Četvrtak, 14.10.2010.

18:37

Zašto huligani odolevaju pravdi

Izricanje minimalnih kazni ili prekidanje procesa protiv ekstremista je stvar prošlosti, kaže za B92 predsednica Vrhovnog suda Nata Mesarović.

Izvor: B92

Zašto huligani odolevaju pravdi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

miki

pre 13 godina

Zasto odolevaju pravdi? Zasto se Miskovicev monopol tolerise? Zasto ovo i zasto ono? Zato sto ovom drzavom upravljaju interesi a ne zakon.

opštepoznata stvar

pre 13 godina

Zašto odolevaju pravdi?

Zato što u Srbiji kada stanete pred sudiju, prvo vam pogleda ime i prezime, ko ste, ko vas štiti, imate li veze u policiji, Sudu, skupštini, nekoj stranci...

E kada vas tako skeniraju onda odluče da li da vas kazne ili da vam se izvinu što su vam uopšte narušili vaš prepodnevni mir...

niko vam više ne veruje

pre 13 godina

MUKA MI JE OD SVIH SUDIJA!!!

Gledaju kroz prste siledžijama, lopovima, dilerima droge, ubicama...

A mi koji smo baš preko takvih Sudova i sudija dobili parnice, morali smo platiti troškove suda (iako po zakonu to plaća onaj koji izgubi spor!) jer su nam takve sudije poslale opomene da će nam, ako ne platimo, konfiskovati imovinu!
STIDITE SE SVI DO JEDNOG, REFORMISANI!

Žaki

pre 13 godina

Naivno je misliti da je problem sa sudstvom tehnička stvar; ili pak da su malo plaćeni i tome slično. Sudstvo je temelj države zato što donosi izvršne odluke koje mi ne možemo da menjamo. Sudija može da odluči šta mu je volja; može svoje odluke da obrazlaže najbesmislenijim rečeničkim piruetama na koja svi možemo biti gadljivi - ali njegova odluka je - naša realnost. Ono što on u svojoj glavi konstruiše, to mi živimo u domu i na ulici. Dakle, mrak u kom postojimo je mrak sudstva; krećemo se kroz mrak njihovih duša koji se silom vlasti spustio na nas, a pošto je sudstvo jedno od ugaonog kamenja države, onda je sve ovo što živimo u srži mrak države - naprosto njeno nepostojanje ili bar iščezavanje. Pošto zadnjih godina nijedno zlodelo raznih protuva nije procesuirano znači da je po sredi NAMERA da ne bude procesuirano. Može da se pogreši u jednom ili dva slučaja, ali ako je oslobađanje zlodela stoprocentno – onda je to, kao što rekoh, NAMERA. Sudije koje o tome odlučuju sasvim svesno i potpuno hladnokrvno donose te odluke i tako, u sprezi sa svojim nalogodavcima, montiraju sistem i ambijent u kom ćemo mi živeti. E sad, što je to za nas nepodnošljivo jer postajemo marva koju će (bar tako oni maštaju) doveka da muzu – to njih ne da ne interesuje nego to čine SVESNO. Nama treba pomoć sa strane, da neko demontira zlo u ovoj zemlji koje dolazi iz nekih mračnih uglova državne svesti koje je nama, upravo zbog sudstva i državnog aparata, nedodirljivo. Ja nisam za revolucije jer revolucije su (samo ime im kaže) nešto što se uvek vraća u lice revolucionara. Pristalica sam reda, hijerarhije – dakle nekoj vlasti i nekoj državi moram da budem lojalan i odan; ali ako ta država radi protiv mene, ako ne ispunjava humanističke OBAVEZE prema meni u vidu zaštite i brige, onda ona ne može ni da ima PRAVA na mene! Jedan engleski pesnik je u pet reči to prekrasno formulisao: „Vlast bez ljubavi je tiranija“. Zato sam mišljenja da ovde neće biti boljitka dok nas neka ozbiljnija zemlja ne uzme pod svoje i ne zavede red...da svako dobije po pravdi i pravu ono što je zaslužio. Ovdašnje sudije svakako neće sami sebe poslati u zatvor – nedodirljivi su za zakone! Ne treba mnogo više ni trošiti reči i vreme na njih; naprosto sistem je pukao...baguje...zamrzava...gasi se.

Aleksa

pre 13 godina

Zato što se za udaranje Velje Ilića (političara) dobija 2 godine zatvora i to veoma brza presuda. Za udaranje ili prebijanje Teofila Pančića 3 meseca. Za udaranje snimatelja B92 .... prošlo je 2 godine... čekamo Đeknu a kad će ..... Eto zašto.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa sada sudije NE MOGU da donesu presude kad im ADMINISTRACIJA NE RADI, a oni zajedno ruku pod ruku, malo ovi, pa ovi. Eto zašto štrajkuju, nemaju leba da jedu, jadni, a nisu se nikad pobunili i rekli ko to u sudstvu ne radi i zbog toga obustavili rad. Onda bi protest bio opravdan, a oni dobili povećanje. Nego lepo i njima, sudija uzme mito da malo i njima, huligan na slobodi i SVIMA LEPO.

Sudija Ris

pre 13 godina

Meni stvarno nije jasno u čemu je problem sa huliganima. Imamo zakone, imamo tužilaštvo, sudstvo, policiju pa izvolte, hapsite, sudite i šaljite u zatvor. Šta je problem da se na sportskim borilištima postave kamere, da utakmicaama prisustvuju tužioci, inspektori, da prate u zasebnoj sobi tok utakmice i ponašanje navijača i da po okončanju utakmice huligane uhapse. Na ovaj način kao što navodim rade Englezi i huliganstvo su iskorenili. Kod nas sve ovo može da uradi ali se ne želi jer su vodje huligana pripadnici vodećih stranaka, obrću veliku lovu za račun nekog, kanališu navijače prilikom izbora za koga da glasaju, mnogi političari su u upravnim odborima sportskih društava, pa zar vi očekujete da se neko odrekne 7oo do 8ooooo glasova na izborima. Dokle god ne shvatimo gde je problem, dokle god se političari javno deklarišu za koga navijaju, skaču po tribinama sa zasukanim rukavima, rukovode sportskim klubovima i sede u poslaničkim klupama ovaj problem neće biti rešen. Prema tome što hitnije zakonski zabraniti političarima da sede u upravnim odborima sportskih klubova, zatim rigorozno povećati zatvorske kazne za nerede na sportskim dešavanjima, uvesti za osudjene huligane doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama, predvideti zatvorske kazne u rasponu od 3. do 5 godina za unošenje i bacanje petardi, baklji, lomljenja stolica, bacanje predmeta, tuče unutar i van stadiona, ulazak na teren. Kada se sve ovo sprovede garantujem da za jednu godinu ni jednog huligana neće biti.

radiohead

pre 13 godina

ova gospodja je davno izgubila kredibilitet. zbog njenih poteza ja ne mogu da je posmatram kao ozbiljnu osobu i ni najmanje me ne zanima sta ima da izjavi na bilo koju temu.

Pipi

pre 13 godina

Pitam se sta rade te sudije kad ne mogu tako dugo da donesu pravosnazne odluke? A sta rade ako to ne rade? Za sta dobijaju platu? Koga vi farbate gospodo? Vec smo sve videli i sve nam je jasno. Ako niste sposobni da sprovodite pravdu, zasto ste ucili za sudije kad vas je strah od presuda koje treba da donesete? Mogli ste da radite bilo koji drugi posao koji ne nosi takve rizike. Ako hoces da delis pravdu moras da budes hrabar i pravedan a vi ni jedno od ova dva niste. Pitam se kako bi ste reagovali da je vase dete neko ubio, ne daj Boze. SRAMOTA! Svima da vam se oduzmu dozvole za rad. Nikad nije bilo vise pravnika bez posla a nikad manje pravde u ovoj jadnoj zemlji. Zaposlicemo druge na vasa mesta a vi dovidjenja u proslost sa svojim nalogodavcima zajedno...

ja

pre 13 godina

Zato sto je drzava Srbija platila 800 000 evra za huligana M. Kovacevica i porucila ostalim huliganima>" Ako si nas ne brigaj, mi te cuvamo!"

I.S.

pre 13 godina

Nije cak toliko strasno sto lome i lupaju koliko bi bilo strasno kad bi uspeli da dodju na vlast. Sramno je kako male kazne dobijaju, pa jos i uslovne. Treba to sljustiti dok nije kasno. I sta sad, pa ne treba valjda svaki skup i manifestacija koji se njima ne svide da se otkazuju?

Tomislav

pre 13 godina

Nisu sportski huligani jedini u Srbiji imamo mi i privredne huligane koji su izvan zakona. U Kragujevcu su ekonomski huligani zasticeni beli medvedi ali se sportski huligani koriste za dokazivanje ''reformisanog pravosudja''..

Vlada

pre 13 godina

Što pitate kad i sami znate. U pravosuđu postoje zlotvori među sudijama koji primaju mito i odugovlače sa sudskim procesima. Jedini krivac je SUDSTVO! Neka vlast postavi sudije koje će da izriču maximalne zatvorske kazne i videćete kako će odvratni monstrumi i uličari da se umire kao bubice.

Maja

pre 13 godina

Samo za huligane:kada osetiš bes, zakucaj ekser u drvenu dasku, i tako svaki put. Prvi dan, kada uspeš da ne zakucaš ekser, uspeo si da iskontrolišeš bes. Svaki naredni dan kada to ponovo uspeš, izvadi po jedan ekser. Rupe koje ostanu na dasci, predstavljaće rane koje ste mogli da nanesete ljudima u svom okruženju.

032CACAK

pre 13 godina

Zaista je Srbija u ocajnom stanju!Ova vlast je mirno presla preko onog RAZVALJIVANJA BEOGRADA, kada su PALJENE AMBASADE, a jedan od od razbijaca zavrsio u vatri, nikome to nije bila opomena u vlasti, a izostao je i nauk da su to nedopustive stvari za civilizovani svet.
Posebno sto su tada i sada motivi, razlozi i organizatori isti ONI koji su ORGANIZOVALI UBISTVO PREMIJERA DJINDJICA.
ZAr onaj iskrljesteni i zapenusani poslanik nam na najeksplicitniji nacin nije pokazao i ko je on i ko smo mi.On kaze da su to 'petoktobarska deca', mozda i jesu cim ih on toliko dobro poznaje a pravi se 'na tosu'...kao on zali sto nije bio sa njima...pa dovoljno je sto ih je poslao tamo...
Molio bih da mi poreski i policijski organi tacno utvrde imovinsku kartu tog samoizbranog poslanika, pre nego se samoizabrao sa pertijskom kamarilom za vecnitog poslanika, sta je imao pre tog samoizbora, sta ima sada od imovine javne i tajne, i sada dok nam se o nasem trosku ruga u lice i pravi se kao on nema pojma odkud ta deca na ulicama Beograda u ulozi razbijaca.
Tu decu sam licno ugledao u Cacku, te subote, ispred trznog centra Roda na parkingu' bili su svi mladi u grupicama, obiceni sportski, sa kratkim tamnim jaknama, bilo mi je neugodno kada sam ih video, ali nisam nikako mogao da zakljucim zasto ih ima toliko na parkingu...ostalo smo videli i saznali bili su tu organizovano, cekajuci prevoz za Beograd na RAZBIJACKU AKCIJU.
Tajkuni i njihove partije maznuli su lovu u svim aferama koje nikada nisu otkrivene.Treba sada sacuvati otpljackani novac.Najbolji nacin je preuzeti u potpunost vlast.Nece vise iz senke da vladaju.
ocevidac.

Pravi

pre 13 godina

Ona ce nesto da izjavljuje, hehe. A sta bi sa podizanjem plate od pre 4 nedelje? Odakle jo kredibilitet da prica sta je pravedno, a sta nije? A autoru ovog teksta, bez uvrede, porucujem da je promasio temu-naslov teksta. Procitao sam i nisam nasao ni jednu recenicu koja ima veze sa veoma bitnim pitanjem-naslovom ovog teksta.

ljiljana

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača, kaže Nata o utakmici između bezposlenih huligana u Sudstvu,Parlamentu,MUP... i bezposlenih huligana sa ulice. Narodu je ostalo da navija. Možda se neko doseti i otvori kladionicu na zadatu temu. Mrak,mrak, mrak totalni je mrak.

goran

pre 13 godina

pa da nema korupcije funkcionisalo bi sve kako treba. A da li je neko pokrenuo istragu protiv tih sudija? Nije tesko utvrditi koje su to sudije. Pa naravno da nije, kad su i oni u istoj grupi. Dobre sluge, losi gospodari, made in Serbia

iii

pre 13 godina

nije ni policija tu nevina, protiv mase izgrednika slucajevi zastarevaju jer "nisu dostupni sudu". Kako onda registruju kola, vade pasose, idu na utakmice ? Zasto se svakom na utakmici prilikom prtresa na ulazu ne trazi da pokaze licnu kartu? Sa danasnjom tehnologijom nije nikakav problem da se obavi skeniranje podataka bez izazivanja dodatne guzve, ionako ih pretresaju po pola sata.

2010

pre 13 godina

Bilo bi lepo kada bi najzad, ali najzad, prekinuli da paramilitarne SA odrede koji vršljaju po Srbiji po ko zna čijoj komandi/odobrenju nazivaju 'navijačima', 'izgubljenom decom', 'besposličarima' ili još nekim besmislenim imenima...

juca

pre 13 godina

Huliganima mesto nije na ulici, ali ni u zatvoru, njima je mesto na nekoj radnoj akciji kao na pr. ciscenje vestackih deponija, reka . . .. Na ovaj nacin bi drzava imala korist, a i oni bi se naucili pameti. . .

bezimena

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem....".

Pustite Vi priču o društvu, Vaš POSAO JE ČUPATE TAJ KOROV TJ. DA PRIMENJUJETE ZAKON I SUDITE HULIGANIMA I SVIMA KOJI ZAKON KRŠE!

Što se tiče ugrožavanja sistema, Vi ste upravo demantovali današnju izjavu Odbora za bezbednost kojom se tvrdi da je bezbednost stabilna!

aerobik

pre 13 godina

pa ko sme da kontrolise ovu kad je sudstvo nezavisno? ona moze da prica sta hoce a moze i da preti da ce nesto da kaze pa cik da vidimo ko ce da je kontrolise! zato predmeti sa imenima huligana ima da cekaju da neko iz EU pojuri ove nase smesne politicare a oni da zamole Natu da nesto uradi!

branko

pre 13 godina

Između ostalog danas je objavljena vest da na sajtu ministarstva pravde da se prekida štrajk u Privrednom sudu u Beogradu.To nije tačno, naravno.To je samo jedna od gomile laži.U zemlji gde sudije primaju plate od 130.000 dinara, a zaposleni u sudskoj administraciji 20.000 dinara, pa sa takvim rasponom nešto nije u redu, a naročito ako se zna kako sudije (ne)rade svoj posao...

evita

pre 13 godina

Pa molim Vas od cega ce onda sudije i advokati da zive ako se procesi ne odugovlace? Ako na to dodamo politicke pritiske, dobijemo ne-nezavisno sudstvo. (Onaj sto je udario Velju pesnicom dobio ohohooo a oni sto su tukli Teofila tri meseca)

naivac

pre 13 godina

A ko nju moze da smeni? Ako ona ne radi svoj posao kako treba i nije efikasna odakle joj za pravo da uzima narodu tolike pare ako je tacno da joj je plata 4000 evra.Pa imali ovde uopste pametnih ljudi u ovoj drzavi?

ni018

pre 13 godina

Zasto?Zato sto drzava ili neki mocnik ne zele da ih procesuiraju.Izvinite,ali ako ne zelite da osudite vandalizme,pokusaje ubistva i ubistva,pretnje,vec godinama,onda ste saucesnik u njima.E sada,ili je drzava umesana u ovo,ili su stvari izmakle kontroli.A niko nista ne priznaje,niko nije kriv.I tako dajete primer buducim huliganima da slobodno ruse,lome i ubijaju.

Mashinovodja

pre 13 godina

"Izricanje minimalnih kazni ili prekidanje procesa protiv ekstremista je stvar prošlosti, kaže za B92 predsednica Vrhovnog suda Nata Mesarović."

Ajde, a otkad to? Od pre pola sata? A šta vas je dosad sprečavalo da to bude stvar DAVNE prošlosti? Da nije možda premala plata?
E, ali 4000 evra, to već drastično menja stvar i vrlo mi je drago što ste rešili da najzad zasučete rukave. Ja da sam neki navijač, ja bih već počeo da se tresem od straha...

Aleksandar

pre 13 godina

Molim ljude da ne nazivaju Srbiju banana drzavom. Banana je plemenito voce nastalo izuzetnim trudom i odricanjem ljudi kroz vekove i nije joj mesto za usporedbu sa drzavama u pokusaju kakva je Srbija.

Srbija je, u najboljem slucaju, gloginja drzava.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospa Nata ne bi trebala da daje nikakve izjave!
Za platu koju je sebi odredila, narod očekuje da uzme motku i lično se obračuna sa oslikanim huliganima!
Huligani, huligani - moja 90-togodišnja majka se zgraža nad izrazom: kaže, pa vi im tepate od milosti, poetično ime.
Kaže - srpski je reći RAZBOJNICI na ulici, razbojnici na sportskim priredbama..

Dusan

pre 13 godina

To sto imamo isuvise nasilnika i huligana na ulicama je odgovornost drzave. Tokom 90-ih godina zavladao je potpuno pogresan sistem vrednosti koji je i iznedrio doticnu "nezadovoljnu decu koja nista nisu kriva". Ali je za suzbijanje takvog ponasanja direktno odgovorno pravosudje koje je i vise nego neefikasno.
Sto se tice TV B 92, smatram da je u Srbiji najprofesionalniji medij koji uci iz dana u dan sve ostale kako se posao novinara radi.
Brankice - samo napred!!! Da je vise takvih novinara ne bi ljudi bili slepi kod ociju!!!

Insajder

pre 13 godina

U Italiji je za samo 12 sati donesena presuda za onog sto je visio na ogradi,samo 12 sati,a glasi: 2 godine zatvora ako prizna krivicu ili od 1 do 4 a moguce i vise ako ne prizna krivicu. Sta ti je zakon i sudstvo, kakvi advokati,takse,rodbinske,politicke i ko zna kakve veze. Nase su sudije pune svakakvih predrasuda,ali vole pare,i zato su izmislile sistem da je nemoguce osuditi sudiju,doktora,advokata,profesora pravnog,politicara na vlasti,tajkune bliske vlasti,zatvorskom kaznom. Occigledno da nismo svi jednaki pred zakonom . To je realnost,gospodjo Nat o Mesarovic,i zato ste vi losom selekcijom tu gde jeste,da zastitite mocne i bogate. Sad morate da pravite kompromis i sa kabadahijama i reketasima,jer ste vec napravili ustupak prema mocnima. Ko je sledeci??

Mr. Spock

pre 13 godina

kada vlada Srbije prekine odnos sa Dobricom Cosic i pocne agirati samostalno bez nekakvih ideologija u pozadini, onda moze biti napretka. Ali dokle god takvi tipovi daljinskim upravljacem organizuju belaje u regiji, Srbija nikada na svoje oci progledati nece.

Mali Perica

pre 13 godina

Da li je i ovo vest da gradjani pomisle kako se huligani puštaju zbog administracije? Za ove koje su priveli nemaju ubedljive dokaze, po Natinom telefonskom pozivu morali su da im odredjuju pritvore. To je istina, pravosudje je instrument u rukama vlasti, udarna pesnica vlasti.

Knez

pre 13 godina

Sto pre pobeci iz zemlje.Nikad se se nece sudstvo i tuzilasto reformisati i nikad nece posten narod u razumnom roku docekati postenu presudu.Pa probajte da tuzite neku firmu zbog dugovanja i dobicete i pare i presudu NIKAD...

loshmi

pre 13 godina

blize se izbori i mora da se krene u kampanje na svim frontovima...ti isti huligani su tu vec 2decenije i niko nista ne preduzima,vec se pominju i hapse kada treba da se sakupe poeni i pridobije narod...uostalom kao i sve ostalo sto se radi...dok smo imali cesce izbore srbija je imala rast,kako su prestali izbori cela srbija je stala...ali hvala bogu pa se blize opet izbori pa se ponovo krece sa radom... :))

miroslav

pre 13 godina

Pa i malo dete zna da sudstvo kontrolise drzavna sluzba bezbednosti a ako se zna da su ovi huligani jedan deo vojske iste te sluzbe onda ni ne cudi neefikasnost pravosudja. Najsmesnije je sto nas predsednik i dalje misli da ima neku vlast a u stvari je i dalje samo marioneta Milosevicevih sluzbi kao i tzv. republicki tuzilac a posebno ministarka pravde Maloviceva.

Jututunska setva i zetva

pre 13 godina

Videla deca kako se lako daje milion za Miladina, plus obilazak skupstine i slike na naslovnim stranama, pa resila da im on bude uzor. Ja sam odavno zakljucila da ce onaj ko je posejao "miladina" imati gorku zetvu.I evo, racuni vec pristizu.

ja

pre 13 godina

U emisiji kod Jugoslava Cosica Nata Mesarovic se iznenadila kada joj je nepobitno dokazano da je reizabrala bas sudije koji su u fiokama drzali predmete huligana, i svecano obecala je da ce to preispitati.
Normalno nije, ali neki od nas i ovo pamte.

Kada su mediji reagovali na presudu po kojoj je "Otrovna si kao zmija, procices kao Curuvija..." uvreda, ona je stala u odbranu "nezavisnog sudstva" i sudije koji je ovo kvalifikovao kao uvredu.

Da zaista misli to sto sada kaze, odmah bi dala ostavku i pustila profesionalcima i pravim sudijama da od ovog mulja koji je ona u pravosudju napravila, pokusaju da naprave profesionalno sudstvo.

Ali teesko se odreci 4000 evra, tesko se odreci zadovoljstva koje joj cine oni koji joj se svaki dan uvlace u d..e. i tesko se odreci slatkog osecaja vlasti i moci, a sve to posebno kada od Predsednika drzave do zadnjeg cinovnika u drzavi niko ne priznaje ovu katastrofu u susdtvu.

Bice opet, tresla se gora, rodio se mis!

slobodnomisleći

pre 13 godina

”Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem. Nije dovoljno imati spisak ličnih karata, nego se moralo znati unapred ko i za koga koliko karata kupuje“, navodi ona.
Trebalo bi g-dji Mesarević pojasniti da ona ne treba da se bavi klubovima i njihovim rukovodstima i ostalim čaršijskim nalkapanjima.
Za "debelu" platu koju je sebi odredila ( i nikom ništa!) treba da zna koji je njen posao! Trebala bi da se pobrine da ljudi koji imaju 10-tak i više (i manje) krivičnih prijava ne treba da se šetaju po Beogradu, Budimpešti, Djenovi, nego moraju (!!!) biti u zatvoru!
Zašto imam utisak da će se i ova situacija zvaršiti uz "malo prašine" i "zaklinjanja" pojedinih funkcionera da će se obračunati sa huliganima i drugim ekstremističkim grupama i da opet neće ništa da se dešava? Verovatno zato što smo to videči više puta do sada...
A g. Dačić ima i bolje metode osim "prigovaranja" po medijima na "nedodirljivo" sudstvo. Siguran sam kad bi ucenio svoje koalicione partnere izlaskom iz vlade - sve bi se rešilo jako brzo. Prema tome g. Dačiću, umete Vi i bolje od toga (ako ozbiljno mislite to što pričate). Ako ne mislite,onda se okanite jeftinog ubiranja političkih poena!

kraja

pre 13 godina

"ona je obećala da će se oni završiti u razumnom roku, “ako takvi postoje“...i uputila zavodnicki pogled preko rama svojih novih naocara od 583€...
...fuj...

Srbija 2010=Nemacka 1930?

pre 13 godina

Ovo je izgleda zadnji cas za drzavu.Ili oni i svi normalni i posteni gradjani ILI huligani.Juce su divljali po stadionima i ulicama,danas kamenuju policiju sutra ce se naoruzat i pucati i osvojiti vlast.Sto pre nesto preduzmite jer bice kasno.Ovako je i u Nemackoj bilo 30-ih godina proslog veka.I njima je bio povod losa ekonomska situacija.

Dušan

pre 13 godina

Međutim, posebno su karakteristična suđenja za pretnje ili napade na novinare B92.

To je zato, jer ste jedina televizija i radio koji iole vrši bilo kakav pritisak na ove sudije besposličare. Da niste bili istrajni u zaštiti svojih novinara, počinioci ne bi dobili ni toliko koliko su dobili. Verovatno bi bili pušteni.
Ja kao građanin i pojedinac ne mogu učiniti nikakav pritisak na sudove, ali vi kao medij možete. I dobro je što to činite.
Sudstvo u ovoj zemlji mora početi da radi ono za šta je debelo plaćeno.
Sudstvo snosi veliki deo odgovornosti za ovo što nam se na ulicama dešava!
Hoćemo odgovore od onih sudija koje su ove zlikovce oslobađale? Zbog čega?

analiticar

pre 13 godina

SVI politicari su odgovorni za ovakvo stanje SVEGA u SRBIJI. Od Srbije su napravili nakaznu tragikomicnu tvorevinu. Sudije su odgvorne politicarima a politicari nikome. Nema u Srbiji ni P od pravne drzave. Nikakva dogadjanja me vise ne mogu iznenaditi. Srbija je JEDINA drzava koju imam. Otkud VAM pravo da unistavate MOJU Srbiju. SVOJE licne interese postasvili ste iznad SVEGA.
NECE PROCI!!!!

beli andjeo

pre 13 godina

gospa nata nam se provrednila od kako je sebi digla platu...kad bi plata bila jedno milionce, ne bi bilo nikakvih problema ni sa sudovima, ni sa huliganima, ni sa pravdom generalno!

Goran Beč

pre 13 godina

Pa bre ljudi, shavite da sa malu platu od 3000 evra Tetka Nata nije mogla da radi efikasno. Sad kad sama sebi podigla platu za jedno 1000 evra, sad će ona sve da dovede u redu.

Sve više mislim da su huligani plaćeni od vladu da bih mogao Tadić posle toga da se izvlači sa time da ne ulazimo u EU zbog huligana, Koridor 10 nije završen zbog huligana, Tetka Nati podignuta bezmisleno plata zbog huligana itd. itd. itd.

ja

pre 13 godina

U emisiji kod Jugoslava Cosica Nata Mesarovic se iznenadila kada joj je nepobitno dokazano da je reizabrala bas sudije koji su u fiokama drzali predmete huligana, i svecano obecala je da ce to preispitati.
Normalno nije, ali neki od nas i ovo pamte.

Kada su mediji reagovali na presudu po kojoj je "Otrovna si kao zmija, procices kao Curuvija..." uvreda, ona je stala u odbranu "nezavisnog sudstva" i sudije koji je ovo kvalifikovao kao uvredu.

Da zaista misli to sto sada kaze, odmah bi dala ostavku i pustila profesionalcima i pravim sudijama da od ovog mulja koji je ona u pravosudju napravila, pokusaju da naprave profesionalno sudstvo.

Ali teesko se odreci 4000 evra, tesko se odreci zadovoljstva koje joj cine oni koji joj se svaki dan uvlace u d..e. i tesko se odreci slatkog osecaja vlasti i moci, a sve to posebno kada od Predsednika drzave do zadnjeg cinovnika u drzavi niko ne priznaje ovu katastrofu u susdtvu.

Bice opet, tresla se gora, rodio se mis!

beli andjeo

pre 13 godina

gospa nata nam se provrednila od kako je sebi digla platu...kad bi plata bila jedno milionce, ne bi bilo nikakvih problema ni sa sudovima, ni sa huliganima, ni sa pravdom generalno!

Goran Beč

pre 13 godina

Pa bre ljudi, shavite da sa malu platu od 3000 evra Tetka Nata nije mogla da radi efikasno. Sad kad sama sebi podigla platu za jedno 1000 evra, sad će ona sve da dovede u redu.

Sve više mislim da su huligani plaćeni od vladu da bih mogao Tadić posle toga da se izvlači sa time da ne ulazimo u EU zbog huligana, Koridor 10 nije završen zbog huligana, Tetka Nati podignuta bezmisleno plata zbog huligana itd. itd. itd.

Jututunska setva i zetva

pre 13 godina

Videla deca kako se lako daje milion za Miladina, plus obilazak skupstine i slike na naslovnim stranama, pa resila da im on bude uzor. Ja sam odavno zakljucila da ce onaj ko je posejao "miladina" imati gorku zetvu.I evo, racuni vec pristizu.

kraja

pre 13 godina

"ona je obećala da će se oni završiti u razumnom roku, “ako takvi postoje“...i uputila zavodnicki pogled preko rama svojih novih naocara od 583€...
...fuj...

Insajder

pre 13 godina

U Italiji je za samo 12 sati donesena presuda za onog sto je visio na ogradi,samo 12 sati,a glasi: 2 godine zatvora ako prizna krivicu ili od 1 do 4 a moguce i vise ako ne prizna krivicu. Sta ti je zakon i sudstvo, kakvi advokati,takse,rodbinske,politicke i ko zna kakve veze. Nase su sudije pune svakakvih predrasuda,ali vole pare,i zato su izmislile sistem da je nemoguce osuditi sudiju,doktora,advokata,profesora pravnog,politicara na vlasti,tajkune bliske vlasti,zatvorskom kaznom. Occigledno da nismo svi jednaki pred zakonom . To je realnost,gospodjo Nat o Mesarovic,i zato ste vi losom selekcijom tu gde jeste,da zastitite mocne i bogate. Sad morate da pravite kompromis i sa kabadahijama i reketasima,jer ste vec napravili ustupak prema mocnima. Ko je sledeci??

analiticar

pre 13 godina

SVI politicari su odgovorni za ovakvo stanje SVEGA u SRBIJI. Od Srbije su napravili nakaznu tragikomicnu tvorevinu. Sudije su odgvorne politicarima a politicari nikome. Nema u Srbiji ni P od pravne drzave. Nikakva dogadjanja me vise ne mogu iznenaditi. Srbija je JEDINA drzava koju imam. Otkud VAM pravo da unistavate MOJU Srbiju. SVOJE licne interese postasvili ste iznad SVEGA.
NECE PROCI!!!!

miroslav

pre 13 godina

Pa i malo dete zna da sudstvo kontrolise drzavna sluzba bezbednosti a ako se zna da su ovi huligani jedan deo vojske iste te sluzbe onda ni ne cudi neefikasnost pravosudja. Najsmesnije je sto nas predsednik i dalje misli da ima neku vlast a u stvari je i dalje samo marioneta Milosevicevih sluzbi kao i tzv. republicki tuzilac a posebno ministarka pravde Maloviceva.

Srbija 2010=Nemacka 1930?

pre 13 godina

Ovo je izgleda zadnji cas za drzavu.Ili oni i svi normalni i posteni gradjani ILI huligani.Juce su divljali po stadionima i ulicama,danas kamenuju policiju sutra ce se naoruzat i pucati i osvojiti vlast.Sto pre nesto preduzmite jer bice kasno.Ovako je i u Nemackoj bilo 30-ih godina proslog veka.I njima je bio povod losa ekonomska situacija.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospa Nata ne bi trebala da daje nikakve izjave!
Za platu koju je sebi odredila, narod očekuje da uzme motku i lično se obračuna sa oslikanim huliganima!
Huligani, huligani - moja 90-togodišnja majka se zgraža nad izrazom: kaže, pa vi im tepate od milosti, poetično ime.
Kaže - srpski je reći RAZBOJNICI na ulici, razbojnici na sportskim priredbama..

Dusan

pre 13 godina

To sto imamo isuvise nasilnika i huligana na ulicama je odgovornost drzave. Tokom 90-ih godina zavladao je potpuno pogresan sistem vrednosti koji je i iznedrio doticnu "nezadovoljnu decu koja nista nisu kriva". Ali je za suzbijanje takvog ponasanja direktno odgovorno pravosudje koje je i vise nego neefikasno.
Sto se tice TV B 92, smatram da je u Srbiji najprofesionalniji medij koji uci iz dana u dan sve ostale kako se posao novinara radi.
Brankice - samo napred!!! Da je vise takvih novinara ne bi ljudi bili slepi kod ociju!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Molim ljude da ne nazivaju Srbiju banana drzavom. Banana je plemenito voce nastalo izuzetnim trudom i odricanjem ljudi kroz vekove i nije joj mesto za usporedbu sa drzavama u pokusaju kakva je Srbija.

Srbija je, u najboljem slucaju, gloginja drzava.

Knez

pre 13 godina

Sto pre pobeci iz zemlje.Nikad se se nece sudstvo i tuzilasto reformisati i nikad nece posten narod u razumnom roku docekati postenu presudu.Pa probajte da tuzite neku firmu zbog dugovanja i dobicete i pare i presudu NIKAD...

evita

pre 13 godina

Pa molim Vas od cega ce onda sudije i advokati da zive ako se procesi ne odugovlace? Ako na to dodamo politicke pritiske, dobijemo ne-nezavisno sudstvo. (Onaj sto je udario Velju pesnicom dobio ohohooo a oni sto su tukli Teofila tri meseca)

Dušan

pre 13 godina

Međutim, posebno su karakteristična suđenja za pretnje ili napade na novinare B92.

To je zato, jer ste jedina televizija i radio koji iole vrši bilo kakav pritisak na ove sudije besposličare. Da niste bili istrajni u zaštiti svojih novinara, počinioci ne bi dobili ni toliko koliko su dobili. Verovatno bi bili pušteni.
Ja kao građanin i pojedinac ne mogu učiniti nikakav pritisak na sudove, ali vi kao medij možete. I dobro je što to činite.
Sudstvo u ovoj zemlji mora početi da radi ono za šta je debelo plaćeno.
Sudstvo snosi veliki deo odgovornosti za ovo što nam se na ulicama dešava!
Hoćemo odgovore od onih sudija koje su ove zlikovce oslobađale? Zbog čega?

branko

pre 13 godina

Između ostalog danas je objavljena vest da na sajtu ministarstva pravde da se prekida štrajk u Privrednom sudu u Beogradu.To nije tačno, naravno.To je samo jedna od gomile laži.U zemlji gde sudije primaju plate od 130.000 dinara, a zaposleni u sudskoj administraciji 20.000 dinara, pa sa takvim rasponom nešto nije u redu, a naročito ako se zna kako sudije (ne)rade svoj posao...

Mr. Spock

pre 13 godina

kada vlada Srbije prekine odnos sa Dobricom Cosic i pocne agirati samostalno bez nekakvih ideologija u pozadini, onda moze biti napretka. Ali dokle god takvi tipovi daljinskim upravljacem organizuju belaje u regiji, Srbija nikada na svoje oci progledati nece.

Mashinovodja

pre 13 godina

"Izricanje minimalnih kazni ili prekidanje procesa protiv ekstremista je stvar prošlosti, kaže za B92 predsednica Vrhovnog suda Nata Mesarović."

Ajde, a otkad to? Od pre pola sata? A šta vas je dosad sprečavalo da to bude stvar DAVNE prošlosti? Da nije možda premala plata?
E, ali 4000 evra, to već drastično menja stvar i vrlo mi je drago što ste rešili da najzad zasučete rukave. Ja da sam neki navijač, ja bih već počeo da se tresem od straha...

naivac

pre 13 godina

A ko nju moze da smeni? Ako ona ne radi svoj posao kako treba i nije efikasna odakle joj za pravo da uzima narodu tolike pare ako je tacno da joj je plata 4000 evra.Pa imali ovde uopste pametnih ljudi u ovoj drzavi?

slobodnomisleći

pre 13 godina

”Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem. Nije dovoljno imati spisak ličnih karata, nego se moralo znati unapred ko i za koga koliko karata kupuje“, navodi ona.
Trebalo bi g-dji Mesarević pojasniti da ona ne treba da se bavi klubovima i njihovim rukovodstima i ostalim čaršijskim nalkapanjima.
Za "debelu" platu koju je sebi odredila ( i nikom ništa!) treba da zna koji je njen posao! Trebala bi da se pobrine da ljudi koji imaju 10-tak i više (i manje) krivičnih prijava ne treba da se šetaju po Beogradu, Budimpešti, Djenovi, nego moraju (!!!) biti u zatvoru!
Zašto imam utisak da će se i ova situacija zvaršiti uz "malo prašine" i "zaklinjanja" pojedinih funkcionera da će se obračunati sa huliganima i drugim ekstremističkim grupama i da opet neće ništa da se dešava? Verovatno zato što smo to videči više puta do sada...
A g. Dačić ima i bolje metode osim "prigovaranja" po medijima na "nedodirljivo" sudstvo. Siguran sam kad bi ucenio svoje koalicione partnere izlaskom iz vlade - sve bi se rešilo jako brzo. Prema tome g. Dačiću, umete Vi i bolje od toga (ako ozbiljno mislite to što pričate). Ako ne mislite,onda se okanite jeftinog ubiranja političkih poena!

Mali Perica

pre 13 godina

Da li je i ovo vest da gradjani pomisle kako se huligani puštaju zbog administracije? Za ove koje su priveli nemaju ubedljive dokaze, po Natinom telefonskom pozivu morali su da im odredjuju pritvore. To je istina, pravosudje je instrument u rukama vlasti, udarna pesnica vlasti.

loshmi

pre 13 godina

blize se izbori i mora da se krene u kampanje na svim frontovima...ti isti huligani su tu vec 2decenije i niko nista ne preduzima,vec se pominju i hapse kada treba da se sakupe poeni i pridobije narod...uostalom kao i sve ostalo sto se radi...dok smo imali cesce izbore srbija je imala rast,kako su prestali izbori cela srbija je stala...ali hvala bogu pa se blize opet izbori pa se ponovo krece sa radom... :))

bezimena

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem....".

Pustite Vi priču o društvu, Vaš POSAO JE ČUPATE TAJ KOROV TJ. DA PRIMENJUJETE ZAKON I SUDITE HULIGANIMA I SVIMA KOJI ZAKON KRŠE!

Što se tiče ugrožavanja sistema, Vi ste upravo demantovali današnju izjavu Odbora za bezbednost kojom se tvrdi da je bezbednost stabilna!

goran

pre 13 godina

pa da nema korupcije funkcionisalo bi sve kako treba. A da li je neko pokrenuo istragu protiv tih sudija? Nije tesko utvrditi koje su to sudije. Pa naravno da nije, kad su i oni u istoj grupi. Dobre sluge, losi gospodari, made in Serbia

2010

pre 13 godina

Bilo bi lepo kada bi najzad, ali najzad, prekinuli da paramilitarne SA odrede koji vršljaju po Srbiji po ko zna čijoj komandi/odobrenju nazivaju 'navijačima', 'izgubljenom decom', 'besposličarima' ili još nekim besmislenim imenima...

Pravi

pre 13 godina

Ona ce nesto da izjavljuje, hehe. A sta bi sa podizanjem plate od pre 4 nedelje? Odakle jo kredibilitet da prica sta je pravedno, a sta nije? A autoru ovog teksta, bez uvrede, porucujem da je promasio temu-naslov teksta. Procitao sam i nisam nasao ni jednu recenicu koja ima veze sa veoma bitnim pitanjem-naslovom ovog teksta.

ni018

pre 13 godina

Zasto?Zato sto drzava ili neki mocnik ne zele da ih procesuiraju.Izvinite,ali ako ne zelite da osudite vandalizme,pokusaje ubistva i ubistva,pretnje,vec godinama,onda ste saucesnik u njima.E sada,ili je drzava umesana u ovo,ili su stvari izmakle kontroli.A niko nista ne priznaje,niko nije kriv.I tako dajete primer buducim huliganima da slobodno ruse,lome i ubijaju.

juca

pre 13 godina

Huliganima mesto nije na ulici, ali ni u zatvoru, njima je mesto na nekoj radnoj akciji kao na pr. ciscenje vestackih deponija, reka . . .. Na ovaj nacin bi drzava imala korist, a i oni bi se naucili pameti. . .

ja

pre 13 godina

Zato sto je drzava Srbija platila 800 000 evra za huligana M. Kovacevica i porucila ostalim huliganima>" Ako si nas ne brigaj, mi te cuvamo!"

032CACAK

pre 13 godina

Zaista je Srbija u ocajnom stanju!Ova vlast je mirno presla preko onog RAZVALJIVANJA BEOGRADA, kada su PALJENE AMBASADE, a jedan od od razbijaca zavrsio u vatri, nikome to nije bila opomena u vlasti, a izostao je i nauk da su to nedopustive stvari za civilizovani svet.
Posebno sto su tada i sada motivi, razlozi i organizatori isti ONI koji su ORGANIZOVALI UBISTVO PREMIJERA DJINDJICA.
ZAr onaj iskrljesteni i zapenusani poslanik nam na najeksplicitniji nacin nije pokazao i ko je on i ko smo mi.On kaze da su to 'petoktobarska deca', mozda i jesu cim ih on toliko dobro poznaje a pravi se 'na tosu'...kao on zali sto nije bio sa njima...pa dovoljno je sto ih je poslao tamo...
Molio bih da mi poreski i policijski organi tacno utvrde imovinsku kartu tog samoizbranog poslanika, pre nego se samoizabrao sa pertijskom kamarilom za vecnitog poslanika, sta je imao pre tog samoizbora, sta ima sada od imovine javne i tajne, i sada dok nam se o nasem trosku ruga u lice i pravi se kao on nema pojma odkud ta deca na ulicama Beograda u ulozi razbijaca.
Tu decu sam licno ugledao u Cacku, te subote, ispred trznog centra Roda na parkingu' bili su svi mladi u grupicama, obiceni sportski, sa kratkim tamnim jaknama, bilo mi je neugodno kada sam ih video, ali nisam nikako mogao da zakljucim zasto ih ima toliko na parkingu...ostalo smo videli i saznali bili su tu organizovano, cekajuci prevoz za Beograd na RAZBIJACKU AKCIJU.
Tajkuni i njihove partije maznuli su lovu u svim aferama koje nikada nisu otkrivene.Treba sada sacuvati otpljackani novac.Najbolji nacin je preuzeti u potpunost vlast.Nece vise iz senke da vladaju.
ocevidac.

Pipi

pre 13 godina

Pitam se sta rade te sudije kad ne mogu tako dugo da donesu pravosnazne odluke? A sta rade ako to ne rade? Za sta dobijaju platu? Koga vi farbate gospodo? Vec smo sve videli i sve nam je jasno. Ako niste sposobni da sprovodite pravdu, zasto ste ucili za sudije kad vas je strah od presuda koje treba da donesete? Mogli ste da radite bilo koji drugi posao koji ne nosi takve rizike. Ako hoces da delis pravdu moras da budes hrabar i pravedan a vi ni jedno od ova dva niste. Pitam se kako bi ste reagovali da je vase dete neko ubio, ne daj Boze. SRAMOTA! Svima da vam se oduzmu dozvole za rad. Nikad nije bilo vise pravnika bez posla a nikad manje pravde u ovoj jadnoj zemlji. Zaposlicemo druge na vasa mesta a vi dovidjenja u proslost sa svojim nalogodavcima zajedno...

iii

pre 13 godina

nije ni policija tu nevina, protiv mase izgrednika slucajevi zastarevaju jer "nisu dostupni sudu". Kako onda registruju kola, vade pasose, idu na utakmice ? Zasto se svakom na utakmici prilikom prtresa na ulazu ne trazi da pokaze licnu kartu? Sa danasnjom tehnologijom nije nikakav problem da se obavi skeniranje podataka bez izazivanja dodatne guzve, ionako ih pretresaju po pola sata.

ljiljana

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača, kaže Nata o utakmici između bezposlenih huligana u Sudstvu,Parlamentu,MUP... i bezposlenih huligana sa ulice. Narodu je ostalo da navija. Možda se neko doseti i otvori kladionicu na zadatu temu. Mrak,mrak, mrak totalni je mrak.

Sudija Ris

pre 13 godina

Meni stvarno nije jasno u čemu je problem sa huliganima. Imamo zakone, imamo tužilaštvo, sudstvo, policiju pa izvolte, hapsite, sudite i šaljite u zatvor. Šta je problem da se na sportskim borilištima postave kamere, da utakmicaama prisustvuju tužioci, inspektori, da prate u zasebnoj sobi tok utakmice i ponašanje navijača i da po okončanju utakmice huligane uhapse. Na ovaj način kao što navodim rade Englezi i huliganstvo su iskorenili. Kod nas sve ovo može da uradi ali se ne želi jer su vodje huligana pripadnici vodećih stranaka, obrću veliku lovu za račun nekog, kanališu navijače prilikom izbora za koga da glasaju, mnogi političari su u upravnim odborima sportskih društava, pa zar vi očekujete da se neko odrekne 7oo do 8ooooo glasova na izborima. Dokle god ne shvatimo gde je problem, dokle god se političari javno deklarišu za koga navijaju, skaču po tribinama sa zasukanim rukavima, rukovode sportskim klubovima i sede u poslaničkim klupama ovaj problem neće biti rešen. Prema tome što hitnije zakonski zabraniti političarima da sede u upravnim odborima sportskih klubova, zatim rigorozno povećati zatvorske kazne za nerede na sportskim dešavanjima, uvesti za osudjene huligane doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama, predvideti zatvorske kazne u rasponu od 3. do 5 godina za unošenje i bacanje petardi, baklji, lomljenja stolica, bacanje predmeta, tuče unutar i van stadiona, ulazak na teren. Kada se sve ovo sprovede garantujem da za jednu godinu ni jednog huligana neće biti.

Maja

pre 13 godina

Samo za huligane:kada osetiš bes, zakucaj ekser u drvenu dasku, i tako svaki put. Prvi dan, kada uspeš da ne zakucaš ekser, uspeo si da iskontrolišeš bes. Svaki naredni dan kada to ponovo uspeš, izvadi po jedan ekser. Rupe koje ostanu na dasci, predstavljaće rane koje ste mogli da nanesete ljudima u svom okruženju.

radiohead

pre 13 godina

ova gospodja je davno izgubila kredibilitet. zbog njenih poteza ja ne mogu da je posmatram kao ozbiljnu osobu i ni najmanje me ne zanima sta ima da izjavi na bilo koju temu.

Vlada

pre 13 godina

Što pitate kad i sami znate. U pravosuđu postoje zlotvori među sudijama koji primaju mito i odugovlače sa sudskim procesima. Jedini krivac je SUDSTVO! Neka vlast postavi sudije koje će da izriču maximalne zatvorske kazne i videćete kako će odvratni monstrumi i uličari da se umire kao bubice.

Aleksa

pre 13 godina

Zato što se za udaranje Velje Ilića (političara) dobija 2 godine zatvora i to veoma brza presuda. Za udaranje ili prebijanje Teofila Pančića 3 meseca. Za udaranje snimatelja B92 .... prošlo je 2 godine... čekamo Đeknu a kad će ..... Eto zašto.

Tomislav

pre 13 godina

Nisu sportski huligani jedini u Srbiji imamo mi i privredne huligane koji su izvan zakona. U Kragujevcu su ekonomski huligani zasticeni beli medvedi ali se sportski huligani koriste za dokazivanje ''reformisanog pravosudja''..

Žaki

pre 13 godina

Naivno je misliti da je problem sa sudstvom tehnička stvar; ili pak da su malo plaćeni i tome slično. Sudstvo je temelj države zato što donosi izvršne odluke koje mi ne možemo da menjamo. Sudija može da odluči šta mu je volja; može svoje odluke da obrazlaže najbesmislenijim rečeničkim piruetama na koja svi možemo biti gadljivi - ali njegova odluka je - naša realnost. Ono što on u svojoj glavi konstruiše, to mi živimo u domu i na ulici. Dakle, mrak u kom postojimo je mrak sudstva; krećemo se kroz mrak njihovih duša koji se silom vlasti spustio na nas, a pošto je sudstvo jedno od ugaonog kamenja države, onda je sve ovo što živimo u srži mrak države - naprosto njeno nepostojanje ili bar iščezavanje. Pošto zadnjih godina nijedno zlodelo raznih protuva nije procesuirano znači da je po sredi NAMERA da ne bude procesuirano. Može da se pogreši u jednom ili dva slučaja, ali ako je oslobađanje zlodela stoprocentno – onda je to, kao što rekoh, NAMERA. Sudije koje o tome odlučuju sasvim svesno i potpuno hladnokrvno donose te odluke i tako, u sprezi sa svojim nalogodavcima, montiraju sistem i ambijent u kom ćemo mi živeti. E sad, što je to za nas nepodnošljivo jer postajemo marva koju će (bar tako oni maštaju) doveka da muzu – to njih ne da ne interesuje nego to čine SVESNO. Nama treba pomoć sa strane, da neko demontira zlo u ovoj zemlji koje dolazi iz nekih mračnih uglova državne svesti koje je nama, upravo zbog sudstva i državnog aparata, nedodirljivo. Ja nisam za revolucije jer revolucije su (samo ime im kaže) nešto što se uvek vraća u lice revolucionara. Pristalica sam reda, hijerarhije – dakle nekoj vlasti i nekoj državi moram da budem lojalan i odan; ali ako ta država radi protiv mene, ako ne ispunjava humanističke OBAVEZE prema meni u vidu zaštite i brige, onda ona ne može ni da ima PRAVA na mene! Jedan engleski pesnik je u pet reči to prekrasno formulisao: „Vlast bez ljubavi je tiranija“. Zato sam mišljenja da ovde neće biti boljitka dok nas neka ozbiljnija zemlja ne uzme pod svoje i ne zavede red...da svako dobije po pravdi i pravu ono što je zaslužio. Ovdašnje sudije svakako neće sami sebe poslati u zatvor – nedodirljivi su za zakone! Ne treba mnogo više ni trošiti reči i vreme na njih; naprosto sistem je pukao...baguje...zamrzava...gasi se.

aerobik

pre 13 godina

pa ko sme da kontrolise ovu kad je sudstvo nezavisno? ona moze da prica sta hoce a moze i da preti da ce nesto da kaze pa cik da vidimo ko ce da je kontrolise! zato predmeti sa imenima huligana ima da cekaju da neko iz EU pojuri ove nase smesne politicare a oni da zamole Natu da nesto uradi!

Aleksandar

pre 13 godina

Pa sada sudije NE MOGU da donesu presude kad im ADMINISTRACIJA NE RADI, a oni zajedno ruku pod ruku, malo ovi, pa ovi. Eto zašto štrajkuju, nemaju leba da jedu, jadni, a nisu se nikad pobunili i rekli ko to u sudstvu ne radi i zbog toga obustavili rad. Onda bi protest bio opravdan, a oni dobili povećanje. Nego lepo i njima, sudija uzme mito da malo i njima, huligan na slobodi i SVIMA LEPO.

niko vam više ne veruje

pre 13 godina

MUKA MI JE OD SVIH SUDIJA!!!

Gledaju kroz prste siledžijama, lopovima, dilerima droge, ubicama...

A mi koji smo baš preko takvih Sudova i sudija dobili parnice, morali smo platiti troškove suda (iako po zakonu to plaća onaj koji izgubi spor!) jer su nam takve sudije poslale opomene da će nam, ako ne platimo, konfiskovati imovinu!
STIDITE SE SVI DO JEDNOG, REFORMISANI!

opštepoznata stvar

pre 13 godina

Zašto odolevaju pravdi?

Zato što u Srbiji kada stanete pred sudiju, prvo vam pogleda ime i prezime, ko ste, ko vas štiti, imate li veze u policiji, Sudu, skupštini, nekoj stranci...

E kada vas tako skeniraju onda odluče da li da vas kazne ili da vam se izvinu što su vam uopšte narušili vaš prepodnevni mir...

I.S.

pre 13 godina

Nije cak toliko strasno sto lome i lupaju koliko bi bilo strasno kad bi uspeli da dodju na vlast. Sramno je kako male kazne dobijaju, pa jos i uslovne. Treba to sljustiti dok nije kasno. I sta sad, pa ne treba valjda svaki skup i manifestacija koji se njima ne svide da se otkazuju?

miki

pre 13 godina

Zasto odolevaju pravdi? Zasto se Miskovicev monopol tolerise? Zasto ovo i zasto ono? Zato sto ovom drzavom upravljaju interesi a ne zakon.

Goran Beč

pre 13 godina

Pa bre ljudi, shavite da sa malu platu od 3000 evra Tetka Nata nije mogla da radi efikasno. Sad kad sama sebi podigla platu za jedno 1000 evra, sad će ona sve da dovede u redu.

Sve više mislim da su huligani plaćeni od vladu da bih mogao Tadić posle toga da se izvlači sa time da ne ulazimo u EU zbog huligana, Koridor 10 nije završen zbog huligana, Tetka Nati podignuta bezmisleno plata zbog huligana itd. itd. itd.

Mr. Spock

pre 13 godina

kada vlada Srbije prekine odnos sa Dobricom Cosic i pocne agirati samostalno bez nekakvih ideologija u pozadini, onda moze biti napretka. Ali dokle god takvi tipovi daljinskim upravljacem organizuju belaje u regiji, Srbija nikada na svoje oci progledati nece.

beli andjeo

pre 13 godina

gospa nata nam se provrednila od kako je sebi digla platu...kad bi plata bila jedno milionce, ne bi bilo nikakvih problema ni sa sudovima, ni sa huliganima, ni sa pravdom generalno!

miroslav

pre 13 godina

Pa i malo dete zna da sudstvo kontrolise drzavna sluzba bezbednosti a ako se zna da su ovi huligani jedan deo vojske iste te sluzbe onda ni ne cudi neefikasnost pravosudja. Najsmesnije je sto nas predsednik i dalje misli da ima neku vlast a u stvari je i dalje samo marioneta Milosevicevih sluzbi kao i tzv. republicki tuzilac a posebno ministarka pravde Maloviceva.

Mali Perica

pre 13 godina

Da li je i ovo vest da gradjani pomisle kako se huligani puštaju zbog administracije? Za ove koje su priveli nemaju ubedljive dokaze, po Natinom telefonskom pozivu morali su da im odredjuju pritvore. To je istina, pravosudje je instrument u rukama vlasti, udarna pesnica vlasti.

loshmi

pre 13 godina

blize se izbori i mora da se krene u kampanje na svim frontovima...ti isti huligani su tu vec 2decenije i niko nista ne preduzima,vec se pominju i hapse kada treba da se sakupe poeni i pridobije narod...uostalom kao i sve ostalo sto se radi...dok smo imali cesce izbore srbija je imala rast,kako su prestali izbori cela srbija je stala...ali hvala bogu pa se blize opet izbori pa se ponovo krece sa radom... :))

naivac

pre 13 godina

A ko nju moze da smeni? Ako ona ne radi svoj posao kako treba i nije efikasna odakle joj za pravo da uzima narodu tolike pare ako je tacno da joj je plata 4000 evra.Pa imali ovde uopste pametnih ljudi u ovoj drzavi?

kraja

pre 13 godina

"ona je obećala da će se oni završiti u razumnom roku, “ako takvi postoje“...i uputila zavodnicki pogled preko rama svojih novih naocara od 583€...
...fuj...

Dusan

pre 13 godina

To sto imamo isuvise nasilnika i huligana na ulicama je odgovornost drzave. Tokom 90-ih godina zavladao je potpuno pogresan sistem vrednosti koji je i iznedrio doticnu "nezadovoljnu decu koja nista nisu kriva". Ali je za suzbijanje takvog ponasanja direktno odgovorno pravosudje koje je i vise nego neefikasno.
Sto se tice TV B 92, smatram da je u Srbiji najprofesionalniji medij koji uci iz dana u dan sve ostale kako se posao novinara radi.
Brankice - samo napred!!! Da je vise takvih novinara ne bi ljudi bili slepi kod ociju!!!

Jututunska setva i zetva

pre 13 godina

Videla deca kako se lako daje milion za Miladina, plus obilazak skupstine i slike na naslovnim stranama, pa resila da im on bude uzor. Ja sam odavno zakljucila da ce onaj ko je posejao "miladina" imati gorku zetvu.I evo, racuni vec pristizu.

032CACAK

pre 13 godina

Zaista je Srbija u ocajnom stanju!Ova vlast je mirno presla preko onog RAZVALJIVANJA BEOGRADA, kada su PALJENE AMBASADE, a jedan od od razbijaca zavrsio u vatri, nikome to nije bila opomena u vlasti, a izostao je i nauk da su to nedopustive stvari za civilizovani svet.
Posebno sto su tada i sada motivi, razlozi i organizatori isti ONI koji su ORGANIZOVALI UBISTVO PREMIJERA DJINDJICA.
ZAr onaj iskrljesteni i zapenusani poslanik nam na najeksplicitniji nacin nije pokazao i ko je on i ko smo mi.On kaze da su to 'petoktobarska deca', mozda i jesu cim ih on toliko dobro poznaje a pravi se 'na tosu'...kao on zali sto nije bio sa njima...pa dovoljno je sto ih je poslao tamo...
Molio bih da mi poreski i policijski organi tacno utvrde imovinsku kartu tog samoizbranog poslanika, pre nego se samoizabrao sa pertijskom kamarilom za vecnitog poslanika, sta je imao pre tog samoizbora, sta ima sada od imovine javne i tajne, i sada dok nam se o nasem trosku ruga u lice i pravi se kao on nema pojma odkud ta deca na ulicama Beograda u ulozi razbijaca.
Tu decu sam licno ugledao u Cacku, te subote, ispred trznog centra Roda na parkingu' bili su svi mladi u grupicama, obiceni sportski, sa kratkim tamnim jaknama, bilo mi je neugodno kada sam ih video, ali nisam nikako mogao da zakljucim zasto ih ima toliko na parkingu...ostalo smo videli i saznali bili su tu organizovano, cekajuci prevoz za Beograd na RAZBIJACKU AKCIJU.
Tajkuni i njihove partije maznuli su lovu u svim aferama koje nikada nisu otkrivene.Treba sada sacuvati otpljackani novac.Najbolji nacin je preuzeti u potpunost vlast.Nece vise iz senke da vladaju.
ocevidac.

ja

pre 13 godina

Zato sto je drzava Srbija platila 800 000 evra za huligana M. Kovacevica i porucila ostalim huliganima>" Ako si nas ne brigaj, mi te cuvamo!"

radiohead

pre 13 godina

ova gospodja je davno izgubila kredibilitet. zbog njenih poteza ja ne mogu da je posmatram kao ozbiljnu osobu i ni najmanje me ne zanima sta ima da izjavi na bilo koju temu.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa sada sudije NE MOGU da donesu presude kad im ADMINISTRACIJA NE RADI, a oni zajedno ruku pod ruku, malo ovi, pa ovi. Eto zašto štrajkuju, nemaju leba da jedu, jadni, a nisu se nikad pobunili i rekli ko to u sudstvu ne radi i zbog toga obustavili rad. Onda bi protest bio opravdan, a oni dobili povećanje. Nego lepo i njima, sudija uzme mito da malo i njima, huligan na slobodi i SVIMA LEPO.

analiticar

pre 13 godina

SVI politicari su odgovorni za ovakvo stanje SVEGA u SRBIJI. Od Srbije su napravili nakaznu tragikomicnu tvorevinu. Sudije su odgvorne politicarima a politicari nikome. Nema u Srbiji ni P od pravne drzave. Nikakva dogadjanja me vise ne mogu iznenaditi. Srbija je JEDINA drzava koju imam. Otkud VAM pravo da unistavate MOJU Srbiju. SVOJE licne interese postasvili ste iznad SVEGA.
NECE PROCI!!!!

ja

pre 13 godina

U emisiji kod Jugoslava Cosica Nata Mesarovic se iznenadila kada joj je nepobitno dokazano da je reizabrala bas sudije koji su u fiokama drzali predmete huligana, i svecano obecala je da ce to preispitati.
Normalno nije, ali neki od nas i ovo pamte.

Kada su mediji reagovali na presudu po kojoj je "Otrovna si kao zmija, procices kao Curuvija..." uvreda, ona je stala u odbranu "nezavisnog sudstva" i sudije koji je ovo kvalifikovao kao uvredu.

Da zaista misli to sto sada kaze, odmah bi dala ostavku i pustila profesionalcima i pravim sudijama da od ovog mulja koji je ona u pravosudju napravila, pokusaju da naprave profesionalno sudstvo.

Ali teesko se odreci 4000 evra, tesko se odreci zadovoljstva koje joj cine oni koji joj se svaki dan uvlace u d..e. i tesko se odreci slatkog osecaja vlasti i moci, a sve to posebno kada od Predsednika drzave do zadnjeg cinovnika u drzavi niko ne priznaje ovu katastrofu u susdtvu.

Bice opet, tresla se gora, rodio se mis!

Srbija 2010=Nemacka 1930?

pre 13 godina

Ovo je izgleda zadnji cas za drzavu.Ili oni i svi normalni i posteni gradjani ILI huligani.Juce su divljali po stadionima i ulicama,danas kamenuju policiju sutra ce se naoruzat i pucati i osvojiti vlast.Sto pre nesto preduzmite jer bice kasno.Ovako je i u Nemackoj bilo 30-ih godina proslog veka.I njima je bio povod losa ekonomska situacija.

iii

pre 13 godina

nije ni policija tu nevina, protiv mase izgrednika slucajevi zastarevaju jer "nisu dostupni sudu". Kako onda registruju kola, vade pasose, idu na utakmice ? Zasto se svakom na utakmici prilikom prtresa na ulazu ne trazi da pokaze licnu kartu? Sa danasnjom tehnologijom nije nikakav problem da se obavi skeniranje podataka bez izazivanja dodatne guzve, ionako ih pretresaju po pola sata.

Tomislav

pre 13 godina

Nisu sportski huligani jedini u Srbiji imamo mi i privredne huligane koji su izvan zakona. U Kragujevcu su ekonomski huligani zasticeni beli medvedi ali se sportski huligani koriste za dokazivanje ''reformisanog pravosudja''..

Dušan

pre 13 godina

Međutim, posebno su karakteristična suđenja za pretnje ili napade na novinare B92.

To je zato, jer ste jedina televizija i radio koji iole vrši bilo kakav pritisak na ove sudije besposličare. Da niste bili istrajni u zaštiti svojih novinara, počinioci ne bi dobili ni toliko koliko su dobili. Verovatno bi bili pušteni.
Ja kao građanin i pojedinac ne mogu učiniti nikakav pritisak na sudove, ali vi kao medij možete. I dobro je što to činite.
Sudstvo u ovoj zemlji mora početi da radi ono za šta je debelo plaćeno.
Sudstvo snosi veliki deo odgovornosti za ovo što nam se na ulicama dešava!
Hoćemo odgovore od onih sudija koje su ove zlikovce oslobađale? Zbog čega?

Knez

pre 13 godina

Sto pre pobeci iz zemlje.Nikad se se nece sudstvo i tuzilasto reformisati i nikad nece posten narod u razumnom roku docekati postenu presudu.Pa probajte da tuzite neku firmu zbog dugovanja i dobicete i pare i presudu NIKAD...

Pravi

pre 13 godina

Ona ce nesto da izjavljuje, hehe. A sta bi sa podizanjem plate od pre 4 nedelje? Odakle jo kredibilitet da prica sta je pravedno, a sta nije? A autoru ovog teksta, bez uvrede, porucujem da je promasio temu-naslov teksta. Procitao sam i nisam nasao ni jednu recenicu koja ima veze sa veoma bitnim pitanjem-naslovom ovog teksta.

slobodnomisleći

pre 13 godina

”Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem. Nije dovoljno imati spisak ličnih karata, nego se moralo znati unapred ko i za koga koliko karata kupuje“, navodi ona.
Trebalo bi g-dji Mesarević pojasniti da ona ne treba da se bavi klubovima i njihovim rukovodstima i ostalim čaršijskim nalkapanjima.
Za "debelu" platu koju je sebi odredila ( i nikom ništa!) treba da zna koji je njen posao! Trebala bi da se pobrine da ljudi koji imaju 10-tak i više (i manje) krivičnih prijava ne treba da se šetaju po Beogradu, Budimpešti, Djenovi, nego moraju (!!!) biti u zatvoru!
Zašto imam utisak da će se i ova situacija zvaršiti uz "malo prašine" i "zaklinjanja" pojedinih funkcionera da će se obračunati sa huliganima i drugim ekstremističkim grupama i da opet neće ništa da se dešava? Verovatno zato što smo to videči više puta do sada...
A g. Dačić ima i bolje metode osim "prigovaranja" po medijima na "nedodirljivo" sudstvo. Siguran sam kad bi ucenio svoje koalicione partnere izlaskom iz vlade - sve bi se rešilo jako brzo. Prema tome g. Dačiću, umete Vi i bolje od toga (ako ozbiljno mislite to što pričate). Ako ne mislite,onda se okanite jeftinog ubiranja političkih poena!

Insajder

pre 13 godina

U Italiji je za samo 12 sati donesena presuda za onog sto je visio na ogradi,samo 12 sati,a glasi: 2 godine zatvora ako prizna krivicu ili od 1 do 4 a moguce i vise ako ne prizna krivicu. Sta ti je zakon i sudstvo, kakvi advokati,takse,rodbinske,politicke i ko zna kakve veze. Nase su sudije pune svakakvih predrasuda,ali vole pare,i zato su izmislile sistem da je nemoguce osuditi sudiju,doktora,advokata,profesora pravnog,politicara na vlasti,tajkune bliske vlasti,zatvorskom kaznom. Occigledno da nismo svi jednaki pred zakonom . To je realnost,gospodjo Nat o Mesarovic,i zato ste vi losom selekcijom tu gde jeste,da zastitite mocne i bogate. Sad morate da pravite kompromis i sa kabadahijama i reketasima,jer ste vec napravili ustupak prema mocnima. Ko je sledeci??

evita

pre 13 godina

Pa molim Vas od cega ce onda sudije i advokati da zive ako se procesi ne odugovlace? Ako na to dodamo politicke pritiske, dobijemo ne-nezavisno sudstvo. (Onaj sto je udario Velju pesnicom dobio ohohooo a oni sto su tukli Teofila tri meseca)

Aleksandar

pre 13 godina

Molim ljude da ne nazivaju Srbiju banana drzavom. Banana je plemenito voce nastalo izuzetnim trudom i odricanjem ljudi kroz vekove i nije joj mesto za usporedbu sa drzavama u pokusaju kakva je Srbija.

Srbija je, u najboljem slucaju, gloginja drzava.

Mashinovodja

pre 13 godina

"Izricanje minimalnih kazni ili prekidanje procesa protiv ekstremista je stvar prošlosti, kaže za B92 predsednica Vrhovnog suda Nata Mesarović."

Ajde, a otkad to? Od pre pola sata? A šta vas je dosad sprečavalo da to bude stvar DAVNE prošlosti? Da nije možda premala plata?
E, ali 4000 evra, to već drastično menja stvar i vrlo mi je drago što ste rešili da najzad zasučete rukave. Ja da sam neki navijač, ja bih već počeo da se tresem od straha...

ni018

pre 13 godina

Zasto?Zato sto drzava ili neki mocnik ne zele da ih procesuiraju.Izvinite,ali ako ne zelite da osudite vandalizme,pokusaje ubistva i ubistva,pretnje,vec godinama,onda ste saucesnik u njima.E sada,ili je drzava umesana u ovo,ili su stvari izmakle kontroli.A niko nista ne priznaje,niko nije kriv.I tako dajete primer buducim huliganima da slobodno ruse,lome i ubijaju.

branko

pre 13 godina

Između ostalog danas je objavljena vest da na sajtu ministarstva pravde da se prekida štrajk u Privrednom sudu u Beogradu.To nije tačno, naravno.To je samo jedna od gomile laži.U zemlji gde sudije primaju plate od 130.000 dinara, a zaposleni u sudskoj administraciji 20.000 dinara, pa sa takvim rasponom nešto nije u redu, a naročito ako se zna kako sudije (ne)rade svoj posao...

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospa Nata ne bi trebala da daje nikakve izjave!
Za platu koju je sebi odredila, narod očekuje da uzme motku i lično se obračuna sa oslikanim huliganima!
Huligani, huligani - moja 90-togodišnja majka se zgraža nad izrazom: kaže, pa vi im tepate od milosti, poetično ime.
Kaže - srpski je reći RAZBOJNICI na ulici, razbojnici na sportskim priredbama..

aerobik

pre 13 godina

pa ko sme da kontrolise ovu kad je sudstvo nezavisno? ona moze da prica sta hoce a moze i da preti da ce nesto da kaze pa cik da vidimo ko ce da je kontrolise! zato predmeti sa imenima huligana ima da cekaju da neko iz EU pojuri ove nase smesne politicare a oni da zamole Natu da nesto uradi!

juca

pre 13 godina

Huliganima mesto nije na ulici, ali ni u zatvoru, njima je mesto na nekoj radnoj akciji kao na pr. ciscenje vestackih deponija, reka . . .. Na ovaj nacin bi drzava imala korist, a i oni bi se naucili pameti. . .

bezimena

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača. Gajili su ih od biljke do velikih žbunova koji ugrožavaju sistem....".

Pustite Vi priču o društvu, Vaš POSAO JE ČUPATE TAJ KOROV TJ. DA PRIMENJUJETE ZAKON I SUDITE HULIGANIMA I SVIMA KOJI ZAKON KRŠE!

Što se tiče ugrožavanja sistema, Vi ste upravo demantovali današnju izjavu Odbora za bezbednost kojom se tvrdi da je bezbednost stabilna!

2010

pre 13 godina

Bilo bi lepo kada bi najzad, ali najzad, prekinuli da paramilitarne SA odrede koji vršljaju po Srbiji po ko zna čijoj komandi/odobrenju nazivaju 'navijačima', 'izgubljenom decom', 'besposličarima' ili još nekim besmislenim imenima...

ljiljana

pre 13 godina

"Društvo se mora pozabaviti rukovodstvom sportskih klubova koji su među navijačima gajili huligane i ništa nisu učinili da se huligani odvoje od navijača, kaže Nata o utakmici između bezposlenih huligana u Sudstvu,Parlamentu,MUP... i bezposlenih huligana sa ulice. Narodu je ostalo da navija. Možda se neko doseti i otvori kladionicu na zadatu temu. Mrak,mrak, mrak totalni je mrak.

goran

pre 13 godina

pa da nema korupcije funkcionisalo bi sve kako treba. A da li je neko pokrenuo istragu protiv tih sudija? Nije tesko utvrditi koje su to sudije. Pa naravno da nije, kad su i oni u istoj grupi. Dobre sluge, losi gospodari, made in Serbia

Maja

pre 13 godina

Samo za huligane:kada osetiš bes, zakucaj ekser u drvenu dasku, i tako svaki put. Prvi dan, kada uspeš da ne zakucaš ekser, uspeo si da iskontrolišeš bes. Svaki naredni dan kada to ponovo uspeš, izvadi po jedan ekser. Rupe koje ostanu na dasci, predstavljaće rane koje ste mogli da nanesete ljudima u svom okruženju.

Vlada

pre 13 godina

Što pitate kad i sami znate. U pravosuđu postoje zlotvori među sudijama koji primaju mito i odugovlače sa sudskim procesima. Jedini krivac je SUDSTVO! Neka vlast postavi sudije koje će da izriču maximalne zatvorske kazne i videćete kako će odvratni monstrumi i uličari da se umire kao bubice.

I.S.

pre 13 godina

Nije cak toliko strasno sto lome i lupaju koliko bi bilo strasno kad bi uspeli da dodju na vlast. Sramno je kako male kazne dobijaju, pa jos i uslovne. Treba to sljustiti dok nije kasno. I sta sad, pa ne treba valjda svaki skup i manifestacija koji se njima ne svide da se otkazuju?

Pipi

pre 13 godina

Pitam se sta rade te sudije kad ne mogu tako dugo da donesu pravosnazne odluke? A sta rade ako to ne rade? Za sta dobijaju platu? Koga vi farbate gospodo? Vec smo sve videli i sve nam je jasno. Ako niste sposobni da sprovodite pravdu, zasto ste ucili za sudije kad vas je strah od presuda koje treba da donesete? Mogli ste da radite bilo koji drugi posao koji ne nosi takve rizike. Ako hoces da delis pravdu moras da budes hrabar i pravedan a vi ni jedno od ova dva niste. Pitam se kako bi ste reagovali da je vase dete neko ubio, ne daj Boze. SRAMOTA! Svima da vam se oduzmu dozvole za rad. Nikad nije bilo vise pravnika bez posla a nikad manje pravde u ovoj jadnoj zemlji. Zaposlicemo druge na vasa mesta a vi dovidjenja u proslost sa svojim nalogodavcima zajedno...

Sudija Ris

pre 13 godina

Meni stvarno nije jasno u čemu je problem sa huliganima. Imamo zakone, imamo tužilaštvo, sudstvo, policiju pa izvolte, hapsite, sudite i šaljite u zatvor. Šta je problem da se na sportskim borilištima postave kamere, da utakmicaama prisustvuju tužioci, inspektori, da prate u zasebnoj sobi tok utakmice i ponašanje navijača i da po okončanju utakmice huligane uhapse. Na ovaj način kao što navodim rade Englezi i huliganstvo su iskorenili. Kod nas sve ovo može da uradi ali se ne želi jer su vodje huligana pripadnici vodećih stranaka, obrću veliku lovu za račun nekog, kanališu navijače prilikom izbora za koga da glasaju, mnogi političari su u upravnim odborima sportskih društava, pa zar vi očekujete da se neko odrekne 7oo do 8ooooo glasova na izborima. Dokle god ne shvatimo gde je problem, dokle god se političari javno deklarišu za koga navijaju, skaču po tribinama sa zasukanim rukavima, rukovode sportskim klubovima i sede u poslaničkim klupama ovaj problem neće biti rešen. Prema tome što hitnije zakonski zabraniti političarima da sede u upravnim odborima sportskih klubova, zatim rigorozno povećati zatvorske kazne za nerede na sportskim dešavanjima, uvesti za osudjene huligane doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama, predvideti zatvorske kazne u rasponu od 3. do 5 godina za unošenje i bacanje petardi, baklji, lomljenja stolica, bacanje predmeta, tuče unutar i van stadiona, ulazak na teren. Kada se sve ovo sprovede garantujem da za jednu godinu ni jednog huligana neće biti.

Aleksa

pre 13 godina

Zato što se za udaranje Velje Ilića (političara) dobija 2 godine zatvora i to veoma brza presuda. Za udaranje ili prebijanje Teofila Pančića 3 meseca. Za udaranje snimatelja B92 .... prošlo je 2 godine... čekamo Đeknu a kad će ..... Eto zašto.

Žaki

pre 13 godina

Naivno je misliti da je problem sa sudstvom tehnička stvar; ili pak da su malo plaćeni i tome slično. Sudstvo je temelj države zato što donosi izvršne odluke koje mi ne možemo da menjamo. Sudija može da odluči šta mu je volja; može svoje odluke da obrazlaže najbesmislenijim rečeničkim piruetama na koja svi možemo biti gadljivi - ali njegova odluka je - naša realnost. Ono što on u svojoj glavi konstruiše, to mi živimo u domu i na ulici. Dakle, mrak u kom postojimo je mrak sudstva; krećemo se kroz mrak njihovih duša koji se silom vlasti spustio na nas, a pošto je sudstvo jedno od ugaonog kamenja države, onda je sve ovo što živimo u srži mrak države - naprosto njeno nepostojanje ili bar iščezavanje. Pošto zadnjih godina nijedno zlodelo raznih protuva nije procesuirano znači da je po sredi NAMERA da ne bude procesuirano. Može da se pogreši u jednom ili dva slučaja, ali ako je oslobađanje zlodela stoprocentno – onda je to, kao što rekoh, NAMERA. Sudije koje o tome odlučuju sasvim svesno i potpuno hladnokrvno donose te odluke i tako, u sprezi sa svojim nalogodavcima, montiraju sistem i ambijent u kom ćemo mi živeti. E sad, što je to za nas nepodnošljivo jer postajemo marva koju će (bar tako oni maštaju) doveka da muzu – to njih ne da ne interesuje nego to čine SVESNO. Nama treba pomoć sa strane, da neko demontira zlo u ovoj zemlji koje dolazi iz nekih mračnih uglova državne svesti koje je nama, upravo zbog sudstva i državnog aparata, nedodirljivo. Ja nisam za revolucije jer revolucije su (samo ime im kaže) nešto što se uvek vraća u lice revolucionara. Pristalica sam reda, hijerarhije – dakle nekoj vlasti i nekoj državi moram da budem lojalan i odan; ali ako ta država radi protiv mene, ako ne ispunjava humanističke OBAVEZE prema meni u vidu zaštite i brige, onda ona ne može ni da ima PRAVA na mene! Jedan engleski pesnik je u pet reči to prekrasno formulisao: „Vlast bez ljubavi je tiranija“. Zato sam mišljenja da ovde neće biti boljitka dok nas neka ozbiljnija zemlja ne uzme pod svoje i ne zavede red...da svako dobije po pravdi i pravu ono što je zaslužio. Ovdašnje sudije svakako neće sami sebe poslati u zatvor – nedodirljivi su za zakone! Ne treba mnogo više ni trošiti reči i vreme na njih; naprosto sistem je pukao...baguje...zamrzava...gasi se.

niko vam više ne veruje

pre 13 godina

MUKA MI JE OD SVIH SUDIJA!!!

Gledaju kroz prste siledžijama, lopovima, dilerima droge, ubicama...

A mi koji smo baš preko takvih Sudova i sudija dobili parnice, morali smo platiti troškove suda (iako po zakonu to plaća onaj koji izgubi spor!) jer su nam takve sudije poslale opomene da će nam, ako ne platimo, konfiskovati imovinu!
STIDITE SE SVI DO JEDNOG, REFORMISANI!

opštepoznata stvar

pre 13 godina

Zašto odolevaju pravdi?

Zato što u Srbiji kada stanete pred sudiju, prvo vam pogleda ime i prezime, ko ste, ko vas štiti, imate li veze u policiji, Sudu, skupštini, nekoj stranci...

E kada vas tako skeniraju onda odluče da li da vas kazne ili da vam se izvinu što su vam uopšte narušili vaš prepodnevni mir...

miki

pre 13 godina

Zasto odolevaju pravdi? Zasto se Miskovicev monopol tolerise? Zasto ovo i zasto ono? Zato sto ovom drzavom upravljaju interesi a ne zakon.