Četvrtak, 14.10.2010.

16:11

Vlada prodaje 51 odsto Telekoma

Vlada Srbije odlučila je da proda 51 odsto akcija Telekoma Srbije na međunarodnom tenderu. Ukupna vrednost ove kompanije procenjena je na 2,43 milijarde evra.

Izvor: Beta

Vlada prodaje 51 odsto Telekoma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Шири даље

pre 13 godina

"Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом брзином су постојале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе. Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске мањине, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље. Јавна и друштвена својина би се брзо трансформисале у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, би по правилу били странци. Мали изузеци би били искључиво они који би право на власништво куповали лојалношћу у покорношћу која из измешта из сфере елемнтарног, и националног и људског, достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништво странаца, а они који су да сад њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

Уз национално понижење, растурање државе и социјалну беду, нужно би морало да дође до многих облика социјалне патологије, међу којима би криминал био први. То није пука претпоставка већ искуство свих земаља које су прошле тај пут који ми избегавамо по сваку цену. Престонице европског криминала већ скоро деценијама нису на Западу, као што је некада било, већ на Истоку Европе. Нашем народу и овај садашњи криминал тешко пада јер смо дуго, од Другог светског рата до деведдесетих година, живели у друштву које за криминал тако рећи није знало .А неки већи криминал који се не може избећи у друштву које бисмо постали губљењем суверенитета и великог дела територије, тај већи криминал би био за наш мали и на криминал ненавикнути народ опасан као што је за друштво и његове грађане опасан рат."

2. октобра 2000. године

gile

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u privatizaciju, ova prodaja ce da donese vise stete nego koristi. Postoji mnogo zaposlenih unutar Telekoma koji su visak i drzava nece da se bakce sa otpremninama pa prodajom dobija samo na lovi dok ce zaposleni, gradjani i njihove porodice docekati da budu nerasporedjeni i da im bude ukinuto pravo na otpremninu, jer ispunjavaju, recimo, uslov za penziju.
Drzava samo nastavlja sa gomilanjem problema ispod tepiha, koji decenijama niko ne zeli da gleda.

gile

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je gubitak resursa. Sad stranci apsolutno sve mogu da kontrolisu i prate. Internet, telefon...cak i monopol na poklon, kau u slucaju NIS-a (ukoliko se od 01.01.2011. ne primeni zakon o slobodnom uvozu derivata, sto ce sniziti cenu istog).
Dakle, nije vazna samo cena koju ce Drzava dobiti, u pitanju su informacije od znacaja, kojih se ona odrice u korist pulena G17+ i njegovih obecanih 1000 eura za akcije plus 3%!

Samo da ne dosadjuju ovom narodu o tome kako su investirali milijarde u Telekom..."infuziju budzeta".

Ovca za šišanje

pre 13 godina

Ovo je verovatno jedna od najglupljih odluka koju su mogli da donesu ove godine.
Pozivam nemačku policiju i pravosuđe da malo počačka po onima za koje će se brzo utvrditi da su uključeni u ovaj sitan poslić.
Dinkiću, šta, misliš da će onih 50tak evrića, koje će dobiti građani od obećane hiljadarke promeniti nešto?

dusan

pre 13 godina

Dokle cemo da biramo vlasti koje nas prvo pokradu, pa onda da ih ne bi motkama skidali, rasprodaju sve sto mogu da se u toj kradji jos malo odrze. I cuvena prica-necemo u potrosnju vec u infrastrukturu...da da, ko vas ne zna.

DOSTA

pre 13 godina

Mislim da mi je ovo kap u prepunoj casi. Pa dokle vise kriminalci i lopovi da nas razvaljuju? Sta ce ostati od ove jadne zemlje sram ih bilo? A cekaj, videcemo se mi jos! Svi ce oni lepo pred narodni sud za sve sto su nam uradili....

Pavle

pre 13 godina

O, evo nesto i za Dinkica. 2.43Gx0.15/5.000.000=72 evra za akcije Telekoma. Znaci priblizicemo se 100 evra :) Pa jeste, jeste, svetska kriza, svemu je pala cena 10 puta, a i NIS je prodat po 10 puta nizoj ceni.
Na zalost kada prodaju i poslednju dragocenost iz nase kuce, posle vise nece ostati nista. Jad beda i cemer.

Cezar

pre 13 godina

Pljackanje Srbije se nastavlja!Razumem ja da je danas sve biznis, ali gospodo politicari nemojte misliti da necete osetiti posledice sopstvenih postupaka!

googler

pre 13 godina

Jel ono bese predvidjeno da zaposleni u Telekomu Srbija dobiju 12% akcija ... a sad ispade 6.5%.
Boze koji su ovo likovi, resili da prodaju i maznu pare i nista ih ne se tice: ni steta za drzavu, ni socijalana prica koja prati ovu prodaju ...
A huligani im se namestili da se o prodaji Telekoma ne rascuje ...

Petar

pre 13 godina

Ovo su one najvece dragocenosti koje jedna zemlja ima,monopolisticka preduzeca poput telekoma,elektroprivrede i sl. i kada dodjes u situaciju da to prodajes znaci da nemas vise ni za kiflu!! Kao kada neka porodica prodaje porodicne dragocjenosti,nakid,ordenje i sl.da bi se prehranila. Upravo iz tog razloga mislim da je potrebnije za ovo izaci na ulice i protestvovati nego protiv one parade ponosa,jer ovo se tice buducnosti zemlje..Duboko sam razocaran u ovu vladu jer sam bio pristalica demokratske stranke a sada se svaku noc izvinjavam deci dok ih uspavljujem jer mislim da im se crno pise..Bice robovi ove vlasti i svih dugovanja koje prave..Opametimo se mozda jos nije kasno,mada......

zer gut

pre 13 godina

Necu da ulazim u prave motive zasto se bas sada ide u prodaju Telekoma, ali samo da konstatujem da smo najbolja iskustva sa privatizacijom u Srbiji imali bas kada su bile ukljucene najvece svetske (citaj zapadne) multinacionalne kompanije i dzinovi u svojoj oblasti kojima su nas nekada (ali i sada) toliko plasili, a najgora iskustva su bila kada su u glavnoj ulozi bili "nasi" tajkuni (sve sam patriota), sumnjivi investicioni fondovi sa egzoticnih ostrva, zatim nasi najveci prijatelji & braca (Rusi & Rusi), a nije istina da je nacin na koji funkcionisu nasa javna preduzeca pozeljan i dobar. Nemam razloga da verujem da ce Deutsche Telekom biti gori od US Steel, Telenora, BAT-a, FIAT-a... i slicnih giganata koji pre svega dokazano znaju da rade svoj posao i postuju ugovore i dogovore. Eh kada se samo setim kako su nas pre 5.oktobra plasili primerom Ceske koja je skoro sve sto je mogla prodala raznim multinacionalkama, ali i kako su se posle 5.oktobra ovde hvalili kako necemo upasti u slicnu "zamku", a u stvarnosti Cesi ispadose najpametniji od zvih zemalja u tranziciji!?

Vlada

pre 13 godina

Manite me vise s tim monopolistom od Telekoma. Imaju najlosiju ponudu telefona i paketa, 3G funcionise samo na papiru, GPRS puca kako stigne, imaju monopol nad internetom i fiksnom telefonijom, ugovore sa SVIM javnim preduzecima za poslovne telefone iako nisu najjeftiniji, zaista radi tek svaki treci zaposleni, a ogromna kolicina te njihove famozne zarade i onako zavrsi po partijskim dzepovima. Prodajte tu azdaju i zavrsite tu pricu!

zanzibarac

pre 13 godina

...
Umoran sam od komentarisanja ali ovo je jedna od najmasnijih gluposti koje mogu da urade. Telekomunikacije su buducnost ekonomije na duzi rok. ...

Patak Dača

pre 13 godina

..."Vlada Srbije odlučila je da proda 51 odsto akcija Telekoma Srbije"...

Vlada ne može da proda 51% akcija Telekoma je ne poseduje sve akcije (raspolaže samo sa 80%)!
Zbog toga, iz vesti se ne može doći do saznanja šta se i koliko prodaje, pa ni koliko vredi to što se prodaje?
Ako se prodaje 51% onoga čime raspolaže Vlada, to znači da se prodaje nešto malo više od 40% Telekoma (kao celine), a u skladu sa tim treba očekivati i iznose u mogućim ponudama.
Ako je ceo Telekom procenjen na vrednost između 2 i 3 milijarde eura, prodaja 51% onoga čime raspolaže Vlada, može doneti u kasu, u najboljem slučaju, malo preko 1 milijarde...

Ukoliko Vlada želi da zadrži kontrolu nad 49% Telekoma, onda od svojih akcija može da proda manje od 39%, što bi na ukupnu vrednost iznosilo oko 31%, a to bi u kasu donelo nešto manje od jedne milijarde eura...

Matematika je strašna, naročito kada se ne poznaje!

beli andjeo

pre 13 godina

ako je ovo predznak kao sto bese sa slobom, onda da i progutamo ovu prodaju, kao najvecu zabu...samo da se skinu ovi lesinari sa vlasti...

jok more

pre 13 godina

Počeli ste već sad kukati,a da vas vidim kad ga prodaju,ni aaa neće te reći
Telekom treba da ide u prodaju,bez ikakvog odlaganja,on više sam sebe nemože finasirati,samo podiže kredite i zadužu je se,znači samo prodaja spašava telekom
velike su investici je u pitanju,milijoni evra su u pitanju,a odakle,od pretplata od adsl interneta,tu nema leba
zašto smo zadnji po pitanju digitalne TV,nemase para,za dalje proširenje,Hrvatska već uvela digitalnu tv,a mi ni počeli,a kome to odgovara?
Otac mi je radio u toj firmi 40 GODINA,ptt>posle telekom,penzija jedva da se preživi,dovoljna samo za 15 dana,a šta posle?
prodaja i samo prodaja njih spasiva
pozdrav

Neshha

pre 13 godina

Telekom je vec prodat, ugovor se objavljuje u januaru, do tada ce da "tvrde pazar" i mazu oci narodu...

Pouzdana informacija..krecem da ucim nemacki....

jjovan

pre 13 godina

Doslo vreme da se rasprodaje bakina srebrnina? Treba da se plate satelitcici i huligancici?
Telekom je donosio dobru kintu, kolko se moglo razumeti...

not for long

pre 13 godina

Opasno se tresu stolice, kad ste odlucili da prodajete Telekom za sicu da bi podelili onu crkavicu penzionerima i drzavnim zaposlenima kako bi izgurali jos jedan mandat.

Nostradamus

pre 13 godina

Dobro sinoc rece T.Nikolic na TV-u da ce vlast sada prodati Telekom da bi od tih para mogla jedno vreme isplacivati penzije i plate.
Crno nam se pise!

Mishko

pre 13 godina

Ako se ne prodaje infrastruktura, cena je realna, više ne može da se dobije u ovom trenutku. Ako se prodaje, onda je u pitanju najveća pljačka građana Srbije još od Titove nacionalizacije 1945. godine. Ovo nam niko nije otvoreno saopštio, a priča o prodaji se protura već skoro dve godine.

not for long

pre 13 godina

Opasno se tresu stolice, kad ste odlucili da prodajete Telekom za sicu da bi podelili onu crkavicu penzionerima i drzavnim zaposlenima kako bi izgurali jos jedan mandat.

Mishko

pre 13 godina

Ako se ne prodaje infrastruktura, cena je realna, više ne može da se dobije u ovom trenutku. Ako se prodaje, onda je u pitanju najveća pljačka građana Srbije još od Titove nacionalizacije 1945. godine. Ovo nam niko nije otvoreno saopštio, a priča o prodaji se protura već skoro dve godine.

Nostradamus

pre 13 godina

Dobro sinoc rece T.Nikolic na TV-u da ce vlast sada prodati Telekom da bi od tih para mogla jedno vreme isplacivati penzije i plate.
Crno nam se pise!

jjovan

pre 13 godina

Doslo vreme da se rasprodaje bakina srebrnina? Treba da se plate satelitcici i huligancici?
Telekom je donosio dobru kintu, kolko se moglo razumeti...

Neshha

pre 13 godina

Telekom je vec prodat, ugovor se objavljuje u januaru, do tada ce da "tvrde pazar" i mazu oci narodu...

Pouzdana informacija..krecem da ucim nemacki....

zanzibarac

pre 13 godina

...
Umoran sam od komentarisanja ali ovo je jedna od najmasnijih gluposti koje mogu da urade. Telekomunikacije su buducnost ekonomije na duzi rok. ...

beli andjeo

pre 13 godina

ako je ovo predznak kao sto bese sa slobom, onda da i progutamo ovu prodaju, kao najvecu zabu...samo da se skinu ovi lesinari sa vlasti...

googler

pre 13 godina

Jel ono bese predvidjeno da zaposleni u Telekomu Srbija dobiju 12% akcija ... a sad ispade 6.5%.
Boze koji su ovo likovi, resili da prodaju i maznu pare i nista ih ne se tice: ni steta za drzavu, ni socijalana prica koja prati ovu prodaju ...
A huligani im se namestili da se o prodaji Telekoma ne rascuje ...

Petar

pre 13 godina

Ovo su one najvece dragocenosti koje jedna zemlja ima,monopolisticka preduzeca poput telekoma,elektroprivrede i sl. i kada dodjes u situaciju da to prodajes znaci da nemas vise ni za kiflu!! Kao kada neka porodica prodaje porodicne dragocjenosti,nakid,ordenje i sl.da bi se prehranila. Upravo iz tog razloga mislim da je potrebnije za ovo izaci na ulice i protestvovati nego protiv one parade ponosa,jer ovo se tice buducnosti zemlje..Duboko sam razocaran u ovu vladu jer sam bio pristalica demokratske stranke a sada se svaku noc izvinjavam deci dok ih uspavljujem jer mislim da im se crno pise..Bice robovi ove vlasti i svih dugovanja koje prave..Opametimo se mozda jos nije kasno,mada......

Patak Dača

pre 13 godina

..."Vlada Srbije odlučila je da proda 51 odsto akcija Telekoma Srbije"...

Vlada ne može da proda 51% akcija Telekoma je ne poseduje sve akcije (raspolaže samo sa 80%)!
Zbog toga, iz vesti se ne može doći do saznanja šta se i koliko prodaje, pa ni koliko vredi to što se prodaje?
Ako se prodaje 51% onoga čime raspolaže Vlada, to znači da se prodaje nešto malo više od 40% Telekoma (kao celine), a u skladu sa tim treba očekivati i iznose u mogućim ponudama.
Ako je ceo Telekom procenjen na vrednost između 2 i 3 milijarde eura, prodaja 51% onoga čime raspolaže Vlada, može doneti u kasu, u najboljem slučaju, malo preko 1 milijarde...

Ukoliko Vlada želi da zadrži kontrolu nad 49% Telekoma, onda od svojih akcija može da proda manje od 39%, što bi na ukupnu vrednost iznosilo oko 31%, a to bi u kasu donelo nešto manje od jedne milijarde eura...

Matematika je strašna, naročito kada se ne poznaje!

Cezar

pre 13 godina

Pljackanje Srbije se nastavlja!Razumem ja da je danas sve biznis, ali gospodo politicari nemojte misliti da necete osetiti posledice sopstvenih postupaka!

Pavle

pre 13 godina

O, evo nesto i za Dinkica. 2.43Gx0.15/5.000.000=72 evra za akcije Telekoma. Znaci priblizicemo se 100 evra :) Pa jeste, jeste, svetska kriza, svemu je pala cena 10 puta, a i NIS je prodat po 10 puta nizoj ceni.
Na zalost kada prodaju i poslednju dragocenost iz nase kuce, posle vise nece ostati nista. Jad beda i cemer.

Vlada

pre 13 godina

Manite me vise s tim monopolistom od Telekoma. Imaju najlosiju ponudu telefona i paketa, 3G funcionise samo na papiru, GPRS puca kako stigne, imaju monopol nad internetom i fiksnom telefonijom, ugovore sa SVIM javnim preduzecima za poslovne telefone iako nisu najjeftiniji, zaista radi tek svaki treci zaposleni, a ogromna kolicina te njihove famozne zarade i onako zavrsi po partijskim dzepovima. Prodajte tu azdaju i zavrsite tu pricu!

zer gut

pre 13 godina

Necu da ulazim u prave motive zasto se bas sada ide u prodaju Telekoma, ali samo da konstatujem da smo najbolja iskustva sa privatizacijom u Srbiji imali bas kada su bile ukljucene najvece svetske (citaj zapadne) multinacionalne kompanije i dzinovi u svojoj oblasti kojima su nas nekada (ali i sada) toliko plasili, a najgora iskustva su bila kada su u glavnoj ulozi bili "nasi" tajkuni (sve sam patriota), sumnjivi investicioni fondovi sa egzoticnih ostrva, zatim nasi najveci prijatelji & braca (Rusi & Rusi), a nije istina da je nacin na koji funkcionisu nasa javna preduzeca pozeljan i dobar. Nemam razloga da verujem da ce Deutsche Telekom biti gori od US Steel, Telenora, BAT-a, FIAT-a... i slicnih giganata koji pre svega dokazano znaju da rade svoj posao i postuju ugovore i dogovore. Eh kada se samo setim kako su nas pre 5.oktobra plasili primerom Ceske koja je skoro sve sto je mogla prodala raznim multinacionalkama, ali i kako su se posle 5.oktobra ovde hvalili kako necemo upasti u slicnu "zamku", a u stvarnosti Cesi ispadose najpametniji od zvih zemalja u tranziciji!?

jok more

pre 13 godina

Počeli ste već sad kukati,a da vas vidim kad ga prodaju,ni aaa neće te reći
Telekom treba da ide u prodaju,bez ikakvog odlaganja,on više sam sebe nemože finasirati,samo podiže kredite i zadužu je se,znači samo prodaja spašava telekom
velike su investici je u pitanju,milijoni evra su u pitanju,a odakle,od pretplata od adsl interneta,tu nema leba
zašto smo zadnji po pitanju digitalne TV,nemase para,za dalje proširenje,Hrvatska već uvela digitalnu tv,a mi ni počeli,a kome to odgovara?
Otac mi je radio u toj firmi 40 GODINA,ptt>posle telekom,penzija jedva da se preživi,dovoljna samo za 15 dana,a šta posle?
prodaja i samo prodaja njih spasiva
pozdrav

Ovca za šišanje

pre 13 godina

Ovo je verovatno jedna od najglupljih odluka koju su mogli da donesu ove godine.
Pozivam nemačku policiju i pravosuđe da malo počačka po onima za koje će se brzo utvrditi da su uključeni u ovaj sitan poslić.
Dinkiću, šta, misliš da će onih 50tak evrića, koje će dobiti građani od obećane hiljadarke promeniti nešto?

DOSTA

pre 13 godina

Mislim da mi je ovo kap u prepunoj casi. Pa dokle vise kriminalci i lopovi da nas razvaljuju? Sta ce ostati od ove jadne zemlje sram ih bilo? A cekaj, videcemo se mi jos! Svi ce oni lepo pred narodni sud za sve sto su nam uradili....

dusan

pre 13 godina

Dokle cemo da biramo vlasti koje nas prvo pokradu, pa onda da ih ne bi motkama skidali, rasprodaju sve sto mogu da se u toj kradji jos malo odrze. I cuvena prica-necemo u potrosnju vec u infrastrukturu...da da, ko vas ne zna.

gile

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je gubitak resursa. Sad stranci apsolutno sve mogu da kontrolisu i prate. Internet, telefon...cak i monopol na poklon, kau u slucaju NIS-a (ukoliko se od 01.01.2011. ne primeni zakon o slobodnom uvozu derivata, sto ce sniziti cenu istog).
Dakle, nije vazna samo cena koju ce Drzava dobiti, u pitanju su informacije od znacaja, kojih se ona odrice u korist pulena G17+ i njegovih obecanih 1000 eura za akcije plus 3%!

Samo da ne dosadjuju ovom narodu o tome kako su investirali milijarde u Telekom..."infuziju budzeta".

gile

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u privatizaciju, ova prodaja ce da donese vise stete nego koristi. Postoji mnogo zaposlenih unutar Telekoma koji su visak i drzava nece da se bakce sa otpremninama pa prodajom dobija samo na lovi dok ce zaposleni, gradjani i njihove porodice docekati da budu nerasporedjeni i da im bude ukinuto pravo na otpremninu, jer ispunjavaju, recimo, uslov za penziju.
Drzava samo nastavlja sa gomilanjem problema ispod tepiha, koji decenijama niko ne zeli da gleda.

Шири даље

pre 13 godina

"Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом брзином су постојале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе. Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске мањине, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље. Јавна и друштвена својина би се брзо трансформисале у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, би по правилу били странци. Мали изузеци би били искључиво они који би право на власништво куповали лојалношћу у покорношћу која из измешта из сфере елемнтарног, и националног и људског, достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништво странаца, а они који су да сад њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

Уз национално понижење, растурање државе и социјалну беду, нужно би морало да дође до многих облика социјалне патологије, међу којима би криминал био први. То није пука претпоставка већ искуство свих земаља које су прошле тај пут који ми избегавамо по сваку цену. Престонице европског криминала већ скоро деценијама нису на Западу, као што је некада било, већ на Истоку Европе. Нашем народу и овај садашњи криминал тешко пада јер смо дуго, од Другог светског рата до деведдесетих година, живели у друштву које за криминал тако рећи није знало .А неки већи криминал који се не може избећи у друштву које бисмо постали губљењем суверенитета и великог дела територије, тај већи криминал би био за наш мали и на криминал ненавикнути народ опасан као што је за друштво и његове грађане опасан рат."

2. октобра 2000. године

jok more

pre 13 godina

Počeli ste već sad kukati,a da vas vidim kad ga prodaju,ni aaa neće te reći
Telekom treba da ide u prodaju,bez ikakvog odlaganja,on više sam sebe nemože finasirati,samo podiže kredite i zadužu je se,znači samo prodaja spašava telekom
velike su investici je u pitanju,milijoni evra su u pitanju,a odakle,od pretplata od adsl interneta,tu nema leba
zašto smo zadnji po pitanju digitalne TV,nemase para,za dalje proširenje,Hrvatska već uvela digitalnu tv,a mi ni počeli,a kome to odgovara?
Otac mi je radio u toj firmi 40 GODINA,ptt>posle telekom,penzija jedva da se preživi,dovoljna samo za 15 dana,a šta posle?
prodaja i samo prodaja njih spasiva
pozdrav

Vlada

pre 13 godina

Manite me vise s tim monopolistom od Telekoma. Imaju najlosiju ponudu telefona i paketa, 3G funcionise samo na papiru, GPRS puca kako stigne, imaju monopol nad internetom i fiksnom telefonijom, ugovore sa SVIM javnim preduzecima za poslovne telefone iako nisu najjeftiniji, zaista radi tek svaki treci zaposleni, a ogromna kolicina te njihove famozne zarade i onako zavrsi po partijskim dzepovima. Prodajte tu azdaju i zavrsite tu pricu!

Nostradamus

pre 13 godina

Dobro sinoc rece T.Nikolic na TV-u da ce vlast sada prodati Telekom da bi od tih para mogla jedno vreme isplacivati penzije i plate.
Crno nam se pise!

jjovan

pre 13 godina

Doslo vreme da se rasprodaje bakina srebrnina? Treba da se plate satelitcici i huligancici?
Telekom je donosio dobru kintu, kolko se moglo razumeti...

zer gut

pre 13 godina

Necu da ulazim u prave motive zasto se bas sada ide u prodaju Telekoma, ali samo da konstatujem da smo najbolja iskustva sa privatizacijom u Srbiji imali bas kada su bile ukljucene najvece svetske (citaj zapadne) multinacionalne kompanije i dzinovi u svojoj oblasti kojima su nas nekada (ali i sada) toliko plasili, a najgora iskustva su bila kada su u glavnoj ulozi bili "nasi" tajkuni (sve sam patriota), sumnjivi investicioni fondovi sa egzoticnih ostrva, zatim nasi najveci prijatelji & braca (Rusi & Rusi), a nije istina da je nacin na koji funkcionisu nasa javna preduzeca pozeljan i dobar. Nemam razloga da verujem da ce Deutsche Telekom biti gori od US Steel, Telenora, BAT-a, FIAT-a... i slicnih giganata koji pre svega dokazano znaju da rade svoj posao i postuju ugovore i dogovore. Eh kada se samo setim kako su nas pre 5.oktobra plasili primerom Ceske koja je skoro sve sto je mogla prodala raznim multinacionalkama, ali i kako su se posle 5.oktobra ovde hvalili kako necemo upasti u slicnu "zamku", a u stvarnosti Cesi ispadose najpametniji od zvih zemalja u tranziciji!?

Neshha

pre 13 godina

Telekom je vec prodat, ugovor se objavljuje u januaru, do tada ce da "tvrde pazar" i mazu oci narodu...

Pouzdana informacija..krecem da ucim nemacki....

not for long

pre 13 godina

Opasno se tresu stolice, kad ste odlucili da prodajete Telekom za sicu da bi podelili onu crkavicu penzionerima i drzavnim zaposlenima kako bi izgurali jos jedan mandat.

Mishko

pre 13 godina

Ako se ne prodaje infrastruktura, cena je realna, više ne može da se dobije u ovom trenutku. Ako se prodaje, onda je u pitanju najveća pljačka građana Srbije još od Titove nacionalizacije 1945. godine. Ovo nam niko nije otvoreno saopštio, a priča o prodaji se protura već skoro dve godine.

beli andjeo

pre 13 godina

ako je ovo predznak kao sto bese sa slobom, onda da i progutamo ovu prodaju, kao najvecu zabu...samo da se skinu ovi lesinari sa vlasti...

Cezar

pre 13 godina

Pljackanje Srbije se nastavlja!Razumem ja da je danas sve biznis, ali gospodo politicari nemojte misliti da necete osetiti posledice sopstvenih postupaka!

Pavle

pre 13 godina

O, evo nesto i za Dinkica. 2.43Gx0.15/5.000.000=72 evra za akcije Telekoma. Znaci priblizicemo se 100 evra :) Pa jeste, jeste, svetska kriza, svemu je pala cena 10 puta, a i NIS je prodat po 10 puta nizoj ceni.
Na zalost kada prodaju i poslednju dragocenost iz nase kuce, posle vise nece ostati nista. Jad beda i cemer.

gile

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je gubitak resursa. Sad stranci apsolutno sve mogu da kontrolisu i prate. Internet, telefon...cak i monopol na poklon, kau u slucaju NIS-a (ukoliko se od 01.01.2011. ne primeni zakon o slobodnom uvozu derivata, sto ce sniziti cenu istog).
Dakle, nije vazna samo cena koju ce Drzava dobiti, u pitanju su informacije od znacaja, kojih se ona odrice u korist pulena G17+ i njegovih obecanih 1000 eura za akcije plus 3%!

Samo da ne dosadjuju ovom narodu o tome kako su investirali milijarde u Telekom..."infuziju budzeta".

gile

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u privatizaciju, ova prodaja ce da donese vise stete nego koristi. Postoji mnogo zaposlenih unutar Telekoma koji su visak i drzava nece da se bakce sa otpremninama pa prodajom dobija samo na lovi dok ce zaposleni, gradjani i njihove porodice docekati da budu nerasporedjeni i da im bude ukinuto pravo na otpremninu, jer ispunjavaju, recimo, uslov za penziju.
Drzava samo nastavlja sa gomilanjem problema ispod tepiha, koji decenijama niko ne zeli da gleda.

Шири даље

pre 13 godina

"Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом брзином су постојале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе. Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске мањине, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље. Јавна и друштвена својина би се брзо трансформисале у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, би по правилу били странци. Мали изузеци би били искључиво они који би право на власништво куповали лојалношћу у покорношћу која из измешта из сфере елемнтарног, и националног и људског, достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништво странаца, а они који су да сад њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

Уз национално понижење, растурање државе и социјалну беду, нужно би морало да дође до многих облика социјалне патологије, међу којима би криминал био први. То није пука претпоставка већ искуство свих земаља које су прошле тај пут који ми избегавамо по сваку цену. Престонице европског криминала већ скоро деценијама нису на Западу, као што је некада било, већ на Истоку Европе. Нашем народу и овај садашњи криминал тешко пада јер смо дуго, од Другог светског рата до деведдесетих година, живели у друштву које за криминал тако рећи није знало .А неки већи криминал који се не може избећи у друштву које бисмо постали губљењем суверенитета и великог дела територије, тај већи криминал би био за наш мали и на криминал ненавикнути народ опасан као што је за друштво и његове грађане опасан рат."

2. октобра 2000. године

Petar

pre 13 godina

Ovo su one najvece dragocenosti koje jedna zemlja ima,monopolisticka preduzeca poput telekoma,elektroprivrede i sl. i kada dodjes u situaciju da to prodajes znaci da nemas vise ni za kiflu!! Kao kada neka porodica prodaje porodicne dragocjenosti,nakid,ordenje i sl.da bi se prehranila. Upravo iz tog razloga mislim da je potrebnije za ovo izaci na ulice i protestvovati nego protiv one parade ponosa,jer ovo se tice buducnosti zemlje..Duboko sam razocaran u ovu vladu jer sam bio pristalica demokratske stranke a sada se svaku noc izvinjavam deci dok ih uspavljujem jer mislim da im se crno pise..Bice robovi ove vlasti i svih dugovanja koje prave..Opametimo se mozda jos nije kasno,mada......

Patak Dača

pre 13 godina

..."Vlada Srbije odlučila je da proda 51 odsto akcija Telekoma Srbije"...

Vlada ne može da proda 51% akcija Telekoma je ne poseduje sve akcije (raspolaže samo sa 80%)!
Zbog toga, iz vesti se ne može doći do saznanja šta se i koliko prodaje, pa ni koliko vredi to što se prodaje?
Ako se prodaje 51% onoga čime raspolaže Vlada, to znači da se prodaje nešto malo više od 40% Telekoma (kao celine), a u skladu sa tim treba očekivati i iznose u mogućim ponudama.
Ako je ceo Telekom procenjen na vrednost između 2 i 3 milijarde eura, prodaja 51% onoga čime raspolaže Vlada, može doneti u kasu, u najboljem slučaju, malo preko 1 milijarde...

Ukoliko Vlada želi da zadrži kontrolu nad 49% Telekoma, onda od svojih akcija može da proda manje od 39%, što bi na ukupnu vrednost iznosilo oko 31%, a to bi u kasu donelo nešto manje od jedne milijarde eura...

Matematika je strašna, naročito kada se ne poznaje!

dusan

pre 13 godina

Dokle cemo da biramo vlasti koje nas prvo pokradu, pa onda da ih ne bi motkama skidali, rasprodaju sve sto mogu da se u toj kradji jos malo odrze. I cuvena prica-necemo u potrosnju vec u infrastrukturu...da da, ko vas ne zna.

Ovca za šišanje

pre 13 godina

Ovo je verovatno jedna od najglupljih odluka koju su mogli da donesu ove godine.
Pozivam nemačku policiju i pravosuđe da malo počačka po onima za koje će se brzo utvrditi da su uključeni u ovaj sitan poslić.
Dinkiću, šta, misliš da će onih 50tak evrića, koje će dobiti građani od obećane hiljadarke promeniti nešto?

zanzibarac

pre 13 godina

...
Umoran sam od komentarisanja ali ovo je jedna od najmasnijih gluposti koje mogu da urade. Telekomunikacije su buducnost ekonomije na duzi rok. ...

DOSTA

pre 13 godina

Mislim da mi je ovo kap u prepunoj casi. Pa dokle vise kriminalci i lopovi da nas razvaljuju? Sta ce ostati od ove jadne zemlje sram ih bilo? A cekaj, videcemo se mi jos! Svi ce oni lepo pred narodni sud za sve sto su nam uradili....

googler

pre 13 godina

Jel ono bese predvidjeno da zaposleni u Telekomu Srbija dobiju 12% akcija ... a sad ispade 6.5%.
Boze koji su ovo likovi, resili da prodaju i maznu pare i nista ih ne se tice: ni steta za drzavu, ni socijalana prica koja prati ovu prodaju ...
A huligani im se namestili da se o prodaji Telekoma ne rascuje ...