Utorak, 12.10.2010.

07:19

Hilari Klinton doputovala u Beograd

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton doputovala je u Beograd. Glavne teme razgovora biće koraci na evropskom putu Srbije i dijalog Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Hilari Klinton doputovala u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Alexa

pre 13 godina

kakva bre steta od dolaska Hilari? To nije moguce... dolazi nam zamenik sefa Planete, a neko racuna (sa namerom da izracuna nemoguce) kako je to steta za nas. Ne budite smesni, oni imaju kljuc od Galaksije, mogu da rade sta god hoce, a ne rade sta hoce!!! Mislite o tome sta bi Sloba radio da je imao njihovu moc... verovatno bi zaratio sa svakom drugom zemljom po azbucnom redu...

future

pre 13 godina

Neverovatno! Ima vas puno u Srbiji koji se jos uvek hranite mrznjom. Uhvatili ste se za to bombardovanje za koje vam je kriv Milosevic samo,i niko drugi. Da,to je bilo pre 11godina--------------Srbija je danas demokratska zemlja!!!! Rascistite sa ruznom prosloscu i krenite u svetliju buducnost!

zoran

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina ima posebno mesto u srcima Amerikanaca", naglasila je Klinton...
========================

Kad se ne srusih sa stolice od smeha, nikad necu.

Amerikanci su vrh farisejstva, ali vrh i to bez konkurencije.

wiener

pre 13 godina

za ove koji misle da je milosevic isprovocirao bombardovanje - upravo u tome i jeste problem, ja mislim da nije, jer je i sam znao sta bombardovanje za njega znaci. bombardovanje nije bilo potrebno i to je i mnogim protivnicima bombardovanja na zapadu bilo jasno. milosevic jeste kriv za stvaranje situacije u kojoj je bombardovanje bila opcija prihvatljiva mnogima, ali potrebna nije bila nikom. resenje je bilo moguce i bez bombardovanja, ali su sjedinjene drzave zelele pokazati svetu kako mogu da prodju neposlusni vladari, a bogami i njihovi podanici. u retkim momentima iskrenosti americki politicari to i kazu.

najbolji nacin da se milosevic srusi je bila podrska srpskoj opoziciji, ali je isto tako bilo vazno pokazati da srbija nije dovoljno jaka da se suprotstavi jedinoj velesili ("hyperpower", kako su se oni u to vreme rado videli) tako da i opozicija i srpski narod to ne zaboravi. u tom smislu to nije bila samo borba protiv milosevica, vec i protiv nezavisnosti srpske politike ili teznji srbije da bude "regionalni lider". mislim da ce bas kao i svojevremeno nemacka i japan srbija na kraju i postati upravo to, ali pod nadzorom sjedinjenih drzava. na zalost, amerikanci su izgubili prijateljstvo srpskog naroda i to se nece promeniti jos jako dugo, ali zato krivim njihove politicare vise nego milosevica, sorry.

kuki

pre 13 godina

Vidim da su u poslednje vreme izuzetno aktivni aktivisti SNS, DSS, NS-a što je dobro prate vesti i na B92 i ažurni su u lupanju minusa kao i u komentarima koji nemaju veze sa životom baš me zabavljaju ko svi na isti kalup radjeni ko da ih je pisao isti tekstopisac :) da nisu možda generičke poruke s različitim potpisom

EU Citizen

pre 13 godina

U doba bombardovanja Miloševićevog režima i njegovih pristalica (ja tu imam jednostavan kriterijum: ko god se osećao kao da bombarduju i njega, i trebalo ga je bombardovati), gospođa Kilinton nije imala nikakvu ulogu u državnoj administraciji SAD, ali sam joj zahvalan i samo zato što je bila uz čoveka koji je označio početak kraja samog Miloševićevog režima, već i samog onog udbaškog obrasca i struktura prisutnih neprekidno od 1945, na koje se taj režim oslanjao (te strukture, nažalost, pošto posao ni 1999. ni 2000. nije bio završen kako valja, još uvek delimično postoje i još uvek nam delimično piju krv, ali su bile prinuđene da se izmene u tolikoj meri da sami sebe više ne mogu da prepoznaju, što je za mene lično ipak prihvatljiv minimum). Zato, dobrodošli, gospođo Klinton, šteta je što se po Beogradu niste mogli da prošetate još u leto 1999. zajedno sa suprugom, ali i ovako je Beograd danas manje-više slobodan grad, a ova zemlja nezadrživo i nepovratno ide prema Zapadu, meni je to dosta da budem zadovoljan, a komunisti, klerofašisti i ostali neprijatelji svega normalnog neka se slobodno jedu kao mlad mesec što ste ovde, ništa im drugo više ionako ne preostaje... :)))

ja hocu kuci

pre 13 godina

Ja samo apelujem na vlast, da izgradi "salu za svecana primanja" negde na periferiji, npr Bataja, obe Pazove i sl. Dosta se zlopate ljudi po prevozu i regularnim danima, a u ovakvim situacijama dodje im da iskoce iz sopstvene koze! Bul M. Pupina je najzakrcenija ulica u popodnevnim casovima na NBG, a oni ce bas nju da blokiraju, svaki put kad dolazi neko bitan. Dajte, pa i Bataja je Beograd, sto im ne bi usput pokazali lepote nasih prigradskih naselja!! Pa, pola zivota nam prodje u prevozu!

Zlatan

pre 13 godina

Svi se pozivaju na NATO bombardovanje, a niko se ne pita kako je do njega došlo. Isprovocirao ga je Slobodan Milošević, samo da bi mu to bio povod da začepi usta tadašnjoj opoziciji, neistomišljenicima i nezavisnim medijima (po mogućstvu da ih i fizički ukloni) i da kao "pobednik u ratu protiv NATO-a" ostane na vlasti još narednih 10 godina (iliti doživotno).

Radisa

pre 13 godina

Odavno nisam bio ovako uzbudjen kao pred posetu gospodje Hilari Klinton. Mislim da je njena poseta velika podrska Srbiji na putu evroatlantskih integracija. Zapravo, ubedjen sam da sam danas srecniji od Sonje Liht i Borisa Tadica, zajedno.

Robin Hood

pre 13 godina

Mnogo gradjana Srbije se poziva na bombardovanje Srbije, Beograda, ulogu Billa Klintona, USA, evo sada i Hilari Klinton!
Pomalo ih razumem, mogu samo odprilike zamisliti taj osecaj tokom bombardovanja. Samo meni hvali to sto se iste te osobe nijednom nisu pitale, zbog cega se to bombardovanje dogodilo. Kako je bilo isprovocirano i ko je koga isprovocirao?!
Pa ista ta Amerika je bombardovala i Nemacku, i Japan ...itd, pa su sada najbolji prijatelji (jel su shvatili zbog cega je to tada tako bilo). A sta, sada po nekima Srbija treba uvek o tome pricati kako je bila bombardovana "ni kriva ni duzna", i da nikad na prasta SAD. Ma dajte molim vas.
Zato, okrenimo se svi buducnosti, i radujmo se makar tome sto nas najvece sile uopste jos SA NAMA PRICAJU I POZDRAVLJAJU, i zele da nas vide kolko-tolko kao normalne clanice EU.
Pozdrav

Lala

pre 13 godina

Kada je prošle godine bio potpredsednik SAD-a Džozef Bajden, za vreme sednice u Skupštini, poslanici SRS-a su ispred sebe postavili papire s natipisom: "Biden, you Nazi scum, go home!" ("Bajdene, nacistički ološu, idi kući"). Trenutno im stoji natpis: "Zaustavimo ubijanje Šešelja". Prema Klintonovoj su, kanda, gostoljubiviji? Ajmo radikali, lupajte minuse!

vlada

pre 13 godina

Pa sta treba?? da nas posecuje predsednik Zambije ili mozda Gvineje Bisao?? Nek dodje ko joj brani, pa zar mi Srbi nismo poznati po tradicionalnom gostoprimstvu...

Lepa Luki

pre 13 godina

Boze sto volim ovaj svoj narod.Nema oblasti u kojoj nismo eksperti,nema funkcije koju nebi bolje obavljali,o politicarima govorimo ko da su nam kucni prijatelji. Mozda bi bilo bolje da se manemo politike,da radimo ono zasta smo sposobni,da pronadjemo neki zivotni smisao bicemo korisniji sebi ,svojoj porodici,a i okolini.

Mali Jova

pre 13 godina

Ma kakve evrointegracije, Hilari je došla da se uveri da je Miladin Kovačević u zatvoru. Sve ostalo će biti na marginama ove misije.

Glasač

pre 13 godina

Glavne teme ovog sastanka: EU i Kosovo pokazuju još jednom nesposobnost naše spoljnje politike da razdvoji budućnost statusa Kosova od evropske budućnosti Srbije. Šta je potrebno da se dogodi da bi naš Predsednik svoje kumče sklonio na neku poziciju na kojoj će moći da radi manje štete državi nego kao Ministart inostranih poslova?

Komentator_01

pre 13 godina

Lepo je to sto nam visoki funkcioner SAD dolazi u posetu, moramo popraviti odnose. Od krupnih zavisimo.
Ali, trebalo bi bar na jednom spomeniku da polozi venac i upali svecu zrtvama bombardovanja `99.

Mile Politika

pre 13 godina

Gde je sad onaj policajac da joj kaze par reci zbog rusenja njegovog grada 1999. :))

Salu na stranu, oce li neko da je priupita, je l se to opet Izvlacila" sa Sarajevskog aerodroma "pod snajperskom vatrom". http://www.youtube.com/watch?v=e5TnnPQtiTQ&NR=1

osiromasheni uranijum

pre 13 godina

Pa dobro ljudi, bas ste na kraj srca...kasnicemo malo na posao, deca ce malo kasniti u obdanista, al dobro. Ona je tu zbog nas, da nam pomogne da udjemo u EU ......

mujcinovic salih

pre 13 godina

Gospodja Klinton dolazi da pomogne Srbiji i pruzi joj podrsku za evroatlantske integracije. A od nas zavisi kako ce poseta proteci. Njena spremnost da pomogne je neupitna,ali ponavljam mi moramo ispuniti odredjene uslove koje vaze za sve zemlje pa i za Srbiju. U svakom slucaju dobrodosli gospodjo Klinton.

Sa periferije

pre 13 godina

I ona je lomila nas Beograd, pa nam opet dosla? Hoce li i njoj neko da kaze "Lomila si nas Beograd?" Za one koji ne znaju, Hilari se u svojoj knjizi hvalila da je imala veliki uticaj na Bila da produzi sa bombardovanjem Srbije.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Kao uostalom i svaki posao tako i posao Drzavnog sekretara SAD ima i onu "ruzniju stranu" kao sto su posete Afganistanu, Iraku ili Beogradu gde demokratski procesi traju nazalost decenijama !
Licno sam neizmerno zahvalan Gdji. Klinton na trudu koji ulaze da i od Srbije napravi nesto sto bi koliko toliko licilo na evropsku drzavu ali se bojim da ni njezin mandat nece toliko dugo trajati da bi kao Drzavni sekretar SAD to i DOZIVELA !
Dobrodosla Hilari !

zeka Milan

pre 13 godina

Tovar sargarepe koji nam je namenila ostao je zagubljen na sarajevskom aerodromu, ali ce ga kasnije pronaci i poslati DHLom u Pristinu...

Martin

pre 13 godina

Da li cemo joj konachno ispostaviti zahtev da se, u skladu sa rezolucijom 1244, srpska vojska i policija vrate na Kosovo i Metohiju? Pravi je trenutak.

sasho

pre 13 godina

mislim da je podrška za evrointegracije zakasnila od strane porodice Klinton!Nama je podrška trebala pre 15god da bi bili nešto,a šta smo i gde smo danas?Nemojte da nam samo da nam odmažete gospodjo Hilari!

Nenad V

pre 13 godina

Ajde molim vas negde oko 11 sati vi ljudi iz B92 napisite kako ce se zatvarati ulice da znamo kako sa posla da se vratimo. Ako imate tu informaciju uopste. Znam da je pipava stvar ali pokusajte. Znacilo bi mnogo... hvala unapred

paranoid

pre 13 godina

zanimam me samo da li bi parada ponosa bila uopste odrzana da gospodja klinton nije najavila dolazak dva dana kasnije. Mozda nasilje i nije spreceno zato sto su ga pojedini zeleli. LGBT populacija kao mamac da se sa ulica sklone oni koji bi eventualno pravili probleme u toku posete klintonove...

dve muve jednim udarcem!

svaka cast!

Dragan

pre 13 godina

Koloko još vode treba Dunavom da proteče pa da MUP i BIA osmisle drugi način "transporta" visokih zvaničnika po Beogradu?Alo bre ljudi,pa jel imate helikoptere?Jel ste blokirali i vazdušni i rečni i drumski i ko zna koji još saobraćaj na 5 km od trase kuda treba da prođe kolona?Zašto narodu non-stop gurate prst u oko!Koliko ljudi će danas zakasniti da odvede i dovede svoju decu u školu/vrtić?Koliko će čekati u gužvi po raskopanom gradu?Imate li pameti?Nemoj neko da mi kaže da je drumski saobraćaj najbezbedniji,ili da nemamo helikoptere za tu vrstu.Pa prodajte 10-15 automobila i kupite 2-3 helikoptera za tu namenu.Lakše i vama i nama.

Vladimir

pre 13 godina

Bolje da je rekla šta je imala preko skajpa ili fejsa...sada će samo da bude haos u gradu. Voleo bi da neki ekonomista izračuna ekonomsku odnosno finansijsku štetu njenog dolaska zbog kolapsa saobraćaja za njen dolazak. Interesantno je da naše političare taj deo uopšte ne zanima, bitno da imaju štofa za šepurenje ispred SIVa.

Vladimir

pre 13 godina

Bolje da je rekla šta je imala preko skajpa ili fejsa...sada će samo da bude haos u gradu. Voleo bi da neki ekonomista izračuna ekonomsku odnosno finansijsku štetu njenog dolaska zbog kolapsa saobraćaja za njen dolazak. Interesantno je da naše političare taj deo uopšte ne zanima, bitno da imaju štofa za šepurenje ispred SIVa.

Sa periferije

pre 13 godina

I ona je lomila nas Beograd, pa nam opet dosla? Hoce li i njoj neko da kaze "Lomila si nas Beograd?" Za one koji ne znaju, Hilari se u svojoj knjizi hvalila da je imala veliki uticaj na Bila da produzi sa bombardovanjem Srbije.

Dragan

pre 13 godina

Koloko još vode treba Dunavom da proteče pa da MUP i BIA osmisle drugi način "transporta" visokih zvaničnika po Beogradu?Alo bre ljudi,pa jel imate helikoptere?Jel ste blokirali i vazdušni i rečni i drumski i ko zna koji još saobraćaj na 5 km od trase kuda treba da prođe kolona?Zašto narodu non-stop gurate prst u oko!Koliko ljudi će danas zakasniti da odvede i dovede svoju decu u školu/vrtić?Koliko će čekati u gužvi po raskopanom gradu?Imate li pameti?Nemoj neko da mi kaže da je drumski saobraćaj najbezbedniji,ili da nemamo helikoptere za tu vrstu.Pa prodajte 10-15 automobila i kupite 2-3 helikoptera za tu namenu.Lakše i vama i nama.

Nenad V

pre 13 godina

Ajde molim vas negde oko 11 sati vi ljudi iz B92 napisite kako ce se zatvarati ulice da znamo kako sa posla da se vratimo. Ako imate tu informaciju uopste. Znam da je pipava stvar ali pokusajte. Znacilo bi mnogo... hvala unapred

Komentator_01

pre 13 godina

Lepo je to sto nam visoki funkcioner SAD dolazi u posetu, moramo popraviti odnose. Od krupnih zavisimo.
Ali, trebalo bi bar na jednom spomeniku da polozi venac i upali svecu zrtvama bombardovanja `99.

sasho

pre 13 godina

mislim da je podrška za evrointegracije zakasnila od strane porodice Klinton!Nama je podrška trebala pre 15god da bi bili nešto,a šta smo i gde smo danas?Nemojte da nam samo da nam odmažete gospodjo Hilari!

paranoid

pre 13 godina

zanimam me samo da li bi parada ponosa bila uopste odrzana da gospodja klinton nije najavila dolazak dva dana kasnije. Mozda nasilje i nije spreceno zato sto su ga pojedini zeleli. LGBT populacija kao mamac da se sa ulica sklone oni koji bi eventualno pravili probleme u toku posete klintonove...

dve muve jednim udarcem!

svaka cast!

Mile Politika

pre 13 godina

Gde je sad onaj policajac da joj kaze par reci zbog rusenja njegovog grada 1999. :))

Salu na stranu, oce li neko da je priupita, je l se to opet Izvlacila" sa Sarajevskog aerodroma "pod snajperskom vatrom". http://www.youtube.com/watch?v=e5TnnPQtiTQ&NR=1

Mali Jova

pre 13 godina

Ma kakve evrointegracije, Hilari je došla da se uveri da je Miladin Kovačević u zatvoru. Sve ostalo će biti na marginama ove misije.

zeka Milan

pre 13 godina

Tovar sargarepe koji nam je namenila ostao je zagubljen na sarajevskom aerodromu, ali ce ga kasnije pronaci i poslati DHLom u Pristinu...

Martin

pre 13 godina

Da li cemo joj konachno ispostaviti zahtev da se, u skladu sa rezolucijom 1244, srpska vojska i policija vrate na Kosovo i Metohiju? Pravi je trenutak.

ja hocu kuci

pre 13 godina

Ja samo apelujem na vlast, da izgradi "salu za svecana primanja" negde na periferiji, npr Bataja, obe Pazove i sl. Dosta se zlopate ljudi po prevozu i regularnim danima, a u ovakvim situacijama dodje im da iskoce iz sopstvene koze! Bul M. Pupina je najzakrcenija ulica u popodnevnim casovima na NBG, a oni ce bas nju da blokiraju, svaki put kad dolazi neko bitan. Dajte, pa i Bataja je Beograd, sto im ne bi usput pokazali lepote nasih prigradskih naselja!! Pa, pola zivota nam prodje u prevozu!

osiromasheni uranijum

pre 13 godina

Pa dobro ljudi, bas ste na kraj srca...kasnicemo malo na posao, deca ce malo kasniti u obdanista, al dobro. Ona je tu zbog nas, da nam pomogne da udjemo u EU ......

Lepa Luki

pre 13 godina

Boze sto volim ovaj svoj narod.Nema oblasti u kojoj nismo eksperti,nema funkcije koju nebi bolje obavljali,o politicarima govorimo ko da su nam kucni prijatelji. Mozda bi bilo bolje da se manemo politike,da radimo ono zasta smo sposobni,da pronadjemo neki zivotni smisao bicemo korisniji sebi ,svojoj porodici,a i okolini.

Robin Hood

pre 13 godina

Mnogo gradjana Srbije se poziva na bombardovanje Srbije, Beograda, ulogu Billa Klintona, USA, evo sada i Hilari Klinton!
Pomalo ih razumem, mogu samo odprilike zamisliti taj osecaj tokom bombardovanja. Samo meni hvali to sto se iste te osobe nijednom nisu pitale, zbog cega se to bombardovanje dogodilo. Kako je bilo isprovocirano i ko je koga isprovocirao?!
Pa ista ta Amerika je bombardovala i Nemacku, i Japan ...itd, pa su sada najbolji prijatelji (jel su shvatili zbog cega je to tada tako bilo). A sta, sada po nekima Srbija treba uvek o tome pricati kako je bila bombardovana "ni kriva ni duzna", i da nikad na prasta SAD. Ma dajte molim vas.
Zato, okrenimo se svi buducnosti, i radujmo se makar tome sto nas najvece sile uopste jos SA NAMA PRICAJU I POZDRAVLJAJU, i zele da nas vide kolko-tolko kao normalne clanice EU.
Pozdrav

vlada

pre 13 godina

Pa sta treba?? da nas posecuje predsednik Zambije ili mozda Gvineje Bisao?? Nek dodje ko joj brani, pa zar mi Srbi nismo poznati po tradicionalnom gostoprimstvu...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Kao uostalom i svaki posao tako i posao Drzavnog sekretara SAD ima i onu "ruzniju stranu" kao sto su posete Afganistanu, Iraku ili Beogradu gde demokratski procesi traju nazalost decenijama !
Licno sam neizmerno zahvalan Gdji. Klinton na trudu koji ulaze da i od Srbije napravi nesto sto bi koliko toliko licilo na evropsku drzavu ali se bojim da ni njezin mandat nece toliko dugo trajati da bi kao Drzavni sekretar SAD to i DOZIVELA !
Dobrodosla Hilari !

Lala

pre 13 godina

Kada je prošle godine bio potpredsednik SAD-a Džozef Bajden, za vreme sednice u Skupštini, poslanici SRS-a su ispred sebe postavili papire s natipisom: "Biden, you Nazi scum, go home!" ("Bajdene, nacistički ološu, idi kući"). Trenutno im stoji natpis: "Zaustavimo ubijanje Šešelja". Prema Klintonovoj su, kanda, gostoljubiviji? Ajmo radikali, lupajte minuse!

Zlatan

pre 13 godina

Svi se pozivaju na NATO bombardovanje, a niko se ne pita kako je do njega došlo. Isprovocirao ga je Slobodan Milošević, samo da bi mu to bio povod da začepi usta tadašnjoj opoziciji, neistomišljenicima i nezavisnim medijima (po mogućstvu da ih i fizički ukloni) i da kao "pobednik u ratu protiv NATO-a" ostane na vlasti još narednih 10 godina (iliti doživotno).

mujcinovic salih

pre 13 godina

Gospodja Klinton dolazi da pomogne Srbiji i pruzi joj podrsku za evroatlantske integracije. A od nas zavisi kako ce poseta proteci. Njena spremnost da pomogne je neupitna,ali ponavljam mi moramo ispuniti odredjene uslove koje vaze za sve zemlje pa i za Srbiju. U svakom slucaju dobrodosli gospodjo Klinton.

Radisa

pre 13 godina

Odavno nisam bio ovako uzbudjen kao pred posetu gospodje Hilari Klinton. Mislim da je njena poseta velika podrska Srbiji na putu evroatlantskih integracija. Zapravo, ubedjen sam da sam danas srecniji od Sonje Liht i Borisa Tadica, zajedno.

Glasač

pre 13 godina

Glavne teme ovog sastanka: EU i Kosovo pokazuju još jednom nesposobnost naše spoljnje politike da razdvoji budućnost statusa Kosova od evropske budućnosti Srbije. Šta je potrebno da se dogodi da bi naš Predsednik svoje kumče sklonio na neku poziciju na kojoj će moći da radi manje štete državi nego kao Ministart inostranih poslova?

EU Citizen

pre 13 godina

U doba bombardovanja Miloševićevog režima i njegovih pristalica (ja tu imam jednostavan kriterijum: ko god se osećao kao da bombarduju i njega, i trebalo ga je bombardovati), gospođa Kilinton nije imala nikakvu ulogu u državnoj administraciji SAD, ali sam joj zahvalan i samo zato što je bila uz čoveka koji je označio početak kraja samog Miloševićevog režima, već i samog onog udbaškog obrasca i struktura prisutnih neprekidno od 1945, na koje se taj režim oslanjao (te strukture, nažalost, pošto posao ni 1999. ni 2000. nije bio završen kako valja, još uvek delimično postoje i još uvek nam delimično piju krv, ali su bile prinuđene da se izmene u tolikoj meri da sami sebe više ne mogu da prepoznaju, što je za mene lično ipak prihvatljiv minimum). Zato, dobrodošli, gospođo Klinton, šteta je što se po Beogradu niste mogli da prošetate još u leto 1999. zajedno sa suprugom, ali i ovako je Beograd danas manje-više slobodan grad, a ova zemlja nezadrživo i nepovratno ide prema Zapadu, meni je to dosta da budem zadovoljan, a komunisti, klerofašisti i ostali neprijatelji svega normalnog neka se slobodno jedu kao mlad mesec što ste ovde, ništa im drugo više ionako ne preostaje... :)))

zoran

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina ima posebno mesto u srcima Amerikanaca", naglasila je Klinton...
========================

Kad se ne srusih sa stolice od smeha, nikad necu.

Amerikanci su vrh farisejstva, ali vrh i to bez konkurencije.

wiener

pre 13 godina

za ove koji misle da je milosevic isprovocirao bombardovanje - upravo u tome i jeste problem, ja mislim da nije, jer je i sam znao sta bombardovanje za njega znaci. bombardovanje nije bilo potrebno i to je i mnogim protivnicima bombardovanja na zapadu bilo jasno. milosevic jeste kriv za stvaranje situacije u kojoj je bombardovanje bila opcija prihvatljiva mnogima, ali potrebna nije bila nikom. resenje je bilo moguce i bez bombardovanja, ali su sjedinjene drzave zelele pokazati svetu kako mogu da prodju neposlusni vladari, a bogami i njihovi podanici. u retkim momentima iskrenosti americki politicari to i kazu.

najbolji nacin da se milosevic srusi je bila podrska srpskoj opoziciji, ali je isto tako bilo vazno pokazati da srbija nije dovoljno jaka da se suprotstavi jedinoj velesili ("hyperpower", kako su se oni u to vreme rado videli) tako da i opozicija i srpski narod to ne zaboravi. u tom smislu to nije bila samo borba protiv milosevica, vec i protiv nezavisnosti srpske politike ili teznji srbije da bude "regionalni lider". mislim da ce bas kao i svojevremeno nemacka i japan srbija na kraju i postati upravo to, ali pod nadzorom sjedinjenih drzava. na zalost, amerikanci su izgubili prijateljstvo srpskog naroda i to se nece promeniti jos jako dugo, ali zato krivim njihove politicare vise nego milosevica, sorry.

Alexa

pre 13 godina

kakva bre steta od dolaska Hilari? To nije moguce... dolazi nam zamenik sefa Planete, a neko racuna (sa namerom da izracuna nemoguce) kako je to steta za nas. Ne budite smesni, oni imaju kljuc od Galaksije, mogu da rade sta god hoce, a ne rade sta hoce!!! Mislite o tome sta bi Sloba radio da je imao njihovu moc... verovatno bi zaratio sa svakom drugom zemljom po azbucnom redu...

kuki

pre 13 godina

Vidim da su u poslednje vreme izuzetno aktivni aktivisti SNS, DSS, NS-a što je dobro prate vesti i na B92 i ažurni su u lupanju minusa kao i u komentarima koji nemaju veze sa životom baš me zabavljaju ko svi na isti kalup radjeni ko da ih je pisao isti tekstopisac :) da nisu možda generičke poruke s različitim potpisom

future

pre 13 godina

Neverovatno! Ima vas puno u Srbiji koji se jos uvek hranite mrznjom. Uhvatili ste se za to bombardovanje za koje vam je kriv Milosevic samo,i niko drugi. Da,to je bilo pre 11godina--------------Srbija je danas demokratska zemlja!!!! Rascistite sa ruznom prosloscu i krenite u svetliju buducnost!

Robin Hood

pre 13 godina

Mnogo gradjana Srbije se poziva na bombardovanje Srbije, Beograda, ulogu Billa Klintona, USA, evo sada i Hilari Klinton!
Pomalo ih razumem, mogu samo odprilike zamisliti taj osecaj tokom bombardovanja. Samo meni hvali to sto se iste te osobe nijednom nisu pitale, zbog cega se to bombardovanje dogodilo. Kako je bilo isprovocirano i ko je koga isprovocirao?!
Pa ista ta Amerika je bombardovala i Nemacku, i Japan ...itd, pa su sada najbolji prijatelji (jel su shvatili zbog cega je to tada tako bilo). A sta, sada po nekima Srbija treba uvek o tome pricati kako je bila bombardovana "ni kriva ni duzna", i da nikad na prasta SAD. Ma dajte molim vas.
Zato, okrenimo se svi buducnosti, i radujmo se makar tome sto nas najvece sile uopste jos SA NAMA PRICAJU I POZDRAVLJAJU, i zele da nas vide kolko-tolko kao normalne clanice EU.
Pozdrav

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Kao uostalom i svaki posao tako i posao Drzavnog sekretara SAD ima i onu "ruzniju stranu" kao sto su posete Afganistanu, Iraku ili Beogradu gde demokratski procesi traju nazalost decenijama !
Licno sam neizmerno zahvalan Gdji. Klinton na trudu koji ulaze da i od Srbije napravi nesto sto bi koliko toliko licilo na evropsku drzavu ali se bojim da ni njezin mandat nece toliko dugo trajati da bi kao Drzavni sekretar SAD to i DOZIVELA !
Dobrodosla Hilari !

mujcinovic salih

pre 13 godina

Gospodja Klinton dolazi da pomogne Srbiji i pruzi joj podrsku za evroatlantske integracije. A od nas zavisi kako ce poseta proteci. Njena spremnost da pomogne je neupitna,ali ponavljam mi moramo ispuniti odredjene uslove koje vaze za sve zemlje pa i za Srbiju. U svakom slucaju dobrodosli gospodjo Klinton.

EU Citizen

pre 13 godina

U doba bombardovanja Miloševićevog režima i njegovih pristalica (ja tu imam jednostavan kriterijum: ko god se osećao kao da bombarduju i njega, i trebalo ga je bombardovati), gospođa Kilinton nije imala nikakvu ulogu u državnoj administraciji SAD, ali sam joj zahvalan i samo zato što je bila uz čoveka koji je označio početak kraja samog Miloševićevog režima, već i samog onog udbaškog obrasca i struktura prisutnih neprekidno od 1945, na koje se taj režim oslanjao (te strukture, nažalost, pošto posao ni 1999. ni 2000. nije bio završen kako valja, još uvek delimično postoje i još uvek nam delimično piju krv, ali su bile prinuđene da se izmene u tolikoj meri da sami sebe više ne mogu da prepoznaju, što je za mene lično ipak prihvatljiv minimum). Zato, dobrodošli, gospođo Klinton, šteta je što se po Beogradu niste mogli da prošetate još u leto 1999. zajedno sa suprugom, ali i ovako je Beograd danas manje-više slobodan grad, a ova zemlja nezadrživo i nepovratno ide prema Zapadu, meni je to dosta da budem zadovoljan, a komunisti, klerofašisti i ostali neprijatelji svega normalnog neka se slobodno jedu kao mlad mesec što ste ovde, ništa im drugo više ionako ne preostaje... :)))

Radisa

pre 13 godina

Odavno nisam bio ovako uzbudjen kao pred posetu gospodje Hilari Klinton. Mislim da je njena poseta velika podrska Srbiji na putu evroatlantskih integracija. Zapravo, ubedjen sam da sam danas srecniji od Sonje Liht i Borisa Tadica, zajedno.

Zlatan

pre 13 godina

Svi se pozivaju na NATO bombardovanje, a niko se ne pita kako je do njega došlo. Isprovocirao ga je Slobodan Milošević, samo da bi mu to bio povod da začepi usta tadašnjoj opoziciji, neistomišljenicima i nezavisnim medijima (po mogućstvu da ih i fizički ukloni) i da kao "pobednik u ratu protiv NATO-a" ostane na vlasti još narednih 10 godina (iliti doživotno).

vlada

pre 13 godina

Pa sta treba?? da nas posecuje predsednik Zambije ili mozda Gvineje Bisao?? Nek dodje ko joj brani, pa zar mi Srbi nismo poznati po tradicionalnom gostoprimstvu...

Vladimir

pre 13 godina

Bolje da je rekla šta je imala preko skajpa ili fejsa...sada će samo da bude haos u gradu. Voleo bi da neki ekonomista izračuna ekonomsku odnosno finansijsku štetu njenog dolaska zbog kolapsa saobraćaja za njen dolazak. Interesantno je da naše političare taj deo uopšte ne zanima, bitno da imaju štofa za šepurenje ispred SIVa.

osiromasheni uranijum

pre 13 godina

Pa dobro ljudi, bas ste na kraj srca...kasnicemo malo na posao, deca ce malo kasniti u obdanista, al dobro. Ona je tu zbog nas, da nam pomogne da udjemo u EU ......

Sa periferije

pre 13 godina

I ona je lomila nas Beograd, pa nam opet dosla? Hoce li i njoj neko da kaze "Lomila si nas Beograd?" Za one koji ne znaju, Hilari se u svojoj knjizi hvalila da je imala veliki uticaj na Bila da produzi sa bombardovanjem Srbije.

Lala

pre 13 godina

Kada je prošle godine bio potpredsednik SAD-a Džozef Bajden, za vreme sednice u Skupštini, poslanici SRS-a su ispred sebe postavili papire s natipisom: "Biden, you Nazi scum, go home!" ("Bajdene, nacistički ološu, idi kući"). Trenutno im stoji natpis: "Zaustavimo ubijanje Šešelja". Prema Klintonovoj su, kanda, gostoljubiviji? Ajmo radikali, lupajte minuse!

sasho

pre 13 godina

mislim da je podrška za evrointegracije zakasnila od strane porodice Klinton!Nama je podrška trebala pre 15god da bi bili nešto,a šta smo i gde smo danas?Nemojte da nam samo da nam odmažete gospodjo Hilari!

paranoid

pre 13 godina

zanimam me samo da li bi parada ponosa bila uopste odrzana da gospodja klinton nije najavila dolazak dva dana kasnije. Mozda nasilje i nije spreceno zato sto su ga pojedini zeleli. LGBT populacija kao mamac da se sa ulica sklone oni koji bi eventualno pravili probleme u toku posete klintonove...

dve muve jednim udarcem!

svaka cast!

Glasač

pre 13 godina

Glavne teme ovog sastanka: EU i Kosovo pokazuju još jednom nesposobnost naše spoljnje politike da razdvoji budućnost statusa Kosova od evropske budućnosti Srbije. Šta je potrebno da se dogodi da bi naš Predsednik svoje kumče sklonio na neku poziciju na kojoj će moći da radi manje štete državi nego kao Ministart inostranih poslova?

Dragan

pre 13 godina

Koloko još vode treba Dunavom da proteče pa da MUP i BIA osmisle drugi način "transporta" visokih zvaničnika po Beogradu?Alo bre ljudi,pa jel imate helikoptere?Jel ste blokirali i vazdušni i rečni i drumski i ko zna koji još saobraćaj na 5 km od trase kuda treba da prođe kolona?Zašto narodu non-stop gurate prst u oko!Koliko ljudi će danas zakasniti da odvede i dovede svoju decu u školu/vrtić?Koliko će čekati u gužvi po raskopanom gradu?Imate li pameti?Nemoj neko da mi kaže da je drumski saobraćaj najbezbedniji,ili da nemamo helikoptere za tu vrstu.Pa prodajte 10-15 automobila i kupite 2-3 helikoptera za tu namenu.Lakše i vama i nama.

Martin

pre 13 godina

Da li cemo joj konachno ispostaviti zahtev da se, u skladu sa rezolucijom 1244, srpska vojska i policija vrate na Kosovo i Metohiju? Pravi je trenutak.

Mali Jova

pre 13 godina

Ma kakve evrointegracije, Hilari je došla da se uveri da je Miladin Kovačević u zatvoru. Sve ostalo će biti na marginama ove misije.

Lepa Luki

pre 13 godina

Boze sto volim ovaj svoj narod.Nema oblasti u kojoj nismo eksperti,nema funkcije koju nebi bolje obavljali,o politicarima govorimo ko da su nam kucni prijatelji. Mozda bi bilo bolje da se manemo politike,da radimo ono zasta smo sposobni,da pronadjemo neki zivotni smisao bicemo korisniji sebi ,svojoj porodici,a i okolini.

zeka Milan

pre 13 godina

Tovar sargarepe koji nam je namenila ostao je zagubljen na sarajevskom aerodromu, ali ce ga kasnije pronaci i poslati DHLom u Pristinu...

future

pre 13 godina

Neverovatno! Ima vas puno u Srbiji koji se jos uvek hranite mrznjom. Uhvatili ste se za to bombardovanje za koje vam je kriv Milosevic samo,i niko drugi. Da,to je bilo pre 11godina--------------Srbija je danas demokratska zemlja!!!! Rascistite sa ruznom prosloscu i krenite u svetliju buducnost!

Komentator_01

pre 13 godina

Lepo je to sto nam visoki funkcioner SAD dolazi u posetu, moramo popraviti odnose. Od krupnih zavisimo.
Ali, trebalo bi bar na jednom spomeniku da polozi venac i upali svecu zrtvama bombardovanja `99.

Mile Politika

pre 13 godina

Gde je sad onaj policajac da joj kaze par reci zbog rusenja njegovog grada 1999. :))

Salu na stranu, oce li neko da je priupita, je l se to opet Izvlacila" sa Sarajevskog aerodroma "pod snajperskom vatrom". http://www.youtube.com/watch?v=e5TnnPQtiTQ&NR=1

Nenad V

pre 13 godina

Ajde molim vas negde oko 11 sati vi ljudi iz B92 napisite kako ce se zatvarati ulice da znamo kako sa posla da se vratimo. Ako imate tu informaciju uopste. Znam da je pipava stvar ali pokusajte. Znacilo bi mnogo... hvala unapred

ja hocu kuci

pre 13 godina

Ja samo apelujem na vlast, da izgradi "salu za svecana primanja" negde na periferiji, npr Bataja, obe Pazove i sl. Dosta se zlopate ljudi po prevozu i regularnim danima, a u ovakvim situacijama dodje im da iskoce iz sopstvene koze! Bul M. Pupina je najzakrcenija ulica u popodnevnim casovima na NBG, a oni ce bas nju da blokiraju, svaki put kad dolazi neko bitan. Dajte, pa i Bataja je Beograd, sto im ne bi usput pokazali lepote nasih prigradskih naselja!! Pa, pola zivota nam prodje u prevozu!

kuki

pre 13 godina

Vidim da su u poslednje vreme izuzetno aktivni aktivisti SNS, DSS, NS-a što je dobro prate vesti i na B92 i ažurni su u lupanju minusa kao i u komentarima koji nemaju veze sa životom baš me zabavljaju ko svi na isti kalup radjeni ko da ih je pisao isti tekstopisac :) da nisu možda generičke poruke s različitim potpisom

wiener

pre 13 godina

za ove koji misle da je milosevic isprovocirao bombardovanje - upravo u tome i jeste problem, ja mislim da nije, jer je i sam znao sta bombardovanje za njega znaci. bombardovanje nije bilo potrebno i to je i mnogim protivnicima bombardovanja na zapadu bilo jasno. milosevic jeste kriv za stvaranje situacije u kojoj je bombardovanje bila opcija prihvatljiva mnogima, ali potrebna nije bila nikom. resenje je bilo moguce i bez bombardovanja, ali su sjedinjene drzave zelele pokazati svetu kako mogu da prodju neposlusni vladari, a bogami i njihovi podanici. u retkim momentima iskrenosti americki politicari to i kazu.

najbolji nacin da se milosevic srusi je bila podrska srpskoj opoziciji, ali je isto tako bilo vazno pokazati da srbija nije dovoljno jaka da se suprotstavi jedinoj velesili ("hyperpower", kako su se oni u to vreme rado videli) tako da i opozicija i srpski narod to ne zaboravi. u tom smislu to nije bila samo borba protiv milosevica, vec i protiv nezavisnosti srpske politike ili teznji srbije da bude "regionalni lider". mislim da ce bas kao i svojevremeno nemacka i japan srbija na kraju i postati upravo to, ali pod nadzorom sjedinjenih drzava. na zalost, amerikanci su izgubili prijateljstvo srpskog naroda i to se nece promeniti jos jako dugo, ali zato krivim njihove politicare vise nego milosevica, sorry.

zoran

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina ima posebno mesto u srcima Amerikanaca", naglasila je Klinton...
========================

Kad se ne srusih sa stolice od smeha, nikad necu.

Amerikanci su vrh farisejstva, ali vrh i to bez konkurencije.

Alexa

pre 13 godina

kakva bre steta od dolaska Hilari? To nije moguce... dolazi nam zamenik sefa Planete, a neko racuna (sa namerom da izracuna nemoguce) kako je to steta za nas. Ne budite smesni, oni imaju kljuc od Galaksije, mogu da rade sta god hoce, a ne rade sta hoce!!! Mislite o tome sta bi Sloba radio da je imao njihovu moc... verovatno bi zaratio sa svakom drugom zemljom po azbucnom redu...