Nedelja, 17.10.2010.

16:07

Sudska administracija u štrajku

Štrajk sudske administracije se nastavlja, a rad je obustavilo više od 11.000 radnika, kažu u Sindikatu pravosuđa Srbije.

Izvor: B92

Sudska administracija u štrajku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

mislim stvarno

pre 13 godina

A dobri su mi ovi štrajk brejkeri! Jednom kažu kako sudska administracija nikada ništa nije ni radila pa ne zaslužuje veće plate, a onda kukaju kako je zbog štrajka sve stalo: kupoprodaja nekretnina, krediti,...

Pa dogovorite se, jel' rade ili ne rade!

stranka

pre 13 godina

Ljudi pa ovo pravosuđe da nije žalosno bilo bi smešno!
Ministarka je do pre par dana tvrdila da su reformom ostvarene znatne uštede i Nata sebi povećava platu, a sada nam prodaje priču o krizi!
Potcenila je sudsku administraciju u vrlo nezgodnom trenutku - kada Evropska komisija u svom izveštaju prvenstveno kritikuje reformu pravosuđa.

A moram da primetim da nema onoliko negativnih komentara na račun štrajka. Valjda zato što je vikend pa štrajk brejkeri iz Ministarstva ne rade :)

Penzionisani sudija

pre 13 godina

"Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku"

Razumem Vas gnev i nezadovoljstvo, ali Vi gospodine ocigledno ne poznajete sistem rada sudske administracije. To sto Vas predmet stoji mesecima u pisarnici nije kriv sluzbenik, jer on radi po nalogu sudije. Propust je u radu sudije, jer nije izdao naredbu sluzbeniku da prosledi predmet drugom sudu. Sudski sluzbenici 95% svog posla rade po naredbama postupajuceg sudije, i vrlo je mali procenat njihovog samostalnog rada.

Pravda

pre 13 godina

Ovi iz ministarstva se ne spajaju. Oni manipulišu gradjanima, a to govore i komentari koji se često ovde pojavljuju kako neizbrane sudije primaju platu a ne rade. To je tačno, ali nisu sudije ništa skrivile, nego su ih otpustili nezakonito i vlast plaća svoju grešku narodnim parama. Podržavam više neizabrane nego izabrane, jer ovi izabrani se kriju po mišjim rupama i beže od zaposlenih. Ima i hrabrih izuzetaka ali manje. Moja poruka štrajkačima je da ne odustanu jer sad tek vidim da su važan deo pravosudnog sistema. Ovi koji su reformisali sudstvo morali su da uzmu u obzir i administraciju. Zamislite ministarstvo pravde koje diskriminiše. Moja puna podrška.

Uprava za trezor

pre 13 godina

Samo napred i puna podrska strajkacima.Zelim da napomenem da i zaposleni u Upravi za trezor od sutra pocinju sa protestom (ne radimo od 12-13 h), a ukoliko se ne izadje u susret zahtevima , krecemo u generalni strajk.Za neupucene, to znaci da staje platni promet SVIH budzetskih korisnika , kao najveca posledica.Zamolio bih novinare da ovo isprate sa NAJVECOM mogucom medijskom paznjom da se ne bi desilo , kao sto je vec bilo , da vlast ovaj pokusaj ugusi (na razne nacine!) bez znanja javnosti.Sve informacije , zanimljive vrlo , u vezi razloga strajka ,mozete dobiti kod nasih sindikalista.

Štrajkač

pre 13 godina

Izvinjavam se svim gradjanima koji zavise od rada pravosudja. Ali verujte ni nama nije lako, ponižavaju nas godinama. Sada vidite da su i zaposleni, koje žele da predstave kao neradnike, deo tog pravosudnog sistema, a oni plaćaju samo sudije i tužioce. Mada, iskren da budem, ni njihove plate nisu velike (ne računam platu Nate Mesarović), jer svaki direktorčić u nekom drugom državnom organu ili agenciji, stranački čovek, ima platu 150 hiljada dinara. Vidite gradjani šta plaćate. Svi ministri su članovi u raznim komisijama, upravnim, nadzornim odborima i drugim telima gde naplaćuju svoj rad. Nije mi što naplaćuju ali kako uspevaju da deset poslova rade uspešno. I baš zbog te njihove uspešnosti država propade, nema para. Mislite o tome...

Davor

pre 13 godina

Kako ima para za ministarku, naplatila svoj stručni rad ili kontrolu u izbornoj komisiji dva miliona dinara. Za raju nema para a za njih se uvek nadje... Trebalo bi svi da se solidarišemo sa štrajkačima.

Elvira

pre 13 godina

Ja sam nezaposlena ,ne mogu da dobijem posao zbog godina i zbog dece. Recite mi gde ja mogu da štrajkujem, ne mogu dobiti ni dečiji dodatak pošto nam je prosek 100 i nešto dinara veći nego što treba da bude, recite mi gde ja mogu da štrajkujem.????????????

Nare

pre 13 godina

Cuo sam da vec u ponedeljak predsednik sindikata alelacionog suda u BG ce biti smenjen, zato sto je ignorisao volju radnika u tom sudu koji su za nastavak strajka.
Novoizabrani predstavnici sindikata ce nastaviti sa strajkom i u tom sudu.

Petar Pan

pre 13 godina

Pročitao sam za donacije i zaista bi trebalo neko da ih opravda, jer sudovi izgledaju katastrofalno. Pročitao sam i za neosnovane pritvore i došao do podatka da je neki tip iz Zrenjanina za 79 dana neosnovanog pritvora sa Ministarstvom pravde sklopio sporazum i isplatili su mu za to 316.000 dinara. Ima li neko pojma koliko ima ovakvih slučajeva i da li su zbog toga sudiji i tužiocu u tom predmetu smanjili platu zbog toga. Ili, kao i obično niko nizašta ne odgovara u ovoj zemlji. Puna podrška štrajkačima.

srdjan

pre 13 godina

strajkujte do konacne pobede, nezamislivo je da predsednik suda ima 25 puta vecu platu od radnika u administraciji, ugledajte se na francuze i grke. milion francuza je na ulicama a nase vodje sindikata kazu da im je vlada partner,sede u upravnim odborima uzimaju tamo velike pare umesto da izvedu radnike na ulice zato nedozvolite da vas prevare istrajte do konacne pobede.

Boban

pre 13 godina

Video sam na sajtu min. pravde spisak onih koji ne štrajkuju. Siguran sam da se nisu prodali za 3.000 dinara. Inače, u srbiji ima sigurno skoro 200 sudova, tako da taj njihov podatak ne pije vodu. S obzirom na to koliko su lagali i mazali ovih dana, verujem da i ovo lažu kako bi ugušili štrajk. Istrajte molim vas.

Nebojsa

pre 13 godina

Ma sram vas bilo, trebalo bi vas sve otpustiti. Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku. Sta, treba neko da vam plati da radite svoj posao. Ako vam se nedopada napustite i nadjite drugi. Ali imate problemznanj jer ogromna vecina ima osnovnu skolu a ostali vecernje i dopisne skole, pa ste onda doskora preko skole Sveti Nikola u Novom Sadu kupovali diplome u tzv. vanredom zavrsavanju srednje skole. Koliko radite i to vam je previse.
A sto se niste bunili ranije, nego gazda Misko vas organizovao lepo i sinhronizovao sa Djenovom, a onda kriv Mladen Obradovic.
Predsednica sindikata obucena ko zvezda Granda u najgorim vremenima. A ako ima tako malu platu i nema nista sa strane ne bi imala ni za tu garderobu a kamoli da zivi. Zato sto ja i ovakvi cekamo po sudovima da prosledite gotove predmete na prinudnu naplatu ne zasluzujete da ostanete na poslu ni jedan dan. Neka vas vas gazda i i sinhronizator primi. Pa sto se ne pobuniste letos, pa u septembru. Ako svi cekaju Novu godinu sacekajte i vi, ali vama nije cilj to. Ko ce privatnomsektoru da dotira pare kao sto se vi izdrzavate od taksi i poreza.

Sneza

pre 13 godina

Sećate se onog predmeta protiv ministra Jočića što je saslušavao Legiju i beleške koju je kucala administracija a nikada to nije objavila. Mislim da je vreme da administracija progovori kakve sve beleške postoje i protiv kojih političara a moraju da ih rade i ćute za 16 i 20 hiljada dinara. Sigurno bi gradjani svašta čuli i saznali. Puna podrška.

ledenjak

pre 13 godina

Dobro , trebaju vam veće plate u redu male su .
A sada mi recite kome da ja kao invalid štrajkujem sa 11,800 dinara. Još mi i poštar od toga uzme svoj deo kada mi donese pare kući....

Sudija Ris

pre 13 godina

Jednostavno rečeno, kada date da vam reformu pravosudja sporvode Minstar pravde bez dana rada u pravosudju koji još pritom nije u stanju da ni jednu izjavu da iz glave već mora da je pročita, Predsednik VSS-a koji je sebi bez ikakvog razloga povećao platu i Boško Ristić koji još ni jednom nije rekao istinu onda dolazite u situaciju da vam se celo pravosudje parališe. Hoću da kažem da je neophodno da ova gospoda zajedno sa Borisom Tadićem podnesu ostavke jer je očegledno da ime je sve ovo isuviše veliki teret koji nisu u stanju da nose na svojim nejakim plećima.

Ship trade,doo,Mitrovica

pre 13 godina

Tuzicu drzavu i ministarstvo pravde za naknadu stete zbog strajka njihove administracije, zbog stete koju je moja firma pretrpela zbog njihovog strajka jer nije mogla da obavi poslove koji su za moju firmu bili hitni ali su Vrsioci funkcije predsednika suda i njihovog sindikaliste rekli da to nije hitno. Ako nije hitno, onda nek mi nadoknade svu stetu. Teracu ih zbog ovog do Bozje kuce. Mi privatnici znamo kako je kriza i kako se tesko zaradjuje novac.

pravosudna administracija

pre 13 godina

Trazimo osnovicu 28.000 dinara. Cistacice imaju koeficijent 0,75, daktilografi 1 ili 1,06 a referenti 1,13. Zar je to previse?

Saska

pre 13 godina

Bila sam ubedjena da ovi u sudstvu imaju solidne plate. Sada sam zapanjena. Još više me zapanjuje činjenica da ministarstvo pravde nema blama zbog ovako niskih plata i još im prete. Stvarno banana država.

Mile-voli disko(prava ljubav zaborava nema)

pre 13 godina

Samo napred,ako je kriza , kriza je i Nati Mesarovic(plata 400 000 dinara) i ministarki pravde, koja je pre neku godinu "omaskom" uzela milion dinara, pa kad su je uhvatili vratila (cisto da se ne zaboravi)

Iluzionist

pre 13 godina

Ili strajkacima OTKAZ jer im je po Zakonu zabranjeno da strajkuju ili OSTAVKA Ministarke jer je tzv.REFORMA PRAVOSUDJA PUKLA na najbitnijim segmentima /ljudima/REIZABRANIM , NEREIZABRANIM SUDIJAMA I SVIM ZAPOSLENIMA U SRPSKOM PRAVOSUDJU.To su nepobitne cinjenice a dokazi za to su svuda oko nas,pa cak i u Briselu,Strazburu i u Ustavnom sudu. Kako Dacic brani i cuva svoje policajce i dogovara se sa njima a samo OVA drnda ne samo sudije vec i 11ooo zaposlenih.Djindjic u ovo ne bi mogao da poveruje.Ovakva reforma nije bila njegova vizija i pravosudje to zna.

Strajk !

pre 13 godina

Prvo, strajk je poceo 6.10.10. znaci pre parade i divljanja u Italiji.
Drugo, sudska administracija nije nosilac sudske vlasti i ima pravo na strajk uz obavezu postovanja minimuma rada (pritvori, privremene mere i nasilje u porodici).

Ministar policije je dokazao da je mnogo veci demokrata od ministarke pravosudja i sekretara tuzilastva, koji prete, ucenjuju i sluze se neistinama.

Mali Perica

pre 13 godina

Tačno je da gradjani imaju problema ali neka stave prst na čelo, država ugnjetava ove radnike godinama. Svi su mislili kako ne rade ništa ali sada se vidi da sve stoji i da veoma imaju posla. Zastoj u sudovima traje još od početka godine. Trebalo bi da obustave skroz rad, kakvi hitni predmeti i čuda, zbog njih ionako ništa ne zastareva i ne zavisi, osim što su pomoćna radna snaga koju ne tretiraju. To se sada lepo vidi. Stavite katanac i zdravo. Ne posustajte.

zoran

pre 13 godina

Podrska radnicima administracije u nastojanju da uspeju u svojim zahtevima. i to sto traze je malo ako se ima u vidu plata sudija a narocito Naate Mesarovic. Treba da bude sramota ministarku zbog izjave da nece dati stimulaciju radnicima koji su u strajku. ljudi moji ovo je cist MOBING. Pa kad ga cini ministar sta je preostalo za druge?

Bane

pre 13 godina

Pod hitno treba smeniti ministarku pravde Malovicku,Natu Mesarovic i ostale,koji su upropastili sudstvo!

Ljudi(strajkaci) su potpuno u pravu.
Dok nereizabrane sudije vec godinu dana,koliko sam upoznat, dobijaju 65% sudijske plate(70-80000din) a sede kuci i cekaju ishod po podnetim zalbama,dok Mesarovicka sebi samoj dize platu na neverovatnih 4000evra,dok je reizabranim sudijama plata 100-150000din,administracija treba da cuti,radi i prezivljava sa 16-20000din?!

To je vrhunac bahatosti i licemerstva od strane vlasti!

Trebao sam u sudu da overim kupoprodajni ugovor za kupovinu stana(preko veze,jer strajkuju), ali nisam uspeo,odbili su. Poludeo sam, hteo sam da im sve po spisku...a onda su mi prisli njih dvoje-troje i uz silna izvinjenja, pozvali na kafu i objasnili sta je i kako je.
Ako je pola tacno od onoga sto su mi ispricali (a trebalo je videti njihove izraze lica), siguran sam da su u pravu 100%

Jedna od njih (referent) sa 24god radnog staza, cak mi je pokazala platni listic za septembar 2010,iznosio je nesto preko 9000din, valjda I deo, ne secam se vise.

Pokazali su mi i neku tabelu, koja je predstavljala ponudu od strane ministarstva, za povecanje plata.
To je ona ponuda za povecanje plata od 30% za koju su trubili preko TV-a, Homen i Malovicka.
Kakva je ono prevara ljudi moji, pa ono nema veze sa zivotom.
To su takvi lazovi, Milosevic i njegova ekipa su bili male bebe za ove!

Ponudili su im povecanje za nekih 10-15% i to ne svima. Nekima bi se plate cak i smanjile!?

U principu, ne interesuju me odnosi u pravosudju, meni je najbitnije da sudovi pocnu sto pre sa radom,jer ja ne mogu u stan dok ne zavrsim svu papirologiju,a zima je na pragu.

Dok se ovo ne resi,jedini krivac za mene je ova nesposobna, bahata i neodgovorna vlast,zbog koje gradjani ni ovo malo prava sto imaju, ne mogu da iskoriste.

A, sto se tice vladajuce klike, reci cu im sta imam na prvim izborima koji dodju!!!

niš

pre 13 godina

...u mom sudu protekle nedelje imali smo štrajk upozorenja i u petak je zvanično prekinut poslato je čak i obaveštenje ministarstvu...na sajtu ministarstva postoje obaveštenja iz mnogih sudova i pravosudnih organa o prekidu štrajka, zašto sada ne objavite i te podatke?

CCCC

pre 13 godina

A kad se vec "ispituje" ovo i ono, kako bi bilo da se ispita i kako to da su u strajku bas sada kad bi izmedju ostalog trebalo da pocne suditi "navijacima"? Tu nesto debelo smrdi!

Mile-voli disko(prava ljubav zaborava nema)

pre 13 godina

Samo napred,ako je kriza , kriza je i Nati Mesarovic(plata 400 000 dinara) i ministarki pravde, koja je pre neku godinu "omaskom" uzela milion dinara, pa kad su je uhvatili vratila (cisto da se ne zaboravi)

Saska

pre 13 godina

Bila sam ubedjena da ovi u sudstvu imaju solidne plate. Sada sam zapanjena. Još više me zapanjuje činjenica da ministarstvo pravde nema blama zbog ovako niskih plata i još im prete. Stvarno banana država.

pravosudna administracija

pre 13 godina

Trazimo osnovicu 28.000 dinara. Cistacice imaju koeficijent 0,75, daktilografi 1 ili 1,06 a referenti 1,13. Zar je to previse?

Sudija Ris

pre 13 godina

Jednostavno rečeno, kada date da vam reformu pravosudja sporvode Minstar pravde bez dana rada u pravosudju koji još pritom nije u stanju da ni jednu izjavu da iz glave već mora da je pročita, Predsednik VSS-a koji je sebi bez ikakvog razloga povećao platu i Boško Ristić koji još ni jednom nije rekao istinu onda dolazite u situaciju da vam se celo pravosudje parališe. Hoću da kažem da je neophodno da ova gospoda zajedno sa Borisom Tadićem podnesu ostavke jer je očegledno da ime je sve ovo isuviše veliki teret koji nisu u stanju da nose na svojim nejakim plećima.

Iluzionist

pre 13 godina

Ili strajkacima OTKAZ jer im je po Zakonu zabranjeno da strajkuju ili OSTAVKA Ministarke jer je tzv.REFORMA PRAVOSUDJA PUKLA na najbitnijim segmentima /ljudima/REIZABRANIM , NEREIZABRANIM SUDIJAMA I SVIM ZAPOSLENIMA U SRPSKOM PRAVOSUDJU.To su nepobitne cinjenice a dokazi za to su svuda oko nas,pa cak i u Briselu,Strazburu i u Ustavnom sudu. Kako Dacic brani i cuva svoje policajce i dogovara se sa njima a samo OVA drnda ne samo sudije vec i 11ooo zaposlenih.Djindjic u ovo ne bi mogao da poveruje.Ovakva reforma nije bila njegova vizija i pravosudje to zna.

Bane

pre 13 godina

Pod hitno treba smeniti ministarku pravde Malovicku,Natu Mesarovic i ostale,koji su upropastili sudstvo!

Ljudi(strajkaci) su potpuno u pravu.
Dok nereizabrane sudije vec godinu dana,koliko sam upoznat, dobijaju 65% sudijske plate(70-80000din) a sede kuci i cekaju ishod po podnetim zalbama,dok Mesarovicka sebi samoj dize platu na neverovatnih 4000evra,dok je reizabranim sudijama plata 100-150000din,administracija treba da cuti,radi i prezivljava sa 16-20000din?!

To je vrhunac bahatosti i licemerstva od strane vlasti!

Trebao sam u sudu da overim kupoprodajni ugovor za kupovinu stana(preko veze,jer strajkuju), ali nisam uspeo,odbili su. Poludeo sam, hteo sam da im sve po spisku...a onda su mi prisli njih dvoje-troje i uz silna izvinjenja, pozvali na kafu i objasnili sta je i kako je.
Ako je pola tacno od onoga sto su mi ispricali (a trebalo je videti njihove izraze lica), siguran sam da su u pravu 100%

Jedna od njih (referent) sa 24god radnog staza, cak mi je pokazala platni listic za septembar 2010,iznosio je nesto preko 9000din, valjda I deo, ne secam se vise.

Pokazali su mi i neku tabelu, koja je predstavljala ponudu od strane ministarstva, za povecanje plata.
To je ona ponuda za povecanje plata od 30% za koju su trubili preko TV-a, Homen i Malovicka.
Kakva je ono prevara ljudi moji, pa ono nema veze sa zivotom.
To su takvi lazovi, Milosevic i njegova ekipa su bili male bebe za ove!

Ponudili su im povecanje za nekih 10-15% i to ne svima. Nekima bi se plate cak i smanjile!?

U principu, ne interesuju me odnosi u pravosudju, meni je najbitnije da sudovi pocnu sto pre sa radom,jer ja ne mogu u stan dok ne zavrsim svu papirologiju,a zima je na pragu.

Dok se ovo ne resi,jedini krivac za mene je ova nesposobna, bahata i neodgovorna vlast,zbog koje gradjani ni ovo malo prava sto imaju, ne mogu da iskoriste.

A, sto se tice vladajuce klike, reci cu im sta imam na prvim izborima koji dodju!!!

Strajk !

pre 13 godina

Prvo, strajk je poceo 6.10.10. znaci pre parade i divljanja u Italiji.
Drugo, sudska administracija nije nosilac sudske vlasti i ima pravo na strajk uz obavezu postovanja minimuma rada (pritvori, privremene mere i nasilje u porodici).

Ministar policije je dokazao da je mnogo veci demokrata od ministarke pravosudja i sekretara tuzilastva, koji prete, ucenjuju i sluze se neistinama.

Mali Perica

pre 13 godina

Tačno je da gradjani imaju problema ali neka stave prst na čelo, država ugnjetava ove radnike godinama. Svi su mislili kako ne rade ništa ali sada se vidi da sve stoji i da veoma imaju posla. Zastoj u sudovima traje još od početka godine. Trebalo bi da obustave skroz rad, kakvi hitni predmeti i čuda, zbog njih ionako ništa ne zastareva i ne zavisi, osim što su pomoćna radna snaga koju ne tretiraju. To se sada lepo vidi. Stavite katanac i zdravo. Ne posustajte.

Ship trade,doo,Mitrovica

pre 13 godina

Tuzicu drzavu i ministarstvo pravde za naknadu stete zbog strajka njihove administracije, zbog stete koju je moja firma pretrpela zbog njihovog strajka jer nije mogla da obavi poslove koji su za moju firmu bili hitni ali su Vrsioci funkcije predsednika suda i njihovog sindikaliste rekli da to nije hitno. Ako nije hitno, onda nek mi nadoknade svu stetu. Teracu ih zbog ovog do Bozje kuce. Mi privatnici znamo kako je kriza i kako se tesko zaradjuje novac.

zoran

pre 13 godina

Podrska radnicima administracije u nastojanju da uspeju u svojim zahtevima. i to sto traze je malo ako se ima u vidu plata sudija a narocito Naate Mesarovic. Treba da bude sramota ministarku zbog izjave da nece dati stimulaciju radnicima koji su u strajku. ljudi moji ovo je cist MOBING. Pa kad ga cini ministar sta je preostalo za druge?

srdjan

pre 13 godina

strajkujte do konacne pobede, nezamislivo je da predsednik suda ima 25 puta vecu platu od radnika u administraciji, ugledajte se na francuze i grke. milion francuza je na ulicama a nase vodje sindikata kazu da im je vlada partner,sede u upravnim odborima uzimaju tamo velike pare umesto da izvedu radnike na ulice zato nedozvolite da vas prevare istrajte do konacne pobede.

Petar Pan

pre 13 godina

Pročitao sam za donacije i zaista bi trebalo neko da ih opravda, jer sudovi izgledaju katastrofalno. Pročitao sam i za neosnovane pritvore i došao do podatka da je neki tip iz Zrenjanina za 79 dana neosnovanog pritvora sa Ministarstvom pravde sklopio sporazum i isplatili su mu za to 316.000 dinara. Ima li neko pojma koliko ima ovakvih slučajeva i da li su zbog toga sudiji i tužiocu u tom predmetu smanjili platu zbog toga. Ili, kao i obično niko nizašta ne odgovara u ovoj zemlji. Puna podrška štrajkačima.

Nare

pre 13 godina

Cuo sam da vec u ponedeljak predsednik sindikata alelacionog suda u BG ce biti smenjen, zato sto je ignorisao volju radnika u tom sudu koji su za nastavak strajka.
Novoizabrani predstavnici sindikata ce nastaviti sa strajkom i u tom sudu.

Sneza

pre 13 godina

Sećate se onog predmeta protiv ministra Jočića što je saslušavao Legiju i beleške koju je kucala administracija a nikada to nije objavila. Mislim da je vreme da administracija progovori kakve sve beleške postoje i protiv kojih političara a moraju da ih rade i ćute za 16 i 20 hiljada dinara. Sigurno bi gradjani svašta čuli i saznali. Puna podrška.

Davor

pre 13 godina

Kako ima para za ministarku, naplatila svoj stručni rad ili kontrolu u izbornoj komisiji dva miliona dinara. Za raju nema para a za njih se uvek nadje... Trebalo bi svi da se solidarišemo sa štrajkačima.

Štrajkač

pre 13 godina

Izvinjavam se svim gradjanima koji zavise od rada pravosudja. Ali verujte ni nama nije lako, ponižavaju nas godinama. Sada vidite da su i zaposleni, koje žele da predstave kao neradnike, deo tog pravosudnog sistema, a oni plaćaju samo sudije i tužioce. Mada, iskren da budem, ni njihove plate nisu velike (ne računam platu Nate Mesarović), jer svaki direktorčić u nekom drugom državnom organu ili agenciji, stranački čovek, ima platu 150 hiljada dinara. Vidite gradjani šta plaćate. Svi ministri su članovi u raznim komisijama, upravnim, nadzornim odborima i drugim telima gde naplaćuju svoj rad. Nije mi što naplaćuju ali kako uspevaju da deset poslova rade uspešno. I baš zbog te njihove uspešnosti država propade, nema para. Mislite o tome...

Boban

pre 13 godina

Video sam na sajtu min. pravde spisak onih koji ne štrajkuju. Siguran sam da se nisu prodali za 3.000 dinara. Inače, u srbiji ima sigurno skoro 200 sudova, tako da taj njihov podatak ne pije vodu. S obzirom na to koliko su lagali i mazali ovih dana, verujem da i ovo lažu kako bi ugušili štrajk. Istrajte molim vas.

niš

pre 13 godina

...u mom sudu protekle nedelje imali smo štrajk upozorenja i u petak je zvanično prekinut poslato je čak i obaveštenje ministarstvu...na sajtu ministarstva postoje obaveštenja iz mnogih sudova i pravosudnih organa o prekidu štrajka, zašto sada ne objavite i te podatke?

Elvira

pre 13 godina

Ja sam nezaposlena ,ne mogu da dobijem posao zbog godina i zbog dece. Recite mi gde ja mogu da štrajkujem, ne mogu dobiti ni dečiji dodatak pošto nam je prosek 100 i nešto dinara veći nego što treba da bude, recite mi gde ja mogu da štrajkujem.????????????

Pravda

pre 13 godina

Ovi iz ministarstva se ne spajaju. Oni manipulišu gradjanima, a to govore i komentari koji se često ovde pojavljuju kako neizbrane sudije primaju platu a ne rade. To je tačno, ali nisu sudije ništa skrivile, nego su ih otpustili nezakonito i vlast plaća svoju grešku narodnim parama. Podržavam više neizabrane nego izabrane, jer ovi izabrani se kriju po mišjim rupama i beže od zaposlenih. Ima i hrabrih izuzetaka ali manje. Moja poruka štrajkačima je da ne odustanu jer sad tek vidim da su važan deo pravosudnog sistema. Ovi koji su reformisali sudstvo morali su da uzmu u obzir i administraciju. Zamislite ministarstvo pravde koje diskriminiše. Moja puna podrška.

ledenjak

pre 13 godina

Dobro , trebaju vam veće plate u redu male su .
A sada mi recite kome da ja kao invalid štrajkujem sa 11,800 dinara. Još mi i poštar od toga uzme svoj deo kada mi donese pare kući....

Nebojsa

pre 13 godina

Ma sram vas bilo, trebalo bi vas sve otpustiti. Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku. Sta, treba neko da vam plati da radite svoj posao. Ako vam se nedopada napustite i nadjite drugi. Ali imate problemznanj jer ogromna vecina ima osnovnu skolu a ostali vecernje i dopisne skole, pa ste onda doskora preko skole Sveti Nikola u Novom Sadu kupovali diplome u tzv. vanredom zavrsavanju srednje skole. Koliko radite i to vam je previse.
A sto se niste bunili ranije, nego gazda Misko vas organizovao lepo i sinhronizovao sa Djenovom, a onda kriv Mladen Obradovic.
Predsednica sindikata obucena ko zvezda Granda u najgorim vremenima. A ako ima tako malu platu i nema nista sa strane ne bi imala ni za tu garderobu a kamoli da zivi. Zato sto ja i ovakvi cekamo po sudovima da prosledite gotove predmete na prinudnu naplatu ne zasluzujete da ostanete na poslu ni jedan dan. Neka vas vas gazda i i sinhronizator primi. Pa sto se ne pobuniste letos, pa u septembru. Ako svi cekaju Novu godinu sacekajte i vi, ali vama nije cilj to. Ko ce privatnomsektoru da dotira pare kao sto se vi izdrzavate od taksi i poreza.

CCCC

pre 13 godina

A kad se vec "ispituje" ovo i ono, kako bi bilo da se ispita i kako to da su u strajku bas sada kad bi izmedju ostalog trebalo da pocne suditi "navijacima"? Tu nesto debelo smrdi!

Uprava za trezor

pre 13 godina

Samo napred i puna podrska strajkacima.Zelim da napomenem da i zaposleni u Upravi za trezor od sutra pocinju sa protestom (ne radimo od 12-13 h), a ukoliko se ne izadje u susret zahtevima , krecemo u generalni strajk.Za neupucene, to znaci da staje platni promet SVIH budzetskih korisnika , kao najveca posledica.Zamolio bih novinare da ovo isprate sa NAJVECOM mogucom medijskom paznjom da se ne bi desilo , kao sto je vec bilo , da vlast ovaj pokusaj ugusi (na razne nacine!) bez znanja javnosti.Sve informacije , zanimljive vrlo , u vezi razloga strajka ,mozete dobiti kod nasih sindikalista.

stranka

pre 13 godina

Ljudi pa ovo pravosuđe da nije žalosno bilo bi smešno!
Ministarka je do pre par dana tvrdila da su reformom ostvarene znatne uštede i Nata sebi povećava platu, a sada nam prodaje priču o krizi!
Potcenila je sudsku administraciju u vrlo nezgodnom trenutku - kada Evropska komisija u svom izveštaju prvenstveno kritikuje reformu pravosuđa.

A moram da primetim da nema onoliko negativnih komentara na račun štrajka. Valjda zato što je vikend pa štrajk brejkeri iz Ministarstva ne rade :)

Penzionisani sudija

pre 13 godina

"Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku"

Razumem Vas gnev i nezadovoljstvo, ali Vi gospodine ocigledno ne poznajete sistem rada sudske administracije. To sto Vas predmet stoji mesecima u pisarnici nije kriv sluzbenik, jer on radi po nalogu sudije. Propust je u radu sudije, jer nije izdao naredbu sluzbeniku da prosledi predmet drugom sudu. Sudski sluzbenici 95% svog posla rade po naredbama postupajuceg sudije, i vrlo je mali procenat njihovog samostalnog rada.

mislim stvarno

pre 13 godina

A dobri su mi ovi štrajk brejkeri! Jednom kažu kako sudska administracija nikada ništa nije ni radila pa ne zaslužuje veće plate, a onda kukaju kako je zbog štrajka sve stalo: kupoprodaja nekretnina, krediti,...

Pa dogovorite se, jel' rade ili ne rade!

CCCC

pre 13 godina

A kad se vec "ispituje" ovo i ono, kako bi bilo da se ispita i kako to da su u strajku bas sada kad bi izmedju ostalog trebalo da pocne suditi "navijacima"? Tu nesto debelo smrdi!

Nebojsa

pre 13 godina

Ma sram vas bilo, trebalo bi vas sve otpustiti. Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku. Sta, treba neko da vam plati da radite svoj posao. Ako vam se nedopada napustite i nadjite drugi. Ali imate problemznanj jer ogromna vecina ima osnovnu skolu a ostali vecernje i dopisne skole, pa ste onda doskora preko skole Sveti Nikola u Novom Sadu kupovali diplome u tzv. vanredom zavrsavanju srednje skole. Koliko radite i to vam je previse.
A sto se niste bunili ranije, nego gazda Misko vas organizovao lepo i sinhronizovao sa Djenovom, a onda kriv Mladen Obradovic.
Predsednica sindikata obucena ko zvezda Granda u najgorim vremenima. A ako ima tako malu platu i nema nista sa strane ne bi imala ni za tu garderobu a kamoli da zivi. Zato sto ja i ovakvi cekamo po sudovima da prosledite gotove predmete na prinudnu naplatu ne zasluzujete da ostanete na poslu ni jedan dan. Neka vas vas gazda i i sinhronizator primi. Pa sto se ne pobuniste letos, pa u septembru. Ako svi cekaju Novu godinu sacekajte i vi, ali vama nije cilj to. Ko ce privatnomsektoru da dotira pare kao sto se vi izdrzavate od taksi i poreza.

Elvira

pre 13 godina

Ja sam nezaposlena ,ne mogu da dobijem posao zbog godina i zbog dece. Recite mi gde ja mogu da štrajkujem, ne mogu dobiti ni dečiji dodatak pošto nam je prosek 100 i nešto dinara veći nego što treba da bude, recite mi gde ja mogu da štrajkujem.????????????

niš

pre 13 godina

...u mom sudu protekle nedelje imali smo štrajk upozorenja i u petak je zvanično prekinut poslato je čak i obaveštenje ministarstvu...na sajtu ministarstva postoje obaveštenja iz mnogih sudova i pravosudnih organa o prekidu štrajka, zašto sada ne objavite i te podatke?

pravosudna administracija

pre 13 godina

Trazimo osnovicu 28.000 dinara. Cistacice imaju koeficijent 0,75, daktilografi 1 ili 1,06 a referenti 1,13. Zar je to previse?

Mile-voli disko(prava ljubav zaborava nema)

pre 13 godina

Samo napred,ako je kriza , kriza je i Nati Mesarovic(plata 400 000 dinara) i ministarki pravde, koja je pre neku godinu "omaskom" uzela milion dinara, pa kad su je uhvatili vratila (cisto da se ne zaboravi)

Mali Perica

pre 13 godina

Tačno je da gradjani imaju problema ali neka stave prst na čelo, država ugnjetava ove radnike godinama. Svi su mislili kako ne rade ništa ali sada se vidi da sve stoji i da veoma imaju posla. Zastoj u sudovima traje još od početka godine. Trebalo bi da obustave skroz rad, kakvi hitni predmeti i čuda, zbog njih ionako ništa ne zastareva i ne zavisi, osim što su pomoćna radna snaga koju ne tretiraju. To se sada lepo vidi. Stavite katanac i zdravo. Ne posustajte.

Saska

pre 13 godina

Bila sam ubedjena da ovi u sudstvu imaju solidne plate. Sada sam zapanjena. Još više me zapanjuje činjenica da ministarstvo pravde nema blama zbog ovako niskih plata i još im prete. Stvarno banana država.

Bane

pre 13 godina

Pod hitno treba smeniti ministarku pravde Malovicku,Natu Mesarovic i ostale,koji su upropastili sudstvo!

Ljudi(strajkaci) su potpuno u pravu.
Dok nereizabrane sudije vec godinu dana,koliko sam upoznat, dobijaju 65% sudijske plate(70-80000din) a sede kuci i cekaju ishod po podnetim zalbama,dok Mesarovicka sebi samoj dize platu na neverovatnih 4000evra,dok je reizabranim sudijama plata 100-150000din,administracija treba da cuti,radi i prezivljava sa 16-20000din?!

To je vrhunac bahatosti i licemerstva od strane vlasti!

Trebao sam u sudu da overim kupoprodajni ugovor za kupovinu stana(preko veze,jer strajkuju), ali nisam uspeo,odbili su. Poludeo sam, hteo sam da im sve po spisku...a onda su mi prisli njih dvoje-troje i uz silna izvinjenja, pozvali na kafu i objasnili sta je i kako je.
Ako je pola tacno od onoga sto su mi ispricali (a trebalo je videti njihove izraze lica), siguran sam da su u pravu 100%

Jedna od njih (referent) sa 24god radnog staza, cak mi je pokazala platni listic za septembar 2010,iznosio je nesto preko 9000din, valjda I deo, ne secam se vise.

Pokazali su mi i neku tabelu, koja je predstavljala ponudu od strane ministarstva, za povecanje plata.
To je ona ponuda za povecanje plata od 30% za koju su trubili preko TV-a, Homen i Malovicka.
Kakva je ono prevara ljudi moji, pa ono nema veze sa zivotom.
To su takvi lazovi, Milosevic i njegova ekipa su bili male bebe za ove!

Ponudili su im povecanje za nekih 10-15% i to ne svima. Nekima bi se plate cak i smanjile!?

U principu, ne interesuju me odnosi u pravosudju, meni je najbitnije da sudovi pocnu sto pre sa radom,jer ja ne mogu u stan dok ne zavrsim svu papirologiju,a zima je na pragu.

Dok se ovo ne resi,jedini krivac za mene je ova nesposobna, bahata i neodgovorna vlast,zbog koje gradjani ni ovo malo prava sto imaju, ne mogu da iskoriste.

A, sto se tice vladajuce klike, reci cu im sta imam na prvim izborima koji dodju!!!

Strajk !

pre 13 godina

Prvo, strajk je poceo 6.10.10. znaci pre parade i divljanja u Italiji.
Drugo, sudska administracija nije nosilac sudske vlasti i ima pravo na strajk uz obavezu postovanja minimuma rada (pritvori, privremene mere i nasilje u porodici).

Ministar policije je dokazao da je mnogo veci demokrata od ministarke pravosudja i sekretara tuzilastva, koji prete, ucenjuju i sluze se neistinama.

Nare

pre 13 godina

Cuo sam da vec u ponedeljak predsednik sindikata alelacionog suda u BG ce biti smenjen, zato sto je ignorisao volju radnika u tom sudu koji su za nastavak strajka.
Novoizabrani predstavnici sindikata ce nastaviti sa strajkom i u tom sudu.

Boban

pre 13 godina

Video sam na sajtu min. pravde spisak onih koji ne štrajkuju. Siguran sam da se nisu prodali za 3.000 dinara. Inače, u srbiji ima sigurno skoro 200 sudova, tako da taj njihov podatak ne pije vodu. S obzirom na to koliko su lagali i mazali ovih dana, verujem da i ovo lažu kako bi ugušili štrajk. Istrajte molim vas.

Sneza

pre 13 godina

Sećate se onog predmeta protiv ministra Jočića što je saslušavao Legiju i beleške koju je kucala administracija a nikada to nije objavila. Mislim da je vreme da administracija progovori kakve sve beleške postoje i protiv kojih političara a moraju da ih rade i ćute za 16 i 20 hiljada dinara. Sigurno bi gradjani svašta čuli i saznali. Puna podrška.

srdjan

pre 13 godina

strajkujte do konacne pobede, nezamislivo je da predsednik suda ima 25 puta vecu platu od radnika u administraciji, ugledajte se na francuze i grke. milion francuza je na ulicama a nase vodje sindikata kazu da im je vlada partner,sede u upravnim odborima uzimaju tamo velike pare umesto da izvedu radnike na ulice zato nedozvolite da vas prevare istrajte do konacne pobede.

Petar Pan

pre 13 godina

Pročitao sam za donacije i zaista bi trebalo neko da ih opravda, jer sudovi izgledaju katastrofalno. Pročitao sam i za neosnovane pritvore i došao do podatka da je neki tip iz Zrenjanina za 79 dana neosnovanog pritvora sa Ministarstvom pravde sklopio sporazum i isplatili su mu za to 316.000 dinara. Ima li neko pojma koliko ima ovakvih slučajeva i da li su zbog toga sudiji i tužiocu u tom predmetu smanjili platu zbog toga. Ili, kao i obično niko nizašta ne odgovara u ovoj zemlji. Puna podrška štrajkačima.

ledenjak

pre 13 godina

Dobro , trebaju vam veće plate u redu male su .
A sada mi recite kome da ja kao invalid štrajkujem sa 11,800 dinara. Još mi i poštar od toga uzme svoj deo kada mi donese pare kući....

zoran

pre 13 godina

Podrska radnicima administracije u nastojanju da uspeju u svojim zahtevima. i to sto traze je malo ako se ima u vidu plata sudija a narocito Naate Mesarovic. Treba da bude sramota ministarku zbog izjave da nece dati stimulaciju radnicima koji su u strajku. ljudi moji ovo je cist MOBING. Pa kad ga cini ministar sta je preostalo za druge?

Davor

pre 13 godina

Kako ima para za ministarku, naplatila svoj stručni rad ili kontrolu u izbornoj komisiji dva miliona dinara. Za raju nema para a za njih se uvek nadje... Trebalo bi svi da se solidarišemo sa štrajkačima.

Sudija Ris

pre 13 godina

Jednostavno rečeno, kada date da vam reformu pravosudja sporvode Minstar pravde bez dana rada u pravosudju koji još pritom nije u stanju da ni jednu izjavu da iz glave već mora da je pročita, Predsednik VSS-a koji je sebi bez ikakvog razloga povećao platu i Boško Ristić koji još ni jednom nije rekao istinu onda dolazite u situaciju da vam se celo pravosudje parališe. Hoću da kažem da je neophodno da ova gospoda zajedno sa Borisom Tadićem podnesu ostavke jer je očegledno da ime je sve ovo isuviše veliki teret koji nisu u stanju da nose na svojim nejakim plećima.

Štrajkač

pre 13 godina

Izvinjavam se svim gradjanima koji zavise od rada pravosudja. Ali verujte ni nama nije lako, ponižavaju nas godinama. Sada vidite da su i zaposleni, koje žele da predstave kao neradnike, deo tog pravosudnog sistema, a oni plaćaju samo sudije i tužioce. Mada, iskren da budem, ni njihove plate nisu velike (ne računam platu Nate Mesarović), jer svaki direktorčić u nekom drugom državnom organu ili agenciji, stranački čovek, ima platu 150 hiljada dinara. Vidite gradjani šta plaćate. Svi ministri su članovi u raznim komisijama, upravnim, nadzornim odborima i drugim telima gde naplaćuju svoj rad. Nije mi što naplaćuju ali kako uspevaju da deset poslova rade uspešno. I baš zbog te njihove uspešnosti država propade, nema para. Mislite o tome...

Uprava za trezor

pre 13 godina

Samo napred i puna podrska strajkacima.Zelim da napomenem da i zaposleni u Upravi za trezor od sutra pocinju sa protestom (ne radimo od 12-13 h), a ukoliko se ne izadje u susret zahtevima , krecemo u generalni strajk.Za neupucene, to znaci da staje platni promet SVIH budzetskih korisnika , kao najveca posledica.Zamolio bih novinare da ovo isprate sa NAJVECOM mogucom medijskom paznjom da se ne bi desilo , kao sto je vec bilo , da vlast ovaj pokusaj ugusi (na razne nacine!) bez znanja javnosti.Sve informacije , zanimljive vrlo , u vezi razloga strajka ,mozete dobiti kod nasih sindikalista.

Iluzionist

pre 13 godina

Ili strajkacima OTKAZ jer im je po Zakonu zabranjeno da strajkuju ili OSTAVKA Ministarke jer je tzv.REFORMA PRAVOSUDJA PUKLA na najbitnijim segmentima /ljudima/REIZABRANIM , NEREIZABRANIM SUDIJAMA I SVIM ZAPOSLENIMA U SRPSKOM PRAVOSUDJU.To su nepobitne cinjenice a dokazi za to su svuda oko nas,pa cak i u Briselu,Strazburu i u Ustavnom sudu. Kako Dacic brani i cuva svoje policajce i dogovara se sa njima a samo OVA drnda ne samo sudije vec i 11ooo zaposlenih.Djindjic u ovo ne bi mogao da poveruje.Ovakva reforma nije bila njegova vizija i pravosudje to zna.

Ship trade,doo,Mitrovica

pre 13 godina

Tuzicu drzavu i ministarstvo pravde za naknadu stete zbog strajka njihove administracije, zbog stete koju je moja firma pretrpela zbog njihovog strajka jer nije mogla da obavi poslove koji su za moju firmu bili hitni ali su Vrsioci funkcije predsednika suda i njihovog sindikaliste rekli da to nije hitno. Ako nije hitno, onda nek mi nadoknade svu stetu. Teracu ih zbog ovog do Bozje kuce. Mi privatnici znamo kako je kriza i kako se tesko zaradjuje novac.

Pravda

pre 13 godina

Ovi iz ministarstva se ne spajaju. Oni manipulišu gradjanima, a to govore i komentari koji se često ovde pojavljuju kako neizbrane sudije primaju platu a ne rade. To je tačno, ali nisu sudije ništa skrivile, nego su ih otpustili nezakonito i vlast plaća svoju grešku narodnim parama. Podržavam više neizabrane nego izabrane, jer ovi izabrani se kriju po mišjim rupama i beže od zaposlenih. Ima i hrabrih izuzetaka ali manje. Moja poruka štrajkačima je da ne odustanu jer sad tek vidim da su važan deo pravosudnog sistema. Ovi koji su reformisali sudstvo morali su da uzmu u obzir i administraciju. Zamislite ministarstvo pravde koje diskriminiše. Moja puna podrška.

Penzionisani sudija

pre 13 godina

"Imam predmet kji stoji u pisarnici i treba samo da se prosledi u Kragujevac na prinudnu naplatu jos iz prve polovine avgusta i ni to niste uradili a niste bili u strajku"

Razumem Vas gnev i nezadovoljstvo, ali Vi gospodine ocigledno ne poznajete sistem rada sudske administracije. To sto Vas predmet stoji mesecima u pisarnici nije kriv sluzbenik, jer on radi po nalogu sudije. Propust je u radu sudije, jer nije izdao naredbu sluzbeniku da prosledi predmet drugom sudu. Sudski sluzbenici 95% svog posla rade po naredbama postupajuceg sudije, i vrlo je mali procenat njihovog samostalnog rada.

stranka

pre 13 godina

Ljudi pa ovo pravosuđe da nije žalosno bilo bi smešno!
Ministarka je do pre par dana tvrdila da su reformom ostvarene znatne uštede i Nata sebi povećava platu, a sada nam prodaje priču o krizi!
Potcenila je sudsku administraciju u vrlo nezgodnom trenutku - kada Evropska komisija u svom izveštaju prvenstveno kritikuje reformu pravosuđa.

A moram da primetim da nema onoliko negativnih komentara na račun štrajka. Valjda zato što je vikend pa štrajk brejkeri iz Ministarstva ne rade :)

mislim stvarno

pre 13 godina

A dobri su mi ovi štrajk brejkeri! Jednom kažu kako sudska administracija nikada ništa nije ni radila pa ne zaslužuje veće plate, a onda kukaju kako je zbog štrajka sve stalo: kupoprodaja nekretnina, krediti,...

Pa dogovorite se, jel' rade ili ne rade!