Ponedeljak, 04.10.2010.

12:29

Sjajna Ana pobedila Bartoli

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Pekingu pobedom nad Marion Bartoli u dva seta 6:2, 6:3 za jedan čas i sedam minuta igra.

Izvor: B92

Sjajna Ana pobedila Bartoli IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Dermendziev

pre 13 godina

@ svasta, 5. oktobar 2010 02:25

Odlucio sam da ne ulazim u raspravu sa Vama.

Preispitajte svoj komentar:Vase tvrdnje,nacin i stil obracanja sa nepoznatim ljudima.

Ne bih Vama,odgovarao u stilu "Svasta od svasta" ili "Kupite naocare,pa ce te videti sve"...,jer ako citate moje komentare,vide ce te da to nije moj stil razgovora.

Odgovor cu dati mozda nekoj drugoj osobi.

Za Vasu informaciju(dali sam gledao koji mec...)? Ne samo da pratim nase tenisere posredstvom TV prijemnika,sajtova,skoro svaki put dolazim u BG-u kad igraju(na tribinama).Bogami pratim ih cesto uzivo,sa tribina i van nasih granica,kad god se ukaze prilika.
Izmedju ostalog taj isti Dermendziev ,kao srednjoskolac i student,aktivno se se nekada bavio i sportom,tako da mislim da ima neke opipljive, normalne,doduse mozda po nekad i razlicite predstave o sportu .

Pozdrav uz izvinjenje sto ne ulazim sa vama u "strucnu" polemiku.Ocito je da stvar posmatramo iz razlicitih uglova i sa razlicitih nivoa.

Ratko

pre 13 godina

@kole - zemun
Bilo je neverovatno glupih komentara, ali ovaj koletov u kome kaže da će Jelena Ani u polufinalu dati najviše tri gema, konkuriše za glupost godine. kole je za mene šampion 2010, verujem da će mu onaj iz TSS uručiti priznanje, jer on to ume da radi. kole, čestitam.

realista

pre 13 godina

@miki
Pretpostavljam da si pod ovim autsajder podrazumevao Dusevinu i Anin poraz od nje u Seulu , mada je to bilo pre dve nedelje.

Ako malo pogledas to je bio i jedini Anin poraz od nekog autsajdera u poslednjih 5 meseci.
Ana je izasla iz krize jos pre 5 meseci, samo sto to mnogi jos uvek ne shvataju.
U maju na turniru u Rimu je vezala 4 pobede protiv 4 kvalitetne teniserke od kojih su 2 bile iz prvih 10 i na kraju izgubila u polufinalu od devojke koja je i osvojila taj turnir.
Nakon toga Ana je iskljucivo gubila meceve od teniserki koje se nalaze medju prvih 15.

Od 10 narednih poraza gubila je : od JJ (4. na listi), 2 puta od Peer (15. na listi), 2 puta od Bartoli (14. na listi), 2 puta od Klajsters (5. na listi). Dakle zbog svog rankinga Ana je bila autsajder u tim mecevima. Sve su to teniserke iz prvih 15 i protiv njih mozete izgubiti mec i kada ste prvi na svetu, a ne van prvih 50 kao sto je bila Ana.
Imala je jedan poraz od Petkovic koja je trenutno jedno mesto ispred nje na listi i taj poraz od Dusevine u Seulu.
Inace u Seulu je kisa potpuno poremetila raspored igranja, Ana je taj prvi mec igrala tek u sredu, a vec u nedelju je morala biti u Tokiu.
Iako je bila medju glavnim favoritima na tom turniru Ana ocigledno nije htela previse da se zamara i da rizikuje mnogo veci turnir u Tokiu.
Video si da je na kraju taj turnir osvojila Klejbanova, a vec u Tokiu glatko ispala od Ane u prvom kolu.
Zato bi se i taj poraz mogao shvatiti pomalo proracunatim od strane Ane.

Ana je za poslednjih 5 meseci ostvarila 15 pobeda uz 10 poraza, a ucinak bi joj bio i mnogo bolji da nije imala toliko lose zrebove i vec u prvom-drugom kolu konstantno isla na neku iz prvih 10-15.

Ako je neko u krizi onda je to Jelena Jankovic.
Ona je za poslednja 3 meseca napravila ukupno 6 pobeda uz 7 poraza.
Ana je odavno izasla iz krize.
Ne moze preko noci da se vrati u prvih 10, jer je u jednom trenutku bila cak 63.
Isto tako ni Jelena ne moze preko noci da ispadne iz prvih 20, ali ako ovako nastavi, vec u martu sledece godine nece biti ni u prvih 20.

Ako Ana uspe da napravi jos 2 pobede na ovom turniru, obezbedice ulazak medju prvih 30, cime ce ubuduce imati i nesto lakse zrebove, pa ce i njene pobede biti sve cesce i brojnije i napredak na listi sve brzi.

Ja mislim da Ana moze da napravi te 2 pobede, i ne samo te 2 pobede vec i da osvoji titulu.
Jednostavno jos od tog Rima Anina igra je takva da na svakom turniru sa razlogom od nje moze da se ocekuje titula.
Kad ova Karolina moze da osvoji titulu u Tokiu, ne vidim zasto to ne bi mogla i Ana u Pekingu. Pa Ana bar igla duplo bolje od te dankinje.

svasta

pre 13 godina

@Dermendziev
Ja sam do sada mislio da se ti malo vise razumes u ovaj sport, a sada prosto ne mogu da verujem sta si napisao.
Kazes Ana i Bojana dva potpuna razlicita stila?????

Obe devojke igraju potpuno identican tenis. Jak servis, jak forhend, riskantan i jak retern na svaki slabiji servis protivnice, izlasci na mrezu pri svakoj kracoj lopti...
Stvarno bih voleo da mi navedes jednu jedinu stvar po kojoj se njihove igre razlikuju?
Kakva dva razlicita stila covece? Jesi li ti odgledao ijedan Bojanin mec?
Ako Ana na WTA do sada nije imala svoju kopiju, sada ju je dobila u vidu Bojane Jovanovski.
Pod tim kopija ne mislim nista lose, jer bi i mnoge poznatije teniserke volele da mogu da kopiraju Aninu igru, a Bojana to radi prilicno uspesno.

Bas covek moze da procita svasta na ovom sajtu.
Samo jedan primer.
Neki Mareja proglasise za najveceg defanzivca u muskom tenisu.
Covek ponekad odigra defanzivno, ali u pojedinim mecevima napravi i po 50 vinera.
U susretima sa Nadalom uvek ima duplo vise vinera od Rafe, ali eto Rafa nije defanzivac, a Marej jeste.

Ovde stvarno moze da se procita gomila svakakvih izjava, a niko za te svoje izjave ne moze da napise ni jedan valjan argument.

Izvini na izrazu, ali kad neko tako neargumentovano pise kojesta, to je za mene cisto lupetanje.

IVORY

pre 13 godina

@ Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).
(kole, zemun, 4. oktobar 2010 13:19)

- Jel` da da se sada glupo osecas?

BRAVO ANA

pre 13 godina

Ana je igrala kao u najboljim danima.uvijek posle prvog kola isti komentar,a u drugom kolu je protivnica rasturi
(Folender, 4. oktobar 2010 16:12)

PatriJJoto sta lupas? Ti veze s vezom nemas.
Samo dva puta ove godine se desilo da Ana prvi mec odigra odlicno, a drugi mec katastrofalno ( Stanford i Tokyo )

Neutron

pre 13 godina

A sada sta ce biti u drugom kolu to ni mili bog ne zna. Jedno je sigurno a to je da ce Ana biti ubelezena kao najgora varijanta favoritkinjama u prvim kolima turnira u istoriji zenskog tenisa. Ako igra standardno (pricam o ovim vremenima), nema problema, drugo kolo sigurno kao protiv bilo koje autsajderke. Ali ako ti se tog dana digne na "losu" nogu, jaojsi ga!!

Robin van Persie

pre 13 godina

Nisam bila za to da Bojana trijumfuje, zbog poena za Dohu koji JJ ocajnicki trebaju. Inace, ne bih se slozila da Bojana i Ana imaju razlicit stil igre, cak bih izmedju njih dve postavila analogiju. Nadajmo se da Ana nece razocarati u 2.
JJ, spasavaj zivu glavu za Dohu kako znas.

deki

pre 13 godina

A sta bi sa Monikom Seles? Jel ona nebitna sto je Madjarske nacionalnosti. Osvojila je vise trofeja nego Jelena, Ana i Novak zajedno.



Bravo za JEDINU SRPKINJU GRAND SLAM SAMPIONA!Samo napred Ana!
(Nikola, 4. oktobar 2010 19:22

sima

pre 13 godina

Cestitke! Dobra igra; danas sam tek saznao, od komentatorke sa eurosporta (Holandskog) da je sa Anom isti slucaj bio kao i sa Novakom tj: da je SERVIS pokusan da se izmeni; to nisam znao ali se sada puno toga moze objasniti sto se tice njene nesigurnosti; no, sada je nova faza i napred;

Dermendziev

pre 13 godina

Cestitke Ani na ubedljivoj pobedi.Mozda bi i proslog puta Ana pobedila da su igrale u prvom kolu.

Izuzetno interesantni mec bio bi Ana-Bojana(najverovatnije do toga nece doci,i suvise je daleko,ako se ne varam polufinale),dve sasvim razlicite teniserke,dva razlicita stila,dve sasvim razlicite osobe.

Puno uspeha obema.Budimo optimisti!

Pozdrav.

MJ

pre 13 godina

Bravo mala! Raspored je malo hm...Govortsova je igrala mec prvog kola jos u subotu a Ana tek danas ali dobro pobedila je Marion, valjda ce i Olgu.

Binički

pre 13 godina

@Mr.Error
Kažete - "Kad bi samo u kontinuitetu ovako igrala." E vidite, posle velike krize, ne samo teniske (znamo sve, ne pravimo se Englezi), do kontinuiteta se ne dolazi brzo. Potrebna je cela godina strašnog rada! Napisao sam da se od Ane nešto više može očekivati od proleća. A još više od jeseni (američka turneja). I tada će imati samo 23 godine. Ovo je važan podatak, verujte. Važno je sada da ne ispada u ranoj fazi turnira, kao u Seulu i Tokiju, da bi došla bar u prvih dvadeset, zbog žreba. A onda će, polako ali sigurno, sve doći na svoje. Samo od nje zavisi, a bog joj je dao sve što bi vrhunska teniserka morala da ima - visinu, snagu, talenat. Lepotu ne smem ni da pomenem. Kažu, to nema veze sa tenisom. Ima. Iako nisu u vrhu, Ana i Šarapova zarađuju više nego sve ostale, pored Serene i Venus. Plaćaju ih sponzori, koje reklamiraju, kao teniserke. Nisu one manekenke, kako to ovde neki lupetaju.

Urke

pre 13 godina

Jao pa stvarno: uvek hiperbola (sjajna) kada se pobedi izmorena igrachica, a kada neko zestoko porazi Ivanovicevu, onda samo izgubila (a ne pregazena, deklasirana itd.)

tess

pre 13 godina

Osvetaaa :D Kako ju je fino Ana poslala kuci.Mnogo mi je drago,na prvu sam se prepala kad sam videla opet Bartoli u prvom kolu...ali kad Ana ovako igra,niko joj nista ne moze.
Uzivancija je gledati njene meceve.
Bravo i za Bojanu.Daleko ce ona dogurati sigurno,potpuno zasluzeno je danas trijumfovala!

nikol dž.femija

pre 13 godina

To se i očekivalo, baš tako, vrlo ubedljivo.

DOBRO JE DA imamo više uspešnih teniserki pa tako kada ne ide JJ ide Ani, a sada i Bojani, odlično za Srbiju!!

Dejan

pre 13 godina

Verujem da pola WTA tura jedva ceka da se Ana po rangu vrati u nosioce, a ne da pri zrebanju strepe da li ce Ana da im upadne u prvom kolu i da li ce tog dana da bude u plus ili minus fazi. :)

Uh, šta mi reče!

pre 13 godina

Pišeš kao da ne znaš za Aninu krizu i sedam-osam sjajnih pobeda ove jeseni. Bila je 64, sad će blizu tridesetog mesta. Zar je to malo od Sinsinatija do danas? U drugom su je kolu rasturale? Ko? Ana je uvek gubila samo od onih koje su daleko ispred nje, a pobedila je dva puta Azarenku, dva puta Klejbanovu, jednom Dementijevu i danas Bartoli. Ne znaš ko je sve pobeđivao Caricu? Ne znam ni ja, zapamtio sam samo da je većina njih anonimna, a za neke sam prvi put čuo. Ne mislim na Kaju, ona je za Jelenu šampionka.

ljubomir

pre 13 godina

To je nsa ANA, kad bedi i kad gubi.Zelim puno uspeha ANA vodi sve nas u evropu.Samo mnogi to nevide nazalost.
Dosta smo gledali Stefi Graf sad je nasa ANA na redu.

Svetozar

pre 13 godina

E, moram ovo da probam:

Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!

Pa da vidim koliku ceu "preporuka" da dobijem!

Strašno

pre 13 godina

@miki
Kakvih sve neznalica ovde nema. Bartoli autsajderka! Finalistkinja Vimbldona i trenutno 14. na listi, ispred mnogih jakih teniserki. I vodi protiv lažne Carice. A onda sledi primitivizam: Klejbanova umorna, Bartoli povređena. A da li je Bojana umorna, pošto joj je ovo peti meč za pet dana, dok je njena protivnica igrala još u subotu meč sa slabom Bondarenko, a danas na teren izlazi više nego odmorna!? Prva jača poslaće je u "AntaJJ" fabriku, da šiju nove haljine.

WildTennis :)

pre 13 godina

Bas kao i sto sam rekao da ce Ana da dobije ovaj put, tako je i bilo. Ana je odlicno igrala, odlicno reternirala, rizikovala i to se isplatilo. Protiv Govorcove je apsolutni favorit, tako da se i tu mozemo nadati pobedi.

esteta

pre 13 godina

Bravo Ana!!!
P.S. Primetio sam da Ana cele ove godine nosi istu opremu. Pitam se je li to iz sujeverja (mada ne vidim kako bi to bilo), ili se nema. Ddruge igracice mnogo vise paznje polazu na svoj izgled.

kole, zemun

pre 13 godina

Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).

milwood

pre 13 godina

Ana je pobedom nad Bartoli pokazala da nema krizu igre , već ima psihološki problem koji se odražava kroz padove za 24 časa . Ipak , sve više deluje mentalno sigurno i realno je očekivati da veže niz pobeda. Do kraja sezone svaka pobeda donosi napredak na listi ( Ana ne brani više bodove ) . Bilo bi lepo da Ana uđe među 25 i tako pred AO obezbedi lakši put , jer izgleda da će Ana ipak napasti dogodine ponovo vrh . Napred Ana!

ducalion

pre 13 godina

Uz poštovanje Ane ,smatram da naslov sjajna Ana pobedila Bartoli uopšte nije realan, Bartoli je predala meč pre 3 dana što će reći da nije spremna i da je verovatno morala biti na turniru radi sponzora ako ste gledali meč biće Vam sve jasno ,koliko je igrala i bila motivisana ,govorim o Bartoli.

branko

pre 13 godina

Кад Ана игра добро ,тај тенис је леп баш као и она. Ова прича, наравно има и наставак и то не један него онолико колико има нас који о томе пишемо. али сумњам да се може оспорити ово запажање о лепоти.

john

pre 13 godina

Ovako su do sredine 2008. prolazile prosecne igracice protiv Ane kada joj idu servis i forhend. Tako se nastavilo od Sinsinatija, njeni porazi od tada su uglavnom uzrok loseg servisa, ali kada servis ide Bartoli, Azarenka, Klejbanova & co nemaju sanse. Dozvolila je mnogim prosecnim igracicama da je pobede, da dobiju 5 minuta slave preko njenog imena, srecom mislim da je tome dosao kraj. Ana samo nastavi vredno da radis, a kvalitet ce isplivati, ne brinem se uopste.

Ratko

pre 13 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo Ana! Najzad. Vec sam te otpisao protiv ove Bartolijeve - izvinjavam se. Ulepsala si mi dan. I kako je lepo videti tvoju pesnicu u vazduhu!

john

pre 13 godina

Ovako su do sredine 2008. prolazile prosecne igracice protiv Ane kada joj idu servis i forhend. Tako se nastavilo od Sinsinatija, njeni porazi od tada su uglavnom uzrok loseg servisa, ali kada servis ide Bartoli, Azarenka, Klejbanova & co nemaju sanse. Dozvolila je mnogim prosecnim igracicama da je pobede, da dobiju 5 minuta slave preko njenog imena, srecom mislim da je tome dosao kraj. Ana samo nastavi vredno da radis, a kvalitet ce isplivati, ne brinem se uopste.

milwood

pre 13 godina

Ana je pobedom nad Bartoli pokazala da nema krizu igre , već ima psihološki problem koji se odražava kroz padove za 24 časa . Ipak , sve više deluje mentalno sigurno i realno je očekivati da veže niz pobeda. Do kraja sezone svaka pobeda donosi napredak na listi ( Ana ne brani više bodove ) . Bilo bi lepo da Ana uđe među 25 i tako pred AO obezbedi lakši put , jer izgleda da će Ana ipak napasti dogodine ponovo vrh . Napred Ana!

Ratko

pre 13 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo Ana! Najzad. Vec sam te otpisao protiv ove Bartolijeve - izvinjavam se. Ulepsala si mi dan. I kako je lepo videti tvoju pesnicu u vazduhu!

branko

pre 13 godina

Кад Ана игра добро ,тај тенис је леп баш као и она. Ова прича, наравно има и наставак и то не један него онолико колико има нас који о томе пишемо. али сумњам да се може оспорити ово запажање о лепоти.

Svetozar

pre 13 godina

E, moram ovo da probam:

Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!

Pa da vidim koliku ceu "preporuka" da dobijem!

nikol dž.femija

pre 13 godina

To se i očekivalo, baš tako, vrlo ubedljivo.

DOBRO JE DA imamo više uspešnih teniserki pa tako kada ne ide JJ ide Ani, a sada i Bojani, odlično za Srbiju!!

Dejan

pre 13 godina

Verujem da pola WTA tura jedva ceka da se Ana po rangu vrati u nosioce, a ne da pri zrebanju strepe da li ce Ana da im upadne u prvom kolu i da li ce tog dana da bude u plus ili minus fazi. :)

Binički

pre 13 godina

@Mr.Error
Kažete - "Kad bi samo u kontinuitetu ovako igrala." E vidite, posle velike krize, ne samo teniske (znamo sve, ne pravimo se Englezi), do kontinuiteta se ne dolazi brzo. Potrebna je cela godina strašnog rada! Napisao sam da se od Ane nešto više može očekivati od proleća. A još više od jeseni (američka turneja). I tada će imati samo 23 godine. Ovo je važan podatak, verujte. Važno je sada da ne ispada u ranoj fazi turnira, kao u Seulu i Tokiju, da bi došla bar u prvih dvadeset, zbog žreba. A onda će, polako ali sigurno, sve doći na svoje. Samo od nje zavisi, a bog joj je dao sve što bi vrhunska teniserka morala da ima - visinu, snagu, talenat. Lepotu ne smem ni da pomenem. Kažu, to nema veze sa tenisom. Ima. Iako nisu u vrhu, Ana i Šarapova zarađuju više nego sve ostale, pored Serene i Venus. Plaćaju ih sponzori, koje reklamiraju, kao teniserke. Nisu one manekenke, kako to ovde neki lupetaju.

tess

pre 13 godina

Osvetaaa :D Kako ju je fino Ana poslala kuci.Mnogo mi je drago,na prvu sam se prepala kad sam videla opet Bartoli u prvom kolu...ali kad Ana ovako igra,niko joj nista ne moze.
Uzivancija je gledati njene meceve.
Bravo i za Bojanu.Daleko ce ona dogurati sigurno,potpuno zasluzeno je danas trijumfovala!

Uh, šta mi reče!

pre 13 godina

Pišeš kao da ne znaš za Aninu krizu i sedam-osam sjajnih pobeda ove jeseni. Bila je 64, sad će blizu tridesetog mesta. Zar je to malo od Sinsinatija do danas? U drugom su je kolu rasturale? Ko? Ana je uvek gubila samo od onih koje su daleko ispred nje, a pobedila je dva puta Azarenku, dva puta Klejbanovu, jednom Dementijevu i danas Bartoli. Ne znaš ko je sve pobeđivao Caricu? Ne znam ni ja, zapamtio sam samo da je većina njih anonimna, a za neke sam prvi put čuo. Ne mislim na Kaju, ona je za Jelenu šampionka.

ducalion

pre 13 godina

Uz poštovanje Ane ,smatram da naslov sjajna Ana pobedila Bartoli uopšte nije realan, Bartoli je predala meč pre 3 dana što će reći da nije spremna i da je verovatno morala biti na turniru radi sponzora ako ste gledali meč biće Vam sve jasno ,koliko je igrala i bila motivisana ,govorim o Bartoli.

WildTennis :)

pre 13 godina

Bas kao i sto sam rekao da ce Ana da dobije ovaj put, tako je i bilo. Ana je odlicno igrala, odlicno reternirala, rizikovala i to se isplatilo. Protiv Govorcove je apsolutni favorit, tako da se i tu mozemo nadati pobedi.

Strašno

pre 13 godina

@miki
Kakvih sve neznalica ovde nema. Bartoli autsajderka! Finalistkinja Vimbldona i trenutno 14. na listi, ispred mnogih jakih teniserki. I vodi protiv lažne Carice. A onda sledi primitivizam: Klejbanova umorna, Bartoli povređena. A da li je Bojana umorna, pošto joj je ovo peti meč za pet dana, dok je njena protivnica igrala još u subotu meč sa slabom Bondarenko, a danas na teren izlazi više nego odmorna!? Prva jača poslaće je u "AntaJJ" fabriku, da šiju nove haljine.

ljubomir

pre 13 godina

To je nsa ANA, kad bedi i kad gubi.Zelim puno uspeha ANA vodi sve nas u evropu.Samo mnogi to nevide nazalost.
Dosta smo gledali Stefi Graf sad je nasa ANA na redu.

deki

pre 13 godina

A sta bi sa Monikom Seles? Jel ona nebitna sto je Madjarske nacionalnosti. Osvojila je vise trofeja nego Jelena, Ana i Novak zajedno.



Bravo za JEDINU SRPKINJU GRAND SLAM SAMPIONA!Samo napred Ana!
(Nikola, 4. oktobar 2010 19:22

Dermendziev

pre 13 godina

Cestitke Ani na ubedljivoj pobedi.Mozda bi i proslog puta Ana pobedila da su igrale u prvom kolu.

Izuzetno interesantni mec bio bi Ana-Bojana(najverovatnije do toga nece doci,i suvise je daleko,ako se ne varam polufinale),dve sasvim razlicite teniserke,dva razlicita stila,dve sasvim razlicite osobe.

Puno uspeha obema.Budimo optimisti!

Pozdrav.

Urke

pre 13 godina

Jao pa stvarno: uvek hiperbola (sjajna) kada se pobedi izmorena igrachica, a kada neko zestoko porazi Ivanovicevu, onda samo izgubila (a ne pregazena, deklasirana itd.)

MJ

pre 13 godina

Bravo mala! Raspored je malo hm...Govortsova je igrala mec prvog kola jos u subotu a Ana tek danas ali dobro pobedila je Marion, valjda ce i Olgu.

esteta

pre 13 godina

Bravo Ana!!!
P.S. Primetio sam da Ana cele ove godine nosi istu opremu. Pitam se je li to iz sujeverja (mada ne vidim kako bi to bilo), ili se nema. Ddruge igracice mnogo vise paznje polazu na svoj izgled.

IVORY

pre 13 godina

@ Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).
(kole, zemun, 4. oktobar 2010 13:19)

- Jel` da da se sada glupo osecas?

sima

pre 13 godina

Cestitke! Dobra igra; danas sam tek saznao, od komentatorke sa eurosporta (Holandskog) da je sa Anom isti slucaj bio kao i sa Novakom tj: da je SERVIS pokusan da se izmeni; to nisam znao ali se sada puno toga moze objasniti sto se tice njene nesigurnosti; no, sada je nova faza i napred;

kole, zemun

pre 13 godina

Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).

Ratko

pre 13 godina

@kole - zemun
Bilo je neverovatno glupih komentara, ali ovaj koletov u kome kaže da će Jelena Ani u polufinalu dati najviše tri gema, konkuriše za glupost godine. kole je za mene šampion 2010, verujem da će mu onaj iz TSS uručiti priznanje, jer on to ume da radi. kole, čestitam.

realista

pre 13 godina

@miki
Pretpostavljam da si pod ovim autsajder podrazumevao Dusevinu i Anin poraz od nje u Seulu , mada je to bilo pre dve nedelje.

Ako malo pogledas to je bio i jedini Anin poraz od nekog autsajdera u poslednjih 5 meseci.
Ana je izasla iz krize jos pre 5 meseci, samo sto to mnogi jos uvek ne shvataju.
U maju na turniru u Rimu je vezala 4 pobede protiv 4 kvalitetne teniserke od kojih su 2 bile iz prvih 10 i na kraju izgubila u polufinalu od devojke koja je i osvojila taj turnir.
Nakon toga Ana je iskljucivo gubila meceve od teniserki koje se nalaze medju prvih 15.

Od 10 narednih poraza gubila je : od JJ (4. na listi), 2 puta od Peer (15. na listi), 2 puta od Bartoli (14. na listi), 2 puta od Klajsters (5. na listi). Dakle zbog svog rankinga Ana je bila autsajder u tim mecevima. Sve su to teniserke iz prvih 15 i protiv njih mozete izgubiti mec i kada ste prvi na svetu, a ne van prvih 50 kao sto je bila Ana.
Imala je jedan poraz od Petkovic koja je trenutno jedno mesto ispred nje na listi i taj poraz od Dusevine u Seulu.
Inace u Seulu je kisa potpuno poremetila raspored igranja, Ana je taj prvi mec igrala tek u sredu, a vec u nedelju je morala biti u Tokiu.
Iako je bila medju glavnim favoritima na tom turniru Ana ocigledno nije htela previse da se zamara i da rizikuje mnogo veci turnir u Tokiu.
Video si da je na kraju taj turnir osvojila Klejbanova, a vec u Tokiu glatko ispala od Ane u prvom kolu.
Zato bi se i taj poraz mogao shvatiti pomalo proracunatim od strane Ane.

Ana je za poslednjih 5 meseci ostvarila 15 pobeda uz 10 poraza, a ucinak bi joj bio i mnogo bolji da nije imala toliko lose zrebove i vec u prvom-drugom kolu konstantno isla na neku iz prvih 10-15.

Ako je neko u krizi onda je to Jelena Jankovic.
Ona je za poslednja 3 meseca napravila ukupno 6 pobeda uz 7 poraza.
Ana je odavno izasla iz krize.
Ne moze preko noci da se vrati u prvih 10, jer je u jednom trenutku bila cak 63.
Isto tako ni Jelena ne moze preko noci da ispadne iz prvih 20, ali ako ovako nastavi, vec u martu sledece godine nece biti ni u prvih 20.

Ako Ana uspe da napravi jos 2 pobede na ovom turniru, obezbedice ulazak medju prvih 30, cime ce ubuduce imati i nesto lakse zrebove, pa ce i njene pobede biti sve cesce i brojnije i napredak na listi sve brzi.

Ja mislim da Ana moze da napravi te 2 pobede, i ne samo te 2 pobede vec i da osvoji titulu.
Jednostavno jos od tog Rima Anina igra je takva da na svakom turniru sa razlogom od nje moze da se ocekuje titula.
Kad ova Karolina moze da osvoji titulu u Tokiu, ne vidim zasto to ne bi mogla i Ana u Pekingu. Pa Ana bar igla duplo bolje od te dankinje.

svasta

pre 13 godina

@Dermendziev
Ja sam do sada mislio da se ti malo vise razumes u ovaj sport, a sada prosto ne mogu da verujem sta si napisao.
Kazes Ana i Bojana dva potpuna razlicita stila?????

Obe devojke igraju potpuno identican tenis. Jak servis, jak forhend, riskantan i jak retern na svaki slabiji servis protivnice, izlasci na mrezu pri svakoj kracoj lopti...
Stvarno bih voleo da mi navedes jednu jedinu stvar po kojoj se njihove igre razlikuju?
Kakva dva razlicita stila covece? Jesi li ti odgledao ijedan Bojanin mec?
Ako Ana na WTA do sada nije imala svoju kopiju, sada ju je dobila u vidu Bojane Jovanovski.
Pod tim kopija ne mislim nista lose, jer bi i mnoge poznatije teniserke volele da mogu da kopiraju Aninu igru, a Bojana to radi prilicno uspesno.

Bas covek moze da procita svasta na ovom sajtu.
Samo jedan primer.
Neki Mareja proglasise za najveceg defanzivca u muskom tenisu.
Covek ponekad odigra defanzivno, ali u pojedinim mecevima napravi i po 50 vinera.
U susretima sa Nadalom uvek ima duplo vise vinera od Rafe, ali eto Rafa nije defanzivac, a Marej jeste.

Ovde stvarno moze da se procita gomila svakakvih izjava, a niko za te svoje izjave ne moze da napise ni jedan valjan argument.

Izvini na izrazu, ali kad neko tako neargumentovano pise kojesta, to je za mene cisto lupetanje.

BRAVO ANA

pre 13 godina

Ana je igrala kao u najboljim danima.uvijek posle prvog kola isti komentar,a u drugom kolu je protivnica rasturi
(Folender, 4. oktobar 2010 16:12)

PatriJJoto sta lupas? Ti veze s vezom nemas.
Samo dva puta ove godine se desilo da Ana prvi mec odigra odlicno, a drugi mec katastrofalno ( Stanford i Tokyo )

Dermendziev

pre 13 godina

@ svasta, 5. oktobar 2010 02:25

Odlucio sam da ne ulazim u raspravu sa Vama.

Preispitajte svoj komentar:Vase tvrdnje,nacin i stil obracanja sa nepoznatim ljudima.

Ne bih Vama,odgovarao u stilu "Svasta od svasta" ili "Kupite naocare,pa ce te videti sve"...,jer ako citate moje komentare,vide ce te da to nije moj stil razgovora.

Odgovor cu dati mozda nekoj drugoj osobi.

Za Vasu informaciju(dali sam gledao koji mec...)? Ne samo da pratim nase tenisere posredstvom TV prijemnika,sajtova,skoro svaki put dolazim u BG-u kad igraju(na tribinama).Bogami pratim ih cesto uzivo,sa tribina i van nasih granica,kad god se ukaze prilika.
Izmedju ostalog taj isti Dermendziev ,kao srednjoskolac i student,aktivno se se nekada bavio i sportom,tako da mislim da ima neke opipljive, normalne,doduse mozda po nekad i razlicite predstave o sportu .

Pozdrav uz izvinjenje sto ne ulazim sa vama u "strucnu" polemiku.Ocito je da stvar posmatramo iz razlicitih uglova i sa razlicitih nivoa.

Robin van Persie

pre 13 godina

Nisam bila za to da Bojana trijumfuje, zbog poena za Dohu koji JJ ocajnicki trebaju. Inace, ne bih se slozila da Bojana i Ana imaju razlicit stil igre, cak bih izmedju njih dve postavila analogiju. Nadajmo se da Ana nece razocarati u 2.
JJ, spasavaj zivu glavu za Dohu kako znas.

Neutron

pre 13 godina

A sada sta ce biti u drugom kolu to ni mili bog ne zna. Jedno je sigurno a to je da ce Ana biti ubelezena kao najgora varijanta favoritkinjama u prvim kolima turnira u istoriji zenskog tenisa. Ako igra standardno (pricam o ovim vremenima), nema problema, drugo kolo sigurno kao protiv bilo koje autsajderke. Ali ako ti se tog dana digne na "losu" nogu, jaojsi ga!!

kole, zemun

pre 13 godina

Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).

ducalion

pre 13 godina

Uz poštovanje Ane ,smatram da naslov sjajna Ana pobedila Bartoli uopšte nije realan, Bartoli je predala meč pre 3 dana što će reći da nije spremna i da je verovatno morala biti na turniru radi sponzora ako ste gledali meč biće Vam sve jasno ,koliko je igrala i bila motivisana ,govorim o Bartoli.

Urke

pre 13 godina

Jao pa stvarno: uvek hiperbola (sjajna) kada se pobedi izmorena igrachica, a kada neko zestoko porazi Ivanovicevu, onda samo izgubila (a ne pregazena, deklasirana itd.)

esteta

pre 13 godina

Bravo Ana!!!
P.S. Primetio sam da Ana cele ove godine nosi istu opremu. Pitam se je li to iz sujeverja (mada ne vidim kako bi to bilo), ili se nema. Ddruge igracice mnogo vise paznje polazu na svoj izgled.

Svetozar

pre 13 godina

E, moram ovo da probam:

Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!
Bravo Ana!

Pa da vidim koliku ceu "preporuka" da dobijem!

Strašno

pre 13 godina

@miki
Kakvih sve neznalica ovde nema. Bartoli autsajderka! Finalistkinja Vimbldona i trenutno 14. na listi, ispred mnogih jakih teniserki. I vodi protiv lažne Carice. A onda sledi primitivizam: Klejbanova umorna, Bartoli povređena. A da li je Bojana umorna, pošto joj je ovo peti meč za pet dana, dok je njena protivnica igrala još u subotu meč sa slabom Bondarenko, a danas na teren izlazi više nego odmorna!? Prva jača poslaće je u "AntaJJ" fabriku, da šiju nove haljine.

Uh, šta mi reče!

pre 13 godina

Pišeš kao da ne znaš za Aninu krizu i sedam-osam sjajnih pobeda ove jeseni. Bila je 64, sad će blizu tridesetog mesta. Zar je to malo od Sinsinatija do danas? U drugom su je kolu rasturale? Ko? Ana je uvek gubila samo od onih koje su daleko ispred nje, a pobedila je dva puta Azarenku, dva puta Klejbanovu, jednom Dementijevu i danas Bartoli. Ne znaš ko je sve pobeđivao Caricu? Ne znam ni ja, zapamtio sam samo da je većina njih anonimna, a za neke sam prvi put čuo. Ne mislim na Kaju, ona je za Jelenu šampionka.

branko

pre 13 godina

Кад Ана игра добро ,тај тенис је леп баш као и она. Ова прича, наравно има и наставак и то не један него онолико колико има нас који о томе пишемо. али сумњам да се може оспорити ово запажање о лепоти.

milwood

pre 13 godina

Ana je pobedom nad Bartoli pokazala da nema krizu igre , već ima psihološki problem koji se odražava kroz padove za 24 časa . Ipak , sve više deluje mentalno sigurno i realno je očekivati da veže niz pobeda. Do kraja sezone svaka pobeda donosi napredak na listi ( Ana ne brani više bodove ) . Bilo bi lepo da Ana uđe među 25 i tako pred AO obezbedi lakši put , jer izgleda da će Ana ipak napasti dogodine ponovo vrh . Napred Ana!

john

pre 13 godina

Ovako su do sredine 2008. prolazile prosecne igracice protiv Ane kada joj idu servis i forhend. Tako se nastavilo od Sinsinatija, njeni porazi od tada su uglavnom uzrok loseg servisa, ali kada servis ide Bartoli, Azarenka, Klejbanova & co nemaju sanse. Dozvolila je mnogim prosecnim igracicama da je pobede, da dobiju 5 minuta slave preko njenog imena, srecom mislim da je tome dosao kraj. Ana samo nastavi vredno da radis, a kvalitet ce isplivati, ne brinem se uopste.

ljubomir

pre 13 godina

To je nsa ANA, kad bedi i kad gubi.Zelim puno uspeha ANA vodi sve nas u evropu.Samo mnogi to nevide nazalost.
Dosta smo gledali Stefi Graf sad je nasa ANA na redu.

Ratko

pre 13 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo Ana! Najzad. Vec sam te otpisao protiv ove Bartolijeve - izvinjavam se. Ulepsala si mi dan. I kako je lepo videti tvoju pesnicu u vazduhu!

svasta

pre 13 godina

@Dermendziev
Ja sam do sada mislio da se ti malo vise razumes u ovaj sport, a sada prosto ne mogu da verujem sta si napisao.
Kazes Ana i Bojana dva potpuna razlicita stila?????

Obe devojke igraju potpuno identican tenis. Jak servis, jak forhend, riskantan i jak retern na svaki slabiji servis protivnice, izlasci na mrezu pri svakoj kracoj lopti...
Stvarno bih voleo da mi navedes jednu jedinu stvar po kojoj se njihove igre razlikuju?
Kakva dva razlicita stila covece? Jesi li ti odgledao ijedan Bojanin mec?
Ako Ana na WTA do sada nije imala svoju kopiju, sada ju je dobila u vidu Bojane Jovanovski.
Pod tim kopija ne mislim nista lose, jer bi i mnoge poznatije teniserke volele da mogu da kopiraju Aninu igru, a Bojana to radi prilicno uspesno.

Bas covek moze da procita svasta na ovom sajtu.
Samo jedan primer.
Neki Mareja proglasise za najveceg defanzivca u muskom tenisu.
Covek ponekad odigra defanzivno, ali u pojedinim mecevima napravi i po 50 vinera.
U susretima sa Nadalom uvek ima duplo vise vinera od Rafe, ali eto Rafa nije defanzivac, a Marej jeste.

Ovde stvarno moze da se procita gomila svakakvih izjava, a niko za te svoje izjave ne moze da napise ni jedan valjan argument.

Izvini na izrazu, ali kad neko tako neargumentovano pise kojesta, to je za mene cisto lupetanje.

Binički

pre 13 godina

@Mr.Error
Kažete - "Kad bi samo u kontinuitetu ovako igrala." E vidite, posle velike krize, ne samo teniske (znamo sve, ne pravimo se Englezi), do kontinuiteta se ne dolazi brzo. Potrebna je cela godina strašnog rada! Napisao sam da se od Ane nešto više može očekivati od proleća. A još više od jeseni (američka turneja). I tada će imati samo 23 godine. Ovo je važan podatak, verujte. Važno je sada da ne ispada u ranoj fazi turnira, kao u Seulu i Tokiju, da bi došla bar u prvih dvadeset, zbog žreba. A onda će, polako ali sigurno, sve doći na svoje. Samo od nje zavisi, a bog joj je dao sve što bi vrhunska teniserka morala da ima - visinu, snagu, talenat. Lepotu ne smem ni da pomenem. Kažu, to nema veze sa tenisom. Ima. Iako nisu u vrhu, Ana i Šarapova zarađuju više nego sve ostale, pored Serene i Venus. Plaćaju ih sponzori, koje reklamiraju, kao teniserke. Nisu one manekenke, kako to ovde neki lupetaju.

deki

pre 13 godina

A sta bi sa Monikom Seles? Jel ona nebitna sto je Madjarske nacionalnosti. Osvojila je vise trofeja nego Jelena, Ana i Novak zajedno.



Bravo za JEDINU SRPKINJU GRAND SLAM SAMPIONA!Samo napred Ana!
(Nikola, 4. oktobar 2010 19:22

tess

pre 13 godina

Osvetaaa :D Kako ju je fino Ana poslala kuci.Mnogo mi je drago,na prvu sam se prepala kad sam videla opet Bartoli u prvom kolu...ali kad Ana ovako igra,niko joj nista ne moze.
Uzivancija je gledati njene meceve.
Bravo i za Bojanu.Daleko ce ona dogurati sigurno,potpuno zasluzeno je danas trijumfovala!

MJ

pre 13 godina

Bravo mala! Raspored je malo hm...Govortsova je igrala mec prvog kola jos u subotu a Ana tek danas ali dobro pobedila je Marion, valjda ce i Olgu.

sima

pre 13 godina

Cestitke! Dobra igra; danas sam tek saznao, od komentatorke sa eurosporta (Holandskog) da je sa Anom isti slucaj bio kao i sa Novakom tj: da je SERVIS pokusan da se izmeni; to nisam znao ali se sada puno toga moze objasniti sto se tice njene nesigurnosti; no, sada je nova faza i napred;

Dermendziev

pre 13 godina

Cestitke Ani na ubedljivoj pobedi.Mozda bi i proslog puta Ana pobedila da su igrale u prvom kolu.

Izuzetno interesantni mec bio bi Ana-Bojana(najverovatnije do toga nece doci,i suvise je daleko,ako se ne varam polufinale),dve sasvim razlicite teniserke,dva razlicita stila,dve sasvim razlicite osobe.

Puno uspeha obema.Budimo optimisti!

Pozdrav.

WildTennis :)

pre 13 godina

Bas kao i sto sam rekao da ce Ana da dobije ovaj put, tako je i bilo. Ana je odlicno igrala, odlicno reternirala, rizikovala i to se isplatilo. Protiv Govorcove je apsolutni favorit, tako da se i tu mozemo nadati pobedi.

Dejan

pre 13 godina

Verujem da pola WTA tura jedva ceka da se Ana po rangu vrati u nosioce, a ne da pri zrebanju strepe da li ce Ana da im upadne u prvom kolu i da li ce tog dana da bude u plus ili minus fazi. :)

nikol dž.femija

pre 13 godina

To se i očekivalo, baš tako, vrlo ubedljivo.

DOBRO JE DA imamo više uspešnih teniserki pa tako kada ne ide JJ ide Ani, a sada i Bojani, odlično za Srbiju!!

realista

pre 13 godina

@miki
Pretpostavljam da si pod ovim autsajder podrazumevao Dusevinu i Anin poraz od nje u Seulu , mada je to bilo pre dve nedelje.

Ako malo pogledas to je bio i jedini Anin poraz od nekog autsajdera u poslednjih 5 meseci.
Ana je izasla iz krize jos pre 5 meseci, samo sto to mnogi jos uvek ne shvataju.
U maju na turniru u Rimu je vezala 4 pobede protiv 4 kvalitetne teniserke od kojih su 2 bile iz prvih 10 i na kraju izgubila u polufinalu od devojke koja je i osvojila taj turnir.
Nakon toga Ana je iskljucivo gubila meceve od teniserki koje se nalaze medju prvih 15.

Od 10 narednih poraza gubila je : od JJ (4. na listi), 2 puta od Peer (15. na listi), 2 puta od Bartoli (14. na listi), 2 puta od Klajsters (5. na listi). Dakle zbog svog rankinga Ana je bila autsajder u tim mecevima. Sve su to teniserke iz prvih 15 i protiv njih mozete izgubiti mec i kada ste prvi na svetu, a ne van prvih 50 kao sto je bila Ana.
Imala je jedan poraz od Petkovic koja je trenutno jedno mesto ispred nje na listi i taj poraz od Dusevine u Seulu.
Inace u Seulu je kisa potpuno poremetila raspored igranja, Ana je taj prvi mec igrala tek u sredu, a vec u nedelju je morala biti u Tokiu.
Iako je bila medju glavnim favoritima na tom turniru Ana ocigledno nije htela previse da se zamara i da rizikuje mnogo veci turnir u Tokiu.
Video si da je na kraju taj turnir osvojila Klejbanova, a vec u Tokiu glatko ispala od Ane u prvom kolu.
Zato bi se i taj poraz mogao shvatiti pomalo proracunatim od strane Ane.

Ana je za poslednjih 5 meseci ostvarila 15 pobeda uz 10 poraza, a ucinak bi joj bio i mnogo bolji da nije imala toliko lose zrebove i vec u prvom-drugom kolu konstantno isla na neku iz prvih 10-15.

Ako je neko u krizi onda je to Jelena Jankovic.
Ona je za poslednja 3 meseca napravila ukupno 6 pobeda uz 7 poraza.
Ana je odavno izasla iz krize.
Ne moze preko noci da se vrati u prvih 10, jer je u jednom trenutku bila cak 63.
Isto tako ni Jelena ne moze preko noci da ispadne iz prvih 20, ali ako ovako nastavi, vec u martu sledece godine nece biti ni u prvih 20.

Ako Ana uspe da napravi jos 2 pobede na ovom turniru, obezbedice ulazak medju prvih 30, cime ce ubuduce imati i nesto lakse zrebove, pa ce i njene pobede biti sve cesce i brojnije i napredak na listi sve brzi.

Ja mislim da Ana moze da napravi te 2 pobede, i ne samo te 2 pobede vec i da osvoji titulu.
Jednostavno jos od tog Rima Anina igra je takva da na svakom turniru sa razlogom od nje moze da se ocekuje titula.
Kad ova Karolina moze da osvoji titulu u Tokiu, ne vidim zasto to ne bi mogla i Ana u Pekingu. Pa Ana bar igla duplo bolje od te dankinje.

Robin van Persie

pre 13 godina

Nisam bila za to da Bojana trijumfuje, zbog poena za Dohu koji JJ ocajnicki trebaju. Inace, ne bih se slozila da Bojana i Ana imaju razlicit stil igre, cak bih izmedju njih dve postavila analogiju. Nadajmo se da Ana nece razocarati u 2.
JJ, spasavaj zivu glavu za Dohu kako znas.

Neutron

pre 13 godina

A sada sta ce biti u drugom kolu to ni mili bog ne zna. Jedno je sigurno a to je da ce Ana biti ubelezena kao najgora varijanta favoritkinjama u prvim kolima turnira u istoriji zenskog tenisa. Ako igra standardno (pricam o ovim vremenima), nema problema, drugo kolo sigurno kao protiv bilo koje autsajderke. Ali ako ti se tog dana digne na "losu" nogu, jaojsi ga!!

BRAVO ANA

pre 13 godina

Ana je igrala kao u najboljim danima.uvijek posle prvog kola isti komentar,a u drugom kolu je protivnica rasturi
(Folender, 4. oktobar 2010 16:12)

PatriJJoto sta lupas? Ti veze s vezom nemas.
Samo dva puta ove godine se desilo da Ana prvi mec odigra odlicno, a drugi mec katastrofalno ( Stanford i Tokyo )

IVORY

pre 13 godina

@ Ana je fantasticno otvorila Jeci put do finala turnira. To se zove prijateljstvo, a Jeca je laf i znace ovakav drugarski gest da pozdravi (u polufinalnom mecu ako i dodje do njega dace Ani celih tri gema).
(kole, zemun, 4. oktobar 2010 13:19)

- Jel` da da se sada glupo osecas?

Ratko

pre 13 godina

@kole - zemun
Bilo je neverovatno glupih komentara, ali ovaj koletov u kome kaže da će Jelena Ani u polufinalu dati najviše tri gema, konkuriše za glupost godine. kole je za mene šampion 2010, verujem da će mu onaj iz TSS uručiti priznanje, jer on to ume da radi. kole, čestitam.

Dermendziev

pre 13 godina

@ svasta, 5. oktobar 2010 02:25

Odlucio sam da ne ulazim u raspravu sa Vama.

Preispitajte svoj komentar:Vase tvrdnje,nacin i stil obracanja sa nepoznatim ljudima.

Ne bih Vama,odgovarao u stilu "Svasta od svasta" ili "Kupite naocare,pa ce te videti sve"...,jer ako citate moje komentare,vide ce te da to nije moj stil razgovora.

Odgovor cu dati mozda nekoj drugoj osobi.

Za Vasu informaciju(dali sam gledao koji mec...)? Ne samo da pratim nase tenisere posredstvom TV prijemnika,sajtova,skoro svaki put dolazim u BG-u kad igraju(na tribinama).Bogami pratim ih cesto uzivo,sa tribina i van nasih granica,kad god se ukaze prilika.
Izmedju ostalog taj isti Dermendziev ,kao srednjoskolac i student,aktivno se se nekada bavio i sportom,tako da mislim da ima neke opipljive, normalne,doduse mozda po nekad i razlicite predstave o sportu .

Pozdrav uz izvinjenje sto ne ulazim sa vama u "strucnu" polemiku.Ocito je da stvar posmatramo iz razlicitih uglova i sa razlicitih nivoa.