Sreda, 06.10.2010.

08:20

File: Holandija da podrži Srbiju

Evropski komesar za proširenje Štefan File predložio je Holandiji da podrži prosleđivanje kandidature Srbije Evropskoj komisiji.

Izvor: Beta

File: Holandija da podrži Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

djuro

pre 13 godina

Kljucna primedba ovde je da se o Srbiji otvoreno govori kao o nekome koga se mora uslovljavati, pa to ne porice ni File, sto je smesno. Veoma daleko od toga da mislim da je Mladic neki heroj i da ga ne treba uhapsiti, ali time sto tolerisemo takav odnos prema Srbiji smo sami krivi za to sto nas tako tretiraju. Ako je zvanican stav Srbije da se Mladic trazi i ne stiti se, onda nema opravdanja za trazenje clanstva u organizaciji (EU) koja u to ne veruje vec javno (cak i preko komesara za prosirenje ili kako se vec to sto je File zove) tvrdi da lazemo. Time sto tvrdimo da ne znamo gde je a prelazimo preko njihovih u sustini optuzbi da ga krijemo, porucujemo da su u stvari u pravu, zar ne? Ima li ko "odgovoran" da nam to razjasni?

boki

pre 13 godina

Bice nam ovako sve dok predsednik drzave Srbije otvoreno podrzava predsednika stranke iz BH koji negira genocid u Srebrenici i tolerise da taj covek iz RS salje avion po osvedocenog ratnog zlocinca u Svedsku i docekuje je u sred Beograda i pod policijskom pratnjom prati do kuce.
A tu i takvu dvolicnost cela Evropa vidi

Danijel

pre 13 godina

Kad bi sutra bili sveopšti izbori,mislite li da Holandija ne bi popustila sa tim pritiskom!?Bi,itekako!Odgovara njima ova i ovakva vlast u Srbiji,pa bi nam opet dali malo šargarepe,čisto da ih održe,pored katastrofalne politike koja se planski vodi.

zoran

pre 13 godina

Ja koliko se razumem R. Mladić je iz Federacije BiH. Hadžić je iz Republike Hrvatske. Srbija je priznala i razmenila ambasadore sa obe države.
I zašto sada odugovlače u Srbiji kada prosto treba da ih isporuče tamo gde su rođeni i gde su vodili ratove pa neka problem imaju Bosanci i Hrvati a ne mi. Na kraju, Srbija ih tako i ne bi "izručila" Haškom Tribunalu nego njihovim državama a ove naka rade sa njima šta im volja...

Julius

pre 13 godina

Uz konstataciju da su Haski optuzenici R.Mladic i G.Hadzic u domasaju vlasti Srbije, glavni Haski tuzilac Serz Bramerc dodao da uslovljavanje i pritisak ostaju kljucni za hapsenje optuzenih begunaca.
Ogroman broj komentatora izrazavaju ljutnju na Bramerca, i vise na Holandsku vladu sto blokiraju napredak Srbije ka evrointegracijama zbog Ratka Mladica. Takav stav Holandskih vlasti smatraju ucenom.
E pa pravo da govorimo, nije to nikakva ucena, vec je davno postavljen uslov i zadatak, koji Srbija nije izvrsila.
I ne ispasta Srpski narod zbog jednog coveka (R.Mladica), vec zbog onih koji su ga podrzavali i jos uvek podrzavaju, pa vlasti i da hoce, tesko da mogu uhapsiti.
Covek da se zgrazava kada procita komentara poput: "Mladic je nas junak, a sto se ne uhvate begunci sa nase optuznice iz '99-te, ratni zlocinci: bler, klinton, clar, olbright, solana (svi sa malim slovima)...Nikada nece uhvatiti naseg heroja Mladica"!!!
Nazalost, nije mali broj takvih koji Mladica smatraju nacionalnim herojem, a bogami Mladic je uzivao svestranu podrsku i zvanicne Srbije pre i posle Milosevica.
Ne cudimo se onda stavu Holandije ili Serza Bramerca, koji nista ne ucenjuju Srbiju, sem sto traze ispunjenje uslova koji je postavljen od UN pre 15 godina, a Srbija do danas ga nije ispunila.

svoje ime

pre 13 godina

Uveren sam da ce Holandija za koji dan shvatiti da ne treba kaznjavati citav narod Srbije zbog par odbeglih ratnih zlocinaca. Srpska politicka scena mozda jeste babana republika, ali stanovnistvo Srbije nije i licno odbijam da me neko svrstava medju one koji nemaju ni trunku morala, ni zelju za modernim progresivnijim zivotom.

Skretnicar

pre 13 godina

Nas ulazak u EU je igra EU i Rusije: Ratko je u Rusiji mi nemozemo da ga uhapsimo Holandija neda saglasnost za Srbiju. Rusi zadovoljni nema sirenja EU i Nato mi u rupi i ne mozemo nista.
Ko god hoce dodje i op... nas a nama ostaje samo da se mrdamo i cutimo.
A to kakvi su Srpski ( neznam zasto je Ratko Mladic srpski ) junaci i zasto nas ganjaju za sve ne razumem.

Josko Martinoski

pre 13 godina

A onda ke Holanski premijer reci Papandreu:
"Gledaj ti tvoja posla , ti blokiras Makedoniju vec 18 godina koja nije ni mrava zgazila, a trazis od nas da aminujemo zemlju koja kao "trazi""krvnika". Nasao Papandreu da pametuje Evropi, falsifikovali izvestaje da udju u eurozonu, potom povukli prema ambisu celu EU-zonu. Tamo da nemaju pravo veta niko ih kao drzava ne bi zarezivao ni 2%.

nele

pre 13 godina

Bilo bi idealno da sad predaju Mladica, ali i providno. Dajte, pustite ga na ulicu, pa mi, slucajni prolaznici, da ga navatamo. Da zavrsimo sa tim repovima proslosti.

itd

pre 13 godina

kako su mogli MIlosevica da isporuce, pa je Seselj sam otisao, maltene svi koji su trebali da odu u Hag, otisli, samo se njih dvojica, i Karadzic do skora, prave, ne znam ni koju rec da upotrebim da mi ne bi izbrisali komentar, i zbog njih svi mi ispastamo? Koja je to sila koja njih cuva i posle 10 godina od nase nazovi demokratije? Zalosno je sto mislimo da cemo nesto uraditi pre nego sto svi koji trebaju zavrse tamo gde im je mesto, pa tamo nek dokazuju krivicu. Sta ja i moja deca imamo s tim?

Optimista

pre 13 godina

A sta ako je Mladic u Rusiji i nestane zauvek tako. Da li je Srbija i tada kriva? Koliko znam Bin Laden jos uvek nije uhvacen , a ceo svet ga trazi. Ne sme vise Mladic da bude prepreka, nije posteno.

mc

pre 13 godina

Dogovoris se sa detetom (dovoljno zrelim da razume dogovor):Ako budes odlicno dobices bicikl (npr)...Dete NE BUDE odlicno ali ZAHTEVA bicikl i u besu i placu tvrdi da ga ne volis jer neces da mu kupis bicikl.....a imali ste dogovor...
Ili smo mi nezrela deca koja nisu svesna dogovora i uzroka/posledica ili bi detetu trebalo da se kupi bicikl iako nije ispunilo svoj deo dogovora "jer ga volimo"...

Jovan JOvanov

pre 13 godina

zasto neko jednom ne prekine tu farsu. Zasto Hadzica ne traze od Hrvatske posto je njihov drzavljanin??? Zasto Mladica ne traze od BiH posto je njihov citzen? Zasto se pritiska Srbija, to su price za malu decu,i dokle god budem igrali po njihovom (EU-USA) muzici, nikad se necemo otarasiti pritisaka i ucena. Ucene, kao ucene, ne doticu narod, mase, zasto? Pa oni ucenjuju, Tadica i drustvo, jer jedino oni imaju korist od razvlacenje ovog procesa??/

Prc

pre 13 godina

" "u domašaju" vlasti Srbije."

Cime to moze da potkrepi Bramerc tu svoju izjavu. Znaci mora da ima dokaze da se Mladic nalazi u Srbiji. A ako ima dokaze onda g Bramerc zna i gde se nalazi doticni. Neka izvoli pa neka kaze nesto konkretno. Ovakve izjave samo sluze za vrsenje politickog pritiska koji nema nikakve veze sa R.Mladicem...

Voda u usima

pre 13 godina

A da otvorimo konkurs za RM ? Da se dobrovoljno prijave ljudi koji bi da igraj RM i da idu u zatvor a drzava da se stara o njihovim porodicama ? Verujem da bi, uz ovakav kvalitet zivota u Srbiji, bilo dovoljno kandidata. Inace niko ne zna kako bi RM sada mogao da izgleda.

ISTINITO

pre 13 godina

Nije nama kriva Holandija zbog Genocida u Srebrenici ,nisu oni napravili taj neljudski cin a nije ni vecina nas to uradila a sve u svemo desilo se kriva je nasa vlada i ona 95 i ova danas ona sto nije sprecila to zlo a ova i sve druge sto ne uhvati te divlje zveri sto su to pocinili prema tome krivica je u nama i nigde drugo .

Marina

pre 13 godina

Pokušavam razumjeti vaše negodovanje zbog pritisaka Bramerca i Brisela,ali ne razumijem zašto kažete da vas EU neće kad Srbija,zapravo,nije ispunila obećanja data EU. Njemačka je obavila lustraciju i sudila ratnim zločincima u Nurnbergu i napravila sve što je morala da osudi nacistički režim,odmakla se od njega i zato nije trebala odgovarati zbog zločinaca koji su se skrili u Argentini. Njemačka je bila najžešći tragač za nacistima koji su uspjeli izmaći pravdi,i zato usporedba tij bjegunaca i Mladića nikako nije ista jer se ni državne vlasti nakon rata nisu isto odgovorno ponašale. Članstvo Srbije u EU nije upitno, ali je upitna volja Srbije da u potpunosti udovolji uvjetima koji su pred nju daaaaavno postavljeni.

Dusan Silni

pre 13 godina

Kada bi Srbija sutra izručila tražene u EU nebi ušla za još 20 ili možda i više godina.
Ovakva Srbija nije potrebna ni njenim građanima a kamoli EU. Primitivnoj državi u total nom haosu tamo nema mesta. Tadićeva parola je izvetrela i ona je samo deklarativno političko iskazivanje želje, blage veze to nema sa stvarn im opredeljenjem države. Sve je to samo farsa i oni koji veruju u nju biće večito naivni i glupi.Srbija jedragi moji većsmeštena na smetlište evropske periferije i nju više niko ne posmatra bilo kakvim ozbiljnim partnerom.
Uostalom navikao sam na lažnu državu kosovo,još lažniju državu srbiju i njene lažne patriotske snage Tadića i Jeremića, sve je u njoj lažno osim sirotinje, bede,nezaposlenosti i suicida.

neverovatno

pre 13 godina

Ja nikako da shvatim ove koji govore o 'ucenama' i 'stapu i sargarepi' ??
Ljudi, pa ta Evropa vec 15 [petnaest] godina ceka da mi ISPUNIMO OBAVEZU koju imamo kao clan UN !!.
A ta obaveza koju imamo je da uhapsimo i isporucimo Mladica i Hadzica. Medjutim, oni asu orvih 10 godina SASVIM SLOBODNO sepurili Srbijom.
A mi sada jos imamo obraza da kukamo kako nas neko iz sveta ucenjuje" ??

zdr

pre 13 godina

Svi zaboravljaju da nije samo ratni zlocin jedini razlog za ovakvo ponasanje Holandije. Mladic je imao zastitu oligarhije pre i posle odlaska Milosevica. Prisustvo pogrebima, sportskim susretima, proslava rodendana u kafani dok je Karla bila u Beogradu, ceste posete Generalstabu, primanje penzije od jugoslovenske vlade i mnoge druge stvari za koje se i ne zna. Izrucenje je jedino resenje i to je receno na mnogim visokim mestima mnogo puta. Umesto da to vlada ozbiljno shvati ona zamajava narod pricama o podrsci koje su stvarne ali i uslovljenje hapsenjem i izrucivanjem a to se precutkuje.

bezimena

pre 13 godina

Holandija ima principijelan stav u odnosu na ratne zločine i U PRAVU JE!

S druge strane, Srbija mora, zbog sebe, da isporuči haške optuženike tamo gde im je i mesto! Medjutim, obzirom da je Tadić dao podršku Dodiku, koji negira genocid u Srebrenici, gradjani Srbije nisu više taoci RM i GH, već sopstvene "demokratske" vlasti.

Djordje P

pre 13 godina

Ne verujem da ce Holandija odustati od pritiska. Jednostavno, holandski vojnici su bili zaduzeni za Srebrenicu, ali su je "prepustili" Mladicu, nakon sto je ovaj obecao da se ljudima u Srebrenici nista nece desiti. Mislim da su se holandski vojnici uplasili i pobegli, te postupili izuzetno neprofesionalno. Kamo srece da su americki vojnici bili u Srebrenici - ne volim ih, ali oni bar ne j..u zivu silu i nema teorijske sanse da bi prepustili nekom nesto na upravljanje i slicne gluposti. Tako ne bi doslo ni do zlocina, te bi i Srbiji bilo sada mnogo lakse, a, najvaznije, sacuvalo bi se nekoliko hiljada nevinih zivota! Ne verujem da ce Holandija odustati od zahteva za izrucenjem Mladica, posto su se, jednom recju, izblamirali u Srebrenici.

Fulcrum

pre 13 godina

Premijer Grčke Jorgos Papandreu ce nam sigurno pomoci!!! Neka prvo pomogne svojoj zemlji pa nama! Prvo moramo sami uraditi svoj domaci pa onda ni ne treba pomoc ovih i onih.

covek mora da uradi ono sto mora da uradi

pre 13 godina

Ovde se obrcu teze i manipulise se cinjenicama. RM je optuzen pred Haskim sudom, Srbija ima zakon o saradnji sa haskim Tribunalom i jedino sto je potrebno je da izrucimo RM i GH. Siguran sam da bi nam po izrucenju u roku od 48 sati odobrili status kandidata i da bi se procedura maksimalno pojednostavila i ubrzala. Nema tu nikakve ucene vec je stvar principijelna. Naravno, potpuno drugo pitanje je sto smo mi po pitanju etike potpuno posrnuli pa princip proglasavamo ucenom a laz istinom. Ja sam protiv toga da nam se progleda kroz prste za optuzene i njihovo izrucenje iako me to licno pogadja barem koliko i ostale. Nisam spreman da buducnost svoje porodice i svoje zemlje pokvarim time sto necu uraditi ono sto trebam da uradim. Izrucenje optuzenih je pre svega pitanje etike i morala a ko to ne shvata ili ignorise ima problem sa ove dve kategorije.

Nenad

pre 13 godina

Holandija, odnosno EU a preko Holandije, ovakvim vidom ucene ima mnogo vece koristi nego od samoga ulaska Srbije u EU.
Ovim sistemom ucene, i politike "stapa i sargarepe" Srbija je napravila toliko ustupaka i stete na svoj racun, koji nije napravila ni jedna drzava na Svetu. I dalje pravi.
Moje licno misljenje,a smeo bih se i opkladiti, je da bi i EU i Holandiji odgovaralo da Mladica ne uhapse jos narednih 10 godina.

Danijel

pre 13 godina

Bio sam za ulazak u EU,ali mi je svega dosta.Jednostavno ne želim više da me ucenjuju ulaskom ili ne.Ja NISAM učestvovao u Srebrenici,niti u bilo kom ratu,niti sam ubio ikog.Završio sam fakultet i želim da pristojno živim od svoje plate.Ako nas EU neće i ne mora.Nisu oni jedini na svetu pa da mogu da nas maltretiraju i šibaju kako stignu.Na eventualnom referendumu glasam PROTIV.

dragan

pre 13 godina

Stav Holandije je krajnje nekorektan prema Srbiji.Razumem da dva Haška optuženika treba da budu u Hagu i mi ih naravno trežimo, a mislim da ih traži i čitava međunarodna zajednica.To što oni nisu u Hagu nije razlog za takav stav Holandije.Pa posle drugog svetskog rata neki važni ratni zločinci su pronađeni u Argentini i uhapšeni a neki se i dalje kriju, pa ne vidim da Nemačka trpi neke posledice zbog toga.Šta ako ova dva optuženika nikad ne budu pronađeni?

judzin

pre 13 godina

1. Ако нам ви нудите европу као суштину живота без које се не може онда
2. Моје дете рођено 2003. године има право на такав живот без обзира на једног човека јер ако није тако онда
3. ви оптужујете моје дете и ускраћујете му право на бољи живот у Европи.

Tanjian

pre 13 godina

Iako sam Srbin iz Srbije moram reci da ljudi ovde ne shvataju poziciju Holandije.
Kada se desio zlocin u Srebrenici, u Holandiji je vlada podnela ostavku! I naravno da sada nikada nece dati zeleno svetlo Srbiji dok ne uhvati Mladica.

Zamislite samo da je Srpska vlada podnela ostavku jer je u Zimbabveu bio neki zlocin koji nije sprecila. Da li bi ikada glasali u korist Zimbabvea a da oni u medjuvremenu ne uhapse odgovorne za zlocin? Mislim da ne.

Uostalom da li bi ikada i zbog cega Srpska vlada podnela ostavku?
Mislim da ne.

Pricamo ovde o 2 razlicite dimenzije i uredjenom drustvu sa jedne strane a banana republici sa druge.

Mislite da nismo banana? Kada je bio 5. oktobar? pre 10 godina. Sta se promenilo? nista. Bio sam tada 5 oktobra u zgradi televizije i mislio da sam osvojio svet. Par dana sam mislio da je od jednom sve moguce. A onda, opet nista. I tako vec 20 godina. Pola zivota i celu mladost mi je neko uzeo. Ko? Ti isti koji pune dzepove i pustaju da propadamo. Ne propadamo mi zbog Holandije vec zbog nasih politicara kao i nas samih koji im to dozvoljavamo.
Tako da pre nego sto kazemo da je neko drugi kriv, zapitajmo se sta smo mi mogli da uradimo da nesto promenimo?
Mislim da je vreme za 6 oktobar.

Nikola

pre 13 godina

Mi kao da zaboravljamo da Holandija NIKAD nece popustiti dok se ne izruci Mladic. Zbog uloge holandskog bataljona u Srebrenici, pada vlade Holandije zbog Srebrenice, oni su jako osetljivi i nikad, ama bas nikad, nece popustiti.

Pitam se pitam

pre 13 godina

"Od ocena glavnog tužioca i evropskog komesara zavisiće stav Holandije o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, koja će biti jedna od tema Saveta ministara 25. oktobra u Luksemburgu. "
Ijaoooo,opet smo dobili keca !
Sad jos kad nam Hilica opali jos jednog...wooow...jos samo jedan i padamo na popravni,a imamo jos do kraja godin fore da skupimo 6 komada i ponavljamo godinu,uf !

Tanjian

pre 13 godina

Iako sam Srbin iz Srbije moram reci da ljudi ovde ne shvataju poziciju Holandije.
Kada se desio zlocin u Srebrenici, u Holandiji je vlada podnela ostavku! I naravno da sada nikada nece dati zeleno svetlo Srbiji dok ne uhvati Mladica.

Zamislite samo da je Srpska vlada podnela ostavku jer je u Zimbabveu bio neki zlocin koji nije sprecila. Da li bi ikada glasali u korist Zimbabvea a da oni u medjuvremenu ne uhapse odgovorne za zlocin? Mislim da ne.

Uostalom da li bi ikada i zbog cega Srpska vlada podnela ostavku?
Mislim da ne.

Pricamo ovde o 2 razlicite dimenzije i uredjenom drustvu sa jedne strane a banana republici sa druge.

Mislite da nismo banana? Kada je bio 5. oktobar? pre 10 godina. Sta se promenilo? nista. Bio sam tada 5 oktobra u zgradi televizije i mislio da sam osvojio svet. Par dana sam mislio da je od jednom sve moguce. A onda, opet nista. I tako vec 20 godina. Pola zivota i celu mladost mi je neko uzeo. Ko? Ti isti koji pune dzepove i pustaju da propadamo. Ne propadamo mi zbog Holandije vec zbog nasih politicara kao i nas samih koji im to dozvoljavamo.
Tako da pre nego sto kazemo da je neko drugi kriv, zapitajmo se sta smo mi mogli da uradimo da nesto promenimo?
Mislim da je vreme za 6 oktobar.

Nikola

pre 13 godina

Mi kao da zaboravljamo da Holandija NIKAD nece popustiti dok se ne izruci Mladic. Zbog uloge holandskog bataljona u Srebrenici, pada vlade Holandije zbog Srebrenice, oni su jako osetljivi i nikad, ama bas nikad, nece popustiti.

covek mora da uradi ono sto mora da uradi

pre 13 godina

Ovde se obrcu teze i manipulise se cinjenicama. RM je optuzen pred Haskim sudom, Srbija ima zakon o saradnji sa haskim Tribunalom i jedino sto je potrebno je da izrucimo RM i GH. Siguran sam da bi nam po izrucenju u roku od 48 sati odobrili status kandidata i da bi se procedura maksimalno pojednostavila i ubrzala. Nema tu nikakve ucene vec je stvar principijelna. Naravno, potpuno drugo pitanje je sto smo mi po pitanju etike potpuno posrnuli pa princip proglasavamo ucenom a laz istinom. Ja sam protiv toga da nam se progleda kroz prste za optuzene i njihovo izrucenje iako me to licno pogadja barem koliko i ostale. Nisam spreman da buducnost svoje porodice i svoje zemlje pokvarim time sto necu uraditi ono sto trebam da uradim. Izrucenje optuzenih je pre svega pitanje etike i morala a ko to ne shvata ili ignorise ima problem sa ove dve kategorije.

bezimena

pre 13 godina

Holandija ima principijelan stav u odnosu na ratne zločine i U PRAVU JE!

S druge strane, Srbija mora, zbog sebe, da isporuči haške optuženike tamo gde im je i mesto! Medjutim, obzirom da je Tadić dao podršku Dodiku, koji negira genocid u Srebrenici, gradjani Srbije nisu više taoci RM i GH, već sopstvene "demokratske" vlasti.

judzin

pre 13 godina

1. Ако нам ви нудите европу као суштину живота без које се не може онда
2. Моје дете рођено 2003. године има право на такав живот без обзира на једног човека јер ако није тако онда
3. ви оптужујете моје дете и ускраћујете му право на бољи живот у Европи.

Danijel

pre 13 godina

Bio sam za ulazak u EU,ali mi je svega dosta.Jednostavno ne želim više da me ucenjuju ulaskom ili ne.Ja NISAM učestvovao u Srebrenici,niti u bilo kom ratu,niti sam ubio ikog.Završio sam fakultet i želim da pristojno živim od svoje plate.Ako nas EU neće i ne mora.Nisu oni jedini na svetu pa da mogu da nas maltretiraju i šibaju kako stignu.Na eventualnom referendumu glasam PROTIV.

Pitam se pitam

pre 13 godina

"Od ocena glavnog tužioca i evropskog komesara zavisiće stav Holandije o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, koja će biti jedna od tema Saveta ministara 25. oktobra u Luksemburgu. "
Ijaoooo,opet smo dobili keca !
Sad jos kad nam Hilica opali jos jednog...wooow...jos samo jedan i padamo na popravni,a imamo jos do kraja godin fore da skupimo 6 komada i ponavljamo godinu,uf !

Djordje P

pre 13 godina

Ne verujem da ce Holandija odustati od pritiska. Jednostavno, holandski vojnici su bili zaduzeni za Srebrenicu, ali su je "prepustili" Mladicu, nakon sto je ovaj obecao da se ljudima u Srebrenici nista nece desiti. Mislim da su se holandski vojnici uplasili i pobegli, te postupili izuzetno neprofesionalno. Kamo srece da su americki vojnici bili u Srebrenici - ne volim ih, ali oni bar ne j..u zivu silu i nema teorijske sanse da bi prepustili nekom nesto na upravljanje i slicne gluposti. Tako ne bi doslo ni do zlocina, te bi i Srbiji bilo sada mnogo lakse, a, najvaznije, sacuvalo bi se nekoliko hiljada nevinih zivota! Ne verujem da ce Holandija odustati od zahteva za izrucenjem Mladica, posto su se, jednom recju, izblamirali u Srebrenici.

dragan

pre 13 godina

Stav Holandije je krajnje nekorektan prema Srbiji.Razumem da dva Haška optuženika treba da budu u Hagu i mi ih naravno trežimo, a mislim da ih traži i čitava međunarodna zajednica.To što oni nisu u Hagu nije razlog za takav stav Holandije.Pa posle drugog svetskog rata neki važni ratni zločinci su pronađeni u Argentini i uhapšeni a neki se i dalje kriju, pa ne vidim da Nemačka trpi neke posledice zbog toga.Šta ako ova dva optuženika nikad ne budu pronađeni?

neverovatno

pre 13 godina

Ja nikako da shvatim ove koji govore o 'ucenama' i 'stapu i sargarepi' ??
Ljudi, pa ta Evropa vec 15 [petnaest] godina ceka da mi ISPUNIMO OBAVEZU koju imamo kao clan UN !!.
A ta obaveza koju imamo je da uhapsimo i isporucimo Mladica i Hadzica. Medjutim, oni asu orvih 10 godina SASVIM SLOBODNO sepurili Srbijom.
A mi sada jos imamo obraza da kukamo kako nas neko iz sveta ucenjuje" ??

zdr

pre 13 godina

Svi zaboravljaju da nije samo ratni zlocin jedini razlog za ovakvo ponasanje Holandije. Mladic je imao zastitu oligarhije pre i posle odlaska Milosevica. Prisustvo pogrebima, sportskim susretima, proslava rodendana u kafani dok je Karla bila u Beogradu, ceste posete Generalstabu, primanje penzije od jugoslovenske vlade i mnoge druge stvari za koje se i ne zna. Izrucenje je jedino resenje i to je receno na mnogim visokim mestima mnogo puta. Umesto da to vlada ozbiljno shvati ona zamajava narod pricama o podrsci koje su stvarne ali i uslovljenje hapsenjem i izrucivanjem a to se precutkuje.

Nenad

pre 13 godina

Holandija, odnosno EU a preko Holandije, ovakvim vidom ucene ima mnogo vece koristi nego od samoga ulaska Srbije u EU.
Ovim sistemom ucene, i politike "stapa i sargarepe" Srbija je napravila toliko ustupaka i stete na svoj racun, koji nije napravila ni jedna drzava na Svetu. I dalje pravi.
Moje licno misljenje,a smeo bih se i opkladiti, je da bi i EU i Holandiji odgovaralo da Mladica ne uhapse jos narednih 10 godina.

Fulcrum

pre 13 godina

Premijer Grčke Jorgos Papandreu ce nam sigurno pomoci!!! Neka prvo pomogne svojoj zemlji pa nama! Prvo moramo sami uraditi svoj domaci pa onda ni ne treba pomoc ovih i onih.

Dusan Silni

pre 13 godina

Kada bi Srbija sutra izručila tražene u EU nebi ušla za još 20 ili možda i više godina.
Ovakva Srbija nije potrebna ni njenim građanima a kamoli EU. Primitivnoj državi u total nom haosu tamo nema mesta. Tadićeva parola je izvetrela i ona je samo deklarativno političko iskazivanje želje, blage veze to nema sa stvarn im opredeljenjem države. Sve je to samo farsa i oni koji veruju u nju biće večito naivni i glupi.Srbija jedragi moji većsmeštena na smetlište evropske periferije i nju više niko ne posmatra bilo kakvim ozbiljnim partnerom.
Uostalom navikao sam na lažnu državu kosovo,još lažniju državu srbiju i njene lažne patriotske snage Tadića i Jeremića, sve je u njoj lažno osim sirotinje, bede,nezaposlenosti i suicida.

Marina

pre 13 godina

Pokušavam razumjeti vaše negodovanje zbog pritisaka Bramerca i Brisela,ali ne razumijem zašto kažete da vas EU neće kad Srbija,zapravo,nije ispunila obećanja data EU. Njemačka je obavila lustraciju i sudila ratnim zločincima u Nurnbergu i napravila sve što je morala da osudi nacistički režim,odmakla se od njega i zato nije trebala odgovarati zbog zločinaca koji su se skrili u Argentini. Njemačka je bila najžešći tragač za nacistima koji su uspjeli izmaći pravdi,i zato usporedba tij bjegunaca i Mladića nikako nije ista jer se ni državne vlasti nakon rata nisu isto odgovorno ponašale. Članstvo Srbije u EU nije upitno, ali je upitna volja Srbije da u potpunosti udovolji uvjetima koji su pred nju daaaaavno postavljeni.

mc

pre 13 godina

Dogovoris se sa detetom (dovoljno zrelim da razume dogovor):Ako budes odlicno dobices bicikl (npr)...Dete NE BUDE odlicno ali ZAHTEVA bicikl i u besu i placu tvrdi da ga ne volis jer neces da mu kupis bicikl.....a imali ste dogovor...
Ili smo mi nezrela deca koja nisu svesna dogovora i uzroka/posledica ili bi detetu trebalo da se kupi bicikl iako nije ispunilo svoj deo dogovora "jer ga volimo"...

ISTINITO

pre 13 godina

Nije nama kriva Holandija zbog Genocida u Srebrenici ,nisu oni napravili taj neljudski cin a nije ni vecina nas to uradila a sve u svemo desilo se kriva je nasa vlada i ona 95 i ova danas ona sto nije sprecila to zlo a ova i sve druge sto ne uhvati te divlje zveri sto su to pocinili prema tome krivica je u nama i nigde drugo .

Optimista

pre 13 godina

A sta ako je Mladic u Rusiji i nestane zauvek tako. Da li je Srbija i tada kriva? Koliko znam Bin Laden jos uvek nije uhvacen , a ceo svet ga trazi. Ne sme vise Mladic da bude prepreka, nije posteno.

Prc

pre 13 godina

" "u domašaju" vlasti Srbije."

Cime to moze da potkrepi Bramerc tu svoju izjavu. Znaci mora da ima dokaze da se Mladic nalazi u Srbiji. A ako ima dokaze onda g Bramerc zna i gde se nalazi doticni. Neka izvoli pa neka kaze nesto konkretno. Ovakve izjave samo sluze za vrsenje politickog pritiska koji nema nikakve veze sa R.Mladicem...

Josko Martinoski

pre 13 godina

A onda ke Holanski premijer reci Papandreu:
"Gledaj ti tvoja posla , ti blokiras Makedoniju vec 18 godina koja nije ni mrava zgazila, a trazis od nas da aminujemo zemlju koja kao "trazi""krvnika". Nasao Papandreu da pametuje Evropi, falsifikovali izvestaje da udju u eurozonu, potom povukli prema ambisu celu EU-zonu. Tamo da nemaju pravo veta niko ih kao drzava ne bi zarezivao ni 2%.

Voda u usima

pre 13 godina

A da otvorimo konkurs za RM ? Da se dobrovoljno prijave ljudi koji bi da igraj RM i da idu u zatvor a drzava da se stara o njihovim porodicama ? Verujem da bi, uz ovakav kvalitet zivota u Srbiji, bilo dovoljno kandidata. Inace niko ne zna kako bi RM sada mogao da izgleda.

itd

pre 13 godina

kako su mogli MIlosevica da isporuce, pa je Seselj sam otisao, maltene svi koji su trebali da odu u Hag, otisli, samo se njih dvojica, i Karadzic do skora, prave, ne znam ni koju rec da upotrebim da mi ne bi izbrisali komentar, i zbog njih svi mi ispastamo? Koja je to sila koja njih cuva i posle 10 godina od nase nazovi demokratije? Zalosno je sto mislimo da cemo nesto uraditi pre nego sto svi koji trebaju zavrse tamo gde im je mesto, pa tamo nek dokazuju krivicu. Sta ja i moja deca imamo s tim?

Julius

pre 13 godina

Uz konstataciju da su Haski optuzenici R.Mladic i G.Hadzic u domasaju vlasti Srbije, glavni Haski tuzilac Serz Bramerc dodao da uslovljavanje i pritisak ostaju kljucni za hapsenje optuzenih begunaca.
Ogroman broj komentatora izrazavaju ljutnju na Bramerca, i vise na Holandsku vladu sto blokiraju napredak Srbije ka evrointegracijama zbog Ratka Mladica. Takav stav Holandskih vlasti smatraju ucenom.
E pa pravo da govorimo, nije to nikakva ucena, vec je davno postavljen uslov i zadatak, koji Srbija nije izvrsila.
I ne ispasta Srpski narod zbog jednog coveka (R.Mladica), vec zbog onih koji su ga podrzavali i jos uvek podrzavaju, pa vlasti i da hoce, tesko da mogu uhapsiti.
Covek da se zgrazava kada procita komentara poput: "Mladic je nas junak, a sto se ne uhvate begunci sa nase optuznice iz '99-te, ratni zlocinci: bler, klinton, clar, olbright, solana (svi sa malim slovima)...Nikada nece uhvatiti naseg heroja Mladica"!!!
Nazalost, nije mali broj takvih koji Mladica smatraju nacionalnim herojem, a bogami Mladic je uzivao svestranu podrsku i zvanicne Srbije pre i posle Milosevica.
Ne cudimo se onda stavu Holandije ili Serza Bramerca, koji nista ne ucenjuju Srbiju, sem sto traze ispunjenje uslova koji je postavljen od UN pre 15 godina, a Srbija do danas ga nije ispunila.

Jovan JOvanov

pre 13 godina

zasto neko jednom ne prekine tu farsu. Zasto Hadzica ne traze od Hrvatske posto je njihov drzavljanin??? Zasto Mladica ne traze od BiH posto je njihov citzen? Zasto se pritiska Srbija, to su price za malu decu,i dokle god budem igrali po njihovom (EU-USA) muzici, nikad se necemo otarasiti pritisaka i ucena. Ucene, kao ucene, ne doticu narod, mase, zasto? Pa oni ucenjuju, Tadica i drustvo, jer jedino oni imaju korist od razvlacenje ovog procesa??/

svoje ime

pre 13 godina

Uveren sam da ce Holandija za koji dan shvatiti da ne treba kaznjavati citav narod Srbije zbog par odbeglih ratnih zlocinaca. Srpska politicka scena mozda jeste babana republika, ali stanovnistvo Srbije nije i licno odbijam da me neko svrstava medju one koji nemaju ni trunku morala, ni zelju za modernim progresivnijim zivotom.

nele

pre 13 godina

Bilo bi idealno da sad predaju Mladica, ali i providno. Dajte, pustite ga na ulicu, pa mi, slucajni prolaznici, da ga navatamo. Da zavrsimo sa tim repovima proslosti.

boki

pre 13 godina

Bice nam ovako sve dok predsednik drzave Srbije otvoreno podrzava predsednika stranke iz BH koji negira genocid u Srebrenici i tolerise da taj covek iz RS salje avion po osvedocenog ratnog zlocinca u Svedsku i docekuje je u sred Beograda i pod policijskom pratnjom prati do kuce.
A tu i takvu dvolicnost cela Evropa vidi

Skretnicar

pre 13 godina

Nas ulazak u EU je igra EU i Rusije: Ratko je u Rusiji mi nemozemo da ga uhapsimo Holandija neda saglasnost za Srbiju. Rusi zadovoljni nema sirenja EU i Nato mi u rupi i ne mozemo nista.
Ko god hoce dodje i op... nas a nama ostaje samo da se mrdamo i cutimo.
A to kakvi su Srpski ( neznam zasto je Ratko Mladic srpski ) junaci i zasto nas ganjaju za sve ne razumem.

djuro

pre 13 godina

Kljucna primedba ovde je da se o Srbiji otvoreno govori kao o nekome koga se mora uslovljavati, pa to ne porice ni File, sto je smesno. Veoma daleko od toga da mislim da je Mladic neki heroj i da ga ne treba uhapsiti, ali time sto tolerisemo takav odnos prema Srbiji smo sami krivi za to sto nas tako tretiraju. Ako je zvanican stav Srbije da se Mladic trazi i ne stiti se, onda nema opravdanja za trazenje clanstva u organizaciji (EU) koja u to ne veruje vec javno (cak i preko komesara za prosirenje ili kako se vec to sto je File zove) tvrdi da lazemo. Time sto tvrdimo da ne znamo gde je a prelazimo preko njihovih u sustini optuzbi da ga krijemo, porucujemo da su u stvari u pravu, zar ne? Ima li ko "odgovoran" da nam to razjasni?

Danijel

pre 13 godina

Kad bi sutra bili sveopšti izbori,mislite li da Holandija ne bi popustila sa tim pritiskom!?Bi,itekako!Odgovara njima ova i ovakva vlast u Srbiji,pa bi nam opet dali malo šargarepe,čisto da ih održe,pored katastrofalne politike koja se planski vodi.

zoran

pre 13 godina

Ja koliko se razumem R. Mladić je iz Federacije BiH. Hadžić je iz Republike Hrvatske. Srbija je priznala i razmenila ambasadore sa obe države.
I zašto sada odugovlače u Srbiji kada prosto treba da ih isporuče tamo gde su rođeni i gde su vodili ratove pa neka problem imaju Bosanci i Hrvati a ne mi. Na kraju, Srbija ih tako i ne bi "izručila" Haškom Tribunalu nego njihovim državama a ove naka rade sa njima šta im volja...

Danijel

pre 13 godina

Bio sam za ulazak u EU,ali mi je svega dosta.Jednostavno ne želim više da me ucenjuju ulaskom ili ne.Ja NISAM učestvovao u Srebrenici,niti u bilo kom ratu,niti sam ubio ikog.Završio sam fakultet i želim da pristojno živim od svoje plate.Ako nas EU neće i ne mora.Nisu oni jedini na svetu pa da mogu da nas maltretiraju i šibaju kako stignu.Na eventualnom referendumu glasam PROTIV.

dragan

pre 13 godina

Stav Holandije je krajnje nekorektan prema Srbiji.Razumem da dva Haška optuženika treba da budu u Hagu i mi ih naravno trežimo, a mislim da ih traži i čitava međunarodna zajednica.To što oni nisu u Hagu nije razlog za takav stav Holandije.Pa posle drugog svetskog rata neki važni ratni zločinci su pronađeni u Argentini i uhapšeni a neki se i dalje kriju, pa ne vidim da Nemačka trpi neke posledice zbog toga.Šta ako ova dva optuženika nikad ne budu pronađeni?

Nenad

pre 13 godina

Holandija, odnosno EU a preko Holandije, ovakvim vidom ucene ima mnogo vece koristi nego od samoga ulaska Srbije u EU.
Ovim sistemom ucene, i politike "stapa i sargarepe" Srbija je napravila toliko ustupaka i stete na svoj racun, koji nije napravila ni jedna drzava na Svetu. I dalje pravi.
Moje licno misljenje,a smeo bih se i opkladiti, je da bi i EU i Holandiji odgovaralo da Mladica ne uhapse jos narednih 10 godina.

judzin

pre 13 godina

1. Ако нам ви нудите европу као суштину живота без које се не може онда
2. Моје дете рођено 2003. године има право на такав живот без обзира на једног човека јер ако није тако онда
3. ви оптужујете моје дете и ускраћујете му право на бољи живот у Европи.

Jovan JOvanov

pre 13 godina

zasto neko jednom ne prekine tu farsu. Zasto Hadzica ne traze od Hrvatske posto je njihov drzavljanin??? Zasto Mladica ne traze od BiH posto je njihov citzen? Zasto se pritiska Srbija, to su price za malu decu,i dokle god budem igrali po njihovom (EU-USA) muzici, nikad se necemo otarasiti pritisaka i ucena. Ucene, kao ucene, ne doticu narod, mase, zasto? Pa oni ucenjuju, Tadica i drustvo, jer jedino oni imaju korist od razvlacenje ovog procesa??/

Optimista

pre 13 godina

A sta ako je Mladic u Rusiji i nestane zauvek tako. Da li je Srbija i tada kriva? Koliko znam Bin Laden jos uvek nije uhvacen , a ceo svet ga trazi. Ne sme vise Mladic da bude prepreka, nije posteno.

Tanjian

pre 13 godina

Iako sam Srbin iz Srbije moram reci da ljudi ovde ne shvataju poziciju Holandije.
Kada se desio zlocin u Srebrenici, u Holandiji je vlada podnela ostavku! I naravno da sada nikada nece dati zeleno svetlo Srbiji dok ne uhvati Mladica.

Zamislite samo da je Srpska vlada podnela ostavku jer je u Zimbabveu bio neki zlocin koji nije sprecila. Da li bi ikada glasali u korist Zimbabvea a da oni u medjuvremenu ne uhapse odgovorne za zlocin? Mislim da ne.

Uostalom da li bi ikada i zbog cega Srpska vlada podnela ostavku?
Mislim da ne.

Pricamo ovde o 2 razlicite dimenzije i uredjenom drustvu sa jedne strane a banana republici sa druge.

Mislite da nismo banana? Kada je bio 5. oktobar? pre 10 godina. Sta se promenilo? nista. Bio sam tada 5 oktobra u zgradi televizije i mislio da sam osvojio svet. Par dana sam mislio da je od jednom sve moguce. A onda, opet nista. I tako vec 20 godina. Pola zivota i celu mladost mi je neko uzeo. Ko? Ti isti koji pune dzepove i pustaju da propadamo. Ne propadamo mi zbog Holandije vec zbog nasih politicara kao i nas samih koji im to dozvoljavamo.
Tako da pre nego sto kazemo da je neko drugi kriv, zapitajmo se sta smo mi mogli da uradimo da nesto promenimo?
Mislim da je vreme za 6 oktobar.

Prc

pre 13 godina

" "u domašaju" vlasti Srbije."

Cime to moze da potkrepi Bramerc tu svoju izjavu. Znaci mora da ima dokaze da se Mladic nalazi u Srbiji. A ako ima dokaze onda g Bramerc zna i gde se nalazi doticni. Neka izvoli pa neka kaze nesto konkretno. Ovakve izjave samo sluze za vrsenje politickog pritiska koji nema nikakve veze sa R.Mladicem...

covek mora da uradi ono sto mora da uradi

pre 13 godina

Ovde se obrcu teze i manipulise se cinjenicama. RM je optuzen pred Haskim sudom, Srbija ima zakon o saradnji sa haskim Tribunalom i jedino sto je potrebno je da izrucimo RM i GH. Siguran sam da bi nam po izrucenju u roku od 48 sati odobrili status kandidata i da bi se procedura maksimalno pojednostavila i ubrzala. Nema tu nikakve ucene vec je stvar principijelna. Naravno, potpuno drugo pitanje je sto smo mi po pitanju etike potpuno posrnuli pa princip proglasavamo ucenom a laz istinom. Ja sam protiv toga da nam se progleda kroz prste za optuzene i njihovo izrucenje iako me to licno pogadja barem koliko i ostale. Nisam spreman da buducnost svoje porodice i svoje zemlje pokvarim time sto necu uraditi ono sto trebam da uradim. Izrucenje optuzenih je pre svega pitanje etike i morala a ko to ne shvata ili ignorise ima problem sa ove dve kategorije.

ISTINITO

pre 13 godina

Nije nama kriva Holandija zbog Genocida u Srebrenici ,nisu oni napravili taj neljudski cin a nije ni vecina nas to uradila a sve u svemo desilo se kriva je nasa vlada i ona 95 i ova danas ona sto nije sprecila to zlo a ova i sve druge sto ne uhvati te divlje zveri sto su to pocinili prema tome krivica je u nama i nigde drugo .

Nikola

pre 13 godina

Mi kao da zaboravljamo da Holandija NIKAD nece popustiti dok se ne izruci Mladic. Zbog uloge holandskog bataljona u Srebrenici, pada vlade Holandije zbog Srebrenice, oni su jako osetljivi i nikad, ama bas nikad, nece popustiti.

bezimena

pre 13 godina

Holandija ima principijelan stav u odnosu na ratne zločine i U PRAVU JE!

S druge strane, Srbija mora, zbog sebe, da isporuči haške optuženike tamo gde im je i mesto! Medjutim, obzirom da je Tadić dao podršku Dodiku, koji negira genocid u Srebrenici, gradjani Srbije nisu više taoci RM i GH, već sopstvene "demokratske" vlasti.

Fulcrum

pre 13 godina

Premijer Grčke Jorgos Papandreu ce nam sigurno pomoci!!! Neka prvo pomogne svojoj zemlji pa nama! Prvo moramo sami uraditi svoj domaci pa onda ni ne treba pomoc ovih i onih.

Marina

pre 13 godina

Pokušavam razumjeti vaše negodovanje zbog pritisaka Bramerca i Brisela,ali ne razumijem zašto kažete da vas EU neće kad Srbija,zapravo,nije ispunila obećanja data EU. Njemačka je obavila lustraciju i sudila ratnim zločincima u Nurnbergu i napravila sve što je morala da osudi nacistički režim,odmakla se od njega i zato nije trebala odgovarati zbog zločinaca koji su se skrili u Argentini. Njemačka je bila najžešći tragač za nacistima koji su uspjeli izmaći pravdi,i zato usporedba tij bjegunaca i Mladića nikako nije ista jer se ni državne vlasti nakon rata nisu isto odgovorno ponašale. Članstvo Srbije u EU nije upitno, ali je upitna volja Srbije da u potpunosti udovolji uvjetima koji su pred nju daaaaavno postavljeni.

neverovatno

pre 13 godina

Ja nikako da shvatim ove koji govore o 'ucenama' i 'stapu i sargarepi' ??
Ljudi, pa ta Evropa vec 15 [petnaest] godina ceka da mi ISPUNIMO OBAVEZU koju imamo kao clan UN !!.
A ta obaveza koju imamo je da uhapsimo i isporucimo Mladica i Hadzica. Medjutim, oni asu orvih 10 godina SASVIM SLOBODNO sepurili Srbijom.
A mi sada jos imamo obraza da kukamo kako nas neko iz sveta ucenjuje" ??

svoje ime

pre 13 godina

Uveren sam da ce Holandija za koji dan shvatiti da ne treba kaznjavati citav narod Srbije zbog par odbeglih ratnih zlocinaca. Srpska politicka scena mozda jeste babana republika, ali stanovnistvo Srbije nije i licno odbijam da me neko svrstava medju one koji nemaju ni trunku morala, ni zelju za modernim progresivnijim zivotom.

Djordje P

pre 13 godina

Ne verujem da ce Holandija odustati od pritiska. Jednostavno, holandski vojnici su bili zaduzeni za Srebrenicu, ali su je "prepustili" Mladicu, nakon sto je ovaj obecao da se ljudima u Srebrenici nista nece desiti. Mislim da su se holandski vojnici uplasili i pobegli, te postupili izuzetno neprofesionalno. Kamo srece da su americki vojnici bili u Srebrenici - ne volim ih, ali oni bar ne j..u zivu silu i nema teorijske sanse da bi prepustili nekom nesto na upravljanje i slicne gluposti. Tako ne bi doslo ni do zlocina, te bi i Srbiji bilo sada mnogo lakse, a, najvaznije, sacuvalo bi se nekoliko hiljada nevinih zivota! Ne verujem da ce Holandija odustati od zahteva za izrucenjem Mladica, posto su se, jednom recju, izblamirali u Srebrenici.

Josko Martinoski

pre 13 godina

A onda ke Holanski premijer reci Papandreu:
"Gledaj ti tvoja posla , ti blokiras Makedoniju vec 18 godina koja nije ni mrava zgazila, a trazis od nas da aminujemo zemlju koja kao "trazi""krvnika". Nasao Papandreu da pametuje Evropi, falsifikovali izvestaje da udju u eurozonu, potom povukli prema ambisu celu EU-zonu. Tamo da nemaju pravo veta niko ih kao drzava ne bi zarezivao ni 2%.

Pitam se pitam

pre 13 godina

"Od ocena glavnog tužioca i evropskog komesara zavisiće stav Holandije o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, koja će biti jedna od tema Saveta ministara 25. oktobra u Luksemburgu. "
Ijaoooo,opet smo dobili keca !
Sad jos kad nam Hilica opali jos jednog...wooow...jos samo jedan i padamo na popravni,a imamo jos do kraja godin fore da skupimo 6 komada i ponavljamo godinu,uf !

Skretnicar

pre 13 godina

Nas ulazak u EU je igra EU i Rusije: Ratko je u Rusiji mi nemozemo da ga uhapsimo Holandija neda saglasnost za Srbiju. Rusi zadovoljni nema sirenja EU i Nato mi u rupi i ne mozemo nista.
Ko god hoce dodje i op... nas a nama ostaje samo da se mrdamo i cutimo.
A to kakvi su Srpski ( neznam zasto je Ratko Mladic srpski ) junaci i zasto nas ganjaju za sve ne razumem.

zdr

pre 13 godina

Svi zaboravljaju da nije samo ratni zlocin jedini razlog za ovakvo ponasanje Holandije. Mladic je imao zastitu oligarhije pre i posle odlaska Milosevica. Prisustvo pogrebima, sportskim susretima, proslava rodendana u kafani dok je Karla bila u Beogradu, ceste posete Generalstabu, primanje penzije od jugoslovenske vlade i mnoge druge stvari za koje se i ne zna. Izrucenje je jedino resenje i to je receno na mnogim visokim mestima mnogo puta. Umesto da to vlada ozbiljno shvati ona zamajava narod pricama o podrsci koje su stvarne ali i uslovljenje hapsenjem i izrucivanjem a to se precutkuje.

Voda u usima

pre 13 godina

A da otvorimo konkurs za RM ? Da se dobrovoljno prijave ljudi koji bi da igraj RM i da idu u zatvor a drzava da se stara o njihovim porodicama ? Verujem da bi, uz ovakav kvalitet zivota u Srbiji, bilo dovoljno kandidata. Inace niko ne zna kako bi RM sada mogao da izgleda.

Dusan Silni

pre 13 godina

Kada bi Srbija sutra izručila tražene u EU nebi ušla za još 20 ili možda i više godina.
Ovakva Srbija nije potrebna ni njenim građanima a kamoli EU. Primitivnoj državi u total nom haosu tamo nema mesta. Tadićeva parola je izvetrela i ona je samo deklarativno političko iskazivanje želje, blage veze to nema sa stvarn im opredeljenjem države. Sve je to samo farsa i oni koji veruju u nju biće večito naivni i glupi.Srbija jedragi moji većsmeštena na smetlište evropske periferije i nju više niko ne posmatra bilo kakvim ozbiljnim partnerom.
Uostalom navikao sam na lažnu državu kosovo,još lažniju državu srbiju i njene lažne patriotske snage Tadića i Jeremića, sve je u njoj lažno osim sirotinje, bede,nezaposlenosti i suicida.

zoran

pre 13 godina

Ja koliko se razumem R. Mladić je iz Federacije BiH. Hadžić je iz Republike Hrvatske. Srbija je priznala i razmenila ambasadore sa obe države.
I zašto sada odugovlače u Srbiji kada prosto treba da ih isporuče tamo gde su rođeni i gde su vodili ratove pa neka problem imaju Bosanci i Hrvati a ne mi. Na kraju, Srbija ih tako i ne bi "izručila" Haškom Tribunalu nego njihovim državama a ove naka rade sa njima šta im volja...

mc

pre 13 godina

Dogovoris se sa detetom (dovoljno zrelim da razume dogovor):Ako budes odlicno dobices bicikl (npr)...Dete NE BUDE odlicno ali ZAHTEVA bicikl i u besu i placu tvrdi da ga ne volis jer neces da mu kupis bicikl.....a imali ste dogovor...
Ili smo mi nezrela deca koja nisu svesna dogovora i uzroka/posledica ili bi detetu trebalo da se kupi bicikl iako nije ispunilo svoj deo dogovora "jer ga volimo"...

nele

pre 13 godina

Bilo bi idealno da sad predaju Mladica, ali i providno. Dajte, pustite ga na ulicu, pa mi, slucajni prolaznici, da ga navatamo. Da zavrsimo sa tim repovima proslosti.

Danijel

pre 13 godina

Kad bi sutra bili sveopšti izbori,mislite li da Holandija ne bi popustila sa tim pritiskom!?Bi,itekako!Odgovara njima ova i ovakva vlast u Srbiji,pa bi nam opet dali malo šargarepe,čisto da ih održe,pored katastrofalne politike koja se planski vodi.

boki

pre 13 godina

Bice nam ovako sve dok predsednik drzave Srbije otvoreno podrzava predsednika stranke iz BH koji negira genocid u Srebrenici i tolerise da taj covek iz RS salje avion po osvedocenog ratnog zlocinca u Svedsku i docekuje je u sred Beograda i pod policijskom pratnjom prati do kuce.
A tu i takvu dvolicnost cela Evropa vidi

Julius

pre 13 godina

Uz konstataciju da su Haski optuzenici R.Mladic i G.Hadzic u domasaju vlasti Srbije, glavni Haski tuzilac Serz Bramerc dodao da uslovljavanje i pritisak ostaju kljucni za hapsenje optuzenih begunaca.
Ogroman broj komentatora izrazavaju ljutnju na Bramerca, i vise na Holandsku vladu sto blokiraju napredak Srbije ka evrointegracijama zbog Ratka Mladica. Takav stav Holandskih vlasti smatraju ucenom.
E pa pravo da govorimo, nije to nikakva ucena, vec je davno postavljen uslov i zadatak, koji Srbija nije izvrsila.
I ne ispasta Srpski narod zbog jednog coveka (R.Mladica), vec zbog onih koji su ga podrzavali i jos uvek podrzavaju, pa vlasti i da hoce, tesko da mogu uhapsiti.
Covek da se zgrazava kada procita komentara poput: "Mladic je nas junak, a sto se ne uhvate begunci sa nase optuznice iz '99-te, ratni zlocinci: bler, klinton, clar, olbright, solana (svi sa malim slovima)...Nikada nece uhvatiti naseg heroja Mladica"!!!
Nazalost, nije mali broj takvih koji Mladica smatraju nacionalnim herojem, a bogami Mladic je uzivao svestranu podrsku i zvanicne Srbije pre i posle Milosevica.
Ne cudimo se onda stavu Holandije ili Serza Bramerca, koji nista ne ucenjuju Srbiju, sem sto traze ispunjenje uslova koji je postavljen od UN pre 15 godina, a Srbija do danas ga nije ispunila.

djuro

pre 13 godina

Kljucna primedba ovde je da se o Srbiji otvoreno govori kao o nekome koga se mora uslovljavati, pa to ne porice ni File, sto je smesno. Veoma daleko od toga da mislim da je Mladic neki heroj i da ga ne treba uhapsiti, ali time sto tolerisemo takav odnos prema Srbiji smo sami krivi za to sto nas tako tretiraju. Ako je zvanican stav Srbije da se Mladic trazi i ne stiti se, onda nema opravdanja za trazenje clanstva u organizaciji (EU) koja u to ne veruje vec javno (cak i preko komesara za prosirenje ili kako se vec to sto je File zove) tvrdi da lazemo. Time sto tvrdimo da ne znamo gde je a prelazimo preko njihovih u sustini optuzbi da ga krijemo, porucujemo da su u stvari u pravu, zar ne? Ima li ko "odgovoran" da nam to razjasni?

itd

pre 13 godina

kako su mogli MIlosevica da isporuce, pa je Seselj sam otisao, maltene svi koji su trebali da odu u Hag, otisli, samo se njih dvojica, i Karadzic do skora, prave, ne znam ni koju rec da upotrebim da mi ne bi izbrisali komentar, i zbog njih svi mi ispastamo? Koja je to sila koja njih cuva i posle 10 godina od nase nazovi demokratije? Zalosno je sto mislimo da cemo nesto uraditi pre nego sto svi koji trebaju zavrse tamo gde im je mesto, pa tamo nek dokazuju krivicu. Sta ja i moja deca imamo s tim?