Sreda, 13.10.2010.

11:58

"Cilj incidenata održanje monopola"

Cilj incidenata koje su izazvali navijači iz Srbije u Đenovi i Beogradu je da velike firme zadrže monopol, koji bi izgubile ako bi Srbija ušla u EU, kaže Homen.

Izvor: B92

"Cilj incidenata održanje monopola" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 13 godina

pitajte vase kolege iz DB i Policije ko stoji iza ovih napada i uradite nesto da takvi procesi traju kratko,a nemojte da se bavite spekulacijama kome bi sve odgovaralo ovakvo stanje!

ilija

pre 13 godina

stalno se ponavljaju iste price,gospodo pricajte samo ako imate argumente.Gdin Homen je rekao i da ce se utvrditi politicka pozadina koja stoji iza brace Saric pa nista nije uradio,sad je za ovo optuzio bar 500 ljudi!
Pusti policiju i tuzilastvo da rade svoj posao,odnosno oni su vec trebali da ga urade i da ovakvi huligani budu iza brave

Branko

pre 13 godina

Ovakvo stanje najvise odgovara VAMA politicarima,jer ovakvim pricama mozete da zamajavate narod i da budete na vlasti jos 10 godina!!

Backo

pre 13 godina

Koga cete sledeceg da optuzite gdine Homen Caneta i Karica,ili mozda Slobu Milosevica!
Bolje radite svoj posao a ne da sudovi kako kazete donose kontradiktorne odluke!

Zoran

pre 13 godina

Apsolutno tacno.Istina.Pa naravno da gospodi koja drzi monopol u ovoj zemlji na mleko,ulje...,ne odgovara da udjemo u EU,jer bi tada imali konkurenciju iz svih clanica EU,koje se niskim cenama bore za trziste.Ovako mogu da rade sta hoce,da diktiraju cene i cede ovaj jadni,napaceni,siromasni,iscedjeni narod.Nikada im nije dosta.Holandija je zemlja koju sam vise puta posetio.Nemacki supermarketi Lidl i Aldi imaju vise predstavnistava tamo,kao i u celoj EU.Kod njih je ulje i mleko po 50 euro centi.U zemlji Holandiji gde su plate 10 puta vece nego ovde.Dovedite Lidl i Aldi,a ne Merkator,Maxi....

Zoran

pre 13 godina

Miskovic i Beko su monopolisti.Njima ne odgovara EU.Da bi mogli ovde da rade sta zele,i bez konkurencije cede ovaj narod do gladi i smrti.Mozda ne finansiraju huligane.Ali sve predhodno je sigurno i tacno.

baja

pre 13 godina

Tacno je, nasilje nije najbolje resenje....Zagrebite malo dublje, nije ovde stvar u "placenim" huliganima, vec u ljudima kojima je muka od svega u ovoj nasoj zemlj

keka

pre 13 godina

Citam stampu i ne verujem. Skoro sve izjave se zasnivaju na "cinjenicama", koje nisu dobro argumentovane. Stalno traze neki izgovor za stanje u zemlji.

Jasmina

pre 13 godina

- ovo stvarno postaje smesno....Boze, kakvi nam ljudi vode drzavu, ne zna se ko je gluplji. Treba nama jedna DOOOOOBRRRAAA promena...

Tipolir

pre 13 godina

"Žele da nas zatvore u čauru, da obrukaju celu zemlju, da sve nas gurnu u jedno sivilo i ništavilo", kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. _______________________

......a danas je u Srbiji sasvim kontra stanje, uzor stanje.......

zoxbaker

pre 13 godina

ako je tacno sta prica Homen, to znaci da iza ovih nereda stoje Djilas, Saper, Beko, Miskovic (monopolisti na srpskom trzistu)....

Mica Popovic

pre 13 godina

Koliko je ovo smesno! Sta ovaj covek prica? Hajde lepo da drzava prizna gde gresi, da pokaze neke rezulte, pa da ovda pricamo. Ovako su ovo samo jeftini glasovi za gospodina Homena i njegovu stranku na sledecim izborima.

Rumunija i Bugarska se nisu rešile suštinskih problema!

pre 13 godina

Pogledajte dobro šta je Homen izjavio! On je upravo potvrdio kakva je vlast u Srbiji, jer je rekao da je pitanje vlasti to kakva je država (monopolisti i ostalo) - kad EU bude vlast ovde, onda će bitit drugačije. Dakle, nije rešenje problema u EU, već u tome da napravimo normalnu državu. Ako to ne uradimo pre nego što uđemo u EU (ako i uđemo), onda ćemo unutar EU ostati samo "zona za odlaganje smeća".

Likovi iz ove vlasti ni toliko inteligencije nemaju, pa da znaju kad treba da ćute!

Dragan

pre 13 godina

Čekaj, ovde nešto ne štima.
Ova Vlada je od NIS-a, Delte, Pančevačke rafinerije,Telekoma ,Fijata... i dr. napravila monopole. Jel to znači da je Vlada finansirala ovo ... u Djenovi. Ja mislim da nije. A onda čemu ova izjava? Drugo, danas mi jedan klinac sa Miljakovca kaže da je dvadesetak njegovih drugova bilo u Djenovi i da su išli oni koji imaju čiste dosijee. Kada sam ga pitao pa ko je to platio prevoz i ostalo, stvarno nije znao da mi kaže.Pa ako policija ne može da otkrije ko je ovo finansirao, onda nešto ne valja u policiji.
Treće, ako neko misli da je ovo samo pitanje borbe protiv huligana, ljuto se vara. Ovde se radi o začetku radikalnog anarhističkog pokreta, nešto slično kao u Grčkoj i Španiji. Ako se to zapati, nijedna država to lako iskoreniti ne može. Zato državo pamet u glavu,diži životni standard ovom napaćenom narodu inače neće valjati nikome.

Nebojsa

pre 13 godina

Obradovic je kolateralna steta, a sramno je da se pise da je uhapsen dan ranije i saopstava zvanicno, a onda Vecernje novosti, zna se cije su one, kaze da je koordinisao i upravljao neredima putem mobilnog telefona.
Sve ovo je da se skrene paznja sa stvarnog organizator i finansijera.
A zna se i odlicno da su MM pare i njemu bliskih u Zvezdi i da pod kontrolom drzi i finansira huligane spremne na sve, zarad svojih licnih interesa i nastavka monopola.
Ali je problem sto imaju tajkuni jako uporiste u BIA koja pak sinhronizuje nasilje u Italiji sa svojim pajtosima tamo, jer u Italiji je nemoguce uci sa makazama secicama na stadion, a uz to da njihova policija ne intervenise.
Krupan kapital se umesao i ovo je vise od brukanja zemlje. Za glavnog finansijera ove trojice u Djenovi treba 40 godina robije zbog teskog narusavanja ugleda Srbije u svetu.

Ivan S.

pre 13 godina

Po prvi put u poslednje vreme pročitam nešto što upotpunosti odražava ono što nam se dešava već deset godina. Zašto je ubijen Premijer, pa upravo zbog tempa kojim se Srbija približavala EU. A zašto krupnom kapitalu odgovara ovo stanje, pa upravo jer bi ulaskom u EU morao da igra po pravilima uređene države a tu nema kupovine propalih firmi, pa čekanje da se promeni urbanistički plan, luke Beograd, i još hiljade primera do ovog poslednjeg u Đenovi. U ovoj državi sve je interes a ostalo smo mi koji traćimo svoju energiju i zračimo se pred monitorom ; )

donkey

pre 13 godina

Sve huligane u zatvor! Zabraniti ove grupe i sve pohapsene za vreme parade ponosa i utakmice odmah na sudjenje. Potrebne su najostrije kazne. A ne optuzivanje drugih kao sto je to obicno u nasoj zemlji, pa i u ovom slucaju.

Nebojsa

pre 13 godina

Zahvaljujem Homenu na tome sto me bukvalno citirao od reci do reci i sto prati ova nasa pisanja. A ovde sam o tome pisao.
I samo nedostaje dodatak vezan za Tadica da treba da pohapsi hitno MM i Beka kao glavne finansijere, jer tu kolicinu para u Srbiji imaju samo oni, a treba dodati jos njih 12. I tu je ekipa onda na okupu.
Sve se zna i vrapci na grani, samo nase tuzilastvo ne zna.
I jos nedostaje recenica, Tadicu probudi se, nesto se desava.
Ekipa tajkuna ima izuzetno jako uporiste u BIA jer su odatle i potekli, samo treba pazljivo procesljati biografije. Pare izneli, Borku pocistili, tim parama od naroda napravili robove i uzivaju.
A ako se bude odlozilo i oduzilo sa ovim velikim poentiranjem, i ako se hitno ne oduzme nelegalno steceno, na zalost, ali 100%, oni ce izazvati krvoprolice, jer ne prezaju ni od cega.
Ovo se zahuktava nevidjenom brzinom i potreban je HITAN I REZANTAN POTEZ.
Svako odlaganje vodi u nevidjenu agoniju.
RED; RAD I DISCIPLINA.
Kazna koja se redje izrice ima vece dejstvo.
Do sada nijedan tajkun nije ni nacet, sem Karica, koji je od svih njih najposteniji, ako se moze pricati o postenju. A i taj progon je organizovao MM, kao i unistavanje mnogih privrednika i kompanija.

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospodin Homen treba da ćuti i da radi ono zašto jeplaćen. Nema pravo nikome da mudruje, neka radi ono što treba. Odgovori Homenu kako ste i koga reizabrali i zašto po složenosti najednostavniji predmeti stoje po vašim sudovima i više od 10godina nerešeni.Maštaš o EU kao tvoj šef,kako to mislite da tamo primaju gologuzane i maloumne.
Zar mislite da sa 300eura platom,200 eura penzijom sa 2000000 nezaposlenih gomilom sirotinje,državom bezprivrede i ekonomije,BDP od 4800 USA $,primitivno organizovanom državom ,spoljnjom prezaduže nošću,nikakvom infrastruktu rom,izraženom korupcijom i kriminalom stignete u društvo ozbiljnih zemalja.Lažete bre mnogo,zaluđujete ovaj tunjavi narod zato se sve ovo i deša va.Pa ti monopolisti su upra vo vaši sponzori i finansije ri,nisu moji.Foliranti ste svi do poslednjega,nagumali ste se,napunili svoje račune narodnim parama,obogatili se i sada kao brinete za državu, ..... se vama i za državu i za narod u njoj.

Pavle

pre 13 godina

Homen je doslovce rekao da su seli Miskovic, Drakulic, Saric i npr Beko i dogovorili se da isfinansiraju nerede, jer, hmmm, ma da, zbog toga necemo uci u EU?! A dok im drzava pokusava da uzme sve sto imaju oni razmisljaju kako da obezbede svoje pozicije za 15 godina??!! I to uz rizik da budu uhapseni za protivustavno delovanje?! Ma daaaaj...

Goran Beč

pre 13 godina

Ne cenim ovog Ho´mena baš toliko ali znam očemu govori.

1. živim u evropsku uniju i držim ovde firmu. poznam razlike u cene i u srbiji je skuplji elektro material, gorivo u odnosu na evropske plate, tekstil, obuća, nameštaj, itd....

zašto ? zato što monopolisti u srbiju trpaju sebi velike marže u džepu.
hajde da im dodje strana konkurencija kao što su Tesco, Carefour, ili REWE pa da vidimo dali će Tempo i Maxi Market imati šancu da konkurišu sa njima.

A Tesco kupuje svoju prehrambenu robu 80-90% od domaćih proizvodjača, samo se na njima lepe nalepnice u fazonu proizvod Marka TESCO.

Koliko firme u slovačku žive od saradnju sa TESCO da ne pričam, a plaćaju pošteno zato što saradjujem sa njima i znam da redovno meni plate kupenu robu u roku od 45 dana.

plaše se Gosp. Mišković i ostali da nebih stigla konkurencija....

Vladan

pre 13 godina

Problem je neuspela reforma pravosudja koja ne resava ovakve incidente, niti cini bilo sta da ih spreci. Zatim svaljivanje krivice na drugog. Homen je od otporasa postao veliki demagog, a svojoj poziciji u drzavi nije dorastao.

građanin

pre 13 godina

Gospodine Homen, Srbija može ući u EU, u najboljem i najoptimističnijem slučaju, za 7-8 godina, a verovatno će do tog trenutka proći 10+ godina. U međuvremenu, što je svima jasno, će morati da uđe u NATO i reguliše svoj odnos (čitaj:prizna) sa Kosovom i uhapsi preostala dva haška begunca. Prema tome, nešto ne vidim da domaći monopolisti imaju preteranog razloga za žurbu u 'sabotiranju' pristupa Srbije EU.

Grofica

pre 13 godina

Gospodo, sramota...Krivi huligani? Medju tim huliganima ima i studenata i onih koji nemaju posao i onih ciji roditejli nemaju posao....Razmislite malo o tome..

Dragan

pre 13 godina

Ma da sada je sivilo u Srbiji ali kad se udje u Evropu onda svetlost i ljubicice! Kolika je plata radnika zaposlenih u FIAT-u? E to ce vam biti Evropa!

Homene Homeru

pre 13 godina

U Srbiji nema puno monopolista mozda dvadesetak pa lepo covece ako znas ko stoji i znas kao i svi mi ko su monopolisti ti lepo postupi po zakonu pa hapsi! Doduse moraces i svoje sefove ministre da pohapsis onda jer vecina njih je u tesnoj vezi sa bas ti monopolistima koji placaju huligane koji bas njihove monopolske radnje lupaju! Ili mozda znas ko stoji tacno a bojis se da kazes i da protiv tog krenes!
Sve je ovo jeftina demagogija
KOliko monopolistima ne odgovara da udjemo u Eu ili budemo kao normalan svet toliko i ovim nasim politicarima to isto ne odgovara jer bi onda morali da odgovaraju za svoje manifetluke i krupne lopovluke!

Mina

pre 13 godina

Evo pet isti tekst. Svi su vam krivi osim odgovornih. Drzava treba da se probudi vise iz zimskog sna, stane iza svojih gradjana i raskrsti sa huliganima zauvek. Zovite odgovarajuce "sluzbe" ako nemate informacije ko stoji iza ovoga. Sve se bre zna. Samo hajte u akciju i sve je cisto za 2 nedelje.

Vlast treba da prestane da prebacuje krivicu stalno na druge, nego da se prihvati prljavog posla obracuna sa maloletnom delikvencijom i organizovanim desnicarskm grupama.

Sava Drugi

pre 13 godina

Ne Homene nisi upravu. Jesi uhvatio zmiju otrovnicu, ali to nije ta koja je ovaj put ujedala.

Ovi sto su divljali u Djenovi, su izmanipulisani od onih koji bi da otcepe Kosovo od Srbije. Da su stvarno voleli Kosovo ne bi lomili , rusili i palili po Djenovi, nego bi otisli na Kosovo da se tamo bore za slobodu.

Mira

pre 13 godina

Ne mozete tvrditi da su huligani "placeni". Prvo, nemate dokaze, a drugo, nisu ovo obicni huligani...Nije ovde problem DA LI ce zemlja da nam se menja, vec KADA ce? Mnogo smo ljuti, zato nije ni cudo sto su iskoristili priliku da pokazu nezadovoljstvo, kada se bavite svim i svacim osim poboljsanja situacije u zemlji.

A da pitamo narod

pre 13 godina

Homi to ti je lako proveriti! Šapni Borisu da raspiše referendum pa da vidimo 'oćemo li mi EU ili nećemo. Tako je i Cobe radio kad nije znao šta mu je činiti!

Dule BG

pre 13 godina

Ma neka ne lupa jedan od 50.000 sekretari, komesara, itd.
A kako da se rešimo vašeg monopola? Stavili tapiju na vlast više od decenije, a zemlja propade.
Što se tiče reprezentacije, bolje da ni ne igraju kvalifikacije. Nekim čudom se kvalifikuju na veliko takmičenje, pa nas tamo obrukaju, primaju po 6 komada, tuče ih Australija, Gana, ko stigne. Ma zemlja haosa, takva i reprezantacija.

LaneNS

pre 13 godina

@ NIJE VAZNO Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!
(NIJE VAZNO, 13. oktobar 2010 12:24)
nemogu se pise odvojeno;
neinteresujeme se pise: ne interesuje me;
trebanam se pise odvojeno;
neizvucete se pise odvojeno;

Matrix

pre 13 godina

Ovo nisu bili navijaci Srbije ,nikada se nije desilo ovako nešto na utakmici reprezentacije,da pre početka utkmice pocinje lomljavina,gledao sam preko puta huligana Srbije (pošto ono nisu navijaci).nalazila su se mala deca navijači italije,ovo je bilo organizovano,i nikad se nije dešavalo da neki navijač udari reprezentativca ,da se reprezentativcima Srbije baca baklja u autobus,ma koliko lose reprezentativci Srbije igrali ,nemojte da mešate navijače i ove huligane koji su otisli u italiju da naprave što vecu štetu.

Joca

pre 13 godina

Homen da ćuti. Kamarila koja je došla posle 5. oktobra je nastavila gde je Milošević stao, oplevila je državu do krajnjih granica. Još samo organe da nam poskidaju. Sada nam podmeću kojekakve gluposti ne bi li nam zamazali oči. Na njihovu duboku žalost to im neće proći.

BoKi

pre 13 godina

Konačno neko da kaže istinu.
Itekako smo spremni mi za Evropu, to i jeste panika naših tajkuna. Svakako smo spremniji nego što su bile Rumunija i Bugarska.

Jovan

pre 13 godina

E Homene, Homene... Krivi ste vi i vlasti. Mogli ste da sprecite ali niste. Krivi ste zbog necinjenja a imali ste sve informacije. Ako ti nije jasno, da ti objasnim: ti i tvoje kolege u vlasti ste SAUCESNICI! Da li ti je sad jasno?

miodrag

pre 13 godina

... tacno je uocio covek da mnooogima ne ide u prilog da udjemo u eu ali je i tacno da nismo jos zreli za ulazak...
a to znamo i sami da nismo spremni..
pa ko normalan ovakve da nas primi, ja prvi ne bih da sam stranac. iskreno.

Milorad

pre 13 godina

Sve je tacno sto kaze Homen, no to se zna odavno ,mani pricu vreme je za hapsenje...Miskovic,Beko i mnogi iz Vasih redova.Oduzimajte imovinu bre sto pre...Sad ste na vlasti iskoristete je.

dule nbg

pre 13 godina

Citam ove komentare.. I vecina je u pravu.. Jel vi to g-dine Homen tek sad vidite monopol u zemlji!? Jel to nisu najveci finansijeri najvecih stranaka!? itd itd
ALI
Ali, setite se pre godinu dana.. Trebali su da odlucuju o skidanju viza nasim gradjanima. Za 15 dana je bilo 15 napada na strane drzavljane u Beogradu. Pre toga nista, posle toga nista..

Slucajno!?!?

A za sinoc, 50 idiota je unistilo utakmicu, bez daljnjeg... Ali 2450 ljudi je otislo da gleda fudbal. I nismo svi mi stoka, nismo ni najgori. Ni bolji ni losiji od ostalih

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

Srdjan

pre 13 godina

Cudi me da nije pocelo ispiranje mozga tvrdnjom da se na ogradu sa klestima popeo licno Vojislav Kostunica, a da su licno Kosta Cavoski, Matija Beckovic i Smilja Avramov ubacivali baklje u teren!

Dzoni

pre 13 godina

Prvo mi u EU necemo da udjemo za bar 30 godina.U EU vlada misljenje i tako ce biti da sem Hrvatske nema vise prosirenja ,da ne pricam u vezi kosova.Jel to znaci da treba da trpimo monopole jos 30 godina jer isti placaju ove na vlasti.Da vam opet podsetim da smo po monopolu na predzadnjem mestu svetu ,samo Mongolija gora od nas.Pa nisu sve zemlja sveta u EU.

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

ljiljana

pre 13 godina

Homenu,prestanite svi da podcenjujete inteligenciju ovog naroda! To što ste spremni na marifetluke, ne znači da ste sposobni, iako je taj vaš manir postao sinonim za poslovanje u Srbiji. Svi,i vi i mi,znamo da ste vi (vlast)omogućili tajkunima monopolistički položaj. Imali ste i imate svakodnevno priliku da uspostavite pravnu državu, ali vama to ne ide u prilog. Zaglibili ste u kriminal nevidjenih razmera, ušli ste u dilove sa mnogo djavola, država se otela kontroli. Samo jedan mali primer vaše pomoći blady Miškoviću, oko prodaje brenda MAXI za 800.000 mil EUR "belgijskoj firmi" - dozvolili ste da se ta transakcija odobri van Srbije i uskratili budžetu 15% prihoda, da ne pominjem sve takse koje bi takođe napunile budžet. Koliko ste DOBRI u tom marifetluku? Koliko za Satelit 40.000.000 mil eur?...to je samo delić od onoga što znamo. VI POLITIČARI I DOPOLITIČARI ste im to omogućili. Znam da vam nije važno što vam narod neveruje zbog vaših prljavih rabota, i da gledate samo svoje interese i kako da zapalite iz ove jadne zemlje kakvom ste je vi napravili,ali imajte makar malo dostojanstva i nemojte dozvoliti sebi da glumite BUDALE, koje su izvršile ubistvo Đinđića!

komentator

pre 13 godina

Homen smatra ogromnu većinu srpske populacije za maloumnike!
Neki navijalki dripci naprave nerede u Đenovi i to osujeti prijem Srbije u EU!?
Nisu li ovi dripci zapravo olakšali planove aktuelne vlasti da zabrani navijačke grupe i tako oduzme opoziciji udarnu pesnicu u osvajanju vlasti?
Ili sam ja naivan pa ništa ne razumem?

DeKOb

pre 13 godina

Vi ste pokrovitelji nastanka tih 'monopola'. Od njih jos uvek muzete pare u privatne i stranacke crne fondove. Sa njima ste upropastili sve privatizacione procese. Osudili ste gradjane Srbije na izolaciju i siromastvo. Na kraju krajeva sta ste uradili da one horde od sinoc ne dobijaju pasose i da budu osudjeni za prekrsaje stare i po 10-tak godina?

Bosko

pre 13 godina

Homen 110% u pravu!!!
AKO OVI BANBUSI OD "LJUDI I NARODA" TO NE SHVATAJU, NEKA IDU TAMO U RUSIJU KOD MARKA I MIRE..., PA TAMO NEKA DIVLJAJU I UZIVAJU U TOM SISTEMU!
OCISTITI SE OD RETROGRADA, PROPALIH KOMUNJARA I LENCUGA ZA SVA VREMENA...
AMAN ZAMAN VISE, ONI SE UBIJAJU OD LOVE I DAN DANAS, A MI KOJI SMO HTELI PROMENE I ULAZAK U EVROPU PRE 10 G. STOJIMO U MESTU...
DOSTA VISE, GOTOVO JE, GOTOVI SU...
SAD IM JE TETA HILARI DONELA LJUBAVNO PISMO..., PA CE SAMI OTICI TI PARAZITI I VLADATI NEGDE NA NEKOM OSTRVU SRECE ...

milos

pre 13 godina

Lepo zborite, ali....ajde da neko peuzme stvar u svoje ruke i pocne da resava ozbiljan probelm, ali opet pisem, ne smeju da krenu da resavaju stvari zato sto je i vlast gresna i znaju st aim sleduje....cccc, ova vlast pod hitno da se menja, sve demagozi i oratori...cak se i EU zgrozava na njih i oni se hvataju za glave kad cuju nase smesne neobrazovane politicare ciji pedigre ne treba ni komentarisati, sve lopov do lopova!!! Dosta vise bre!

Zdravko

pre 13 godina

Neko neka objasni Homenu da tajkuni zive od kredita inostranih banaka, a cene kredita zavise od rejtinga zemlje, i sada kada su svi tajkuni u kasnjenju po kreditima poslednje sto im treba je nestabilnost i mogucnost proglasenja njihovih kredita dospelim..

Pajser

pre 13 godina

Ma naravno, svi su krivi za katastrofalno stanje u zemlji, samo vi što vladate niste... hoćete li i mrave da optužite za svoje neuspehe?

Mikica

pre 13 godina

Ovo je sustina cele price

http://www.sportal.rs/news.php?id=37176

http://www.rts.rs/page/sport/ci/comments/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/778090/%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0+%D0%B8%D0%B7+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5.html
(понедељак, 11. окт 2010, 12:02)
navijac [нерегистровани] пошаљи одговор
PREKID!
nemojte dzaba ni da kupujete prava kad ce utakmica biti prekinuta na pocetku!

Zemlja zove

pre 13 godina

Ha ha ha pa ovakvu glupost odavno nisam cuo, covek je potpuno izgubio kompas jer ne treba da izjavljuje u novinama ono sto govori u stranci vec slepim ljudima to kod njih prolazi, ali za siru javnost je smesno. Najveca pljcka je nastala bas u periodu njegove vlasti, spali smo na najgore grane sve je rasprodato najvise ne zaposlenih je u istoriji tako da je svaka ovakva prica besmislena.

larva

pre 13 godina

Ako nepocne masovno hapsenje i otvaranje logora za neistomisljenike Homen i drustvo iz otpora ce u najskorije vreme da pobegnu iz zemlje uplaseni svojim zlodelima.

najgorost

pre 13 godina

moramo da posumnjamo da li je u stvari bila milionska steta na ulicam beograda 10.10. milion eura nije mala suma, neka šteta za jedan izlog ne kosta vise od 200 eura, to je 5000 izloga, toliko sigurno nije polomljeno.

ko onda preuveličava štetu? i iz kog motiva? pa jasno je, vlast treba da skrene pažnju predimenzionirajući ovakve ekscese da u centru pažnje javnosti ne budu ekonomski katastrofalni položaj do koga su nas doveli.

tako se stalno predimenzioniraju događaji da bi društvo skrenuli sa prave strane problema. monolpoli o kojima homen priča su isti dio priče - ne mogu se odvojiti od vlasti jer monopoliti ne bi mogli postojati da nemaju podršku vlasti. a sto da pricam kad to i "djeca" znaju

trener-saradnik

pre 13 godina

Ovaj nije normaalan.Da li o zna prica,jer ako je ovo istina onda podhitno da se uradi nesto kako bi se skiuo sa tog polozaja.Pa zasto su demonstranti upadali u IKE prodavicu kada svi zamo ko je vlasnik,Da li su tim aktom podrzavali Miska,mozda je on ispao kolateralna steta???Bezobrazluk

Dejan

pre 13 godina

A sta onda rade organizatori i finansijeri huligana na sastancima i na prijemima sa celnicima DS? Pa oni imaju bar dva svoaj podpresednika Vlade (Djelic i Dinkic), predsednika Vlade (Cvetkovic) a o Milosavljevicima - ministrima, ministarki sporta, i
direktorima raznih agencija da i ne govorimo. Svi su zastitnici i promoteri najcrnjih monopolista, svakako iz kluba "Privrednik". Prvo u glavu mafiju, a onda ce i sitni srafovi i izmanipulisani lako da nestanu. Dodatno, mislio sam da je Djindjiceva, pa me onda demantovala Kostunicina Vlada, ali tek ova danasnja, pa dolaze uvek sve gore i gore Vlade koje su zastitnici. Uredite prvo svoje dvoriste g. Homen i ovuy Vladu, makar to zancilo smenu predsednika Vlade i procesuiranje Predsedniak drzave, pa tek onda nas plasite da ce neka nova Vlada stititi monopoliste.

dejan

pre 13 godina

Ovaj Homen sve vise pocinje da me zasmejava. Ako je to tako onda isapda da drzava stoji iza ovih huligana jel upravo onoa dozvoljava velikim firmamam da imaju monopol. Probajte nesto da uvezete u Srbiju sto Uvozi DElta ili MPC holding i slicne firme. Otvoreno vam kazu da ne moze, zakonski kao moze ali eto, drzace vam robu malo duze na carini, utvrdjivace "strucnjaci" iz delte i drugih firmi da li je original, itd itd. Sam sam pokusao pre jedno 2 godine i doziveo sve ovo sto pricam. Drzava je upravo miskovica i Matica napravila extremno bogatim ljudima, Miskovicu je poklonila c market, dala mu kredit sada da otplati dobavljace a niko nije otplacen sa tim da se niko ne pita gde je i kako potisao taj novac, nekih 30 do 40 miliona eura samo DELTI. Onda uvoz automobila. probajte sami da uvezete auto i da regularno platite troskove. prvo nalecete na hrpu speditera i nepotrebne papirologije, onda vam objasne da smanjenje carine vazi samo ako imate neki cudan papir koji dokazuje da vozilo koje ima francuske papire naprimer i za koje i mala deca znaju da se pravi u Francuskoj, mora da imao i taj EUBOR mislim da se zove koji je fakticki nemoguce dobiti u Francuskoj. i kad to nemate morate da platite 20% carinu jer se vozilo tretira kao da nije iz EU. Za to nisu krive navijacke grupe sigurno, nego sama drzava. Gde jos u svetu postoje spediteri koji fakticki nista ne rade vec samo steluju carine sa carinicima i umesto da pare idu drzavi idu kojekakvim prevarantima i mutljavinama.

baki

pre 13 godina

Problem u citavoj prici je sto je vlast davnih dana mogla da se obracuna sa bagrom. Ne treba podsecati na insider i na sve dokaze koji su svojevremeno dostavljeni tuzilastvu. To je bilo pre par godina i sta se desilo? Nista. Tek sada, kada je nacinjena nepopravljiva steta (ruku na srce mi i nismo za EU) neko se seti da bi trebalo uciniti nesto po tom pitanju. Predsednik - maneken se vise bavi time kako ce izgledati na televiziji, nego sto zalaze svoj autoritet da se problemi resavaju. O vladi necu ni da pricam. Kad malo bolje pomislim, jedini kvalitet ove vlasti je sto ima takvu opoziciju (pa se uvek bira manje od dva zla). Katastrofa.

Sinisa

pre 13 godina

jedini je problem sto ce nase monopoliste zameniti strani monopolisti, i sta cemo onda? Da dozivimo sudbinu Grcke, Madjarske koje su pale u duznicko ropstvo?

Toza

pre 13 godina

A gospodin je to zakljucio iz cega? Pasulja, tarota, DBa... ili mu prosto odgovara da prevali krivicu na nekoga, samo je drzava tj vlast nevina od bilo cega.. Idemo u diktaturu...
Ovo me podseca na vreme JULa i njihovih proglasa

Zoran

pre 13 godina

Ma da, samo sto nismo usli u EU, i sada e malera, bas zbog ovoga necemo..
Gde je kraj ovom ludilu i borbi za vlast.. Tajkuni platili nemire da bi sprecili da se udje u EU za 10-15 godina?! G17 menja ime u udruzena radnicka levica brda pasnjaka i regiona..

Dusica

pre 13 godina

Jasno ko dan. Ali koja je uloga drzave u svemu tome ili nekih pojedinaca u vrhu? Zasto Ministarstvo unurasnjih poslova ne cini nista da ovo spreci i precutno prelazi preko incidenata?

Bojan

pre 13 godina

Koji bolid! Očigledno je već neko vreme da se DS, tj. zna se već ko, posvađala sa nekoliko najizvikanijih tajkuna - došla kriza, a ovi zavrnuli slavine. A kako ni Mišković ni Beko nisu primitivci i pritupi kao Karić, pa kako itekako imaju debele papire o tome šta su i sa kim radili, nije se moglo pronaći "lako" rešenje.

Ali ipak je smešno kada se izajvljuju ovakve gluposti.

Bosna

pre 13 godina

Naravno da je sve dogovoreno, Sa ove strane Drine Dodik je blokirao granicu sa Srbijom , koja slućajnost baš sada. Ovo je sve sprega Rusije, Tadića i satelita Dodika koji doduše skuplja mrvice jer nema toliku moć.
To rade "zštitnici sprstva" koji pored zaštite naroda usput se bogate. nacionalizam je dobar biznis, vidjelo se to u ratovima. Do sada su optuživani Hrvati, Sloveni Bšnjaci, Albani, Makedonci i crnogorci za ubijanja, a na kraaju koje sada isplivao?
Tadić je skoro bio u privatnoj posjeti Dodiku na predizbornom skupu, bolje je bilo da pravio red u svojoj državi.

Sale

pre 13 godina

Znači United Molopolists of Serbia ili Miško, Bajtović, Salford se udružili ? Miško dao za džeparac, Bajat im sipao džabaka gas u rezervoar a Salford im spremio paketiće A+D mleka od koga su im naglo porasli bicepsi ? Ovako ni onaj julovac Marković nije vređao inteligenciju narodu.

Mickey Mouse

pre 13 godina

Ova država, zaista, treba da se zapita - kuda ide, ako vidi "neprijatelja" u svakoj "mišjoj rupi"?!
A, onda, odjednom, nisu to više "miševi", već pravi "slonovi" i druge "zveri" što joj stoje na "putu evrointegracija"?!
Takođe, sa "tajkunima monopolistima", nije se za "šaliti", jer kada sa njima nema "konsenzusa", onda, po pravilu "odlaze ovi sa vlasti", jer je njihov posao bio da, za svoje "poslodavce", kreiraju najpovoljniji "makro-ekonomski ambijenat" za njihovo bogaćenje?!
Podsetimo i da su "tajkuni", koje je "stvorio Milošević", bili "važna poluga" u njjihovom dolasku na vlast?!

Veseli

pre 13 godina

to je tacno....ali ovo su propusti sluzbe drzavne bezbednosti rodjaci, nas uvek neko sabotira a sta za to vreme sluzba radi...?? pitacemo predsednika

bagra vlada

pre 13 godina

"Homen je ukazao i na pojedine nejasne i kontradiktorne odluke sudova koje ne idu u prilog borbi protiv huliganstva" takodje su i njegove izjave kontradiktorne,jer ti isti monopolisti finansiraju i stranku na vlasti, kojoj i sam pripada i koja ga je tu i postavila. Problem nije kao što kaže u desničarskim organizacijama i opoziciji već u onima koji na osnovu svojih olako stečenih bogatstava upravljuju političkim strankama i finansiraju ih, i sve to na veliku štetu države i gradjana.

ja

pre 13 godina

neko mnogo pametan je smislio sve ovo....jedino sto je trebao znati da igranje sa zivotima drugih ljudi ne moze proci bezbolno...kad tad obija se o glavu,ma koliko da si pametan ili bogat....

dovla

pre 13 godina

Ovaj je prolupao totalno sa svojom teorijom zavere. Iza huliganizma stoje nezaposlenost, razocarenje, beznadje, bes. Ovo je nesto sto skoro svaki gradjanin Srbije danas nosi u sebi, jedino sto neki cute i nerviraju se, a navijaci to artikulisu na "malo" primitivniji nacin. Dakle, ako je traziti krivca, onda je to ova kriminalna druzina na vlasti, a pre svega stranka koje je Homen clan.

mile

pre 13 godina

Cekajte, jel ovo sala...juce procitah u nekom komentaru da je sve izrezirano od vlasti i BIE da bi se ukinule sve nacionalisticke i rodoljubive organizacije (zajedno sa navijackim grupama) - i sa ovim se slazem potpuno, a takodje neko napisa i da ce ih u narednim danima cak povezati sa tajkunima i ko zna kime - e na ovo rekoh ma nece bas i to. I sada citam ovu izjavu, i pitam se sta se ovo desava. Totalno me sad ne bi zacudilo da sutra objave da su Kostunica i Toma Nikolic organizovali nerede u Italiji. Ljudi, nama se uvodi diktatura , a drug Tito, pardon Tadic, se izgleda spremio na dozivotnu vlast. Na kraju, pa ko je lepsi i bolji od njega...

Vlada

pre 13 godina

Vidim Miskovica su pritisli u proteklih par meseci, sad odjednom frka na sve strane. Ja u potpunosti verujem da je ovo pokusaj destabilizacije Srbije od strane kriminalaca i monopolista. Nisu to nikakve teorije zavere, to je jasno kao dan. Ne moze se ovoliko ljudi opremiti i organizovati bez ozbiljnih finansijskih sredstava. I zapitajte se, koga vi uopste znate i da bi samoinicijativno isao da se bije sa 5600 policajaca naoruzanih do zuba?

ne glasac

pre 13 godina

Ako je to cilj onda mi , gradjani Srbije, treba da istaknemo belu zastavu sto pre. Zasto da nasi monopolisti ruse Beograd a mi to da placamo kad ce svakako da dobiju ono sto zele. Pozdrav za gospodina Homena bivseg Otporasa

Banana republika

pre 13 godina

Cilj je da pokazu da ne postoji pravna drzava! Jer da je ima oni bi bili u zatvoru a ne na ulici... A vi kao drzavni sekretar bi trebalo da se bavite pitanjem sta radi srpsko pravosudje, odn zasto ne radi umesto sto dajete smesne i ujedno tuzne ocene o huliganima.

nsv

pre 13 godina

Pozivam drzavnog tuzioca da ispita A. Tijanica u vezi sa njegovom izjavom datom u nedelju 10.10. povodom rusilackog pohoda na Beograd i njegove gradjane. On je bio dovoljno bahat i drzak da baci drzavi (koja mu je inace poslodavac) i svima nama rukavicu u lice, a sad je red na drzavu da odreaguje. Da su Natasa Micic i Zoran Zivkovic na funkcijama, vec u ponedeljak bio bi priveden na informativni razgovor.

goran

pre 13 godina

I ovo u Đenovi su platili monopolisti,pred zasedanje holandskog parlamenta da pokažu kako i dalje treba da živimo u getu, koji će naravno oni da opskrbljuju uz abnormalnu maržu.Kao naprimer, 2miliona automobila kojima treba 8 miliona zimskih guma naredne zime.Bio je pre njih jedan koji je mislio da može sve a svi znamo kako je završio.

tuzna istina

pre 13 godina

"Ako ostane status kvo, velike firme u Srbiji danas mogu da zadrže monopolistički položaj. Ulaskom u EU to gube", rekao je Homen, ukazujući na širok dijapazon ljudi koji imaju interes da se u Srbiji ništa ne promeni.

Tacno tako! Sve je kristalno jasno. A sta cemo sa monopolistima koji rade pod plastom Demokratske stranke? Tipicni monopolisti su Djilasova firma Direct media i Saperov McCann Ericsson. A da ne pominjem Miskovicev monopol u maloprodaji i Bekov u medijima, mleku i ko zna cemu sve jos... Da li su mogli uspostaviti te monopole da se drzava usprotivila? Ne bih rekao...

DejanS

pre 13 godina

Najzad neko da krene u pravom smeru. Mislim da u ovom grmu lezi zec. Ovo sve sto nam se desava, ubistvo Tatona, gay parada, napad na Stojkovica i prekid utakmice su samo paravan. Samo napred.

Z. Rilakovic

pre 13 godina

Odlicno Homen! Samo da se u istom procesu utvrdi koga finansiraju firme monopolisti, iliti ko finansira politicke stranke u Srbiji. Do sada ste to krili kao zmija noge. Stranke i firme - monopolisti su lice i nalicje jedne iste monete.

gradjanin

pre 13 godina

Homen je u pravu. Ja od jutros razmisljamo o ovome. Ko je finansirao put 1000 polukrimosa i lezileba (juce smo ih lepo videli) u Djenovu kada se zna da je najeftiniji aranzman 400 evra po coveku sa kartama za utakmicu. to je ciglo 400 000 evra. I sve ono na ulicama, to neko debelo finansira.

Dejan Rančić

pre 13 godina

"Velike firme koje bi da zadrže monopol" su igrom slučaja one koje drži vlada ili koje su u vlasništvu domaćih tajkuna. Ostale velike firme uvek mogu da presele svoju proizvodnju na konkurentnije tržište, a i te firme nisu toliko ugrožene konkurencijom sa EU tržišta koliko prethodno pomenute. Niko nas ne može da ukopa toliko koliko mi to možemo sami, od Marice 1371 pa naovamo.

satelit

pre 13 godina

Pa ako sve to znate, učinite nešto! Naša izvršna vlast voli da konstatuje činjenice, ali ne voli da bilo šta uradi po njihovom pitanju!

hocemo poseban sud za huligane!!!

pre 13 godina

Problem je toliko veliki i specifican da bi trebalo napraviti poseban sud i posebno tuzilastvo za huligane i ekstremiste. Obicni sudovi nisu sposobni da se odbrane od huligana i njihovih pritisaka i pretnji, a obicni tuzioci nisu dovoljno obuceni da vode tako specificne predmete. Zato se predmeti razvlace godinama, a huligani smatraju da im je dopusteno da divljaju.

MaloMorgen

pre 13 godina

Dokaz da su i neisporucivanje Mladica i svi razlozi za nepriblizavanje Srbije svetu ustvari delo kriminala sa veoma dobro izgradjenim (i finansiranim) mehanizmima delovanja.

Ako drzavni vrh i pre njih BIA ne cine nista da spreci takve radnje, moze se slobodno smatrati da su i deo toga.

Stevan

pre 13 godina

Uz ovaj tekst lepo stoji naslov da je nedelju dana na Kopaoniku 1500 eura, jos kad ne bi bilo belih viza cena bi bila 2000 eura. Srbija se pretvorila u tolstojevu Rusiju, kao u romanu Vaskresenje, tuzno i zalosno, sledi revolucija.

Petar

pre 13 godina

Ok,cini se da ste svesni problema i sada ocekujemo reakciju...pravu sveobuhvatnu reakciju .Previse price i praznog hoda nam do sada nisu nista doneli

NIJE VAZNO

pre 13 godina

Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!

Miki

pre 13 godina

Mislite na održanje vaših monopola druže Homen, vas i vaše vrhuške iz DS. Da ovu državu, kao jedini i bogom dani, samo vi možete da vodite u boljitak. Pa nije baš tako. Strašno sam protiv huliganstva, protiv retro snaga koje bi u Srbiji napravile još veću štetu nego što je vi, drage demokrate, pravite zadnjih godina. Ali, nemojte mahati gladnom i jadnom narodu više sa EU i Evropom, počistite prvo svoje dvorište sami, onda će vas Evropa sama pozvati da se priključite. Navijači su sitne ribe i posledica mnogo krupnijih stvari koje se vrte u pozadini.

Ivan

pre 13 godina

Pa najveci monopolisti su drzavne firme! Da li gospodin Homen jkaze da drzava sama za sebe izaziva incidente?

Ako misli na Miskovica, covek je prdao Maxi, pa jedino da sad Belgijanci ili Holandjani kojui su kupili firmu, jedino da oni ne izazivaju incidente...

Kada ce da se shvati da su incident direktno vezani za beznadje kojim su mladi okruzeni, sa promenjenim vrednosnim normativima, kao i sa unistenom ekonomijom..

Napadima na najvece poslodavce i dalje se direktno podriva sistem, a to vlast radi vec duze vreme...

Drle

pre 13 godina

Ovo je na zalost istina. Katastrofalan odnos vlasti prema državi. Tek kada ih neko pritera uza zid progovaraju. Naravno ne zbog gradjana Srbije, nego zbog lične ugroženosti. A mogli su to odavno da reše, zašto se uvek čeka na minut do dvanest. Zna se tačno ko regrutuje ove spodobe, pogledaj te unazad izjave Vladana Lukića i sve će vam biti jasno. Čovek je sam u rukama fudbalske mafije i narko dilera, to znaju i vrapci na grani a kamoli policija. Lično sam zabrinut za buducnost Srbije, jer ako ovim takozvanim huliganima niko ne stane na put, bojim se da ce doci do vecih i još opasnijih incidenata.

Joca

pre 13 godina

Homen da ćuti. Kamarila koja je došla posle 5. oktobra je nastavila gde je Milošević stao, oplevila je državu do krajnjih granica. Još samo organe da nam poskidaju. Sada nam podmeću kojekakve gluposti ne bi li nam zamazali oči. Na njihovu duboku žalost to im neće proći.

tuzna istina

pre 13 godina

"Ako ostane status kvo, velike firme u Srbiji danas mogu da zadrže monopolistički položaj. Ulaskom u EU to gube", rekao je Homen, ukazujući na širok dijapazon ljudi koji imaju interes da se u Srbiji ništa ne promeni.

Tacno tako! Sve je kristalno jasno. A sta cemo sa monopolistima koji rade pod plastom Demokratske stranke? Tipicni monopolisti su Djilasova firma Direct media i Saperov McCann Ericsson. A da ne pominjem Miskovicev monopol u maloprodaji i Bekov u medijima, mleku i ko zna cemu sve jos... Da li su mogli uspostaviti te monopole da se drzava usprotivila? Ne bih rekao...

gradjanin

pre 13 godina

Homen je u pravu. Ja od jutros razmisljamo o ovome. Ko je finansirao put 1000 polukrimosa i lezileba (juce smo ih lepo videli) u Djenovu kada se zna da je najeftiniji aranzman 400 evra po coveku sa kartama za utakmicu. to je ciglo 400 000 evra. I sve ono na ulicama, to neko debelo finansira.

Petar

pre 13 godina

Ok,cini se da ste svesni problema i sada ocekujemo reakciju...pravu sveobuhvatnu reakciju .Previse price i praznog hoda nam do sada nisu nista doneli

Toza

pre 13 godina

A gospodin je to zakljucio iz cega? Pasulja, tarota, DBa... ili mu prosto odgovara da prevali krivicu na nekoga, samo je drzava tj vlast nevina od bilo cega.. Idemo u diktaturu...
Ovo me podseca na vreme JULa i njihovih proglasa

Zoran

pre 13 godina

Ma da, samo sto nismo usli u EU, i sada e malera, bas zbog ovoga necemo..
Gde je kraj ovom ludilu i borbi za vlast.. Tajkuni platili nemire da bi sprecili da se udje u EU za 10-15 godina?! G17 menja ime u udruzena radnicka levica brda pasnjaka i regiona..

NIJE VAZNO

pre 13 godina

Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!

Dejan Rančić

pre 13 godina

"Velike firme koje bi da zadrže monopol" su igrom slučaja one koje drži vlada ili koje su u vlasništvu domaćih tajkuna. Ostale velike firme uvek mogu da presele svoju proizvodnju na konkurentnije tržište, a i te firme nisu toliko ugrožene konkurencijom sa EU tržišta koliko prethodno pomenute. Niko nas ne može da ukopa toliko koliko mi to možemo sami, od Marice 1371 pa naovamo.

Miki

pre 13 godina

Mislite na održanje vaših monopola druže Homen, vas i vaše vrhuške iz DS. Da ovu državu, kao jedini i bogom dani, samo vi možete da vodite u boljitak. Pa nije baš tako. Strašno sam protiv huliganstva, protiv retro snaga koje bi u Srbiji napravile još veću štetu nego što je vi, drage demokrate, pravite zadnjih godina. Ali, nemojte mahati gladnom i jadnom narodu više sa EU i Evropom, počistite prvo svoje dvorište sami, onda će vas Evropa sama pozvati da se priključite. Navijači su sitne ribe i posledica mnogo krupnijih stvari koje se vrte u pozadini.

goran

pre 13 godina

I ovo u Đenovi su platili monopolisti,pred zasedanje holandskog parlamenta da pokažu kako i dalje treba da živimo u getu, koji će naravno oni da opskrbljuju uz abnormalnu maržu.Kao naprimer, 2miliona automobila kojima treba 8 miliona zimskih guma naredne zime.Bio je pre njih jedan koji je mislio da može sve a svi znamo kako je završio.

Z. Rilakovic

pre 13 godina

Odlicno Homen! Samo da se u istom procesu utvrdi koga finansiraju firme monopolisti, iliti ko finansira politicke stranke u Srbiji. Do sada ste to krili kao zmija noge. Stranke i firme - monopolisti su lice i nalicje jedne iste monete.

satelit

pre 13 godina

Pa ako sve to znate, učinite nešto! Naša izvršna vlast voli da konstatuje činjenice, ali ne voli da bilo šta uradi po njihovom pitanju!

dovla

pre 13 godina

Ovaj je prolupao totalno sa svojom teorijom zavere. Iza huliganizma stoje nezaposlenost, razocarenje, beznadje, bes. Ovo je nesto sto skoro svaki gradjanin Srbije danas nosi u sebi, jedino sto neki cute i nerviraju se, a navijaci to artikulisu na "malo" primitivniji nacin. Dakle, ako je traziti krivca, onda je to ova kriminalna druzina na vlasti, a pre svega stranka koje je Homen clan.

Vlada

pre 13 godina

Vidim Miskovica su pritisli u proteklih par meseci, sad odjednom frka na sve strane. Ja u potpunosti verujem da je ovo pokusaj destabilizacije Srbije od strane kriminalaca i monopolista. Nisu to nikakve teorije zavere, to je jasno kao dan. Ne moze se ovoliko ljudi opremiti i organizovati bez ozbiljnih finansijskih sredstava. I zapitajte se, koga vi uopste znate i da bi samoinicijativno isao da se bije sa 5600 policajaca naoruzanih do zuba?

nsv

pre 13 godina

Pozivam drzavnog tuzioca da ispita A. Tijanica u vezi sa njegovom izjavom datom u nedelju 10.10. povodom rusilackog pohoda na Beograd i njegove gradjane. On je bio dovoljno bahat i drzak da baci drzavi (koja mu je inace poslodavac) i svima nama rukavicu u lice, a sad je red na drzavu da odreaguje. Da su Natasa Micic i Zoran Zivkovic na funkcijama, vec u ponedeljak bio bi priveden na informativni razgovor.

DejanS

pre 13 godina

Najzad neko da krene u pravom smeru. Mislim da u ovom grmu lezi zec. Ovo sve sto nam se desava, ubistvo Tatona, gay parada, napad na Stojkovica i prekid utakmice su samo paravan. Samo napred.

Stevan

pre 13 godina

Uz ovaj tekst lepo stoji naslov da je nedelju dana na Kopaoniku 1500 eura, jos kad ne bi bilo belih viza cena bi bila 2000 eura. Srbija se pretvorila u tolstojevu Rusiju, kao u romanu Vaskresenje, tuzno i zalosno, sledi revolucija.

dejan

pre 13 godina

Ovaj Homen sve vise pocinje da me zasmejava. Ako je to tako onda isapda da drzava stoji iza ovih huligana jel upravo onoa dozvoljava velikim firmamam da imaju monopol. Probajte nesto da uvezete u Srbiju sto Uvozi DElta ili MPC holding i slicne firme. Otvoreno vam kazu da ne moze, zakonski kao moze ali eto, drzace vam robu malo duze na carini, utvrdjivace "strucnjaci" iz delte i drugih firmi da li je original, itd itd. Sam sam pokusao pre jedno 2 godine i doziveo sve ovo sto pricam. Drzava je upravo miskovica i Matica napravila extremno bogatim ljudima, Miskovicu je poklonila c market, dala mu kredit sada da otplati dobavljace a niko nije otplacen sa tim da se niko ne pita gde je i kako potisao taj novac, nekih 30 do 40 miliona eura samo DELTI. Onda uvoz automobila. probajte sami da uvezete auto i da regularno platite troskove. prvo nalecete na hrpu speditera i nepotrebne papirologije, onda vam objasne da smanjenje carine vazi samo ako imate neki cudan papir koji dokazuje da vozilo koje ima francuske papire naprimer i za koje i mala deca znaju da se pravi u Francuskoj, mora da imao i taj EUBOR mislim da se zove koji je fakticki nemoguce dobiti u Francuskoj. i kad to nemate morate da platite 20% carinu jer se vozilo tretira kao da nije iz EU. Za to nisu krive navijacke grupe sigurno, nego sama drzava. Gde jos u svetu postoje spediteri koji fakticki nista ne rade vec samo steluju carine sa carinicima i umesto da pare idu drzavi idu kojekakvim prevarantima i mutljavinama.

Sale

pre 13 godina

Znači United Molopolists of Serbia ili Miško, Bajtović, Salford se udružili ? Miško dao za džeparac, Bajat im sipao džabaka gas u rezervoar a Salford im spremio paketiće A+D mleka od koga su im naglo porasli bicepsi ? Ovako ni onaj julovac Marković nije vređao inteligenciju narodu.

Pajser

pre 13 godina

Ma naravno, svi su krivi za katastrofalno stanje u zemlji, samo vi što vladate niste... hoćete li i mrave da optužite za svoje neuspehe?

Ivan

pre 13 godina

Pa najveci monopolisti su drzavne firme! Da li gospodin Homen jkaze da drzava sama za sebe izaziva incidente?

Ako misli na Miskovica, covek je prdao Maxi, pa jedino da sad Belgijanci ili Holandjani kojui su kupili firmu, jedino da oni ne izazivaju incidente...

Kada ce da se shvati da su incident direktno vezani za beznadje kojim su mladi okruzeni, sa promenjenim vrednosnim normativima, kao i sa unistenom ekonomijom..

Napadima na najvece poslodavce i dalje se direktno podriva sistem, a to vlast radi vec duze vreme...

Goran Beč

pre 13 godina

Ne cenim ovog Ho´mena baš toliko ali znam očemu govori.

1. živim u evropsku uniju i držim ovde firmu. poznam razlike u cene i u srbiji je skuplji elektro material, gorivo u odnosu na evropske plate, tekstil, obuća, nameštaj, itd....

zašto ? zato što monopolisti u srbiju trpaju sebi velike marže u džepu.
hajde da im dodje strana konkurencija kao što su Tesco, Carefour, ili REWE pa da vidimo dali će Tempo i Maxi Market imati šancu da konkurišu sa njima.

A Tesco kupuje svoju prehrambenu robu 80-90% od domaćih proizvodjača, samo se na njima lepe nalepnice u fazonu proizvod Marka TESCO.

Koliko firme u slovačku žive od saradnju sa TESCO da ne pričam, a plaćaju pošteno zato što saradjujem sa njima i znam da redovno meni plate kupenu robu u roku od 45 dana.

plaše se Gosp. Mišković i ostali da nebih stigla konkurencija....

MaloMorgen

pre 13 godina

Dokaz da su i neisporucivanje Mladica i svi razlozi za nepriblizavanje Srbije svetu ustvari delo kriminala sa veoma dobro izgradjenim (i finansiranim) mehanizmima delovanja.

Ako drzavni vrh i pre njih BIA ne cine nista da spreci takve radnje, moze se slobodno smatrati da su i deo toga.

bagra vlada

pre 13 godina

"Homen je ukazao i na pojedine nejasne i kontradiktorne odluke sudova koje ne idu u prilog borbi protiv huliganstva" takodje su i njegove izjave kontradiktorne,jer ti isti monopolisti finansiraju i stranku na vlasti, kojoj i sam pripada i koja ga je tu i postavila. Problem nije kao što kaže u desničarskim organizacijama i opoziciji već u onima koji na osnovu svojih olako stečenih bogatstava upravljuju političkim strankama i finansiraju ih, i sve to na veliku štetu države i gradjana.

mile

pre 13 godina

Cekajte, jel ovo sala...juce procitah u nekom komentaru da je sve izrezirano od vlasti i BIE da bi se ukinule sve nacionalisticke i rodoljubive organizacije (zajedno sa navijackim grupama) - i sa ovim se slazem potpuno, a takodje neko napisa i da ce ih u narednim danima cak povezati sa tajkunima i ko zna kime - e na ovo rekoh ma nece bas i to. I sada citam ovu izjavu, i pitam se sta se ovo desava. Totalno me sad ne bi zacudilo da sutra objave da su Kostunica i Toma Nikolic organizovali nerede u Italiji. Ljudi, nama se uvodi diktatura , a drug Tito, pardon Tadic, se izgleda spremio na dozivotnu vlast. Na kraju, pa ko je lepsi i bolji od njega...

larva

pre 13 godina

Ako nepocne masovno hapsenje i otvaranje logora za neistomisljenike Homen i drustvo iz otpora ce u najskorije vreme da pobegnu iz zemlje uplaseni svojim zlodelima.

ljiljana

pre 13 godina

Homenu,prestanite svi da podcenjujete inteligenciju ovog naroda! To što ste spremni na marifetluke, ne znači da ste sposobni, iako je taj vaš manir postao sinonim za poslovanje u Srbiji. Svi,i vi i mi,znamo da ste vi (vlast)omogućili tajkunima monopolistički položaj. Imali ste i imate svakodnevno priliku da uspostavite pravnu državu, ali vama to ne ide u prilog. Zaglibili ste u kriminal nevidjenih razmera, ušli ste u dilove sa mnogo djavola, država se otela kontroli. Samo jedan mali primer vaše pomoći blady Miškoviću, oko prodaje brenda MAXI za 800.000 mil EUR "belgijskoj firmi" - dozvolili ste da se ta transakcija odobri van Srbije i uskratili budžetu 15% prihoda, da ne pominjem sve takse koje bi takođe napunile budžet. Koliko ste DOBRI u tom marifetluku? Koliko za Satelit 40.000.000 mil eur?...to je samo delić od onoga što znamo. VI POLITIČARI I DOPOLITIČARI ste im to omogućili. Znam da vam nije važno što vam narod neveruje zbog vaših prljavih rabota, i da gledate samo svoje interese i kako da zapalite iz ove jadne zemlje kakvom ste je vi napravili,ali imajte makar malo dostojanstva i nemojte dozvoliti sebi da glumite BUDALE, koje su izvršile ubistvo Đinđića!

Mickey Mouse

pre 13 godina

Ova država, zaista, treba da se zapita - kuda ide, ako vidi "neprijatelja" u svakoj "mišjoj rupi"?!
A, onda, odjednom, nisu to više "miševi", već pravi "slonovi" i druge "zveri" što joj stoje na "putu evrointegracija"?!
Takođe, sa "tajkunima monopolistima", nije se za "šaliti", jer kada sa njima nema "konsenzusa", onda, po pravilu "odlaze ovi sa vlasti", jer je njihov posao bio da, za svoje "poslodavce", kreiraju najpovoljniji "makro-ekonomski ambijenat" za njihovo bogaćenje?!
Podsetimo i da su "tajkuni", koje je "stvorio Milošević", bili "važna poluga" u njjihovom dolasku na vlast?!

dule nbg

pre 13 godina

Citam ove komentare.. I vecina je u pravu.. Jel vi to g-dine Homen tek sad vidite monopol u zemlji!? Jel to nisu najveci finansijeri najvecih stranaka!? itd itd
ALI
Ali, setite se pre godinu dana.. Trebali su da odlucuju o skidanju viza nasim gradjanima. Za 15 dana je bilo 15 napada na strane drzavljane u Beogradu. Pre toga nista, posle toga nista..

Slucajno!?!?

A za sinoc, 50 idiota je unistilo utakmicu, bez daljnjeg... Ali 2450 ljudi je otislo da gleda fudbal. I nismo svi mi stoka, nismo ni najgori. Ni bolji ni losiji od ostalih

hocemo poseban sud za huligane!!!

pre 13 godina

Problem je toliko veliki i specifican da bi trebalo napraviti poseban sud i posebno tuzilastvo za huligane i ekstremiste. Obicni sudovi nisu sposobni da se odbrane od huligana i njihovih pritisaka i pretnji, a obicni tuzioci nisu dovoljno obuceni da vode tako specificne predmete. Zato se predmeti razvlace godinama, a huligani smatraju da im je dopusteno da divljaju.

Drle

pre 13 godina

Ovo je na zalost istina. Katastrofalan odnos vlasti prema državi. Tek kada ih neko pritera uza zid progovaraju. Naravno ne zbog gradjana Srbije, nego zbog lične ugroženosti. A mogli su to odavno da reše, zašto se uvek čeka na minut do dvanest. Zna se tačno ko regrutuje ove spodobe, pogledaj te unazad izjave Vladana Lukića i sve će vam biti jasno. Čovek je sam u rukama fudbalske mafije i narko dilera, to znaju i vrapci na grani a kamoli policija. Lično sam zabrinut za buducnost Srbije, jer ako ovim takozvanim huliganima niko ne stane na put, bojim se da ce doci do vecih i još opasnijih incidenata.

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

Jovan

pre 13 godina

E Homene, Homene... Krivi ste vi i vlasti. Mogli ste da sprecite ali niste. Krivi ste zbog necinjenja a imali ste sve informacije. Ako ti nije jasno, da ti objasnim: ti i tvoje kolege u vlasti ste SAUCESNICI! Da li ti je sad jasno?

ne glasac

pre 13 godina

Ako je to cilj onda mi , gradjani Srbije, treba da istaknemo belu zastavu sto pre. Zasto da nasi monopolisti ruse Beograd a mi to da placamo kad ce svakako da dobiju ono sto zele. Pozdrav za gospodina Homena bivseg Otporasa

ja

pre 13 godina

neko mnogo pametan je smislio sve ovo....jedino sto je trebao znati da igranje sa zivotima drugih ljudi ne moze proci bezbolno...kad tad obija se o glavu,ma koliko da si pametan ili bogat....

Dule BG

pre 13 godina

Ma neka ne lupa jedan od 50.000 sekretari, komesara, itd.
A kako da se rešimo vašeg monopola? Stavili tapiju na vlast više od decenije, a zemlja propade.
Što se tiče reprezentacije, bolje da ni ne igraju kvalifikacije. Nekim čudom se kvalifikuju na veliko takmičenje, pa nas tamo obrukaju, primaju po 6 komada, tuče ih Australija, Gana, ko stigne. Ma zemlja haosa, takva i reprezantacija.

Srdjan

pre 13 godina

Cudi me da nije pocelo ispiranje mozga tvrdnjom da se na ogradu sa klestima popeo licno Vojislav Kostunica, a da su licno Kosta Cavoski, Matija Beckovic i Smilja Avramov ubacivali baklje u teren!

Veseli

pre 13 godina

to je tacno....ali ovo su propusti sluzbe drzavne bezbednosti rodjaci, nas uvek neko sabotira a sta za to vreme sluzba radi...?? pitacemo predsednika

Bojan

pre 13 godina

Koji bolid! Očigledno je već neko vreme da se DS, tj. zna se već ko, posvađala sa nekoliko najizvikanijih tajkuna - došla kriza, a ovi zavrnuli slavine. A kako ni Mišković ni Beko nisu primitivci i pritupi kao Karić, pa kako itekako imaju debele papire o tome šta su i sa kim radili, nije se moglo pronaći "lako" rešenje.

Ali ipak je smešno kada se izajvljuju ovakve gluposti.

najgorost

pre 13 godina

moramo da posumnjamo da li je u stvari bila milionska steta na ulicam beograda 10.10. milion eura nije mala suma, neka šteta za jedan izlog ne kosta vise od 200 eura, to je 5000 izloga, toliko sigurno nije polomljeno.

ko onda preuveličava štetu? i iz kog motiva? pa jasno je, vlast treba da skrene pažnju predimenzionirajući ovakve ekscese da u centru pažnje javnosti ne budu ekonomski katastrofalni položaj do koga su nas doveli.

tako se stalno predimenzioniraju događaji da bi društvo skrenuli sa prave strane problema. monolpoli o kojima homen priča su isti dio priče - ne mogu se odvojiti od vlasti jer monopoliti ne bi mogli postojati da nemaju podršku vlasti. a sto da pricam kad to i "djeca" znaju

DeKOb

pre 13 godina

Vi ste pokrovitelji nastanka tih 'monopola'. Od njih jos uvek muzete pare u privatne i stranacke crne fondove. Sa njima ste upropastili sve privatizacione procese. Osudili ste gradjane Srbije na izolaciju i siromastvo. Na kraju krajeva sta ste uradili da one horde od sinoc ne dobijaju pasose i da budu osudjeni za prekrsaje stare i po 10-tak godina?

BoKi

pre 13 godina

Konačno neko da kaže istinu.
Itekako smo spremni mi za Evropu, to i jeste panika naših tajkuna. Svakako smo spremniji nego što su bile Rumunija i Bugarska.

Homene Homeru

pre 13 godina

U Srbiji nema puno monopolista mozda dvadesetak pa lepo covece ako znas ko stoji i znas kao i svi mi ko su monopolisti ti lepo postupi po zakonu pa hapsi! Doduse moraces i svoje sefove ministre da pohapsis onda jer vecina njih je u tesnoj vezi sa bas ti monopolistima koji placaju huligane koji bas njihove monopolske radnje lupaju! Ili mozda znas ko stoji tacno a bojis se da kazes i da protiv tog krenes!
Sve je ovo jeftina demagogija
KOliko monopolistima ne odgovara da udjemo u Eu ili budemo kao normalan svet toliko i ovim nasim politicarima to isto ne odgovara jer bi onda morali da odgovaraju za svoje manifetluke i krupne lopovluke!

Dzoni

pre 13 godina

Prvo mi u EU necemo da udjemo za bar 30 godina.U EU vlada misljenje i tako ce biti da sem Hrvatske nema vise prosirenja ,da ne pricam u vezi kosova.Jel to znaci da treba da trpimo monopole jos 30 godina jer isti placaju ove na vlasti.Da vam opet podsetim da smo po monopolu na predzadnjem mestu svetu ,samo Mongolija gora od nas.Pa nisu sve zemlja sveta u EU.

Zemlja zove

pre 13 godina

Ha ha ha pa ovakvu glupost odavno nisam cuo, covek je potpuno izgubio kompas jer ne treba da izjavljuje u novinama ono sto govori u stranci vec slepim ljudima to kod njih prolazi, ali za siru javnost je smesno. Najveca pljcka je nastala bas u periodu njegove vlasti, spali smo na najgore grane sve je rasprodato najvise ne zaposlenih je u istoriji tako da je svaka ovakva prica besmislena.

komentator

pre 13 godina

Homen smatra ogromnu većinu srpske populacije za maloumnike!
Neki navijalki dripci naprave nerede u Đenovi i to osujeti prijem Srbije u EU!?
Nisu li ovi dripci zapravo olakšali planove aktuelne vlasti da zabrani navijačke grupe i tako oduzme opoziciji udarnu pesnicu u osvajanju vlasti?
Ili sam ja naivan pa ništa ne razumem?

Banana republika

pre 13 godina

Cilj je da pokazu da ne postoji pravna drzava! Jer da je ima oni bi bili u zatvoru a ne na ulici... A vi kao drzavni sekretar bi trebalo da se bavite pitanjem sta radi srpsko pravosudje, odn zasto ne radi umesto sto dajete smesne i ujedno tuzne ocene o huliganima.

građanin

pre 13 godina

Gospodine Homen, Srbija može ući u EU, u najboljem i najoptimističnijem slučaju, za 7-8 godina, a verovatno će do tog trenutka proći 10+ godina. U međuvremenu, što je svima jasno, će morati da uđe u NATO i reguliše svoj odnos (čitaj:prizna) sa Kosovom i uhapsi preostala dva haška begunca. Prema tome, nešto ne vidim da domaći monopolisti imaju preteranog razloga za žurbu u 'sabotiranju' pristupa Srbije EU.

baki

pre 13 godina

Problem u citavoj prici je sto je vlast davnih dana mogla da se obracuna sa bagrom. Ne treba podsecati na insider i na sve dokaze koji su svojevremeno dostavljeni tuzilastvu. To je bilo pre par godina i sta se desilo? Nista. Tek sada, kada je nacinjena nepopravljiva steta (ruku na srce mi i nismo za EU) neko se seti da bi trebalo uciniti nesto po tom pitanju. Predsednik - maneken se vise bavi time kako ce izgledati na televiziji, nego sto zalaze svoj autoritet da se problemi resavaju. O vladi necu ni da pricam. Kad malo bolje pomislim, jedini kvalitet ove vlasti je sto ima takvu opoziciju (pa se uvek bira manje od dva zla). Katastrofa.

Bosna

pre 13 godina

Naravno da je sve dogovoreno, Sa ove strane Drine Dodik je blokirao granicu sa Srbijom , koja slućajnost baš sada. Ovo je sve sprega Rusije, Tadića i satelita Dodika koji doduše skuplja mrvice jer nema toliku moć.
To rade "zštitnici sprstva" koji pored zaštite naroda usput se bogate. nacionalizam je dobar biznis, vidjelo se to u ratovima. Do sada su optuživani Hrvati, Sloveni Bšnjaci, Albani, Makedonci i crnogorci za ubijanja, a na kraaju koje sada isplivao?
Tadić je skoro bio u privatnoj posjeti Dodiku na predizbornom skupu, bolje je bilo da pravio red u svojoj državi.

Sava Drugi

pre 13 godina

Ne Homene nisi upravu. Jesi uhvatio zmiju otrovnicu, ali to nije ta koja je ovaj put ujedala.

Ovi sto su divljali u Djenovi, su izmanipulisani od onih koji bi da otcepe Kosovo od Srbije. Da su stvarno voleli Kosovo ne bi lomili , rusili i palili po Djenovi, nego bi otisli na Kosovo da se tamo bore za slobodu.

Grofica

pre 13 godina

Gospodo, sramota...Krivi huligani? Medju tim huliganima ima i studenata i onih koji nemaju posao i onih ciji roditejli nemaju posao....Razmislite malo o tome..

Rumunija i Bugarska se nisu rešile suštinskih problema!

pre 13 godina

Pogledajte dobro šta je Homen izjavio! On je upravo potvrdio kakva je vlast u Srbiji, jer je rekao da je pitanje vlasti to kakva je država (monopolisti i ostalo) - kad EU bude vlast ovde, onda će bitit drugačije. Dakle, nije rešenje problema u EU, već u tome da napravimo normalnu državu. Ako to ne uradimo pre nego što uđemo u EU (ako i uđemo), onda ćemo unutar EU ostati samo "zona za odlaganje smeća".

Likovi iz ove vlasti ni toliko inteligencije nemaju, pa da znaju kad treba da ćute!

Mina

pre 13 godina

Evo pet isti tekst. Svi su vam krivi osim odgovornih. Drzava treba da se probudi vise iz zimskog sna, stane iza svojih gradjana i raskrsti sa huliganima zauvek. Zovite odgovarajuce "sluzbe" ako nemate informacije ko stoji iza ovoga. Sve se bre zna. Samo hajte u akciju i sve je cisto za 2 nedelje.

Vlast treba da prestane da prebacuje krivicu stalno na druge, nego da se prihvati prljavog posla obracuna sa maloletnom delikvencijom i organizovanim desnicarskm grupama.

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospodin Homen treba da ćuti i da radi ono zašto jeplaćen. Nema pravo nikome da mudruje, neka radi ono što treba. Odgovori Homenu kako ste i koga reizabrali i zašto po složenosti najednostavniji predmeti stoje po vašim sudovima i više od 10godina nerešeni.Maštaš o EU kao tvoj šef,kako to mislite da tamo primaju gologuzane i maloumne.
Zar mislite da sa 300eura platom,200 eura penzijom sa 2000000 nezaposlenih gomilom sirotinje,državom bezprivrede i ekonomije,BDP od 4800 USA $,primitivno organizovanom državom ,spoljnjom prezaduže nošću,nikakvom infrastruktu rom,izraženom korupcijom i kriminalom stignete u društvo ozbiljnih zemalja.Lažete bre mnogo,zaluđujete ovaj tunjavi narod zato se sve ovo i deša va.Pa ti monopolisti su upra vo vaši sponzori i finansije ri,nisu moji.Foliranti ste svi do poslednjega,nagumali ste se,napunili svoje račune narodnim parama,obogatili se i sada kao brinete za državu, ..... se vama i za državu i za narod u njoj.

Dejan

pre 13 godina

A sta onda rade organizatori i finansijeri huligana na sastancima i na prijemima sa celnicima DS? Pa oni imaju bar dva svoaj podpresednika Vlade (Djelic i Dinkic), predsednika Vlade (Cvetkovic) a o Milosavljevicima - ministrima, ministarki sporta, i
direktorima raznih agencija da i ne govorimo. Svi su zastitnici i promoteri najcrnjih monopolista, svakako iz kluba "Privrednik". Prvo u glavu mafiju, a onda ce i sitni srafovi i izmanipulisani lako da nestanu. Dodatno, mislio sam da je Djindjiceva, pa me onda demantovala Kostunicina Vlada, ali tek ova danasnja, pa dolaze uvek sve gore i gore Vlade koje su zastitnici. Uredite prvo svoje dvoriste g. Homen i ovuy Vladu, makar to zancilo smenu predsednika Vlade i procesuiranje Predsedniak drzave, pa tek onda nas plasite da ce neka nova Vlada stititi monopoliste.

Zdravko

pre 13 godina

Neko neka objasni Homenu da tajkuni zive od kredita inostranih banaka, a cene kredita zavise od rejtinga zemlje, i sada kada su svi tajkuni u kasnjenju po kreditima poslednje sto im treba je nestabilnost i mogucnost proglasenja njihovih kredita dospelim..

A da pitamo narod

pre 13 godina

Homi to ti je lako proveriti! Šapni Borisu da raspiše referendum pa da vidimo 'oćemo li mi EU ili nećemo. Tako je i Cobe radio kad nije znao šta mu je činiti!

Mira

pre 13 godina

Ne mozete tvrditi da su huligani "placeni". Prvo, nemate dokaze, a drugo, nisu ovo obicni huligani...Nije ovde problem DA LI ce zemlja da nam se menja, vec KADA ce? Mnogo smo ljuti, zato nije ni cudo sto su iskoristili priliku da pokazu nezadovoljstvo, kada se bavite svim i svacim osim poboljsanja situacije u zemlji.

miodrag

pre 13 godina

... tacno je uocio covek da mnooogima ne ide u prilog da udjemo u eu ali je i tacno da nismo jos zreli za ulazak...
a to znamo i sami da nismo spremni..
pa ko normalan ovakve da nas primi, ja prvi ne bih da sam stranac. iskreno.

LaneNS

pre 13 godina

@ NIJE VAZNO Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!
(NIJE VAZNO, 13. oktobar 2010 12:24)
nemogu se pise odvojeno;
neinteresujeme se pise: ne interesuje me;
trebanam se pise odvojeno;
neizvucete se pise odvojeno;

Dragan

pre 13 godina

Ma da sada je sivilo u Srbiji ali kad se udje u Evropu onda svetlost i ljubicice! Kolika je plata radnika zaposlenih u FIAT-u? E to ce vam biti Evropa!

Sinisa

pre 13 godina

jedini je problem sto ce nase monopoliste zameniti strani monopolisti, i sta cemo onda? Da dozivimo sudbinu Grcke, Madjarske koje su pale u duznicko ropstvo?

Pavle

pre 13 godina

Homen je doslovce rekao da su seli Miskovic, Drakulic, Saric i npr Beko i dogovorili se da isfinansiraju nerede, jer, hmmm, ma da, zbog toga necemo uci u EU?! A dok im drzava pokusava da uzme sve sto imaju oni razmisljaju kako da obezbede svoje pozicije za 15 godina??!! I to uz rizik da budu uhapseni za protivustavno delovanje?! Ma daaaaj...

Dragan

pre 13 godina

Čekaj, ovde nešto ne štima.
Ova Vlada je od NIS-a, Delte, Pančevačke rafinerije,Telekoma ,Fijata... i dr. napravila monopole. Jel to znači da je Vlada finansirala ovo ... u Djenovi. Ja mislim da nije. A onda čemu ova izjava? Drugo, danas mi jedan klinac sa Miljakovca kaže da je dvadesetak njegovih drugova bilo u Djenovi i da su išli oni koji imaju čiste dosijee. Kada sam ga pitao pa ko je to platio prevoz i ostalo, stvarno nije znao da mi kaže.Pa ako policija ne može da otkrije ko je ovo finansirao, onda nešto ne valja u policiji.
Treće, ako neko misli da je ovo samo pitanje borbe protiv huligana, ljuto se vara. Ovde se radi o začetku radikalnog anarhističkog pokreta, nešto slično kao u Grčkoj i Španiji. Ako se to zapati, nijedna država to lako iskoreniti ne može. Zato državo pamet u glavu,diži životni standard ovom napaćenom narodu inače neće valjati nikome.

Mikica

pre 13 godina

Ovo je sustina cele price

http://www.sportal.rs/news.php?id=37176

http://www.rts.rs/page/sport/ci/comments/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/778090/%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0+%D0%B8%D0%B7+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5.html
(понедељак, 11. окт 2010, 12:02)
navijac [нерегистровани] пошаљи одговор
PREKID!
nemojte dzaba ni da kupujete prava kad ce utakmica biti prekinuta na pocetku!

Nebojsa

pre 13 godina

Zahvaljujem Homenu na tome sto me bukvalno citirao od reci do reci i sto prati ova nasa pisanja. A ovde sam o tome pisao.
I samo nedostaje dodatak vezan za Tadica da treba da pohapsi hitno MM i Beka kao glavne finansijere, jer tu kolicinu para u Srbiji imaju samo oni, a treba dodati jos njih 12. I tu je ekipa onda na okupu.
Sve se zna i vrapci na grani, samo nase tuzilastvo ne zna.
I jos nedostaje recenica, Tadicu probudi se, nesto se desava.
Ekipa tajkuna ima izuzetno jako uporiste u BIA jer su odatle i potekli, samo treba pazljivo procesljati biografije. Pare izneli, Borku pocistili, tim parama od naroda napravili robove i uzivaju.
A ako se bude odlozilo i oduzilo sa ovim velikim poentiranjem, i ako se hitno ne oduzme nelegalno steceno, na zalost, ali 100%, oni ce izazvati krvoprolice, jer ne prezaju ni od cega.
Ovo se zahuktava nevidjenom brzinom i potreban je HITAN I REZANTAN POTEZ.
Svako odlaganje vodi u nevidjenu agoniju.
RED; RAD I DISCIPLINA.
Kazna koja se redje izrice ima vece dejstvo.
Do sada nijedan tajkun nije ni nacet, sem Karica, koji je od svih njih najposteniji, ako se moze pricati o postenju. A i taj progon je organizovao MM, kao i unistavanje mnogih privrednika i kompanija.

Milorad

pre 13 godina

Sve je tacno sto kaze Homen, no to se zna odavno ,mani pricu vreme je za hapsenje...Miskovic,Beko i mnogi iz Vasih redova.Oduzimajte imovinu bre sto pre...Sad ste na vlasti iskoristete je.

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

Vladan

pre 13 godina

Problem je neuspela reforma pravosudja koja ne resava ovakve incidente, niti cini bilo sta da ih spreci. Zatim svaljivanje krivice na drugog. Homen je od otporasa postao veliki demagog, a svojoj poziciji u drzavi nije dorastao.

Ivan S.

pre 13 godina

Po prvi put u poslednje vreme pročitam nešto što upotpunosti odražava ono što nam se dešava već deset godina. Zašto je ubijen Premijer, pa upravo zbog tempa kojim se Srbija približavala EU. A zašto krupnom kapitalu odgovara ovo stanje, pa upravo jer bi ulaskom u EU morao da igra po pravilima uređene države a tu nema kupovine propalih firmi, pa čekanje da se promeni urbanistički plan, luke Beograd, i još hiljade primera do ovog poslednjeg u Đenovi. U ovoj državi sve je interes a ostalo smo mi koji traćimo svoju energiju i zračimo se pred monitorom ; )

milos

pre 13 godina

Lepo zborite, ali....ajde da neko peuzme stvar u svoje ruke i pocne da resava ozbiljan probelm, ali opet pisem, ne smeju da krenu da resavaju stvari zato sto je i vlast gresna i znaju st aim sleduje....cccc, ova vlast pod hitno da se menja, sve demagozi i oratori...cak se i EU zgrozava na njih i oni se hvataju za glave kad cuju nase smesne neobrazovane politicare ciji pedigre ne treba ni komentarisati, sve lopov do lopova!!! Dosta vise bre!

Bosko

pre 13 godina

Homen 110% u pravu!!!
AKO OVI BANBUSI OD "LJUDI I NARODA" TO NE SHVATAJU, NEKA IDU TAMO U RUSIJU KOD MARKA I MIRE..., PA TAMO NEKA DIVLJAJU I UZIVAJU U TOM SISTEMU!
OCISTITI SE OD RETROGRADA, PROPALIH KOMUNJARA I LENCUGA ZA SVA VREMENA...
AMAN ZAMAN VISE, ONI SE UBIJAJU OD LOVE I DAN DANAS, A MI KOJI SMO HTELI PROMENE I ULAZAK U EVROPU PRE 10 G. STOJIMO U MESTU...
DOSTA VISE, GOTOVO JE, GOTOVI SU...
SAD IM JE TETA HILARI DONELA LJUBAVNO PISMO..., PA CE SAMI OTICI TI PARAZITI I VLADATI NEGDE NA NEKOM OSTRVU SRECE ...

Nebojsa

pre 13 godina

Obradovic je kolateralna steta, a sramno je da se pise da je uhapsen dan ranije i saopstava zvanicno, a onda Vecernje novosti, zna se cije su one, kaze da je koordinisao i upravljao neredima putem mobilnog telefona.
Sve ovo je da se skrene paznja sa stvarnog organizator i finansijera.
A zna se i odlicno da su MM pare i njemu bliskih u Zvezdi i da pod kontrolom drzi i finansira huligane spremne na sve, zarad svojih licnih interesa i nastavka monopola.
Ali je problem sto imaju tajkuni jako uporiste u BIA koja pak sinhronizuje nasilje u Italiji sa svojim pajtosima tamo, jer u Italiji je nemoguce uci sa makazama secicama na stadion, a uz to da njihova policija ne intervenise.
Krupan kapital se umesao i ovo je vise od brukanja zemlje. Za glavnog finansijera ove trojice u Djenovi treba 40 godina robije zbog teskog narusavanja ugleda Srbije u svetu.

donkey

pre 13 godina

Sve huligane u zatvor! Zabraniti ove grupe i sve pohapsene za vreme parade ponosa i utakmice odmah na sudjenje. Potrebne su najostrije kazne. A ne optuzivanje drugih kao sto je to obicno u nasoj zemlji, pa i u ovom slucaju.

trener-saradnik

pre 13 godina

Ovaj nije normaalan.Da li o zna prica,jer ako je ovo istina onda podhitno da se uradi nesto kako bi se skiuo sa tog polozaja.Pa zasto su demonstranti upadali u IKE prodavicu kada svi zamo ko je vlasnik,Da li su tim aktom podrzavali Miska,mozda je on ispao kolateralna steta???Bezobrazluk

Dusica

pre 13 godina

Jasno ko dan. Ali koja je uloga drzave u svemu tome ili nekih pojedinaca u vrhu? Zasto Ministarstvo unurasnjih poslova ne cini nista da ovo spreci i precutno prelazi preko incidenata?

Matrix

pre 13 godina

Ovo nisu bili navijaci Srbije ,nikada se nije desilo ovako nešto na utakmici reprezentacije,da pre početka utkmice pocinje lomljavina,gledao sam preko puta huligana Srbije (pošto ono nisu navijaci).nalazila su se mala deca navijači italije,ovo je bilo organizovano,i nikad se nije dešavalo da neki navijač udari reprezentativca ,da se reprezentativcima Srbije baca baklja u autobus,ma koliko lose reprezentativci Srbije igrali ,nemojte da mešate navijače i ove huligane koji su otisli u italiju da naprave što vecu štetu.

zoxbaker

pre 13 godina

ako je tacno sta prica Homen, to znaci da iza ovih nereda stoje Djilas, Saper, Beko, Miskovic (monopolisti na srpskom trzistu)....

Mica Popovic

pre 13 godina

Koliko je ovo smesno! Sta ovaj covek prica? Hajde lepo da drzava prizna gde gresi, da pokaze neke rezulte, pa da ovda pricamo. Ovako su ovo samo jeftini glasovi za gospodina Homena i njegovu stranku na sledecim izborima.

Tipolir

pre 13 godina

"Žele da nas zatvore u čauru, da obrukaju celu zemlju, da sve nas gurnu u jedno sivilo i ništavilo", kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. _______________________

......a danas je u Srbiji sasvim kontra stanje, uzor stanje.......

Jasmina

pre 13 godina

- ovo stvarno postaje smesno....Boze, kakvi nam ljudi vode drzavu, ne zna se ko je gluplji. Treba nama jedna DOOOOOBRRRAAA promena...

keka

pre 13 godina

Citam stampu i ne verujem. Skoro sve izjave se zasnivaju na "cinjenicama", koje nisu dobro argumentovane. Stalno traze neki izgovor za stanje u zemlji.

baja

pre 13 godina

Tacno je, nasilje nije najbolje resenje....Zagrebite malo dublje, nije ovde stvar u "placenim" huliganima, vec u ljudima kojima je muka od svega u ovoj nasoj zemlj

Zoran

pre 13 godina

Apsolutno tacno.Istina.Pa naravno da gospodi koja drzi monopol u ovoj zemlji na mleko,ulje...,ne odgovara da udjemo u EU,jer bi tada imali konkurenciju iz svih clanica EU,koje se niskim cenama bore za trziste.Ovako mogu da rade sta hoce,da diktiraju cene i cede ovaj jadni,napaceni,siromasni,iscedjeni narod.Nikada im nije dosta.Holandija je zemlja koju sam vise puta posetio.Nemacki supermarketi Lidl i Aldi imaju vise predstavnistava tamo,kao i u celoj EU.Kod njih je ulje i mleko po 50 euro centi.U zemlji Holandiji gde su plate 10 puta vece nego ovde.Dovedite Lidl i Aldi,a ne Merkator,Maxi....

Zoran

pre 13 godina

Miskovic i Beko su monopolisti.Njima ne odgovara EU.Da bi mogli ovde da rade sta zele,i bez konkurencije cede ovaj narod do gladi i smrti.Mozda ne finansiraju huligane.Ali sve predhodno je sigurno i tacno.

ilija

pre 13 godina

stalno se ponavljaju iste price,gospodo pricajte samo ako imate argumente.Gdin Homen je rekao i da ce se utvrditi politicka pozadina koja stoji iza brace Saric pa nista nije uradio,sad je za ovo optuzio bar 500 ljudi!
Pusti policiju i tuzilastvo da rade svoj posao,odnosno oni su vec trebali da ga urade i da ovakvi huligani budu iza brave

Ana

pre 13 godina

pitajte vase kolege iz DB i Policije ko stoji iza ovih napada i uradite nesto da takvi procesi traju kratko,a nemojte da se bavite spekulacijama kome bi sve odgovaralo ovakvo stanje!

Branko

pre 13 godina

Ovakvo stanje najvise odgovara VAMA politicarima,jer ovakvim pricama mozete da zamajavate narod i da budete na vlasti jos 10 godina!!

Backo

pre 13 godina

Koga cete sledeceg da optuzite gdine Homen Caneta i Karica,ili mozda Slobu Milosevica!
Bolje radite svoj posao a ne da sudovi kako kazete donose kontradiktorne odluke!

dovla

pre 13 godina

Ovaj je prolupao totalno sa svojom teorijom zavere. Iza huliganizma stoje nezaposlenost, razocarenje, beznadje, bes. Ovo je nesto sto skoro svaki gradjanin Srbije danas nosi u sebi, jedino sto neki cute i nerviraju se, a navijaci to artikulisu na "malo" primitivniji nacin. Dakle, ako je traziti krivca, onda je to ova kriminalna druzina na vlasti, a pre svega stranka koje je Homen clan.

Grofica

pre 13 godina

Gospodo, sramota...Krivi huligani? Medju tim huliganima ima i studenata i onih koji nemaju posao i onih ciji roditejli nemaju posao....Razmislite malo o tome..

Ivan

pre 13 godina

Pa najveci monopolisti su drzavne firme! Da li gospodin Homen jkaze da drzava sama za sebe izaziva incidente?

Ako misli na Miskovica, covek je prdao Maxi, pa jedino da sad Belgijanci ili Holandjani kojui su kupili firmu, jedino da oni ne izazivaju incidente...

Kada ce da se shvati da su incident direktno vezani za beznadje kojim su mladi okruzeni, sa promenjenim vrednosnim normativima, kao i sa unistenom ekonomijom..

Napadima na najvece poslodavce i dalje se direktno podriva sistem, a to vlast radi vec duze vreme...

gradjanin

pre 13 godina

Homen je u pravu. Ja od jutros razmisljamo o ovome. Ko je finansirao put 1000 polukrimosa i lezileba (juce smo ih lepo videli) u Djenovu kada se zna da je najeftiniji aranzman 400 evra po coveku sa kartama za utakmicu. to je ciglo 400 000 evra. I sve ono na ulicama, to neko debelo finansira.

mile

pre 13 godina

Cekajte, jel ovo sala...juce procitah u nekom komentaru da je sve izrezirano od vlasti i BIE da bi se ukinule sve nacionalisticke i rodoljubive organizacije (zajedno sa navijackim grupama) - i sa ovim se slazem potpuno, a takodje neko napisa i da ce ih u narednim danima cak povezati sa tajkunima i ko zna kime - e na ovo rekoh ma nece bas i to. I sada citam ovu izjavu, i pitam se sta se ovo desava. Totalno me sad ne bi zacudilo da sutra objave da su Kostunica i Toma Nikolic organizovali nerede u Italiji. Ljudi, nama se uvodi diktatura , a drug Tito, pardon Tadic, se izgleda spremio na dozivotnu vlast. Na kraju, pa ko je lepsi i bolji od njega...

DejanS

pre 13 godina

Najzad neko da krene u pravom smeru. Mislim da u ovom grmu lezi zec. Ovo sve sto nam se desava, ubistvo Tatona, gay parada, napad na Stojkovica i prekid utakmice su samo paravan. Samo napred.

Toza

pre 13 godina

A gospodin je to zakljucio iz cega? Pasulja, tarota, DBa... ili mu prosto odgovara da prevali krivicu na nekoga, samo je drzava tj vlast nevina od bilo cega.. Idemo u diktaturu...
Ovo me podseca na vreme JULa i njihovih proglasa

nsv

pre 13 godina

Pozivam drzavnog tuzioca da ispita A. Tijanica u vezi sa njegovom izjavom datom u nedelju 10.10. povodom rusilackog pohoda na Beograd i njegove gradjane. On je bio dovoljno bahat i drzak da baci drzavi (koja mu je inace poslodavac) i svima nama rukavicu u lice, a sad je red na drzavu da odreaguje. Da su Natasa Micic i Zoran Zivkovic na funkcijama, vec u ponedeljak bio bi priveden na informativni razgovor.

Joca

pre 13 godina

Homen da ćuti. Kamarila koja je došla posle 5. oktobra je nastavila gde je Milošević stao, oplevila je državu do krajnjih granica. Još samo organe da nam poskidaju. Sada nam podmeću kojekakve gluposti ne bi li nam zamazali oči. Na njihovu duboku žalost to im neće proći.

Sale

pre 13 godina

Znači United Molopolists of Serbia ili Miško, Bajtović, Salford se udružili ? Miško dao za džeparac, Bajat im sipao džabaka gas u rezervoar a Salford im spremio paketiće A+D mleka od koga su im naglo porasli bicepsi ? Ovako ni onaj julovac Marković nije vređao inteligenciju narodu.

najgorost

pre 13 godina

moramo da posumnjamo da li je u stvari bila milionska steta na ulicam beograda 10.10. milion eura nije mala suma, neka šteta za jedan izlog ne kosta vise od 200 eura, to je 5000 izloga, toliko sigurno nije polomljeno.

ko onda preuveličava štetu? i iz kog motiva? pa jasno je, vlast treba da skrene pažnju predimenzionirajući ovakve ekscese da u centru pažnje javnosti ne budu ekonomski katastrofalni položaj do koga su nas doveli.

tako se stalno predimenzioniraju događaji da bi društvo skrenuli sa prave strane problema. monolpoli o kojima homen priča su isti dio priče - ne mogu se odvojiti od vlasti jer monopoliti ne bi mogli postojati da nemaju podršku vlasti. a sto da pricam kad to i "djeca" znaju

Vlada

pre 13 godina

Vidim Miskovica su pritisli u proteklih par meseci, sad odjednom frka na sve strane. Ja u potpunosti verujem da je ovo pokusaj destabilizacije Srbije od strane kriminalaca i monopolista. Nisu to nikakve teorije zavere, to je jasno kao dan. Ne moze se ovoliko ljudi opremiti i organizovati bez ozbiljnih finansijskih sredstava. I zapitajte se, koga vi uopste znate i da bi samoinicijativno isao da se bije sa 5600 policajaca naoruzanih do zuba?

Sinisa

pre 13 godina

jedini je problem sto ce nase monopoliste zameniti strani monopolisti, i sta cemo onda? Da dozivimo sudbinu Grcke, Madjarske koje su pale u duznicko ropstvo?

BoKi

pre 13 godina

Konačno neko da kaže istinu.
Itekako smo spremni mi za Evropu, to i jeste panika naših tajkuna. Svakako smo spremniji nego što su bile Rumunija i Bugarska.

Bosko

pre 13 godina

Homen 110% u pravu!!!
AKO OVI BANBUSI OD "LJUDI I NARODA" TO NE SHVATAJU, NEKA IDU TAMO U RUSIJU KOD MARKA I MIRE..., PA TAMO NEKA DIVLJAJU I UZIVAJU U TOM SISTEMU!
OCISTITI SE OD RETROGRADA, PROPALIH KOMUNJARA I LENCUGA ZA SVA VREMENA...
AMAN ZAMAN VISE, ONI SE UBIJAJU OD LOVE I DAN DANAS, A MI KOJI SMO HTELI PROMENE I ULAZAK U EVROPU PRE 10 G. STOJIMO U MESTU...
DOSTA VISE, GOTOVO JE, GOTOVI SU...
SAD IM JE TETA HILARI DONELA LJUBAVNO PISMO..., PA CE SAMI OTICI TI PARAZITI I VLADATI NEGDE NA NEKOM OSTRVU SRECE ...

hocemo poseban sud za huligane!!!

pre 13 godina

Problem je toliko veliki i specifican da bi trebalo napraviti poseban sud i posebno tuzilastvo za huligane i ekstremiste. Obicni sudovi nisu sposobni da se odbrane od huligana i njihovih pritisaka i pretnji, a obicni tuzioci nisu dovoljno obuceni da vode tako specificne predmete. Zato se predmeti razvlace godinama, a huligani smatraju da im je dopusteno da divljaju.

Srdjan

pre 13 godina

Cudi me da nije pocelo ispiranje mozga tvrdnjom da se na ogradu sa klestima popeo licno Vojislav Kostunica, a da su licno Kosta Cavoski, Matija Beckovic i Smilja Avramov ubacivali baklje u teren!

LaneNS

pre 13 godina

@ NIJE VAZNO Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!
(NIJE VAZNO, 13. oktobar 2010 12:24)
nemogu se pise odvojeno;
neinteresujeme se pise: ne interesuje me;
trebanam se pise odvojeno;
neizvucete se pise odvojeno;

Dragan

pre 13 godina

Ma da sada je sivilo u Srbiji ali kad se udje u Evropu onda svetlost i ljubicice! Kolika je plata radnika zaposlenih u FIAT-u? E to ce vam biti Evropa!

Sava Drugi

pre 13 godina

Ne Homene nisi upravu. Jesi uhvatio zmiju otrovnicu, ali to nije ta koja je ovaj put ujedala.

Ovi sto su divljali u Djenovi, su izmanipulisani od onih koji bi da otcepe Kosovo od Srbije. Da su stvarno voleli Kosovo ne bi lomili , rusili i palili po Djenovi, nego bi otisli na Kosovo da se tamo bore za slobodu.

Miki

pre 13 godina

Mislite na održanje vaših monopola druže Homen, vas i vaše vrhuške iz DS. Da ovu državu, kao jedini i bogom dani, samo vi možete da vodite u boljitak. Pa nije baš tako. Strašno sam protiv huliganstva, protiv retro snaga koje bi u Srbiji napravile još veću štetu nego što je vi, drage demokrate, pravite zadnjih godina. Ali, nemojte mahati gladnom i jadnom narodu više sa EU i Evropom, počistite prvo svoje dvorište sami, onda će vas Evropa sama pozvati da se priključite. Navijači su sitne ribe i posledica mnogo krupnijih stvari koje se vrte u pozadini.

larva

pre 13 godina

Ako nepocne masovno hapsenje i otvaranje logora za neistomisljenike Homen i drustvo iz otpora ce u najskorije vreme da pobegnu iz zemlje uplaseni svojim zlodelima.

tuzna istina

pre 13 godina

"Ako ostane status kvo, velike firme u Srbiji danas mogu da zadrže monopolistički položaj. Ulaskom u EU to gube", rekao je Homen, ukazujući na širok dijapazon ljudi koji imaju interes da se u Srbiji ništa ne promeni.

Tacno tako! Sve je kristalno jasno. A sta cemo sa monopolistima koji rade pod plastom Demokratske stranke? Tipicni monopolisti su Djilasova firma Direct media i Saperov McCann Ericsson. A da ne pominjem Miskovicev monopol u maloprodaji i Bekov u medijima, mleku i ko zna cemu sve jos... Da li su mogli uspostaviti te monopole da se drzava usprotivila? Ne bih rekao...

ne glasac

pre 13 godina

Ako je to cilj onda mi , gradjani Srbije, treba da istaknemo belu zastavu sto pre. Zasto da nasi monopolisti ruse Beograd a mi to da placamo kad ce svakako da dobiju ono sto zele. Pozdrav za gospodina Homena bivseg Otporasa

Bosna

pre 13 godina

Naravno da je sve dogovoreno, Sa ove strane Drine Dodik je blokirao granicu sa Srbijom , koja slućajnost baš sada. Ovo je sve sprega Rusije, Tadića i satelita Dodika koji doduše skuplja mrvice jer nema toliku moć.
To rade "zštitnici sprstva" koji pored zaštite naroda usput se bogate. nacionalizam je dobar biznis, vidjelo se to u ratovima. Do sada su optuživani Hrvati, Sloveni Bšnjaci, Albani, Makedonci i crnogorci za ubijanja, a na kraaju koje sada isplivao?
Tadić je skoro bio u privatnoj posjeti Dodiku na predizbornom skupu, bolje je bilo da pravio red u svojoj državi.

Zdravko

pre 13 godina

Neko neka objasni Homenu da tajkuni zive od kredita inostranih banaka, a cene kredita zavise od rejtinga zemlje, i sada kada su svi tajkuni u kasnjenju po kreditima poslednje sto im treba je nestabilnost i mogucnost proglasenja njihovih kredita dospelim..

građanin

pre 13 godina

Gospodine Homen, Srbija može ući u EU, u najboljem i najoptimističnijem slučaju, za 7-8 godina, a verovatno će do tog trenutka proći 10+ godina. U međuvremenu, što je svima jasno, će morati da uđe u NATO i reguliše svoj odnos (čitaj:prizna) sa Kosovom i uhapsi preostala dva haška begunca. Prema tome, nešto ne vidim da domaći monopolisti imaju preteranog razloga za žurbu u 'sabotiranju' pristupa Srbije EU.

Pajser

pre 13 godina

Ma naravno, svi su krivi za katastrofalno stanje u zemlji, samo vi što vladate niste... hoćete li i mrave da optužite za svoje neuspehe?

miodrag

pre 13 godina

... tacno je uocio covek da mnooogima ne ide u prilog da udjemo u eu ali je i tacno da nismo jos zreli za ulazak...
a to znamo i sami da nismo spremni..
pa ko normalan ovakve da nas primi, ja prvi ne bih da sam stranac. iskreno.

Mickey Mouse

pre 13 godina

Ova država, zaista, treba da se zapita - kuda ide, ako vidi "neprijatelja" u svakoj "mišjoj rupi"?!
A, onda, odjednom, nisu to više "miševi", već pravi "slonovi" i druge "zveri" što joj stoje na "putu evrointegracija"?!
Takođe, sa "tajkunima monopolistima", nije se za "šaliti", jer kada sa njima nema "konsenzusa", onda, po pravilu "odlaze ovi sa vlasti", jer je njihov posao bio da, za svoje "poslodavce", kreiraju najpovoljniji "makro-ekonomski ambijenat" za njihovo bogaćenje?!
Podsetimo i da su "tajkuni", koje je "stvorio Milošević", bili "važna poluga" u njjihovom dolasku na vlast?!

Zoran

pre 13 godina

Ma da, samo sto nismo usli u EU, i sada e malera, bas zbog ovoga necemo..
Gde je kraj ovom ludilu i borbi za vlast.. Tajkuni platili nemire da bi sprecili da se udje u EU za 10-15 godina?! G17 menja ime u udruzena radnicka levica brda pasnjaka i regiona..

Nebojsa

pre 13 godina

Zahvaljujem Homenu na tome sto me bukvalno citirao od reci do reci i sto prati ova nasa pisanja. A ovde sam o tome pisao.
I samo nedostaje dodatak vezan za Tadica da treba da pohapsi hitno MM i Beka kao glavne finansijere, jer tu kolicinu para u Srbiji imaju samo oni, a treba dodati jos njih 12. I tu je ekipa onda na okupu.
Sve se zna i vrapci na grani, samo nase tuzilastvo ne zna.
I jos nedostaje recenica, Tadicu probudi se, nesto se desava.
Ekipa tajkuna ima izuzetno jako uporiste u BIA jer su odatle i potekli, samo treba pazljivo procesljati biografije. Pare izneli, Borku pocistili, tim parama od naroda napravili robove i uzivaju.
A ako se bude odlozilo i oduzilo sa ovim velikim poentiranjem, i ako se hitno ne oduzme nelegalno steceno, na zalost, ali 100%, oni ce izazvati krvoprolice, jer ne prezaju ni od cega.
Ovo se zahuktava nevidjenom brzinom i potreban je HITAN I REZANTAN POTEZ.
Svako odlaganje vodi u nevidjenu agoniju.
RED; RAD I DISCIPLINA.
Kazna koja se redje izrice ima vece dejstvo.
Do sada nijedan tajkun nije ni nacet, sem Karica, koji je od svih njih najposteniji, ako se moze pricati o postenju. A i taj progon je organizovao MM, kao i unistavanje mnogih privrednika i kompanija.

NIJE VAZNO

pre 13 godina

Pa gospodine Homen nemogu vise da vas slusam i neineresujeme sta vi mislite vec zelim dela!Govoriti o onom zgolji obradovicu kao organizatoru pa to je za malu decu.On je mozda ucestvovao u skupljanju olosa ali prava olos sedi skroz drugde,Trebanam velika i dobro naostrena sablja i ako je sad neizvucete bojim se daje vise nikad izvuci necete jer prilike necete imati!

bagra vlada

pre 13 godina

"Homen je ukazao i na pojedine nejasne i kontradiktorne odluke sudova koje ne idu u prilog borbi protiv huliganstva" takodje su i njegove izjave kontradiktorne,jer ti isti monopolisti finansiraju i stranku na vlasti, kojoj i sam pripada i koja ga je tu i postavila. Problem nije kao što kaže u desničarskim organizacijama i opoziciji već u onima koji na osnovu svojih olako stečenih bogatstava upravljuju političkim strankama i finansiraju ih, i sve to na veliku štetu države i gradjana.

Milorad

pre 13 godina

Sve je tacno sto kaze Homen, no to se zna odavno ,mani pricu vreme je za hapsenje...Miskovic,Beko i mnogi iz Vasih redova.Oduzimajte imovinu bre sto pre...Sad ste na vlasti iskoristete je.

komentator

pre 13 godina

Homen smatra ogromnu većinu srpske populacije za maloumnike!
Neki navijalki dripci naprave nerede u Đenovi i to osujeti prijem Srbije u EU!?
Nisu li ovi dripci zapravo olakšali planove aktuelne vlasti da zabrani navijačke grupe i tako oduzme opoziciji udarnu pesnicu u osvajanju vlasti?
Ili sam ja naivan pa ništa ne razumem?

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospodin Homen treba da ćuti i da radi ono zašto jeplaćen. Nema pravo nikome da mudruje, neka radi ono što treba. Odgovori Homenu kako ste i koga reizabrali i zašto po složenosti najednostavniji predmeti stoje po vašim sudovima i više od 10godina nerešeni.Maštaš o EU kao tvoj šef,kako to mislite da tamo primaju gologuzane i maloumne.
Zar mislite da sa 300eura platom,200 eura penzijom sa 2000000 nezaposlenih gomilom sirotinje,državom bezprivrede i ekonomije,BDP od 4800 USA $,primitivno organizovanom državom ,spoljnjom prezaduže nošću,nikakvom infrastruktu rom,izraženom korupcijom i kriminalom stignete u društvo ozbiljnih zemalja.Lažete bre mnogo,zaluđujete ovaj tunjavi narod zato se sve ovo i deša va.Pa ti monopolisti su upra vo vaši sponzori i finansije ri,nisu moji.Foliranti ste svi do poslednjega,nagumali ste se,napunili svoje račune narodnim parama,obogatili se i sada kao brinete za državu, ..... se vama i za državu i za narod u njoj.

Veseli

pre 13 godina

to je tacno....ali ovo su propusti sluzbe drzavne bezbednosti rodjaci, nas uvek neko sabotira a sta za to vreme sluzba radi...?? pitacemo predsednika

Tipolir

pre 13 godina

"Žele da nas zatvore u čauru, da obrukaju celu zemlju, da sve nas gurnu u jedno sivilo i ništavilo", kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. _______________________

......a danas je u Srbiji sasvim kontra stanje, uzor stanje.......

MaloMorgen

pre 13 godina

Dokaz da su i neisporucivanje Mladica i svi razlozi za nepriblizavanje Srbije svetu ustvari delo kriminala sa veoma dobro izgradjenim (i finansiranim) mehanizmima delovanja.

Ako drzavni vrh i pre njih BIA ne cine nista da spreci takve radnje, moze se slobodno smatrati da su i deo toga.

Bojan

pre 13 godina

Koji bolid! Očigledno je već neko vreme da se DS, tj. zna se već ko, posvađala sa nekoliko najizvikanijih tajkuna - došla kriza, a ovi zavrnuli slavine. A kako ni Mišković ni Beko nisu primitivci i pritupi kao Karić, pa kako itekako imaju debele papire o tome šta su i sa kim radili, nije se moglo pronaći "lako" rešenje.

Ali ipak je smešno kada se izajvljuju ovakve gluposti.

Matrix

pre 13 godina

Ovo nisu bili navijaci Srbije ,nikada se nije desilo ovako nešto na utakmici reprezentacije,da pre početka utkmice pocinje lomljavina,gledao sam preko puta huligana Srbije (pošto ono nisu navijaci).nalazila su se mala deca navijači italije,ovo je bilo organizovano,i nikad se nije dešavalo da neki navijač udari reprezentativca ,da se reprezentativcima Srbije baca baklja u autobus,ma koliko lose reprezentativci Srbije igrali ,nemojte da mešate navijače i ove huligane koji su otisli u italiju da naprave što vecu štetu.

Mica Popovic

pre 13 godina

Koliko je ovo smesno! Sta ovaj covek prica? Hajde lepo da drzava prizna gde gresi, da pokaze neke rezulte, pa da ovda pricamo. Ovako su ovo samo jeftini glasovi za gospodina Homena i njegovu stranku na sledecim izborima.

Petar

pre 13 godina

Ok,cini se da ste svesni problema i sada ocekujemo reakciju...pravu sveobuhvatnu reakciju .Previse price i praznog hoda nam do sada nisu nista doneli

Stevan

pre 13 godina

Uz ovaj tekst lepo stoji naslov da je nedelju dana na Kopaoniku 1500 eura, jos kad ne bi bilo belih viza cena bi bila 2000 eura. Srbija se pretvorila u tolstojevu Rusiju, kao u romanu Vaskresenje, tuzno i zalosno, sledi revolucija.

goran

pre 13 godina

I ovo u Đenovi su platili monopolisti,pred zasedanje holandskog parlamenta da pokažu kako i dalje treba da živimo u getu, koji će naravno oni da opskrbljuju uz abnormalnu maržu.Kao naprimer, 2miliona automobila kojima treba 8 miliona zimskih guma naredne zime.Bio je pre njih jedan koji je mislio da može sve a svi znamo kako je završio.

Dusica

pre 13 godina

Jasno ko dan. Ali koja je uloga drzave u svemu tome ili nekih pojedinaca u vrhu? Zasto Ministarstvo unurasnjih poslova ne cini nista da ovo spreci i precutno prelazi preko incidenata?

Jovan

pre 13 godina

E Homene, Homene... Krivi ste vi i vlasti. Mogli ste da sprecite ali niste. Krivi ste zbog necinjenja a imali ste sve informacije. Ako ti nije jasno, da ti objasnim: ti i tvoje kolege u vlasti ste SAUCESNICI! Da li ti je sad jasno?

donkey

pre 13 godina

Sve huligane u zatvor! Zabraniti ove grupe i sve pohapsene za vreme parade ponosa i utakmice odmah na sudjenje. Potrebne su najostrije kazne. A ne optuzivanje drugih kao sto je to obicno u nasoj zemlji, pa i u ovom slucaju.

Drle

pre 13 godina

Ovo je na zalost istina. Katastrofalan odnos vlasti prema državi. Tek kada ih neko pritera uza zid progovaraju. Naravno ne zbog gradjana Srbije, nego zbog lične ugroženosti. A mogli su to odavno da reše, zašto se uvek čeka na minut do dvanest. Zna se tačno ko regrutuje ove spodobe, pogledaj te unazad izjave Vladana Lukića i sve će vam biti jasno. Čovek je sam u rukama fudbalske mafije i narko dilera, to znaju i vrapci na grani a kamoli policija. Lično sam zabrinut za buducnost Srbije, jer ako ovim takozvanim huliganima niko ne stane na put, bojim se da ce doci do vecih i još opasnijih incidenata.

baki

pre 13 godina

Problem u citavoj prici je sto je vlast davnih dana mogla da se obracuna sa bagrom. Ne treba podsecati na insider i na sve dokaze koji su svojevremeno dostavljeni tuzilastvu. To je bilo pre par godina i sta se desilo? Nista. Tek sada, kada je nacinjena nepopravljiva steta (ruku na srce mi i nismo za EU) neko se seti da bi trebalo uciniti nesto po tom pitanju. Predsednik - maneken se vise bavi time kako ce izgledati na televiziji, nego sto zalaze svoj autoritet da se problemi resavaju. O vladi necu ni da pricam. Kad malo bolje pomislim, jedini kvalitet ove vlasti je sto ima takvu opoziciju (pa se uvek bira manje od dva zla). Katastrofa.

Mira

pre 13 godina

Ne mozete tvrditi da su huligani "placeni". Prvo, nemate dokaze, a drugo, nisu ovo obicni huligani...Nije ovde problem DA LI ce zemlja da nam se menja, vec KADA ce? Mnogo smo ljuti, zato nije ni cudo sto su iskoristili priliku da pokazu nezadovoljstvo, kada se bavite svim i svacim osim poboljsanja situacije u zemlji.

Ivan S.

pre 13 godina

Po prvi put u poslednje vreme pročitam nešto što upotpunosti odražava ono što nam se dešava već deset godina. Zašto je ubijen Premijer, pa upravo zbog tempa kojim se Srbija približavala EU. A zašto krupnom kapitalu odgovara ovo stanje, pa upravo jer bi ulaskom u EU morao da igra po pravilima uređene države a tu nema kupovine propalih firmi, pa čekanje da se promeni urbanistički plan, luke Beograd, i još hiljade primera do ovog poslednjeg u Đenovi. U ovoj državi sve je interes a ostalo smo mi koji traćimo svoju energiju i zračimo se pred monitorom ; )

zoxbaker

pre 13 godina

ako je tacno sta prica Homen, to znaci da iza ovih nereda stoje Djilas, Saper, Beko, Miskovic (monopolisti na srpskom trzistu)....

Banana republika

pre 13 godina

Cilj je da pokazu da ne postoji pravna drzava! Jer da je ima oni bi bili u zatvoru a ne na ulici... A vi kao drzavni sekretar bi trebalo da se bavite pitanjem sta radi srpsko pravosudje, odn zasto ne radi umesto sto dajete smesne i ujedno tuzne ocene o huliganima.

dejan

pre 13 godina

Ovaj Homen sve vise pocinje da me zasmejava. Ako je to tako onda isapda da drzava stoji iza ovih huligana jel upravo onoa dozvoljava velikim firmamam da imaju monopol. Probajte nesto da uvezete u Srbiju sto Uvozi DElta ili MPC holding i slicne firme. Otvoreno vam kazu da ne moze, zakonski kao moze ali eto, drzace vam robu malo duze na carini, utvrdjivace "strucnjaci" iz delte i drugih firmi da li je original, itd itd. Sam sam pokusao pre jedno 2 godine i doziveo sve ovo sto pricam. Drzava je upravo miskovica i Matica napravila extremno bogatim ljudima, Miskovicu je poklonila c market, dala mu kredit sada da otplati dobavljace a niko nije otplacen sa tim da se niko ne pita gde je i kako potisao taj novac, nekih 30 do 40 miliona eura samo DELTI. Onda uvoz automobila. probajte sami da uvezete auto i da regularno platite troskove. prvo nalecete na hrpu speditera i nepotrebne papirologije, onda vam objasne da smanjenje carine vazi samo ako imate neki cudan papir koji dokazuje da vozilo koje ima francuske papire naprimer i za koje i mala deca znaju da se pravi u Francuskoj, mora da imao i taj EUBOR mislim da se zove koji je fakticki nemoguce dobiti u Francuskoj. i kad to nemate morate da platite 20% carinu jer se vozilo tretira kao da nije iz EU. Za to nisu krive navijacke grupe sigurno, nego sama drzava. Gde jos u svetu postoje spediteri koji fakticki nista ne rade vec samo steluju carine sa carinicima i umesto da pare idu drzavi idu kojekakvim prevarantima i mutljavinama.

Mikica

pre 13 godina

Ovo je sustina cele price

http://www.sportal.rs/news.php?id=37176

http://www.rts.rs/page/sport/ci/comments/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/778090/%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0+%D0%B8%D0%B7+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5.html
(понедељак, 11. окт 2010, 12:02)
navijac [нерегистровани] пошаљи одговор
PREKID!
nemojte dzaba ni da kupujete prava kad ce utakmica biti prekinuta na pocetku!

ljiljana

pre 13 godina

Homenu,prestanite svi da podcenjujete inteligenciju ovog naroda! To što ste spremni na marifetluke, ne znači da ste sposobni, iako je taj vaš manir postao sinonim za poslovanje u Srbiji. Svi,i vi i mi,znamo da ste vi (vlast)omogućili tajkunima monopolistički položaj. Imali ste i imate svakodnevno priliku da uspostavite pravnu državu, ali vama to ne ide u prilog. Zaglibili ste u kriminal nevidjenih razmera, ušli ste u dilove sa mnogo djavola, država se otela kontroli. Samo jedan mali primer vaše pomoći blady Miškoviću, oko prodaje brenda MAXI za 800.000 mil EUR "belgijskoj firmi" - dozvolili ste da se ta transakcija odobri van Srbije i uskratili budžetu 15% prihoda, da ne pominjem sve takse koje bi takođe napunile budžet. Koliko ste DOBRI u tom marifetluku? Koliko za Satelit 40.000.000 mil eur?...to je samo delić od onoga što znamo. VI POLITIČARI I DOPOLITIČARI ste im to omogućili. Znam da vam nije važno što vam narod neveruje zbog vaših prljavih rabota, i da gledate samo svoje interese i kako da zapalite iz ove jadne zemlje kakvom ste je vi napravili,ali imajte makar malo dostojanstva i nemojte dozvoliti sebi da glumite BUDALE, koje su izvršile ubistvo Đinđića!

trener-saradnik

pre 13 godina

Ovaj nije normaalan.Da li o zna prica,jer ako je ovo istina onda podhitno da se uradi nesto kako bi se skiuo sa tog polozaja.Pa zasto su demonstranti upadali u IKE prodavicu kada svi zamo ko je vlasnik,Da li su tim aktom podrzavali Miska,mozda je on ispao kolateralna steta???Bezobrazluk

DeKOb

pre 13 godina

Vi ste pokrovitelji nastanka tih 'monopola'. Od njih jos uvek muzete pare u privatne i stranacke crne fondove. Sa njima ste upropastili sve privatizacione procese. Osudili ste gradjane Srbije na izolaciju i siromastvo. Na kraju krajeva sta ste uradili da one horde od sinoc ne dobijaju pasose i da budu osudjeni za prekrsaje stare i po 10-tak godina?

Dzoni

pre 13 godina

Prvo mi u EU necemo da udjemo za bar 30 godina.U EU vlada misljenje i tako ce biti da sem Hrvatske nema vise prosirenja ,da ne pricam u vezi kosova.Jel to znaci da treba da trpimo monopole jos 30 godina jer isti placaju ove na vlasti.Da vam opet podsetim da smo po monopolu na predzadnjem mestu svetu ,samo Mongolija gora od nas.Pa nisu sve zemlja sveta u EU.

A da pitamo narod

pre 13 godina

Homi to ti je lako proveriti! Šapni Borisu da raspiše referendum pa da vidimo 'oćemo li mi EU ili nećemo. Tako je i Cobe radio kad nije znao šta mu je činiti!

Goran Beč

pre 13 godina

Ne cenim ovog Ho´mena baš toliko ali znam očemu govori.

1. živim u evropsku uniju i držim ovde firmu. poznam razlike u cene i u srbiji je skuplji elektro material, gorivo u odnosu na evropske plate, tekstil, obuća, nameštaj, itd....

zašto ? zato što monopolisti u srbiju trpaju sebi velike marže u džepu.
hajde da im dodje strana konkurencija kao što su Tesco, Carefour, ili REWE pa da vidimo dali će Tempo i Maxi Market imati šancu da konkurišu sa njima.

A Tesco kupuje svoju prehrambenu robu 80-90% od domaćih proizvodjača, samo se na njima lepe nalepnice u fazonu proizvod Marka TESCO.

Koliko firme u slovačku žive od saradnju sa TESCO da ne pričam, a plaćaju pošteno zato što saradjujem sa njima i znam da redovno meni plate kupenu robu u roku od 45 dana.

plaše se Gosp. Mišković i ostali da nebih stigla konkurencija....

Rumunija i Bugarska se nisu rešile suštinskih problema!

pre 13 godina

Pogledajte dobro šta je Homen izjavio! On je upravo potvrdio kakva je vlast u Srbiji, jer je rekao da je pitanje vlasti to kakva je država (monopolisti i ostalo) - kad EU bude vlast ovde, onda će bitit drugačije. Dakle, nije rešenje problema u EU, već u tome da napravimo normalnu državu. Ako to ne uradimo pre nego što uđemo u EU (ako i uđemo), onda ćemo unutar EU ostati samo "zona za odlaganje smeća".

Likovi iz ove vlasti ni toliko inteligencije nemaju, pa da znaju kad treba da ćute!

Zemlja zove

pre 13 godina

Ha ha ha pa ovakvu glupost odavno nisam cuo, covek je potpuno izgubio kompas jer ne treba da izjavljuje u novinama ono sto govori u stranci vec slepim ljudima to kod njih prolazi, ali za siru javnost je smesno. Najveca pljcka je nastala bas u periodu njegove vlasti, spali smo na najgore grane sve je rasprodato najvise ne zaposlenih je u istoriji tako da je svaka ovakva prica besmislena.

dule nbg

pre 13 godina

Citam ove komentare.. I vecina je u pravu.. Jel vi to g-dine Homen tek sad vidite monopol u zemlji!? Jel to nisu najveci finansijeri najvecih stranaka!? itd itd
ALI
Ali, setite se pre godinu dana.. Trebali su da odlucuju o skidanju viza nasim gradjanima. Za 15 dana je bilo 15 napada na strane drzavljane u Beogradu. Pre toga nista, posle toga nista..

Slucajno!?!?

A za sinoc, 50 idiota je unistilo utakmicu, bez daljnjeg... Ali 2450 ljudi je otislo da gleda fudbal. I nismo svi mi stoka, nismo ni najgori. Ni bolji ni losiji od ostalih

Dule BG

pre 13 godina

Ma neka ne lupa jedan od 50.000 sekretari, komesara, itd.
A kako da se rešimo vašeg monopola? Stavili tapiju na vlast više od decenije, a zemlja propade.
Što se tiče reprezentacije, bolje da ni ne igraju kvalifikacije. Nekim čudom se kvalifikuju na veliko takmičenje, pa nas tamo obrukaju, primaju po 6 komada, tuče ih Australija, Gana, ko stigne. Ma zemlja haosa, takva i reprezantacija.

Nebojsa

pre 13 godina

Obradovic je kolateralna steta, a sramno je da se pise da je uhapsen dan ranije i saopstava zvanicno, a onda Vecernje novosti, zna se cije su one, kaze da je koordinisao i upravljao neredima putem mobilnog telefona.
Sve ovo je da se skrene paznja sa stvarnog organizator i finansijera.
A zna se i odlicno da su MM pare i njemu bliskih u Zvezdi i da pod kontrolom drzi i finansira huligane spremne na sve, zarad svojih licnih interesa i nastavka monopola.
Ali je problem sto imaju tajkuni jako uporiste u BIA koja pak sinhronizuje nasilje u Italiji sa svojim pajtosima tamo, jer u Italiji je nemoguce uci sa makazama secicama na stadion, a uz to da njihova policija ne intervenise.
Krupan kapital se umesao i ovo je vise od brukanja zemlje. Za glavnog finansijera ove trojice u Djenovi treba 40 godina robije zbog teskog narusavanja ugleda Srbije u svetu.

Dejan

pre 13 godina

A sta onda rade organizatori i finansijeri huligana na sastancima i na prijemima sa celnicima DS? Pa oni imaju bar dva svoaj podpresednika Vlade (Djelic i Dinkic), predsednika Vlade (Cvetkovic) a o Milosavljevicima - ministrima, ministarki sporta, i
direktorima raznih agencija da i ne govorimo. Svi su zastitnici i promoteri najcrnjih monopolista, svakako iz kluba "Privrednik". Prvo u glavu mafiju, a onda ce i sitni srafovi i izmanipulisani lako da nestanu. Dodatno, mislio sam da je Djindjiceva, pa me onda demantovala Kostunicina Vlada, ali tek ova danasnja, pa dolaze uvek sve gore i gore Vlade koje su zastitnici. Uredite prvo svoje dvoriste g. Homen i ovuy Vladu, makar to zancilo smenu predsednika Vlade i procesuiranje Predsedniak drzave, pa tek onda nas plasite da ce neka nova Vlada stititi monopoliste.

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

tosa

pre 13 godina

nek prica ko sta hoce ali gas za kola je poskupeo i niko se nocas nije pobunio.

posto sit gladnom ne veruje onda nerede nije organizovao neko ko bi stao na stranu sirotinje.

prosle zime su se ljudi smrzavali na pruzi, sekli prste, strajkovali gladju.
tada niko nije ustao da ih odbrani.

narod smo sa bas debelim obrazom

Vladan

pre 13 godina

Problem je neuspela reforma pravosudja koja ne resava ovakve incidente, niti cini bilo sta da ih spreci. Zatim svaljivanje krivice na drugog. Homen je od otporasa postao veliki demagog, a svojoj poziciji u drzavi nije dorastao.

Pavle

pre 13 godina

Homen je doslovce rekao da su seli Miskovic, Drakulic, Saric i npr Beko i dogovorili se da isfinansiraju nerede, jer, hmmm, ma da, zbog toga necemo uci u EU?! A dok im drzava pokusava da uzme sve sto imaju oni razmisljaju kako da obezbede svoje pozicije za 15 godina??!! I to uz rizik da budu uhapseni za protivustavno delovanje?! Ma daaaaj...

Dejan Rančić

pre 13 godina

"Velike firme koje bi da zadrže monopol" su igrom slučaja one koje drži vlada ili koje su u vlasništvu domaćih tajkuna. Ostale velike firme uvek mogu da presele svoju proizvodnju na konkurentnije tržište, a i te firme nisu toliko ugrožene konkurencijom sa EU tržišta koliko prethodno pomenute. Niko nas ne može da ukopa toliko koliko mi to možemo sami, od Marice 1371 pa naovamo.

Z. Rilakovic

pre 13 godina

Odlicno Homen! Samo da se u istom procesu utvrdi koga finansiraju firme monopolisti, iliti ko finansira politicke stranke u Srbiji. Do sada ste to krili kao zmija noge. Stranke i firme - monopolisti su lice i nalicje jedne iste monete.

satelit

pre 13 godina

Pa ako sve to znate, učinite nešto! Naša izvršna vlast voli da konstatuje činjenice, ali ne voli da bilo šta uradi po njihovom pitanju!

ja

pre 13 godina

neko mnogo pametan je smislio sve ovo....jedino sto je trebao znati da igranje sa zivotima drugih ljudi ne moze proci bezbolno...kad tad obija se o glavu,ma koliko da si pametan ili bogat....

milos

pre 13 godina

Lepo zborite, ali....ajde da neko peuzme stvar u svoje ruke i pocne da resava ozbiljan probelm, ali opet pisem, ne smeju da krenu da resavaju stvari zato sto je i vlast gresna i znaju st aim sleduje....cccc, ova vlast pod hitno da se menja, sve demagozi i oratori...cak se i EU zgrozava na njih i oni se hvataju za glave kad cuju nase smesne neobrazovane politicare ciji pedigre ne treba ni komentarisati, sve lopov do lopova!!! Dosta vise bre!

Mina

pre 13 godina

Evo pet isti tekst. Svi su vam krivi osim odgovornih. Drzava treba da se probudi vise iz zimskog sna, stane iza svojih gradjana i raskrsti sa huliganima zauvek. Zovite odgovarajuce "sluzbe" ako nemate informacije ko stoji iza ovoga. Sve se bre zna. Samo hajte u akciju i sve je cisto za 2 nedelje.

Vlast treba da prestane da prebacuje krivicu stalno na druge, nego da se prihvati prljavog posla obracuna sa maloletnom delikvencijom i organizovanim desnicarskm grupama.

Homene Homeru

pre 13 godina

U Srbiji nema puno monopolista mozda dvadesetak pa lepo covece ako znas ko stoji i znas kao i svi mi ko su monopolisti ti lepo postupi po zakonu pa hapsi! Doduse moraces i svoje sefove ministre da pohapsis onda jer vecina njih je u tesnoj vezi sa bas ti monopolistima koji placaju huligane koji bas njihove monopolske radnje lupaju! Ili mozda znas ko stoji tacno a bojis se da kazes i da protiv tog krenes!
Sve je ovo jeftina demagogija
KOliko monopolistima ne odgovara da udjemo u Eu ili budemo kao normalan svet toliko i ovim nasim politicarima to isto ne odgovara jer bi onda morali da odgovaraju za svoje manifetluke i krupne lopovluke!

Dragan

pre 13 godina

Čekaj, ovde nešto ne štima.
Ova Vlada je od NIS-a, Delte, Pančevačke rafinerije,Telekoma ,Fijata... i dr. napravila monopole. Jel to znači da je Vlada finansirala ovo ... u Djenovi. Ja mislim da nije. A onda čemu ova izjava? Drugo, danas mi jedan klinac sa Miljakovca kaže da je dvadesetak njegovih drugova bilo u Djenovi i da su išli oni koji imaju čiste dosijee. Kada sam ga pitao pa ko je to platio prevoz i ostalo, stvarno nije znao da mi kaže.Pa ako policija ne može da otkrije ko je ovo finansirao, onda nešto ne valja u policiji.
Treće, ako neko misli da je ovo samo pitanje borbe protiv huligana, ljuto se vara. Ovde se radi o začetku radikalnog anarhističkog pokreta, nešto slično kao u Grčkoj i Španiji. Ako se to zapati, nijedna država to lako iskoreniti ne može. Zato državo pamet u glavu,diži životni standard ovom napaćenom narodu inače neće valjati nikome.

Jasmina

pre 13 godina

- ovo stvarno postaje smesno....Boze, kakvi nam ljudi vode drzavu, ne zna se ko je gluplji. Treba nama jedna DOOOOOBRRRAAA promena...

keka

pre 13 godina

Citam stampu i ne verujem. Skoro sve izjave se zasnivaju na "cinjenicama", koje nisu dobro argumentovane. Stalno traze neki izgovor za stanje u zemlji.

baja

pre 13 godina

Tacno je, nasilje nije najbolje resenje....Zagrebite malo dublje, nije ovde stvar u "placenim" huliganima, vec u ljudima kojima je muka od svega u ovoj nasoj zemlj

Zoran

pre 13 godina

Apsolutno tacno.Istina.Pa naravno da gospodi koja drzi monopol u ovoj zemlji na mleko,ulje...,ne odgovara da udjemo u EU,jer bi tada imali konkurenciju iz svih clanica EU,koje se niskim cenama bore za trziste.Ovako mogu da rade sta hoce,da diktiraju cene i cede ovaj jadni,napaceni,siromasni,iscedjeni narod.Nikada im nije dosta.Holandija je zemlja koju sam vise puta posetio.Nemacki supermarketi Lidl i Aldi imaju vise predstavnistava tamo,kao i u celoj EU.Kod njih je ulje i mleko po 50 euro centi.U zemlji Holandiji gde su plate 10 puta vece nego ovde.Dovedite Lidl i Aldi,a ne Merkator,Maxi....

Zoran

pre 13 godina

Miskovic i Beko su monopolisti.Njima ne odgovara EU.Da bi mogli ovde da rade sta zele,i bez konkurencije cede ovaj narod do gladi i smrti.Mozda ne finansiraju huligane.Ali sve predhodno je sigurno i tacno.

ilija

pre 13 godina

stalno se ponavljaju iste price,gospodo pricajte samo ako imate argumente.Gdin Homen je rekao i da ce se utvrditi politicka pozadina koja stoji iza brace Saric pa nista nije uradio,sad je za ovo optuzio bar 500 ljudi!
Pusti policiju i tuzilastvo da rade svoj posao,odnosno oni su vec trebali da ga urade i da ovakvi huligani budu iza brave

Ana

pre 13 godina

pitajte vase kolege iz DB i Policije ko stoji iza ovih napada i uradite nesto da takvi procesi traju kratko,a nemojte da se bavite spekulacijama kome bi sve odgovaralo ovakvo stanje!

Branko

pre 13 godina

Ovakvo stanje najvise odgovara VAMA politicarima,jer ovakvim pricama mozete da zamajavate narod i da budete na vlasti jos 10 godina!!

Backo

pre 13 godina

Koga cete sledeceg da optuzite gdine Homen Caneta i Karica,ili mozda Slobu Milosevica!
Bolje radite svoj posao a ne da sudovi kako kazete donose kontradiktorne odluke!