Petak, 08.10.2010.

21:47

Male nade da će Holandija popustiti

Holandska vlada i parlament bi o pitanju srpske kandidature za članstvo u EU trebalo da razgovaraju u sredu - šanse nepovoljne, pišu "Novosti" i "Danas".

Izvor: Danas

Male nade da æe Holandija popustiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

mir vama

pre 13 godina

Bez Gorana Hadžića i Ratka Mladića ne možete ni pomisliti na EU. Nizozemci (holanđani) su bili u Bosni kad je Mladić ubijao s JNA. Nizozemci su traumatizirani došli u Zagreb.

helikopter

pre 13 godina

Ne lazimo se narode. RM je za ogromnu vecinu u Srbiji 'heroj'. Nijedna vlast jos DUUGOOO, a verovatno i nikada, nece smeti da ga isporuci zbog reakcije te vecine.
Nije BoTa kriv, vec narod.

dr

pre 13 godina

Čitam ovde kako su eto i u pravu ti Holanđani, i ostala trućanja. Brzo su Srbi zaboravili II sv.rat. Pa oko 1,7 mil. žrtava smo dali za odbranu slobode, i to ne samo svoje nego i evropske. Prvi smo digli glavu i položili živote za današnju slobodnu Evropu u koju nas ne želi jedna Holandija, koja dade neviđene žrtve za slobodu te iste. Poginuli preci nam se u grobu prevrću pošto ima i ovih koji duvaju u njihovu tikvu. I pritom pljunu na sve svoje... Šta reći, osim BRAVO i nek' nam živi Holandija! Neka su i oni dočekali da ispraše nekog slabića...

Milosev kum

pre 13 godina

Ljudi, budimo ozbiljni, bar na trenutak!
Holandija se pita, isto onoliko, koliko i Srbija, da li ce kandidatura biti prosledjena. Sve zavisi, od posete drzavnog sekretara SAD. Sumnjam, da se Klintonova traziti od Srbije, da se odrekne (sta god to znacilo) od Kosova i Metohije, ili da prizna nezavisno Kosovo, a jos manje (kako se pisalo) da se "odrekne" od Republike Srpske (jer ovde, gotovo i da nema poticke opcije, koja ima aspiracije ka Rep. BiH), pre mislim, da ce od nasih zvanicnika ocekivati cvrst stav, da Srbija beskompromismo tezi uclanjenju u NATO (sto je posebno bitno, kao nova okolnost) sto ce biti zeleno svetlo, za kandidaturu!
Srecno u evroatlanske integracije!

Dg

pre 13 godina

Tragicno je sto Holandija bolje shvata sta je krucijalno za ozdravljenje ovog drustva nego svi mi ovde. Bar kad bi imali upola odgovornosti kao sto ga ima holandsko drustvo i njegova elita, sigurno bi imali puno vise sansi za jedno istinsko ozdravljenje.

Dusan Silni

pre 13 godina

Neće popustiti, neće, zbog Srba je pala njihova vlada, sada zbog njihove vlade pašće srbijanska što otvara novo poglavlje u odnosima Srbija, EU. Srbija pre statusa kandidata ima neke račune da prevede u sopstvenom dvorištu.

Marina

pre 13 godina

Gdje je ministar Jeremić ? On je uvijek rješavao tvrde stavove protivnika i dovlačio ih na srpsku stranu. Nije se oglasio sve od svojih famoznih uspjeha oko lobiranja protiv kosovske nezavisnosti, a Tadić mu je poremetio doživljaj jer je potpisao rezoluciju o kojoj Jeremić nije imao pojma. Teško je predvidjeti stav Holandije, no bez pritisaka zbog haških bjegunaca nema ništa od koraka naprijed; na čekanju je bila i Hrvatska sve dok Carla nije ocijenila suradnju kao potpunu, nakon što su joj otkrili lokaciju generala Gotovine.Sigurno je jednako teško locirati i uhvatiti Mladića zbog mreže pomagača, ali moram primjetiti da se Gotovina skrivao 4 godine, a Mladić već punih 15. Razmislite o tome kad pljujete samo po Holandiji kao isključivom krivcu usporenih integracija.

jovan

pre 13 godina

Nasa drzava mi lici na beznadeznog djaka koji nista sam ne moze da uradi i jedino se nada da ce nastavnik da se smiluje na njega i pusti ga da se provuce u sledeci razred. Dokle bre vise ove sramote i ponizavanja?!

MUKNAVI

pre 13 godina

Holandija ce popustiti, jer je naekada zatezala i sa kolonijama pa ih je izgubila. Sada joj se cini da je i evropska zajednica prcija jakih..a i jeste..pa zateze i glumi nekadasnjeg gazdu kolonije. Uskoro ce i rabota EZ, kud koji mili moji ..jer predstoji im igranka oko para, vrednosti monete, ogromnog izdvanja love za Grcku i ostale koji sede na ledjima Radnika Nemacke! To , jedino mozete cuti od radnika kada odete u Nemacku bune se i galame..: sede nam na ledjima njih deset koji cekaju da im mi placamo njihovo zezanje ,strajkovanje itd..

Dule

pre 13 godina

Možda je krajnje vreme da Srbija nauči od Holandije kako se štite sopstveni interesi!!!

...osim jednog detalja - ipak ne želim da u Srbiji vladaju ultradesničari kao u "civilizovanoj" Holandiji!

alexandar

pre 13 godina

Da imamo politicare dobre sa Vildersom koji ce sad podrzavati manjinsku Holandsku vladu pre bi dobili zeleno svetlo nego sto se ovde forsira prica o jednakosti i ljudskim pravima. Evropa glasanjem za desnicu skrece u nejednakost (izmedju starosedilaca i imigranata), a mi cemo to opet skapirati sa zakanjenjem od jedno 20 godina

adje

pre 13 godina

isto su male nade da beograd uhapsi ratka mladica i gorana hadzica, kada beograd resi sa hagom onda ce holandija da popusti, neznate vi ko je holandija, kada neko prkosi holandija jos vise. tito vrati se da uvedes red u ovoj propaloj srbiji.

Realno

pre 13 godina

Iskreno bih zeleo da srbiju uskoro vidim kao kandidata, a takodje i clana EU. Ali ne u stanju u kakvom se trenutno nalazi. Mislim da bih ove blokade od strane holandije trebali biti vezane pre svega zbog korupcije, i stanja ekonomije i drustva, a ne haga.
Stekao sam utisak da je u pitanju samo izgovor i da EU nezeli srbiju u svoje clanstvo, bar ne u skorije vreme, i da se holadnija samo koristi kao izgovor.

Ivan

pre 13 godina

A šta ako Mladić uopšte nije u Srbiji ili hoda okolo slobodan kao onomad "bradati mazač lekovima" po Beču ?
Mislim, da nekima u EU i nije u interesu, da se Mladić ikad pojavi u sudnici.

Nikola

pre 13 godina

Hajmo da budemo iskreni.Holandija se obrukala u Srebrenici i to je izazvalo veliki dar mar na politickoj sceni ove bogate drzave.Holandija nam nece dati zeleno svetlo dok Mladic ne bude u Haagu.100% ce biti tako a nasa Vlada neka gleda sta ce.

GuC

pre 13 godina

malo je nade da Srbija popusti, to bi bio bolji naslov vaše vesti.
kao i uvek kriv je neko drugi, Srbija ne ispunjava svoje PREUZETE obaveze, mene je sramota i da čitam ova politička nagadjanja i moljakanja... skinite mi već jednom tu RM mrlju sa lica, pobogu!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Male nade da će Holandija popustiti

A sta drugo Srbiji preostaje nego da se "uhvati za to malo nade" kao "davljenik za slamcicu" ?
Drzava koja sama "nije u stanju" da ispuni nijedan evropski kriterijum moze samo da se "nada" da se neko smiluje na njenu BESPOMOCNOST i tako "SACUVA DOSTOJANSTVO" !

brax

pre 13 godina

pa sigurno da nece holandija da propusti,sta je sa ljaljicem koj svaki dan prica kao mpapagaj kao da traze mladica,bas zbog takvih likova ne treba holandija da propusta,dosta vise zezanja sa evropom ,uhvatite r. zlocinca i eto vrata su vam otvorena!bravo za holandiju.

PeroZg

pre 13 godina

Ja necu nikog da provociram ili vrijedam,ali se kao Hrvat potpuno slazem sa Nizozemskom odlukom.Naprosto popustanja ne smije biti,jer za Srbiju treba vaziti ono sto je vazilo i sto vazi za sve zemlje iz bivše Jugoslavije.To dakle znači hapšenje svih ratnih zločinaca,a tu se prvenstveno misli na one najteže.Sjetimo se Hrvatske priče ,mi nismo mogli poceti pregovore prije nego sto su svi generali zavrsili u Hagu sa Gotovinom na celu.Pa onda to isto treba i da vazi za zemlju iz koje je covjek koji je odgovoran za najveci zlocin protiv covjecanstva nakon drugog svjetskog rata.Za sve trebaju vaziti ista pravila bez popustanja.Niti je Hrvatskoj itko popustao niti treba Srbiji ni bilo kome drugome ako se ne postuju pravila igre.A sjetimo se jos i da Hrvatska nije cak ni Kosovo imala a već 10 godina zestoko pokusavamo uci u tu EU i tek cemo sad uci za jedno 2-3 godine.Po mom misljenjue vec i ako se Kosovo stavi na stranu uz neki dogovor Beograd-Pristina,jedan od najvecih zlotvora u Europi nakon WW2 mora doći pred lice pravde i gotovo i to će biti pošteno za sve.

Milan

pre 13 godina

Pa kad bi uhapsili Mladica onda bi ih ovi ucenjivali da smanje korupciju, usklade zakone, smanje monopol, poboljsaju pravosudje, itd. A da ste vi korumpirani srpski politicar, da li biste uhapsili Mladica kad znate sta vam posle toga tek sleduje?

j o k e r

pre 13 godina

a da li se iko zapitao,onako, posteno "ni po babu...a zasto su toliko "nezajazljivi"!?pa iskreno-milosevic ih je svo vreme svoje vladavine sve pravio budalama,svojim prepotentnim,drskim a providnim lazima,a posle njega nije se nista promenilo po pitanju hvatanja generala mladica kao ni hadzica!!!??za 10 godina "demokratskih"vlada,"cuvena" policija i DB,kao i vojska,nisu uspeli da skolomataju dvojicu pobegulja!?za nas sramotno,za ove sto ne bi mogli da ufate ni moju babu,verovatno pohvalno jer ih oni i cuvaju od bilo cijih potera,a hag je naucio lekciju kao sto kazem od "balkanskog mesara"i ko veli mi nemamo nista da izgubimo a vi se jarcajte koliko hocete i mozete,mi smo ok.sa time...vi nama mladica i hadzica - mi vama ulaznicu za evropsko "predsoblje"!?...mozete da nas pljujete,vredjate i sve tome slicno,ali,ovoga puta nema smo odlucni - nema lazi,nema prevare,ili ce te biti pred vrtatima do kraja veka!!!pa niste vi bas toliko vazni za evropu,a i te price o "nebeskom narodu" i to mora da je neka od izmisljotina onog lazova iz pozarevca...!!??..i da ne zaboravim onu staru...sut s'rogatim ..ne ide...!?

Petar

pre 13 godina

A da srpske vlasti na primer, uhapse i isporuce Mladica? To se cak i ne spominje kao mogucnost, neverovatno da se ovde Holandija medijski predstavlja kao neka iskompleksirana drzavica koja maltretira Srbiju, iako je uslov za priblizavanje EU jasan vec godinama.

Sabo

pre 13 godina

Kolko god javnost Srbije se protivila Holandskom neprihvatanju mora se priznat da je iskljuciv krivac vlada Srbije. Prosto je nemoguce u normalnom svijetu da se jedan okorjeli kriminalac citavih 15 godina u Srbiji krije. Za ovoliko godina se mogla Srbija pretrest svaki kvadrat njene teritorije. Holandija sa pravom misli da ipak nije u interesu vlade da on bude ziv isporucen u Hag. Kad bi se to desilo tad bi pandorina kutija bila otvorena jer ovaj ima sve nalogodavce garant snimljene na traku. To bi povuklo jos dosta ljudi sad koji su na pozicijama u vladi. To je jedini uslov sto vlada nije zainteresovana da se on ziv uhvati i isporuci Hagu. A da se razumijemo Holandija je jednom rukom i ucesnik u ubistvima Srebrenicana. Posto je u ono vrijeme Holandski bataljon bio zaduzen za cuvanje Srebrenice. Zbog te svoje mrlje Holandija nece popustiti dokle god se on ne isporuci i dozna cijela istina o ratu u BIH i osude njeni glavni nalogodavci iz Beograda koji sad slobodno hodaju Srbijom

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je igra "dobar policajac" - "los policajac". Holandija savrseno igra uligu loseg policajca i daje alibi nekim drugim zemljama EU koje u sustini misle o nasoj kandidaturi isto sto i Holandija.

LALA

pre 13 godina

Tako je braco Holandezi. Nema popustanja ovoj bandi.Samo zatezite. Nama sargarepa ne treba. Ne poznajemo mi to. Samo batinu.
Pokazite sta znaci principijelna politika.

Sa zapadne strane

pre 13 godina

To je igra dobrog i loseg pandura. Kao u trecerazrednim americkim policijskim filmovima. Spanija, Francuska, Nemacka itd. su onaj dobar pandur. Holandija je onaj los, sto te stalno cuska i preti. A neki glavni gazda koji je rezirao tu farsu sedi iza zatamnjenog stakla i uziva u drami. Da se razumemo, ne bi oni Srbiju primili ni kada bi Srbija koliko vec sutra isporucila doticnu dvojicu ljudi sa sve mashnicama. EU je pala na problemu grckog duga, a dobro se opekla i sa Rumunijom i Bugarskom. O romskim izbeglicama iz istocne Evrope da i ne govorimo! Jos smo im samo mi falili! I ne zamlacujte vise narod glupostima. Putuj, Evropo, mi smo svoju sansu propustili. Sad je kasno!

Analiticar Slobo

pre 13 godina

Cekaju Holandjani sta ce da kaze Hilari u Beogradu. Sta ona kaze tako ce i da bude. Oni koji misle drugcije se varaju. Pa zar nismo dragi komentatori shvatili to do sada. Evropljani su previse osjetljivi i istjeruju kojekakve pravde, kao i mi sami, dok se Amerika oslanja iskljucivo na interese. Zato posjeta sekretarke ima moju podrsku jer nas samo ona moze spasiti od ovih holandskih ''pravednika''.

blagomeni

pre 13 godina

Ako Srbija iskreno hoce da se kandidatura odobri, ima jos nekoliko dana da "pronadje" gospodina RM. Holandska vlada i parlament ovde samo posredno odlucuju. Prava moc odlucivanju o daljem napretku Republike Srbije ka punopravnom clanstvu EU je u rukama srpske vlade, srpske policije, srpske obavestajne sluzbe i srpske skupstine. Nakon deset godina porodjajnih muka, opet imamo priliku da posmatramo agoniju premisljanja sta je prece: licna sloboda pojedinca RM ili boljitak skoro devet miliona gradjana Srbije. Slutim da cemo se nacekati do poroda.

igor

pre 13 godina

Eto sto smo se ovajdili pristajanjem na EU rezoluciju... Toliko o tome koliko je pametno praviti "partnerski odnos" sa Evropom i koliko je uopste Evropa sposobna da bude dosledna... Da je pameti pa da se sada odustane od pregovora sa Kosovom i stavi im se do znanja da im je Holandija ovog puta napravila veci problem nego Srbija. Hteli su da pokazu kako mogu biti jedinstveni oko spoljne politike uoblicavanjem zajednicke rezolucije na koju su naterali Srbiju da pristane, sada im je tesko ostvareno jedinstvo razbila Holandija, a mi nemamo ama-bas nista s time. Valjda je sada svima jasno koliko je EU ustvari nestabilna i nedosledna tvorevina. Gazda je i dalje Ujka Sem - i u Evropi i u celom Svetu.

ovce su za sisanje

pre 13 godina

Kakvi prodavci magle i zabluda! Vec godinama nas ubedjuju i ovi na vlasti kako ne mogu da ga uhvate i ovi drugi kako bez toga nista ne moze. Zar stvarno mislite da se odnosi danasnje medjunarodne zajednice zasnivaju na nekim principima. Pogledajte samo sta ti "civilizovani" rade po citavoj planeti (ako niste mogli da vidite sta vam rade pred ocima u rodjenoj zemlji). I onda se oni jave sa pridikama o slobodama i demokratiji (naravno gde god je to pozeljno za upotrebu). Neverovatan je samo broj ubedjenih i medju nama.

bezimena

pre 13 godina

"Holandija je neumoljiva".

Srbija takodje, s tom razlikom što je Holandija ozbiljna država!

Popustili su kada je bilo pitanje ukidanja viza da pokažu svoju dobru volju GRADJANIMA Srbije! Bilo kakvo novo popuštanje bi značilo da odustaje od RM a to se neće dogoditi, bez obzira ko bio ministar spoljnih poslova, jer on mora da sluša PARLAMENT (narod), ne kao kod nas, gde Skupština igra kako Vlada svira!

ovce su za sisanje

pre 13 godina

Kakvi prodavci magle i zabluda! Vec godinama nas ubedjuju i ovi na vlasti kako ne mogu da ga uhvate i ovi drugi kako bez toga nista ne moze. Zar stvarno mislite da se odnosi danasnje medjunarodne zajednice zasnivaju na nekim principima. Pogledajte samo sta ti "civilizovani" rade po citavoj planeti (ako niste mogli da vidite sta vam rade pred ocima u rodjenoj zemlji). I onda se oni jave sa pridikama o slobodama i demokratiji (naravno gde god je to pozeljno za upotrebu). Neverovatan je samo broj ubedjenih i medju nama.

bezimena

pre 13 godina

"Holandija je neumoljiva".

Srbija takodje, s tom razlikom što je Holandija ozbiljna država!

Popustili su kada je bilo pitanje ukidanja viza da pokažu svoju dobru volju GRADJANIMA Srbije! Bilo kakvo novo popuštanje bi značilo da odustaje od RM a to se neće dogoditi, bez obzira ko bio ministar spoljnih poslova, jer on mora da sluša PARLAMENT (narod), ne kao kod nas, gde Skupština igra kako Vlada svira!

igor

pre 13 godina

Eto sto smo se ovajdili pristajanjem na EU rezoluciju... Toliko o tome koliko je pametno praviti "partnerski odnos" sa Evropom i koliko je uopste Evropa sposobna da bude dosledna... Da je pameti pa da se sada odustane od pregovora sa Kosovom i stavi im se do znanja da im je Holandija ovog puta napravila veci problem nego Srbija. Hteli su da pokazu kako mogu biti jedinstveni oko spoljne politike uoblicavanjem zajednicke rezolucije na koju su naterali Srbiju da pristane, sada im je tesko ostvareno jedinstvo razbila Holandija, a mi nemamo ama-bas nista s time. Valjda je sada svima jasno koliko je EU ustvari nestabilna i nedosledna tvorevina. Gazda je i dalje Ujka Sem - i u Evropi i u celom Svetu.

Petar

pre 13 godina

A da srpske vlasti na primer, uhapse i isporuce Mladica? To se cak i ne spominje kao mogucnost, neverovatno da se ovde Holandija medijski predstavlja kao neka iskompleksirana drzavica koja maltretira Srbiju, iako je uslov za priblizavanje EU jasan vec godinama.

LALA

pre 13 godina

Tako je braco Holandezi. Nema popustanja ovoj bandi.Samo zatezite. Nama sargarepa ne treba. Ne poznajemo mi to. Samo batinu.
Pokazite sta znaci principijelna politika.

Sabo

pre 13 godina

Kolko god javnost Srbije se protivila Holandskom neprihvatanju mora se priznat da je iskljuciv krivac vlada Srbije. Prosto je nemoguce u normalnom svijetu da se jedan okorjeli kriminalac citavih 15 godina u Srbiji krije. Za ovoliko godina se mogla Srbija pretrest svaki kvadrat njene teritorije. Holandija sa pravom misli da ipak nije u interesu vlade da on bude ziv isporucen u Hag. Kad bi se to desilo tad bi pandorina kutija bila otvorena jer ovaj ima sve nalogodavce garant snimljene na traku. To bi povuklo jos dosta ljudi sad koji su na pozicijama u vladi. To je jedini uslov sto vlada nije zainteresovana da se on ziv uhvati i isporuci Hagu. A da se razumijemo Holandija je jednom rukom i ucesnik u ubistvima Srebrenicana. Posto je u ono vrijeme Holandski bataljon bio zaduzen za cuvanje Srebrenice. Zbog te svoje mrlje Holandija nece popustiti dokle god se on ne isporuci i dozna cijela istina o ratu u BIH i osude njeni glavni nalogodavci iz Beograda koji sad slobodno hodaju Srbijom

PeroZg

pre 13 godina

Ja necu nikog da provociram ili vrijedam,ali se kao Hrvat potpuno slazem sa Nizozemskom odlukom.Naprosto popustanja ne smije biti,jer za Srbiju treba vaziti ono sto je vazilo i sto vazi za sve zemlje iz bivše Jugoslavije.To dakle znači hapšenje svih ratnih zločinaca,a tu se prvenstveno misli na one najteže.Sjetimo se Hrvatske priče ,mi nismo mogli poceti pregovore prije nego sto su svi generali zavrsili u Hagu sa Gotovinom na celu.Pa onda to isto treba i da vazi za zemlju iz koje je covjek koji je odgovoran za najveci zlocin protiv covjecanstva nakon drugog svjetskog rata.Za sve trebaju vaziti ista pravila bez popustanja.Niti je Hrvatskoj itko popustao niti treba Srbiji ni bilo kome drugome ako se ne postuju pravila igre.A sjetimo se jos i da Hrvatska nije cak ni Kosovo imala a već 10 godina zestoko pokusavamo uci u tu EU i tek cemo sad uci za jedno 2-3 godine.Po mom misljenjue vec i ako se Kosovo stavi na stranu uz neki dogovor Beograd-Pristina,jedan od najvecih zlotvora u Europi nakon WW2 mora doći pred lice pravde i gotovo i to će biti pošteno za sve.

Nikola

pre 13 godina

Hajmo da budemo iskreni.Holandija se obrukala u Srebrenici i to je izazvalo veliki dar mar na politickoj sceni ove bogate drzave.Holandija nam nece dati zeleno svetlo dok Mladic ne bude u Haagu.100% ce biti tako a nasa Vlada neka gleda sta ce.

j o k e r

pre 13 godina

a da li se iko zapitao,onako, posteno "ni po babu...a zasto su toliko "nezajazljivi"!?pa iskreno-milosevic ih je svo vreme svoje vladavine sve pravio budalama,svojim prepotentnim,drskim a providnim lazima,a posle njega nije se nista promenilo po pitanju hvatanja generala mladica kao ni hadzica!!!??za 10 godina "demokratskih"vlada,"cuvena" policija i DB,kao i vojska,nisu uspeli da skolomataju dvojicu pobegulja!?za nas sramotno,za ove sto ne bi mogli da ufate ni moju babu,verovatno pohvalno jer ih oni i cuvaju od bilo cijih potera,a hag je naucio lekciju kao sto kazem od "balkanskog mesara"i ko veli mi nemamo nista da izgubimo a vi se jarcajte koliko hocete i mozete,mi smo ok.sa time...vi nama mladica i hadzica - mi vama ulaznicu za evropsko "predsoblje"!?...mozete da nas pljujete,vredjate i sve tome slicno,ali,ovoga puta nema smo odlucni - nema lazi,nema prevare,ili ce te biti pred vrtatima do kraja veka!!!pa niste vi bas toliko vazni za evropu,a i te price o "nebeskom narodu" i to mora da je neka od izmisljotina onog lazova iz pozarevca...!!??..i da ne zaboravim onu staru...sut s'rogatim ..ne ide...!?

brax

pre 13 godina

pa sigurno da nece holandija da propusti,sta je sa ljaljicem koj svaki dan prica kao mpapagaj kao da traze mladica,bas zbog takvih likova ne treba holandija da propusta,dosta vise zezanja sa evropom ,uhvatite r. zlocinca i eto vrata su vam otvorena!bravo za holandiju.

Sa zapadne strane

pre 13 godina

To je igra dobrog i loseg pandura. Kao u trecerazrednim americkim policijskim filmovima. Spanija, Francuska, Nemacka itd. su onaj dobar pandur. Holandija je onaj los, sto te stalno cuska i preti. A neki glavni gazda koji je rezirao tu farsu sedi iza zatamnjenog stakla i uziva u drami. Da se razumemo, ne bi oni Srbiju primili ni kada bi Srbija koliko vec sutra isporucila doticnu dvojicu ljudi sa sve mashnicama. EU je pala na problemu grckog duga, a dobro se opekla i sa Rumunijom i Bugarskom. O romskim izbeglicama iz istocne Evrope da i ne govorimo! Jos smo im samo mi falili! I ne zamlacujte vise narod glupostima. Putuj, Evropo, mi smo svoju sansu propustili. Sad je kasno!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Male nade da će Holandija popustiti

A sta drugo Srbiji preostaje nego da se "uhvati za to malo nade" kao "davljenik za slamcicu" ?
Drzava koja sama "nije u stanju" da ispuni nijedan evropski kriterijum moze samo da se "nada" da se neko smiluje na njenu BESPOMOCNOST i tako "SACUVA DOSTOJANSTVO" !

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je igra "dobar policajac" - "los policajac". Holandija savrseno igra uligu loseg policajca i daje alibi nekim drugim zemljama EU koje u sustini misle o nasoj kandidaturi isto sto i Holandija.

Milan

pre 13 godina

Pa kad bi uhapsili Mladica onda bi ih ovi ucenjivali da smanje korupciju, usklade zakone, smanje monopol, poboljsaju pravosudje, itd. A da ste vi korumpirani srpski politicar, da li biste uhapsili Mladica kad znate sta vam posle toga tek sleduje?

jovan

pre 13 godina

Nasa drzava mi lici na beznadeznog djaka koji nista sam ne moze da uradi i jedino se nada da ce nastavnik da se smiluje na njega i pusti ga da se provuce u sledeci razred. Dokle bre vise ove sramote i ponizavanja?!

blagomeni

pre 13 godina

Ako Srbija iskreno hoce da se kandidatura odobri, ima jos nekoliko dana da "pronadje" gospodina RM. Holandska vlada i parlament ovde samo posredno odlucuju. Prava moc odlucivanju o daljem napretku Republike Srbije ka punopravnom clanstvu EU je u rukama srpske vlade, srpske policije, srpske obavestajne sluzbe i srpske skupstine. Nakon deset godina porodjajnih muka, opet imamo priliku da posmatramo agoniju premisljanja sta je prece: licna sloboda pojedinca RM ili boljitak skoro devet miliona gradjana Srbije. Slutim da cemo se nacekati do poroda.

Marina

pre 13 godina

Gdje je ministar Jeremić ? On je uvijek rješavao tvrde stavove protivnika i dovlačio ih na srpsku stranu. Nije se oglasio sve od svojih famoznih uspjeha oko lobiranja protiv kosovske nezavisnosti, a Tadić mu je poremetio doživljaj jer je potpisao rezoluciju o kojoj Jeremić nije imao pojma. Teško je predvidjeti stav Holandije, no bez pritisaka zbog haških bjegunaca nema ništa od koraka naprijed; na čekanju je bila i Hrvatska sve dok Carla nije ocijenila suradnju kao potpunu, nakon što su joj otkrili lokaciju generala Gotovine.Sigurno je jednako teško locirati i uhvatiti Mladića zbog mreže pomagača, ali moram primjetiti da se Gotovina skrivao 4 godine, a Mladić već punih 15. Razmislite o tome kad pljujete samo po Holandiji kao isključivom krivcu usporenih integracija.

mir vama

pre 13 godina

Bez Gorana Hadžića i Ratka Mladića ne možete ni pomisliti na EU. Nizozemci (holanđani) su bili u Bosni kad je Mladić ubijao s JNA. Nizozemci su traumatizirani došli u Zagreb.

Analiticar Slobo

pre 13 godina

Cekaju Holandjani sta ce da kaze Hilari u Beogradu. Sta ona kaze tako ce i da bude. Oni koji misle drugcije se varaju. Pa zar nismo dragi komentatori shvatili to do sada. Evropljani su previse osjetljivi i istjeruju kojekakve pravde, kao i mi sami, dok se Amerika oslanja iskljucivo na interese. Zato posjeta sekretarke ima moju podrsku jer nas samo ona moze spasiti od ovih holandskih ''pravednika''.

adje

pre 13 godina

isto su male nade da beograd uhapsi ratka mladica i gorana hadzica, kada beograd resi sa hagom onda ce holandija da popusti, neznate vi ko je holandija, kada neko prkosi holandija jos vise. tito vrati se da uvedes red u ovoj propaloj srbiji.

Realno

pre 13 godina

Iskreno bih zeleo da srbiju uskoro vidim kao kandidata, a takodje i clana EU. Ali ne u stanju u kakvom se trenutno nalazi. Mislim da bih ove blokade od strane holandije trebali biti vezane pre svega zbog korupcije, i stanja ekonomije i drustva, a ne haga.
Stekao sam utisak da je u pitanju samo izgovor i da EU nezeli srbiju u svoje clanstvo, bar ne u skorije vreme, i da se holadnija samo koristi kao izgovor.

Dusan Silni

pre 13 godina

Neće popustiti, neće, zbog Srba je pala njihova vlada, sada zbog njihove vlade pašće srbijanska što otvara novo poglavlje u odnosima Srbija, EU. Srbija pre statusa kandidata ima neke račune da prevede u sopstvenom dvorištu.

Ivan

pre 13 godina

A šta ako Mladić uopšte nije u Srbiji ili hoda okolo slobodan kao onomad "bradati mazač lekovima" po Beču ?
Mislim, da nekima u EU i nije u interesu, da se Mladić ikad pojavi u sudnici.

Dg

pre 13 godina

Tragicno je sto Holandija bolje shvata sta je krucijalno za ozdravljenje ovog drustva nego svi mi ovde. Bar kad bi imali upola odgovornosti kao sto ga ima holandsko drustvo i njegova elita, sigurno bi imali puno vise sansi za jedno istinsko ozdravljenje.

GuC

pre 13 godina

malo je nade da Srbija popusti, to bi bio bolji naslov vaše vesti.
kao i uvek kriv je neko drugi, Srbija ne ispunjava svoje PREUZETE obaveze, mene je sramota i da čitam ova politička nagadjanja i moljakanja... skinite mi već jednom tu RM mrlju sa lica, pobogu!

alexandar

pre 13 godina

Da imamo politicare dobre sa Vildersom koji ce sad podrzavati manjinsku Holandsku vladu pre bi dobili zeleno svetlo nego sto se ovde forsira prica o jednakosti i ljudskim pravima. Evropa glasanjem za desnicu skrece u nejednakost (izmedju starosedilaca i imigranata), a mi cemo to opet skapirati sa zakanjenjem od jedno 20 godina

Dule

pre 13 godina

Možda je krajnje vreme da Srbija nauči od Holandije kako se štite sopstveni interesi!!!

...osim jednog detalja - ipak ne želim da u Srbiji vladaju ultradesničari kao u "civilizovanoj" Holandiji!

helikopter

pre 13 godina

Ne lazimo se narode. RM je za ogromnu vecinu u Srbiji 'heroj'. Nijedna vlast jos DUUGOOO, a verovatno i nikada, nece smeti da ga isporuci zbog reakcije te vecine.
Nije BoTa kriv, vec narod.

MUKNAVI

pre 13 godina

Holandija ce popustiti, jer je naekada zatezala i sa kolonijama pa ih je izgubila. Sada joj se cini da je i evropska zajednica prcija jakih..a i jeste..pa zateze i glumi nekadasnjeg gazdu kolonije. Uskoro ce i rabota EZ, kud koji mili moji ..jer predstoji im igranka oko para, vrednosti monete, ogromnog izdvanja love za Grcku i ostale koji sede na ledjima Radnika Nemacke! To , jedino mozete cuti od radnika kada odete u Nemacku bune se i galame..: sede nam na ledjima njih deset koji cekaju da im mi placamo njihovo zezanje ,strajkovanje itd..

dr

pre 13 godina

Čitam ovde kako su eto i u pravu ti Holanđani, i ostala trućanja. Brzo su Srbi zaboravili II sv.rat. Pa oko 1,7 mil. žrtava smo dali za odbranu slobode, i to ne samo svoje nego i evropske. Prvi smo digli glavu i položili živote za današnju slobodnu Evropu u koju nas ne želi jedna Holandija, koja dade neviđene žrtve za slobodu te iste. Poginuli preci nam se u grobu prevrću pošto ima i ovih koji duvaju u njihovu tikvu. I pritom pljunu na sve svoje... Šta reći, osim BRAVO i nek' nam živi Holandija! Neka su i oni dočekali da ispraše nekog slabića...

Milosev kum

pre 13 godina

Ljudi, budimo ozbiljni, bar na trenutak!
Holandija se pita, isto onoliko, koliko i Srbija, da li ce kandidatura biti prosledjena. Sve zavisi, od posete drzavnog sekretara SAD. Sumnjam, da se Klintonova traziti od Srbije, da se odrekne (sta god to znacilo) od Kosova i Metohije, ili da prizna nezavisno Kosovo, a jos manje (kako se pisalo) da se "odrekne" od Republike Srpske (jer ovde, gotovo i da nema poticke opcije, koja ima aspiracije ka Rep. BiH), pre mislim, da ce od nasih zvanicnika ocekivati cvrst stav, da Srbija beskompromismo tezi uclanjenju u NATO (sto je posebno bitno, kao nova okolnost) sto ce biti zeleno svetlo, za kandidaturu!
Srecno u evroatlanske integracije!

bezimena

pre 13 godina

"Holandija je neumoljiva".

Srbija takodje, s tom razlikom što je Holandija ozbiljna država!

Popustili su kada je bilo pitanje ukidanja viza da pokažu svoju dobru volju GRADJANIMA Srbije! Bilo kakvo novo popuštanje bi značilo da odustaje od RM a to se neće dogoditi, bez obzira ko bio ministar spoljnih poslova, jer on mora da sluša PARLAMENT (narod), ne kao kod nas, gde Skupština igra kako Vlada svira!

igor

pre 13 godina

Eto sto smo se ovajdili pristajanjem na EU rezoluciju... Toliko o tome koliko je pametno praviti "partnerski odnos" sa Evropom i koliko je uopste Evropa sposobna da bude dosledna... Da je pameti pa da se sada odustane od pregovora sa Kosovom i stavi im se do znanja da im je Holandija ovog puta napravila veci problem nego Srbija. Hteli su da pokazu kako mogu biti jedinstveni oko spoljne politike uoblicavanjem zajednicke rezolucije na koju su naterali Srbiju da pristane, sada im je tesko ostvareno jedinstvo razbila Holandija, a mi nemamo ama-bas nista s time. Valjda je sada svima jasno koliko je EU ustvari nestabilna i nedosledna tvorevina. Gazda je i dalje Ujka Sem - i u Evropi i u celom Svetu.

ovce su za sisanje

pre 13 godina

Kakvi prodavci magle i zabluda! Vec godinama nas ubedjuju i ovi na vlasti kako ne mogu da ga uhvate i ovi drugi kako bez toga nista ne moze. Zar stvarno mislite da se odnosi danasnje medjunarodne zajednice zasnivaju na nekim principima. Pogledajte samo sta ti "civilizovani" rade po citavoj planeti (ako niste mogli da vidite sta vam rade pred ocima u rodjenoj zemlji). I onda se oni jave sa pridikama o slobodama i demokratiji (naravno gde god je to pozeljno za upotrebu). Neverovatan je samo broj ubedjenih i medju nama.

Analiticar Slobo

pre 13 godina

Cekaju Holandjani sta ce da kaze Hilari u Beogradu. Sta ona kaze tako ce i da bude. Oni koji misle drugcije se varaju. Pa zar nismo dragi komentatori shvatili to do sada. Evropljani su previse osjetljivi i istjeruju kojekakve pravde, kao i mi sami, dok se Amerika oslanja iskljucivo na interese. Zato posjeta sekretarke ima moju podrsku jer nas samo ona moze spasiti od ovih holandskih ''pravednika''.

Dule

pre 13 godina

Možda je krajnje vreme da Srbija nauči od Holandije kako se štite sopstveni interesi!!!

...osim jednog detalja - ipak ne želim da u Srbiji vladaju ultradesničari kao u "civilizovanoj" Holandiji!

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je igra "dobar policajac" - "los policajac". Holandija savrseno igra uligu loseg policajca i daje alibi nekim drugim zemljama EU koje u sustini misle o nasoj kandidaturi isto sto i Holandija.

Ivan

pre 13 godina

A šta ako Mladić uopšte nije u Srbiji ili hoda okolo slobodan kao onomad "bradati mazač lekovima" po Beču ?
Mislim, da nekima u EU i nije u interesu, da se Mladić ikad pojavi u sudnici.

MUKNAVI

pre 13 godina

Holandija ce popustiti, jer je naekada zatezala i sa kolonijama pa ih je izgubila. Sada joj se cini da je i evropska zajednica prcija jakih..a i jeste..pa zateze i glumi nekadasnjeg gazdu kolonije. Uskoro ce i rabota EZ, kud koji mili moji ..jer predstoji im igranka oko para, vrednosti monete, ogromnog izdvanja love za Grcku i ostale koji sede na ledjima Radnika Nemacke! To , jedino mozete cuti od radnika kada odete u Nemacku bune se i galame..: sede nam na ledjima njih deset koji cekaju da im mi placamo njihovo zezanje ,strajkovanje itd..

PeroZg

pre 13 godina

Ja necu nikog da provociram ili vrijedam,ali se kao Hrvat potpuno slazem sa Nizozemskom odlukom.Naprosto popustanja ne smije biti,jer za Srbiju treba vaziti ono sto je vazilo i sto vazi za sve zemlje iz bivše Jugoslavije.To dakle znači hapšenje svih ratnih zločinaca,a tu se prvenstveno misli na one najteže.Sjetimo se Hrvatske priče ,mi nismo mogli poceti pregovore prije nego sto su svi generali zavrsili u Hagu sa Gotovinom na celu.Pa onda to isto treba i da vazi za zemlju iz koje je covjek koji je odgovoran za najveci zlocin protiv covjecanstva nakon drugog svjetskog rata.Za sve trebaju vaziti ista pravila bez popustanja.Niti je Hrvatskoj itko popustao niti treba Srbiji ni bilo kome drugome ako se ne postuju pravila igre.A sjetimo se jos i da Hrvatska nije cak ni Kosovo imala a već 10 godina zestoko pokusavamo uci u tu EU i tek cemo sad uci za jedno 2-3 godine.Po mom misljenjue vec i ako se Kosovo stavi na stranu uz neki dogovor Beograd-Pristina,jedan od najvecih zlotvora u Europi nakon WW2 mora doći pred lice pravde i gotovo i to će biti pošteno za sve.

Sa zapadne strane

pre 13 godina

To je igra dobrog i loseg pandura. Kao u trecerazrednim americkim policijskim filmovima. Spanija, Francuska, Nemacka itd. su onaj dobar pandur. Holandija je onaj los, sto te stalno cuska i preti. A neki glavni gazda koji je rezirao tu farsu sedi iza zatamnjenog stakla i uziva u drami. Da se razumemo, ne bi oni Srbiju primili ni kada bi Srbija koliko vec sutra isporucila doticnu dvojicu ljudi sa sve mashnicama. EU je pala na problemu grckog duga, a dobro se opekla i sa Rumunijom i Bugarskom. O romskim izbeglicama iz istocne Evrope da i ne govorimo! Jos smo im samo mi falili! I ne zamlacujte vise narod glupostima. Putuj, Evropo, mi smo svoju sansu propustili. Sad je kasno!

Petar

pre 13 godina

A da srpske vlasti na primer, uhapse i isporuce Mladica? To se cak i ne spominje kao mogucnost, neverovatno da se ovde Holandija medijski predstavlja kao neka iskompleksirana drzavica koja maltretira Srbiju, iako je uslov za priblizavanje EU jasan vec godinama.

Sabo

pre 13 godina

Kolko god javnost Srbije se protivila Holandskom neprihvatanju mora se priznat da je iskljuciv krivac vlada Srbije. Prosto je nemoguce u normalnom svijetu da se jedan okorjeli kriminalac citavih 15 godina u Srbiji krije. Za ovoliko godina se mogla Srbija pretrest svaki kvadrat njene teritorije. Holandija sa pravom misli da ipak nije u interesu vlade da on bude ziv isporucen u Hag. Kad bi se to desilo tad bi pandorina kutija bila otvorena jer ovaj ima sve nalogodavce garant snimljene na traku. To bi povuklo jos dosta ljudi sad koji su na pozicijama u vladi. To je jedini uslov sto vlada nije zainteresovana da se on ziv uhvati i isporuci Hagu. A da se razumijemo Holandija je jednom rukom i ucesnik u ubistvima Srebrenicana. Posto je u ono vrijeme Holandski bataljon bio zaduzen za cuvanje Srebrenice. Zbog te svoje mrlje Holandija nece popustiti dokle god se on ne isporuci i dozna cijela istina o ratu u BIH i osude njeni glavni nalogodavci iz Beograda koji sad slobodno hodaju Srbijom

LALA

pre 13 godina

Tako je braco Holandezi. Nema popustanja ovoj bandi.Samo zatezite. Nama sargarepa ne treba. Ne poznajemo mi to. Samo batinu.
Pokazite sta znaci principijelna politika.

brax

pre 13 godina

pa sigurno da nece holandija da propusti,sta je sa ljaljicem koj svaki dan prica kao mpapagaj kao da traze mladica,bas zbog takvih likova ne treba holandija da propusta,dosta vise zezanja sa evropom ,uhvatite r. zlocinca i eto vrata su vam otvorena!bravo za holandiju.

Milosev kum

pre 13 godina

Ljudi, budimo ozbiljni, bar na trenutak!
Holandija se pita, isto onoliko, koliko i Srbija, da li ce kandidatura biti prosledjena. Sve zavisi, od posete drzavnog sekretara SAD. Sumnjam, da se Klintonova traziti od Srbije, da se odrekne (sta god to znacilo) od Kosova i Metohije, ili da prizna nezavisno Kosovo, a jos manje (kako se pisalo) da se "odrekne" od Republike Srpske (jer ovde, gotovo i da nema poticke opcije, koja ima aspiracije ka Rep. BiH), pre mislim, da ce od nasih zvanicnika ocekivati cvrst stav, da Srbija beskompromismo tezi uclanjenju u NATO (sto je posebno bitno, kao nova okolnost) sto ce biti zeleno svetlo, za kandidaturu!
Srecno u evroatlanske integracije!

blagomeni

pre 13 godina

Ako Srbija iskreno hoce da se kandidatura odobri, ima jos nekoliko dana da "pronadje" gospodina RM. Holandska vlada i parlament ovde samo posredno odlucuju. Prava moc odlucivanju o daljem napretku Republike Srbije ka punopravnom clanstvu EU je u rukama srpske vlade, srpske policije, srpske obavestajne sluzbe i srpske skupstine. Nakon deset godina porodjajnih muka, opet imamo priliku da posmatramo agoniju premisljanja sta je prece: licna sloboda pojedinca RM ili boljitak skoro devet miliona gradjana Srbije. Slutim da cemo se nacekati do poroda.

adje

pre 13 godina

isto su male nade da beograd uhapsi ratka mladica i gorana hadzica, kada beograd resi sa hagom onda ce holandija da popusti, neznate vi ko je holandija, kada neko prkosi holandija jos vise. tito vrati se da uvedes red u ovoj propaloj srbiji.

dr

pre 13 godina

Čitam ovde kako su eto i u pravu ti Holanđani, i ostala trućanja. Brzo su Srbi zaboravili II sv.rat. Pa oko 1,7 mil. žrtava smo dali za odbranu slobode, i to ne samo svoje nego i evropske. Prvi smo digli glavu i položili živote za današnju slobodnu Evropu u koju nas ne želi jedna Holandija, koja dade neviđene žrtve za slobodu te iste. Poginuli preci nam se u grobu prevrću pošto ima i ovih koji duvaju u njihovu tikvu. I pritom pljunu na sve svoje... Šta reći, osim BRAVO i nek' nam živi Holandija! Neka su i oni dočekali da ispraše nekog slabića...

Milan

pre 13 godina

Pa kad bi uhapsili Mladica onda bi ih ovi ucenjivali da smanje korupciju, usklade zakone, smanje monopol, poboljsaju pravosudje, itd. A da ste vi korumpirani srpski politicar, da li biste uhapsili Mladica kad znate sta vam posle toga tek sleduje?

alexandar

pre 13 godina

Da imamo politicare dobre sa Vildersom koji ce sad podrzavati manjinsku Holandsku vladu pre bi dobili zeleno svetlo nego sto se ovde forsira prica o jednakosti i ljudskim pravima. Evropa glasanjem za desnicu skrece u nejednakost (izmedju starosedilaca i imigranata), a mi cemo to opet skapirati sa zakanjenjem od jedno 20 godina

Realno

pre 13 godina

Iskreno bih zeleo da srbiju uskoro vidim kao kandidata, a takodje i clana EU. Ali ne u stanju u kakvom se trenutno nalazi. Mislim da bih ove blokade od strane holandije trebali biti vezane pre svega zbog korupcije, i stanja ekonomije i drustva, a ne haga.
Stekao sam utisak da je u pitanju samo izgovor i da EU nezeli srbiju u svoje clanstvo, bar ne u skorije vreme, i da se holadnija samo koristi kao izgovor.

j o k e r

pre 13 godina

a da li se iko zapitao,onako, posteno "ni po babu...a zasto su toliko "nezajazljivi"!?pa iskreno-milosevic ih je svo vreme svoje vladavine sve pravio budalama,svojim prepotentnim,drskim a providnim lazima,a posle njega nije se nista promenilo po pitanju hvatanja generala mladica kao ni hadzica!!!??za 10 godina "demokratskih"vlada,"cuvena" policija i DB,kao i vojska,nisu uspeli da skolomataju dvojicu pobegulja!?za nas sramotno,za ove sto ne bi mogli da ufate ni moju babu,verovatno pohvalno jer ih oni i cuvaju od bilo cijih potera,a hag je naucio lekciju kao sto kazem od "balkanskog mesara"i ko veli mi nemamo nista da izgubimo a vi se jarcajte koliko hocete i mozete,mi smo ok.sa time...vi nama mladica i hadzica - mi vama ulaznicu za evropsko "predsoblje"!?...mozete da nas pljujete,vredjate i sve tome slicno,ali,ovoga puta nema smo odlucni - nema lazi,nema prevare,ili ce te biti pred vrtatima do kraja veka!!!pa niste vi bas toliko vazni za evropu,a i te price o "nebeskom narodu" i to mora da je neka od izmisljotina onog lazova iz pozarevca...!!??..i da ne zaboravim onu staru...sut s'rogatim ..ne ide...!?

Nikola

pre 13 godina

Hajmo da budemo iskreni.Holandija se obrukala u Srebrenici i to je izazvalo veliki dar mar na politickoj sceni ove bogate drzave.Holandija nam nece dati zeleno svetlo dok Mladic ne bude u Haagu.100% ce biti tako a nasa Vlada neka gleda sta ce.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Male nade da će Holandija popustiti

A sta drugo Srbiji preostaje nego da se "uhvati za to malo nade" kao "davljenik za slamcicu" ?
Drzava koja sama "nije u stanju" da ispuni nijedan evropski kriterijum moze samo da se "nada" da se neko smiluje na njenu BESPOMOCNOST i tako "SACUVA DOSTOJANSTVO" !

Dg

pre 13 godina

Tragicno je sto Holandija bolje shvata sta je krucijalno za ozdravljenje ovog drustva nego svi mi ovde. Bar kad bi imali upola odgovornosti kao sto ga ima holandsko drustvo i njegova elita, sigurno bi imali puno vise sansi za jedno istinsko ozdravljenje.

GuC

pre 13 godina

malo je nade da Srbija popusti, to bi bio bolji naslov vaše vesti.
kao i uvek kriv je neko drugi, Srbija ne ispunjava svoje PREUZETE obaveze, mene je sramota i da čitam ova politička nagadjanja i moljakanja... skinite mi već jednom tu RM mrlju sa lica, pobogu!

Dusan Silni

pre 13 godina

Neće popustiti, neće, zbog Srba je pala njihova vlada, sada zbog njihove vlade pašće srbijanska što otvara novo poglavlje u odnosima Srbija, EU. Srbija pre statusa kandidata ima neke račune da prevede u sopstvenom dvorištu.

jovan

pre 13 godina

Nasa drzava mi lici na beznadeznog djaka koji nista sam ne moze da uradi i jedino se nada da ce nastavnik da se smiluje na njega i pusti ga da se provuce u sledeci razred. Dokle bre vise ove sramote i ponizavanja?!

Marina

pre 13 godina

Gdje je ministar Jeremić ? On je uvijek rješavao tvrde stavove protivnika i dovlačio ih na srpsku stranu. Nije se oglasio sve od svojih famoznih uspjeha oko lobiranja protiv kosovske nezavisnosti, a Tadić mu je poremetio doživljaj jer je potpisao rezoluciju o kojoj Jeremić nije imao pojma. Teško je predvidjeti stav Holandije, no bez pritisaka zbog haških bjegunaca nema ništa od koraka naprijed; na čekanju je bila i Hrvatska sve dok Carla nije ocijenila suradnju kao potpunu, nakon što su joj otkrili lokaciju generala Gotovine.Sigurno je jednako teško locirati i uhvatiti Mladića zbog mreže pomagača, ali moram primjetiti da se Gotovina skrivao 4 godine, a Mladić već punih 15. Razmislite o tome kad pljujete samo po Holandiji kao isključivom krivcu usporenih integracija.

helikopter

pre 13 godina

Ne lazimo se narode. RM je za ogromnu vecinu u Srbiji 'heroj'. Nijedna vlast jos DUUGOOO, a verovatno i nikada, nece smeti da ga isporuci zbog reakcije te vecine.
Nije BoTa kriv, vec narod.

mir vama

pre 13 godina

Bez Gorana Hadžića i Ratka Mladića ne možete ni pomisliti na EU. Nizozemci (holanđani) su bili u Bosni kad je Mladić ubijao s JNA. Nizozemci su traumatizirani došli u Zagreb.