Sreda, 13.10.2010.

22:42

Na granici uhapšeno 19 huligana

MUP Srbije je od sinoć, kada su u Srbiju počeli da stižu autobusi sa srpskim navijačima iz Đenove, do sada priveo 19 huligana - 11 u Batrovcima, 8 u Horgošu.

Izvor: B92

Na granici uhapšeno 19 huligana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

nisam huligan

pre 13 godina

I ja sam bio u Djenovi.Javio se na oglas i otisao sam da bih proveo 2,3 dana u Milanu i Djenovi,gledao utakmicu,navijao za svoju zemlju.Ono je bila bruka i sramota,sramota je bilo 80% ljudi koji su bili tamo.I tamo je manjina nadvladala vecinu.U Milanu smo culi dan pred utakmicu sta se sprema.Nemoguce da policije i bezbedonosne agencije obe zemlje nisu znale sta se desava.Takodje nije tacno sto je napisao neko gore ko je takodje bio na utakmici da nije bilo pretresa.Mene su pretresli od glave do pete i sve oko mene kada smo ulazili na stadion.Ima mnogo nejasnoca oko cele price i pozadina i organizacija su mnogo dublji od onog sto se navodi kao osnovni razlog.Inace hocu da napomenem da su mediji i kamere zabelezili samo 2% te bruke i sramote koja se tamo desila.Inace u Sloveniji je bilo stajanja,a u Hrvatskoj samo na granici i zelim da pohvalim policije sve tri ex-yu zemlje na korektnom ponasanju prema "nama normalnima" koji smo se zahvaljujuci sopstevnoj gluposti nasli u takvoj situaciji.Inace takodje da dodam da autobus kojim sam isao nije imao na povratku nikakvu pratnju od izlaska iz Djenove do slovenacke granice...

Glock

pre 13 godina

1) Ko je i kako tom liku izdao pasosh?

2) Da li mu je dodeljen advokat (u Italiji), ili se "neko" iskesirao da mu obezbedi advokata?

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zasto ja u Nemackoj moram da se stidim i pravdam zbog to stosu ovi idioti i u MOJE IME pravili to sto su pravili??????
A,znamo svi i ova "strogoca" ce biti 3 dana i,i gotovo,jer dolaze stalno nove i ruznije
stvari... E Srbijo,Srbijo...

anka

pre 13 godina

Molim Italijane da nam ga ne vracaju. Ako ga ipak vrate molim Cileance da ga prime na "dobrovoljni" rad u rudniku posto ocito ima visak energije. Mozda nauci sta znaci biti PRISTOJNO ljudsko bice posto za svojih 30 godina to nije shvatio.

S

pre 13 godina

" U suprotnom, ako sudija odbije taj sporazum, Bogdanovu preti od jedne do četiri godine zatvora, a kazna bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojim je krivično delo izvršeno.
"
4 godine... kod nas 4 godine dobijaju silovatelji i pedofili, i to u vr´glave...
UCI SRBIJO!

gradjanka

pre 13 godina

Kad svi ovi budu pusteni uskoro iz zatvora, predlazem da ih svi, nas par miliona sacekamo na izlazu pa ako drzava ne moze da se obracuna sa ovakvima mi gradjani mozemo i to cemo uraditi sa posebnim zadovoljstvom. Zato vam je bolje da ih sto duze drzite tamo i da ih osudite pravedno a nas gradjane zastitite od ovog zla jer za to ste placeni nasim parama. Onim parama koje MI zaradjujemo. Ja vise ne zelim da budem niciji taoc...

bobana

pre 13 godina

za ovakav klan huligana koji nas obruka na sportskom terenu a ne kao narod treba izreci najstroziju kaznu.Ko stoji iza toga treba debelo da odgovara.

Boris

pre 13 godina

Nadam se da ce ovaj "pokajnik" da dobije vise od 4 godine, to bi bilo pravicno prema covecanstvu.
A onda kada odsluzi, da dobije ovde jos jedno 10 god.

Gadnasituacija

pre 13 godina

Treba da ih hapse. Da bude jasno, navijači su uvek i samo hrabri u grupi. Pojedinačno su to većinom luzeri, besposličari, mamini i tatini sinovi koji kriju razne frustracije na koje bi Frojd imao puno toga da kaže. Nadam se da se neće završiti samo na ovome nego će ovo sve biti povod da se puno toga reši u državi.

Milosav Dinić

pre 13 godina

Da ne ispadne, da su ih poslali i indoktrinirali, oni koji su ih pregledali i pretresali, prilikom povratka, na granicama. Pravosuđe, da odradi svoj posao, kao i mnogo puta, do sada. Nedostatak dokaza. Niko ne priznaje, da je učestvovao u nasilju. Sve nevinašca. Inače, raspade se vladajuća koalicija. Kako ste sejali, tako i žanjete. Eeee, Srbijo, pod šljivama, ispravka, pod jednu šljivu, toloko će nas na kraju ostati. Ja toliko, a vi vidite, šta ćete. Sa ovim, ovakvima, ništa, duplo golo. Pa dokle, ćete bre? Do poslednje kapi tuđe krvi, tuđeg znoja. Pa vodajte ih kroz Skupštinu. Ne može nam, niko ništa. Svuda Kovačevići, svuda Kovačevići, svuda Kovačevići.., ..

Frustrirani stanovnik Srbije

pre 13 godina

Hajde, ko sme da se kladi da će i ovi proći kao i svi prethodni huligani koji imaju stotine krivičnih prijava,ali samo na papiru

Aleksandar

pre 13 godina

Ja kao gradjanin Srbije i poreski obveznik od cijih se izdvajanja drzava Srbija finansira zahtevam sledece objasnjenje, prvenstveno od Ivice Koferceta:

Kako je moguce da ste mene uhapsili na granici pre nekoliko godina zato sto je vojni odsek podneo MUP-u nalog za privodjenje radi urucivanja poziva za dangubljenje 6 meseci - dakle niti krivicna, niti prekrsajna prijava - a da je ovaj mandril o kome sve znate, sa vise krivicnih prijava nego razreda skole, prosao granicnu kontrolu bez problema? I kako je uopste dobio novi pasos kada lepo stoji u Zakonu o putnim ispravama ( http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/zakon%20o%20putnim%20ispravama.pdf ):

Орган коме је поднесен захтев за издавање путне исправе решењем ће одбити захтев, односно неће издати путну исправу у следећим случајевима:

1) ако је против лица које тражи издавање путне исправе донето решење о спровођењу истраге или је подигнута оптужница - на захтев надлежног суда, односно јавног тужилаштва;

Dakle, ko je ovome mandrilu izdao pasos? Ime, molicu lepo, da ne moram da podnosim zahtev Rodoljubu Sabicu.

black_adder

pre 13 godina

Da razjasnimo sta je huligan, a sta navijac, posto vidim da to nije jasno.
Huligan je osoba koja je od strane nekog fudbalskog kluba priznata kao navijac i koja za tu svrhu dobija honorar i dnevnice za sluzbeni put i inostranstvo.
Navijac je obican covek koji voli fudbal i placa ulaznicu da bi ga ovi prvi maltretirali.

ada medjica

pre 13 godina

insistira se na njihovij nezaposlenosti kao problemu. Dobro, posaljimo ih na rad u kamenolom. oslobadja garantovano stresa! umesto da izigravaju majmune, prevrcu autobuse, automobile, bolje da tucaju kamen nego ostale normalne gradjane.

Zivanovic

pre 13 godina

PREKO PREČE - NAOKOLO BLIŽE
Da li MUP zna ko je naredio vozačima autobusa i ko je finansirao duži put preko Horgosa? Ili su gorivo, putarina, dnevnice vozača i amortizacija autobusa nagrada "narodnim herojima".

Niski

pre 13 godina

Kada toliko vole da kamenje imaju u rukama, evo kamenoloma u Ostrvici a nema radne snage Moj predlog je 8 godina u kamenolomu pa da im se kamenje ogadi, a taj kamen mozemo da prodamo Nemcima koji postavljanju kaldrmu u centrima svih vecih gradova.

ogorčena

pre 13 godina

...nisu nas Italijani nasamarili, nisu Italijani krivi što mi imamo takve huligane i što takvim ljudima nije zabranjeno da napuštaju zemlju. Italijani su samo iskoristili ono što smo im sami dali. Ovo je bruka i sramota za Srbiju. Setite se kakav je problem imala Engleska sa huliganima? Ko je taj problem rešavao? Njihova država ili ko? Slažem se da u svakom narodu ima ovakvih stvorenja, ali toliko primitivizma i želje za destrukcijom na ovako malom mestu, to ima samo u Srbiji. Ovo je trebala sprečiti Srbija a ne Italija. Nisu italijani krivi što se ovde ne primenjuju ni zakoni koji postoje i što policija ne radi svoj posao. Dragi moji ovo je problem Srbije!

jablan

pre 13 godina

BRANKO Zebec fudbaler partizana,Cebinac fudbaler partizana,Velibor Vasovic fudbaler partizana.svi su oni bili reprezentativci Jugoslavije,unajboljim godinama presli su da igraju za Crvenu Zvezdu.koliko je samo puta Milan Galic,Vahidin musemic igrali za Crvenu Zvezdu kao pomoc kad je igrala u kupu sajamskih gradova evrope.niko nije pravio problem njihovih maticnih klubova a da ne govorimo o navijacima partizana sarajeva,Milko DJurovski otisao u partizan niko nije pravijo tada problem.zasto sada ovolika frka na golmana partizana i reprezaentacije Srbije.ranije smo imali zakon i drzavu,danas imamo demokratiju (najveci stepen anarhije)ove huligane po kratkom postupku u zatvor sa maksimalnim kaznama predviqenim zakonom.pa tamo neka razmisljaju i oni i njihovi roditelji.Jablan

Misko

pre 13 godina

Cekaj, pa zasto su uhapseni?
Pravili nerede na sportskoj priredbi? Da, ali u inostranstvu, pa neka ih to inostranstvo onda hapsi. Ja zivim sa srpskim pasosem u inostranstvu, ali kad ovde pravim probleme, ne hapsi me srpska policija, nego spanska.

Igor CZ

pre 13 godina

Na Facebooku Nikola Klickovic koji je uhapsen u Italiji ima profil. I moze se jasno videti da je to ista ekipa koja je divljala i u nedelju.

Diaspora

pre 13 godina

Sad tek vidim da Spasojevicev "Srpski film" nije ni najmanje preteran, vec je realna slika danasnje Srbije.

A mi u Dijaspori cemo nastaviti da se stidimo svog srpskog porekla, evo vec 20 godina.

var

pre 13 godina

Svaki nas narod na balkanu a i sire ima svoje ekstremiste, s tim da su vasi u Srbiji prilicno aktivni i dobro organizovani. Ocigledno imaju jaku finansijsku podrsku. Tu je po meni i kljuc rjesenja, bar se tako radi ovde na zapadu. Bez novca je to sacica jadnika.

baš sam bezobrazna ;-)

pre 13 godina

interesuje me koliko su "navijaci" bili glasni u busevima dok su ih sprovodili do granice. prosto mi je drago sto su bili kao na iglama (garant im se islo u wc vise nego uobicajeno) - ko ce od njih biti uhapsen, a ko ne. kao na lutriji. bingo! hahahahaha!!!!

Dragana

pre 13 godina

Evo dva dana kako se na italijanskoj tv u udarnim vestima vrte slike sa utakmice u Genovi. Ona @#$%! od coveka, onaj Bogdanov, sto je klestima sekao zastitnu mrezu sa fantomkom na glavi i podizao "moral" svojim pajtasima na tribinama e taj se izvinuo kaze "bio sam pijan nisam znao za sebe". Cini mi se da taj za sebe ne zna odavno ili nikada nije ni znao. Da ga vidite sada, miran ko' bubica snuzdeno gleda, valjda mu nije jasno kako to da je uopste uhapsen. Kako neko moze da dozvoli da mu ta bitangu bude uzor nije mi jasno, pa taj je samo hrabar kad se oko njega nadje 200-300 takvih kao sto je on, individualno on je jedan obican parazit, daj boze da ga italijani osude na jedno 4-5 godina da vidim hoce li mu posle italijanskih zatvora pasti na pamet da divlja.Uzvratiti istim merama i metodama koje koriste ovi huligani,!

Pozdrav iz Milana.

pedja

pre 13 godina

Dali se moze reci Arkanova garda? Ma ljudi zakon destrukcije u drustvu upravo dovodi do ovoga ,pa taj momak ima 29 god a zivotna zelja mu je da izadje na prvoj strani TIFOZA to logika malog balkanca /srbina koji ne moze da se pomiri da ce i posle ovoga biti i dalje MALI bez obzira na posledice koje cemo kao drustvo i pojedinci da imamo .
Brate LAS VEGAS

Sasa

pre 13 godina

Nikako ne treba stavljati u isti kos navijace i huligane. Huliganima i svima koji osramote drzavu na ovakav nacin treba oduzeti drzavljanstvo. Ljude koji donesu stetu drzavi treba osuditi i izopstiti ih iz svega sto podrzava drzava kao institucija (posao u drzavnoj sluzbi, poslanicko delovanje, krediti koje subvencionise drzava...) kako bi ostali koji nisu previse uvuceni u huliganizam razmislili dobro pre nego sto naprave nesto slicno.
Nije problem misliti drugacije, problem je divljacko nametanje svoga misljenja!

zoki

pre 13 godina

srecom ova utakmica nije bila u Becu , Cirihu ili Stuttgartu....

Odmah bi prepotentni beogradjani svalili svu krivicu na "Gastarbajtere"...
A pri tom ni kad se igralo u Becu nisu "Gastarbajteri" pravili probleme nego upravo lepi pametni najbolji ono liberalni begradski "fanovi" nase reprezentacije...

Nadam se da ce jednom za uvek da bude jasno ko pravi probleme a ko samo zeli da gleda mirno utakmicu i da navija za Srbiju...

I ovaj put je bilo nasih iz Italije na tribinama, a ljudi su mirno cekali i nadlai se da ce ovi divljaci iz Srbije da se smire pa da mogu gledati utakmicu... Njima karte i put nisu platile nikakve organizacije iz Beograda nego oni sami , samo zbog toga sto vole svoju zemlju!!! A svaki put kad s enesto desavalo vecina ovde je uvek svu krivicu gurala na nase ljudi u dijaspori! A zasto ?!? Zato sto ste odavno izgubili pogled na realnost... da se srpski navijaci iz Srbije ponasaju kao navijazi iz dijaspore nikad nebi bilo problema...

Dijaspora ne prekida utakmice ! ! ! Isto je najvaznije, DIJASPORA NE UBIJA STRANE NAVIJACE PO ULICAMA ! ! !

I nemojte vise da pausalno napadate dijasporu samo zato sto sujadni morali trbuhom za kruhom da napuste svoju zemlju a u dusi i u srcu ce im Srbija uvek biti na prvom mesto ma gde bili ! ! !

Komsija

pre 13 godina

E moje komsije, ako neko pita zasto Albanci sa Kosova nece da zive u Srbije, dobili su odgovor u Denovi. Milosevic je takve ljude slao na Kosovu da terorisu nevine ljude. Sad kad vise ne mogu da uzivaju na Kosovu, to rade u utakmicama.

zeko

pre 13 godina

Zvezdas sam i zbog mene sutra mogu da se ukinu delije...
Ocu sa sinom da idem na utakmnice i dosta mi je ovog primitivizma, debilizma... Pustite bre stojkovića na miru, i divac je igro za zvezdu pa sta, i gurovic za partizan pa sta...
Molim drzavu kakva takva je da obračuna sa navijčima na nacin an koji je to ucinila sa zemunskim klanom i to sto prije...

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ала су нас Италијани насамарили, ричем као магарац.
Италијанска полиција у кординацији са својим челницимa Фудбалског савеза, чак су и неки играчи били задужени да кукакају код судије и делегата како се плаше да играју, наводили су српске хулигане да на што убдељивији начин изазову прекид утакмице за што су они знали, док ни једна одговорна инстистуција у Србији није знала (!!!) да се прирема прекид утакмице. Италијани су успели и да извуку велике паре из РТС за пренос за који су они знали шта ће то преносити. Зато су тражили пола милиона, па су "тешког срца" пристали да РТС плати "само" двеста хиљада евра!! Па још се наши политички лидери извињавају италијанским политичарим за то што су нас Италијани насамирили! Е Србине Србине! Нису сви часни и поштени који носе кравате у Европи. Време је да схватиш да је баш међу таквима највише лопова и лажова.

hmmm

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.

Aha plase se proci kroz SLO i CRO , kako licemjerno i kukavicki ...

Jeremija

pre 13 godina

Što više igara to manje hleba! Ovi su usavršili metod vladanja. Malo, malo pa neki skandal. Neka policija radi svoj posao a političari nek nahrane ovaj gladni narod!

Nesh

pre 13 godina

Snimite autobuse za "navijače" i "decu".Prva klasa,luksuz,dok prava deca i studenti idu na ekskurzije u krševima.Najbolji prevoz za naše huligane.

Goran

pre 13 godina

Sve u zatvor i odmah pravosnažno osuditi bez ikakvog odlaganja i advokatskih ujdurma ili nekih sudkih zavrzlama. I onda da vidimo da li će opet nekome pasti na um da radi nešto slično.

Arhitekt iz zagreba

pre 13 godina

Dragi ljudi, prvo zao mi je sto vas netko tako sramoti. Makar, tko je normalan, tesko da ce se poistovjetiti sa takvom nekom vrstom ljudi... Znate li kako HTV prenosi informacije o Vasim sportskim uspjesima, neuspjesima i ovim sramotama? Neki dan Srbija osvoji broncu u odbojci (i danima do tada pobjeđuje). Samo zadnju vecer na Dnevniku kratak izvjestaj nakon zavrsetka SP (do tada danima ni slova o odbojci) u kojem je snimka finala i obilan osvrt na prvi Brazil i drugu Kubu. Da li je Srbija uopce ucestvovala, pitamo se? Zato jucer, ne u Sportu, nego u glavnom dijelu Dnevnika duuuugi prilog o divljanju Srpskih navijaca u Italiji, kao jako vazna vijest za Hrvatsku i nas tu... Ja bih rekao, jos jedan od te vrste... Pozdrav svim "normalnim" ljudima!

Milan

pre 13 godina

A mi ovde u inostranstvu treba da trazimo poslove, da saljemo CV gde pise da nam je drzavljanstvo srpsko, deca treba da nam idu u skole, treba da ubedjujemo ljude da nismo zveri... Dosta mi je vise, taman nekog ubedim da smo normalni ljudi i onda se ove stvari desavaju. Korak napred, dva nazad. Sramota me je. Drzavo, uradi nesto, molim te, inace cemo svi promeniti imena uskoro.

vojvodina

pre 13 godina

I zamislite samo tu 'jadnu' i "postenu" srpsku "decu" kad je za vreme ratova stigla na Kosovo ili uBosnu ili u Vukovar...Pa se sada cudimo zasto ne vole Evropljani Srbe...

PV

pre 13 godina

Pa da zaokružimo:
Trojca privedena, jedan od njih će biti oslobođen optužbi, protiv drugog će proces da zastari, a treći će da bude osuđen na godinu dana, s ti što će moći da ide kući vikendom. A ostali da se na kraju meseca jave na državnu blagajnu, da im se isplate devizne dnevnice (mislim da je za Italiju 80 evra dnevno) plus bonusi za dobro izvedeni performans. A ovde će se tražiti nalogodavci, finansijeri, ispitivati politička pozadina...

Jelena

pre 13 godina

Raduje me da cujem da je Sluzba za nacionalnu bezbednost reagovala. Ja zivim u Holandiji i lose vesti se daleko cuju. Srbija je bila ovih dana u najvaznijim vestima,zbog Obraza a evo sad i zbog navijaca.Kazu mi poznanici Pa vi Srbi se samo po losim vestima cujete!! Da li bi mozda trebalo zabraniti navijacima izlazak iz zemlje u narednih godinu dana i upisati ih na casove gradjanskog vaspitanja? Oni iz Obraza bi odavno bili u zatvoru, da zive u Nemackoj...

Nenad

pre 13 godina

Za ponašanje naših huligana apsolutno nema nikakvog opravdanja.Celoj zemlji,njenom renomeu u svetu,sportu naše zemlje,njenim gradjanima itd.itd.naneta je jedna ogromna šteta.

Mario Bros

pre 13 godina

Pustiti ih da se izvuku sada mimo volje vecine gradjana i zakona je cist mazohizam. Drzava ce izgubiti milione glasaca ako se bude plasila 20.000 huligana

slobodan ili ne

pre 13 godina

dokle vise ove likove zvati navijacima? ova "gospoda" nanela je i nanosi ogromnu stetu kako drzavi tako i srpskom narodu, ali verovatno to nekome i odgovara da bi se paznja od vaznijih problema skrenula na drugu stranu!!

Tanasije

pre 13 godina

Po svoj prilici NEKO je platio odlazak "navijačima" sa zadatkom da urade ovo-i-ono. NEKO2 saznao je za plan, javio italijanskim vlastima i napravio s njima dil: "slušajte, pustite ih da malo divljaju da bismo mogli da ih raskrinkamo, hoćemo da se debelo zakuva. Ne dajte da baš naprave veliko s..., ali zauzvrat imate par-forfe tri boda, našu eliminaciju iz kvalifikacija, valjda se isplati". Samo još da saznamo imena NEKO-a i NEKO2-a.

Uskana

pre 13 godina

Nisu morali do Italije da bi spalili Albansku Zastavu mogli su to uraditi i u Pristini ili -ipak je kraci put,manje troskova itd., a za ovakve prave "patriote" pravo mesto.

boby

pre 13 godina

navijaci...mislite na one vodje navijaca zvezde koji su obrukali srbiju, srbski narod, pljunili na pehar kupa evropskih sampiona...jadna je srbija sa takvim navijacima i patriotama...resenje je samo jedno ...

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

HIPOTETIČKO PITANJE:

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ambasador države Srbije u Italiji Sanda Rašković - Ivić, visoki funkcionerka DSS-a, ako uzmemo u obzir da čelnici DSS-a i NS mudro čute kako za nerede u Beogradu tako i za nerede u Đenovi bez ikakve osude samih aktera nereda, ako uzmemo ko stoji iza "Obraza", "1389" i još kojekakvih paravojnih, fašističkih organizacija, ako uzmemo ko stoji iza političke pozadine ubistva premijera naše zemlje dr. Zorana Đinđića, ako uzmemo da Darko Sarić preko Raje Božovića koji dalje preko Vladana Lukića distribuira logistiku i novac ovim organizovanim pit-bul terijerima, postavlja se pitanje ko sada brani BIA-i i MUP-u Srbije (a koji nesmetano sad mogu da prisluškuju kako mobilnu i fiksnu telefoniju tako i elektronsku poštu a dobili su i poprilično dobru opremu za to) da bar POGLEDA U OČI organizatorima rušenja Ustavnog poretka zemlje ?

Nije mi jasno kako je to većina običnih građana zemlje Srbije u posedu informacija, presretnutih transkripata razgovora organizatora i aktera nasilja a BIA nije u posedu istih i pored tolike skupocene opreme a koje plaćaju SVI PORESKI OBVEZNICI I GRAĐANI ZEMLJE SRBIJE ?

Ako su neobavešteni neka uđu u prvi autobus gradskog prevoza a ako žele da nam pružaju redovno igre bez granica poručujem im sledeće:

Oprostite gospodo ali u starom Rimu je bilo i HLEBA pored igara.

Ne zaboravite da vam plate obezbeđujemo mi kao građani svojim krvavo i teško zarađenim novcem a ne mafijaški klanovi.

Ne želim više da gledam farmu a želim da nam porodice i deca budu zaštićeni u sopstvenom gradu što je vaš osnovni zadatak.

KENGUR

pre 13 godina

10 oktobra svima je jasno sta se dogadja, sta u pozadini neke stranke, a zna se i koje su, mogu da urade sa odredjenim delom omladine radi ostvarivanja svojih ciljeva i sada nam po drugi put, ili ko zna koji vec, preostaje da se bavimo posledicama, uvek samo posledicama...
prvo sta bi ja uradio je da se utrvrdi sva pricinjena materijalna steta i u vezi parade i Italije, da se detaljno pregledaju snimci i ostali dokazi pa da se sve to izmiri od imovine tih bandita (oduzeti ako treba i imovinu njihovih roditelja jer su ih oni stvorili da budu to sto jesu), za njihovo vandalisticko ponasanje da im se da primerna kazna zatvora, ne manja od 5 godina sa uslovnom od bar 2-3 godine, oni blazi da se 2 godine svaki dan javljaju u policiju...

luna

pre 13 godina

Jesu huligani ali su to isto deca i to dovedena do beznadja.Deca su nase nalicje i to sva deca koju imamo,a ne samo ona koja dobro uce,slusaju i poslusna su.Mada uvek nam vise godi da se u dobrima ogledamo.Ali to nije potpuna istina.Ovo su nepovratno izgubljeni mladi ljudi i nikakvi rudnici i batine ih nece prevaspitati.To je tragedija i to je za ovo drustvo neoprostivo.Svojim cinjenjem polako ali sigurno gaji potmuli bes.Najgori i najopasniji i onda se ponasa kao priglupa razmazena princeza ,iznenadjeno.Nasilje ne sme da se tolerise ni u kakvom obliku i naravno da tome treba stati na put.Jedino je to preostalo,a za vaspitanje je mnogo kasno.O prevaspitanju uvek mnogo vicu oni koji najbolje znaju kako treba da se vapitaju deca i to tudja.Jer to ne boli.

Svata

pre 13 godina

Molim Vas, po cijem nalogu nas sve poistovecuju sa ovom bagrom sa tribina?! Zasto se drzava izvinjava bilo kome u ime ovih maloumnih kriminalaca!!! Ko ce da odgovara sto ovi ljudi imaju pasoshe? Ko ce da odgovara sto ove skupine nisu zabranjene ! STA SE CEKALO!!!

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Evo stigoh i Djenove pa da se javim. Zdravo sam i dobro sto i Vama zelim . Vidim da ste krenuli sa pljuvanjem... Nikud i nigdje , samo pored koma po cijeli dan :)
Da kazem da je u Djenovi pored ovih klosara huliganskih bilo i nas normalnih , ako koga to zanima. Ko je pravio incidente i za ciji racun to je jasno , samo da vidim da li ce to ovi politicari nasi da saopste . Hoce malo morgen ,nece da ujedaju ruku koja ih hrani a i ne mogu sami sebe hapsiti . Srecno nam bilo .Da napomenem da pri ulasku na stadion nije bilo nikakvog pretresanja. Mogo je da unese svak sta je hteo. Nisu ni italijani mutavi, 3 boda su 3 boda . . .

jasna

pre 13 godina

I eto, opet nikom nista - uhapsena trojica. A ostali, sve fini momci? Pa dokle vise? Pa kako njih TROJICA napravise onoliku bruku i sramotu sramotu

Vukoje

pre 13 godina

Mene vise interesuje onaj ko ih jer "navijao" tako kako ih je "navio" i kako ih "navija"... Umesto da su se sponzori navijaca sami pokazali - nasli su resenje da angazuju sluge, kojima su objasnili kako se navija za svoju zemlju - prave "patriote" koji bi da ovo malo sto je ostalo - dokusure.
Bravo samo tako do poslednjeg stanovnika ove teritorije !

turista

pre 13 godina

jos jedna cirkuska predstava demokratske vlasti...oni koji su izazivali nerede su pritvoreni u italiji a ove ste mogli odmah da pustite kuci...ali vi ne bi bili to sto jeste kad ne bi pravili cirkus od svega...od skupstine,vlade,ministarstava,regionalizacije,privatizacije...ma od drzave i nasih zivota.raspisite izbore i vidite sta ljudi misle o vama...

Miki

pre 13 godina

Sve je meni jasno, al kako bre unese motocangle i srafcigere na stadion????? Pa kod nas kad gostuje neki evropski klub ne mozes na stadionu ni da *rdnes da te policija ne primeti a ovi momci opremljeni k'o da su im podelili tamo na ulazu sve sto je potrebno da se prekine tekma...Mislite malo o tome!!!

Mileta

pre 13 godina

"Trla baba dlan"! toliko o obraćunu države sa ekstremizmom i kriminalom...Da li ce iko od ovih što su znali šta će da bude, a nisu ništa preduzeli podneti ostavku, bar iz moralnih razloga, ako imaju pojma šta to znaći.

novosadjanka

pre 13 godina

Samo 150?A gde su ostali?Bilo je, kažu, oko dve hiljade navijača.Sin mi se javio se prelaza Horgoš.Tamo je takodje bar stotinu pripadnika žandarmerije, marice, džipovi...

odvijač

pre 13 godina

A za koga navijaju ti "navijači"?
Za Srbiju?
Ne bih rekao...
Za sve druge osim Srbije - očigledno.
Da Srbija ispadne sa daljeg takmičenja - naravno.
Kakve patriote!!!

Blablabla

pre 13 godina

Prica o pretresu na granici, sprovodjenju kroz Hrvasku je blago receno pateticna! Zasto se B-92 ne pozabavi pitanjem ko je, kada i kako mogao da izda biometrijski pasos, koji je relativno kratko u upotrebi, osobama koje se relativno dugo sudski gone?

Jela

pre 13 godina

Oni tamo nisu navijali nizakoga, prema tome nisu navijači.
Stavljate ih u isti koš sa svim ljubiteljima sporta (u ovom slučaju fudbala) nazivajući ih navijačima.
Huligani, siledžije, narkomani...

Foteljas

pre 13 godina

Koga su to oni obrukali? Od kada smo mi to srededjena, demokratska i civilizovana zemlja u kojoj vazi red, zakon, pravicnost, postenje pa da imamo sta da brukamo? Bravo momci, vi ste pravo lice Srbije, nazalost, svidelo se to nekom ili ne!

Ogorcen

pre 13 godina

U tor sa bagrom, e Srbijo jadna majko nasa kakvi su ti sinovi koji te brukaju gde god stignu i kako god stignu Ne znam nemam reci za ove zveri..ogorcen sam i tuzan. Molim policiju i drzavu da se konacno probude i da pocnu da rade svoj posao te da ove divljake adekvatno kazne jer ovo je zaista PREVISE!

Miki

pre 13 godina

Za takvu bagru je samo višegodišnji prinudni rad u nekom rudniku, jer su očigledno besposleni i neiživljeni, a tako bi barem bilo neke vajde od njih.....

hrvat

pre 13 godina

Sramota. Sramota za Srbe i Srbiju. Još mi nije jasno zbog čega su spalili zastavu R.Albanije. Dragi Srbi sve Republike biše Vam voljene SFRJ imaju nacionalno obilježje, odnosno zastavu. Ako niste znali Republika Kosovo ima svoju zastavu.

Skender

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.
***
Bas me zanima zasto to nisu stajali nigde..pa kad se pravis patriot treba da ostajes do kraja a ne da mu kazes soferu vozi koliko je brze..da izadjemo odavde..
pozdrav..

Nemanja

pre 13 godina

Ni meni nije jasno zbog cega su pusteni u Italiju, ako se vec unapred znalo da su prisustvovali na paradi ponosa i ucestvovali u rusenju Beograda i ako su vlasti dobile informacije o dogadjajima koji ce uslediti u Djenovi na isti dan kada ce Hilari posetiti Srbiju?

Dositej

pre 13 godina

Vratili su se trijumfalno - Srbija neće biti kandidat za EU po zahtevu parlamenta Holandije. Sada mogu zajedno za huliganima od 10. oktobra da proslave. Reakcija države ostala je na oštrim izjavama, istim onim kakvim je branila Kosovo. Kako je odbranila Kosovo, tako će se i obračunati sa huliganima, a Srbija će večito ostati izolovana prćija ruske agenture. Sada znam da smo gotovi... Blago onima koji su emigrirali. Partije će trećinu nas učlaniti, trećinu proterati, a trećinu pobiti, a ako vas ovo na nešto podseća verovatno ste u pravu. Laku noć, vidimo se u sledećem životu...

Nele

pre 13 godina

Jadna "decica". Verujem da medju tim ljudima ima i pravih navijaca i njih treba sto pre pustiti kucama. A, sto se bagre tice sto duze da ostanu na informativnom razgovoru, neka decica sve lepo ispricaju, ko ih hrani pa su tako podgojeni, ko ih oblaci pa su tako lepo i moderno obuceni. Mene ubedise dusebriznici (Markicevic, Vucic i razni DSS-ovci) da su to decica u jako teskoj materijalnoj situaciji. Ja nesto radim i ne zaradjujem lose ali mi nije palo na pamet da bacam pare na odlazak u Djenovu, a oni nezaposljeni nasli lovu da trknu do Italije.

da nije tuzno bilo bi smesno

pre 13 godina

xaxaxaxa..kakvi Indijanci..pa zasto ih sada pretresaju..valjda su trebali "uz takve pretrese" da ih posalju na utakmicu... i uhapsena samo trojica... neverovatno...

Amos

pre 13 godina

Nego kako drukcije.
Hocete momci da se igrate rata - evo vam ga odmah vanredno stanje. Pa kad vas izvoza malo domaci MUP nekoliko dana/nedelja, mozda bar polovini dodje u glavu da im to mozda bas i ne treba u zivotu. Videli smo snimke talijanske policije kako ste hrabri kad krenu palice - samo begaj u gomilu i dizi ruke u stilu - ja samo nosim tetki lek.
E sad, jedino je problem sto uvek dodje ta depesa s vrha - pusti decu, zaneli se.

Miroslav

pre 13 godina

Obzirom da su svi gradjani Srbije poistoveceni sa grupom navijaca, drzava Srbija mora jasno da ogradi ekstremne grupe od ostatka svojih gradjana. Ove grupe su ucestvovale u javnom blacenju ugleda drzave, i naneli su nepopravljivu stetu representativnom sportu. Ocito zastupajuci interese strane kojoj je cilj da nas i dalje nepovratno drzi u zapecku civilizacije. Robija je preblaga kazna za svakog ko nam ukrade makar jos samo jedan minut toliko dugo uskracivanog zivota!

iii

pre 13 godina

Kakav je to cirkus, zasto su ih pretresali, sta su uopste ocekicali da nadju kod nekoga koga policija isteruje iz zemlje? Mazu nam oci, umesto da su ih pravo sa granice sproveli sve tutto completo u CZ

Biot

pre 13 godina

Svima njima oduzeti pasose na 20 godina, ili jos bolje, poslati na eksurziju negde u Rusiju i tada svima njima ukinuti drzavljanstva Srbije. Pa nek' se snadju.

Dositej

pre 13 godina

Vratili su se trijumfalno - Srbija neće biti kandidat za EU po zahtevu parlamenta Holandije. Sada mogu zajedno za huliganima od 10. oktobra da proslave. Reakcija države ostala je na oštrim izjavama, istim onim kakvim je branila Kosovo. Kako je odbranila Kosovo, tako će se i obračunati sa huliganima, a Srbija će večito ostati izolovana prćija ruske agenture. Sada znam da smo gotovi... Blago onima koji su emigrirali. Partije će trećinu nas učlaniti, trećinu proterati, a trećinu pobiti, a ako vas ovo na nešto podseća verovatno ste u pravu. Laku noć, vidimo se u sledećem životu...

Biot

pre 13 godina

Svima njima oduzeti pasose na 20 godina, ili jos bolje, poslati na eksurziju negde u Rusiju i tada svima njima ukinuti drzavljanstva Srbije. Pa nek' se snadju.

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

HIPOTETIČKO PITANJE:

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ambasador države Srbije u Italiji Sanda Rašković - Ivić, visoki funkcionerka DSS-a, ako uzmemo u obzir da čelnici DSS-a i NS mudro čute kako za nerede u Beogradu tako i za nerede u Đenovi bez ikakve osude samih aktera nereda, ako uzmemo ko stoji iza "Obraza", "1389" i još kojekakvih paravojnih, fašističkih organizacija, ako uzmemo ko stoji iza političke pozadine ubistva premijera naše zemlje dr. Zorana Đinđića, ako uzmemo da Darko Sarić preko Raje Božovića koji dalje preko Vladana Lukića distribuira logistiku i novac ovim organizovanim pit-bul terijerima, postavlja se pitanje ko sada brani BIA-i i MUP-u Srbije (a koji nesmetano sad mogu da prisluškuju kako mobilnu i fiksnu telefoniju tako i elektronsku poštu a dobili su i poprilično dobru opremu za to) da bar POGLEDA U OČI organizatorima rušenja Ustavnog poretka zemlje ?

Nije mi jasno kako je to većina običnih građana zemlje Srbije u posedu informacija, presretnutih transkripata razgovora organizatora i aktera nasilja a BIA nije u posedu istih i pored tolike skupocene opreme a koje plaćaju SVI PORESKI OBVEZNICI I GRAĐANI ZEMLJE SRBIJE ?

Ako su neobavešteni neka uđu u prvi autobus gradskog prevoza a ako žele da nam pružaju redovno igre bez granica poručujem im sledeće:

Oprostite gospodo ali u starom Rimu je bilo i HLEBA pored igara.

Ne zaboravite da vam plate obezbeđujemo mi kao građani svojim krvavo i teško zarađenim novcem a ne mafijaški klanovi.

Ne želim više da gledam farmu a želim da nam porodice i deca budu zaštićeni u sopstvenom gradu što je vaš osnovni zadatak.

da nije tuzno bilo bi smesno

pre 13 godina

xaxaxaxa..kakvi Indijanci..pa zasto ih sada pretresaju..valjda su trebali "uz takve pretrese" da ih posalju na utakmicu... i uhapsena samo trojica... neverovatno...

hrvat

pre 13 godina

Sramota. Sramota za Srbe i Srbiju. Još mi nije jasno zbog čega su spalili zastavu R.Albanije. Dragi Srbi sve Republike biše Vam voljene SFRJ imaju nacionalno obilježje, odnosno zastavu. Ako niste znali Republika Kosovo ima svoju zastavu.

Nele

pre 13 godina

Jadna "decica". Verujem da medju tim ljudima ima i pravih navijaca i njih treba sto pre pustiti kucama. A, sto se bagre tice sto duze da ostanu na informativnom razgovoru, neka decica sve lepo ispricaju, ko ih hrani pa su tako podgojeni, ko ih oblaci pa su tako lepo i moderno obuceni. Mene ubedise dusebriznici (Markicevic, Vucic i razni DSS-ovci) da su to decica u jako teskoj materijalnoj situaciji. Ja nesto radim i ne zaradjujem lose ali mi nije palo na pamet da bacam pare na odlazak u Djenovu, a oni nezaposljeni nasli lovu da trknu do Italije.

Amos

pre 13 godina

Nego kako drukcije.
Hocete momci da se igrate rata - evo vam ga odmah vanredno stanje. Pa kad vas izvoza malo domaci MUP nekoliko dana/nedelja, mozda bar polovini dodje u glavu da im to mozda bas i ne treba u zivotu. Videli smo snimke talijanske policije kako ste hrabri kad krenu palice - samo begaj u gomilu i dizi ruke u stilu - ja samo nosim tetki lek.
E sad, jedino je problem sto uvek dodje ta depesa s vrha - pusti decu, zaneli se.

Miki

pre 13 godina

Za takvu bagru je samo višegodišnji prinudni rad u nekom rudniku, jer su očigledno besposleni i neiživljeni, a tako bi barem bilo neke vajde od njih.....

iii

pre 13 godina

Kakav je to cirkus, zasto su ih pretresali, sta su uopste ocekicali da nadju kod nekoga koga policija isteruje iz zemlje? Mazu nam oci, umesto da su ih pravo sa granice sproveli sve tutto completo u CZ

Arhitekt iz zagreba

pre 13 godina

Dragi ljudi, prvo zao mi je sto vas netko tako sramoti. Makar, tko je normalan, tesko da ce se poistovjetiti sa takvom nekom vrstom ljudi... Znate li kako HTV prenosi informacije o Vasim sportskim uspjesima, neuspjesima i ovim sramotama? Neki dan Srbija osvoji broncu u odbojci (i danima do tada pobjeđuje). Samo zadnju vecer na Dnevniku kratak izvjestaj nakon zavrsetka SP (do tada danima ni slova o odbojci) u kojem je snimka finala i obilan osvrt na prvi Brazil i drugu Kubu. Da li je Srbija uopce ucestvovala, pitamo se? Zato jucer, ne u Sportu, nego u glavnom dijelu Dnevnika duuuugi prilog o divljanju Srpskih navijaca u Italiji, kao jako vazna vijest za Hrvatsku i nas tu... Ja bih rekao, jos jedan od te vrste... Pozdrav svim "normalnim" ljudima!

Miroslav

pre 13 godina

Obzirom da su svi gradjani Srbije poistoveceni sa grupom navijaca, drzava Srbija mora jasno da ogradi ekstremne grupe od ostatka svojih gradjana. Ove grupe su ucestvovale u javnom blacenju ugleda drzave, i naneli su nepopravljivu stetu representativnom sportu. Ocito zastupajuci interese strane kojoj je cilj da nas i dalje nepovratno drzi u zapecku civilizacije. Robija je preblaga kazna za svakog ko nam ukrade makar jos samo jedan minut toliko dugo uskracivanog zivota!

Ogorcen

pre 13 godina

U tor sa bagrom, e Srbijo jadna majko nasa kakvi su ti sinovi koji te brukaju gde god stignu i kako god stignu Ne znam nemam reci za ove zveri..ogorcen sam i tuzan. Molim policiju i drzavu da se konacno probude i da pocnu da rade svoj posao te da ove divljake adekvatno kazne jer ovo je zaista PREVISE!

Jela

pre 13 godina

Oni tamo nisu navijali nizakoga, prema tome nisu navijači.
Stavljate ih u isti koš sa svim ljubiteljima sporta (u ovom slučaju fudbala) nazivajući ih navijačima.
Huligani, siledžije, narkomani...

Nemanja

pre 13 godina

Ni meni nije jasno zbog cega su pusteni u Italiju, ako se vec unapred znalo da su prisustvovali na paradi ponosa i ucestvovali u rusenju Beograda i ako su vlasti dobile informacije o dogadjajima koji ce uslediti u Djenovi na isti dan kada ce Hilari posetiti Srbiju?

Skender

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.
***
Bas me zanima zasto to nisu stajali nigde..pa kad se pravis patriot treba da ostajes do kraja a ne da mu kazes soferu vozi koliko je brze..da izadjemo odavde..
pozdrav..

Milan

pre 13 godina

A mi ovde u inostranstvu treba da trazimo poslove, da saljemo CV gde pise da nam je drzavljanstvo srpsko, deca treba da nam idu u skole, treba da ubedjujemo ljude da nismo zveri... Dosta mi je vise, taman nekog ubedim da smo normalni ljudi i onda se ove stvari desavaju. Korak napred, dva nazad. Sramota me je. Drzavo, uradi nesto, molim te, inace cemo svi promeniti imena uskoro.

Dragana

pre 13 godina

Evo dva dana kako se na italijanskoj tv u udarnim vestima vrte slike sa utakmice u Genovi. Ona @#$%! od coveka, onaj Bogdanov, sto je klestima sekao zastitnu mrezu sa fantomkom na glavi i podizao "moral" svojim pajtasima na tribinama e taj se izvinuo kaze "bio sam pijan nisam znao za sebe". Cini mi se da taj za sebe ne zna odavno ili nikada nije ni znao. Da ga vidite sada, miran ko' bubica snuzdeno gleda, valjda mu nije jasno kako to da je uopste uhapsen. Kako neko moze da dozvoli da mu ta bitangu bude uzor nije mi jasno, pa taj je samo hrabar kad se oko njega nadje 200-300 takvih kao sto je on, individualno on je jedan obican parazit, daj boze da ga italijani osude na jedno 4-5 godina da vidim hoce li mu posle italijanskih zatvora pasti na pamet da divlja.Uzvratiti istim merama i metodama koje koriste ovi huligani,!

Pozdrav iz Milana.

zeko

pre 13 godina

Zvezdas sam i zbog mene sutra mogu da se ukinu delije...
Ocu sa sinom da idem na utakmnice i dosta mi je ovog primitivizma, debilizma... Pustite bre stojkovića na miru, i divac je igro za zvezdu pa sta, i gurovic za partizan pa sta...
Molim drzavu kakva takva je da obračuna sa navijčima na nacin an koji je to ucinila sa zemunskim klanom i to sto prije...

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Evo stigoh i Djenove pa da se javim. Zdravo sam i dobro sto i Vama zelim . Vidim da ste krenuli sa pljuvanjem... Nikud i nigdje , samo pored koma po cijeli dan :)
Da kazem da je u Djenovi pored ovih klosara huliganskih bilo i nas normalnih , ako koga to zanima. Ko je pravio incidente i za ciji racun to je jasno , samo da vidim da li ce to ovi politicari nasi da saopste . Hoce malo morgen ,nece da ujedaju ruku koja ih hrani a i ne mogu sami sebe hapsiti . Srecno nam bilo .Da napomenem da pri ulasku na stadion nije bilo nikakvog pretresanja. Mogo je da unese svak sta je hteo. Nisu ni italijani mutavi, 3 boda su 3 boda . . .

Nesh

pre 13 godina

Snimite autobuse za "navijače" i "decu".Prva klasa,luksuz,dok prava deca i studenti idu na ekskurzije u krševima.Najbolji prevoz za naše huligane.

Komsija

pre 13 godina

E moje komsije, ako neko pita zasto Albanci sa Kosova nece da zive u Srbije, dobili su odgovor u Denovi. Milosevic je takve ljude slao na Kosovu da terorisu nevine ljude. Sad kad vise ne mogu da uzivaju na Kosovu, to rade u utakmicama.

Uskana

pre 13 godina

Nisu morali do Italije da bi spalili Albansku Zastavu mogli su to uraditi i u Pristini ili -ipak je kraci put,manje troskova itd., a za ovakve prave "patriote" pravo mesto.

jasna

pre 13 godina

I eto, opet nikom nista - uhapsena trojica. A ostali, sve fini momci? Pa dokle vise? Pa kako njih TROJICA napravise onoliku bruku i sramotu sramotu

Jelena

pre 13 godina

Raduje me da cujem da je Sluzba za nacionalnu bezbednost reagovala. Ja zivim u Holandiji i lose vesti se daleko cuju. Srbija je bila ovih dana u najvaznijim vestima,zbog Obraza a evo sad i zbog navijaca.Kazu mi poznanici Pa vi Srbi se samo po losim vestima cujete!! Da li bi mozda trebalo zabraniti navijacima izlazak iz zemlje u narednih godinu dana i upisati ih na casove gradjanskog vaspitanja? Oni iz Obraza bi odavno bili u zatvoru, da zive u Nemackoj...

Blablabla

pre 13 godina

Prica o pretresu na granici, sprovodjenju kroz Hrvasku je blago receno pateticna! Zasto se B-92 ne pozabavi pitanjem ko je, kada i kako mogao da izda biometrijski pasos, koji je relativno kratko u upotrebi, osobama koje se relativno dugo sudski gone?

zoki

pre 13 godina

srecom ova utakmica nije bila u Becu , Cirihu ili Stuttgartu....

Odmah bi prepotentni beogradjani svalili svu krivicu na "Gastarbajtere"...
A pri tom ni kad se igralo u Becu nisu "Gastarbajteri" pravili probleme nego upravo lepi pametni najbolji ono liberalni begradski "fanovi" nase reprezentacije...

Nadam se da ce jednom za uvek da bude jasno ko pravi probleme a ko samo zeli da gleda mirno utakmicu i da navija za Srbiju...

I ovaj put je bilo nasih iz Italije na tribinama, a ljudi su mirno cekali i nadlai se da ce ovi divljaci iz Srbije da se smire pa da mogu gledati utakmicu... Njima karte i put nisu platile nikakve organizacije iz Beograda nego oni sami , samo zbog toga sto vole svoju zemlju!!! A svaki put kad s enesto desavalo vecina ovde je uvek svu krivicu gurala na nase ljudi u dijaspori! A zasto ?!? Zato sto ste odavno izgubili pogled na realnost... da se srpski navijaci iz Srbije ponasaju kao navijazi iz dijaspore nikad nebi bilo problema...

Dijaspora ne prekida utakmice ! ! ! Isto je najvaznije, DIJASPORA NE UBIJA STRANE NAVIJACE PO ULICAMA ! ! !

I nemojte vise da pausalno napadate dijasporu samo zato sto sujadni morali trbuhom za kruhom da napuste svoju zemlju a u dusi i u srcu ce im Srbija uvek biti na prvom mesto ma gde bili ! ! !

Diaspora

pre 13 godina

Sad tek vidim da Spasojevicev "Srpski film" nije ni najmanje preteran, vec je realna slika danasnje Srbije.

A mi u Dijaspori cemo nastaviti da se stidimo svog srpskog porekla, evo vec 20 godina.

Goran

pre 13 godina

Sve u zatvor i odmah pravosnažno osuditi bez ikakvog odlaganja i advokatskih ujdurma ili nekih sudkih zavrzlama. I onda da vidimo da li će opet nekome pasti na um da radi nešto slično.

Foteljas

pre 13 godina

Koga su to oni obrukali? Od kada smo mi to srededjena, demokratska i civilizovana zemlja u kojoj vazi red, zakon, pravicnost, postenje pa da imamo sta da brukamo? Bravo momci, vi ste pravo lice Srbije, nazalost, svidelo se to nekom ili ne!

Aleksandar

pre 13 godina

Ja kao gradjanin Srbije i poreski obveznik od cijih se izdvajanja drzava Srbija finansira zahtevam sledece objasnjenje, prvenstveno od Ivice Koferceta:

Kako je moguce da ste mene uhapsili na granici pre nekoliko godina zato sto je vojni odsek podneo MUP-u nalog za privodjenje radi urucivanja poziva za dangubljenje 6 meseci - dakle niti krivicna, niti prekrsajna prijava - a da je ovaj mandril o kome sve znate, sa vise krivicnih prijava nego razreda skole, prosao granicnu kontrolu bez problema? I kako je uopste dobio novi pasos kada lepo stoji u Zakonu o putnim ispravama ( http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/zakon%20o%20putnim%20ispravama.pdf ):

Орган коме је поднесен захтев за издавање путне исправе решењем ће одбити захтев, односно неће издати путну исправу у следећим случајевима:

1) ако је против лица које тражи издавање путне исправе донето решење о спровођењу истраге или је подигнута оптужница - на захтев надлежног суда, односно јавног тужилаштва;

Dakle, ko je ovome mandrilu izdao pasos? Ime, molicu lepo, da ne moram da podnosim zahtev Rodoljubu Sabicu.

novosadjanka

pre 13 godina

Samo 150?A gde su ostali?Bilo je, kažu, oko dve hiljade navijača.Sin mi se javio se prelaza Horgoš.Tamo je takodje bar stotinu pripadnika žandarmerije, marice, džipovi...

ogorčena

pre 13 godina

...nisu nas Italijani nasamarili, nisu Italijani krivi što mi imamo takve huligane i što takvim ljudima nije zabranjeno da napuštaju zemlju. Italijani su samo iskoristili ono što smo im sami dali. Ovo je bruka i sramota za Srbiju. Setite se kakav je problem imala Engleska sa huliganima? Ko je taj problem rešavao? Njihova država ili ko? Slažem se da u svakom narodu ima ovakvih stvorenja, ali toliko primitivizma i želje za destrukcijom na ovako malom mestu, to ima samo u Srbiji. Ovo je trebala sprečiti Srbija a ne Italija. Nisu italijani krivi što se ovde ne primenjuju ni zakoni koji postoje i što policija ne radi svoj posao. Dragi moji ovo je problem Srbije!

Svata

pre 13 godina

Molim Vas, po cijem nalogu nas sve poistovecuju sa ovom bagrom sa tribina?! Zasto se drzava izvinjava bilo kome u ime ovih maloumnih kriminalaca!!! Ko ce da odgovara sto ovi ljudi imaju pasoshe? Ko ce da odgovara sto ove skupine nisu zabranjene ! STA SE CEKALO!!!

Vukoje

pre 13 godina

Mene vise interesuje onaj ko ih jer "navijao" tako kako ih je "navio" i kako ih "navija"... Umesto da su se sponzori navijaca sami pokazali - nasli su resenje da angazuju sluge, kojima su objasnili kako se navija za svoju zemlju - prave "patriote" koji bi da ovo malo sto je ostalo - dokusure.
Bravo samo tako do poslednjeg stanovnika ove teritorije !

baš sam bezobrazna ;-)

pre 13 godina

interesuje me koliko su "navijaci" bili glasni u busevima dok su ih sprovodili do granice. prosto mi je drago sto su bili kao na iglama (garant im se islo u wc vise nego uobicajeno) - ko ce od njih biti uhapsen, a ko ne. kao na lutriji. bingo! hahahahaha!!!!

PV

pre 13 godina

Pa da zaokružimo:
Trojca privedena, jedan od njih će biti oslobođen optužbi, protiv drugog će proces da zastari, a treći će da bude osuđen na godinu dana, s ti što će moći da ide kući vikendom. A ostali da se na kraju meseca jave na državnu blagajnu, da im se isplate devizne dnevnice (mislim da je za Italiju 80 evra dnevno) plus bonusi za dobro izvedeni performans. A ovde će se tražiti nalogodavci, finansijeri, ispitivati politička pozadina...

Tanasije

pre 13 godina

Po svoj prilici NEKO je platio odlazak "navijačima" sa zadatkom da urade ovo-i-ono. NEKO2 saznao je za plan, javio italijanskim vlastima i napravio s njima dil: "slušajte, pustite ih da malo divljaju da bismo mogli da ih raskrinkamo, hoćemo da se debelo zakuva. Ne dajte da baš naprave veliko s..., ali zauzvrat imate par-forfe tri boda, našu eliminaciju iz kvalifikacija, valjda se isplati". Samo još da saznamo imena NEKO-a i NEKO2-a.

vojvodina

pre 13 godina

I zamislite samo tu 'jadnu' i "postenu" srpsku "decu" kad je za vreme ratova stigla na Kosovo ili uBosnu ili u Vukovar...Pa se sada cudimo zasto ne vole Evropljani Srbe...

Mario Bros

pre 13 godina

Pustiti ih da se izvuku sada mimo volje vecine gradjana i zakona je cist mazohizam. Drzava ce izgubiti milione glasaca ako se bude plasila 20.000 huligana

var

pre 13 godina

Svaki nas narod na balkanu a i sire ima svoje ekstremiste, s tim da su vasi u Srbiji prilicno aktivni i dobro organizovani. Ocigledno imaju jaku finansijsku podrsku. Tu je po meni i kljuc rjesenja, bar se tako radi ovde na zapadu. Bez novca je to sacica jadnika.

Mileta

pre 13 godina

"Trla baba dlan"! toliko o obraćunu države sa ekstremizmom i kriminalom...Da li ce iko od ovih što su znali šta će da bude, a nisu ništa preduzeli podneti ostavku, bar iz moralnih razloga, ako imaju pojma šta to znaći.

odvijač

pre 13 godina

A za koga navijaju ti "navijači"?
Za Srbiju?
Ne bih rekao...
Za sve druge osim Srbije - očigledno.
Da Srbija ispadne sa daljeg takmičenja - naravno.
Kakve patriote!!!

turista

pre 13 godina

jos jedna cirkuska predstava demokratske vlasti...oni koji su izazivali nerede su pritvoreni u italiji a ove ste mogli odmah da pustite kuci...ali vi ne bi bili to sto jeste kad ne bi pravili cirkus od svega...od skupstine,vlade,ministarstava,regionalizacije,privatizacije...ma od drzave i nasih zivota.raspisite izbore i vidite sta ljudi misle o vama...

Misko

pre 13 godina

Cekaj, pa zasto su uhapseni?
Pravili nerede na sportskoj priredbi? Da, ali u inostranstvu, pa neka ih to inostranstvo onda hapsi. Ja zivim sa srpskim pasosem u inostranstvu, ali kad ovde pravim probleme, ne hapsi me srpska policija, nego spanska.

Niski

pre 13 godina

Kada toliko vole da kamenje imaju u rukama, evo kamenoloma u Ostrvici a nema radne snage Moj predlog je 8 godina u kamenolomu pa da im se kamenje ogadi, a taj kamen mozemo da prodamo Nemcima koji postavljanju kaldrmu u centrima svih vecih gradova.

black_adder

pre 13 godina

Da razjasnimo sta je huligan, a sta navijac, posto vidim da to nije jasno.
Huligan je osoba koja je od strane nekog fudbalskog kluba priznata kao navijac i koja za tu svrhu dobija honorar i dnevnice za sluzbeni put i inostranstvo.
Navijac je obican covek koji voli fudbal i placa ulaznicu da bi ga ovi prvi maltretirali.

Nenad

pre 13 godina

Za ponašanje naših huligana apsolutno nema nikakvog opravdanja.Celoj zemlji,njenom renomeu u svetu,sportu naše zemlje,njenim gradjanima itd.itd.naneta je jedna ogromna šteta.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ала су нас Италијани насамарили, ричем као магарац.
Италијанска полиција у кординацији са својим челницимa Фудбалског савеза, чак су и неки играчи били задужени да кукакају код судије и делегата како се плаше да играју, наводили су српске хулигане да на што убдељивији начин изазову прекид утакмице за што су они знали, док ни једна одговорна инстистуција у Србији није знала (!!!) да се прирема прекид утакмице. Италијани су успели и да извуку велике паре из РТС за пренос за који су они знали шта ће то преносити. Зато су тражили пола милиона, па су "тешког срца" пристали да РТС плати "само" двеста хиљада евра!! Па још се наши политички лидери извињавају италијанским политичарим за то што су нас Италијани насамирили! Е Србине Србине! Нису сви часни и поштени који носе кравате у Европи. Време је да схватиш да је баш међу таквима највише лопова и лажова.

slobodan ili ne

pre 13 godina

dokle vise ove likove zvati navijacima? ova "gospoda" nanela je i nanosi ogromnu stetu kako drzavi tako i srpskom narodu, ali verovatno to nekome i odgovara da bi se paznja od vaznijih problema skrenula na drugu stranu!!

pedja

pre 13 godina

Dali se moze reci Arkanova garda? Ma ljudi zakon destrukcije u drustvu upravo dovodi do ovoga ,pa taj momak ima 29 god a zivotna zelja mu je da izadje na prvoj strani TIFOZA to logika malog balkanca /srbina koji ne moze da se pomiri da ce i posle ovoga biti i dalje MALI bez obzira na posledice koje cemo kao drustvo i pojedinci da imamo .
Brate LAS VEGAS

Miki

pre 13 godina

Sve je meni jasno, al kako bre unese motocangle i srafcigere na stadion????? Pa kod nas kad gostuje neki evropski klub ne mozes na stadionu ni da *rdnes da te policija ne primeti a ovi momci opremljeni k'o da su im podelili tamo na ulazu sve sto je potrebno da se prekine tekma...Mislite malo o tome!!!

ada medjica

pre 13 godina

insistira se na njihovij nezaposlenosti kao problemu. Dobro, posaljimo ih na rad u kamenolom. oslobadja garantovano stresa! umesto da izigravaju majmune, prevrcu autobuse, automobile, bolje da tucaju kamen nego ostale normalne gradjane.

boby

pre 13 godina

navijaci...mislite na one vodje navijaca zvezde koji su obrukali srbiju, srbski narod, pljunili na pehar kupa evropskih sampiona...jadna je srbija sa takvim navijacima i patriotama...resenje je samo jedno ...

hmmm

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.

Aha plase se proci kroz SLO i CRO , kako licemjerno i kukavicki ...

Igor CZ

pre 13 godina

Na Facebooku Nikola Klickovic koji je uhapsen u Italiji ima profil. I moze se jasno videti da je to ista ekipa koja je divljala i u nedelju.

KENGUR

pre 13 godina

10 oktobra svima je jasno sta se dogadja, sta u pozadini neke stranke, a zna se i koje su, mogu da urade sa odredjenim delom omladine radi ostvarivanja svojih ciljeva i sada nam po drugi put, ili ko zna koji vec, preostaje da se bavimo posledicama, uvek samo posledicama...
prvo sta bi ja uradio je da se utrvrdi sva pricinjena materijalna steta i u vezi parade i Italije, da se detaljno pregledaju snimci i ostali dokazi pa da se sve to izmiri od imovine tih bandita (oduzeti ako treba i imovinu njihovih roditelja jer su ih oni stvorili da budu to sto jesu), za njihovo vandalisticko ponasanje da im se da primerna kazna zatvora, ne manja od 5 godina sa uslovnom od bar 2-3 godine, oni blazi da se 2 godine svaki dan javljaju u policiju...

jablan

pre 13 godina

BRANKO Zebec fudbaler partizana,Cebinac fudbaler partizana,Velibor Vasovic fudbaler partizana.svi su oni bili reprezentativci Jugoslavije,unajboljim godinama presli su da igraju za Crvenu Zvezdu.koliko je samo puta Milan Galic,Vahidin musemic igrali za Crvenu Zvezdu kao pomoc kad je igrala u kupu sajamskih gradova evrope.niko nije pravio problem njihovih maticnih klubova a da ne govorimo o navijacima partizana sarajeva,Milko DJurovski otisao u partizan niko nije pravijo tada problem.zasto sada ovolika frka na golmana partizana i reprezaentacije Srbije.ranije smo imali zakon i drzavu,danas imamo demokratiju (najveci stepen anarhije)ove huligane po kratkom postupku u zatvor sa maksimalnim kaznama predviqenim zakonom.pa tamo neka razmisljaju i oni i njihovi roditelji.Jablan

Sasa

pre 13 godina

Nikako ne treba stavljati u isti kos navijace i huligane. Huliganima i svima koji osramote drzavu na ovakav nacin treba oduzeti drzavljanstvo. Ljude koji donesu stetu drzavi treba osuditi i izopstiti ih iz svega sto podrzava drzava kao institucija (posao u drzavnoj sluzbi, poslanicko delovanje, krediti koje subvencionise drzava...) kako bi ostali koji nisu previse uvuceni u huliganizam razmislili dobro pre nego sto naprave nesto slicno.
Nije problem misliti drugacije, problem je divljacko nametanje svoga misljenja!

Boris

pre 13 godina

Nadam se da ce ovaj "pokajnik" da dobije vise od 4 godine, to bi bilo pravicno prema covecanstvu.
A onda kada odsluzi, da dobije ovde jos jedno 10 god.

luna

pre 13 godina

Jesu huligani ali su to isto deca i to dovedena do beznadja.Deca su nase nalicje i to sva deca koju imamo,a ne samo ona koja dobro uce,slusaju i poslusna su.Mada uvek nam vise godi da se u dobrima ogledamo.Ali to nije potpuna istina.Ovo su nepovratno izgubljeni mladi ljudi i nikakvi rudnici i batine ih nece prevaspitati.To je tragedija i to je za ovo drustvo neoprostivo.Svojim cinjenjem polako ali sigurno gaji potmuli bes.Najgori i najopasniji i onda se ponasa kao priglupa razmazena princeza ,iznenadjeno.Nasilje ne sme da se tolerise ni u kakvom obliku i naravno da tome treba stati na put.Jedino je to preostalo,a za vaspitanje je mnogo kasno.O prevaspitanju uvek mnogo vicu oni koji najbolje znaju kako treba da se vapitaju deca i to tudja.Jer to ne boli.

Zivanovic

pre 13 godina

PREKO PREČE - NAOKOLO BLIŽE
Da li MUP zna ko je naredio vozačima autobusa i ko je finansirao duži put preko Horgosa? Ili su gorivo, putarina, dnevnice vozača i amortizacija autobusa nagrada "narodnim herojima".

Jeremija

pre 13 godina

Što više igara to manje hleba! Ovi su usavršili metod vladanja. Malo, malo pa neki skandal. Neka policija radi svoj posao a političari nek nahrane ovaj gladni narod!

Frustrirani stanovnik Srbije

pre 13 godina

Hajde, ko sme da se kladi da će i ovi proći kao i svi prethodni huligani koji imaju stotine krivičnih prijava,ali samo na papiru

S

pre 13 godina

" U suprotnom, ako sudija odbije taj sporazum, Bogdanovu preti od jedne do četiri godine zatvora, a kazna bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojim je krivično delo izvršeno.
"
4 godine... kod nas 4 godine dobijaju silovatelji i pedofili, i to u vr´glave...
UCI SRBIJO!

anka

pre 13 godina

Molim Italijane da nam ga ne vracaju. Ako ga ipak vrate molim Cileance da ga prime na "dobrovoljni" rad u rudniku posto ocito ima visak energije. Mozda nauci sta znaci biti PRISTOJNO ljudsko bice posto za svojih 30 godina to nije shvatio.

Gadnasituacija

pre 13 godina

Treba da ih hapse. Da bude jasno, navijači su uvek i samo hrabri u grupi. Pojedinačno su to većinom luzeri, besposličari, mamini i tatini sinovi koji kriju razne frustracije na koje bi Frojd imao puno toga da kaže. Nadam se da se neće završiti samo na ovome nego će ovo sve biti povod da se puno toga reši u državi.

gradjanka

pre 13 godina

Kad svi ovi budu pusteni uskoro iz zatvora, predlazem da ih svi, nas par miliona sacekamo na izlazu pa ako drzava ne moze da se obracuna sa ovakvima mi gradjani mozemo i to cemo uraditi sa posebnim zadovoljstvom. Zato vam je bolje da ih sto duze drzite tamo i da ih osudite pravedno a nas gradjane zastitite od ovog zla jer za to ste placeni nasim parama. Onim parama koje MI zaradjujemo. Ja vise ne zelim da budem niciji taoc...

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zasto ja u Nemackoj moram da se stidim i pravdam zbog to stosu ovi idioti i u MOJE IME pravili to sto su pravili??????
A,znamo svi i ova "strogoca" ce biti 3 dana i,i gotovo,jer dolaze stalno nove i ruznije
stvari... E Srbijo,Srbijo...

bobana

pre 13 godina

za ovakav klan huligana koji nas obruka na sportskom terenu a ne kao narod treba izreci najstroziju kaznu.Ko stoji iza toga treba debelo da odgovara.

Glock

pre 13 godina

1) Ko je i kako tom liku izdao pasosh?

2) Da li mu je dodeljen advokat (u Italiji), ili se "neko" iskesirao da mu obezbedi advokata?

Milosav Dinić

pre 13 godina

Da ne ispadne, da su ih poslali i indoktrinirali, oni koji su ih pregledali i pretresali, prilikom povratka, na granicama. Pravosuđe, da odradi svoj posao, kao i mnogo puta, do sada. Nedostatak dokaza. Niko ne priznaje, da je učestvovao u nasilju. Sve nevinašca. Inače, raspade se vladajuća koalicija. Kako ste sejali, tako i žanjete. Eeee, Srbijo, pod šljivama, ispravka, pod jednu šljivu, toloko će nas na kraju ostati. Ja toliko, a vi vidite, šta ćete. Sa ovim, ovakvima, ništa, duplo golo. Pa dokle, ćete bre? Do poslednje kapi tuđe krvi, tuđeg znoja. Pa vodajte ih kroz Skupštinu. Ne može nam, niko ništa. Svuda Kovačevići, svuda Kovačevići, svuda Kovačevići.., ..

nisam huligan

pre 13 godina

I ja sam bio u Djenovi.Javio se na oglas i otisao sam da bih proveo 2,3 dana u Milanu i Djenovi,gledao utakmicu,navijao za svoju zemlju.Ono je bila bruka i sramota,sramota je bilo 80% ljudi koji su bili tamo.I tamo je manjina nadvladala vecinu.U Milanu smo culi dan pred utakmicu sta se sprema.Nemoguce da policije i bezbedonosne agencije obe zemlje nisu znale sta se desava.Takodje nije tacno sto je napisao neko gore ko je takodje bio na utakmici da nije bilo pretresa.Mene su pretresli od glave do pete i sve oko mene kada smo ulazili na stadion.Ima mnogo nejasnoca oko cele price i pozadina i organizacija su mnogo dublji od onog sto se navodi kao osnovni razlog.Inace hocu da napomenem da su mediji i kamere zabelezili samo 2% te bruke i sramote koja se tamo desila.Inace u Sloveniji je bilo stajanja,a u Hrvatskoj samo na granici i zelim da pohvalim policije sve tri ex-yu zemlje na korektnom ponasanju prema "nama normalnima" koji smo se zahvaljujuci sopstevnoj gluposti nasli u takvoj situaciji.Inace takodje da dodam da autobus kojim sam isao nije imao na povratku nikakvu pratnju od izlaska iz Djenove do slovenacke granice...

hrvat

pre 13 godina

Sramota. Sramota za Srbe i Srbiju. Još mi nije jasno zbog čega su spalili zastavu R.Albanije. Dragi Srbi sve Republike biše Vam voljene SFRJ imaju nacionalno obilježje, odnosno zastavu. Ako niste znali Republika Kosovo ima svoju zastavu.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ала су нас Италијани насамарили, ричем као магарац.
Италијанска полиција у кординацији са својим челницимa Фудбалског савеза, чак су и неки играчи били задужени да кукакају код судије и делегата како се плаше да играју, наводили су српске хулигане да на што убдељивији начин изазову прекид утакмице за што су они знали, док ни једна одговорна инстистуција у Србији није знала (!!!) да се прирема прекид утакмице. Италијани су успели и да извуку велике паре из РТС за пренос за који су они знали шта ће то преносити. Зато су тражили пола милиона, па су "тешког срца" пристали да РТС плати "само" двеста хиљада евра!! Па још се наши политички лидери извињавају италијанским политичарим за то што су нас Италијани насамирили! Е Србине Србине! Нису сви часни и поштени који носе кравате у Европи. Време је да схватиш да је баш међу таквима највише лопова и лажова.

Skender

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.
***
Bas me zanima zasto to nisu stajali nigde..pa kad se pravis patriot treba da ostajes do kraja a ne da mu kazes soferu vozi koliko je brze..da izadjemo odavde..
pozdrav..

luna

pre 13 godina

Jesu huligani ali su to isto deca i to dovedena do beznadja.Deca su nase nalicje i to sva deca koju imamo,a ne samo ona koja dobro uce,slusaju i poslusna su.Mada uvek nam vise godi da se u dobrima ogledamo.Ali to nije potpuna istina.Ovo su nepovratno izgubljeni mladi ljudi i nikakvi rudnici i batine ih nece prevaspitati.To je tragedija i to je za ovo drustvo neoprostivo.Svojim cinjenjem polako ali sigurno gaji potmuli bes.Najgori i najopasniji i onda se ponasa kao priglupa razmazena princeza ,iznenadjeno.Nasilje ne sme da se tolerise ni u kakvom obliku i naravno da tome treba stati na put.Jedino je to preostalo,a za vaspitanje je mnogo kasno.O prevaspitanju uvek mnogo vicu oni koji najbolje znaju kako treba da se vapitaju deca i to tudja.Jer to ne boli.

Biot

pre 13 godina

Svima njima oduzeti pasose na 20 godina, ili jos bolje, poslati na eksurziju negde u Rusiju i tada svima njima ukinuti drzavljanstva Srbije. Pa nek' se snadju.

Dositej

pre 13 godina

Vratili su se trijumfalno - Srbija neće biti kandidat za EU po zahtevu parlamenta Holandije. Sada mogu zajedno za huliganima od 10. oktobra da proslave. Reakcija države ostala je na oštrim izjavama, istim onim kakvim je branila Kosovo. Kako je odbranila Kosovo, tako će se i obračunati sa huliganima, a Srbija će večito ostati izolovana prćija ruske agenture. Sada znam da smo gotovi... Blago onima koji su emigrirali. Partije će trećinu nas učlaniti, trećinu proterati, a trećinu pobiti, a ako vas ovo na nešto podseća verovatno ste u pravu. Laku noć, vidimo se u sledećem životu...

Komsija

pre 13 godina

E moje komsije, ako neko pita zasto Albanci sa Kosova nece da zive u Srbije, dobili su odgovor u Denovi. Milosevic je takve ljude slao na Kosovu da terorisu nevine ljude. Sad kad vise ne mogu da uzivaju na Kosovu, to rade u utakmicama.

Misko

pre 13 godina

Cekaj, pa zasto su uhapseni?
Pravili nerede na sportskoj priredbi? Da, ali u inostranstvu, pa neka ih to inostranstvo onda hapsi. Ja zivim sa srpskim pasosem u inostranstvu, ali kad ovde pravim probleme, ne hapsi me srpska policija, nego spanska.

Nele

pre 13 godina

Jadna "decica". Verujem da medju tim ljudima ima i pravih navijaca i njih treba sto pre pustiti kucama. A, sto se bagre tice sto duze da ostanu na informativnom razgovoru, neka decica sve lepo ispricaju, ko ih hrani pa su tako podgojeni, ko ih oblaci pa su tako lepo i moderno obuceni. Mene ubedise dusebriznici (Markicevic, Vucic i razni DSS-ovci) da su to decica u jako teskoj materijalnoj situaciji. Ja nesto radim i ne zaradjujem lose ali mi nije palo na pamet da bacam pare na odlazak u Djenovu, a oni nezaposljeni nasli lovu da trknu do Italije.

turista

pre 13 godina

jos jedna cirkuska predstava demokratske vlasti...oni koji su izazivali nerede su pritvoreni u italiji a ove ste mogli odmah da pustite kuci...ali vi ne bi bili to sto jeste kad ne bi pravili cirkus od svega...od skupstine,vlade,ministarstava,regionalizacije,privatizacije...ma od drzave i nasih zivota.raspisite izbore i vidite sta ljudi misle o vama...

hmmm

pre 13 godina

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.

Aha plase se proci kroz SLO i CRO , kako licemjerno i kukavicki ...

Ogorcen

pre 13 godina

U tor sa bagrom, e Srbijo jadna majko nasa kakvi su ti sinovi koji te brukaju gde god stignu i kako god stignu Ne znam nemam reci za ove zveri..ogorcen sam i tuzan. Molim policiju i drzavu da se konacno probude i da pocnu da rade svoj posao te da ove divljake adekvatno kazne jer ovo je zaista PREVISE!

Amos

pre 13 godina

Nego kako drukcije.
Hocete momci da se igrate rata - evo vam ga odmah vanredno stanje. Pa kad vas izvoza malo domaci MUP nekoliko dana/nedelja, mozda bar polovini dodje u glavu da im to mozda bas i ne treba u zivotu. Videli smo snimke talijanske policije kako ste hrabri kad krenu palice - samo begaj u gomilu i dizi ruke u stilu - ja samo nosim tetki lek.
E sad, jedino je problem sto uvek dodje ta depesa s vrha - pusti decu, zaneli se.

da nije tuzno bilo bi smesno

pre 13 godina

xaxaxaxa..kakvi Indijanci..pa zasto ih sada pretresaju..valjda su trebali "uz takve pretrese" da ih posalju na utakmicu... i uhapsena samo trojica... neverovatno...

Milan

pre 13 godina

A mi ovde u inostranstvu treba da trazimo poslove, da saljemo CV gde pise da nam je drzavljanstvo srpsko, deca treba da nam idu u skole, treba da ubedjujemo ljude da nismo zveri... Dosta mi je vise, taman nekog ubedim da smo normalni ljudi i onda se ove stvari desavaju. Korak napred, dva nazad. Sramota me je. Drzavo, uradi nesto, molim te, inace cemo svi promeniti imena uskoro.

Diaspora

pre 13 godina

Sad tek vidim da Spasojevicev "Srpski film" nije ni najmanje preteran, vec je realna slika danasnje Srbije.

A mi u Dijaspori cemo nastaviti da se stidimo svog srpskog porekla, evo vec 20 godina.

vojvodina

pre 13 godina

I zamislite samo tu 'jadnu' i "postenu" srpsku "decu" kad je za vreme ratova stigla na Kosovo ili uBosnu ili u Vukovar...Pa se sada cudimo zasto ne vole Evropljani Srbe...

Nemanja

pre 13 godina

Ni meni nije jasno zbog cega su pusteni u Italiju, ako se vec unapred znalo da su prisustvovali na paradi ponosa i ucestvovali u rusenju Beograda i ako su vlasti dobile informacije o dogadjajima koji ce uslediti u Djenovi na isti dan kada ce Hilari posetiti Srbiju?

Miki

pre 13 godina

Za takvu bagru je samo višegodišnji prinudni rad u nekom rudniku, jer su očigledno besposleni i neiživljeni, a tako bi barem bilo neke vajde od njih.....

iii

pre 13 godina

Kakav je to cirkus, zasto su ih pretresali, sta su uopste ocekicali da nadju kod nekoga koga policija isteruje iz zemlje? Mazu nam oci, umesto da su ih pravo sa granice sproveli sve tutto completo u CZ

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Evo stigoh i Djenove pa da se javim. Zdravo sam i dobro sto i Vama zelim . Vidim da ste krenuli sa pljuvanjem... Nikud i nigdje , samo pored koma po cijeli dan :)
Da kazem da je u Djenovi pored ovih klosara huliganskih bilo i nas normalnih , ako koga to zanima. Ko je pravio incidente i za ciji racun to je jasno , samo da vidim da li ce to ovi politicari nasi da saopste . Hoce malo morgen ,nece da ujedaju ruku koja ih hrani a i ne mogu sami sebe hapsiti . Srecno nam bilo .Da napomenem da pri ulasku na stadion nije bilo nikakvog pretresanja. Mogo je da unese svak sta je hteo. Nisu ni italijani mutavi, 3 boda su 3 boda . . .

Miroslav

pre 13 godina

Obzirom da su svi gradjani Srbije poistoveceni sa grupom navijaca, drzava Srbija mora jasno da ogradi ekstremne grupe od ostatka svojih gradjana. Ove grupe su ucestvovale u javnom blacenju ugleda drzave, i naneli su nepopravljivu stetu representativnom sportu. Ocito zastupajuci interese strane kojoj je cilj da nas i dalje nepovratno drzi u zapecku civilizacije. Robija je preblaga kazna za svakog ko nam ukrade makar jos samo jedan minut toliko dugo uskracivanog zivota!

Foteljas

pre 13 godina

Koga su to oni obrukali? Od kada smo mi to srededjena, demokratska i civilizovana zemlja u kojoj vazi red, zakon, pravicnost, postenje pa da imamo sta da brukamo? Bravo momci, vi ste pravo lice Srbije, nazalost, svidelo se to nekom ili ne!

Goran

pre 13 godina

Sve u zatvor i odmah pravosnažno osuditi bez ikakvog odlaganja i advokatskih ujdurma ili nekih sudkih zavrzlama. I onda da vidimo da li će opet nekome pasti na um da radi nešto slično.

Arhitekt iz zagreba

pre 13 godina

Dragi ljudi, prvo zao mi je sto vas netko tako sramoti. Makar, tko je normalan, tesko da ce se poistovjetiti sa takvom nekom vrstom ljudi... Znate li kako HTV prenosi informacije o Vasim sportskim uspjesima, neuspjesima i ovim sramotama? Neki dan Srbija osvoji broncu u odbojci (i danima do tada pobjeđuje). Samo zadnju vecer na Dnevniku kratak izvjestaj nakon zavrsetka SP (do tada danima ni slova o odbojci) u kojem je snimka finala i obilan osvrt na prvi Brazil i drugu Kubu. Da li je Srbija uopce ucestvovala, pitamo se? Zato jucer, ne u Sportu, nego u glavnom dijelu Dnevnika duuuugi prilog o divljanju Srpskih navijaca u Italiji, kao jako vazna vijest za Hrvatsku i nas tu... Ja bih rekao, jos jedan od te vrste... Pozdrav svim "normalnim" ljudima!

Jeremija

pre 13 godina

Što više igara to manje hleba! Ovi su usavršili metod vladanja. Malo, malo pa neki skandal. Neka policija radi svoj posao a političari nek nahrane ovaj gladni narod!

zoki

pre 13 godina

srecom ova utakmica nije bila u Becu , Cirihu ili Stuttgartu....

Odmah bi prepotentni beogradjani svalili svu krivicu na "Gastarbajtere"...
A pri tom ni kad se igralo u Becu nisu "Gastarbajteri" pravili probleme nego upravo lepi pametni najbolji ono liberalni begradski "fanovi" nase reprezentacije...

Nadam se da ce jednom za uvek da bude jasno ko pravi probleme a ko samo zeli da gleda mirno utakmicu i da navija za Srbiju...

I ovaj put je bilo nasih iz Italije na tribinama, a ljudi su mirno cekali i nadlai se da ce ovi divljaci iz Srbije da se smire pa da mogu gledati utakmicu... Njima karte i put nisu platile nikakve organizacije iz Beograda nego oni sami , samo zbog toga sto vole svoju zemlju!!! A svaki put kad s enesto desavalo vecina ovde je uvek svu krivicu gurala na nase ljudi u dijaspori! A zasto ?!? Zato sto ste odavno izgubili pogled na realnost... da se srpski navijaci iz Srbije ponasaju kao navijazi iz dijaspore nikad nebi bilo problema...

Dijaspora ne prekida utakmice ! ! ! Isto je najvaznije, DIJASPORA NE UBIJA STRANE NAVIJACE PO ULICAMA ! ! !

I nemojte vise da pausalno napadate dijasporu samo zato sto sujadni morali trbuhom za kruhom da napuste svoju zemlju a u dusi i u srcu ce im Srbija uvek biti na prvom mesto ma gde bili ! ! !

Tanasije

pre 13 godina

Po svoj prilici NEKO je platio odlazak "navijačima" sa zadatkom da urade ovo-i-ono. NEKO2 saznao je za plan, javio italijanskim vlastima i napravio s njima dil: "slušajte, pustite ih da malo divljaju da bismo mogli da ih raskrinkamo, hoćemo da se debelo zakuva. Ne dajte da baš naprave veliko s..., ali zauzvrat imate par-forfe tri boda, našu eliminaciju iz kvalifikacija, valjda se isplati". Samo još da saznamo imena NEKO-a i NEKO2-a.

Jelena

pre 13 godina

Raduje me da cujem da je Sluzba za nacionalnu bezbednost reagovala. Ja zivim u Holandiji i lose vesti se daleko cuju. Srbija je bila ovih dana u najvaznijim vestima,zbog Obraza a evo sad i zbog navijaca.Kazu mi poznanici Pa vi Srbi se samo po losim vestima cujete!! Da li bi mozda trebalo zabraniti navijacima izlazak iz zemlje u narednih godinu dana i upisati ih na casove gradjanskog vaspitanja? Oni iz Obraza bi odavno bili u zatvoru, da zive u Nemackoj...

Miki

pre 13 godina

Sve je meni jasno, al kako bre unese motocangle i srafcigere na stadion????? Pa kod nas kad gostuje neki evropski klub ne mozes na stadionu ni da *rdnes da te policija ne primeti a ovi momci opremljeni k'o da su im podelili tamo na ulazu sve sto je potrebno da se prekine tekma...Mislite malo o tome!!!

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

HIPOTETIČKO PITANJE:

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ambasador države Srbije u Italiji Sanda Rašković - Ivić, visoki funkcionerka DSS-a, ako uzmemo u obzir da čelnici DSS-a i NS mudro čute kako za nerede u Beogradu tako i za nerede u Đenovi bez ikakve osude samih aktera nereda, ako uzmemo ko stoji iza "Obraza", "1389" i još kojekakvih paravojnih, fašističkih organizacija, ako uzmemo ko stoji iza političke pozadine ubistva premijera naše zemlje dr. Zorana Đinđića, ako uzmemo da Darko Sarić preko Raje Božovića koji dalje preko Vladana Lukića distribuira logistiku i novac ovim organizovanim pit-bul terijerima, postavlja se pitanje ko sada brani BIA-i i MUP-u Srbije (a koji nesmetano sad mogu da prisluškuju kako mobilnu i fiksnu telefoniju tako i elektronsku poštu a dobili su i poprilično dobru opremu za to) da bar POGLEDA U OČI organizatorima rušenja Ustavnog poretka zemlje ?

Nije mi jasno kako je to većina običnih građana zemlje Srbije u posedu informacija, presretnutih transkripata razgovora organizatora i aktera nasilja a BIA nije u posedu istih i pored tolike skupocene opreme a koje plaćaju SVI PORESKI OBVEZNICI I GRAĐANI ZEMLJE SRBIJE ?

Ako su neobavešteni neka uđu u prvi autobus gradskog prevoza a ako žele da nam pružaju redovno igre bez granica poručujem im sledeće:

Oprostite gospodo ali u starom Rimu je bilo i HLEBA pored igara.

Ne zaboravite da vam plate obezbeđujemo mi kao građani svojim krvavo i teško zarađenim novcem a ne mafijaški klanovi.

Ne želim više da gledam farmu a želim da nam porodice i deca budu zaštićeni u sopstvenom gradu što je vaš osnovni zadatak.

Jela

pre 13 godina

Oni tamo nisu navijali nizakoga, prema tome nisu navijači.
Stavljate ih u isti koš sa svim ljubiteljima sporta (u ovom slučaju fudbala) nazivajući ih navijačima.
Huligani, siledžije, narkomani...

baš sam bezobrazna ;-)

pre 13 godina

interesuje me koliko su "navijaci" bili glasni u busevima dok su ih sprovodili do granice. prosto mi je drago sto su bili kao na iglama (garant im se islo u wc vise nego uobicajeno) - ko ce od njih biti uhapsen, a ko ne. kao na lutriji. bingo! hahahahaha!!!!

novosadjanka

pre 13 godina

Samo 150?A gde su ostali?Bilo je, kažu, oko dve hiljade navijača.Sin mi se javio se prelaza Horgoš.Tamo je takodje bar stotinu pripadnika žandarmerije, marice, džipovi...

KENGUR

pre 13 godina

10 oktobra svima je jasno sta se dogadja, sta u pozadini neke stranke, a zna se i koje su, mogu da urade sa odredjenim delom omladine radi ostvarivanja svojih ciljeva i sada nam po drugi put, ili ko zna koji vec, preostaje da se bavimo posledicama, uvek samo posledicama...
prvo sta bi ja uradio je da se utrvrdi sva pricinjena materijalna steta i u vezi parade i Italije, da se detaljno pregledaju snimci i ostali dokazi pa da se sve to izmiri od imovine tih bandita (oduzeti ako treba i imovinu njihovih roditelja jer su ih oni stvorili da budu to sto jesu), za njihovo vandalisticko ponasanje da im se da primerna kazna zatvora, ne manja od 5 godina sa uslovnom od bar 2-3 godine, oni blazi da se 2 godine svaki dan javljaju u policiju...

boby

pre 13 godina

navijaci...mislite na one vodje navijaca zvezde koji su obrukali srbiju, srbski narod, pljunili na pehar kupa evropskih sampiona...jadna je srbija sa takvim navijacima i patriotama...resenje je samo jedno ...

zeko

pre 13 godina

Zvezdas sam i zbog mene sutra mogu da se ukinu delije...
Ocu sa sinom da idem na utakmnice i dosta mi je ovog primitivizma, debilizma... Pustite bre stojkovića na miru, i divac je igro za zvezdu pa sta, i gurovic za partizan pa sta...
Molim drzavu kakva takva je da obračuna sa navijčima na nacin an koji je to ucinila sa zemunskim klanom i to sto prije...

Sasa

pre 13 godina

Nikako ne treba stavljati u isti kos navijace i huligane. Huliganima i svima koji osramote drzavu na ovakav nacin treba oduzeti drzavljanstvo. Ljude koji donesu stetu drzavi treba osuditi i izopstiti ih iz svega sto podrzava drzava kao institucija (posao u drzavnoj sluzbi, poslanicko delovanje, krediti koje subvencionise drzava...) kako bi ostali koji nisu previse uvuceni u huliganizam razmislili dobro pre nego sto naprave nesto slicno.
Nije problem misliti drugacije, problem je divljacko nametanje svoga misljenja!

pedja

pre 13 godina

Dali se moze reci Arkanova garda? Ma ljudi zakon destrukcije u drustvu upravo dovodi do ovoga ,pa taj momak ima 29 god a zivotna zelja mu je da izadje na prvoj strani TIFOZA to logika malog balkanca /srbina koji ne moze da se pomiri da ce i posle ovoga biti i dalje MALI bez obzira na posledice koje cemo kao drustvo i pojedinci da imamo .
Brate LAS VEGAS

Uskana

pre 13 godina

Nisu morali do Italije da bi spalili Albansku Zastavu mogli su to uraditi i u Pristini ili -ipak je kraci put,manje troskova itd., a za ovakve prave "patriote" pravo mesto.

Dragana

pre 13 godina

Evo dva dana kako se na italijanskoj tv u udarnim vestima vrte slike sa utakmice u Genovi. Ona @#$%! od coveka, onaj Bogdanov, sto je klestima sekao zastitnu mrezu sa fantomkom na glavi i podizao "moral" svojim pajtasima na tribinama e taj se izvinuo kaze "bio sam pijan nisam znao za sebe". Cini mi se da taj za sebe ne zna odavno ili nikada nije ni znao. Da ga vidite sada, miran ko' bubica snuzdeno gleda, valjda mu nije jasno kako to da je uopste uhapsen. Kako neko moze da dozvoli da mu ta bitangu bude uzor nije mi jasno, pa taj je samo hrabar kad se oko njega nadje 200-300 takvih kao sto je on, individualno on je jedan obican parazit, daj boze da ga italijani osude na jedno 4-5 godina da vidim hoce li mu posle italijanskih zatvora pasti na pamet da divlja.Uzvratiti istim merama i metodama koje koriste ovi huligani,!

Pozdrav iz Milana.

Igor CZ

pre 13 godina

Na Facebooku Nikola Klickovic koji je uhapsen u Italiji ima profil. I moze se jasno videti da je to ista ekipa koja je divljala i u nedelju.

Gadnasituacija

pre 13 godina

Treba da ih hapse. Da bude jasno, navijači su uvek i samo hrabri u grupi. Pojedinačno su to većinom luzeri, besposličari, mamini i tatini sinovi koji kriju razne frustracije na koje bi Frojd imao puno toga da kaže. Nadam se da se neće završiti samo na ovome nego će ovo sve biti povod da se puno toga reši u državi.

jasna

pre 13 godina

I eto, opet nikom nista - uhapsena trojica. A ostali, sve fini momci? Pa dokle vise? Pa kako njih TROJICA napravise onoliku bruku i sramotu sramotu

Mileta

pre 13 godina

"Trla baba dlan"! toliko o obraćunu države sa ekstremizmom i kriminalom...Da li ce iko od ovih što su znali šta će da bude, a nisu ništa preduzeli podneti ostavku, bar iz moralnih razloga, ako imaju pojma šta to znaći.

Nesh

pre 13 godina

Snimite autobuse za "navijače" i "decu".Prva klasa,luksuz,dok prava deca i studenti idu na ekskurzije u krševima.Najbolji prevoz za naše huligane.

black_adder

pre 13 godina

Da razjasnimo sta je huligan, a sta navijac, posto vidim da to nije jasno.
Huligan je osoba koja je od strane nekog fudbalskog kluba priznata kao navijac i koja za tu svrhu dobija honorar i dnevnice za sluzbeni put i inostranstvo.
Navijac je obican covek koji voli fudbal i placa ulaznicu da bi ga ovi prvi maltretirali.

Svata

pre 13 godina

Molim Vas, po cijem nalogu nas sve poistovecuju sa ovom bagrom sa tribina?! Zasto se drzava izvinjava bilo kome u ime ovih maloumnih kriminalaca!!! Ko ce da odgovara sto ovi ljudi imaju pasoshe? Ko ce da odgovara sto ove skupine nisu zabranjene ! STA SE CEKALO!!!

jablan

pre 13 godina

BRANKO Zebec fudbaler partizana,Cebinac fudbaler partizana,Velibor Vasovic fudbaler partizana.svi su oni bili reprezentativci Jugoslavije,unajboljim godinama presli su da igraju za Crvenu Zvezdu.koliko je samo puta Milan Galic,Vahidin musemic igrali za Crvenu Zvezdu kao pomoc kad je igrala u kupu sajamskih gradova evrope.niko nije pravio problem njihovih maticnih klubova a da ne govorimo o navijacima partizana sarajeva,Milko DJurovski otisao u partizan niko nije pravijo tada problem.zasto sada ovolika frka na golmana partizana i reprezaentacije Srbije.ranije smo imali zakon i drzavu,danas imamo demokratiju (najveci stepen anarhije)ove huligane po kratkom postupku u zatvor sa maksimalnim kaznama predviqenim zakonom.pa tamo neka razmisljaju i oni i njihovi roditelji.Jablan

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zasto ja u Nemackoj moram da se stidim i pravdam zbog to stosu ovi idioti i u MOJE IME pravili to sto su pravili??????
A,znamo svi i ova "strogoca" ce biti 3 dana i,i gotovo,jer dolaze stalno nove i ruznije
stvari... E Srbijo,Srbijo...

Mario Bros

pre 13 godina

Pustiti ih da se izvuku sada mimo volje vecine gradjana i zakona je cist mazohizam. Drzava ce izgubiti milione glasaca ako se bude plasila 20.000 huligana

slobodan ili ne

pre 13 godina

dokle vise ove likove zvati navijacima? ova "gospoda" nanela je i nanosi ogromnu stetu kako drzavi tako i srpskom narodu, ali verovatno to nekome i odgovara da bi se paznja od vaznijih problema skrenula na drugu stranu!!

Nenad

pre 13 godina

Za ponašanje naših huligana apsolutno nema nikakvog opravdanja.Celoj zemlji,njenom renomeu u svetu,sportu naše zemlje,njenim gradjanima itd.itd.naneta je jedna ogromna šteta.

Aleksandar

pre 13 godina

Ja kao gradjanin Srbije i poreski obveznik od cijih se izdvajanja drzava Srbija finansira zahtevam sledece objasnjenje, prvenstveno od Ivice Koferceta:

Kako je moguce da ste mene uhapsili na granici pre nekoliko godina zato sto je vojni odsek podneo MUP-u nalog za privodjenje radi urucivanja poziva za dangubljenje 6 meseci - dakle niti krivicna, niti prekrsajna prijava - a da je ovaj mandril o kome sve znate, sa vise krivicnih prijava nego razreda skole, prosao granicnu kontrolu bez problema? I kako je uopste dobio novi pasos kada lepo stoji u Zakonu o putnim ispravama ( http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/zakon%20o%20putnim%20ispravama.pdf ):

Орган коме је поднесен захтев за издавање путне исправе решењем ће одбити захтев, односно неће издати путну исправу у следећим случајевима:

1) ако је против лица које тражи издавање путне исправе донето решење о спровођењу истраге или је подигнута оптужница - на захтев надлежног суда, односно јавног тужилаштва;

Dakle, ko je ovome mandrilu izdao pasos? Ime, molicu lepo, da ne moram da podnosim zahtev Rodoljubu Sabicu.

Boris

pre 13 godina

Nadam se da ce ovaj "pokajnik" da dobije vise od 4 godine, to bi bilo pravicno prema covecanstvu.
A onda kada odsluzi, da dobije ovde jos jedno 10 god.

odvijač

pre 13 godina

A za koga navijaju ti "navijači"?
Za Srbiju?
Ne bih rekao...
Za sve druge osim Srbije - očigledno.
Da Srbija ispadne sa daljeg takmičenja - naravno.
Kakve patriote!!!

ogorčena

pre 13 godina

...nisu nas Italijani nasamarili, nisu Italijani krivi što mi imamo takve huligane i što takvim ljudima nije zabranjeno da napuštaju zemlju. Italijani su samo iskoristili ono što smo im sami dali. Ovo je bruka i sramota za Srbiju. Setite se kakav je problem imala Engleska sa huliganima? Ko je taj problem rešavao? Njihova država ili ko? Slažem se da u svakom narodu ima ovakvih stvorenja, ali toliko primitivizma i želje za destrukcijom na ovako malom mestu, to ima samo u Srbiji. Ovo je trebala sprečiti Srbija a ne Italija. Nisu italijani krivi što se ovde ne primenjuju ni zakoni koji postoje i što policija ne radi svoj posao. Dragi moji ovo je problem Srbije!

Zivanovic

pre 13 godina

PREKO PREČE - NAOKOLO BLIŽE
Da li MUP zna ko je naredio vozačima autobusa i ko je finansirao duži put preko Horgosa? Ili su gorivo, putarina, dnevnice vozača i amortizacija autobusa nagrada "narodnim herojima".

Vukoje

pre 13 godina

Mene vise interesuje onaj ko ih jer "navijao" tako kako ih je "navio" i kako ih "navija"... Umesto da su se sponzori navijaca sami pokazali - nasli su resenje da angazuju sluge, kojima su objasnili kako se navija za svoju zemlju - prave "patriote" koji bi da ovo malo sto je ostalo - dokusure.
Bravo samo tako do poslednjeg stanovnika ove teritorije !

var

pre 13 godina

Svaki nas narod na balkanu a i sire ima svoje ekstremiste, s tim da su vasi u Srbiji prilicno aktivni i dobro organizovani. Ocigledno imaju jaku finansijsku podrsku. Tu je po meni i kljuc rjesenja, bar se tako radi ovde na zapadu. Bez novca je to sacica jadnika.

anka

pre 13 godina

Molim Italijane da nam ga ne vracaju. Ako ga ipak vrate molim Cileance da ga prime na "dobrovoljni" rad u rudniku posto ocito ima visak energije. Mozda nauci sta znaci biti PRISTOJNO ljudsko bice posto za svojih 30 godina to nije shvatio.

Glock

pre 13 godina

1) Ko je i kako tom liku izdao pasosh?

2) Da li mu je dodeljen advokat (u Italiji), ili se "neko" iskesirao da mu obezbedi advokata?

Blablabla

pre 13 godina

Prica o pretresu na granici, sprovodjenju kroz Hrvasku je blago receno pateticna! Zasto se B-92 ne pozabavi pitanjem ko je, kada i kako mogao da izda biometrijski pasos, koji je relativno kratko u upotrebi, osobama koje se relativno dugo sudski gone?

S

pre 13 godina

" U suprotnom, ako sudija odbije taj sporazum, Bogdanovu preti od jedne do četiri godine zatvora, a kazna bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojim je krivično delo izvršeno.
"
4 godine... kod nas 4 godine dobijaju silovatelji i pedofili, i to u vr´glave...
UCI SRBIJO!

PV

pre 13 godina

Pa da zaokružimo:
Trojca privedena, jedan od njih će biti oslobođen optužbi, protiv drugog će proces da zastari, a treći će da bude osuđen na godinu dana, s ti što će moći da ide kući vikendom. A ostali da se na kraju meseca jave na državnu blagajnu, da im se isplate devizne dnevnice (mislim da je za Italiju 80 evra dnevno) plus bonusi za dobro izvedeni performans. A ovde će se tražiti nalogodavci, finansijeri, ispitivati politička pozadina...

Niski

pre 13 godina

Kada toliko vole da kamenje imaju u rukama, evo kamenoloma u Ostrvici a nema radne snage Moj predlog je 8 godina u kamenolomu pa da im se kamenje ogadi, a taj kamen mozemo da prodamo Nemcima koji postavljanju kaldrmu u centrima svih vecih gradova.

Milosav Dinić

pre 13 godina

Da ne ispadne, da su ih poslali i indoktrinirali, oni koji su ih pregledali i pretresali, prilikom povratka, na granicama. Pravosuđe, da odradi svoj posao, kao i mnogo puta, do sada. Nedostatak dokaza. Niko ne priznaje, da je učestvovao u nasilju. Sve nevinašca. Inače, raspade se vladajuća koalicija. Kako ste sejali, tako i žanjete. Eeee, Srbijo, pod šljivama, ispravka, pod jednu šljivu, toloko će nas na kraju ostati. Ja toliko, a vi vidite, šta ćete. Sa ovim, ovakvima, ništa, duplo golo. Pa dokle, ćete bre? Do poslednje kapi tuđe krvi, tuđeg znoja. Pa vodajte ih kroz Skupštinu. Ne može nam, niko ništa. Svuda Kovačevići, svuda Kovačevići, svuda Kovačevići.., ..

ada medjica

pre 13 godina

insistira se na njihovij nezaposlenosti kao problemu. Dobro, posaljimo ih na rad u kamenolom. oslobadja garantovano stresa! umesto da izigravaju majmune, prevrcu autobuse, automobile, bolje da tucaju kamen nego ostale normalne gradjane.

Frustrirani stanovnik Srbije

pre 13 godina

Hajde, ko sme da se kladi da će i ovi proći kao i svi prethodni huligani koji imaju stotine krivičnih prijava,ali samo na papiru

gradjanka

pre 13 godina

Kad svi ovi budu pusteni uskoro iz zatvora, predlazem da ih svi, nas par miliona sacekamo na izlazu pa ako drzava ne moze da se obracuna sa ovakvima mi gradjani mozemo i to cemo uraditi sa posebnim zadovoljstvom. Zato vam je bolje da ih sto duze drzite tamo i da ih osudite pravedno a nas gradjane zastitite od ovog zla jer za to ste placeni nasim parama. Onim parama koje MI zaradjujemo. Ja vise ne zelim da budem niciji taoc...

bobana

pre 13 godina

za ovakav klan huligana koji nas obruka na sportskom terenu a ne kao narod treba izreci najstroziju kaznu.Ko stoji iza toga treba debelo da odgovara.

nisam huligan

pre 13 godina

I ja sam bio u Djenovi.Javio se na oglas i otisao sam da bih proveo 2,3 dana u Milanu i Djenovi,gledao utakmicu,navijao za svoju zemlju.Ono je bila bruka i sramota,sramota je bilo 80% ljudi koji su bili tamo.I tamo je manjina nadvladala vecinu.U Milanu smo culi dan pred utakmicu sta se sprema.Nemoguce da policije i bezbedonosne agencije obe zemlje nisu znale sta se desava.Takodje nije tacno sto je napisao neko gore ko je takodje bio na utakmici da nije bilo pretresa.Mene su pretresli od glave do pete i sve oko mene kada smo ulazili na stadion.Ima mnogo nejasnoca oko cele price i pozadina i organizacija su mnogo dublji od onog sto se navodi kao osnovni razlog.Inace hocu da napomenem da su mediji i kamere zabelezili samo 2% te bruke i sramote koja se tamo desila.Inace u Sloveniji je bilo stajanja,a u Hrvatskoj samo na granici i zelim da pohvalim policije sve tri ex-yu zemlje na korektnom ponasanju prema "nama normalnima" koji smo se zahvaljujuci sopstevnoj gluposti nasli u takvoj situaciji.Inace takodje da dodam da autobus kojim sam isao nije imao na povratku nikakvu pratnju od izlaska iz Djenove do slovenacke granice...