pridje po performansama pa su onda 4WD pogon napravili mitsubishi za EVO i subaru za imprezu,pa su tek sad od skoro Bmw i Merc izbacili svoje "x drive' i "4 matic" pogone koji su samo bleda kopija,a ko ima najjaci dizel motor na svetu,pa naravno audi V12 i nije tacno da audi kupuje onaj ko nema za Bmw i MB,kupi ti ako imas para Audi RS6 evotech 5,0 750 HP pa ga slobodno uporedi sa bilo kojim Bmw-om M verzije,ne mogu da mu pridju Audi ih otrese kao slinu,auto ide 370 km/h,tvrdim da audi ima najbolji prenos uradjen od svih automobila na svetu,najstartniji je cak i sa quattro pogonom,ko je vozio audi zna o cemu pricam,auto je nenadmasan!!!

Miki

pre 13 godina

BMW je sport+luksuz=auto. A sto neki kukaju da je "los ili je skupo za odrzavanje" i svakakvih gluposti koji iznesu ovde, neka probaju jedan BMW 3 2011. godiste i neka posle tog dozivljaja pljuju BMW ;-)

squiki

pre 13 godina

Mercedes,meca ili mecka kako je zovu kod nas,neupuceni ljubitelji koji zive u proslom veku i slavospeva o Mercedesu bi morali da znaju o mercedosovim kvarovima (recals)koji se desavaju svake godine u zadnjih deset godina. Najnoviji recal je za C i E klasu 2009,2010,2011 godina ,bas sada dok ovo citate dragi moji citaci.
Toliko o kvalitetu MECE.
Pogledajte link,http://www.lemonauto.com/complaints/1_mercedes_recalls.htm

debeli deda

pre 13 godina

Evo ti pa računaj koliko je Bmw opozvao vozila.. ahahah Stvarno, ovi nepismeni Bmw fanovi su mnogo smešni. :)
(Enes Ćosović, 30. oktobar 2010 16:45)
http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Luxury

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Compact%20Executive

http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Supercar

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer/relIndex

na svaku vest o BMW se javljas prvi sa pljuvackim komentarom...jesi ti mozda sin Zike Pavlovica??? Ili imas radionicu za izradu farmerica? Smesno je jedino to koliko ti lupetas bez ikakvog osnova. BMW, Audi, "USA ricers"-lexus, infinity, acura, pa tek onda "merdza", tj romski san.

mega

pre 13 godina

@320i
Svaka čast BMW-u na rezultatima prodaje, ali sve dok ne naprave konkurente E klasi coupe, CLS-u, CL-u i SLS-u, oni će ipak gledati Mercedes odozdo.

Ilija

pre 13 godina

@ Balkanikos

Nije ni BMW savrsen. Sa motorom N54 u americi se posteno osramotio, a problem sa tim motorom je resio na krajnje sraman nacin. Umesto da vidi zasto se kvari pumpa viskog pritiska oni su samo produzili granaciju za istu na 10 godina ili 190000 milja, a posle isti motor zamenuli sa N55. A koliko je sadasnja trojka kvalitetna i dobar auto mozda ce ti reci i podatak da auto cija je cena 2006-e kao osnovnom modelu bila preko 33000$ danas bez problema mozes da nadjes za 15000$. I nazalost prica koja se vezuje za sadasnju seriju 3 jeste da ako nemas garanciju o autu i ne razmisljaj, odrzavanje je skupo, popravke da padnes u nesvest a auto se kvari. Ali da stvar ne bude losa samo po BMW potrudili su se i druga dva proizvodjaca iz Nemacke tako da su zajedno sam BMW-om na dnu tabele kad je u pitanju pouzdanost u SAD.
Mada mora se priznati 328i (335i jos nisam vozio pa cu zato i cutati o njemu) je preteran auto za voznju. Posle jedne voznje sa njim odma sam se odlucio da ga uzmem i pored svih ruznih prica koje sam cuo o njemu. . . Zbog finansiskih problema ga nisam uzeo ali definitivno hocu u buducnosti jer osecaj koji pruza u voznji je fenomenalan. Krivine ispravlja u prave linije, ubrzanje te zakuca za sediste, momentalno ubrzava, komotno mozes da ubrzavas u krvinama i sta sve ne. . . Auto da se raspametis. . .

320i

pre 13 godina

@ kelner:

Tačno je da BMW ima problema i opoziva i da ih je imao i ranije, ali su ih u primetno većoj meri imali i imaju njegovi najveći rivali, odnosno Mercedes i Audi. Mercedes je u periodu od 2001. do 2006. imao daleko najniži "rating" pouzdanosti od ove nemačke trojke, a i dan-danas je najgori po tom pitanju. Pogledaj malo sajtove poput reliabilityindex.com i sličnih, videćeš da je BMW bolje rangiran od ostalih premium brendova. Na pomenutom sajtu na primer BMW je rangiran daleko ispred Mercedesa i Audija, koji su po pouzdanosti otprilike u rangu sa Alfa Romeom, što je za brendove koji se predstavljaju kao "premium" i uostalom prodaju po "premium cenovniku" jednom rečju nedopustivo, da ne kažem sramotno. BMW ne pravi savršene automobile, ali je od konkurencije po tom pitanju definitivno daleko ispred. Vidim da ti i još neki pominju opozive BMW-a, pa vas pitam da li to mislite da postoji neki proizvodjač koji ne greši i koji ne opoziva odredjene modele radi raznoraznih intervencija? Ako mislite da takav postoji, recite koji je to proizvodjač, pošto zvanično takav ne postoji? Jedna Toyota je tokom protekle 3 godine imala preko 30 fabričkih opoziva, od onih koji obuhvataju par stotina modela iz odredjenih serija do onih koje obuhvataju preko 2 miliona vozila (problem sa pedalom gasa), a Toyota je inače tradicionalno najpouzdaniji brend na svetu generalno gledano. A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.

@ Enes Ćosović:

Mercedes je prvi a Audi drugi ali samo u tvojim snovima, prijatelju. Ponavljam, Mercedes je po pouzdanosti ispod BMW-a i Audija, a da je ne pričam najbolje je da potražiš informacije po internetu umesto što ovde iznosiš paušalne izjave bez osnova i bez "materijalnih dokaza". Možeš ti da napišeš šta god ti je volja, ali činjenice i dokazi govore suprotno. BMW je najbolje rangirani "premium" brend, i od svih njih ima najveću prodaju na globalnom nivou tokom prvog i drugog kvartala ove godine, ima najveći porast neto zarade ove godine od "premium" konkurenata, a sem toga imao je najbolju prodaju i na domaćem, nemačkom tržištu. Tek u septembru je Audi prodao na mesečnom nivou više automobila od BMW-a na globalnom nivou, ali i dalje generalno gledano BMW je i dalje najrpodavaniji premium brend na svetu u ovoj godini (kao i u prošloj, kao i u pretprošloj...), a iza njega žestoku borbu za drugo mesto vode Mercedes i Audi, i smenjuju se na tom drugom mestu već duže vreme. Opet, da ne bude da je moja reč protiv tvoje, postoje informacije sa interneta, pa proveri sajtove poput autospies, ihsglobalinsight i sličnih koji su obradjivali ovu temu detaljno i dobićeš tačne i precizne informacije, i to je ono što je istina a ne ovo što ti pišeš. Lepe želje su jedno, ali je stvarnost uglavnom nešto sasvim drugo. Dakle, ili se naviknite na činjenice i realnost koliko god vam se ona ne svidja, ili ne iznosite više ovakve paušalne i netačne i neproverene informacije, postajete dosadni sa ovim pljuvanjem BMW-a jer su tačne informacije i istina dostupni svakome na samo par klikova.

Power

pre 13 godina

Cole
Nije tačno da Audi RS6 evotech ide 370 već 333 mu je maximum koji može da dostigne, a kažeš da ne može da ga stigne ni jedan BMW sa oznakom M, e pa druže baš si se prevario evo ti link koji prikazuje snimak AUDI RS6 740ks Evotech vs BMW M3 ESS :
http://www.youtube.com/watch?v=CxbUKLg8JfU
Hehehee kakva bre Audi pa ovo je stvarno smešno, a što se tiče kvatra tu si u pravu jer Audiju jedino šta valja je taj kvatro. I ako možeš samo mi reci šta si mislio pod ovim ,,Audi ima najbolji prenos’’.

Enes ćosović:
Evo postavio je (debeli deda) sve linkove koje je trebao da postavi pa sad uzmi lepo ih pregledaj i sekiraj se.

vlatko vukovic

pre 13 godina

Odlican je za mlade momke (ukoliko isti imaju para da ga kupe). A sta cu ja sa troje dece. Pa u gepek ne moze da stane ni jedan cestit kofer.

Cole

pre 13 godina

Pa i Audi ti je isto izasao 2005. godine C6 model to je isti ovaj samo sto je ovaj na snimku restyling model iz 2009.godine,a taj restajling se ogleda samo u promeni prednjih farova stavljen snop LED dioda i zadnjih stop svetala isto LED tehnologije i nista vise,motori su svi isti kao i tjunirane verzije!A evo ima snimak gde uporedjuju ako bas hoces taj bmw M3 ESS novi(E90 model) i novi RS6 http://www.youtube.com/watch?v=iW2trdjEBmA s tim sto ovaj prvi sto je vozio Audi zalio se na problem sa ubrzanjem,nije iskljucio elektroniku(sta da se radi ocigledno ne zna covek ali nema to sad veze)pa je onda seo neki drugi lik i objasnio neke stvari!!!A sto se tice toga da nisam "video dobro" link koji je postavio (320i) u pravu si ja nigde nisam video,on je meni samo postavio link kako je neki lik presao sa bmw-om milion kilometara(skroz nebitno sto sam i objasnio u prethodnom komentaru) i hurricane-a za kog tvrdi da je najbrzi sedan(a i to sam objasnio u prethodmon komentaru da se ne ponavljam),jer osim toga ja nigde nisam video uporedni test ta dva automobila,vi imate svoju verziju a ja imam svoju i to je to!

I za kraj da vam kazem da ja ovde nisam nikakav audijev advokat vec samo pisem cinjenicno stanje ono sto je realno,a to je da je Audi bolji hteli vi to da priznate sebi ili ne,i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade!

320i

pre 13 godina

@ Enes Ćosović:

Prijatelju, ne znam što si se "uhvatio" za te opozive, kopaš po internetu da pronadješ podatke kako je BMW opozvao 35 ili 40 hiljada automobila zbog nekih banalnih problema sa izduvom, jer zaista ne znam šta misliš da time uopšte dokazuješ? Ništa realno, jer ponavljam da jedna Toyota danas opoziva preko dva miliona modela i to za neuporedivo ozbiljniji problem (pedala gasa) koji je više puta završen sa smrtnim ishodom. A Toyota je i danas medju najpouzdanijim brendovima na svetu, jer se njeni modeli generalno gledano statistički vrlo retko kvare iako i Toyota, kao i svaki drugi proizvodjač, greši i grešiće i ubuduće jer je u ljudskoj prirodi da greši. Ne postoji proizvodjač koji pravi savršene automobile i koji ne opoziva svoje modele, tako i taj tvoj Mercedes u koji se kuneš i koji "kuješ u zvezde" na svakom sajtu i portalu, isto pravi greške i opozive i kao argument u tom smislu sam u prethodnom komentaru naveo praktičan primer - ukucaj u google "Mercedes recall 2010" (Mercedes opoziv 2010) i dobijaš preko 1,2 miliona stranica na temu opoziva Mercedesa SAMO u ovoj godini! Ili ćeš sad da kažeš da google laže odnosno da Mercedes nikada ne greši, odnosno da zapravo pravi savršene automobile? Ne bi me ni to iznenadilo od tebe, ali ponavljam i ovo: jedno su lepe želje i to što svako može da napiše šta mu je volja, a nešto sasvim drugo je realnost i činjenično stanje.

Inače sa tog sajta koji sam ti naveo kao primer (reliabilityindex.com) se u par klikova mogu dobiti vrlo jasni i precizni podaci o pouzdanosti kako po modelima tako i po brendovima, i nadao sam se da ćeš moći da dodješ do pravih informacija na koje sam te uputio. Medjutim, pošto vidim da ti je bilo teško da se snadješ i dodješ sam do njih evo detaljnog uputstva da vidiš i sam šta je istina: dakle otvori pomenuti sajt, pa klikni na "Top 100 Cars", i dobijaš listu od 100 najpouzdanijih modela (po evidenciji na teritoriji Velike Britanije), dakle 100 najpouzdanijih automobila generalno gledano. Sa spiska se vidi da je na 29. mestu BMW serija 3, na 33. mestu BMW serija 3 Compact, a da je najbolje rangirani (najpouzdaniji) Mercedesov model SLK tek na 54. mestu, dok je najbolje plasirani Audijev model A6 na 88. mestu. To je stvarnost i to su činjenice o kojima govorim.

Ako ti to nije dovoljno, onda na početnoj stranici istog sajta klikni na "Ratings", pa kad se otvori stranica na "Manufacturer ratings" pa na "View ratings", otvori se stranica sa listom od 36 najbolje rangiranih brendova (proizvodjača) sveukupno gledano, uzevši u obzir sve aktuelne modele tog proizvodjača na tržištu, a kao faktori za procenu pouzdanosti uzeti su učestalost kvarova i cene popravke istih. Na toj listi dragi Enese, BMW je na 24. mestu, Mercedes na 31. mestu, a Audi na 32. mestu, dok je Alfa Romeo 33. na listi. Ako ti ni to nije dovoljno, onda džaba i da počnem da crtam umesto da komentarišem...

@ Cole:

Audi pravi odlične automobile, ali previše generalizuješ i relativizuješ stvari. Prešao si 485000 km sa svojom A6-icom, pa šta? Moj rodjak je svojevremeno sa Golfom 2 dizel bio prešao preko 700000 km. Evo ti linka da vidiš kako je čovek prešao MILION kilometara sa BMW-om 530d i to za 7,5 godina: http://www.motor-talk.de/forum/1-millionen-530d-t1614965.html imaš i slike... Dakle kad predješ još toliko javi se i okači slike kao ovaj lik sa 530d :)

Inače smešno je što uporedjuješ tuning verziju Audija (Evotech verzije nisu fabrički prozvod Audija) sa standardnom M5-icom i onda kažeš da će je Evotech RS6 "otresti kao slinu". Čoveče, ili uporedjuj fabričke modele (RS6 protiv M5) ili ekstremne tuningovane verzije oba, pa onda donosi zaključke. Ako si već uzeo kao primer najjaču tuning verziju RS6-ice, onda uzmimo kao pandan najekstremniju tuning verziju M5-ice, jer su samo to "fer" poredjenja a ne to što ti porediš babe i žabe. Ali vi fanovi Audija i Mercedesa ne prezate ni od čega samo da iskrivite stvarnost i okrenete istinu naglavačke, onako kako vama odgovara.

A da ne ostanem nedorečen, esktremna tuning verzija BMW-a M5 je G-Power Hurricane RR, ima 50 KS više od tog tvog Audija, dakle 800 KS, kao i 800 Nm obrtnog momenta, i dostiže maksimalnu brzinu od 372 km/h i ZVANIČNO (evidentirano, dokazano) je najbrži sedan na svetu, dakle "otresao je kao slinu" sve sedan automobile današnjice a izmedju ostalih i taj Evotech Audi RS6 o kojem ti pričaš: http://www.automotiveaddicts.com/13876/worlds-fastest-sedan-g-power-bmw-m5-hurricane-rr

Lepe želje i realnost, zablude i istina, nagadjanja i argumenti. Papir trpi sve, ali činjenice govore nešto drugo. I dok vi ovde pokušavate da zamenite teze, BMW i dalje prodaje više automobila i od Mercedesa i od Audija. Što kaže ona reklama: kupci znaju zašto :)

m power

pre 13 godina

Cole,neznalico,niko nije pominjao x drive ili pogon na sva 4 tocka,govorim o kontraverznom djostiku koji je Bmw prvi izbacio..govorim o najboljem dizelu danasnjice po svim parametrima ,Bmw-ovom sestocilindrasu sa 3000 kubika iz petice i trojke u verzijama od 184 pa sve 299 konja,bar do sada je tako koji tako lako prelazi pola miliona kilometara,kod mene je verzija od 193 konja iz 2002 u 530 d e 39 koji vec ma 298000 km bez ikakvog kvara na motoru..Mogu samo neznalice da pisu,zna se ko je tata u svim segmentima,poredi covek nabildovani rs6 i serijski m5,eeeeeeej koji idiotizam,nemam reci.ajde recite ko je izvukao iz 3200 kubika 365 konja iz cistog atmosferca..Bmw m3 csl,kolika je tu specificna snaga,bez turbina i kompresora pa bmw m5 5000 kubika i 507 konja i kao slag na torti jos pre 20 godina 6100 kubika i 670 konja atmosferac u najbrzem autu do pre 5 godina ai po mnogim i sada najbrzem autu na svetu da ne racunamo nakaradni auto Vejron ,a to je Mclaren F1...CITAJTE MALO...

Hurricane RR

pre 13 godina

@Cole
The newest G-Power M5, Hurricane RR, gets a 6.67% boost in power cranking out a total of 800hp and 590 lb-ft of torque using even larger superchargers. The only thing that is speculated to beat out the new G-Power Hurricane RR in the near feature is the Bugatti Galibier when it hits the market in 2013… unless someone else has something up their sleeves.

Cole

pre 13 godina

@320i

Prijatelju mi se ocigledno ne razumemo,jer svako ima svoju verziju,ali opet ti ponavljam nemam nameru da se ubedjujem ovde s tobom ali imas koliko hoces dokaza da je audi superiorniji u odnosu na bmw,bili oni fabricki ili tjunirane verzije,dao sam u proslom i pretproslom komentaru odgovore na sve to sto ti pises i linkove gde ih uporedjuju a imas jos mnogo klipova po you tube-u ili gde god hoces gde uporedjuju i najnovije modele jednih i drugih i starije i fabricke i tjunirane i kako god hoces,ti uporno demantujes sve to ali ja ti pokazujem prostim primerima da nisi u pravu(nemoj mi samo reci da su svi ti snimci montirani, nemoj da ispadas smesan),tvoje zablude su jedno ali realnost je sasvim drugacija,sve sam vec objasnio u proslom i pretproslom komentaru mrzi me da se ponavljam vise stvarno!!!
Hvala na paznji,prijatno i do vidjenja!!!

m power

pre 13 godina

...a ko je prvi izbacio i drive koji su svi osporovali, pa su ga posle svi prihvatili,pa i taj Mercedes i Audi,ko je prekopirao preposlednju seriju 7 unutra nego S klasa,ko je izbacio prvi biturbo dizel,2000 kubika sa 204 ks,ko je izbacio prvi serijski turbo motor nego Bmw u 2002 turbo davne 1972 godine,da ne pominjem m modele koji su neprikosnoveni u svojim klasama i naravno legendarne sestocilindricne motore kako benzinci tako i dizeli...aj citaj malo..

mega

pre 13 godina

320i: A pošto se mnogi ovde "kunu" u Mercedes ja vam kažem ukucajte u google "mercedes recall 2010", i dobićete preko 1,270,000 stranica kao rezultat. Toliko o pouzdanosti Mercedesa.


Ukucao. Za 'mercedes recall 2010'' mi je izbacio 1,160,000 rezultata. Znaš li koliko je za BMW? 1,190,000. I šta sad?

Po pouzdanosti su navedeni proizvođači tu negde (zavisno od modela), i to je jednostavno činjenica koju jedino fanbojevi BMW-a nikako ne mogu da shvate. Kao što ne mogu da shvate da njihov bavarski proizvođač zaostaje po pitanju dizajna jako mnogo naspram Mercedesa. Ja sam prevashodno ljubitelj Hondi, ali Mercedes jeste Mercedes, suvereno drži tron dok ga Audi i bmw gledaju odozdo. To je jedina fabrika koja proizvodi od kombija, dostavnih vozila, limuzina, pa sve do supersportskih i superluksuznih auta. Zato proizvođač iz Štutgarta jeste poseban, dok je Honda (barem u mom slučaju) u srcu.

Neutralni

pre 13 godina

Imam samo jedan komentar na sve likove koji su vozili ovo i ono, poseduju palatu i jahtu...
http://www.motherlandnigeria.com/boomie/images/honesty_low.jpg

bavaria

pre 13 godina

Fabricki RS nikad nece biti bolji od M u bilo kom pogledu. Taj audi RS6 koji pominjes je DObudzen. E a kad podignes pogled vidis ispred sebe M5 HURRICANE limitiran na 340km/h a bez blokade premasuje 370km/h. I jos nesto, bilo koji auto sa pogonom na 4 tocka je startniji od onog koji je pogonjen sa 2 tocka, ali ima krajnju brzinu manju ukoliko je motor pod haubom isti. A to ko je mrsio racune audiju je bila i HF INTEGRALE.

ws

pre 13 godina

Farsa sa N54 motorom je zavrsena pre dva dana kada je BMW objavio recall ~130 hiljada automobila u Americi. Ovome je oprethodilo 3 godine zataskavanja i tajnih nagodbi sa ostecenim vlasnicima, ali je zahvaljujuci istrazi novinara ABC-ja sve isplivalo na povrsinu i BMW je konacno bio prisiljen da prizna probleme na motoru i objavi recall.

link: http://www.mediaite.com/online/abc-news-investigation-prompts-bmw-to-issue-a-voluntary-recall-of-130000-vehicles/

Cole

pre 13 godina

Ne zelim ovde da se raspravljam sa bilo kim,samo vam lepo kazem da je Audi sveukupno gledano bolji auto,po mom misljenju!

@power

Evo da te demantujem za to sto tvrdis da RS6 ide max. 333 km/h,evo ti link gde covek vozi 351 km/h http://www.youtube.com/watch?v=K0XH-8tmMC8 ,a evo ti pogledaj kad vec uporedjujes ta dva modela (rs6 vs M3 ess) http://www.youtube.com/watch?v=BvNKuQNd_JQ (ovo su ti organizovane brzinske trke,a ne ulicne),a to sto se tice prenosa mislim na prenos snage motora na osovinu!!!

@bavaria

Nemoj da se zavaravas da je M bolji od RS-a,znam da sam naveo tjuniranu verziju audija ali sam zato i napisao da ga uporedis sa bilo kojom verzijom M-a(dakle odnosi se i na tjunirane verzije bmw-a) evo ti snimak http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk gde FABRICKI Audi RS razvaljuje fabricki M5 jos plus Audi je avant(karavan) sto znaci da je tezi za skoro 200 kg,tako da nemoj da pricas neke nebuloze ili prvo proveri informacije!

@320i

Nisam ja rekao da nijedan drugi auto ne moze da predje tu kilometrazu nego samo objasnjavam koliko sam ja zadovoljan svojim autom sa tom kilometrazom,i kljakavi fiat moze da predje toliko uz redovno odrzavanje,tako da nemoj da okreces moje reci.Namerno sam rekao "bilo koju M verziju" (mislio sam i na tjunirane),evo i tebi fabricke verzije Audija i Bmw-a(isti klip kao gore)http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk ili tjunirane http://www.youtube.com/watch?v=98y5YfNAeDk&feature=channel i nikakvu ja sliku ne iskrivljujem imas mnogo klipova na you tube-u gde direktno uporedjuju razne tjunirane verzije RS-a i M-a na org. brzinskim trkama i opet je Audi bolji.A to sto kazes za taj hurricane ja ti opet ponavljam da RS evotech ide 370 km/h sa 50 HP manje od tog Bmw-a.Audi ima najbrzi avant(karavan) na svetu MTM tjunerska kuca je izradila RS6 R verziju od 702 HP,kome je max.brzina 344,2 km/h, a ubrzanje do 100 km/h dostize za 3.9 sec,dakle ima za 4 sekunde bolje ubrzanje(iako je avant) od tog hurricane-a(koji je sedan),tako da nemojte da me zasmejavate sa tim vasim bmw-ovima!!!

@M power

procitaj i ti gore sto sam napisao,ali ponovicu i tebi rekao sam "bilo koju verziju Bmw M" sto se odnosilo i na tjunirane,gledaj klipove kako Audi kida Bmw i uzivaj!!!

Power

pre 13 godina

Cole
jesil li pogledao koji je ono M3 ako neznaš ja ću ti reći to je M3 od 2004-05 godine što znači da je stariji od ovog Audija skoro 5 godina i da ja nisam upoređivao taj M3 već ovaj noviji.
A što se tiče toga da nema ni jedan M brži od tog RS-a, grdno se varaš jer taj link ti je postavio (320i)ali izgleda da ga nisi dobro video.
BMW M5 RS 750

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, ja sam ti u prethodnom komentaru dao link gde je lepo navedeno da je M5 G-Power Hurricane RR postao ZVANIČNO najbrži sedan automobil na svetu, a datum tog članka je 16. avgust ove godine. Pod tim "zvanično" se podrazumeva da je na merenju brzine radio tim profesionalaca sa neophodnim znanjem i opremom, da su brzine merene GPS uredjajem za satelistsko pozicioniranje jer su jedino to 100 % tačne brzine a ne one koje pokazuje brzinometar jer on može da “laže” i do 10 % od stvarne brzine, da su merenja radjena na zatvorenoj stazi bez saobraćaja, da je sve ovo osvedočeno prisustvom nadležnih lica, i ponavljam da je u takvim okolnostima potvrdjeno da ovaj model postigao maksimalnu brzinu od 372,1 km/h, naravno preko GPS-a, i time je ZVANIČNO postao najbrži sedan na svetu. Ne znam šta ti tu nije jasno, tamo lepo piše sve, naravno za one koji hoće da čitaju i saznaju pravu istinu.

Sa druge strane, ovo što ti kačiš ove linkove sa youtube-a, to veze nema sa zvaničnim i merodavnim podacima. Nalaziš neke nabudžene modele Audija sa po 600-700 KS i onda kačiš ovde linkove da dokažeš da je moguće nabudžiti najnoviji Audijev model do te mere da konačno može da prestigne ili nadmaši potpuno fabrički model BMW M5 i to iz 2005. Godine?! Mislim, zar te nije sramota čoveče? Power ti je napisao koja je maksimalna brzina standardnog modela RS6, a ti brže-bolje okačio link još jedne tuningovane verzije RS6-ice (lepo ti piše na tom snimku koji si okačio da se radi o tuning kući DKR Tuning) sa ni manje ni više nego 100 KS više od fabričkog modela RS6, i onda kažeš: eto, vidiš da RS6 ide maksimalno 333 km/h? Mislim, stvarno si preterao. Menjaš teze i izvrćeš istinu sve vreme, ali ponavljam papir trpi sve ali istina je jedno a lepe želje su nešto sasvim drugo.

Inače kad si se već uhvatio tih maksimalnih brzina, iako je to samo jedan od podataka koji treba uzimati u obrzir pri donošenju nekih zaključaka o tome koji je auto bolji, maksimalne brzine modela M5 i RS6 su bezbednosti radi limitirane na 250 km/h. Medjutim uklanjanjem tog limitera, što je inače jedna od opcija koju proizvodjači nude kupcima, maksimalne brzine koje ova dva modela mogu ostvariti, a koje su izmerene od strane kompetentnih lica i na ranije opisan način (preko GPS-a), iznose tačno 274 km/h (po brzinomeru 280 km/h) za RS6 verziju C6 (model iz 2008. godine), dok je za M5 maksimalna brzina 327 km/h (brzinomer “zakucao” na 330 km/h). Ovo su dakle FABRIČKE verzije oba modela, evo ti podatak za RS6: http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_RS6#C6 a evo ti i podatak za M5: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M5 Dakle, fabrički M5 ima skoro 50 km/h veću maksimalnu brzinu od RS6-ice i pored 70 KS manje snage, ali nije u tome problem ni sramota Audija. Sramota je u tome da je u Audiju V10 TFSI odnosno BITURBO motor, dakle sa dva turbo punjača (zato i ima oko 70 KS više od M5-ice), a u M5-ici je V10 ali ATMOSFERAC, odnosno da RS6 ima Quattro pogon na svim točkovima a M5 “samo” na zadnjim, a sem toga ovaj motor ima poreklo iz Lamborghini-ja (ugradjivan u Gallardo), odnosno Audi je dodao turbine i napravio odredjene izmene ali suštinski, to uopšte nije Audijev motor. I još jedna stvar, ona najbitnija: ovaj RS6 je predstavljen pre 2 godine, u pitanju je sasvim nov model baziran na novoj generaciji (C6) Audija A6, dok je M5 model predstavljen još pre 6 godina, baziran na seriji 5 E60 predstavljenoj 2003. godine?! I sad, ako tebi prijatelju pričinjava neko zadovoljstvo to što NAJNOVIJI model RS6-ice (sa Lamborghinijevim motorom) ubrzava za “cele” 0,2 sekunde bolje do 100 km/h od M5-ice stare 6 godina i bazirane na BMW-ovoj seriji 5 E60 staroj skoro 8 godina, onda neka je srećno veselje :) Mene bi iskreno bilo sramota čak i da uporedjujem na primer ovaj model M5-ice sa onim starim modelom RS6 generacije C5 (proizvodjen od 1997. do 2004.), ali naravno poredjenja takvog tipa su jedina vaša šansa da neki Audi ispadne brži od BMW-a makar na kratko, jer ne zaboravi da novi M5 treba da bude predstavljen 2011. godine i tek će to biti model sa kojim bi trebalo porediti novi RS6, a ne sa njegovim “pretkom” izradjenim na staroj seriji 5 predstavljenoj “davne” 2003. godine. Dakle, porediš babe i žabe, ponovo…

Inače, naravno da će novi RS6 da bude brži do 100 km/h sa biturbo motorom od M5-ice, jer ima 70 KS više, Quattro pogon i “brdo” obrtnog momenta više, to nije sporno. Ali kao što rekoh, nov model M5-ice treba da bude predstavljen sledeće godine, i to će biti model sa kojim će imati smisla u svakom pogledu porediti ovaj RS6. Siguran sam da će novi model M5-ice nadmašiti RS6 i po pitanju ubrzanja do 100 km/h jer naravno to BMW mora da uradi da još jednom potvrdi renome i reputaciju M5-ice kao začetnika i "etalona" ove klase, i tako će ponovo postaviti reper i domaći zadatak za buduće modele RS6 i E klase AMG, jer BMW postavlja domaće zadatke u ovoj klasi konkurentima još od 1985. godine, kad je predstavio prvi model M5-ice sa tada gigantskih 286 KS i time začeo ili "kumovao" nastanku segmenta sportskih limuzina visoke klase. Poredjenja radi, u to vreme najjači model u klasi BMW-ove serije 5 koji je Audi proizvodio bio je model Audi 200 Quattro sa turbo motorom koji je razvijao 200 KS. Dakle, BMW je “izmislio” kategoriju sportske limuzine, tako da je od početka postavljao standarde i po njegovim modelima su se konkurenti uvek uporedjivali i “merili”. Tako je i sa poslednjim modelom M5-ice (predstavljen 2005. godine) – trebalo je Audiju skoro 4 godine da napravi novi RS6 koji će biti “čak” 0,2 sekunde brži do 100 km/h, što nije za čudjenje obzirom na dva turbo punjača i Quattro pogon, ali i pored svih 70 KS više snage ni najnoviji RS6 ne može da razvije veću maksimalnu brzinu od stare M5-ice. Kad sledeće godine bude predstavljen nov model M5, pitanje je koliko će godina Audiju trebati da napravi neki novi model RS6 da dostigne taj M5, jer upravo je to ono što se dešava evo 25 godina u ovoj kategoriji (sportske limuzine više srednje klase) – BMW postavlja standarde, ostali prate. I to je jedina istina prijatelju Cole, a ne ovi linkovi i ove nakaradne budževine koje ti kačiš, koje ne dokazuju ništa jer se ne radi o prozvodima Audi-ja, nego NEZAVISNIH TUNING KUĆA, tako da ne znam što pokušavaš da “odbraniš” Audi time što kao primere uzimaš modele koji zapravo nisu autentičan proizvod Audija? Ti ili ne uvidjaš razliku izmedju fabričkih modela i tuning verzija, ili pokušavaš da tuning verzije predstaviš kao fabričke verzije Audija. Ako ti je cilj da braniš ove tuning kuće onda to lepo napiši jer non-stop pričaš i njima i njihovim modelima, iako oni nisu tema o kojoj se ovde govori. A ako pokušavaš da Audi glorifikuješ time što kačiš ovde neke “nabudžene” modele koji nisu kao takvi ni izašli iz Audijeve fabrike, onda mi kaži koliko ima smisla “kititi” Audi tudjim perjem? I to tebe zadovoljava kao fana Audija? Svašta…

PS. Ponavljam da Audi pravi odlične automobile, kao i BMW, kao i Mercedes… Ali niko od njih ne pravi savršene automobile i zato mrzim kad ljubitelji Merca i Audija krenu da generalizuju i hvataju se za neke sitnice i slamčice spasa samo da bi dokazali ono što se dokazati ne može. Ni ti nisi izuzetak. Pobogu čoveče, uporedjuješ najnoviji model Audija sa konkurentskim modelom BMW-a iz stare generacije koja se čak više i ne proizvodi (serija 5 E60)?! I onda se još i raduješ činjenici da je Audiju trebalo oko 4 godine da dostigne BMW i konačno napravi RS6 koji će nadmašiti M5 iz 2005. godine? Da nije smešno bilo žalosno...

320i

pre 13 godina

@ Cole:

Prijatelju, nije ovde problem u tome što se mi kako kažeš “ne razumemo” ili što imamo “svako svoju verziju”, nego to što ti konstantno menjaš teze i izvrćeš stvari naglavačke. Problem je samo u tome što ima nas koji znamo ponešto o automobilima i automobilizmu tako da kod nas neke stvari ne mogu da prodju, a uostalom do tačnih informacija danas je vrlo lako doći i samo su na par klikova svakome ko čita ovo.

Kao prvo, ti si počeo sa uporedjivanjem novog Audija RS6 sa starim BMW-om M5. Taj model M5-ice je predstavljen 2005. godine a njegova proizvodnja je prekinuta jula ove godine. Evo ovde sve lepo piše: http://www.themotorreport.com.au/50557/bmw-m5-production-ends-ahead-of-next-generation-model Ja sam napisao da je Audiju trebalo skoro 4 godine da napravi potpuno nov model RS6-ice da bi nadmašio staru M5-icu, a ti meni odgovaraš da je i Audi izašao 2005. godine?! To nije tačno, a tebi očigledno smeta činjenica da je Audi skoro 4 godine zaostao za BMW-om. Model RS6 koji si ti uporedio sa M5-icom NIJE izašao na tržište 2005. nego 2008. godine, baš kao što sam napisao u prethodnom komentaru, i to tačno u oktobru mesecu, kad je predstavljen na Pariskom sajmu automobila. A sve to lepo potvrdjuje sledeći: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/Audi-A6/234407/ Dakle, nemoj da izvrćeš istinu, a istina je da je skoro 4 godine trebalo Audiju da napravi RS6 koji će konačno dostignuti M5 iz 2005. godine. I da bi uopšte to uradio, morao da je da “pozajmi” motor od Lamborghini-ja. Toliko o fabričkom RS6.

Druga stvar, ponavljam da je potpuna besmislica to što predstavljaš “nabudžene” modele Evotech-a kao Audi-jeve autentične modele, odnosno smešno je to što “kitiš” Audi tudjim perjem. Evotech sa Audijem NEMA APSOLUTNO NIŠTA, ne znam da li je tebi to jasno? Audijevi ekstremni modeli imaju oznaku RS, BMW-ovi ekstremni modeli imaju oznaku M, a Mercedesovi oznaku AMG. Sve drugo NIJE fabrički proizvod i nema veze sa matičnom fabrikom, i čak šta više matični proizvodjač automatski ukida garanciju na takve modele koje su “budžile” kojekakve tuning radionice. U tom smislu sam ti i napisao ranije da takve budževine ne predstavljaš kao Audi-jeve modele pošto takvih “budževina” raznih modela BMW-a ima isto tako koliko god hoćeš ali oni kao takvi nisu BMW-ov autentičan proizvod, i u prilog tome sam ti kao pandan “budževine” naveo model M5 Hurricane RR koji je brži i od ovog tvog Evotech-ovog RS6 modela, a što je i ozvaničeno i što ti sve lepo piše na onom sajtu čiji sam link ostavio u prethodnom komentaru. Pričaj ti dakle šta god hoćeš, istina je svakome dostupna na tom sajtu. Dakle, kad su “budževine” u pitanju, ZVANIČNO (i dokumentovano) najbrži sedan na svetu je M5 Hurricane RR, pa ti ostavljaj linkove ovog Evotech-a do sutra, opet ništa nećeš promeniti.

Treće, napisao si, citiram: “i ja sam mislio da je Bmw najbrzi i najludji auto dok nisam video sta ovi rade”. Koji “ovi” prijatelju? Audi, ili Evotech? Ako misliš i pričaš Evotech-u, kaži to lepo ali nemoj onda da njihovu tuning verziju RS6-ice predstavljaš kao Audijev model, jer ona to i nije. Ponavljam, ovaj auto sa linka nema veze sa fabričkom verzijom RS6 i ne može se stoga uzimati za poredjenje sa BMW-ovim ili bilo čijim FABRIČKIM modelima. Dakle shvati već jednom tu razliku i prestani da uporedjuješ babe i žabe. To je isto kao kad bih ja sad napisao da je BMW napravio jači automobil od Bugatti Veyron-a koji ima 1001 KS, i kao “argument” u prilog tome dao ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=gq6nYM0A1VU sa kojeg se lepo vidi (od 1:30 sek. do 2:10 sek.) da je ovaj “nabudženi” E36 M3 ICS Performance na dyno testu i zaista razvio veću maksimalnu snagu od Veyrona, tačnije svih 1025 KS. Problem je samo što nezavisni tuner ICS Performance nema veze sa BMW-om, iako jeste istina da je “nabudžio” ovaj M3 na 1025 KS, što se i vidi sa snimka. U istom tom smislu, ni Evotech za koji si se ti “uhvatio” što kaže narod “k`o pijan za plot” nema veze sa Audijem, pa se njegovi modeli ne mogu predstavljati uspehom ili delom Audija. Nadam se da sad konačno shvataš, jer iskreno ne znam više kako bih ti još prostije a jasnije objasnio u čemu grešiš i zašto ovo što ti pišeš nema veze sa istinom a ni zdravom logikom.

Četvrto, i poslednje, u svom pretposlednjem kometaru si prvo napisao da je, citiram: “skroz nebitno” to što je onaj čovek prešao za 7,5 godina preko million kilometara sa BMW-om 530d. Kao, nema to nikakvog značaja… A u svom prvom komentaru na ovu temu si “na sva usta” galamio kako si sa svojom A6-icom prešao “čak” 485000 km, govoreći da je taj motor perfektan, auto neuništiv itd itd… Dakle, kad je Audi u pitanju onda je itekako bitno to koliko si prešao (iako za to nisi dao nikakve dokaze, ali `ajde da ti verujemo na reč), ali onda kad ti argumentovano dokažem da je neki BMW bez problema prešao više nego dva puta toliko, ti onda kažeš da je to “skroz nebitno”. Objektivan si i nepristrasan, nema šta... :)

Dakle, istina je svima nama dostupna na par klikova, a istina je takva da je Audi skoro 4 godine razvijao nov model RS6 da bi uradio domaći zadatak koji je BMW postavio 2005. godine. I da bi to uradio, Audi je na kraju “pozajmio” Lamborghini-jev motor iz Gallarda. Sledeće godine u ovo vreme će već biti predstavljen novi M5, pa će Audi (i Mercedes) dobiti novi domaći zadatak za neke naredne 3-4 godine. U ovom segmentu to se dešava od 1985. godine, kad je BMW predstavio prvu M5-icu, i tako je sve do danas. U vreme svog predstavljanja, M5-ica je bila potpuno nov model koji je otvorio jedno novo poglavlje i začeo potpuno nov segment, sportskih sedana više srednje klase. U to vreme, AMG model E klase i RS6 modeli nisu bili ni u snovima Mercedesa odnosno Audija, tako da je M5 “otac” ovog segmenta baš kao što je M3 “otac” segmenta sportskih sedana niže srednje klase, i to je cela istina. Da li je BMW generalno najbolji od ova tri brenda, to je pitanje za diskusiju. Svako od njih ima svoje prednosti i svoje mane, i ponavljam da niko ne pravi savršene automobile tako da se ne može generalizovati. Ali kad su performanse u pitanju, tu je stvar oduvek bila jasna i zna se ko je tu oduvek postavljao standarde i domaće zadatke, i čiji su modeli uvek bili ti koji su odredjivali koliko će se visoko “letvica” postaviti. Zato ti još jednom kažem, ako ti je cilj da glorifikuješ Audi, ima daleko boljih načina na koje to možeš i trebaš da radiš, jer Audi ima svojih nespornih kvaliteta i dovoljno sopstvenih dobrih modela da ne moraš da “pozajmljuješ” tudje od Evotech-a ili bilo koje druge nezavisne tuning kuće. Ali nemoj ni pokušavati da osporiš primat BMW-a u ovoj klasi kad su performanse u pitanju, jer ćeš prihvatiti “Sizifov posao”. Još je gore to što kao ”argumente” uzimaš neke automobile koji sa Audijem imaju taman toliko veze koliko i onaj nabudženi M3 ICS Performance od 1025 KS ima veze sa BMW-om. Kad jednom shvatiš tu razliku, moći ću ponovo da diskutujem sa tobom na temu automobila. A do tada, samo ću napisati nešto što je neko pametan jednom rekao: “Svako mora da predje svoj put i potroši svoju meru iluzija.” Ko razume - shvatiće.

dragan

pre 13 godina

Svi proizvođači se utrkuju da ubace nešto novo u novi model.Međutim niko do sada nije umesto spoljnih retrovizora ugradio kameru koja osmatra iza automobila i sve se prati na monitoru ispred vozača.Da li ste primetili koliko su ružni ovi retrovizori, a koliko malo novca treba za ugradnju kamere i monitora.Ili misle da to zaslužujemo u nekom narednom veku.

Cule

pre 13 godina

Ja ne znam stvarno sta ljudi ovde voze. Imam utisak da svi voze poslednje modele nemacke premium trojke, i onda se medjusobno prepucavaju. Moje nemacko auto je bolje od tvog auto. Svaki od tih brendova (da ne bude zabune, Merc, Audi i BMW, a ne VW i Opel), ima blago iznijansiranu ciljnu grupu. To su sve ljudi iz vise srednje ili donje vise klase, sa primanjima blago ili osetno iznad proseka. E sad neko voli ALL Round igraca - Audi, neko udobnost - Merc, a neko sportsku voznju - BMW. Kada kazem sportsku voznju, ne mislim da je BMW 3, sportskiji auto od npr SLK, ali mislim da je BMW 3 dinamiciniji za voznju od A4 ili Merc C klase. To uostalom kaze i svako ko je probao sva 3 automobila. Tako da ta prica, ovaj je skup a onaj nije, ovaj se kvari a onaj ne, sva 3 brenda su vrli slicni po svemu, samo su nijanse u pitanju. Ko sta voli.

320i

pre 13 godina

@ mega:

A gde sam ja to napisao da se BMW-ovi automobili ne kvare i da BMW ne opoziva svoje modele? Taj podatak o opozivu Mercedesovih modela sam naveo kao "kontratežu" tvrdnjama iznetim u nekim početnim komentarima, očigledno ne pratiš temu od početka pa pročitaj prve komentare i shvatićeš. Ja sam u svojim komentarima na ovu temu jedno 5-6 puta napomenuo da niko ne pravi savršene automobile i da svaki proizvodjač danas pravi redovno opozive svojih modela i serija, i kad danas čak i jedna Toyota može da opozove preko 2 miliona automobila i to zbog vrlo ozbiljnog problema (pedala gasa), onda opozivi ne trebaju da čude ako su u pitanju i BMW, Mercedes ili Audi, koji su tradicionalno ispod Toyote kad je pouzdanost njihovih modela u pitanju. Dake, svi greše, i svi prave opozive. To je moja poenta. U tom kontekstu nema smisla ni veze sa zdravom logikom tvrditi kako BMW pravi opozive, a kako su zato Mercedes ili Audi neuništivi i kako se oni nikada ne kvare, što su otprilike tvrdili Enes Ćosović, kelner i Cole u svojim komentarima.

Svi se kvare, i to je jedina istina. Svi oni imaju svojih kvaliteta i svojih mana, ali jednostavno ne treba generalizovati stvari na način na koji su to radili Enes ili Cole, eto to je moja poenta.

Inače, tvoje mišljenje je tvoje pravo, ali to što ti misliš da je BMW iza Mercedesa po pitanju dizajna je samo to - tvoje mišljenje. Ne znam šta si mislio pod time da "Mercedes drži tron", pošto BMW već tri godine prodaje više svojih automobila na globalnom nivou od nemačke premium trojke, a Mercedes se naizmenično smenjuje sa Audijem na drugom mestu pa ako je po tebi "držanje trona" borba za drugo mesto, onda si u pravu :) Mercedesu je trenutno Audi daleko veći problem (jer BMW ionako ne može da "dohvati"), negde sredinom godine je Audi na odredjeno vreme preuzeo čak i to drugo mesto po globalnoj prodaji a Mercedes je skliznuo na treće, evo ti http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle.aspx?AR=248749 Dakle, isti si kao i ovi ranije nabrojani, pišeš napamet i generalizuješ stvari i iz tebe očigledno govori nešto drugo a ne objektivnost i nepristrasnost. Zamalo pa da poverujem da stvarno voliš Hondu, a ne Mercedes :)

PS. Dok se Mercedes i Audi bore za taj "tron" na drugom i trećem mestu, BMW im na prvom odmiče još brže nego što su to i sami mogli da pretpostave i očekuju. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2010&mm=11&nav_id=470205 Do kraja godine BMW će dakle isporučiti više od 1,4 miliona svojih vozila globalno. Eto još jednog domaćeg zadatka za Audi i Mercedes :)