Četvrtak, 07.10.2010.

13:42

Ana u četvrtfinalu Pekinga

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Pekingu.

Izvor: B92

Ana u èetvrtfinalu Pekinga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Poljski đak

pre 13 godina

@očni lekar
Ne mogu da verujem dokle ide mladalačka drskost. "Kaži ti meni koje naočari nosiš, da ih i ja kupim." I onda mi kaže - gde si ti video da Karolina igra ofanzivno? Ako je iko slep ili nešto drugo, onda si to ti. Napisao sam da igra odličan tenis i da je to kombinovana defanziva i ofanziva i da će igrati sve ofanzivnije. Gde si ti pročitao da sam je nazvao ofanzivnom teniserkom? Kojim pravom ti šalješ nekoga kod lekara? Zar ne znaš da se to ne sme? Sve ostale gluposti o mladoj i jakoj teniserki koju si potpuno ocrnio, samo govore da s tobom nešto nije u redu. Ti ne znaš šta gledaš. Kako objašnjavaš da je već uzela dosta turnira, igrala finale US Opena? A kad pišeš svoj nik, počni to velikim slovom, i ne uči nikoga ničemu dok se ne opismeniš. Nadam se da neće biti po starom - svaka b. može da te uvredi, a odgovor ostaje neobjavljen. Hvala za razumevanje.
P.S. Kako znam da je ovo mladalačka drskost? Zato što većena njih tako govori.

Da, da

pre 13 godina

@Djalma

Napisi ti nama bez stida koliko poraza je dozivela Jelena Jankovic od Justine Henin, Kim Clijsters...

Evo sta je "svetski broj 1" osvojila ove godine Ponte Vedra Beach, Copenhagen, Montreal, New Haven, Tokyo. Premier Mandatory TURNIR NEMA.

sv

pre 13 godina

Moja kcerka se zove Snežana Prstojević i izgovara se "Snežana Prstojević".
To je ne samo zato što mi imamo š i ć, nego i što ja tako hoću.

Djalma

pre 13 godina

@Zoki,a koliko pobeda ima Ana protiv sestara i belgijanki.Samo bez stida.Mislim samo jednu i taj dan trebate uzeti za Dan slave.
Sto se tice Karoline,ona vec za nepuni mesec je osvojila dva velika turnira.O ostalim sto je ove godine osvojila necu govoriti.Baloni,puka prebacivanja su izum Jelenomrzaca,koji mrze sami sebe i ponavljaju istu pricu od kada je Ana otisla u dubokom autu.Mozete biti ravnopravan sagovornik tek po dolasku Ane u prvih deset.Razgovor ce tek onda imati smisla i moze biti ravnopravan.A kada ce to biti?
E,to niko ne moze garantovati.

Poljski đak

pre 13 godina

@Pjotr
Ne omalovažavajte srpsku nauku o jeziku. Ovde je reč o transkripciji i vrlo je važno da se svaka strana reč njoj podvrgne. To je primer i u drugim jezicima. Naš Beograd je i Belgrejd, i Belgrad. Pisao sam o tome kako se u našem jeziku čitaju poljska prezimena i založio se da se piše Vožnjacki (može i Vožnjacka). Može Radvanski, tako je u srpskom, jer mi nemamo muška i ženska prezimena, a ne smeta ni Radvanska. Šta vi meni zamerate? Ne znate ni sami. Kažete da u poljskom imate glas "ž". Nisam rekao da ga nemate. Ali, postoje jezici koji imaju glasove koje mi nemamo i onda se mora desiti ta transkripcija. I ne ignorišite ni jotovanje ni palatalizaciju, jer to nije vaša struka, vi ste bili fudbaler. Ne možete od Srba tražiti da sva imena sveta izgovaraju onako kako ih izgovaraju svi narodi na svojim jezicima. Ne možete narediti Englezima da vašu milu kćerku ne zovu Kerolajn.

ja

pre 13 godina

@Dobro se sećam
Nije bas tako.
Dementieva je Anu 2 puta pobedila 2006. godine.
Tada je Ana bila oko dvadesetog mesta, a Dementieva osma.
Druge 2 pobede Dementieva je napravila 2008. godine, prvo u Dubaiju, a zatim u Berlinu svega petnaestak dana pre Rolan Garrosa koji je Ana osvojila. U tom periodu je Ana bila druga, a Dementieva oko desetog mesta.
Cinjenica je da su ta sva 4 meca bila neizvesna: dva su igrana u tri seta, a u druga dva je bar jedan set zavrsavao rezultatom 7:6 ili 7:5 za Elenu.

Jednostavno je stvar bila u tome da Ana nije uspevala u ta 4 meca da bude dovoljno strpljiva i da na pravi nacin odgovori na ruskinjinu odlicnu defanzivu.
Posle 4 poraza Ana je ocigledno shvatila gde je gresila i poslednja dva meca odigrala malo strpljivije, pa je zato i stigla do pobeda.
Ne mislim da ruskinja nikada vise nece pobediti Anu, ali svakako je cinjenica da ce se to u buducnosti desavati sve redje.

@opaska
Voleo bih da cujem argument po kome je to JJ najkonstantnija teniserka u top 10?

Jelena Jankovic je u top 10 poslednje 3-4 godine, a Dementieva poslednjih 8 godina.
Elena Dementieva je:
2003. godinu zavrsila na 8. mestu.
2004. na 6. mestu
2005. na 8. mestu
2006. na 8. mestu
2007. na 11. mestu
2008. na 4. mestu
2009. na 5. mestu
2010. ce zavrsiti u najboljem slucaju na 3., a u najgorem na 9. mestu.

Dakle ruskinja se poslednjih 8 godina konstantno nalazi medju prvih 10.
Izuzetak je ta 2007. kada je bila 11., mada ne vidim veliku razliku zimedju 11. i 10. mesta. Da li je za tih 8 godina provela desetak nedelja izvan prvih 10 je potpuno nevazno.

Sa druge strane JJ je prvi put usla medju 10 najboljih u februaru 2007. godine. Dakle medju 10 najboljih je oko 3 i po godine.
Bas me zanima po kojoj su to logici Jelenine 3 i po godine konstantnije od Eleninih 8 godina?

Mozda ti imas neke informacije za koje mi ne znamo?
Ili mozda samo iznosis neistine kao i mnoge patriJJote na ovom sajtu?

ocni lekar

pre 13 godina

@Poljski SAM đak
Kazi mi kakve ti to naocari nosis da ih i ja kupim?
Gde si ti u Karolininoj igri video ofanzivu?

Ja sam odgledao bar dvadesetak njenih meceva u poslednjih godinu dana i nisam primetio ni "O" od ofanzive.
Samo defanziva i to ona najgore vrste.

Hajde da uzmemo u mogucnost da moj vid mozda nije nabolji, ali statisticki podaci dovoljno govore.
Evo samo podataka iz njenog danasnjeg meca protiv jedne prosecene teniserke Petre Kvitive koja se ne nalazi ni u prvih 30.

Karolina Voznjecki:
Osvojeni poeni: 66
Od toga:
Vineri - 3 (i slovima TRI).
Neiznudjene greske njene protivnice - 44.
Iznudjene greske njene protivnice - 19.
Ukupno odigrano poena 115.
Karolina svojom zaslugom osvojila 22 poena.
115-22=93
Odnosno u 93 poena Karolina se nista nije pitala u tom mecu.
I sve ovo ponavljam u mecu protiv jedne osrednje teniserke.
A ta osrednja teniserka je uzgred pre samo par meseci na Vimbldonu pocistila tu istu "ofanzivnu" Karolinu sa terena rezultatom 6:2 6:0.

Umesto da pricas o nekoj njenoj ofanzivnoj igri, mozda bi bilo bolje da posetis ocnog lekara.

Kakva buduca zvezda? Mozda bi mogla da bude zvezda samo u nekom cirkusu, jer tenis koji ona igra i nije za bolje.

realno

pre 13 godina

@Djalma
Evo ja cu se prvi izviniti ako ne samo Ana izgubi sutrasnji mec, vec ako Karolina uopste u tom mecu osvoji ukupno vise od 6 gemova.
Da Ana sutra igra protiv Serene, Kim, Enan, Sarapove ili neke slicne teniserke ne bih verovao u njenu pobedu. Medjuti Karolina je teniserka kakve Ana jede za dorucak.
To sto ce dankinja od ponedeljka biti prva nema nikakve veze sa ovim mecom.
Nije ona dosla na prvo mesto pobedjujuci Anu niti Serenu, niti Venus,niti Kim, niti Jelenu - vec pobedjujuci iskljucivo neke prosecne teniserke.
U stvari da budem precizniji ona nikada u karijeri nije pobedila ni jednu od navedenih teniserki.
Protiv Serene ima 0:2, protiv Venus 0:4, protiv Kim 0:1, protiv Jelene 0:4, protiv Ane 0:2.
Za Safinu i Jelenu su govorili da su najlosiji brojevi jedan u istoriji zenskog tenisa.
Sta tek reci za Karolnu?
Safina je do prvog mesta bar stigla igraju 3 GS finala, uz jos 2 polufina i 2 cetvrtfinala, osvojivsi uz to neke od velikih turnira kao sto su Madrid i Rim..
Karolina ima jedno jedino GS finale i jedno polufinale.
Od vrednijih titula osvojila je samo Montreal i Tokio, a to su turniri trece kategorije. U Montrealu joj je najjaca protivnica bila Skjavone (7.), a u Tokiu Dementieva (10.).
Ni na jednom od ta 2 turnira nisu ucestvovale ni Serena, ni Venus, ni Enan. U Montrealu je jedino ucestvovala Kim koja je pre toga osvojila Sinsinati i na kraju u Montrealu izgubila u cetvrtfinalu od Zvonareve.
To je bio i jedini moguci nacin da dankinja dodje do titula na tim turnirima.
Glupo je u ovoj situaciji gledati rang listu i na osnovu toga donositi zakljucke.
Bolje malo pogledaj kako Karolina igra.
Pa ona je u danasnjem mecu protiv Kvitove, 34. teniserke na listi, dosla do pobede napravivsi ukupno TRI VINERA u celom mecu. Od 68 osvojenih poena tri poena je osvojila svojim vinerima, a 44 poena neiznudjenim greskama svoje protivnice.
Da li mislis da sa takvom igrom ima bilo kakvih sansi protiv Ane Ivanovic, protiv Ane koja je danas igrala sa jednom od najboljih defanzivki na touru i opet napravila 30 vinera, uz isto toliko greski?
Ja mislim da su sanse za pobedu 95:5 na strani Ane.

Normalno da je u sportu sve moguce, ali Ana bi morala da odigra jedan od najlosijih meceva svoje karijere, pa da izgubi od takve teniserke.

Karolina ce od poneedeljka biti prva, samo zato sto nekoliko najboljih teniserki ne igra vise od 8 turnira godisnje, a jos nekoliko teniserki koje su duplo bolje od dankinje, dozvoljavaju sebi previse takvih kikseva da ispadaju u prvim kolima na znacajnim turnirima.
Da nije toga, dankinja ne samo da ne bi bila prva, nego bi tesko bila i u prvih 10 sa svojom igrom.

Njeno prvo mesto je toliko smesno i nerealno, kao sto bi recimo u muskom tenisu bilo smesno da na primer Zil Simon bude prvi.
Naravno da tako nesto nije moguce u muskom tenisu, ali eto u zenskom je izgleda sve moguce.

Pre meca izmedju Jelene i Bojane sam jedini napisao da Bojana sigurno pobedjuje i bio sam u pravu.
Sada kazem da ce Ana ne samo pobediti sutra, vec ce pocistiti Karolinu sa terena.
Videces da cu opet biti u pravu.
Takodje vec sada odgovorno tvrdim da Karolina sledece godine u ovo vreme nece biti medju prvih 10.
Zivi bili pa videli.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Kako sam i napisala pobeda Ane i to ubedljiva, jer ipak pobeda nije dolazila u pitanje iako se po rezultatu to i ne bi reklo.

Dobro je što će odustajanjem Venus od daljeg takmičenja za ovu godinu, verovatno i Dementijeva biti na završnom turniru. Ona je dobra igračica a i lepa, mislim da je rekorderka po broju učešća na tim turnirima najboljih osam.

Piotr WoŸniacki

pre 13 godina

Moja kćer se zove Karolina WoŸniacka. Karolina Vožnjacka. Ne zbog tamo nekog jotovanja, palatalizacije, nepčanih ovoga i onoga, već zato što mi Poljaci uredno imamo slova z, ¿ i ž(znači mekano i tvrdo ž, drugačije se formiraju usta prilikom izgovora). Prema tome, čitamo kako je napisano. Fajront u kafani.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Ana!@Poljski djak,pitanje jednacenja po zvucnosti sam ja prvi ovde pokrenuo(srbski-srpski).U ovom konkretnom slucaju treba imati razumevanja.Poljski je za nas strani jezik a ogromnoj vecini nas je jedino dostupna engleska transkripcija.S postovanjem,

Mrgud

pre 13 godina

@Nenad
Pišeš gluposti. Ništa od toga što žvrljaš nije tačno. Jelena je iznela teret reprezentacije? Ajde! U mečevima za plasman u A grupu, Ana je dobila sve mečeve, Jelena je dva izgubila. U reprezentaciji je imala tretman koji ne zaslužuje. Sedam dana pre meča došla je na pripreme, a Jelena se pogađala oko para i došla je dan uoči meča, izmišljajući povredu. Ana je predlagala da igraju besplatno, ali se Jelena nije složila. Tada je puklo, Ana nije bila u formi, svi ste tražili da je više ne zovu u reprezentaciju i selektor je rekao da će je pozvati kad uđe "u kakvu-takvu" formu. I zašto na ovom mestu pominješ taj Fed i Jelenu? Ovo je WTA turnir, Fed je u nadležnosti ITF. Kažeš da njeni roditelji ne dolaze na njene mečeve? Ne vidim više ni Jelenine. Šta se to, tebe, uostalom, tiče, a nije lepo ni da ulazimo u ničije porodične odnose. Ne kvari sajt.

Pozdrav iz Odenzea

pre 13 godina

Karolina Vožnjacki rođena je u danskom gradu Odenzeu, gde su se nastanili njeni roditelji otac Pjotr, fudbaler, i majka Ana, poznata poljska odbojkašica, kao poljski imigranti. Oni su Poljaci koji imaju i dansko državljanstvo, ali državljanstvo nema veze sa jezikom i nacijom. Karolina i ne živi u Danskoj, nego u Monaku. Mi ne bismo nikada smeli da napišemo Woznijaki, jer to besmisleno.

Zoki

pre 13 godina

@Djalma- U pravu si. Radi se o igracicama koje ne pripadaju istoj klasi. Ana je GS sampionka, bivsa broj 1 i igra tenis ali pravi tenis a Karolina je samo prosjecna teniserka koja ce se naosvajati dosta turnira ali nazalost medju njima ce biti bas malo ovih velikih jer da bi se oni osvojili moraju se pobijediti sestre W, belgijanke i mnoge druge koje igraju pravi tenis, napadacki a ne da se dobacuju balonima.

Uzivaj

pre 13 godina

@Nenad

Ti znas da li je ona znala pre Olimpijskih igara da nece igrati. Ana Ivanovic DVA PUTA u karijeri nije igrala za reprezentaciju Srbije. Ponasanje Ane Ivanovic na terenu i van njega je ODLICNO.

Ovo je tvoja ljubimica i njena mamica http://media.photobucket.com/image/Jelena%20Jankovic%20and%20Snezana/Lunjica/12/jj1.jpg Mamica joj vuce kofere.

Nenad

pre 13 godina

Nikad ne mogu da zaboravim Aninino povlačenje sa olimpijade zbog povređenog prsta i ako je još pre odlaska u Peking znala da ima povredu i da neće moći da igra tamo !!!! Znači otišla je tamo samo zbog provoda...Da i ne spominjem brojna neigranja za reprezentaciju Srbije gde je Jelena morala da odrađuje i njen deo posla... Najviše bih voleo da nisam u pravu... da dalje ne spominjem njeno ponašanje na terenu i van njega što je i dovelo do ove pozicije na WTA gde je sada, pa i njeni roditelji čak ne odlaze više na njene mečeve...

Poljski đak

pre 13 godina

Volim Aninu igru. Volim da pravilno izgovaram strana imena, kad dođu u srpski jezik. Dakle - Karolina Vožnjacki. Zašto? Zato što kada se strujni suglasnici S i Z nađu ispred prednjonepčanih suglasnika đ,č,ć,dž,š,ž,NJ... onda se pretvaraju u prednjonepčane Š i Ž. Jednjačenje po zvučnosti postoji u svim slovenskim jezicima. To vam piše u Pravopisu srpskoga jezika, tačka 144. A sad, zašto ste ovako zdušno glasali protiv mene? Predavali ste poljski na Krakovskom univerzitetu? Nećete danski izgovor. Dao sam moguću soluciju, ali i sam je ne koristim. Reč je o tome da narod koji živi u stereotipima ne želi da promeni mišljenje. Pa ne morate, niko vas ne goni. Budite stereotipni.

Djalma

pre 13 godina

Gledam covek prognozirao pobedu Karoline i dobio do sada 230 negativnih(ne preporucujem)!Dali su ti isti negativci sutra spremni da se izvine coveku ako sutra Ana izgubi mec od objektivno bolje Karoline,rer se ipak radi o igracicama iz razlicitih klasa?

Radmila T-P.

pre 13 godina

Oduševila me je Ana, nisam ni sumnjala u njen kvalitet ali sazreva, vidi se. Mislim da je njena igra u odnosu na Karolininu igru- pobednička. JJ me je rastužila a Boki razočarala jer kad je uspela da dobije JJ nije smela tako lako da izgubi sledeći meč. Ovako ispada da je iznenadila Jecu ispucavanjem. Sve ih obožavam ali su mi Ana i Nole iskreno iz duše- više prirasli srcu.

Jejjj!

pre 13 godina

Aaaaaaajde bre!!!!! :D
Nadam se da ce biti repriza da mogu smireno da gledam.Kakva je uzivancija bila posmatrati Aninu igru i FH u punom sjaju!
Samo napred protiv Caroline,agresivno ali i strpljivo!Mozes ti to,sta god da bude sutra...Ana je u usla u top 30!Ima jos dva turnira do kraja godine gde nema nista da brani a tek sledece godine...!Toliko volje,rada i truda a pre svega ogromna ljubav prema tenisu moraju dati rezultate!AJDE!

Neka bude što biti ne može

pre 13 godina

@Mr.Error
"Bilo je gusto". A šta ste očikivali? Igrale su obe najjači tenis, i Ana me je ipak iznenadila, s obzirom da je Dementjeva ove jeseni u velikoj formi. Ipak, Ana ju je dobila i u Rimu i danas, igrajući fantastičan forhend, protiv koga nema odbrane. Ane se nije istrčavala, odabrala je dobru taktiku igranja živcima, a nemojte zaboraviti ni njen furiozni početak (4:1), ali onda je na scenu stupila Dementijeva i zato je bilo gusto. Ovo je pravi tenis, a ne kad jedna protivnica digne ruke i osvoji tri gema. Ne pominjete ono da je u prvih deset, reč je o jednoj velikoj teniserki, koja je imala bogatu karijeru, sigurno jaču od Sem Stouzer ili Jelene Janković. Liste stoje u fascikuli, a zlatne olimpijske medalje nose se oko vrata.

Dobri čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@WTATP
Spremao sam se da nešto napišem, ali onda sam pročitao Vas i rekao - ovo je sjajno, ne moraš ništa da pišeš. Čovek se lepo oseća kad, posle silnih baruština neznanja i pakosti, pročita odličan komentar. Napisaću samo jednu rečenicu: Anini forhendi zaista su čudo! Pozdrav.

sima

pre 13 godina

Jedna od VRLO vaznih pobeda Ane; tezak i kvalitetan mec;slazem se sa procenom @ Demendziev da je moglo Lakse sigurno u prvom setu; Raduje pre svega Anino KRETANJE, jos uvek nije na najvisem nivou ali je neuporedivo bolje od np. pola godine unazad; velika rupa danas je po meni bio RITERn, od 6 gemova Demenceva je dobila 5 blanko! Uzasna zurba,..cemu? I jos nesto, sva ta prica o njenom UZIVANJU na terenu je danas pala u vodu- ja sam u pojedinim momentima ..gotovo fizicku bol osecao gledajuci Ananino napeto-bolno lice! Tu mora puno, puno da se poradi;
Ana-Viznijaki- pa bilo bi prelepo da sutra u moment pobedi BR.1.. ako ne pravi neiznudene greske- jer iznudenih ce biti koliko hoces- jer je to stil igre danskepoljakinje/ uopstalom kao i Jelenin/ ima Ana sve sanse da je pobedi;
Zato samo hrabro- i SRECNO!

Dobro se sećam

pre 13 godina

Neko je pogrešio kad je napisao da je Dementjeva Anu dobila sa 4:0 u vreme kada je Ana bila na vrhuncu. Netačno. Te pobede Dementjeva je ostvarila protiv mlade Ane pre RG, i u vreme Anine krize. Pamtim da je neko ko poznajem tenis pre Rima napisao ovo, ali je i dodao - kad se Ana vrati u formu, Dementjeva je više nikad neće pobediti.

Ispravka

pre 13 godina

Ana je trenutno prvi reket Srbije. Saberite njene bodove i pobede od Američke turneje do danas, i pogledajte šta je uradila Jelena. Niko Jeleni ne dira njeno mesto na WTA listi, ali govorimo ko je danas bolji. Ta lista cirkuliše 52 nedelje i Jelena posle svakog turnira pada sve niže, a Ana napreduje. Kako se to može zanemariti?

Poljski sam đak

pre 13 godina

@Baki
Stavi prvo veliko slovo, pa da polemišemo. Njeno je prezime poljsko i na poljskom se izgovara Vožnjacki. U pauzama meča, sa ocem priča na poljskom. Njen je otac Poljak, koji je u Dansku otišao da igra fudbal. Ne mogu ni engleski ni danski komentatori da izgovore Vožnjacki, jer nemaju ni glas "ž" a Danci ni glas "nj". Znači, ne greše oni koji njeno prezime izgovaraju na oba načina. Mađerski kompozitor, koji je posle prešao u Beč, poznat pod imenom Franc List, u Mađarskoj je bio i ostao Ferenc. Karolina igra odličan tenis, to je kombinovana defanziva i ofanziva, a biće sve ofanzivnijua, tako da se na nju može računati kao na buduću tenisku zvezdu. Razume se - sa "grend slemovima", bez njih zvezda nema, osim u Srbiji na istoku.

opaska

pre 13 godina

(WTATP Lista, 7. oktobar 2010 14:46)

najkostantnija igracica u top 10 je jelena jankovic (od svih koje se tamo nalaze najduze je u top 10, dementijeva je ne tako davno bila 12 na listi). imas cak i clanak o tome na wta sajtu, malo proceprkaj pa ce ti sve biti jasno...

m

pre 13 godina

Anina pobeda dobija na tezini zbog protivnicine odlicne igre.Dementijeva je drasticno popravila servis pogotovo drugi.Upravo zbog toga Anina pobeda je plod kvalitetne igre.

Dermendziev

pre 13 godina

Potpuno zasluzena pobeda.

Prvi set je morao da bude kraci i ubedljiviji.Od gotovog,Ana je napravila veresiju,ali smo za to gledali izvanredan tb(davno u obe konkurencije nisam gledao takav dobar tb).Upravo se od Ane ocekuje takva igra,kao u prvom tb-u.

Iskreno bojao sam sa da ne dodje do treceg seta,jer sto je vreme odmicalo,Elena je popravljala svoju igru.

Pozdrav!

Šteta za Anu

pre 13 godina

Ana igra sve slabije i zaista je vreme da se povuče. Ovakva igra ne daje nikakve nade. Sreća je što imamo Jelenu, koja će se iduće godine okititi Vimbldonom, a možda i RG, ali sigurno se vraća na prvo mesto planete, gde će se zadržati sedam mgodina (to kaže i je dan eksperat, ovde). "pa pa palcica". Napred Jeco, prvo je na redu ZT, gde dolaziš kao "najkonstantnija" i to možeš lako da osvojiš. Napred Jeco, glavu gore! Rasturaj ih servisom, kao dosad.

Tomas

pre 13 godina

Nisam neki poznavalac tenisa, ali mislim da Ana sada bolje igra nego kada je osvojila Rolan Garos i bila prva na svetskoj listi. Još samo malo da se psihički stabilizuje i sigurnije će pobeđivati i svoje koleginice iz samog vrha.

boksns

pre 13 godina

Sjajna vest i ocekivano moram reci. Steta sto nisam ulozio neki dinar, bila je dobra kvota. Eto ucinila je i uslugu za JJ, to joj je po meni najbolji nacin da joj vrati za sada vec cuveni Madrid. Ali, necemo o tome.

Tennis queen is back!

Tako bi voleo da na*uzi ovu Wozniacki sutra :)

Idemo ANA, idemo SRBIJOOOO1

Srbija uz Felpsa!

pre 13 godina

Stvarno svaka cast na prikazanoj igri! Ana ima snage volu rep da iscupa> Gledala sam mec i sve pohvale za hrabrost u vaznim trenucima.
Dobija onu Wozniacki lagano!

Smilica

pre 13 godina

CESTITAM ANA!!! Samo tako nastavi.ako budes igrala protiv CW.bice to duel 2 najlepse teniserke,ali ti ces pobediti i u tenisu i lepoti.Voli te tvoja Srbija.

gasha_lp

pre 13 godina

Odbojkashi dobili Rusiju,Ana rusku teniserku...de bash sad kad treba da pochne grejna sezona :) shalu na stranu swaka chas' ponosni smo..

algrof

pre 13 godina

Bravo Ana!
Po meni, ovo je bila najbolja partija Ane u zadnjih par meseci. Igrala je sjajno,servis i bekhend su nesto najbolje sto Ana sada ima. Cini mi se,da je i na psihickom stanju veoma napredovala. Ne lupa vise lopticu po svaku cenu,igra strplivo i tu trazi svoju sansu. Nadam se da ce iKarolini da pomrsi racune,,ako ovako nastavi.Napred Ana.

Goran

pre 13 godina

Svaka čast Ana! Pokazala si da nisi samo lepotica koja više ne razmišlja o tenisu. I ja sam mislio da si digla ruke od tenisa. Drago mi je da sam pogrešio.

ajmo ajde

pre 13 godina

Bravo Ana! :)
Eto i radosti za Jelenine navijace. Mogu da zamislim sta bi bilo da je izgubila. Bilo bi namerno, itd.
Naravno Ana je igrala za sebe. Da li ce neko ici na ne toliko bitni zavrsni turnir kao osma ili kao rezerva, Anu bas briga.
Sezona koja sledi bice pravi povratak Ane. Ako ovako nastavi da igra (i bolje), bice super. A ako Jelena nastavi ovako, crno joj se pise. Naravno voleo bih da i ona igra dobro.
Pozdrav.

Aki

pre 13 godina

Neverovatno koliko je servis važan u ženskom tenisu. Od njega sve počinje, ona koja dobro servira ima 90% poena na servis već osvojenih. Uz svoj prirodno fenomenalan forhend, Ana može uz ovakav servis da se vrati na broj jedan svetske liste.

Miskec

pre 13 godina

Bravo Ana carice, ma sta carice, kraljice, tako je to kada se boris za pobedu, kada ti nije vise stalo da zemljakinja izgubi, nego da ti pobedis! Imam utsak da ce Ana i Jelena uskoro zameniti mesta na WTA listi? Popsteno je tako, posle svega sto je prosla, posle cirkusa koji je Jelena priredila u pobedi nad Anom, imitirajuci je tako nesto je i logicno. Napred Ana, svim srcem sam uz tebe, a ima nas jos.

WTATP Lista

pre 13 godina

Da bi se plasticnije opisalo o kako se vrednoj pobedi radi mozda je bolje pricati o Dementijevoj, nego o samoj Ani. Radi so o odlicnoj teniserki, koju uz sjajno kretanje i defanzivu krasi i odlican napadacki forhend (u sve tri pomenute kategorije u samom vrhu WTA) i u zadnjih 6-7 godina verovatno je najkonstantnija TOP10 u WTA. Ovaj turnir igra se na terenima na kojima je ostvarila najveci uspeh u karijeri (olimpijsko zlato), a na istim takvim brzim betonima igra se i US Open na kojem je svojevremeno igrala finale. Zbog povrede je predala cetvrtfinale Rolan Garosa, a na Vimbldonu iz istih razloga nije ni ucestvovala, i tek sada se (na svojoj omiljenoj podlozi) ponovo vratila u punu takmicarsku formu, tako da je protekle nedelje igrala finale Tokija, a u Pekingu je jos i dodatno motivisana cinjenicom da sa nasom Jelenom i Beloruskinjom Azarenkom vodi tesnu trku za zavrsni godisnji masters, dok je dosta bolji medjusobni skor nad Anom povukla jos iz boljih Aninih dana, a ne tokom ove zadnje dvogodisnje krize. Eto takvu je protivnicu Ivanovic danas savladala. Njena igra do 5:2 u prvom setu bila je kao iz najboljih dana i takva agresivnost treba da joj bude i ubuduce. Kasnije je malo ublazila takav svoj stil igre, ali je zato na servisu bila toliko sigurna (zaboravio sam u opisu Dementijeve da pomenem i da ima jedan od najboljih riterna u zenskom tenisu), da je Ana u oba seta na kraju (tesno, ali veoma zasluzeno) prevladala. Ovaj mec je i pouka za sve one koji su zadnjih meseci cak pominjali nekakvu penziju za jednog od najvecih svetskih talenata u njenoj 22oj godini vec posle prve velike krize. Napred Ana.

gonzo teniski trener

pre 13 godina

bravo ana,ovakve pobede dizu samopouzdanje i povratak u prvih 10 nije nemoguca misija.nadam se da ce biti jos velikih pobeda i velikih pehara.svim nasim takmicarkama zelim puno kvalitetnog treninga ,zdravlja i dalji napredak na wta listi,pozz svima

nenad

pre 13 godina

2:0 protiv Voznacki, ali kada je to bilo, sta moze protiv sadasnje Voznacki?
Ali nadajmo se najboljem, tako bih voleo da gledam Anu i Jelenu iz starih dana!

Mr.Error

pre 13 godina

Bilo je gusto!
Obe su bile jako agresivne. Takodje, bilo je i dosta lepih i atraktivnih poena. Ana je naravno dominirala forhendima, koji su u nekim momentima bili toliko precizni da je loptica padala na samu liniju i tako se cinala nemogucom za uhvatiti. Dosta je bilo kalkulacija na temu, da li se Ana zaista vratila. I sad, barem ja, sa sigurnoscu mogu reci: ANA SE VRATILA! Do duse, nigde nije ni otisla:) Kako god, evo, pobedila je teniserku iz top 10 i to Dementijevu! A svi znamo ko je ona. Teniserka koja ima jako slican stil Jeleninom, teniserka koja je u stanju da trci 5 sati i da svaku loptu stize! I nisu godine porazile Elenu, ako nekim misle tako, sada ju je porazila Ana. Godine nisu sada bitne, bitna je igra, i to u velikoj meru ohrabruje mene a pretpostavljam i Anu... a i vas! Fantasticno zaista! Ova pobeda je donela za mene dupli dobitak. Takodje, Jelena najverovatnije ide u Dohu! Venus ne ucestvuje i to joj je znatno olaksalo put, a i Dementijeva je danas morala izgubiti... i to je ucinjeno zahvaljujuci Ani Ivanovic! Svaka cast! Ovo joj je trebalo, i ako osvoji turnir, a svakako to moze, bice to pravi povratak!
Ruskinje vise nema, ali ima jos konkurencije... Ja ne gubim nadu kao ni Ana.

milwood

pre 13 godina

Bez obzira na tesan rezultat mislim da je Ana povratila konstantno visoki nivo igre , što joj je predstavljao najveći problem za potpuni povratak . Pored fantastičnih dubokih flet ofanzivnih udaraca , Ana je demonstrirala sjajnu odbranu , te je Dementijeva morala da odigrava udarac , dva više za poen. Dva dobijena taj-brejka i treća pobeda u nizu ulivaju nadu da će Ana daleko da dogura . Napred Ana u sam vrh već ove sezone!

Zoki

pre 13 godina

Znaci, ja bolji tenis odavno gledao nisam. Kakvi potezi, kakvi vineri. Znaci vrhunski i plus na kraju pobjeda Ane Ivanovic. Sta bolje moze da se pozeli... Ajde, Anaaaaaaa... :) Ovako se igra. Konstantno napadanje, rizik i sve sto ide uz to. Kakav rizik samo na set lopti Dementijeve. Ma nemam rijeci. Dokaz da i zenski tenis moze biti bas kvalitetan.

siguesiguesputnik

pre 13 godina

Gledao sam Anu uživo na Fed Cup meču sa Ruskinjama početkom godine. Kad postavim kao parametre ono što sam tada gledao i ovo što Ana igra poslednjih par meseci, potpuno je jasno da ona korača nazad ka vrhu. I dalje je to turbulentno i posuto trnjem, ali čini mi se ipak nezaustavljivo. Od nje očekujem eksploziju početkom sledeće sezone, na turnirima u Australiji. Sada ona još uvek kaska za sezonom u koju su druge teiserke mnogo bolje i stabilnije ušle, ali kad se odmori, pripremi, pa sa njima ponovo stane na početnu crtu to će biti pravo merilo. Ove pobede sada treba nizati da bi se do kraja sezone što više približila pozicijama nosilaca, da ne dobija više puške u prvim kolima, već da na svakom turniru može mirno da igra par kola sa slabijim protivnicama.

WTATP Lista

pre 13 godina

Da bi se plasticnije opisalo o kako se vrednoj pobedi radi mozda je bolje pricati o Dementijevoj, nego o samoj Ani. Radi so o odlicnoj teniserki, koju uz sjajno kretanje i defanzivu krasi i odlican napadacki forhend (u sve tri pomenute kategorije u samom vrhu WTA) i u zadnjih 6-7 godina verovatno je najkonstantnija TOP10 u WTA. Ovaj turnir igra se na terenima na kojima je ostvarila najveci uspeh u karijeri (olimpijsko zlato), a na istim takvim brzim betonima igra se i US Open na kojem je svojevremeno igrala finale. Zbog povrede je predala cetvrtfinale Rolan Garosa, a na Vimbldonu iz istih razloga nije ni ucestvovala, i tek sada se (na svojoj omiljenoj podlozi) ponovo vratila u punu takmicarsku formu, tako da je protekle nedelje igrala finale Tokija, a u Pekingu je jos i dodatno motivisana cinjenicom da sa nasom Jelenom i Beloruskinjom Azarenkom vodi tesnu trku za zavrsni godisnji masters, dok je dosta bolji medjusobni skor nad Anom povukla jos iz boljih Aninih dana, a ne tokom ove zadnje dvogodisnje krize. Eto takvu je protivnicu Ivanovic danas savladala. Njena igra do 5:2 u prvom setu bila je kao iz najboljih dana i takva agresivnost treba da joj bude i ubuduce. Kasnije je malo ublazila takav svoj stil igre, ali je zato na servisu bila toliko sigurna (zaboravio sam u opisu Dementijeve da pomenem i da ima jedan od najboljih riterna u zenskom tenisu), da je Ana u oba seta na kraju (tesno, ali veoma zasluzeno) prevladala. Ovaj mec je i pouka za sve one koji su zadnjih meseci cak pominjali nekakvu penziju za jednog od najvecih svetskih talenata u njenoj 22oj godini vec posle prve velike krize. Napred Ana.

Tomas

pre 13 godina

Nisam neki poznavalac tenisa, ali mislim da Ana sada bolje igra nego kada je osvojila Rolan Garos i bila prva na svetskoj listi. Još samo malo da se psihički stabilizuje i sigurnije će pobeđivati i svoje koleginice iz samog vrha.

gasha_lp

pre 13 godina

Odbojkashi dobili Rusiju,Ana rusku teniserku...de bash sad kad treba da pochne grejna sezona :) shalu na stranu swaka chas' ponosni smo..

Mr.Error

pre 13 godina

Bilo je gusto!
Obe su bile jako agresivne. Takodje, bilo je i dosta lepih i atraktivnih poena. Ana je naravno dominirala forhendima, koji su u nekim momentima bili toliko precizni da je loptica padala na samu liniju i tako se cinala nemogucom za uhvatiti. Dosta je bilo kalkulacija na temu, da li se Ana zaista vratila. I sad, barem ja, sa sigurnoscu mogu reci: ANA SE VRATILA! Do duse, nigde nije ni otisla:) Kako god, evo, pobedila je teniserku iz top 10 i to Dementijevu! A svi znamo ko je ona. Teniserka koja ima jako slican stil Jeleninom, teniserka koja je u stanju da trci 5 sati i da svaku loptu stize! I nisu godine porazile Elenu, ako nekim misle tako, sada ju je porazila Ana. Godine nisu sada bitne, bitna je igra, i to u velikoj meru ohrabruje mene a pretpostavljam i Anu... a i vas! Fantasticno zaista! Ova pobeda je donela za mene dupli dobitak. Takodje, Jelena najverovatnije ide u Dohu! Venus ne ucestvuje i to joj je znatno olaksalo put, a i Dementijeva je danas morala izgubiti... i to je ucinjeno zahvaljujuci Ani Ivanovic! Svaka cast! Ovo joj je trebalo, i ako osvoji turnir, a svakako to moze, bice to pravi povratak!
Ruskinje vise nema, ali ima jos konkurencije... Ja ne gubim nadu kao ni Ana.

Aki

pre 13 godina

Neverovatno koliko je servis važan u ženskom tenisu. Od njega sve počinje, ona koja dobro servira ima 90% poena na servis već osvojenih. Uz svoj prirodno fenomenalan forhend, Ana može uz ovakav servis da se vrati na broj jedan svetske liste.

m

pre 13 godina

Anina pobeda dobija na tezini zbog protivnicine odlicne igre.Dementijeva je drasticno popravila servis pogotovo drugi.Upravo zbog toga Anina pobeda je plod kvalitetne igre.

Radmila T-P.

pre 13 godina

Oduševila me je Ana, nisam ni sumnjala u njen kvalitet ali sazreva, vidi se. Mislim da je njena igra u odnosu na Karolininu igru- pobednička. JJ me je rastužila a Boki razočarala jer kad je uspela da dobije JJ nije smela tako lako da izgubi sledeći meč. Ovako ispada da je iznenadila Jecu ispucavanjem. Sve ih obožavam ali su mi Ana i Nole iskreno iz duše- više prirasli srcu.

milwood

pre 13 godina

Bez obzira na tesan rezultat mislim da je Ana povratila konstantno visoki nivo igre , što joj je predstavljao najveći problem za potpuni povratak . Pored fantastičnih dubokih flet ofanzivnih udaraca , Ana je demonstrirala sjajnu odbranu , te je Dementijeva morala da odigrava udarac , dva više za poen. Dva dobijena taj-brejka i treća pobeda u nizu ulivaju nadu da će Ana daleko da dogura . Napred Ana u sam vrh već ove sezone!

Srbija uz Felpsa!

pre 13 godina

Stvarno svaka cast na prikazanoj igri! Ana ima snage volu rep da iscupa> Gledala sam mec i sve pohvale za hrabrost u vaznim trenucima.
Dobija onu Wozniacki lagano!

ajmo ajde

pre 13 godina

Bravo Ana! :)
Eto i radosti za Jelenine navijace. Mogu da zamislim sta bi bilo da je izgubila. Bilo bi namerno, itd.
Naravno Ana je igrala za sebe. Da li ce neko ici na ne toliko bitni zavrsni turnir kao osma ili kao rezerva, Anu bas briga.
Sezona koja sledi bice pravi povratak Ane. Ako ovako nastavi da igra (i bolje), bice super. A ako Jelena nastavi ovako, crno joj se pise. Naravno voleo bih da i ona igra dobro.
Pozdrav.

boksns

pre 13 godina

Sjajna vest i ocekivano moram reci. Steta sto nisam ulozio neki dinar, bila je dobra kvota. Eto ucinila je i uslugu za JJ, to joj je po meni najbolji nacin da joj vrati za sada vec cuveni Madrid. Ali, necemo o tome.

Tennis queen is back!

Tako bi voleo da na*uzi ovu Wozniacki sutra :)

Idemo ANA, idemo SRBIJOOOO1

Goran

pre 13 godina

Svaka čast Ana! Pokazala si da nisi samo lepotica koja više ne razmišlja o tenisu. I ja sam mislio da si digla ruke od tenisa. Drago mi je da sam pogrešio.

Smilica

pre 13 godina

CESTITAM ANA!!! Samo tako nastavi.ako budes igrala protiv CW.bice to duel 2 najlepse teniserke,ali ti ces pobediti i u tenisu i lepoti.Voli te tvoja Srbija.

gonzo teniski trener

pre 13 godina

bravo ana,ovakve pobede dizu samopouzdanje i povratak u prvih 10 nije nemoguca misija.nadam se da ce biti jos velikih pobeda i velikih pehara.svim nasim takmicarkama zelim puno kvalitetnog treninga ,zdravlja i dalji napredak na wta listi,pozz svima

Dermendziev

pre 13 godina

Potpuno zasluzena pobeda.

Prvi set je morao da bude kraci i ubedljiviji.Od gotovog,Ana je napravila veresiju,ali smo za to gledali izvanredan tb(davno u obe konkurencije nisam gledao takav dobar tb).Upravo se od Ane ocekuje takva igra,kao u prvom tb-u.

Iskreno bojao sam sa da ne dodje do treceg seta,jer sto je vreme odmicalo,Elena je popravljala svoju igru.

Pozdrav!

Jejjj!

pre 13 godina

Aaaaaaajde bre!!!!! :D
Nadam se da ce biti repriza da mogu smireno da gledam.Kakva je uzivancija bila posmatrati Aninu igru i FH u punom sjaju!
Samo napred protiv Caroline,agresivno ali i strpljivo!Mozes ti to,sta god da bude sutra...Ana je u usla u top 30!Ima jos dva turnira do kraja godine gde nema nista da brani a tek sledece godine...!Toliko volje,rada i truda a pre svega ogromna ljubav prema tenisu moraju dati rezultate!AJDE!

algrof

pre 13 godina

Bravo Ana!
Po meni, ovo je bila najbolja partija Ane u zadnjih par meseci. Igrala je sjajno,servis i bekhend su nesto najbolje sto Ana sada ima. Cini mi se,da je i na psihickom stanju veoma napredovala. Ne lupa vise lopticu po svaku cenu,igra strplivo i tu trazi svoju sansu. Nadam se da ce iKarolini da pomrsi racune,,ako ovako nastavi.Napred Ana.

Miskec

pre 13 godina

Bravo Ana carice, ma sta carice, kraljice, tako je to kada se boris za pobedu, kada ti nije vise stalo da zemljakinja izgubi, nego da ti pobedis! Imam utsak da ce Ana i Jelena uskoro zameniti mesta na WTA listi? Popsteno je tako, posle svega sto je prosla, posle cirkusa koji je Jelena priredila u pobedi nad Anom, imitirajuci je tako nesto je i logicno. Napred Ana, svim srcem sam uz tebe, a ima nas jos.

nenad

pre 13 godina

2:0 protiv Voznacki, ali kada je to bilo, sta moze protiv sadasnje Voznacki?
Ali nadajmo se najboljem, tako bih voleo da gledam Anu i Jelenu iz starih dana!

Dobri čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@WTATP
Spremao sam se da nešto napišem, ali onda sam pročitao Vas i rekao - ovo je sjajno, ne moraš ništa da pišeš. Čovek se lepo oseća kad, posle silnih baruština neznanja i pakosti, pročita odličan komentar. Napisaću samo jednu rečenicu: Anini forhendi zaista su čudo! Pozdrav.

Zoki

pre 13 godina

Znaci, ja bolji tenis odavno gledao nisam. Kakvi potezi, kakvi vineri. Znaci vrhunski i plus na kraju pobjeda Ane Ivanovic. Sta bolje moze da se pozeli... Ajde, Anaaaaaaa... :) Ovako se igra. Konstantno napadanje, rizik i sve sto ide uz to. Kakav rizik samo na set lopti Dementijeve. Ma nemam rijeci. Dokaz da i zenski tenis moze biti bas kvalitetan.

Neka bude što biti ne može

pre 13 godina

@Mr.Error
"Bilo je gusto". A šta ste očikivali? Igrale su obe najjači tenis, i Ana me je ipak iznenadila, s obzirom da je Dementjeva ove jeseni u velikoj formi. Ipak, Ana ju je dobila i u Rimu i danas, igrajući fantastičan forhend, protiv koga nema odbrane. Ane se nije istrčavala, odabrala je dobru taktiku igranja živcima, a nemojte zaboraviti ni njen furiozni početak (4:1), ali onda je na scenu stupila Dementijeva i zato je bilo gusto. Ovo je pravi tenis, a ne kad jedna protivnica digne ruke i osvoji tri gema. Ne pominjete ono da je u prvih deset, reč je o jednoj velikoj teniserki, koja je imala bogatu karijeru, sigurno jaču od Sem Stouzer ili Jelene Janković. Liste stoje u fascikuli, a zlatne olimpijske medalje nose se oko vrata.

Ispravka

pre 13 godina

Ana je trenutno prvi reket Srbije. Saberite njene bodove i pobede od Američke turneje do danas, i pogledajte šta je uradila Jelena. Niko Jeleni ne dira njeno mesto na WTA listi, ali govorimo ko je danas bolji. Ta lista cirkuliše 52 nedelje i Jelena posle svakog turnira pada sve niže, a Ana napreduje. Kako se to može zanemariti?

Šteta za Anu

pre 13 godina

Ana igra sve slabije i zaista je vreme da se povuče. Ovakva igra ne daje nikakve nade. Sreća je što imamo Jelenu, koja će se iduće godine okititi Vimbldonom, a možda i RG, ali sigurno se vraća na prvo mesto planete, gde će se zadržati sedam mgodina (to kaže i je dan eksperat, ovde). "pa pa palcica". Napred Jeco, prvo je na redu ZT, gde dolaziš kao "najkonstantnija" i to možeš lako da osvojiš. Napred Jeco, glavu gore! Rasturaj ih servisom, kao dosad.

Dobro se sećam

pre 13 godina

Neko je pogrešio kad je napisao da je Dementjeva Anu dobila sa 4:0 u vreme kada je Ana bila na vrhuncu. Netačno. Te pobede Dementjeva je ostvarila protiv mlade Ane pre RG, i u vreme Anine krize. Pamtim da je neko ko poznajem tenis pre Rima napisao ovo, ali je i dodao - kad se Ana vrati u formu, Dementjeva je više nikad neće pobediti.

Zoki

pre 13 godina

@Djalma- U pravu si. Radi se o igracicama koje ne pripadaju istoj klasi. Ana je GS sampionka, bivsa broj 1 i igra tenis ali pravi tenis a Karolina je samo prosjecna teniserka koja ce se naosvajati dosta turnira ali nazalost medju njima ce biti bas malo ovih velikih jer da bi se oni osvojili moraju se pobijediti sestre W, belgijanke i mnoge druge koje igraju pravi tenis, napadacki a ne da se dobacuju balonima.

Mrgud

pre 13 godina

@Nenad
Pišeš gluposti. Ništa od toga što žvrljaš nije tačno. Jelena je iznela teret reprezentacije? Ajde! U mečevima za plasman u A grupu, Ana je dobila sve mečeve, Jelena je dva izgubila. U reprezentaciji je imala tretman koji ne zaslužuje. Sedam dana pre meča došla je na pripreme, a Jelena se pogađala oko para i došla je dan uoči meča, izmišljajući povredu. Ana je predlagala da igraju besplatno, ali se Jelena nije složila. Tada je puklo, Ana nije bila u formi, svi ste tražili da je više ne zovu u reprezentaciju i selektor je rekao da će je pozvati kad uđe "u kakvu-takvu" formu. I zašto na ovom mestu pominješ taj Fed i Jelenu? Ovo je WTA turnir, Fed je u nadležnosti ITF. Kažeš da njeni roditelji ne dolaze na njene mečeve? Ne vidim više ni Jelenine. Šta se to, tebe, uostalom, tiče, a nije lepo ni da ulazimo u ničije porodične odnose. Ne kvari sajt.

Uzivaj

pre 13 godina

@Nenad

Ti znas da li je ona znala pre Olimpijskih igara da nece igrati. Ana Ivanovic DVA PUTA u karijeri nije igrala za reprezentaciju Srbije. Ponasanje Ane Ivanovic na terenu i van njega je ODLICNO.

Ovo je tvoja ljubimica i njena mamica http://media.photobucket.com/image/Jelena%20Jankovic%20and%20Snezana/Lunjica/12/jj1.jpg Mamica joj vuce kofere.

siguesiguesputnik

pre 13 godina

Gledao sam Anu uživo na Fed Cup meču sa Ruskinjama početkom godine. Kad postavim kao parametre ono što sam tada gledao i ovo što Ana igra poslednjih par meseci, potpuno je jasno da ona korača nazad ka vrhu. I dalje je to turbulentno i posuto trnjem, ali čini mi se ipak nezaustavljivo. Od nje očekujem eksploziju početkom sledeće sezone, na turnirima u Australiji. Sada ona još uvek kaska za sezonom u koju su druge teiserke mnogo bolje i stabilnije ušle, ali kad se odmori, pripremi, pa sa njima ponovo stane na početnu crtu to će biti pravo merilo. Ove pobede sada treba nizati da bi se do kraja sezone što više približila pozicijama nosilaca, da ne dobija više puške u prvim kolima, već da na svakom turniru može mirno da igra par kola sa slabijim protivnicama.

sima

pre 13 godina

Jedna od VRLO vaznih pobeda Ane; tezak i kvalitetan mec;slazem se sa procenom @ Demendziev da je moglo Lakse sigurno u prvom setu; Raduje pre svega Anino KRETANJE, jos uvek nije na najvisem nivou ali je neuporedivo bolje od np. pola godine unazad; velika rupa danas je po meni bio RITERn, od 6 gemova Demenceva je dobila 5 blanko! Uzasna zurba,..cemu? I jos nesto, sva ta prica o njenom UZIVANJU na terenu je danas pala u vodu- ja sam u pojedinim momentima ..gotovo fizicku bol osecao gledajuci Ananino napeto-bolno lice! Tu mora puno, puno da se poradi;
Ana-Viznijaki- pa bilo bi prelepo da sutra u moment pobedi BR.1.. ako ne pravi neiznudene greske- jer iznudenih ce biti koliko hoces- jer je to stil igre danskepoljakinje/ uopstalom kao i Jelenin/ ima Ana sve sanse da je pobedi;
Zato samo hrabro- i SRECNO!

Pozdrav iz Odenzea

pre 13 godina

Karolina Vožnjacki rođena je u danskom gradu Odenzeu, gde su se nastanili njeni roditelji otac Pjotr, fudbaler, i majka Ana, poznata poljska odbojkašica, kao poljski imigranti. Oni su Poljaci koji imaju i dansko državljanstvo, ali državljanstvo nema veze sa jezikom i nacijom. Karolina i ne živi u Danskoj, nego u Monaku. Mi ne bismo nikada smeli da napišemo Woznijaki, jer to besmisleno.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Kako sam i napisala pobeda Ane i to ubedljiva, jer ipak pobeda nije dolazila u pitanje iako se po rezultatu to i ne bi reklo.

Dobro je što će odustajanjem Venus od daljeg takmičenja za ovu godinu, verovatno i Dementijeva biti na završnom turniru. Ona je dobra igračica a i lepa, mislim da je rekorderka po broju učešća na tim turnirima najboljih osam.

Nenad

pre 13 godina

Nikad ne mogu da zaboravim Aninino povlačenje sa olimpijade zbog povređenog prsta i ako je još pre odlaska u Peking znala da ima povredu i da neće moći da igra tamo !!!! Znači otišla je tamo samo zbog provoda...Da i ne spominjem brojna neigranja za reprezentaciju Srbije gde je Jelena morala da odrađuje i njen deo posla... Najviše bih voleo da nisam u pravu... da dalje ne spominjem njeno ponašanje na terenu i van njega što je i dovelo do ove pozicije na WTA gde je sada, pa i njeni roditelji čak ne odlaze više na njene mečeve...

Poljski đak

pre 13 godina

Volim Aninu igru. Volim da pravilno izgovaram strana imena, kad dođu u srpski jezik. Dakle - Karolina Vožnjacki. Zašto? Zato što kada se strujni suglasnici S i Z nađu ispred prednjonepčanih suglasnika đ,č,ć,dž,š,ž,NJ... onda se pretvaraju u prednjonepčane Š i Ž. Jednjačenje po zvučnosti postoji u svim slovenskim jezicima. To vam piše u Pravopisu srpskoga jezika, tačka 144. A sad, zašto ste ovako zdušno glasali protiv mene? Predavali ste poljski na Krakovskom univerzitetu? Nećete danski izgovor. Dao sam moguću soluciju, ali i sam je ne koristim. Reč je o tome da narod koji živi u stereotipima ne želi da promeni mišljenje. Pa ne morate, niko vas ne goni. Budite stereotipni.

opaska

pre 13 godina

(WTATP Lista, 7. oktobar 2010 14:46)

najkostantnija igracica u top 10 je jelena jankovic (od svih koje se tamo nalaze najduze je u top 10, dementijeva je ne tako davno bila 12 na listi). imas cak i clanak o tome na wta sajtu, malo proceprkaj pa ce ti sve biti jasno...

Poljski sam đak

pre 13 godina

@Baki
Stavi prvo veliko slovo, pa da polemišemo. Njeno je prezime poljsko i na poljskom se izgovara Vožnjacki. U pauzama meča, sa ocem priča na poljskom. Njen je otac Poljak, koji je u Dansku otišao da igra fudbal. Ne mogu ni engleski ni danski komentatori da izgovore Vožnjacki, jer nemaju ni glas "ž" a Danci ni glas "nj". Znači, ne greše oni koji njeno prezime izgovaraju na oba načina. Mađerski kompozitor, koji je posle prešao u Beč, poznat pod imenom Franc List, u Mađarskoj je bio i ostao Ferenc. Karolina igra odličan tenis, to je kombinovana defanziva i ofanziva, a biće sve ofanzivnijua, tako da se na nju može računati kao na buduću tenisku zvezdu. Razume se - sa "grend slemovima", bez njih zvezda nema, osim u Srbiji na istoku.

Djalma

pre 13 godina

Gledam covek prognozirao pobedu Karoline i dobio do sada 230 negativnih(ne preporucujem)!Dali su ti isti negativci sutra spremni da se izvine coveku ako sutra Ana izgubi mec od objektivno bolje Karoline,rer se ipak radi o igracicama iz razlicitih klasa?

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Ana!@Poljski djak,pitanje jednacenja po zvucnosti sam ja prvi ovde pokrenuo(srbski-srpski).U ovom konkretnom slucaju treba imati razumevanja.Poljski je za nas strani jezik a ogromnoj vecini nas je jedino dostupna engleska transkripcija.S postovanjem,

Piotr WoŸniacki

pre 13 godina

Moja kćer se zove Karolina WoŸniacka. Karolina Vožnjacka. Ne zbog tamo nekog jotovanja, palatalizacije, nepčanih ovoga i onoga, već zato što mi Poljaci uredno imamo slova z, ¿ i ž(znači mekano i tvrdo ž, drugačije se formiraju usta prilikom izgovora). Prema tome, čitamo kako je napisano. Fajront u kafani.

realno

pre 13 godina

@Djalma
Evo ja cu se prvi izviniti ako ne samo Ana izgubi sutrasnji mec, vec ako Karolina uopste u tom mecu osvoji ukupno vise od 6 gemova.
Da Ana sutra igra protiv Serene, Kim, Enan, Sarapove ili neke slicne teniserke ne bih verovao u njenu pobedu. Medjuti Karolina je teniserka kakve Ana jede za dorucak.
To sto ce dankinja od ponedeljka biti prva nema nikakve veze sa ovim mecom.
Nije ona dosla na prvo mesto pobedjujuci Anu niti Serenu, niti Venus,niti Kim, niti Jelenu - vec pobedjujuci iskljucivo neke prosecne teniserke.
U stvari da budem precizniji ona nikada u karijeri nije pobedila ni jednu od navedenih teniserki.
Protiv Serene ima 0:2, protiv Venus 0:4, protiv Kim 0:1, protiv Jelene 0:4, protiv Ane 0:2.
Za Safinu i Jelenu su govorili da su najlosiji brojevi jedan u istoriji zenskog tenisa.
Sta tek reci za Karolnu?
Safina je do prvog mesta bar stigla igraju 3 GS finala, uz jos 2 polufina i 2 cetvrtfinala, osvojivsi uz to neke od velikih turnira kao sto su Madrid i Rim..
Karolina ima jedno jedino GS finale i jedno polufinale.
Od vrednijih titula osvojila je samo Montreal i Tokio, a to su turniri trece kategorije. U Montrealu joj je najjaca protivnica bila Skjavone (7.), a u Tokiu Dementieva (10.).
Ni na jednom od ta 2 turnira nisu ucestvovale ni Serena, ni Venus, ni Enan. U Montrealu je jedino ucestvovala Kim koja je pre toga osvojila Sinsinati i na kraju u Montrealu izgubila u cetvrtfinalu od Zvonareve.
To je bio i jedini moguci nacin da dankinja dodje do titula na tim turnirima.
Glupo je u ovoj situaciji gledati rang listu i na osnovu toga donositi zakljucke.
Bolje malo pogledaj kako Karolina igra.
Pa ona je u danasnjem mecu protiv Kvitove, 34. teniserke na listi, dosla do pobede napravivsi ukupno TRI VINERA u celom mecu. Od 68 osvojenih poena tri poena je osvojila svojim vinerima, a 44 poena neiznudjenim greskama svoje protivnice.
Da li mislis da sa takvom igrom ima bilo kakvih sansi protiv Ane Ivanovic, protiv Ane koja je danas igrala sa jednom od najboljih defanzivki na touru i opet napravila 30 vinera, uz isto toliko greski?
Ja mislim da su sanse za pobedu 95:5 na strani Ane.

Normalno da je u sportu sve moguce, ali Ana bi morala da odigra jedan od najlosijih meceva svoje karijere, pa da izgubi od takve teniserke.

Karolina ce od poneedeljka biti prva, samo zato sto nekoliko najboljih teniserki ne igra vise od 8 turnira godisnje, a jos nekoliko teniserki koje su duplo bolje od dankinje, dozvoljavaju sebi previse takvih kikseva da ispadaju u prvim kolima na znacajnim turnirima.
Da nije toga, dankinja ne samo da ne bi bila prva, nego bi tesko bila i u prvih 10 sa svojom igrom.

Njeno prvo mesto je toliko smesno i nerealno, kao sto bi recimo u muskom tenisu bilo smesno da na primer Zil Simon bude prvi.
Naravno da tako nesto nije moguce u muskom tenisu, ali eto u zenskom je izgleda sve moguce.

Pre meca izmedju Jelene i Bojane sam jedini napisao da Bojana sigurno pobedjuje i bio sam u pravu.
Sada kazem da ce Ana ne samo pobediti sutra, vec ce pocistiti Karolinu sa terena.
Videces da cu opet biti u pravu.
Takodje vec sada odgovorno tvrdim da Karolina sledece godine u ovo vreme nece biti medju prvih 10.
Zivi bili pa videli.

ja

pre 13 godina

@Dobro se sećam
Nije bas tako.
Dementieva je Anu 2 puta pobedila 2006. godine.
Tada je Ana bila oko dvadesetog mesta, a Dementieva osma.
Druge 2 pobede Dementieva je napravila 2008. godine, prvo u Dubaiju, a zatim u Berlinu svega petnaestak dana pre Rolan Garrosa koji je Ana osvojila. U tom periodu je Ana bila druga, a Dementieva oko desetog mesta.
Cinjenica je da su ta sva 4 meca bila neizvesna: dva su igrana u tri seta, a u druga dva je bar jedan set zavrsavao rezultatom 7:6 ili 7:5 za Elenu.

Jednostavno je stvar bila u tome da Ana nije uspevala u ta 4 meca da bude dovoljno strpljiva i da na pravi nacin odgovori na ruskinjinu odlicnu defanzivu.
Posle 4 poraza Ana je ocigledno shvatila gde je gresila i poslednja dva meca odigrala malo strpljivije, pa je zato i stigla do pobeda.
Ne mislim da ruskinja nikada vise nece pobediti Anu, ali svakako je cinjenica da ce se to u buducnosti desavati sve redje.

@opaska
Voleo bih da cujem argument po kome je to JJ najkonstantnija teniserka u top 10?

Jelena Jankovic je u top 10 poslednje 3-4 godine, a Dementieva poslednjih 8 godina.
Elena Dementieva je:
2003. godinu zavrsila na 8. mestu.
2004. na 6. mestu
2005. na 8. mestu
2006. na 8. mestu
2007. na 11. mestu
2008. na 4. mestu
2009. na 5. mestu
2010. ce zavrsiti u najboljem slucaju na 3., a u najgorem na 9. mestu.

Dakle ruskinja se poslednjih 8 godina konstantno nalazi medju prvih 10.
Izuzetak je ta 2007. kada je bila 11., mada ne vidim veliku razliku zimedju 11. i 10. mesta. Da li je za tih 8 godina provela desetak nedelja izvan prvih 10 je potpuno nevazno.

Sa druge strane JJ je prvi put usla medju 10 najboljih u februaru 2007. godine. Dakle medju 10 najboljih je oko 3 i po godine.
Bas me zanima po kojoj su to logici Jelenine 3 i po godine konstantnije od Eleninih 8 godina?

Mozda ti imas neke informacije za koje mi ne znamo?
Ili mozda samo iznosis neistine kao i mnoge patriJJote na ovom sajtu?

ocni lekar

pre 13 godina

@Poljski SAM đak
Kazi mi kakve ti to naocari nosis da ih i ja kupim?
Gde si ti u Karolininoj igri video ofanzivu?

Ja sam odgledao bar dvadesetak njenih meceva u poslednjih godinu dana i nisam primetio ni "O" od ofanzive.
Samo defanziva i to ona najgore vrste.

Hajde da uzmemo u mogucnost da moj vid mozda nije nabolji, ali statisticki podaci dovoljno govore.
Evo samo podataka iz njenog danasnjeg meca protiv jedne prosecene teniserke Petre Kvitive koja se ne nalazi ni u prvih 30.

Karolina Voznjecki:
Osvojeni poeni: 66
Od toga:
Vineri - 3 (i slovima TRI).
Neiznudjene greske njene protivnice - 44.
Iznudjene greske njene protivnice - 19.
Ukupno odigrano poena 115.
Karolina svojom zaslugom osvojila 22 poena.
115-22=93
Odnosno u 93 poena Karolina se nista nije pitala u tom mecu.
I sve ovo ponavljam u mecu protiv jedne osrednje teniserke.
A ta osrednja teniserka je uzgred pre samo par meseci na Vimbldonu pocistila tu istu "ofanzivnu" Karolinu sa terena rezultatom 6:2 6:0.

Umesto da pricas o nekoj njenoj ofanzivnoj igri, mozda bi bilo bolje da posetis ocnog lekara.

Kakva buduca zvezda? Mozda bi mogla da bude zvezda samo u nekom cirkusu, jer tenis koji ona igra i nije za bolje.

Poljski đak

pre 13 godina

@Pjotr
Ne omalovažavajte srpsku nauku o jeziku. Ovde je reč o transkripciji i vrlo je važno da se svaka strana reč njoj podvrgne. To je primer i u drugim jezicima. Naš Beograd je i Belgrejd, i Belgrad. Pisao sam o tome kako se u našem jeziku čitaju poljska prezimena i založio se da se piše Vožnjacki (može i Vožnjacka). Može Radvanski, tako je u srpskom, jer mi nemamo muška i ženska prezimena, a ne smeta ni Radvanska. Šta vi meni zamerate? Ne znate ni sami. Kažete da u poljskom imate glas "ž". Nisam rekao da ga nemate. Ali, postoje jezici koji imaju glasove koje mi nemamo i onda se mora desiti ta transkripcija. I ne ignorišite ni jotovanje ni palatalizaciju, jer to nije vaša struka, vi ste bili fudbaler. Ne možete od Srba tražiti da sva imena sveta izgovaraju onako kako ih izgovaraju svi narodi na svojim jezicima. Ne možete narediti Englezima da vašu milu kćerku ne zovu Kerolajn.

Djalma

pre 13 godina

@Zoki,a koliko pobeda ima Ana protiv sestara i belgijanki.Samo bez stida.Mislim samo jednu i taj dan trebate uzeti za Dan slave.
Sto se tice Karoline,ona vec za nepuni mesec je osvojila dva velika turnira.O ostalim sto je ove godine osvojila necu govoriti.Baloni,puka prebacivanja su izum Jelenomrzaca,koji mrze sami sebe i ponavljaju istu pricu od kada je Ana otisla u dubokom autu.Mozete biti ravnopravan sagovornik tek po dolasku Ane u prvih deset.Razgovor ce tek onda imati smisla i moze biti ravnopravan.A kada ce to biti?
E,to niko ne moze garantovati.

Da, da

pre 13 godina

@Djalma

Napisi ti nama bez stida koliko poraza je dozivela Jelena Jankovic od Justine Henin, Kim Clijsters...

Evo sta je "svetski broj 1" osvojila ove godine Ponte Vedra Beach, Copenhagen, Montreal, New Haven, Tokyo. Premier Mandatory TURNIR NEMA.

Poljski đak

pre 13 godina

@očni lekar
Ne mogu da verujem dokle ide mladalačka drskost. "Kaži ti meni koje naočari nosiš, da ih i ja kupim." I onda mi kaže - gde si ti video da Karolina igra ofanzivno? Ako je iko slep ili nešto drugo, onda si to ti. Napisao sam da igra odličan tenis i da je to kombinovana defanziva i ofanziva i da će igrati sve ofanzivnije. Gde si ti pročitao da sam je nazvao ofanzivnom teniserkom? Kojim pravom ti šalješ nekoga kod lekara? Zar ne znaš da se to ne sme? Sve ostale gluposti o mladoj i jakoj teniserki koju si potpuno ocrnio, samo govore da s tobom nešto nije u redu. Ti ne znaš šta gledaš. Kako objašnjavaš da je već uzela dosta turnira, igrala finale US Opena? A kad pišeš svoj nik, počni to velikim slovom, i ne uči nikoga ničemu dok se ne opismeniš. Nadam se da neće biti po starom - svaka b. može da te uvredi, a odgovor ostaje neobjavljen. Hvala za razumevanje.
P.S. Kako znam da je ovo mladalačka drskost? Zato što većena njih tako govori.

sv

pre 13 godina

Moja kcerka se zove Snežana Prstojević i izgovara se "Snežana Prstojević".
To je ne samo zato što mi imamo š i ć, nego i što ja tako hoću.

Šteta za Anu

pre 13 godina

Ana igra sve slabije i zaista je vreme da se povuče. Ovakva igra ne daje nikakve nade. Sreća je što imamo Jelenu, koja će se iduće godine okititi Vimbldonom, a možda i RG, ali sigurno se vraća na prvo mesto planete, gde će se zadržati sedam mgodina (to kaže i je dan eksperat, ovde). "pa pa palcica". Napred Jeco, prvo je na redu ZT, gde dolaziš kao "najkonstantnija" i to možeš lako da osvojiš. Napred Jeco, glavu gore! Rasturaj ih servisom, kao dosad.

Nenad

pre 13 godina

Nikad ne mogu da zaboravim Aninino povlačenje sa olimpijade zbog povređenog prsta i ako je još pre odlaska u Peking znala da ima povredu i da neće moći da igra tamo !!!! Znači otišla je tamo samo zbog provoda...Da i ne spominjem brojna neigranja za reprezentaciju Srbije gde je Jelena morala da odrađuje i njen deo posla... Najviše bih voleo da nisam u pravu... da dalje ne spominjem njeno ponašanje na terenu i van njega što je i dovelo do ove pozicije na WTA gde je sada, pa i njeni roditelji čak ne odlaze više na njene mečeve...

Djalma

pre 13 godina

Gledam covek prognozirao pobedu Karoline i dobio do sada 230 negativnih(ne preporucujem)!Dali su ti isti negativci sutra spremni da se izvine coveku ako sutra Ana izgubi mec od objektivno bolje Karoline,rer se ipak radi o igracicama iz razlicitih klasa?

opaska

pre 13 godina

(WTATP Lista, 7. oktobar 2010 14:46)

najkostantnija igracica u top 10 je jelena jankovic (od svih koje se tamo nalaze najduze je u top 10, dementijeva je ne tako davno bila 12 na listi). imas cak i clanak o tome na wta sajtu, malo proceprkaj pa ce ti sve biti jasno...

Miskec

pre 13 godina

Bravo Ana carice, ma sta carice, kraljice, tako je to kada se boris za pobedu, kada ti nije vise stalo da zemljakinja izgubi, nego da ti pobedis! Imam utsak da ce Ana i Jelena uskoro zameniti mesta na WTA listi? Popsteno je tako, posle svega sto je prosla, posle cirkusa koji je Jelena priredila u pobedi nad Anom, imitirajuci je tako nesto je i logicno. Napred Ana, svim srcem sam uz tebe, a ima nas jos.

Poljski sam đak

pre 13 godina

@Baki
Stavi prvo veliko slovo, pa da polemišemo. Njeno je prezime poljsko i na poljskom se izgovara Vožnjacki. U pauzama meča, sa ocem priča na poljskom. Njen je otac Poljak, koji je u Dansku otišao da igra fudbal. Ne mogu ni engleski ni danski komentatori da izgovore Vožnjacki, jer nemaju ni glas "ž" a Danci ni glas "nj". Znači, ne greše oni koji njeno prezime izgovaraju na oba načina. Mađerski kompozitor, koji je posle prešao u Beč, poznat pod imenom Franc List, u Mađarskoj je bio i ostao Ferenc. Karolina igra odličan tenis, to je kombinovana defanziva i ofanziva, a biće sve ofanzivnijua, tako da se na nju može računati kao na buduću tenisku zvezdu. Razume se - sa "grend slemovima", bez njih zvezda nema, osim u Srbiji na istoku.

WTATP Lista

pre 13 godina

Da bi se plasticnije opisalo o kako se vrednoj pobedi radi mozda je bolje pricati o Dementijevoj, nego o samoj Ani. Radi so o odlicnoj teniserki, koju uz sjajno kretanje i defanzivu krasi i odlican napadacki forhend (u sve tri pomenute kategorije u samom vrhu WTA) i u zadnjih 6-7 godina verovatno je najkonstantnija TOP10 u WTA. Ovaj turnir igra se na terenima na kojima je ostvarila najveci uspeh u karijeri (olimpijsko zlato), a na istim takvim brzim betonima igra se i US Open na kojem je svojevremeno igrala finale. Zbog povrede je predala cetvrtfinale Rolan Garosa, a na Vimbldonu iz istih razloga nije ni ucestvovala, i tek sada se (na svojoj omiljenoj podlozi) ponovo vratila u punu takmicarsku formu, tako da je protekle nedelje igrala finale Tokija, a u Pekingu je jos i dodatno motivisana cinjenicom da sa nasom Jelenom i Beloruskinjom Azarenkom vodi tesnu trku za zavrsni godisnji masters, dok je dosta bolji medjusobni skor nad Anom povukla jos iz boljih Aninih dana, a ne tokom ove zadnje dvogodisnje krize. Eto takvu je protivnicu Ivanovic danas savladala. Njena igra do 5:2 u prvom setu bila je kao iz najboljih dana i takva agresivnost treba da joj bude i ubuduce. Kasnije je malo ublazila takav svoj stil igre, ali je zato na servisu bila toliko sigurna (zaboravio sam u opisu Dementijeve da pomenem i da ima jedan od najboljih riterna u zenskom tenisu), da je Ana u oba seta na kraju (tesno, ali veoma zasluzeno) prevladala. Ovaj mec je i pouka za sve one koji su zadnjih meseci cak pominjali nekakvu penziju za jednog od najvecih svetskih talenata u njenoj 22oj godini vec posle prve velike krize. Napred Ana.

Zoki

pre 13 godina

@Djalma- U pravu si. Radi se o igracicama koje ne pripadaju istoj klasi. Ana je GS sampionka, bivsa broj 1 i igra tenis ali pravi tenis a Karolina je samo prosjecna teniserka koja ce se naosvajati dosta turnira ali nazalost medju njima ce biti bas malo ovih velikih jer da bi se oni osvojili moraju se pobijediti sestre W, belgijanke i mnoge druge koje igraju pravi tenis, napadacki a ne da se dobacuju balonima.

Djalma

pre 13 godina

@Zoki,a koliko pobeda ima Ana protiv sestara i belgijanki.Samo bez stida.Mislim samo jednu i taj dan trebate uzeti za Dan slave.
Sto se tice Karoline,ona vec za nepuni mesec je osvojila dva velika turnira.O ostalim sto je ove godine osvojila necu govoriti.Baloni,puka prebacivanja su izum Jelenomrzaca,koji mrze sami sebe i ponavljaju istu pricu od kada je Ana otisla u dubokom autu.Mozete biti ravnopravan sagovornik tek po dolasku Ane u prvih deset.Razgovor ce tek onda imati smisla i moze biti ravnopravan.A kada ce to biti?
E,to niko ne moze garantovati.

Ispravka

pre 13 godina

Ana je trenutno prvi reket Srbije. Saberite njene bodove i pobede od Američke turneje do danas, i pogledajte šta je uradila Jelena. Niko Jeleni ne dira njeno mesto na WTA listi, ali govorimo ko je danas bolji. Ta lista cirkuliše 52 nedelje i Jelena posle svakog turnira pada sve niže, a Ana napreduje. Kako se to može zanemariti?

boksns

pre 13 godina

Sjajna vest i ocekivano moram reci. Steta sto nisam ulozio neki dinar, bila je dobra kvota. Eto ucinila je i uslugu za JJ, to joj je po meni najbolji nacin da joj vrati za sada vec cuveni Madrid. Ali, necemo o tome.

Tennis queen is back!

Tako bi voleo da na*uzi ovu Wozniacki sutra :)

Idemo ANA, idemo SRBIJOOOO1

Poljski đak

pre 13 godina

Volim Aninu igru. Volim da pravilno izgovaram strana imena, kad dođu u srpski jezik. Dakle - Karolina Vožnjacki. Zašto? Zato što kada se strujni suglasnici S i Z nađu ispred prednjonepčanih suglasnika đ,č,ć,dž,š,ž,NJ... onda se pretvaraju u prednjonepčane Š i Ž. Jednjačenje po zvučnosti postoji u svim slovenskim jezicima. To vam piše u Pravopisu srpskoga jezika, tačka 144. A sad, zašto ste ovako zdušno glasali protiv mene? Predavali ste poljski na Krakovskom univerzitetu? Nećete danski izgovor. Dao sam moguću soluciju, ali i sam je ne koristim. Reč je o tome da narod koji živi u stereotipima ne želi da promeni mišljenje. Pa ne morate, niko vas ne goni. Budite stereotipni.

milwood

pre 13 godina

Bez obzira na tesan rezultat mislim da je Ana povratila konstantno visoki nivo igre , što joj je predstavljao najveći problem za potpuni povratak . Pored fantastičnih dubokih flet ofanzivnih udaraca , Ana je demonstrirala sjajnu odbranu , te je Dementijeva morala da odigrava udarac , dva više za poen. Dva dobijena taj-brejka i treća pobeda u nizu ulivaju nadu da će Ana daleko da dogura . Napred Ana u sam vrh već ove sezone!

Mrgud

pre 13 godina

@Nenad
Pišeš gluposti. Ništa od toga što žvrljaš nije tačno. Jelena je iznela teret reprezentacije? Ajde! U mečevima za plasman u A grupu, Ana je dobila sve mečeve, Jelena je dva izgubila. U reprezentaciji je imala tretman koji ne zaslužuje. Sedam dana pre meča došla je na pripreme, a Jelena se pogađala oko para i došla je dan uoči meča, izmišljajući povredu. Ana je predlagala da igraju besplatno, ali se Jelena nije složila. Tada je puklo, Ana nije bila u formi, svi ste tražili da je više ne zovu u reprezentaciju i selektor je rekao da će je pozvati kad uđe "u kakvu-takvu" formu. I zašto na ovom mestu pominješ taj Fed i Jelenu? Ovo je WTA turnir, Fed je u nadležnosti ITF. Kažeš da njeni roditelji ne dolaze na njene mečeve? Ne vidim više ni Jelenine. Šta se to, tebe, uostalom, tiče, a nije lepo ni da ulazimo u ničije porodične odnose. Ne kvari sajt.

ajmo ajde

pre 13 godina

Bravo Ana! :)
Eto i radosti za Jelenine navijace. Mogu da zamislim sta bi bilo da je izgubila. Bilo bi namerno, itd.
Naravno Ana je igrala za sebe. Da li ce neko ici na ne toliko bitni zavrsni turnir kao osma ili kao rezerva, Anu bas briga.
Sezona koja sledi bice pravi povratak Ane. Ako ovako nastavi da igra (i bolje), bice super. A ako Jelena nastavi ovako, crno joj se pise. Naravno voleo bih da i ona igra dobro.
Pozdrav.

Mr.Error

pre 13 godina

Bilo je gusto!
Obe su bile jako agresivne. Takodje, bilo je i dosta lepih i atraktivnih poena. Ana je naravno dominirala forhendima, koji su u nekim momentima bili toliko precizni da je loptica padala na samu liniju i tako se cinala nemogucom za uhvatiti. Dosta je bilo kalkulacija na temu, da li se Ana zaista vratila. I sad, barem ja, sa sigurnoscu mogu reci: ANA SE VRATILA! Do duse, nigde nije ni otisla:) Kako god, evo, pobedila je teniserku iz top 10 i to Dementijevu! A svi znamo ko je ona. Teniserka koja ima jako slican stil Jeleninom, teniserka koja je u stanju da trci 5 sati i da svaku loptu stize! I nisu godine porazile Elenu, ako nekim misle tako, sada ju je porazila Ana. Godine nisu sada bitne, bitna je igra, i to u velikoj meru ohrabruje mene a pretpostavljam i Anu... a i vas! Fantasticno zaista! Ova pobeda je donela za mene dupli dobitak. Takodje, Jelena najverovatnije ide u Dohu! Venus ne ucestvuje i to joj je znatno olaksalo put, a i Dementijeva je danas morala izgubiti... i to je ucinjeno zahvaljujuci Ani Ivanovic! Svaka cast! Ovo joj je trebalo, i ako osvoji turnir, a svakako to moze, bice to pravi povratak!
Ruskinje vise nema, ali ima jos konkurencije... Ja ne gubim nadu kao ni Ana.

Uzivaj

pre 13 godina

@Nenad

Ti znas da li je ona znala pre Olimpijskih igara da nece igrati. Ana Ivanovic DVA PUTA u karijeri nije igrala za reprezentaciju Srbije. Ponasanje Ane Ivanovic na terenu i van njega je ODLICNO.

Ovo je tvoja ljubimica i njena mamica http://media.photobucket.com/image/Jelena%20Jankovic%20and%20Snezana/Lunjica/12/jj1.jpg Mamica joj vuce kofere.

Tomas

pre 13 godina

Nisam neki poznavalac tenisa, ali mislim da Ana sada bolje igra nego kada je osvojila Rolan Garos i bila prva na svetskoj listi. Još samo malo da se psihički stabilizuje i sigurnije će pobeđivati i svoje koleginice iz samog vrha.

Smilica

pre 13 godina

CESTITAM ANA!!! Samo tako nastavi.ako budes igrala protiv CW.bice to duel 2 najlepse teniserke,ali ti ces pobediti i u tenisu i lepoti.Voli te tvoja Srbija.

algrof

pre 13 godina

Bravo Ana!
Po meni, ovo je bila najbolja partija Ane u zadnjih par meseci. Igrala je sjajno,servis i bekhend su nesto najbolje sto Ana sada ima. Cini mi se,da je i na psihickom stanju veoma napredovala. Ne lupa vise lopticu po svaku cenu,igra strplivo i tu trazi svoju sansu. Nadam se da ce iKarolini da pomrsi racune,,ako ovako nastavi.Napred Ana.

gasha_lp

pre 13 godina

Odbojkashi dobili Rusiju,Ana rusku teniserku...de bash sad kad treba da pochne grejna sezona :) shalu na stranu swaka chas' ponosni smo..

Dobro se sećam

pre 13 godina

Neko je pogrešio kad je napisao da je Dementjeva Anu dobila sa 4:0 u vreme kada je Ana bila na vrhuncu. Netačno. Te pobede Dementjeva je ostvarila protiv mlade Ane pre RG, i u vreme Anine krize. Pamtim da je neko ko poznajem tenis pre Rima napisao ovo, ali je i dodao - kad se Ana vrati u formu, Dementjeva je više nikad neće pobediti.

Poljski đak

pre 13 godina

@očni lekar
Ne mogu da verujem dokle ide mladalačka drskost. "Kaži ti meni koje naočari nosiš, da ih i ja kupim." I onda mi kaže - gde si ti video da Karolina igra ofanzivno? Ako je iko slep ili nešto drugo, onda si to ti. Napisao sam da igra odličan tenis i da je to kombinovana defanziva i ofanziva i da će igrati sve ofanzivnije. Gde si ti pročitao da sam je nazvao ofanzivnom teniserkom? Kojim pravom ti šalješ nekoga kod lekara? Zar ne znaš da se to ne sme? Sve ostale gluposti o mladoj i jakoj teniserki koju si potpuno ocrnio, samo govore da s tobom nešto nije u redu. Ti ne znaš šta gledaš. Kako objašnjavaš da je već uzela dosta turnira, igrala finale US Opena? A kad pišeš svoj nik, počni to velikim slovom, i ne uči nikoga ničemu dok se ne opismeniš. Nadam se da neće biti po starom - svaka b. može da te uvredi, a odgovor ostaje neobjavljen. Hvala za razumevanje.
P.S. Kako znam da je ovo mladalačka drskost? Zato što većena njih tako govori.

Dermendziev

pre 13 godina

Potpuno zasluzena pobeda.

Prvi set je morao da bude kraci i ubedljiviji.Od gotovog,Ana je napravila veresiju,ali smo za to gledali izvanredan tb(davno u obe konkurencije nisam gledao takav dobar tb).Upravo se od Ane ocekuje takva igra,kao u prvom tb-u.

Iskreno bojao sam sa da ne dodje do treceg seta,jer sto je vreme odmicalo,Elena je popravljala svoju igru.

Pozdrav!

Goran

pre 13 godina

Svaka čast Ana! Pokazala si da nisi samo lepotica koja više ne razmišlja o tenisu. I ja sam mislio da si digla ruke od tenisa. Drago mi je da sam pogrešio.

nenad

pre 13 godina

2:0 protiv Voznacki, ali kada je to bilo, sta moze protiv sadasnje Voznacki?
Ali nadajmo se najboljem, tako bih voleo da gledam Anu i Jelenu iz starih dana!

Srbija uz Felpsa!

pre 13 godina

Stvarno svaka cast na prikazanoj igri! Ana ima snage volu rep da iscupa> Gledala sam mec i sve pohvale za hrabrost u vaznim trenucima.
Dobija onu Wozniacki lagano!

Radmila T-P.

pre 13 godina

Oduševila me je Ana, nisam ni sumnjala u njen kvalitet ali sazreva, vidi se. Mislim da je njena igra u odnosu na Karolininu igru- pobednička. JJ me je rastužila a Boki razočarala jer kad je uspela da dobije JJ nije smela tako lako da izgubi sledeći meč. Ovako ispada da je iznenadila Jecu ispucavanjem. Sve ih obožavam ali su mi Ana i Nole iskreno iz duše- više prirasli srcu.

Piotr WoŸniacki

pre 13 godina

Moja kćer se zove Karolina WoŸniacka. Karolina Vožnjacka. Ne zbog tamo nekog jotovanja, palatalizacije, nepčanih ovoga i onoga, već zato što mi Poljaci uredno imamo slova z, ¿ i ž(znači mekano i tvrdo ž, drugačije se formiraju usta prilikom izgovora). Prema tome, čitamo kako je napisano. Fajront u kafani.

sv

pre 13 godina

Moja kcerka se zove Snežana Prstojević i izgovara se "Snežana Prstojević".
To je ne samo zato što mi imamo š i ć, nego i što ja tako hoću.

Aki

pre 13 godina

Neverovatno koliko je servis važan u ženskom tenisu. Od njega sve počinje, ona koja dobro servira ima 90% poena na servis već osvojenih. Uz svoj prirodno fenomenalan forhend, Ana može uz ovakav servis da se vrati na broj jedan svetske liste.

sima

pre 13 godina

Jedna od VRLO vaznih pobeda Ane; tezak i kvalitetan mec;slazem se sa procenom @ Demendziev da je moglo Lakse sigurno u prvom setu; Raduje pre svega Anino KRETANJE, jos uvek nije na najvisem nivou ali je neuporedivo bolje od np. pola godine unazad; velika rupa danas je po meni bio RITERn, od 6 gemova Demenceva je dobila 5 blanko! Uzasna zurba,..cemu? I jos nesto, sva ta prica o njenom UZIVANJU na terenu je danas pala u vodu- ja sam u pojedinim momentima ..gotovo fizicku bol osecao gledajuci Ananino napeto-bolno lice! Tu mora puno, puno da se poradi;
Ana-Viznijaki- pa bilo bi prelepo da sutra u moment pobedi BR.1.. ako ne pravi neiznudene greske- jer iznudenih ce biti koliko hoces- jer je to stil igre danskepoljakinje/ uopstalom kao i Jelenin/ ima Ana sve sanse da je pobedi;
Zato samo hrabro- i SRECNO!

ocni lekar

pre 13 godina

@Poljski SAM đak
Kazi mi kakve ti to naocari nosis da ih i ja kupim?
Gde si ti u Karolininoj igri video ofanzivu?

Ja sam odgledao bar dvadesetak njenih meceva u poslednjih godinu dana i nisam primetio ni "O" od ofanzive.
Samo defanziva i to ona najgore vrste.

Hajde da uzmemo u mogucnost da moj vid mozda nije nabolji, ali statisticki podaci dovoljno govore.
Evo samo podataka iz njenog danasnjeg meca protiv jedne prosecene teniserke Petre Kvitive koja se ne nalazi ni u prvih 30.

Karolina Voznjecki:
Osvojeni poeni: 66
Od toga:
Vineri - 3 (i slovima TRI).
Neiznudjene greske njene protivnice - 44.
Iznudjene greske njene protivnice - 19.
Ukupno odigrano poena 115.
Karolina svojom zaslugom osvojila 22 poena.
115-22=93
Odnosno u 93 poena Karolina se nista nije pitala u tom mecu.
I sve ovo ponavljam u mecu protiv jedne osrednje teniserke.
A ta osrednja teniserka je uzgred pre samo par meseci na Vimbldonu pocistila tu istu "ofanzivnu" Karolinu sa terena rezultatom 6:2 6:0.

Umesto da pricas o nekoj njenoj ofanzivnoj igri, mozda bi bilo bolje da posetis ocnog lekara.

Kakva buduca zvezda? Mozda bi mogla da bude zvezda samo u nekom cirkusu, jer tenis koji ona igra i nije za bolje.

siguesiguesputnik

pre 13 godina

Gledao sam Anu uživo na Fed Cup meču sa Ruskinjama početkom godine. Kad postavim kao parametre ono što sam tada gledao i ovo što Ana igra poslednjih par meseci, potpuno je jasno da ona korača nazad ka vrhu. I dalje je to turbulentno i posuto trnjem, ali čini mi se ipak nezaustavljivo. Od nje očekujem eksploziju početkom sledeće sezone, na turnirima u Australiji. Sada ona još uvek kaska za sezonom u koju su druge teiserke mnogo bolje i stabilnije ušle, ali kad se odmori, pripremi, pa sa njima ponovo stane na početnu crtu to će biti pravo merilo. Ove pobede sada treba nizati da bi se do kraja sezone što više približila pozicijama nosilaca, da ne dobija više puške u prvim kolima, već da na svakom turniru može mirno da igra par kola sa slabijim protivnicama.

gonzo teniski trener

pre 13 godina

bravo ana,ovakve pobede dizu samopouzdanje i povratak u prvih 10 nije nemoguca misija.nadam se da ce biti jos velikih pobeda i velikih pehara.svim nasim takmicarkama zelim puno kvalitetnog treninga ,zdravlja i dalji napredak na wta listi,pozz svima

m

pre 13 godina

Anina pobeda dobija na tezini zbog protivnicine odlicne igre.Dementijeva je drasticno popravila servis pogotovo drugi.Upravo zbog toga Anina pobeda je plod kvalitetne igre.

Neka bude što biti ne može

pre 13 godina

@Mr.Error
"Bilo je gusto". A šta ste očikivali? Igrale su obe najjači tenis, i Ana me je ipak iznenadila, s obzirom da je Dementjeva ove jeseni u velikoj formi. Ipak, Ana ju je dobila i u Rimu i danas, igrajući fantastičan forhend, protiv koga nema odbrane. Ane se nije istrčavala, odabrala je dobru taktiku igranja živcima, a nemojte zaboraviti ni njen furiozni početak (4:1), ali onda je na scenu stupila Dementijeva i zato je bilo gusto. Ovo je pravi tenis, a ne kad jedna protivnica digne ruke i osvoji tri gema. Ne pominjete ono da je u prvih deset, reč je o jednoj velikoj teniserki, koja je imala bogatu karijeru, sigurno jaču od Sem Stouzer ili Jelene Janković. Liste stoje u fascikuli, a zlatne olimpijske medalje nose se oko vrata.

Pozdrav iz Odenzea

pre 13 godina

Karolina Vožnjacki rođena je u danskom gradu Odenzeu, gde su se nastanili njeni roditelji otac Pjotr, fudbaler, i majka Ana, poznata poljska odbojkašica, kao poljski imigranti. Oni su Poljaci koji imaju i dansko državljanstvo, ali državljanstvo nema veze sa jezikom i nacijom. Karolina i ne živi u Danskoj, nego u Monaku. Mi ne bismo nikada smeli da napišemo Woznijaki, jer to besmisleno.

realno

pre 13 godina

@Djalma
Evo ja cu se prvi izviniti ako ne samo Ana izgubi sutrasnji mec, vec ako Karolina uopste u tom mecu osvoji ukupno vise od 6 gemova.
Da Ana sutra igra protiv Serene, Kim, Enan, Sarapove ili neke slicne teniserke ne bih verovao u njenu pobedu. Medjuti Karolina je teniserka kakve Ana jede za dorucak.
To sto ce dankinja od ponedeljka biti prva nema nikakve veze sa ovim mecom.
Nije ona dosla na prvo mesto pobedjujuci Anu niti Serenu, niti Venus,niti Kim, niti Jelenu - vec pobedjujuci iskljucivo neke prosecne teniserke.
U stvari da budem precizniji ona nikada u karijeri nije pobedila ni jednu od navedenih teniserki.
Protiv Serene ima 0:2, protiv Venus 0:4, protiv Kim 0:1, protiv Jelene 0:4, protiv Ane 0:2.
Za Safinu i Jelenu su govorili da su najlosiji brojevi jedan u istoriji zenskog tenisa.
Sta tek reci za Karolnu?
Safina je do prvog mesta bar stigla igraju 3 GS finala, uz jos 2 polufina i 2 cetvrtfinala, osvojivsi uz to neke od velikih turnira kao sto su Madrid i Rim..
Karolina ima jedno jedino GS finale i jedno polufinale.
Od vrednijih titula osvojila je samo Montreal i Tokio, a to su turniri trece kategorije. U Montrealu joj je najjaca protivnica bila Skjavone (7.), a u Tokiu Dementieva (10.).
Ni na jednom od ta 2 turnira nisu ucestvovale ni Serena, ni Venus, ni Enan. U Montrealu je jedino ucestvovala Kim koja je pre toga osvojila Sinsinati i na kraju u Montrealu izgubila u cetvrtfinalu od Zvonareve.
To je bio i jedini moguci nacin da dankinja dodje do titula na tim turnirima.
Glupo je u ovoj situaciji gledati rang listu i na osnovu toga donositi zakljucke.
Bolje malo pogledaj kako Karolina igra.
Pa ona je u danasnjem mecu protiv Kvitove, 34. teniserke na listi, dosla do pobede napravivsi ukupno TRI VINERA u celom mecu. Od 68 osvojenih poena tri poena je osvojila svojim vinerima, a 44 poena neiznudjenim greskama svoje protivnice.
Da li mislis da sa takvom igrom ima bilo kakvih sansi protiv Ane Ivanovic, protiv Ane koja je danas igrala sa jednom od najboljih defanzivki na touru i opet napravila 30 vinera, uz isto toliko greski?
Ja mislim da su sanse za pobedu 95:5 na strani Ane.

Normalno da je u sportu sve moguce, ali Ana bi morala da odigra jedan od najlosijih meceva svoje karijere, pa da izgubi od takve teniserke.

Karolina ce od poneedeljka biti prva, samo zato sto nekoliko najboljih teniserki ne igra vise od 8 turnira godisnje, a jos nekoliko teniserki koje su duplo bolje od dankinje, dozvoljavaju sebi previse takvih kikseva da ispadaju u prvim kolima na znacajnim turnirima.
Da nije toga, dankinja ne samo da ne bi bila prva, nego bi tesko bila i u prvih 10 sa svojom igrom.

Njeno prvo mesto je toliko smesno i nerealno, kao sto bi recimo u muskom tenisu bilo smesno da na primer Zil Simon bude prvi.
Naravno da tako nesto nije moguce u muskom tenisu, ali eto u zenskom je izgleda sve moguce.

Pre meca izmedju Jelene i Bojane sam jedini napisao da Bojana sigurno pobedjuje i bio sam u pravu.
Sada kazem da ce Ana ne samo pobediti sutra, vec ce pocistiti Karolinu sa terena.
Videces da cu opet biti u pravu.
Takodje vec sada odgovorno tvrdim da Karolina sledece godine u ovo vreme nece biti medju prvih 10.
Zivi bili pa videli.

Zoki

pre 13 godina

Znaci, ja bolji tenis odavno gledao nisam. Kakvi potezi, kakvi vineri. Znaci vrhunski i plus na kraju pobjeda Ane Ivanovic. Sta bolje moze da se pozeli... Ajde, Anaaaaaaa... :) Ovako se igra. Konstantno napadanje, rizik i sve sto ide uz to. Kakav rizik samo na set lopti Dementijeve. Ma nemam rijeci. Dokaz da i zenski tenis moze biti bas kvalitetan.

Dobri čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@WTATP
Spremao sam se da nešto napišem, ali onda sam pročitao Vas i rekao - ovo je sjajno, ne moraš ništa da pišeš. Čovek se lepo oseća kad, posle silnih baruština neznanja i pakosti, pročita odličan komentar. Napisaću samo jednu rečenicu: Anini forhendi zaista su čudo! Pozdrav.

Jejjj!

pre 13 godina

Aaaaaaajde bre!!!!! :D
Nadam se da ce biti repriza da mogu smireno da gledam.Kakva je uzivancija bila posmatrati Aninu igru i FH u punom sjaju!
Samo napred protiv Caroline,agresivno ali i strpljivo!Mozes ti to,sta god da bude sutra...Ana je u usla u top 30!Ima jos dva turnira do kraja godine gde nema nista da brani a tek sledece godine...!Toliko volje,rada i truda a pre svega ogromna ljubav prema tenisu moraju dati rezultate!AJDE!

nikol dž.femija

pre 13 godina

Kako sam i napisala pobeda Ane i to ubedljiva, jer ipak pobeda nije dolazila u pitanje iako se po rezultatu to i ne bi reklo.

Dobro je što će odustajanjem Venus od daljeg takmičenja za ovu godinu, verovatno i Dementijeva biti na završnom turniru. Ona je dobra igračica a i lepa, mislim da je rekorderka po broju učešća na tim turnirima najboljih osam.

ja

pre 13 godina

@Dobro se sećam
Nije bas tako.
Dementieva je Anu 2 puta pobedila 2006. godine.
Tada je Ana bila oko dvadesetog mesta, a Dementieva osma.
Druge 2 pobede Dementieva je napravila 2008. godine, prvo u Dubaiju, a zatim u Berlinu svega petnaestak dana pre Rolan Garrosa koji je Ana osvojila. U tom periodu je Ana bila druga, a Dementieva oko desetog mesta.
Cinjenica je da su ta sva 4 meca bila neizvesna: dva su igrana u tri seta, a u druga dva je bar jedan set zavrsavao rezultatom 7:6 ili 7:5 za Elenu.

Jednostavno je stvar bila u tome da Ana nije uspevala u ta 4 meca da bude dovoljno strpljiva i da na pravi nacin odgovori na ruskinjinu odlicnu defanzivu.
Posle 4 poraza Ana je ocigledno shvatila gde je gresila i poslednja dva meca odigrala malo strpljivije, pa je zato i stigla do pobeda.
Ne mislim da ruskinja nikada vise nece pobediti Anu, ali svakako je cinjenica da ce se to u buducnosti desavati sve redje.

@opaska
Voleo bih da cujem argument po kome je to JJ najkonstantnija teniserka u top 10?

Jelena Jankovic je u top 10 poslednje 3-4 godine, a Dementieva poslednjih 8 godina.
Elena Dementieva je:
2003. godinu zavrsila na 8. mestu.
2004. na 6. mestu
2005. na 8. mestu
2006. na 8. mestu
2007. na 11. mestu
2008. na 4. mestu
2009. na 5. mestu
2010. ce zavrsiti u najboljem slucaju na 3., a u najgorem na 9. mestu.

Dakle ruskinja se poslednjih 8 godina konstantno nalazi medju prvih 10.
Izuzetak je ta 2007. kada je bila 11., mada ne vidim veliku razliku zimedju 11. i 10. mesta. Da li je za tih 8 godina provela desetak nedelja izvan prvih 10 je potpuno nevazno.

Sa druge strane JJ je prvi put usla medju 10 najboljih u februaru 2007. godine. Dakle medju 10 najboljih je oko 3 i po godine.
Bas me zanima po kojoj su to logici Jelenine 3 i po godine konstantnije od Eleninih 8 godina?

Mozda ti imas neke informacije za koje mi ne znamo?
Ili mozda samo iznosis neistine kao i mnoge patriJJote na ovom sajtu?

Da, da

pre 13 godina

@Djalma

Napisi ti nama bez stida koliko poraza je dozivela Jelena Jankovic od Justine Henin, Kim Clijsters...

Evo sta je "svetski broj 1" osvojila ove godine Ponte Vedra Beach, Copenhagen, Montreal, New Haven, Tokyo. Premier Mandatory TURNIR NEMA.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Ana!@Poljski djak,pitanje jednacenja po zvucnosti sam ja prvi ovde pokrenuo(srbski-srpski).U ovom konkretnom slucaju treba imati razumevanja.Poljski je za nas strani jezik a ogromnoj vecini nas je jedino dostupna engleska transkripcija.S postovanjem,

Poljski đak

pre 13 godina

@Pjotr
Ne omalovažavajte srpsku nauku o jeziku. Ovde je reč o transkripciji i vrlo je važno da se svaka strana reč njoj podvrgne. To je primer i u drugim jezicima. Naš Beograd je i Belgrejd, i Belgrad. Pisao sam o tome kako se u našem jeziku čitaju poljska prezimena i založio se da se piše Vožnjacki (može i Vožnjacka). Može Radvanski, tako je u srpskom, jer mi nemamo muška i ženska prezimena, a ne smeta ni Radvanska. Šta vi meni zamerate? Ne znate ni sami. Kažete da u poljskom imate glas "ž". Nisam rekao da ga nemate. Ali, postoje jezici koji imaju glasove koje mi nemamo i onda se mora desiti ta transkripcija. I ne ignorišite ni jotovanje ni palatalizaciju, jer to nije vaša struka, vi ste bili fudbaler. Ne možete od Srba tražiti da sva imena sveta izgovaraju onako kako ih izgovaraju svi narodi na svojim jezicima. Ne možete narediti Englezima da vašu milu kćerku ne zovu Kerolajn.