Subota, 02.10.2010.

23:00

SP: Poznato 12 najboljih na svetu

Mečevi trećeg kola druge runde na Svetskom prvenstvu u Italiji doneli su odgovor kojih su to 12 ekipa najbolje u ovom trenutku na svetu.

Izvor: JT

SP: Poznato 12 najboljih na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Leka

pre 13 godina

Rusi jesu jaki ali ne i nepobedivi.To što neki tvrde da su psihološki stabilni ti su ili previše mladi ili nisu gledali ranija prvenstva.Imali su oni velike timove ali su u zadnjih 15-ak godina gubili na svim vaznim takmičenjima. Nadam se da će tako biti i sad. Možda malo proradi i naš inat kao odgovor na njihov namerni,prepotentni poraz protiv Španaca.

sima

pre 13 godina

@ znanje-imanje odlican komentar..i meni uopste nesmeta kada se Vi/ti raspises! zato mi i nedostajes na 'tenis' komentarima;
Sto se nasih tice u ovoj situaciji je sve moguce;

Иван-Ниш

pre 13 godina

Систем без преношења бодова никад не може да буде праведан. Можда нам је одговарало до сада и то што смо били слаби у првом делу ткмичења али сад... Колико је "паметан" овај систем такмичења тек сада се види. Две групе имају два победника група а две по једног. Врхунац глупости и фаворизовања домаћина!

smecer

pre 13 godina

Rusija, Brazil i Italija su sigurni polufinalisti,a cetrvti ce biti ili Kuba ili Bugarska - tu su sanse pola/pola. Ovo prvenstvo je neregularno zbog velikog broja namestenih meceva koje svi eufemisticki zovu "kalkulacijama", ali kada se pocne igrati ozbiljno onda ovo jesu najjaci timovi. Nazalost, Srbije tamo nece biti. Ne verujem da ce izuzetno jaki i visoki Rusi (mislim da imaju najbolji tim u zadnjih 20 godina) dozvoliti da im uzmemo vise od seta. Mi smo pristojna ekipa sa odlicnim ali vec pomalo procitanim dizacem Grbicem, nekada najboljim korektorom sveta Miljkovicem, i veoma dobrim srednjacima (steta sto nema i Bjelice), ali primaci su daleko ispod ostatka tima. Jednostavno Janic, Kovacevic i Nikic su solidni igraci, ali ne toliko da bi podigli Srbiju na nivo polufinaliste. I to mesto u timu ce u narednom periodu biti veci problem od dizaca, jer je Petkovic sasvim ok tehnicar, a na korektoru imamu Starovica, a mozda ce i Miljkovic ostati do Londona. Mozda smo mogli kalkulisati i izgubiti sa 3:2 od Meksika i izbeci Ruse, ali to bi vec bila farsa. Boricemo se za peto mesto i to nije los plsman.

do kraja

pre 13 godina

posto u zadnje vrijeme redovno gubimo od rusa i brazila tj. jedino od njih i gubimo doslo je vrijeme da se tome stane na kraj.
iz ove druge grupe na koju mi idemo mislim da su tu kubanci glavni favoriti i vise su do sad pokazali nego spanija i bugarska. iz ovog drugog polufinala ocekujem brazil i italiju mada mi je italija sumnjiva jer ovaj sistem takmicenja je napravljen da bi oni lagano otisli u polufinale tako da niko ne zna u stvari koliko je italija jaka ili slaba.
znaci polufinala srbija:kuba i brazil:italija.

Laki

pre 13 godina

Ne vidim sustinu bavljenja nacinom organizacije takicenja.trebalo bi da ga hvalimo jer inace ne bismo bili medju preostalih dvanaest posle onakvog starta.Ako imamo kvalitet onda nije bitan protivnik za polufinale.Citajuci komentare shvatam da smo mi nacija koja od sume ne vidi brdo.Kako su Italijania mogli ovo a mi nismo ono...Ne treba nama protiv Rusa nista drugo osim dve stvari -Trener ili Sreca.Trenera nazalost nemamo( mislim na trenera jedne od vodecih reprezentacija Kolakovic je ok covek za klupsku odbojku) dakle mozda budemo imali srece i ako Rusi krene u serijama da gube poene.Mozda malo proradi i neka hemija u timu.Od taktike i Kolakovica nema 'leba.Dakle nasia zelim sve najbolje ali kakvu taktiku i trenera imamo tesko..Svi pricau o Rusima ali mozemo li sa Argentinom.Voleo bih da 100 % nisam u pravu.Srecno

IVORY

pre 13 godina

Ako neki genijalac sa visokim IQ-om, vecim od mojeg (160), shvati po kom se ovde kriterijumu ukrstaju grupe, molim ga da mi objasni.

monzum

pre 13 godina

kad se pogledaju grupe


Italija, SAD, Francuska
Srbija, Argentina, Rusija
Španija, Bugarska, Kuba
Češka, Nemačka, Brazil

i nije bas da ce iko imati lak posao do polufinala


u polufinalu ce igrati, usa,srb,esp i bra, ajd u 100 marke!?!

znanje-imanje

pre 13 godina

Ubedljivo najnebulozniji šampionat u istoriji odbojke. To da publika masovno napušta utakmicu pred kraj sa porugama i psovkama (Bugarska - Brazil) je neviđeno. Ali, iako svi ovde o tome govorimo nisam siguran da je jasno koliko mnogo pokvarenosti je u igri. Sistem je takav da su neke ekipe u toliko lošem položaju da ništa ne mogu da učine. Primer su Poljaci, jer su oni takođe morali da pobede u početku, a kasnije su zbog satnice i rezultata na tabeli bili "osuđeni" na prvo mesto. U susretu protiv nas nisu imali šanse - oni nisu hteli da pobede ali je bilo mnogo lakše nama koji smo hteli da izgubimo!!! Psihološki utučeni Poljaci (lako je sad reći - trebali su sve da pobede) igraju dve uzastopne utakmice i ispadaju, dok Kamerun, Japan, Egipat i Meksiko ostvaruju bolji plasman od njiih! Ovaj sistem je toliko prefrigan da ima u sebi i "anti-tela" ako bi se neko pobunio! Ako bi to bili Poljaci, sa pozicije: "Mi smo igrali pošteno i totalno propali" - onda bi bili ukopani sa kontra-pljuvanjem:"da nešto valjate ne bi ispali tako rano - ćutite". Ako bi se pobunili Rusi ili mi kontra-odgovor bi bio "i vi ste namerno gubili - ćutite!".
Ako sada uzmete raspored i satnicu sa početka pa napravite kompletnu kombinatoriku, sve mogućnosti - mrak! Naime, neki timovi imaju privid izbora ili neki mali izbor. Ali timovi kao Italija i Brazil imaju dupli optimalni izbor, dodatno zagarantovan satnicom u kojoj oni igraju utakmice KASNIJE od svih! Tako oni NIKAKO ne mogu da promaše povoljnu opciju. Poraz Rusa nakon vođstva protiv Španije od 2:0 je njihov izbor, jer cene da smo im mi lakši od Brazila. Ali Brazil je to obesmislio trening-utakmicom i porazom 3:0 od Bugarske! Na kraju ispostavlja se da su Italija i Brazil u grupama u kojima je skoro neminovno da pobede. Nasuprot tome Rusija i Srbija te Kuba i Bugarska će se međusobno eliminisati. A i oni koji u ovim grupama pobede stići će u polufinala znatno umorniji! Dakle od sedam najboljih svetskih ekipa dve iz zapadne hemisfere su dobro a četiri (tj pet, sa Poljskom) sa istoka (jer i Kuba se tako gleda) su dobile kosku.
Situacija se ponavlja i ponavlja: setite se suđenja u finalu vaterpolo lige prvaka, fudbalske eurolige itd. Neko se setio desetogodišnjice osvajanja olimpijsog zlata. OK je to, ali ne treba se toga prisećati sada! Dva druge stvari su se desile u ovo doba. Pre 12 godina smo bili najbolji tim na svetu, ali su u finalu (u Japanu) pobedili Italijani. Iako su bili pozitivni. tj. uhvaćeni na doping testu - a samo tako su mogli da nas pobede na kraju predugog šampionata - nikom ništa! Ne samo da je utakmica morala biti presuđena 3:0 za nas, već su morali biti izbačeni sa šampionata i suspendovani sa sledećeg - izuzev što se ništa od toga nije desilo. I, kad sam se već ovako raspisao, da teram teoriju zavere do kraja. Naše rukovodstvo na čelu sa Boričićem nikada nije insistiralo i isterivalo stvar. Čudno i, još čudnije, čak naprotiv, dešavaju se dve stvari. Mi se SLIZAVAMO (?!?) sa Italijanima organizujući zajednički evropski šampionat. Drugo, naši asovi popunjavaju najboju i najplaćeniju ligu, italijansku. A zna se da put do ugovora ide preko slave, koja se stiče u reprezentaciji, koju bira selektor, kojeg bira savez! Na zadnjoj olimpijadi dešava nam se, međutim, opet slična stvar. Jaki smo i igramo četvrtfinale sa neočekivano jakim USA. Stižemo čak i do vođstva u finišu petog seta. Ali gubimo jer ukupno nismo uspeli da zaustavimo američkog korektora koji je, kao i svi američki sportisti, oslobođen anti-doping kontrole. Dobar smečer, ali se on naglo, iza trideseta godine!!!, transformiše u najjačeg udarača ikada?! Mi gubimo za malo, a potom USA osvaja zlato...
Bilo bi lepo da Grbić okonča medaljom fantastičnu karijeru jednog od najboljih igrača ikada. Makar i na ovako mučnom šampionatu. Napred Srbija!

Sale

pre 13 godina

Koja glupa pravila, stimulisu te da izgubis mec i ekstra prodjes u nastavku takmicenja... Ovo je postalo nadmetanje ko ce atraktivnije da izgubi mec...

žan pol živadin

pre 13 godina

Što se svi bojite Brazila. Nije on više nikakvi bauk a Rusi furbe će nam platit ovoga puta ja vam kažem da će nas zapamtit za sva vremena...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Steta sto je ispalo ovako nepovoljno za nas.Moja prognoza:u polufinale idu Brazil,Rusija,Bugarska i Italija.Voleo bih da smo mi umesto Rusa,ali realno bolji su od nas.Izradili su nas sa ovim namestenim mecevima,ali ko nam je kriv, mogli smo i mi da "sredimo" bolju grupu za nas, sa Spancima umesto Rusa.

Slobo

pre 13 godina

Meni samo nisu jasni Spanci.Mogli su lepo posle vodstva od 2/1 da izgube i idu u grupu sa nama i Argentinom, a ovako idu na Kubu i Bugarsku, pa ce zavrsiti kao Poljaci.

vladimir

pre 13 godina

Gospodo iz FIVB pa tek sada krece sou.Zasto jos samo jedna grupa do polufinala.Trebalo je posle ovoga napraviti 3 grupe sa po 3 tima pa 2 grupe sa po tri tima pa dve grupe sa po 2 tima.Pa finale ne mora ni da igra.Svaka cast majstori

kalkulacije

pre 13 godina

Lepo ja kazem da smo morali da izgubimo od Kube. A mnogo su naivni oni koji su pricali da bi u tom slucaju upali u grupu smrti sa Brazilom i Rusijom

delboy

pre 13 godina

bugari prolaze sigurno,po meni rusi su veliki favoriti za drugog polufinalista,uvjeren san da talijani ne prolaze u polufinale nego francuzi,a brazil je u ovoj skupini veliki favorit ,ali zapamtite da će velike probleme imat sa česima koji igraju odlično.

g4

pre 13 godina

Treba da se zrebom odlucuje koje se grupa sa kojom ukrsta, pa bi svi igrali bez kalkulacija. Sa Grbicem i Miljkovicem protiv Rusa bice druga prica u odnosu na onu u Svetskoj Ligi.

branko

pre 13 godina

Још мало на тему ИЗБОР ПРОТИВНИКА јер је очигледно да су групе добрим делом настале по избору. Нисам сигуран да су Руси желели баш овакву групу јер су првенствено хтели да побегну од Браѕила. Да су знали да ће и Бразил бирати, верујем да би радије били у групи у којој је сад Шпанија.
За време меча Бразил – Куба коју су Бразилци непланирано и ненамерно изгубили, чувени бразилски селектор Резенде се толико нервирао да сам се плашио да неће жив дочекати крај. Вечерас, био је потпуно миран и спокојан посматрајући како његови асови дисциплиновано препуштају победу Бугарима а себе смештају у групу која им је по вољи. На крају утакмице добар део публике је устао и викао ''скандало, вергоња'' (ова друга реч на италијанском значи СРАМОТА).
Очигледно је да систем који дозвољава нешто што ће људи користити и користили су јер је то људски, али што сам спорт обесмишљава, није добар и верујем да ће после овог првенства бити замењен неким бољим. Није праведно ни оно кад је четвртфинална утакмица бити или не бити. Можеш пре тога имати 5 победа, рецимо на Олимпијади, а онда изгубиш четвртфинале и испадаш. Од свих до сада измишљених система, мени се највише допада онај по ком играју ватерполисти: свака победа је јако важна јер су победници група директни полуфиналисти али и још 4 екипе које су фази по групама поражене једном или чак два пута, остају у игри за медаље. Шта ћеш боље и праведније од тога?

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Koliko smo samo ispali naivni.Izradili su na sko malu decu.Brazilci i Rusi proracunati.Najverovatnije u polufinale idu brazilci,rusi,italijani i bugari.Nas strucni stab je trebao da odigra takticnije,ali sta je tu je.Sa ovakvim selektorom i bez Bjelice,ovo je verovatno maksimum.

znanje-imanje

pre 13 godina

Ubedljivo najnebulozniji šampionat u istoriji odbojke. To da publika masovno napušta utakmicu pred kraj sa porugama i psovkama (Bugarska - Brazil) je neviđeno. Ali, iako svi ovde o tome govorimo nisam siguran da je jasno koliko mnogo pokvarenosti je u igri. Sistem je takav da su neke ekipe u toliko lošem položaju da ništa ne mogu da učine. Primer su Poljaci, jer su oni takođe morali da pobede u početku, a kasnije su zbog satnice i rezultata na tabeli bili "osuđeni" na prvo mesto. U susretu protiv nas nisu imali šanse - oni nisu hteli da pobede ali je bilo mnogo lakše nama koji smo hteli da izgubimo!!! Psihološki utučeni Poljaci (lako je sad reći - trebali su sve da pobede) igraju dve uzastopne utakmice i ispadaju, dok Kamerun, Japan, Egipat i Meksiko ostvaruju bolji plasman od njiih! Ovaj sistem je toliko prefrigan da ima u sebi i "anti-tela" ako bi se neko pobunio! Ako bi to bili Poljaci, sa pozicije: "Mi smo igrali pošteno i totalno propali" - onda bi bili ukopani sa kontra-pljuvanjem:"da nešto valjate ne bi ispali tako rano - ćutite". Ako bi se pobunili Rusi ili mi kontra-odgovor bi bio "i vi ste namerno gubili - ćutite!".
Ako sada uzmete raspored i satnicu sa početka pa napravite kompletnu kombinatoriku, sve mogućnosti - mrak! Naime, neki timovi imaju privid izbora ili neki mali izbor. Ali timovi kao Italija i Brazil imaju dupli optimalni izbor, dodatno zagarantovan satnicom u kojoj oni igraju utakmice KASNIJE od svih! Tako oni NIKAKO ne mogu da promaše povoljnu opciju. Poraz Rusa nakon vođstva protiv Španije od 2:0 je njihov izbor, jer cene da smo im mi lakši od Brazila. Ali Brazil je to obesmislio trening-utakmicom i porazom 3:0 od Bugarske! Na kraju ispostavlja se da su Italija i Brazil u grupama u kojima je skoro neminovno da pobede. Nasuprot tome Rusija i Srbija te Kuba i Bugarska će se međusobno eliminisati. A i oni koji u ovim grupama pobede stići će u polufinala znatno umorniji! Dakle od sedam najboljih svetskih ekipa dve iz zapadne hemisfere su dobro a četiri (tj pet, sa Poljskom) sa istoka (jer i Kuba se tako gleda) su dobile kosku.
Situacija se ponavlja i ponavlja: setite se suđenja u finalu vaterpolo lige prvaka, fudbalske eurolige itd. Neko se setio desetogodišnjice osvajanja olimpijsog zlata. OK je to, ali ne treba se toga prisećati sada! Dva druge stvari su se desile u ovo doba. Pre 12 godina smo bili najbolji tim na svetu, ali su u finalu (u Japanu) pobedili Italijani. Iako su bili pozitivni. tj. uhvaćeni na doping testu - a samo tako su mogli da nas pobede na kraju predugog šampionata - nikom ništa! Ne samo da je utakmica morala biti presuđena 3:0 za nas, već su morali biti izbačeni sa šampionata i suspendovani sa sledećeg - izuzev što se ništa od toga nije desilo. I, kad sam se već ovako raspisao, da teram teoriju zavere do kraja. Naše rukovodstvo na čelu sa Boričićem nikada nije insistiralo i isterivalo stvar. Čudno i, još čudnije, čak naprotiv, dešavaju se dve stvari. Mi se SLIZAVAMO (?!?) sa Italijanima organizujući zajednički evropski šampionat. Drugo, naši asovi popunjavaju najboju i najplaćeniju ligu, italijansku. A zna se da put do ugovora ide preko slave, koja se stiče u reprezentaciji, koju bira selektor, kojeg bira savez! Na zadnjoj olimpijadi dešava nam se, međutim, opet slična stvar. Jaki smo i igramo četvrtfinale sa neočekivano jakim USA. Stižemo čak i do vođstva u finišu petog seta. Ali gubimo jer ukupno nismo uspeli da zaustavimo američkog korektora koji je, kao i svi američki sportisti, oslobođen anti-doping kontrole. Dobar smečer, ali se on naglo, iza trideseta godine!!!, transformiše u najjačeg udarača ikada?! Mi gubimo za malo, a potom USA osvaja zlato...
Bilo bi lepo da Grbić okonča medaljom fantastičnu karijeru jednog od najboljih igrača ikada. Makar i na ovako mučnom šampionatu. Napred Srbija!

branko

pre 13 godina

Још мало на тему ИЗБОР ПРОТИВНИКА јер је очигледно да су групе добрим делом настале по избору. Нисам сигуран да су Руси желели баш овакву групу јер су првенствено хтели да побегну од Браѕила. Да су знали да ће и Бразил бирати, верујем да би радије били у групи у којој је сад Шпанија.
За време меча Бразил – Куба коју су Бразилци непланирано и ненамерно изгубили, чувени бразилски селектор Резенде се толико нервирао да сам се плашио да неће жив дочекати крај. Вечерас, био је потпуно миран и спокојан посматрајући како његови асови дисциплиновано препуштају победу Бугарима а себе смештају у групу која им је по вољи. На крају утакмице добар део публике је устао и викао ''скандало, вергоња'' (ова друга реч на италијанском значи СРАМОТА).
Очигледно је да систем који дозвољава нешто што ће људи користити и користили су јер је то људски, али што сам спорт обесмишљава, није добар и верујем да ће после овог првенства бити замењен неким бољим. Није праведно ни оно кад је четвртфинална утакмица бити или не бити. Можеш пре тога имати 5 победа, рецимо на Олимпијади, а онда изгубиш четвртфинале и испадаш. Од свих до сада измишљених система, мени се највише допада онај по ком играју ватерполисти: свака победа је јако важна јер су победници група директни полуфиналисти али и још 4 екипе које су фази по групама поражене једном или чак два пута, остају у игри за медаље. Шта ћеш боље и праведније од тога?

vladimir

pre 13 godina

Gospodo iz FIVB pa tek sada krece sou.Zasto jos samo jedna grupa do polufinala.Trebalo je posle ovoga napraviti 3 grupe sa po 3 tima pa 2 grupe sa po tri tima pa dve grupe sa po 2 tima.Pa finale ne mora ni da igra.Svaka cast majstori

Sale

pre 13 godina

Koja glupa pravila, stimulisu te da izgubis mec i ekstra prodjes u nastavku takmicenja... Ovo je postalo nadmetanje ko ce atraktivnije da izgubi mec...

Slobo

pre 13 godina

Meni samo nisu jasni Spanci.Mogli su lepo posle vodstva od 2/1 da izgube i idu u grupu sa nama i Argentinom, a ovako idu na Kubu i Bugarsku, pa ce zavrsiti kao Poljaci.

žan pol živadin

pre 13 godina

Što se svi bojite Brazila. Nije on više nikakvi bauk a Rusi furbe će nam platit ovoga puta ja vam kažem da će nas zapamtit za sva vremena...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Систем без преношења бодова никад не може да буде праведан. Можда нам је одговарало до сада и то што смо били слаби у првом делу ткмичења али сад... Колико је "паметан" овај систем такмичења тек сада се види. Две групе имају два победника група а две по једног. Врхунац глупости и фаворизовања домаћина!

sima

pre 13 godina

@ znanje-imanje odlican komentar..i meni uopste nesmeta kada se Vi/ti raspises! zato mi i nedostajes na 'tenis' komentarima;
Sto se nasih tice u ovoj situaciji je sve moguce;

g4

pre 13 godina

Treba da se zrebom odlucuje koje se grupa sa kojom ukrsta, pa bi svi igrali bez kalkulacija. Sa Grbicem i Miljkovicem protiv Rusa bice druga prica u odnosu na onu u Svetskoj Ligi.

delboy

pre 13 godina

bugari prolaze sigurno,po meni rusi su veliki favoriti za drugog polufinalista,uvjeren san da talijani ne prolaze u polufinale nego francuzi,a brazil je u ovoj skupini veliki favorit ,ali zapamtite da će velike probleme imat sa česima koji igraju odlično.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Steta sto je ispalo ovako nepovoljno za nas.Moja prognoza:u polufinale idu Brazil,Rusija,Bugarska i Italija.Voleo bih da smo mi umesto Rusa,ali realno bolji su od nas.Izradili su nas sa ovim namestenim mecevima,ali ko nam je kriv, mogli smo i mi da "sredimo" bolju grupu za nas, sa Spancima umesto Rusa.

Leka

pre 13 godina

Rusi jesu jaki ali ne i nepobedivi.To što neki tvrde da su psihološki stabilni ti su ili previše mladi ili nisu gledali ranija prvenstva.Imali su oni velike timove ali su u zadnjih 15-ak godina gubili na svim vaznim takmičenjima. Nadam se da će tako biti i sad. Možda malo proradi i naš inat kao odgovor na njihov namerni,prepotentni poraz protiv Španaca.

IVORY

pre 13 godina

Ako neki genijalac sa visokim IQ-om, vecim od mojeg (160), shvati po kom se ovde kriterijumu ukrstaju grupe, molim ga da mi objasni.

do kraja

pre 13 godina

posto u zadnje vrijeme redovno gubimo od rusa i brazila tj. jedino od njih i gubimo doslo je vrijeme da se tome stane na kraj.
iz ove druge grupe na koju mi idemo mislim da su tu kubanci glavni favoriti i vise su do sad pokazali nego spanija i bugarska. iz ovog drugog polufinala ocekujem brazil i italiju mada mi je italija sumnjiva jer ovaj sistem takmicenja je napravljen da bi oni lagano otisli u polufinale tako da niko ne zna u stvari koliko je italija jaka ili slaba.
znaci polufinala srbija:kuba i brazil:italija.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Koliko smo samo ispali naivni.Izradili su na sko malu decu.Brazilci i Rusi proracunati.Najverovatnije u polufinale idu brazilci,rusi,italijani i bugari.Nas strucni stab je trebao da odigra takticnije,ali sta je tu je.Sa ovakvim selektorom i bez Bjelice,ovo je verovatno maksimum.

kalkulacije

pre 13 godina

Lepo ja kazem da smo morali da izgubimo od Kube. A mnogo su naivni oni koji su pricali da bi u tom slucaju upali u grupu smrti sa Brazilom i Rusijom

Laki

pre 13 godina

Ne vidim sustinu bavljenja nacinom organizacije takicenja.trebalo bi da ga hvalimo jer inace ne bismo bili medju preostalih dvanaest posle onakvog starta.Ako imamo kvalitet onda nije bitan protivnik za polufinale.Citajuci komentare shvatam da smo mi nacija koja od sume ne vidi brdo.Kako su Italijania mogli ovo a mi nismo ono...Ne treba nama protiv Rusa nista drugo osim dve stvari -Trener ili Sreca.Trenera nazalost nemamo( mislim na trenera jedne od vodecih reprezentacija Kolakovic je ok covek za klupsku odbojku) dakle mozda budemo imali srece i ako Rusi krene u serijama da gube poene.Mozda malo proradi i neka hemija u timu.Od taktike i Kolakovica nema 'leba.Dakle nasia zelim sve najbolje ali kakvu taktiku i trenera imamo tesko..Svi pricau o Rusima ali mozemo li sa Argentinom.Voleo bih da 100 % nisam u pravu.Srecno

monzum

pre 13 godina

kad se pogledaju grupe


Italija, SAD, Francuska
Srbija, Argentina, Rusija
Španija, Bugarska, Kuba
Češka, Nemačka, Brazil

i nije bas da ce iko imati lak posao do polufinala


u polufinalu ce igrati, usa,srb,esp i bra, ajd u 100 marke!?!

smecer

pre 13 godina

Rusija, Brazil i Italija su sigurni polufinalisti,a cetrvti ce biti ili Kuba ili Bugarska - tu su sanse pola/pola. Ovo prvenstvo je neregularno zbog velikog broja namestenih meceva koje svi eufemisticki zovu "kalkulacijama", ali kada se pocne igrati ozbiljno onda ovo jesu najjaci timovi. Nazalost, Srbije tamo nece biti. Ne verujem da ce izuzetno jaki i visoki Rusi (mislim da imaju najbolji tim u zadnjih 20 godina) dozvoliti da im uzmemo vise od seta. Mi smo pristojna ekipa sa odlicnim ali vec pomalo procitanim dizacem Grbicem, nekada najboljim korektorom sveta Miljkovicem, i veoma dobrim srednjacima (steta sto nema i Bjelice), ali primaci su daleko ispod ostatka tima. Jednostavno Janic, Kovacevic i Nikic su solidni igraci, ali ne toliko da bi podigli Srbiju na nivo polufinaliste. I to mesto u timu ce u narednom periodu biti veci problem od dizaca, jer je Petkovic sasvim ok tehnicar, a na korektoru imamu Starovica, a mozda ce i Miljkovic ostati do Londona. Mozda smo mogli kalkulisati i izgubiti sa 3:2 od Meksika i izbeci Ruse, ali to bi vec bila farsa. Boricemo se za peto mesto i to nije los plsman.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Koliko smo samo ispali naivni.Izradili su na sko malu decu.Brazilci i Rusi proracunati.Najverovatnije u polufinale idu brazilci,rusi,italijani i bugari.Nas strucni stab je trebao da odigra takticnije,ali sta je tu je.Sa ovakvim selektorom i bez Bjelice,ovo je verovatno maksimum.

monzum

pre 13 godina

kad se pogledaju grupe


Italija, SAD, Francuska
Srbija, Argentina, Rusija
Španija, Bugarska, Kuba
Češka, Nemačka, Brazil

i nije bas da ce iko imati lak posao do polufinala


u polufinalu ce igrati, usa,srb,esp i bra, ajd u 100 marke!?!

smecer

pre 13 godina

Rusija, Brazil i Italija su sigurni polufinalisti,a cetrvti ce biti ili Kuba ili Bugarska - tu su sanse pola/pola. Ovo prvenstvo je neregularno zbog velikog broja namestenih meceva koje svi eufemisticki zovu "kalkulacijama", ali kada se pocne igrati ozbiljno onda ovo jesu najjaci timovi. Nazalost, Srbije tamo nece biti. Ne verujem da ce izuzetno jaki i visoki Rusi (mislim da imaju najbolji tim u zadnjih 20 godina) dozvoliti da im uzmemo vise od seta. Mi smo pristojna ekipa sa odlicnim ali vec pomalo procitanim dizacem Grbicem, nekada najboljim korektorom sveta Miljkovicem, i veoma dobrim srednjacima (steta sto nema i Bjelice), ali primaci su daleko ispod ostatka tima. Jednostavno Janic, Kovacevic i Nikic su solidni igraci, ali ne toliko da bi podigli Srbiju na nivo polufinaliste. I to mesto u timu ce u narednom periodu biti veci problem od dizaca, jer je Petkovic sasvim ok tehnicar, a na korektoru imamu Starovica, a mozda ce i Miljkovic ostati do Londona. Mozda smo mogli kalkulisati i izgubiti sa 3:2 od Meksika i izbeci Ruse, ali to bi vec bila farsa. Boricemo se za peto mesto i to nije los plsman.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Steta sto je ispalo ovako nepovoljno za nas.Moja prognoza:u polufinale idu Brazil,Rusija,Bugarska i Italija.Voleo bih da smo mi umesto Rusa,ali realno bolji su od nas.Izradili su nas sa ovim namestenim mecevima,ali ko nam je kriv, mogli smo i mi da "sredimo" bolju grupu za nas, sa Spancima umesto Rusa.

znanje-imanje

pre 13 godina

Ubedljivo najnebulozniji šampionat u istoriji odbojke. To da publika masovno napušta utakmicu pred kraj sa porugama i psovkama (Bugarska - Brazil) je neviđeno. Ali, iako svi ovde o tome govorimo nisam siguran da je jasno koliko mnogo pokvarenosti je u igri. Sistem je takav da su neke ekipe u toliko lošem položaju da ništa ne mogu da učine. Primer su Poljaci, jer su oni takođe morali da pobede u početku, a kasnije su zbog satnice i rezultata na tabeli bili "osuđeni" na prvo mesto. U susretu protiv nas nisu imali šanse - oni nisu hteli da pobede ali je bilo mnogo lakše nama koji smo hteli da izgubimo!!! Psihološki utučeni Poljaci (lako je sad reći - trebali su sve da pobede) igraju dve uzastopne utakmice i ispadaju, dok Kamerun, Japan, Egipat i Meksiko ostvaruju bolji plasman od njiih! Ovaj sistem je toliko prefrigan da ima u sebi i "anti-tela" ako bi se neko pobunio! Ako bi to bili Poljaci, sa pozicije: "Mi smo igrali pošteno i totalno propali" - onda bi bili ukopani sa kontra-pljuvanjem:"da nešto valjate ne bi ispali tako rano - ćutite". Ako bi se pobunili Rusi ili mi kontra-odgovor bi bio "i vi ste namerno gubili - ćutite!".
Ako sada uzmete raspored i satnicu sa početka pa napravite kompletnu kombinatoriku, sve mogućnosti - mrak! Naime, neki timovi imaju privid izbora ili neki mali izbor. Ali timovi kao Italija i Brazil imaju dupli optimalni izbor, dodatno zagarantovan satnicom u kojoj oni igraju utakmice KASNIJE od svih! Tako oni NIKAKO ne mogu da promaše povoljnu opciju. Poraz Rusa nakon vođstva protiv Španije od 2:0 je njihov izbor, jer cene da smo im mi lakši od Brazila. Ali Brazil je to obesmislio trening-utakmicom i porazom 3:0 od Bugarske! Na kraju ispostavlja se da su Italija i Brazil u grupama u kojima je skoro neminovno da pobede. Nasuprot tome Rusija i Srbija te Kuba i Bugarska će se međusobno eliminisati. A i oni koji u ovim grupama pobede stići će u polufinala znatno umorniji! Dakle od sedam najboljih svetskih ekipa dve iz zapadne hemisfere su dobro a četiri (tj pet, sa Poljskom) sa istoka (jer i Kuba se tako gleda) su dobile kosku.
Situacija se ponavlja i ponavlja: setite se suđenja u finalu vaterpolo lige prvaka, fudbalske eurolige itd. Neko se setio desetogodišnjice osvajanja olimpijsog zlata. OK je to, ali ne treba se toga prisećati sada! Dva druge stvari su se desile u ovo doba. Pre 12 godina smo bili najbolji tim na svetu, ali su u finalu (u Japanu) pobedili Italijani. Iako su bili pozitivni. tj. uhvaćeni na doping testu - a samo tako su mogli da nas pobede na kraju predugog šampionata - nikom ništa! Ne samo da je utakmica morala biti presuđena 3:0 za nas, već su morali biti izbačeni sa šampionata i suspendovani sa sledećeg - izuzev što se ništa od toga nije desilo. I, kad sam se već ovako raspisao, da teram teoriju zavere do kraja. Naše rukovodstvo na čelu sa Boričićem nikada nije insistiralo i isterivalo stvar. Čudno i, još čudnije, čak naprotiv, dešavaju se dve stvari. Mi se SLIZAVAMO (?!?) sa Italijanima organizujući zajednički evropski šampionat. Drugo, naši asovi popunjavaju najboju i najplaćeniju ligu, italijansku. A zna se da put do ugovora ide preko slave, koja se stiče u reprezentaciji, koju bira selektor, kojeg bira savez! Na zadnjoj olimpijadi dešava nam se, međutim, opet slična stvar. Jaki smo i igramo četvrtfinale sa neočekivano jakim USA. Stižemo čak i do vođstva u finišu petog seta. Ali gubimo jer ukupno nismo uspeli da zaustavimo američkog korektora koji je, kao i svi američki sportisti, oslobođen anti-doping kontrole. Dobar smečer, ali se on naglo, iza trideseta godine!!!, transformiše u najjačeg udarača ikada?! Mi gubimo za malo, a potom USA osvaja zlato...
Bilo bi lepo da Grbić okonča medaljom fantastičnu karijeru jednog od najboljih igrača ikada. Makar i na ovako mučnom šampionatu. Napred Srbija!

kalkulacije

pre 13 godina

Lepo ja kazem da smo morali da izgubimo od Kube. A mnogo su naivni oni koji su pricali da bi u tom slucaju upali u grupu smrti sa Brazilom i Rusijom

delboy

pre 13 godina

bugari prolaze sigurno,po meni rusi su veliki favoriti za drugog polufinalista,uvjeren san da talijani ne prolaze u polufinale nego francuzi,a brazil je u ovoj skupini veliki favorit ,ali zapamtite da će velike probleme imat sa česima koji igraju odlično.

do kraja

pre 13 godina

posto u zadnje vrijeme redovno gubimo od rusa i brazila tj. jedino od njih i gubimo doslo je vrijeme da se tome stane na kraj.
iz ove druge grupe na koju mi idemo mislim da su tu kubanci glavni favoriti i vise su do sad pokazali nego spanija i bugarska. iz ovog drugog polufinala ocekujem brazil i italiju mada mi je italija sumnjiva jer ovaj sistem takmicenja je napravljen da bi oni lagano otisli u polufinale tako da niko ne zna u stvari koliko je italija jaka ili slaba.
znaci polufinala srbija:kuba i brazil:italija.

sima

pre 13 godina

@ znanje-imanje odlican komentar..i meni uopste nesmeta kada se Vi/ti raspises! zato mi i nedostajes na 'tenis' komentarima;
Sto se nasih tice u ovoj situaciji je sve moguce;

žan pol živadin

pre 13 godina

Što se svi bojite Brazila. Nije on više nikakvi bauk a Rusi furbe će nam platit ovoga puta ja vam kažem da će nas zapamtit za sva vremena...

Laki

pre 13 godina

Ne vidim sustinu bavljenja nacinom organizacije takicenja.trebalo bi da ga hvalimo jer inace ne bismo bili medju preostalih dvanaest posle onakvog starta.Ako imamo kvalitet onda nije bitan protivnik za polufinale.Citajuci komentare shvatam da smo mi nacija koja od sume ne vidi brdo.Kako su Italijania mogli ovo a mi nismo ono...Ne treba nama protiv Rusa nista drugo osim dve stvari -Trener ili Sreca.Trenera nazalost nemamo( mislim na trenera jedne od vodecih reprezentacija Kolakovic je ok covek za klupsku odbojku) dakle mozda budemo imali srece i ako Rusi krene u serijama da gube poene.Mozda malo proradi i neka hemija u timu.Od taktike i Kolakovica nema 'leba.Dakle nasia zelim sve najbolje ali kakvu taktiku i trenera imamo tesko..Svi pricau o Rusima ali mozemo li sa Argentinom.Voleo bih da 100 % nisam u pravu.Srecno

g4

pre 13 godina

Treba da se zrebom odlucuje koje se grupa sa kojom ukrsta, pa bi svi igrali bez kalkulacija. Sa Grbicem i Miljkovicem protiv Rusa bice druga prica u odnosu na onu u Svetskoj Ligi.

IVORY

pre 13 godina

Ako neki genijalac sa visokim IQ-om, vecim od mojeg (160), shvati po kom se ovde kriterijumu ukrstaju grupe, molim ga da mi objasni.

branko

pre 13 godina

Још мало на тему ИЗБОР ПРОТИВНИКА јер је очигледно да су групе добрим делом настале по избору. Нисам сигуран да су Руси желели баш овакву групу јер су првенствено хтели да побегну од Браѕила. Да су знали да ће и Бразил бирати, верујем да би радије били у групи у којој је сад Шпанија.
За време меча Бразил – Куба коју су Бразилци непланирано и ненамерно изгубили, чувени бразилски селектор Резенде се толико нервирао да сам се плашио да неће жив дочекати крај. Вечерас, био је потпуно миран и спокојан посматрајући како његови асови дисциплиновано препуштају победу Бугарима а себе смештају у групу која им је по вољи. На крају утакмице добар део публике је устао и викао ''скандало, вергоња'' (ова друга реч на италијанском значи СРАМОТА).
Очигледно је да систем који дозвољава нешто што ће људи користити и користили су јер је то људски, али што сам спорт обесмишљава, није добар и верујем да ће после овог првенства бити замењен неким бољим. Није праведно ни оно кад је четвртфинална утакмица бити или не бити. Можеш пре тога имати 5 победа, рецимо на Олимпијади, а онда изгубиш четвртфинале и испадаш. Од свих до сада измишљених система, мени се највише допада онај по ком играју ватерполисти: свака победа је јако важна јер су победници група директни полуфиналисти али и још 4 екипе које су фази по групама поражене једном или чак два пута, остају у игри за медаље. Шта ћеш боље и праведније од тога?

Leka

pre 13 godina

Rusi jesu jaki ali ne i nepobedivi.To što neki tvrde da su psihološki stabilni ti su ili previše mladi ili nisu gledali ranija prvenstva.Imali su oni velike timove ali su u zadnjih 15-ak godina gubili na svim vaznim takmičenjima. Nadam se da će tako biti i sad. Možda malo proradi i naš inat kao odgovor na njihov namerni,prepotentni poraz protiv Španaca.

Slobo

pre 13 godina

Meni samo nisu jasni Spanci.Mogli su lepo posle vodstva od 2/1 da izgube i idu u grupu sa nama i Argentinom, a ovako idu na Kubu i Bugarsku, pa ce zavrsiti kao Poljaci.

vladimir

pre 13 godina

Gospodo iz FIVB pa tek sada krece sou.Zasto jos samo jedna grupa do polufinala.Trebalo je posle ovoga napraviti 3 grupe sa po 3 tima pa 2 grupe sa po tri tima pa dve grupe sa po 2 tima.Pa finale ne mora ni da igra.Svaka cast majstori

Sale

pre 13 godina

Koja glupa pravila, stimulisu te da izgubis mec i ekstra prodjes u nastavku takmicenja... Ovo je postalo nadmetanje ko ce atraktivnije da izgubi mec...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Систем без преношења бодова никад не може да буде праведан. Можда нам је одговарало до сада и то што смо били слаби у првом делу ткмичења али сад... Колико је "паметан" овај систем такмичења тек сада се види. Две групе имају два победника група а две по једног. Врхунац глупости и фаворизовања домаћина!